Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) Särkelä Riitta, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL (varapuheenjohtaja)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) Särkelä Riitta, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL (varapuheenjohtaja)"

Transkriptio

1 Läsnä: Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) Särkelä Riitta, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL (varapuheenjohtaja) Salmimies Okko-Pekka, UM Virtala Mirja, OPM Granlund Marja, VM Nyholm Inga, VM Kukkonen Anneli, Verohallitus Keskinen Mia, Verohallitus Ranto Esko, TUL Anttila Rainer, SLU Tahvanainen Jukka, Allianssi ry Vaisto Heikki, Sosiaali- ja terveysalojen yhteistyöyhdistys YTY ry Kouros Kristiina, Ihmisoikeusliitto ry Wallén Björn, SSC Lehtonen Jukka, EK Peltola Marja-Liisa, Keskuskauppakamari Harju Aaro, Suomen kansalaisfoorumi SKAF ry Fraktman Saara, Naisjärjestöt Yhteistyössä Nytkis ry Kalliokoski Seppo, Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry Kurikka Päivi, Kuntaliitto Aalto-Matturi Sari, oikeusministeriö (pääsihteeri) Perälä Erkki, oikeusministeriö Wilhelmsson Niklas, oikeusministeriö Karjalainen Maija, oikeusministeriö Ojala Marjo, OTT

2 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2009 Aika: 2. syyskuuta 2009 klo Paikka: Kokoushuone Vitsippan, Folkhälsan (Topeliuksenkatu 20) 1. Kokouksen avaaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Asialistalta kohta 5 (VM:n verotyöryhmän loppuraportti) siirrettiin käsiteltäväksi neljäntenä. Kansalaisten osallisuus aluehallinnon kehittämishankkeessa siirrettiin käsiteltäväksi kohdasta 7 seuraavaan kokoukseen. Hyväksyttiin asialista ja edellisen kokouksen pöytäkirja muutoksitta. 2. Muutokset KANE:n kokoonpanossa Hyväksyttiin seuraavat muutokset kokoonpanossa: - varajäseneksi vt. pääsihteeri Markus Söderlundin tilalle pääsihteeri Jukka Tahvanainen (Allianssi) - varsinaiseksi jäseneksi apulaisosastopäällikkö Erja Tikan tilalle osastopäällikkö Okko-Pekka Salmimies (UM) - varajäseneksi yksikön päällikkö Leo Olasvirran tilalle apulaisosastopäällikkö Piritta Asunmaa (UM) - pysyväksi asiantuntijajäseneksi pääsihteeri Tanja Auvisen tilalle vs. järjestökoordinaattori Saara Fraktman (Naisjärjestöt Yhteistyössä Nytkis ry) 3. Yleishyödylliset palvelut -työryhmän jatkotyöhön liittyvä selvitys OTT Marjo Ojala esitteli KANE:n teettämän selvityksen kansalaisjärjestöjen roolista yleishyödyllisten palvelujen tuottajana. Selvityksen loppuraportti julkaistaan kokonaisuudessaan lokakuussa KANE:n asettama työryhmä arvioi loppuvuonna 2009 selvityksestä esille nousevia kehittämistarpeita ja valmistelee KANE:n linjauksia. Ojala esitteli mahdollisina kehityskohteina esimerkiksi yleishyödyllisyyden käsitteen selventämisen, hankintayksikön selonottovelvollisuuden kynnysarvon nostamisen sekä julkisen palvelun velvoitteen antamisen tietyille järjestöille. Keskustelussa korostettiin sosiaalisten perusoikeuksien näkökulmaa yhtenä palvelujen yleishyödyllisyyteen ja niiden kohteluun vaikuttavana tulkintaperusteena. Keskusteltiin SGEI-palveluiden tulkinnasta muissa EU-maissa ja todettiin, että SGEIpalvelut ja julkiset palvelut ovat erityisesti pohjoismaiseen hyvinvointimalliin liittyvä haaste. Kansainvälisen vertailun tekemistä työryhmän valmistelutyössä ei nähty enää tässä vaiheessa hyödylliseksi. Todettiin, että työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut elokuussa esitteen, joka tarjoaa tietoa SGEI-palveluista viranomaisille. Päätettiin asettaa työryhmä valmistelemaan KANE:n linjauksia järjestöistä yleishyödyllisten palvelujen tuottajina. Työryhmän toimikausi alkaa 2.9. ja loppuu Työryhmä pyrkii tuomaan esityksensä jo KANE:n joulukuun kokoukseen, mutta viimeistään vuoden 2010 ensimmäiseen kokoukseen.

3 Työryhmän kokoonpano: Puheenjohtaja Riitta Särkelä, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry Jäsenet 1. Jukka Tahvanainen, Allianssi ry 2. Aaro Harju, Kansalaisfoorumi SKAF ry 3. Elise Pekkala, työ- ja elinkeinoministeriö 4. Markus Seppelin, sosiaali- ja terveysministeriö 5. Mirja Virtala, opetusministeriö Sihteeri: Maija Karjalainen, oikeusministeriö 4. VM:n verotyöryhmän loppuraportti Yleishyödyllisten yhteisöjen verotusta pohtineen valtioministeriön työryhmän loppuraportti valmistui pienen jatkoajan jälkeen ja julkistettiin Kuten jo KANE:n kesäkuun kokouksessa todettiin, ei työryhmän toimeksiantona ollut tarkastella järjestöjen verotusta toimintaedellytysten vahvistamisen näkökulmasta vaan tarkastelun näkökulmana oli verotuksen selkeyttäminen ja kilpailuneutraalisuuden turvaaminen. Raporttiin jätettiin kaksi lausumaa, joista toinen oikeusministeriön ja toinen KANE:a työryhmässä edustaneen Stefan Mutasen ja Hiihtoliiton Juha Viertolan yhteinen. KANE:n työvaliokunnan keskustelussa on pidetty tärkeänä, ettei työryhmän esityksiä lähdetä sellaisenaan toteuttamaan vaan seuraavassa vaiheessa järjestöjen toimintaedellytysten vahvistamiseen liittyvä tarkastelu ja kysymys kilpailuneutraalisuudesta tulisi yhteen sovittaa. Tämä edellyttäisi myös kilpailuneutraalisuuden ja sen kansallisten soveltamismahdollisuuksien syvempää tarkastelua. KANE:n edustajana työryhmässä toiminut Stefan Mutanen esitteli loppuraporttia. Koska työryhmän työskentelyssä ei ole ollut mukana järjestöjen toimintaedellytysten näkökulmaa, on monen siihen sisältyvän toimenpiteen vaikutuksia järjestöjen toimintaedellytyksiin vaikea arvioida. Raportissa ei myöskään ole esillä järjestöille tehtävien lahjoitusten verovähennysoikeus, josta on kirjaus hallitusohjelmassa. Keskusteltiin verotyöryhmän raportista. Yleisesti raporttia pidettiin melko sekavana, eikä sen katsottu tuovan uutta järjestöjen verotuksen ongelmakohtiin. Huomautettiin, että raportissa toistuva muotoilu saattaa joissain tapauksissa lieventää verotusta johtaa harhaan, koska kyse on tällöinkin vain harvoista yksittäistapauksista. Verotyöryhmä on katsonut, että superhyödyllisille yhteisöille myönnettäviin verohuojennuksiin tulisi soveltaa vähämerkityksistä tukea koskevia ns. de minimis säännöksiä. Asian nähtiin vaativan jatkoselvitystä. Päätettiin, että KANE:n verojaosto ja työvaliokunta valmistelevat lausuntoa verotyöryhmän raporttiin, kun raportti lähtee lausuntokierrokselle syyskuun aikana. Lausunto viimeistellään KANE:n seuraavassa kokouksessa. Todettiin, että verojaoston on myös pohdittava, miten järjestöjen verovalmistelutyötä jatketaan.

4 5. Jaostot ja työryhmät Tutkimusjaoston puheenjohtaja Aaro Harju kertoi jaoston tekevän parhaillaan selvitystä kansalaisyhteiskuntatutkimuksen tilasta. Selvitys on KANE:n käytössä myöhemmin syksyllä. Kehitteillä on myös sivusto, johon on koottu järjestöille tietoa avustusmahdollisuuksista. Osallisuusjaoston puheenjohtajaksi Björn Wallénin tilalle on tullut Jukka Tahvanainen. Jaoston tärkeimpinä teemoina ovat nuorten osallisuus ja demokratiakasvatus. Jaostossa on myös käsitelty aloitetta oppilaskuntatoiminnasta. Viestintätyöryhmästä ei ollut ketään paikalla. Päätettiin asettaa avustukset ja taloudelliset toimintaedellytykset -työryhmä, jonka toimikausi kestää asti. Työryhmän kokoonpano: Puheenjohtaja Jukka Pekkala Jäsenet 1. Heikki Kukkonen 2. Hilkka Nousiainen 3. Timo Lappalainen 4. Jukka Tahvanainen 5. Heikki Vaisto Sihteeri: Erkki Perälä 2. sihteeri: Maija Karjalainen 6. Demokratiapolitiikan valmistelu Ministeriöiden lausuntokierrosta demokratia-asiakirjasta oli jatkettu 7.9. asti. Toivottiin kaikkien tahojen toimittavan lausuntonsa ajoissa, jotta esitys periaatepäätöksestä saadaan mahdollisimman pian valtioneuvostolle. Niklas Wilhemsson oikeusministeriöstä esitteli Washingtonissa järjestetyn demokratiapoliittisen konferenssin teemoja. Konferenssin loppuraporttina tuotettiin kansalaisjärjestöjen esitys USA:n hallinnon demokratiapoliittiseksi agendaksi. Huomattavaa on se, että esille konferenssissa nousseet asiat olivat melko samantyyppisiä kuin suomalaisessa demokratia-asiakirjassa huolimatta maiden poliittisten järjestelmien erilaisuudesta. USA:ssa on Obaman kaudella mm. perustettu kansalaisvaikuttamisen yksikkö Valkoiseen taloon ja kehitelty välineitä sähköiseen osallistumiseen. Keskusteltiin raportista ja demokratiapoliittisesta asiakirjasta. Todettiin, että suomalaisen demokratiapolitiikan linjaamisessa on huomioitava myös kansainväliset impulssit. USA:sta voitaisiin ottaa mallia erityisesti suurten deliberatiivisten prosessien osalta. Suomessa on tähän asti keskitytty arkisen hallinnon ja kansalaisten vuorovaikutuksen parantamiseen. Tuotiin esille, että syksyllä julkaistaan pamfletti kansanaloitteista ja kansanäänestyksistä USA:ssa. Osallisuusjaosto toimittaa pamfletin KANE:n verkostoon.

5 7. Kuulemisen kehittäminen hallinnossa 8. Muut asiat Sari Aalto-Matturi esitteli HAVU-hankkeen loppuraporttia. Valtionhallinnon vuorovaikutuskäytäntöjen parantamiseksi käynnistetty hanke esittää muun muassa vuorovaikutussuunnittelijoiden verkoston perustamista. Verkosto on ajateltu toteutettavaksi tehtävien uudelleenjärjestelyllä, ei uusia virkoja perustamalla. HAVU-hanke painotti, että ministeriöiden on viimein luotava kansalaisjärjestöstrategiat, joita niiltä on edellytetty jo vuodesta 2002 lähtien. Kansalaisjärjestöstrategioiden runkona voisi toimia demokratiapoliittisessa asiakirjassa esitetty kansalaisyhteiskuntasitoumus, jonka järjestöt ja hallinto tekevät yhteistyössä. HAVU:n muut esitykset liittyivät muiden muassa osallisuuden ja kuulemisen arviointiin ja mittaamiseen, uusien vuorovaikutuskanavien ja menetelmien käyttöönottoon, osaamisen vahvistamiseen sekä hallinnon mediaseurannan ulottamista verkossa käytävään keskusteluun. Uuden verkkoosallistumisen infrastruktuurin, ns. osallistumisympäristön, on määrä aloittaa toimintansa 2011, johon mennessä ministeriöillä olisi tärkeää olla vuorovaikutussuunnittelijat nimettyinä. KANE:n lausunto demokratia-asiakirjaan valmistellaan demokratiapolitiikan työryhmässä ja työvaliokunnassa ja lähetetään kommentoitavaksi KANE:n sähköpostilistalla. Todettiin, että lausuntoa valmisteltaessa huomioidaan myös kokouksen jälkeen alkavassa kansalaisyhteiskuntafoorumissa esille nousevat järjestöjen näkökulmat.. Todettiin, että KANE:n ministeriökierros alkaa tiistaina 8.9. sisäasiainministeriöstä. Kiinasta on tulossa delegaatio tutustumaan suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan ja hallinnon vuorovaikutukseen syys-lokakuun vaihteessa. KANE järjestää delegaatiolle puolen päivän ohjelman. Vierailun ohjelmasta vastaavat myös UM ja sisäasiainministeriö. 9. Seuraava kokous Seuraava kokous pidetään klo Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta. Esittely

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta. Esittely Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta Esittely Neuvottelukunnan jäsenistö Puheenjohtaja: Pääsihteeri Jukka Pekkala, Suomen liikunta ja urheilu ry Varapuheenjohtaja: Toiminnanjohtaja Riitta Särkelä,

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 6/2009

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 6/2009 23.11.2009 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 6/2009 Aika: 17. marraskuuta 2009 klo 15-17 Paikka: Aulakabinetti, Valkea talo (Ilkantie 4, Helsinki) Läsnä: Jukka Pekkala, Suomen Liikunta

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 7/2009

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 7/2009 10.1.2010 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 7/2009 Aika: 16. joulukuuta 2009 klo 10-13 Paikka: Ravintola Lasipalatsi Läsnä: Jukka Pekkala, Suomen Liikunta ja Urheilu (pj) Riitta Särkelä,

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 26.10.2009 Läsnä: Jukka Pekkala, SLU ry (pj.) Markus Seppelin, STM Marja Granlund, VM Rainer Anttila, SLU ry Ossi Heinänen, Allianssi ry Jukka Tahvanainen, Allianssi ry Heikki Vaisto, YTY ry Hilkka Nousiainen,

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010 31.5.2010 PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010 Aika: perjantaina 23. huhtikuuta 2010 klo 9-12 Paikka: SLU-talo, sali 2 (Radiokatu 20) Läsnä: Jukka Pekkala, Suomen Liikunta

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2009. Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja)

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2009. Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja) PÖYTÄKIRJA 27.2.2009 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2009 Aika ja paikka: maanantai 23.2.2009 klo 13 16, Säätytalo Läsnä: Pekkala Jukka, Suomen Liikunta ja Urheilu (puheenjohtaja)

Lisätiedot

MITÄ NYT PITÄISI TEHDÄ? FT AARO HARJU YTT JORMA NIEMELÄ SELVITYSHENKILÖIDEN RAPORTTI 2011

MITÄ NYT PITÄISI TEHDÄ? FT AARO HARJU YTT JORMA NIEMELÄ SELVITYSHENKILÖIDEN RAPORTTI 2011 MITÄ NYT PITÄISI TEHDÄ? FT AARO HARJU YTT JORMA NIEMELÄ SELVITYSHENKILÖIDEN RAPORTTI 2011 TOIMEKSIANNON TAUSTA Valtioneuvoston periaatepäätös 4.2.2010 demokratian edistämisestä Taustalla mm. kansalaisyhteiskuntapolitiikan

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto Huotarinen Heini (85) Ylitarkastaja p

Valtioneuvoston yleisistunto Huotarinen Heini (85) Ylitarkastaja p Valtioneuvoston yleisistunto 9.2.2017 Huotarinen Heini (85) Ylitarkastaja p. 029 5150127 Ministeri Lindström Oikeusministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan

Lisätiedot

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous

Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Porin selvitysalueen kuntajakoselvitys Työvaliokunnan 6. kokous Aika: 7.2.2014 klo 13.00-15.50 Paikka: Merikarvian kunnatalo Läsnä: Jaana Laitinen-Pesola, pj x Aino-Maija Luukkonen x Pori Leena Jokinen-Anttila

Lisätiedot

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti 2007 2011

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti 2007 2011 Toiminta ja hallinto Verksamhet och förvaltning 52/2011 Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti 2007 2011 52/2011 Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan loppuraportti 2007

Lisätiedot

Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut. Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö

Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut. Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Demokratian kehittäminen: taustaa Kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelma

Lisätiedot

Valtion demokratiapolitiikka ja demokratian uudet haasteet. Niklas Wilhelmsson oikeusministeriö demokratia- kieli ja perusoikeusasioiden yksikkö

Valtion demokratiapolitiikka ja demokratian uudet haasteet. Niklas Wilhelmsson oikeusministeriö demokratia- kieli ja perusoikeusasioiden yksikkö Valtion demokratiapolitiikka ja demokratian uudet haasteet Niklas Wilhelmsson oikeusministeriö demokratia- kieli ja perusoikeusasioiden yksikkö 1 Taulukko, Democracy indexin kymmenen kärki Overall score

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN TALOUDELLISET TOIMINTAEDELLYTYKSET Selvitys oikeusministeriölle Aaro Harju filosofian tohtori pääsihteeri

JÄRJESTÖJEN TALOUDELLISET TOIMINTAEDELLYTYKSET Selvitys oikeusministeriölle Aaro Harju filosofian tohtori pääsihteeri JÄRJESTÖJEN TALOUDELLISET TOIMINTAEDELLYTYKSET Selvitys oikeusministeriölle 22.12.2010 Aaro Harju filosofian tohtori pääsihteeri Politiikkaosio Ohjelmaperusteinen rahoitus. hankerahoituksella laaja alaisia

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 7/2009 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 7/2009 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 7/2009 Aika 20.11.2009, alkaen klo 12.00 13.34 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Anni Aalto

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti

Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti Laatija: Oikeusministeriö Vastauksen määräpäivä: 30.11.2015 Vapaaehtoistyön koordinaatiota ja toimintaedellytysten kehittämistä selvittävän työryhmän raportti Sisältö Johdanto, Tausta... 1 Jakelu... 2

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU VAPAA-AIKATYÖRYHMÄ MUISTIO 1/2015 23.1.2015

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU VAPAA-AIKATYÖRYHMÄ MUISTIO 1/2015 23.1.2015 Aika: klo 9 10.11 Paikka: Ryhmähuone 3, Virastotalon 5. krs. Osallistujat: Lauri Savisaari tilaajapäällikkö Tampere pj. Toimi Jaatinen tuotantojohtaja Tampere Marko Ojala vs.vapaa-aikajohtaja Ylöjärvi

Lisätiedot

Yleishyödyllisten yhteisöjen verotusta selvittänyt työryhmä keskeisiä kohtia muistion lausuntoyhteenvedosta. Erityisasiantuntija Ilkka Lahti

Yleishyödyllisten yhteisöjen verotusta selvittänyt työryhmä keskeisiä kohtia muistion lausuntoyhteenvedosta. Erityisasiantuntija Ilkka Lahti Yleishyödyllisten yhteisöjen verotusta selvittänyt työryhmä keskeisiä kohtia muistion lausuntoyhteenvedosta Erityisasiantuntija Ilkka Lahti Taustaa työryhmästä VM asetti 13.3.2009 työryhmän, jonka tehtävänä

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE 2017 2021 Selitteet i KOKO TOIMIKAUDEN JATKUVAT TOIMENPITEET 1. Toimitaan kumppanina relevanteissa avointa hallintoa sekä osallistumista ja vaikuttamista edistävissä hankkeissa

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS 1 KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS / 2 AIKA: 20.1.2014 klo 9.00 PAIKKA: Luvian kunnantalo TYÖVALIOKUNNAN KOKOONPANO Jaana Karrimaa, Harjavalta Markku Rauta, Harjavalta Reijo Nummikari,

Lisätiedot

Läsnä pj. Jouko Skinnari /sd vpj. Jari Leppä /kesk jäs. Sari Essayah /kd (1 ja 2 )

Läsnä pj. Jouko Skinnari /sd vpj. Jari Leppä /kesk jäs. Sari Essayah /kd (1 ja 2 ) TALOUSVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2005 vp Torstai 3.2.2005 kello 12.00-13.45 Läsnä pj. Jouko Skinnari /sd vpj. Jari Leppä /kesk jäs. Sari Essayah /kd (1 ja 2 ) Klaus Hellberg /sd Reijo Kallio /sd Esko Kiviranta

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika: torstai klo 10-12

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika: torstai klo 10-12 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: torstai 26.11.2015 klo 10-12 Paikka: työ- ja elinkeinoministeriö, Eteläesplanadi 4, auditorio Osallistujat Puheenjohtajisto pääsihteeri Vertti

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2012

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2012 PÖYTÄKIRJA OM005:00/2012 5.12.2012 KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2012 Aika: keskiviikko 5.12.2012 klo 11-13 Paikka: Aktia-Sali, Allianssi-talo (Asemapäällikönkatu 1, Helsinki)

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 22.01. 2010, kello 9:00 16:00 Paikka Finanssialan keskusliitto, Bulevardi 28 Paikalla Martti From TIEKE, pj Ari Pulkkinen Agentit, ohjelmistotalotyöryhmä pj Pirjo Ilola

Lisätiedot

Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät STEA Hilppa Tervonen

Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät STEA Hilppa Tervonen Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät 7.-8.9.2017 STEA Hilppa Tervonen STEA STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Järjestöneuvottelukuntien hyviä käytäntöjä muualta Suomesta Kansalaisjärjestöilta Ylivieskassa

Järjestöneuvottelukuntien hyviä käytäntöjä muualta Suomesta Kansalaisjärjestöilta Ylivieskassa Järjestöneuvottelukuntien hyviä käytäntöjä muualta Suomesta Kansalaisjärjestöilta Ylivieskassa 2.10.2013 Marjo Riitta Tervonen, Pohjois-Suomen erityisasiantuntija SOSTE Suomen sosiaali ja terveys Perustettu

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: , klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: , klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Hallituksen kokous 2/2019 Aika: 11.2.2019, klo 8.30 Paikka: SOSTEn kokoustila Purje Osoite: Yliopistonkatu 5 Pöytäkirja Läsnä: x Jukka Tahvanainen, puheenjohtaja este

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Pöytäkirja 1 (9) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Aika 7.6.2016 kello 18:00-19:13 Paikka n kaupunginhalllituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan. päivitetty

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan. päivitetty VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE 2017 2021 Selitteet i KOKO TOIMIKAUDEN JATKUVAT TOIMENPITEET 1. Toimitaan kumppanina relevanteissa avointa hallintoa sekä osallistumista ja vaikuttamista edistävissä hankkeissa

Lisätiedot

Teeman laajuuden ja monimuotoisuuden vuoksi demokratiapoliittisen selonteon rakenne jaetaan yleiseen ja temaattiseen osaan.

Teeman laajuuden ja monimuotoisuuden vuoksi demokratiapoliittisen selonteon rakenne jaetaan yleiseen ja temaattiseen osaan. Liite 1 OM 7/021/2011 Demokratiapoliittinen selonteko, arviointisuunnitelma 1 Demokratiapoliittinen selonteko Hallitusohjelmassa linjataan, että äänestysaktiivisuutta ja kansalaisvaikuttamisen edellytyksiä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 28.8.2009 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja

Lisätiedot

JHS-järjestelmä ja standardit. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, KuntaIT-yksikkö

JHS-järjestelmä ja standardit. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, KuntaIT-yksikkö JHS-järjestelmä ja standardit Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, KuntaIT-yksikkö 9.6.2010 1 JHS-järjestelmän historiaa Valtioneuvosto päätti valtionhallinnon sisäisistä standardeista

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2014

PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2014 PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 4/2014 Aika: tiistai 2.12.2014 klo 9-12 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, nh. Jakovara Läsnä Eero Rämö, neuvottelukunnan puheenjohtaja

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2012

KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2012 6.9.2012 PÖYTÄKIRJA KANSALAISYHTEISKUNTAPOLITIIKAN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 1/2012 Aika: Perjantai 24.8.2012 klo 9.00 12.00 Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9 11 Läsnä: Puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen,

Lisätiedot

Liikenneverkon kehittämistä liiketaloudellisesti selvittävän hankkeen organisointi

Liikenneverkon kehittämistä liiketaloudellisesti selvittävän hankkeen organisointi 1(5) 25.1.2017 Liikenneverkon kehittämistä liiketaloudellisesti selvittävän hankkeen organisointi Ohjausryhmä Juhapekka Ristola, LVM Antti Vehviläinen, Liikennevirasto Kari Wihlman, Liikenteen turvallisuusvirasto

Lisätiedot

Säädösvalmistelun kuulemisohjeet. Sisältö. Johdanto, Tavoitteet. Luonnos KANEn lausunnoksi (kokous 26.11.2015) Laatija: Oikeusministeriö

Säädösvalmistelun kuulemisohjeet. Sisältö. Johdanto, Tavoitteet. Luonnos KANEn lausunnoksi (kokous 26.11.2015) Laatija: Oikeusministeriö Luonnos KANEn lausunnoksi (kokous 26.11.2015) Laatija: Oikeusministeriö Vastauksen määräpäivä: 16.11.2015 (KANE hakenut ja saanut lisäaikaa) Säädösvalmistelun kuulemisohjeet Sisältö Johdanto, Tavoitteet...

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

1 Tukiryhmän puheenjohtaja Sanna Lauslahti avasi kokouksen klo 8:20. 2 Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan haastekampanja

1 Tukiryhmän puheenjohtaja Sanna Lauslahti avasi kokouksen klo 8:20. 2 Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan haastekampanja 1 EDUSKUNNAN VAPAAEHTOISTOIMINNAN TUKIRYHMÄN KOKOUS Aika: To 2.10.2014 klo 8.20-9 Paikka: Eduskunta, Sali A 107 MUISTIO 3.10.2014 Läsnä eduskunnasta: Anne Kalmari Sanna Lauslahti Kari Uotila Pirkko Mattila

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖ. Luonnos Demokratiaselonteko

OIKEUSMINISTERIÖ. Luonnos Demokratiaselonteko OIKEUSMINISTERIÖ MUISTIO Luonnos 15.8.2012 1 Demokratiaselonteko Hallitusohjelmassa linjataan, että äänestysaktiivisuutta ja kansalaisvaikuttamisen edellytyksiä kehitetään kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelman

Lisätiedot

Keskiviikko kello Läsnä nimenhuudossa

Keskiviikko kello Läsnä nimenhuudossa SUURI VALIOKUNTA Valiokunnan kokous 20/2005 vp Keskiviikko 4.5.2005 kello 13.30-14.47 Läsnä nimenhuudossa pj. vpj. vpj. jäs. Jari Vilén /kok Antti Kaikkonen /kesk Kimmo Kiljunen /sd Mikko Elo /sd Heidi

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 15.11.2013 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle Läsnä Läsnä 32 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuus

Lisätiedot

5.9.2011. Paikka Sisäasiainministeriö, Kirkkokatu 12, kokoushuone 229.

5.9.2011. Paikka Sisäasiainministeriö, Kirkkokatu 12, kokoushuone 229. 5.9.2011 YRITYSTURVALLISUUDEN KANSALLINEN YHTEISTYÖRYHMÄ Aika 15.8.2011 klo 14.00 15.30 Paikka Sisäasiainministeriö, Kirkkokatu 12, kokoushuone 229. Läsnä Ritva Viljanen, SM, puheenjohtaja Hollmén Jyrki,

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä PÖYTÄKIRJA 4/2016 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.6.2016 klo 9.00 9.45 Paikka: Nivala, Nivalan teknologiakeskus Nitek, Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila

Lisätiedot

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke

KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke KASPERI II - Väli-Suomen lasten, nuorten ja lapsiperheiden palvelujen kehittämishanke Ohjausryhmän kokous Muistio 3/2012 AIKA: 7.9.2012 klo 9.15-12.05 PAIKKA: Kokouskeskus Juvenes, Åkerlundinkatu 1, Kokoustila

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

jäsenet: pj Petri Puukki Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Eila Polojärvi kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen

jäsenet: pj Petri Puukki Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Eila Polojärvi kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen Sivu 1 / 6 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3 / 2014 Aika: keskiviikko 19.3.2014 klo 17.34-19.22 Paikka: Lähetyskoti, Alinenkatu 11 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri Puukki Minna

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 9/2018 1 Aika 13.09.2018 klo 14:03-15:45 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3 krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Uudenmaan maakunnan tilatoiminnon

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan. päivitetty

VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE Selitteet i. Suunnitelmaa täydennetään toimikauden ajan. päivitetty VUOSISUUNNITELMA TOIMIKAUDELLE 2017 2021 Selitteet i KOKO TOIMIKAUDEN JATKUVAT TOIMENPITEET 1. Toimitaan kumppanina relevanteissa avointa hallintoa sekä osallistumista ja vaikuttamista edistävissä hankkeissa

Lisätiedot

Demokratia ja osallistumisoikeudet maakuntalaissa

Demokratia ja osallistumisoikeudet maakuntalaissa Demokratia ja osallistumisoikeudet maakuntalaissa Demokratiapäivä 17.10.2017 Rinnakkaisseminaari 3: Maakunnat ja demokratia Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö 1 Maakuntavaalit Hallitusohjelman

Lisätiedot

Pekka Mansikkamäki, varapuheenjohtaja varajäsen Terhi Sten. Tommi Eskonen varajäsen Lotta Lammi. Marja Huttunen, TyöMaa projekti

Pekka Mansikkamäki, varapuheenjohtaja varajäsen Terhi Sten. Tommi Eskonen varajäsen Lotta Lammi. Marja Huttunen, TyöMaa projekti PÖYTÄKIRJA 1 Kokous: TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN TYÖPOLIITTINEN YHTEISTYÖRYHMÄ Aika: 24.11.2010 klo 10 12 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikkö, Hammareninkatu 8 B, kokoushuone Omena 4.krs Osallistujat:

Lisätiedot

SEINÄJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1

SEINÄJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 SEINÄJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 Aika Torstai 4.4.2013 klo 15.00 16.50 Paikka Läsnä Poissa Jaaksi-Sali, Seinäjoki Jaakko Ventelä, puheenjohtaja Juhani Mäki, 1. varapuheenjohtaja Raija Ranta Kaarina Hautala

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta , LIITE 1 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/ (11) SAIRAANHOITOPIIRI

Tarkastuslautakunta , LIITE 1 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/ (11) SAIRAANHOITOPIIRI HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (11) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 23.03.2015 klo 9:00-12:40 PAIKKA Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 24 EDELLISEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (5) 369 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli asetti kokouksessaan 6.6.2016 valtuustoryhmistä ja kunnallisjärjestöjen

Lisätiedot

SOSIAALITAITO OY SOCIALKOMPETENS AB

SOSIAALITAITO OY SOCIALKOMPETENS AB PÖYTÄKIRJA SOSIAALITAITO OY SOCIALKOMPETENS AB VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2008 Aika: 14.5.2008 klo 13.30 14.25 Paikka: Järvenpää-talo, Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää Läsnä: kunta osallistuja äänimäärä Hyvinkään

Lisätiedot

Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriö

Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriö Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä Työ- ja elinkeinoministeriö ALKU uudistus ja maakunnan yhteistyöryhmät ALKU uudistuksessa MYR:lle ei tullut erityisiä uusia

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 171/2011 Valtioneuvoston asetus. riistahallinnosta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 171/2011 Valtioneuvoston asetus. riistahallinnosta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 28 päivänä helmikuuta 2011 171/2011 Valtioneuvoston asetus riistahallinnosta Annettu Helsingissä 24 päivänä helmikuuta 2011 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti,

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 682. Laki. Venäjän kanssa kansainvälisestä maantieliikenteestä tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä

SISÄLLYS. N:o 682. Laki. Venäjän kanssa kansainvälisestä maantieliikenteestä tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2001 Julkaistu Helsingissä 1 päivänä elokuuta 2001 N:o 682 687 SISÄLLYS N:o Sivu 682 Laki Venäjän kanssa kansainvälisestä maantieliikenteestä tehdyn sopimuksen eräiden määräysten

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään liikuntalain (390/2015) nojalla: Valtioneuvoston asetus liikunnan edistämisestä 1 luku Valtion liikuntaneuvosto 1 Valtion liikuntaneuvoston ja sen jaostojen

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Hämeenlinnan kirkossa, Kirkkorinne, 13100 Hämeenlinna. Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.12.2016 klo 13.00 Paikka: Kenkävero, Mikkeli Jäsenet: Hirvensalmi: Mielikäinen Kari, Järvenpää Kangasniemi: Haapanen Rauno, Hyvinkää

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 14.9.2017 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2017 Aika: Torstai 14.9.2017 klo 18.00 19.00 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies Kaisa Tiusanen

OIKEUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies Kaisa Tiusanen VALTIONEUVOSTON ASETUS PERUS- JA IHMISOIKEUSYHTEYSHENKILÖIDEN VERKOSTOSTA 1 Yleistä Valtioneuvosto hyväksyi 22.3.2012 kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman, jonka perusteella oikeusministeriö

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 3/2017

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 3/2017 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto 3/2017 Kokousaika Tiistai 24.10.2017 kello 14.00 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen avaus 25 Nimenhuuto 26 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Mitä saimme aikaan? Kepan toimintakertomus vuodelle Viestinnän ja vaikuttamistyön johtaja Laura Häkli Liite 7B.

Mitä saimme aikaan? Kepan toimintakertomus vuodelle Viestinnän ja vaikuttamistyön johtaja Laura Häkli Liite 7B. Mitä saimme aikaan? Kepan toimintakertomus vuodelle 2016 26.4.2017 Tekijä Viestinnän ja vaikuttamistyön johtaja Laura Häkli Liite 7B Toimintavuosi 2016 pähkinänkuoressa Sopeutumista, keskittymistä avaintoimintoihin,

Lisätiedot

Islam al-nassar Juuso Häkkinen. nuoriso-ohjaaja (ei äänivaltaa)

Islam al-nassar Juuso Häkkinen. nuoriso-ohjaaja (ei äänivaltaa) Tampereen Nuorisofoorumin hallituksen kokouksen pöytäkirja Aika 7.9.2013 klo. 10.00- Paikka Antaverkan leirikeskus, Ylöjärvi Läsnäolijat Jesse Kosonen puheenjohtaja Markus Nieminen 1.varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos HALLINTOVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 95/2013 vp Torstai 28.11.2013 kello 12.15-14.00 Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps Rakel Hiltunen /sd Reijo Hongisto /ps Risto Kalliorinne /vas Mika Kari

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs

Perjantai Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs Perjantai 12.10.2018 12.00 14.00 Terveyskeskuksen hallinnon neuvotteluhuone, 3.krs läsnä: Tornion Invalidit ry. Raimo Toratti Lapin Näkövammaiset ry., Soile Järvirova Tornion kerho Tornion kaupunginhallitus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta.

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta. Maa- ja metsätalousministeriö Jord- och skogsbruksministeriet Ministrg of Agriculture and Forestrg LAUSUNTOPYYNTÖ 1 (2) 22.3.2019 508/01.02/2019 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

Ihmisoikeuskeskus. Tehtävänä ihmisoikeuksien edistäminen

Ihmisoikeuskeskus. Tehtävänä ihmisoikeuksien edistäminen Ihmisoikeuskeskus Tehtävänä ihmisoikeuksien edistäminen 1 Kansallinen ihmisoikeusinstituutio (NHRI) YK:n yleiskokouksen 1993 hyväksymien ns. Pariisin periaatteiden mukainen hallituksen lailla perustama

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Ti 10.5.2016 klo 18.05 20.20 Paikka Lankaniemen leirikeskus Läsnä Poissa Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 3/2018 Tarkastuslautakunnan kokous 8.6.2018 Pöytäkirja 3/2018 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 8.6.2018 klo 10.00 10.50 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 23-29

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Kansalaisjärjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset 2018

Kansalaisjärjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset 2018 Tutkimusrapor, - KOOSTE Kansalaisjärjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset 2018 VaLa, Allianssi, KANE, Kepa, Olympiakomitea ja SOSTE Katja Mikkonen, Soila Koponen 19.06.2018 Tutkimuksen toteutus!

Lisätiedot

Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat. Kuntamarkkinat Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto

Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat. Kuntamarkkinat Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat Kuntamarkkinat 11.9.2019 Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto Kuntalain muutostarpeiden taustaa Taustaa Vuoden 2015 kuntalakia

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS 2/09 PÖYTÄKIRJA. vararehtori Johanna Björkroth johtaja Dan-Olof Riska hallintopäällikkö Mikko Sainio Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Perjantai 5.9.2003 kello 12.00-12.55

Perjantai 5.9.2003 kello 12.00-12.55 VALTIOVARAINVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23/2003 vp Perjantai 5.9.2003 kello 12.00-12.55 Läsnä pj. Olavi Ala-Nissilä /kesk vpj. Matti Ahde /sd jäs. Eva Biaudet /r Jyri Häkämies /kok Jari Koskinen /kok Pekka Kuosmanen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

varajäsen Matti Peltola Taisto Tuominen, puheenjohtaja varajäsen Pekka Paattinen Veikko Lahtinen varajäsen Hannu Antikainen

varajäsen Matti Peltola Taisto Tuominen, puheenjohtaja varajäsen Pekka Paattinen Veikko Lahtinen varajäsen Hannu Antikainen 1 PÖYTÄKIRJA Kokous: TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN TYÖPOLIITTINEN YHTEISTYÖRYHMÄ Aika: 19.11.09 kello 9 11 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun työvoiman palvelukeskus (TYP), kokoushuone Pihlaja, 3. krs. Osallistujat:

Lisätiedot

1 Nimenhuuto Toimitettiin nimenhuuto. Läsnä oli 10 jäsentä. 2 Päätösvaltaisuus Todettiin, ettei kokous ollut päätösvaltainen.

1 Nimenhuuto Toimitettiin nimenhuuto. Läsnä oli 10 jäsentä. 2 Päätösvaltaisuus Todettiin, ettei kokous ollut päätösvaltainen. TALOUSVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 vp Perjantai 8.2.2013 kello 11.00-13.00 Läsnä pj. Mauri Pekkarinen /kesk vpj. Marjo Matikainen-Kallström /kok (1 10, 11 osittain, 12 jäs. Lars Erik Gästgivars /r (3 Teuvo

Lisätiedot