Palvelualojen konttoritoimihenkilöiden tehtävänimikkeistö ja ammattinumerot Yleisohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palvelualojen konttoritoimihenkilöiden tehtävänimikkeistö ja ammattinumerot Yleisohje"

Transkriptio

1 Palvelualojen konttoritoimihenkilöiden tehtävänimikkeistö ja ammattinumerot Yleisohje Nimikkeistö koskee konttoritoimihenkilöitä aina johtotehtäviä suorittaviin henkilöihin saakka. Palkkatilastointi ei kuitenkaan koske toimitusjohtajia tai muuta yrityksen korkeinta johtoa. Rakenne Nimikkeistö rakentuu erillisistä pääryhmistä, joita on seuraavat kahdeksan: - Osto, myynti ja markkinointi - Laskentatoimi - ATK - Henkilöstöhallinto - Pienyritysten konttoritehtävät - Yleishallinto - Materiaalihallinto - Konttoriharjoittelu Jokainen näistä ryhmistä 1) on edelleen jaettu kolmeen eri tasoon tehtävien vaativuuden mukaan. Tasojako on seuraava: Näillä tasoilla on edelleen erillisiä nimikkeitä määritelmineen joko yksi tai useampia kappaleita. Se, minkä tason nimikkeeseen henkilö sijoitetaan, on ratkaistava toimen vaativuuden perusteella. Kukin edellä mainituista pääryhmistä on oma itsenäinen kokonaisuutensa, eivätkä sen eri tasot ole vertailukelpoisia toisen pääryhmän tasojen kanssa. "Asiantuntijoiden" sijoittaminen Vaikka tasot (johto-, esimies- ja suorittavat tehtävät) on nimetty linjaorganisaation mukaisesti, tulee myös ilman suoranaista esimiesvastuuta olevat henkilöt (ns. asiantuntijat) sijoittaa toimen vaativuutta vastaavalle tasolle. Nimikkeiden lukumäärän vähentyessä ja toisaalta niiden laaja-alaisuudesta johtuen joudutaan usein yhdistämään useita yrityskohtaisia tehtäviä samaan tilastonimikkeeseen. Koska nimikkeistö on rakennettu tehtävien vaativuuden ja sisällön mukaan, eivät yrityskohtaisesti käytetyt "tittelit" luonnollisestikaan voi olla määräävänä tekijänä nimikkeen valinnassa. Nimikkeen yhteydessä esitetty määritelmä on tarkoitettu lähinnä suuntaa-antavaksi. Nimikkeistössä ei ole mukana ns. teknisiä tehtäviä, joten ne jäävät tilastoinnin ulkopuolelle. 1) paitsi pienyritysten konttoritehtävät ja konttoriharjoittelu

2 Osto, myynti ja markkinointi Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi mm. osto-, myynti-, markkinointi ja mainostehtävät Osto ja myynti Kokonaisvastuu toiminnan tai toimintojen suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Markkinointi ja mainonta Kokonaisvastuu toiminnan tai toimintojen suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Osto Vastuu tietystä ostotoiminnan osa-alueesta Myynti Vastuu tietystä myyntitoiminnan osa-alueesta Markkinointi ja mainonta Vastuu tietystä markkinoinnin, markkinatutkimustoiminnan tai mainonnan osa-alueesta Osto Tavaran ostaminen edelleen myytäväksi, ostotiedustelujen suorittaminen ja tarjousten vastaanotto. Henkilö saattaa toimia myös ostoapulaisena Tukkumyynti Tukkumyynti jälleenmyyjille ja suurkuluttajille sekä mahdollisesti opastus- ja menekinedistämistehtäviä Kenttämyynti Myyntiä asiakaskäyntejä tehden. Tehtäviin saattaa kuulua asiakkaiden opastus- ja menekinedistämistyö Tilausten vastaanotto Asiakkaiden tilausten rutiininomainen vastaanotto Markkinointi Rutiininomaiset markkinointitehtävät.

3 2315 Mainonta Yrityksen mainontaan liittyvät tehtävät. Henkilö voi osallistua mainoskampanjoiden suunnitteluun, valita mainosvälineitä, pitää yhteyttä mainostoimistoihin, toimia mainospiirtäjänä tai -tekstaajana jne Somistus Tuotteiden asettelu esim. näyteikkunoissa ja näyttelyissä usein yhteistyössä mainosmiehen ja tuotteiden esittelijän kanssa. Laskentatoimi Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi yrityksen ulkoiseen (yleinen) ja sisäiseen (operatiivinen) laskentatoimi, mm. rahoitukseen ja luottotoimintaan kuuluvat tehtävät Kokonaisvastuu toiminnan tai toimintojen suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Vastuu yrityksen kirjanpidon, kassanhoidon ja/tai sisäisen laskennan esimiestehtävistä. Tähän ryhmään kuuluvat myös laskentajärjestelmien kehittely- ja suunnittelutyöstä vastaavat esimiestasoiset henkilöt Kirjanpito Tällaisia tehtäviä on mm. liikekirjanpidon eri alueilla Reskontra Yrityksen velallis- tai velkojareskontran hoito tai näihin liittyvät tehtävät Kassanhoito Kassanhoito ja kassakirjanpito. Tähän nimikkeeseen luetaan myös pääkassanhoitaja Sisäinen laskenta Esim. tulostarkkailun suoritus laatimalla vertailuja budjetoitujen ja toteutuneiden lukujen kesken sekä yhteenvetojen, erittelyjen ja ennakkolaskelmien teko Laskutus Laskujen laatiminen ja kirjoittaminen esim. laskutuskonetta käyttäen sekä tarvittavien laskutoimitusten suorittaminen, mahdollisesti myös laskupäiväkirjan pito.

4 2345 Hinnoittelu Myytävien tuotteiden hinnoittelu Asiakasluotot ja perintätehtävät 2350 Avustavat laskentatehtävät Tähän nimikkeeseen luetaan kirjaaja, joka suorittaa yksinomaan rutiininomaisia kirjanpidollisia vientejä koneella tai käsin ja näihin mahdollisesti liittyviä täsmäytyksiä. Muita avustavaan laskentatyöhön luettavia tehtäviä ovat mm. tositteiden lajittelu, rutiininomaiset laskutoimitukset ja täsmäytykset sekä avustava kassanhoitotyö. Atk Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi automaattiset tietojenkäsittelytehtävät Kokonaisvastuu tietojenkäsittelytyön suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Suunnittelu Tietosysteemien, järjestelmien ja suunnittelun työmenetelmien kehittäminen Käyttö Tietokonelaitteiston ja ohjelmiston käytön sekä työmenetelmien tehtävät Huolto Tietokonelaitteistojen yms. huoltotehtävät Systeemisuunnittelu Tehtäviin kuuluu mm. tietosysteemien ja järjestelmien sekä suunnittelumenetelmien kehittäminen ATK-suunnittelu Tehtäviin kuuluvat atk-systeemien suunnittelu ja/tai testaus sekä näiden menetelmien kehittäminen Käytön suunnittelu Tietokonelaitteiston käytön ja kuormituksen suunnittelu sekä käyttötoiminnan työmenetelmien kehittäminen.

5 2373 Ohjelmointi Tehtävään kuuluu atk-ohjelman laatiminen. Tehtävään voi kuulua myös atk-suunnittelua sekä testausta ja käyttöönottoa Operointi Tietokoneajojen valmistelua, suorittamista ja valvontaa Avustavat tehtävät Tällaisiin tehtäviin kuuluvat mm. atk-kirjoitus, esi- ja jälkikäsittely sekä muut suunnitteluun ja käyttöön liittyvät avustavat tehtävät Huolto Tietokonelaitteistojen yms. huoltotehtävät ATK-yhdys/tukihenkilö Tällaisiin tehtäviin kuuluu mm. valmiiden sovellusten käytön neuvonta. Henkilöstöhallinto Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi henkilöstö- ja koulutustehtävät Kokonaisvastuu henkilöstöhallinnon suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Henkilöstötehtävät Mm. työvoima- ja palkka-asiat sekä henkilöstöpalveluihin liittyvät tehtävät Koulutus Tehtäviin kuuluu koulutustehtävien lisäksi suunnittelu- ja koordinointityötä Lääkärintehtävät Toiminta henkilökunnanlääkärinä tai lääketieteellisten kysymysten asiantuntijana Henkilöstötehtävät Palkkahallintoon ja palkkalaskentaan tai erilaisiin henkilöstöpalveluihin liittyviä tehtäviä.

6 2397 Terveydenhoito Huolehtiminen potilaista vastaanotolla ja ohjeiden ja neuvojen antaminen sekä mahdollisesti kotikäyntien ja alkutarkastuksien suorittaminen Koulutus Tällaisia tehtäviä ovat mm. opetus (kouluttajat). Yleishallinto Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi yleiset konttoripalvelutehtävät sekä muut edellä luokittelemattomat tehtävät. Tällaisiin tehtäviin kuuluu mm. yrityksen sisäinen tarkastus Kokonaisvastuu yleishallinnollisesta suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Yleishallinto Tähän nimikkeeseen kuuluvat erilaiset muihin nimikeryhmiin luokittelemattomat esimiestyöt Konttoripalvelu Tähän nimikkeeseen kuuluvat mm. päävahtimestari, postituksen-, konekirjoittamon- ja muut vastaavat esimiestyöt Oikeudellisten asioiden hoito Yrityksen tai sen tietyn osa-alueen oikeudellisten asioiden hoito Tutkimus- ja suunnittelutehtävät

7 2423 Informaatikko/tietopalvelutehtävät 2424 Tutkimus- ja suunnittelutehtävät 2425 Tiedotus ja toimitus Tiedottaja, tiedotustoimittaja, toimitussihteeri Kielenkääntämistyö, tulkin tehtävät ja kirjeenvaihto 2428 Sihteerit Yrityksen johdon tai eri osastojen sihteerin tehtävät Tekstinkäsittely 2430 Puhelinvaihteen hoito Puhelujen yhdistäminen vaihteessa sekä mahdollisesti asiakaspalvelun, sisäisen tiedotuspalvelun ym. hoitoa Postitus, monistus ja kopiointi Tehtäviin kuuluu yksi tai useampi nimikkeessä mainituista tehtävistä Vahtimestarit Huolehtiminen mm. vieraiden ohjauksesta, postin jakelusta ja tiedonantojen välityksestä Lähetit Huolehtiminen yrityksen sisäisistä ja/tai ulkoisista lähettitehtävistä Kortisto, arkisto ja kirjasto Yhden tai useamman rekisterin hoito tai arkistoinnista huolehtiminen. Mahdollisesti myös kirjojen luettelointia ja lainausta sekä lehtikierrosta huolehtiminen. Pienyritysten konttoritehtävät 2401 Tähän ryhmään sijoitetaan vain pienyritysten toimia. Pienyritykseksi katsotaan yritys, jossa tavallisimmin toimii 1-2 konttorityötä suorittavaa henkilöä, jotka yrityksen pienuudesta johtuen joutuvat tekemään niin monipuolista konttorityötä, ettei heitä voida sijoittaa mihinkään muuhun nimikkeeseen.

8 Materiaalihallinto Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi mm. varastointi- ja kuljetustoimintoihin liittyvät konttoritehtävät -ei kuitenkaan varastomiehiä tai varastoesimiehiä, joista on oma nimikkeistönsä Kokonaisvastuu toiminnan tai toimintojen suunnittelusta, toimeenpanosta ja seurannasta Tehtävään kuuluu vastuu materiaalihallinnon tietystä osa-alueesta. Tähän nimikkeeseen ei lueta kuitenkaan varasto- ja kuljetusesimiehiä, joista on oma nimikkeistönsä Varasto- ja kuljetuskonttoristi Tehtäviin kuuluu mm. varastokirjanpitoa, kortiston hoitoa sekä raporttien laadintaa. Konttoriharjoittelu Tähän ryhmään luetaan kuuluvaksi kaikki konttoriharjoittelutehtävät Konttoriharjoittelu Konttorialalle tultuaan toimii henkilö yhden vuoden harjoittelijana, jollei häntä koulutuksen perusteella sijoiteta suoraan ao. palkkaryhmän vuosiluokitteluun (vrt. työehtosopimus). Harjoitteluaika edellytetään konttorialalle tultaessa suoritettavaksi

Esim. a) Jos henkilö on vaativuusryhmässä 3 ja hänellä on kokemusvuosilisään oikeuttavaa aikaa 6 vuotta, merkitään palkkaryhmäksi 31.

Esim. a) Jos henkilö on vaativuusryhmässä 3 ja hänellä on kokemusvuosilisään oikeuttavaa aikaa 6 vuotta, merkitään palkkaryhmäksi 31. Liite_1004_9491 Kristilliset järjestöt Kristillisen työn ammattinimikkeet ja numerot Ammattinumero 3001 Julistustyön esimies Esimies vastaa julistustyöstä kotimaassa alueellisesti tai muuten rajattuun

Lisätiedot

Puhelinmyyntipalveluja suorittavien työntekijöiden palkkaryhmittely

Puhelinmyyntipalveluja suorittavien työntekijöiden palkkaryhmittely Puhelinmyyntipalveluja suorittavien työntekijöiden palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista työntekijöistä, joihin sovelletaan yhteyskeskusja puhelinpalveluja koskevaa työehtosopimusta. HUOM: Ryhmään

Lisätiedot

Matkatoimistoalan konttorihenkilöstön palkkaryhmittely

Matkatoimistoalan konttorihenkilöstön palkkaryhmittely Matkatoimistot Matkatoimistoalan konttorihenkilöstön palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista matkatoimistosopimuksen piiriin kuuluvista. Palkkaryhmä merkitään siten, että siitä selviää työehtosopimuksen

Lisätiedot

Elokuvatuotantoalan työntekijöiden ammattinimikkeet ja -numerot

Elokuvatuotantoalan työntekijöiden ammattinimikkeet ja -numerot Liite_1004_5911 Elokuvatuotantoalan työntekijöiden ammattinimikkeet ja -numerot Ammattinumero 781 Palkkaryhmä 1 Tuotannossa avustava työ - autonkuljettaja - tuotantoapulainen - kuvausapulainen 782 Palkkaryhmä

Lisätiedot

701 Opettaja (viikkotyöaika 37 tuntia 50 minuuttia/vko) 702 Osa-aikainen opettaja 703 Osastonjohtaja 707 Apulaisrehtori

701 Opettaja (viikkotyöaika 37 tuntia 50 minuuttia/vko) 702 Osa-aikainen opettaja 703 Osastonjohtaja 707 Apulaisrehtori Liite_1004_8559 Ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset Opetushenkilöstön ammattinimikkeet Ammattinumero 701 Opettaja (viikkotyöaika 37 tuntia 50 minuuttia/vko) 702 Osa-aikainen opettaja 703 Osastonjohtaja

Lisätiedot

1. palkkaryhmään kuuluvat tullaajat 2. palkkaryhmään kuuluvat työnjohtajat, varastonhoitajat sekä työnjohtajatullaajat

1. palkkaryhmään kuuluvat tullaajat 2. palkkaryhmään kuuluvat työnjohtajat, varastonhoitajat sekä työnjohtajatullaajat Huolinta-ala Liite_1004_5220 Tullaajien ja huolintatyönjohtajien palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista tullaajien ja huolintatyönjohtajien työehtosopimuksen piiriin kuuluvista. Palkkaryhmä merkitään

Lisätiedot

Neuvontatyötä tekevien ammattinimikkeet ja -numerot

Neuvontatyötä tekevien ammattinimikkeet ja -numerot Maaseutuelinkeinot ja neuvonta-ala Liite_1004_8910 Neuvontatyötä tekevien ammattinimikkeet ja -numerot Ammattinumero 851 Agronomi, MMK tai vastaava toimi 852 Agrologi 853 Karjantarkkailija, tarkkailuneuvoja,

Lisätiedot

Kiinteistöalan ammattikoodit

Kiinteistöalan ammattikoodit Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2004 Kiinteistöalan ammattikoodit Sisällysluettelo Konttorihenkilöstön tilastonimikkeistön käytön yleisohje...2 Konttorihenkilöstön tilastonimikkeet...2 Osto,

Lisätiedot

Kansaneläkelaitos. Vakuutusalan toimihenkilöt

Kansaneläkelaitos. Vakuutusalan toimihenkilöt Kansaneläkelaitos Vakuutusalan toimihenkilöt Nimikkeistö koskee Kansaneläkelaitoksen työehtosopimuksen piirissä olevia toimihenkilöitä aina johtotehtäviä suorittaviin henkilöihin saakka. Palkkatilastointi

Lisätiedot

Vakuutusalan toimihenkilöt

Vakuutusalan toimihenkilöt 1 Vakuutusalan toimihenkilöt Huom! Asiantuntijoiden sijoittamista vaativuustasoihin täsmennetty Nimikkeistö koskee vakuutusalan konttoritoimihenkilöitä sekä kenttäsopimuksen piirissä olevia aina johtotehtäviä

Lisätiedot

Vakuutusalan ammattikoodit

Vakuutusalan ammattikoodit Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2004 Vakuutusalan ammattikoodit Sisällysluettelo Ammattikoodiston käyttöä koskevia ohjeita...2 Vakuutusalan ammattikoodit...3 Markkinointi ja myynti... 3 Laskentatoimi...

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK PALVELUALOJEN KONTTORIHENKILÖSTÖ - KONTORSPERSONAL INOM SERVICEBRANSCHEN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK PALVELUALOJEN KONTTORIHENKILÖSTÖ - KONTORSPERSONAL INOM SERVICEBRANSCHEN Page 1 of 5 Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK PALVELUALOJEN KONTTORIHENKILÖSTÖ - KONTORSPERSONAL INOM SERVICEBRANSCHEN YHTEENSÄ - TOTALT Lokakuu 2008 Oktober Ansioiden hajonta -

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK PALVELUALOJEN KONTTORIHENKILÖSTÖ - KONTORSPERSONAL INOM SERVICEBRANSCHEN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK PALVELUALOJEN KONTTORIHENKILÖSTÖ - KONTORSPERSONAL INOM SERVICEBRANSCHEN Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK PALVELUALOJEN KONTTORIHENKILÖSTÖ - KONTORSPERSONAL INOM SERVICEBRANSCHEN YHTEENSÄ - TOTALT Lokakuu 2006 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestöt

Sosiaalialan järjestöt Elinkeinoelämän keskusliitto EK 25.2.2015 Sivu 1(5) 6211 Jäsenasiainhoitaja, jäsensihteeri 85 2 455 2 002 2 470 2 926 6212 Kurssisihteeri 33 2 762 2 333 2 720 3 233 6213 Varainhankinta-/keräysvastaava

Lisätiedot

Ryhmät A, B ja C on jaettu kolmeen tasoon tehtävien vaativuuden mukaan:

Ryhmät A, B ja C on jaettu kolmeen tasoon tehtävien vaativuuden mukaan: Finnvera 1 Rahoitusalan ammattinumerot Rahoitusalan tehtävänimikkeet on jaettu neljään pääryhmään: A. Yritys- ja yksityispankkitoiminta B. Muu pankki- ja liiketoiminta C. Esikunta-, tuki- ja palvelutehtävät

Lisätiedot

Luottotieto- ja perintäalan toimihenkilöiden palkkaryhmittely

Luottotieto- ja perintäalan toimihenkilöiden palkkaryhmittely Luottotieto- ja perintäalan toimihenkilöiden palkkaryhmittely 1 Palkkaryhmä täytetään kaikista luotto- ja perintäalan työehtosopimuksen piiriin kuuluvista toimihenkilöistä. Palkkaryhmä merkitään siten,

Lisätiedot

Rahoitusalan toimihenkilöt

Rahoitusalan toimihenkilöt Rahoitusalan toimihenkilöt 1 Rahoitusalan toimihenkilöiden palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista rahoitusalan työehtosopimuksen piiriin kuuluvista toimihenkilöistä. Vaativuusluokka Perustehtävät

Lisätiedot

Rahoitusalan ammattikoodisto

Rahoitusalan ammattikoodisto Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2004 Rahoitusalan ammattikoodisto Sisällysluettelo Ammattikoodiston käyttöä koskevia ohjeita... 2 Rahoitusalan ammattikoodit... 3 A. Yritys- ja yksityispankkitoiminta...3

Lisätiedot

Luottotieto- ja perintäalojen toimihenkilöiden palkkaryhmittely

Luottotieto- ja perintäalojen toimihenkilöiden palkkaryhmittely Luottotieto- ja perintäalojen toimihenkilöiden palkkaryhmittely Palkkaryhmä täytetään kaikista luotto- ja perintäalojen työehtosopimuksen piiriin kuuluvista toimihenkilöistä. Palkkaryhmä merkitään siten,

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2010 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2010 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2010 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Palvelualojen ammattikoodit (B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikan palvelualan ammattikoodisto

Lisätiedot

FINNVERA Rahoitusalan ammattinimikkeistö ja ammattinumerot

FINNVERA Rahoitusalan ammattinimikkeistö ja ammattinumerot FINNVERA Rahoitusalan ammattinimikkeistö ja ammattinumerot Rahoitusalan tehtävänimikkeet on jaettu neljään pääryhmään: A. Yritys- ja yksityispankkitoiminta B. Muu pankki- ja liiketoiminta C. Esikunta-,

Lisätiedot

KUUKAUSIANSIOT JA ANSIOIDEN HAJONTA SYYSKUUSSA 2014 AMMATTINIMIKKEITTÄIN

KUUKAUSIANSIOT JA ANSIOIDEN HAJONTA SYYSKUUSSA 2014 AMMATTINIMIKKEITTÄIN Elinkeinoelämän keskusliitto EK 25.2.2015 Sivu 1(5) Yksityinen sosiaalipalveluala 6101 Hoitoapulainen 429 2 142 1 784 2 092 2 495 6102 Päiväkotiapulainen 98 1 825 1 637 1 795 2 057 6103 Keittiöapulainen

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala

Yksityinen sosiaalipalveluala EK Palkkatilastot KUUKAUSIANSIOT JA ANSIOIDEN HAJONTA AMMATTINIMIKKEITTÄIN SYYSKUUSSA 2017 Miehet ja naiset Yksityinen sosiaalipalveluala Säännöllisen työajan ansio Ryhmittely syyskuussa 2017, Henkilöstöryhmä

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala

Yksityinen sosiaalipalveluala EK Palkkatilastot KUUKAUSIANSIOT JA ANSIOIDEN HAJONTA AMMATTINIMIKKEITTÄIN SYYSKUUSSA 2016 Miehet ja naiset Yksityinen sosiaalipalveluala Säännöllisen työajan ansio Ryhmittely syyskuussa 2016, Henkilöstöryhmä

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSALA, KONTTORI - FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN, KONTOR

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSALA, KONTTORI - FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN, KONTOR Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSALA, KONTTORI - FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN, KONTOR MIEHET - MÄN Lokakuu 2011 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2011 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2011 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2011 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Palvelualojen ammattikoodit (B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikan palvelualan ammattikoodisto

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2005. Kuukausipalkkaisten palkkatiedustelu

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2005. Kuukausipalkkaisten palkkatiedustelu Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2005 Kuukausipalkkaisten palkkatiedustelu Ammattikoodisto Kaupan konttorihenkilöstö Autokauppa, huolto ja korjaus Majoitus- ja ravitsemisalan henkilöstö Kotitalouskone-

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2007 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2007 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2007 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Palvelualojen ammattikoodit (B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikan palvelualan ammattikoodisto

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSALA, KONTTORI - FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN, KONTOR

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSALA, KONTTORI - FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN, KONTOR Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSALA, KONTTORI - FÖRSÄKRINGSBRANSCHEN, KONTOR NAISET - KVINNOR Lokakuu 2011 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN NAISET - KVINNOR Lokakuu 2010 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

KUUKAUSIANSIOT JA ANSIOIDEN HAJONTA SYYSKUUSSA 2015 AMMATTINIMIKKEITTÄIN

KUUKAUSIANSIOT JA ANSIOIDEN HAJONTA SYYSKUUSSA 2015 AMMATTINIMIKKEITTÄIN Elinkeinoelämän keskusliitto EK 10.3.2016 Sivu 1(5) Yksityinen sosiaalipalveluala 6101 Hoitoapulainen 395 2 156 1 767 2 119 2 544 6102 Päiväkotiapulainen 103 1 817 1 643 1 782 2 017 6103 Keittiöapulainen

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN YHTEENSÄ - TOTALT Lokakuu 2010 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2006 Kuukausipalkkaiset Ammattikoodit

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2006 Kuukausipalkkaiset Ammattikoodit Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2006 Kuukausipalkkaiset Ammattikoodit Palvelualojen ammattikoodit (B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikka-alan ammattikoodisto (B8) Teknisen alan ammattinimikkeistö

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2004. Ammattikoodisto. Majoitus- ja ravitsemisalan henkilöstö sivu 9

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2004. Ammattikoodisto. Majoitus- ja ravitsemisalan henkilöstö sivu 9 Yksityisen sektorin palkkatiedustelu lokakuu 2004 Ammattikoodisto Konttorihenkilöstö sivu 3 Kaupan muu henkilöstö.. sivu 7 Majoitus- ja ravitsemisalan henkilöstö sivu 9 Kuljetus-, huolinta ja matkatoimistoalan

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN NAISET - KVINNOR Lokakuu 2009 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

ANSIOHAJONTA TEHTÄVÄNIMIKKEITTÄIN syyskuussa 2015

ANSIOHAJONTA TEHTÄVÄNIMIKKEITTÄIN syyskuussa 2015 15.3.2016 10:16 Sivu 1(13) 1 Liiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen 12 Yrityssuunnittelutehtävät 2 Tutkimus ja tuotekehitys 21 Tutkimustehtävät 1 Yritysten ja muiden toimintayksiköiden johtaminen 7

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN YHTEENSÄ - TOTALT Lokakuu 2009 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN MIEHET - MÄN Lokakuu 2010 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN

VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK VAKUUTUSYHTIÖIDEN TOIMIHENKILÖT - FÖRSÄKRINGSTJÄNSTEMÄN MIEHET - MÄN Lokakuu 2009 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestöt

Sosiaalialan järjestöt PALKKATILASTO syyskuussa 08, kuukausiansiot palkanerittäin Miehet ja naiset Sosiaalialan järjestöt Alakohtaisella raportilla ei näytetä palkkatietoja ryhmiltä, joissa on joko henkilöitä tai yrityksiä liian

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2013

TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2013 TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2013 Oheiset tilastot sisältävät tiedot teknologiateollisuuden (ilman tietotekniikka-alaa) toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden

Lisätiedot

Terveyspalveluala. Alakohtaisella raportilla ei näytetä palkkatietoja ryhmiltä, joissa on joko henkilöitä tai yrityksiä liian vähän.

Terveyspalveluala. Alakohtaisella raportilla ei näytetä palkkatietoja ryhmiltä, joissa on joko henkilöitä tai yrityksiä liian vähän. PALKKATILASTO syyskuussa 0, kuukausiansiot palkanerittäin Miehet ja naiset Terveyspalveluala Alakohtaisella raportilla ei näytetä palkkatietoja ryhmiltä, joissa on joko henkilöitä tai yrityksiä liian vähän.

Lisätiedot

Toimipaikkojen lukumäärä Toimihenkilöiden lukumäärä Mettova toimenvaativuusmittari Muu palkkarakenne Yhteensä

Toimipaikkojen lukumäärä Toimihenkilöiden lukumäärä Mettova toimenvaativuusmittari Muu palkkarakenne Yhteensä 1 (4) TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2012 Oheiset tilastot sisältävät tiedot teknologiateollisuuden (ilman tietotekniikka-alaa) toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2010

TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2010 TOIMIHENKILÖIDEN JA YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN PALKAT LOKAKUUSSA 2010 Oheiset tilastot sisältävät tiedot teknologiateollisuuden (ilman tietotekniikka-alaa ja suunnittelu- ja konsultointialaa) toimihenkilöiden

Lisätiedot

Muiden tehtäväryhmien osalta käytetään Palvelualojen konttorinimikkeistöä

Muiden tehtäväryhmien osalta käytetään Palvelualojen konttorinimikkeistöä 1 Matkatoimistot Matkatoimistojen toimihenkilöiden ammattinumerot Ammattinumero 2615 Seura- ja yksittäismatkojen myyntitehtävät Virkailija hoitaa pääasiassa seura-, paketti- ja yksittäismatkojen myyntiä

Lisätiedot

Kaupan tilastot 2004

Kaupan tilastot 2004 Kaupan tilastot 2004 Kaupan tilastot ovat valmistuneet. Tilastokirja ilmestyy perinteisessä painetussa muodossa. Julkaisu löytyy kuitenkin myös Kaupan Työnantajaliiton kotisivuilta, www.ktlkauppa.fi. Tämä

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala

Yksityinen sosiaalipalveluala PALKKATILASTO syyskuussa 08, kuukausiansiot palkanerittäin Miehet ja naiset Yksityinen sosiaalipalveluala Alakohtaisella raportilla ei näytetä palkkatietoja ryhmiltä, joissa on joko henkilöitä tai yrityksiä

Lisätiedot

Autoliikenteen toimihenkilöt

Autoliikenteen toimihenkilöt Autoliikenteen toimihenkilöt 1 Autoliikenteen toimihenkilöiden palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista työehtosopimuksen piiriin kuuluvista toimihenkilöistä. Luokituksessa tehtävät on ryhmitelty

Lisätiedot

Kiinteistöpalveluala. Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden ammattinumerot. (Kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskeva työehtosopimus)

Kiinteistöpalveluala. Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden ammattinumerot. (Kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskeva työehtosopimus) 1 Kiinteistöpalveluala Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden ammattinumerot (Kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskeva työehtosopimus) Ammattinumero 290 Siivooja, kuukausipalkkainen 941 Kiinteistönhoitaja

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestöt

Sosiaalialan järjestöt Elinkeinoelämän keskusliitto EK 10.3.2016 Sivu 1(5) 6211 Jäsenasiainhoitaja, jäsensihteeri 101 2 545 2 010 2 528 3 060 6212 Kurssisihteeri 27 2 733 2 243 2 619 3 064 6213 Varainhankinta-/keräysvastaava

Lisätiedot

Keinosiemennysosuuskuntien työntekijöiden ja toimihenkilöiden ammattinumerot

Keinosiemennysosuuskuntien työntekijöiden ja toimihenkilöiden ammattinumerot 1 Keinosiemennysosuuskuntien työntekijöiden ja toimihenkilöiden ammattinumerot Ammattinumero 830 Kenttäpäällikkö Seminologit 831 Seminologi 899 Harjoittelija Asema-, toimisto-, maatalous- ja eläintenhoitotyöt

Lisätiedot

Sosiaaliala 1. Sosiaalipalvelualan ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 5

Sosiaaliala 1. Sosiaalipalvelualan ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 5 Sosiaaliala 1 Sosiaalipalvelualan ammattinumerot Ammattinumero Ammattinumero 6101 6102 6103 6104 6105 6106 6109 Palkkaryhmä A Hoitoapulainen Päiväkotiapulainen Keittiöapulainen Laitosapulainen Siivooja

Lisätiedot

Kristilliset järjestöt. Kristillisten järjestöjen palkkaryhmittely. Kristillisen työn ammattinumerot Ammattinumero

Kristilliset järjestöt. Kristillisten järjestöjen palkkaryhmittely. Kristillisen työn ammattinumerot Ammattinumero Kristilliset järjestöt 1 Kristillisen työn ammattinumerot Ammattinumero 3001 Julistustyön esimies Esimies vastaa julistustyöstä kotimaassa alueellisesti tai muuten rajattuun kohteeseen. 3002 Julistustyöntekijä

Lisätiedot

Puhelinmyyntipalveluja suorittavien työntekijöiden palkkaryhmittely

Puhelinmyyntipalveluja suorittavien työntekijöiden palkkaryhmittely Puhelinpalveluala ja yhteyskeskukset 1 Puhelinmyyntipalveluja suorittavien työntekijöiden palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista työntekijöistä, joihin sovelletaan yhteyskeskus- ja puhelinpalveluja

Lisätiedot

Esim. a) Jos proviisori on palkkaryhmässä 3 ja on ollut alalla 5,5 vuotta, merkitään palkkaryhmäksi 33.

Esim. a) Jos proviisori on palkkaryhmässä 3 ja on ollut alalla 5,5 vuotta, merkitään palkkaryhmäksi 33. Apteekkiala 1 Farmaseuttinen henkilöstö Proviisorien palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista työehtosopimuksen piiriin kuuluvista proviisoreista. Palkkaryhmä merkitään seuraavasti: palkkaryhmäkoodi

Lisätiedot

Huolinta-ala. Tullaajien ja huolintatyönjohtajien palkkaryhmittely. Tullaajien ja huolintatyönjohtajien ammattinumerot

Huolinta-ala. Tullaajien ja huolintatyönjohtajien palkkaryhmittely. Tullaajien ja huolintatyönjohtajien ammattinumerot 1 Huolinta-ala Tullaajien ja huolintatyönjohtajien palkkaryhmittely Uusi kokemusvuosiporras Palkkaryhmä merkitään kaikista tullaajien ja huolintatyönjohtajien työehtosopimuksen piiriin kuuluvista. Palkkaryhmä

Lisätiedot

Markkinointiviestintä

Markkinointiviestintä 1 Markkinointiviestintä Markkinointiviestintäalan toimihenkilöiden ammattinumerot Ammattinumero 1660 AD 1661 Copywriter 1662 Creative 1663 DTP-suunnittelija 1664 Graafikko 1665 Harjoittelija (AD, COPY)

Lisätiedot

Sosiaaliala 1. Sosiaalipalvelualan ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 3

Sosiaaliala 1. Sosiaalipalvelualan ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 3 Sosiaaliala 1 Sosiaalipalvelualan ammattinumerot Ammattinumero Ammattinumero 6101 6102 6103 6104 6105 6106 6109 Palkkaryhmä A Hoitoapulainen Päiväkotiapulainen Keittiöapulainen Laitosapulainen Siivooja

Lisätiedot

Elokuvatuotantoalan työntekijöiden ammattinumerot

Elokuvatuotantoalan työntekijöiden ammattinumerot 1 Elokuvatuotantoalan työntekijöiden ammattinumerot Ammattinumero 781 Palkkaryhmä 1 Tuotannossa avustava työ - autonkuljettaja - tuotantoapulainen - kuvausapulainen 782 Palkkaryhmä 2 Alemman assistenttitason

Lisätiedot

Neuvonta-ala ja maaseutuelinkeinot

Neuvonta-ala ja maaseutuelinkeinot Neuvonta-ala ja maaseutuelinkeinot 1 Neuvontatyötä tekevien ammattinumerot Ammattinumero 851 Agronomi, MMK tai vastaava toimi 852 Agrologi 853 Karjantarkkailija, tarkkailuneuvoja, maitotilaneuvoja 854

Lisätiedot

Sosiaaliala 1. Sosiaalialan järjestötyön ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 5. Järjestötoiminta. Keittiö- ja kiinteistöpalvelut

Sosiaaliala 1. Sosiaalialan järjestötyön ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 5. Järjestötoiminta. Keittiö- ja kiinteistöpalvelut Sosiaaliala 1 Sosiaalialan järjestötyön ammattinumerot Ammattinumero Ammattinumero Järjestötoiminta Keittiö- ja kiinteistöpalvelut 6211 6212 6213 6214 6215 6216 6217 6218 6219 6220 6222 Jäsenasiainhoitaja,

Lisätiedot

Terveyspalvelualan työntekijöiden ammattinumerot

Terveyspalvelualan työntekijöiden ammattinumerot 1 Terveyspalvelualan työntekijöiden ammattinumerot Ammattinumero 6500 Huoltomies 6501 Hoitoapulainen, laitosapulainen, sairaala-apulainen, 6502 Kosmetologi 6503 Liikunnanohjaaja, askartelunohjaaja, vapaa-ajanohjaaja

Lisätiedot

Matkailu- ja ravintolapalvelut

Matkailu- ja ravintolapalvelut 1 Matkailu- ja ravintolapalvelut Työntekijöiden ammattinumerot ja palkkaryhmittely (Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työehtosopimus - työntekijät) Tehtävät on ryhmitelty viiteen tasoon

Lisätiedot

(myyjät, varastotyöntekijät, konttorityöntekijät, siivoojat, huolto- ja liikenneasematyöntekijät, tukkumyyjä I sekä somistajat.)

(myyjät, varastotyöntekijät, konttorityöntekijät, siivoojat, huolto- ja liikenneasematyöntekijät, tukkumyyjä I sekä somistajat.) 1 Kaupan ala Kaupan työntekijöiden palkkaryhmittely (myyjät, varastotyöntekijät, konttorityöntekijät, siivoojat, huolto- ja liikenneasematyöntekijät, tukkumyyjä I sekä somistajat.) Palkkaryhmä merkitään

Lisätiedot

KAUPAN TILASTOT 2006

KAUPAN TILASTOT 2006 KAUPAN TILASTOT 2006 Kaupan tilastot ovat valmistuneet. Tilastokirja ilmestyy perinteisessä painetussa muodossa. Se löytyy myös Suomen Kaupan Liiton kotisivuilta, www.suomenkauppa.fi. Tilastokirja antaa

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2009 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2009 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2009 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Palvelualojen ammattikoodit (B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikan palvelualan ammattikoodisto

Lisätiedot

SÄHKÖLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

SÄHKÖLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (6) Arkistoitu: TeamWare/Arkisto/Sähkölaitos/Säännöt SÄHKÖLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Sähkölaitoksella on johtokunnan hyväksymä yleisorganisaatio. Sähkölaitoksella on seitsemän yksikköä (liiketoiminta-aluetta),

Lisätiedot

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, merkonomi, 120 ov Tutkinnon rakenne

LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, merkonomi, 120 ov Tutkinnon rakenne Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINTO, merkonomi, 1 Tutkinnon rakenne Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 1 ammatilliset tutkinnon osat 90 ov 1.v Asiakaspalvelu

Lisätiedot

1. palkkaryhmään kuuluvat tullaajat 2. palkkaryhmään kuuluvat työnjohtajat, varastonhoitajat sekä työnjohtajatullaajat. Palkkaryhmät

1. palkkaryhmään kuuluvat tullaajat 2. palkkaryhmään kuuluvat työnjohtajat, varastonhoitajat sekä työnjohtajatullaajat. Palkkaryhmät 1 Huolinta-ala Tullaajien ja huolintatyönjohtajien palkkaryhmittely Palkkaryhmä merkitään kaikista tullaajien ja huolintatyönjohtajien työehtosopimuksen piiriin kuuluvista. Palkkaryhmä merkitään seuraavasti:

Lisätiedot

Työajanseuranta Lapin yleisissä kirjastoissa

Työajanseuranta Lapin yleisissä kirjastoissa Työajanseuranta Lapin yleisissä kirjastoissa Huomioita ja ajatuksia keskustelun pohjaksi Lapin kirjastokokous 27.11.2014 Pasi Rantanen, Rovaniemen kaupunginkirjasto Toteutus - seuranta toteutettiin pääosin

Lisätiedot

Viestinnän asiantuntijat

Viestinnän asiantuntijat Viestinnän asiantuntijat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017 Akavan Erityisalat AE ry ja Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry ovat antaneet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä

Lisätiedot

Palkkahinnoitteluliitteen 1 rakenne ja sisältö on uudistettu. 30.6.2015 asti voimassa olevan KVTES 2014 2016 liitteen 1 rakenne on:

Palkkahinnoitteluliitteen 1 rakenne ja sisältö on uudistettu. 30.6.2015 asti voimassa olevan KVTES 2014 2016 liitteen 1 rakenne on: KT Yleiskirjeen 9/2014 liite 3 1 (14) Palkkahinnoitteluliitteen 1 Eräissä hallinnon asiantuntijatehtävissä, toimistoalan tehtävissä ja ICT-alan tehtävissä sekä sisäisessä palvelutoiminnassa toimiva henkilöstö

Lisätiedot

LISÄOHJE EK:N LOKAKUUN TOIMIHENKILÖIDEN PALKKATIEDUSTELUUN VASTAAMISEEN

LISÄOHJE EK:N LOKAKUUN TOIMIHENKILÖIDEN PALKKATIEDUSTELUUN VASTAAMISEEN LISÄOHJE EK:N LOKAKUUN TOIMIHENKILÖIDEN PALKKATIEDUSTELUUN VASTAAMISEEN Eteläranta 10 PL 4, 00131 Helsinki Puh. 09 172 841 Faksi 09 630 225 www.chemind.fi Y-tunnus 0909788-1 Kotipaikka Helsinki EK:n palkkatiedustelu

Lisätiedot

Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen

Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat etsivät työssäoppimispaikkoja sekä mahdollisia ilta-viikonloppu- tai kesätöitä. Olemme opastaneet oppilaita hyödyntämään

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN MIEHET - MÄN Lokakuu 2010 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti - Yrkesgrupp/yrke

Lisätiedot

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Plusseminaari 15.11.2012 UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Page 1 ASP Uuden yrityksen perustaminen Asetusten kopiointi valitusta yrityksestä Aikaisemmin samasta kannasta kuin mistä otettiin käyttäjien

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN YHTEENSÄ - TOTALT Lokakuu 2011 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Ammattiryhmä/ammatti -

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN YHTEENSÄ - TOTALT Lokakuu 2009 Oktober Ammattiryhmä/ammatti - Yrkesgrupp/yrke Pkl/Dkl Lkm/Antal ASIAKASPALVELU:

Lisätiedot

Sosiaaliala 1. Sosiaalialan järjestötyön ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 5. Järjestötoiminta. Keittiö- ja kiinteistöpalvelut

Sosiaaliala 1. Sosiaalialan järjestötyön ammattinumerot. Konttorinimikkeistö s. 5. Järjestötoiminta. Keittiö- ja kiinteistöpalvelut Sosiaaliala 1 Sosiaalialan järjestötyön ammattinumerot Ammattinumero Ammattinumero Järjestötoiminta Keittiö- ja kiinteistöpalvelut 6211 6212 6213 6214 6215 6216 6217 6218 6219 6220 6222 Jäsenasiainhoitaja,

Lisätiedot

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN

Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN Elinkeinoelämän keskusliitto EK - Finlands Näringsliv EK RAHOITUSALA - FINANSIERINGSBRANSCHEN MIEHET - MÄN Lokakuu 2009 Oktober Ansioiden hajonta - Förtjänsternas spridning Eur per Ammattiryhmä/ammatti

Lisätiedot

Tampereen Tilitoimisto Oy Tomas Ruotsalainen KOKEMUKSIA YRITYSTEN SEPA- PROJEKTEISTA

Tampereen Tilitoimisto Oy Tomas Ruotsalainen KOKEMUKSIA YRITYSTEN SEPA- PROJEKTEISTA Tampereen Tilitoimisto Oy Tomas Ruotsalainen KOKEMUKSIA YRITYSTEN SEPA- PROJEKTEISTA TAMPEREEN TILITOIMISTO OY Täyden palvelun tilitoimisto Kaikki taloushallinnon palvelut PK-yrityksille Kirjanpidot Palkanlaskennat

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Integraation tavoitteita Lähtökohta Web-palvelut Asiakasrekisteri ERP, Tuotannon ohjaus Tuotanto Myynti Intranet Extranet? CRM Johdon tuki Henkilöstö Kirjanpito Palkanlaskenta

Lisätiedot

HALLITUKSEN TEHTÄVÄT, ROOLI JA ASEMA. Yki Hytönen ja Aija Lehtonen

HALLITUKSEN TEHTÄVÄT, ROOLI JA ASEMA. Yki Hytönen ja Aija Lehtonen HALLITUKSEN TEHTÄVÄT, ROOLI JA ASEMA Yki Hytönen ja Aija Lehtonen Hyväksytty hallituksen kokouksessa 11.9.2014 HALLITUS JA SEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ KAMERASEURASSA - valitsee yhdistyksen puheenjohtajan, hallituksen

Lisätiedot

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Siilinjärven kunta Aromi-yhteiskäytön politiikan liite 1 24.11.2014 Savon koulutuskuntayhtymä Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Rooli

Lisätiedot

Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry Peltokalliontie 18 Tehtävätarvekartoitus Sivu 1 /8 21230 Lemu Nro: pvm:

Suomen Vesiosuuskuntien Liitto ry Peltokalliontie 18 Tehtävätarvekartoitus Sivu 1 /8 21230 Lemu Nro: pvm: Peltokalliontie 18 Tehtävätarvekartoitus Sivu 1 /8 Vesi-isännöintitehtävien kartoituslomake Vesi-isännöitsijä on vesihuoltolaitoksen tai vesiosuuskunnan toimitusjohtaja, jonka tärkein tehtävä on osakeyhtiön,

Lisätiedot

KIRJANPITO 22C Luento 4a: Hankintameno

KIRJANPITO 22C Luento 4a: Hankintameno KIRJANPITO 22C00100 Luento 4a: Hankintameno Luento 4 Hankintameno: Välittömät ja välilliset menot (ennen: muuttuvat ja kiinteät) Hankintamenon määrittäminen Tilinpäätöksen esittäminen: Tilinpäätöksen sisältö:

Lisätiedot

en käytä palvelua, en osaa sanoa (arvo: 3) jokseenkin mieltä (arvo: 1) (arvo: 2) 10,6% 13 28,5% 35 24,4% 30 11,4% 14 26,8% 33 17,9% 22 26,6% 98

en käytä palvelua, en osaa sanoa (arvo: 3) jokseenkin mieltä (arvo: 1) (arvo: 2) 10,6% 13 28,5% 35 24,4% 30 11,4% 14 26,8% 33 17,9% 22 26,6% 98 Hallinnon asiakaskysely vuonna esimiehille ja toimistohenkilökunnalle Kokonaisvastaajamäärä:. Strateginen ohjaus/prosessit Kysymykseen vastanneet: ) ) ) ) Kaupungin strategian siirtyminen kaupunkitasolta

Lisätiedot

Kaupan työehtosopimus Palkkaliite 1.10.2010 31.3.2011

Kaupan työehtosopimus Palkkaliite 1.10.2010 31.3.2011 Kaupan työehtosopimus Palkkaliite 1.10.2010 31.3.2011 Kaupan liitto Eteläranta 10 PL 340, 00131 Helsinki Puhelin (09) 172 850 Faksi (09) 664 616 www.kauppa.fi Nimet ja suorat puhelinnumerot löytyvät verkkosivuiltamme

Lisätiedot

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT

OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT OSA 5: MARKKINOINNIN KILPAILUKEINOT Markkinointi on Asiakaslähtöistä ajattelu Tuote-, hinta-, jakelutie- ja viestintäratkaisujen tekemistä ja toimenpiteiden toteuttamista mahdollisimman hyvän taloudellisen

Lisätiedot

VAKUUTUSALAN TASA- ARVORAPORTTI 2011

VAKUUTUSALAN TASA- ARVORAPORTTI 2011 VAKUUTUSALAN TASA- ARVORAPORTTI 2011 Vuoden 2010 tilastojen valossa VAKUUTUSVÄEN LIITTO VvL ry n 17.2.2012 n Vakuutusalan tasa-arvoraportti 2011 n 2 Vakuutusalan työvoima Alalla työskenteli vuonna 2010

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI 1(7)

KUOPION KAUPUNKI 1(7) KUOPION KAUPUNKI 1(7) Kuopion kaupungin LASKUTUS- JA PERINTÄOHJE YLEISPERIAATTEET 1 2 LASKUTUS 3 4 5 Näitä ohjeita noudatetaan kaikkien kaupungille tulevien saatavien laskutuksessa ja perinnässä ellei

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2013 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2013 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2013 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Palvelualojen henkilöstön ammattikoodit (B9, B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikan palvelualan

Lisätiedot

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua.

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua. HÄMEENLINNAN ELÄKKEENSAAJAT RY Taloussääntö Yleisiä määräyksiä 1 Yhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöstä tehtäessä on noudatettava yhdistyslain, kirjanpitolain ja -asetuksen

Lisätiedot

P A L K K A L I I T E ajalle 1.3.2008-31.1.2010 1 DIPLOMI-INSINÖÖRIEN TEHTÄVÄRYHMITTELY

P A L K K A L I I T E ajalle 1.3.2008-31.1.2010 1 DIPLOMI-INSINÖÖRIEN TEHTÄVÄRYHMITTELY TES:322201, PL:01-09 Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) ja toiselta puolen Valtion tutkimusalojen tekniset toimihenkilöt VATE ry:n välisen työehtosopimuksen P A L K K A L I I T E ajalle 1.3.2008-31.1.2010

Lisätiedot

MIKSI MYYNTISI TARVITSEE HUOLTOA?

MIKSI MYYNTISI TARVITSEE HUOLTOA? MYYNNIN HUOLTOKIRJA MIKSI MYYNTISI TARVITSEE HUOLTOA? Koska myynti on kone, joka hyytyy ilman huolenpitoa! Myynnin vuosihuolto on ainutlaatuinen, vaivaton ja nopea palvelujärjestelmä myyntisi tehostamiseksi.

Lisätiedot

Kliininen urakehitys ja palkka

Kliininen urakehitys ja palkka Kliininen urakehitys ja palkka Kunta-alan palkkausjärjestelmä Tehtäväkohtainen palkka Henkilökohtainen lisä (harkinnanvarainen) Työkokemuslisä (5 vuotta 3 % / 10 vuotta 8 %) Tulospalkkio (ei pakollinen)

Lisätiedot

VARAOSAVARASTOJEN OPTIMOINTI MONIPORTAISESSA VERKOSTOSSA. 21.1.2015 Mikko Eskola TEL. 0440 650 970

VARAOSAVARASTOJEN OPTIMOINTI MONIPORTAISESSA VERKOSTOSSA. 21.1.2015 Mikko Eskola TEL. 0440 650 970 VARAOSAVARASTOJEN OPTIMOINTI MONIPORTAISESSA VERKOSTOSSA 21.1.2015 Mikko Eskola TEL. 0440 650 970 HANKKIJA OY Toimitusjohtaja Ensio Hytönen Hallinto Markkinointi Myynti Logistiikka Sisäinen tarkastus Agro

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2014 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2014 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Yksityisen sektorin palkkatiedustelu 2014 Toimialakohtaiset ammattikoodit Kuukausipalkkaiset Palvelualojen henkilöstön ammattikoodit (B9, B0-B5) Rahoitusalan ammattikoodisto (B7) Tietotekniikan palvelualan

Lisätiedot

Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017

Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017 Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017 Akavan Erityisalat AE ry ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry ovat laatineet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä taide-

Lisätiedot