JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2011"

Transkriptio

1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS HAUTAINHOITORAHASTON TILINPÄÄTÖS 2011

2 TILINPÄÄTÖS (79) Sisällysluettelo 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN TALOUS Verotulot ja kirkon keskusrahastomaksu Tuotot Kulut Rahoitustuotot ja kulut Vuosikate ja investoinnit Investoinnit TILINPÄÄTÖSLASKELMAT Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Tuloksen muodostuminen ja arvio taloudesta Tuloksen muodostuminen Arvio seurakunnan taloudesta Merkittävimmät suunnitelmat ja niiden rahoitustarve Kirkkoneuvoston esitys tilikauden tuloksen käsittelyä ja talouden tasapainottamista koskeviksi toimenpiteiksi TALOUSARVION TOTEUMAVERTAILUT Pääluokittain (ulkoinen) Pääluokittain (ulkoinen/sisäinen) Tuloslaskelma (ulkoinen) Tuloslaskelma (ulkoinen/sisäinen) Investoinnit Tehtäväalueittain (ulkoinen/sisäinen) Tuloslaskelmaosa Menolajeittain Hautainhoitorahaston toteutumavertailu Hautainhoitorahaston tase LIITETIEDOT Tilinpäätöksen liitetiedot Tilinpäätöstä laadittaessa noudatetut arvostusperiaatteet ja -menetelmät sekä jaksotusperiaatteet ja menetelmät Perustelut, jos tuloslaskelman tai taseen esittämistapaa on muutettu sekä muutoksen vaikutukset Oikaisut, jotka on tehty edelliseltä tilikaudelta esitettäviin tietoihin Selvitys, jos edellistä tilikautta koskevat tiedot eivät ole vertailukelpoisia päättyneen tilikauden tietojen kanssa Aikaisempiin tilikausiin kohdistuvat tuotot ja kulut sekä virheiden korjaukset, jos ne eivät ole merkitykseltään vähäisiä Sellaiset yksittäiseen tase-erään sisältyvät osat, jotka koskevat useaa tase-erää, jos tämä tieto on olennainen Tuloslaskelman liitetiedot Henkilöstökulut Seurakunnan vakuutukset Satunnaiset tuotot ja kulut Pakollisten varausten muutos ja muuhun kuin tilikauteen liittyvät erät... 61

3 TILINPÄÄTÖS (79) 4.3 Taseen liitetiedot Taseen vastaavia koskevat liitetiedot Vaihto- ja rahoitusomaisuus Oma pääoma Pakolliset varaukset, laskennallinen KiEL eläkevastuu Vieras pääoma Ulkomaanrahan määräiset erät Hautainhoito Myyntisaamisten ja siirtosaamisten olennaiset erät Lahjoitusrahastojen erityiskatteet Taseen vastattavia koskevat liitetiedot Muut vakuudet ja vastuusitoumukset KESKEISIÄ TUNNUSLUKUJA HAUTAINHOITORAHASTO LUETTELO KÄYTETYISTÄ TILIKIRJOISTA JA TOSITELAJEISTA Käytetyt tositelajit Tililuettelo ALLEKIRJOITUKSET TILINTARKASTUSMERKINTÄ Tilinpäätöksessä käytetty valuutta on EUR.

4 TILINPÄÄTÖS (79) 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN TALOUS Verotulot ja kirkon keskusrahastomaksu Seurakuntien kirkollisverotulot kasvoivat vuonna 2011 yhteensä 1,9 % edelliseen vuoteen verrattuna (Verohallituksen tilastot kausitilityksistä ). Seurakunnille tilitettiin 2011 kirkollisverotuloja ( v. 2010). Yhteisöveroja tilitettiin seurakunnille yhteensä , jossa kasvua oli 18,2 % (v yht euroa). Seurakuntien osuus yhteisöveron tuotosta oli 2,55 %. Seurakuntien jako-osuutta yhteisöveron tuotosta maksettiin 0,8 % korotettuna vuosina Seurakuntien yhteisövero-osuus alenee jatkossa, mutta valtakunnallisen palkkaraamiratkaisun johdosta aiempia tietoja hitaammin seuraavasti: ,30 %, ,26 % ja ,86 %. Vuoden 2012 osalta alennuksen vaikutus on -15 % yhteisöverotuloon huomioiden verokannan alennus 26 %:sta 24,5 %:n. Vuodesta 2006 yhteisöverot on tilitetty seurakunnalle puoliksi kunnassa toimivien yhteisöjen maksamien yhteisöverojen mukaan ja puoliksi kuntien asukasmäärän mukaisessa suhteessa. Järvenpään seurakunnan ansioverotulot vähenivät edelliseen vuoteen verrattuna 0,2 %. Sen sijaan yhteisöverotulot lisääntyivät 22,3 %. Seurakuntamme verotuloista kirkollisverotuloja eli ansio- ja pääomatuloveroista saatuja tuloja oli 90,5 % ja yhteisöverotuloja 9,5 %. Järvenpään kokonaisverotulot lisääntyivät noin eli 1,6 %, mutta jäivät alle budjetoidun. Seurakuntien yhteenlasketut verotulot lisääntyivät 1,9 %. Järvenpään heikompi verokertymä aiheutuu kirkollisverojen puolelta ja on seurausta valtakunnan keskiarvoa voimakkaammasta kirkosta eroamisesta. Keskusrahastomaksut perustuivat vuoden 2009 kirkollisverotuloihin. Keskusrahastomaksu oli 8,2 % laskennallisesta kirkollisveron tuotosta. Vuoden 2009 laskennallinen kirkollisvero saatiin jakamalla vuoden 2009 kirkollisverotulot vuoden 2009 tuloveroprosentilla. Järvenpään seurakunnan keskusrahastomaksu oli kertomusvuonna ,86, mikä oli 1,0 % edellistä vuotta pienempi. VEROTULOT/ muutos-% Talousarvio: ,7 Tilinpäätös: yhteisöverot ,3 kirkollisverot ,2 yhteensä ,57 tot. ja arvion erotus ,56 verotuskustannus ,0 keskusrahastomak ,9 Seurakunnan tuloveroprosentti on ollut 1,25 % vuodesta Toimintasuunnittelukausi on myös laskettu 1,25 % tuloveroprosentin mukaan. Verotulojen osuus seurakunnan tuloista vuonna 2011 oli 74,1 %.

5 TILINPÄÄTÖS (79) Vuoden 2011 tilinpäätöksen mukaan kokonaisverotulot/jäsen olivat keskimäärin 251 /jäsen. Kirkollisverotulot olivat 227,59 /jäsen. Kun seurakunnan jäsenmäärä aleni vuonna 2011 yhteensä 138 henkilöä, voidaan keskimääräisen kirkollisverotulon perusteella laskea seurakunnan verotulotappioksi Tuotot Tuotot TOIMINTATUOTOT Muutos% Korvaukset ,3 Myynti- ja maksutuotot ,7 Vuokratuotot ,5 Metsätalouden tuotot 5 0, ,0 Kolehdit ja muut keräyst. 0,6 2,5 0, ,1 Tuet ja avustukset ,2 Muut toimintatuotot 0 0 0,3 1,3 0, ,0 YHTEENSÄ ,9 Korvauksien nousu 22,3 % johtuu Kehä-IT:n kohonneiden kustannusten rahoittamisesta 2011, jossa Järvenpään seurakunta toimii isäntäseurakuntana. Korvaukset lisääntyivät myös Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien perheasiainneuvottelukeskuksen kustannusten kohoamisen ja tarkennetun maksuosuuslaskennan takia. Maksutuotot kertyvät kirkkoherranviraston, hautaustoimen ja seurakunnallisen toiminnan tuotoista. Tuet ja avustukset sisältävät KELA:n korvauksen työterveyshuoltoon, valtionavustukset koululaisten iltapäiväkerhotoimintaan, oppisopimuskorvaukset ja opintokerhojen valtionavustukset.

6 TILINPÄÄTÖS (79) Tuloslaskelmaan kolehti- ja keräystuloksi kirjattiin ,11 (68.527,47 ). Summa sisältää Järvenpään seurakunnan omaan käyttöön tuloutetut kolehdit ja myyjäistulot, yhteisvastuukeräyksen seurakunnalle jäävän osuuden (10 %), ystävyysseurakuntarahaston tuotot ja muut lahjoitustuotot. Kirkkohallituksen ohje näiden tulojen kirjaamisesta muuttui vuoden 2007 alusta. Ystävyysseurakuntarahaston ja yhteisvastuukeräyksen menot on kirjattu tuloslaskelmaan kuluksi kululajinsa mukaisesti. Muille tahoille tilitettävät kolehdit ja osuus yhteisvastuukeräyksestä (90 %) on kirjattu taseeseen. Toimintatuottojen kokonaismäärä jakautuu yllä olevan kaavion mukaisesti. Kehä-IT:n vaikutus toimintatuottoina on suuri, yhteensä

7 TILINPÄÄTÖS (79) 1.3 Kulut Kulujen kasvu saatiin pysymään inflaation tahdissa, vaikka Kehä-IT:n toiminnasta aiheutuneet palveluiden hankinta ja leasing-vuokrat lisääntyivätkin merkittävästi. Myös kiinteistöpuolella ulkopuolisten kulujen kasvu oli muuta kustannuskehitystä voimakkaampaa Vuoden 2011 aikana talousarviossa asetettu tavoite kustannusten kurissa pitämisestä ja toiminnan sopeuttamisesta vallitsevaan taloudelliseen tilanteeseen onnistui Kehä-IT:tä lukuun ottamatta kohtuullisen hyvin. TOIMINTAKULUT muutos% Henkilöstökulut ,8 Palvelukset ,4 Vuokrat ,4 Aineet ja tarvikkeet ,0 Avustukset ,0 Muut kulut ,4 YHTEENSÄ ,8 Muutosprosentti % 4,2 0,4 5,9 7,4 9,2-2,5 21,8 2,8 Toimintakulut kasvoivat kokonaisuutena tarkasteltuna 2,8 % vuodesta Kulujen kasvu kohdistui voimakkaimmin kolmeen osa-alueeseen: palvelusten ostoon, vuokrakuluihin ja muihin kuluihin. Henkilöstökulut vähenivät 1,8 % ja henkilöstökulujen suhteellinen osuus väheni 2,1 % kaikista toimintakuluista ollen 55,0 %. Henkilöstökulut vähenivät, kun tehtäviä oli täyttämättä ja koska aiemmilta vuosilta liian suurina kirjattuja henkilöstösivukuluja tuloutettiin. Toiseksi suurin kuluerä on palvelukset, joiden osuus kasvoi 1,9 % kaikista toimintakuluista ollen 25,9 % ja kolmanneksi eniten kuluu materiaalihankintoihin 8,2 %, joiden osuus kokonaistoimintakuluista väheni 0,8 %.

8 TILINPÄÄTÖS (79) Seuraavassa kuviossa tarkastellaan toimintakulujen jakautumista seurakuntatyön osalta lukutasolla (yleinen seurakuntatyö, julistus, kasvatus ja palvelu) verrattuna yleishallinnon, hautaustoimen ja kiinteistötoimen pääluokkiin. Toimintakuluissa yleishallinnon pääluokka on suurin tässä vertailussa johtuen Kehä-IT:n vaikutuksesta. Yleishallinnon toimintakulut ovat 27 % (25 %) ja kasvatuksen 22 % (23 %) kokonaiskuluista. Yleisen seurakuntatyön 9 % (10 %), julistustyön 6 % (6 %) ja palveluiden 14 (15 %) osuudet vähenivät hiukan tai pysyivät ennallaan kokonaistoimintakuluista. Seurakuntien välisessä vertailussa hautauksiin ja kiinteistötoimeen käytetty osuus Järvenpään seurakunnalla on edelleen alle keskimääräisen tason ja seurakuntatyöhön käytetty osuus hiukan yli keskiarvon. Yleishallinnon toimintakuluihin sisältyvät Kehä-IT:n toimintakulut tekevät Järvenpään seurakunnalla poikkeuksellisen ison osuuden. Vuodelta 2010 kirkkohallituksen kokoamien tilastojen mukaan seurakunnissa käytettiin toimintakuluista keskimäärin yleishallintoon 15,4 %, seurakuntatyöhön 52,2 %, hautaustoimeen 8,2 % ja kiinteistötoimeen 24,2 %. Järvenpään seurakunnan yleishallinnon toimintakate väheni edellisestä vuodesta 5,0 % ja yleisen seurakuntatyön toimintakate väheni 3,5 %. Julistustyön toimintakate väheni 0,6 % vuodesta Kasvatuksen toimintakate väheni 4,6 % edellisvuodesta. Palvelujen toimintakate väheni 7,7 % edelliseen vuoteen verrattuna. Toimintakatteet lisääntyivät hautaustoimessa 9,6 % ja kiinteistötoimessa 11,9 %. Palveluihin kuuluva kansainvälinen diakonia sisältää myös kirkkohallituksen ohjeen mukaisesti kansainväliset avustukset ja ystävyysseurakuntatyön.

9 TILINPÄÄTÖS (79) Kustannuksista henkilöstömenot kohdennetaan suoraan tehtäväalueille arvioitujen työmäärien suhteessa. Kustannusten kohdentaminen vyörytysten kautta tehdään kirkkohallituksen ohjeen mukaan seurakunnallisen toiminnan tehtäväalueille sekä hautaustoimeen ja kirkonkirjojen pitoon seuraavasti: 1) kiinteistötoimen kulut siinä suhteessa, kuin tehtäväalueet käyttävät seurakunnan tiloja. Samoin menetellään poistojen ja sisäisten korkojen osalta. 2) keittiön ja leirikeskuksen kulut siinä suhteessa, kuin tehtäväalueet käyttävät oman keittiön ja leirikeskuksen palveluja (Toimintakate II) 3) yleishallinnon kulut tehtäväalueiden henkilökunnan määrän suhteessa ja tuloslaskelmaosasta verotuskustannukset ja keskusrahastomaksu Työalakatteessa kaikki kustannukset on kohdennettu perustehtäville; seurakuntatyölle, hautaustoimelle ja kirkonkirjojen pidolle. Kohdentamisen ulkopuolelle jätetään kuitenkin metsätalous ja asunto-osakkeet.

10 TILINPÄÄTÖS (79) 1.4 Rahoitustuotot ja kulut Rahoitustuottoja ovat sijoitusten myyntivoitot, osingot ja korkotuotot. Rahoitustuottoina kirjataan myös, jos aiempiin tilinpäätöksiin on kirjattu arvon alennuksia ja, jos osakkeiden arvo on ollut alaskirjattua arvoa korkeampi. Näitä arvoja voidaan nostaa kuitenkin enintään hankintahintaan. Rahoituskulut ovat pankki- ja sijoitustoiminnan kuluja sekä vuodenvaihteessa osakkeiden markkina-arvon alentumisesta tehtävä alaskirjaus. Rahoituskuluja vähentää se, että seurakunnalla ei ole velkaa. Seurakunnan maksuvalmius oli hyvä koko vuoden. Seurakunnan rahoitustuotot olivat yhteensä ,38. Rahoituskulut olivat ,12. Vuoden 2011 aikana toteutui Helsingin Pörssissä osakemarkkinoiden jyrkkä negatiivinen kurssikehitys, joka oli -26,6 %. Kurssikehitystä pystyttiin kompensoimaan korkosijoituksilla. Seurakunnan maltilliselle sijoitussalkulle pitkän ajan tuotto-odotus on 5 %. Seurakunnan sijoitusstrategia on vuodelta 2005 ja sitä noudatettiin vuoden 2011 aikana. Strategian mukaan Osakesijoittamiseen ja sen eri vaihtoehtoihin, jotka ovat riskisijoittamista, voidaan sijoitushetken varoista sijoittaa enintään 30 %. Seurakunnan osake- ja yhdistelmärahastojen arvojen muutokset on kirjattu osakkeita myytäessä (myyntivoitto) tai rahasto-osuuksia vaihdettaessa. Hankintahintaa korkeampia markkinahintoja vuodenvaihteessa ei kirjata. Sen sijaan vuodenvaihteessa osakkeiden markkinahintojen alemmat tasot on kirjattu. Alaskirjauksia on korotettu markkinahinnan ollessa korkeampi kuitenkin vain hankintahintaan. Osakkeissa, rahastoissa, määräaikaisissa talletuksissa ja muissa sijoituksissa on tilinpäätöshetkellä varoja yhteensä ,82 ( ). RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT Muutos % 1000 / TP rahoitustuotot ,8 rahoituskulut 0, ,0

11 TILINPÄÄTÖS (79) 1.5 Vuosikate ja investoinnit Vuoden 2011 toteutuneet investoinnit ylittivät vuosikatteen :lla. Vuosikatteen tulee pitkällä aikavälillä kattaa investoinnit. Seurakunnan tilinpäätöksissä on käytetty aiempina vuosina vuosikatteella kertyneitä varoja investointeihin. Pääasiallisesti investointimenot ovat aiheutuneet Kirkonkulman rakentamisesta. Vuosikatteen lisäksi investointien katteena seurakunta voi käyttää satunnaisia tuottoja tai lainoja. Samoin on asianlaita aiemmista tuloksista tai rahastoista tehtyjen investointivarausten osalta. Kun investointien katteeksi käytetään aikaisempien vuosien säästöjä ja niistä tehtyjä sijoituksia, vähenevät korkotuotot ja vuosikate pienenee. TP TP TP TP TP TP TP TP TA Vuosi YHT. vuosikate nettoinvestoinnit Investoinnit talousarvio/ toteutunut/ SIUNAUSKAPPELIN KORJAUS JA VALOKATOS Siunauskappelin välitilan kattamisesta on saatu Museoviraston ohjeistus. Valokatoksen tekemisellä on tarkoitus väljentää odotustilaa sekä estää siunaustilaisuuteen odottavien omaisten ja siunauksesta poistuvan saattoväen törmäilyä. Samaan yhteyteen suunniteltu alakerran peruskorjaus toteutettiin ja siinä yhteydessä hankittiin kylmiöt ja pakastin vainajien säilytystä varten. Hankkeen aiemmin toteutuneet kustannukset n ovat kohdistuneet siunauskappelin em. alakerran korjaus- ja muutostöihin. Vuonna 2010 investointi päätettiin siirtää vuodelle Vuonna 2011 välitilankattaminen päätettiin siirtää kahdella vuodella eteenpäin, jonka aikana selvitetään, onko taloustilanteen perusteella mahdollista suorittaa investointia. Vuonna 2011 on jouduttu siunauskappelissa toteuttamaan viemäriputkiston sujutus ja siihen liittyviä korjaustöitä 10.25,55 :lla. KIRKONKULMAN (KESKUKSEN KERHOTALO) Vuonna 2010 Keskuksen kerhotalon rakentamiseen oli määräraha, josta käytettiin Kerhotalon rakentaminen toteutettiin kokonaisurakkana ja Rakennus Omera Oy oli pääurakoitsija. Rakennus Omera Oy:n tarjouksen hinta oli ,18 (sis. alv 22 %). Lisäksi oli muutamia omana työnä toteutettavia osia. Rakennusurakan työt alkoivat ja hankkeen piti olla valmis Nimikilpailussa kohteen nimeksi valittiin Kirkonkulma. Kirkonkulman arkkitehtina toimi Keijo Kalteva ja rakennuksen valvojana FCG Oy ja myös seurakunnan kiinteistöpäällikön Arto Hyppösen osuus kohteen valvonnassa oli merkittävä. Seurakunta otti hankkeen vastaan pienin puuttein. Iltapäiväkerho aloitti ensimmäisenä toimintansa Kirkonkulmassa Muita toimintoja on siirretty Kirkonkulmaan vaiheittain. Hankkeen kalustus- ja erilaisia viimeistelytöitä ja korjauksia sekä mm. Elävän veden kappelin vesialttariseinän toteutus siirtyivät vuodelle Myös taloudellinen loppuselvitys hankkeesta on edelleen kesken. Täten kirjanpidollisesti hanke ei valmistunut 2011, eikä hanketta ole siten aktivoitu eikä poistolaskenta ole alkanut. Kaikkiaan hankkeeseen oli käytetty mennessä ,11. Hankkeen kustannusarvio oli , joka tulee siis ylittymään.

12 TILINPÄÄTÖS (79) SRK-KESKUKSEN PIHA-ALUEEN KEHITTÄMINEN Vaiheittainen toteutus: Vanhankirkon edessä oleva kirkolle johtava pelastustie levennettiin ja kirkon portaiden kukkaistutusaltaat rakennettiin. SEURAKUNTAKESKUKSEN ESCO-HANKE LTA Energiansäästöhankkeen viimeinen maksuerä vähennettynä ELY-keskuksen myöntämällä avustuksella tuli maksettavaksi. ESCO-hanke oli jo virheellisesti aktivoitu taseeseen. Kirkkovaltuusto myönsi yhteensä lisämäärärahan. HAUTAUSMAAN LAAJENNUS Osastojen käsittävä laajennus aloitettiin tekemällä tiepohjia ja siirtämällä tiepohjista saatua sopivaa hiekkaa uusien osastojen alueelle. Lisäksi aloitettiin tekemään hautausmaan aitaa. HAUTAUSMAAN TYÖKONEET Hautausmaan vanha Holder vaihdettiin uuteen John Deere -traktoriin. Lisäksi hankittiin käytävien hoitoon sopiva kultivaattori. SIIRTYNEITÄ INVESTOINTEJA Kirkonkirjojen digitointi, kilpailutettiin vuonna Nummenkylän kerhotila, suunnittelun aloitus. Kirkonkulman kalustaminen, kilpailutus oli loppuvuodesta Pääovien uusiminen kirkossa. Leiriniemi, sälekaihtimet ja jäädytyslaite Loutin kerhotalo, tiskikone, kahvinkeitin ym. Vanhankirkon pöytien hankinta ja tuolien pinnoitus

13 TILINPÄÄTÖS (79) 2 TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2.1 Tuloslaskelma Korvaukset , ,53 Myyntituotot 5.845, ,55 Maksutuotot Virastotuotot Seurakuntatyön maksut , ,25 Hautaustoimen maksut , ,45 Muut maksut ja korvaukset , ,17 Maksutuotot , ,87 Vuokratuotot , ,32 Metsätalouden tuotot 0, ,42 Kolehdit ja muut keräystuotot , ,47 Tuet ja avustukset , ,85 TOIMINTATUOTOT , ,01 TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot , ,72 Muut palkat , ,22 Henkilöstösivukulut , ,03 Henkilöstökulut , ,97 Palvelujen ostot , ,94 Vuokrat , ,20 Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana , ,35 Aineet, tarvikkeet ja tavarat , ,35 Annetut avustukset , ,17 Muut toimintakulut , ,33 TOIMINTAKULUT , ,96 TOIMINTAKATE , ,95 VEROTULOT , ,90 VEROTUSKULUT , ,00 KESKUSRAHASTOMAKSUT , ,74 TOIMINTA AVUSTUKSET 0, ,00 RAHOITUSTUOTOT JA KULUT Korkotuotot , ,70 Muut rahoitustuotot , ,03 Arvonalentumiset sijoituksista , ,05 Korkokulut 134,43 Muut rahoituskulut 2.541, ,86 RAHOITUSTUOTOT JA KULUT , ,92 VUOSIKATE , ,13

14 TILINPÄÄTÖS (79) Suunnitelman mukaiset poistot , ,09 POISTOT JA ARVONALENTUMISET , ,09 SATUNNAISET TUOTOT JA KULUT Satunnaiset tuotot 38, ,90 SATUNNAISET TUOTOT JA KULUT 38, ,90 ERILLISKIRJANPITONA HOIDETUT RAHASTOT Tuotot , ,58 Kulut , ,72 Siirto rahastosta/rahastoon , ,14 ERILLISKIRJANPITONA HOIDETUT RAHASTOT TILIKAUDEN TULOS , ,94 POISTOERON LISÄYS( )/VÄHENNYS(+) , ,05 TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ/ALIJÄÄMÄ , , Rahoituslaskelma Kassavirta/varsinainen toiminta ja inv. Tulorahoitus Vuosikate , ,13 Satunnaiset erät 38, ,90 Tulorahoitus , ,03 Investoinnit Käyttöomaisuusinvestoinnit , ,63 Investoinnit , ,63 Kassavirta/varsinainen toiminta ja inv , ,60 Rahoitustoiminnan kassavirta Muut maksuvalmiuden muutokset Toimeksiantojen varojen ja pääomien muutos 3.556, ,77 Lyhytaikaisten saamisten muutos , ,17 Korottomien pitkä/lyhytaik. velkojen muutos , ,35 Muut muutokset 792,11 Muut maksuvalmiuden muutokset , ,86 Rahoitustoiminnan kassavirta , ,86 Kassavarojen muutos , ,74 Kassavarat , ,20 Kassavarat , ,94 Kassavarojen muutos (tarkiste) , ,74

15 TILINPÄÄTÖS (79) 2.3 Tase Seurakunnan taloudellinen tila on ollut hyvä. Investointeihin on varauduttu etukäteen keräämällä tarvittavat varat. Täten myös maksuvalmius on ollut hyvä. Arvonkorotusrahastossa on , joka syntyi 2004 kaupungin kanssa tehdyn maavaihtokaupan yhteydessä tonttien kirjanpitoarvojen erotuksesta. Peruspääoma on Kirkkohallituksen tilinpäätösohjeen mukaan peruspääoma on sidotun pääoman kaltainen erä, jonka vähimmäismäärää ei ole määritelty. Ohjeessa todetaan, että seurakunnan tulee harkita peruspääoman korottamista, jos peruspääoman ja arvonkorotusrahaston yhteismäärä on alle kaksi kolmasosaa pysyvien vastaavien määrästä. Järvenpään seurakunnan pysyvät vastaavat olivat vuoden 2011 lopussa ,44 ( ,96 ). Korotus aiheutui ennakkomaksujen sarakkeessa olevan keskeneräisten töiden lisääntymisestä eli käytännössä Kirkonkulman investoinnista. Peruspääoma on 53,4 % pysyvien vastaavien määrästä eikä enää täyttä tilinpäätösohjeen vaatimusta. Peruspääoman mahdollisesta korotuksesta joudutaan päättämään, kun Kirkonkulmainvestointi valmistuu ja sen lopullinen kustannus on selvillä. TASE V A S T A A V A A PYSYVÄT VASTAAVAT AINEETTOMAT HYÖDYKKEET Muut pitkävaikutteiset menot , ,78 AINEELLISET HYÖDYKKEET Maa ja vesialueet , ,86 Hautausmaat , ,66 Rakennukset , ,10 Kiinteät rakenteet ja laitteet , ,86 Koneet ja kalusto , ,20 Muut aineelliset hyödykkeet , ,97 Ennakkomaksut , ,04 AINEELLISET HYÖDYKKEET ,734, ,69 SIJOITUKSET Osakkeet ja osuudet , ,49 SIJOITUKSET , ,49 PYSYVÄT VASTAAVAT , ,96 TOIMEKSIANTOJEN VARAT Lahjoitusrahastojen erityiskatteet , ,39 Muut toimeksiantojen varat , ,64 TOIMEKSIANTOJEN VARAT , ,01 VAIHTUVAT VASTAAVAT Saamiset Lyhytaikaiset saamiset Myyntisaamiset , ,36 Muut saamiset 355, ,65 Siirtosaamiset , ,07 Lyhytaikaiset saamiset , ,08 Rahoitusarvopaperit Osakkeet ja osuudet , ,35 Muut arvopaperit , ,31

16 TILINPÄÄTÖS (79) Rahoitusarvopaperit , ,66 Rahat ja pankkisaamiset , ,54 Saamiset , ,28 VAIHTUVAT VASTAAVAT , ,28 V A S T A A V A A , , V A S T A T T A V A A OMA PÄÄOMA Peruspääoma , ,53 Arvonkorotusrahasto , ,25 Edellisten tilikausien yli/alijäämä , ,11 Tilikauden yli /alijäämä , ,99 OMA PÄÄOMA , ,88 POISTOERO JA VAPAAEHTOISET VARAUKSET Poistoero , ,92 Vapaaehtoiset varaukset , ,01 POISTOERO JA VAPAAEHTOISET VARAUKSET , ,93 TOIMEKSIANTOJEN PÄÄOMAT Lahjoitusrahastojen pääomat , ,87 Muut toimeksiantojen pääomat , ,35 TOIMEKSIANTOJEN PÄÄOMAT , ,22 VIERAS PÄÄOMA Pitkäaikainen vieras pääoma Siirtovelat ,51 Pitkäaikainen vieras pääoma ,51 Lyhytaikainen vieras pääoma Saadut ennakot 1.794,23 Ostovelat , ,86 Muut velat , ,01 Siirtovelat , ,37 Lyhytaikainen vieras pääoma , ,24 VIERAS PÄÄOMA , ,24 V A S T A T T A V A A , ,27 Testamentit, lahjoitukset ja kolehdit Testamentti- tai muita lahjoitusvaroja seurakunta ei saanut vuonna Kirkkokolehtien tuotot lisääntyivät 8,2 % vuonna 2011 edellisestä vuodesta ,03 (27.058,16 ). Tuomas-messujen kolehtituotto oli 2.405,13 (2.981,06 ). Tuotto väheni 19,3 % edellistä vuodesta. Kolehtituotot olivat yhteensä 1,11 (1,05 ) seurakunnan jäsentä kohden laskettuna. Kirkkohallituksen ohjeen mukaan seurakunnan omaan käyttöön kerätyt kolehtituotot sekä keräykset ja lahjoitustulot kirjataan tuloslaskelmaan tuotoiksi ja niiden käyttö kirjataan tuloslaskelmaan kuluiksi luonteensa mukaisille tileille ja tehtäväalueille. Seurakunnan ulkopuolisiin kohteisiin mennyt kolehtituotto kirjataan taseeseen.

17 TILINPÄÄTÖS (79) 2.4 Tuloksen muodostuminen ja arvio taloudesta Tuloksen muodostuminen Tilikauden 2011ylijäämä oli ,72, joka on ,72 parempi kuin talousarviossa arvioitiin. Vuosikate parani talousarvioon verrattuna Hyvä tulos selittyy ennen kaikkea palkka- ja palkkiomenojen ja henkilösivukulujen budjetoitua pienemmällä käytöllä. Nämä aiheutuivat, kun toimia oli täyttämättä ja sijaisia ei otettu arvioitua määrää. Henkilösivukulut alenivat edellisestä syystä mutta ennen kaikkea, koska kuluneena vuonna ja aiemmin oli sivukuluihin varattu ja kirjattu toteutunutta suurempi prosentti. Nämä aiemmilta vuosilta kirjatut ja säästyneet sivukulut tuloutettiin vuonna Tulopuolella arvioitua parempaan tulokseen vaikuttivat muilta seurakunnilta saadut korvaukset Kehä-IT:n ja perheasiainneuvottelukeskuksen toimintaan. Hyvä lisä tulokseen oli myös rahoitustuottojen budjetoitua parempi tulos. Tämä on sitä merkittävämpi, että siihen onnistuttiin pääsemään vaikeassa markkinatilanteessa, kun esim. osakemarkkinoiden kehitys oli viime vuodelta Helsinki OMX -26,6%. Lisäksi erilaisia maksu- ja vuokratuloja kerättiin budjetoitua enemmän Arvio seurakunnan taloudesta Seurakunnalla ei ole lainaa ja se on varautunut meneillä oleviin ja tuleviin investointeihin keräämällä varoja etukäteen ja sijoittamalla varat pääosin turvatusti. Seurakunnan maksuvalmius on ollut hyvä. Verotulot ovat aiemmin muodostaneet noin 85 % seurakunnan tuloista ja samaan tilanteeseen ollaan palaamassa kahden Kehä-IT:n isäntäseurakuntana toimitun vuoden jälkeen, jolloin verotulojen osuus kokonaistuloista on ollut noin 74 %. Vuoden 2011 tulot kehittyivät yhteisöverotulot osalta hyvin +22,3 %, mutta alle valtakunnan keskiarvon kirkollisverotulojen osalta -0,2 % edellisvuoden luvuista. Tämä johtui pääasiassa kirkosta eroamisen suuresta vaikutuksesta Järvenpään seurakunnan kohdalla, sillä mm. työllisyyskehitys on ollut selvästi arvioitua parempi. Verotulojen osalta yhteisöverotulot tulevat laskemaan seurakuntien jako-osuuden alentuessa Lähivuosina ei ole odotettavissa verotulojen kasvua, ellei Järvenpään kaupungin väestönkasvusta myös merkittävä osa tulisi seurakuntamme jäsenmäärän kasvuksi. Toisena merkittävänä tekijänä seurakunnan taloudessa tulevaisuudessa on kirkon eläkkeiden turvaaminen. Vuonna 2012 eläkemaksua nostettiin prosentilla ja 2013 alkaen aletaan periä eläkerahastomaksua, joka on ensimmäisenä vuonna 1,2 % kirkollisverotulosta. Eläkkeiden hoidon kohoavat kustannukset ovat merkittävä rasite seurakunnan taloudelle tulevaisuudessa. Seurakunnan suurimman kululajin osalta eli henkilöstömenojen osalta on tiedossa kirkon virka- ja työehtosopimuksen kustannusvaikutukset vuodelle 2012 n. 2,0 % ja noin 1,5 % vuodelle Kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto on linjannut, että seurakunnan vakituisen henkilöstön jäädessä eläkkeelle tai siirtyessä toisiin tehtäviin kaikkien tehtävien tarpeellisuutta ja tehtävien sisältöä tarkastellaan erikseen. Toiminta- ja taloussuunnitelmaan on myös määritelty tavoite vähentää henkilöstöä 10 %:lla vuosien aikana. Merkittävä osa tästä vähennyksestä voidaan toteuttaa jo 2012 ja on realistista sopeuttaa taloutta myös lopuilla tavoitteen mukaisesta määrästä, ellei yleisessä ja seurakunnan taloustilanteessa tapahdu jotain yllättävää. Seurakunnalla on edelleen hyvä tasetilanne. Lisäksi seurakunta pystyy hankkimaan myyntituloja asuntojen ja itselle tarpeettomien kiinteistöjen ja tonttien myynnillä. Talouden tilanne on otettu vakavasti sekä luottamushenkilöiden että henkilökunnan taholla. Toisaalta on muistettava, että seurakunnan talous on vahva eikä mihinkään paniikkiratkaisuihin ole syytä ryhtyä. Tarvittavat toimet voidaan suunnitella huolella.

18 TILINPÄÄTÖS (79) Merkittävimmät suunnitelmat ja niiden rahoitustarve Järvenpään seurakunnan toimintalinjaus on hyväksytty kirkkovaltuustossa. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa luodaan edellytykset strategian toteuttamiselle ja asiaa tarkastellaan erikseen myös kirkkovaltuuston ns. talousarvion lähetekeskustelussa. Toimintalinjauksesta pyritään poimimaan painopistealueita, joilla saadaan aikaan vaikuttavaa toimintaa. Uusi keskuksen kerhotalo tuonee valmistuessaan runsaasti haasteita ja mahdollisuuksia erilaisten seurakunnallisten toimintojen kehittämiselle. Myös henkilökuntamitoitukseen tukipalvelujen puolella uuden rakennuksen valmistumisella on vaikutuksia. Talouden tasapainottamiseksi on seurakunnassamme menossa useita prosesseja. Kirkkoneuvosto on perustanut vuodeksi 2012 toiminnan ja talouden tasapainotusryhmän. Kasvatuksen operatiivisen johtamisen osalta kirkkoneuvosto hyväksyi uudet linjaukset, jotka tulevat voimaan Kiinteistötoimen osalta kirkkoneuvosto asetti työryhmän selvittämään yhteistyömahdollisuuksia naapuriseurakuntien kanssa ja kiinteistö- ja hautaustoimen henkilöstöjärjestelyjä sekä käymään neuvotteluja henkilökunnan kanssa. Kehä-IT:tä ollaan purkamassa ja sen myötä Järvenpään vastuut isäntäseurakuntana lakkaavat tai merkittävästi vähenevät. Tämä järjestely säästää seurakunnan kustannuksia pitkällä tähtäimellä. Tuusulan rovastikunnan luottamushenkilö- ja viranhaltijajohto on myös pyytänyt eri työaloilta tiivistetyt raportit yhteistyön organisoimisesta ja lisäämisestä naapuriseurakuntien kanssa. Kuntarakenteen uudistaminen on käynnissä ja seurakuntarakenteen ohjausryhmä on pyytänyt seurakunnilta lausuntoja ohjausryhmän loppuraportin uusista seurakuntarakenteen malleista. 2.5 Kirkkoneuvoston esitys tilikauden tuloksen käsittelyä ja talouden tasapainottamista koskeviksi toimenpiteiksi Kirkkoneuvosto toteaa, että vuoden 2011 tilinpäätöksen vuosikate ,80 on poistoja suurempi ja seurakunnan talous on tasapainossa. Tilikauden tulos on ,67. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, 1) että tuloksesta kirjataan poistoeron vähennykseksi ,05 euroa, 2) että tilikauden ylijäämä ,72 euroa siirretään taseen oman pääoman tilille "Tilikauden yli/alijäämä". Koska seurakunnan talous on tasapainossa, ei tilinpäätöksen perusteella tarvita erillisiä tasapainottavia toimia. Toiminnan ja talouden tasapainottamiseen on kuitenkin ryhdytty jo vuonna 2011, kun valmisteltiin toiminta- ja taloussuunnitelmaa vuosille Toiminnan ja talouden tasapainottamista jatketaan 2012 suunnitelmallisesti ja seurakunnan arvopohja sekä perustehtävä huomioiden. Koska talous on perustaltaan kunnossa sopeuttamistoimet voidaan tehdä harkitusti ja pitkällä aikavälillä. Sopeutuksessa tulee huomioida niin talouden tulot kuin kulut ja ennen kaikkea, että toiminta on seurakuntalaisia palvelevaa.

19 TILINPÄÄTÖS (79) 3 TALOUSARVION TOTEUMAVERTAILUT Talousarvion sitovuustaso oli pääluokkataso. Pääluokista 1 yleishallinto ylitti talousarvion toimintakulujen osalta 14,1 % ja toimintakatteen osalta 0,5 %. Yleishallinnon tehtäväalueista ylittyivät seuraavat: 112 Kehä-IT Järvenpään seurakunnan oma maksuosuus on jätetty tehtäväalueen toimintatuotoista pois. Muut pääluokat; 2 seurakuntatyö, 4 hautaustoimi ja 5 kiinteistötoimi eivät ylittäneet määrärahojaan ulkoisen toimintakatteen osalta. Yksittäisten tehtäväalueiden osalta toimintakate on ei ylittynyt yhdessäkään seurakuntatyön pääluokan tehtäväalueessa. Hautaustoimen pääluokassa pienet ylitykset olivat kahdessa tehtäväalueessa. Kiinteistötoimen pääluokassa peräti 7 tehtäväaluetta ylitti budjetoidun. Pääluokkien kokonaisuus on pysynyt pääosin annetuissa raameissa. Tehtäväalueiden osalta erityisesti seurakuntatyön tehtäväalueet ovat kunnostautuneet. Tähän on myös vaikuttanut henkilösivukulujen aiemmin liian suurena varatun menon palautus tehtäväalueille. Ylitysoikeus tarvitaan yleishallinnon pääluokalle. Ylitys johtuu Kehä-IT:stä ja asiasta on tiedotettu vuoden 2011 aikana niin kirkkoneuvostoa kuin kirkkovaltuustoa. Kirkkovaltuusto myönsi nettovaikutukseltaan lisätalousarvion Kehä-IT:lle. Talousarvioon merkittyjen investointien kokonaismäärä vuodelle 2011 oli Suurimpana yksittäisenä investointieränä oli Kirkonkulma. Toteutuneiden investointien kokonaisarvo oli ,77. ESCO-hankkeen investointimenon ylitykselle ,34 kirkkovaltuusto myönsi erikseen lisämäärärahan Hautausmaan laajennuksen kustannukset ovat ylittäneet budjetin 930,02. Ylitys ei ole merkittävä. Investoinnit ovat sitovia kirkkovaltuuston nähden eli kirkkovaltuuston on hyväksyttävä määrärahan ylitys.

20 TILINPÄÄTÖS (79) 3.1 Pääluokittain (ulkoinen) Toteutumavertailu Ulkoinen Budj. Toteutuma Poikkeama Käyttö summa % YLEISHALLINTO TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,98 125,2 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,21 114,1 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,23 100,5 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,23 100,5 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,23 100,5 SEURAKUNTATYÖ TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,71 121,5 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,70 89,6 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,41 85,3 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,41 85,3 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,41 85,3 HAUTAUSTOIMI TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,83 111,0 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) ,88 209,12 99,9 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,95 98,6 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,95 98,6 Poistot ja arvonalentumiset , ,49 111,6 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,46 99,3 KIINTEISTÖTOIMI TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,94 110,7 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,59 101,1 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,35 99,7 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,35 99,7 Poistot ja arvonalentumiset , ,80 102,4 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,45 100,2 KAIKKI YHTEENSÄ TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,46 122,4 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,02 97,7 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,48 90,8 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,48 90,8 Poistot ja arvonalentumiset , ,29 103,0 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,19 91,3

21 TILINPÄÄTÖS (79) 3.2 Pääluokittain (ulkoinen/sisäinen) Ulkoinen/sisäinen Toteutumavertailu Budj Toteutuma Poikkeama Käyttö summa % YLEISHALLINTO TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,98 125,2 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,21 114,1 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,23 100,5 TOIMINTATUOTOT (sisäinen) , ,31 61,5 TOIMINTAKULUT (sisäiset) , ,96 84,3 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,58 100,4 Laskennalliset erät Vyörytystulot/ menot , ,43 100,9 Laskennalliset erät , ,43 100,9 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,85 93,7 SEURAKUNTATYÖ TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,71 121,5 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,70 89,6 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,41 85,3 TOIMINTATUOTOT (sisäinen) 442,80 442, TOIMINTAKULUT (sisäiset) , , TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,14 89,0 Laskennalliset erät Vyörytystulot/ menot , ,95 99,3 Laskennalliset erät , ,95 99,3 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,09 91,0 HAUTAUSTOIMI TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,83 111,0 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) ,88 209,12 99,9 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,95 98,6 TOIMINTAKULUT (sisäiset) , ,67 187,8 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,62 96,8 Poistot ja arvonalentumiset , ,49 111,6 Laskennalliset erät Sisäiset korkomenot , ,52 112,8 Vyörytystulot/ menot , ,67 96,2 Laskennalliset erät , ,15 98,3 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,28 97,8

22 TILINPÄÄTÖS (79) KIINTEISTÖTOIMI TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,94 110,7 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) , ,59 101,1 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,35 99,7 TOIMINTATUOTOT (sisäinen) , ,92 98,3 TOIMINTAKULUT (sisäiset) , ,13 508,2 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,70 92,7 Poistot ja arvonalentumiset , ,80 102,4 Laskennalliset erät Sisäiset korkomenot , ,80 96,2 Vyörytystulot/ menot Laskennalliset erät , ,80 96,2 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,70 599,6 KAIKKI YHTEENSÄ TOIMINTATUOTOT (ulkoinen) , ,46 122,4 TOIMINTAKULUT (ulkoinen) ,02 97,7 TOIMINTAKATE (ulkoinen) , ,48 90,8 TOIMINTATUOTOT (sisäinen) , ,43 97,4 TOIMINTAKULUT (sisäiset) , ,43 97,4 TOIMINTAKATE II (ulk./sis.) , ,48 90,8 Poistot ja arvonalentumiset , ,29 103,0 Laskennalliset erät Sisäiset korkomenot , ,28 97,3 Vyörytystulot/ menot , ,05 96,6 Laskennalliset erät , ,33 96,7 TYÖALAKATE (ulk/sis) , ,52 91,8

23 TILINPÄÄTÖS (79) 3.3 Tuloslaskelma (ulkoinen) Ulkoinen Toteutumavertailu Budj. Toteutuma Poikkeama Käyttö summa % Korvaukset , ,40 123,4 Myyntituotot ,10 154,90 97,4 Maksutuotot Seurakuntatyön maksut , ,62 101,0 Hautaustoimen maksut , ,53 124,1 Muut maksut ja korvaukset , ,00 164,6 Maksutuotot , ,65 113,6 Vuokratuotot , ,55 108,4 Metsätalouden tuotot Kolehdit ja muut keräystuotot , ,11 486,0 Tuet ja avustukset , ,15 117,6 TOIMINTATUOTOT , ,46 122,4 TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot , ,16 96,4 Muut palkat , ,05 58,5 Henkilöstösivukulut , ,38 76,0 Henkilöstökulut , ,59 90,3 Palvelujen ostot , ,59 114,9 Vuokrat , ,55 92,4 Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana , ,07 101,1 Aineet, tarvikkeet ja tavarat , ,07 101,1 Annetut avustukset , ,61 101,6 Muut toimintakulut , ,85 133,3 TOIMINTAKULUT , ,02 97,7 TOIMINTAKATE , ,48 90,8 VEROTULOT , ,72 99,4 VEROTUSKULUT ,09 460,09 100,3 KESKUSRAHASTOMAKSUT , ,14 95,4 TOIMINTA AVUSTUKSET RAHOITUSTUOTOT JA KULUT Korkotuotot , , ,2 Muut rahoitustuotot , ,78 369,4 Arvonalentumiset sijoituksista , , ,0 Korkokulut ,43 65,57 67,2 Muut rahoituskulut ,27 458,73 84,7 RAHOITUSTUOTOT JA KULUT , ,99 747,7 VUOSIKATE , ,80 502,4

24 TILINPÄÄTÖS (79) POISTOT JA ARVONALENTUMISET Suunnitelman mukaiset poistot , ,29 103,0 POISTOT JA ARVONALENTUMISET , ,29 103,0 SATUNNAISET TUOTOT JA KULUT Satunnaiset tuotot 38,16 38, SATUNNAISET TUOTOT JA KULUT 38,16 38, ERILLISKIRJANPITONA HOIDETUT RAHASTOT Tuotot , , Kulut , , Siirto rahastosta/rahastoon , ,93 129,8 ERILLISKIRJANPITONA HOIDETUT RAHASTOT TILIKAUDEN TULOS , ,67 72,7 POISTOERON LISÄYS( )/VÄHENNYS(+) ,05 1, TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ/ALIJÄÄMÄ , ,72 78,1 3.4 Tuloslaskelma (ulkoinen/sisäinen) JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA Ulkoinen/Sisäinen Toteutumavertailu Budj. Toteutuma Poikkeama Käyttö summa % Korvaukset , ,40 123,4 Myyntituotot ,10 154,90 97,4 Maksutuotot Seurakuntatyön maksut , ,62 101,0 Hautaustoimen maksut , ,53 124,1 Muut maksut ja korvaukset , ,00 164,6 Maksutuotot , ,65 113,6 Vuokratuotot , ,55 108,4 Metsätalouden tuotot Kolehdit ja muut keräystuotot , ,11 486,0 Tuet ja avustukset , ,15 117,6 Sisäiset tuotot , ,31 80,6 Vuokratulot (sisäinen) , ,88 100,2 TOIMINTATUOTOT , ,03 110,4 TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot , ,16 96,4 Luontoisedut 4.399, , Muut palkat , ,05 58,5 Henkilöstösivukulut , ,38 76,0 Henkilöstökulut , ,79 90,4 Palvelujen ostot , ,59 114,9

25 TILINPÄÄTÖS (79) Palvelujen ostot (sisäinen) , ,31 80,6 Vuokrat , ,55 92,4 Vuokrat (sisäinen) , ,92 99,9 Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana , ,07 101,1 Aineet, tarvikkeet ja tavarat , ,07 101,01 Annetut avustukset , ,61 101,6 Muut toimintakulut , ,85 133,3 TOIMINTAKULUT , ,45 97,6 TOIMINTAKATE , ,48 90,8 VEROTULOT , ,72 99,4 VEROTUSKULUT ,09 460,09 100,3 KESKUSRAHASTOMAKSUT , ,14 95,4 TOIMINTA AVUSTUKSET RAHOITUSTUOTOT JA KULUT Korkotuotot , , ,2 Muut rahoitustuotot , ,78 369,4 Sisäiset korkotuotot , ,28 97,3 Arvonalentumiset sijoituksista , , ,0 Korkokulut ,43 65,57 67,2 Muut rahoituskulut ,27 458,73 84,7 Sisäiset korkokulut , ,28 97,3 RAHOITUSTUOTOT JA KULUT , ,99 747,7 VUOSIKATE , ,80 502,4 POISTOT JA ARVONALENTUMISET Suunnitelman mukaiset poistot , ,29 103,0 POISTOT JA ARVONALENTUMISET , ,29 103,0 SATUNNAISET TUOTOT JA KULUT Satunnaiset tuotot 38,16 38, SATUNNAISET TUOTOT JA KULUT 38,16 38, SISÄISET VYÖRYTYSERÄT Sisäiset vyörytystuotot , ,16 98,9 Sisäiset vyörytyskulut , ,16 98,9 SISÄISET VYÖRYTYSERÄT ERILLISKIRJANPITONA HOIDETUT RAHASTOT Tuotot , , Kulut , , Siirto rahastosta/rahastoon , ,93 129,8 ERILLISKIRJANPITONA HOIDETUT RAHASTOT TILIKAUDEN TULOS , ,67 72,7 POISTOERON LISÄYS( )/VÄHENNYS(+) ,05 1, TILIKAUDEN YLIJÄÄMÄ/ALIJÄÄMÄ , ,72 78,1

26 TILINPÄÄTÖS (79) 3.5 Investoinnit Ulkoinen Toteutumavertailu Budj. Toteutuma Poikkeama Käyttö summa % 711 Uusi Puutalo (= keskuksen kerhotalo) Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen , ,80 117,9 Inv/Rak/Suunnittelu , ,02 240,2 Rakennuttaminen , ,82 118,5 Inv/Käyttöomaisuuden osto Muut investointimenot Investointimenot , ,82 104,4 Nettomeno , ,82 104,4 715 Myllytien kerhotilat Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen 172,43 172,43 100,0 Rakennuttaminen 172,43 172,43 100,0 Investointimenot 172,43 172,43 100,0 Nettomeno 172,43 172,43 100,0 717 Nummenkylän kerhotila Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen Rakenuttaminen Investointimenot Nettomeno UUDISRAKENTAMINEN Inv/Rakennuttaminen , ,23 117,4 Inv/Rak/Suunnittelu , ,02 240,2 Rakennuttaminen , ,25 117,9 Inv/Käyttöomaisuuden osto Muut investointimenot Investointimenot , ,25 103,6 Nettomeno , ,25 103,6 718 Laurilan seurakuntakoti Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset 162,5 162,5 100,0 Peruskorjaukset 162,5 162,5 100,0 Investointimenot 162,5 162,5 100,0 Nettomeno 162,5 162,5 100,0

27 TILINPÄÄTÖS (79) 720 Siunauskappeli INVESTOINTILASKELMA Inv/Rakennuttaminen , ,55 100,0 Rakennuttaminen , ,55 100,0 Investointimenot , ,55 100,0 Nettomeno , ,55 100,0 723 Seurakuntatalo INVESTOINTILASKELMA Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset 172,32 172,32 100,0 Peruskorjaukset/LV työt , ,52 100,0 Investointimenot , ,84 100,0 Nettomeno , ,84 100,0 724 Leiriniemi Investointimenot Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden os ,00 Muut investointimenot ,00 Investointimenot ,00 Nettomeno , Kirkko Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset ,00 Peruskorjaukset ,00 Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden osto 1.620, ,18 100,0 Muut investointimenot 1.620, ,18 100,0 Investointimenot , ,82 10,8 Nettomeno , ,82 10,8 727 Loutin kerhotilat Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset Muut investointimenot Investointimenot Nettomeno KORJAUSRAKENTAMINEN Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen , ,55 100,0 Rakennuttaminen , ,55 100,00 Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset , ,18 0,1 Inv/Perusk./LV työt , ,52 100

28 TILINPÄÄTÖS (79) Peruskorjaukset , ,34 324,5 Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden osto , ,82 8,1 Muut investointimenot , ,82 8,1 Investointimenot , ,07 173,0 Nettomeno , ,07 173,0 732 Srk keskuksen piha alueen kehittäminen Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset , ,57 41,5 Peruskorjaukset , ,57 41,5 Investointimenot , ,57 41,5 Nettomeno , ,57 41,5 745 Hautausmaan laajennus (os ) Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen ,02 930,02 104,7 Rakennuttaminen ,02 930,02 104,7 Investointimenot ,02 930,02 104,7 Nettomeno ,02 930,02 104,7 KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET INVESTOINTILASKELMA Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen ,02 930,02 104,7 Rakennuttaminen ,02 930,02 104,7 Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset , ,57 41,5 Peruskorjaukset , ,57 41,5 Investointimenot , , Nettomeno , ,55 77,6 736 Atk laitteisto Muut investointimenot Inv/Muut investointimenot ,00 Muut investointimenot ,00 Investointimenot ,00 Nettomeno , Vanhan kirkon sali ja alasali hankinnat Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden os ,00 Muut investointimenot ,00 Investointimenot ,00 Nettomeno ,00

29 TILINPÄÄTÖS (79) 743 Hautausmaan työkoneet Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden os , ,00 77,4 Muut investointimenot , ,00 77,4 Investointimenot , ,00 77,4 Nettomeno , ,00 77,4 KONEET JA KALUSTO INVESTOINTILASKELMA Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden os , ,00 56,3 Inv/Muut investointimen ,00 Muut investointimenot , ,00 38,7 Investointimenot , ,00 38,7 Nettomenot , ,00 38,7 INVESTOINTIOSA INVESTOINTILASKELMA Rakennuttaminen Inv/Rakennuttaminen , ,23 117,7 Inv/Rak/Suunnittelu , ,02 240,2 Rakennuttaminen , ,25 118,3 Peruskorjaukset Inv/Peruskorjaukset , ,75 20,8 In/Perusk/LV työt , ,52 100,0 Peruskorjaukset , ,77 183,0 Muut investointimenot Inv/Käyttöomaisuuden os , ,82 8,7 Inv/Muut investointimen ,00 Muut investointimenot , ,82 8,1 Investointimenot , ,20 102,2 Nettomeno , ,0 102,2

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2014

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2014 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2014 HAUTAINHOITORAHASTON TILINPÄÄTÖS 2014 TILINPÄÄTÖS 31.12.2014 2 (71) Sisällysluettelo 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN TALOUS 2014... 4 1.1 Verotulot ja kirkon

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA KESÄKUU 2019 Työttömyysaste/toukokuu: 2019 6,7 % 2018 7,4 % Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 50,0 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä :

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA TOUKOKUU 2017 Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 41,7 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä : SARLEP TOTEUTUMAVERTAILU KAUPUNKI ilman liikelaitoksia

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Laskennallisesti eriytetyn vesihuoltolaitoksen tilinpäätöslaskelmat Leppävirran kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpito on eriytetty laskennallisesti. Liitteenä vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016 TILINPÄÄTÖS 2016 TULOSLASKELMA 2016 2015 Liikevaihto 2 994 437 3 576 109 Valmistus omaan käyttöön 0 140 276 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -56 436-115 284 Palvelujen ostot -344 363-400

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015 TILINPÄÄTÖS 2015 TULOSLASKELMA 2015 2014 Liikevaihto 3 576 109 3 741 821 Valmistus omaan käyttöön 140 276 961 779 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -115 284-96 375 Palvelujen ostot

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 ja 19.5.2017

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014 Yleistä Karkkilan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2014 on 698 379,68 euroa ylijäämäinen. Tulos on 1 379 579,68 euroa talousarviota

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1(16) Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1. KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN TILINPÄÄTÖSLASKELMAT... 2 1.1. Kunnan ja kuntayhtymän tuloslaskelma,

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2012

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2012 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2012 HAUTAINHOITORAHASTON TILINPÄÄTÖS 2012 TILINPÄÄTÖS 31.12.2012 2 (82) Sisällysluettelo 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN TALOUS 2012... 4 1.1 Verotulot ja kirkon

Lisätiedot

Vakinaiset palvelussuhteet

Vakinaiset palvelussuhteet Konsernitilinpäätös ja sen tunnusluvut Kaupungin henkilöstömäärä käsitellään henkilöstökertomuksessa. Keskeisten konserniyhteisöjen henkilöstöpanoskuvaus on alla. Vakinaiset palvelussuhteet Tehty työpanos,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 1000 1000 Toimintatuotot 81 901 80 382 Toimintakulut -234 338-223 246 Osuus osakkuusyht. voitosta (tappiosta) 33 7 Toimintakate -152 403-142 858 Verotulot 124

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös Mediatiedote 6. huhtikuuta 2017 Vuoden 2016 tilinpäätös ennustettua parempi ja mahdollistaa jonkin verran myös varautumista tulevaan Tilinpäätös on 0,2 miljoonaa

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Asukasmäärä 31.12. 67 806 67 497 Verotuloprosentti 19,50 % 19,50 % Toimintakate -327,7 M -327,1 M Toimintakatteen kasvu 0,18 % 4,8 % Verotulot 254,3 M 237,4 M Verotulojen

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2015 HAUTAINHOITORAHASTON TILINPÄÄTÖS 2015 TILINPÄÄTÖS 31.12.2015 2 (71) Sisällysluettelo 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN TALOUS 2015... 4 1.1 Verotulot ja kirkon

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

TALOUSARVION SEURANTA

TALOUSARVION SEURANTA TALOUSARVION SEURANTA 31.8.2018 Tuloslaskelma 1.1. -31.8.2018 Tuloslaskelma ulkoinen TP 2017 1-8/2017 TA 2018 1-8/2018 TA-tot Ylitys/alitus Limingan kunta liikelaitoksin Varsinainen toiminta Toimintatuotot

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2015 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

Lohjan seurakuntayhtymän tilinpäätös. Tasekirja 1.1. 31.12.2011

Lohjan seurakuntayhtymän tilinpäätös. Tasekirja 1.1. 31.12.2011 Lohjan seurakuntayhtymän tilinpäätös Tasekirja 1.1. 31.12.2011 TILINPÄÄTÖS 31.12.2011 2 (59) Sisällysluettelo 1. LOHJAN SEURAKUNTAYHTYMÄN KÄYTTÖTALOUS 2011... 3 1.1 Verotulot ja kirkon keskusrahastomaksu...

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

Lahden kaupunki. Tilinpäätös 2007

Lahden kaupunki. Tilinpäätös 2007 Lahden kaupunki Tilinpäätös 2007 Tilinpäätös 2007 LAHTI TP 2005 TP 2006 TP 2007 Asukasluku (31.12) 98 411 98 755 99 301 Veroprosentti 19,00 19,00 19,00 1000 euroa Verotulot 258 802 274 700 290 033 Vuosikate

Lisätiedot

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13)

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2011-31.12.2011 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA 2016 2015 LIIKEVAIHTO Vesimaksut (ulk.) 259 704,43 245 632,53 Vesimaksut (sis.) 13 532,17 13 569,17 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 Kaupunginvaltuusto 17.6.2019 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni

Lisätiedot

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys Rahan yksikkö: tuhatta euroa 1 000 TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 TOIMINTATUOTOT 72 115 84 291 80 261 63 621 63 535 63 453 63

Lisätiedot

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Vuosikertomus 2017 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Servican kannalta vuotta 2017 voi kuvata mielenkiintoiseksi. Lähdimme vuoden alkaessa valmistelemaan yhdessä omistajien kanssa Servican yhtiöittämistä vuoden

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

NASTOLAN KUNTA TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta TILINPÄÄTÖS 2015 Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta 14.3.2016 TOIMINTAYMPÄRISTÖ 2015 VÄESTÖ ASUKASLUKU ennakkotieto 14 829-76 (2014) NASTOLASSA ASUVA TYÖVOIMA 7 187-52 (2014) TYÖLLISYYS TYÖTTÖMYYSASTE keskiarvo

Lisätiedot

TA 2013 Valtuusto

TA 2013 Valtuusto TA 2013 Valtuusto 12.11.2012 26.11.2012 www.kangasala.fi 1 26.11.2012 www.kangasala.fi 2 TALOUSARVIO 2013 Muutos % ml. vesilaitos TA 2013 TA 2012/ milj. TA 2013 Kokonaismenot 220,3 5,7 ulkoiset Toimintakulut

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2017-31.12.2017 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta Liite 11a

KUUMA-johtokunta Liite 11a KUUMA-johtokunta 8.3.2015 11 Liite 11a TASEKIRJA 31.12.2016 1 KUUMA -liikelaitos TASE 1.1. - 31.12.2016 1.1. - 31.12.2015 VASTAAVAA VAIHTUVAT VASTAAVAT 472 254,43 205 625,88 Saamiset 472 254,43 205 625,88

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2013 HAUTAINHOITORAHASTON TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 31.12.2013 2 (73) Sisällysluettelo 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN TALOUS 2013... 4 1.1 Verotulot ja kirkon

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2019 Vuoden 2018 tilinpäätös Plussat: Hyvät palvelut säilyivät Talousarviossa pysyttiin, hyvää työtä toimialoilla Menojen kasvu alle

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta / LIITE 5a

KUUMA-johtokunta / LIITE 5a KUUMA-johtokunta 13.3.2019 5 / LIITE 5a TILINPÄÄTÖS 31.12.2018 1 KUUMA -liikelaitos TASE 1.1. - 31.12.2018 1.1. - 31.12.2017 VASTAAVAA VAIHTUVAT VASTAAVAT 171 410,01 123 903,54 Saamiset 171 410,01 123

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta Liite 12a

KUUMA-johtokunta Liite 12a KUUMA-johtokunta 14.2.2018 12 Liite 12a TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 1 KUUMA -liikelaitos TASE 1.1. - 31.12.2017 1.1. - 31.12.2016 VASTAAVAA VAIHTUVAT VASTAAVAT 123 903,54 472 254,43 Saamiset 123 903,54 472

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

Kaupunkikonsernin talous. Aaro Honkola

Kaupunkikonsernin talous. Aaro Honkola Kaupunkikonsernin talous Aaro Honkola Kaupunkikonsernin talous Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän konsernitilinpäätöksen laatimisesta Tavoitteena antaa oikea ja riittävä kuva kuntakonsernin muodostamasta

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Verotulot vuosina Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrahoitus

Verotulot vuosina Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrahoitus Rovaniemen seurakunta Tasekirja Tilinpäätös Toimintakertomus 31.12.2018 TALOUSKATSAUS Yleistä Vuonna 2018 talouskehitys oli kaikkinensa hivenen ennakoitua parempaa. Syksyllä 2017 laaditussa vuoden 2018

Lisätiedot

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA

KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA KIINTEISTÖN TULOSLASKELMA Tilikausi Edellinen tilikausi Kiinteistön tuotot Vastikkeet Hoitovastikkeet 0,00 0,00 Hankeosuussuoritukset 0,00 0,00 Kulutusperusteiset vastikkeet 0,00 0,00 Erityisvastikkeet

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS

TILINPÄÄTÖS Sivu 1/110 LAPIN LIITTO / LAPIN PELASTUSLAITOS TILINPÄÄTÖS 31.12.2015 Kansainvälinen Barents Rescue 2015 harjoitus (BR15) 30.9-1.10. 2015 Levillä. Lapin liitto/lapin pelastuslaitos ( Koko yritys (YR) )

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2015 Vuoden 2014 tilinpäätös Tilinpäätös on 0,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungin vuosikate on 5 miljoonaa euroa eli 283 euroa/asukas.

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Kuvasto ry:n avoimuusraportti

Kuvasto ry:n avoimuusraportti :n avoimuusraportti 2017 Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki p. 09 272 4022 kuvasto@kuvasto.fi www.kuvasto.fi y-tunnus: 06909952 2017 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Kaupunginhallitus 26.3.2018 Kaupunginvaltuusto 11.6.2018 Keskeiset tapahtumat vuonna 2017 Uusi luottamushenkilöorganisaatio ja palvelualueorganisaatiomalli

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo 9:00

Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo 9:00 TIEDOTE 21.3.2016 Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo 9:00 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2015 Suomen talous on viimeiset vuodet ollut merkittävien ongelmien keskellä, kun Suomen taloutta

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2013. Kaupunginhallitus 31.3.2014

Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2013. Kaupunginhallitus 31.3.2014 Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2013 Kaupunginhallitus 31.3.2014 Kuntien yhdistyminen Vuoden 2013 tilinpäätöksessä vertailua edellisen vuoden tilinpäätökseen ei ole perusteltua tehdä, koska vuonna 2013

Lisätiedot

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017 ESITYKSEN SISÄLTÖ Kotka-konsernin suunta on oikea s.3 Mitä kriisikuntakriteereillä tarkoitetaan? s.4 Kaupungin liikkumavara ja tasapaino s.5-6 Kaupunki tunnuslukujen näkökulmasta s.7-9 Konsernissa laaja-alaista

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00 SUOMEN LUTERILAINEN EVANKELIUMIYHDISTYS RY TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 Testamentit 140 489,00 275 845,49 Srk:n talousarviomäärärahat 1 203 139,49 1 351 418,02 Vapaaehtoinen

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS)

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) 1 1 000 euroa 1.1. - 31.12.2006 1.1. - 31.12.2005 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 266 897 260 025 Rakennusmateriaaliryhmä

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry

Suomen LVI-liitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 Tilikausi 1.1.31.12.2017 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3 4 Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä 5 Käytetyt tilikirjat 6 Tilinpäätös

Lisätiedot

Ravintola Gumböle Oy

Ravintola Gumböle Oy Ravintola Gumböle Oy Gumbölentie 20 02770 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 2463691-9 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023 asti Tilinpäätöksen toteutti: Gumböle Golf

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL KUOPIO  TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2016 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Talousarvion seuranta

Talousarvion seuranta n seuranta Tuloslaskelma Ulkoinen (1 000 ) 29.2. Toimintatuotot 12 548 1 061 9 713 9 713 1 045 10,8 Myyntituotot 2 234 263 1 637 1 637 217 13,3 Maksutuotot 4 708 646 4 324 4 324 642 14,8 Tuet ja avustukset

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Emoyhtiön tilinpäätöksen 1 1 000 euroa 1.1. 31.12.2007 1.1. 31.12.2006 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 301 560

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry

Suomen LVI-liitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2018 Tilikausi 1.1.31.12.2018 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3 4 Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä 5 Käytetyt tilikirjat 6 Tilinpäätös

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. Y-tunnus 0224257-2 TILINPÄÄTÖS 1.1.2015-31.12.2015 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen

Lisätiedot

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 Hyvigolf Oy Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2024 asti Tilinpäätöksen toteutti: Visma Services Oy Helsinki

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2017 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 70100 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2018 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Pelastusjohtaja Jari Sainio

Pelastusjohtaja Jari Sainio TILINPÄÄTÖS 2010 Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta VARSINAIS-SUOMEN ALUEPELASTUSLAUTAKUNTA Tilivelvollinen viranhaltija: Pelastusjohtaja Jari Sainio STRATEGINEN KEHYS Toiminta-ajatus: Visio: Laadukkaat

Lisätiedot

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase Tuloslaskelma ja tase 30.6.2018 BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2018 1.1.-30.6.2017 1.1.-31.12.2017 Liiketoiminnan muut tuotot * 2 237 121,94 13 879,38 20 466,26 Materiaalit

Lisätiedot

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PIENYRITYKSEN KULULAJIKOHTAINEN TULOSLASKELMA 1. LIIKEVAIHTO 2. Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos 3. Valmistus omaan käyttöön 4. Liiketoiminnan

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2009. Helena Pitkänen 29.03.2010

TILINPÄÄTÖS 2009. Helena Pitkänen 29.03.2010 TILINPÄÄTÖS 2009 Helena Pitkänen 29.03.2010 2009 2008 Toimintatuotot 3.403.488 3.567.682 TA-toteutuma 102,95 % 113,5 % Toimintatuotot /asukas 1.188 1.240 Toim.tuotot % toimintakuluista 19,30 % 20,57 %

Lisätiedot

Liite 1 TULOSLASKELMA

Liite 1 TULOSLASKELMA N:o 1268 3467 Liite 1 TULOSLASKELMA Vakuutustekninen laskelma Maksutulo Lakisääteisten eläkkeiden kannatusmaksut Muiden eläkkeiden kannatusmaksut Vakuutustoiminnan luovuttamiset Sijoitustoiminnan tuotot

Lisätiedot