Tietosuojakysely 2019

Save this PDF as:
Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietosuojakysely 2019"

Transkriptio

1 Tietosuojakysely 2019 Kanta-palvelut tietosuojavaltuutetun toimisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kela FPA Kanta-palvelut Kanta tjänsterna PL 450, Kela PB 450, FPA

2 Yhteenveto 2 Sisällysluettelo 1 Tietosuojakyselyn tulokset Yleistä Tietosuojavastaavat Apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan antamat kirjalliset ohjeet henkilökunnalle, ohjeiden jalkauttaminen ja henkilökunnan koulutus tietosuoja-asioissa Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta Omavalvontasuunnitelma Miten suhtaudutte tietosuojaan organisaatiossanne?... 49

3 Yhteenveto 3 1 Tietosuojakyselyn tulokset Lähetetyt 2021 Vastanneet 1288 Vastausprosentti 63,7 % 1.1 Yleistä 1. Organisaationne on 2019 Apteekki 490 Julkinen 127 Yksityinen 434 Itsenäinen 237 Yhteensä 1288

4 2. Organisaationne koko henkilökunnan määrän mukaan Yhteenveto 4

5 Yhteenveto Tietosuojavastaavat 3. Mihin henkilöstöryhmään tietosuojavastaavanne kuuluu? Valitse tietosuojavastaavan asemaa organisaatiossanne parhaiten kuvaava vaihtoehto.

6 4. Mihin seuraavista asioista tietosuojavastaavanne on perehtynyt? Yhteenveto 6

7 Yhteenveto 7 5. Käsitelläänkö tietosuoja- ja tietoturva-asioita organisaatiossanne tietosuoja- tai muussa vastaavassa ryhmässä?

8 Yhteenveto 8 6. Jos tietosuoja- ja tietoturva-asioita käsitellään tietosuoja- tai muussa vastaavassa ryhmässä organisaatiossanne, onko potilasasiamies tai sosiaaliasiamies ryhmän jäsen? (Kysymys on osoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon edustajille. Apteekkien edustajat voivat siirtyä suoraan seuraavaan kysymykseen.)

9 7. Onko tietosuojavastaavan tehtävät määritelty selkeästi organisaatiossanne? Yhteenveto 9

10 Yhteenveto Onko apteekkari tai organisaation johto antanut tietosuojavastaavan tehtävistä kirjallisen tehtävien kuvauksen?

11 Yhteenveto Onko edellä mainittu tietosuojavastaavan kirjallinen tehtävien kuvaus annettu henkilökunnalle tiedoksi tai hänen tehtävistään muutoin tiedotettu?

12 10. Mitä tietosuojavastaavan tehtäviin kuuluu organisaatiossanne? Yhteenveto 12

13 11. Hoitaako tietosuojavastaavanne tehtäväänsä päätoimisesti? Yhteenveto 13

14 Yhteenveto Kuinka paljon työajasta tietosuojavastaava voi käyttää tietosuojavastaavan tehtävän hoitamiseen? 13. Onko tietosuojavastaavalla riittävästi aikaa hoitaa tietosuojavastaavan tehtävää?

15 Yhteenveto Onko tietosuojavastaavalle määrätty varahenkilö? 15. Minkälaista ohjausta toivoisitte tietosuojavastaavan tehtävien ja toimenkuvan selkeyttämiseksi ja miten niitä voitaisiin kehittää? (avoin vastaus)

16 Yhteenveto Apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan antamat kirjalliset ohjeet henkilökunnalle, ohjeiden jalkauttaminen ja henkilökunnan koulutus tietosuoja-asioissa 16. Onko apteekkari tai organisaation vastaava johtaja tai heidän nimeämänsä taho laatinut henkilökunnalle kattavat kirjalliset ohjeet asiakas- ja potilastietojen käsittelystä eri toimintaprosesseissa?

17 Yhteenveto Onko apteekkari tai organisaation vastaava johtaja tai heidän nimeämänsä taho järjestänyt henkilökunnalle koulutuksen, jolla varmistetaan henkilökunnan toiminta edellä mainittujen kattavien kirjallisten ohjeiden mukaisesti? 18. Mitä aihepiirejä apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan tai heidän nimeämänsä tahon laatimat kirjalliset ohjeet koskevat?

18 2019 Apteekit Julkinen Yksityinen EU:n yleinen tietosuoja-asetus 80,2 % 74,0 % 63,4 % laki potilaan asemasta ja oikeuksista 68,0 % 89,8 % 68,0 % laki sähköisestä lääkemääräyksestä 88,8 % 76,4 % 56,5 % laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä 72,0 % 81,9 % 59,9 % henkilötietojen säilytysajat 89,4 % 69,3 % 61,5 % teknologia ja tietotekniset menettelyt 63,9 % 46,5 % 39,9 % varmennekorttien ja salasanojen huolellinen käsittely 89,8 % 84,3 % 65,0 % resepti- tai potilastietojen käytön seurannan ja valvonnan toteuttaminen 88,6 % 78,0 % 53,7 % lokitietojen käsittely 83,7 % 85,0 % 44,2 % asiakkaan tai potilaan oikeudet lokitietoihin 88,2 % 90,6 % 57,8 % asiakkaan tai potilaan oikeus saada rekisterinpitäjältä selvitys epäilemästään tietojensa väärinkäytöstä 88,6 % 87,4 % 60,8 % tietojen muu suojaaminen 64,9 % 59,1 % 50,2 % vaitiolovelvollisuus 94,9 % 93,7 % 73,3 % asiakirjasalaisuus 73,9 % 76,4 % 62,9 % henkilö-, asiakas- tai potilastietojen tarpeellisuusvaatimus 59,2 % 71,7 % 48,8 % henkilö-, asiakas- tai potilastietojen virheettömyysvaatimus 57,6 % 77,2 % 50,2 % tarpeettomien tietojen hävittäminen 85,5 % 74,8 % 57,4 % huolellisuusvelvoite 72,2 % 75,6 % 60,6 % rekisteröidyn tai asiakkaan informointi henkilötietojen käsittelystä 79,2 % 88,2 % 59,4 % rekisteröidyn tarkastusoikeus 86,3 % 86,6 % 57,1 % tiedon korjaaminen 77,8 % 85,0 % 60,1 % rekisteri- ja tietosuojaseloste 91,2 % 89,0 % 62,7 % asiakkaan tai potilaan suostumus häntä koskevien lääkitys- ja/tai potilastietojen luovuttamiseen 83,5 % 85,0 % 63,1 % salassapito- ja käyttäjäsitoumusten edellyttäminen työntekijöiltä 93,5 % 90,6 % 61,1 % rekisterinpitäjälle laadittava ilmoitus henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta tai sen epäilystä 76,3 % 70,9 % 41,9 % työoikeudelliset toimenpiteet lainvastaisesta henkilötietojen käsittelystä 69,2 % 77,2 % 39,9 % rikosoikeudelliset seuraamukset lainvastaisesta henkilötietojen käsittelystä 69,6 % 68,5 % 37,6 % vahingonkorvausvastuu lainvastaisesta henkilötietojen käsittelystä 57,8 % 52,0 % 32,9 % henkilökunnan oikeusturva 47,8 % 53,5 % 37,6 % tietosuojavastaavan toimenkuva, tehtävät ja asema organisaatiossanne 85,9 % 63,8 % 53,5 % apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan velvoitteet ja vastuu tietosuojan toteutumisessa organisaatiossanne 73,7 % 53,5 % 38,9 % ohjeena on työntekijöiltä otettava salassapito- ja käyttäjäsitoumus 71,4 % 69,3 % 44,2 % apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan kirjallisia ohjeita ei ole annettu 3,7 % 3,1 % 7,4 % n Yhteenveto 18

19 Yhteenveto Onko henkilökuntaa ohjeistettu kattavasti ja kirjallisesti siitä, kenellä on oikeus käsitellä ja katsoa sähköisiä reseptitietoja ja milloin katselu on laitonta?

20 Yhteenveto Oletteko vaatineet työntekijöiltänne kirjallisen salassapito- ja käyttäjäsitoumuksen?

21 Yhteenveto Onko organisaatiossanne huolehdittu henkilökunnan riittävän laajasta tietosuoja- ja tietoturva-asioiden osaamisesta?

22 Yhteenveto Kuinka suuri osa henkilökunnastanne on saanut koulutusta apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan laatimista kirjallisista tietosuoja- ja tietoturvaohjeista vuonna 2018? 23. Mitä aihepiirejä henkilökunnan koulutuksissa on käsitelty vuonna 2018?

23 Yhteenveto Apteekit Julkinen Yksityinen EU:n yleinen tietosuoja-asetus 87,6 % 84,3 % 65,0 % laki potilaan asemasta ja oikeuksista 45,7 % 59,1 % 49,5 % laki sähköisestä lääkemääräyksestä 44,9 % 45,7 % 36,9 % henkilötietojen säilytysajat 58,8 % 40,9 % 40,6 % varmennekorttien ja salasanojen huolellinen käsittely 48,8 % 63,8 % 53,9 % resepti- ja/tai potilastietojen käytön seurannan ja valvonnan toteuttaminen 56,5 % 52,0 % 34,8 % lokitietojen käsittely 55,9 % 55,1 % 32,3 % asiakkaan tai potilaan oikeudet lokitietoihin 68,8 % 61,4 % 43,3 % asiakkaan tai potilaan oikeus saada rekisterinpitäjältä selvitys epäilemästään tietojensa väärinkäytöstä 71,4 % 57,5 % 39,9 % tietojen muu suojaaminen 38,2 % 48,8 % 41,2 % vaitiolovelvollisuus 52,9 % 73,2 % 56,7 % asiakirjasalaisuus 39,0 % 63,0 % 46,8 % henkilö-, asiakas- tai potilastietojen tarpeellisuusvaatimus 41,2 % 58,3 % 34,8 % henkilö-, asiakas- tai potilastietojen virheettömyysvaatimus 41,0 % 59,1 % 35,0 % tarpeettomien tietojen hävittäminen 65,9 % 58,3 % 44,0 % huolellisuusvelvoite 44,5 % 59,1 % 45,6 % rekisteröidyn tai asiakkaan informointi henkilötietojen käsittelystä 61,6 % 58,3 % 46,3 % rekisteröidyn tarkastusoikeus 66,5 % 59,8 % 43,8 % tiedon korjaaminen 52,7 % 55,9 % 40,1 % rekisteri- ja tietosuojaseloste 69,8 % 59,1 % 47,0 % asiakkaan tai potilaan suostumus häntä koskevien lääkitys- ja/tai potilastietojen luovuttamiseen 54,3 % 54,3 % 47,0 % salassapito- ja käyttäjäsitoumusten edellyttäminen työntekijöiltä 50,2 % 64,6 % 39,6 % rekisterinpitäjälle laadittava ilmoitus henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta tai sen epäilystä 51,8 % 50,4 % 28,3 % työoikeudelliset toimenpiteet lainvastaisesta henkilötietojen käsittelystä 38,4 % 41,7 % 23,3 % rikosoikeudelliset seuraamukset lainvastaisesta henkilötietojen käsittelystä 37,6 % 37,8 % 24,2 % vahingonkorvausvastuu lainvastaisesta henkilötietojen käsittelystä 31,8 % 32,3 % 21,0 % henkilökunnan oikeusturva 30,8 % 43,3 % 26,3 % tietosuojavastaavan toimenkuva, tehtävät ja asema organisaatiossanne 51,6 % 48,0 % 32,3 % apteekkarin tai organisaation vastaavan johtajan velvoitteet ja vastuu tietosuojan toteutumisessa organisaatiossanne 43,7 % 33,9 % 19,6 % koulutusta ei ole järjestetty 4,3 % 8,7 % 9,4 % n

24 Yhteenveto Onko apteekkari tai organisaation vastaava johtaja varmistunut henkilökunnan tietosuojaosaamisesta?

25 Yhteenveto Miten apteekkari tai organisaation vastaava johtaja on varmistunut henkilökunnan tietosuojaosaamisesta?

26 26. Mitataanko henkilökunnan osaamista tietosuoja-asioissa? Yhteenveto 26

27 Yhteenveto Miten edellä tarkoitettua mittaamista on suoritettu? 28. Miten tietosuoja-asioiden ohjeistusta ja koulutusta voitaisiin kehittää? (avoin vastaus)

28 Yhteenveto Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta 29. Onko käyttövaltuuksien hallinnointiin liittyvät ohjeistukset, prosessit ja vastuut organisaatiossanne kattavasti dokumentoitu?

29 Yhteenveto Kuka hyväksyy organisaatiossanne käyttöoikeudet apteekki- tai potilastietojärjestelmään? Valitse vastausvaihtoehdoista parhaiten kuvaava vaihtoehto.

30 Yhteenveto Kuka organisaatiossanne käytännössä luo apteekki- tai potilastietojärjestelmien käyttäjätiedot ja käyttöoikeudet sekä ylläpitää ja poistaa ne? Valitse vastausvaihtoehdoista parhaiten kuvaava vaihtoehto.

31 Yhteenveto Onko organisaatiossanne laadittu lokipolitiikka, joka kattaa sähköisen reseptin tietojen käsittelyyn liittyvät lokitiedot?

32 Yhteenveto Laadittiinko organisaatiossanne vuodelle 2018 johdon hyväksymä tietojen käsittelyn seurannan ja valvonnan vuosisuunnitelma, joka kattaa myös Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seurannan ja valvonnan?

33 Yhteenveto Jos seurannan ja valvonnan vuosisuunnitelma laadittiin, toteutettiinko seuranta ja valvonta suunnitelman mukaisesti?

34 Yhteenveto Valvotaanko organisaatiossanne Reseptikeskuksen tietojen käsittelyä lokitietojen avulla?

35 Yhteenveto Jos asiakas epäilee tietojensa väärinkäyttöä ja pyytää selvitystä tietojensa käsittelyn perusteista, selvittääkö organisaationne asian?

36 Yhteenveto Jos asiakas epäilee tietojensa väärinkäyttöä ja pyytää lokitietoja, annetaan hänelle

37 38. Tehdäänkö oma-aloitteista valvontaa säännöllisesti (esim. pistokokein)? Yhteenveto 37

38 Yhteenveto Suoritetaanko tietojen käsittelyn seurantaa ja valvontaa automaattisesti toimivan järjestelmän avulla?

39 Yhteenveto Kuinka paljon vuoden aikana tehdyn oma-aloitteisen tietojen käsittelyn valvonnan osuus on vuotuisesta käyttö- ja luovutuslokimassasta, arviosi? 41. Miten muutoin valvotte reseptitietojen käsittelyä kuin lokitietojen avulla? (avoin vastaus)

40 Yhteenveto Minkä henkilöstöryhmän edustaja tekee käytännössä asiakas- ja/tai potilastietojen käsittelyn valvontaa organisaatiossanne? Valitse vastausvaihtoehdoista parhaiten kuvaava vaihtoehto.

41 Yhteenveto Onko organisaatiollanne toimintaohje asiakas- ja/tai potilastietojen käsittelyyn liittyvien väärinkäytösten varalle?

42 Yhteenveto Mitä toimenpidevaihtoehtoja toimintaohje sisältää asiakas- ja/tai potilastietojen väärinkäytöstapausten osalta?

43 Yhteenveto Onko organisaatiossanne laadittu henkilökunnan tiedossa oleva suuntaa antava seuraamustaulukko asiakas- ja/tai potilastietojen väärinkäytösten vakavuuden arviointia varten? 46. Miten asiakas- ja/tai potilastietojen käsittelyn seurantaa ja valvontaa voitaisiin kehittää? (avoin vastaus)

44 Yhteenveto Omavalvontasuunnitelma 47. Onko organisaatiossanne laadittu asiakastietolain 19 h :n mukainen (ks. lääkemääräyslaki 22 b ) tietoturvaan ja tietosuojaan sekä tietojärjestelmien käyttöön liittyvä omavalvontasuunnitelma?

45 48. Onko laaditun omavalvontasuunnitelman toteutumista seurattu? Yhteenveto 45

46 49. Onko laaditun omavalvontasuunnitelman sisältöä päivitetty? Yhteenveto 46

47 Yhteenveto Onko organisaatiossanne laadittu ja hyväksytty tietosuoja- ja tietoturvapolitiikka?

48 Yhteenveto Onko henkilökunnalle ohjeistettu ja koulutettu toimintatavat järjestelmän häiriötilanteessa? 52. Miten omavalvontasuunnitelman laatimista, toteutumista ja sen ajan tasalla pitämistä voitaisiin kehittää? (avoin vastaus)

49 Yhteenveto Miten suhtaudutte tietosuojaan organisaatiossanne? 53. Miten tärkeänä koette tietosuojan organisaatiossanne?

50 54. Jos organisaatiolla on tietosuojaongelmia, ne aiheuttavat mielestänne Yhteenveto 50

51 Yhteenveto EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa toukokuussa 2018 ja kansallinen tietosuojalaki on tullut voimaan Onko organisaatiossanne ryhdytty uudistuneen tietosuojasääntelyn edellyttämiin toimenpiteisiin?

52 Yhteenveto Mitkä viranomaiset valvovat terveys- ja sosiaalialan henkilötietojen käsittelyä? 57. Miten tietosuojaa organisaatiossanne voitaisiin mielestäsi kehittää paremmaksi? (avoin vastaus) 58. Lisätietoja, kommentteja? (avoin vastaus)

Tietosuojakysely 2018

Tietosuojakysely 2018 Tietosuojakysely 2018 05/2018 Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sisällys Taustatiedot 1 Vastaajatiedot 1 Tulokset 1 Yleistä 1 Tietosuojavastaavat 2 Apteekkarin tai organisaation

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2017

Tietosuojakysely 2017 Tietosuojakysely 2017 Apteekki Tekijät Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Raportti Sisällys 1 Tietosuojakyselyn tulokset Apteekki... 2 1.1 Yleistä... 2 1.2 Tietosuojavastaavat... 4 1.3 Apteekkarin tai

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2016

Tietosuojakysely 2016 Tietosuojakysely 2016 Yksityinen terveydenhuolto Kansaneläkelaitos Tietosuojavaltuutetun toimisto Sisällys Tietosuojakysely 2016 tulokset yksityinen terveydenhuolto... 2 Yleistä... 2 Tietosuojavastaavat...

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Tulokset: Yksityiset sosiaalihuollon palvelun antajat A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011

Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Selvitys sosiaalihuollon tietosuoja- ja tietoturva-asioista 2011 Tulokset: Julkiset sosiaalihuollon palvelun antajat A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa. Vastaajien

Lisätiedot

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.2 Kanta-sopimusmalli 2 (10) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Liittymisvelvoitteet ja vastuut... 3 3 Kanta-palveluihin liittyvät

Lisätiedot

Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa?

Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa? Kuka auttaa johtoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käytönvalvonnassa? Lainsäädäntö ja siihen liittyvä ohjeistus Kuntamarkkinat 10.9.2014, Kuntatalo 10.9.2014 Tanja Stormbom, lakimies, THL

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? 1 Seloste käsittelytoimista Tietosuoja-asetus vaatii Sisäiseen käyttöön Rekisterinpitäjä rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan nimi

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 /2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri Tietosuojaseloste 1 / 5 1. Rekisterin nimi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri 3. Rekisterin

Lisätiedot

Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys. Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä

Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys. Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä Kanta-sopimusmalli / Yritys-Yritys Sopimus eresepti-palveluun liittymisestä Tällä sopimuksella yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö ( Lääkäriasema ) ja Lääkäriaseman tiloissa toimiva lääkäripalveluyhtiö

Lisätiedot

Postinumero Kela. Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava

Postinumero Kela. Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos Postiosoite PL 450 Postinumero 00056 Kela Puhelin 020 634 11 Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki 2 Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Lisätiedot

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan e-reseptipalvelun ehtoja ja sen liitteitä.

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan e-reseptipalvelun ehtoja ja sen liitteitä. Mallisopimus Sopimus e-reseptipalveluun liittymisestä Tällä sopimuksella yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö ( Lääkäriasema ) ja itsenäinen ammatinharjoittaja ("Ammatinharjoittaja") sopivat e-reseptipalveluun

Lisätiedot

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Malli: Asiakastietojen käsittely 1 (7) KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Ohje: Tämän ohjeen kohderyhmä on terveydenhuollon toimintayksikön johto. Ohje on

Lisätiedot

Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka

Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka Eläketurvakeskus Tietosuojapolitiikka 1 (5) Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka Eläketurvakeskus Tietosuojapolitiikka 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Tietosuojatoimintaa ohjaavat tekijät...

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA

LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TIETOSUOJAN SEURANTA JA VALVONTA Hyväksytty johtoryhmässä: 18.1.2016 Käsitelty ja hyväksytty YT-toimikunnassa: 2(8) SISÄLLYS LIEKSAN KAUPUNGIN SOSIAALI-

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Käyttölokitietojen rekisteri / Pegasos ja Alue-Pegasos potilastietojärjestelmät

Tietosuojaseloste / Käyttölokitietojen rekisteri / Pegasos ja Alue-Pegasos potilastietojärjestelmät Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Käyttölokitietojen rekisteri / Pegasos ja Alue-Pegasos potilastietojärjestelmät Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista

Lisätiedot

Resepti-palvelu. Reseptikeskus. Palvelukuvaus 1 (6) Resepti-palvelu

Resepti-palvelu. Reseptikeskus. Palvelukuvaus 1 (6) Resepti-palvelu Palvelukuvaus 1 (6) on Kansaneläkelaitoksen (jäljempänä Kela) Kanta-palvelujen ylläpitämä ja Kanta-palveluihin kuuluva palvelu, joka käsittää Reseptikeskuksen ylläpidon reseptien tallentamista ja toimittamista

Lisätiedot

Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen. Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike

Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen. Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL 18.11.2016 Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike Yksityisyydensuoja perusoikeutena Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha

Lisätiedot

TIETOSUOJAPOLITIIKKA LAPPIA KONSERNI. Hyväksytty: Yhteistyötoimikunta , asiakohta 28 Yhtymähallitus , asiakohta 103

TIETOSUOJAPOLITIIKKA LAPPIA KONSERNI. Hyväksytty: Yhteistyötoimikunta , asiakohta 28 Yhtymähallitus , asiakohta 103 TIETOSUOJAPOLITIIKKA LAPPIA KONSERNI Hyväksytty:, asiakohta 28, asiakohta 103 Sisällysluettelo 1. Periaatteet... 3 1.1 Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus... 3 2. Tietosuojan vastuut ja organisointi...

Lisätiedot

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri Henkilötietojen käsittely ja GDPR:n vaikutukset GDPR Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri 16.10.18 Teija Karvonen Perusturvan tietosuojavastaava Esityksen

Lisätiedot

JOHDON VELVOITTEET JA VASTUU yleiset periaatteet. Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto

JOHDON VELVOITTEET JA VASTUU yleiset periaatteet. Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto JOHDON VELVOITTEET JA VASTUU yleiset periaatteet Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto Kuntamarkkinat, 10.9.2014 1 LUENNON AIHEET 1. Tietosuojan kehitys sosiaali- ja terveydenhuollossa

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan terveyskeskus Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh.(09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Lisätiedot

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa?

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Terveydenhuollon ATK-päivät 15.-16.5.2012 KanTa-palveluihin liittyvää keskeistä lainsäädäntöä Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Lisätiedot

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy Sibeliuksenkatu 15 B, Järvenpää Puh Fax Sähköposti:

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy Sibeliuksenkatu 15 B, Järvenpää Puh Fax Sähköposti: Puh 09 271 5507 Fax 09 271 0523 Sähköposti: asianajotoimisto@rajamakico.fi Tulevaisuuden Isännöinti 2018 Asianajaja, varatuomari Pasi Orava General Data Protection Regulation Voimaantulo 25.5.2018 173

Lisätiedot

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0

Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0 Sopimus Kanta-palveluihin liittymisestä ja Kanta-palvelujen käytöstä v 1.0 Kanta 255 10.15 1(11) Sisällys 1 Liittymisvelvoitteiden ja -vastuiden täyttäminen... 3 2 Kanta-palveluihin liittyvät tietojärjestelmät

Lisätiedot

REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET

REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET REKISTERINPIDON JA KÄYTÖNVALVONNAN HAASTEET Lähtökohta Tietosuojavastaavat ja rekisterinpitäjät tarvitsevat itsekin koulutusta Asiat ovat mutkikkaita ja lainsäädännön muutoksia pitää seurata aktiivisesti

Lisätiedot

Tietosuoja ja tietoturva

Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja turvaa tiedon kohteen yksityisyyden sekä edut ja oikeusturvan. Tietoturva on käytännön toimenpiteet joilla tietosuoja pyritään toteuttamaan.

Lisätiedot

Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö

Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö Paneeli: Käytön valvonta, lokien hallinta, poikkeamien havaitseminen, poliisiyhteistyö Puheenjohtaja: Helena Eronen, kehittämispäällikkö, PSSHP Panelistit: Arto Ylipartanen, ylitarkastaja, TSV:n toimisto

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10/2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Katuosoite:

Lisätiedot

Poimintoja lainsäädännöstä

Poimintoja lainsäädännöstä Poimintoja lainsäädännöstä Perustuslaki 731/1999 6 7 Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojärjestelmät ja niiden uudistukset

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojärjestelmät ja niiden uudistukset Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojärjestelmät ja niiden uudistukset Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä 157/2009 Jussi Holmalahti, johtaja Lupaosasto Tietojärjestelmät

Lisätiedot

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste

Aikuissosiaalityön rekisteriseloste Aikuissosiaalityön rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN

Lisätiedot

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän sosiaalihuollon kasvatus- ja perheneuvolan asiakasrekisteri

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän sosiaalihuollon kasvatus- ja perheneuvolan asiakasrekisteri Tietosuojaseloste 1 / 5 1. Rekisterin nimi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän sosiaalihuollon kasvatus- ja perheneuvolan asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä,

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY

REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY REKISTERINPITÄJÄN INFORMAATIO KUNTOUTUJILLE TOIMINTATERAPIA A KAARRETKOSKI OY SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERIN PITÄJÄ 3.POTILASREKISTERIN VASTUUHENKILÖT 4.REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5.REKISTERIN

Lisätiedot

Rekisteri on perustettu Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan terveyspalvelujen käyttöä varten.

Rekisteri on perustettu Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan terveyspalvelujen käyttöä varten. TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) 1. Rekisterin nimi Tartunta- ja infektiotautien seurantarekisteri Laatimispvm: 24.4.2015/17.4.2019 2. Rekisterinpitäjä Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta Steniuksenkatu 2 26100

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh. (09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh. (09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus (GDPR)

Tietosuoja-asetus (GDPR) Webinaari 24.5. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa euroa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012

HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 TALOUS- JA SUUNNITTELUKESKUS Tietotekniikkaosasto 13.11.2012 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO Numero 1 13.11.2012 HELMI-EXTRANET-KÄYTTÖPOLITIIKKA SISÄLTÖ 1 Extranet-tunnuksen käyttöpolitiikka 2 Käyttäjätunnusten myöntöperusteet 3 Salasanat Käyttäjätunnuksen hyväksyttävä

Lisätiedot

TSV:n ohjeluonnos asiakasaloitteisesta käytönvalvontatapahtumasta lokitietojen perusteella

TSV:n ohjeluonnos asiakasaloitteisesta käytönvalvontatapahtumasta lokitietojen perusteella TSV:n ohjeluonnos asiakasaloitteisesta käytönvalvontatapahtumasta lokitietojen perusteella Ylitarkastaja Arto Ylipartanen Tietosuojavaltuutetun toimisto Kuntamarkkinat, 12.9.2012, Helsinki 1 LUENNON AIHEET

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 JOHDANTO Irma Pahlman... 11

Sisällysluettelo. 1 JOHDANTO Irma Pahlman... 11 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO Irma Pahlman... 11 2 KÄSITEMÄÄRITTELYT JA LÄHTEET Irma Pahlman... 13 2.1 Käsitemäärittelyt... 13 2.2 Oikeuslähteet... 16 2.2.1 Henkilötietodirektiivi (Euroopan parlamentin ja.

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 / 5. Rekisteripitäjän informointiasiakirja. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679, artiklat 13 ja 14)

Tietosuojaseloste 1 / 5. Rekisteripitäjän informointiasiakirja. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679, artiklat 13 ja 14) Tietosuojaseloste 1 / 5 1. Rekisterin nimi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän terveydenhuollon asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri 3. Rekisterin

Lisätiedot

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö Tietosuojaseloste 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, 01600 HammasOskari Oy:n potilasrekisteri on sen toimintayksikössä käytössä niiden terveyshuollon ammattihenkilöiden

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Uimahalli ja kuntosali Liprakan asiakasrekisteri Tiedonanto

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun / rekisterin nimi: Liperin kunnan kiinteistöjen tallentava kamera-

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 / 2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Katuosoite:

Lisätiedot

Käytönvalvonnan yhtenäistäminen ja tehostaminen organisaation ja kansalaisen kannalta

Käytönvalvonnan yhtenäistäminen ja tehostaminen organisaation ja kansalaisen kannalta Käytönvalvonnan yhtenäistäminen ja tehostaminen organisaation ja kansalaisen kannalta Kehittämispäällikkö Anna Kärkkäinen, THL Sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuojaseminaari, Lahti 16.11.2016 Esityksen

Lisätiedot

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Uusi tietosuojaasetus käytännössä MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Sisältö EU tietosuoja-asetus Henkilörekisteri Asetuksen tavoitteet Yksilön oikeudet Yksilön oikeudet käytännössä Suostumus henkilötietojen

Lisätiedot

Täyttyvätkö uudet tietosuojavaatimukset?

Täyttyvätkö uudet tietosuojavaatimukset? Täyttyvätkö uudet tietosuojavaatimukset? Terapiakeskus Terapeija Webinaari, 13.9.2016 Eija Warma, asianajaja, LL.M. (US), CIPP/E Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy 1 Keskeinen lainsäädäntö Tietosuojadirektiivi

Lisätiedot

Case VRK: tietosuojan työkirjat. JUDO Työpaja #2 - tietosuoja Noora Kallio

Case VRK: tietosuojan työkirjat. JUDO Työpaja #2 - tietosuoja Noora Kallio Case VRK: tietosuojan työkirjat JUDO Työpaja #2 - tietosuoja Noora Kallio Esityksen sisältö Tietosuojan hallintamalli Prosessi Työkaluina tietosuojan työkirjat Ratkaistava asia Miten tietosuoja-asetuksen

Lisätiedot

Lastenvalvojan rekisteriseloste

Lastenvalvojan rekisteriseloste Lastenvalvojan rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4. REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT 5. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 6. REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Lisätiedot

KanTa. Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa

KanTa. Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa Seuranta ja valvonta 1(16) KanTa Reseptikeskuksen tietojen käsittelyn seuranta ja valvonta terveydenhuollossa ja apteekissa Dokumentin muutoshistoria Versio Pvm Tekijä / hyväksyjä Kuvaus 1.0 KanTa-palveluryhmä

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus Yhteystiedot Puh: ,

1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus Yhteystiedot Puh: , TIETOSUOJASELOSTE EU:n yleinen tietosuoja-asetus 679/2016, III luku 12 artikla Laatimispäivä/päivitetty: 12.2.2019 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus

Lisätiedot

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela

KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä Henna Koli, Kela KanTa-palvelut sähköinen resepti ja potilastiedon arkisto Vakuutusyhtiöpäivä 28.5.2013 Henna Koli, Kela KanTa-palvelut Kansallinen Terveysarkisto (KanTa) on yhteinen nimitys terveydenhuollon, apteekkien

Lisätiedot

Laitoshuollon rekisteri

Laitoshuollon rekisteri Tietosuojaseloste 1/6 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja

Lisätiedot

Rekisteri kuntaan sijoitetuista lapsista

Rekisteri kuntaan sijoitetuista lapsista Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Loviisan Keilailuliitto Lovisa Bowlingförbund Ry Ytunnus: 08306717 osoite: Seppäläntie

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) PÄIVITETTY 29.10.2018 TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised

Lisätiedot

Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 1 TORNION KAUPUNKI Rekisteriseloste Sosiaali- ja terveystoimi Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Potilastiedote terveydenhuollon rekisteristä 1. Rekisterinpitäjä Nimi Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä

Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä Valtakunnalliset kotityöpalvelupäivät 18.1.2013 Otto Markkanen, lakimies Asianajotoimisto Castrén & Snellman 1 TIETOSUOJA? YKSITYISYYS JA HENKILÖTIEDOT

Lisätiedot

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate SISÄLLYSLUETTELO Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate 7.5.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS... 4 1.2 REKISTERÖIDYN OIKEUDET... 4 1.3 TIETOSUOJA-ASETUKSEEN VALMISTAUTUMINEN... 4 2. INFORMAATIOVELVOITE...

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa

Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa 1 Tietosuojavastaavan rooli lokivalvonnassa Atk-päivät Jyväskylä 26. 27.5.2009 Helena Eronen arkistotoimen johtaja/tietosuojavastaava PPSHP Tietosuojavastaava 2 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24. 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24. 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 25.1.2012 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri 2.Rekisterinpitäjä Kokkolan kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi Rekisterinpitäjä Nimi Hattulan kunta, Perusturvalautakunta Postiosoite Pappilanniementie 9

Lisätiedot

Vastuuhenkilö: Nimi: Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja

Vastuuhenkilö: Nimi: Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuojaasetus (679/2016) Palvelun nimi: Yksityisen hoidontuen kuntalisä Tiedonanto laadittu: 1112019

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetuksen (679/2016) 13 ja 14 artiklan edellyttämä rekisteröidyn informointi Rekisterinpitäjä Nimi Hattulan kunta, Perusturvalautakunta Postiosoite Pappilanniementie 9

Lisätiedot

TALOUS- JA VELKANEUVONNAN REKISTERI

TALOUS- JA VELKANEUVONNAN REKISTERI Tietosuojaseloste -yhdistetty rekisteriseloste ja informaatioasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1.7.2014 1.Rekisterinpitäjä Nurmijärven kunta, sosiaalitoimi PL 7, 01901 Nurmijärvi 2. Rekisteriasioista

Lisätiedot

Muut tietojärjestelmät, jotka on otettava huomioon arkaluonteisten asiakas- ja potilastietojen suojaamisen kannalta

Muut tietojärjestelmät, jotka on otettava huomioon arkaluonteisten asiakas- ja potilastietojen suojaamisen kannalta Henkilötietojen käsittely seloste Työterveys Virta Oy Hallituskatu 36 B, 3 krs 90100 Oulu Työterveys Virta Oy toimii rekisterinpitäjänä niille henkilötiedoille, jotka ovat työterveyshuollon asiakkaita.

Lisätiedot

Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta. Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää p. keskus 09 21 797

Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta. Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää p. keskus 09 21 797 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään lasten ja nuorten lautakunta Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää p. keskus 09 21 797 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Lasten

Lisätiedot

T I E TO S U O JA JA T I E TOT U RVA L L I S U U S O M N I A S S A Riina Kirilova, tietosuoja- ja tietoturvapäällikkö

T I E TO S U O JA JA T I E TOT U RVA L L I S U U S O M N I A S S A Riina Kirilova, tietosuoja- ja tietoturvapäällikkö 2 T I E TO S U O JA JA T I E TOT U RVA L L I S U U S O M N I A S S A 3 TIETOSUOJA JA TIETOTURVA Tietoturva Koskee kaikkea suojattavaa tietoa On tietojen, tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen suojaamista

Lisätiedot

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000

sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ puhelin (vaihde) 019 264 5000 puhelin (vaihde) 019 264 5000 TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja - Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Lisätiedot

Termit. Tietosuojaseloste

Termit. Tietosuojaseloste Termit Rekisteriksi määritellään mikä tahansa jäsennelty henkilötietoja sisältävä tietojoukko, esimerkiksi asiakastai markkinointirekisteri, josta on mahdollista saada tietoja tietyin perustein ja kohtuullisella

Lisätiedot

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste 1. Rekisterin nimi Varustekorttirekisteri 2. Rekisterinpitäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 3. Rekisterin vastuuhenkilö Palomestari Kalle

Lisätiedot

Postinumero Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava

Postinumero Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos Postiosoite PL 450 Postinumero 00056 Puhelin 020 634 11 Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki 2 Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Lisätiedot

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa Lakiklinikka Kuntamarkkinat, 14.9.2017 Ida Sulin Miksi uudistus? Tietosuojavaltuutettu 5.4.2016: Tarvitaan vankka säännöstö, joka varmistaa,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite EU:n tietosuoja-asetus Vaikutukset ja toimeenpano Etelä-Savossa TF

Kaupunginhallitus Liite EU:n tietosuoja-asetus Vaikutukset ja toimeenpano Etelä-Savossa TF Kaupunginhallitus 4.12.2017 Liite 1 203 EU:n tietosuoja-asetus Vaikutukset ja toimeenpano Etelä-Savossa TF EU:n yleinen tietosuoja-asetus EU:n yleinen tietosuoja-asetus hyväksyttiin keväällä 2016 (14.4.2016

Lisätiedot

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 4.3.2013 1. Rekisterinpitäjä Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö 04401 Järvenpää Lasten ja nuorten palvelualueelle perhesosiaalityön palveluihin

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 1/2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Kuopion

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidylle annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä

Lisätiedot

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Laatimispvm: 13.6.2014. Sosiaali- ja terveystoimi PL 43, 67101 KOKKOLA 06-828 9111 (vaihde) www.kokkola.fi

Laatimispvm: 13.6.2014. Sosiaali- ja terveystoimi PL 43, 67101 KOKKOLA 06-828 9111 (vaihde) www.kokkola.fi TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 13.6.2014 Rekisterin nimi Rekisterinpitäjä Kokkolan terveyskeskuksen päihdetyön rekisteri Kokkolan kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi PL

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Kansanterveystyön rekisteri / suun terveydenhuolto

Tietosuojaseloste / Kansanterveystyön rekisteri / suun terveydenhuolto Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Kansanterveystyön rekisteri / suun terveydenhuolto Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus

Lisätiedot

Postinumero Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava

Postinumero Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos Postiosoite PL 450 Postinumero 00056 Puhelin 020 634 11 Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki 2 Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Lisätiedot

Potilas -ja asiakastietojärjestelmien vaatimukset ja valvonta Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana

Potilas -ja asiakastietojärjestelmien vaatimukset ja valvonta Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana Potilas -ja asiakastietojärjestelmien vaatimukset ja valvonta Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana 26.5.2016 Yli-insinööri Antti Härkönen, Valvira Tietojärjestelmien valvonta Terveysteknologia-ryhmä

Lisätiedot

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri

Palvelutarpeen arvioinnin rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelut: perhepalvelujen johtaja

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Siun työterveys Oy Noljakantie 17a B Joensuu puh (puhelinpalvelu)

1. Rekisterinpitäjä Siun työterveys Oy Noljakantie 17a B Joensuu puh (puhelinpalvelu) TIETOSUOJASELOSTE 1 Rekisterin/palvelun nimi: POTILASREKISTERI Tiedonanto laadittu (pvm): 29.3.2019 1. Rekisterinpitäjä Siun työterveys Oy Noljakantie 17a B 80130 Joensuu puh. 013 245 6000 (puhelinpalvelu)

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste / potilasrekisteri

Rekisteri- ja tietosuojaseloste / potilasrekisteri NAANTALIN KAUPUNKI 1 Rekisteri- ja tietosuojaseloste / potilasrekisteri Henkilötietolain (523/99) 10 mukainen rekisteriseloste REKISTERIN NIMI Potilasrekisteri REKISTERINPITÄJÄN NIMI Sosiaali- ja terveysvirasto,

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.2.2014 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus 2601111-1 Yhteystiedot Puh: 040-186 2222,

Lisätiedot

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä 1 Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä Hallitussihteeri Päivi Salo 2 Taustaa hallituksen esitys (HE 253/2006 vp) hyväksytty eduskunnassa 12.12.06 laki (159/2007)

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus Tietoarkiston näkökulmasta. Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaari Arja Kuula-Luumi Kehittämispäällikkö

Tietosuoja-asetus Tietoarkiston näkökulmasta. Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaari Arja Kuula-Luumi Kehittämispäällikkö Tietosuoja-asetus Tietoarkiston näkökulmasta Aila ja aineistojen jatkokäyttö -seminaari 17.9.2018 Arja Kuula-Luumi Kehittämispäällikkö 2 Sisältö Tietosuoja-asetuksesta yleisesti Tietoarkiston käytäntöjen

Lisätiedot

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI

1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri. Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja PL ESPOON KAUPUNKI TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Laatimispäivä: 20.12.2016 REKISTERITIEDOT 1. Rekisterin nimi Kunnan alueelle sijoitettujen lasten valvontarekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen ("Tietosuoja-asetus") edellyttämiä tietoja rekisteröidylle.

Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen (Tietosuoja-asetus) edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YLEISTÄ Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen ("Tietosuoja-asetus") edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. 2 REKISTERINPITÄJÄ JA REKISTERINPITÄJÄN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Tietosuojaseloste: Huumausainerekisteri

Tietosuojaseloste: Huumausainerekisteri Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste: Huumausainerekisteri 1. Rekisterin nimi Huumausainerekisteri 2. Rekisterinpitäjä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 3. Rekisteriasioista

Lisätiedot

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Kotipalvelu Verenpisara avoin yhtiö Satakunnankatu 7 78300 Varkaus kotipalvelu@verenpisara.fi Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa: www.kotipalveluverenpisara.fi Piironen Tarja

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679

TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679 TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679 Laatimispäivä 24.5.2018 1 pitäjä Nimi Etelä-Pohjanmaan liitto Osoite Kampusranta 9 C, PL 109, 60101 Seinäjoki

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste. Yksityiset perhepäivähoitajat

Rekisteri- ja tietosuojaseloste. Yksityiset perhepäivähoitajat REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 SISÄLTÖ 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ 4 REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS 5 REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ 6 REKISTERIN

Lisätiedot