Jäsentiedote 2/ 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jäsentiedote 2/ 2011"

Transkriptio

1 Jäsentiedote 2/ / 13 Julkaisija: Takon Soutajat: Kotisivu: Sähköposti: Lasse Mäki Hatanpäänkatu 6, Tampere, p Takonsoutajat@takonsoutajat.fi p Toimitus: Kuva: Lasse Mäki Takon iloiset mitalien metsästäjät yhteispotrettikuvassa taiston tauottua Valkeakosken olympialuokan 2012 SM kisoissa.

2 Jäsentiedote 2/ / 13 Takon Soutajat yhteisöllisyyskö Menestys ja julkisuus on taas tänä vuonna ollut Takon Soutajissa vallan erinomainen. Tästä suuri kiitos kaikille seuran urheilijoille, toiminnassa mukana olleille, muille myötävaikuttajille sekä yhteistyökumppaneillemme. Haluaisin tässä yhteydessä kuitenkin korostaa yhdistystoiminnan peruskiveä eli yhteisöllisyyttä. Teemmekö me seuratyötä seuran yhteisen hyväksi ja olemmeko ylpeitä ja kannustavia kaikkien seuran jäsenten menestyksestä sekä myös jokaisen osallistumisesta sekä kilpailuihin että seuran muuhun toimintaan. Muistammeko miten moninaisesti seuraa voi auttaa eri rintamilla. Kaikkea työtä ei tehdä kotirannalla. Tiedämmekö mikä on Takon Soutajien sääntöihin kirjattu seuran tarkoitus? Se on tai ainakin pitäisi olla tärkeimpänä ohjenuorana varsinkin hallitukselle ja puheenjohtajalle. Onko päätarkoitus voittojen tavoittelu ja kultamitalit? Vai onko se kenties seuran rahakirstun kasvattaminen? Miten saamme yhteenkuuluvuuden paremmaksi? Olemmeko samaa perhettä? Miten kokisimme itse kukin seuran omaisuuden ja tilat kuin omaksemme, niin että huolehtisimme niistä. Otammeko vastuuta? Takon Soutajat ry on yhdistys, joka syntyy ja elää siellä vapaaehtoisesti toimivista jäsenistä sekä usein myös heidän perheistään ja muista läheisistään. Touhuaminen täällä lähtee liikunnan ilosta ja auttamisen halusta edistää seuran menestystä ja soutua liikuntamuotona. Menestys näkyy kilpailutuloksina, julkisuutta paljon saaneina kilpailu- ja harrastetapahtumina, suosittuina päivittäisinä koko kansan soututunteina ja upeina soutukeskuksina. Lopuksi kaikille terveisinä vuodelle 2012, miten seuran monivuotisiin sääntöihin onkaan Takon Soutajien tarkoitus kirjattu: "Seuran tarkoituksena on tehdä tunnetuksi, harrastaa ja edistää soutua ja melontaa niin kuntourheilumuotona kuin kilpaurheilunakin. Tähän päämäärään seura pyrkii mm. järjestämällä ympärivuotisia harjoitustilaisuuksia sekä osallistumalla kilpailuihin ja niitä järjestämällä. Jäsenmaksut, lahjoitukset tai muulla tavoin kertyneet varat seura käyttää toimintansa rahoittamiseen." Terveisin Timo Böde Pitkänen Seitsemäs kerta peräkkäin Suomen paras soutukesä Takon ylivoimaa Kuuden edellisvuoden jatkeeksi Tako vei taas täysin ylivoimaisesti Schultenin kannun voiton. Tällä kertaa kahden seuraavaksi tulleen pisteet yhdessäkään eivät olisi riittäneet meille. Samalla kesän SM -mitalisaldomme nousi peräti 20 kultaan, 17

3 Jäsentiedote 2/ / 13 hopeaan ja 12 pronssiin, eli yhteensä 49 mitaliin. Kun jaossa oli kesän aikana 50 Suomen mestaruutta, voi nopeasti ynnätä, mikä seura oli kirkkaasti Suomen paras. Lopputilanne seurapisteiden kolmen parhaan osalta on takolaisittain aivan uskomaton: - Tako 242 p - Neste 106 p - SMARK 99 p Piste-ero, 136 pistettä, on Schultenin kannun monikymmenvuotisen historian suurin. Toivottavasti tämä kertoo enemmänkin meidän hyvyydestämme kuin muiden seurojen huonoudesta no, ehkä totuus koostuu vähän molemmista. Ja ei tässä kaikki, sillä samalla Tako on Suomen paras miesseura (Tako 87p, Neste 43p, Valkeakoski 39p) naisseura (Tako 52p, Smark36p, Lappeenranta ja Neste 24p) junioriseura (Tako 122p, Jämsänkoski 64p, Smark 54p) ja alle 16 -vuotiaiden seura (Tako 96p, Smark 35p, Neste 23p). Ainoastaan parhaan seniori B ( vuotiaiden) titteli jää puuttumaan täydellisestä herttareetistä. Takon Soutajat oli jo aiemmin kuitannut soutuliigan voiton, joten kesä oli näiltä osin täysi kymppi. Eli materiaalimme laajuus terävällä kärjellä höystettynä junioreista senioreihin oli taaskin ylivertainen muihin seuroihin verrattuna. Suomen soutuliiton historian päättyessä vuoden vaihteessa, jää jälkipolville aikanaan mietittäväksi, mitä tapahtui Tampereella luvun alussa, kun yhtäkkiä kolmenkymmenen vuoden korpitaival muuttui menestykseksi? Kunnia menestyksestä kuuluu paitsi osaavalle valmennukselle, myös kaikille niille Takon soutajille, jotka kesän mittaan olivat mukana SM -kisoissa. Meillä oli taas kerran tehokas soutukoulu, joka on tuonut mukanaan kisaamaan vuosi toisensa jälkeen soutukärpäsen puremia junioreita. Ja vaikka kesä näytti Takon Soutajien suuruuden nimenomaan joukkueena, on yhden soutajan suoritus seuransa eteen vertaansa vailla: Juho-Pekka Petäjäniemi urakoi Takon nimissä tänä kesänä 11 miesten lähdössä ja voitti niissä 8 kultaa ja 3 niukkaa hopeaa eri veneluokissa. Tähän saavutukseen ei soudun historiassa kovin moni soutaja Suomessa ole ennen pystynyt. Kansainvälisellä tasolla Ulla kisasi kaikki maailmancupin lähdöt ja oli mukana myös MM-kisoissa. Olympiapaikka Minna Niemisen parina jäi kuitenkin vielä kahden sijan päähän, mutta erittäin perusteellinen valmistautuminen tulevaan kauteen 17 viikon ulkomaan avovesileireineen tuo toivon mukaan toukokuussa sen paikan niiden kahden veneen joukkoon, jotka vielä naisten kaksikkoon Lontooseen valitaan.

4 Jäsentiedote 2/ / 13 Kauden viimeisen kansainvälisen kisan kävivätkin sitten Takon kevyet pariairomiehet J-P ja Joonas Itävallan Villachissa syyskuun Tässä kisassa nähtiin tänä vuonna ensi kertaa regatan 50 -vuotisessa historiassa suomalaisjoukkue. Lauantain kisastartti oli samalla alkuerä sunnuntaita varten. Kisa käytiin lähes 30 asteen helteessä ja melko kovassa takamyötäisessä aallokossa. J-P ja Joonas vetivät oman alkueränsä voittoon ja paikalliseen tapaan kuuluu, että jo alkuerävoittajat saavat pienen muistomitalin. Sunnuntain A-finaalissa Suomen joukkueen lisäksi oli joukkueet Itävallasta, Unkarista, Sloveniasta ja 2 venettä Italiasta. Sunnuntain A- finaalissa J-P ja Joonas kuittasivat tiukoista ennakkoasetelmista huolimatta selkeän voiton. Jopa joukkueen johdolle riitti katsomossa selkään taputtelijoita! Kaikki olivat erittäin iloisia siitä, että Suomesta saakka oli ensimmäistä kertaa lähdetty kisaamaan tähän yhteen Euroopan suurimmista souturegatoista: 11 maata ja reilusti yli 1000 soutajaa, joista valtaosa junioreita. Kisajärjestäjä esitti toiveen, että ensi vuonna suomalaisia olisi mukana isompi joukko, lupasin tehdä talven aikana tunnusteluja etenkin juniorisoutajien suuntaan. Ja olihan toki Takosta sekä naisten että miesten kasijoukkueet mukana jälleen myös Tarton Emajoen souduissa. Kuva: Lasse Mäki Takon naisten kahdeksikko osallistui ensimmäistä kertaa Tarton Emajoella soudettuun Kaheksapaatide Regattaan. Kuvassa naiset palaamassa 3 km:n kisaurakastaan.

5 Jäsentiedote 2/ / 13 Katsaus tulevaan kauteen Talven päätavoite, ergosoudun SM -kisa, käydään Helsingissä. Olympiavuoden takia kolmet maailmacupin kisat käydään kolmen viikon välein siten, että jo viikkoa ennen juhannusta ovat MC -kisat ohitse. PM -kisat käydään Norjassa ja Takon poikien joukkue on asettanut tavoitteeksi lähteä siihen kisaan 8+ -joukkueella. Poikien tähtäimessä on tulla valituksi nimenomaan Suomen joukkueeksi puhtaasti seuratasolta. Tämä on varsin haastava tavoite ja tarkoittaa näyttöjä kotimaan Lappeenrannan liigakisassa jo toukokuussa. Toivottavasti jostain tulee miesten joukkue vastaan niin, että tasoa voidaan todella arvioida. Kotimaassa käydään liigakisoja pitkin kesää ja Tampereelle haluavat Suomen soutajat ehdottomasti tulla SM -kisaan elokuun alussa. Kansainväliselle tasolle tähtäimen ovat asettaneet Ullan lisäksi J-P ja Joonas sekä selkävaivoistaan toipuva Juuso, jotka olympiapaikan ollessa vielä karussa tähtäävät syyskuussa viikon välein käytäviin opiskelijoiden MM -kisoihin Espanjaan ja EM kisoihin Italiaan. Ystävällisin terveisin Pekka Pexi Petäjäniemi Puuvenesoudun näkymät Takon miesten kirkkovenejoukkue lähti kauteen ennakkosuosikkina ja onnistuikin puolustamaan asemiaan erinomaisesti. Kesän saaliina olivat kirkkovenesoudun maailman mestaruus Sulkavan kuninkuusmatkalta, Suomen mestaruus Lappajärven keskimatkalta, kaksi hopea mitalia Mikkelin lyhyiltä matkoilta ja vielä pronssia Sulkavan MM-sprintistä. Vaikka jokaisesta kilpailusta olikin tuomisena ainakin jonkin värinen mitali, jäi kesästä vielä kuitenkin parannettavaa, sillä Kouvolan miesten joukkue voitti kaikki lähdöt, joihin se osallistui, jopa ylivoimaisesti. Ensi kesään miesten kirkkovenejoukkue lähteekin taas haastajan asemasta. Erittäin ilahduttavaa kesässä oli naissoutajien esiintulo. Mikkelin kirkkoveneiden lyhyille matkoille Tako sai ensimmäistä kertaa sekajoukkueen kasaan ja joukkue taistelikin mitaleista, jääden kuitenkin niukasti niiden ulkopuolelle. Naissoutajat ovat jatkaneet kisakauden jälkeenkin aktiivista toimintaa ja hankkineet pienveneitä itselleen, joten ensikaudeksi on tulossa uusia kilpailevia venekuntia. Pienvenepuolella saatiin naissoutajien myötä lisää osallistujia ja eri sarjoista olikin kesän mittaan tuliaisina useita SM-mitaleja. Yksittäisistä kisoista mieleen jäi parhaiten ikämiehissä Paavon ja Kimmon parisoutu-sprintin Suomen mestaruus ja oma kamppailuni Jari Kuhnoa vastaan nopeimman soutajan tittelistä, joka kuitenkin kääntyi tänä vuonna Kuhnon voitoksi. Puuveneliigassa Tako sijoittui viime vuoden tapaan neljänneksi. Kilpailu on selvästi kiristynyt viime vuosina ja varsinkin liigamenestystä arvostetaan seurojen keskuudessa.

6 Jäsentiedote 2/ / 13 Tässä onkin haastetta Takolle, kuinka pysyä kilpailussa mukana ja vieläpä yrittää nostaa sijoitusta seurojen välisessä vertailussa. Tämän ja viime vuoden menestykseen ei saa tuudittautua, vaan koko ajan olisi mietittävä, kuinka toimintaa voidaan kehittää. Uusia soutajia pitää saada rekrytoitua joka vuosi mukaan ja seuratoimintaa pitää saada jaettua useammalle henkilölle. Nyt olisikin toivottavaa, että uudet puuhamiehet ja naiset alkaisivat osallistua puuvenetoiminnan pyörittämiseen. Mielestäni kilpapuuvenesoudulla on selkeä harrastajakohderyhmä; aikuiset kilpakuntoilijat, jotka ovat esimerkiksi entisiä kilpaurheilijoita jostain muusta lajista sekä hiihtäjät, jotka käyttävät lajia kesäharjoitusmuotonaan. Tälle pohjalle harrastajamäärän kasvattaminen pitäisi olla mahdollista, kun jokainen nykyinen harrastaja tekee tilaisuuden tullen rekrytointia ja seura tarjoaa sopivat puitteet lajin aloittamiseen. Aikuiset kilpakuntoilijat tarvitsevat seuralta venepaikkoja tai harjoitusveneitä, eikä heitä pidä rasittaa liian suurella talkootyömäärällä, sillä he käyttävät vähäisen vapaaaikansa mieluummin soutamiseen kuin rahan keräämiseen. Tämä kohderyhmä on valmis maksamaan harrastuksestaan. Hiihtäjille, jotka käyttävät soutua lähinnä kesän harjoitusmuotona, pitää puolestaan taata edullinen tapa osallistua toimintaan. Tyypillisesti he käyvät soutamassa vain kirkkovenettä, eivätkä käytä juuri muita seuran palveluita. Seuraavalle hallitukselle onkin haastetta löytää jäsen- / palvelumaksukonsepti, joka soveltuu eri tavoin seuran palveluita käyttäville jäseniä. Kuva: Perttu Kivimäki Syksyisillä soutulenkeillä on nyt hyvää aikaa ihastella luonnon valmistautumista talveen. Perttu Kivimäki

7 Jäsentiedote 2/ / 13 Neljän ämmän kesä kirkkoveneessä Kengän korot napsuttavat lattiaa vaativasti eteenpäin. Näiltä treffeiltä ei myöhästytä. Juoksu autoon ja kohti tapaamispaikkaa. Viimeiset juoksuaskeleet ja siinä, pukkarin ovi. Vielä treffivaatteet päälle, hiukset hyvin ja rantaan. Oliko se rakkautta ensisilmäyksellä? Tuskinpa. Mutta kiinteä suhde siitä kesän aikana tuli. Siis airoon. Kesästä ei alkujaan ollut odotettavissa mitään varsin erityistä, mutta erityinen siitä tuli. Kesämme alkoi Viking soudulla naisten kirkkovenejoukkueessa. Tuloksissa ei ollut kehumista, mutta hienolta homma tuntui siitäkin huolimatta. Innostuneet katseet suunnattiinkin seuraavaksi Sulkavan suursoutuun, johon pääsimme osallistumaan osana Takon harrastesekaria. Pientä rimakauhua alkoi nousta pintaan kahdelle ensikertalaiselle ämmälle, mutta mukaan oli kuitenkin pakko päästä. Saimme soutaa äärimmäisen kauniissa kesäillassa ja sulautua supisuomalaiseen järvimaisemaan. Upeista maisemista huolimatta matkan viimeisellä kympillä mieliin hiipi lausahdus: Se on se paikka, jossa hullut laitetaan numerojärjestykseen... ja maalissa veneestä nousikin varsin väsynyttä ja vaappuvaa ankkalinnan väkeä. Rankkaa oli. Mutta hienoa! Voisihan sitä taas ensi kesänä hullaantua uudestaan. Seuraavana oli vuorossa Pirkansoutu, joka tuli vastaan nopeammin kuin lihaksemme aavistivatkaan. Sehän on matkana paljon lyhempi tuumasimme, helpostihan se menee... Voi sentään, vielä oli ämmillä paljon oppimista asiasta. Mutta taas oltiin yhtä hienoa kokemusta rikkaampia. Tähtihetkiä oli lisää edessäpäin. Pitkien pohdintojen jälkeen päätettiin loppukesän koitoksiin kasata kisasekari. Ensimmäinen harjoitus otti koko ämmäkööriltä laakista turhat luulot pois. Mitäpä muuta voisi odottaakaan tilanteessa, jossa kuvittelet soutavasi taitojesi ja kykyjesi äärirajoilla, sykkeen huidellessa lähellä maksimia, ja äkkiä kuulet takaasi Paven äänellä kommentin: No niin, eiköhän lämmittely ollut siinä. Jos otettaisiin seuraavaksi vetoja... Kävi siis varsin selväksi, että olimme huippu-urheilijoiden porukassa, ja itsekukin mietiskeli pitkinä yön tunteina, että miten tästä selvitään. Harjoitusten jälkeen koitti Mikkelin SM-viikonloppu. Haaste oli kova, mahdollisuudet ainutkertaiset ja mielessä poltteli haaveet sijoituksista. Päätimme tehdä kaikkemme ja vähän enemmänkin, mutta lopulta se ei riittänyt. Kirkkoveneiden SM-sprintti ja kympin kisa olivat kovatasoisia. Mitalit jäivät haaveeksi, mutta huonoille ei hävitty. Kisasekarin naiset olivat voittajia joka tapauksessa; saimme ensiluokkaista oppia soutamiseemme ja teimme itseämme varten töitä. Kiitos miehet siitä! Kisareissusta emme vaihtaisi hetkeäkään pois, suoritusajoista kylläkin. Joten ei kuin kohti uutta mitalitaistoa!

8 Jäsentiedote 2/ / 13 Kuva: Marita Lumiaho Kuvassa kisasekari lähdössä kohti mitalitaistoa. Kesän päätti hienosti naisporukalla soudettu Putkinotko. Siinä jo mentiin eikä meinattu. Aika parani kevään Viking-soudusta huomattavasti ja tuloksena olikin naisten sarjan voitto. Josko ensi kesänä naisporukkakin saataisiin kunnolla kokoon? Marraskuun alussa viimeisiä veneitä nostetaan venesatamassa, mutta me siirrämme kaksikkoa vielä vajasta rantaa kohden. Josko jäät tulisivat myöhään tänä syksynä, toivottavasti. Kesä hullaannutti meidät myös pienpuuveneisiin, mutta se onkin jo toinen juttu se Tämä oli kesä, jolloin unelmia täytettiin. Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olette olleet osana souturetkiämme niin harjoituksissa kuin kisoissakin. Onpahan mitä muistella vanhana kiikkustuolissa. Ja ensi kesänä mieleenpainuvia muistoja hankitaan tietysti lisää. Niin ja niitä mitaleja myös! Tulkaa mukaan, tää on hianoo! Rakkaudesta airoon, Neljä ämmää : Marita, Marketta, Mari ja Marianne

9 Jäsentiedote 2/ / 13 Masters soututerveiset Poznanista Kiinnostus Masters soutuun on nostanut viime vuosina päätään myös Suomessa. Alkaahan täällä kotimaassa olla kohta kokonainen ikäluokka soutajia, joiden parhaat huippuvuodet ovat auttamatta takana, mutta kiinnostus soutuun ja kisailuun on edelleen olemassa. Tänä vuonna FISA:n World Rowing Masters kisat järjestettiin Puolan Poznanissa. Kisapaikka ja kisajärjestelyt suurelle massatapahtumalle olivat puitteiltaan jälleen aivan loistavat. Poznanin kisa-areenalla oli järjestetty 2004 jälkeen aiemmin jo viidet soudun arvokisat. Näissä vuosittaisissa ikämiesten MM:ssä paitsi tavataan entisiä kilpakumppaneita ja soutututtuja ympäri maailmaa myös mitataan soutukuntoa 1000 m:n matkalla eri ikäluokissa. Kuva: Lasse Mäki Takon edustajat Puolan Masters regatassa olivat allekirjoittanut ja Böde Pitkänen. Osallistujien ikäskaala on laaja - nuorimmat ovat 27v. Tänä vuonna vanhimmat kisaajat olivat mies 92v. ja nainen 89v. Joukkueiden sarja muodostuu joukkueen keski-iän perusteella. Myös ns. sekajoukkueille on omat sarjansa ja lähtönsä. Soutajat varsinkin vanhemmissa ikäluokissa saattavat olla jo hyvinkin eri kuntoisia. Useimmat kisailevat kuitenkin rennolla mielellä viritettynä vai mitä sanotte siitä, että yli esim. yli 60-vuotiaiden yksikössä oli vielä 80 kisailijaa. Kaikkiaan kisoihin osallistui 2503 venekuntaa ja 37 maata! Suurin joukkue oli saksalla 689 venettä. Muita suuria yli 100 veneen joukkueita olivat mm. Englanti, Puola, USA, Tsekki, Tanska ja Australia.

10 Jäsentiedote 2/ / 13 Masters järjestäjien taholta on myös huomattu eräiden maiden lisääntynyt kiinnostus kisoja kohtaan: Entries from Brazil, Argentina, and Finland have grown since previous years. Böden kanssa osallistuimme kahteen 2- lähtöön ja täydennysmiehinä Nesteen Soutajien kahdeksikkoon. Mukavaa oli ja soudusta jäi hyvä maku, vaikka suoritukset kovassa kansainvälisessä seurassa eivät riittäneet ihan podiumille asti. Duisburgissa 2012 tavataan! Lasse Mäki Nuorten harjoittelukulttuurin kehittäminen Takon Soutajat Ry sai toiminnallista tukea nuorten harjoittelukulttuurin kehittämiseen. Kahden viimeisen vuoden aikana soudun pariin on saatu mukavasti uusia nuoria. Takon Soutajat haluaa tarjota mukana oleville nuorille mahdollisimman monipuoliset harjoittelumahdollisuudet ja olosuhteet nuorille oman tasonsa ja tavoitteiden mukaisesti. Normaalisti kesä- ja heinäkuulla pidettävää soutukoulua jatkettiin tänä vuonna elokuulle asti, kun oli paremmat mahdollisuudet korvata harjoitusten vetäjän kuluja. Näin saatiin säännöllisiä treenikertoja lisättyä. Nuorten turvalliseen voimaharjoitteluun hankittiin muutamia lisävälineitä ja voimaharjoittelusta on tullutkin säännöllinen 2 kertaa viikossa oleva erillinen harjoitus soutu- ja sisäsoutuharjoitusten lisäksi. Halukkaita nuoria on koulutettu apuohjaajiksi, jolloin he voivat osallistua nuorempien harrastajien ohjaukseen. Useamman ohjaajan ansiosta harjoitusaika tulee hyödennyttä tehokkaammin Kuva: Seppo Koiranen Tässä ( kuvassa) ollaan patikointiretken juomatauolla

11 Jäsentiedote 2/ / 13 Lokakuussa alussa tuli mukaan vielä lauantaiset yhteislenkit. Kauniiden syysviikonloppujen ansiosta ohjelmistossa ovat olleet sauvakävely- ja patikointiretket. Säiden huonontuessa on tarkoitus siirtyä sisätiloihin. Suunnitelmissa on järjestää yhteisiä uintiharjoituksia ja talven tullen hiihtolenkkejä. Nuoret ovat myös saaneet esittää toiveita harjoitteista ja tarkoitus on viettää liikunnallisia lauantai-iltapäiviä joukkuehenkeä rakentaen. Tuen avulla Takon Soutajat pystyy merkittävästi kehittämään nuorten monipuolista harjoittelu sekä lisäämään ohjattujen harjoituskertojen määrää. Syysterveisin Seppo Koiranen Takon Soutajat näkyvästi esillä Koillisen kevätretki- ja Eloa elämään -tapahtumissa Koillisen Kevätkekkereillä Lauantaina 16.4 MLL:n Aitolahden paikallisyhdistyksen ja Atalan koulun vanhempainyhdistyksen yhteistyönä järjestämässä tapahtumassa esiteltiin vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia lapsiperheille. Tapahtuman vetonaulaksi oli saatu Talent ohjelmasta tuttu Matti Nysä. Keväinen sää suosi tilaisuutta. Paikalle saapuneet saivat tutustua laajaan harrastusten kirjoon kuten liikuntaa, musiikkia, taidelajeja aina moottorisahataiteeseen asti. Kuva : Arto Mäkelä Myös Matti Nysä alias Osku Pienimäki kävivät testaamassa lajin. Väkeä riitti mukavasti myös Takon Soutajien pisteessä, jossa sai ottaa tuntumaa soutuun. Paikalla sai kokeilla soutua ergometrillä ja ihasteltavana oli myös olympialuokan yksikkö. Molemmat herättivät kovasti mielenkiintoa. 18 lasta ja muutama aikuinenkin innostui suorittamaan virallisen ajan 500 metrin matkalla. Toivottavasti mahdollisimman moni näistä pienistä koululaisista sai soutukipinän ja saamme heistä uusia Takolaisia lähivuosina. Tapahtuman mahdollisti nuorten Takolaisten Antin, Jessen, Jessikan ja Mikon mukanaolo.

12 Jäsentiedote 2/ / 13 Eloa Elämään tapahtuma Lokakuun viimeisenä lauantaina järjestettiin kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä Hengitysliiton ja HLU:n toimesta Eloa elämään tapahtuma. Tapahtumassa eri urheiluseurat esittelivät toimintaansa ja yleisöllä oli mahdollisuus kokeilla eri lajeja sekä osallistua mm. Kauppakeskussuunnistukseen hakemalla merkintä kaikilta toimintapisteiltä. Takon Soutajat oli mukana tapahtumassa näyttävästi. Esillä oli tiedotemateriaalia soudusta ja Takon Soutajien toiminnasta, soutuspinningistä sekä harjoitteluajoista. Halukkaat pääsivät kokeilemaan ergosoutua soutamalla 200 metrin kisaa tai vaihtoehtoisesti soutaa 100 metriä sokkona mahdollisimman lähelle tavoitetta. Nuoremmilla oli mahdollisuus kokeilla ergon kalapelillä mahdollisimman hyvää tulosta. Kävijöitä pisteellä oli runsaasti aina jonoksi asti ja soutu sai runsaasti positiivista palautetta yleisön joukosta. Esitemateriaali teki kauppansa ja jo seuraavalla viikolla saimme uusia spinning kävijöitä ryhmiimme sekä yhteydenottoja soudusta kiinnostuneilta. Kiitos kaikille esittelytalkoisiin osallistuneille. Seppo Koiranen Syksyn tärkeät tapahtumapäivämäärät Vuosikokous klo 18:00 Soutupaviljongilla Soutukauden päättäjäiset ja pikkujoulu klo 18:00 Soutupaviljongilla

13 Jäsentiedote 2/ / 13 Pr-lahjojen ja yritystekstiilien tahtiairossa

Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka Mukula, Anu Takala ja Carla Urbano.

Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka Mukula, Anu Takala ja Carla Urbano. PÖYTÄKIRJA: PUUVENEJAOSTON KOKOUS Aika: 17.10.2015 klo 18.00 22.30 Paikka: Hotelli Gustavelund, Tuusula Osallistujat: Paavo Salonen (puheenjohtaja), Juha Karttunen, Marika Laaksonen, Reijo Lahtonen, Pekka

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/ 2006 1 / 6

Jäsentiedote 2/ 2006 1 / 6 Jäsentiedote 2/ 2006 1 / 6 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Soudun lomassa perusrakenteiden uudistusta

Soudun lomassa perusrakenteiden uudistusta Jäsentiedote 1/ 2008 1 / 6 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017 Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017 Tässä dokumentissa käydään läpi olympiasoudun vuoden 2017 näyttökilpailut ja valintakriteerit kansainvälisiin kilpailuihin. On tärkeää tutustua

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Hyvillä mielin kohti soutukesää 2006

Hyvillä mielin kohti soutukesää 2006 Jäsentiedote 1/ 2006 1 / 6 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla

Kisauutisia vuodelta Syyshallit Kupittaalla Kisauutisia vuodelta 2013 Syyshallit Kupittaalla Sunnuntaina 17.11. käytiin syyshallit Kupittaan hallissa. Vankkaa edusti ainoastaan Maria Vähätupa (s. 2001). Maria kisasi vanhempien sarjassa (T15 kuulassa

Lisätiedot

TAKON SOUTAJAT 50 V.

TAKON SOUTAJAT 50 V. Jäsentiedote 2/ 2007 1 / 10 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

Puuveneseurojen suunnittelupalaveri Jyväskylässä 11.10.2014

Puuveneseurojen suunnittelupalaveri Jyväskylässä 11.10.2014 Puuveneseurojen suunnittelupalaveri Jyväskylässä 11.10.2014 Osallistujat Seurojen edustajat: Maija Virta (Joutele), Kirsi Hiljanen (Muuramen Urheilijat), Markku Surakka (Muuramen Urheilijat), Hannu Liekola

Lisätiedot

2.2. Valmennustoiminta... 4. 2.6. Huoltorakennus ja Takon Soutajien toimisto...7. 3.2. Kirkkovenejoukkueet... 11. 3.3. Kilpailusaavutukset...

2.2. Valmennustoiminta... 4. 2.6. Huoltorakennus ja Takon Soutajien toimisto...7. 3.2. Kirkkovenejoukkueet... 11. 3.3. Kilpailusaavutukset... puh. 050 370 1160, Fax. 2132 103 internet: http://www.takonsoutajat.fi/ 1(14) Sisällysluettelo Sisältö 1. YLEISTÄ...3 2. SEURATOIMINTA...3 2.1. Hallitus... 3 2.2. Valmennustoiminta... 4 2.3. Kilpailutoiminta

Lisätiedot

2.2. Valmennustoiminta... 4. 2.6. Huoltorakennus ja Takon Soutajien toimisto...7. 3.2. Kirkkovenejoukkueet... 11. 3.3. Kilpailusaavutukset...

2.2. Valmennustoiminta... 4. 2.6. Huoltorakennus ja Takon Soutajien toimisto...7. 3.2. Kirkkovenejoukkueet... 11. 3.3. Kilpailusaavutukset... internet: http://www.takonsoutajat.fi/ 1(14) Sisällysluettelo Sisältö 1. YLEISTÄ...3 2. SEURATOIMINTA...3 2.1. Hallitus... 3 2.2. Valmennustoiminta... 4... 4 2.3. Kilpailutoiminta olympialuokat... 4 2.3.1.

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 2/2007

Körpäkkäsanomat 2/2007 Körpäkkäsanomat 2/2007 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf 1 Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON SOUDUN OLYMPIALUOKAN MESTARUUS- KILPAILUJEN TEKNISET KILPAILUSÄÄNNÖT 2 Vahvistettu Suomen melonta-

Lisätiedot

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu 14.-15.9.2019 Tampere Tavoitteet Kultainen kompassi -cup on alueiden välinen joukkuekilpailu 13 14-vuotiaille. Vuoden 2019 finaali suunnistetaan Tampereella sunnuntaina

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

PM-katsastus. ja Kansallinen Regatta 14-15.6 2014. Paikkana Solvallan Urheiluopisto, Nuuksio, Espoo. Bulletin 1 27.4.2014

PM-katsastus. ja Kansallinen Regatta 14-15.6 2014. Paikkana Solvallan Urheiluopisto, Nuuksio, Espoo. Bulletin 1 27.4.2014 Bulletin 1 27.4.2014 PM-katsastus ja Kansallinen Regatta 14-15.6 2014 Paikkana Solvallan Urheiluopisto, Nuuksio, Espoo Järjestäjät:, Helsingin Soutuklubi ry ja Espoon Soutajat ry PM-katsastus ja kansallinen

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu!

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! Maximen kisakausi on edennyt jo yli puolen välin. Yleensä harrastesarjassa kilpaileva joukkue aloitti kisakautensa Caribia cupin sm-sarjassa. Tavoitteena olivat

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

Olympiasoudun lajikohtainen kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä vuodelle 2019

Olympiasoudun lajikohtainen kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä vuodelle 2019 Olympiasoudun lajikohtainen kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä vuodelle 2019 Tässä dokumentissa käydään läpi olympiasoudun vuoden 2019 lajikohtainen valintajärjestelmä ja

Lisätiedot

Osallistujaluettelo sm-sprint Kirkkonummi:

Osallistujaluettelo sm-sprint Kirkkonummi: Osallistujaluettelo sm-sprint Kirkkonummi: 101. Yksikkö kevyt, miehet, LM1x Topias Haavisto Joonas Petäjäniemi J-P Petäjäniemi 4. VUOKSEN SOUTAJAT Samuli Cederström 5. NESTEEN SOUTAJAT Panu Soitso 6. SMARK

Lisätiedot

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi

Lisätietoja: www.shorinjiryu.fi Vantaan Jukara KARATE JUDO AIKIDO KARATE Kausitiedote Syksy 2006 SHORINJIRYU KARATEN SM KILPAILUT Kokusai Shorinjiryu karaten avoimet SM-kilpailut järjestetään 28.10.2006 Espoossa. Jukarasta kisoihin lähtee

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

54 816, , , ,00

54 816, , , ,00 TAKON SOUTAJAT RY TALOUSARVIO 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 B2018 B2019 Toteutunut Toteutunut Budjetti Budjetti VARSINAINEN TOIMINTA TUOTOT Nuorisoliikunta: 3010 KOULULAISSOUDUT 400 400 3012 SOUTUSPINNING

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/ 2010 1 / 11. Tammikuu 2010

Jäsentiedote 1/ 2010 1 / 11. Tammikuu 2010 Jäsentiedote 1/ 2010 1 / 11 Julkaisija: Takon Soutajat: Hatanpäänkatu 6 33100 Tampere, p. 03-213 2105 Kotisivu: www.takonsoutajat.fi Sähköposti: Takonsoutajat@takonsoutajat.fi Toimitus: Lasse Mäki p. 040-0606195

Lisätiedot

2.1. Hallitus...4. 2.2. Valmennustoiminta...4

2.1. Hallitus...4. 2.2. Valmennustoiminta...4 internet: http://www.takonsoutajat.fi/ 1(15) Sisällysluettelo Sisältö 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURATOIMINTA... 4 2.1. Hallitus...4 2.2. Valmennustoiminta...4 2.3. Kilpailutoiminta olympialuokat...5 2.3.1. Kansainvälinen

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

SM-hallit Kuva: Esa Salminen

SM-hallit Kuva: Esa Salminen Kuva: Esa Salminen SM-hallit 218 SM-hallit kisattiin tällä kertaa Tampereen Pirkkahallissa, aivan kuten kuten toissa talvena. Järjestelyt pelasivat pääosin erinomaisesti ja Pirkkahalli tarjosi mahtavat

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf 1 Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON SOUDUN OLYMPIALUOKAN MESTARUUS- KILPAILUJEN TEKNISET KILPAILUSÄÄNNÖT Vahvistettu Suomen melonta-

Lisätiedot

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUARA 2/2013 Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi PIKKUJOULUT Kuopion Urheiluautoilijoiden pikkujoulut vietetään lauantaina 23.11.2013 Hotelli Savoniassa,

Lisätiedot

KOHTI KULTAMITALIA. Suomen matemaa3sen yhdistyksen valmennusjaosto. Ma3 Leh=nen Anne- Maria Ernvall- Hytönen

KOHTI KULTAMITALIA. Suomen matemaa3sen yhdistyksen valmennusjaosto. Ma3 Leh=nen Anne- Maria Ernvall- Hytönen KOHTI KULTAMITALIA Suomen matemaa3sen yhdistyksen valmennusjaosto Ma3 Leh=nen Anne- Maria Ernvall- Hytönen TAUSTAA Kilpailut yleismaailmallises= toistaiseksi paras keksintö matema=ikan viemiseksi niiden

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Pientä 'suurta' jännitystä ilmassa saapuminen majoituspaikkaan liikuntahallille. Makuupaikkojen valinta ja

Lisätiedot

Takon Soutajat ry Toimintasuunnitelma 2012

Takon Soutajat ry Toimintasuunnitelma 2012 Takon Soutajat ry Toimintasuunnitelma 2012 1 Takon Soutajat ry Toimintasuunnitelma 2012 1.YLEISTÄ...2 2.SEURAN JOHTO...3 3.VALMENNUSTOIMINTA...4 4.JUNIORI- JA NUORISOTOIMINTA...5 5.KALUSTOTOIMINTA...6

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma 30.12.2009 1(5) TVV SUUNNISTUS TOIMINTAKERTOMUS 2009 TVV jatkoi TVV2010 projektia, jonka tavoitteena on nostaa seura nuorisosuunnistuksen kärkiseurojen joukkoon Suomessa. Seuran nuoret menestyivät parhaiten

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Juoksussa kaiken ikää

Juoksussa kaiken ikää Juoksussa kaiken ikää Liikunta on yksi mielenterveyden tukipilareista Yhdistyksemme haluaa tukea liikkumista ja sitä kautta myös mielenterveyttä Tavoitteena järjestää kaksi juoksukouluryhmää nuorille aikuisille

Lisätiedot

Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 Wikipedia

Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 Wikipedia Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 Wikipedia Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut 1998 olivat historian kolmannet maailmanmestaruuskilpailut ja toiset miesten MM kisat. Ne järjeste4in Tšekissä

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintasuunnitelma ja budjetti 2017 1 1 Yhdistyksen kokoukset Emoseuran sääntömääräinen vuosikokous, sekä emoseuran hallituksen kokous tullaan pitämään jälleen keväällä.

Lisätiedot

SYSMÄN SISU SULKAVALLA PROJEKTI 2015 SYSI JENGI

SYSMÄN SISU SULKAVALLA PROJEKTI 2015 SYSI JENGI SYSMÄN SISU SULKAVALLA PROJEKTI 2015 SYSI JENGI Jari: Ikä 56v, eukko ja 3 mukulaa (aikuisia) Soutanut kirkkovenettä vuodesta 1993, Sulkavalla tulossa 20:s osallistumiskerta. Soutanut ICL:n, Elisan, Keravan,

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016

Vaajakosken Kuohu / Painijaosto. Toimintakertomus 2016 Vaajakosken Kuohu / Painijaosto Toimintakertomus 2016 1 1 Sisällysluettelo 1.0 Johdanto 1.1 Painijaosto 1.2 Jäsenmäärä 1.3 Jäsenyydet 2.0 Toiminta 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin 2.2 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005 Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta Tanssiesitysten lomassa suoritettiin menestyksekkäästi F-katselmus

Lisätiedot

Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla.

Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla. 18.-19.11.2017 Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla. Kuopion Painonnostajien nostajat savuttivat kullan ja 2 hopeaa. Kilpailut KP:sta

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

KUTSU neljän seuran soutuun 6.6.2015

KUTSU neljän seuran soutuun 6.6.2015 Tampereen Suomalaisen Klubin, Tampereen kauppaseuran, Tampereen teknillisen seuran ja tampereen ammattiklubin jäsenille Sivuja 6 KUTSU neljän seuran soutuun 6.6.2015 Tervetuloa sisävesiretkelle ja kannustamaan

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.9.2018 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA 2016-2017 OLYMPIAKAUSI 2017-2018 Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio 30.4.2017 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkueet kaudella 2016-2017 Leirityskalenterit

Lisätiedot

Olympialuokkien soudun kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä vuodelle 2014

Olympialuokkien soudun kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä vuodelle 2014 Olympialuokkien soudun kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä vuodelle 2014 1. Valintajärjestelmän tavoite ja valinnoissa käytettävät periaatteet Suomen Melonta- ja Soutuliiton

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

NOCA. Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät

NOCA. Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät NOCA Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät 1 Avajaisparaati Torstai 7.8. klo 13.00 13.45, Kantasatama Avajaisparaati on sotilasparaati, jossa on mahdollista nähdä kaikki joukkueet koossa

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2015-2016 Yleistä Kausi 2015-2016 oli seuran 25. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin ja ystävyysotteluita pelattiin useita.

Lisätiedot

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat 2012 2015 Nuorisovalmennuspäällikkö 2015 2016 Nuorisovalmentaja 2016 2018 Nuorisovalmentaja 50% 2019 - Valmennuskoordinaattori 50% - työtehtävät,

Lisätiedot

Utriainen ei enää yritä Pekingiin

Utriainen ei enää yritä Pekingiin Utriainen ei enää yritä Pekingiin Olympiamaratonille valmistautuva Kirwa täydensi Ahkeran miesten kaksoisvoiton ESS 19.5.2008 Juha Hölttä Jussi Utriainen juoksi sunnuntaina Vammalassa helponoloisesti maastojuoksun

Lisätiedot

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2018

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2018 Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2018 Tässä dokumentissa käydään läpi olympiasoudun vuoden 2018 näyttökilpailut ja valintakriteerit kansainvälisiin kilpailuihin. On tärkeää tutustua

Lisätiedot

Ruha Wolley Legendaarinen seura

Ruha Wolley Legendaarinen seura - 1 - - 2 - Ruha Wolley Legendaarinen seura Käsissäsi on juuri ilmestynyt Ruha Wolleyn kausijulkaisu. Tämän julkaisun avulla tehdään joka vuosi eteläpohjalaista lentopallohistoriaa, sillä ilman teitä tukijoita

Lisätiedot

Hejdå! - Terveisiä Norjasta

Hejdå! - Terveisiä Norjasta Hejdå! - Terveisiä Norjasta. 17.06.2109 Tai oikeastaan tällä hetkellä istun jo autossa ruotsin puolella, matkalla kohti Tulkholmaa. Reissun viimeinen treeni tehtiin juuri Örebrossa joka oli 1,30h juoksu.

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2013-2014 Yleistä Kausi 2013-2014 oli seuran 23. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin. Seuran yhteistä harjoitusvuoroa jatkettiin

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Liite 2 (Suomen melonta- ja soutuliiton eri lajien kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmän yleisosaan)

Liite 2 (Suomen melonta- ja soutuliiton eri lajien kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmän yleisosaan) Liite 2 (Suomen melonta- ja soutuliiton eri lajien kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmän yleisosaan) Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2016 Tässä dokumentissa

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

Mustaruudin PM kilpailut

Mustaruudin PM kilpailut Mustaruudin PM kilpailut Mustaruudin lieskat ja kipinät, paksu harmaa savu ja kumeat jysähdykset täyttivät ilman kun 64 ilmottautunutta kilpailijaa laukoivat suorituksiaan yli kahdessakymmenessä asetyypeittäin

Lisätiedot

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä?

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 17.01.2011 1) Seuran nimi? 2) Laji ja suorituspaikat? 3) Harjoitusolosuhteet ja mahdollisuudet? 4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 5) Minkälaisia toiveita seurallanne

Lisätiedot

Kesäkauden päättäjäisissä jaettavat kiertopalkinnot :

Kesäkauden päättäjäisissä jaettavat kiertopalkinnot : EsSun KIERTOPALKINTOJEN SÄÄNNÖT 2012 Espoon Suunnan Johtokunta on kokouksessaan 3.4.2012 vahvistanut nämä säännöt olemaan voimassa toistaiseksi. S Ä Ä N N Ö T Kiertopalkinto voidaan antaa joko henkilölle

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö 2016-2017 yleiskatsaus, huippu-urheilu MM-LAHTI 2017 ONNISTUMINEN!!! https://www.youtube.com/watch?v=li4t-beuao4

Lisätiedot

Puuvenejaos

Puuvenejaos Puuvenejaos 20.7.2015 Kokouksen esityslista Aika 20.7.2015 kello 22:00 25.7.2015 klo 18:00 Paikka Sähköpostikokous Kutsuttu Paavo Salonen puheenjohtaja Marika Laaksonen Anu Takala Reijo Lahtonen Carla

Lisätiedot

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä AJO MOTORSPORT Press release 2011-30-03 Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin ja samalla myös perustelluin tavoittein tulevana

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

3/2014. Tietoa lukijoista

3/2014. Tietoa lukijoista 3/2014 Tietoa lukijoista Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden, Suomen 2. luetuimman päivälehden, kuukausiliite. Se on maaseudulla asuvalle ihmiselle tehty aikakauslehti. Lehti on onnistunut tehtävässään ja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Sisältö

Sisällysluettelo. Sisältö internet: http://www.takonsoutajat.fi/ 1(15) Sisällysluettelo Sisältö 1. YLEISTÄ 2. SEURATOIMINTA 2.1. Hallitus 2.2. Valmennustoiminta 2.3. Kilpailutoiminta olympialuokat 2.3.1. Kansainvälinen soutu 2.3.2.

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Bryssel 13. toukokuuta 2011 Nuoret liikkeellä -hanketta koskeva Flash-Eurobarometri

Bryssel 13. toukokuuta 2011 Nuoret liikkeellä -hanketta koskeva Flash-Eurobarometri MEMO/11/292 Bryssel 13. toukokuuta 2011 Bryssel 13. toukokuuta 2011 Nuoret liikkeellä -hanketta koskeva Flash-Eurobarometri Nuorista eurooppalaisista 53 prosenttia muuttaisi ulkomaille töihin Yli puolet

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(6) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2011 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 2(6) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

KIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT. Amiraalin pokaali

KIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT. Amiraalin pokaali KIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT Amiraalin pokaali 1. Palkinto jaetaan Soutuliiton jäsenseuralle miesten Suomen mestaruuskilpailuissa 2. Palkinnon nimi on Amiraalin pokaali 3. Palkinnon lahjoittaja on kontra-amiraali

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020 Kiilat Hockey strategia perustuu Suomen Jääkiekkoliiton luomaan strategiaan, jossa on VISIO: Intohimona jääkiekko ja MISSIO: Suomi-kiekosta lisäarvoa elämääsi 1 Tähän kuuluu vahvasti yhteiset TAHTOTILAT:

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT

SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT SISÄLTÖ 1 Yleiset säännöt 3 2 Stipendit/tunnustuspalkinnot 5 3 Kunnon Kuntalainen 6 3 Ilmoituslomakkeet (1-3)

Lisätiedot

Häjyjen pj:n kommentti Simo Nikulan Ilkassa 25.7.2014 olleeseen kirjoitukseen, jossa hän käsitteli E-P:n liikuntatapahtumia.

Häjyjen pj:n kommentti Simo Nikulan Ilkassa 25.7.2014 olleeseen kirjoitukseen, jossa hän käsitteli E-P:n liikuntatapahtumia. Sippolan Eero hei! Olen Hölkkä- ja kuntoliikuntaseura Häjyt ry:n puheenjohtaja. Toivon, että julkaisette ao. tekstini Ilkassa ja mahd. muissakin Ilkka-konsernin julkaisuissa. Asia koskee mm. Nikun kommenttia

Lisätiedot

PUUKAUPPAA JA METSÄPALVELUJA - 2 -

PUUKAUPPAA JA METSÄPALVELUJA - 2 - - 1 - - 2 - PUUKAUPPAA JA METSÄPALVELUJA Lähdetäänkö katsomaan, miten metsäsi voi? Sovi tilakäynnistä metsäasiantuntijamme kanssa: Lapua: Martti Turja, p. 0500 563 406 ja Nurmo: Jussi Alakoskela, p. 040

Lisätiedot

Naistoimikunnan toiminta 2016 Kohderyhmä Osallistujat

Naistoimikunnan toiminta 2016 Kohderyhmä Osallistujat Naistoimikunnan toiminta 2016 Kohderyhmä Osallistujat Kauden avajaistapahtuma: kauden toiminnan esittely,, hyvä tilaisuus tutustuminen, golfiin liittyvää ohjelmaa uusille jäsenille 34 Kisat Avauskisa Naisten

Lisätiedot