Parkkivarausohjelmisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Parkkivarausohjelmisto"

Transkriptio

1 Parkkivarausohjelmisto Tässä ohjelmistotuotekuvauksessa kuvataan Asio Parkkivarausohjelmiston päätoiminnot ja käyttöohjeet (1) Parkkipaikkojen netti- ja mobiilivarauspalvelu (2) Parkkivarausten hallinnointi (pääkäyttäjän päätoiminnot) PARKKIPAIKKOJEN NETTI- JA MOBIILIVARAUSPALVELU Parkkivarauksiin oikeutetut henkilöt voivat varata parkkipaikkoja Asio varausjärjestelmästä tosiaikaisesti tuotetusta responsiivisesta parkkivarauspalvelusta. Parkkivarauspalvelun etusivu on parking.asio.fi. Käyttäjä tunnistautuu ensin Asio tunnuksillansa palveluun ja pääsee varaamaan parkkipaikkoja, joihin hänelle on myönnetty varausoikeudet. Parkkivarauspalvelu on toteutettu Asion ylläpitämänä pilvipalveluna. Testitunnuksia parkkivarauspalveluun voi kysyä Asiolta sähköpostitse: Kirjautumisen jälkeen käyttäjä pääsee tekemään parkkivarauksia varausjärjestelmässä parametroitujen säännöstöjen ja käyttöoikeuksien mukaisesti. Palvelu on selainpohjainen ja responsiivinen, eli sitä voi käyttää hyvin myös mobiiliselaimella. Varaaminen voi olla luonteeltaan maksutonta tai maksullista.

2 Parkkivarauspalvelussa on kaksi päätoimintoa: Varaa paikka ja Vapauta paikka. Varaa paikka -toiminnolla varataan parkkipaikkoja. Käyttäjä näkee valinnat, joihin hänellä on varausoikeus. Esimerkiksi varauksien paikat, päivämäärät, kellonajat sekä varauksien keston säännöstöt ovat parametroitavissa asiakaskohtaisesti. Palvelu voidaan sovittaa asiakaskohtaisesti myös niin, että varauksia voidaan tehdä palvelussa ainoastaan kuluvalle päivälle. Käyttäjän tekemien valintojen jälkeen haetaan vapaata parkkipaikkaa. Palvelu tuottaa valituilla kriteereillä vapaat varattavissa olevat parkkipaikat. Parkkipaikkojen sijainti voidaan esittää esimerkiksi kerroksittain, mikäli kyseessä on parkkihalli. Käyttäjä näkee varauskartalla vapaat paikat ja varatut paikat. Varauskartalla voidaan esittää myös sellaiset parkkipaikat, johon käyttäjällä ei ole varausoikeutta.

3 Varauskohteisiin (parkkipaikat) voidaan liittää järjestelmästä palveluun tuotettavaa meta-dataa, kuten parkkipaikkojen looginen sijainti hallissa tai parkkialueen sijainti kartalla. Parkkipaikan varaaminen tapahtuu klikkaamalla vihreätä VARAA -painiketta halutusta vapaana olevasta parkkipaikasta. Klikkauksen jälkeen siirrytään varauksen tekemiseen (nettivarauslomake). Tässä yhteydessä käyttäjältä voidaan kysyä kysymyksiä, kuten auton rekisterinumero. Kysymykset voivat olla pakotettuja tai valinnaisia. Kun käyttäjä on tunnistautunut palveluun, järjestelmän henkilörekisteristä voidaan myös esi-täyttää varauksessa tarvittavat tiedot, kuten henkilön nimi, auton rekisterinumero yms.

4 Varaus vahvistetaan painamalla vihreätä Varaa parkkipaikka >> -painiketta. Mikäli varaus on maksutonta, varaus vahvistuu välittömästi. Mikäli varaus on maksullista, siirrytään varauksen maksamiseen. Maksuvaihtoehtoina voivat olla esimerkiksi asiakaslaskutus tai verkkomaksaminen. Käyttäjä saa ilmoituksen, kun varaus on vahvistettu onnistuneesti. Varausvahvistus voidaan lähettää käyttäjälle myös sähköpostitse tai SMS:llä (mikäli käytössä on myös Asio Sanomapalvelin). Varauspalvelun kautta tehdyt parkkivaraukset kiinnittyvät tosiaikaisesti Asio varausjärjestelmään ja varauksien status näkyy tosiaikaisesti varauspalvelussa päällekkäisten parkkivarausten estämiseksi.

5 Vapauta paikka -toiminnolla voidaan hallinnoida omia parkkivarauksia. Varauspalvelussa näkyvät itse nettipalvelussa tehdyt lyhytkestoisvaraukset (aktiiviset varaukset) sekä varausjärjestelmän pääkäyttäjän minulle tekemät pitkäkestoiset vakiovaraukset (vakiovaraukseni). Käyttäjä voi vapauttaa oman aktiivisen varauksen painamalla sinistä Vapauta -painiketta haluamansa aktiivisen varauksen kohdalta. Vapautuksen jälkeen käyttäjä saa ilmoituksen vapautetusta parkkipaikasta ja varaus ei näy palvelussa enää aktiivisena. Kyseinen parkkipaikka on nyt vapaana palvelussa muille käyttäjille varattavaksi. Mikäli käyttäjällä on hallussaan pitkäkestoinen varaus parkkipaikkaan (vakiovaraus), vakiovaraukset näkyvät Vakiovaraukseni osiossa. Vakiovaraukset ovat luonteeltaan pitkäkestoisia, ja niitä luodaan sekä hallinnoidaan varausjärjestelmästä käsin järjestelmän pääkäyttäjän oikeuksilla. Vakiovarauksen kesto on pääkäyttäjän määriteltävissä, ja järjestelmä osaa ottaa huomioon erityispäivät, jolloin esimerkiksi parkkihalli on suljettuna. Vakiovarauksia tai sen osia voi vapauttaa painamalla vihreää Vapauta varauksen aikaväli -painiketta. Käyttäjä voi valita, minkä osan (aikavälin) vakiovarauksesta haluaa vapauttaa. Esimerkiksi, jos käyttäjä on lomalla heinäkuun, hän voi vapauttaa heinäkuun osalta parkkipaikkansa vakiovarauksen muille varattavaksi.

6 Esiasetuksien mukaisesti palvelu ehdottaa valitun pitkäkestoisen parkkivarauksen vapautuksen aikaväliksi koko varauksen kestoa. Käyttäjä voi muokata vapautuksen aikaväliä haluamakseen. Käyttäjä saa vapautuksen jälkeen ilmoituksen vakiovarauksen osan vapautuksesta, jonka jälkeen kyseinen vapautettu aikaväli ei enää näy osana vakiovarausta. Jäljelle jäävä osa vakiovarauksesta jää voimaan käyttäjälle ja näkyy palvelussa. Käyttäjän tekemät vapautukset kiinnittyvät tosiaikaisesti varausjärjestelmään. Vakiovarauksesta voi vapauttaa myös kuluvan päivän loppuosan, mikäli käyttäjä lähtee esimerkiksi töistä kotiin aikaisin ja illan osa pysyväisluonteisesta vakiovarauksesta jää käyttämättä. Tällöin vakiovarauksen kuluvan päivän osa näkyy aktiivisissa varauksissa, ja kuluvan päivän osalta vakioparkkipaikan voi vapauttaa kuten aktiivisen varauksen, jonka tulemana vakiovarauksesta vapautuu muille varattavaksi vain kuluvan päivän loppuosa. Vakiovarauksia hallinnoi järjestelmän pääkäyttäjä.

7 Parkkivarauspalvelu on toteutettu responsiivisesti. Palvelua voi käyttää myös mobiiliselaimella.

8

9 PARKKIVARAUSTEN HALLINNOINTI (PÄÄKÄYTTÄJÄN TOIMINNOT) Parkkivarauksia hallinnoidaan Asio varausjärjestelmällä pääkäyttäjän oikeuksilla. Varausjärjestelmän hallinnointikäyttöliittymään kirjaudutaan nettiselaimella pääkäyttäjän tunnuksilla. Varausjärjestelmässä hallinnoidaan kaikkia järjestelmään liitettyjä parkkivarauksia, tehdään muutoksia varauksiin, ajetaan varausnäkymiä varaustilanteista kalenteri- ja statusnäyttöpohjaisesti, ylläpidetään varausaineistoja, käyttäjärekisteriä, varausoikeuksia ja hinnastoja, hallinnoidaan varauslaskutusta ja tilastointia, sekä ajetaan varauslistauksia ja raportteja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Varauskohteet (parkkipaikat) syötetään ja ryhmitellään varausjärjestelmään osana järjestelmän käyttöönottoprojektia. Pääkäyttäjä voi itsenäisesti lisätä, poistaa ja muokata varauskohteita. Parkkipaikkojen varaustilanteita voi tarkastella usealla erilaisella näytöllä, esimerkiksi parkkipaikkakohtaisesti halutun parkkipaikan tilakalenterista. Tilakalenteria voi myös maalata tehdäkseen uuden varauksen kyseiselle parkkipaikalle. Väreillä voidaan indikoida varaukselle asetettua käyttötyyppiä.

10 Varaustilannetta voi tarkastella myös statusnäyttömäisesti tilaryhmittäin, esimerkiksi yksittäisen parkkihallin kerroksen parkkipaikkojen päiväkohtaista yhdistettyä varausnäkymää tai parkkipaikkojen viikkokohtaista varaustilannetta. Järjestelmä tarjoaa useita erilaisia näyttöjä varaustilanteiden tarkastelulle ja varauksien tekemiselle tai varausmuutoksille.

11 Keskeinen pääkäyttäjän toiminto varausjärjestelmässä on varauksien tekeminen ja eritoten pitkäkestoisten vakiovarausten tekeminen ja hallinnointi. Vakiovarausten tekemisen edellytys on, että henkilöt, kenelle vakiovarauksia tehdään, on syötetty varausjärjestelmän henkilörekisteriin, josta ne voidaan helposti poimia ja kiinnittää varaukseen. Henkilörekisteristä löytyvät myös käyttäjän tiedot, jotka esi-täytetään varaukseen. Varauksen käyttötyyppejä voi olla useita, ja esimerkiksi käyttäjien itse tekemät varaukset voidaan eriyttää tilastointia varten pääkäyttäjän tekemistä vakiovarauksista tai muunlaisista varauksista. Ulkoiset asiakasvaraukset voidaan myös eriyttää esimerkiksi työntekijöiden sisäisistä varauksista käyttötyypeillä. Vakiovaraus-käyttötyyppiseen parkkivaraukseen poimitaan henkilörekisteristä yhteyshenkilö, joka kiinnitetään varaukseen ja joka näkyy nettivarauspalvelussa kyseisen henkilön tunnuksella omana vakiovarauksena. Vakiovaraukset tehdään ns toistuvaisvarauksina. Juhlapyhät ja muut päivät, jolloin parkkipaikka on suljettuna, asetetaan varausjärjestelmässä erityispäiviksi. Vakiovaraukset tehdään tyypillisesti niin, että varauksen päiväkohtainen alkuaika = parkkipaikan aukeamisaika ja varauksen päiväkohtainen loppuaika = parkkipaikan sulkemisaika, ja varaukseen kiinnitetään vain ne viikonpäivät, jolloin parkkipaikka on auki (tyypillisessä tilanteessa yleisesti maanantai-perjantai). Vakiovarauksen kokonaiskestoksi asetetaan vakiovarauksen alkamispäivä ja loppumispäivä. Yhteyshenkilö varaukseen poimitaan henkilörekisteristä automaattisesti. Varauksen Käyttötyypiksi valitaan Vakiovaraukset. Pääkäyttäjälle on varausjärjestelmässä saatavilla lukuisia muitakin toimintoja, kuten laskutus ja raportointi, henkilörekisterin ja käyttöoikeuksien sekä varauskohteiden ylläpito, varausmuutosten tekeminen yms. Nämä toiminnot perehdytetään järjestelmän pääkäyttäjälle osana ohjelmiston käyttöönottoprojektia. Asio Parkkivarausohjelmistoon voidaan liittää myös NFC ja QR -pohjaisia lisäpalveluita esimerkiksi oman parkkivarauksen vapauttamisen helpottamiseksi fyysisesti parkkipaikalla. Lisätietoa Asio Parkkivarauspalvelusta: asio@asio.fi, (09)

Asio Parkkivaraus on parkkipaikkojen varausohjelmisto ja varauspalvelu netissä ja mobiilissa.

Asio Parkkivaraus on parkkipaikkojen varausohjelmisto ja varauspalvelu netissä ja mobiilissa. Asio Parkkivaraus Asio Parkkivaraus on parkkipaikkojen varausohjelmisto ja varauspalvelu netissä ja mobiilissa. Parkkivarausohjelmisto soveltuu kaupungeille ja kunnille, liikunta-, kulttuuri-, business

Lisätiedot

Kokousvarausohjelmisto

Kokousvarausohjelmisto Kokousvarausohjelmisto Tässä tuotekuvauksessa kuvataan Asio Kokousvarausohjelmiston päätoiminnot (1) Kokoustilojen nettivaraaminen (2) Varausten hallinnointi (pääkäyttäjä ja aulapalvelut) KOKOUSTILOJEN

Lisätiedot

Kokousvarausohjelmisto

Kokousvarausohjelmisto Kokousvarausohjelmisto Tässä ohjelmistotuotekuvauksessa kuvataan Asio Kokousvarausohjelmiston päätoiminnot (1) Kokoustilojen nettivaraus- ja varausmyyntipalvelut (2) Varausten hallinnointi ja varaustarjoukset

Lisätiedot

Kenttävarausohjelmisto

Kenttävarausohjelmisto Kenttävarausohjelmisto Tässä ohjelmistokuvauksessa kuvataan Asio Kenttävarausohjelmiston päätoiminnot (1) Kenttien ja muiden tilojen nettivarauspalvelut (2) Varausohjelmiston päätoiminnot Asio Kenttävarausohjelmisto

Lisätiedot

Asio Laitevaraus on laitteiden, välineiden ja muiden varattavien resurssien varausohjelmisto.

Asio Laitevaraus on laitteiden, välineiden ja muiden varattavien resurssien varausohjelmisto. Asio Laitevaraus Asio Laitevaraus on laitteiden, välineiden ja muiden varattavien resurssien varausohjelmisto. Laitevarausohjelmisto soveltuu oppilaitoksille, kunnille ja kaupungeille, lääkintäalan yrityksille,

Lisätiedot

Asio ERP Tilavarausohjelmisto

Asio ERP Tilavarausohjelmisto Asio ERP Tilavarausohjelmisto Asio ERP Tilavarausohjelmisto on tila- ja resurssivaraustoiminnallisuutta tarvitseville organisaatioille suunniteltu monialainen, monitoiminen, monikanavainen ja mittavan

Lisätiedot

Nettivarauspalveluiden upotus omalle kotisivulle

Nettivarauspalveluiden upotus omalle kotisivulle Asio Nettivaraus Asio Nettivaraus on ohjelmistolaajennus Asio Varausohjelmistoille. Asio Nettivaraus on tarkoitettu responsiivisten ja kohdennettujen varauspalveluiden tuottamiselle varausjärjestelmästä

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje

ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje Asio Tilavarausohjelmiston perustoimintojen esittely Sisällys 1. Johdanto 2. Käyttöoikeudet ja roolit 3. Toimintotasot 4. Kalenterityypit 5. Käyttötyypit 6.

Lisätiedot

Upotus omalle kotisivulle

Upotus omalle kotisivulle Asio Tilavaraus Asio Tilavaraus on moderni, monikanavainen ja monialainen varausjärjestelmä, jolla on helppo varata ja hallinnoida tiloja ja muita resursseja. Varausohjelmistosta tuotetaan omille kotisivuille

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Nettivarauspalveluiden upotus omalle kotisivulle

Nettivarauspalveluiden upotus omalle kotisivulle Asio Nettivaraus Asio Nettivaraus on ohjelmistolaajennus Asio Varausohjelmistoille. Asio Nettivaraus on tarkoitettu responsiivisten ja kohdennettujen varauspalveluiden tai nettikalentereiden tuottamiselle

Lisätiedot

Asio Nettivaraus. Nettivarauspalveluiden upotus omalle kotisivulle

Asio Nettivaraus. Nettivarauspalveluiden upotus omalle kotisivulle Asio Nettivaraus Asio Nettivaraus on tarkoitettu responsiivisten, tosiaikaisten ja kohdennettujen varauspalveluiden ja nettikalentereiden tuottamiselle varausjärjestelmästä omalle kotisivulle. Nettivarauspalvelut

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Kenttävaraus. Ohjelmistoratkaisu urheiluseurojen ja hallien kenttien ja tilojen nettipohjaiselle varaustoiminnalle

Kenttävaraus. Ohjelmistoratkaisu urheiluseurojen ja hallien kenttien ja tilojen nettipohjaiselle varaustoiminnalle Kenttävaraus Ohjelmistoratkaisu urheiluseurojen ja hallien kenttien ja tilojen nettipohjaiselle varaustoiminnalle Kenttävaraus Kenttävuorojen ja tilojen varaaminen joukkueille Monipuoliset varauskalenterit

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

ASIO EduERP Resurssien hallinta

ASIO EduERP Resurssien hallinta ASIO EduERP Resurssien hallinta 13.1.2009 Jaana Sillanpää jaana.sillanpaa@savonia.fi Savonia-ammattikorkeakoulu Sivu 1 Sisällys 1 Kirjautuminen... 3 2 Kalenterit... 6 2.1 Oma kalenteri... 6 2.2 Tilakalenterit...

Lisätiedot

Asio Majoitusvaraus on majoitustilojen ja majoituspalveluiden varausjärjestelmä.

Asio Majoitusvaraus on majoitustilojen ja majoituspalveluiden varausjärjestelmä. Asio Majoitusvaraus Asio Majoitusvaraus on majoitustilojen ja majoituspalveluiden varausjärjestelmä. Majoitusvarausohjelmisto soveltuu mm. asuntoloille, mökkivarauksille, liikunta- ja kurssikeskuksille

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Sivu 1 KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Kotikartanoyhdistys ry siirtyy kesäkuussa 2019 sähköisen tilavarauskalenterin käyttäjäksi. Jatkossa kaikki jäsenjärjestöt voivat hallinnoida

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Varausjärjestelmän käyttöopas

Varausjärjestelmän käyttöopas Varausjärjestelmän käyttöopas 2 1. Tunnukset ja kirjautuminen Rekisteröityminen käyttäjäksi Varausjärjestelmä löytyy Messuperhosen kotisivulta osoitteesta http://www.messuperhonen.fi/ajanvaraus/ Käyttäjäksi

Lisätiedot

Salon kaupungin Varauspalvelu

Salon kaupungin Varauspalvelu Salon kaupungin Varauspalvelu Ohjeet varauskohteen uudelleen varaukseen (Esimerkiksi venepaikan tai viljelypalstan uudelleenvaraukseen) Voit varata vanhan varauskohteesi uudestaan seuraavalle kaudelle

Lisätiedot

VUOROVARAUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET

VUOROVARAUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET VUOROVARAUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET HJK ry:n joukkueiden vuorojenvarausjärjestelmän käyttöohjeet Tästä käyttöohjelehtisestä löydät kaiken tarpeellisen ohjeistuksen vuorojenvarausjärjestelmän käytölle

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaa näytöltä Varauskalenteri linkkiä tai ylävalikosta Varaukset varauskalenteri Vasemmasta sivupalkista

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin Varauspalvelu

Kouvolan kaupungin Varauspalvelu Kouvolan kaupungin Varauspalvelu Ohjeet venepaikkojen uudelleen varaukseen Voit varata vanhan varauskohteesi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta.

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

ASIO KENTTÄVARAUSOHJELMISTO. Asio Data Oy 2000-2015

ASIO KENTTÄVARAUSOHJELMISTO. Asio Data Oy 2000-2015 ASIO KENTTÄVARAUSOHJELMISTO Asio Data Oy 2000-2015 SISÄLTÖ 1. Johdanto 2. Toimintaperiaatteita, määritelmiä ja reunaehtoja 3. Vastuuhenkilön toiminnot 4. Pääkäyttäjän toiminnot 5. Kalenterityypit ja näkymät

Lisätiedot

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 6 2.3 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 6 2.3 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 2 / 14 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA...

Lisätiedot

Tilavaraushakemuksen teko:

Tilavaraushakemuksen teko: Tilavaraushakemuksen teko: Voidaksesi tehdä sähköisen varaushakemuksen sinun tulee olla rekisteröitynyt Timmi -tilavarausohjelman käyttäjäksi. Rekisteröityminen vaatii sähköpostiosoitteen. Sähköpostiisi

Lisätiedot

Varaushakemusten teko

Varaushakemusten teko 1 Varaushakemusten teko 1. Mene osoitteeseen https://webtimmi.keminkaari.fi/webtimmi Varauskalenteri löytyy myös osoitteesta www.kemi.fi/liikuntapalvelut 2. Valitse Liikunta- ja nuorisotoimi 3. Kirjaudu

Lisätiedot

TIMMI SELAAJA-ASIAKKAAN PIKAOHJE. Pirkkalan kunnan varattavien tilojen tilavarausten tarkastelu

TIMMI SELAAJA-ASIAKKAAN PIKAOHJE. Pirkkalan kunnan varattavien tilojen tilavarausten tarkastelu TIMMI 4.0.100 SELAAJA-ASIAKKAAN PIKAOHJE Pirkkalan kunnan varattavien tilojen tilavarausten tarkastelu 1 TILOJEN VARAAMINEN Lisätiedot tiloista ja tilojen varaamisesta: https://www.pirkkala.fi/palvelut/toimitilat_ja_kiinteistot/tilojen-varaaminen/

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön

TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön Tilojen varaaminen Kaikki sivistystoimen varattavissa olevat tilat näkyvät Timmin kalentereissa. Tilojen varaaminen tapahtuu kunkin

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

VARAUSJÄRJESTELMÄ 2.8

VARAUSJÄRJESTELMÄ 2.8 VARAUSJÄRJESTELMÄ Vapauttaa yrityksen tärkeät resurssit tehokkaaseen käyttöön. Voi toimia julkisena tai yrityksen sisäisenä varauspalveluna. Helppo ylläpitää sekä yrityksen nettisivujen kautta toimivaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEISTUS ASUKKAALLE

KÄYTTÖOHJEISTUS ASUKKAALLE KÄYTTÖOHJEISTUS ASUKKAALLE on asuinkiinteistön käyttöön suunniteltu kosketustauluratkaisu joka sisältää kerrostalorapussa nimitaulun, ilmoitustaulun ja yhteisten tilojen varauskalenterit. Kodinportin käyttäjillä

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Yrityspuisto Leivosen varausjärjestelmän käyttöohje Kiuruveden kaupunki Atk-palvelut

Yrityspuisto Leivosen varausjärjestelmän käyttöohje Kiuruveden kaupunki Atk-palvelut Yrityspuisto Leivosen varausjärjestelmän käyttöohje 13.5.2011 Kiuruveden kaupunki Atk-palvelut 2 (12) Sisältö 1. Tilanvarausjärjestelmä... 3 1.1 Kirjautuminen... 4 1.2 Käyttäjätunnus ja salasana... 4 2.

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Yrityspuisto Leivosen varausjärjestelmän käyttöohje

Yrityspuisto Leivosen varausjärjestelmän käyttöohje Yrityspuisto Leivosen varausjärjestelmän käyttöohje 13.5.2011 Kiuruveden kaupunki Atkpalvelut, muokattu 8.2.2012 Sisältö 1. Tilanvarausjärjestelmä...3 1.1 Kirjautuminen...4 1.2 Käyttäjätunnus ja salasana...4

Lisätiedot

Tapahtumapalveluiden upotus omalle kotisivulle

Tapahtumapalveluiden upotus omalle kotisivulle Asio Tapahtumavaraus Asio Tapahtumavaraus on kaikenlaisten tapahtumien ja koulutusten varausohjelmisto. Asio Tapahtumavaraus on kytkettävissä Asio Tilavarausohjelmistoon ja tilahallintoon sekä muihin Asio

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Asio ERP V17 Mitä Uutta

Asio ERP V17 Mitä Uutta Asio ERP V17 Mitä Uutta NETTIPALVELUT Tässä dokumentissa kuvataan Asio ERP V17:n uudet toiminnallisuudet. Dokumentissa kuvataan ensin järjestelmästä tuotettavat uudet nettipalvelutoiminnot ja sen jälkeen

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

TIETOTOIMISTO.FI Projekti

TIETOTOIMISTO.FI Projekti TIETOTOIMISTO.FI Projekti Ohjelmiston esittely TIETOTOIMISTO.FI - Projekti on insinööri- ja suunnittelutoimistoille räätälöity selaimella käytettävä ohjelmisto tuntikirjaukseen, projektiseurantaan ja laskutukseen.

Lisätiedot

Se älykäs valinta. Käyttöohjeet asukkaalle. Kodinportti / DreamIt. Teknologiantie Oulu. Tekninen tuki (helpdesk):

Se älykäs valinta. Käyttöohjeet asukkaalle. Kodinportti / DreamIt. Teknologiantie Oulu. Tekninen tuki (helpdesk): Se älykäs valinta. Käyttöohjeet asukkaalle Kodinportti / DreamIt Teknologiantie 2 90590 Oulu Tekninen tuki (helpdesk): 050 562 9911 Kodinportti on asuinkiinteistön käyttöön suunniteltu kosketustauluratkaisu

Lisätiedot

ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET

ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET ORIMATTILAN LIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERIAATTEET JA MENETTELYTAPAOHJEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 16.12.2014 157 Liikuntatilojen käyttövuorojen jakoperiaatteet ja toimintaohjeet Orimattilan

Lisätiedot

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki Kaukoputken käyttöohje http://kaukoputki.kaukokiito.fi Opastus ja tuki Sähköiset palvelut 010 510 1700 sahkoisetpalvelut@kaukokiito.fi Versio 1.1/8.2.2013/VV Rekisteröityminen Aloita rekisteröityminen

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Heinolan Kaupungin venepaikat Venepaikkojen varausohje

Heinolan Kaupungin venepaikat Venepaikkojen varausohje Heinolan Kaupungin venepaikat Venepaikkojen varausohje Heinolan kaupungin venepaikkojen varausohje/info Ohje sivulla 5. paina tästä Venepaikat varataan ja maksetaan vuosittain sähköisessä varauspalvelussa.

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

Käyttöohje Online-junavaraukset CWT TX CARE Online Helpdesk Puhelin: +358 (0) Sähköposti:

Käyttöohje Online-junavaraukset CWT TX CARE Online Helpdesk Puhelin: +358 (0) Sähköposti: Käyttöohje CWT Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: tsc.fi@contactcwt.com Copyright 2007 2019 @CWT SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen -portaalin kautta...3 2...4 2.1 Kotimaan liput...5

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

ACUTE. Kalenteri Käyttöohje

ACUTE. Kalenteri Käyttöohje ACUTE Kalenteri Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kalenterin asetukset... 1 3 Yksikön asetukset... 2 3.1 Ajantyypit... 2 3.1.1 Ajantyypin lisääminen... 3 3.2 Yksikön aikataulun poikkeus...

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

EXAM opiskelijan ohjeet

EXAM opiskelijan ohjeet 1 EXAM opiskelijan ohjeet Sisältö Ilmoittautuminen tenttiin ja tenttitilan varaaminen... 1 Ajankohdan vaihtaminen... 5 Tentti-ilmoittautumisen peruminen... 5 Tenttitilat... 5 Tenttiin tulo... 5 Tenttiminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 4 1.2 PALAUTESIVU... 5 1.3 ONLINE-TULOSKORTTI... 6 1.4 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE...

1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 4 1.2 PALAUTESIVU... 5 1.3 ONLINE-TULOSKORTTI... 6 1.4 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... KÄYTTÖOPAS JÄSENET 2 / 18 1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 4 1.2 PALAUTESIVU... 5 1.3 ONLINE-TULOSKORTTI... 6 1.4 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 6 2 AJANVARAUS / VIIKKOKALENTERI... 7 2.1

Lisätiedot

Vanhempien Daisy. Päivitetty

Vanhempien Daisy. Päivitetty Vanhempien Daisy Päivitetty 202019 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin tulkinta

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely 10.8.2009 10.8.2009 1 Viennin netti-ilmoittaminen 1. Kaikkien käyttäjien sivut ja toiminnot Tunnistamattomana käyttäjänä ilmoituksen tekijä saa ilmoituskohtaisen

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

LSJH:n asiakasraportoinnin ja sähköisen asioinnin käyttöohje jätteenkuljetuksen asiakkaille

LSJH:n asiakasraportoinnin ja sähköisen asioinnin käyttöohje jätteenkuljetuksen asiakkaille KÄYTTÖOHJE 1 (10) LSJH:n asiakasraportoinnin ja sähköisen asioinnin käyttöohje jätteenkuljetuksen asiakkaille Kirjaudu palveluun osoitteessa www.lsjh.fi etusivulta Asiointi Asiakasraportointi Klikkaa tästä

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Varaamon kautta kirjaston laitteet, tilat ja palvelut löytyvät helposti

Varaamon kautta kirjaston laitteet, tilat ja palvelut löytyvät helposti Varaamon kautta kirjaston laitteet, tilat ja palvelut löytyvät helposti Maija Saraste, Oulun kaupunginkirjasto Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastopäivät Mihin kirjasto tarvitsee uuden järjestelmän?

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Lahden kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Lahden kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Lahden kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Ohjeet venepaikan varaukseen Tämän ohjeen avulla haet vapaana olevia venepaikkoja. Varauksen tekemiseksi sinun tulee kirjautua kaupungin sähköiseen varauspalveluun.

Lisätiedot