JÄSENTIEDOTE HELMIKUU 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENTIEDOTE HELMIKUU 2015"

Transkriptio

1 1/5 JÄSENTIEDOTE HELMIKUU 2015 Talvinen tervehdys Vantaan Voimisteluseurasta! Kevätkausi on täydessä käynnissä ja hiihtoloma tuo pienen paussin harjoitteluun. Alkukauteen on osunut jonkin verran peruutuksia, joihin suurimpaan osaan emme ole voineet vaikuttaa. Kouluilla ja urheilutalolla järjestetään erikoistapahtumia, YO kuunteluita, vanhempainiltoja ym ja tällöin kaikkien seurojen vuorot perutaan. Onneksi peruutukset vakaantuvat melko tasaisesti eri kouluille, eli samalle koululle ja illalle ei yleensä montaa peruutusta kaudessa osu. Nyt isona yllätyksenä tuli Variston koulun kiinniolo tällä viikolla. Olemme pyytäneet, että Variston vuoroja ei lopeteta liian aikaisin toukokuussa, kun nyt tuli kahden viikon paussi Variston harjoituksiin. Tässä jäsentiedotteessa 1) Hiihtoloma 2) VVS:n organisaatio tarkentuu 3) Tanssitarjonta jatkuu 4) Vantaan kaupungin toiminta-avustusta uudistetaan 5) Gymnaestrada 6) Tapahtumakalenteri Hiihtoloma Vko 7 tunnit pidetään normaalisti. - poikkeuksena Minidiscotunnit Urheilutalolla sunnuntaina lomailevat 15.2., mutta tanssivat taas Teema-tunti Rajatorpassa SU pidetään ennakkotiedoista poiketen, tauko (Sali peruttu) Vko 8 ( ) tunnit poikkeusaikataululla - lasten ja nuorten tunnit ja aikuisten tanssitunnit on peruttu vko 8 - poikkeuksena Perheliikuntatunnit MA Askistossa, jotka pidetään (korvaava kerta, kun tammikuun ensimmäistä jumppaa emme pystyneet järjestämään) - RAJATON-kortin tunneista EI pidetä: kaikki Rajatorpan ja Variston tunnit, TO Circuit Askistossa, PE Perjantaipäräys Tuomelassa. VVS:n toimisto on kiinni viikon 8. Sähköpostit luetaan päivittäin ja puhelinpäivystystä on ma-to klo Vantaan Voimisteluseuran organisaatio selkeytyy Vantaan Voimisteluseura on tarkentanut organisaatiotaan vuoden alusta. Uudella organisaatiolla haetaan selkeyttä eri toimintoihin ja vastuualueisiin. Tavoitteena on sekä harrasteliikunnan että kilpalajien laadukas kehittäminen ja koko seuran jäsenistön palveleminen. Uudistuksen myötä seuran hallinnolliset resurssit myös hieman kasvavat.

2 2/5 Seuran luottamushenkilöistä koostuva johtokunta linjaa seuran strategiaa ja pitkän tähtäimen tavoitteita yhdessä seuran henkilöstön kanssa, kehittää seuran toimintaa pitkällä tähtäimellä ja osallistuu erikseen sovittavilta osin kehitystoimintaan. Johtokunta myös laatii pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmia yhdessä seuran henkilöstön kanssa, seuraa toimintasuunnitelmien toteutumista ja päättää tarvittaessa muutoksista ja uudistuksista seuran toiminnassa. Johtokunta vastaa seuran taloudellisesta suunnittelusta, seurannasta ja kantokyvystä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa sekä päättää organisointiin, resursointiin ja palkitsemiseen liittyvistä linjauksista. Toiminnanjohtaja Laura Nihti johtaa ja kehittää seuraa kokonaisuudessaan vastaten taloudellisesta johtamisesta, sidosryhmäsuhteista, viestinnästä ja markkinoinnista sekä henkilöstöjohtamisesta. Toiminnanjohtaja toimii myös tanssin kilpatoiminnan vastuuhenkilönä kevätkaudella Laura on pitkän linjan VVS:läinen, itse voimistellut ja kilpaillut seuran edustusjoukkueessa, toiminut ohjaajana ja valmentaja yli 20 vuotta seurassa vauvajumpasta maajoukkuevalmennukseen sekä toiminut seuran johtokunnassa ja Voimisteluliiton kouluttajana ja luottamustehtävissä useita vuosia ennen toiminnanjohtajan tehtävää. Koulutukseltaan Laura on diplomi-insinööri ja voimisteluvalmentaja (lajitutkinto). Harrasteliikuntavastaavan tehtävässä aloittaa Anu Heikkola maaliskuun puolessa välissä. Tehtävä on seurassa tässä muodossa uusi. Harrasteliikuntavastaava vastaa aikuisliikunnasta, nuorten harrasteliikunnasta (tanssi, kuntoliikunta, harrastevoimistelu) ja lasten yleisliikunnasta (satujumpat, perheliikunta, kerhot, perhetapahtumat) sekä niiden kehittämisestä. Ikäkausivalmentaja Johanna Ahlqvist vastaa jatkossa seurassa lasten (alle 12-vuotiaat) voimistelutoiminnasta, lasten (alle 12-vuotiaat) joukkuevoimistelun valmennusryhmistä sekä lasten ja nuorten

3 3/5 joukkuevoimistelun ulkopuolisten kilparyhmien kaltaisista ryhmistä (tanssillinen voimistelu, showtanssin kilparyhmät, harjoituskertoja yleensä 2 krt/vko) ja niiden kehittämisestä. Ikäkausivalmentaja myös valmentaa nimettyjä joukkueita ja toimii muiden lasten valmentajien tukena. Johanna on myös pitkän linjan VVS:läinen, toiminut seurassa aiemmin myös toiminnanjohtajana ja puheenjohtajana. Johanna on kolmen lapsen äiti, koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja voimisteluvalmentaja (ammattivalmentaja), kansainvälinen jv tuomari ja Voimisteluliiton kouluttaja. Hän on siirtynyt aiemmalta uraltaan konsernilaskennasta päätoimiseksi valmentajaksi VVS:an ja Voimisteluliittoon. Johanna toimii Voimisteluliitossa ikäkausivalmentajana vastaten lasten ja nuorten liittotasoisesta valmennustoiminnasta pois lukien liiton maajoukkue- ja juniorimaajoukkuevalmennus (yli 14 v huippuvoimistelu), joista vastaa liiton päävalmentaja. Päävalmentaja Olga Ponikarova vastaa joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmästä, sen laadusta ja kehittämisestä seurassa. Päävalmentaja valmentaa seuramme edustusjoukkuetta ja auttaa seuran muita valmentajia ja joukkueita omalla osaamisellaan. Olga asuu Venäjällä ja vierailee seurassamme noin kerran kuussa. Hän on MM-tason valmentaja, kansainvälinen tuomari sekä kouluttaja kansainvälisessä joukkuevoimisteluliitossa IFAGGissa. Kotimaassaan Olga pyörittää omaa menestynyttä Roxett seuraa Tulassa. Kilpailu- ja valmennusvastaava Tinja Salminen koordinoi seuran eri lajien kilpailutoimintaa vastaten valmennusryhmien hallinnollisista asioista. Kilpailu- ja valmennusvastaavan vastuulla on mm kilpalajien yhteistyö seurassa, lisenssit ja vakuutukset, valmennusryhmien ilmoittautumiset, kilpailuilmoittautumiset, kilpailumatkojen ja leirien koordinointi sekä seuran yhteiset valmennuksen tukitoimet ja viestintä. Hän vastaa myös seuran järjestämistä kilpailutapahtumista. Kilpailu- ja valmennusvastaava toimii myös nimettyjen joukkueiden valmentajana. Tinja on itse vuosia voimistellut ja kilpaillut VVS:n joukkueessa. Tinja on koulutukseltaan sosionomi ja voimisteluvalmentaja valmistuen pian ammattivalmentajaksi. Hän on myös jv tuomari ja Voimisteluliiton jv kouluttaja. Tinja on toiminut päätoimisena seurassa reilu 2 v ja valmentajana jo n 10 vuotta. Seurassa toimii päätoimisena joukkuevoimisteluvalmentajana Riikka Penttilä. Riikka on ammattivalmentaja ja koulutukseltaan myös tradenomi. Hän on myös jv tuomari. Riikka on valmentanut vuosia Kemissä ja Vantaalla päätoimisena vuodesta Omien joukkueiden valmennustyön lisäksi Riikka on laatinut näyttäviä kilpailukoreografioita eri joukkueille Suomessa. Talous- ja konttoripäällikkö Lena Johans vastaa seuran laskutuksesta, palkanlaskennasta ja kirjanpidosta sekä seuran tarvikevarastosta. Hän osallistuu seuran asiakaspalveluun ja tekee myös yhteistyötä joukkueiden rahastonhoitajien kanssa. Heidän lisäkseen seurassa toimii mahtava joukko osa-aikaisia valmentajia ja ohjaajia.

4 Tanssi säilyy vahvassa roolissa Vantaan Voimisteluseurassa Kuten aiemmin on jo tiedotettu, on Vantaan Voimisteluseuran tanssin kilpatoimintaan tulossa muutoksia ensi syksynä. Katutanssin nykyiset kilpajoukkueemme siirtyvät näillä näkymin toimimaan viime syksynä perustetun uuden yhdistyksen - Vantaan Katutanssiyhdistys - alle syksyn 2015 alusta. 4/5 Vantaan Voimisteluseuran strategiaa ja toiminta-ajatusta ei olla muuttamassa: seuran tarkoituksena on edistää jäsenistönsä liikuntaa ja yhteisöllisyyttä tarjoamalla eri ikäisille mahdollisuuksia harrastaa monipuolista voimistelua, tanssia ja liikuntaa harrastus-, kilpa- ja huippu-urheilutasolla harrastajien edellytysten ja tarpeiden mukaan. Vantaan Voimisteluseuran tuntitarjonta säilyy monipuolisena sisältäen tanssia, voimistelua ja kuntoliikuntaa eri tasoilla. Tanssiryhmiä tulee jatkossa olemaan erilaisia, myös tavoitteellisia useamman kerran viikossa harjoittelevia ryhmiä. Muutos ei ole Vantaan Voimisteluseuran strategia- ja toimintasuunnittelusta lähtöisin, mutta Vantaan Voimisteluseura ja Vantaan Katutanssiyhdistys ovat sopineet tekevänsä tiivistä yhteistyötä vantaalaisten tanssiharrastuksen ja -kilpailutoiminnan edistämiseksi. Vantaan kaupungin liikunnan avustusten jakoperusteet remonttiin Vantaan kaupungin jakamien liikuntatoimintaan tarkoitettujen avustusten jakoperusteita ollaan uudistamassa. Nyt myös Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, sillä työskentelyn tueksi halutaan näkemyksiä erityisesti käytännön toimijoilta. Alla olevasta linkistä pääset seurakyselyyn, johon toivotaan vastauksia mahdollisimman kattavasti vantaalaisilta liikunta- ja urheiluseuratoimijoilta. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja voit vastata koko seuran, yksittäisen joukkueen/ryhmän puolesta tai yksittäisenä liikkujana. Vastausaikaa on asti. Kyselyn tulokset käydään läpi keväällä järjestettävässä seurafoorumissa, jossa vapaa-ajanlautakunnan jäsenistä ja liikuntapalveluiden edustajista koostuva työryhmä esittelee ajatuksia uusista avustusperusteista. Tässä linkki seurakyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/s/44121ef6a1d83330.par Gymnaestrada Gymnaestrada on voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma, joka toteutetaan neljän vuoden välein. Vuoden 2015 Gymnaestradan isäntäkaupunkina toimii Helsinki. Gymnaestradassa on esillä koko voimistelun kirjo erilaisten esitysohjelmien muodossa. Iloa ja elämyksiä jokaiselle! Tapahtumaan on tulossa n voimistelijaa 50 maasta. Tapahtuman osallistujille ilmoittautuminen päättyi marraskuun lopulla. Peruutuspaikkoja voi kysellä toukokuuhun asti, mutta lisäosallistujia ei voida enää ottaa. VVS oli 140 osallistujallaan yksi kolmesta suurimmasta osallistujaseurasta Suomessa. Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö kansainvälisessä tapahtumassa? Haluamme järjestää Gymnaestradan noin kansainväliselle osallistujalle ikimuistoisen tapahtuman. Tapahtuman toteuttamiseksi haemme lähes 4000 vapaaehtoista erilaisiin tehtäviin.

5 5/5 Vapaaehtoiset mahdollistavat Gymnaestradan ystävällisen ja iloisen tunnelman, joka hakee vertaistaan. Tule sinäkin luomaan ja tarjoamaan elämyksiä kaiken ikäisille voimistelijoille ympäri maailman! Vapaaehtoisena pääset katsastamaan tapahtuman kulisseihin, tuottamaan hyvää mieltä osallistujille ja lisäksi saat arvokasta kokemusta sekä tukun uusia ystäviä. Tule mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi: Tapahtumakalenteri 2015 kevät Kotisalileiri Kotisalileiri Johtokunnan kokous Joukkuevoimistelun katselmus, Hämeenkylän koulu joukkuevoimistelun Etelä-Suomen aluekilpailut Energia Areenalla, VVS järjestää Harrastemessut Hämeenkylän koululla, VVS mukana messuilla Johtokunnan kokous Vivi Show, Kilteri Vivin Tähtiasema (alle 12 v kilpailutapahtuma), Martinlaakso Kevätnäytös 1 Kilteri Kevätnäytös 2, Myyrmäen Urheilutalo Kevätnäytös 3, Kilteri Kevätnäytös 4, Kilteri Johtokunnan kokous Gymnaestrada kenttäohjelmien yhteisharjoitus Sonera-stadion, Helsinki Kesäkuun 2 ensimmäistä viikkoa, liikunnalliset kesäleirit kesäkuu Vuosikokous ja johtokunnan kokous World Gymnaestrada Helsinki (11.7. avajaisten harjoituksia)

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma 1.8.2014 31.7.2015 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Yleinen... 3 2. Hallinto... 4 3. Toiminta... 5 3.1 Lasten harrasteryhmät ja perheliikunta...

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013. Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com

VUOSIKERTOMUS 2013. Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com VUOSIKERTOMUS 2013 Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 - YLEISTÄ... 3 SÄKYLÄN NAISVOIMISTELIJAT 2013... 4 KOKOUKSET, STIPENDIT JA MUISTAMISET... 5 ORGANISAATIO...

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle seuran toimintalinja. Seuran toimintalinja selkiyttää seuran

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

VOIKKARI. Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014. s. 6. s. 16-17. s. 8. Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella

VOIKKARI. Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014. s. 6. s. 16-17. s. 8. Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella VOIKKARI Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014 Tervetuloa mukaan voimistelukouluihin tai esivalmennusryhmiin! s. 6 Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella s. 16-17 Voimistelu vaatii ahkeraa

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikun nta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA A TALOUSSUUNNITELM MA 2012 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallinto ja toimisto 3 Liikunnan ja urheilun edunvalvonta 3 Lasten ja nuorten liikunta 4 Kouluyhteistyö

Lisätiedot

OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO. Kuva: Sami Ilvonen. ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3

OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO. Kuva: Sami Ilvonen. ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3 OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO Kuva: Sami Ilvonen L AADUKKAAMPAA HARRAsTETOIMINTAA s.2 ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3 VALMENTAJIEN T YÖHYVINVOINTI s.4 UUDET

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUS-

TOIMINTA- JA TALOUS- Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA TALOUS- SUUNNITELMA 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 2 SEURATOIMINNAN LAADUN KEHITTÄMINEN 3 Valmentaja- ja ohjaajakoulutus 3 Seurakohtainen kehittämistyö

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut Ilmoitusliite Talvi 2014 / 2015 Sisulehti Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut 2 Sisältö Pääkirjoitus S. 2 PÄÄKIRJOITUS JA SISÄLTÖ Sisulla

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Lokakuu 2012 Yleisurheilukoulun menoa ja meininkiä Länsituulen koulun salilla keskiviikkoiltana. YLEISURHEILU SIVU 19 Heitolle työllistämispalkinto

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri S E U R A: Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ

TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ SISÄLLYS 1 TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA... 4 2 TUUSULAN PALLOSEURA - TuPS... 4 2.1 TuPS seurana... 4 2.2 Seuran arvot, strategia ja visio...

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Sisällysluettelo Johdanto...4 Toiminnanperusperiaatteet...5 Missio...5 Visio2015...5 Arvot...5 Seuranorganisaatio...6 Johtokunnankokoonpanojavalinta...6

Lisätiedot

Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006

Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006 Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006 Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 199 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES Lasten ja nuorten

Lisätiedot

Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot

Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot 1 YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan

Lisätiedot

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen OK-opintokeskus ja Suomen Parkinson-liitto ry 2012-2013 1 PAUKUISTA PEUKKUIHIN -MALLI Paukuista peukkuihin

Lisätiedot

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 LePan kausijulkaisu 2011. Jakelu Leppävaaran alueella 25000 kpl Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 FC Espoo: Tavoitteena säilyttää sarjapaikka Sivu 11 LePan valmennuslinja päiväkodista

Lisätiedot

KORIPALLO-KÄSIKIRJA 2009-2010

KORIPALLO-KÄSIKIRJA 2009-2010 KORIPALLO-KÄSIKIRJA 2009-2010 www.onmky.fi/koripallo SKL Kultainen Kori Laatuseura Nuori Suomi Sinettiseura Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan! 2 Koripalloilijoiden käsikirjaan on koottu

Lisätiedot

Urheiluseurat 2010-luvulla. Ajatuksia seurojen kehittymisestä ja kehittämisestä.

Urheiluseurat 2010-luvulla. Ajatuksia seurojen kehittymisestä ja kehittämisestä. Urheiluseurat 2010-luvulla Ajatuksia seurojen kehittymisestä ja kehittämisestä. SLU-Julkaisusarja 1/2012 Toimittanut: Pasi Mäenpää ja Sirpa Korkatti Taitto: Soile Koskela Paino: Sporttipaino Oy ISSN: 1455-9781

Lisätiedot

Kouvolan Sulkapalloseura ry/kouss

Kouvolan Sulkapalloseura ry/kouss Kouvolan Sulkapalloseura ry/kouss SISÄLLYS MITÄ SULKAPALLO ON... 3 Käyttäytyminen ja muiden huomioiminen... 3 Varusteet... 3 Säännöt... 4 Pistelasku... 4 Syöttö... 4 Nelinpeli... 5 Muita sääntöjä... 5

Lisätiedot

Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen 1999 2011 VALTION LIIKUNTANEUVOSTON JULKAISUJA 2012:2

Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen 1999 2011 VALTION LIIKUNTANEUVOSTON JULKAISUJA 2012:2 Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen 1999 2011 Yhteisjulkaisu LIKES-tutkimuskeskuksen kanssa Kati Lehtonen (toim.) NUORTEN HARRASTELIIKUNNAN KEHITTÄMINEN 1999 2011 1 Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen

Lisätiedot

LIIKUNTAJOHTAJAN PÄÄTÖS

LIIKUNTAJOHTAJAN PÄÄTÖS 1 / 10 Tapahtuman tiedot: Tapahtuma n Pvm Tapahtuman tiedot: Paikka Päätös 0,00 Tapahtuman tiedot: Sisältö 1 09 Human Rights Säätiö 09HHR Malmi Carneval III 23.5.2015 Pukinmäen Urheilupuisto Kenttätie

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Maaliskuu 2012 Tunnista kahteen päivässä Lasten liikunnan määrissä on parantamisen varaa. LIIKUNTA JA TERVEYS SIVU 3 Kivet vierineet jo kymmenen

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry. Ohjaajan Käsikirja

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry. Ohjaajan Käsikirja Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry Ohjaajan Käsikirja Päivitetty 21.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO Alkusanat 1. JÄSENMAKSUT 2. PALKKA-ASIAT 3. OHJAAJAN VASTUU 4. VUOSITILASTO 5. TOIMINTAKAUSI 6. TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA 1 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA 2 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA Sisällys...2 Johdanto...3 Sukupuolten välinen tasa-arvo...3

Lisätiedot

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012. Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012. Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012 Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. KATSAUS VUOTEEN 2012... 5 1.1. Liiton toimintaperiaatteet... 6 1.2.

Lisätiedot

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2007

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2007 Yliopistonkatu 31, 20100 TURKU www.tulturku.com * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * TUL mukka 4 / 2007 * * * * * * * * * *

Lisätiedot

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE. Tervetuloa Specian vuosijuhlaan! sivu 7. Järjestösektorin työolot. sivu 8

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE. Tervetuloa Specian vuosijuhlaan! sivu 7. Järjestösektorin työolot. sivu 8 SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE asiantuntij asiantuntiia 3 2005 Tervetuloa Specian vuosijuhlaan! Järjestösektorin työolot sivu 7 sivu 8 VEIKKO SOMERPURO pääkirjoitus Ammattiliitto jäseniään varten Kesän ja alkusyksyn

Lisätiedot