Hulevesialtaat. Leikkipaikka. Polkupyöräpaikat - kesävesipiste - polkupyöräpaikat - säilytyskontit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hulevesialtaat. Leikkipaikka. Polkupyöräpaikat - kesävesipiste - polkupyöräpaikat - säilytyskontit"

Transkriptio

1 LÄHTÖKOHDAT KAUPUNKIRAKENNE JA RAKENNETTU YMPÄRISTÖ lukio kirjasto Kym ij oki vanha pappila hotelli kulttuuritalo voimajohtopylväät uittorakenne Aron kar tano ydinkeskustaalue täydennysrakentamisen alue keskustakorttelit kulttuurihistorialliset kohteet kerrostaloalue pääkadut pientaloalue katuyhteys suunnittelualueelle poikittainen katuyhteys VIHERALUEET JA KEVYEN LIIKENTEEN REITISTÖ KONSEPTI rakennettu Kymijoki URBAANI puisto Hyvä saavutettavuus kaikilta suunnilta. Toiminnat painottuvat urbaanille alueen osalle. Kovat materiaalit liittyvät teollisuushistoriaan, rakennettu ympäristö kestää kulutusta. puuston peittämä alue oleva kevyen liikenteen reitti puisto / hoidettu viheralue tarve kevyen liikenteen yhteydelle villi niitty, muu viheralue katupuurivi pelto viheryhteyden tarve Ulottaa lonkeronsa kaikkialle voimakkaimmin esillä Maunukselanpuron ympäristössä LUONTO Raviinit ja hulevesiuomat tuovat luonnon rakennetumpaankin maisemaan urbaanilla alueella rakennettu luonto sekoittuu mukaan. TÄRKEÄT NÄKYMÄT JA SOLMUKOHDAT KULTTUURIMAISEMA Rauhallinen, avoin maisema, jossa viljelykierto näkyy. N Maisemapellot ja niityt muistuttavat historiasta, palstaviljely täydentää ajatusta. Pappila, vanha siltarakenne ja kartanomiljöö ovat mukana elävöittämässä maisemaa ja antamassa sille syvyyttä. Kymijoki JOKI Yhdistää kaikki elementit toisiinsa koko puiston selkärankana toimiva kuvaa uittoreittiä tiheää kasvillisuutta tärkeä näkymä maisemakuvallinen solmukohta tarve avata näkymä pääreitti Veden ääreen pääsy: rannan näköalapaikat, laiturit, saunalautta, kahluu/ uimapaikka.

2 Frisbeegolf harjoitusrata Beach volley Kiipeilyseinät (1) Leikkipaikka Suunnitteilla olevat rakennukset Hulevesialtaat Mahdollinen pysäköintialue Rummut Nurmikenttä Leikkipaikka Matonpesupaikka Palstaviljelyalue 3 ap Leikkihevoset (2) Polkupyöräpaikat kesävesipiste polkupyöräpaikat säilytyskontit Pumppaamo Hiekkaranta divaanipenkkejä riippumattoja Ulkokuntoilupaikka Voimajohtopylväs Oleva kaivo Esteetön yhteys rantaan Puupintainen kulkutaso kalastus Saunalautan paikka uimapaikka (kesä ja talvi) rajatulla alueella pääsy veden ääreen jokeen laskeva hulevesiputki käännetään rantaa pitkin sivuun ulos uimapaikalta Vanhan sillan kunnostus / uusiminen tarvittavin osin Askelkivet, kalastuspaikka Kajakkien rantautumispaikka Suunniteltu kevyen liikenteen silta ja yhteys

3 Säilytettävä puu Istutettava lehtipuu Istutettava havupuu Leikattu nurmikko Niitty Maisemapelto / keräilypelto (esim. hunajakukat, herneet, auringonkukat, unikot yms.) Viljelypalstat 1 Polkupyöräpaikat puiden välissä Hiekka Kivituhka Betonivalu Maatiilet Puupinta Lohkareverhous, järjestetty Asfaltti Valaistus Tapahtumanurmi Lohkareet betonipylvään ympärillä (3) Puisto talvella 2 Tapahtumaaukio + kioskin / kahvilan terassi Paikka ravintolalautalle / laivalle Puupintainen kulkutaso kalastus Kioski / kahvila + terassi yrttiviljely kahvilalle näköalapaikka 3 Puiston maisemaarkkitehtoninen ilme Tukin uitossa syntyy nk. tukkisumia puutavaran ruuhkaantuessa tietyille paikoille. Joen suuntainen pääreitti on puiston selkäranka. Se muodostaa tukinuittoa mukailevan rakenteen ja kuvion maisemaan poikittaisten yhteyksien risteysalueille syntyy tukkisumia. Myös vanhat voimajohtopylväät asettuvat sumapaikkojen keskelle. Vesi on keskeinen osa puistokokonaisuutta ja sen identiteettiä. Veden näkyminen ja sen ääreen pääsy ovat tärkeä osa suunnitelmaa joen suuntaan virtaavat hulevedet täydentävät jokimaisemaa. Ratkaisu on liitetty ympäröivään kaupunkirakenteeseen sekä reittiyhteyksien, toimintojen että maisemallisten ratkaisujen osalta. Suunnitelman ratkaisuissa on pyritty pysyttelemään pääsääntöisesti nykyisen maanpinnan tuntumassa; sekä reitit että rantapenkereen rakenteet myötäilevät nykyistä maanpintaa. Raviinia on korostettu keskeisenä maiseman elementtinä puupintaisen purouomaa ilmentävän reitin ja ympäröivän rehevän kasvillisuuden kautta. Teollisuus historia on otettu huomioon materiaalivalinnoissa ja värityksessä. Alueella voidaan hyödyntää myös kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja reunakiviä. Puisto koostuu neljästä eriluonteisesta osasta, jotka pääreitti levähdyspaikkoineen yhdistää kokonaisuudeksi: rakennettu urbaani puisto, villi luonto johon liittyvät kulttuurimaiseman piirteet sekä joki, joka yhdistää muut elementit toisiinsa.

4 Poikkileikkaus AA 1: Beachvolley Askelkivet Hiekkaranta männyt riipumatot.3 Rehevä raviini kukkivat pikkupuut säilyvää puustoa.5 Puutaso Istutettu rinne pensaat nurmi jkpp Voimajohtopylväs lohkareet jkpp Aukio penkit tapahtumanurmi + 52 Suunnitelman sisältö Alueesta tulee moderni ja korkealaatuinen, ympäröivän aluerakenteen huomioonottava, kestävän kehityksen periaatteita huomioon ottava kokonaisuus, joka palvelee kaiken ikäisten virkistyskäyttöä. Pääreittiä täydentävät paikoin kapeammat yhteydet, jotka mahdollistavat ympäristön tarkastelun mm. aivan jokirannassa veden äärellä. Reitit ovat pääosin nupukivirivillä rajattuja kivituhkapintaisia yhteyksiä, rakennetulla puiston osalla tiilipäällysteisiä sekä paikoin puutasoille korotettuja yhteyksiä. Rakennetun puiston aukion reunat sekä betonipintaiset levähdyspaikat rajataan vanhoilla käytöstä poistetuilla reunakivillä. Pääreitit ottavat alueen haltuun kokonaisuutena ja ovat osa laajemmalle jatkuvaa reittiverkkoa, joka palvelee sekä pyöräilijöitä että jalankulkijoita. Ne ovat myös esteettömiä yhteyksiä, mikä näkyy reitin kaltevuudessa (max n. 5 %), pintamateriaaleissa, valaistuksen tasossa ja levähdyspaikkojen määrässä. Muu polkuverkko ei kokonaisuutena ole esteetön mutta rantaan on järjestetty paikkoja, joihin on esteetön pääsy. Pääreitin varrella sijaitsevia, betonivalulla (harjattu pinta) päällystettyjä pieniä levähdyspaikkoja rajaa osin matala, myös istuimena toimiva muuri, joista avautuu näkymä joelle. Kapeammat pääreittiin liittyvät yhteydet ovat pääosin puutasoja, jotka mahdollistavat pääsyn jokirantaan, ja toisaalta johtavat kulun raviinin pohjan vehreässä ympäristössä. Puupaaluperustus mahdollistaa nämä kevyet rakenteet geoteknisesti hankalissa oloissa. Toissijaista polkuverkkoa ei valaista, lukuun ottamatta tunnelmavalaistusta kuten kasvillisuutta ja luontoaiheita korostavia valoefektejä. Kuusaantien alikulku yhdistää sillan sivuille avautuvat puistoalueet toisiinsa. Pitkän alikulun viihtyisyyttä parannetaan vaalealla peruspinnalla, pehmeällä valaistuksella ja graafiseen betoniin painetuilla alueen tukinuittohistoriasta kertovilla seinäpintaa elävöittävillä kuvilla. Sommelon edustalla avautuu laaja tapahtumanurmi, johon on liitetty aukiomaisia elementtejä pitkine penkkeineen rannan aukiomainen osa täydentää kokonaisuutta. Alue voi toimia tapahtumapaikkana konserteissa yms. esityksissä ja kausitapahtumissa, ulkoliikunnassa (puisto yoga) se on myös asukkaiden käytössä oleva piknik nurmi sekä oleskelupaikka. Näkymä rannan puiselta kulkutasolta kohti oleskeluterasseja.

5 Rannan aukioon liittyvä puurakenteinen terassointi toimii kohtauspaikkana ja palvelee myös kioskia/kahvilaa. Istuinterassit avautuvat joelle ja hiekkarannan suuntaan. Hiekkaranta palvelee auringonpalvojia ja rantaleikeissä ja peleissä viihtyviä. Myös leikkipaikka on liitetty osaksi kokonaisuutta. Toiminnallinen aluekokonaisuus liittyy pohjoispuoliseen nurmikenttään, jonka tarjoamat mahdollisuudet täydentävät ainakin väliaikaisesti alueen virkistyspalveluja. Uimiselle (kesä ja talvi) ja kahlaamiselle on varattu rannasta oma, turvallinen tila. Uimapaikalle johtavaa hulevesiputkea jatketaan ja putken pää käännetään ulos uimapaikalta. Rannan lohkareverhoilu ja istuinterassit sijoitetaan nykyisen maanpinnan tasoon ilman suuria leikkauksia/ täyttöjä stabiliteettiin liittyvien ongelmien vuoksi. Rantaluiskien alaosaa ei kaiveta. Istuinterassit perustetaan puupaalujen varaan. Päiväilme ja yöilme ovat erilaiset. Pimeän aikaan korostuu pääreitti sitä vahvistaa pehmeästi kohdevalaistavat voimajohtopylväät, jotka noudattavat samaa linjaa. Kuusaantien sillalla varaudutaan erilaisiin tapahtumiin käyttämällä tilan rajaamiseen, tavoiteltavan mittakaavan luomiseen ja liikkumisen ohjaamiseen siirrettäviä istutusaltaita ja penkkejä. Valaistustehosteiden avulla voidaan luoda haluttua tunnelmaa. Suunnitelmaa on mahdollista toteuttaa vaiheittain eri tavoin. Ensin voidaan toteuttaa pelkkä pääreitti ja sen pääasialliset poikittaiset yhteydet kivituhkapintaisena ja tämän jälkeen pääreitin ympärille muuta suunnitelmaa, kuten toimintapaikkoja. Tai sitten toteutusta voidaan lähteä viemään eteenpäin keskustan suunnalta niin, että toteutus tapahtuu 34 osassa. Reittiyhteydet toteutetaan tällöin niin, että niistä saadaan selkeät, katkeamattomat yhteydet kaikissa vaiheissa. Puupintaisen reitin ja lohkareverhouksen rakenneperiaate 1:50 Kiviverhous tehdään nykyiseen maanpintaan Tarkemman suunnittelun yhteydessä selvitetään kuivakuorikerrok Poikkileikkaus BB 1: täyttö.5 Istutettu rinne + 47 heinät matalat jkpp Puurakenteinen terassi + 47 pensaat maatiili istutusaltaat heinät Lohkareverhous Polku Puutaso Näkymä tapahtumanurmikolta Sommelon edustalla.

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

SUONENJOEN TORI WORKHOP JA YLEISÖTILAISUUS

SUONENJOEN TORI WORKHOP JA YLEISÖTILAISUUS WORKHOP JA YLEISÖTILAISUUS 20.09.2016 KUVIA MAISEMARAKENNE - KIVEYS SUONENJOEN TORI SKISSEJÄ kiveys katos elemen ejä suunnitelma kartalla RAUTALAMMINTIE MERKINNÄT suunnittelualueen raja LUONNOSSUUNNITELMA

Lisätiedot

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA

AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI MAISEMASUUNNITELMA M A I S E M A - A R K K I T E H D I T B Y M A N & R U O K O N E N O Y Mannerheimintie 81 00270 Helsinki puhelin 09-857 1761 telefax 09-857 1776 byman.ruokonen@ maisema-arkkitehdit.fi AVIAPOLIS / LAK-KORTTELI

Lisätiedot

TOIMINNOT JA REITIT Monipuoliset toiminnot sekä esteettömät reitit houkuttelevat puistoalueille kävijöitä kaikista ikäluokista.

TOIMINNOT JA REITIT Monipuoliset toiminnot sekä esteettömät reitit houkuttelevat puistoalueille kävijöitä kaikista ikäluokista. Rantapuistoa halkoo vanhan voimalinjan paikkaa piirtävä voima-akseli. Vanhat näyttävät betonipylväät osoittavat paikan nyt, mutta myös niiden poistuessa akseli muistuttaa alueen historiasta. Akselin luonne

Lisätiedot

Maisemallinen maankäyttösuunnitelma

Maisemallinen maankäyttösuunnitelma Maisemallinen maankäyttösuunnitelma Asemakaavan Lavanko 340400 Katriinantien länsipuolinen alue Suunnittelualueen sijainti maisemassa Lähtökohdat Suunnittelualue sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaan

Lisätiedot

PLASSINPUISTO YLEISSUUNNITELMA

PLASSINPUISTO YLEISSUUNNITELMA LIITE 1 1/1 K alajoen k aupunki K alajoen keskustan osayleisk aava PLASSINPUISTO YLEISSUUNNITELMA TUTKIELMA YLEISKAAVAA VARTEN 17.10.01 SERUM ARKKITEHDIT OY NILSIÄNK ATU 11-1 F 6 FIN-0010 HELSINKI FINLAND

Lisätiedot

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina.

päänäkymä HOHDE NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. alueelle myös pimeinä aikoina. päänäkymä NÄKYMÄ etelästä pohjoiseen kadun pohjoisosassa. Valojuova hohtaa ja tuo viihtyisyyttä alueelle myös pimeinä aikoina. ILLUSTROITU POHJA leikkaus tarkennusalue P JOHDANTO Ideasuunnitelmamme lähtökohtana

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

Korson keskuspuiston ja asukaspuiston yleissuunnitelma

Korson keskuspuiston ja asukaspuiston yleissuunnitelma Korson keskuspuiston ja asukaspuiston yleissuunnitelma KORSON ELÄKKEENSAAJIEN KERHO 16.11.2016 Rakennuttajapäällikkö Juha Kivimäki ja projekti-insinööri Taina Suonio Lähtökohdat Yleissuunnitelman laatijana

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ANALYYSI JA KEHITTÄMISSUUNNITELMA 20.10.2011 Suunnittelualueen sijainti / maiseman historia Jokilaakso oli pitkään metsäselänteiden reunustamaa avointa maisemaa, peltoja ja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ. Kärrynpyörä

JYVÄSKYLÄ. Kärrynpyörä JYVÄSKYLÄ Kärrynpyörä Tori muuntuu "kärrynpyöräksi" Sata vuotta sitten nykyisen kauppatorin paikalla oli hevostori, jonne kokoontui hevoskulkuneuvoillaan liikkuvaa väkeä ympäröivästä maakunnasta. Nykyisin

Lisätiedot

Haunisten allas Raision kaupunki Maankäytön yleissuunnitelma ve 1 luonnos 1:2500 Pöyry Finlad Oy

Haunisten allas Raision kaupunki Maankäytön yleissuunnitelma ve 1 luonnos 1:2500 Pöyry Finlad Oy 66 4 1:5 100 m2 614 m2 1:6 57 100 58 3 1 17 5 3:2 10 m2 Haunisten allas Raision kaupunki Maankäytön yleissuunnitelma ve 1 luonnos 1:00 Pöyry Finlad Oy 012 4 18 6 7 tanssi P 10: 2 m2 19 8: 90 m2 60 7 at

Lisätiedot

JOKILAAKSON TARINA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA, KAUKALAHDEN RADAN ETELÄPUOLI, ESPOO

JOKILAAKSON TARINA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA, KAUKALAHDEN RADAN ETELÄPUOLI, ESPOO JOKILAAKSON TARINA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA, KAUKALAHDEN RADAN ETELÄPUOLI, ESPOO 05.02.2019 Rakeisuuskaavio 1 / 7 500 VAIHTOEHTO 1 1 Maankäyttösuunnitelma 1 / 4 000 VAIHTOEHTO 1 2 VAIHTOEHTO 1 KAUKALAHDEN

Lisätiedot

KONSEPTI VALAISTUS REITIT JA SISÄÄNKÄYNNIT TOIMINNOT JA OLESKELU YKSITYINEN-JULKINEN

KONSEPTI VALAISTUS REITIT JA SISÄÄNKÄYNNIT TOIMINNOT JA OLESKELU YKSITYINEN-JULKINEN KONSEPTI Komiakorttelin läpi kulkee alueen pääreitti; kortteliraitti. Kortteliraitti on kuin verso, joka luo vehreän selkärangan komiakorttelin pihoille. Verso kukkii korttelipihoilla värikkäinä kukkivina

Lisätiedot

SEMINAARIN PUUTARHA. Puistosuunnitelma SEMINAARIN PUUTARHA, RAAHE SUUNNITELMA JONNA KOIVURANTA

SEMINAARIN PUUTARHA. Puistosuunnitelma SEMINAARIN PUUTARHA, RAAHE SUUNNITELMA JONNA KOIVURANTA SEMINAARIN PUUTARHA Puistosuunnitelma 23.10 P Käsiteltävä alue 1:1000 Ehdotus 1 1:500 Oleskelu Polku Lipputanko kahvila/ terassi Veistos Uusi sisäänkäynti autoille Muotoiltu nurmi/niitty Vesiaihe Viherpaviljonki

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 YMPÄRISTÖSUUNNITTELU HARJU- SOINI KY Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky Sivu 1/5 YLEISTÄ Sito

Lisätiedot

± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [

± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [ ± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [ ±± ± ±± ±± ) ± 6± ± ± ; ; ± ± ± ± ±± ) ± ± ± ± ± ;; ± ± ± ± ; ; ; ± ± ± ; ) ; ± ± ƒ ; 6± ± ± ± ± Ι ± ; ) ± ± ± ƒ ; ± ±± ; ƒ ƒ) ± ± ± ƒ ; ƒ ± ; ± ; ) ± ± ± ƒ ± ± ± ; ± ± ;±

Lisätiedot

Valkeakosken Kanavanranta

Valkeakosken Kanavanranta Eteläinen Hesperiankatu 8 00100 Helsinki, Finland T +358-40-521-3078 E info@lunden.co W www.lunden.co Valkeakosken Työpaja Lähtötilanne Suunnittelualue Valtakatu uimahalli kaupungintalo linja-autoasema

Lisätiedot

RANTA-TAMPELLAN VIHERALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA

RANTA-TAMPELLAN VIHERALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA Tampereen kaupunki RANTA-TAMPELLAN VIHERALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA 2.8.2010 SISÄLTÖ ESIPUHE 3 LÄHTÖKOHDAT 4 SUUNNITELMA 4 VIHERALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA 6 VIHERALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA, vaihtoehtoinen

Lisätiedot

Näkymä koillisesta kohti siltaa. Sabrage

Näkymä koillisesta kohti siltaa. Sabrage Näkymä koillisesta kohti siltaa. Sabrage Sabrage on kokonaan corten-teräksinen kevyenliikenteen silta. Suunnittelun tärkeimmät lähtökohdat ovat olleet yksiaineisuus ja yhdistävyys. Ympäröivien tiilirakennusten

Lisätiedot

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE HURUSLAHDENRANNAN HAVAINNEKUVA 08.12.2003 LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN rennustapaohje kaavartta - ALUE 1 kortteli 1009, tontit 12, 18, 19 ja 21 31.08.2004

Lisätiedot

KORMUNIITYN ALUEEN SUUNNITTELU- JA TONTINLUOVUTUSKILPAILU, vaihe NÄKYMÄ PIHAKADULTA 1/10. "kartanonniitty"

KORMUNIITYN ALUEEN SUUNNITTELU- JA TONTINLUOVUTUSKILPAILU, vaihe NÄKYMÄ PIHAKADULTA 1/10. kartanonniitty KORMUNTYN ALUEEN SUUNNITTELU- JA TONTINLUOVUTUSKILPAILU, vaihe 1 13.10.2017 NÄKYMÄ PIHAKADULTA 1/10 KORMUNTYN ALUEEN SUUNNITTELU- JA TONTINLUOVUTUSKILPAILU, vaihe 1 13.10.2017 YLEISSUUNNITELMA JA LTTYMINEN

Lisätiedot

Kuva 18: Havainnekuva 1:2500, vaihtoehto A. Kuva 19: Nikkilän matkakeskus, bussiliikenteen liikennöintiperiaate, vaihtoehto A.

Kuva 18: Havainnekuva 1:2500, vaihtoehto A. Kuva 19: Nikkilän matkakeskus, bussiliikenteen liikennöintiperiaate, vaihtoehto A. A Kuva 18: Havainnekuva 1:2500, vaihtoehto A Kuva 19: Nikkilän matkakeskus, bussiliikenteen liikennöintiperiaate, vaihtoehto A Vaihtoehto A krs-m2 Asunto 114 300 Liike + Market 19 800 Koulun laaj.+ uimahalli

Lisätiedot

Päivölänlaakso. Ahjon asemaseudun kehittämisalue. 1: /

Päivölänlaakso. Ahjon asemaseudun kehittämisalue. 1: / RAKENTAMINEN Uusi alakoulu äivölänlaakso ni suuri kaupunki Ahjon asemaseudun kehittämisalue. t voon or Talman uusi asema Ahjon uusi asema Ahjont Terästn varsi kerrostaloalueena kehitettävää aluetta. Teräst

Lisätiedot

1. LAUKAA BUSINESS - uusi business-keskittymä - toimitilat, myös asuminen mahdollista

1. LAUKAA BUSINESS - uusi business-keskittymä - toimitilat, myös asuminen mahdollista 1. LUK BUSINESS - uusi business-keskittymä - toimitilat, myös asuminen mahdollista 2. HLLINTOKORTTELI - virastopalvelut - kaupungintalo - toimitiloja ja asumista 3. KESKUSPUISTO - yhteiskäyttöinen Laukaa-talo

Lisätiedot

Kaaren kautta leikkiin

Kaaren kautta leikkiin Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu ehdotus: Kaaren kautta leikkiin havainnekuva leikkialueelle saapumisesta etelän suunnasta 1/5 nykyinen suunnitelma/ tilanne: suunnitelma: suunnitelma:

Lisätiedot

KOULURANTA, Lapua (Alanurmo)

KOULURANTA, Lapua (Alanurmo) KOULURANTA, Lapua (Alanurmo) ALANURMON KOULURANNAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Turpeinen Marika ProAgria Etelä-Pohjanmaa Maa- ja kotitalousnaiset Kolmen Vyyhti- hanke 2016-2018 Koulurannan yleiskuvaus ja historiaa

Lisätiedot

Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito. Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset

Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito. Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset Kulttuuriympäristö on ihmisen muokkaamaa luonnonympäristöä ja ihmisten jokapäiväinen

Lisätiedot

Mäntsälänjoen kunnostussuunnitelma. Vesistön kunnostussuunnitelma ja maisemasuunnitelma

Mäntsälänjoen kunnostussuunnitelma. Vesistön kunnostussuunnitelma ja maisemasuunnitelma Vesistön kunnostussuunnitelma ja maisemasuunnitelma TAVOITTEITA JA SUUNNITTELUPERIAATTEITA VESISTÖN TILAN PARANTAMINEN Tavoitteena on hidastaa joen umpeenkasvua ja eroosiota sekä pienentää joen kuormitusta

Lisätiedot

Rantaraitin kehittäminen Taustat

Rantaraitin kehittäminen Taustat Yhdyskuntatekniikka Sivu 1 / 5 Taustat Tekniset palvelut toteuttivat omalle henkilökunnalle ja nuorisovaltuustolle kyselyn, jossa teemoina olivat kulttuuri, lapset ja nuoret, liikunta sekä ympäristö ja

Lisätiedot

KUOPION ASEMANSEUDUN KONSEPTISUUNNITELMA KUOPION PORTTI

KUOPION ASEMANSEUDUN KONSEPTISUUNNITELMA KUOPION PORTTI KUOPION ASEMANSEUDUN KUOPION PORTTI 19.5.2016 KUOPION ASEMANSEUDUN KUOPION PORTTI Monipuolinen kokonaisuus Lähtökohtana koko hankealueella moderni hybridirakentaminen, jossa asumisen osuus noin 1/3 Liikenteen

Lisätiedot

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 2.08 Hevosurheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 2.080 Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. 3.00

Lisätiedot

KIVISTÖN KIRKON KORTTELIT VIITESUUNNITELMA VIHERTEHOKKUUS

KIVISTÖN KIRKON KORTTELIT VIITESUUNNITELMA VIHERTEHOKKUUS KIVISTÖN KIRKON KORTTELIT VIITESUUNNITELMA VIHERTEHOKKUUS 11.10.2018 VIHERTEHOKKUUS PERIAATTEET Puut pieniä puita Etupiha (köynnös + perenna) Etäisyys 4m rakennuksista Kapeimmilla kohdilla pylväspuita

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS Neulaniemen rakennemallien kuvaus VE1 Vuoristotie Malli pohjautuu kahteen tieyhteyteen muuhun kaupunkirakenteeseen. Savilahdesta tieyhteys

Lisätiedot

s-2 s-2 s-2 s-2 Mittakaava: 1: m Laukaan kunta

s-2 s-2 s-2 s-2 Mittakaava: 1: m Laukaan kunta Laukaan kunta Mittakaava: 1:2000 50 m Asemakaavamääräykset Laukaan kirkonkylä korttelit 1201-1223 (Laajalahti) Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. 1.03 Rivitalojen ja muiden

Lisätiedot

7.5. Finnsbacka. uusi porras. istuttava. betonimuuri. 19 Asematie pintavedet. johdetaan viheralueelle. nykyinen yhteys. puistoon vahvistetaan

7.5. Finnsbacka. uusi porras. istuttava. betonimuuri. 19 Asematie pintavedet. johdetaan viheralueelle. nykyinen yhteys. puistoon vahvistetaan 7.5 6 7 0 7 0 158 9 8 6 7 7 0 7 3 7 6 6 9 7 3 0 7 4 154 156 7 1 16 7 6 12 15 166 14 167 7 4 7 5 4 3 2 Asema Station 8 3 Alikulun ympäristö laatoitetaan harmaalla betonilaatalla. 7 9 5 Alikulun sokkelin

Lisätiedot

Maisemaraivaus Maisemat Ruotuun -hanke Aili Jussila 23.9.2014

Maisemaraivaus Maisemat Ruotuun -hanke Aili Jussila 23.9.2014 Maisemaraivaus Maisemat Ruotuun -hanke Aili Jussila 23.9.2014 Maisemaraivaus on maisemallisesti tärkeille alueille tehtyä puiden harventamista. Puustoa ei harvenneta tasavälein eikä kaavamaisesti, vain

Lisätiedot

TYÖNPUISTON PUISTOHISTORIALLINEN SELVITYS

TYÖNPUISTON PUISTOHISTORIALLINEN SELVITYS TYÖNPUISTON PUISTOHISTORIALLINEN SELVITYS Ranja Hautamäki, maisema arkkitehti Suunnittelupalvelut, Tampereen Infra 20.5.2013 Kaupunkiympäristön kehittäminen Työnpuiston puistohistoriaselvitys 1 (6) Työnpuisto

Lisätiedot

nuovo YLEMPI KELLARIKERROS 1:200 1. KERROS 1:200 JULKISIVU VAASANKADULLE 1:200

nuovo YLEMPI KELLARIKERROS 1:200 1. KERROS 1:200 JULKISIVU VAASANKADULLE 1:200 ASEMAPIIRROS 1 : 500 Jyväskylä on Alvar Aallon ja modernin arkkitehtuurin kaupunki tämä on nostettu esille myös Jyväskylän arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa kaupungin rakentamista ohjaavana johtoajatuksena.

Lisätiedot

Naantalin Vanhankaupungin ranta

Naantalin Vanhankaupungin ranta .0.0 Naantalin Vanhankaupungin ranta Kehittämisen teemat ja suositukset Studio Puisto Arkkitehdit VSU Maisema-arkkitehdit SWO Ympäristö Muumimaailma Kehitysteemat A YDINALUN KHITTÄMINN Vierasvenesatama

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tekijät: Pieta Kupiainen Eeva Henriksson

SISÄLTÖ. Tekijät: Pieta Kupiainen Eeva Henriksson MYYRMÄEN KATUTILA SISÄLTÖ MYYRMÄEN KATUTILAN NYKYTILA 3 HULEVEDET 5 PYÖRÄILY 6 VISIO 7 TAVOITETILA 8 PAALUTORIN YMPÄRISTÖ 9 JUNARADAN ALIKULUT 10 VIRTATIE 11 ISKOSTORI COLOSSEUM 12 KUOHURINNE MERIPIHKAPOLKU

Lisätiedot

Kivistön kaupunkikeskus / kaupunkikuvallinen konseptikäsikirja 13.10.2014

Kivistön kaupunkikeskus / kaupunkikuvallinen konseptikäsikirja 13.10.2014 Cederqvist & Jäntti 1 2 3 Alueen yleiskuvaus, 01.1 Sijainti ja kaupunkirakenne 4 Asemapiirros Kivistön kaupunkikeskus / kaupunkikuvallinen konseptikäsikirja 13.10.2014 Alueen yleiskuvaus, 01.1 Sijainti

Lisätiedot

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma

3D-IDEAKILPAILU. Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma keltainen rajaus = ohjeellinen kilpailualue Kaupunkikudelmia - kilpailuohjelma Hyvinkäällä on parhaillaan käynnissä kansainvälinen Europan 15-suunnittelukilpailu, jossa nuoret kaupunkisuunnittelijat ideoivat

Lisätiedot

Ojala I. Rakentamistapaohje. Luonnos Asemakaava nro 8637

Ojala I. Rakentamistapaohje. Luonnos Asemakaava nro 8637 Ojala I Rakentamistapaohje Luonnos 29.5.2017 Asemakaava nro 8637 TRE:2451/10.02.01/2016 2 1. YLEISET ALUEET 1.1 Mossin puistokatu Keskustakorttelien jaksolla puistokatu on ilmeeltään urbaani bulevardi

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS ELI ABC-LUOKITUS ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGISSA. Tähän tarvittaessa otsikko

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS ELI ABC-LUOKITUS ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGISSA. Tähän tarvittaessa otsikko VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS ELI ABC-LUOKITUS ÄÄNEKOSKEN KAUPUNGISSA Tähän tarvittaessa otsikko PUISTOYKSIKKÖ HENKILÖSTÖRESURSSIT PUISTOTYÖNTEKIJÄT 2,5 HENKILÖÄ PUISTOTYÖNJOHTAJA 1 HLÖ KAUPUNGINPUUTARHURI

Lisätiedot

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA. Sodankylän torin yleissuunnitelma

SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA. Sodankylän torin yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Sodankylän torin yleissuunnitelma 27.2.2017 Lähtökohdat Osayleiskaava 2014 Yleissuunnitelma laaditaan uuden osayleiskaavan mukaisesti. Asemakaava 1992-1993 Vanhentunut asemakaava

Lisätiedot

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 3.1.1 Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Ilmajoen keskustassa rajautuen Ilkantiehen, Keskustiehen ja Kyrönjokeen. Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ vs. kaavasuunnittelija Mia Saloranta Hämeenkyrön kunta Mahnalan työpaja 28.6.2017 Jyväpirtillä Osallistujat: 27 hlöä, joista 11

Lisätiedot

Liite 1 Tampereen kantakaupungin avoimet maisematilat KOHDELUETTELO

Liite 1 Tampereen kantakaupungin avoimet maisematilat KOHDELUETTELO Liite 1 Tampereen kantakaupungin avoimet maisematilat KOHDELUETTELO Nro Kohteen nimi Maisematilatyyppi Suositus Kehitetään kulttuurihistoriallisten arvojen ehdoilla. Avoimen maisematilan ketjumaisen kansallismaisema,

Lisätiedot

Y lei ssuu nnitelmaluonno s

Y lei ssuu nnitelmaluonno s K I R K KO J Ä R V E N R A N TA Y lei ssuu nnitelmaluonno s laakso: avoin peltomaisema, pitkät näkymät maiseman solmukohta suunnittelualue sijaitsee maiseman solmukohdassa: järveen työntyvän selänteen

Lisätiedot

Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu Kieppi 1 2 3 4 5 ASEMAPIIRROS 1/500. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu. nimim.

Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu Kieppi 1 2 3 4 5 ASEMAPIIRROS 1/500. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu. nimim. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu nimim. Kieppi Äijälänsalmen tontti on rakentamiseen kiinnostava ja haastava. Perinteisesti rakennuspaikka on ollut avointa maisematilaa, jota hyvin vaihteleva

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. Asemakaava nro Lapinniemi, Petsamo korttelit 977,

RAKENTAMISTAPAOHJE. Asemakaava nro Lapinniemi, Petsamo korttelit 977, Asemakaava nro 8568 Lapinniemi, Petsamo korttelit 977, 1270-1273 Rakentamistapaohje on asemakaavan liiteasiakirja, jossa annetaan kaavamääräyksiä täydentäviä ohjeita, ehtoja ja suosituksia. Rakentamistapaohjeen

Lisätiedot

MATKUSNIEMEN KAHVILA-RAVINTOLA

MATKUSNIEMEN KAHVILA-RAVINTOLA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus MATKUSNIEMEN KAHVILA-RAVINTOLA RAKENTAMISTAPAOHJEET SISÄLTÖ: 1 Yleistä 2 Asemakaava 3 Rakentamistapaohjeet 4 Sijainti ja aluevaraukset

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa.

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustassa

Lisätiedot

TOIMITILARAKENTAMINEN PALVELUTALO LIIKENNE JA PYSÄKÖINTI

TOIMITILARAKENTAMINEN PALVELUTALO LIIKENNE JA PYSÄKÖINTI JOUSENPUISTON ASEMAKAAVALLINEN ESISELVITYS 2 TAUSTAA Tehtävänä oli selvittää Jousenpuiston korttelin asemakaavallinen perusratkaisu Jousenpuiston metroaseman sijoittuessa alueen pohjoisreunaan. Alueesta

Lisätiedot

KAUKOVAINIO Pohjanpuisto Yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus

KAUKOVAINIO Pohjanpuisto Yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus KAUKOVAINIO Pohjanpuisto Yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus Työryhmä: Kirsi Kiemunki Sonja Korte Oulun ammattikorkeakoulu KAUKOVAINIO Pohjanpuisto, suunnitelmaselostus Yleiskuvaus Tavoitteena on kehittää

Lisätiedot

Näkymä kevyen liikenteen reitiltä itään kohti sotilaskotia. LEPO - Hennalan ideakilpailu lepo. Viheralueet. Liikenne ja pysäköinti

Näkymä kevyen liikenteen reitiltä itään kohti sotilaskotia. LEPO - Hennalan ideakilpailu lepo. Viheralueet. Liikenne ja pysäköinti Näkymä kevyen liikenteen reitiltä itään kohti sotilaskotia lepo Liikenne ja pysäköinti Viheralueet Arkkitehtuuri Julkinen-puolijulkinen-yksityinen tila Hennalan uusi asuinalue muodostaa vanhan kasarmialueen

Lisätiedot

MAISEMATARKASTELU PORLAN ALUE, LOHJA

MAISEMATARKASTELU PORLAN ALUE, LOHJA MAISEMATARKASTELU PORLAN ALUE, LOHJA 27.1.2014 MAISEMARAKENNE kalliokummut (maaperä kartoittamatta) savilaaksot vedenjakaja moreenikumpareet (mm. Liessaari) Lohjanjärvi hiekkavaltainen harju (Lohjanselkä)

Lisätiedot

MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE. - Turun kaupungin yleinen ohjeistus

MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE. - Turun kaupungin yleinen ohjeistus MAINOSLAITTEIDEN SIJOITTAMINEN KADUILLE JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE - Turun kaupungin yleinen ohjeistus KIINTEISTÖLIIKELAITOS Puutarhakatu 1 Puh. (02) 330 000 Postiosoite www.turku.fi Puolalankatu 5 (asiakaspalvelu)

Lisätiedot

Kilpailuvaiheen visualisointi kauppakorttelista FINLAYSONINKATU 5. puh www. bst-ark. fi HERVANNAN POHJOISAKSELI

Kilpailuvaiheen visualisointi kauppakorttelista FINLAYSONINKATU 5. puh www. bst-ark. fi HERVANNAN POHJOISAKSELI Kilpailuvaiheen visualisointi kauppakorttelista HERANNAN POHJOISAKSELI A S E M A K A A A L U O N N O S I I T E S U U N N I T E L M A SISÄLLYSLUETTELO 1. Kansi 2. Sisällys 3. Yleissuunnitelma 4. Massamalli

Lisätiedot

ALUEKORTTI YLEISET ALUEET KARHUNKAATAJAN ALUE

ALUEKORTTI YLEISET ALUEET KARHUNKAATAJAN ALUE 1/5 ALUEKORTTI YLEISET ALUEET KARHUNKAATAJAN ALUE Alueen yleistiedot ja maisemakuva Karhunkaatajantien melko tiivis ja vehreä pientaloalue on rakentunut pääasiassa 1950-luvun aikana ja noudattelee vanhaa

Lisätiedot

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN

LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAISEMALLINEN SELVITYS LINIKKALAN OSAYLEISKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU LOIMIJOEN MAISEMA JA TEOLLISUUS HISTORIASTA TULEVAAN MAAKIRJAKARTAT 1660-70-LUKU Linikkalan osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista)

Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn. Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Osallistu Liedon keskustan puistojen suunnitteluunkyselyn tulokset Vastauksia yhteensä 87 kpl (77 sähköistä, 10 paperista) Kyselyyn vastaamisen aikavertailu 45% 40% 42% 35% 30% 34% 25% 20% 15% 10% 12%

Lisätiedot

ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ!

ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! Katunäkymä Näkymä asunnosta Järvinäkymä Kuva: Kaisa Paavilainen LINJA-AUTOASEMAN ALUE ENGELINRANTA 2016 HÄMEENLINNA FINLAND 27.05.2016 ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! Hämeenlinnan

Lisätiedot

Linnanpellon asukastalo Hankekuvaus

Linnanpellon asukastalo Hankekuvaus Linnanpellon asukastalo Hankekuvaus 15.08.2011 MELLUNKYLÄ, LINNANPELTO 47233 / 1 ATT 11.8.2011 Linnanpellon alue ATT Sijainti 11.8.2011 Linnanpellon asukastalo Luonnokset 15.08.2011 Sijainti Tontti 47233

Lisätiedot

http://tkuwebmap/webmap/content/result.htm

http://tkuwebmap/webmap/content/result.htm Sivu 1/5 Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.0 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET:@@ 1.04 1.040 Erillispientalojen korttelialue. Alueella saa rakentaa korkeintaan yhden asunnon erillispientaloja. Asuinrakennuksissa

Lisätiedot

Kooste yleisötilaisuudesta

Kooste yleisötilaisuudesta Kunnantalon alueen asemakaavamuutos Kaavahankkeen esittely ja avoin ideointitilaisuus 23. 8. 2018 Kooste yleisötilaisuudesta 1. Yleisötilaisuuden kooste Kunnantalon alue 1 Suunnittelualue Suunnittelu koskee

Lisätiedot

Rantapuisto, Kasinonranta ja Sirkusaukio. Ideavaiheen yleisötilaisuus

Rantapuisto, Kasinonranta ja Sirkusaukio. Ideavaiheen yleisötilaisuus Rantapuisto, Kasinonranta ja Sirkusaukio Ideavaiheen yleisötilaisuus 01.03.2017 Rantapuisto, Kasinonlahti ja Sirkusaukio Nykytilanne Järvenpään kaupunki Rantapuisto, Kasinonlahti ja Sirkusaukio Katsaus

Lisätiedot

Bensowinpuisto HISTORIA

Bensowinpuisto HISTORIA Bensowinpuisto Lampipuiston pinta-ala: 0,2 ha Suunnittelijat: Hämeen ammattikorkeakoulu: Marja Kärki (o.s. Kilpinen) opinnäytetyö 2015 Kauniaisten kaupunki: Emmi Silvennoinen ja Niko Nordström 2015 Valmistumisvuosi:

Lisätiedot

Leppävaaran urheilukeskus. Asemakaava ja asemakaavan muutos Aluenumero

Leppävaaran urheilukeskus. Asemakaava ja asemakaavan muutos Aluenumero Leppävaaran urheilukeskus Asemakaava ja asemakaavan muutos Aluenumero 118200 Kaavahankkeen esittely Kati Kivelä Arkkitehti Kaupunkisuunnittelukeskus 7.2.2018 2 Tämän esityksen sisältö Kaavaprosessin tilanne

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. www.sipoonjokilaakso.fi

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Rauhan sataman alue Asemakaava, asemakaavan muutos

Lappeenrannan kaupunki Rauhan sataman alue Asemakaava, asemakaavan muutos Liite 7 Lappeenrannan kaupunki Rauhan sataman alue Asemakaava, asemakaavan muutos RAKENTAMISTAPAOHJEET 3.7.2013 1 Rauhan sataman alue; asemakaava, asemakaavan muutos Rakentamistapaohjeet 3.7.2013 YLEISTÄ

Lisätiedot

rantarakentaminen patoalueella

rantarakentaminen patoalueella rantarakentaminen patoalueella Pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen sekä joenpohjan ruoppaamiseen ja kaivamiseen patoalueella tarvitaan lupa. Patoon ei saa kajota eikä sitä saa korjata itse ilman lupaa.

Lisätiedot

Devecon Group Oy TAKA-LYÖTYN AUKION JA LEEVI MADETOJAN KADUN YMPÄRISTÖSELVITYS 1/5

Devecon Group Oy TAKA-LYÖTYN AUKION JA LEEVI MADETOJAN KADUN YMPÄRISTÖSELVITYS 1/5 Devecon Group Oy TAKA-LYÖTYN AUKION JA LEEVI MADETOJAN KADUN YMPÄRISTÖSELVITYS 1/5 LUONNOS 24.2.2016 TAKA-LYÖTYN AUKION JA LEEVI MADETOJAN KADUN YMPÄRISTÖTARKASTELU Höyhtyän suuralueen viheralueiden tarkastelussa

Lisätiedot

TYÖLÄJÄRVEN SORAKUOPPA MAISEMOINTISUUNNITELMA

TYÖLÄJÄRVEN SORAKUOPPA MAISEMOINTISUUNNITELMA TYÖLÄJÄRVEN SORAKUOPPA MAISEMOINTISUUNNITELMA 2015 TYÖLÄJÄRVEN SORAKUOPAN MAISEMOINTI Käytöstä poistetut soranottoalueet soveltuvat hyvin luonnon monimuotoisuuden kehittämiseen. Soranottoalueet sopivat

Lisätiedot

SÄRKÄNNIEMEN YLEISSUUNNITELMA, LIIKENNE 19.10.2015

SÄRKÄNNIEMEN YLEISSUUNNITELMA, LIIKENNE 19.10.2015 SÄRKÄNNIEMEN YLEISSUUNNITELMA, LIIKENNE 19.10.2015 YLEISSUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA LIIKENTEELLISET TAVOITTEET Rantatunnelin valmistuminen vähentää merkittävästi kaupungin länsi-itä suuntaista liikennettä.

Lisätiedot

KAUPUNGINPUUTARHAN ALUEEN KASVILLISUUSINVENTOINTI

KAUPUNGINPUUTARHAN ALUEEN KASVILLISUUSINVENTOINTI KAUPUNGINPUUTARHAN ALUEEN KASVILLISUUSINVENTOINTI Tuuli Vesanto 24.8.2018 Huom. Inventointi tehty lähinnä maisemallisesta sekä puutarhataiteen ja virkistyskäytön näkökulmista. Luontoselvitys antaa tarkempaa

Lisätiedot

Vapaudenpuiston yleissuunnitelma

Vapaudenpuiston yleissuunnitelma Vapaudenpuiston yleissuunnitelma Lähtökohtia, tavoitteita ja alustavaa suunnittelua Sito Parhaan ympäristön tekijät Mitä tehdään, milloin ja miksi Puiston peruskorjaus liittyy muihin keskusta-alueen hankkeisiin

Lisätiedot

LETKAJENKKA VIIKIN SENIORITALO HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ 7.5.2010 PLANSSI 1 2 3 4 5 6 LETKAJENKKA

LETKAJENKKA VIIKIN SENIORITALO HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ 7.5.2010 PLANSSI 1 2 3 4 5 6 LETKAJENKKA ASEMAPIIRROS 1:1000 LETKAJENKKA Rakennukset ovat 4-kerroksisia asemakaavan mukaisesti. Rakennusmassat jakaantuvat pienempiin osiin inhimillistä mittakaavaa painottaen. Asumisen yhteisöllisyys on ollut

Lisätiedot

NURMEKSEN ASEMAPUISTON ALUEEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 14/ 10/ 2009 JENNI LEINONEN OULUN YLIOPISTO

NURMEKSEN ASEMAPUISTON ALUEEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 14/ 10/ 2009 JENNI LEINONEN OULUN YLIOPISTO NURMEKSEN ASEMAPUISTON ALUEEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 14/ 10/ 2009 JENNI LEINONEN OULUN YLIOPISTO ALUEEN RAKEISUUSKAAVIO - SYVENTYMISALUE PUNAISELLA ALUESUUNNITELMALUONNOS PAIKOITUS - VÄHINTÄÄN 1 AUTOPAIKKA

Lisätiedot

rautatie (melunlähde, fyysinen kulkueste) sähkölaitos sähköpylväät

rautatie (melunlähde, fyysinen kulkueste) sähkölaitos sähköpylväät ITIKAN KOLMIO / L2 1 2 3 2 1 9 6 7 vilkas autoliikenne vs. kapea kävelykatu risteyskohta: parempi liittymä kävelijöille? viheralue / näkäeste + leveä tiejakso 3 8 4 4 5 6 epäselvä kulkliittymä sähköpylväät

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

KISAPUISTO. Kariniemenkatu. Kyösti Kallion katu FELLMANINPUISTO

KISAPUISTO. Kariniemenkatu. Kyösti Kallion katu FELLMANINPUISTO LIITE enk Lhd - TORI KISPUISTO nk e «ud V in k p ek l ««Kriniemenk «s nt er PIKKU-VESIJÄRVI Hollolnk Kyösti Kllion k sikiv e P «FELLMNINPUISTO nk suin-/ liikerkennus Julkinen rkennus Uudet suin/liikerkennukset

Lisätiedot

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Kumppanuushaun kaavalliset lähtökohdat ja alueen käytön tavoitteet Nahkurintorin alue sijaitsee Lohjan kaupunkikeskustan kaupallisella ydinalueella. Kehittämisalue

Lisätiedot

ESTEETÖN YMPÄRISTÖ KAIKILLE PORISSA

ESTEETÖN YMPÄRISTÖ KAIKILLE PORISSA ESTEETÖN YMPÄRISTÖ KAIKILLE PORISSA ESTEETTÖMYYS: Perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin ja - asetukseen Omatoiminen asiointi, liikkuminen, harrastaminen ja osallistuminen on jokaisen oikeus Toimiva ja

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot

v e r k k o s a a r e n j u l k i s e t u l k o t i l a t - i d e a s u u n n i t e l m i a

v e r k k o s a a r e n j u l k i s e t u l k o t i l a t - i d e a s u u n n i t e l m i a v e r k k o s a a r e n j u l k i s e t u l k o t i l a t - i d e a s u u n n i t e l m i a Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto 2012 1 Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto 2012 2 v e r k k o s a a r e

Lisätiedot

OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA

OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA OSSINLAMMEN SILTA SUUNNITELMASELOSTUS EHDOTUS: FORMULA SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTATIETOJA... 3 1.1 HISTORIAA... 3 1.2 OTANIEMEN ALUEEN ARKKITEHTUURISTA... 3 1.3 SILTAPAIKAN SIJAINTI... 3 1.4 ALUEESEEN LIITTYVÄT

Lisätiedot

Istuimet (D) Helsingin kaupunkitilaohje. Kuvat. Teräsjalka (D1)

Istuimet (D) Helsingin kaupunkitilaohje. Kuvat. Teräsjalka (D1) Helsingin kaupunkitilaohje Istuimet (D) http://kaupunkitilaohje.hel.fi/kortti/istuimet-d/ Kuvat Teräsjalka (D1) Penkkejä käytetään pääasiassa Helsingin katualueilla. Penkki on esteetön. Malli on HKR:n

Lisätiedot

3 MERKINTÖJEN SELITYKSET Uusi niitty, huom. nykyisissä luiskissa nykyistä maanpintaa ei kuorita 10. Säilyvä nurmi Uusi erikoisvalaisin 11.

3 MERKINTÖJEN SELITYKSET Uusi niitty, huom. nykyisissä luiskissa nykyistä maanpintaa ei kuorita 10. Säilyvä nurmi Uusi erikoisvalaisin 11. MERKNTÖJEN SELTYKSET. VARUSTELUETTELO NRO. NM MÄÄRÄ (kpl) Kalusteet Penkki. Pöytä-penkkiryhmä. Ajoestepollarit.9. -99 Leikkipaikka ja leikkialue. Kiipeilyteline. Keinulauta penkki / pöytä-penkkiryhmä stutettava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (6) 261 puistosuunnitelman hyväksyminen (nro VIO 5835/1) HEL 2016-011912 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Pukinmäen rantapuiston ja Bockinpuiston luoteisosan puistokäytävän

Lisätiedot

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO SUUNNITTELUPERIAATTEET Kauppatorin liikenteellinen ratkaisu perustuu valitun verkkovaihtoehtoon 2, Alueen kokonaisuudessa hahmottuu kolme osa-aluetta: asema-aukio,

Lisätiedot

Asunnot!!!! 4560 kem 2 Porrashuoneet á 15 m 2!!! 240 kem 2 YHT:!!!!! 4800 kem 2

Asunnot!!!! 4560 kem 2 Porrashuoneet á 15 m 2!!! 240 kem 2 YHT:!!!!! 4800 kem 2 KORTTELI 23124 AINEISTO ASEMAKAAVAEHDOTUKSEN POHJAKSI NÄKYMÄ VANHALTA NURMIJÄRVENTIELTÄ 01.08.2012 RAKENNUSOIKEUSLASKELMA (Ulkoseinistä laskettu mukaan 250 mm:n paksuinen osuus) 0 5 25 50m Asunnot!!!!

Lisätiedot

T i k k a k o s k e n p o r t t i

T i k k a k o s k e n p o r t t i Suunnittelualueen rajaus Karttalähde: Jyväskylän kaupunki Suunnittelualue on Tikkakoskentien ja Kirkkokadun risteyksen välittömään läheisyyteen sijoittuva alue, joka toimii Tikkakosken taajaman sisääntuloalueena

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu. 1. Kilpailun järjestäjä. Kouvolan kaupunki. 2. Osallistumisoikeus

KILPAILUKUTSU. Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu. 1. Kilpailun järjestäjä. Kouvolan kaupunki. 2. Osallistumisoikeus KILPAILUKUTSU Kouvolan Keskuspuiston leikkialueen suunnittelukilpailu 1. Kilpailun järjestäjä Kouvolan kaupunki 2. Osallistumisoikeus Aalto yliopisto, Maisema-arkkitehtuuri, Otaniemi Hämeen ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015.

TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat. RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. TERVETULOA Linnankankaan ja Metsärinteen pientalorakentajat RAKENTAJAINFO Kunnanpuutarhuri Sari Palo 29.1.2015. Yleistä asemakaavasta ja rakennustapaohjeista Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan

Lisätiedot