AVOIMET KOULUTUKSET KESÄ-SYKSY Tutustu ja hae:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AVOIMET KOULUTUKSET KESÄ-SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi"

Transkriptio

1 AVOIMET KOULUTUKSET KESÄ-SYKSY 2013 Tutustu ja hae:

2 TERVETULOA KOULUTUKSIIMME! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät syksyn 2013 avoimet koulutukset. Saat koulutuksistamme innostusta, taitoa ja tietoa sekä paikan vertaisoppimiselle ja kokemustesi hyödyntämiselle. KSL-opintokeskuksen tuottamien avointen koulutusten teemat on jaettu viiteen eri ryhmään: järjestötoiminta, tieto- ja viestintätekniikka, kielet, kädentaidot ja logoarttaideterapia. Koulutuskalenteristamme löydät kursseja ja koulutuksia ympäri Suomea esimerkiksi yhdistyksen perustamisesta ja sosiaalisen median käytöstä järjestössä sekä Mactietokoneen perusteista. Kursseilla voit kartuttaa työelämätaitojasi, oppia viestimään entistä paremmin tai hioa järjestöosaamistasi. Koulutusten pituudet vaihtelevat: osa koulutuksista järjestetään intensiiviopetuksena yhden illan tai viikonlopun aikana, kun taas toiset ovat muutaman viikonlopun tai viikon mittaisia. Koulutustamme järjestetään ympäri Suomea ja kouluttajamme tulevat mielellään sinne missä sinä olet. Omien kouluttajien lisäksi käytämme eri alojen erikoisasiantuntijoita. Lisäksi teemme vahvaa yhteistyötä jäsenjärjestöjemme kanssa. Tutustu tarjontaan ja etsi itsellesi sopiva koulutus. Hakemalla jo tänään varmistat parhaiten paikkasi osallistujien joukossa. Räätälöity koulutus ryhmille ja konsultointi Mikäli et löydä avoimista koulutuksista mieleistäsi, ota yhteys koulutuspäällikkö Anneliina Törröseen tai ) ja kerro ryhmänne koulutustarpeesta. Räätälöity koulutus voidaan järjestää joko KSL-opintokeskuksen tiloissa tai siellä missä te olette. Pyydä tarjous! Entä tarvitsetko apua tietokonesovellusten käytössä omissa työtehtävissäsi? Koulutus tapahtuu halutessasi omalla työkoneellasi, jolloin ratkaisut ovat välittömästi hyödynnettävissä. Pyydä tarjous! Sivisty ja oivalla!

3 TIETOA HAKEMISESTA Voit hakea koulutuksiin osoitteessa ksl.fi/koulutukset, tai Lahdessa järjestettäviin koulutuksiin voi hakea osoitteessa lahdentietotupa.fi, tai Huom! Kannattaa kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja, vaikka hakuaika olisi umpeutunut. TIETOA KOULUTUSTILOISTA Helsinki Järjestämme koulutukset osoitteessa Lintulahdenkatu 8 ellei koulutuksen kohdalla toisin mainita. Lahti Järjestämme koulutukset KSL Lahden -tiloissa TietoTupa -aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4.krs. Katso muiden kaupunkien koulutuspaikat ko. koulutuksen kohdalta. Lyhenne: ot=opintotuntia

4 Tykkää meistä: facebook.com/kslry Saat tiedon uusista koulutuksistamme ensimmäisenä.

5 TERVETULOA VALTAKUNNALLISILLE KSL-OPINTOPÄIVILLE HELSINKIIN Miten ratkaisen haastavan tilanteen koulutuksessa? (7 ot) Toteutus: Yksi lähiopetuspäivä kello Hinta: Maksuton Lisätietoa: Anneliina Törrönen, tai Ilmoittaudu mennessä: ksl.fi/koulutukset, tai Opintopäivillä tutkitaan ja ratkaistaan vaikeita tilanteita koulutuksessa. Asiaan tartutaan toiminnallisesti, osallistujien omia kokemuksia ja ryhmän osaamista hyödyntäen. Päivän aikana osallistujat pääsevät myös kertomaan ideansa ja kommenttinsa KSL:n tulevaisuuden linjauksiin strategiatorilla. Opintopäivä on suunnattu kouluttajille: freelancekouluttajille, jäsenjärjestöjen otokouluttajina toimiville toimitsijoille ja ammattiosastojen aktiiveille, kurssijärjestäjien ja ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjien kouluttajille sekä yhteiskunnallisten opistojen kouluttajina toimiville henkilöille. Tarkempi Opintopäivien ohjelma laitetaan KSL:n verkkosivuille ja lähetään ilmoittautuneille.

6 KSL:N UUDET PALVELUT TUTUKSI Tule tutustumaan kurssihallinnon muutoksiin ja uuteen sähköiseen työkaluun! Helsinki Lahti Jyväskylä Oulu Tampere Seinäjoki Turku Rovaniemi Toteutus: Yksi lähiopetusilta kello Hinta: Maksuton Lisätietoa: Anneliina Törrönen, tai Ilmoittaudu mennessä: ksl.fi/koulutukset, tai Koulutuksessa esitellään kurssihallintoon vuoden 2014 alussa tulevat uudistukset sekä tutustutaan uuteen, sähköiseen kurssihallinnon työkaluun, jonka avulla kurssijärjestäjä voi itse tehdä kurssisuunnitelmat ja -selvitykset. Ota oma kannettava tietokone mukaan, jos sinulla on sellainen!

7 JÄRJESTÖTOIMINNAN KOULUTUKSET HELSINKI Järjestökouluttajan työkalut (22 ot) Toteutus: Ennakkotehtävä ja kolme lähiopetuspäivä pe 12 19, la ja su Hinta: 180 /osallistuja Lisätietoja: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, tai Koulutus on suunnattu yhdistyksissä koulutusta suunnitteleville ja toteuttaville. Koulutus antaa perustyökalut järjestökouluttajana toimimiseen. Koulutuksen jälkeen osallistujat hahmottavat, miten aikuisten omaehtoista oppimista voi tukea niin koulutuksen suunnittelun kuin toteutustapojenkin kautta. Ideasta onnistuneeksi tapahtumaksi (15 ot) ja Toteutus: Ennakkotehtävä ja kaksi lähiopetuspäivää kello 9 16 Hinta: 120 /osallistuja Lisätietoja: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, toimisto@ksl.fi tai Koulutukseen osallistujat perehtyvät siihen, miten tapahtuma järjestetään ja mitä sen suunnittelussa ja toteutuksessa on otettava huomioon. Mahdollisuuksien mukaan kurssin päätteeksi toteutetaan tapahtuma. Järjestökouluttajan jatkokoulutus: Ohjausteot ja ohjauspuhe (15 ot) Toteutus: Ennakkotehtävä ja kaksi lähiopetuspäivää kello 9-16 Hinta: 120 /osallistuja Lisätietoa: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, toimisto@ksl.fi tai Järjestökouluttajan jatkokoulutuksessa keskitytään yksilön ja ryhmän ohjaamisen taitoihin. Koulutuksessa harjoitellaan ohjaustekoja sekä ohjaavan (avaavan, peilaavan) puheen käyttöä oppimisen edistämisessä.

8 Yhdistyksen perustamisen ABC (14 ot) ja Toteutus: Ennakkotehtävä ja kaksi lähiopetuspäivää kello 9-16 sekä välitehtävät Hinta: 120 /osallistuja Lisätietoa: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, tai Kurssi on tarkoitettu erityisesti yhdistyksen perustamisesta ja yhdistystoiminnan perusasioista kiinnostuneille. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistujat tuntevat yhdistyksen toimintaa säätelevät asiat ja osaavat perustaa yhdistyksen. LAHTI Sosiaalinen media järjestötyössä (7 ot) Toteutus: Yksi lähiopetuspäivä kello Hinta: 60 /osallistuja Lisätietoja: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, tai Koulutus on suunnattu yhdistystoimijoille, jotka eivät vielä ole ottaneet sosiaalisen median työkaluja yhdistyksensä käyttöön. Koulutuksessa tutustutaan sellaisiin sosiaalisen median työkaluihin, joista on yhdistyksille hyötyä. Lisäksi harjoitellaan sosiaalisen median käyttöä ja tehdään suunnitelma sosiaalisen median käytöstä. Puhe- ja esiintymistaito I peruskurssi puhetyöläisille (22 ot) ja Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää. Lauantaina kello ja sunnuntaina Hinta: 60 /osallistuja Lisätietoja: Petra Åhlström Hae: lahdentietotupa.fi, toimisto@lahdentietotupa.fi tai Kurssi on räätälöity erityisesti puhetyöläisille ja se sisältää luentoja, harjoitteita ja keskustelua. Kurssin sisältö koostuu seuraavasti: puhe- ja esiintymistaidon perusteet, itsetunto ja sen vahvistaminen, esiintymisjännitys ja sen hallinta ja ensivaikutelma.

9 TAMPERE Yhdistyksen talous ja kirjanpito (20 ot) ja Paikka: Tampere, Rakennusliiton kokoustila, Sorinkatu 4 A Toteutus: Kaksi lähiopetuspäivää kello ja yksi ilta kello Hinta: 150 /osallistuja Lisätietoa: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, toimisto@ksl.fi tai Koulutus on suunnattu yhdistysten taloudesta ja toiminnasta vastaaville. Osallistujat tutustuvat yhdistyksen taloudenhoidon perusasioihin ja kirjanpitolainsäädäntöön sekä opettelevat käyttämään kirjanpito-ohjelmaa ja lukemaan kirjanpitoraportteja. OULU Kirjanpito-ohjelma Tappio tutuksi (7 ot) Paikka: Oulu, PSK-aikuisopisto, Kansankatu 47 Toteutus: Yksi lähiopetuspäivä kello 9-16 Hinta: 60 /osallistuja Lisätietoa: Anneliina Törrönen Hae mennessä: ksl.fi/koulutukset, toimisto@ksl.fi tai Koulutus on suunnattu yhdistysten talousvastaaville, jotka hallitsevat jo yhdistyksen taloushallinnon ja kirjanpidon. Koulutuksessa harjoitellaan ilmaisen Tappio-kirjapitoohjelman käyttöä.

10 UUSI KURSSI Haluatko päästä talouskeskustelun kärryille? Lähde talouskurssille! KSL:n kurssiperheen uusin jäsen on talouskurssi vasemmistolaisen talouden perusteista. Kurssilla lähdetään perusteista, joten aiempia talousopintoja ei edellytetä. Osallistujat tekevät kurssilla muun muassa omaa kiinnostustaan vastaavan pienimuotoisen selvityksen talouteen liittyvästä aiheesta. Kurssimateriaalit ovat kurssilaisille maksuttomia. Materiaalina käytetään muun muassa Teppo Eskelisen ja Matti Ylösen kirjoittamaa Vasemmistolainen talouspolitiikka - lyhyt oppimäärä -kirjasta. Kurssin kesto on kaksi opetuspäivää, jonka jälkeen opiskelua on mahdollista jatkaa KSL:n opintoryhmänä. Kysy lisää talouskurssista koulutustuottaja Jukka Peltokoskelta, jukkka.peltokoski@ksl.fi tai

11 TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA APPLE MAC LAHTI Apple Mac tietokoneen peruskäyttö (26 ot) sekä Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 100 /osallistuja Lisätietoja: Olli Sydänmaa Kahden viikonlopun mittaisella kurssilla tutustutaan Apple-käyttöjärjestelmään ja sen perustoimintoihin sekä Apple-perheeseen. Tutuksi tulevat muun muassa kuvankäsittely, videoeditointi, sähköposti, icloud sekä Macin mukana tulevat ohjelmat. Kurssille tarvitset mukaan oman Mac-tietokoneen. Iloa ipadista (7 ot) Toteutus: Yksi lähiopetuspäivä kello Hinta: 50 /osallistuja Lisätietoja: Olli Sydänmaa Kurssilla käydään läpi kaikki Apple ipadin toiminnot, esitellään sovelluksia ja tutustutaan App Storeen. Kurssille tarvitset mukaan oman ipadin. HELSINKI Apple Mac tietokoneen peruskäyttö (26 ot) ja Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 100 /osallistuja Lisätietoja: Olli Sydänmaa Kahden viikonlopun mittaisella kurssilla tutustutaan Apple-käyttöjärjestelmään ja sen perustoimintoihin sekä Apple-perheeseen. Tutuksi tulevat muun muassa kuvankäsittely, videoeditointi, sähköposti, icloud sekä Macin mukana tulevat ohjelmat. Kurssille tarvitset mukaan oman Mac-tietokoneen.

12 JA A-KORTTIKOULUTUS LAHTI Kurssilla opit käyttämään tietokonetta ja ohjelmia monipuolisesti ja tehokkaasti. Opetus on käytännönläheistä ja kursseilla käytetään runsaasti erilaisia harjoituksia ja käytännön esimerkkejä. Kouluttajiemme vankka tietotaito, pienet ryhmät ja yksilöllinen ohjaus takaavat kurssien koostuu neljästä moduulista: 1. laitteen ja tiedon hallinta 2. tekstinkäsittely 3. internet ja sähköposti 4. esitysgrafiikka A-kortti koostuu seitsemästä moduulista: 1. laitteen ja tiedon hallinta 2. tekstinkäsittely 3. internet ja sähköposti 4. esitysgrafiikka 5. kuvankäsittely 6. taulukkolaskenta 7. tietoaineistot taulukoissa ILTARYHMÄ maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 17 (77 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: 22 lähiopetusiltaa kello Hinta: 70 /osallistuja A-kortti (126 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: 36 lähiopetusiltaa kello Hinta: 100 /osallistuja PÄIVÄRYHMÄ tiistaisin ja torstaisin kello 13 (77 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: 22 lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 /osallistuja A-kortti (126 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: 36 lähiopetuspäivää kello Hinta: 100 /osallistuja

13 TIETOTEKNIIKKA -PERUSKURSSIT ILTARYHMÄT maanantaisin ja keksiviikkoisin kello LAHTI Windows 7 perusteet (25 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Seitsemän lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 /osallistuja Word tekstinkäsittelyn perusteet (25 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Seitsemän lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 /osallistuja Internetin ja sähköpostin perusteet (14 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 /osallistuja PowerPoint esitysgrafiikan perusteet (14 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 /osallistuja Paint.NET - kuvankäsittelyn perusteet (18 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Viisi lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 /osallistuja

14 TIETOTEKNIIKKA -PERUSKURSSIT PÄIVÄRYHMÄT tiistaisin ja torstaisin kello LAHTI Windows 7 perusteet (25 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Seitsemän lähiopetuspäivää kello Hinta: 40 /osallistuja Word tekstinkäsittelyn perusteet (25 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Seitsemän lähiopetuspäivää kello Hinta: 40 /osallistuja Internetin ja sähköpostin perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 40 /osallistuja PowerPoint esitysgrafiikan perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 40 /osallistuja Paint.NET - kuvankäsittelyn perusteet (18 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Viisi lähiopetuspäivää kello Hinta: 40 /osallistuja

15 TIETOTEKNIIKKA-JATKOKURSSIT LAHTI Word Vakioasettelu asiakirjan perustana (14 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 /osallistuja Koulutus tarjoaa niksit, joiden avulla saat asiakirjat kuntoon nopeasti ja helposti. Opit luomaan vakioasiakirjamallin perustuvia asiakirjoja esim. hakemus, tarjous, pöytäkirja. Näiden lisäksi luodaan henkilökohtainen asiakirjamalli jota voit käyttää omien asiakirjojen pohjana. Kurssilaisilla on hyvä olla tekstinkäsittelyn perusteet hallussa. Word Pitkät asiakirjat (14 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 /osallistuja Saat valmiudet luoda ja muokata pitkiä asiakirjoja. Kurssilla perehdyt asiakirjan jakamiseen eri osiin kuten kansilehteen, sisällysluetteloon ja varsinaiseen tekstisisältöön sekä luomaan osille omat ylä- ja alatunnisteet. Excel Funktiot (14 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 /osallistuja Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet hyödyntää eri funktioluokkia ja niissä olevia funktioita mahdollisimman tehokkaasti. Excel Luettelot ja Pivot-taulukot (14 ot) Maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 /osallistuja Kurssin jälkeen osaat käsitellä luetteloita (taulukoita) mahdollisimman tehokkaasti ja muodostaa Excel-taulukoista yhteenvetolaskelmia ja kaavioita Pivottyövälineellä.

16 SENIOREIDEN ATK-KURSSIT LAHTI Skypen perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssilla käydään läpi Skypen perusteet. Kurssin jälkeen osaat soittaa ja viestitellä ystäviesi kanssa missä tahansa maailmaa. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen alkeet hallussa. Kurssille voi tuoda oman kannettavan sekä kuulokemikrofonin. RYHMÄ 1 Tietokone tutuksi (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Hinta: 30 /osallistuja Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Kurssilla on kohderyhmänä sellainen senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa tietokoneen käyttötaitoa tai käyttö on ollut vähäistä. Kurssi alkaa alkeista. Tekstinkäsittelyn perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet tekstinkäsittelyohjelman itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta tekstinkäsittelystä tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Kurssi alkaa tekstinkäsittelyn alkeista.

17 Internet perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet Internetin itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa Internet kokemusta tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Kurssi alkaa Internet-käytön alkeista. Sähköpostin perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet sähköpostin itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta sähköpostin käytöstä tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. RYHMÄ 2 Tietokone tutuksi (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssilla on kohderyhmänä sellainen senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa tietokoneen käyttötaitoa tai käyttö on ollut vähäistä. Kurssi alkaa alkeista. Tekstinkäsittelyn perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet tekstinkäsittelyohjelman itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta tekstinkäsittelystä tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Kurssi alkaa tekstinkäsittelyn alkeista.

18 Internet perusteet (14 ot) Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet Internetin itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa Internet kokemusta tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Kurssi alkaa Internet-käytön alkeista. Sähköpostin perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet sähköpostin itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta sähköpostin käytöstä tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Skypen perusteet (14 ot) Tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello 9-12 Hinta: 30 /osallistuja Tässä kurssissa käydään läpi Skypen perusteet. Kurssin jälkeen osaat soittaa ja viestitellä ystäviesi kanssa missä tahansa maailmaa. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen alkeet hallussa. Kurssille voi tuoda oman kannettavan sekä kuulokemikrofonin.

19 KIELET LAHTI Venäjäksi rentoutusta ja stressinhallintaa (27 ot) , ja Toteutus: Kuusi lähiopetuspäivää lauantaisin ja sunnuntaisin kello Hinta: 46 /osallistuja Löydä tie tasapainoisempaan elämään. Kurssi sopii kaikenikäisille sekä -kuntoisille. Kurssin opettajana toimii Tatjana Savolainen. Huom. Kurssi toteutetaan venäjän kielellä. Venäjä vieraana kielenä, I taso (42 ot) Keskiviikkoisin Toteutus: Kaksitoista lähiopetusiltaa kello Hinta: 70 /osallistuja Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajalle. Kurssituntien ohjelmassa on monenlaisia rakennekaavioita ja runsaasti esimerkkejä, jotka toivottavasti helpottavat ymmärtämistä. Tarkoituksena on kasvattaa sanavarastoa ja kehittää siten keskustelutaitoa. Kurssin opettajana toimii Nelly Lensu.

20 KÄDENTAIDOT LAHTI Kukkakoruja huovuttamalla (21ot) Maanantaisin Toteutus: Kuusi lähiopetusiltaa kello Hinta: 36 /osallistuja + materiaalit Kurssilla valmistetaan märkähuovuttamalla kaula-, korva-, ja rintakoruja 100 %:sta villasta. Kurssi sopii myös aloittelijoille. Tuo kurssille huovutusvillaa, kuplamuovia, nestemäistä saippuaa, astia (esim. 15*20 cm), käsipyyhe ja sakset. Tarvikkeita saa ostaa myös opettajalta. Kurssin opettajana toimii käsityönopettaja Tatjana Unnukainen. Oshibanakerho (21 ot) Tiistaisin Toteutus: Kuusi lähiopetusiltaa kello Hinta: 36 /osallistuja + materiaalit Kurssilla tutustutaan helmeilymateriaaleihin, työvälineisiin ja muun muassa RAW, peyote, ndebele ja tilitekniikoihin. Kurssilla voit valmistaa itsellesi tai vaikkapa lahjaksi kaula-, ranne-, rinta- tai korvakoruja sekä sormuksia. Tuo kurssille omia helmiä (kahta eri väriä), siimaa tai lankaa sekä sakset! Lahdessa tarvikkeita saat esimerkiksi seuraavista liikkeistä: Sinooperi, Mannaz ja Sinelli. Kurssin opettajana toimii Irina Mokicheva. Helmeilykerho (21 ot) Torstaisin Toteutus: Kuusi lähiopetusiltaa kello Hinta: 36 /osallistuja + materiaalit Kurssilla tutustutaan helmeilymateriaaleihin, työvälineisiin ja muun muassa RAW, peyote, ndebele ja tilitekniikoihin. Kurssilla voit valmistaa itsellesi tai vaikkapa lahjaksi kaula-, ranne-, rinta- tai korvakoruja sekä sormuksia. Tuo kurssille omia helmiä (kahta eri väriä), siimaa tai lankaa sekä sakset! Lahdessa tarvikkeita saat esimerkiksi seuraavista liikkeistä: Sinooperi, Mannaz ja Sinelli. Kurssin opettajana toimii Irina Mokicheva.

21 LOGOART-TAIDETERAPIA OULU LogoArt -taideterapian ohjaajana toimii Marianne da Silva Prado. LogoArt 1 - Elämänkaari ja ihmiskuva (46 ot) Paikka: Oulu, Veteraanikatu 9 C Toteutus: Viisi lähiopetuspäivä Hinta: 70 (sis. opetuksen, materiaalit ja lounaan) Lisätietoja: Heli Vuori, heli.vuori@ksl.fitai LogoArt 1 Elämänkaari ja ihmiskuva -kurssilla tutustutaan taideterapian tapaan jakaa ihmisen kokonaisuus neljään eri osaan ja logoterapian näkemykseen kolmiulotteisesta ihmisen kuvasta sekä ihmisyksilöiden kehitykseen ja Logo-Art -taideterapian määrittämiin neljään temperamenttipiirteisiin. Työskentelymenetelminä ovat muun muassa maalaus, muotopiirustus, savityöt, luennot, keskustelut ja liikkuminen. LogoArt 3 rytmin merkitys elämässä (46 ot) Paikka: Oulu, Veteraanikatu 9 C Toteutus: Viisi lähiopetuspäivää Hinta: 250 (sis. opetuksen, materiaalit ja lounaan) Lisätietoja: Heli Vuori, heli.vuori@ksl.fi tai LogoArt 3 rytmin merkitys elämässä -jaksolla tarkastellaan luonnon ja ihmisen, hänen liikkeensä ja muuttumisensa rytmejä sekä omaa tahtoa nähdä koko oman elämän motivaatio. Siihen liittyy myös oma tietoisuus ja motivaatio käyttää omaa tahtoaan elämän tarkoituksen löytämiseksi. Jakson työskentelymenetelminä ovat muun muassa maalaus, muotopiirustus, savityöt, luennot, keskustelut ja liikkuminen. LogoArt oma elämänkaari (56 ot) Paikka: Oulu, Paattikuja 3 Toteutus: Kuusi lähiopetuspäivä Hinta: 360 /osallistuja (sis. opetuksen, materiaalit, lounaan ja yöpymisen 2 hh/huoneissa) Lisätietoja: Heli Vuori, heli.vuori@ksl.fi tai LogoArt 1 -oma elämänkaari -kurssilla käydään läpi oman elämänkaaren kehittymistä Logo-Art -taideterapian mukaan. Kurssin aikana osallistuja piirtää, kirjoittaa, muovaa ja työstää omaa kuvaansa ja itsetuntemustaan ja sitä miten löytää elämäntarkoituksensa.

22 KSL-TOIMIPISTEET JA KOULUTUSTILAT SEKÄ KOULUTTAJAT HELSINKI Lintulahdenkatu 10, 4 krs., Helsinki Ota yhteyttä: koulutuspäällikkö Anneliina Törrönen koulutustuottaja Anna Kirstinä monimediatuottaja Olli Sydänmaa LAHTI Tietotupa-aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4 krs., Lahti Ota yhteyttä: koulutustuottaja Eeva Rapp koulutustuottaja Petra Åhlström OULU Veteraanikatu 9 C, Oulu Ota yhteyttä: koulutustuottaja Eeva Kejonen projektityöntekijä Vuori Heli TAMPERE Näsilinnankatu 22 A 1, Tampere Ota yhteyttä: koulutustuottaja Jukka Peltokoski Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry Lintulahdenkatu 10, 4 krs Helsinki puhelin: sähköposti: etunimi.sukunimi@ksl.fi tykkää: facebook.com/kslry

AVOIMET KOULUTUKSET SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi

AVOIMET KOULUTUKSET SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi AVOIMET KOULUTUKSET SYKSY 2013 Tutustu ja hae: www.ksl.fi Tykkää meistä: facebook.com/kslry TERVETULOA KOULUTUKSIIMME! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät syksyn 2013 avoimet koulutukset.

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013 Tutustu ja hae: www.ksl.fi TERVETULOA! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät kevään 2013 avoimet koulutukset. Saat koulutuksistamme innostusta, taitoa

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA! LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!» Oppiminen ajattelun ja toiminnan muutos! Ota talteen! Tarvitset tätä esitettä koko vuoden. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry SISÄLTÖ 5 LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Loka-joulukuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa

Lisätiedot

TUKEA JÄRJESTÖSI OMILLE KURSSEILLE

TUKEA JÄRJESTÖSI OMILLE KURSSEILLE KURSSITUEN OPAS Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry ja KSL-opintokeskus Lintulahdenkatu 10, 4. krs, 00500 Helsinki ksl@ksl.fi, etunimi.sukunimi@ksl.fi p. 040 197 4209 ksl.fi facebook.com/kslry @kslopintokeskus

Lisätiedot

Kannen kuvat: Turun Naiskeskus, Actiontime ja KSL

Kannen kuvat: Turun Naiskeskus, Actiontime ja KSL KURSSITUEN OPAS Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry ja KSL-opintokeskus Lintulahdenkatu 10, 4. krs, 00500 Helsinki ksl@ksl.fi, etunimi.sukunimi@ksl.fi p. 040 197 4209 ksl.fi facebook.com/kslry @kslopintokeskus

Lisätiedot

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 KURSSIN JÄRJESTÄMISEN VAIHEET 3.3.2015 Opas kurssin järjestämiseksi 2 Kurssin järjestämisen vaiheet 1. Kurssituntivaraus Ideat

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Asiakaskoulutukset pääkirjastolla

Asiakaskoulutukset pääkirjastolla Asiakaskoulutukset pääkirjastolla Asiakaskoulutukset pääkirjastossa elo-syyskuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, 3 tai tutustu tablettiin.

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen Alkusanat Tämä tieto- ja viestintätekniikan oppikirja on päivitetty versio vuonna 2007 julkaisemastani Tieto- ja viestintätekniikka -oppikirjasta. Päivityksessä kirjan sisällöt on ajantasaistettu ja samalla

Lisätiedot

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen Alkusanat Tämän tieto- ja viestintätekniikan oppikirjan ensimmäinen versio (1. painos) syntyi vuonna 2006 Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitokselle tekemäni pro gradu -tutkielmani yhteydessä. Tutkimuksessani

Lisätiedot

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOSTA

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOSTA Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOSTA Rehtori Anne Kotonen anne.kotonen@lohja.fi 019 3691496, 050 3296329 Apulaisrehtori Eija Terävä eija.terava@lohja.fi 050 466 0646 www.hiidenopisto.fi SISÄLLYS 2 Tilauskoulutus

Lisätiedot

Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa

Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa Paikka Savonlinnan ammatti ja aikuisopisto Pohjolankatu 4 6, Savonlinna Hinta 80 euroa/osallistuja, sisältää 20 h Koulutuspäivän kesto 5 tuntia, klo 10:00 15:00 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Syksy 2017 Tanja Välisalo tinyurl.com/hytk-tvt2017 Sisältö 1. Mitä teknologiataitoja tarvitsen?

Lisätiedot

Digiajan opettajan selviytymispaketti

Digiajan opettajan selviytymispaketti 10+ opepäivitystä odottaa. Aloita lataus nyt! Digiajan opettajan selviytymispaketti Saamelaisalueen koulutuskeskus virtuaalikoulu Ovatko verkko-opetustaitosi päivityksen tarpeessa? Ota askel eteenpäin

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA 2015 Ota talteen! SISÄLTÖ KSL KOULUTTAA 5 TIETOA OSALLISTUJALLE 5 HELSINKI 7 LAHTI 11 OULU 22 TAMPERE 25 UUTTA 2015: JYVÄSKYLÄ AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 29 TILAUSKOULUTUS

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Humanistinen tiedekunta Syksy 2016 Tanja Välisalo

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Humanistinen tiedekunta Syksy 2016 Tanja Välisalo Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Humanistinen tiedekunta Syksy 2016 Tanja Välisalo Sisältö 1. Mitä teknologiataitoja tarvitsen? 2. Tieto- ja viestintäteknologian opinnot 3.

Lisätiedot

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 340110 TIETOTEKNIIKKA TUTUKSI JATKOKURSSI SENIORIT C ma 13.00-15.15 7.1.2013-11.2.2013, 18 oppituntia Varttuneen aikuisen kattava tietokonekurssi, jolla

Lisätiedot

Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013

Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013 Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013 Sivistystoimi Nuoriso- ja aikuiskoulutus Aika Teema Paikka Kohderyhmä Ilmoittautuminen Tammi-helmikuu 17.1. klo 13.15 15.30 Symboliset laskimet Martinlaakson lukio

Lisätiedot

Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti ) Susanna Saarvo

Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti ) Susanna Saarvo Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti 2017-2020) Susanna Saarvo Yhteistyökumppanit Kansalaisopistojen liitto (KoLry) ADHD-liitto A-Kiltojen Liitto Epilepsialiitto Mielenterveyden Keskusliitto Kuurojen

Lisätiedot

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOS TA

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOS TA Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOS TA Rehtori Anne Kotonen anne.kotonen@lohja.fi 019 3691496, 050 3296329 Apulaisrehtori Mirja Vehovuori mirja.vehovuori@lohja.fi 09 22422786, 050 5230711 www.hiidenopisto.fi

Lisätiedot

HAE KSL-KURSSITUKEA SÄHKÖISESTI! TIRAMISUN KÄYTTÖOHJE

HAE KSL-KURSSITUKEA SÄHKÖISESTI! TIRAMISUN KÄYTTÖOHJE HAE KSL-KURSSITUKEA SÄHKÖISESTI! TIRAMISUN KÄYTTÖOHJE Kurssin järjestämisen vaiheet 1. Kurssituntihakemus Ideat tulevan vuoden kursseista syntyvät: hae tarvittavat opetustunnit marraskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot

KEVÄÄN 2012 tietotekniikan kurssit Joensuun ympäristökunnissa Eno Kurssi: 120316 Tietokoneen @-ajokorttikurssi 2

KEVÄÄN 2012 tietotekniikan kurssit Joensuun ympäristökunnissa Eno Kurssi: 120316 Tietokoneen @-ajokorttikurssi 2 KEVÄÄN 2012 tietotekniikan kurssit Joensuun ympäristökunnissa Eno 120316 Tietokoneen @-ajokorttikurssi 2 Kurssin kesto: 12.01.12-15.03.12 Kokoontumisajat: Torstai 17:30-20:45 ENON YLÄKOULU Alapappilantie

Lisätiedot

KOULUTUS- OHJELMA 2013

KOULUTUS- OHJELMA 2013 KOULUTUS- OHJELMA 2013 TERVETULOA! KÄDESSÄSI ON Kokoomuksen koulutusorganisaatio Kansion esite, josta löydät järjestämämme koulutukset vuodelle 2013. Meidän kansiolaisten tehtävänämme on kannustaa aktiivisia

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti

Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti Maanantai 5.11.2019 (etä) 09.00-09.30 Skype kontakti: Ilmoittautuminen Skype-kontaktiin Kurssijärjestelyt, henkilötietolomake,

Lisätiedot

ARJEN PELASTAJAT: ATK-OHJAUSTA IKÄIHMISILLE

ARJEN PELASTAJAT: ATK-OHJAUSTA IKÄIHMISILLE ARJEN PELASTAJAT: ATK-OHJAUSTA IKÄIHMISILLE Arjen pelastajat - Klubitalo Tönäri Tönäri valitsi kehittämisen kohteeksi ikäihmisten atk-kurssin Valmistelu: Pilotti 8.10. 3.12.2015 Idean esittely mahdolliselle

Lisätiedot

AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017

AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017 AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017 Ammattiosasto koulutuksen järjestäjänä Ammattiosastojen jäsenilleen järjestämää koulutustoimintaa tuetaan kurssituen muodossa. Kurssituki on enintään 23 euroa / opetustunti

Lisätiedot

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen.

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen. DIAGNO FINLAND OY KOULUTUS Juha Seppälä 15.9.2014 DIAGNO-KOULUTUSOHJELMA SYKSY 2014 Ohessa Diagnon tarjoamat koulutukset syksyllä 2014. Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat tiedot kaikista järjestämistämme

Lisätiedot

Koulutusta PK-yrityksille

Koulutusta PK-yrityksille Koulutusta PK-yrityksille Koulutusmoduulit: 1) Taloushallinto pienessä yrityksessä 2) Pienen yrityksen markkinointi 3) Imagomarkkinointi ja markkinoinnin tuloslaskenta 4) Projektiosaaminen 1 5) Projektiosaaminen

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYSTUTORIN OSAAMISPASSI

KANSAINVÄLISYYSTUTORIN OSAAMISPASSI KANSAINVÄLISYYSTUTORIN OSAAMISPASSI Nimi Opetuspiste OSAAMISPASSI Kansainvälisyystutor -opinnot kuuluvat etiikan opintoihin. Saamasi opintoviikkomäärän laajuus riippuu siitä, miten paljon syvennät osaamistasi

Lisätiedot

AGE-hanke alkoi syyskuussa 2013 ja se päättyy heinäkuussa 2015. Mukana hankkeessa ovat Tšekki, Saksa, Kypros, Suomi, Espanja ja Portugali.

AGE-hanke alkoi syyskuussa 2013 ja se päättyy heinäkuussa 2015. Mukana hankkeessa ovat Tšekki, Saksa, Kypros, Suomi, Espanja ja Portugali. Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmän mukaan aktiivinen ikääntyminen on prosessi, jossa optimoidaan mahdollisuudet pysyä terveenä, osallistua ja elää turvattua elämää ja pyritään siten parantamaan

Lisätiedot

Koulutus.fi:n palvelut sivuston käyttäjille

Koulutus.fi:n palvelut sivuston käyttäjille Koulutus.fi:n palvelut sivuston käyttäjille Koulutus.fi mahdollistaa sopivan työelämän koulutuksen löytämisen. Se ylläpitää Suomen kattavinta ja täysin maksutonta hakupalvelua työelämän täydennyskoulutuksia

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b

MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b Anna Kaasinen Itä-Suomen yliopisto Syksy 2016 Anna Kaasinen (Itä-Suomen yliopisto) MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b Syksy 2016 0 / 9 MITÄ FLIPPED CLASSROOM ON? Flipped classroom eli

Lisätiedot

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Salla Palmi-Felin Johtava informaatikko, Media- ja musiikkipalvelut Lastukirjastot.fi Palvelua kaikenikäisille Ketkä opastavat?

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lielahden koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lielahden koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lielahden koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Oppilaitoksen tarjonta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen

Oppilaitoksen tarjonta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen Oppilaitoksen tarjonta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen Mallinnus rakenteesta, tuotekortteina kuvatusta sisällöstä ja toteutuksen vuosikellosta Henkilökohtaistamisen

Lisätiedot

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen.

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen. DIAGNO FINLAND OY KOULUTUS Juha Seppälä 26.3.2014 DIAGNO-KOULUTUSOHJELMA KEVÄT 2014 Ohessa Diagnon tarjoamat koulutukset keväällä 2014. Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat tiedot kaikista järjestämistämme

Lisätiedot

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu)

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Huom! Muutokset mahdollisia. Uusimmat tiedot löydät osoitteesta www.haapop.fi MAALISKUU 2012 SUOMI TUTUKSI -VIIKONLOPPUKURSSI: KIRJALLISUUS 30. 31.3.2012

Lisätiedot

Kuntaliiton Uskalla kokeilla -ohjelman Tarinapaja

Kuntaliiton Uskalla kokeilla -ohjelman Tarinapaja Kuntaliiton Uskalla kokeilla -ohjelman Tarinapaja SenioriOsaaja.fi Teknologian ja sähköisten palvelujen käytön valmennusmalli ikäihmisille Johanna Sinkkonen Koti- ja erityisasumisen johtaja Sosiaali- ja

Lisätiedot

Lataa Logoart - Marianne de Silva Prado. Lataa

Lataa Logoart - Marianne de Silva Prado. Lataa Lataa Logoart - Marianne de Silva Prado Lataa Kirjailija: Marianne de Silva Prado ISBN: 9789529207862 Sivumäärä: 120 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 39.28 Mb LogoArtin perustaja Marianne da Silva Prado

Lisätiedot

Etäkoulu Kulkurin tieto- ja viestintätekniikan opetussuunnitelma

Etäkoulu Kulkurin tieto- ja viestintätekniikan opetussuunnitelma Etäkoulu Kulkurin tieto- ja viestintätekniikan opetussuunnitelma 10.6.2013 Koonnut Virpi Soini 2. luokan tavoitteet tutustuu verkko-opiskeluun ja harjoittelee käytännön työtaitoja, kuten tekstintuottamista

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2015 2016 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa

Lisätiedot

Oppimistehtävät Kuva oppimistehtävät ja mitä oppijat (yksilö-pariryhmä) tekevät oppiakseen tavoitteen mukaisia asioita?

Oppimistehtävät Kuva oppimistehtävät ja mitä oppijat (yksilö-pariryhmä) tekevät oppiakseen tavoitteen mukaisia asioita? Vaihe 4a. Opintokokonaisuuden opetus- ja oppimisprosessi (oppimistilanteet) Suunnittele ja kuvaa ammattialakohtaisen opintokokonaisuutesi toteutusprosessi oppimistilanteittain, piirrä oppimistilanteiden

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin, loppukevät ja syksy 2016

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin, loppukevät ja syksy 2016 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin, loppukevät ja syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN!

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus KEVÄT 2018 Jyväskylän Kansalaisopisto Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus Monikulttuurikeskus Gloria Huhtasuon asukasyhdistys Jyvälän Setlementti ry SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8)

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8) AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2018 1 (8) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa

Lisätiedot

Apop Aikuisten perusopinnot ja ETEVÄKSI-hanke

Apop Aikuisten perusopinnot ja ETEVÄKSI-hanke Apop Aikuisten perusopinnot ja ETEVÄKSI-hanke Apop Aikuisten perusopinnot Kohderyhmä Ne syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ja aikuiset, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus tai joiden jatko-opintoihin

Lisätiedot

Työpaikkaohjaajakoulutus

Työpaikkaohjaajakoulutus Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov Ilmoittautuminen: www.osao.fi/koulutuskalenteri Lisätietoja: Minna-Liisa Myllylä, suunnittelija, OSAO minna-liisa.myllyla@osao.fi Koulutuksen toteutus Kontaktiopetuksena ryhmälle:

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2016

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2016 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Unajan koulun valinnaisaineet

Unajan koulun valinnaisaineet Unajan koulun valinnaisaineet Liikunta 5. luokalla Syvennetään liikkumisen perustaitoja: liikkuvuutta, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Opitaan yhteistyötaitoja, ryhmässä ja yksilönä toimimista. Liikkumisen

Lisätiedot

Savonian suomen opinnot

Savonian suomen opinnot Savonian suomen opinnot Mavasuomi B1.2 Muut suomen kurssit suomi Työelämän suomi B1.1 Suullinen suomi suomi B1.2 Pääsykoevalmennus suomi B2 Työkokeilu Suullinen suomi B2 suomi C1 Sairaanhoitajan suomi

Lisätiedot

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE Sisällysluettelo Sisällysluettelo Verkkopetoinfoa!... 3 Miten koulut voivat hyödyntää verkkopetoja... 4 Yhteydenotto... 5 Itäisen alueen verkkopedagogit...

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET kevät ja syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 & kevät 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 & kevät 2017 AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2016 & kevät 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1

C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1 C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1 Kurssi johdattaa sinut askel askeleelta C-ohjelmoinnin perusteisiin. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella.

Lisätiedot

Saksan sanastopainotteinen kurssi. Helsingin yliopiston kielikeskus, syksy 2007, Seppo Sainio

Saksan sanastopainotteinen kurssi. Helsingin yliopiston kielikeskus, syksy 2007, Seppo Sainio Oppimispäiväkirja. Nimi: Saksan sanastopainotteinen kurssi. Helsingin yliopiston kielikeskus, syksy 2007, Seppo Sainio Huomaa että oppimispäiväkirjan tekeminen on huomioitu kurssin mitoituksessa osaksi

Lisätiedot

Paranna työnhakutaitojasi netissä!

Paranna työnhakutaitojasi netissä! Paranna työnhakutaitojasi netissä! te-palvelut.fi/jobitti CV-netti anna työnantajan löytää sinut Laita oma työnhakuilmoitus nettiin ilmaiseksi. CV-netin käyttöön tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja

Lisätiedot

Sporttimerkonomi - koulutus -

Sporttimerkonomi - koulutus - Tuntuuko sinusta, että tarvitset lisää osaamista tulevaisuuden haasteisiin infotilaisuus 20.5.2013 klo 17-19 Sporttimerkonomi - koulutus - Koulutusohjelma tähtää liiketalouden perustutkinnon, merkonomi,

Lisätiedot

Yhteisöllisen oppimisen työpaja 9.12.2010 Reflektori 2010 Tulokset

Yhteisöllisen oppimisen työpaja 9.12.2010 Reflektori 2010 Tulokset Yhteisöllisen oppimisen työpaja 9.12.2010 Reflektori 2010 Tulokset Fasilitointi: Kati Korhonen-Yrjänheikki, TEK; Dokumentointi työpajassa: Ida Mielityinen, TEK; Fläppien dokumentointi tulosraporttia varten:

Lisätiedot

KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka

KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio 6 19.12.2014 Tuukka Kivioja tupejuki@student.jyu.fi Samuel Rahikainen samarahi@student.jyu.fi Sisältö 1. Esittelyt, tuokioiden esittely, Optima, peda.net, tietokoneen

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Salcom Learning käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Tervetuloa avoimiin koulutuksiin, webinaareihin ja verkkokursseille! Koulutukset alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 16.00. Ilmoittautumiset ja lisätiedot www.salcomlearning.fi,

Lisätiedot

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA Jakelussa mainituille Miten huomioida oppimisvaikeudet oppikirjatyöskentelyssä? Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään kolmeen samansisältöiseen koulutukseen tiistaina 22.3.2011 klo

Lisätiedot

10 askelta onnistumiseen

10 askelta onnistumiseen Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia 10 ta onnistumiseen Mirja Hannula, EK @mirjahannula 9.11.2018 Ammatillisen koulutuksen eri opiskelijaryhmiä Perusasteen päättävät

Lisätiedot

YHDESSÄ OPPIMISEN TAIDOT JA RYHMÄDYNAMIIKKA

YHDESSÄ OPPIMISEN TAIDOT JA RYHMÄDYNAMIIKKA KUTSU ESAVI/5965/2016 Etelä-Suomi 21.6.2016 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Miten ohjaan yksilön ja ryhmän taitoja tukemaan uuden opetussuunnitelman mukaista oppimista? Tervetuloa

Lisätiedot

Koulutuksellista toimintaa. Kevät-kesä 2019

Koulutuksellista toimintaa. Kevät-kesä 2019 Koulutuksellista toimintaa Kevät-kesä 2019 28.3.2019 2 Hyvän mielen talon järjestämät koulutukset ovat maksuttomia, ellei koulutuksen kohdalla toisin mainita. HYVINVOINTIA TUKEVAT KOULUTUKSET Mielenterveyden

Lisätiedot

Erasmus+ Online Linguistic Support

Erasmus+ Online Linguistic Support Erasmus+ Online Linguistic Support Näin hyödynnät Erasmus+ -kokemuksesi! Erasmus+ avartaa ja voi muuttaa koko elämän Erasmus+ tähtää taitojen kartuttamiseen ja työllistyvyyden lisäämiseen sekä koulutuksen,

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Digikansalaiseksi Olarin lukiossa

Digikansalaiseksi Olarin lukiossa Digikansalaiseksi Olarin lukiossa Olarin lukion ipad-ryhmä 2015 Kuvat: Helmi Hytti Hyvä Olarin lukion 1. vuosikurssin opiskelija ja opiskelijan huoltaja Tieto- ja viestintätekniikka on olennainen osa nykylukiolaisen

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018 Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS

Lisätiedot

Social media manager koulutus

Social media manager koulutus Social media manager koulutus Koulutus organisaation sosiaalisen median toiminnasta vastaaville henkilöille. 8.5.2012 klo 8:30-16:00 2.10.2012 klo 8:30-16:00 @ Mannerheimintie 8 0010 Helsinki Social media

Lisätiedot

ILMOITTAUDU: koulutus@interfoto.fi, (09) 530 8930. Ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään vahvistus koulutuksen alkamisesta.

ILMOITTAUDU: koulutus@interfoto.fi, (09) 530 8930. Ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään vahvistus koulutuksen alkamisesta. KEVÄÄN 2010 KURSSEJA Haluatko kuvistasi parempia? Haluatko oppia lisää digitaalisesta työnkulusta ja värienhallinnasta valokuvaajien omalla kielellä? Entä kiinnostaako sinua digitaalinen pimiö ja laadukas

Lisätiedot

Ikihyvä ryhmänohjaajakoulutus ja Rovaniemellä

Ikihyvä ryhmänohjaajakoulutus ja Rovaniemellä Ikihyvä ryhmänohjaajakoulutus 14.-15.5. ja 27.5.2013 Rovaniemellä Ikihyvä ryhmänohjaajakoulutus Vahvista osaamistasi asiakaslähtöisen elintapaohjauksen toteuttamisessa Ota tavoitteellinen toimintatapa

Lisätiedot

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 Ota talteen! Runsaasti työelämän kehittämiseen, edunvalvontaan ja erilaisia harrastustoimintaan liittyviä koulutuksia. Ilmoittaudu heti! KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2015

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA HEVOSTALOUDEN PERUSTUTKINTOKOULUTUKSESSA

SOSIAALINEN MEDIA TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA HEVOSTALOUDEN PERUSTUTKINTOKOULUTUKSESSA SOSIAALINEN MEDIA TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA HEVOSTALOUDEN PERUSTUTKINTOKOULUTUKSESSA Tervetuloa vastaamaan kyselyyni, jossa selvitän hevostalousoppilaitosten opetushenkilöstön kiinnostusta sosiaalisen median

Lisätiedot

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen > Ovet-valmennus Ovet-valmennusta omaishoitajille Omaishoitolan muutos 1.7.2016; valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen Ovet-valmennus

Lisätiedot

Tvt:n opetuskäytön koulutuksen ja tuen suunnittelu opetushenkilökunnalle Esimerkki TieVie-koulutuksessa tehdystä kehittämishankkeesta

Tvt:n opetuskäytön koulutuksen ja tuen suunnittelu opetushenkilökunnalle Esimerkki TieVie-koulutuksessa tehdystä kehittämishankkeesta Tvt:n opetuskäytön koulutuksen ja tuen suunnittelu opetushenkilökunnalle Esimerkki TieVie-koulutuksessa tehdystä kehittämishankkeesta Niina Oikarinen niina.oikarinen@oulu.fi Alustuksen aiheet Kehittämishanke

Lisätiedot

Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä

Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä 10.1.2015 Tero Kujala, ohjaava opettaja, KM, EO 1 Lisäopetusta? Perusopetuksen jälkeen nuorella on mahdollisuus hakeutua lisäopetukseen

Lisätiedot

Uusi osaaja-verkostolle suunnattu täydennyskoulutus

Uusi osaaja-verkostolle suunnattu täydennyskoulutus Uusi osaaja-verkostolle suunnattu täydennyskoulutus InnoOmnia tarjoaa vuonna 2011 seuraavat koulutuskokonaisuudet uusi osaajaverkostolle opetushallituksen rahoittamana maksuttomana täydennyskoulutuksena.

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala 24.4.2018 14.5.2019 Oppilaitos: Ajankohta: Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto

Lisätiedot

DIGITAITOPAJAT Digitaalinen osaaminen työelämätaitona

DIGITAITOPAJAT Digitaalinen osaaminen työelämätaitona DIGITAITOPAJAT Digitaalinen osaaminen työelämätaitona 14.8.-18.12.2019 A. DIGI- JA TEKNOLOGIATAIDOT B. MEDIATAIDOT JA SOSIAALISEN MEDIAN TAIDOT C. INFORMAATIOTAIDOT SISÄLTÖ Digitaitopajojen koulutukset

Lisätiedot

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 11/2013

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 11/2013 NAPPIPARISTON 31.31 KUUKAUSIKIRJE 11/2013 Nappiparisto on ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämisen ja monipuolistamisen valtakunnallinen koordinointihanke vuosille 2011-2012, ja Nappipariston

Lisätiedot

Mielen hyvinvointi projekti 2009 2011. OPH:n verkottumisseminaari 22.9.2010 Ulla Ruuskanen

Mielen hyvinvointi projekti 2009 2011. OPH:n verkottumisseminaari 22.9.2010 Ulla Ruuskanen Mielen hyvinvointi projekti 2009 2011 OPH:n verkottumisseminaari 22.9.2010 Ulla Ruuskanen Miksi mielen hyvinvointia kannattaa edistää? edistää tutkinnon suorittamista edistää työllistymistä tukee nuorten

Lisätiedot

AIKIS Aikuisten maahanmuuttajien kielikoulutus 2008 2011

AIKIS Aikuisten maahanmuuttajien kielikoulutus 2008 2011 AIKIS Aikuisten maahanmuuttajien kielikoulutus 2008 2011 Projektin tavoitteet Projektin tavoitteet Aikis -hankkeen tavoitteena on koordinoida aikuisille maahanmuuttajille tarkoitetun suomen ja ruotsin

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Vantaan Osaava Vanhempi hanke/ Osallisena Suomessa hankekokeilu 2011-13

Vantaan Osaava Vanhempi hanke/ Osallisena Suomessa hankekokeilu 2011-13 Vantaan Osaava Vanhempi hanke/ Osallisena Suomessa hankekokeilu 2011-13 Luetaan yhdessä verkoston seminaari 17.11.2012, hankevastaava Kotoutumiskoulutuksen kolme polkua 1. Työmarkkinoille suuntaavat ja

Lisätiedot

KULKURI. Ulkomailla asuvan oppilaan verkkokoulu. Tuija Tammelander ja Anni Autere-Kesti EKO 19.1.2012

KULKURI. Ulkomailla asuvan oppilaan verkkokoulu. Tuija Tammelander ja Anni Autere-Kesti EKO 19.1.2012 KULKURI Ulkomailla asuvan oppilaan verkkokoulu EKO 19.1.2012 Tuija Tammelander ja Anni Autere-Kesti Etäkoulu Kulkuri Perustettu 1975 (2011 toukokuuhun asti Ulkosuomalaisten lasten kotiperuskoulu) Ylläpitäjä

Lisätiedot

Mobiili oppimisympäristö pienkoululla

Mobiili oppimisympäristö pienkoululla Mobiili oppimisympäristö pienkoululla Risto Korhonen, KM/LO, IlonaIT asiakkuusjohtaja, rehtori Risto Kilpeläinen 2010 Kyläkoulut Suomessa - Maaseudun pienet koulut oppimis- ja kasvuympäristöinä Höytiän

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot