SETLEMENTTI LOUHELAN RINKULAN JA RINGIN VAPAAEHTOISTOIMINTA ON MERKITTÄVÄÄ jakautuu 5 osatavoitteeseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SETLEMENTTI LOUHELAN RINKULAN JA RINGIN VAPAAEHTOISTOIMINTA ON MERKITTÄVÄÄ jakautuu 5 osatavoitteeseen"

Transkriptio

1 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011,2010 Vapaaehtoistyö Setlementti Louhela ry

2 Päätavoite 4. SETLEMENTTI LOUHELAN RINKULAN JA RINGIN VAPAAEHTOISTOIMINTA ON MERKITTÄVÄÄ jakautuu 5 osatavoitteeseen Osatavoite: Vapaaehtoistoiminta pystyy vastaamaan avunpyyntöihin Osatavoitetta on mitattu 1 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: 95 % kertaluontoista vapaaehtoista apua pyytäneistä saa avun Rinkulasta Tilastot 95 % = Kertaluonteisia avunpyyntöjä yht. 175, joista 166:ään pystyttiin vastaamaan 2. Osatavoite: Avun tarvitsijat ovat tyytyväisiä saamaansa apuun Osatavoitetta on mitattu 1 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: 85 % asiakaskyselyyn vastanneista on osittain tai täysin samaa väittämän Olen ollut tyytyväinen Rinkulasta saamaani apuun kanssa 0 kpl (0 %) täysin eri 1 kpl (2,5 %) osittain eri 3 kpl (7,7 %) osittain samaa 35 kpl (89,8 %) täysin samaa kysymykseen vastanneet: 39/85 kpl (45,9%) Vastaajat: Rinkulan avunvälityksen asiakkaat, maahanmuuttaja-asiakkaat Kunnon kohotusta Rinkulassa vapaaehtoisen ohjauksessa Vastausten keskiarvo 3,9 97,8 % asiakaskyselyyn vastanneista on täysin tai osittain samaa väittämän kanssa. TEM OEM OSM TSM Vast.yht. Rinkulan avun Rinki Vast.yht

3 3. Osatavoite: Vapaaehtoisia toimijoita on riittävästi Osatavoitetta on mitattu 2 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Kansalaistoiminnan keskuksessa vapaaehtoisia toimijoita on listoilla vähintään 80 Rinkulan ja Ringin vapaaehtoistilastot Rinkulassa vapaaehtoisia 58, Ringissä 23. Yht Tavoitemittari: Uusia vapaaehtoisia tulee toimintaan mukaan vuoden aikana vähintään 8 Rinkulan ja Ringin vapaaehtoissopimukset Vuoden aikana toimintaan tuli mukaan 13 uutta vapaaehtoista: Rinkulaan 5 ja Rinkiin 8 henkilöä (joista 3 maahanmuuttajaa) 4. Osatavoite: Vapaaehtoistoiminta on merkityksellistä Osatavoitetta on mitattu 3 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: 85 % asiakaskyselyyn vastanneista on osittain tai täysin samaa väittämän vapaaehtoinen apu on helpottanut arjessa selviytymistäni kanssa 1 kpl (8,3 %) täysin eri 0 kpl (0 %) osittain eri 3 kpl (25 %) osittain samaa 8 kpl (66,7 %) täysin samaa kysymykseen vastanneet: 12/58 kpl (20,7%) Vastaajat: Rinkulan avunvälityksen asiakkaat Vastausten keskiarvo 3,9 91,7 % asiakaskyselyyn vastanneista on täysin tai osittain samaa väittämän kanssa. 2. Tavoitemittari: Kolme esimerkkiä, kuinka vapaaehtoinen apu helpottaa arjessa selviytymistä. Rinki asiakas kansainvälisessä päivässä Esimerkki 1: The volunters work of Louhela help in my daily life specially suomi kieli. Kysely Rinkulan avunvälityksen asiakkaille Esimerkki 2: Olen kiitollinen, kun olen saanut tukihenkilön mukaani käydessäni sairaalan poliklinikalla. En olisi jaksanut yksin etsiä eri paikkoja. Tukihenkilö on ollut mukana iloissa ja suruissa. Hän ei ole jättänyt yksin. Kiitos Esimerkki 3: Vapaaehtoinen auttaja hoitaa kauppa ja postiasiat. ja mahdolliset muut vastaavat. En tiedä, miten muuten saisin näin hyvin toimivan, vastaavan avun.

4 3. Tavoitemittari: Kaksi esimerkkiä siitä, mitä auttaja saa/hyötyy vapaaehtoistyöstä Rinkulan ja Ringin vapaaehtoiset (kysely tai haastattelu) Kuvaus 1: Kokemuksia ja tunnelmia vapaaehtoistyöstä Lähdin mukaan vapaaehtoistyöhön sen vuoksi, että haluan auttaa muita nyt kun minulla on myös päivällä aikaa. Olen itse saanut opiskella, joten on ihan kohtuullista päästä jotenkin korvaamaan sitä. Lehdistä olin lukenut Ringin suomen kielen keskustelukerhosta. Se oli alkanut kiinnostaa, ja ilokseni pääsin mukaan porukkaan. Syksyn mittaan havaitsin saavani vapaaehtoistyöstä paljon enemmän kuin edes ymmärsin odottaa. Monesti tunnen itseni enemmän vastaanottavaksi kuin antavaksi osapuoleksi. Kerhotuntien jälkeen on pitkän aikaa niin mukava olo, että ihan hymyilyttää. Tämä tekee tosi hyvää korvien välille. Olen tavannut paljon upeita ihmisiä eri puolilta maapalloa ja samalla tutustunut eri kulttuureihin. Minulle oli yllätys, että Järvenpäässä asuu niin paljon väkeä niin monista eri maista. Motivaatio suomen kielen oppimiseen on todella korkealla. Osallistujien innostuksen vuoksi olen saanut kaivaa kirjoista ja netistä lisäinfoa ja vahvistusta tiedoilleni, jotta osaan selittää partitiivit ja akkusatiivit sun muut kommervenkit ymmärrettävällä tavalla. Olen siis myös itse päässyt vaivaamaan aivojani. On ollut mielenkiintoista havaita, miten eri tavoin suomen kieleen ja suomalaisiin tapoihin suhtaudutaan ja miten meille arkipäiväisiä juttuja ihmetellään ja oudoksutaan. Tämä on pannut miettimään asioita ja laajentanut omaa näkökulmaa. On hienoa, jos voin osaltani auttaa maahanmuuttajia kotoutumaan Suomeen. Kerhon aikataulut tuovat ryhtiä elämään, kun kalenteriin tulee merkintöjä ja pitää välillä elää kellon mukaan. Normaalien kerhotapaamisten lisäksi on ollut paljon muutakin toimintaa: ruokakerhoa, sieniretkeä, Järvenpää tutuksi -luentoja jne. Nekin ovat olleet hauskaa vaihtelua. Ja vaikka tarkoituksena on keskustella suomeksi, on välillä väkisin turvauduttava englantiin, jotta asiat selviävät varmasti. Bonuksena on siis tullut oman englannin taidon ylläpito. Kaikkein parasta on, että olen ystävystynyt niin monen maahanmuuttajan kanssa. Olemme tutustuneet yhdessä lähiympäristöön, ja olen kutsunut monia kotiini ja päässyt myös itse kyläilemään. Meillä on ollut todella rattoisia ruoanlaitto-, ruokailu- ja askarteluhetkiä, joiden aikana keskustelut ovat laukanneet maasta ja aiheesta toiseen. Silloin en ole opettaja eivätkä he oppilaita, vaan olemme ystäviä muuten vain. On myös pakko myöntää, että tuntuu hyvältä tuntea itsensä tarpeelliseksi ja saada positiivista palautetta työstään. Ensimmäiset kuukaudet ovat ollet minulle vasta opettamisen opettelua, joten mielelläni kuulen, mitä voin tehdä jatkossa paremmin. Kielikerho ei saa kuitenkaan muuttua työksi eikä kouluksi, koska se perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen ja sen pitää olla hauskaa. Minä ainakin haluan edelleen olla valeopettaja ja oppilaiden olevan valeoppilaita. Sehän juuri on tämän homman juju!

5 Rinkulan vapaaehtoinen, haastattelijana Jyrki Brandt, Kansalaistoiminnan johtaja Kuvaus 2: Saan suuren tyydytyksen itselleni kun pääsen toteuttamaan maailmankatsomustani, eli kokonaisvaltaisen hyvän maailman luomisessa, eli että ihmiset auttavat pyyteettömästi toisia ihmisiä. Nykyisessä maailmassa liian usein lähtökohta on oma välitön hyöty itselle, mutta minulle lähtökohta on vain auttaminen. Pyyteetön oman ajan antaminen on yhtälailla oman itsensä auttamista kuin avuntarvitsijan, sillä vapaaehtoistyössä saa toteuttaa itseään ja itsekin ilahtuu kun avunsaajalle tuottaa hyvää. Vapaaehtoistyön kautta saa olla ihmisten kanssa tekemisessä, se on minulle tärkeä asia. Kun en ole enää ole työelämässä, niin en osaa olla tekemättä mitään, pitää saada tehdä jotain mistä on hyötyä. Uskon, että vapaaehtoistoiminnasta seuraavasta hyvinvoinnista on laajempaa yhteiskunnallista hyötyä.. 5. Osatavoite: Vapaaehtoistoiminta on yhteiskunnallisesti merkittävää Osatavoitetta on mitattu 1 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: vapaaehtoistyötä tehdään 2 henkilötyövuotta Rinkulan ja Ringin vapaaehtoistyön tilastot Rinkulassa ja Ringissä tehtiin vapaaehtoistyötä 1,66 henkilötyövuotta Kertaluonteinen apu, yhteensä: 458 h. Vapaaehtoistyö kohtaamispaikassa (kerhot, ryhmät, tapahtumat): 1326 h. -joista Jampassa 66 h., Rinkulassa 310 h., Ringissä 950 h. Vapaaehtoinen ystävätoiminta, yhteensä: 934 h. -Vapaaehtoinen ystävänä Rinki: 8 h., Rinkula: 926 h. Yhteensä: 2718 h. = 1,66 henkilötyövuotta Vapaaehtoiset vetävät suomen kielen kerhoa.

6 Päätavoite Osatavoite: LOUHELAN SOVITTELU AUTTAA IHMISIÄ RATKAISEMAAN KONFLIKTINSA jakautuu 2 osatavoitteeseen Sovittelun osapuolet kokevat olleensa osallisena myönteisessä prosessissa laadittiinpa sopimus tai ei Osatavoitetta on mitattu 3 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Vähintään 80 % vastaajista on täysin tai jokseenkin samaa väittämän Sain sovittelussa sanoa sen, minkä halusin kanssa 1 kpl (6,3 %) 1 kpl (6,3 %) 1 kpl (6,3 %) 13 kpl (81,3 %) täysin eri 1 osittain eri 2 osittain samaa 3 täysin samaa 4 kysymykseen vastanneet: 16/69 kpl (23,2%) Asiakaskysely sovitteluun osallistuneille * kts. sivun alalaita Vastausten keskiarvo 3,6 87,6 % vastaajista oli täysin samaa tai osittain samaa väittämän kanssa. 2. Tavoitemittari: Vähintään 80 % vastaajista on täysin tai jokseenkin samaa väittämän Sovittelusta oli minulle hyötyä kanssa 3 kpl (18,8 %) 1 kpl (6,3 %) 4 kpl (25 %) 8 kpl (50 %) täysin eri 1 osittain eri 2 osittain samaa 3 täysin samaa 4 kysymykseen vastanneet: 16/69 kpl (23,2%) Asiakaskysely sovitteluun osallistuneille * kts. sivun alalaita Vastausten keskiarvo 3,1 75 % vastaajista on täysin samaa tai osittain samaa väittämän kanssa. * Asiakaskysely sovitteluun osallistuneille: Webropolkysely lähetettiin kaikille marras- ja joulukuun 2011 aikana sovitteluun osallistuneille sovittelun osapuolille (asianomistajille ja rikoksesta epäillyille, tai riita-asian osapuolille) sekä alaikäisten ollessa kyseessä myös heidän huoltajilleen. Kysely lähetettiin 69:lle henkilölle, joista 16 vastasi kyselyyn. Vastausprosentti oli 23,2 %. Jatkuvan asiakaspalautteen kerääminen koettiin sovittelussa liian raskaaksi prosessiksi, joten tämän vuoksi päädyttiin tietyltä ajanjaksolta kerättävään otantaan.

7 3. Tavoitemittari: Kolme kuvausta myönteisestä sovittelukokemuksesta Asiakaskysely sovitteluun osallistuneille * kts. sivu 26 Kuvaus 1: Pystyin kertomaan oman kantani ja sovittelijat varmistivat, että minua kuunnellaan. Sovittelijat pyrkivät tuomaan esille myös sen mikä muut osapuolet ajoivat tehtyihin asioihin, vaikka minusta itsestä johtuu se etten pysty ajattelemaan aina siltä kannalta että toisten teot eivät ole tahallisia tms. Sovittelu toi ehkä perheeseemme lisää riidan aiheita, mutta toivon että jokainen myös oppi jotain ja ainakin alkoi miettiä omaa toimintaansa ja sitä mitä on tehnyt väärin Kuvaus 2: Yleisesti ottaen olen tyytyväinen sovittelijoiden työhön. Monimutkaisesta ongelmavyyhdestä aina helpolla saa otetta. Mielestäni sovittelijat pystyivät näkemään asiassa oleellisen. Tekstiviesti asiakkaalta sovittelun ohjaajalle Katri Kytöpuulle. Kuvaus 3: Hei! Kaikki korvaukset on suoritettu. Kiitos hyvästä palvelusta. Työntekijän huomautus: Palaute liittyy keväällä soviteltuun asiaan, jossa oli syntynyt vakavia vammoja ja korvaussumma oli huomattavan suuri, n Osatavoite: Vapaaehtoissovittelijat kokevat sovittelun itselleen ja yhteisölleen merkitykselliseksi ja arvokkaaksi Osatavoitetta on mitattu 6 tavoitemittarilla 1. Tavoitemittari: Aktiivisia vapaaehtoissovittelijoita on mukana toiminnassa 50 henkilöä. Tilastot Aktiivisia sovittelijoita oli vuoden lopussa listoilla Tavoitemittari: Vapaaehtoiset käyttävät aikaa sovitteluun yhteensä 1300 tuntia. Sovittelijoiden työselosteet Ei mitattu. Tavoitteen mittaaminen vaati muutoksia sovittelijoiden tekemään sovitteluselvityslomakkeeseen ja heidän perehdyttämistään sen täyttämiseen. Vuoden 2011 aikana sovitteluyksikön tilanteessa tapahtui siinä määrin isoja, paljon työaikaa vaativia muutoksia, joten tämän tavoitteen mittaamiseen ei ollut resursseja.

8 3. Tavoitemittari: Sovittelijatapaamisiin osallistuu vähintään 12 sovittelijaa/tapaaminen Tilastot 14 tapaamista, 141 osallistujaa = 10 hlö/tapaaminen. Sovittelutapaamiset 2011 Osallistujia Sopimuspohja/Hyvinkää Sopimuspohja/Järvenpää Demonstraatiot LSV sovittelijatapaaminen Lapset ja nuoret sovittelussa Parityöskentely Lasten kohtaaminen Voimavarana vapaaehtoistoiminta LSV sovittelijatapaaminen Sopimusilta Toiminnallisia harjoituksia Ben Fuhrman Rikosuhripäivystys Joulupuuro Tavoitemittari: Viisi kuvausta mielekkäästä sovittelutilanteesta Lähde: vapaaehtoissovittelija Kuvaus 1: Myönteinen sovittelukokemus on sellainen kun alun alkaen vaikealta tuntuva juttu sujuu odotettua paremmin. Mielensä pahoittanut on saanut pitää miettimistauon ja asia päätyi sovintoon. Kuvaus 2: Molemmat sovittelijat ovat perehtyneet juttuun yhtälailla ja molemmat osallistuvat keskusteluun. Varmistettu että kaikki asianosaiset ovat saaneet tuoda julki mielipiteensä. Lähde: Webropol, kysely sovittelijoille Kuvaus 3: Tämä työ antaa tarkoituksen elämälle. Toivon voivani auttaa varsinkin nuorisoa ymmärtämään, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. On hienoa nähdä nuori, joka jo tullessaan sovitteluun, katsoo silmiin, käyttäytyy kohteliaasti ja ottaa vastuun tekemisisitään pyytämällä vilpittömästi anteeksi. Kuvaus 4: Huoman, että usein muodolliseksi luultu sovitteluprosessi on tehnyt syvän vaikutuksen monelle asianosaiselle. He ovat henkisesti tyydyväiset ja/tai keventyneen oloiset koettuun prosessiin jälkeen.

9 5. Tavoitemittari: 85 % vastaajista on täysin tai jokseenkin samaa väittämän koen toimintani vapaaehtoissovittelijana arvokkaaksi kanssa 0 kpl (0 %) täysin eri 0kpl (0 %) osittain eri 4 kpl (21,05 %) osittain samaa 15 kpl (78,6 %) täysin samaa kysymykseen vastanneet: 19/48 kpl (39,6%) Vastausten keskiarvo 3,8 Sovittelijoiden palautekysely 100 % vastaajista on täysin samaa tai osittain samaa väittämän kanssa. 6. Tavoitemittari: Kuvaus sovittelun yhteiskunnallisesta merkityksestä sovittelijan näkökulmasta Lähde: Webropol, kysely sovittelijoille Kaksi Kuvausta sovittelun yhteiskunnallisesta merkityksestä sovittelijoiden näkökulmasta 1. Mikäli restoratiivinen oikeus toteutuu, niin sovittelussa olleiden asiakkaiden kautta vaikutus laajenee heidän lähiympäristöönsä. Malli konfliktin ratkaisusta, erilaisten näkökulmien huomioon ottamisessa jne. Lakisääteinen sovittelupalvelu viestii yhteiskunnasta, jossa riitoja voi ratkoa pehmeämmin. Sovittelijana voin kertoa toiminnasta sekä toivottavasti myös omassa elämässäni konflikteissa toimia sov.periaatteiden mukaisesti. 2. Uskon sovittelutoiminnan oikeuskäsittelyä paremmin toimivan kaikkien osapuolten oppimisprosessina, jolla on ennalta ehkäiseviä vaikutuksia sekäkonkreettisia syyn ja seurauksen sekä vastuunkannon oppimisia. Sovittelu säästää yhteiskunnan varoja. Sovittelun työntekijät kehittämispäivillä kesäisissä tunnelmissa

10 Tililuokka Tililuokka muodostuu 7 tavoitteesta LOUHELAN VAPAAEHTOISTOIMINTA ON MERKITTÄVÄÄ JA LUOTETTAVAA 2010 Tavoite Vapaaehtoistoiminta pystyy vastaamaan avunpyyntöihin Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori % vapaaehtoista apua pyytäneistä saa avun Indikaattori Kuvaus hyvästä vapaaehtoistoiminnasta 95 % vapaaehtoista apua pyytäneistä sai avun % Alun perin ilmoitin Rinkulalle, että voin osallistua vapaaehtoistyöhön kaksi kertaa kuukaudessa. Nyt kuitenkin käyn kerran viikossa lukemassa näkövammaiselle, mikä sopiikin minulle oikein hyvin: olemme ystävystyneet ja meillä on mielenkiintoisia keskusteluja, ja olemme tehneet muutakin, esim. käyneet taidenäyttelyssä ja teatterissa. ( )

11 Tavoite Avun tarvitsijat ovat tyytyväisiä saamaansa apuun Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori % avun tarvitsijoista on osittain tai täysin samaa väittämän Olen ollut tyytyväinen Rinkulasta saamaani apuun kanssa Asteikko: täysin samaa, osittain samaa, osittain eri, täysin eri. 91,7 % avun tarvitsijoista on tyytyväinen Rinkulasta saamaansa apuun. (n=12/55) % Indikaattori Kokemukset miten autettava kokee asian Kokemus miten autettava kokee asian: Eräs avun tarvitsija on iäkäs ja saa ruokapalvelun kautta tarvitsemansa ruoan, koska ei pysty itse käymään kaupassa. Valmis ruoka ei kuitenkaan ihan aina ole mieleistä. Koska autettavalla ei ole omaisia tai tuttavia lähellä, jotka voisivat käydä kaupassa hänen puolestaan, niin Rinkulan vapaaehtoinen on ainoa apu, kun autettava haluaa kaupassakäynti apua. Arkipyhää edeltävänä päivänä autettava soitti avunvälitykseen ja oli kovin huolissaan, että pääseeköhän se vapaaehtoinen nyt auttamaan häntä. Liikuttuneena hän kertoi kuinka mukava, luotettavan tuntuinen ja avulias vapaaehtoinen aina on. Kaupassakäynti apu ja keskustelutuokio sopivat vapaaehtoiselle tarvittavana ajankohtana. Tavoite Vapaaehtoinen apu helpottaa asiakkaan arjessa selviytymistä Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori % avun tarvitsijoista on osittain tai täysin samaa väittämän vapaaehtoinen apu on helpottanut arjessa selviytymistäni kanssa Asteikko: täysin samaa, osittain samaa, osittain eri, täysin eri. 90 % avun tarvitsijoista on sitä, että vapaaehtoisen apu on helpottanut arjessa selviytymistä. (n=10/55) % Indikaattori Esimerkki kokemuksesta kuinka vapaaehtoinen apu helpottaa arjessa selviytymistä Kuinka vapaaehtoinen apu helpottaa arjessa selviytymistä: Kerrat sisältyvät lääkärissä käynteihin: on ollut pukeutumisessa auttamista sekä talutusta. Avustajat on ollut aivan ihania. ( )

12 Indikaattori Kokemukset mitä autettava saa /hyötyy Esimerkki, mitä autettava saa/hyötyy Toivoisin, että Rinkula ei olisi kiinni heinäkuussa, koska silloin ei saa ruokaa etes sitä viittä kertaa viikossa eikä pääse kauppaan ilman talutusapua. ( ) Tavoite Vapaaehtoisia toimijoita on riittävästi Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Vapaaehtoisia toimijoita on listoilla vähintään 70 Vapaaehtoisia toimijoita on listoilla 91. Indikaattori Uusia vapaaehtoisia tulee toimintaan mukaan vuoden aikana vähintään 8 Toimintaan tuli mukaan vuoden aikana 15 uutta vapaaehtoista. Tavoite Vapaaehtoistoiminta on merkityksellistä vapaaehtoiselle Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Esimerkki kokemuksesta miten auttaja kokee asian Miten auttaja kokee asian: Kun olen saanut lähes puhumattoman vanhuksen sanomaan muutaman sanan. ( ) Indikaattori Esimerkki kokemuksesta mitä auttaja saa /hyötyy Mitä auttaja saa / hyötyy: Vapaaehtoistyöstä saa hirvittävän hyvän mielen, ja tunteen että on tehnyt jotain hyvää. Vapaaehtoistyö myös rytmittää päivää ja arkea. Minulla on tällainen katsantokanta, että jos teen jotain hyvää jollekin ihmiselle, niin uskon, että minulle tehdään jossain vaiheessa vastaavasti hyvää, ei välttämättä samalta, vaan kolmannelta taholta. Uskon, että kun hyvän panee liikkeelle, niin se tulee takaisin. Noudatan tätä ohjetta muutenkin elämässä. Olen niin ison asian saanut elämääni vapaaehtoistyön keskuksesta, että tulen jatkossakin tekemään vapaaehtoistyötä.

13 Tavoite Vapaaehtoisen avun piiriin ohjaavat tahot saavat tarvittavaa apua asiakkailleen Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori % vastanneista ovat osittain tai täysin samaa väittämän vapaaehtoinen apu on helpottanut asiakastani kanssa Asteikko: Täysin samaa, Osittain samaa, Osittain eri, Täysin eri. 81,8 % vastanneista ovat sitä, että vapaaehtoisen apu on helpottanut omia asiakkaita. (n=11) % Indikaattori Esimerkki kokemuksesta, miten vapaaehtoinen apu on helpottanut asiakasta Ei mitattu. Tavoite Vapaaehtoistoiminta on yhteiskunnallisesti merkittävää Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Vapaaehtoistyötä tehdään 1,5 henkilötyövuotta Vapaaehtoistyötä tehtiin 2,3 ihmistyövuotta.

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementti Louhela ry Päätavoite 4. SETLEMENTTI LOUHELAN RINKULAN JA RINGIN VAPAAEHTOISTOIMINTA ON

Lisätiedot

vaikeat elämäntilanteet

vaikeat elämäntilanteet Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0 Mielenterveys- ja lähiötyö sekä vaikeat elämäntilanteet Setlementti Louhela ry Päätavoite 5. LOUHELAN SOVITTELU AUTTAA IHMISIÄ RATKAISEMAAN KONFLIKTINSA

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010 2010 Monikulttuurinen työ

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010 2010 Monikulttuurinen työ Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010 Monikulttuurinen työ Setlementti Louhela ry 7 jakautuu Päätavoite 1. Osatavoite: MONIKULTTUURISUUS ON OSA SETLEMENTTI LOUHELAN KANSALAISTOIMINNAN

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, Yhteistyökumppan

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, Yhteistyökumppan Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 00 Yhteistyökumppanuus Setlementti Louhela ry Päätavoite. SETLEMENTTI LOUHELA ON ARVOSTETTU JA LUOTETTAVA YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu osatavoitteeseen 0.

Lisätiedot

Toimitus: Taneli Vuojus Graafinen suunnittelu ja taitto: Toni Tourunen

Toimitus: Taneli Vuojus Graafinen suunnittelu ja taitto: Toni Tourunen Toimitus: Taneli Vuojus Graafinen suunnittelu ja taitto: Toni Tourunen TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS Louhelan setlementti on Setlementti Louhela ry:n ja Louhelan juhla- ja pitopalvelu Oy:n muodostama kokonaisuus,

Lisätiedot

Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto

Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0 Seniori- ja vanhustyö - Olohuoneverkosto Setlementti Louhela ry Päätavoite KEHITTYVÄ OLOHUONEVERKOSTO VAHVISTAA TOIMINTAKYKYÄ, OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄYTTÄ

Lisätiedot

Työllistymistä y edistävä toiminta

Työllistymistä y edistävä toiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 0 Työllistymistä y edistävä toiminta Setlementti Louhela ry Päätavoite. LOUHELA ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu osatavoitteeseen 0. Osatavoite: Työntekijöiden

Lisätiedot

Arvot, yhteisöllisyys

Arvot, yhteisöllisyys Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20, 2009 Arvot, yhteisöllisyys yy Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 1. UKONHATUN TOIMINTA PERUSTUU YHDESSÄ SOVITTUIHIN ARVOIHIN JA VISIOON 2011 jakautuu

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Puijolan nuorisotyö 2 Päätavoite PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ jakautuu 4 osatavoitteeseen

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen

JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009, 2008 Yhteistyökumppanuus Jyvälän Setlementti ry 3 JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen 1. Osatavoite: Jyvälää

Lisätiedot

Arvot, yhteisöllisyys

Arvot, yhteisöllisyys Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 00 Arvot, yhteisöllisyys yy Setlementti Louhela ry SETLEMENTTI LOUHELA TOTEUTTAA SETLEMENTTILIIKKEEN YHTEISIÄ ARVOJA JA TOIMINNALLE YHDESSÄ SOVITTUJA TOIMINTAPERIAATTEITAIAATTEITA

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus #yhdistysverkosto

Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus  #yhdistysverkosto Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus Päätös 8.3.2016 @yverkosto @smlinnemaki #yhdistysverkosto Vapaaehtoistoiminnan messut Kiertelyä ja jutustelua, yhteystietojen vaihtamista ja jatkosuunnitelmien tekoa.

Lisätiedot

Koskelan aamu- ja iltapäivätoiminta

Koskelan aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Koskelan aamu- ja iltapäivätoiminta Päätavoite 4. KOSKELAN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

Setlementti työnantajana

Setlementti työnantajana Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Setlementti työnantajana Koskelan Setlementti ry Päätavoite 2. KOSKELA ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu 1 osatavoitteeseen 2011 1. Osatavoite:

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 20700 Turku p. 02 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! MLL:n Uudenmaan piiri Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki Tel. +358 44 0470 407 uudenmaan.piiri@mll.fi uudenmaanpiiri.mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin

Lisätiedot

Setlementti Louhela ry:n sosiaalinen tilinpäätös 2010

Setlementti Louhela ry:n sosiaalinen tilinpäätös 2010 Setlementti Louhela ry:n sosiaalinen tilinpäätös 20 Setlementtien sosiaalisen tilinpidon verkostohanke Tämä sosiaalinen tilinpäätös on tuotettu osana NÄKY-hanketta (Setlementtien sosiaalisen tilinpidon

Lisätiedot

Hyvinkään sairaanhoitoalueen II Järjestöfoorumi

Hyvinkään sairaanhoitoalueen II Järjestöfoorumi Hyvinkään sairaanhoitoalueen II Järjestöfoorumi Soile-Maria Linnemäki Yhteisökoordinaattori 30.9.2013 Taustaa Vapaaehtoistoiminta esillä mediassa ja ihmisten huulilla Tutkimuksia: puolet suomalaisista

Lisätiedot

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 2. UKONHATTU ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS jakautuu 3 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010, 2010, Yhteistyökumppan

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain 2011, 2011, 2010, 2010, Yhteistyökumppan Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 0, 0, 009 Yhteistyökumppanuus Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite. jakautuu osatavoitteeseen. Osatavoite: UKONHATTU ON OSAAVA JA LUOTETTAVA YHTEISTYÖKUMPPANITYÖKUMPPANI

Lisätiedot

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012 SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012 JYVÄLÄN SETLEMENTTI RY - Jyvälä tuottaa hyötyä julkiselle sektorille Jyvälä tarjoaa työpaikkoja Jyväskylän

Lisätiedot

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoinen Anu Arhippainen Vapaaehtoisen rooli kotoutumisessa Mikä vapaaehtoista motivoi? Vapaaehtoinen järjestön näkökulmasta Vapaaehtoisen tukena

Lisätiedot

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610.

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610. YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö ALAIKÄISYKSIKÖIDEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

Koulu. Koetko koulunkäynnin mielekkäänä ja tarpeellisena? Kyllä Joskus Ei. Missä aineissa olet hyvä?

Koulu. Koetko koulunkäynnin mielekkäänä ja tarpeellisena? Kyllä Joskus Ei. Missä aineissa olet hyvä? Koulu ja työ - ohje Koulunkäyntiin liittyen tärkeää on selvittää sekä motivaatio käydä koulua, mutta myös mahdolliset pulmat tai oppimisvaikeudet. Mikäli koulut on jo käyty, niin työelämään liittyen on

Lisätiedot

Baletti - Kysely huoltajille 2015

Baletti - Kysely huoltajille 2015 Baletti - Kysely huoltajille 2015 Yleistä Huoltajakysely lähetettiin kaikille baletin oppilaiden vanhemmille eli yht. 74 henkilölle. Vastauksia saatiin 23.Vastausprosentti oli 31,1, joka on huomattavasti

Lisätiedot

Kysely Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoisille 2016

Kysely Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoisille 2016 Kysely Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoisille 2016 8.5.2017 Kouvola, Suomalaisten yksinäisyys -työpaja Maaret Alaranta Sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Terveyden ja hyvinvoinnin yksikkö

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Arvoisa vastaaja, Kiitos vastauksestasi! Syntymävuoteni on. Olen nainen mies muu en halua kertoa. Paikkakunta

Arvoisa vastaaja, Kiitos vastauksestasi! Syntymävuoteni on. Olen nainen mies muu en halua kertoa. Paikkakunta Arvoisa vastaaja, Tämä on kysely osallisuutta edistävien hankkeiden osallistujille. Kyselyn avulla tutkitaan hankkeiden vaikutuksia osallisuuden kokemukseen. Kerättyjä tietoja käytetään tieteelliseen tutkimukseen

Lisätiedot

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi Facebook:

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi  Facebook: Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi annmari.salmela@vapaaehtoistyo.fi Twitter: @AnnmariSa / @Vapaaehtoistyo Facebook: Vapaaehtoistyofi.fi Trendit uutta yhteisyyttä kohti Seurakunnat

Lisätiedot

vaikeat elämäntilanteet

vaikeat elämäntilanteet Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Mielenterveys- ja lähiötyö sekä vaikeat elämäntilanteet Kosken klubitalo Päätavoite 5. KOSKELA JÄRJESTÄÄ ARVOKASTA TOIMINTAA MIELENTERVEYSKUNTOUTUJILLE

Lisätiedot

1. Lapseni on. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 104, vastausprosentti n. 25 %.

1. Lapseni on. Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 104, vastausprosentti n. 25 %. Asiakastyytyväisyyskysely varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsiperheille oli avoinna Kankaanpään kaupungin www-sivuilla huhtikuussa 2018. Salasana kyselyyn annettiin perheille lapsen varhaiskasvatuspaikasta.

Lisätiedot

Päättökysely 2017 tulokset

Päättökysely 2017 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus TELMA-koulutus Päättökysely opintonsa päättäville opiskelijoille Päättökysely toteutettiin Webropol-kyselynä keväällä 2017 Kyselyssä oli kolme teemaa: elämänlaadun

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 0 LASTENTARHA, JÄLKKÄRI, AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA 00 00 PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ PUIJOLAN NUORET 0 00 Puijolan Nuoret on tarjonnut

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 MAAHANMUUTTO- JA MONIKULTTUURISUUSTYÖ . PUIJOLA TARJOAA TUKEA JA MAHDOLLISUUKSIA MONIKULTTUURISUUTEEN MONIKULTTUURIKESKUS KOMPASSI.1 Asiakkaat

Lisätiedot

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi. Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi. Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry Luennon sisältö Lapsen kannustaminen Erilaiset tavat kannustaa

Lisätiedot

Kysely huoltajille ja oppilaille

Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille tammikuussa 2013 Kysely lähetettiin kaikille 20 000 oppilaan huoltajille Wilman kautta Kyselyyn vastasi 3400 huoltajaa Sekä 2500 oppilasta

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2011 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 20 ARVOT, YHTEISÖLLISYYS . SETLEMENTTILIIKKEEN YHTEISET PERUSARVOT OVAT TOTEUTUNEET JYVÄLÄSSÄ. Jyvälän setlementtityössä on toteutunut lähimmäisenrakkaus

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 2.2.2016 Setlementti Louhela ry Oikeus hyvään elämään iästä ja toimintakyvystä riippumatta Iäkkäät ihmiset eivät ole yhtenäinen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

SEISKALUOKKA. Itsetuntemus ja sukupuoli

SEISKALUOKKA. Itsetuntemus ja sukupuoli SEISKALUOKKA Itsetuntemus ja sukupuoli Tavoite ja toteutus Tunnin tavoitteena on, että oppilaat pohtivat sukupuolen vaikutusta kykyjensä ja mielenkiinnon kohteidensa muotoutumisessa. Tarkastelun kohteena

Lisätiedot

Ympäristöasioiden sovittelu

Ympäristöasioiden sovittelu Ympäristöasioiden sovittelu Suomen sovittelufoorumin päämääränä on saattaa sovittelu ratkaisumenetelmäksi konfliktien ja ihmissuhdeongelmien käsittelyssä. SSF / T. Brunila / 2008 1 Sovittelijan rooli Sovittelija

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2012, 2011 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Kalliolan Nuorten Iltapäiväkerhot Iltapäiväkerhotoiminta 2012 Kalliolan Nuoret ry:n pienten

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Kuntoutuksen ja koulun yhteistyö. Tarja Keltto/Vamlas 2017

Kuntoutuksen ja koulun yhteistyö. Tarja Keltto/Vamlas 2017 Kuntoutuksen ja koulun yhteistyö Tarja Keltto/Vamlas 2017 Webropol kysely kuntoutuksen ammattilaisille Avoinna 14.- 30.11.2016 ja sitä jatkettiin tammikuun 2017 ajan Vastauksia yhteensä 181 N Prosentti

Lisätiedot

KOULUTUKSESTA TYÖELÄMÄÄN YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET MAAHANMUUTTAJILLE PROJEKTI

KOULUTUKSESTA TYÖELÄMÄÄN YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET MAAHANMUUTTAJILLE PROJEKTI Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia Arja Haapakorpi 23..2009 KOULUTUKSESTA TYÖELÄMÄÄN YHTÄLÄISET MAHDOLLISUUDET MAAHANMUUTTAJILLE PROJEKTI OPPIMISVERKOSTOTAPAAMISTEN ARVIOINTIRAPORTTI - Monikulttuurinen

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta antaa iloa!

Vapaaehtoistoiminta antaa iloa! Vapaaehtoistoiminta antaa iloa! Lapset ensin. MLL:n vapaaehtoisena toimiminen Tule mukaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistoimintaan. Juuri sinä voit antaa lasten ja nuorten

Lisätiedot

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi 2018 Marianne Hietaranta Ruoka-apukyselyn tarkoitus ja vastaajat Mitä haluttiin tutkia? Keitä ruoka-avussa käy? Millaisia ovat näiden ihmisten kokemukset omasta terveydestä

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014 Augustkodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014 2 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN 2 AUGUSTKODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 21 FYYSISET JA AINEELLISET OLOSUHTEET

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Friends-ohjelma Aseman Lapset ry. Workshop 5.9.2012 Tampere

Friends-ohjelma Aseman Lapset ry. Workshop 5.9.2012 Tampere Friends-ohjelma Aseman Lapset ry Workshop 5.9.2012 Tampere Mikä on FRIENDS? Lasten ja nuorten mielenterveyttä edistävä sekä masennusta ja ahdistusta ennaltaehkäisevä ohjelma Perustuu - kognitiivis-behavioraalisen

Lisätiedot

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaamisen arviointi Osaamisen arvioinnin tavoitteena oli LEVEL5:n avulla tunnistaa osaamisen taso, oppiminen

Lisätiedot

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA 5.2.2016 Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö 2 10.2.2016 Keskeinen lähtökohta työhyvinvoinnille yksilö yhteisöllisyyden rakentajana ja yhteisöllisyys yksilön tukena arvostava

Lisätiedot

Lapset puheeksi -keskustelu lapsesta, perheestä ja kouluympäristöstä

Lapset puheeksi -keskustelu lapsesta, perheestä ja kouluympäristöstä Lapset puheeksi -keskustelu lapsesta, perheestä ja kouluympäristöstä Lomake annetaan etukäteen huoltajille mietittäväksi. Lomakkeen lopussa on lapsen kehitystä suojaavia tekijöitä kotona ja koulussa, ja

Lisätiedot

Setlementti työnantajana

Setlementti työnantajana Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Setlementti työnantajana Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 3. UKONHATTU ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu 8 osatavoitteeseen 2011 1.

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 9 12-vuotiaille RTF Report - luotu 01.04.2015 14:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä 9 12-vuotiaat 87 44 31 Yhteensä 87 44 31 Perustiedot 1. Ikäni on (44) (EOS: 0) Ikäni on 2. Olen ollut

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain Monikulttuurinen työ Naistari Naistari

Setlementtien sosiaaliset tulokset Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain teemoittain Monikulttuurinen työ Naistari Naistari Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 200 Monikulttuurinen työ Naistari Tililuok 200 00 Tililuok muodostuu 5 tavoitteesta NAISTARI ON HYVINVOINNIN LISÄÄJÄ 200 Kaikki tililuon kyselyt on toteutettu

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

VANHUUSELÄKKEELLE SIIRTYNEIDEN VOINTI JA VIRE -TUTKIMUKSEN TULOKSET. Seppo Kettunen #iareena18

VANHUUSELÄKKEELLE SIIRTYNEIDEN VOINTI JA VIRE -TUTKIMUKSEN TULOKSET. Seppo Kettunen #iareena18 VANHUUSELÄKKEELLE SIIRTYNEIDEN VOINTI JA VIRE -TUTKIMUKSEN TULOKSET Seppo Kettunen 2.2.2018 @sepket #iareena18 MIKSI TÄMÄ TUTKIMUS? Ikääntyvien hyvinvointi puhuttaa ja eläkkeelle jääminen aiheuttaa elämänmuutoksia,

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 49 vastaanottokeskuksessa

Lisätiedot

Vuolle Setlementti ry

Vuolle Setlementti ry Vuolle Setlementti ry Pikku-Syöte Työyhteisökysely 2019 Kokonaistulos Kyselyyn vastasi 10 henkilöä. 4.05 26% Kokonaiskeskiarvo Kaikkien likert-vastausten keskiarvo oli 4.05. Kehittämistarve 26 prosenttia

Lisätiedot

Vapaaehtoiskysely - HelsinkiMissio. Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos/mittaritiimi Harri Laihonen, FT

Vapaaehtoiskysely - HelsinkiMissio. Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos/mittaritiimi Harri Laihonen, FT Vapaaehtoiskysely - HelsinkiMissio Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos/mittaritiimi Harri Laihonen, FT Esityksen sisältö 1. Aineeton pääoma 2. Miksi vapaaehtoiskysely?

Lisätiedot

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa Luottamus SISÄLTÖ Perusluottamus syntyy Vastavuoroinen kiintymyssuhde Pieni on suurta Lapsi luottaa luonnostaan Lapsen luottamuksen peruspilarit arjessa Lapsen itseluottamus vahvistuu Luottamuksen huoneentaulu

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019 August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 019 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN AUGUST-KODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET.1 Fyysiset ja aineelliset olosuhteet..

Lisätiedot

Kyselytutkimus Tajua Mut! toimintamallista 2017

Kyselytutkimus Tajua Mut! toimintamallista 2017 Kyselytutkimus Tajua Mut! toimintamallista 2017 Tajua Mut! -kyselytutkimus Tutkimuskysymys: Miten Tajua Mut! -toimintamalliin koulutetut kokevat toimintamallin tarpeellisuuden ja käytön? Kysely lähetettiin

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO YHTEENVETO 5.9.2013 VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 17 vastaanottokeskuksessa loppukeväällä 2013. Vastaajia

Lisätiedot

VUOSIRAPORTTI Susanna Winter Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Suomen Mielenterveysseura. mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin

VUOSIRAPORTTI Susanna Winter Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Suomen Mielenterveysseura. mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin VUOSIRAPORTTI 2018 Susanna Winter Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Suomen Mielenterveysseura /kriisipuhelin Vuonna 2017 avioeroon päättyi 13 485 avioliittoa, hieman edellisvuotta vähemmän. (Tilastokeskus)

Lisätiedot

NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA

NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA Kuninkaanhaan koulun liikenneturvallisuuskysely 2014 Yhteenveto oppilaiden vastauksista ja ajatuksista www.ts.fi 1/11 Leena-Maria Törmälä, Ramboll Finland

Lisätiedot

Päättökysely 2018 tulokset

Päättökysely 2018 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus TELMA-koulutus Päättökysely opintonsa päättäville opiskelijoille Päättökysely toteutettiin Webropol-kyselynä huhti-toukokuussa 2018 Kyselyssä oli kolme teemaa: elämänlaadun

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

Syntymävuoteni on. Olen nainen mies muu en halua kertoa. Paikkakunta

Syntymävuoteni on. Olen nainen mies muu en halua kertoa. Paikkakunta Syntymävuoteni on Olen nainen mies muu en halua kertoa Paikkakunta 1. Olemme kiinnostuneita kokemuksistasi yleensä osallisuuteen liittyen. Valitse, missä määrin olet väittämien kanssa tai. eikä Tunnen,

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

Kysely huoltajille arviointikeskustelun järjestelyistä ja annista

Kysely huoltajille arviointikeskustelun järjestelyistä ja annista Kysely huoltajille arviointikeskustelun järjestelyistä ja annista 156 05:18 Keskimääräinen vastaamisaika Aktiivinen Tila 1. Lapseni luokka aste on 1. lk 44 2. lk 34 3. lk 28 4. lk 27 5. lk 23 2. Ennakko

Lisätiedot

Hyvinvointikysely oppilaille

Hyvinvointikysely oppilaille Hyvinvointikysely oppilaille Haluaisimme kuulla, mitä sinä ajattelet kouluhyvinvointiin liittyvistä asioista. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos et osaa

Lisätiedot

Vanhemmuuden tuen reseptikirja. Pohjois-Pohjanmaan LAPE Marjut Parhiala, aluekoordinaattori

Vanhemmuuden tuen reseptikirja. Pohjois-Pohjanmaan LAPE Marjut Parhiala, aluekoordinaattori Vanhemmuuden tuen reseptikirja Pohjois-Pohjanmaan LAPE Marjut Parhiala, aluekoordinaattori > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi Vanhemmuus on terveen psyykkisen kasvun kasteluvesi (kasvuntuki.fi) Reseptikirjan

Lisätiedot

Ajatuksen murusia Tuija Mäkinen

Ajatuksen murusia Tuija Mäkinen Ajatuksen murusia Tuija Mäkinen 2 AJATUKSEN MURUSIA Tämä vihkonen on sinulle, joka haluat toimia vapaaehtoisena ja olla ihminen ihmiselle. Vihkosta voi käyttää myös työnohjausistunnoissa keskustelujen

Lisätiedot

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! Vapaaehtoistyön periaatteet Vapaaehtoisten toiminta on tärkeä tapa tuoda vaihtelua, iloa ja virkistystä ikäihmisten arkeen sekä asumispalveluissa että kotihoidossa.

Lisätiedot

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä:

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä: TypingMaster Online asiakaskyselyn tulokset Järjestimme toukokuussa asiakkaillemme asiakaskyselyn. Vastauksia tuli yhteensä 12 kappaletta, ja saimme paljon arvokasta lisätietoa ohjelman käytöstä. Kiitämme

Lisätiedot

YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA Lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät

YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA Lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät 10.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA Lasten asioista vastaavat sosiaalityöntekijät SOS-lapsikylän toimintakäsikirjan mukaisesti lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen lasten asioista vastaaville

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

Kerro, miksi sinä lähdit mukaan vapaaehtoistoimintaan?

Kerro, miksi sinä lähdit mukaan vapaaehtoistoimintaan? Kerro, miksi sinä lähdit mukaan vapaaehtoistoimintaan? Vapaaehtoistoiminta on mittaamattoman arvokas voimavara yhteiskunnassamme, ja meidän on syytä ymmärtää sitä syvemmin ja paremmin. Tässä pohdinnassa

Lisätiedot

Arvot, yhteisöllisyys

Arvot, yhteisöllisyys Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2009 Arvot, yhteisöllisyys yy Lievestuoreen Setlementti ry 200 00 2009 SETLEMENTIN TOIMINTA TUKEE IHMISEN HYVÄÄ ELÄMÄÄ 201 00 Setlementin toiminta tukee ihmisen

Lisätiedot

Esikoulu- / perhepäiväkotikysely 2015

Esikoulu- / perhepäiväkotikysely 2015 Esikoulu- / kysely 2015 Tutkimuksen tuloksia käytetään parantamaan esikoulujen ja päiväperhekotien laatua Göteborgissa. Vastaa kysymyksiin omien, vanhempana tai huoltajana saamiesi kokemusten pohjalta.

Lisätiedot

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot