HYVÄÄ OLYMPIAVUOTTA SEURAIHMISET!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HYVÄÄ OLYMPIAVUOTTA SEURAIHMISET!"

Transkriptio

1 Radiokatu HELSINKI HYVÄÄ OLYMPIAVUOTTA SEURAIHMISET! Yleisurheilupassit Suomen Urheiluliiton jäsenseuroille Upea yleisurheiluvuosi on käynnistynyt. Pekingin olympialaiset ja Ruotsi-ottelu huipentavat vuoden elokuussa ja sitä ennen käydään lukemattomia kilpailuja ja toteutetaan monia laadukkaita urheilukouluja ja harjoituksia ympäri vuoden kaikkialla seuroissamme. Toivon, että kaikki jäsenseuramme ovat hoitaneet seuraavat hyvän seuran tunnusmerkit tai ainakin suunnitelleet hoitavansa ne lähiaikoina: Jäsenmaksut on hoidettu liitolle ja piirille vuoden 2008 kaikkia seuroja ei ole vielä laskutettu Seuran yhteystiedot on päivitetty SUL-rekkarin kautta osoitteessa Yleisurheilijoiden passit on maksettu Kesän kilpailuhakemukset on toimitettu piiriin If yleisurheilukouluun on liitytty Kunniakierrokseen on ilmoittauduttu Näillä eväillä toteutetaan jo monipuolista seuratoimintaa paikkakunnalla kuin paikkakunnalla. Yleisurheilupassien suhteen etenemme järjestelmällisen nousujohteisesti. Viimeiset neljä vuotta passimäärämme ovat nousseet ja tämänkin vuoden ensimmäinen passitilasto näyttää etenevän myönteisesti. Toivottavasti tarjoamme kaikille mukana oleville harrastajille mahdollisuuden yleisurheilupassiin, sillä sitä kautta myös vakuutus tapaturmatilanteissa on kunnossa. Muistutan kuitenkin kaikkia seuraihmisiä siitä, että passivakuutus ei ole enää voimassa yli 19- vuotiailla yleisurheilun harrastajilla. Toivottavasti informoitte heitä tästä asiasta. He tarvitsevat jonkin muun vakuutuksen. Samoin nuorempien kannattaa ottaa sairauskuluvakuutus, joka kattaa laajemmin erilaiset urheiluvammat. Lisäinfoa kannattaa lukea SUL:n sivuilta yleisurheilupassikohdasta. Seuroille tarjolla koulutusta Valtakunnassa on tällä hetkellä tarjolla paljon erilaista seuratoimintaan liittyvää koulutusta. Urheiluliiton kautta toteutamme super- ja valioluokan seuroille tarkoitettua Varaslähtö tulevaisuuteen koulutusta ja kaikille seuroille tarkoitettua piirin toteuttamaa Paikoillenne koulutusta. Lisäksi yhteistyössä SLU-alueiden kanssa tarjotaan seuroille Valmiit koulutusta, joka koostuu seurajohtajalle tärkeistä osa-alueista. Koulutukseen kuuluu muun muassa ihmisten rekrytointia, innostavaa johtamista ja varainhankintaa. Lisätietoja koulutuksista saa vaikkapa allekirjoittaneelta. Lapin Lukon kotisivuilta kannattaa käydä katsomassa mitä seura on saanut aikaan Varaslähtö tulevaisuuteen koulutuksessa. Yleisurheilujaoston toimintakäsikirjasta ei jää seuraihmisille epäselvyyttä seuran toimintaperiaatteista. Siitä paperista voi hyvin ottaa mallia.

2 Kunniakierros 27. kerran Seurapäivät Tämän vuoden Kunniakierrokselle ilmoittautuminen tapahtuu mennessä osoitteella /kunniakierros. Ilmoittautumisen voi tehdä myös Kunniakierroksen keräysohjeen mukana olevalla lomakkeella. Lomake tulee palauttaa piirin kunniakierrospäällikölle. Tämä vuoden keräysmateriaali toimitetaan seuroihin piirin kunniakierrospäällikön toimesta. Ole siis yhteydessä piirisi päällikköön. Kunniakierros on edelleen riskitön ja helppo tapa hankkia varoja seuran nuorisotyöhön. Kannattaa siis lähteä mukaan. Vuosien aikana kerätyillä summilla on saatu paljon aikaan. Tukijoita kannattaa aina muistuttaa siitä, kuinka hyvää asiaa he ovat tukemassa. Seurapäivät seurojen nuorisopäälliköille ja nuorisovalmennuspäälliköille järjestetään la-su Lahdessa. Kannattaa tulla mukaan kuulemaan seuroissa toteutettavia esimerkkejä laadukkaasta seuratoiminnasta ja ottamaan ideoita oman seuran toimintaan keskusteluista muiden seuraihmisten kanssa. Ilmoittautumisohjeet löytyvät nuoriso-osiosta. Hyvää kevään jatkoa! Suomen Urheiluliitto ry Harri Aalto seurapalvelujohtaja Jakelu seurat, yhdyshenkilö SUL:n hallitus piirien puheenjohtajat, seura- ja nuorisopäälliköt SUL:n henkilökunta

3 Seurakoulutus Piirit järjestävät Paikoillenne seurakoulutusta. Viime vuonna koulutusta järjestettiin lähes 100 yleisurheiluseurassa. Oleellista koulutuksessa on nykytilaanalyysin perusteella päästä käsiksi seuran ajankohtaisiin ongelmiin ja tulevaisuuden suunnitelmiin sekä etsiä niihin yhdessä käytännön ratkaisuja hyödyntäen jo olemassa olevia toimintamalleja. Lisätietoja antaa piirin seurapäällikkö. Ohjaaja- ja valmentajakoulutus Seuratoiminnan yksi kulmakivistä on jatkuva uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytointi ja kouluttaminen. Lisätietoja saa piirin kotisivuilta. Taso 1 (piiri järjestää) Lasten yleisurheiluohjaajakurssi, 12h Kohderyhmä on 7-11 vuotiaiden lasten ohjaajat. Edellytys on, että hakija vähintään 15 vuotias. Tavoite Kurssin jälkeen kurssilainen osaa opettaa ja ohjata 7-11v., yleisurheilukouluryhmää lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla Sisältö Lasten ohjaaminen ja harjoittaminen, lasten yleisurheilu ja monipuolinen liikunta, lasten yleisurheilu seuratoiminnassa. Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi, 40h Otsikon mukainen kurssi on tarkoitettu vuotiaitten nuorten ohjaajille. Hakijalta edellytetään, että hän on vähintään 15 vuotias ja on suorittanut lasten yleisurheiluohjaajakurssin. Tavoite Kurssin jälkeen kurssilainen osaa suunnitella ja osaa ohjata seuran vuotiaiden nuorisovalmennusryhmää huomioiden lasten ja nuorten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun sekä kehityksen Sisältö Nuorten ohjaaminen ja harjoituksen johtaminen, nuorten harjoittelun perusteet, opettaminen ja Yleisurheilun lajiopetus Taso 2 (SUL järjestää) Nuorisovalmentajatutkinto, 100h Kohderyhmä on vuotiaiden nuorten valmentajat. Hakijalta edellytetään, että hän on suorittanut nuorten yleisurheiluohjaajakurssin ja että hän on vähintään 18-vuotias ja on ohjannut seurassa vähintään kaksi vuotta.

4 Tavoite Tutkinnon jälkeen opiskelija tuntee nuorisovalmennuksen perusteet sekä kykenee toimimaan pitkäjänteisesti seuran vuotiaiden nuorisovalmennusryhmien valmentajana huomioiden nuorten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun ja kehityksen Sisältö Yleinen valmennusoppi, lajiryhmäkohtainen valmennusoppi, eri lajien tekniikka Vuoden 2008 tutkinnot Haapavesi / , Pajulahti / Yleisurheilun nuorisovalmentajatutkinto Haapaveden opistolla, Haapavesi / Tutkinto on tarkoitettu vuotiaiden urheilijoiden valmentajille. Tutkinnolle voivat hakea 18 vuotta täyttäneet yleisurheiluohjaajakurssin suorittaneet ja kaksi vuotta seurassa ohjaajana toimineet. Tutkinnolle haku mennessä osoitteella palvelutunnus NVTHAAP2008 (tai s-posti tai osoitteella SUL/Tapio Rajala, Kuortane). Hakemuslomake löytyy osoitteesta /materiaalipankki/hakemus valmentajakoulutukseen. Kutsu ja ohjelma hyväksytyille lähetetään noin kolme viikkoa ennen tutkinnon alkua. Tutkinnon hinta on 550 euroa, joka sisältää majoituksen, ruokailut, tilojen käytön, opetuksen ja opetusmateriaalin. Tiedusteluihin vastaa SUL:n koulutuspäällikkö Tapio Rajala p Taso 3 (SUL järjestää) Valmentajatutkinto, 150h Tutkinto on tarkoitettu vuotiaitten urheilijoiden valmentajille. Hakijalta edellytetään, että hän on suorittanut nuorisovalmentajatutkinnon ja on valmentanut seurassa vähintään yhden vuoden Tavoite Kurssin jälkeen kurssilainen osaa suunnitella ja valmentaa vuotiaita yleisurheilijoita halliten lajianalyysin, urheilija-analyysin ja valmennuksen ohjelmoinnin perusteet kansainvälisen tason tuloskehityksen mahdollistavalla tavalla Sisältö Kurssin aiheina mm. valmennuksen perusteet, valmentajana kehittyminen, valmennuksen tukitoimet ja lajiryhmäkohtainen koulutus, joka sisältää lajianalyysin, lajitekniikat, harjoittelun toteutuksen ja ohjelmoinnin. Kurssin kesto on 150 tuntia, josta lähiopetusta on n. 90 tuntia. Seuraava tutkinto toteutetaan syksyllä 2008 kolmessa eri jaksossa; 1.jakso , 2.jakso , 3.jakso Tutkinto on kohdennettu hyppy- ja heittovalmentajille sekä moniotteluvalmentajille ja kilpakävelyvalmentajille.

5 If Yleisurheilukoulu Jokainen seura, joka on kirjannut seuralleen yleisurheilukouluvastaavan / nuorisopäällikön SUL:n seurarekisteriin, saa ketjutiedotteen ja voi hyödyntää ketjun etuja tarpeensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Pyydänkin sinua tarkistamaan löytyykö yu-kouluvastaavan / nuorisopäällikön tiedot seurarekisteristämme (sul.etapahtuma.fi). Muistakaa myös pitää meidät ajan tasalla päivittämällä muuttuneet tiedot. Liitteenä on lista tämänhetkisistä If Yleisurheilukouluseuroista. Vuoden 2008 ensimmäinen If Yleisurheilukoulutiedote on ilmestynyt ja seuraava ilmestyy Yleisurheilukouluketjun ilme ja materiaali jatkaa tutulla linjalla. Kaikki klubimateriaali (harkkavihkot + julisteet) ja tuotteet (ohjaajapikeet, pipo, piikkaripussit ja juomapullot) ovat tilattavissa SLU sporttikauppa / myyntipalveluun kautta; p. (09) tai sporttikauppa(at)slu.fi. Sähköinen materiaali sekä kuvat muusta materiaalista (logot, If yuk-banneri nettisivuille, lomakkeet, kaikki ketjutiedotteet jne.) löytyvät Yleisurheilukoulun xtranetistä, joka löytyy sivulta /xtranet käyttäjätunnuksella yukoulut ja salasanalla Ifyu06. Haluamme kehittää edelleen If Yleisurheilukoulutoimintaa joten tulemme lähiaikoina lähettämään sähköpostitse palautekyselyn seurojen nuorisopäälliköille. On ensiarvoisen tärkeää, että vastaatte kyselyyn, jotta saamme vinkkejä toivomuksistanne kehittää IFyleisurheilukoulua palvelemaan paremmin seuraanne ja sen ohjaajia. Suomen Urheiluliiton seurapäivät järjestetään Lahdessa, hotelli Salpauksessa. Nyt kannattaa lähteä tapaamaan muiden seurojen nuorisotoimijoita ja hakemaan lisävinkkejä omaan toimintaan. Ilmoittautumiset osoitteessa: Palvelutunnuksella SEURA2008. Sinettiseurat Olemme saaneet tämän vuoden alussa 26:nen sinettiseuran, kiitos kuuluu siitä Järvenpään Palolle. Sinettilogo on uudistunut. Uusi logo löytyy Nuoren Suomen nettisivujen materiaalipankista. Sinettiseurat voivat jatkossa palauttaa pelisääntönsä sähköisesti osoitteessa: Sinettiseurojen auditointirytmi on myös muuttunut. Auditointi tehdään uuteen sinettiseuraan kahden vuoden päästä ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Sinettiseurojen valtakunnallinen seminaari järjestetään Tampereella. Sinettiseurojen viestinnässä on siirrytty verkkolehteen, joka

6 ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sen lisäksi Sinettisanomat 1 krt / vuosi. Verkkolehden voi tilata osoitteesta: sinettiseurat, uusi verkkolehti. Sinettiseuraksi pyrkiminen on loistava tapa kehittää seuran nuorisotoimintaa. Mikäli seurasi haluaa edistyä, kurkista ihmeessä lisätietoa nettisivuiltamme, seurapalvelut, sinettiseurat. Tästä löydät sinetinhakuprosessin ja sinettikriteerit. Vattenfall Seuracup Koulupostitus Vattenfall Seuracup jatkuu entiseen tapaan. Sääntöihin ja ohjeisiin ei ole tehty tälle vuodelle mitään muutoksia. Liitteenä on seuracupin esite, josta löydät tiedot. Piirikisat toteutetaan piirien päättämällä tavalla kesäkuun ja heinä-elokuun aikana. Jokaisen sarjan 15 parasta joukkuetta kilpailee finaaleissa, jotka järjestetään Suomi-Ruotsi maaottelun aikaan Tuusulassa, Vihdissä, Janakkalassa ja Porvoossa. Vattenfall Seuracupin ohjeet, säännöt, piirikilpailujen ajankohdat ja yhdyshenkilöt löytyvät SUL:n nettisivuilta () kohdasta nuorisourheilu ja Vattenfall Seuracup. Sivuille päivitetään myös pistetilanne kesäkuun puolivälistä lähtien. Olemme postittaneet viikolla 9 Suomen alakouluille Hese-kisaesitteen 2008, Eloveva Voimavaunu hakuohjeet sekä H-hetki-infoa. Markkinoidaan yhdessä If Yleisurheilukoulun lisäksi alla lueteltuja nuorisoliikuntatuotteita, jotta saisimme mahdollisimman paljon lapsia ja nuoria liikunnan pariin. Kouluille suunnattu H-hetki ohjelman toinen toimintakausi on käynnissä ja mukana on n lasta. Ohjelmaan voi ilmoittautua ympäri vuoden ohjelman nettisivuilla Nettisivujen materiaalipankki täydentyy joka kuukauden viimeinen päivä uusilla vinkeillä ja uusia haasteita on luvassa tällekin vuodelle. Tänä vuonna Hese-piirikisat kisataan välisenä aikana. Kisojen nettisivuilta (, nuorisourheilu, Hese-kisa) löydät kisasäännöt, piirikisojen aikataulut sekä kisojen yhteyshenkilöt. Liitteenä Hese-kisaesite 2008, jonka avulla voitte markkinoida alueenne kouluja ks. tapahtumasta. Esite on myös ladattavissa osoitteesta:, materiaalipankki. Kainuun piiri-kisan yhteyshenkilön sähköpostiosoite on muuttunut: leena.kallunki@dnainternet.net. Elovena Voimapäivä pitää sisällään Miniyleisurheilukentän ja Toimintamaan, ja se toteutetaan Voimavaunun avulla. Voimavaunu kiertää 2 ohjaajan johdolla 10 alakoulua keväällä 2008 ja 20 alakoulua syksyllä Näissä toimintapäivissä 4-6 luokkalaiset pääsevät käyttämään sisäistä voimaansa sekä ryhmän voimaa erilaisten tehtävien suorittamiseen. Hakemukset perusteluineen mennessä ritva.immonen@sul.fi.

7 Olen aloittanut vuoden vaihteessa Ellan äitiysloman sijaisuuden elokuun 2008 loppuun. Yhteystietoni ovat: Ritva Immonen, tai Olen käytettävissänne, joten ei muuta kuin rohkeasti yhteyttä! Hyvää kevään odotusta! Suomalaisen yleisurheilun strategiassa yhtenä merkittävänä painopisteenä vuosina on nuorisovalmennuksen tehostaminen paikallisesti seuratasolla. Suomen Urheiluliitto yhdessä yleisurheilun piirijärjestöjen kanssa tekee hartiavoimin töitä, jotta mahdollisimman monella nuorella ikäluokissa vuotta on mahdollisuus harjoitella, valmentautua ja tulla houkutelluksi mukaan yleisurheilun nuorisovalmennustoimintaan. Meistä jokainen voi vaikuttaa oman seuran osalta yhä laajemman ja laadukkaamman nuorisovalmennustoiminnan toteuttamiseen. Uskon, että voimme yhdessä olla edistämässä nuorten valmennusta paikallistasolla. Nuorisovalmennuksen juoksemiseen perustuvan ottelupohjaisen määräharjoittelun yleislinja nuorella yleisurheilijalla v. kaikkien yleisurheilulajien osaaminen monipuolinen juokseminen taustalla ympäri vuoden nopeus- ja yleistaitoharjoittelu painottuu neljä ohjattua harjoitusta viikossa liikunnan kokonaismäärä 20 tuntia viikossa v. kaikkien yleisurheilulajien hyvä osaaminen monipuolinen juokseminen taustalla ympäri vuoden monipuolinen omassa lajiryhmässä vaadittava voimaharjoittelu tehostuu oman lajiryhmän harjoittelu painottuu neljä - viisi ohjattua harjoitusta viikossa liikunnan kokonaismäärä 20 tuntia viikossa v. lajivalinta fyysinen harjoittelu painottuu oman lajin taitoharjoittelu viisi - kuusi ohjattua harjoitusta viikossa liikunnan kokonaismäärä 20 tuntia viikossa Seurojen nuorisovalmennusryhmät Parhaimmillaan seurojen nuorisovalmennusryhmissä toteutetaan edellä mainittua valmennuslinjaa. Suomen Urheiluliitto on tuottanut seurojen nuorisovalmennusryhmistä kertovan esitteen. Lisäksi kyseinen konsepti on luettavissa

8 nuorisourheilu. Piirien seurapäälliköt sekä allekirjoittanut konsultoivat mielellään nuorisovalmennusryhmien perustamisessa seuroja ja seurajohtoa. Nuorisovalmennusopas antaa eväitä pelisääntökeskusteluihin, opas sisältöineen toimii nuoren kokonaisvaltaisen valmennuksen lähtölaukauksena. Opasta voi tilata ilmaiseksi liiton toimistolta Ohessa on mallikappale oppaasta. Ohjaaja- ja valmentajakoulutus Piiri- ja alueleiritys Lasten- ja nuorten yleisurheiluohjaajakoulutus sekä nuorisovalmentajatutkinto ovat kokeneet merkittäviä kehitystoimenpiteitä. Kehitystoimenpiteiden jälkeen seurojen nuorisovalmennusryhmät saavat entistä paremmin koulutettuja ohjaajia ja valmentajia. Liiton www sivuilta löydät 2 tason koulutuksista informaatiota ja piirien sivuilta löydät tietoa 1 tason koulutuksista. Uuden monipuolisuus DVD:n mainoksen löydät tästä seurakirjeestä. DVD antaa vinkkejä lasten ja nuorten harjoittelun monipuolisuuden lisäämiseen. DVD on myynnissä alkaen. Piirileirit ja alueleirit toimivat piirijohtoisesti tukemassa seurojen nuorisovalmennustoimintaa. Leirityksissä piirit noudattavat Suomalaisen yleisurheilun valmennuslinjaan perustuvia koulutusohjeita. Koulutusohjeet on tehty siten, että ne auttavat nuorta parhaalla mahdollisella tavalla kohti aikuisiän kilpa- ja huippuurheilijan uraa. Kauden leiritysvalinnat piirit tekevät syyskuun alussa. Leirityksestä on hyötyä silloin, kun päivittäisvalmennus seurassa on kunnossa. Toivon, että seurojen nuorisovalmennusryhmät hyödyntävät leiritystä mahdollisimman kattavasti. Liittojohtoinen leiritys SUL:n talentti, JTF ym. valmennusryhmät voivat parhaimmillaankin vain olla tukemassa seuroissa seuravalmentajien toteuttamaa valmennustoimintaa. Seuratasolla on hyvä pysähtyä yhdessä urheilijoiden ja valmentajien kanssa miettimään, kuinka seura voi olla mukana rakentamassa optimaalisesti urheilijan uraa. Toivon, että mahdollisimman moni seura voi tukea seurajohtajan, jaoston jäsenen, ohjaajan ja valmentajan työtä tilamaalla Huippu-Urheilu Uutiset. Lehteä lukemalla seuraväki saa hyvän kuvan urheilijan valmennukseen liittyvistä seikoista. Tilauskaavake ohessa. Näillä eväillä, yhdessä toimien, voimme olla rakentamassa yleisurheilumenestyksen kivijalkaa, seurojen nuorisovalmennusta, laajemmaksi ja vahvemmaksi. Marko Ahtiainen seura- ja nuorisovalmennuspäällikkö

9 MARATONKOULU ohjaajia koulutetaan seuroihin Seuroille tehty valmis Maratonkoulu -paketti ja siihen liittyvä ohjaajakoulutus antavat seuroille valmiudet toteuttaa joko 3- tai 6 kuukauden pituisen maratonkoulun. Maratonkoulua voidaan toteuttaa ainoastaan Suomen Urheiluliiton jäsenseuran nimissä. Ohjaajakoulutuksen käyneiden ohjaajien vetämillä maratonkouluilla on oikeus käyttää nimikettä: Suomen Urheiluliiton virallinen maratonkoulu. Maratonkoulun tuotto jää kokonaisuudessaan seurojen tuotoksi. Kevään ohjaajakoulutukset järjestetään Eerikkilän urheiluopistolla ja 6.4. Kuopiossa. Ohjaajakoulutuksen hinta 100 sisältäen: koulutuksen, ruokailun, materiaali CD:n sekä 20 julistetta seuralle markkinointikäyttöön Ohjaajakoulutuksen käyneiltä edellytetään vähintään yhden maratonkoulun läpivientiä omassa seurassaan. Maratonkoulun ohjaajalta edellytetään perustietoa harjoittelusta ja harjoittelun ohjelmoinnista. Ohjaajan tulee kyetä testitulosten perusteella rakentamaan maratonkoululaisille yksilölliset harjoitusohjelmat. Ohjaajakoulutuksiin ilmoittaudutaan osoitteessa: Palvelutunnus kohtaan Eerikkilä: MARA0307 ja Kuopio: MARA0407. Ilmoittautumiset viimeistään kaksi viikkoa ennen kyseistä koulutustapahtumaa. Matalan kynnyksen aikuisliikuntaryhmien LIIKU KUNNOLLA vetäjiä koulutetaan seuroihin keväällä Iisalmessa Liiku Kunnolla yhdessä kävellen/juosten on kuntoliikuntakurssipaketti seurojen käyttöön. Valmis materiaalipaketti ja siihen liittyvä ohjaajakoulutus antavat koulutetuille ohjaajille mahdollisuuden toteuttaa 12 tapaamiskertaa sisältäviä kävely-/juoksukursseja. Kukin seura voi räätälöidä tuotetta omien tarpeidensa mukaan ja hyödyntää sitä itselleen parhaimmalla tavalla. Liiku Kunnolla on ns. matalan kynnyksen kuntoiluryhmä, jossa liikutaan kävellen, juosten tai sauvakävellen. Liiku Kunnolla ohjaajakoulutus järjestetään tänä keväänä Iisalmessa (iltakoulutus kello ). Syksyn ohjaajakoulutus järjestetään Tampereella (lauantai kello 11-15). Neljän tunnin pituisen ohjaajakoulutuksen hinta 50, sisältäen koulutuksen ja ohjaajakansion. Liiku Kunnolla kurssin lisätiedot ja ohjaajakoulutuksen ilmoittautumiset (viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutustapahtumaa) Riikka Pulkkiselle.

10 Stipendejä nuorten harrasteryhmätoiminnan käynnistämiseen tai kehittämiseen SUL yhteistyössä Rosso ketjun kanssa julistaa haettavaksi viisi 1000 euron stipendiä. Stipendiä voivat hakea Suomen Urheiluliiton jäsenseurat. Stipendeillä tuetaan jo olemassa olevien nuorten harrasteryhmien laadukasta toimintaa tai käynnistetään uutta harrasteryhmätoimintaa yleisurheiluseuroissa nuorille. Hakuohjeen ja lomakkeen voit tilata osoitteesta tai p. (09) Hakemukset tulee toimittaa Suomen Urheiluliittoon mennessä. SUL:n alaiset kilpailut julkaistaan kilpailukalenteri.fi järjestelmässä maaliskuussa viikolla 11. Piirinalaiset kisat (piirin mestaruus ja piirikunnalliset) julkaistaan ko. oman piirin toimesta, joten teidän tulee olla yhteydessä omaan piiriinne. Näiden kisatietojen mahdollinen muokkaus tapahtuu myös piirien toimesta. Elokuun päivä järjestettävä Yleisurheilun Suomi Ruotsi-maaottelu lähenee päivä päivältä. Seuralipunmyynti on käynnissä ja lippuja voi tilata SUL:sta aikaisemmin toimitetulla tilauskaavakkeella tai sähköpostitse. HUOM! 40 % provisio päättyy ! Tämän jälkeen provisiota on asti 30 % ja juhannuksen jälkeen 15 %. Parhaat paikat ja hinnat saat toimimalla nopeasti! Lisätietoja seuralipunmyynnistä nettisivuilta tai SUL:sta Lotta Soinilta lotta.soini@sul.fi p tai Jenni Lahtiselta jenni.lahtinen@sul.fi puh. (09)

11 PALVELUKSESSANNE Suomen Urheiluliitto ry, toimisto 8 krs. klo Radiokatu HELSINKI, etunimi.sukunimi@sul.fi faksi (09) Vaihde (09) / faksi (09) hallinto 040* työ 3481/* 0400** Pihlakoski, Antti ** puheenjohtaja Saarinen, Kari *2497 * toimitusjohtaja Aalto, Harri *2521 * seurapalvelujohtaja Ahtiainen, Marko * seura- ja nuorisovalm.päällikkö Auvinen, Mauri ** lajiryhmäkapteeni/heitot Ekblom, Tommy ** lajiryhmäkapteeni/kj Finni, Jarkko * lajikapteeni/moniott. Grahn, Tuija *2396 * sihteeri Hyvärinen, Ville * varustepäällikkö Immonen, Ritva *2459 ** seura- ja nuorisopäällikkö Jouste, Petteri ** lajivalmentaja, pikaj. Järvelä, Seppo *2075 * kunniakier.päällikkö &Vattenfall SC Kangas, Hannu ** lajivalmentaja, heitot Kemppainen, Jorma ** lajiryhmäkapteeni/pj&hyp Knuutila, Tero *2262 * markkinointipäällikkö HCM,HCR Kuusisto, Arto *2274 ** talousjohtaja Lahtinen, Jenni *2281 projektisiht. Suomi-Ruotsi Lehti, Heikki * lajivalmentaja, pj&aj. Loikkanen, Nelly *2046 sihteeri Mihalilov, Anatoli ** lajivalmentaja, pikaj. Muukka, Mika *2477 * olosuhdepäällikkö Mäkelä, Jarmo ** valmennusjohtaja Nevala, Irma *2450 ** sihteeri,seurasiirrot&kasv.raha Noronen, Mika *2273 * viestintäpäällikkö Palo, Pirkko *2275 taloussihteeri Pulkkinen, Riikka *2405 * seura- ja harrastepäällikkö Puumalainen, Jukka- Pekka Rajala, Tapio lajivalmentaja, kj. ** koulutuspäällikkö Raunio, Pertti *2436 ** projektijohtaja Rinta-aho, Arto * lajivalmentaja, heitot Soini, Lotta *3178 * yhteyspäällikkö Töykkä, Jari *2279 * markkinointijohtaja Valaja, Esa ** seurapäällikkö LP,Lap Wauhkonen, Kari *2062 ** kilpailupäällikkö Kivimäki, Marko lajikapteeni/kilp.kävely (oto) Linja Tero lajikapteeni/paralajit (oto)

12 Tiedote SUL JA INGMAN ICE CREAM YHTEISTYÖHÖN Suomen Urheiluliitto ry (SUL) ja Ingman Ice Cream Oy Ab ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Ingmanin tuotteet ovat näkyvästi esillä ja myynnissä kesän 2008 Eliittikisoissa ja Suomi-Ruotsi maaottelussa. Ingman Ice Cream on kotimainen jäätelönvalmistukseen erikoistunut perheyritys, joka toimii lähes kaikissa jäätelösegmenteissä. Ingman on tuonut ensimmäisenä Suomen jäätelömarkkinoille monia uusia tuotteita kuten pakatut jäätelötuutit, jättituutit, premiumjäätelön sekä Spice Ice jäätelöbaariketjun. - Ingmanin jäätelöosaaminen syntyy perinteistä ja ammattitaidosta yhdistää suomalaiseen makuun kehitetyt jäätelöreseptit ja ensiluokkaiset, puhtaat raaka-aineet. Puhdas suomalainen kerma on konsernin tärkein raaka-aine sekä avain korkealaatuisen ja hyvänmakuisen jäätelön valmistukseen. Innovatiivisuus on aina ollut tärkeä osa tuotekehitystämme, ja olemme vuosien aikana tuoneet edelläkävijänä markkinoille aivan uudenlaisia tuotteita, kertoo Myyntipäällikkö Kalevi Vuori Ingmanilta. - Olemme erittäin tyytyväisiä Ingmanin kanssa solmittuun sopimukseen, sillä alansa johtaviin toimijoihin kuuluvan Ingman Ice Creamin tuotteet ja osaaminen soveltuvat hyvin yhteen yleisurheilun kesätapahtumien kanssa, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Kari Saarinen. Myyntimahdollisuuksia seuroille ja kisajärjestäjille Suomalaiset syövät n. 14 litraa jäätelöä henkeä kohti vuodessa. Jäätelön kokonaiskulutus vuonna 2006 oli Suomessa noin 76 miljoonaa litraa. SUL:n ja Ingmanin sopimus mahdollistaa jäätelönmyynnin toteuttamisen SUL:n alaisissa kilpailuissa ja erilaisissa seurojen tapahtumissa. Ingmanin asiantuntemus on sopimuksen myötä yleisurheiluväen käytettävissä ja Ingmanilta saa konsultaatiota jäätelömyynnin järjestämiseen tapahtumissa. Ingman Ice Cream -konsernilla on tuotantoa Sipoossa, Åhusissa Ruotsissa ja Mazeikiaissa Liettuassa. Konsernilla on myös kattava myynti- ja jakeluverkosto Suomessa. Pääkonttori sijaitsee Sipoossa, jonne myös myynti on keskitetty, mutta varastoja ja toimitusterminaaleja on eri puolella Suomea. Tiedustelut: Ingman Ice Cream, Kalevi Vuori SUL, Tanja Nikkinen

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

Yleisurheilijan ura. Suomen Urheiluliitto ry. Lajikarnevaalit 2007. Radiokatu 20 00240 Helsinki

Yleisurheilijan ura. Suomen Urheiluliitto ry. Lajikarnevaalit 2007. Radiokatu 20 00240 Helsinki Yleisurheilijan ura Lajikarnevaalit 2007 Suomen Urheiluliitto ry Marko Ahtiainen Seura- ja nuorisovalmennuspäällikkö Radiokatu 20 00240 Helsinki marko.ahtiainen@sul.fi Tapio Rajala Koulutuspäällikkö tapio.rajala@sul.fi

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo alle 10-vuotiaille. Sunnuntaisin klo Kaustisen urheilutalolla juoksusuoralla.

Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo alle 10-vuotiaille. Sunnuntaisin klo Kaustisen urheilutalolla juoksusuoralla. YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTA Kaudella 2018-2019 Viikkoharjoitukset: Yleisurheilukerho keskiviikkoisin klo 17-18 alle 10-vuotiaille Valmennusryhmät: Keskiviikkoisin klo 18-19.30 Vetelin urheilutalolla Sunnuntaisin

Lisätiedot

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA!

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Harjoitteleminen Leirit Valmennuksen kehittämisryhmä Kilpailut ja tapahtumat Vanhempaintoiminta Ajankohtaiset asiat Monipuolisuus ja perusliikkumistaidot harjoittelun

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2012

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2012 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2012 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä yli 330 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

Teema / Ikävuodet Iso tavoite

Teema / Ikävuodet Iso tavoite Teema / Ikävuodet 4 6 7 9 10 12 13 15 Iso tavoite Laaja-alainen liikunnan harrastaminen, suuri liikuntamäärä. Liikkuminen on hauskaa. Laaja-alainen liikunnan harrastaminen, suuri liikuntamäärä. Liikkuminen

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat - ketju... 5 5 Tukimateriaali...

Lisätiedot

TOIMENPIDETTÄ VARTEN

TOIMENPIDETTÄ VARTEN SUOMEN URHEILULIITTO ry Radiokatu 20 00240 HELSINKI www.sul.fi TOIMENPIDETTÄ VARTEN 10.10.2008 Hyvä seuran yhteyshenkilö SEURAN YHTEYSTIETOJEN PÄIVITYS http://sul.etapahtuma.fi Suomen Urheiluliitto ry

Lisätiedot

Arvoisat ohjaajat ja valmentajat

Arvoisat ohjaajat ja valmentajat Arvoisat ohjaajat ja valmentajat Tämä on saatekirje SUL Seurapalveluiden nuorisovalmennusryhmäkyselyyn. Jos sinä olet nuorisovalmennusryhmän vastuuvalmentaja, toivomme sinun vastaavan kyselyyn. Kyselystä

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä lähes 300 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30

viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa klo 00:01 Julkaisu loppuu klo 14:30 Riihimäki - Liikunnan toiminta-avustus 2018 Tiedot halutaan viimeisimmältä tili-/toimintakaudelta Julkaisu alkaa 03.03.2018 klo 00:01 Julkaisu loppuu 29.03.2018 klo 14:30 Kunta Riihimäki Hakuohje Linkki

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2013

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2013 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2013 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä yli 350 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2014 Kymenlaakson Yleisurheilu ry keskittyy uudistetun yleisurheilustrategian painopisteiden mukaisesti alueen ja piirin kilpailujen

Lisätiedot

Syksy 2013 TERVETULOA!

Syksy 2013 TERVETULOA! Syksy 2013 TERVETULOA! Avaus Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilun erikoisseura Sinettiseura Kaksi

Lisätiedot

HYVÄÄ KOULUYLEISURHEILUN TEEMAVUOTTA!

HYVÄÄ KOULUYLEISURHEILUN TEEMAVUOTTA! HYVÄÄ KOULUYLEISURHEILUN TEEMAVUOTTA! Suomen Urheiluliiton jäsenseuroille Yleisurheilun uutta strategiaa on rakennettu viimeisen vuoden aikana vahvasti ja huhtikuun liittovaltuusto on ottamassa siihen

Lisätiedot

Kunniakierros-info 2018

Kunniakierros-info 2018 Kunniakierros-info 2018 Suomen Urheiluliiton (SUL) ja sen jäsenseurojen yhteinen kampanja, Kunniakierros, toteutetaan jo 37. kerran. Kampanjan tuotolla kerätään varoja yleisurheilutyöhön seuroissa, piireissä

Lisätiedot

Vuoden 2012 kans. ja kv. kilpailujen sekä vuoden 2014 SM-kilpailujen hakeminen

Vuoden 2012 kans. ja kv. kilpailujen sekä vuoden 2014 SM-kilpailujen hakeminen Vuoden 2012 kans. ja kv. kilpailujen sekä vuoden 2014 SM-kilpailujen hakeminen Kilpailujen luokittelu ja hakuajat SM-kilpailut 2014; haku 15.10.2011 mennessä Eliittikisat 2012; haku 30.9.2011 mennessä

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu 18.11.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.11.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

YLEISURHEILUKESÄ NUORTEN JUHLAA

YLEISURHEILUKESÄ NUORTEN JUHLAA 21.9.2010 Tiedote 2/2010 YLEISURHEILUKESÄ NUORTEN JUHLAA Ennen kaikkea nuorten esiinmarssi ilahdutti yleisurheilukesässä. Nokian Urheilijoiden Sanni Utriaisen maailmanmestaruus 19-vuotiaiden keihäänheitossa

Lisätiedot

Norppaposti 8.8.2008

Norppaposti 8.8.2008 8.8.2008 Norppaohjaajakortin ja nimikkeen voimassaoloaika muuttuu Kaikesta Norppapostiin liittyvästä lisätietoja: nuorisopäällikkö Heli Laukkarinen (09) 3481 3190 tai 040-764 1157 heli.laukkarinen@sukeltaja.fi

Lisätiedot

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä.

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä. ÄHTÄRIN URHEILIJAT Yleisurheilu TOIMINTAKÄSIKIRJA Johdanto Ähtärin Urheilijat on vuonna 1920 perustettu urheilun yleisseura, johon kuuluu myös kyläosasto Ähtärinrannan Kisa. Ähtärin Urheilijoiden päälajit

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS LIIKUNNAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS Hakijan perustiedot Yhdistyksen virallinen nimi Yhdistyksen virallinen lyhenne Y-tunnus rekisteröintinumero Kotipaikka Yhdistyksen katuosoite Kotisivujen www-osoite Toimihenkilöt

Lisätiedot

Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna 1944. Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta.

Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna 1944. Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta. Alajärven Ankkurit / yleisurheilujaosto TOIMINTAKÄSIKIRJA 1. Johdanto Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna 1944. Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta. Ankkurien

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

PIIRITIEDOTE 5 / 2015 07.09.

PIIRITIEDOTE 5 / 2015 07.09. PIIRITIEDOTE 5 / 2015 07.09. 1. Ohjaajakoulutus 2. Seurafoorumi 3. Leiritykset 4. Kilpailujen hakeminen vuosille 2016-2019 5. Viking Line -terveiset 6. Syksyn tapahtumakalenteri 1. OHJAAJAKOULUTUS I-TASO,

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

AIKUISTEN YLEISURHEILUKOULU toimintamalli

AIKUISTEN YLEISURHEILUKOULU toimintamalli AIKUISTEN YLEISURHEILUKOULU toimintamalli AIKUISTEN YLEISURHEILUKOULU Yleisurheilua voi harrastaa läpi elämänkaaren ja yleisurheilun harrastamiseen liittyviä taitoja ja ominaisuuksia voi kehittää niin

Lisätiedot

Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS

Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS Taustaa SVUL / Lajiliitot -> C, B, A järjestelmä (yleis- / lajiosa) 1990 luvun alun järjestömurros 5 -portainen yleiseurooppalainen koulutusjärjestelmä

Lisätiedot

MITÄ LAATU ON? LAADUN YDINASIAT? TÄRKEIMMÄT LAATUTEKIJÄT URHEILUSEURATOIMINNASSA?

MITÄ LAATU ON? LAADUN YDINASIAT? TÄRKEIMMÄT LAATUTEKIJÄT URHEILUSEURATOIMINNASSA? MITÄ LAATU ON? LAADUN YDINASIAT? TÄRKEIMMÄT LAATUTEKIJÄT URHEILUSEURATOIMINNASSA? TEHTÄVÄ: VAIHE 1. Aikaa 3 minuuttia. Mieti yksi omasta mielestäsi tärkeä laatutekijä käytännön työssäsi urheiluseurassa.

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2015-2016 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA!

YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA! YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA! Yhteishaku 1.-19.3.2010 HALUATKO HUIPPU-URHEILIJAKSI? Kuortaneen lukio ja Kuortaneen urheiluopisto järjestävät yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa

Lisätiedot

Lasten ja nuorten monipuolinen harjoittelu

Lasten ja nuorten monipuolinen harjoittelu Lasten ja nuorten monipuolinen harjoittelu Lajikarnevaalit 2010 Jarkko Finni Nuorisourheilun haasteita Tutkittua tietoa lapsista / nuorista: Tuki- ja liikuntaelinvaivoja jo nuorilla Elintapasairauksia

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

3.5.2016, Seuratalo Sampo

3.5.2016, Seuratalo Sampo 3.5.2016, Seuratalo Sampo Seuran perustaminen 1893 Otto Wilhelm Snellman (Sirkka) "Nuoret miehet, tänä iltana pidetään Karhulan kansakoululla klo ½ 8 i.p. puhe voimistelun tarpeellisuudesta ja sen jälkeen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2009

Toimintasuunnitelma 2009 Toimintasuunnitelma 2009 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Yleistä 2 2. Talous, tiedotus, tilastot ja kalenteri 4 3. Nuoriso- ja valmennustoimikunta 5 Kilpailu- ja koulutustoimikunta 5 Kouluttajat 5 4. Pm- ja

Lisätiedot

UUDY RY:N TOIMINTASUUNNITELMA

UUDY RY:N TOIMINTASUUNNITELMA UUDY RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 SISÄLTÖ UUDENMAAN YLEISURHEILUN STRATEGIA 2010 2013...3 AVAINTULOKSET...4 1. HALLINNOLLINEN TOIMINTA...4 2. SEURA-, NUORISO- JA KOULUTUSTOIMINTA...4 2.1. Seuratoiminta...4

Lisätiedot

SALAMA TIEDOTE 3 /2011 8.3.2011 KEVÄT TUO MUKANAAN PALJON UUTTA TOIMINTAA!

SALAMA TIEDOTE 3 /2011 8.3.2011 KEVÄT TUO MUKANAAN PALJON UUTTA TOIMINTAA! KEVÄT TUO MUKANAAN PALJON UUTTA TOIMINTAA! Kevään voi jo aistia ulkona: päivä pitenee, pakkaset hellittävät ja linnutkin alkavat viserrellä. Samoin kuin luonnossa tapahtuu uutta, niin myös meillä Salamissa.

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

UUDY RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

UUDY RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 UUDY RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Sisällysluettelo UUDENMAAN YLEISURHEILUN STRATEGIA 2009.. 2 AVAINTULOKSET. 3 HALLINNOLLINEN TOIMINTA. 3 SEURA-, NUORISO- JA KOULUTUSTOIMINTA 2.1. Seuratoiminta.

Lisätiedot

PIIRITIEDOTE 4 /

PIIRITIEDOTE 4 / PIIRITIEDOTE 4 / 2017 01.09. 1. Merkki-Mitalicup in finaali 2. Ohjaajakoulutus 3. Seurakoulutus 4. Seurafoorumi 5. Leiritykset, seiväskoulu 6. Kilpailujen haku halli- ja ulkoratakaudelle 2018 7. Palkitsemistilaisuudet,

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen 2017

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen 2017 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen 2017 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat ketju... 4 5 Tukimateriaali

Lisätiedot

Yleisurheilukoululaisen OPAS

Yleisurheilukoululaisen OPAS Yleisurheilukoululaisen OPAS Tarvitsen yleisurheilukouluun x lenkkarit. x harjoitteluun ja säähän sopivat vaatteet (esimerkiksi t-paita ja shortsit tai verryttelypuku, helteellä päähine). x juomapullon.

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 1/2014

Jalkapallojaoston tiedote 1/2014 1 SISÄLTÖ 1) Jalkapallojaosto 2014 3 2) Jotain uutta kotisivulle? 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Tulevia tapahtumia 5 5) OTO-valmennuspäälliköksi? 5 6) Tulevia koulutuksia alkuvuodesta 6 7) Lopuksi 6 2 1)

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilijat inspiroivat

Lisätiedot

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen Jari Lämsä Kommentit: Hannu Tolonen Yleistä arvioinnista Arviointi: liittyy nykyisin vallalla olevaan hallintotapaan on toiminnan arvottamista tiettyjen kriteerien suhteen ei siis arvostelua! jaetaan sisäiseen

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

* alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50

* alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50 HIIHTOKAUDEN 2019-2020 JÄSEN- ja LISENSSIMAKSUT Jäsenmaksut: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30 * yrityksen kannatusjäsenmaksu 50 Jäsenmaksu pitää

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Huhtikuu

Tähtiseurakahvit. Huhtikuu Tähtiseurakahvit Huhtikuu Seuratoiminnan malli 2.0 ja laatutekijät Kolmen kehän malli I urheilutoiminta II seuran toiminnan organisointi III seuran ulkoinen toiminta 23.4.2018 3 Miksi muutos? Halutaan

Lisätiedot

SEURATOIMINNAN STRATEGIA JA SEN TOTEUTTAMINEN. Jonna Talja Seurakehittäjä

SEURATOIMINNAN STRATEGIA JA SEN TOTEUTTAMINEN. Jonna Talja Seurakehittäjä SEURATOIMINNAN STRATEGIA JA SEN TOTEUTTAMINEN Jonna Talja Seurakehittäjä 19.4.2008 SUOMEN AMPUMAHIIHTOLIITON VISIO JA MISSIO VISIO MISSIO Mukaansa tempaavaa, monipuolista ampumahiihdon seuratoimintaa,

Lisätiedot

Muistattehan, että jokainen Sinettiseura saa lähettää yhden henkilön maksutta Juniorivalmentajakoulutukseen.

Muistattehan, että jokainen Sinettiseura saa lähettää yhden henkilön maksutta Juniorivalmentajakoulutukseen. KOULUTUSTIEDOTE Elokuu 2013 Tässä tiedotteessa on kerätty syksyn koulutustarjonta aikajärjestyksessä. Koulutusta on tarjolla monipuolisesti. Koulutuksista saa lisää ideoita ja innostusta valmentamiseen

Lisätiedot

D-03 Try out info 2014

D-03 Try out info 2014 D-03 Try out info 2014 Seurayhteistyö Yleistä Pallokerho Keski-Uusimaa, IF Sibbo-Vargarna ja Koivukylän Palloseura muodostavat kaudelle 2015 yhteisjoukkueet poikien Dn, D, Cn ja C-ikäluokissa. PKKU toimii

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kilpailu 26.2.2014. Aika 26.2.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

KILPAILUVALIOKUNTA. Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kilpailu 26.2.2014. Aika 26.2.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kilpailu 26.2.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 26.2.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen Rasti-Nokia Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi 27. -28.1.2018 Pasi Isokallio Marika Pakarinen Seuran perustiedot Perustettu 1995 Keskisuuri kasvattaja- ja harrasteseura Jäseniä n.230 kpl Lapsia

Lisätiedot

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa Auditointikoulutus 14.2.2019 2 Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa. 14.2.2019 3 14.2.2019 4 Tähtimerkit osa-alueittain 14.2.2019 5 14.2.2019 6 Tähtiseura-ohjelman polussa 3 vaihetta 14.2.2019 7 14.2.2019

Lisätiedot

Satakunnan Yleisurheilu ry

Satakunnan Yleisurheilu ry seuratiedote 4/24 - heinäkuu SATY Tiedotelehti 4/24 - heinäkuu Tiedotelehden sisältö Toiminnanjohtajan tervehdys...2 Ajankohtaista...5 Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi...5 NUORISOVALMENTAJATUTKINTO...6

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011

Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011 Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011 Tavoite: Huippu-urheilun menestyksen, osaamisen ja arvostuksen nostaminen pitkällä aikavälillä (2020) Kansainvälisen kilpailukyvyn nostaminen

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Päävalmentaja, s (100 %) Päävalmentaja, hs (50 %) NOV / TRE (100 %) + toimintakulut NOV / TKU (100 %) + toimintakulut NOV / HKI (100 %) + toimintakulut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2019

Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2019 Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2019 SUL julistaa haettavaksi vuodelle 2019 5 kpl GP-kilpailuja 2-3 kpl 1-2 lajin TV-kilpailua (karnevaalityyppinen) Tähtikisat striimattuna YLE-Areenassa GP-kisojen

Lisätiedot

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU 2018 Kenelle ja miksi? Aluetoiminta on suunnattu tavoitteellisesti lentopalloon suhtautuville junioreille, heidän vanhemmille ja valmentajille. Kehittää yksilöiden

Lisätiedot

18.5.2016. Mikko Nieminen (kohd. 1-7) erikseen kutsuttuna Hannu Nurmi Hannu Nurminen Ingemar Sundelin

18.5.2016. Mikko Nieminen (kohd. 1-7) erikseen kutsuttuna Hannu Nurmi Hannu Nurminen Ingemar Sundelin Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kilpailu 18.5.2016 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.5.2016, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Anne Fröberg Harri Heikkilä Ari Honkanen

Lisätiedot

Vattenfall Seuracup 2015

Vattenfall Seuracup 2015 Vattenfall Seuracup 2015 Giga-sarjan finaali Varkaudessa 29.8.2015 Suomen Urheiluliitto on myöntänyt Vattenfall Seuracupin Giga-sarjan finaalin järjestämisoikeuden Varkauden Kenttä-Veikoille. Giga-sarjan

Lisätiedot

Huippu-urheilutyöryhmä: Sanoista teoiksi. Jari Lämsä KIHU

Huippu-urheilutyöryhmä: Sanoista teoiksi. Jari Lämsä KIHU Huippu-urheilutyöryhmä: Sanoista teoiksi Jari Lämsä KIHU Työn asemointi Oleellinen havainto on se, että työryhmä ei sinänsä ole keksinyt toimenpideluetteloon mitään uutta, vaikka vision ja nykytilan analysointi

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 5/2013

Jalkapallojaoston tiedote 5/2013 1) Ensilä Akatemia (Taito-, kyky- ja maalivahtikoulu) Taito-, kyky- ja maalivahtikoulu palaa jälleen normaaliin päiväjärjestykseen kesän ohjelman jälkeen. Viikoittain järjestävät tapahtumat tukevat seuramme

Lisätiedot

YLEISURHEILUKOULU 5-16 VUOTIAILLE

YLEISURHEILUKOULU 5-16 VUOTIAILLE YLEISURHEILUKOULU 5-16 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Maanantaisi 22.5. 26.6. ja 7.8. - 11.9. klo 18.30 19.30 (heinäkuu taukoa kentän remontin vuoksi) Ilmoittautuminen joka kerralla klo 18.20 mennessä

Lisätiedot

Tähtiseura-ohjelma Suunnistusseminaari

Tähtiseura-ohjelma Suunnistusseminaari Tähtiseura-ohjelma Suunnistusseminaari 2.2.2019 Hyödyt seuralle Helpottaa toiminnan kehittämistä Laatuohjelma on seurakehittämisen työväline Seura saa tukea seuran kehittämiseen, joka mahdollistaa entistä

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 Mannerheiminaukio 7 p. (06) 832 1300 www.kephi.com 67100 Kokkola f. (06) 830 2374 e-mail: toimisto@kepli.fi KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY:N

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2018-2019 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille www.salibandy.net Seuratuki: tarkoitus Liikunnan harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille Liikunnallinen elämäntapa ohjatun seuratoiminnan kautta

Lisätiedot

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 KURSSIN JÄRJESTÄMISEN VAIHEET 3.3.2015 Opas kurssin järjestämiseksi 2 Kurssin järjestämisen vaiheet 1. Kurssituntivaraus Ideat

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Tässä on lyhyt info, miten pääset mukaan liikkujaksi, harrastajaksi, valmennusryhmään, ohjaajaksi tai seuratoimintaan. Seuran toimintakausi on

Lisätiedot

Seuratuen painopisteet

Seuratuen painopisteet Seuratuki 2013 Seuratuki Urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen Seuratoiminnan laadun vahvistamiseen Perustoiminnan uudistamiseen ja kehittämiseen Liikunnan harrastamisen mahdollistamiseksi

Lisätiedot

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Sisällysluettelo Orimattilan Seurakunta seurakunnan kanssa Koululaisliikuntakilpailut koululaisliikuntakilpailut Koululiikunta / yhteystiedot Muita yhteistyötahoja muita yhteistyötahoja

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolf Nuorten hinnasto 2019 Laukaan Peurunkagolfissa golfin harrastaminen on edullista ja helppoa. Kaikkien nuorten ikäluokkien pelioikeushintoja on alennettu

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

Valmentajakoulutuksen kehitys ja maajoukkuevalmennuksen tulevaisuus

Valmentajakoulutuksen kehitys ja maajoukkuevalmennuksen tulevaisuus Valmentajakoulutuksen kehitys ja maajoukkuevalmennuksen tulevaisuus Valmentajakoulutus 5 tasoa (ratsastusvalmentaja, lajivalmentaja, huippuvalmentaja, valmentajan ammattitutkinto, valmentajan erikoisammattitutkinto)

Lisätiedot

Kestävyysseminaari. Pikaluistelun toimintatavan muutos. Pajulahti

Kestävyysseminaari. Pikaluistelun toimintatavan muutos. Pajulahti Kestävyysseminaari Pikaluistelun toimintatavan muutos Pajulahti 1.10.2018 Toimintamallit lähihistoriassa 1980 luvulla SVUL ja TUL omat maajoukkuevalmentajat 1988, 1992 Kaksi luistelijaa O-kisoissa 1994

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot