Tietosuojakysely 2017

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietosuojakysely 2017"

Transkriptio

1 Tietosuojakysely 2017 Apteekki Tekijät Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Raportti

2 Sisällys 1 Tietosuojakyselyn tulokset Apteekki Yleistä Tietosuojavastaavat Apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan antamat kirjalliset ohjeet henkilökunnalle, ohjeiden jalkauttaminen ja henkilökunnan koulutus tietosuoja-asioissa Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta Omavalvontasuunnitelma Miten suhtaudutte tietosuojaan organisaatiossanne? Raportti

3 1 Tietosuojakyselyn tulokset Apteekki Vastausprosentti 80 % 1.1 Yleistä 1. Organisaationne on (avoin kysymys) 2.Organisaation nimi (avoin kysymys) 3.Organisaation OID-tunnus (avoin kysymys) 4.Vastaajan nimi, asema organisaatiossa ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite) (avoin kysymys) 2 (45)

4 5. Organisaationne koko henkilökunnan määrän mukaan 3 (45)

5 1.2 Tietosuojavastaavat 6. Mihin henkilöstöryhmään tietosuojavastaavanne kuuluu? 4 (45)

6 7. Mihin seuraavista asioista tietosuojavastaavanne on perehtynyt? 5 (45)

7 8. Käsitelläänkö tietosuoja- ja tietoturva-asioita organisaatiossanne tietosuoja- tai muussa vastaavassa ryhmässä? 9. Jos tietosuoja- ja tietoturva-asioita käsitellään tietosuoja- tai muussa vastaavassa ryhmässä organisaatiossanne, onko potilasasiamies tai sosiaaliasiamies ryhmän jäsen? 6 (45)

8 10. Onko tietosuojavastaavan tehtävät määritelty selkeästi organisaatiossanne? Vastaajien määrä: Onko apteekkari tai organisaation johto antanut tietosuojavastaavan tehtävistä kirjallisen tehtävien kuvauksen? 7 (45)

9 12. Onko edellä mainittu tietosuojavastaavan kirjallinen tehtävien kuvaus annettu henkilökunnalle tiedoksi tai hänen tehtävistään muutoin tiedotettu? 8 (45)

10 13. Mitä tietosuojavastaavan tehtäviin kuuluu organisaatiossanne? 9 (45)

11 14. Hoitaako tietosuojavastaavanne tehtäväänsä päätoimisesti? 10 (45)

12 15. Kuinka paljon työajasta tietosuojavastaava voi käyttää tietosuojavastaavan tehtävän hoitamiseen? 11 (45)

13 16. Onko tietosuojavastaavalla riittävästi aikaa hoitaa tietosuojavastaavan tehtävää? 17. Onko tietosuojavastaavalle määrätty varahenkilö? 18. Minkälaista ohjausta toivoisitte tietosuojavastaavan tehtävien ja toimenkuvan selkeyttämiseksi ja miten niitä voitaisiin kehittää? (avoin kysymys) 12 (45)

14 1.3 Apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan antamat kirjalliset ohjeet henkilökunnalle, ohjeiden jalkauttaminen ja henkilökunnan koulutus tietosuojaasioissa 19. Onko apteekkari tai organisaation vastaava johtaja laatinut henkilökunnalle kattavat kirjalliset ohjeet asiakas- ja potilastietojen käsittelystä eri toimintaprosesseissa? 20. Onko apteekkari tai organisaation vastaava johtaja laatinut henkilökunnalle koulutuksen, jolla varmistetaan henkilökunnan toiminta edellä mainittujen kattavien kirjallisten ohjeiden mukaisesti? 13 (45)

15 21. Mitä aihepiirejä apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan laatimat kirjalliset ohjeet koskevat? 14 (45)

16 15 (45)

17 16 (45)

18 22. Onko henkilökuntaa ohjeistettu kattavasti ja kirjallisesti siitä, kenellä on oikeus käsitellä ja katsoa sähköisiä reseptitietoja ja milloin katselu on laitonta? 23. Oletteko vaatineet työntekijöiltänne kirjallisen salassapito- ja käyttäjäsitoumuksen? 17 (45)

19 24. Onko organisaatiossanne huolehdittu henkilökunnan riittävän laajasta tietosuoja- ja tietoturvaasioiden osaamisesta? 18 (45)

20 25. Kuinka suuri osa henkilökunnastanne on saanut koulutusta apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan laatimista kirjallisista tietosuoja- ja tietoturvaohjeista vuonna 2016? Vastaajien määrä: (45)

21 26. Mitä aihepiirejä henkilökunnan koulutuksissa on käsitelty vuonna 2016? 20 (45)

22 21 (45)

23 22 (45)

24 27. Varmistuuko apteekkari tai organisaation vastaava johtaja henkilökunnan tietosuojaosaamisesta? 28. Miten apteekkari tai organisaation vastaava johtaja on varmistunut henkilökunnan tietosuojaosaamisesta? 23 (45)

25 29. Mitataanko henkilökunnan osaamista tietosuoja-asioissa? 24 (45)

26 30. Miten edellä tarkoitettua mittaamista on suoritettu? 31. Miten tietosuoja-asioiden ohjeistusta ja koulutusta voitaisiin kehittää? (avoin kysymys) 25 (45)

27 1.4 Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta 32. Ovatko käyttövaltuuksien hallinnointiin liittyvät ohjeistukset, prosessit ja vastuut organisaatiossanne kattavasti dokumentoitu? 33. Kuka hyväksyy organisaatiossanne käyttöoikeudet apteekki- tai potilastietojärjestelmään? 26 (45)

28 34. Kuka organisaatiossanne käytännössä luo apteekki- tai potilastietojärjestelmien käyttäjätiedot ja käyttöoikeudet sekä ylläpitää ja poistaa ne? 27 (45)

29 28 (45)

30 35. Onko organisaatiossanne laadittu lokipolitiikka asiakasrekisterin lokitietojen keräämisestä ja käsittelystä? 36. Laadittiinko organisaatiossanne johdon hyväksymä asiakasrekisteritietojen käsittelyn seurannan ja valvonnan vuosisuunnitelma vuodelle 2016? 29 (45)

31 37. Valvotaanko organisaatiossanne Reseptikeskuksen tietojen käsittelyä lokitietojen avulla? 38. Jos asiakas epäilee tietojensa väärinkäyttöä ja pyytää selvitystä tietojensa käsittelyn perusteista, selvittääkö organisaationne asian? 39. Jos asiakas epäilee tietojensa väärinkäyttöä ja pyytää lokitietoja, annetaan hänelle 30 (45)

32 40. Tehdäänkö oma-aloitteista valvontaa säännöllisesti (esim. pistokokein)? 41. Suoritetaanko tietojen käsittelyn seurantaa ja valvontaa automaattisesti toimivan järjestelmän avulla? 31 (45)

33 42. Kuinka paljon vuoden aikana tehdyn oma-aloitteisen tietojen käsittelyn valvonnan osuus on vuotuisesta käyttö- ja luovutuslokimassasta, arviosi? 43. Miten muutoin valvotte reseptitietojen käsittelyä kuin lokitietojen avulla? (avoin kysymys) 32 (45)

34 44. Minkä henkilöstöryhmän edustaja tekee käytännössä asiakas- ja/tai potilastietojen käsittelyn valvontaa organisaatiossanne? 33 (45)

35 34 (45)

36 45. Onko organisaatiollanne toimintaohje asiakas- ja/tai potilastietojen käsittelyyn liittyvien väärinkäytösten varalle? 35 (45)

37 46. Mitä toimenpidevaihtoehtoja toimintaohje sisältää väärinkäytöstapausten osalta? 36 (45)

38 47. Onko organisaatiossanne laadittu henkilökunnan tiedossa oleva suuntaa antava seuraamustaulukko väärinkäytösten vakavuuden arviointia varten? 48. Miten asiakas- ja/tai potilastietojen käsittelyn seurantaa ja valvontaa voitaisiin kehittää? (avoin kysymys) 37 (45)

39 1.5 Omavalvontasuunnitelma 49. Onko organisaatiossanne laadittu asiakastietolain 19 h :n mukainen (ks. lääkemääräyslaki 22 b ) tietoturvaan ja tietosuojaan sekä tietojärjestelmien käyttöön liittyvä omavalvontasuunnitelma? 50. Onko laaditun omavalvontasuunnitelman toteutumista seurattu? 38 (45)

40 51. Onko laaditun omavalvontasuunnitelman sisältöä päivitetty? 52. Onko organisaatiossanne laadittu ja hyväksytty tietosuoja- ja tietoturvapolitiikka? 53. Onko henkilökunnalle ohjeistettu ja koulutettu toimintatavat järjestelmän häiriötilanteessa? 39 (45)

41 54. Miten omavalvontasuunnitelman laatimista, toteutumista ja sen ajan tasalla pitämistä voitaisiin kehittää? (avoin kysymys) 40 (45)

42 1.6 Miten suhtaudutte tietosuojaan organisaatiossanne? 55. Miten tärkeänä koette tietosuojan organisaatiossanne? 56. Jos organisaatiolla on tietosuojaongelmia, ne aiheuttavat mielestänne 41 (45)

43 42 (45)

44 57. Onko organisaationne johdon mielestä tietosuoja ja tietoturva sote-sektorin ja apteekkien palvelujen digitalisaation välttämätön edellytys ja mahdollistaja? 43 (45)

45 58. Mitkä viranomaiset valvovat terveys- ja sosiaalialan henkilötietojen käsittelyä? 44 (45)

46 59. Miten tietosuojaa organisaatiossanne voitaisiin mielestäsi kehittää paremmaksi? (avoin kysymys) 60. Lisätietoja, kommentteja? (avoin kysymys) 45 (45)

Tietosuojakysely 2016

Tietosuojakysely 2016 Tietosuojakysely 2016 Yksityinen terveydenhuolto Kansaneläkelaitos Tietosuojavaltuutetun toimisto Sisällys Tietosuojakysely 2016 tulokset yksityinen terveydenhuolto... 2 Yleistä... 2 Tietosuojavastaavat...

Lisätiedot

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Tulokset: Yksityiset sosiaalihuollon palvelun antajat A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Tulokset: Julkiset sosiaalihuollon palvelun antajat A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa. Vastaajien

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa?

Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa? Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa? Lainsäädäntö ja siihen liittyvä ohjeistus Kuntamarkkinat 10.9.2014, Kuntatalo 10.9.2014 Tanja Stormbom, lakimies, THL

Lisätiedot

REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET

REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET Lähtökohta Tietosuojavastaavat ja rekisterinpitäjät tarvitsevat itsekin koulutusta Asiat ovat mutkikkaita ja lainsäädännön muutoksia pitää seurata aktiivisesti

Lisätiedot

JOHDON VELVOITTEET JA VASTUU yleiset periaatteet. Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto

JOHDON VELVOITTEET JA VASTUU yleiset periaatteet. Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto JOHDON VELVOITTEET JA VASTUU yleiset periaatteet Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto Kuntamarkkinat, 10.9.2014 1 LUENNON AIHEET 1. Tietosuojan kehitys sosiaali- ja terveydenhuollossa

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA

LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA Hyväksytty johtoryhmässä: 18.1.2016 Käsitelty ja hyväksytty YT-toimikunnassa: 2(8) SISÄLLYS LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI-

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa 1 Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa Atk-päivät Jyväskylä 26. 27.5.2009 Helena Eronen arkistotoimen johtaja/tietosuojavastaava PPSHP Tietosuojavastaava 2 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen

Lisätiedot

KanTa. Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa

KanTa. Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa Seuranta ja valvonta 1(16) KanTa Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa Dokumentin muutoshistoria Versio Pvm Tekijä / hyväksyjä Kuvaus 1.0 KanTa-palveluryhmä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite 2 203

Kaupunginhallitus Liite 2 203 Kaupunginhallitus 4.12.2017 Liite 2 203 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen toimeenpano Tehtävät ja vastuunjako n puheenjohtaja Tehtävä 1/8: Seudullinen tietosuojayhteistyö Sopimuksen toteutumisen seuranta

Lisätiedot

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Malli: Asiakastietojen käsittely 1 (7) KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Ohje: Tämän ohjeen kohderyhmä on terveydenhuollon toimintayksikön johto. Ohje on

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite EU:n tietosuoja-asetus Vaikutukset ja toimeenpano Etelä-Savossa TF

Kaupunginhallitus Liite EU:n tietosuoja-asetus Vaikutukset ja toimeenpano Etelä-Savossa TF Kaupunginhallitus 4.12.2017 Liite 1 203 EU:n tietosuoja-asetus Vaikutukset ja toimeenpano Etelä-Savossa TF EU:n yleinen tietosuoja-asetus EU:n yleinen tietosuoja-asetus hyväksyttiin keväällä 2016 (14.4.2016

Lisätiedot

Käytönvalvonnan yhtenäistäminen ja tehostaminen organisaation ja kansalaisen kannalta

Käytönvalvonnan yhtenäistäminen ja tehostaminen organisaation ja kansalaisen kannalta Käytönvalvonnan yhtenäistäminen ja tehostaminen organisaation ja kansalaisen kannalta Kehittämispäällikkö Anna Kärkkäinen, THL Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari, Lahti 16.11.2016 Esityksen

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 /2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0 Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0 Kanta 255 10.15 1(11) Sisällys 1 Liittymisvelvoitteiden ja -vastuiden täyttäminen... 3 2 Kanta-palveluihin liittyvät tietojärjestelmät

Lisätiedot

Tämän kyselyn määritelmät on kuvattu sopimuksessa.

Tämän kyselyn määritelmät on kuvattu sopimuksessa. LIITE 1 (5) KUVAUS TIETOTURVASTA JA TIETOJEN SUOJAUKSESTA 1. Yleistä Tämä Kiinteistövaihdannan palvelun (KVP) rajapintojen käyttöä koskeva tietoturvakuvaus tulee täytettynä ja Maanmittauslaitoksen hyväksymänä

Lisätiedot

Kertausta lähtökohtiin liittyen

Kertausta lähtökohtiin liittyen Kokemuksia omavalvontasuunnitelman laatimisesta, seurannasta ja päivittämisestä Sohvi-Tellu-seminaari 2016 Lahti tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki 1 Kertausta lähtökohtiin liittyen Laki (159/2007)

Lisätiedot

Johdon ja tietosuojavastaavan yhteistyö

Johdon ja tietosuojavastaavan yhteistyö Johdon ja tietosuojavastaavan yhteistyö Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari 16.11.2016 Lahti Jaana Riikonen, tietosuojavastaava Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kunnat ja toimintayksiköt vuonna

Lisätiedot

Auditointi. Teemupekka Virtanen 14.5.2010

Auditointi. Teemupekka Virtanen 14.5.2010 Auditointi Teemupekka Virtanen 14.5.2010 Lähtökohta Kaikki KANTAan liittyneet organisaatiot jakavat saman tietomassan Keskinäinen luottamus Yhteiset toimintaperiaatteet Yhteinen turvataso Minä uskallan

Lisätiedot

Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys. Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä

Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys. Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä Tällä sopimuksella yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö ( Lääkäriasema ) ja Lääkäriaseman tiloissa toimiva lääkäripalveluyhtiö

Lisätiedot

Hyvän hoidon kriteeristö

Hyvän hoidon kriteeristö Hyvän hoidon kriteeristö Työkirja työyhteisöille muistisairaiden ihmisten hyvän hoidon ja elämänlaadun kehittämiseen ja arviointiin 4., uudistettu painos 2016 1 Muistisairaan ihmisen hyvän hoidon elementit

Lisätiedot

MIKÄ ON TIETOSUOJAVASTAAVA?

MIKÄ ON TIETOSUOJAVASTAAVA? EU-tietosuoja-asetuksen vaikutukset koulutuskierros Yhteistyössä tietosuojavaltuutetun toimisto ja FCG / Maaliskuu 2015 MIKÄ ON TIETOSUOJAVASTAAVA? Reijo Aarnio tietosuojavaltuutettu Tietosuojavaltuutetun

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖN TIETOTURVAPOLITIIKKA

TERVEYDENHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖN TIETOTURVAPOLITIIKKA TERVEYDENHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖN TIETOTURVAPOLITIIKKA Hyväksytty: Hämeenkyrön lautakunta 2.11.2011 Tarkastettu 29.4.2014 OK 1. JOHDANTO Tietojenkäsittely tukee Hämeenkyrön kunnan / n terveydenhuollon toimintayksikön

Lisätiedot

Tietosuojavastaavana julkisella sektorilla

Tietosuojavastaavana julkisella sektorilla Tietosuojavastaavana julkisella sektorilla 28.1.2015 Tietosuojavastaava tulee oletko valmis? 28.1.2015 Tietosuojavastaava Tampereella nimitettiin 2008 sosiaali- ja terveyspalvelujen tietosuojavastaavaksi.

Lisätiedot

TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA

TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA Ari Andreasson Juha Koivisto TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA TIETOSANOMA Tekijät ja Tietosanoma Oy ISBN 978-951-885-334-6 KL 61.7 Tietosanoma Oy Bulevardi 19 C 00120 Helsinki 09 694

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan tehtävät sosiaalihuollossa

Tietosuojavastaavan tehtävät sosiaalihuollossa Tietosuojavastaavan tehtävät sosiaalihuollossa Jyväskylän kaupungin perusturvapalvelut 12.11.2015 Tietosuojavastaava Irma Latikka Perusturvan toimiala 1.4.2015 Perusturvalautakunta Toimialajohtaja Sosiaalipalvelut

Lisätiedot

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan e-reseptipalvelun ehtoja ja sen liitteitä.

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan e-reseptipalvelun ehtoja ja sen liitteitä. Mallisopimus Sopimus e-reseptipalveluun liittymisestä Tällä sopimuksella yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö ( Lääkäriasema ) ja itsenäinen ammatinharjoittaja ("Ammatinharjoittaja") sopivat e-reseptipalveluun

Lisätiedot

Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö

Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö Puheenjohtaja: Helena Eronen, kehittämispäällikkö, PSSHP Panelistit: Arto Ylipartanen, ylitarkastaja, TSV:n toimisto

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja sen toimeenpano Tampereen kaupungilla

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja sen toimeenpano Tampereen kaupungilla EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja sen toimeenpano Tampereen kaupungilla ISTEKKI, asiakaspäivät, Tampere-talo 16.1.2018 1 Kuka? Ari Andreasson Sote-palvelujen tietosuojavastaavana 2008-2017 10/2017-

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojärjestelmät ja niiden uudistukset

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojärjestelmät ja niiden uudistukset Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojärjestelmät ja niiden uudistukset Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä 157/2009 Jussi Holmalahti, johtaja Lupaosasto Tietojärjestelmät

Lisätiedot

Utajärven kunta TIETOTURVAPOLITIIKKA

Utajärven kunta TIETOTURVAPOLITIIKKA Utajärven kunta TIETOTURVAPOLITIIKKA Johdanto Tiedon käsittely on oleellinen osa Utajärven kunnan toimintaa ja palveluiden tuottamista. Tietojenkäsittelyn tehokkuus ja virheettömyys ovat keskeisiä tekijöitä

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto Hakemus ja sitoumus. Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja

Potilastiedon arkisto Hakemus ja sitoumus. Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Potilastiedon arkisto Hakemus ja sitoumus Kela, Kanta-palvelut, 8.1.2015 Viimeisin versio: kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Hakemus on sitoumus Edellytykset vaiheeseen siirtymiselle

Lisätiedot

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja arkistolaitoksen kysely hyvän tiedonhallintatavan toteutumisesta Vastauslomake: 245, N=187, Julkaistu: 24.11.

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja arkistolaitoksen kysely hyvän tiedonhallintatavan toteutumisesta Vastauslomake: 245, N=187, Julkaistu: 24.11. Tietosuojavaltuutetun toimiston ja arkistolaitoksen kysely hyvän tiedonhallintatavan toteutumisesta Vastauslomake: 245, N=187, Julkaistu: 24.11.2014 VASTAAJAN TIEDOT Vastaustapa: Sähköpostikutsu Vastaajan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä käyttävien palveluiden antajien omavalvontasuunnitelma

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä käyttävien palveluiden antajien omavalvontasuunnitelma Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä käyttävien palveluiden antajien omavalvontasuunnitelma Sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen antajilla on velvoite laatia omavalvontasuunnitelma,

Lisätiedot

Miten valmistaudun tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin?

Miten valmistaudun tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin? Miten valmistaudun tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin? Juhta asiantuntijaryhmä: tietoturva, tietosuoja, varautuminen puheenjohtaja Tuula Seppo Valtio Expo 10.5.2017, klo 10.30-11, Fennia 1 2 krs. Digitalisaatio

Lisätiedot

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste Aikuissosiaalityön rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 13.11.2012 HELMI-EXTRANET-KÄYTTÖPOLITIIKKA SISÄLTÖ 1 Extranet-tunnuksen käyttöpolitiikka 2 Käyttäjätunnusten myöntöperusteet 3 Salasanat Käyttäjätunnuksen hyväksyttävä

Lisätiedot

Tietoturvapolitiikka Porvoon Kaupunki

Tietoturvapolitiikka Porvoon Kaupunki Tietoturvapolitiikka Porvoon Kaupunki 1 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Mitä tietoturvallisuus on?... 4 Tietoturvallisuuden hallinta... 4 Riskienhallinta sekä jatkuvuuden hallinta ja varautuminen... 5 3 Tietoturvallisuustavoitteet...

Lisätiedot

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty

Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: , päivitetty Henkilörekisteriseloste/tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispvm: 17.12.2013, päivitetty 26.4.2017 1. Rekisterin nimi Optima verkko-oppimisympäristö 2. Rekisterinpitäjä Jyväskylän

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä käyttävien palveluiden antajien omavalvontasuunnitelma

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä käyttävien palveluiden antajien omavalvontasuunnitelma 1 (10) johtoryhmä 10.3.2015 38, yhtymähallitus 30.3.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä käyttävien palveluiden antajien omavalvontasuunnitelma Sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen

Lisätiedot

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet #tuki2018 #stöd2018 Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Työpaja #1 12.6.2017 KOTITEHTÄVÄT Tietosuoja yhteishanke työpaja #1-12.6.2017 - KOTITEHTÄVÄT Kotitehtävä 12.6.2017 Tietosuoja

Lisätiedot

TSV:n ohjeluonnos asiakasaloitteisesta käytönvalvontatapahtumasta lokitietojen perusteella

TSV:n ohjeluonnos asiakasaloitteisesta käytönvalvontatapahtumasta lokitietojen perusteella TSV:n ohjeluonnos asiakasaloitteisesta käytönvalvontatapahtumasta lokitietojen perusteella Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto Kuntamarkkinat, 12.9.2012, Helsinki 1 LUENNON AIHEET

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan toiminta ja dokumentointi

Tietosuojavastaavan toiminta ja dokumentointi Tietosuojavastaavan toiminta ja dokumentointi Johanna Sorvettula Tietosuojavastaava Hallintojohtaja, varatuomari, MBA 2015 EPSHP - Johanna Sorvettula 1 Tietosuojavastaavan tehtävät Tietosuojavastaavan

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely: Asiakastietolaki

Lausuntopyyntökysely: Asiakastietolaki Lausuntopyyntökysely: Asiakastietolaki Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkta. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin

Lisätiedot

OHJE YLEISEEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN OHJELMISTOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ SOTE- PALVELUISSA

OHJE YLEISEEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN OHJELMISTOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ SOTE- PALVELUISSA Ohje 2/2017 1(5) OHJE YLEISEEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN OHJELMISTOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ SOTE- PALVELUISSA Kohderyhmät Voimassaoloaika Julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tarjoajat Yksityisen

Lisätiedot

TOIMINTA KANTA-PALVELUJEN HÄIRIÖTILANTEESSA

TOIMINTA KANTA-PALVELUJEN HÄIRIÖTILANTEESSA Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 2 Kanta-palvelujen toiminnassa tai yhteyksissä havaitaan häiriö 4 3 Ilmoitus käyttötukeen 5 4 Tiedota häiriöstä muuta henkilöstöä 6 5 Häiriön laajuus 6 6 Toimintamalli Kanta-palvelujen

Lisätiedot

Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille

Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille LÄNSI-POHJASSA SAIRAANHOITOPIIRI TARJOAA TERVEYDENHUOLLON TIETOJÄRJESTELMÄPALVELUT Sairaanhoitopiiri tarjoaa terveydenhuollon järjestelmäpalvelut kunnille Alueellisten hankevastaavien seminaari 14.09.2009

Lisätiedot

Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö

Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö Verkkokonsulttipäivä 28.11.2011 Maarit Pirttijärvi j Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö www.sosiaalijaterveyspalvelut.fi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen käyttäjät

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus ja tutkittavan suostumus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Avoin tiede ja tutkimus hankkeen ja

EU:n tietosuoja-asetus ja tutkittavan suostumus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Avoin tiede ja tutkimus hankkeen ja EU:n tietosuoja-asetus ja tutkittavan suostumus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Avoin tiede ja tutkimus hankkeen ja Tietoarkiston seminaari 1.11.2017 Ylitarkastaja Anna Hänninen

Lisätiedot

Muutoshistoria Versio Laatija Päiväys Muutokset Hyväksynyt 0.9 Juuso Mikkonen

Muutoshistoria Versio Laatija Päiväys Muutokset Hyväksynyt 0.9 Juuso Mikkonen 1 (6) 25.11.2015 Lappeenrannan kaupungin tietoturvapolitiikka 2016 Muutoshistoria Versio Laatija Päiväys Muutokset Hyväksynyt 0.9 Juuso Mikkonen 25.11.2015 Valmis Tietohallintotyöryhmän käsittelyyn. 1.0

Lisätiedot

Lastenvalvojan rekisteriseloste

Lastenvalvojan rekisteriseloste Lastenvalvojan rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Lisätiedot

Toimintaohjeistus. Tietoturvallisuusohjeistus TIETOTURVASUUNNITELMAT

Toimintaohjeistus. Tietoturvallisuusohjeistus TIETOTURVASUUNNITELMAT TIETOTURVALLISUUDEN KEHITTÄMINEN Opettaja: Tuija Kyrölä 040-5455465 tuija.kyrola@kolumbus.fi Toimintaohjeistus Tietoturvallisuusohjeistus I-TASO II-TASO III-TASO Ylin johto hyväksyy Konsernihallinto valmistelee

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely: Asiakastietolaki

Lausuntopyyntökysely: Asiakastietolaki Lausuntopyyntökysely: Asiakastietolaki Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkta. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin

Lisätiedot

TIETOTURVA- POLITIIKKA

TIETOTURVA- POLITIIKKA TIETOTURVA- POLITIIKKA Kaupunginhallitus 3.9.2013 216 HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN TIETOTURVAPOLITIIKKA 1. JOHDANTO... 3 2. KATTAVUUS... 3 3. TIETOTURVA... 3 4. TIETOTURVATYÖ... 4 5. ORGANISOINTI JA VASTUUT...

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh. (09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö

Lisätiedot

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Laatimispäivä: 20.12.2016 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Potilas -ja asiakastietojärjestelmien vaatimukset ja valvonta Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana

Potilas -ja asiakastietojärjestelmien vaatimukset ja valvonta Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana Potilas -ja asiakastietojärjestelmien vaatimukset ja valvonta Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana 26.5.2016 Yli-insinööri Antti Härkönen, Valvira Tietojärjestelmien valvonta Terveysteknologia-ryhmä

Lisätiedot

Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 1 TORNION KAUPUNKI Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Potilastiedote terveydenhuollon rekisteristä 1. Rekisterinpitäjä Nimi Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen voimaantulo ja vaikutukset

EU:n tietosuoja-asetuksen voimaantulo ja vaikutukset EU:n tietosuoja-asetuksen voimaantulo ja vaikutukset Terveydenhuollon ATK-päivät, Lahden Messukeskus 24.5.2016 Ylitarkastaja Arto Ylipartanen, Tietosuojavaltuutetun toimisto Luennon aiheet A. EU:n tietosuoja-asetuksen

Lisätiedot

Toiminta häiriötilanteissa. Versio

Toiminta häiriötilanteissa. Versio Toiminta häiriötilanteissa Versio 2.0 6.8.2015 Sisällys Toiminta häiriö- ja poikkeustilanteissa Kanta-palvelun häiriökriteerit Kelan Kanta-tuki Häiriöilmoitus Kanta-tukeen Häiriöviestintä Vaaratilanneilmoitus

Lisätiedot

Yksityisen terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma

Yksityisen terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma Yksityisen terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma 1 (8) 1 Palvelujen tuottajaa koskevat tiedot Palvelujen tuottajan nimi Palvelujen tuottajan Y-tunnus Toimipaikan nimi Toimipaikan postiosoite Postinumero

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan terveyskeskus Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh.(09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Lisätiedot

ASIAKASALOITTEINEN KÄYTÖNVALVONTA TERVEYDENHUOLLOSSA

ASIAKASALOITTEINEN KÄYTÖNVALVONTA TERVEYDENHUOLLOSSA ASIAKASALOITTEINEN KÄYTÖNVALVONTA TERVEYDENHUOLLOSSA Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto Kuntamarkkinat 2013 11.9.2013, Kuntatalo 1 LUENNON AIHEET 1. Tietosuojan kehitys terveydenhuollossa

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOTURVAPOLITIIKKA. Yhtymähallitus 10.4.2014 41

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOTURVAPOLITIIKKA. Yhtymähallitus 10.4.2014 41 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOTURVAPOLITIIKKA 41 Johdanto Tiedon käsittely on oleellinen osa Peruspalvelukuntayhtymä Kallion toimintaa ja palveluiden tuottamista. Tietojenkäsittelyn tehokkuus, toimintakyky,

Lisätiedot

Tietoturva ja viestintä

Tietoturva ja viestintä Tietoturva ja viestintä 3.11.2015 1 Uhkakuvat muuttuvat - mitä teemme? Ihmisestä tallentuu joka päivä tietoa mitä erilaisimpiin paikkoihin - valtion, kuntien ja yritysten ylläpitämiin rekistereihin. Joka

Lisätiedot

Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa

Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa Ari Andreasson tietosuojavastaava, Tampereen kaupunki Tampere-talo, Superin ammatilliset opintopäivät 17.2.2016 1 Mediasta lainattua Salakuvaaminen kännykkäkameroilla

Lisätiedot

Toiminta häiriötilanteissa v. 1.2

Toiminta häiriötilanteissa v. 1.2 Toiminta häiriötilanteissa 18.10.2012 v. 1.2 Terveydenhuollon organisaatiossa ja apteekeissa on oltava prosessi, miten häiriötilanteissa toimitaan. Järjestelmän käyttäjän on myös tunnettava se ja tiedettävä

Lisätiedot

Suomeksi Näin käytät ereseptiä

Suomeksi Näin käytät ereseptiä Suomeksi Näin käytät ereseptiä Kaikkialla Suomessa siirrytään vaiheittain käyttämään sähköistä reseptiä eli ereseptiä. Tarkista, mitkä apteekit ja terveydenhuollon toimipaikat käyttävät jo ereseptiä. Saat

Lisätiedot

Tietosuoja ja tietoturva

Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja turvaa tiedon kohteen yksityisyyden sekä edut ja oikeusturvan. Tietoturva on käytännön toimenpiteet joilla tietosuoja pyritään toteuttamaan.

Lisätiedot

Kotiin annettavien palvelujen valvonta osana kunnan omavalvontaa. Järvenpään kotihoidon omavalvonta

Kotiin annettavien palvelujen valvonta osana kunnan omavalvontaa. Järvenpään kotihoidon omavalvonta Kotiin annettavien palvelujen valvonta osana kunnan omavalvontaa Järvenpään kotihoidon omavalvonta Järvenpään kaupunki Tiina Palmu 14.12.2017 Omavalvontaa ohjaavat tahot Omavalvontaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon

Lisätiedot

KanTa. Kelan KanTa-palvelujen tietoturvapolitiikka. v. 1.1

KanTa. Kelan KanTa-palvelujen tietoturvapolitiikka. v. 1.1 1.1.2011 1/12 KanTa Kelan KanTa-palvelujen tietoturvapolitiikka v. 1.1 1.1.2011 2/12 Sisällys 1 Johdanto...3 2 Tietoturvallisuusperiaatteet...4 3 Vastuut...4 4 Menettelyt tietoturvallisuuden ja tietosuojan

Lisätiedot

Lain velvoitteet ja lakimuutosten vaikutukset yksityiselle sektorille. Jari Porrasmaa

Lain velvoitteet ja lakimuutosten vaikutukset yksityiselle sektorille. Jari Porrasmaa Lain velvoitteet ja lakimuutosten vaikutukset yksityiselle sektorille 16.10.2013 Voimassa olevat säädökset sähköisen lääkemääräyksen suhteen Määrittää mm. seuraavat seikat sähköisen lääkemääräyksen laadinnan

Lisätiedot

Resepti Potilastiedon arkisto. Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin

Resepti Potilastiedon arkisto. Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Resepti Potilastiedon arkisto Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Kanta-palvelut ovat ulottuvillasi asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Sekä julkisen terveydenhuollon että yksityisen terveydenhuollon

Lisätiedot

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa?

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Terveydenhuollon ATK-päivät 15.-16.5.2012 KanTa-palveluihin liittyvää keskeistä lainsäädäntöä Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) SL 33 Rekisteriseloste Henkilörekisteri 19.4.2013 Tietosuojaseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 4.8.2017 1. nimi 2. pitäjä 3. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 4. tietosisältö 5. Henkilötietojen

Lisätiedot

Kelain-palvelun käyttöehdot

Kelain-palvelun käyttöehdot Kelain-palvelun käyttöehdot 1. Kelain-palvelun yleiskuvaus 2. Palvelun sisältö Kelain-palvelun tuottaja ylläpitää alla kuvattua palvelua. Asiakas käyttää palvelua omalla päätelaitteellaan. Kelain-palvelulla

Lisätiedot

Liittymisvalmistelut Kanta-palveluun. Potilastiedon arkisto THL

Liittymisvalmistelut Kanta-palveluun. Potilastiedon arkisto THL Liittymisvalmistelut Kanta-palveluun Potilastiedon arkisto THL Edellytykset käyttöönotolle 1. Käytössä oleva potilastietojärjestelmä on sertifioitu Toiminnalliset vaatimukset, toimittaja todentaa ennen

Lisätiedot

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä 28.5.2013 Henna Koli, Kela KanTa-palvelut Kansallinen Terveysarkisto (KanTa) on yhteinen nimitys terveydenhuollon, apteekkien

Lisätiedot

Laatimispvm: 28.1.2014. Kokkolan sosiaali- ja vammaispalveluitten Asuntokoti Hermannin asiakasrekisteri

Laatimispvm: 28.1.2014. Kokkolan sosiaali- ja vammaispalveluitten Asuntokoti Hermannin asiakasrekisteri TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 28.1.2014 Rekisterin nimi Rekisterinpitäjä Kokkolan sosiaali- ja vammaispalveluitten Asuntokoti Hermannin asiakasrekisteri Kokkolan kaupunki

Lisätiedot

Terveydenhuollon tietoturvan nykytilaa ja ajankohtaisia haasteita - kyselyraportti -

Terveydenhuollon tietoturvan nykytilaa ja ajankohtaisia haasteita - kyselyraportti - Terveydenhuollon tietoturvan nykytilaa ja ajankohtaisia haasteita - kyselyraportti - Johdon ja tietohallinnon edustajat näkevät haasteet suurempina kuin käyttäjät. Erityisesti julkisella sektorilla johto

Lisätiedot

Dnro:375/ /2013 Ehdotus kunanhallitukselle

Dnro:375/ /2013 Ehdotus kunanhallitukselle Dnro:375/02.02.01/2013 Ehdotus kunanhallitukselle 27.6.2016 Perusturvan sisäisen valvonnan suunnitelma vuodelle 2016 Sisällys 1. JOHDANTO 2 1.1. Sisäisen valvonnan, ulkoisen valvonnan ja riskienhallinnan

Lisätiedot

Potilastietojärjestelmien käytön osaamisen turvaaminen organisaatioissa

Potilastietojärjestelmien käytön osaamisen turvaaminen organisaatioissa Lappi earkistoon hanke 12.11.2014 1 Potilastietojärjestelmien käytön osaamisen turvaaminen organisaatioissa Potilastietojärjestelmä luokitellaan lääkintälaitteeksi, jonka käytön osaaminen on todennettava

Lisätiedot

Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin

Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Kanta-palvelut vauvasta vaariin ja mummiin Sähköinen resepti Potilastiedon arkisto Kanta-palvelut ovat ulottuvillasi asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Sekä julkisen terveydenhuollon että yksityisen terveydenhuollon

Lisätiedot

Vaatimus/Kontrolli Vaatimustenmukaisuuden todentaminen / auditointi

Vaatimus/Kontrolli Vaatimustenmukaisuuden todentaminen / auditointi Kansalliset auditointivaatimukset terveydenhuollon organisaatioille (sähköisten reseptien toiminnallisuuksien osalta) Toiminnalliset vaatimukset # Kriteeri / kontrollitavoite Organisaatoriset vaatimukset

Lisätiedot

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 4.3.2013 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 04401 Järvenpää Lasten ja nuorten palvelualueelle perhesosiaalityön palveluihin

Lisätiedot

Kelain-palvelun käyttöehdot

Kelain-palvelun käyttöehdot Kelain-palvelun käyttöehdot 1. Kelain-palvelun yleiskuvaus 2. Palvelun sisältö Kelain-palvelun tuottaja ylläpitää alla kuvattua palvelua. Asiakas käyttää palvelua omalla päätelaitteellaan. Kelain-palvelulla

Lisätiedot

Kunta ja aluehallintovirasto yksityisten sosiaalipalvelujen valvojina Lupaviranomaisten yhteistyö ja velvoitteet

Kunta ja aluehallintovirasto yksityisten sosiaalipalvelujen valvojina Lupaviranomaisten yhteistyö ja velvoitteet Kunta ja aluehallintovirasto yksityisten sosiaalipalvelujen valvojina Lupaviranomaisten yhteistyö ja velvoitteet 1 Yksityinen sosiaalipalvelu? Laki yksityisistä sosiaalipalveluista (922/2011) 3 Sosiaalihuoltolain(1301/2014)

Lisätiedot

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI. Espoon kaupungin kirjaamo PL Espoon kaupunki

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI. Espoon kaupungin kirjaamo PL Espoon kaupunki TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Laatimispäivä: 4.4.2017 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Espoon OmaNeuvola - palvelun asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta PL 202

Lisätiedot

Muutokset lakiin sähköisestä lääkemääräyksestä. Jari Porrasmaa ministry of social affairs and health (Finland)

Muutokset lakiin sähköisestä lääkemääräyksestä. Jari Porrasmaa ministry of social affairs and health (Finland) Muutokset lakiin sähköisestä lääkemääräyksestä Jari Porrasmaa ministry of social affairs and health (Finland) Suomi ei ole ICT-asioissa hännänhuippu! Weaknesses and threats also identified 2 13.3.2014

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10/2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Katuosoite:

Lisätiedot

Apteekista löytyy listaus tärkeimmistä säädöksistä. Apteekista löytyy listaus ydinprosesseista ja niiden vastuuhenkilöistä.

Apteekista löytyy listaus tärkeimmistä säädöksistä. Apteekista löytyy listaus ydinprosesseista ja niiden vastuuhenkilöistä. Kansalliset auditointivaatimukset apteekeille 1. Johtajuus 1.1 Strateginen ohjaus 1.2 Resursointi ja organisointi 1.3 Yhteistyön koordinointi Nro Vaatimus 1 Organisaatiolla on tiedossa toimintaansa koskeva

Lisätiedot

LAKIUUDISTUS TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTON NÄKÖKULMASTA. Heljä-Tuulia Pihamaa Toimistopäällikkö

LAKIUUDISTUS TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTON NÄKÖKULMASTA. Heljä-Tuulia Pihamaa Toimistopäällikkö LAKIUUDISTUS TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTON NÄKÖKULMASTA Heljä-Tuulia Pihamaa Toimistopäällikkö 2.6.2016 1 25.5.2018 Onko tietosuojaviranomainen valmiina? 2 TSV:N SIIRTYMÄAJAN PROJEKTI 2016-2017 TSAU

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

OMAVALVONTASUUNNITELMA

OMAVALVONTASUUNNITELMA RÄÄKKYLÄN KUNTA Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmät TERVEYSKESKUS OMAVALVONTASUUNNITELMA Hyväksytty; Perusturvalautakunta _._.2015 Saila Tarkkonen Omavalvontasuunnitelmassa selvitetään miten

Lisätiedot

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 Yleistä Tällä tietosuojaselosteella annetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä tietosuoja-asetus) sekä henkilötietolain edellyttämiä tietoja yhtäältä rekisteröidylle

Lisätiedot

Johtokunta 7.12.2009 193. Tietoturva- ja tietosuojapolitiikka

Johtokunta 7.12.2009 193. Tietoturva- ja tietosuojapolitiikka Johtokunta 7.12.2009 193 Tietoturva- ja tietosuojapolitiikka Sisällys: 1. Johdanto 3 2. Tietoturvapolitiikan tavoitteet ja toteutuksen periaatteet 4 3. Tietosuojapolitiikan tavoitteet ja toteutuksen periaatteet

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 1/2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 34/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 34/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 34 Opetustoimen hallinnonalan rekisterinpitoon liittyvän päätösvallan ja tehtävien siirtäminen HEL 2014-004770 T 00 01 00 Päätös Opetuslautakunta päätti 24.2.2009 30,

Lisätiedot