Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:"

Transkriptio

1 Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2018 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen seurakuntatyö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Diakoniatyö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti erillinen liite perusteluista ,- Varhaiskasvatus Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Lähetystyö Toiminnalliset tavoitteet lähetystyö 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Musiikkityö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti 2018, erillinen liite perusteluista ,- Nuoriso- ja opiskelijatyö Toiminnalliset tavoitteet nuorisotyö 2018 Toiminnalliset tavoitteet opiskelijatyö 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Rippikoulutyö Toiminnalliset tavoitteet rippikoulutyö 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Koko alueseurakunta yhteensä ,-

2 Yhteenveto Toiminnan keskus on rikas ja monipuolinen jumalanpalveluselämä, joka toteutuu sekä pääkirkossa Keltinmäessä että Kortepohjan seurakuntakeskuksessa. Jumalanpalvelus on vieraanvarainen ja ottaa huomioon lapset ja nuoret sekä eri kulttuureista tulevat. Olohuonetoiminta ja erilaiset tapahtumat kokoavat eri-ikäisiä ihmisiä. Raamatun tuntemus ja monipuolinen käyttö ovat läsnä toiminnassa. Seurakuntalaiset ovat aktiivisia toimijoita erilaisissa tehtävissä. Alueseurakunnassa järjestetään keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista teemoista. erilaisille perheille. Alueseurakunta tarjoaa kohtaamisia erila Järjestämme yhdessä kolme tilaisuutta: laskiaistapahtuma, perheleiri, lyhtyilta. Järjestämme yhteistä ruokailua. Osallistujien määrä. Seurakuntalaisten palaute. Kehitämme erilaisia seurakuntaelämään osallistumisen ja ja vastuunkantamisen muotoja. Kutsumme seurakuntalaisia erilaisiin toiminnan ja kiinteistötyön projekteihin mm. tilaisuuksien valvojina, talkoolaisina,jumalanpalavelusavustajina, laitoshartauksien pitäjinä. Kaiken ikäiset ovat toteuttamassa yhteisiä jumalanpalveluksia. Onko saatu eri ikäisiä toimijoita. Seurakuntalaisten palaute. Kehitämme vistintätaitojamme Tapahtumaa suunniteltaessa sovitaan viestinnästä: vastuut ja keinot. Järjestetään koulutusta tarpeen mukaan, myös työtoverilta toiselle. Onko työntekijöiden osaaminen kehittynyt. Seurakuntalaisten palaute. Huolehdimme henkilökunnan hyvinvoinnista Huolehditaan, että työvälineet ja -tilat ovat hyvässä kunnossa, että henkilökunta saa tarpeellista koulutusta välineiden ja ohjelmien käyttöön, suunnitellaan työkokoukset hyvin. Pidetään palavereissa liikuntataukoja, pidetään kävelypalavereita. Onko henkilökunnan työhyvinvointi parantunut. Palaute henkilökunnalta. Opetuksessa ja julistuksessa pidetään esillä luomakunnan arvoja ja ihmisten vastuuta siitä. Ohjataan kaikessa toiminnassa ihmisiä ympäristöystävällisiin valintoihin. Toteutetaan Ekotekopassi. Osallistutaan ympäristötapahtumiin vuosikellon mukaan.

3 Muut seurakuntatilaisuudet Monipuolinen ja rikas jumalanpalveluselämä, raamattuopetus ja keskusteluryhmät, hengellisen elämän syventäminen: aamurukoukset, retriitit, yhteydet alueseurakunnan eri toimijoihin ja yhteistyökumppaneihin. Erilaiset keskustelutilaisuudet ja tapahtumat. Luterilainen spiritualiteetti tulee tutuksi seurakuntalaisille. Vuoden aikana järjestetään kahdet kinkerit, joista yksi perheille Kiviniemessä. Teemana virsikirjan lisävihko. Järjestetään paastonaikana viikottainen katekismusmietiskelyhetki/arkiretriitti, sekä syksyllä retriitti. Toteutuivatko, osallistujamäärät, palaute, oma arvio. Jumalanpalveluksiin saadaan enemmän eri-ikäisiä toimijoita Kutsutaan aktiivisesti nuoria ja myös lapsia erilaisiin tehtäviin. Pyritään löytämään seurakunnan erilaisia ryhmiä vastaamaan kokonaisen messun toteuttamisessa. Onko saatu enemmän eri-ikäisiä toimijoita. Onko saatu ryhmiä toteuttamaan jumalanpalveluksia. Palaute, oma arvio Järjestämme keskustelutilaisuuden ajankohtaisesta teemasta Uusien tekstiilien käyttöönoton loppuun saattaminen Helluntaina 2018 tilaisuus liittyen uusien tekstiilien symboliikkaan. Toteutuivatko, osallistujamäärät, palaute, oma arvio. Toteutamme Ekoteko-passin. Opetuksessa ja julistuksessa pidetään esillä luomakunnan arvoja ja ihmisten vastuuta siitä. Jumalanpalveluksiin pyritään saamaan enemmän vastuuryhmiä, osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun jatkuu, hengellisen elämän syventäminen on edelleen keskeinen osa toimintaa.

4 Diakoniatyö Ihmisten kohtaaminen, tukeminen ja auttaminen kokonaisvaltaisesti yksilö-, yhteisö- ja yhteiskuntatasolla. Vahvistamme seurakuntayhteyttä ja yhteistä diakonista vastuunkantamista. Alueseurakunnan yhteiset painopisteet näkyvät tavoitteissa ja niiden toteutustavoissa diakoniatyön erityispiirteet huomioon ottaen. Diakoniatyö tukee erityisesti vaikeassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Kannustetaan perheitä osallistumaan alueseurakunnan toimintaan. Jatkamme ruokailujen ja olohuonetoiminnan järjestämistä ja kehitämme uusia toimintamuotoja, esim. hävikkiruokailu. Osallistujamäärä, onko uusia perheitä saatu mukaan toimintaan. Seurakuntalaisuuden vahvistaminen. Kutsumme henkilökohtaisesti seurakuntalaisia osallistumaan seurakunnan työhön ja toiminnan toteuttamiseen. Toimintamahdollisuuksien lisääminen seurakuntalaisille ja DIAKin opiskelijoille. Ystäväpalvelu, olohuone, ruokala ja leiritoiminta. Vapaaehtoisten määrä ja kokemukset toiminnasta. Otamme huomioon erilaiset viestintätavat. Kirjeet, tekstiviestit, Facebook ja paperimainokset. Hiljaisen tiedon siirtäminen työntekijöiltä toiselle; muistiot ja keskustelut Havainnointi, onko viestintä tavoittanut. Pidämme huolta diakoniatiimin hyvästä ilmapiiristä. Yhteiset kuulumiskeskustelut, virkistyminen ja koulutukset. Työn jakaminen tasapuolisesti huomioiden jokaisen vahvuudet ja osaamisen. Palaute, onko resurssit riittäneet. Uutena hävikkiruokailun järjestäminen

5 Varhaiskasvatus Päivä- ja perhekerhotoimintaa kirkoilla. Ekavauva-toimintaa yhteistyössä neuvolan kanssa. Käynnit MLL:n perhekahvilassa Vesangassa 2 kertaa kaudessa. Yhteydet alakouluihin erityisesti koululaiskirkkojen kautta. Kirkkisiltapäivätoimintaa yhdessä varhaisnuorisotyön kanssa. Pyhäkoulutoimintaa Keltinmäessä. Erityispiirteinä: Kypärämäessä toiminta vuokratiloissa ja alueseurakunnan reuna-alueilla ei ole toimintatiloja. Aluesrk:n painopisteeet: Annamme eväitä lapsille ja nuorille turvalliseen kasvuun, Kannamme yhdessä vastuuta seurakunnasta ja sen jumalanpalveluksesta, Viestintä laajasti ymmärrettynä, Henkilökunnan hyvinvointi ja jaksaminen. Panostamme kiusaamisen ehkäisyyn Opetamme toisten kunnioittamista ja omien rajojen tunnistamista. Piki-koulutus, Tunne- ja turvataitomateriaalin käyttöönotto. Saadut palautteet. Omat havainnot. Toimiiko tunne- ja turvataitomateriaali. Jumalanpalvelus kohtaamispaikaksi perheille Kutsutaan perheitä kirkkoon - kirkolliset ilmoitukset perheolkkarien kirkkohetkissä. Päiväkerholaisten kutsupyhäkoulut Keltinmäessä ja Kortepohjassa, työntekijä mukana. Tavoittaako kutsu. Osallistujamäärä. Lasten palaute ja innostuvuus. Lisääntyykö pyhäkoululaisten määrä. Tarpeellisten viestintäkanavien opettelu ja haltuunotto Instagram, whatsapp-ryhmien laajempi käyttöönotto. Tapahtumia suunnitellessa päätetään viestintävastuut ja aikataulu. Tavoittaako viestintä kohderyhmät. Lisääntyykö toiminnan osallistujamäärä. Toimiiko suunnittelu ja vastuuvuorot. Tiimin jäsenten hyvinvointi ja jaksaminen Lisätään tietoisuutta tuoksuyliherkkyydestä toiminnassa ja työyhteisössä. Työpaikan taukoliikunta. Saadut palautteet. Lisääntyykö tiimiläisten aktiivisuus. Valmiin ympäristökasvatusmateriaalin hyödyntäminen kerhotoiminnassa. Ympäristöaiheisten linkkien ja - virikkeiden jakaminen sosiaalisessa mediassa. Kerhotoiminnan viestintä tapahtuu sähköisesti. Kestävän kehityksen huomioiminen hankinnoissa. Kirkkopäivien v huomioiminen.

6 Lähetystyö Alueseurakunnan lähetystyötä toteutetaan säännöllisten toimintojen kautta, jotka rakentuvat vapaaehtoisten varaan. Näitä toimintoja ovat lähetyspiirit, lähettivierailut, kirkkokahvit ja lounaat, myyjäiset sekä kesällä järjestettävät nuotioillat. Keskeistä on myös nimikkolähettien ja -kohteitten työn esilläpitäminen. Lähetystyö toteutuu myös yhteistyössä eri työmuotojen kanssa, kuten koulujen OPS:aan kuuluvat lähetysoppitunnit sekä rippikouluopetus. Vuoden 2018 erityispiirteenä on Pipliaseuran vuosijuhla Jyväskylässä Järjestämme yhdessä kohtaamisia erialisille perheille. Järjestöilta yhdessä YSP:n kanssa. Tilaisuudet ja ruokailut yhdessä toisten työmuotojen kanssa. Toteutuiko ilta Osallistujamäärä Kehitämme erilaisia seurakuntaelämään osallistumisen ja vastuunkantamisen muotoja Osallistutaan seurakuntalaisten kanssa Pipliaseuran Jyväskylässä pidettävän vuosijuhlan järjestelyihin ja juhlaan. OPS:n mukaiset 5. luokkalaisten lähetystyön kouluvierailut viikolla 16 tai 17 Pipliaseuran ja YSP:n yhteistyönä liittyen Pipliaseuran vuosijuhlaan. Osallistumisaktiivisuus Toteutuiko kouluvierailukiertue Kehitämme viestintätaitojamme Nostoja lähetyksestä ja lähettien uusista kirjeistä Keltinmäen alueseurakunnan facebooksivuille. Huomioidaan muiden työalojen tapahtuma-ajankohdat, kun suunnitellaan omia toimintoja. Onko uutisia päivitety sivuille. Sijoittuvatko tapahtumat tarkoituksenmukaisesti. Huolehdimme lähetysväen jaksamisesta Innostamme lähtemään retkelle Kuopioon Lähetysjuhlille Levitämme lähetysinnostusta nuorison keskuuteen esim. Mauritanian kummilapsiprojektin kautta. Osallistuttiinko retkelle. Onko lähetysaihe toteutunut nuortenillassa. Jätteiden lajittelu ja kierrätys, kimppakyydit. Luonnonmukaiset materiaalit myyjäistuotteiden valmistuksessa. Toimintaa ylläpidetään, ideoidaan ja ylläpidetään yhdessä vapaaehtoisten sekä enenevässä määrin nuorisotyön kanssa. Huomioidaan YSP:n resurssit ja mahdollisuudet yhteistyöhön.

7 Musiikkityö Musiikin keskeinen toiminta-alue on jumalanpalveluselämä (laajasti ymmärrettynä) sekä kasvatustyö eri-ikäisten parissa. Musiikkityö toimii yhteistyössä muiden työmuotojen kanssa. Vuonna 2018 tulee 10 vuotta alueseurakunnan oman jumalanpalvelusmuodon Senegalilaisen messun ensimmäisestä toteutuksesta. Uusi lapsikuoro vakiinnuttaa toimintansa Tuetaan lasten kasvamista jumalanpalveluselämään. Kuoron aktiivinen osallistuminen jumalanpalvelusten toteuttamiseen. Lapsista huomaa innostuneisuuden asiaan ja sitoutuvuuden toimintaan. Jumalanpalvelusvuorojen määrä vuoden aikana. Musiikin yhteisöllinen toteuttaminen jumalanpalveluksissa Kuorot (lapset, nuoret aikuiset, aikuiset) ja eri-ikäiset musiikkiavustajat ovat säännöllisesti jp:issa Vaalitaan yhteisöllistä seurakuntalaulua Kuorojen osallistumismäärät, saatu palaute kuorolaisilta ja seurakuntalaisilta. Yhteislaulukokoelmat (tärkeimpinä virsikirja lisävihkoineen) ovat monipuolisessa käytössä. Tehokkaampi paneutuminen viestintään Parannetaan ennakointia tilaisuuksia ja tapahtumia suunniteltaessa ottamalla viestintäkeinot alusta lähtien huomioon. Huolehditaan valittujen välineiden säännöllisestä käytöstä. Oma arviointi, kysytään mistä löytyi tieto tapahtumasta. Näkyvyyden arviointi. Työntekijöiden jaksamiseen vaikuttaminen Etsitään keinoja työpäivien sisäiseen jäsentelyyn. Kollegiaalinen jakaminen työhön ja jaksamiseen liittyvissä kysymyksissä. Työpäivien kulku on selkeytynyt ja ennakointi parantunut. Työn ja vapaan välinen vuorottelu on selkeää. Työ jakautuu tasapainoisesti työntekijöiden kesken ja ty+b22:c28 Sähköisissä soittimissa käytetään vain tuulivoimasähköä! Lähde!-kuoron 10-vuotisjuhla. Kirkkopäivät Jyväskylässä toukokuussa Osallistuminen Pohjoismaiseen kirkkomusiikkisymposiumiin Helsingissä 2020.

8 Nuoriso- ja opiskelijatyö Keltinmäen alueseurakunnan nuoriso- ja opiskelijatyön säännöllistä toimintaa ovat perinteisesti vahva nuorteniltatoiminta sekä koululaisten iltapäivätoiminta niin Kortepohjassa kuin Keltinmäessäkin. Säännöllisenä toimintana jatkuu myös isoskoulutus kerran viikossa Keltinmäen kirkolla. Erityisenä mahdollisuutena näemme koulujen kanssa tehtävän yhteistyö laajentamisen uuden opetussuunnitelman kautta. Kouluikäisten, nuorten ja nuorten aikuisten/opiskelijoiden säännöllinen viikkotoiminta. Nuorteniltojen, avoimien ovien, Kirkkiksen järjestäminen Keltinmäen kirkolla ja Kortepohjan seurakuntakeskuksessa. Pyrimme luomaan yhteistyön kautta seurakunnallista toimintaa alakoululaisesta alkaen myös Vesangan ja Kuohun alueilla. Nuorteniltoihin, Avoimiin oviin ja Kirkkikseen osallistuneiden määrä, lasten, nuorten ja vanhempien palaute. Yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen työmuotojen kesken sekä yhteistoiminta-alueellisesti. Nuorten ohjaaminen ja kannustaminen vastuunottoon erilaisten ryhmien ja tapahtumien/toiminnan valmistelusta ja toteutuksesta. Koulutamme ja innostamme nuoria pyhäkoulunopettajiksi, kerhonohjaajiksi, tapahtumien ohjaajiksi, sekä avustajiksi leireille ja retkille. Vahvistamme nuorten kristillistä identiteettiä vaativassa tehtävässä. Tuemme heitä lasten ja nuorten kohtaamisessa säännöllisin tapaamisin. Ohjaajia, opettajia, avustajia, isosia on toiminnassamme riittävästi. Nuorten palaute antamastamme koulutuksesta, ohjauksesta, tuesta ja huollosta, erilaisten tehtävien hoidossa. Monipuolisen yhteistyön jatkaminen ja kehittäminen alueemme koulujen kanssa. Pohdimme ja toteutamme yhteistyömalleja yhdessä koulujen kanssa uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Kirkkiksen jatkaminen, koulupäivystys, oppitunnit, hartaudet, lähetysprojektit, 10-synttärit, koulukahvilat, ryhmäytykset Kouluvierailut toteutetaan alakouluissa sekä yläkouluissa Jyväskylän kaupungin uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Onko vastattu laajasti opetussuunnitelman mukaan sekä saatu palaute opettajilta ja oppilailta. Lähetystyön tuominen alueemme lasten- ja nuorten toiminnassa tutummaksi. Lähetystyön tapahtumissa mukanaolo suunnittelijana ja toteuttajina yhdessä muiden työmuotojen kera. Nuorisotyö pyrkii tarjoamaan lähetystyöhön liittyviä hetkiä myös omana työmuotona lapsille ja nuorille. Mahdollisesti vierailu Lähetysjuhlilla. Kokemuksien kautta saatu palaute lapsilta ja nuorilta. Onko lähetystyön tuntemus lisääntynyt. Onko lähetystyö selkeä osa nuorisotyötä. Sähköisen median käyttö. Retki- ja leirityön säilyttäminen. Koulutyön arjessa ja muutoksessa mukana oleminen.

9 Rippikoulutyö Rippikoulun tavoitteena on antaa nuorille kristinopin perusopetusta ja tutustuttaa heitä oman alueseurakunnan toimintaan. Haluamme tukea nuoria kristillisessä kasvussa. Tutustuttaa nuori monipuolisesti oman alueseurakunnan toimintaan. Monipuolinen rippikoulupassi, joka tutustuttaa alueen eri työmuotoihin. Rippikoulupyhät syksyllä, joihin sisältyy jumalanpalvelusopetus. Nuorilta ja heidän vanhemmiltaan saatu palaute. Palaute rippikoulupyhistä. Rippikouluinfot. Syksyllä koulussa pidettävät luokkakohtaiset rippikouluinfot. Rippikoulupyhät, joissa nuoret saavat opastuksen merkkipassin täyttämiseen. Onko infot pidetty. Palaute. Nuorilta ja heidän vanhemmiltaan saatu palaute. Rippikoululaisten vanhempien tavoittaminen. Leirikohtaiset vanhempainillat. Yhteydet koteihin rippikouluvuoden aikana. Onko vanhempainillat pidetty. Palaute. Palaute. Alueseurakunnan muiden työmuotojen pitäminen ajan tasalla rippikoulutyöhön liittyen. Rippikoulun suunnittelupalaveri keväällä ja palautepalaveri syksyllä. Tarpeelliset tiedot työyhteisölle rippikoulupappien kokouksista. Ajan tasalla pitäminen tärkeiden päivämäärien tms suhteen. Palaverit on pidetty suunnitellusti ja ne on koettu tarpeellisiksi. Muiden työmuotojen antama palaute. Eettisen kuluttamisen huomioiminen. Oman alueseurakunnan toimintatapojen huomioiminen ja ylläpitäminen leireillä. Erilaisten oppijoiden huomioiminen. Yhteydet perheisiin.

Alueneuvoston kokous Liite 49 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht:

Alueneuvoston kokous Liite 49 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Alueneuvoston kokous 4.6.2015 Liite 49 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2016 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen

Lisätiedot

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019 Keltinmäen alueneuvoston kokous 15.6.2018 Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2019 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan tavoitteet Muut seurakuntatilaisuudet

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liite 42 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht:

Alueneuvoston kokous Liite 42 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Alueneuvoston kokous 2.6.2016 Liite 42 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2017 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen

Lisätiedot

Keltinmäen alueseurakunta Yhteenveto. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet

Keltinmäen alueseurakunta Yhteenveto. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet Yhteenveto Toiminnan keskus on jumalanpalveluselämä, joka toteutuu sekä pääkirkossa Keltinmäessä että Kortepohjan seurakuntakeskuksessa. Jumalanpalveluselämä on vieraanvarainen ja ottaa erityisesti huomioon,

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Alueneuvoston kokous 1.6.2017 Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2018 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liitteet 31 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 31 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Alueneuvoston kokous 3.6.2015 Liitteet 31 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2016 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto

Lisätiedot

Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2016 erityispiirteet ja painopisteet

Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2016 erityispiirteet ja painopisteet ALUESEURAKUNTA/TOIMINTAYKSIKKÖ TEHTÄVÄALUE/TOIMINTO Diakoniatyö Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2016 erityispiirteet ja painopisteet Ihmisten kohtaaminen, tukeminen ja

Lisätiedot

Huhtasuon alueseurakunta YHTEENVETO. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnastaja. Vuoden 2018 erityispiirteet ja painopisteet

Huhtasuon alueseurakunta YHTEENVETO. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnastaja. Vuoden 2018 erityispiirteet ja painopisteet YHTEENVETO Vuoden 2018 painopisteet nousevat koko seurakunnan painopisteistä. Haluamme vielä tiiviimmin kantaa yhdessä vastuuta seurakunnasta ja sen messuelämästä, niin että se läpäisee kaikki työalat.

Lisätiedot

Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2017 erityispiirteet ja painopisteet

Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2017 erityispiirteet ja painopisteet ALUESEURAKUNTA/TOIMINTAYKSIKKÖ TEHTÄVÄALUE/TOIMINTO Keltinmäki Muut seurakuntatilaisuudet Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2017 erityispiirteet ja painopisteet Monipuolinen

Lisätiedot

Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet

Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet ALUESEURAKUNTA/TOIMINTAYKSIKKÖ TEHTÄVÄALUE/TOIMINTO Keltinmäen alueseurakunta Diakoniatyö Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet Ihmisten

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Alueneuvoston kokous 1.6.2016 Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2017 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto

Lisätiedot

Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2

Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2 Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2 Oppimiskokonaisuudet, teemat, projektit... 3 Toiminnan dokumentointi ja

Lisätiedot

Nuorisotyö ja koulu ne yhteen soppii!

Nuorisotyö ja koulu ne yhteen soppii! Nuorisotyö ja koulu ne yhteen soppii! Minna Koirikivi, Centria-ammattikorkeakoulu Reetta Leppälä, Centria-ammattikorkeakoulu Mari Myllylä, Alavieskan kunta Paula Santapakka, Centria-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019 Keltinmäen alueneuvoston kokous 15.6. Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma Yht: Keltinmäen alueseurakunnan tavoitteet Muut seurakuntatilaisuudet

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Kuvaus Hyvin järjestetty aamu- ja iltapäivätoiminta tukee koulun perustehtävää

Lisätiedot

Miten edellä mainitut tilaisuudet toteutettiin? Osallistujamäärät. Tilaisuuksien saama näkyvyys. Seurakuntalaisten antama palaute.

Miten edellä mainitut tilaisuudet toteutettiin? Osallistujamäärät. Tilaisuuksien saama näkyvyys. Seurakuntalaisten antama palaute. Palokan alueseurakunta Yleinen seurakuntatyö Yleisen seurakuntatyön kokonaisuuteen on yhdistetty jumalanpalveluselämä, kirkolliset toimitukset, aikuistyö ja muut seurakuntatilaisuudet. Vuoden 2017 toiminnallisena

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Alueneuvoston kokous 8.6. Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen seurakuntatyö

Lisätiedot

Lapsen & perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote

Lapsen & perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote Lapsen & perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote Raija Ojell ja Minna Tuominen Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen Neuvottelupäivät Vantaalla 26.-27.9.2019 Lapsen ja perheen kirkkopolku

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA POGOSTAN KOULU 1. TOIMINTA-AJATUS Aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain (19.12.2003/1136)

Lisätiedot

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 MISSIO Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn. VISIO Puijon

Lisätiedot

Otsolan Kannatusyhdistys ry on porilainen setlementti Toimintamuotoja ovat: Nuorisotyö, Kansalaisopisto ja Mainos Otsola

Otsolan Kannatusyhdistys ry on porilainen setlementti Toimintamuotoja ovat: Nuorisotyö, Kansalaisopisto ja Mainos Otsola Otsolan Kannatusyhdistys ry on porilainen setlementti Toimintamuotoja ovat: Nuorisotyö, Kansalaisopisto ja Mainos Otsola Otsolan nuorisotyö järjestää monipuolista ryhmätoimintaa sekä tapahtumia lapsille,

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Alueneuvoston kokous 1.6. Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen seurakuntatyö

Lisätiedot

KOTISEURAKUNTA. - yhteinen tehtävämme. Kontiolahden seurakunnan strategia KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA

KOTISEURAKUNTA. - yhteinen tehtävämme. Kontiolahden seurakunnan strategia KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA KOTI - yhteinen tehtävämme Kontiolahden seurakunnan strategia 2017-2020 ARVOMME Usko Yhteys Jumalaan on kristityn elämän kestävä perusta Jo 500 vuotta jatkunut luterilainen reformaatio on muokannut kirkkoamme

Lisätiedot

Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa

Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa Kotkan perusopetuksen pajapäivä, 10.10.2015 Tuija Metso Suomen Vanhempainliitto Vanhempainyhdistysten yhteistyöjärjestö noin 1350

Lisätiedot

Työpaja: Verkostoituminen Liikkuvissa kouluissa älä tee kaikkea yksin

Työpaja: Verkostoituminen Liikkuvissa kouluissa älä tee kaikkea yksin Työpaja: Verkostoituminen Liikkuvissa kouluissa älä tee kaikkea yksin Jukka Karvinen, Liikkuva koulu Ville Laivamaa, Lappeen koulun rehtori (aluerehtori) TYÖPAJAN KUVAUS: Koulujen välisen vuorovaikutuksen

Lisätiedot

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1 Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI Tutkintotilaisuuden työpaikat ja ajankohdat suunnitellaan

Lisätiedot

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa!

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! 7.8.2018 Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! Raamatussa seurakunta on yhteisö, jossa kaikki palvelevat toisiaan. Jokaisella on jotakin annettavaa. Sinulla on lahjoja; erilaista

Lisätiedot

Yhdessä koulumatkalle hanke Nakkilan kunnan sivistystoimiala

Yhdessä koulumatkalle hanke Nakkilan kunnan sivistystoimiala Yhdessä koulumatkalle hanke Nakkilan kunnan sivistystoimiala 4.10.2018 Hankkeen tausta Valtakunnallisissa perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa korostetaan oppilaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin

Lisätiedot

Esiintyjien matkakorvauksia, mm. Draamaryhmä Toivo

Esiintyjien matkakorvauksia, mm. Draamaryhmä Toivo Talousarvion perustelut 2015 Keltinmäki/Muut seurakuntatilaisuudet 1032050000 20.5.2014 ep TOIMINTATUOTOT 312900 Korttituotot 100 Kohtalokas Valinta - kortin myynti 318000 Leirimaksut 350 Retriitin osallistumismaksut

Lisätiedot

TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TUORSNIEMEN KOULU TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA AJATUS 2010-2016

TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TUORSNIEMEN KOULU TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA AJATUS 2010-2016 TUORSNIEMEN KOULUN TOIMINTA AJATUS 2010-2016 Tuorsniemen koulun tehtävänä on tukea oppilaan kokonaisvaltaista kasvua yksilölliset erot huomioon ottaen ja opettaa niitä perustietoja ja taitoja, joita oppilas

Lisätiedot

Auttavan kohtaamisen harjoittelu seurakuntaharjoittelussa TUM-412 luento 2018 sl Aura Nortomaa

Auttavan kohtaamisen harjoittelu seurakuntaharjoittelussa TUM-412 luento 2018 sl Aura Nortomaa Auttavan kohtaamisen harjoittelu seurakuntaharjoittelussa TUM-412 luento 2018 sl Aura Nortomaa Teologinen tiedekunta / Aura Nortomaa 13.10.2017 1 Kohtaamisen taidot teologin ydinosaamisena Kohtaamisen

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 3.4.2012 59 Sisällys 1. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMINNAN TAVOITTEET... 3 2. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITTELU JA SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi.. LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet koulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt 107 koulua * 1 kunnasta (.. mennessä) 800 700 7 00 00 400 0 0 100 1 0 Alakoulut

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

Lapin seurakunnat. Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille

Lapin seurakunnat. Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille Lapin seurakunnat Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille Facebook, twitter Päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu Lastenleirit syysloma- ja talvilomaviikoilla. Diakonia Taloudellinen avustus Kemijärvi Nuoret

Lisätiedot

Kasvatusohjaaja koulun arjessa. Minna Lahti

Kasvatusohjaaja koulun arjessa. Minna Lahti Kasvatusohjaaja koulun arjessa Minna Lahti 25.10.2017 Taustaa OPS:in perusteet: Oppilaan kokonaisvaltainen hyvinvointi Pisa-tutkimus: Oppilaiden kouluviihtyvyys huono Kasvavat haasteet koulun arjessa Kasvatusohjaajan

Lisätiedot

Case Seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa Mikkeli Emilia Mänttäri, viestintäpäällikkö Kotka-Kymin seurakunta

Case Seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa Mikkeli Emilia Mänttäri, viestintäpäällikkö Kotka-Kymin seurakunta Case Seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa Ensimmäiset seurakuntavaalit Kotka-Kymin seurakunnassa syntyi vuonna 2017 Kotkan, Langinkosken ja Kymin seurakuntatien liitoksessa Vuoden 2018 seurakuntavaalit

Lisätiedot

Viidennen luokan Askelma

Viidennen luokan Askelma Askelmat-ohjelma Tavoitteet Askelmat-ohjelman tavoitteena on mahdollistaa keskustelua koulun, kodin ja muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kesken. Keskustelun aiheet nousevat esiin aina sen hetkisen

Lisätiedot

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2020 JOHDANTO Toiminnan yleistavoite Varpaisjärven seurakunta pyrkii huolehtimaan, että Jumalan

Lisätiedot

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA Anna Vilen YHDESSÄ TEHTY! 125 kyselyvastausta 283 työpajaosallistujaa Kommenttikierroksia tammikuu2017 - helmikuu2018 ETSIVILLE NUORISOTYÖNTEKIJÖILLE Työn tueksi ja perehdytykseen

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT 1. Kunta 2. Koulu 3. Koulumuoto, jota arviointi koskee Alakoulu Yläkoulu Yhtenäiskoulun kaikki luokat Yhtenäiskoulun luokat 1 6 Yhtenäiskoulun luokat 7 9

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi Alakoulut 0..0 LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet alakoulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt 7 alakoulua (0.. mennessä) Liikkuva koulu -tiimissä Opettajainkokouksessa

Lisätiedot

NY Yrittäjyyskasvatuksen polku ja OPS2016

NY Yrittäjyyskasvatuksen polku ja OPS2016 NY Yrittäjyyskasvatuksen polku ja OPS2016 Nuori Yrittäjyys Yrittäjyyttä, työelämätaitoja, taloudenhallintaa 7-25- vuotiaille nuorille tekemällä oppien 55 000 oppijaa 2013-14 YES verkosto (17:lla alueella)

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi Yhtenäiskoulut.9.1 LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet yhtenäiskoulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt yhtenäiskoulua (.9. mennessä) Liikkuva koulu -tiimissä

Lisätiedot

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT:

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen 044 733 5266 RYHMÄT JA OHJAAJAT Päiväkoulu (PK) Rippileiri 1 (RK1) Kirkkoherra Lauri Jäntti 040

Lisätiedot

Keke päiväkodissa ja koulussa

Keke päiväkodissa ja koulussa Keke päiväkodissa ja koulussa 4V -hankkeen loppuseminaari Katja Viberg 23.11.2010 Mistä puhe? Keke opseissa ja vasuissa Keke-työn raamit ja resurssit Keke koulussa ja Keke päiväkodissa -oppaat Keke-työn

Lisätiedot

Saarelan päiväkodin toimintasuunnitelma

Saarelan päiväkodin toimintasuunnitelma Saarelan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019-2020 Toimintakulttuuri Joustavassa pienryhmätoiminnassamme lapset saavat leikkiä ja oppia rauhallisessa ja kiireettömässä ilmapiirissä. Tällöin jää aikaa huomioida

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

Toimintakulttuuri kehittyy opetussuunnitelman uudistumisen kautta yhteisin tavoittein ja yhdessä toimien

Toimintakulttuuri kehittyy opetussuunnitelman uudistumisen kautta yhteisin tavoittein ja yhdessä toimien Kouluviihtyvyyttä lisäävien oppilasprojektien toteuttaminen Yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen vahvistaminen Toimintakulttuuri kehittyy opetussuunnitelman uudistumisen kautta yhteisin tavoittein ja yhdessä

Lisätiedot

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet 14.5.2013 1 Yhtymän työkorit lähtökohtana yhteisten painopisteiden määrittelylle

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016

PYHTÄÄN KUNTA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 PYHTÄÄN KUNTA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 JOHDANTO Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on turvata lapselle tuttu ja turvallinen paikka viettää koulun jälkeistä

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkotie Artjärvi

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkotie Artjärvi ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkotie 23 16200 Artjärvi ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 27.9.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

KIRKOT JA USKONNOLLISET YHTEISÖT TUKENA LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISESSÄ

KIRKOT JA USKONNOLLISET YHTEISÖT TUKENA LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISESSÄ KIRKOT JA USKONNOLLISET YHTEISÖT TUKENA LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISESSÄ JUHA ANTIKAINEN KUOPION HIIPPAKUNNAN TUOMIOKAPITULI, SUOMEN EV.LUT. KIRKKO ARVOT Lapsen/nuoren etu etusijalla

Lisätiedot

Lapsiasiavaltuutetun näkökulma perusopetuksen tulevaisuudesta. Maria Kaisa Aula Helsinki

Lapsiasiavaltuutetun näkökulma perusopetuksen tulevaisuudesta. Maria Kaisa Aula Helsinki Lapsiasiavaltuutetun näkökulma perusopetuksen tulevaisuudesta Maria Kaisa Aula 18.2.2010 Helsinki 1 YK:n lapsen oikeuksien sopimus ja koulu Kaikki lapset ovat samanarvoisia Julkisen vallan päätöksissä

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Nuorten kuuleminen ja osallisuus. Siiloista kokonaisuuteen Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki

Nuorten kuuleminen ja osallisuus. Siiloista kokonaisuuteen Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki Nuorten kuuleminen ja osallisuus Siiloista kokonaisuuteen 9.2.2018 Pori Sivistysjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki KAUPUNKISTRATEGIA 2017-2025 VISIO 2025 - Hulluna Huittisiin! Huittinen on turvallinen

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE

PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE PYHTÄÄN KUNTA AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2019-2020 JOHDANTO Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tarjota lapselle tuttu ja turvallinen paikka viettää

Lisätiedot

SUUNNITELMA KASVATTAJAYHTEISÖN TOIMINTA- TAVOISTA

SUUNNITELMA KASVATTAJAYHTEISÖN TOIMINTA- TAVOISTA SUUNNITELMA KASVATTAJAYHTEISÖN TOIMINTA- TAVOISTA Lapsen varhaiskasvatus ja esiopetuksen oppimissuunnitelmat ovat perusta tiimien työn suunnittelulle. Suunnitelma kasvattajayhteisön toimintatavoista on

Lisätiedot

Hyvinvointikoulu Kiiminkijoen koulu

Hyvinvointikoulu Kiiminkijoen koulu Hyvinvointikoulu Kiiminkijoen koulu 4.9.2018 Hyvinvointikoulun kehittäminen Kiiminkijoen hyvinvointikoulun pilotointi 2013 Hyvinvointiseminaarit 2013-2014 Yhteistyön käynnistäminen Toimijoiden välinen

Lisätiedot

K a s v a m me y h d e s sä L A P S I- J A P E R H E D I A K O N I A

K a s v a m me y h d e s sä L A P S I- J A P E R H E D I A K O N I A KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN NEUVOTTELUPÄIVÄT 15.-16.10.2012 JYVÄSKYLÄ J e s a j a 1:17 Opetelkaa tekemään hyvää, harrastakaa oikeutta, ojentakaa väkivaltaisia, hankkikaa orvoille oikeus, ajakaa

Lisätiedot

Opiskeluhuollosta hyvinvointia 2014 Marie Rautava Tuki- ja kummioppilastoiminta

Opiskeluhuollosta hyvinvointia 2014 Marie Rautava Tuki- ja kummioppilastoiminta Opiskeluhuollosta hyvinvointia 2014 Marie Rautava 17.9.2014 Tuki- ja kummioppilastoiminta Vertaistukea alakoulusta toiselle asteelle Alakoulun kummioppilaat ovat 5.-6. luokkalaisia ja toimivat ekaluokkalaisten

Lisätiedot

Tulevaisuusasiakirja

Tulevaisuusasiakirja Tulevaisuusasiakirja 2017 2021 - - 1 Leppävaaran seurakunnan tulevaisuusasiakirja 2017 2021 Espoon seurakuntien toiminta-ajatus, arvot ja visio Toiminta-ajatus: Espoon seurakuntien toiminnan perustana

Lisätiedot

LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6

LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6 LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6 Normaalikoulun paikallinen sisältö 1 SISÄLLYSLUETTELO: LUKU 14 VUOSILUOKAT 3-6 14.3 Vuosiluokkien 3-6 opetus Rauman normaalikoulussa... 3 14.3.1 Siirtyminen kuudennelta luokalta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012 Maarian seurakunta

Toimintakertomus 2012 Maarian seurakunta Toimintakertomus 2012 Maarian seurakunta Maarian seurakunta A.D. 2012 Maarian seurakunta on laaja ja monimuotoinen. Seurakuntamme työtä tehdään neljällä alueella: etelässä, lännessä, idässä ja pohjoisessa.

Lisätiedot

Toiminnalliset vanhempainillat

Toiminnalliset vanhempainillat Toiminnalliset vanhempainillat Pois syrjästä -hanke Satakunnan sairaanhoitopiiri 1.1.2014 30.9.2016 Tavoitteena on lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistaminen sekä yhteistyön lisääminen kodin

Lisätiedot

Liikkuva koulu tilannekatsaus sekä oppilaan osallisuus. Janne Kulmala, Mittauskoordinaattori

Liikkuva koulu tilannekatsaus sekä oppilaan osallisuus. Janne Kulmala, Mittauskoordinaattori Liikkuva koulu tilannekatsaus sekä oppilaan osallisuus Janne Kulmala, Mittauskoordinaattori Sisällys 1. Liikkuva koulu -ohjelman laajeneminen valtakunnalliseksi 2. Oppilaiden fyysinen aktiivisuus 3. Aktiivisempia

Lisätiedot

LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA

LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA Mentorointi Nuoren Suomen ja aluejärjestöjen toteuttamaa Liikkuva koulu ohjelmaan kuuluvaa maksutonta toimintaa Mentoreina aluejärjestöjen

Lisätiedot

KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia. Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia

KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia. Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia 2017-2020 ARVOMME Usko Yhteys armolliseen Jumalaan on kristityn elämän perusta. Messu hengellisen elämän keskiönä Vapaaehtoisten

Lisätiedot

TUM-412 Opetuksen ja kasvatuksen harjoittelu työelämäjaksolla

TUM-412 Opetuksen ja kasvatuksen harjoittelu työelämäjaksolla TUM-412 Opetuksen ja kasvatuksen harjoittelu työelämäjaksolla 5.11.2018 (Yoleht. Sini Hulmi & yo-op. Maria Buchert) Mitä on opetus ja kasvatus kirkossa? Keiden parissa opetusta ja kasvatusta tehdään? Mitä

Lisätiedot

Auttavan kohtaamisen harjoittelu seurakuntaharjoittelussa Aura Nortomaa sl2017

Auttavan kohtaamisen harjoittelu seurakuntaharjoittelussa Aura Nortomaa sl2017 Auttavan kohtaamisen harjoittelu seurakuntaharjoittelussa Aura Nortomaa sl2017 Teologinen tiedekunta / Aura Nortomaa 13.10.2017 1 Auttavan kohtaamisen osuuden tavoitteet 1. Opiskelija saa kokemusta ja

Lisätiedot

Haluaisin, että kirkko johon kuulun on

Haluaisin, että kirkko johon kuulun on VIRITTÄYTYMINEN AIHEESEEN Haluaisin, että kirkko johon kuulun on LEIKIN TAVOITE Johdatella ajatuksia illan aiheeseen. Herätellä miettimään mitä minä ajattelen kirkosta, sekä tuoda esiin myös toisten ajatuksia,

Lisätiedot

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Suomen evankelis-luterilaisen kirkon strategia vuoteen 2015 Kirkon strategia 2015 -työryhmän esitys kirkkohallitukselle KIRKON PERUSTEHTÄVÄ (MISSIO) Kirkon tehtävä on

Lisätiedot

VUODEN 2012 TAVOITTEIDEN TOTETUTUMINEN SEURAKUNNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2013 MUSIIKKITYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013

VUODEN 2012 TAVOITTEIDEN TOTETUTUMINEN SEURAKUNNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2013 MUSIIKKITYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Kokousaika Keskiviikko 29.8.2012 klo 17 Kokouspaikka Vanha Pappila 1 2 3 4 5 6 7 8 KOKOUKSEN AVAUS VUODEN 2012 TAVOITTEIDEN TOTETUTUMINEN SEURAKUNNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2013 MUSIIKKITYÖN TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta

Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta I) Hyvinvointityön paikka kirkon elämässä - teologinen näkökulma II) Paikallisseurakunnan toiminta

Lisätiedot

Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta Sivistystoimi AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 30.11.2016 2 Sisällys 1. Toiminta-ajatus ja toiminnan tavoitteet 3 2. Aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnittelu

Lisätiedot

Kouluyhteistyö. Eeva Ahtee Hyvä vapaa-aika -hanke Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus

Kouluyhteistyö. Eeva Ahtee Hyvä vapaa-aika -hanke Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus Kouluyhteistyö Eeva Ahtee Hyvä vapaa-aika -hanke Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus Hyvä vapaa-aika -hanke Helsingissä Hankkeen tavoitteena on: Saada tietoa laadukkaan vapaaajan vaikutuksesta nuoren

Lisätiedot

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhempien Akatemia toimivia kasvatuskäytäntöjä vanhemmuuden tueksi Toteuttaja Nuorten Ystävät ry RAY:n tuella Vuosille

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Karhi-Pajamäki

Toimintasuunnitelma. Varhaiskasvatusyksikkö Karhi-Pajamäki Toimintasuunnitelma Varhaiskasvatusyksikkö Karhi-Pajamäki 12.11.2018 Toimintasuunnitelman rakenne Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelman laatiminen Työtämme ohjaavat arvot Lapsen varhaiskasvatuksen aloittaminen

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT 1. Kunta 2. Koulu 3. Koulumuoto, jota arviointi koskee Alakoulu Yläkoulu Yhtenäiskoulun kaikki luokat Yhtenäiskoulun luokat 1 6 Yhtenäiskoulun luokat 7 9

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

Maikkulan päiväkodin toimintasuunnitelma

Maikkulan päiväkodin toimintasuunnitelma Maikkulan päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Mitä toimintakulttuuri tarkoittaa meillä? Hyväksymme erilaisuuden ja kohtaamme toisemme tasa-arvoisesti. Arjessa ja toiminnassa korostuu

Lisätiedot

YHDESSÄ ENEMMÄN - Tulevaisuuden johtaminen ja yhteistoiminta kirkossa. Kirteko-verkostotapaaminen Mikkeli

YHDESSÄ ENEMMÄN - Tulevaisuuden johtaminen ja yhteistoiminta kirkossa. Kirteko-verkostotapaaminen Mikkeli YHDESSÄ ENEMMÄN - Tulevaisuuden johtaminen ja yhteistoiminta kirkossa Kirteko-verkostotapaaminen 11.10.2017 Mikkeli Kirteko verkostotapaamisen ohjelma Mikkelissä 11.10.2017 8.30 - Ilmoittautuminen, esittelyjen

Lisätiedot

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Koska tavoitesuunnittelu on oppimisprosessi, sitä tarkennetaan suunnittelun edetessä saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella Tavoitesuunnittelulla luodaan

Lisätiedot

ROMANILASTEN PERUSOPETUKSEN TUKEMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

ROMANILASTEN PERUSOPETUKSEN TUKEMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA ROMANILASTEN PERUSOPETUKSEN TUKEMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Romanioppilaiden määrä ja opetuksen vastuutahot kunnassa 3 2. Romanioppilaan kohtaaminen 4 3. Suvaitsevaisuuden ja hyvien

Lisätiedot

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri.

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri. 206 KÄLVIÄN SEURAKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 026101 SEURAKUNTANEUVOSTO Johtaa kirkkolainsäädännön mukaisesti seurakunnan toimintaa, edistää hengellistä elämää ja toimia seurakunnan perustehtävän toteuttamiseksi

Lisätiedot

3/5 Vaajakosken alueseurakunnan työalojen toimintakertomus vuodelta 2017

3/5 Vaajakosken alueseurakunnan työalojen toimintakertomus vuodelta 2017 AIKA 07.02.2018 klo 18:00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/2 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/3

Lisätiedot

OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA

OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA 1 OSAKE- KOKEMUKSIA TAMPEREELTA Piia Tienhaara Seminaari 23.11.2017: Miten nostaa SOTE- asiakas keskiöön? 2 TAUSTAA Selvitys Tampereen kaupungille vuonna 2015 Haastattelut 2016 ( Finnish Service Alliance

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Herätysliikkeet seurakunnan voimavarana

Herätysliikkeet seurakunnan voimavarana 1 Herätysliikkeet seurakunnan voimavarana Kadotettu yhteisöllisyys tulevaisuuden mahdollisuus Pieksämäki 16.3.2012 TT, YTT, tutkija Hanna Salomäki Kirkon tutkimuskeskus Herätysliikkeet 2000-luvun 2 kirkossa

Lisätiedot

HUOLIPOLKU/ LAPSET PUHEEKSI- MENETELMÄ OPETUSPALVELUT- PERHEPALVELUT

HUOLIPOLKU/ LAPSET PUHEEKSI- MENETELMÄ OPETUSPALVELUT- PERHEPALVELUT HUOLIPOLKU/ LAPSET PUHEEKSI- MENETELMÄ OPETUSPALVELUT- PERHEPALVELUT I MINULLA EI OLE HUOLTA OPETUS-, PERHE- (kouluterveydenhuolto) ja TERVEYSPALVELUT (kuntoutus) SEKÄ PERHEIDEN OMATOIMISUUS TÄYDENTÄVÄT

Lisätiedot

Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina

Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina Kumppanuuden korit kutsuvat monipuoliseen yhteistyöhön. Niiden avulla kerrotaan yhteistyön tarkoituksesta ja pelisäännöistä. Esite on suunnattu

Lisätiedot

Nostoja VAIKUTA lasten ja perheiden palveluihin kyselyn tuloksista LAPE Pirkanmaa

Nostoja VAIKUTA lasten ja perheiden palveluihin kyselyn tuloksista LAPE Pirkanmaa Nostoja VAIKUTA lasten ja perheiden palveluihin kyselyn tuloksista 2017-2018 LAPE Pirkanmaa Kyselyn perustiedot Pirkanmaan Lape-hankkeessa on ollut avoin kysely toimijoiden nettisivuilla koko hankkeen

Lisätiedot

LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9

LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9 LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9 Normaalikoulun paikallinen sisältö 1 SISÄLLYSLUETTELO: LUKU 15 VUOSILUOKAT 7-9 15.3 Vuosiluokkien 7-9 opetus Rauman normaalikoulussa... 3 15.3.1 Siirtyminen kuudennelta luokalta

Lisätiedot

Yhteisöllinen opiskeluhuolto hyvinvointia oppilaalle, opiskelijalle ja koko yhteisölle

Yhteisöllinen opiskeluhuolto hyvinvointia oppilaalle, opiskelijalle ja koko yhteisölle Yhteisöllinen opiskeluhuolto hyvinvointia oppilaalle, opiskelijalle ja koko yhteisölle Marke Hietanen-Peltola, LT, ylilääkäri Kokkola 20.9.2018 Opiskeluhuoltoa toteutetaan Ensisijaisesti ennaltaehkäisevänä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Vastuualueiden toimintasuunnitelmat / KeSut 2016

Sivistyslautakunta Vastuualueiden toimintasuunnitelmat / KeSut 2016 Oheismateriaali / sivltk 19.1.2016 7 Sivistyslautakunta Vastuualueiden toimintasuunnitelmat / KeSut 2016 Sivistysjohtaja Matti Hursti 1.12.2015, päivitetty 12.1.2016 Lähtökohta KeSuun: Toimintaympäristön

Lisätiedot

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Katsaus vuoteen 2017 Toimintakauden 2017-2018 aikana VANVARYn toimintaan ei suunnitella merkittäviä suunnanmuutoksia, mutta näkyvyyttä ja vaikuttavuutta pyritään lisäämään

Lisätiedot

POP perusopetus paremmaksi

POP perusopetus paremmaksi POP perusopetus paremmaksi Oppilaan ohjauksen hankkeen koordinaattoritapaaminen 19.8.2009 Opetusneuvos Irmeli Halinen Osaamisen ja sivistyksen asialla POP - ohjelman merkitys Perusopetus paremmaksi ohjelmassa

Lisätiedot