Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:"

Transkriptio

1 Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2018 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen seurakuntatyö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Jumalanpalveluselämä Tulosyksikkö Budjetti ,- Diakoniatyö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Varhaiskasvatus Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Lähetystyö Toiminnalliset tavoitteet lähetystyö 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Musiikkityö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Nuorisotyö Toiminnalliset tavoitteet 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Varhaisnuorisotyö Tulosyksikkö Yhdistetty nuorisotyöhön Rippikoulutyö Toiminnalliset tavoitteet rippikoulutyö 2018 Tulosyksikkö Budjetti ,- Koko alueseurakunta yhteensä Budjetin raami ,-

2 Yhteenveto Säynätsalon alueseurakunnassa julistetaan evankeliumia ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta ja toteutetaan lähimmäisen rakkautta. Vuoden 2018 yhteiset painopistealueet ovat: Annamme eväitä lapsille ja nuorille turvalliseen kasvuun, kannamme yhdessä vastuuta seurakunnasta ja sen jumalanpalveluksesta sekä viestintä laajasti ymmärrettynä. Alueelle omaleimaista on aktiivinen vapaaehtoistyö, johon seurakuntalaisia rohkaistaan ja tuetaan. Kahden erilaisen kaupunginosan muodostama alueseurakunta tarjoaa monipuolisen ja rikkaan seurakunta -ja jumalanpalveluselämän. Rohkeasti hengellinen seurakuntaelämä. Kristillisten järjestöjen kanssa toteutettavat lähetyspyhät -ja seurakuntaillat. Vapaaehtoisten kanssa pidettävät Sanan ja rukouksen illat seurakuntakodilla. Toteutuneet lähetyspyhät, oma arvio ja saatu palute. Tilaisuuksien ja kävijöitten määrä. Seurakuntalaisilta saatu palaute ja oma kokemus. Reilusti eväitä eri ikäisten kristilliseen kasvuun. Työmuotojen kouluvierailut. Raamattuopetusta molemmilla kirkoilla. Vierailujen määrä ja kouluilta saatu palaute. Miten toteutettin, mistä aiheista ja kenen toimesta. Kävijöitten ja pitäjien arviot. Rikas ja monipuolinen jumalanpalveluselämä. Molemmilla kirkoilla erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja messuja. Jumalanpalvelusryhmien mukanaolo messuissa. Mitä messuja pidettin ja kuinka paljon. Kävijä määrät ja saatu palaute. Ryhmien osallistumiskerrat ja yhteinen arvio toiminnasta. Selkeä viestintä. Erilaisten viestimien ja sosiaalisen median käyttäminen tiedotuksessa. Henkilökohtainen kutsuminen ja kohtaaminen. Seurakuntalaisilta saatu palaute verkkosivuista ja muista viestintäkanavista. Omat käyttökokemukset. Kokemukset kohtaamisista. Saatiinko luotua yhteyksiä ja kutsuttua ihmisiä mukaan seurakuntaan. Opetuksessa ja julistuksessa pidetään esillä luomakunnan arvoa ja ihmisen vastuuta siitä sekä ohjataan kaikessa toiminnassa ihmisiä ympäristöystävällisempiin valintoihin. Käytämme kimppakyytejä, suosimme pöyöräilyä ja kävelyä, vältämme kertakäyttöastiota ja monistamme kohtuullisesti. Seurakunnan jäsenyyden vahvistaminen seurakuntalaisten osaamista ja vahvuuksia hyödyntämällä. Jumalanpalveluselämän jatkuva kehittäminen. Alueelle muutaneiden uusien asukkaiden tavoittaminen ja mukaan saaminen seurakuntayhteyteen. Hyvien suhteiden ylläpitäminen eri toimijoihin. Työyhteisön osallistuminen kirkkopäiville 2019 Jyväskylässä.

3 Jumalanpalveluselämä Jumalanpalvelus on kirkollisen elämän keskus. Jumalanpalveluselämään kuuluvat lisäksi raamattuopetus, pienryhmätoiminta, yhteydet kristillisiin järjestöihin ja paikallisiin yhdistyksiin ja yhteistyökumppaneihin. Jumalanpalveluksien tulee olla juhlia, joissa sana ja sakramentit oikein jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti uskon syntymiseksi ja vahvistumiseksi. Messuun kokoontunut seurakunta on Jumalan perhe, jossa jokaisen osallistuja saa olla omilla lahjoillaan rakentamassa yhteistä juhlaa ja jokainen kirkkoontulija saisi kokea olevansa hyväksytty ja tervetullut. Jumalanpalveluselämän kehittäminen alueen tarpeita vastaavaksi. Neulaskodilla pidetään enimmäkseen ns. erityismessuja, kuten Huoltamo, Tilkkutäkki, Mukulamessu. Tukea ja antaa seurakuntalaisille mahdollisuuksia järjestää omaehtoista toimintaa molemmilla kirkoilla. Messuista saatu palaute seurakuntalaisilta sekä kävijämäärät. Toteutuneet tilaisuudet ja yhteinen arvio toiminnasta. Hegellisen elämän syventäminen. Säännöllistä raamattuopetusta molemmilla kirkoilla. Sanan ja rukouksen iltojen järjestäminen yhdessä seurakuntalaisten kanssa Säynätsalon seurakuntakodilla. Kenen toimesta ja kuinka usein sekä kävijämäärät. Toteutuneet tilaisuudet ja yhteinen arvio toiminnasta. Vastuunkantamisen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. Pyydetään luottamushenkilöitä messuun tekstinlukijoiksi ja muihin tehtäviin. Työmuotojen yhdessä toteuttama perhemessu. Tuliko avustajia messuun ja kokemukset tilanteesta. Toteutuiko messu ja siitä saatu kokemus ja palaute. Sakramenttiopetuksen lisääminen. Kastepuun hankkiminen Säynätsalon kirkkoon. Opetustuokioiden pitäminen messujen ja erilaisten tapahtumien yhteydessä. Hankkeen toteutuminen ja kokemukset käytöstä. Pidettiinkö opetusta ja kuinka usein ja missä. Opetuksessa ja julistuksessa pidetään esillä Jumalan luomakunnan arvoa ja ihmisen vastuuta siitä. Vietetään luomakunnan sunnuntaita. Pyritään paperittomaan kokoustyöskentelyyn. Jumalanpalveluselämän jatkuva kehittäminen, erityisesti lasten, nuorten ja nuorten aikuisten huomioiminen. Hengellistä elämää syventävää toimintaa eri ikäisten keskuudessa. Kristillisen identiteetin ja kirkon olemuksen tuntemisen vahvistaminen.

4 (Fuchs, Kiviranta, Väätäinen) Diakoniatyö Hengellisen, henkisen ja aineellisen avun tarjoaminen. Heikoimmassa asemassa sekä kriisissä olevien ja yhteiskunnan turvaverkkojen läpi pudonneiden ihmisten auttaminen sekä paikallinen vaikuttaminen. Painopisteinä osallistava jumalanpalveluselämä, kristillinen kasvatus ja toimiminen yhteistyössä eri tahojen kanssa. Diakoniaväki mukana jumalanpalveluselämässä Diakonian olohuoneet osallistuvat jumalanpalvelusryhmänä messun toteuttamiseen Tietoisuuden lisääminen diakoniatyöntekijän mahdollisuudesta jakaa kotiehtoollista. Diakonisen kohtaamisen, ihmisten huomioimisen, välittämisen ja vieraanvaraisuuden vahvistaminen toteutuneet messukerrat toteutuneet kotiehtoolliset, onko käyty arvioivaa keskustelua, miten ihmisiä on huomioitu Kristillinen kasvatus diakonian ja lähetyksen, lapsityön ja muiden työmuotojen kanssa Koko työyhteisön kanssa keskustellaan yhdessä kristillisestä kasvatuksesta Koko työyhteisön kanssa keskustellaan yhdessä, miten kristillistä kasvatusta voi tehdä ja toteuttaa Työyhteisöllä yhteinen "Kristillisen kasvatuksen suunnittelupäivä" kerran kaudessa Yhdessä sovitut toteuttamistavat Monipuolisten viestintäkanavien käyttäminen Henki&Elämä-lehden, seurakunnan nettisivujen, somen ja erillisten ilmoitusten käyttö Henkilökohtainen kutsuminen Miten ja missä on viestitty? Miten henkilökohtainen kutsuminen toteutunut Vältämme turhaa kopiointia, lajittelemme, käytämme reilun kaupan tuotteita ja pyrimme vähentämään auton käyttöä. Kirkkopäivät 2019

5 Varhaiskasvatus Päiväkerho- ja perheryhmät (perhekerhot, vauva- ja taaperoryhmä) Neulaskodilla ja Säynätsalon seurakuntakodilla. Näkkäri, koululaisten iltapäiväryhmät seurakuntakodilla yhteistyössä varhaisnuorisotyön kanssa. Perheiden kutsukirkot, ja erilaiset tapahtumat. Pyhäkoulut seurakuntakodilla n.2 kertaa/kk, Neulaskodilla n.1x/kk. Toimintaa yhteistyössä koko työyhteisön kanssa sekä yhteistyöverkostoissa. Perhetoiminta on painottunut väestörakenteen vuoksi Neulaskodille. Seurakunnan painopisteinä: Annamme eväitä lapsille ja nuorille turvalliseen kasvuun, Kannamme yhdessä vastuuta seurakunnasta ja sen jumalanpalveluksesta, Viestintä laajasti ymmärrettynä. Koululaisten iltapäivätoimintaan panostaminen Seurakuntakodille toimintaa kahtena iltapäivänä viikossa. Koululaisten ryhmä muutetaan avoimeksi ryhmä. Toimiiko ryhmä kahtena iltapäivänä. Saadut palautteet. Lisääntyykö osallistujien määrä. Perheille suunnatut messut kaksi kertaa kaudessa Säynätsalossa Kirkkosoppaa tarjolla messun jälkeen. "Kirkkopassin" käyttöönotto lapsille messuihin ja tapahtumiin. Toteutuuko messut. Löytyykö sopankeittäjiä. Osallistujien määrä. Toteutuuko ja toimiiko "kirkkopassi". Viestinnän kehittäminen kerhotoiminnassa Sähköinen viestintä perheille s.postin, tekstiviestien ja facebookin kautta. Mainosten ja tiedotteiden päivittäminen kuhunkin tapahtumaan ajoissa. Tavoitettujen määrä facebookin kautta. Tavoitetaanko perheitä s.postin kautta. Toteutuuko mainonta ajoissa. Täsmentyykö viestintä. Tavoitetaanko perheitä paremmin. Lähetystyö tutuksi Lähetysaiheinen kerho kaksi kertaa kaudessa. Lähetyskasvatussihteerin vierailu. Lähetyspupu "Pipsa Loikka" herätetään esille toimintaan. Toteutuvatko lähetysaiheiset kerhot. Innostuvuus. Kiinnostus. Onko "Pipsa Loikka" mukana lähetysaiheissa. Lasten innostuvuus. Saadut palautteet. Kerhopaikkojen ympäristön siistinä pitäminen toimintaryhmien kanssa. Jätteiden lajittelua ja kierrätystä ryhmätoiminnassa. Suositaan kimppakyytejä. Kerhoperheille tiedotteet sähköisesti. Veden säänöstelyä ja valojen sammuttamista opetellaan kerholaisten kanssa. Kirkkopäivien huomioiminen v:lle 2019.

6 Lähetystyö Perustoiminta: lähetysasian esilläpitäminen, lähetysaiheinen toiminta ja sen kanavointi työmuotoihin, varainkeruu, rukous, yhteydenpito lähetteihin, lähetysjärjestöihin ja seurakuntalaisiin. Huomioimme toiminnassa seurakunnan yhteiset painopistealueet. Kannamme yhdessä vastuuta seurakunnasta ja sen jumalanpalveluksesta. Lähetyspyhien vakiinnuttaminen Säynätsaloon ja Neulaskodille; 1 kerta puolivuotiskaudessa kummassakin toimipisteessä. Toteutustapojen pohdinta yhdessä papiston kanssa. Säynätsalon olohuone jumalanpalvelusryhmänä lähetyspyhässä. Onko toteutunut? Löydettiinkö toimipisteisiin sopivia toteutustapoja? Kokemukset ja saatu palaute. Annamme eväitä lapsille ja nuorille turvalliseen kasvuun. 5.-luokkalaisten lähetysoppitunnit yhdessä YSP:n kanssa. YSP:n kouluvierailukiertue. Vierailu lähetysteemalla varhaiskasvatuksen toiminnassa omana toimintana tai yhteistyössä YSP:n kanssa. Toteutuiko kouluvierailukiertue? Siitä saatu palaute eri osapuolilta. Toteutuiko vierailu. Palaute vierailusta. Lähetystiedottamisen kehittäminen. YSP:n infopakettien hyödyntäminen ja niistä tiedottaminen työmuodoille. Lähetystyö näkyy eri työmuotojen toimintasuunnitelmassa. (Työntekijäkokouksen yhteinen sopimus.) Toteutuiko? Saatu palaute. Lähetystyön toteutuminen eri työmuodoilla. Palaute toteutuneesta toiminnasta. Kaikessa toiminnassa pyrimme huomioimaan ympäristön, säästämään materiaaleja ja luonnonvaroja sekä toimimaan eettisesti ja ekologisesti. Vuoden 2019 SLS:n lähetysjuhlien näkyminen toiminnassa. Lähetystietouden/-viestinnän selkeyttäminen.

7 Musiikkityö Evankeliumin ilosanoman välittäminen musiikin avulla kaikille seurakuntalaisille. Musiikin avulla rikastuttaa seurakunnan toimintaa ja elämää niin toimituksissa kuin muussakin seurakunnan toiminnassa. Musiikkitoiminta kattaa läpi kaikki ikäryhmät ja on mukana lähes kaikessa seurakunnan toiminnassa. Osallistava jumalanpalveluselämä Käytetään vielä enemmän omaa Neulaset-kuoroa messuissa sekä kutsutaan alueen vapaaehtoisia mukaan messumusiikin toteuttamiseen. Järjestetään erilaisia teemamessuja yhteistyössä eri kuorojen ja soittajien kanssa Osallistujien määrä ja teemamessujen määrä Osallistujilta ja työtoverielta saatu palaute. Yhteislaulutapahtumien järjestäminen Laulutapahtumat uuden virsikirjan lisävihkon merkeissä Kauneimmat hengelliset laulut - tapahtuman järjestäminen. Tapahtumien ja osallistujien määrä Osallistujien ja työtovereiden palaute. Viestinnän kehittäminen musiikkityössä Facebookin, instagramin ja muiden nettialustojen käyttäminen tiedotuksessa Erilaisista musiikkitapahtumista videoklippejä ja kuvia sosiaaliseen mediaan. Tavoitettujen määrä Palaute viestinnästä sosiaalisessa mediassa. Tablet tietokoneen hankkiminen musiikkityölle. Päästään turhasta paperinuottimäärästä ja kopioinnista eroon. Kirkkopäivien huomioiminen vuonna 2019 musiikkityössä.

8 Nuoriso- ja varhaisnuorisotyö Nuoriso- ja varhaisnuorisotyö koostuu isostoiminnasta, säännöllisestä alakouluikäisten kerhotoiminnasta, nuortenilloista, tapahtumista ja retkistä. Toiminta on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman hyvin eri-ikäiset lapset ja nuoret huomioon ottaen. Osassa nuorisotyön työmuodoista toteuttajina toimivat vapaaehtoiset. Alueella toteutetaan kouluyhteistyötä (7.-lk. ryhmäytykset, vierailut koululla ja uskonnon OPS). Myös kouluyhteistyössä on pyritty kohtaamaan kaikki luokka-asteet. Alueen työtekijät osallistuvat Jyväskylän seurakunnan yhteisiin nuorisotyön tapahtumiin, retkiin ja leireille. Kristillinen kasvatus, hengellisen ja henkisen kasvun tukeminen. Lapsia ja nuoria yleisesti seurakunnan erilaisiin toimintoihin mukaan osallistujiksi ja vapaaehtoisiksi toimijoiksi Vierailut koulujen oppitunneilla ja koulujen tapahtumissa, sekä näkyvä osallistuminen koulun arkeen. Vapaaehtoisten ja osallistujien määrä. Toteutuneiden vierailujen määrä kouluilla. Palaute opettajilta. Osallistava jumalanpalveluselämä. Nuoria kutsutaan tekemään yhteistä tilkkutäkkimessua osana isostoiminnan sunnuntaikoulutuksia. Yhteistyössä koulujen kanssa toteutetut hartaus ja kirkkohetket. Toimintaan osallistuvien määrä. Osallistujilta saatu palaute. Toimiminen yhdessä muiden kanssa. Yhteistyö ja säännöllinen yhteydenpito nuorisopalveluiden, koulujen ja muiden alueseurakuntien kanssa. Erilaisten yhteisten tapahtumien ja retkien järjestäminen. Tapahtumien määrä ja tapahtumiin osallistuneiden määrä. Tapahtumista saatu palaute. Viestintä ja vuoropuhelu lasten ja nuorten kanssa. Erilaisten viestimien ja sosiaalisen median käyttö työn tukena. Alakouluikäisille ja heidän vanhemmille viestinnän tavoittavuuden kehittäminen. Lapsilta ja nuorilta saatu palaute. Viestinnän tavoittavuuden seuraaminen. Ylläpidämme viljelyn ja varjelun periaatteita seurakunna opetuksessa ja toiminnassa. Nuoriso- ja varhaisnuorisotyö sisältävät luontoaiheisia kokonaisuuksia ja luonnossa toteutettavaa toimintaa. Alueseurakunnan muuttuvan väestörakenteen huomioiminen. Keljonkankaan kouluyhteisön muutoksiin varautuminen

9 Rippikoulutyö Säynätsalon alueseurakunnassa on kaksi rippikoululeiriä kesällä Toinen leireistä tulee olemaan henkilömäärältään suurempi kuin normaali rippikoululeiri. Leirin ohjelmaa käydään läpi tarvittaessa kahdessa opetusryhmässä. Leiri vaatii mahdollisesti normaalia enemmän työntekijöitä (4-5henk.). Leirien työntekijöinä toimivat alueseurakunnan papit ja nuorisotyönohjaajat. Lisäksi mukana on kanttori ja kausityötekijöitä. Isosia leireille pyritään kutsumaan 5-8henk./leiri. Rippikoulutyötä toteutetaan Jyväskylän seurakunnan yhteisen rippikoulusuunnitelman mukaan. Rippikoulun jälkeisen seurakuntayhteyden tukeminen. Nuorten aito kohtaaminen rippikoulun tutustumisjakson aikana. Toimintaan mukaan lähtevien rippikoululaisten määrä. Kohdattujen nuorten määrä. Kristillinen kasvatus. Rippikoululaiset otetaan mukaan rippikoulun sisältöjen suunnitteluun jo alkuvaiheessa rippikoulua. Nuorten kohtaaminen rippikoulussa ja tutustumisjakson aikana, sekä aidon välittämisen ilmapiirin luominen. Nuorilta saatu palaute. Tehokas viestintä rippikoululaisten ja heidän vanhempien kanssa. Sähköisten viestimien ja sosiaalisen median käytön jatkaminen, sekä kehittäminen. Katrina-ohjelman uusien ominaisuuksien käyttöön ottaminen. Rippikoululaisilta ja heidän vanhemmilta saatu palaute. Ylläpidämme viljelyn ja varjelun periaatteita rippikoulujen opetuksessa ja toiminnassa. Leiririppikoulut ovat vihreitä. Ne sisältävät luotoaiheisia opintokokonaisuuksia ja luonnossa toteutettavaa toimintaa. Myös kestävä kehitys on huomioitu leirien rakenteissa (esim. kasvisruokapäivät).

Alueneuvoston kokous Liitteet 31 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 31 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Alueneuvoston kokous 3.6.2015 Liitteet 31 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2016 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Alueneuvoston kokous 1.6.2016 Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2017 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto

Lisätiedot

Säynätsalo. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2017 erityispiirteet ja painopisteet

Säynätsalo. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2017 erityispiirteet ja painopisteet ALUESEURAKUNTA/TOIMINTAYKSIKKÖ Säynätsalo Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2017 erityispiirteet ja painopisteet Säynätsalon alueseurakunnanssa julistetaan evankeliumia ristiinnaulitusta

Lisätiedot

Huhtasuon alueseurakunta YHTEENVETO. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnastaja. Vuoden 2018 erityispiirteet ja painopisteet

Huhtasuon alueseurakunta YHTEENVETO. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnastaja. Vuoden 2018 erityispiirteet ja painopisteet YHTEENVETO Vuoden 2018 painopisteet nousevat koko seurakunnan painopisteistä. Haluamme vielä tiiviimmin kantaa yhdessä vastuuta seurakunnasta ja sen messuelämästä, niin että se läpäisee kaikki työalat.

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Alueneuvoston kokous Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Alueneuvoston kokous 8.6.2017 Liite 29 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2018 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen

Lisätiedot

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019 Keltinmäen alueneuvoston kokous 15.6.2018 Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2019 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan tavoitteet Muut seurakuntatilaisuudet

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

Säynätsalo Diakoniatyö. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2016 erityispiirteet ja painopisteet

Säynätsalo Diakoniatyö. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2016 erityispiirteet ja painopisteet ALUESEURAKUNTA/TOIMINTAYKSIKKÖ TEHTÄVÄALUE/TOIMINTO Säynätsalo Diakoniatyö Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2016 erityispiirteet ja painopisteet Hengellisen, henkisen ja

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet 14.5.2013 1 Yhtymän työkorit lähtökohtana yhteisten painopisteiden määrittelylle

Lisätiedot

Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta

Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta Onko kirkko kiinnostunut hyvinvoinnista tai hyvästä elämästä? Jouni Sirviö Kokkolan suomalainen seurakunta I) Hyvinvointityön paikka kirkon elämässä - teologinen näkökulma II) Paikallisseurakunnan toiminta

Lisätiedot

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1 Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI Tutkintotilaisuuden työpaikat ja ajankohdat suunnitellaan

Lisätiedot

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2020 JOHDANTO Toiminnan yleistavoite Varpaisjärven seurakunta pyrkii huolehtimaan, että Jumalan

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liite 49 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht:

Alueneuvoston kokous Liite 49 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Alueneuvoston kokous 4.6.2015 Liite 49 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2016 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen

Lisätiedot

Säynätsalo Diakoniatyö. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet

Säynätsalo Diakoniatyö. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet ALUESEURAKUNTA/TOIMINTAYKSIKKÖ TEHTÄVÄALUE/TOIMINTO Säynätsalo Diakoniatyö Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet Hengellisen, henkisen ja

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012 Maarian seurakunta

Toimintakertomus 2012 Maarian seurakunta Toimintakertomus 2012 Maarian seurakunta Maarian seurakunta A.D. 2012 Maarian seurakunta on laaja ja monimuotoinen. Seurakuntamme työtä tehdään neljällä alueella: etelässä, lännessä, idässä ja pohjoisessa.

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

KOTISEURAKUNTA. - yhteinen tehtävämme. Kontiolahden seurakunnan strategia KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA

KOTISEURAKUNTA. - yhteinen tehtävämme. Kontiolahden seurakunnan strategia KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA KOTI - yhteinen tehtävämme Kontiolahden seurakunnan strategia 2017-2020 ARVOMME Usko Yhteys Jumalaan on kristityn elämän kestävä perusta Jo 500 vuotta jatkunut luterilainen reformaatio on muokannut kirkkoamme

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht:

Alueneuvoston kokous Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2018 Yht: Alueneuvoston kokous 1.6. Liitteet 30 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma Yht: Säynätsalon alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen seurakuntatyö

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

VUODEN 2012 TAVOITTEIDEN TOTETUTUMINEN SEURAKUNNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2013 MUSIIKKITYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013

VUODEN 2012 TAVOITTEIDEN TOTETUTUMINEN SEURAKUNNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2013 MUSIIKKITYÖN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Kokousaika Keskiviikko 29.8.2012 klo 17 Kokouspaikka Vanha Pappila 1 2 3 4 5 6 7 8 KOKOUKSEN AVAUS VUODEN 2012 TAVOITTEIDEN TOTETUTUMINEN SEURAKUNNAN PAINOPISTEET VUODELLE 2013 MUSIIKKITYÖN TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNNAN STRATEGIA 2020

KURIKAN SEURAKUNNAN STRATEGIA 2020 KURIKAN SEURAKUNNAN STRATEGIA 2020 Hyväksytty Kurikan kirkkovaltuuston kokouksessa 29.5.2012 2 JOHDANTO Jurvan ja Kurikan seurakuntaliitos toteutui 1.1.2009. Kaksi ensimmäistä vuotta kului liitoksesta

Lisätiedot

2 Piispainkokouksen hyväksymän rippikoulusuunnitelman mukaisesti ohjesääntö edellyttää, että seurakunnassa laaditaan:

2 Piispainkokouksen hyväksymän rippikoulusuunnitelman mukaisesti ohjesääntö edellyttää, että seurakunnassa laaditaan: RIPPIKOULUN MALLIOHJESÄÄNTÖ Yleisperustelut Kirkkojärjestys edellyttää (KJ 3:3), että kirkkoneuvosto/seurakuntaneuvosto hyväksyy seurakunnalle rippikoulun ohjesäännön. Päätös on alistettava tuomiokapitulin

Lisätiedot

lapset - nuoret - perheet

lapset - nuoret - perheet lapset - nuoret - perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2013 1 PERHEMESSUT 01.9. Koululaisten kirkkopyhä Hyvinkään kirkko klo 10 15.9. Perhemessu Martin srk-talo klo 15 29.9. Mikkelinpäivän perhemessu

Lisätiedot

KRISTILLINEN KASVATUS

KRISTILLINEN KASVATUS KRISTILLINEN KASVATUS Ammattitaitovaatimukset Osaamisen arviointi osaa tukea lapsen hengellistä kasvua syventää kokonaisvaltaisen osaamista ottaen huomioon lapselle ominaiset tavat toimia luo turvallisen

Lisätiedot

Seurakunnan elämän ja toiminnan perusajatus ja arvot

Seurakunnan elämän ja toiminnan perusajatus ja arvot VAHVISTAA VANHAA, LÖYTÄÄ UUTTA Siilinjärven seurakunnan toiminnan suuntaviivat vuosina 2016-2020 Lähtökohtia Asiakirja perustuu vuonna 2014 hyväksyttyyn kirkon yhteiseen strategia-asiakirjaan Kohtaamisen

Lisätiedot

LAPSI ON OSALLINEN. Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

LAPSI ON OSALLINEN. Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja LAPSI ON OSALLINEN Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja KIRKON VARHAISKASVATUS ON Kristillisestä uskosta ja siihen liittyvistä arvoista nousevaa kasvatuksellista vuorovaikutusta Kasvatus- ja kastekumppanuutta

Lisätiedot

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS Kuullaan lapsen ääni Varhaiskasvatuksen kehittämissuunnitelma 2014 VAKE-työryhmä: Anne-Maria Ahlstedt Kirsi Marila Kirsi Risto Iiris Tornack Kuvat: kannessa ja sivuilla 3, 4,

Lisätiedot

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa!

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! 7.8.2018 Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! Raamatussa seurakunta on yhteisö, jossa kaikki palvelevat toisiaan. Jokaisella on jotakin annettavaa. Sinulla on lahjoja; erilaista

Lisätiedot

Lapsen & perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote

Lapsen & perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote Lapsen & perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote Raija Ojell ja Minna Tuominen Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen Neuvottelupäivät Vantaalla 26.-27.9.2019 Lapsen ja perheen kirkkopolku

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Suomen evankelis-luterilaisen kirkon strategia vuoteen 2015 Kirkon strategia 2015 -työryhmän esitys kirkkohallitukselle KIRKON PERUSTEHTÄVÄ (MISSIO) Kirkon tehtävä on

Lisätiedot

Nimeltä kutsuttu. seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen asiakirja

Nimeltä kutsuttu. seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen asiakirja Nimeltä kutsuttu seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen asiakirja Tämä on meille tärkeää Kun pienen lapsen läheiset ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, välittyy rakkautta ja huolenpitoa.

Lisätiedot

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 MISSIO Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn. VISIO Puijon

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PERUSTEHTÄVÄ / MISSIO Seurakunta kutsuu ihmisiä armollisen ja kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, julistaa evankeliumia ja rohkaisee

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

Haluaisin, että kirkko johon kuulun on

Haluaisin, että kirkko johon kuulun on VIRITTÄYTYMINEN AIHEESEEN Haluaisin, että kirkko johon kuulun on LEIKIN TAVOITE Johdatella ajatuksia illan aiheeseen. Herätellä miettimään mitä minä ajattelen kirkosta, sekä tuoda esiin myös toisten ajatuksia,

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Lapin seurakunnat. Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille

Lapin seurakunnat. Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille Lapin seurakunnat Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille Facebook, twitter Päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu Lastenleirit syysloma- ja talvilomaviikoilla. Diakonia Taloudellinen avustus Kemijärvi Nuoret

Lisätiedot

viestintä2020! koulutus vuorovaikutus keskustelu some media sanomamme työyhteisö 2o2o

viestintä2020! koulutus vuorovaikutus keskustelu some media sanomamme työyhteisö 2o2o SUOMEN EV.LUT. KIRKKOπ koulutus vuorovaikutus keskustelu some viestintä2020! media sanomamme työyhteisö 2o2o Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viestintäohjelma vuoteen 2020 Viestinnän kivijalka on kirkon

Lisätiedot

ILOMANTSIN ORTODOKSISEN SEURAKUNNAN TOIMINTAOHJELMA

ILOMANTSIN ORTODOKSISEN SEURAKUNNAN TOIMINTAOHJELMA ILOMANTSIN ORTODOKSISEN SEURAKUNNAN TOIMINTAOHJELMA 2016 2020 Ilomantsin ortodoksinen seurakunta toimii osana Suomen ortodoksista kirkkoa. Seurakunnan toimintaohjelma 2016 2020 jatkaa seurakunnan strategiaa

Lisätiedot

MUSIIKKITYÖN TOIMINTAKERTOMUS 2011 SEURAKUNNAN PAINOPISTEET UUSI SÄÄKSMÄEN ROVASTIKUNTA

MUSIIKKITYÖN TOIMINTAKERTOMUS 2011 SEURAKUNNAN PAINOPISTEET UUSI SÄÄKSMÄEN ROVASTIKUNTA Kokousaika Keskiviikko 22.1. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 KOKOUKSEN AVAUS MUSIIKKITYÖN TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 KONSERTTITARJOTIN 2012 SEURAKUNNAN

Lisätiedot

Munkkiniemen seurakunnan johtamisjärjestelmä. Leo Glad 5.10.2011

Munkkiniemen seurakunnan johtamisjärjestelmä. Leo Glad 5.10.2011 Munkkiniemen seurakunnan johtamisjärjestelmä JÄSENISTÖN JA ASIAKKAIDEN TARPEET Palvelut PROJEKTIT Jäsenyyden vahvistaminen Hallinto ja talous Viestintä PERUSTEHTÄVÄ Julistus Kasvatus resurssit Diakonia

Lisätiedot

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1 Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI Tutkintotilaisuuden työpaikat ja ajankohdat suunnitellaan

Lisätiedot

KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia. Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia

KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia. Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia KOTISEURAKUNTANI - kiinteistöstrategia Kontiolahden seurakunnan kiinteistöstrategia 2017-2020 ARVOMME Usko Yhteys armolliseen Jumalaan on kristityn elämän perusta. Messu hengellisen elämän keskiönä Vapaaehtoisten

Lisätiedot

SEURAKUNTALAISET MUUTOKSEN TOTEUTTAJINA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ MARIKA NÄRHI JA ANNA MARIA SILJANDER

SEURAKUNTALAISET MUUTOKSEN TOTEUTTAJINA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ MARIKA NÄRHI JA ANNA MARIA SILJANDER SEURAKUNTALAISET MUUTOKSEN TOTEUTTAJINA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ 23.9.2017 MARIKA NÄRHI JA ANNA MARIA SILJANDER TULEVAISUUSKOMITEAN KANNANOTTO 4: Seurakuntalaiset ovat seurakunta, eivät seurakunnan

Lisätiedot

Vantaan seurakuntien strategia 2020 Rohkeasti armon asialla

Vantaan seurakuntien strategia 2020 Rohkeasti armon asialla Vantaan seurakuntien strategia 2020 Rohkeasti armon asialla Strategia on suunnitelma, jolla yhteiset tavoitteet ja päämäärät saavutetaan. Strategiassa määritellään seurakuntien tehtävä, arvot, visio ja

Lisätiedot

Vapaaehtoistoimintaa tukevien verkkokoulutusten ja - palveluiden kehittäminen digitaalisten sovellusten kautta. Vapaaehtoisverkostopäivät 7.11.

Vapaaehtoistoimintaa tukevien verkkokoulutusten ja - palveluiden kehittäminen digitaalisten sovellusten kautta. Vapaaehtoisverkostopäivät 7.11. Vapaaehtoistoimintaa tukevien verkkokoulutusten ja - palveluiden kehittäminen digitaalisten sovellusten kautta Vapaaehtoisverkostopäivät 7.11.2018 Vapaaehtoistoiminnan kehittämisen taustaa Suomen ortodoksisen

Lisätiedot

TUM-412 Opetuksen ja kasvatuksen harjoittelu työelämäjaksolla

TUM-412 Opetuksen ja kasvatuksen harjoittelu työelämäjaksolla TUM-412 Opetuksen ja kasvatuksen harjoittelu työelämäjaksolla 5.11.2018 (Yoleht. Sini Hulmi & yo-op. Maria Buchert) Mitä on opetus ja kasvatus kirkossa? Keiden parissa opetusta ja kasvatusta tehdään? Mitä

Lisätiedot

3 19 Jyväskylän seurakunnan strategia vuoteen 2025 toiminnan painopisteet vuonna 2018

3 19 Jyväskylän seurakunnan strategia vuoteen 2025 toiminnan painopisteet vuonna 2018 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1 AIKA klo 18.00, kahvit alkaen klo 17.45 PAIKKA Sivu / Palokan kirkko, kahvio, Rovastintie 8 A Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYS& Vuosikertomuksen)toimitus:)Karoliina)Vidgrén) ) ) Kiitos, että johdatat minua, viet eteenpäin, näytät suunnan.

SISÄLLYS& Vuosikertomuksen)toimitus:)Karoliina)Vidgrén) ) ) Kiitos, että johdatat minua, viet eteenpäin, näytät suunnan. Vuosikertomus 2014 SISÄLLYS& KIRKKOHERRANTERVEHDYS 3 JUMALANPALVELUSELÄMÄ 4 KIRKKOHERRANVIRASTO 4 VIESTINTÄ 5 KIRKONPALVELUSKUNTA 5 KIRKKOMUSIIKKI 6 KASVATUS Lapset 6>7 Varhaisnuoretjanuoret 8 JULISTUSJAPALVELU

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

Keltinmäen alueseurakunta Yhteenveto. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet

Keltinmäen alueseurakunta Yhteenveto. Yleiskuvaus toimintayksikön keskeisestä perustoiminnasta. Vuoden 2015 erityispiirteet ja painopisteet Yhteenveto Toiminnan keskus on jumalanpalveluselämä, joka toteutuu sekä pääkirkossa Keltinmäessä että Kortepohjan seurakuntakeskuksessa. Jumalanpalveluselämä on vieraanvarainen ja ottaa erityisesti huomioon,

Lisätiedot

Lisäksi ammattitaitoa täydennetään erilaisilla tehtävillä ja portfoliolla siltä osin kuin sitä ei voida tutkintotilaisuudessa osoittaa

Lisäksi ammattitaitoa täydennetään erilaisilla tehtävillä ja portfoliolla siltä osin kuin sitä ei voida tutkintotilaisuudessa osoittaa 1 SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO/ Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ ARVIOINTI Tutkintotilaisuudet suunnitellaan yksilöllisesti yhteistyössä

Lisätiedot

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa!

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Tapanilan syksy nettiin 2016 Aikuisille Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Kamarikuoro tiistaisin klo 18.30-20.30, 6.9-13.12. Olga Mäkinen 050-4616901. Aikuisten sähly ke 13.1. -18.5. klo 19-20.

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Leirikeskuksen myyminen

Leirikeskuksen myyminen Tässä esitetyt esimerkit antavat suuntaa siitä, millaisia asioita lapsivaikutusten arvioinnissa on hyvä huomioida. Esimerkeissä ei ole huomioitu muita päätökseen vaikuttavia näkökulmia (päätettävään asiaan

Lisätiedot

Yhteisöllisyyttä & kohtaamista

Yhteisöllisyyttä & kohtaamista koulu- nuorisotyö Yhteisöllisyyttä & kohtaamista Tavoitteena on turvallinen kouluyhteisö, jossa nuoret viihtyvät, oppivat ja tulevat toimeen keskenään. Koulunuorisotyö on ennalta ehkäisevää, ryhmien kanssa

Lisätiedot

KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN

KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN OPETTAJUUS MUUTOKSESSA opetustoimen Luosto Classic 13.11.2010 Tuija Metso Kodin ja koulun yhteistyö Arvostavaa vuoropuhelua: toisen osapuolen kuulemista ja arvostamista,

Lisätiedot

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri.

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri. 206 KÄLVIÄN SEURAKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 026101 SEURAKUNTANEUVOSTO Johtaa kirkkolainsäädännön mukaisesti seurakunnan toimintaa, edistää hengellistä elämää ja toimia seurakunnan perustehtävän toteuttamiseksi

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot

Miten edellä mainitut tilaisuudet toteutettiin? Osallistujamäärät. Tilaisuuksien saama näkyvyys. Seurakuntalaisten antama palaute.

Miten edellä mainitut tilaisuudet toteutettiin? Osallistujamäärät. Tilaisuuksien saama näkyvyys. Seurakuntalaisten antama palaute. Palokan alueseurakunta Yleinen seurakuntatyö Yleisen seurakuntatyön kokonaisuuteen on yhdistetty jumalanpalveluselämä, kirkolliset toimitukset, aikuistyö ja muut seurakuntatilaisuudet. Vuoden 2017 toiminnallisena

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2018 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 30.9. Mikkelinpäivän messu, liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio 7.10. Messu, eläkeikäisten

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 Naarila 3, Kesä-Angelat, Juvankoski, Vaellus, Purjehdus

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ SEURAKUNTANEUVOSTO 7.9.2011 1/5 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 7.9.2011. klo 18 Paikka: Matteuksenkirkko, Olavus-sali Osallistujat: Poissa: Jukka Pakarinen, puheenjoht. Max Isaksson Eija

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

Alueneuvoston kokous Liite 42 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht:

Alueneuvoston kokous Liite 42 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Alueneuvoston kokous 2.6.2016 Liite 42 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2017 TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma 2017 Yht: Keltinmäen alueseurakunnan Toimintasuunnitelma yhteenveto Yhteinen

Lisätiedot

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA 86/ Liite Sivu 1 / 6 KEVÄT 2017 TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNNAN TOIMINTAA VÄRIT: NAISTENPIIRI (LEHTEEN) MIESTEN SAUNAILTA (LEHTEEN) SANAN JA RUKOUKSEN ILTA (LEHTEEN) SIIONIN VIRSI SEURAT (LEHTEEN) RY SUNNUNTAISEURAT

Lisätiedot

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Rahan henki Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä 14.11.2015 Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Kirkon tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa

Lisätiedot

Strategia Kotka-Kymin seurakunnassa

Strategia Kotka-Kymin seurakunnassa Strategia Kotka-Kymin seurakunnassa 2019-2023 Kotka-Kymin seurakunta pähkinänkuoressa Kotka-Kymin seurakunta syntyi vuoden 2017 alussa, kun Kotkan, Langinkosken ja Kymin seurakunnat sekä Kotka-Kymin seurakuntayhtymä

Lisätiedot

Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen?

Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen? Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen? Dos. Kati Niemelä Kirkon tutkimuskeskus Tampereen rovastikuntakokous 15.2.2012

Lisätiedot

Vantaan seurakuntien ympäristökasvatussuunnitelma vuosina ( ) VANTAAN SEURAKUNNAT 1

Vantaan seurakuntien ympäristökasvatussuunnitelma vuosina ( ) VANTAAN SEURAKUNNAT 1 Vantaan seurakuntien ympäristökasvatussuunnitelma vuosina 2015 2020 (5.6.2015) VANTAAN SEURAKUNNAT 1 Ympäristökasvatussuunnitelma vuosille 2015-2020 Vantaan seurakuntien ympäristökasvatussuunnitelma vuosina

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2015 PERHEMESSUT 6.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 13.9. Martin srk-keskuksessa klo 15.00 20.9

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma ja talousarvio 2016

109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma ja talousarvio 2016 138/2015 109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma 2016-2018 ja talousarvio 2016 Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää 1) lähettää yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi liitteiden mukaisen

Lisätiedot

HAUHON SEURAKUNTA SYKSY

HAUHON SEURAKUNTA SYKSY HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2017 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 17.9. Sanajumalanpalvelus, liturgia ja saarna Katja Verho, kanttori Päivi Ikäheimonen. 24.9. Eräkirkko Sappeen juhlakodalla

Lisätiedot

NÄYTÄMME SUUNTAA KOHTI JUMALAA, KOHTI IHMISTÄ

NÄYTÄMME SUUNTAA KOHTI JUMALAA, KOHTI IHMISTÄ NÄYTÄMME SUUNTAA KOHTI JUMALAA, KOHTI IHMISTÄ NYKYTILANNE (SWOT) Vahvuutemme Pitkä kristillinen perinne, osaava henkilöstö, viranomais- ja järjestöyhteistyö, kaupunkiseurakunnan resurssit, monipuolisuus

Lisätiedot

Kasvatuksen strategia 2016

Kasvatuksen strategia 2016 Kasvatuksen strategia 2016 1 Kasvatuksen strategia helmikuu/2016 Kasvatuksen strategian tarkoituksena on olla toimiva, muunneltavissa oleva työrukkanen kristillisen kasvatuksen tekemisessä näkyväksi seurakunnan

Lisätiedot

PIISPAINKOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 13. 14.9.2005 JA 5.12.2011 MUKAISET KIRKON VIRKAAN VAADITTAVAT OPINNOT

PIISPAINKOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 13. 14.9.2005 JA 5.12.2011 MUKAISET KIRKON VIRKAAN VAADITTAVAT OPINNOT 1 PIISPAINKOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 13. 14.9.2005 JA 5.12.2011 MUKAISET KIRKON VIRKAAN VAADITTAVAT OPINNOT Diakonian / kirkon nuorisotyönohjaajaan / kirkon varhaiskasvatuksen ohjaajan virkoihin kelpoisuuden

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2016 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2001 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Tulevaisuusasiakirja

Tulevaisuusasiakirja Tulevaisuusasiakirja 2017 2021 - - 1 Leppävaaran seurakunnan tulevaisuusasiakirja 2017 2021 Espoon seurakuntien toiminta-ajatus, arvot ja visio Toiminta-ajatus: Espoon seurakuntien toiminnan perustana

Lisätiedot

Kaikille yhteiset seurakuntavaalikonekysymykset SEURAKUNTA Valitse listalta seurakuntasi. Taustakysymykset: Nimi, ikä

Kaikille yhteiset seurakuntavaalikonekysymykset SEURAKUNTA Valitse listalta seurakuntasi. Taustakysymykset: Nimi, ikä Kaikille yhteiset seurakuntavaalikonekysymykset 2018 SEURAKUNTA Valitse listalta seurakuntasi Taustakysymykset: Nimi, ikä Mikä seuraavista on sinua lähinnä oleva hengellinen taustayhteisö? Evankelisuus

Lisätiedot

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2016 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 11.9. Messu, liturgia Tapani Vanhanen, saarna Katja Verho, kanttori Taina Kujanen. 18.9. Messu, metsästäjien kirkkopyhä,

Lisätiedot

Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina

Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina Kumppanuuden korit kutsuvat monipuoliseen yhteistyöhön. Niiden avulla kerrotaan yhteistyön tarkoituksesta ja pelisäännöistä. Esite on suunnattu

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN 1 (5) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN 1. Lähetysjärjestö kirkon lähetystyön toteuttajana 1a. Miten järjestönne ymmärtää asemansa kirkon virallisena lähetysjärjestönä?

Lisätiedot

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019

Keltinmäen alueneuvoston kokous Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti 2019 Keltinmäen alueneuvoston kokous 15.6. Liite 32 liite a Toiminnalliset tavoitteet, liite b Budjetti TTS Toiminta- ja taloussuunnitelma Yht: Keltinmäen alueseurakunnan tavoitteet Muut seurakuntatilaisuudet

Lisätiedot

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA 2019-2022 Ke-Mu-Pe-rippikoulu SISÄLLYS: 1 1. Johdanto 2. Suuri ihme rippikoulusuunnitelma, rippikoulu ja isoset, rippikoulun ryhmäjako 3. Turvallisuus 4. Yhteydet huoltajiin

Lisätiedot

Opas kastejärjestelyihin

Opas kastejärjestelyihin Perheeseenne on syntynyt pieni vauva. Kotiseurakuntanne toivottaa teille onnea ja Jumalan siunausta lapsen syntymän johdosta. Tämän vihkosen kautta tahdomme auttaa Teitä kastejuhlan valmistelussa. Jyväskylän

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

seurakuntapastori, sihteeri

seurakuntapastori, sihteeri LAUKAAN SEURAKUNTA KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Aika: 07.05.2014 klo 16.30, tarjoilu 16.00 alkaen Paikka: Vihtavuoren kappelin yläkerta Jäsenet: Paakkinen Arja puheenjohtaja Ek Terhi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kummipäivä Osa valtakunnallista Kaste ja kummius hanketta Tavoitteena vuonna 2019, että jokaisen hiippakunnan alueella vähintään yhdessä

Kummipäivä Osa valtakunnallista Kaste ja kummius hanketta Tavoitteena vuonna 2019, että jokaisen hiippakunnan alueella vähintään yhdessä Kummipäivä 2.6.2019 Osa valtakunnallista Kaste ja kummius hanketta Tavoitteena vuonna 2019, että jokaisen hiippakunnan alueella vähintään yhdessä seurakunnassa vietettäisiin Kummipäivää 2.6.2019 Vuonna

Lisätiedot

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Koska tavoitesuunnittelu on oppimisprosessi, sitä tarkennetaan suunnittelun edetessä saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella Tavoitesuunnittelulla luodaan

Lisätiedot

Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa

Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa Kirkkoherra Rauno Herranen Alustus arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden neuvottelupäivillä Huittisten seurakuntakeskuksessa 19.11.2016 Taustaa Huittisten

Lisätiedot

KIRKOT JA USKONNOLLISET YHTEISÖT TUKENA LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISESSÄ

KIRKOT JA USKONNOLLISET YHTEISÖT TUKENA LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISESSÄ KIRKOT JA USKONNOLLISET YHTEISÖT TUKENA LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISESSÄ JUHA ANTIKAINEN KUOPION HIIPPAKUNNAN TUOMIOKAPITULI, SUOMEN EV.LUT. KIRKKO ARVOT Lapsen/nuoren etu etusijalla

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot