Keväällä viimeinen mahdollisuus jättää pro gradu -tutkielma tarkastettavaksi on perjantaina (Opinto-opas lv , s. 155).

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keväällä viimeinen mahdollisuus jättää pro gradu -tutkielma tarkastettavaksi on perjantaina (Opinto-opas lv , s. 155)."

Transkriptio

1 1 Yleistä Vanhan tutkintorakenteen mukaisten opintojen tutkintovaatimukset löytyvät lv opinto-oppaasta ja niiden suoritustavat tästä En siirry! -oppaasta. Sinun on mahdollista suorittaa vuoden 1995 tutkintoasetuksen ja vuoden 2001 tutkintorakenteen mukaisia opintoja saakka. Viimeinen tenttimahdollisuus ennen uuteen tutkintojärjestelmään siirtymistä on kesätentissä Jos haluat valmistua vanhan rakenteen mukaisesti, opinnot on kuitenkin suoritettava niin, että suoritusmerkinnät ovat rekisterissä ja opintokokonaisuudet vahvistettuina hyvissä ajoin toukokuussa ennen tutkintotodistuspyynnön jättämistä. Ks. ohjeita lv opinto-oppaan s Keväällä viimeinen mahdollisuus jättää pro gradu -tutkielma tarkastettavaksi on perjantaina (Opinto-opas lv , s. 155). Viimeinen mahdollisuus valmistua vanhan tutkintojärjestelmän mukaan on - publiikissa ilman publiikkia Ne opiskelijat, jotka eivät ole valmistuneet siirtymäkauden viimeiseen valmistumispäivään mennessä, siirretään rekisterissä automaattisesti lähtien uuden tutkintoasetuksen mukaisiksi opiskelijoiksi. Jos kuulut tähän joukkoon, sinun kannattaa selvittää siirtymäoppaan ja opintotoimiston avulla, mitä opintoja sinun tulee vielä suorittaa uusimuotoisiin kandidaatin ja maisterin tutkintoihin. Kaikkiin tentteihin ja kaikille kursseille on aina ilmoittauduttava WebOodissa. Katso ohjeet lv opinto-oppaan sivuilta Myös peruskurssien massaluennoille ilmoittaudutaan.

2 2 Yleis- ja kieliopinnot Y15 FILOSOFIA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Koistinen, Timo Toteutus ja työtavat: Kirjatentti Oppimateriaali ja kirjallisuus: M. L. Kakkuri-Knuuttila, (toim.) Argumentti ja kritiikki, sivut 5 114, , Esa Saarinen, Filosofian historia huipulta huipulle Sokratesta Marxiin. Pentti Määttänen, Filosofia: Johdatus peruskysymyksiin sivut , , Alasdair McIntyre, Hyveiden jäljillä. J. Pietarinen & S. Poutanen (toim.), Etiikan teorioita. Suoritustavat: Opintojakso suoritetaan kirjatenttinä I aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Koistiselle. Opintojakso on suoritettava yhden lukuvuoden aikana. Y25 TYÖYHTEISÖN DYNAMIIKKA JA KEHITTÄMINEN (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Rikkinen, Minna Toteutus ja työtavat: Kirjallisuustentti Oppimateriaali ja kirjallisuus: R. Niemistö, Ryhmän luovuus ja kehitysehdot (200 s.). R. W. Napier & M. K. Gershenfeld, Groups: Theory and Experience (568 s.). K. Lindström (toim.), Terve työyhteisö. Kehittämisen malleja ja menetelmiä (242 s.). P. Huhtinen, Seurakunta työyhteisönä (139 s.). A. Kasvio, Uusi työn yhteiskunta. Suomalaisen yhteiskunnan muutokset ja kehittämismahdollisuudet (268 s.). A. Räsänen (toim.), Teologia ja työelämä (187 s.). I. Vartiovaara, Jaksamisen rajat (234 s.). Suoritustavat: Kirjallisuus tentitään II aineryhmän tiedekuntatenteissä yoleht. Rikkiselle. Y35 VIESTINTÄ JA ARGUMENTAA- TIO (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Rikkinen, Minna Toteutus ja työtavat: Opetusta ei enää järjestetä. Korvaamisesta on aina sovittava erikseen YK30 Viestintä- ja vuorovaikutustaidot -opintojaksosta vastaavan opettajan kanssa. Y40 TOISEN KOTIMAISEN KIELEN OPINNOT (2,0 ov) Y50 VIERAAN KIELEN TEKSTIN YMMÄRTÄMINEN (1,0 ov) Y51 VIERAAN KIELEN SUULLINEN TAITO (2,0 ov) Katso tiedot kieliopintojen suorittamisesta Siirtymäkauden oppaasta, kielikeskuksen opinto-oppaasta tai Y65 = KL20 KREIKKA (5,0 ov) Y75 = KL10 HEPREA (5,0 ov) Y85 = KL30 LATINA (5,0 ov) Klassisten kielten opinnot suoritetaan vastaavilla uusien tutkintovaatimusten mukaisilla kursseilla. Tarkemmat tiedot löytyvät WebOodista tai lv opintooppaasta.

3 3 Perusopinnot Perusopinnot voi suorittaa laitosten ohjeiden mukaisesti kirjatentteinä ja/tai esseetehtävinä ja/tai luentoina tai suorittamalla uusimuotoisia perusopintojaksoja (12 op => 6 ov). EKS105 JOHDATUS EKSEGETIIKAN PERUSKYSYMYKSIIN (5,0 ov) Suoritustavat: Opiskelija suorittaa opintojakson EK100 Eksegetiikan perusopinnot (EK101, EK102 ja EK103). Huom. jakson laajuus on 12 op => 6 ov. Tiedot opintojaksosta löytyvät uusien tutkintovaatimusten mukaisesta opinto-oppaasta. KH105 KIRKKOHISTORIAN PE- RUSOPINNOT (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Arffman, Kaarlo Toteutus ja työtavat: Kirjatentti ja esseetyöskentely. Oppimateriaali ja kirjallisuus: K. Arffman, Kristinuskon historia, S. Heininen & M. Heikkilä, Suomen kirkkohistoria, V. Mäkinen (toim.), Lasaruksesta leipäjonoihin. Köyhyys kirkon kysymyksenä Esseeohjeet: eeohjeet Suoritustavat: Kirjallisuus tentitään I aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Arffmanille. Opintojakso suoritetaan kokonaisuutena yhdellä tentillä. Opiskelija laatii lisäksi kaksi noin 10 sivun laajuista tutkivaa esseetä tentaattorin kanssa sovituista aiheista. Esseet toimitetaan tentaattorille yhtä aikaa ennen tenttipäivää. Huom! Perusopintojen kirjallisuutta ei voi korvata referaatilla. Opintojakso on mahdollista suorittaa myös tekemällä uusien tutkintovaatimusten mukaiset kirkkohistorian perusopinnot KH101 (koodi ) ja KH102 (koodi ), yht. 12 op/6 ov. SYS105 SYSTEMAATTISEN TEOLO- GIAN PERUSOPINNOT (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Rusama, Jaakko Toteutus ja työtavat: Opintojakson voi suorittaa kahdella eri tavalla: 1. Tenttimällä kohdassa materiaali mainitut kirjat ja suorittamalla kirjallisen tehtävän. Tehtävän ohjeineen saa laitokselta ja laitoksen kotisivuilta. 2. Suorittamalla kaikki uusimuotoiset perusopinnot, kurssit SY101, SY102, SY103 ja SY104 (yht. 6 ov). Oppimateriaali ja kirjallisuus: A. Mc- Grath, Kristillisen uskon perusteet sivut , A. Raunio (toim.), Kansainvälinen solidaarisuus ja sosiaalietiikka sivut ja , R. Saarinen, Johdatus ekumeniikkaan, J. Pihkala, Johdatus dogmatiikkaan, J. Thurén, Kirkon usko. Nikaialaisen uskon tunnustajan opas, D. Ford (ed.), The Modern Theologians (2. painos), sivut Suoritustavat: Opintojakso suoritetaan I aineryhmän tiedekuntatentissä prof. Rusamalle. Jakso on suoritettava yhden lukuvuoden aikana, muutoin osasuoritukset vanhenevat. USK105 USKONTOTIETEEN PE- RUSOPINNOT (5,0 ov) Toteutus ja työtavat: Suoritetaan uuden tutkintorakenteen mukaisesti (UST111 ja UST112).

4 4 KT105 KÄYTÄNNÖLLISEN TEOLO- GIAN PERUSOPINNOT (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Kotila, Heikki Toteutus ja työtavat: Opintojakso voidaan suorittaa tenttimällä 5 ov kirjallisuutta. Korvaavuudet aikaisempien opintojen perusteella ks. Muita korvaavuuksia ei ole. Oppimateriaali ja kirjallisuus: Seuraava kirjallisuus (5 ov) suoritetaan yhdellä kertaa: 1. H. Kotila, Liturgian lähteillä (3. p.)(240 s.). 2. P. Lempiäinen, Pyhät toimitukset (4. p.), s (221 s.). Kirja on saatavilla myös elektronisessa muodossa. 3. P. Lempiäinen, Pyhät ajat (5. p.)(233 s.). 4. J. Jolkkonen & S. Peura & O. Vatanen (toim.), Saarnan käsikirja (370 s.). 5. K. Aalto & M. Esko & M.-P. Virtaniemi (toim.), Sielunhoidon käsikirja (397 s.). 6. H. Aaltonen & L. Pruuki & P. Saarainen, Rippikoulun käsikirja (250 s.). 7. M. Heikkilä & J. Karjalainen & M. Malkavaara (toim.), Kirkonkirjat köyhyydestä, s , , , (229 s.). 8. E. Helander (toim.), Muutoksen tulkkina, s , 61 98, (95 s.). Suoritustavat: Kirjallisuus tentitään tentitään TT Juha Malmisalolle ti PR sl 1 tai tiedekuntatentissä Aineopinnot I Eksegetiikka Eksegetiikan I aineopintojen suorittaminen vanhoilla vaatimuksilla ei ole mielekästä, koska niiden sisältämää peruskirjallisuutta on osittain siirretty uusiin perusopintoihin, osittain uusiin aineopintoihin. Lisäksi eksegeettistä analyysiä vastaava osa on siirretty perusopintoihin. Tämän vuoksi opiskelija suorittaa aineopinnot I -jaksot tenttimällä uusista aineopinnoista vanhaa sisällöllisesti lähinnä vastaavan kokonaisuuden. Joidenkin uusien opintojaksojen laajuus voi olla suurempi kuin 5 ov. EKS201 RAAMATUN KULTTUURI- JA VAIKUTUSHISTORIA (5,0 ov) Toteutus ja työtavat: Jos opiskelija on suorittanut Eks105 (5 ov / 10 op) Eksegetiikan perusopinnot, johon ei kuulu eksegeettistä analyysiä, hän suorittaa opintojakson EK103 Eksegeettinen työskentely (3 op), jolla hän korvaa 3 op EKS201:n opintojakson kirjallisuudesta. Suoritustavat: Opiskelija suorittaa jonkun opintojaksoista EK210-EK226. VTE201 VANHAN TESTAMENTIN SYNTY, SISÄLTÖ JA SANOMA (5,0 ov) Toteutus ja työtavat: Jos opiskelija on suorittanut Eks105 (5 ov / 10 op) Eksegetiikan perusopinnot, johon ei kuulu eksegeettistä analyysiä, hän suorittaa opintojakson EK103 Eksegeettinen työskentely (3 op), jolla hän korvaa 3 op VTE201:n opintojakson kirjallisuudesta. Suoritustavat: Opiskelija suorittaa jonkun opintojaksoista EK210-EK215.

5 5 UTE201 VARHAISKRISTILLISEN TEOLOGIAN MUOTOUTUMINEN (5,0 ov) Toteutus ja työtavat: Jos opiskelija on suorittanut Eks105 (5 ov / 10 op) Eksegetiikan perusopinnot, johon ei kuulu eksegeettistä analyysiä, hän suorittaa opintojakson EK103 Eksegeettinen työskentely (3 op), jolla hän korvaa 3 op UTE201:n opintojakson kirjallisuudesta. Suoritustavat: Opiskelija suorittaa jonkun opintojaksoista EK220-EK226. Kirkkohistoria YKH201 KRISTINUSKO HAASTAJA- NA JA HAASTETTUNA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Arffman, Kaarlo Toteutus ja työtavat: Opintojakso koostuu kolmesta osasta: a) luennot, b) kirjallisuus, c) esseeryhmät. Huom. Kahdesta luentosarjasta valitaan toinen. Tarkista opetuksen (luennot ja esseeryhmät) ajankohdat uusimuotoisten opintojen YKP-oppaan kohdasta KH102 (koodi ). Ilmoittautuminen esseeryhmiin tapahtuu yleis-, kieli- ja perusopintojen oppaassa opintojakson KH102 kautta. Oppimateriaali ja kirjallisuus: Opiskelija valitsee itse seuraavasta kirjallisuutta siten, että suorittaa tentissä kaksi osiota. 1. H. Chadwick, The Early Church (289 s.) 2. R. W. Southern, Western Society and the Church in the Middle Ages (360 s.) 3.a M. Ahola & M.-R. Antikainen & P. Salmesvuori (toim.), Eevan tie alttarille. Nainen kirkon historiassa (239 s.) ja 3.b K. Arffman, Mitä oli luterilaisuus? (340 s.) tai V. Mäkinen (toim.), Lasaruksesta leipäjonoihin. Köyhyys kirkon kysymyksenä (327 s.). 4. G. Cragg, The Church and the Age of Reason (284 s.) 5. A. R. Vidler, The Church in an Age of Revolution (285 s.) Esseeohjeet: eeohjeet.htm Suoritustavat: Tarkista tenttipäivämäärät (luennot ja kirjallisuus) uusimuotoisten opintojen YKP-oppaan kohdasta KH102. Opintojakso suoritetaan kokonaisuutena yhdellä tentillä. Kirjallisuuden voi tenttiä myös I aineryhmän tenteissä. Kirjoja ei voi korvata referaatilla. YKH202 NÄKÖKULMIA KIRKKO- HISTORIAAN ERI AIKAKAUSINA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Talonen, Jouko Toteutus ja työtavat: Opintojakso koostuu kolmesta osasta: a) luennot, b) kirjallisuus, c) esseeryhmät. Huom. Kahdesta luentosarjasta valitaan toinen. Tarkista opetuksen (luennot ja esseeryhmät) ajankohdat uusimuotoisten opintojen YKP-oppaan kohdasta KH102 (koodi ). Ilmoittautuminen esseeryhmiin tapahtuu yleis-, kieli- ja perusopintojen oppaassa opintojakson KH102 kautta. Oppimateriaali ja kirjallisuus: Opiskelija valitsee itse seuraavasta kirjallisuutta siten, että suorittaa molemmista osioista yhden kohdan. Osa M. Lehmijoki-Gardner, Worldly saints: social interaction of Dominican penitent women in Italy (189 s.) 2. R. H. Bainton, Tässä seison. Martti Lutherin elämä (360 s.) 3. E. Le Roy Ladurie, Karnevaalit. Kynttelinpäivästä 1579 piinaviikolle 1580 (243 s.) ja P. Setälä, Renessanssin nainen. Naisen elämää ja 1500-luvun Italiassa (254 s.)

6 6 4. E. Sidenvall, Change and Identity. Protestant English Interpretations of John Henry Newman s Secession, (180 s.) Osa Eusebius Caesariensis, Eusebiuksen kirkkohistoria (520 s.) 2. G. Chaucer, Canterburyn tarinoita (614 s.) 3. R. Pernoud, Ristiretket: silminnäkijäin ja muiden aikalaisten kuvaamina (322 s.) 4. I. Loyola, Hengellisiä harjoituksia. Käännös ja kommentaari Seppo A. Teinonen. STKSJ 128 (213 s.) ja P. J. Spener, Pia Desideria. - Hengen tie 9 (118 s.) Esseeohjeet: eeohjeet.htm Suoritustavat: Tarkista luentojen tenttipäivämäärät uusimuotoisten opintojen YKP-oppaan kohdasta KH102 (koodi ). Kirjallisuus tentitään I aineryhmän tiedekuntatentissä prof. Taloselle. Kirjoja ei voi korvata referaatilla. SKH201 KRISTINUSKO HAASTAJA- NA JA HAASTETTUNA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Arffman, Kaarlo Toteutus ja työtavat: Opintojakso koostuu kolmesta osasta: a) luennot, b) kirjallisuus, c) esseeryhmät. Huom. Kahdesta luentosarjasta valitaan toinen. Tarkista opetuksen ajankohdat uusimuotoisten opintojen YKP-opintojen kohdasta KH102 (koodi ). Ilmoittautuminen esseeryhmiin tapahtuu yleis-, kieli- ja perusopintojen oppaassa opintojakson KH102 kautta. Oppimateriaali ja kirjallisuus: Opiskelija valitsee itse seuraavasta kirjallisuutta siten, että suorittaa tentissä kaksi osiota. 1. H. Chadwick, The Early Church (289 s.) 2. R. W. Southern, Western Society and the Church in the Middle Ages (360 s.) 3.a M. Ahola & M.-R. Antikainen & P. Salmesvuori (toim.), Eevan tie alttarille. Nainen kirkon historiassa (239 s.) ja 3.b K. Arffman, Mitä oli luterilaisuus? (340 s.) tai V. Mäkinen (toim.), Lasaruksesta leipäjonoihin. Köyhyys kirkon kysymyksenä (327 s.). 4. G. Cragg, The Church and the Age of Reason (284 s.) 5. A. R. Vidler, The Church in an Age of Revolution (285 s.) Esseeohjeet: eeohjeet.htm Suoritustavat: Tarkista tenttipäivämäärät uusimuotoisten opintojen YKP-opintojen kohdasta KH102 (koodi ). Opintojakso suoritetaan kokonaisuutena yhdellä tentillä. Kirjallisuuden voi tenttiä myös I aineryhmän tenteissä. Kirjoja ei voi korvata referaatilla. SKH202 NÄKÖKULMIA KIRKKO- HISTORIAAN ERI AIKAKAUSINA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Talonen, Jouko Toteutus ja työtavat: Opintojakso koostuu kolmesta osasta: a) luennot, b) kirjallisuus, c) esseeryhmät. Huom. Kahdesta luentosarjasta valitaan toinen. Tarkista opetuksen ajankohdat uusimuotoisten opintojen YKP-opintojen kohdasta KH102 (koodi ). Ilmoittautuminen esseeryhmiin tapahtuu yleis-, kieli- ja perusopintojen oppaassa opintojakson KH102 kautta. Oppimateriaali ja kirjallisuus: Opiskelija valitsee itse seuraavasta kirjallisuutta siten, että suorittaa molemmista osioista yhden kohdan.

7 7 Osio A.-P. Palola, Maunu Tavast ja Olavi Maunun poika - Turun piispat (509 s.) 2. M. Nenonen & T. Kervinen, Synnin palkka on kuolema. Suomalaiset noitavainot luvulla (278 s.) 3. A. Heikkinen, Kirveskansan elämää. Ihmiskohtaloita Kuhmon erämaissa luvun alussa (315 s.) 4. K. Tiensuu, Edvard Bergenheim. Toiminta koulumiehenä ja arkkipiispana vuoteen 1863 (432 s.) 5. P. Niiranen, Kekkonen ja kirkko (327 s.) Osio P. Juusten, Suomen piispainkronikka (78 s.) ja J. Gummerus, John Patersonin vaikutus Suomessa. Päiväkirjamuistiinpanoja ja kirjeitä. SKHS Vuosikirja 1912 (s ) 2. Matti Piispa (toim.) Petter Schäfer, Minä Pietar ja minä Anna. Päiväkirja vuosilta (270 s.) 3. A. Maliniemi, S. G. Elmgrenin muistiinpanot. - Suomen historian lähteitä II (632 s.) 4. J. Grot, Utdrag ur J. Grots brevväxling med P. Pletnjov (397 s.) Esseeohjeet: eeohjeet.htm Suoritustavat: Tarkista tenttipäivämäärät uusimuotoisten opintojen YKP-oppaan kohdasta KH102 (koodi ). Kirjallisuus tentitään I aineryhmän tiedekuntatentissä prof. Taloselle. Kirjoja ei voi korvata referaatilla. Systemaattinen teologia SYS201 TEOLOGINEN AJATTELU ANTIIKISSA JA KESKIAJALLA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Raunio, Antti Toteutus ja työtavat: Opintojakson voi suorittaa kahdella vaihtoehtoisella tavalla: joko 1. Tenttimällä kohdassa materiaali mainitut kirjat. tai 2. Suorittamalla uusimuotoisen aineopintojakson SY 201 Systemaattisen teologian näkökulmia 10 opintopisteen laajuisena (sisältäen yleisen osan A ja oppiainekohtaisen valinnaisen osan B). Oppimateriaali ja kirjallisuus: Pauli Annala, Antiikin teologinen perintö (194 s.), Juha Pihkala, Yksi kahdessa, pääluvut 2 ja 3, sivut (206 s.), Virpi Mäkinen: Keskiajan aatehistoria. Näkökulmia tieteen, talouden ja yhteiskuntateorioiden kehitykseen luvuilla (250 s.), Pekka Kärkkäinen (toim.), Johdatus Lutherin teologiaan (330 s.), J.N.D. Kelly, Early Christian Creeds (paitsi luvut 5, 6 ja 13, yhteensä 300 s.). Suoritustavat: Opintojakso suoritetaan I - aineryhmän tiedekuntatentissä. Opintojakso on suoritettava yhden lukuvuoden aikana, muutoin osasuoritukset vanhenevat. SYS202 TEOLOGINEN AJATTELU MYÖHÄISKESKIAJALTA VALIS- TUKSEEN (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Koistinen, Timo Toteutus ja työtavat: Opintojakson voi suorittaa kahdella vaihtoehtoisella tavalla: joko 1. Tenttimällä kohdassa materiaali mainitut kirjat. tai 2. Suorittamalla uusimuotoisen aineopintojakson SY 201 Systemaattisen teologian näkökulmia 10 opintopisteen laajuisena (sisältäen yleisen osan A ja op-

8 8 piainekohtaisen valinnaisen osan B). Oppimateriaali ja kirjallisuus: Pekka Kärkkäinen (toim.), Johdatus Lutherin teologiaan (330 s.), Jaana Hallamaa (toim.), Rahan teologia (225 s.), Virpi Mäkinen, Keskiajan aatehistoria. Näkökulmia tieteen, talouden ja yhteiskuntateorioiden kehitykseen luvuilla (250 s.), Petter Korkman ja Mikko Yrjönsuuri (toim.), Filosofian historian kehityslinjoja ( , yht. 166 s.), G. Gassmann - S. Hendrix, Fortress Introduction to the Lutheran Confessions (192 s.) ja Tridentinum Suoritustavat: Opintojakso suoritetaan I - aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Koistiselle. Opintojakso on suoritettava yhden lukuvuoden aikana, muutoin osasuoritukset vanhenevat. SYS203 TEOLOGINEN AJATTELU VALISTUKSEN JÄLKEEN (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Heikkerö, Topi Toteutus ja työtavat: Opintojakson voi suorittaa kahdella vaihtoehtoisella tavalla: joko 1. Tenttimällä kohdassa materiaali mainitut kirjat. tai 2. Suorittamalla uusimuotoisen aineopintojakson SY 201 Systemaattisen teologian näkökulmia 10 opintopisteen laajuisena (sisältäen yleisen osan A ja oppiainekohtaisen valinnaisen osan B). Oppimateriaali ja kirjallisuus: Pekka Kärkkäinen (toim.), Johdatus Lutherin teologiaan ( , yht. 115 s.), Jaana Hallamaa (toim.), Rahan teologia (225 s.), Eero Huovinen, Ei on kyllä. Karl Barthin filosofis-teologinen lähtökohta (126 s.), Timo Koistinen ja Juha Seppänen (toim.), Usko ja filosofia (150 s.), Tiina Ahonen ja Jyri Komulainen (toim.), Teologian ilmansuuntia, C. D. Stiver, The Philosophy of Religious Language (250 s.), Elina Vuola, Köyhien Jumala (250 s.), ja Miikka Ruokanen, Hermeneutica Moderna (192 s.). Suoritustavat: Opintojakso suoritetaan kirjatenttinä I -aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Heikkerölle. Opintojakso on suoritettava yhden lukuvuoden aikana, muuten osasuoritukset vanhenevat. Uskontotiede USK201 SUOMALAISUUS, SUOMA- LAINEN KANSANUSKO JA URALI- LAINEN USKONTOPERINNE (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Pulkkinen, Risto Oppimateriaali ja kirjallisuus: J. Niemelä (toim.), Vanhat jumalat - uudet tulkinnat: näköaloja uusiin uskontoihin Suomessa (277 s.), T. Sakaranaho - H. Pesonen (toim.), Uskonto, julkisuus ja muuttuva yhteiskunta, A-L. Siikala, Suomalainen samanismi (359 s.), J.Pentikäinen, T.Miettinen, Pyhän merkkejä kivessä (88s.), Kääriäinen, Niemelä, Ketola, Moderni kirkkokansa (293 s.) sekä kaksi seuraavista: - Laestadius: Lappalaisten mytologian katkelmia - Ganander: Mythologia Fennica - Haavio: Karjalan jumalat - Harva: Suomalaisten muinaisusko Suoritustavat: Opintojakso suoritetaan I - aineryhmän tiedekuntatentissä Risto Pulkkiselle.

9 9 Käytännöllinen teologia KTY201 VIESTINTÄ JA USKONTO (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Knuutila, Jyrki Toteutus ja työtavat: Kirjallisuustentti Oppimateriaali ja kirjallisuus: 1. R. Stark, The Rise of Christianity. A sociologist reconsiders history (215 s.). 2. K. Kääriäinen & K. Ketola & K. Niemelä, Moderni kirkkokansa. Suomalaisten uskonnollisuus uudella vuosituhannella (261 s.). 3. R. Vartiainen (toim.), Saarnaa sanaa. Sananjulistajan käsikirja (253 s.). 4. U. Kivikuru & R. Kunelius, Viestinnän jäljillä. Näkökulmia uuden ajan ilmiöön, s (141 s.). 5. J. Bluck, Christian Communication Reconsidered (75 s.). 6. M. Lönnebo, Homiletik, s (125 s.). 7. K. Tirri, Opettajan ammattietiikka (200 s.). 8. T. Puolimatka, Opetusta vai indoktrinaatiota? (352 s.). 9. P. Kansanen, K. Tirri, M. Meri, L. Krokfors, J. Husu & R. Jyrhämä, Teachers Pedagogical Thinking (193 s.). Suoritustavat: Kirjallisuus suoritetaan II aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Knuutilalle. UPE201 KASVATTAJA, VUOROVAI- KUTUS JA OPPIMINEN USKONTO- KASVATUKSESSA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Knuutila, Jyrki Toteutus ja työtavat: Kirjallisuustentti Oppimateriaali ja kirjallisuus: 1. R. Stark, The Rise of Christianity. A sociologist reconsiders history (215 s.). 2. K. Kääriäinen & K. Ketola & K. Niemelä, Moderni kirkkokansa. Suomalaisten uskonnollisuus uudella vuosituhannella (261 s.). 3. R. Vartiainen (toim.), Saarnaa sanaa. Sananjulistajan käsikirja (253 s.). 4. U. Kivikuru & R. Kunelius, Viestinnän jäljillä. Näkökulmia uuden ajan ilmiöön, s (141 s.). 5. J. Bluck, Christian Communication Reconsidered (75 s.). 6.M. Lönnebo, Homiletik, s (125 s.). 7. K. Tirri, Opettajan ammattietiikka (200 s.). 8. T. Puolimatka, Opetusta vai indoktrinaatiota? (352 s.). 9. P. Kansanen, K. Tirri, M. Meri, L. Krokfors, J. Husu & R. Jyrhämä, Teachers Pedagogical Thinking (193 s.). Suoritustavat: Kirjallisuus suoritetaan II aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Knuutilalle. KTS201 USKONTO JA YHTEISKUN- TA (5,0 ov) Vastuuhenkilö: Knuutila, Jyrki Toteutus ja työtavat: Kirjallisuustentti Oppimateriaali ja kirjallisuus: 1. R. Stark, The Rise of Christianity. A sociologist reconsiders history (215 s.). 2. K. Kääriäinen & K. Ketola & K. Niemelä, Moderni kirkkokansa. Suomalaisten uskonnollisuus uudella vuosituhannella (261 s.). 3. R. Vartiainen (toim.), Saarnaa sanaa. Sananjulistajan käsikirja (253 s.). 4. U. Kivikuru & R. Kunelius, Viestinnän jäljillä. Näkökulmia uuden ajan ilmiöön, s (141 s.). 5. J. Bluck, Christian Communication Reconsidered (75 s.). 6.M. Lönnebo, Homiletik, s (125 s.). 7. K. Tirri, Opettajan ammattietiikka (200 s.).

10 10 8. T. Puolimatka, Opetusta vai indoktrinaatiota? (352 s.). 9. P. Kansanen, K. Tirri, M. Meri, L. Krokfors, J. Husu & R. Jyrhämä, Teachers Pedagogical Thinking (193 s.). Suoritustavat: Kirjallisuus suoritetaan II aineryhmän tiedekuntatentissä yoleht. Knuutilalle. Aineopinnot II Aineopinnot II -opintoja voi suorittaa tenttimällä vuoden opinto-oppaassa ilmoitettuja aineopintojaksoja kirjallisuustentteinä tai suorittamalla uusimuotoisen tutkinnon aineopintojaksoja (10 op => 5 ov, joidenkin opintojaksojen kohdalla ovmäärä voi olla laajempi). Laitosten järjestämiä luentosarjoja, aineseminaareja ym. opetusta voi käyttää aineopintoihin laitosten ohjeiden ja opintojaksosta vastaavan opettajan kanssa sovittavalla tavalla. Katso vanhamuotoisen teologian kandidaatintutkielman ohjeistus lv opinto-oppaasta s.92. TDK200 Tiedekunnan koordinoimat aineopintokokonaisuudet TDK210, TDK230, TDK260 as in WebOodi. Eksegetiikan laitos Eksegetiikan laitoksella aineopinnot II tehdään suorittamalla vastaavia uusia opintojaksoja. Jos opiskelija on jo aloittanut jonkin opintojakson suorittamisen vanhan tutkintojärjestelmän mukaisesti, hän voi suorittaa sen loppuun siirtymäkauden puitteissa vanhan suoritustavan mukaan. VTE Vanhan testamentin eksegetiikka (Vanha opintojakso suoritetaan tekemällä =>uusi opintojakso) VTE210 => EK213 VTE220 => EK214 VTE230 => EK212 VTE240 => EK250 ja EK260 VTE250 => EK210 VTE260 => EK215 UTE Uuden testamentin eksegetiikka (Vanha opintojakso suoritetaan tekemällä =>uusi opintojakso) UTE210 => EK220

11 11 UTE220 => EK221 UTE230 => EK250 ja EK260 UTE240 => EK224 tai EK226 UTE241 => EK222 UTE250 => EK223 UTE261 => EK225 Kirkkohistorian laitos Sekä yleisen kirkkohistorian että Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian aineopinnot II -jaksot voi suorittaa joko tekemällä vuoden opintooppaan mukaisia kirjatenttejä tai uusimuotoisen tutkinnon aineopintojaksoja (10 op => 5 ov). Aineopinto II -jaksoja suositellaan suoritettavaksi näiden uusien ja kevennettyjen tutkintovaatimusten mukaan. Systemaattisen teologian laitos Systemaattisen teologian laitoksen aineopinnot II suoritetaan vastaavilla uusilla opintojaksoilla, ellei seuraavassa listassa ole toisin mainittu. Jos opiskelija on aloittanut opintojakson suorittamisen vanhamuotoisesti ja se on kesken, hänen tulee neuvotella suorituksesta kyseisen oppiaineen yliopistonlehtorin tai professorin kanssa. SYS200 Systemaattinen teologia (Vanha opintojakso suoritetaan tekemällä =>uusi opintojakso) SYS210 => SY260 DOG200 Dogmatiikka (Vanha opintojakso suoritetaan tekemällä =>uusi opintojakso) DOG210 => SY210 DOG220 => SY211 DOG230 => SY212 DOG240 => SY215 DOG250 => SY221 DOG260 => SY214 EKU200 Ekumeniikka (Vanha opintojakso suoritetaan tekemällä =>uusi opintojakso) EKU210 => SY220 EKU220 => SY221 EKU230 => SY222 TEF200 Teologinen etiikka ynnä uskonnonfilosofia (Vanha opintojakso suoritetaan tekemällä =>uusi opintojakso) TEF210 => SY231 TEF220 => SY232 TEF230 => SY240, SY241 tai lv oppaan mukaisesti TEF240 => suoritetaan lv oppaan mukaisesti Uskontotieteen laitos Uskontotieteen aineopinnot II voi suorittaa joko tekemällä vuoden opintooppaan mukaisia kirjatenttejä tai uusimuotoisen tutkinnon aineopintojaksoja (10 op => 5 ov). Käytännöllisen teologian laitos Käytännöllisen teologian laitoksella aineopinnot II voi suorittaa lukuvuoden opinto-oppaan antamien tietojen mukaisesti tai tenttimällä uusimuotoisen tutkinnon aineopintojaksoja. Syventävät opinnot Vanhojen tutkintovaatimusten mukaisia syventäviä opintoja voi pääsääntöisesti suorittaa lukuvuoden opintooppaan tietojen mukaisesti. Joissakin pääaineissa professorit edellyttävät uusimuotoisten opintojaksojen tenttimistä. Sovi tentittävästä kirjallisuudesta tentaattorin kanssa. Ajantasainen ohjeistus (esimerkiksi opetus, ilmoittautumisajat, pro gradu -työn jättämiseen liittyvä ohjeistus yms.) löytyy lukuvuoden opinto-oppaasta. Uuden tutkintojärjestelmän myötä syventävien opintojen seminaareihin liittyvät me-

12 12 todikurssit on siirretty syksyn ensimmäiseen periodiin. Seminaarit alkavat joko metodikurssin jälkeen tai lomittain sen kanssa. Lukuvuoden seminaareihin on ilmoittauduttu jo keväällä Ks. tarkemmin Opinto-opas lv , s. 147 lähtien. Tutkielmaseminaari ja metodiopinnot käyvät sekä vanha- että uusimuotoisiin tutkintoihin. Seuraavassa on lueteltu lukuvuoden opinto-oppaan tietoihin tulleet muutokset: VTE310 kirjallisuus sama kuin uusimuotoisessa VTE310:ssa, ks. lv opinto-opas s UTE310 kirjallisuus sama kuin uusimuotoisessa UTE310:ssa, ks. lv opinto-opas s UTE350 kirjallisuus sama kuin uusimuotoisessa UTE350:ssa, ks. lv opinto-opas s YKH331 kirjallisuus sama kuin uusimuotoisessa YKH331:ssa, ks. lv opinto-opas s Soveltavat opinnot Katso SO400 (Kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen tehtäviin painottuvat soveltuvat opinnot) Siirtymäkauden oppaan ( Siirtyä vai ei? ) s. 13 vastaavuustaulukosta, millä uudella opintojaksolla saat suoritettua sinulta puuttuvan vanhan opintojakson. SO (Muut soveltavat opinnot) suoritetaan seuraavasti: SO472/473/474 = SOV420 SO454 = SOV450+SOV461 SO461-5 = SOV450+SOV462/463 SO480/485 = SOV450+SOV462/463 SO490 = SOV450+SOV464 Opettajan pedagogiset opinnot Opettajan pedagogiset opinnot suoritetaan uusimuotoisilla opettajan pedagogisilla opinnoilla. Tarkemmat tiedot saa Soveltavan kasvatustieteen laitokselta. SKH330 kirjallisuus sama kuin uusimuotoisessa SKH330:ssa, ks. lv opinto-opas s

Siirtyjän opas. Siirtymäohjeet koskien voimaan astunutta teologisten perustutkintojen tutkintorakennetta

Siirtyjän opas. Siirtymäohjeet koskien voimaan astunutta teologisten perustutkintojen tutkintorakennetta Siirtyjän opas Siirtymäohjeet koskien 1.8.2001 voimaan astunutta teologisten perustutkintojen tutkintorakennetta SISÄLLYSLUETTELO Yleistä siirtymisestä... 4 Uusimuotoinen tutkintorakenne... 4 Siirtymisen

Lisätiedot

Opintopisteitä yht. 180op n. 60op n. 60op n. 60op

Opintopisteitä yht. 180op n. 60op n. 60op n. 60op KANDIDAATIN TUTKINNON OPINTOJEN ETENEMISJÄRJESTYS 1. lukuvuosi 2. lukuvuosi 3.lukuvuosi Teologian kandidaatin tutkinto (180 op) A1-linja sl kl sl kl sl kl Yleis- ja kieliopinnot 25op YK10 Filosofia ja

Lisätiedot

TEOLOGIAN PERUSTEOKSIA

TEOLOGIAN PERUSTEOKSIA TEOLOGIAN PERUSTEOKSIA Eksegetiikka (Raamatun selitysoppi) Yleisesityksiä, lähteitä ja metodikysymyksiä Kuula, Nissinen & Riekkinen, Johdatus Raamattuun (Kirjapaja 2003). Sollamo (toim.) Qumranin kirjasto

Lisätiedot

YK 61Orientoivan vaiheen HOPS, 1 op hyl/hyv YK 10 Filosofia ja etiikka, 7 op

YK 61Orientoivan vaiheen HOPS, 1 op hyl/hyv YK 10 Filosofia ja etiikka, 7 op OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI Systemaattinen teologia 1(5) 2.11.2010 OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI SYSTEMAATTISEN TEOLOGIAN OSASTOLLA Opintojaksot on suoritettava opinto-oppaassa ilmoitettujen opintopisteiden

Lisätiedot

Vapaavalintaisiin opintoihin tai sivuaineisiin on löydettävissä opintoja etäsuoritusmahdollisuudella Avoimen yliopiston kautta.

Vapaavalintaisiin opintoihin tai sivuaineisiin on löydettävissä opintoja etäsuoritusmahdollisuudella Avoimen yliopiston kautta. Teologian tutkinnon rakenne ja ohjeellinen suoritusjärjestys suuntautumisvaihtoehdoittain Avoimen yliopiston kautta tutkintotavoitteisesti opiskeleville Turkoosilla värillä merkityt opintojaksot on mahdollista

Lisätiedot

Erilliset opintokokonaisuudet teologisissa oppiaineissa

Erilliset opintokokonaisuudet teologisissa oppiaineissa Erilliset opintokokonaisuudet teologisissa oppiaineissa Oppiainekohtainen erillinen opintokokonaisuus 25 op Oppiainekohtainen erillinen opintokokonaisuus koostuu oppiaineen perusopinnoista (12 op), oppiaineen

Lisätiedot

AINEOPINNOT Käytännöllisen teologian näkökulmia (KT205): Osa A (5 op) Liisa Lampela

AINEOPINNOT Käytännöllisen teologian näkökulmia (KT205): Osa A (5 op) Liisa Lampela AINEOPINNOT Käytännöllisen teologian näkökulmia (KT205): Osa A (5 op) 103091 16.10. ti 16-17 PR aud XIV 30.10. - 20.11. ti 10-12 PR aud XIV 27.11. ti 10-12 PR aud XII 4.12. ti 9-12 PR aud XIV Liisa Lampela

Lisätiedot

YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) 10539. YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) 10537

YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) 10539. YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) 10537 YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) 10539 YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) 10537 Yleisen teologian perusopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija Raamatun synnyn

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yleistietoa muutoksesta... 5 Mitä siirtyjän suorittamat opinnot korvaavat uudessa tutkinnossa?... 7

Sisällysluettelo Yleistietoa muutoksesta... 5 Mitä siirtyjän suorittamat opinnot korvaavat uudessa tutkinnossa?... 7 3 Sisällysluettelo 1. Yleistietoa muutoksesta... 5 1.1. Mikä on tutkinnonuudistus?... 5 1.2. Siirtymäkausi... 5 1.3. Kuka siirtyy uuteen?... 6 1.4. Miten siirtyminen tapahtuu?... 6 1.5. HOPS ja Etappi...

Lisätiedot

B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa Vuonna 2009 kiintiö oli 35, hakijoita oli 122 Maisteriksi valmistu

B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa Vuonna 2009 kiintiö oli 35, hakijoita oli 122 Maisteriksi valmistu Aineenopettajan koulutukseen hakevien infotilaisuus 10.2.2010 Opintoasiainsuunnittelija Sanna Lumikko Teologinen tiedekunta B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa

Lisätiedot

PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT OHJEET KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA

PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT OHJEET KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT OHJEET KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA LV 2013 2014 1 Sisällysluettelo OPISKELU KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA... 3 KOULUTUSOHJELMAN

Lisätiedot

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin tutkintovaatimukset uudistuvat 1.8.2012. Siirtymäaika uusiin tutkintovaatimuksiin päättyy 31.7.2014,

Lisätiedot

1. Vuosikurssi 1. periodi 5.9.-23.10.2011 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai 8-10 5.9. Yliopiston avajaiset, ei opetusta

1. Vuosikurssi 1. periodi 5.9.-23.10.2011 maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai 8-10 5.9. Yliopiston avajaiset, ei opetusta 1. Vuosikurssi 1. periodi 5.9.-23.10.2011 5.9. Yliopiston avajaiset, ei opetusta 21.9.-19.10. YK10 ryhmä 1 & 10 9.9.-21.10. YK20 TVT-ajokortti, tentti 15.10. klo 9-12 YK10 tentti 10-12 7.9. Oppiaineinfo

Lisätiedot

Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien sekä välillä

Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien sekä välillä Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien 2012 2015 sekä 2015 2018 välillä PERUS- JA AINEOPINNOT Perus- ja aineopintojen suurin muutos on se, että jaksot Suomen kielen ja sen tutkimuksen historia

Lisätiedot

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin tutkintovaatimukset uudistuvat 1.8.2012. Siirtymäaika uusiin tutkintovaatimuksiin päättyy 31.7.2014,

Lisätiedot

UUTEEN OPSIIN SIIRTYVILLE OPISKELIJOILLE YHTEISKUNTATIETEIDEN JA FILOSOFIAN AINEOPINNOT, FILOSOFIAN OPINTOSUUNTA. 60 op

UUTEEN OPSIIN SIIRTYVILLE OPISKELIJOILLE YHTEISKUNTATIETEIDEN JA FILOSOFIAN AINEOPINNOT, FILOSOFIAN OPINTOSUUNTA. 60 op 1 VASTAAVUUSTAULUKOT FILOSOFIA AINEOPINNOT UUTEEN OPSIIN SIIRTYVILLE OPISKELIJOILLE YHTEISKUNTATIETEIDEN JA FILOSOFIAN AINEOPINNOT, FILOSOFIAN OPINTOSUUNTA OPS 2017-2020 OPS 2014-2017 Yhteiskuntatieteiden

Lisätiedot

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / VENÄJÄN JA ITÄ-EUROOPAN TUTKIMUS

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / VENÄJÄN JA ITÄ-EUROOPAN TUTKIMUS ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / VENÄJÄN JA ITÄ-EUROOPAN TUTKIMUS TUTKINTOVAATIMUKSET PERUSOPINNOT PÄÄAINE- JA SIVUAINEOPISKELIJALLE (XAK100), 25 op Pakolliset yhteiset opinnot (10 op) Johdatus alue- ja kulttuurintutkimukseen

Lisätiedot

Yleisen teologian perusopintojen opetus järjestetään teologisen tiedekunnan tiloissa Aleksanterinkatu 7 (A7) tai muualla keskustakampuksella.

Yleisen teologian perusopintojen opetus järjestetään teologisen tiedekunnan tiloissa Aleksanterinkatu 7 (A7) tai muualla keskustakampuksella. YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) 10539 YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) 10537 Yleisen teologian perusopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija Raamatun synnyn

Lisätiedot

PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT OHJEET KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA

PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT OHJEET KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT OHJEET KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA LV 2013 2014 1 Sisällysluettelo OPISKELU KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMASSA... 3 KOULUTUSOHJELMAN

Lisätiedot

YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) Tavoite.

YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) Tavoite. YT300 YLEISEN TEOLOGIAN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 70 op) 10539 YT100 YLEISEN TEOLOGIAN PERUSOPINNOT (25 op) 10537 Yleisen teologian perusopintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija Raamatun synnyn

Lisätiedot

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2 1 TIETOJA AIEMPIEN VUOSIEN OPINTOJAKSOISTA Informaatiotutkimuksen opintojaksot 2015-2016 Opintosuunnitelman uudistuksen myötä erityisesti perus- ja aineopinnot ovat muuttuneet (opintojaksojen nimet ja

Lisätiedot

Suoritus: Tentti (luennot + artikkelikansio) Tentaattori: Anni-Siiri Länsman

Suoritus: Tentti (luennot + artikkelikansio) Tentaattori: Anni-Siiri Länsman Saamelainen kulttuuri 1.3.2011 KEVÄÄN 2011 OHJELMA III periodi 10. 1. 4.3. ja IV periodi 14. 3. 20.5.2011 Viikolla 10 eli 7. 11.3.2011 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT 683377P Johdatus saamentutkimukseen

Lisätiedot

Siirtymäsäännökset Avoimen yliopiston sivuaineopiskelijoille

Siirtymäsäännökset Avoimen yliopiston sivuaineopiskelijoille Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2016 ja haluat jatkaa opintojasi 1.8.2016 jälkeen? Uudet tutkintovaatimukset tulevat voimaan 1.8.2016. Lue, miten

Lisätiedot

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi?

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Uudet tutkintovaatimukset tulevat voimaan 1.8.12. Lue, miten jatkat opintojasi.

Lisätiedot

Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen aloittaneille opiskelijoille

Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen aloittaneille opiskelijoille Ohjeet tutkinnonuudistuksesta ennen 1.8.2005 aloittaneille opiskelijoille Kaikki ennen 1.8.2005 aloittaneet opiskelijat on siirretty uuden tutkintosäännön piiriin. Uuteen tutkintosääntöön siirtyvien opiskelijoiden

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin hyväksytty

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä Henkilökunnan esittely Perus- ja aineopintojen rakenne Yleisen kielitieteen ja Fonetiikan peruskurssit ja Suomen kielen rakenne Luokanopettajien korvaavuudet Opettajan

Lisätiedot

Infoa voimaan astuneesta uudesta opetussuunnitelmasta, uudistetuista säädöksistä ja opintoja koskevista ohjeista

Infoa voimaan astuneesta uudesta opetussuunnitelmasta, uudistetuista säädöksistä ja opintoja koskevista ohjeista Infoa 1.8.2015 voimaan astuneesta uudesta opetussuunnitelmasta, uudistetuista säädöksistä ja opintoja koskevista ohjeista Kasvatustieteiden yksikkö 10.9.2015 Arja Tahvola PÄÄAINEPOHJAISTEN KOULUTUSTEN

Lisätiedot

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen AIKATAULUJA SYKSYLLÄ mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa vielä juuri

Lisätiedot

Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien tutkintovaatimukset

Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien tutkintovaatimukset Helsingin yliopisto / Käyttäytymistieteiden laitos Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) koulutus Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien 2012-2013 - 2014-2015 tutkintovaatimukset

Lisätiedot

TEOLOGINEN TIEDEKUNTA JATKOTUTKINTOVAATIMUKSET 2015 2017

TEOLOGINEN TIEDEKUNTA JATKOTUTKINTOVAATIMUKSET 2015 2017 TEOLOGINEN TIEDEKUNTA JATKOTUTKINTOVAATIMUKSET 2015 2017 1 VTE700 VANHAN TESTAMENTIN EKSEGETIIKKA, JATKO- OPINNOT (60 op) VTE710 VANHAN TESTAMENTIN EKSEGETIIKKA, JATKOTUTKINNON PÄÄAINEEN OPINNOT (35 op)

Lisätiedot

Yleisen kielitieteen opetus

Yleisen kielitieteen opetus Yleisen kielitieteen opetus 2011-2012 Kursseille ilmoittautuminen Kursseille ilmoittaudutaan WebOodin kautta. Perusopinnot Yleisen kielitieteen peruskurssi (CYK110 402968) Ryhmä 1 P1, ma 12-14, ke 14-16,

Lisätiedot

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot /

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot / Matematiikka ja tilastotiede Orientoivat opinnot / 27.8.2013 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot

Lisätiedot

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2 1 TIETOJA AIEMPIEN VUOSIEN OPINTOJAKSOISTA Informaatiotutkimuksen opintojaksot 2016-2017 Opintosuunnitelman uudistuksen myötä erityisesti perus- ja aineopinnot ovat muuttuneet (opintojaksojen nimet ja

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut SYKSY 2013 7.5.2013 Mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa

Lisätiedot

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013 Muokattu 4.9.2012 1 Musiikkikasvatuksen koulutus, vuosikurssit 3. 5. Maunonkadun toimipiste Huom! v Kaikille opintojaksoille tulee ilmoittautua web-oodissa. v Tarkista aikataulu AINA ennen opetuksen alkua..

Lisätiedot

Antropologian vaatimukset vanhoissa ja uusissa koulutusohjelmissa: mikä eroaa?

Antropologian vaatimukset vanhoissa ja uusissa koulutusohjelmissa: mikä eroaa? Antropologian vaatimukset vanhoissa ja uusissa koulutusohjelmissa: mikä eroaa? Uusi maisteriohjelma Maisteritutkielma 30 op, vanhassa ohjelmassa 40 op Antropologian kurssimuotoisten opintojen laajuus 50-75

Lisätiedot

SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO

SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO Anna-Leena Huttunen SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO Kasvatustieteiden yhteiset perusopinnot 2010 Yleistä perusopinnoista sivuaineopinto-oikeus vapaa opinnot suoritetaan kasvatustieteiden laitoksen kursseilla

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

Historian kandidaattiohjelma (180op) ( 2023) Yleinen linja (luonnos)

Historian kandidaattiohjelma (180op) ( 2023) Yleinen linja (luonnos) Historian kandidaattiohjelma (180op) 2019 2020 ( 2023) Yleinen linja (luonnos) Perusopinnot 25 op HISP05 Teemaseminaari 5 op Aineopinnot 55 op HISA03 Historiantutkimuksen ajankohtaisia keskusteluja, 20

Lisätiedot

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen. 1. Kaikkien opintojen hyväksilukemista koskevat yleiset periaatteet

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen. 1. Kaikkien opintojen hyväksilukemista koskevat yleiset periaatteet 1(7) 2016 Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen Mikäli sinut on hyväksytty suorittamaan kandidaatin ja maisterin tutkintoa ja sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja,

Lisätiedot

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP)

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) HUOM! Nämä opinnot ovat vain niille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tutkinnon pedagogiset opinnot syyslukukaudella 2011! Tasatunnein

Lisätiedot

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajan pedagogiset opinnot, humanistinen ja matemaattis-luonnontieteellinen ala 60 op OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajankoulutuksen intensiiviviikot Syksy 2015 vk 36-38 ma 31.8. ti 15.9. vk

Lisätiedot

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä 8.10.2014 Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä 8.10.2014 Kati Toikkanen, opintopäällikkö Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö 2 Koulutusuudistuksen siirtymäaika Tampereen

Lisätiedot

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS TUTKINTOVAATIMUKSET PERUSOPINNOT PÄÄAINEOPISKELIJALLE (XAK100), 25 op Pakolliset yhteiset opinnot (10 op) Johdatus alue- ja kulttuurintutkimukseen

Lisätiedot

Sisältö - VTE711 Vanhan testamentin tekstiä alkukielellä (10 op) - VTE712 Vanhan testamentin eksegetiikan erityistuntemus (25 op)

Sisältö - VTE711 Vanhan testamentin tekstiä alkukielellä (10 op) - VTE712 Vanhan testamentin eksegetiikan erityistuntemus (25 op) JATKOTUTKINTOVAATIMUKSET 2012 2013 Eksegetiikka VTE700 VANHAN TESTAMENTIN EKSEGETIIKKA (60 op) Martti Nissinen VTE710 VANHAN TESTAMENTIN EKSEGETIIKKA, JATKOTUTKINNON PÄÄAINEEN OPINNOT (35 op) 108310 Opiskelija

Lisätiedot

SIIRTYMÄAIKAINFO. Oikeustieteellinen tiedekunta. To Oikeustieteellinen tiedekunta

SIIRTYMÄAIKAINFO. Oikeustieteellinen tiedekunta. To Oikeustieteellinen tiedekunta SIIRTYMÄAIKAINFO To 22.8.2019 Siirtymäaikainfo 22.8.2019 / Porthanian opiskelijapalvelut 24/05/2019 1 SIIRTYMÄAIKA 1.8.2016 tai sitä ennen aloittaneilla opiskelijoilla on siirtymäaika 1.8.2017-31.7.2020.

Lisätiedot

Valintoja ja optioita! Valinnaisten opintojen info

Valintoja ja optioita! Valinnaisten opintojen info Valintoja ja optioita! Valinnaisten opintojen info www.helsinki.fi/yliopisto 8.11.2018 1 Tilaisuuden sisältö Miksi valinnaisia pitäisi / voi suorittaa ja minkä verran? Eli tietoa tutkintorakenteista ja

Lisätiedot

KIELI-, KÄÄNNÖS- JA KIRJALLISUUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Orientoivat opinnot, syksy 2011. Tampereen yliopiston organisaatio

KIELI-, KÄÄNNÖS- JA KIRJALLISUUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Orientoivat opinnot, syksy 2011. Tampereen yliopiston organisaatio 1 Tampereen yliopiston organisaatio 2 Tieteenalayksiköt (9 kpl) Biolääketieteellisen teknologian yksikkö Informaatiotieteiden yksikkö Johtamiskorkeakoulu Kasvatustieteiden yksikkö Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2014 tai keväällä 2015 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Saamelainen kulttuuri KEVÄÄN 2010 OHJELMA III periodi ja IV periodi

Saamelainen kulttuuri KEVÄÄN 2010 OHJELMA III periodi ja IV periodi Saamelainen kulttuuri 9.2.10 KEVÄÄN 2010 OHJELMA III periodi 11. 1. 5.3. ja IV periodi 15. 3. 21.5.2010 PERUSOPINNOT 683394P Saamelaisten maailmankuvat ja taide 5op Luennot (20 t) ja luentopäiväkirja 2

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2015 tai keväällä 2016 aloittaville. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä. Henkilökunnan esittely Perus- ja aineopintojen rakenne Suomen kieli sivuaineena Opettajan kelpoisuusehdot

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä. Henkilökunnan esittely Perus- ja aineopintojen rakenne Suomen kieli sivuaineena Opettajan kelpoisuusehdot Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä Henkilökunnan esittely Perus- ja aineopintojen rakenne Suomen kieli sivuaineena Opettajan kelpoisuusehdot Henkilökunta syyslukukaudella 2016 Professorit Harri Mantila

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info

KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info KASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT (25 op) sivuaineopiskelijoiden info lv. 2017-2018 kasvatustieteen perusopintoja koordinoiva opettaja Maarit Koskinen maarit.g.koskinen@jyu.fi Perusopinnot sivuaineopiskelijalle

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP 1 ERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (EO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelma 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

SIIRTYMINEN V ASETUKSEN MUKAISIIN TEOLOGISIIN OPINTOIHIN

SIIRTYMINEN V ASETUKSEN MUKAISIIN TEOLOGISIIN OPINTOIHIN 1 SIIRTYMINEN V. 2004 ASETUKSEN MUKAISIIN TEOLOGISIIN OPINTOIHIN 1. Yleistietoa muutoksesta Mikä on tutkinnonuudistus? Opintoviikoista opintopisteiksi Arvosanat Henkilökohtainen opintosuunnitelma (hops)

Lisätiedot

Korvaavuustaulukot Valtio-oppi

Korvaavuustaulukot Valtio-oppi Korvaavuustaulukot Valtio-oppi Uuteen tutkintorakenteeseen vaihtava opiskelija Perusopinnot POLPOP00 Politiikan tutkimuksen perusopinnot POLPOP01 Kansainvälisen politiikan johdantokurssi * POLPOP02 Valtio-opin

Lisätiedot

Matematiikka. Orientoivat opinnot /

Matematiikka. Orientoivat opinnot / Matematiikka Orientoivat opinnot / 30.8.2011 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot erillisiä

Lisätiedot

PL 4600, Oulun yliopisto p HOPS

PL 4600, Oulun yliopisto p HOPS PL 4600, 90014 Oulun yliopisto p. 029 448 2920 http://www.oulu.fi/kauppakorkeakoulu/ HOPS henkilökohtainen opintosuunnitelma Pelkkää KTM-tutkintoa suorittamaan siirtyvät opiskelijat Nimi: Opiskelijanumero:

Lisätiedot

HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4.

HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4. HOPS-tilaisuudet 8.4. ja 10.4. Koulutusohjelmakohtainen aineisto Graafisen suunnittelun koulutusohjelma Taiteen kandidaatin tutkinto ->2014 Taiteen kandidaatin tutkinto 2014-> Kandidaatin tutkinto 180

Lisätiedot

Ohjeet OpasOodin käyttöön Oikeustieteellinen tiedekunta

Ohjeet OpasOodin käyttöön Oikeustieteellinen tiedekunta Ohjeet OpasOodin käyttöön Oikeustieteellinen tiedekunta Sisältö OpasOodin löytäminen. 2 Oppaiden rakenteet... 4 Oikeustieteellisen tiedekunnan opinto-oppaat 10 OpasOodin päivittäminen. 13 Yhteenvetotaulukko:

Lisätiedot

SIIRTYMÄOHJEET UUSIIN OPETUSSUUNNITELMIIN

SIIRTYMÄOHJEET UUSIIN OPETUSSUUNNITELMIIN SIIRTYMÄOHJEET UUSIIN OPETUSSUUNNITELMIIN Pääaineen opinnot Pääaineen opinnot suoritetaan pääsääntöisesti uusien tutkintorakenteiden mukaisesti. Jo suoritetut pääaineiden opinnot korvaavat uusien tutkintorakenteiden

Lisätiedot

Ranskalainen filologia

Ranskalainen filologia Ranskalainen filologia uusien opiskelijoiden informaatiotilaisuus 29.8.2007 Mikä on romaanisten kielten laitos? useamman oppiaineen muodostama yksikkö laitoksessa on neljä oppiainetta: ranskalainen filologia,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KANDIDAATIN TUTKINTO

KASVATUSTIETEIDEN KANDIDAATIN TUTKINTO ERITYISKASVATUKSEN ASIANTUNTIJAKOULUTUS (EA) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Kielikeskuksen järjestämät tutkintoihin kuuluvat viestintä- ja kieliopinnot. Marja Vettenranta

Kielikeskuksen järjestämät tutkintoihin kuuluvat viestintä- ja kieliopinnot. Marja Vettenranta Kielikeskuksen järjestämät tutkintoihin kuuluvat viestintä- ja kieliopinnot Marja Vettenranta 29.8.2018 Kandidaatin tutkinnon viestintäja kieliopinnot 15 op I Äidinkieli 5 op: suomi: KSUO6000 Akateemiset

Lisätiedot

Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma. sisältö ja rakenne Eija Heinonen-Özdemir

Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma. sisältö ja rakenne Eija Heinonen-Özdemir Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma sisältö ja rakenne 26.8.2016 Eija Heinonen-Özdemir Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi korkeakoulututkinto,

Lisätiedot

TUTKINTORAKENNE ja TUTKINTOVAATIMUKSET AHOT ja KAIKENLAISTA MUUTA MERKILLISTÄ HARJOITTELU JA OPETUSOHJELMA. Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori

TUTKINTORAKENNE ja TUTKINTOVAATIMUKSET AHOT ja KAIKENLAISTA MUUTA MERKILLISTÄ HARJOITTELU JA OPETUSOHJELMA. Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori TUTKINTORAKENNE ja TUTKINTOVAATIMUKSET AHOT ja KAIKENLAISTA MUUTA MERKILLISTÄ HARJOITTELU JA OPETUSOHJELMA Reija Satokangas FT, yliopistonlehtori 1 TUTKINTOJEN KOOSTAMINEN HUK (KAAVIOT MANUAALISSA) (SUORITUSAIKA

Lisätiedot

Vanhojen opintojen vastaavuudet

Vanhojen opintojen vastaavuudet Vanhojen opintojen vastaavuudet Tampereen yliopiston opetussuunnitelmat päivitetään kolmen vuoden välein. Opetussuunnitelman vaihtuessa opintoihin ja niiden suorittamiseen tulee yleensä ainakin jonkinlaisia

Lisätiedot

Kirjallisuus 2 op Suoritus: Tentti (luennot ja kirjallisuus) ke klo salissa HU207.

Kirjallisuus 2 op Suoritus: Tentti (luennot ja kirjallisuus) ke klo salissa HU207. Saamelainen kulttuuri 25.5.09 SYKSYN 2009 OHJELMA I periodi 24. 8. 16. 10. ja II periodi 26. 10. 18.12.2009 Viikolla 43 eli 19.- 23.10.2009 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT 683371P Johdatus saamelaiseen kulttuuriin

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ 1 (9) JOHTAMISKORKEAKOULU Huom.! Päivitetty 19.12.2013 SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ talousjohtamisen opintosuunta (oppiaineet finanssihallinto ja julkisyhteisöjen laskentatoimi

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 16.4.2013 Huom! Tarkista aikataulu vielä ennen opetuksen alkua, mahdollisten muutosten varalta Kaikkiin

Lisätiedot

OPINTONSA ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman muutokset näkyvät vahvennetulla fontilla.

OPINTONSA ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman muutokset näkyvät vahvennetulla fontilla. 1 VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Tervetuloa johtamiskorkeakouluun! Tilaisuus erillisvalinnassa hyväksytyille ma 2.9. kello Opintokoordinaattori Heli Tontti

Tervetuloa johtamiskorkeakouluun! Tilaisuus erillisvalinnassa hyväksytyille ma 2.9. kello Opintokoordinaattori Heli Tontti Tervetuloa johtamiskorkeakouluun! Tilaisuus erillisvalinnassa hyväksytyille ma 2.9. kello 11-12 Opintokoordinaattori Heli Tontti KTM, tutkinnon rakenne laajuus 120 op tutkinnon suorittamisaika tavoiteaika

Lisätiedot

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat:

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat: VERO-OIKEUS Tax Law Hallintotieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintojen tavoitteet Vero-oikeus pääaineena suoritettavan hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon (120 ov) ja maisterin tutkinnon (160 ov)

Lisätiedot

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma

Viestintätieteiden kandidaattiohjelma Viestintätieteiden kandidaattiohjelma - tutkinnon sisältö ja rakenne - 30.8.2018 Hanna Korpela Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi korkeakoulututkinto,

Lisätiedot

USKONTOTIETEEN HOPS. Humanistinen tiedekunta

USKONTOTIETEEN HOPS. Humanistinen tiedekunta USKONTOTIETEEN HOPS Humanistinen tiedekunta ORIENTOIVIEN OPINTOJEN HOPS (2 op) Jakson aikana opiskelija hankkii valmiudet opintojensa aloittamiseen ja tutkintonsa suunnitteluun sekä tutustuu opiskeluympäristöönsä

Lisätiedot

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola.

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola. Saamelainen kulttuuri 20.10.2010 SYKSYN 2010 OHJELMA I periodi 23.8. 22.10. ja II periodi 1. 11. 17.12.2010 Viikolla 43 eli 25. 29.10.2010 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT I Periodi: 683371P Johdatus saamelaiseen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO) (Opintonsa 2009-2010 aloittaneet opiskelijat, opetussuunnitelma 2009-2010) 1 KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP I KIELI- JA VIESTINTÄOPINNOT SEKÄ ORIENTOIVAT

Lisätiedot

60 op. STOA2001 Sosiaaliset ongelmat ja eriarvoisuus 5 STOA094 Sosiaalisten ongelmien teoreettisia jäsennyksiä

60 op. STOA2001 Sosiaaliset ongelmat ja eriarvoisuus 5 STOA094 Sosiaalisten ongelmien teoreettisia jäsennyksiä 1 VASTAAVUUSTAULUKOT SOSIAALITYÖN AINEOPINNOT UUTEEN OPSIIN SIIRTYVILLE OPISKELIJOILLE SOSIAALITYÖN AINEOPINNOT OPS 2017-2020 OPS 2014-2017 Sosiaalityön aineopinnot 60 op Sosiaalityön toimintaympäristö

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin

Lisätiedot

Tärkeää huomioitavaa:

Tärkeää huomioitavaa: Siirtymäohjeistus tuotantotalouden kandidaattivaiheen opiskelijoille 2005 tutkintorakenteesta 2013 Teknistieteellisen kandidaattiohjelman tuotantotalouden pääaineeseen Tärkeää huomioitavaa: Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Asetus teologisista tutkinnoista 7.4.1995/517 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Koulutusvastuu Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. 2 Tutkinnot

Lisätiedot

TEKNILLINEN TIEDEKUNTA KAUPPATIETEEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTO Ohjeita teknisen viestinnän opiskelijoille tutkintojen suorittamiseen

TEKNILLINEN TIEDEKUNTA KAUPPATIETEEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTO Ohjeita teknisen viestinnän opiskelijoille tutkintojen suorittamiseen 7.3.2014 LL TEKNILLINEN TIEDEKUNTA KAUPPATIETEEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTO Ohjeita teknisen viestinnän opiskelijoille tutkintojen suorittamiseen SISÄLTÖ 1. KTK Giga - kandidaatintutkinnon suorittaminen

Lisätiedot

Lähiopetus Monimuoto-opetus (=puhelinvälit-teisesti ja kirjeitse) Verkko-opetus EduWeb ympäristössä

Lähiopetus Monimuoto-opetus (=puhelinvälit-teisesti ja kirjeitse) Verkko-opetus EduWeb ympäristössä 1 HY/ Päivitetty 19.4.2017 Lehtori Pirkko Raudaskosken opetusura yliopistossa Opettajanurani käynnistyi yliopistossa toimiessani syyslukukausina 1992 ja 1995 Kasvatustieteen laitoksella aikuiskasvatustieteen

Lisätiedot

Perusopinnot (Cmo100) 25 op

Perusopinnot (Cmo100) 25 op Perusopinnot (Cmo100) 25 op Kääntäjän perustaidot Kääntäjän kompetenssit (Cmo111, 5 op) Johdantokurssi, jossa käsitellään kääntäjän ammatin toimenkuvia ja valmiuksia. Kääntäjän kompetensseihin kuuluvat

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON TEOLOGISEN TIEDEKUNNAN PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET

HELSINGIN YLIOPISTON TEOLOGISEN TIEDEKUNNAN PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET HELSINGIN YLIOPISTON TEOLOGISEN TIEDEKUNNAN PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Vahvistettu Helsingissä 30. päivänä toukokuuta 2005. Täydennetty Helsingissä 2. päivänä huhtikuuta 2007 ja 23. päivänä huhtikuuta 2007 ja

Lisätiedot

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola.

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola. Saamelainen kulttuuri SYKSYN 2011 OHJELMA I periodi 22.8. 21.10. ja II periodi 31.10. 16.12.2011 Viikolla 43 eli 24. 28.10.2011 ja 5.12.ei ole luentoja. 1 Uusien opiskelijoiden ja henkilökunnan tapaaminen

Lisätiedot

Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma. sisältö ja rakenne. 27.8.2015 Eija Heinonen-Özdemir

Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma. sisältö ja rakenne. 27.8.2015 Eija Heinonen-Özdemir Kielikylpykoulutuksen koulutusohjelma sisältö ja rakenne 27.8.2015 Eija Heinonen-Özdemir Perustutkinnot Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto (HuK) on humanistisen alan alempi korkeakoulututkinto,

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta voi saada 15 pistettä; alin

Lisätiedot

Perusopetus, käytännön opetus ja korvaavuudet/ UEF/ Sosiaalityö

Perusopetus, käytännön opetus ja korvaavuudet/ UEF/ Sosiaalityö Perusopetus, käytännön opetus ja korvaavuudet/ UEF/ Sosiaalityö Sosiaalityön koulutusyksiköiden kevätseminaari 16.-17.5.2016 Itä-Suomen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden laitos, Sosiaalityö Kuvallinen aloitussivu,

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 14.6.2005 vahvistama. Näitä pysyväismääräyksiä sovelletaan

Lisätiedot

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma

Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelma Viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelmassa tarkastellaan kriittisesti kielen, viestinnän ja median ilmiöitä useasta eri näkökulmasta.

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2013 tai keväällä 2014 aloittaneille. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

Kieli- ja viestintäopinnot 8 ov

Kieli- ja viestintäopinnot 8 ov Kieli- ja viestintäopinnot 8 ov Y 1 Äidinkieli 4 OV Y 1.1 63054 63055 Äidinkielen puhe- ja ilmaisutaito osa 1 (63054) osa 2 (63055) Y 1.2 63056 Tieteellinen kirj. ja harjoitusaine Luennot 1 ov (63057)

Lisätiedot

USKONTOTIETEEN UUDEN TUTKINTORAKENTEEN MUKAISISTA OPINTOJAKSOISTA JA NIIDEN TENTTIMISESTÄ VASTAAVAT HENKILÖT LUKUVUONNA

USKONTOTIETEEN UUDEN TUTKINTORAKENTEEN MUKAISISTA OPINTOJAKSOISTA JA NIIDEN TENTTIMISESTÄ VASTAAVAT HENKILÖT LUKUVUONNA USKONTOTIETEEN UUDEN TUTKINTORAKENTEEN MUKAISISTA OPINTOJAKSOISTA JA NIIDEN TENTTIMISESTÄ VASTAAVAT HENKILÖT LUKUVUONNA 2005 2006 TEOLOGINEN TIEDEKUNTA Perusopinnot Ust111 Uskontotieteen perusteet: Elisa

Lisätiedot

Venäjän kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma

Venäjän kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma Venäjän kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma Venäjän kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelman opintojen vastaavuudet 2012-2015 ja 2015-2018 Perusopinnot Aineopinnot Ei muutoksia.

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Tavoite Kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon tavoitteena käsityönopettajan koulutuksessa on antaa opiskelijalle perustiedot käsityön kentästä, materiaaleista

Lisätiedot

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi

AINEENOPETTAJANKOULUTUS. historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi AINEENOPETTAJANKOULUTUS historia ja yhteiskuntaoppi äidinkieli ja kirjallisuus englanti, saksa, ruotsi Aineenopettajainfo 15.9.2017 - SOVELTUVUUSKOE - - OPINTOMENESTYS - Soveltuvuuskoe Soveltuvuuskokeesta

Lisätiedot

IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015

IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015 Kasvatustieteiden yksikkö Muutos 19.12.2014 Luokanopettajat Muutos 26.1.2015 Muutos 13.2.2015 Muutos 10.3.2015 IV OPINTOVUOSI OPETUSOHJELMA KEVÄTLUKUKAUDELLA 2015 SYVENTÄVÄT OPINNOT Tutkimusmenetelmäopinnot

Lisätiedot