Tietosuoja-asetus (GDPR)

Save this PDF as:
Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietosuoja-asetus (GDPR)"

Transkriptio

1 Webinaari 24.5.

2 Tietosuoja-asetus (GDPR)

3 Yleistä Voimaan Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa euroa tai 4 % liikevaihdosta), vahingonkorvausvastuu henkilölle tai henkilötietojen käsittelykielto Tässä esityksessä käydään läpi muutamia tärkeitä velvoitteita, mutta ei kaikkia tietosuoja-asetuksen asettamia velvoitteita. Lisätietoja tietosuoja-asetuksesta esimerkiksi Tietosuojavaltuutetulta tai Suomen Yrittäjien tietosuojaoppaasta

4 Mitä henkilötieto on? Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat siten esimerkiksi nimi, puhelinnumero, osoite, kuva ja IP-osoite. Henkilörekisteri on mitä tahansa jäsenneltyä henkilötietoa sisältävä tietojoukko

5 Tietosuojaperiaatteet Tietosuoja-asetuksessa määriteltyjä tietosuojaperiaatteita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa. Tietosuojaperiaatteita ovat kiteytetysti (Lähde: EK:n Mikko Nyyssölä) 1. Lainmukaisuus, kohtuullisuus, läpinäkyvyys osoitusvelvollisuus: esim. selosteen laatiminen, tiedottaminen rekisteröidyille, sisäinen ohjeistus, henkilöstön koulutus ja tietotilinpäätös 2. Käyttötarkoitussidonnaisuus 3. Tietojen minimointi 4. Täsmällisyys 5. Säilytyksen rajoittaminen 6. Eheys ja luottamuksellisuus

6 Henkilötietojen käsittelyn laillisuus Henkilötietojen käsittelylle oltava aina laista löytyvä peruste Perusteita ovat oikeutettu etu, suostumus, sopimus, lakisääteinen velvoite, elintärkeä tai yleinen etu tai julkinen tehtävä Henkilötietojen käsittelylle hyvä hakea suostumus esimerkiksi autokouluopetussopimusta laadittaessa

7 Henkilötietojen käsittelyn arviointi Dokumentoi henkilötietojen käsittelyn toimintatavat keräämisestä hävittämiseen Trafin ohje: Oppilaskirjanpitoa on säilytettävä 5 vuotta Arvioi henkilötietojen käsittelyyn liittyvät riskit ja toimenpiteet riskien minimoimiseksi (mikäli riskitaso korkea vaikutusten arviointi)

8 Henkilötietojen kerääminen ja seloste käsittelytoimista Rekisteröidylle tulee kertoa, kuinka tietoja kerätään ja kuinka niitä käytetään Jos rekisterissä olevia henkilötietoja ei ole saatu rekisteröidyltä itseltään, rekisterinpitäjän toimitettava rekisteröidylle määrätyt tiedot Yrityksen tulee lisäksi laatia ja pitää saatavilla seloste käsittelytoimista Asianmukaisen tietosuojaselosteen laatiminen ja informointi voi täyttää nämä velvoitteet (esim. Innowise Oy:n laatima tietosuojaselostemalli)

9 Henkilötietojen käsittelyn ulkoistus Varmista, että henkilötietojen käsittelyyn liittyvät ulkoistussopimukset vastaavat tietosuoja-asetuksessa säädettyjä ehtoja Ota tietosuoja-asetus huomioon myös muissa sopimuksissa ja hankinnoissa.

10 Rekisteröityjen oikeudet Varmista, että yrityksesi noudattaa tietosuoja-asetuksessa määriteltyjä rekisteröityjen oikeuksia Rekisteröidyillä on mm. oikeus saada läpinäkyvästi tietoa henkilötietojen käsittelystä saada pääsy tietoihin tietojen poistamiseen ja oikaisemiseen, siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, rajoittaa tietojen käsittelyä ja tulla unohdetuksi Mikäli entisellä oppilaalla oikeus tulla unohdetuksi, ei oppilaskirjanpidon säilyttämisaikaa (5 vuotta) tarvitse noudattaa ko. oppilaan osalta

11 Tietoturva Käy läpi tietoturvaan liittyvät käytännöt ja tee tarvittavat muutokset. Valmistaudu ilmoittamaan henkilötietojen tietoturvaloukkauksista (72 tunnin sääntö).

12 Tietosuojavastaava ja johtava valvontaviranomainen Selvitä, pitääkö yrityksesi nimittää tietosuojavastaava. Mikäli tietosuojavastaavaa ei tarvita, nimitä kuitenkin tietosuojaasioista vastaava henkilö

13 Kiitos! Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy OTM Mikko Hanni

Koulutuskiertue

Koulutuskiertue Koulutuskiertue 10.4. 12.4. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä Siirtymäaika päättyy 25.5.2018 Turvallisuuskulttuuri riskiperusteinen lähestymistapa Yksityisyyden suojan kunnioitus Selosteet,

Lisätiedot

V-S Piiri / Täyskäsi / Alma. Tietosuojauudistus

V-S Piiri / Täyskäsi / Alma. Tietosuojauudistus 030218 V-S Piiri / Täyskäsi / Alma Tietosuojauudistus Uudistuksen tavoite ja tarkoitus EU:n tietosuoja-asetuksen tarkoituksena on yhtenäistää tietosuojakäytäntöjä ja helpottaa jokaisen EU:n kansalaisen

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus

Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus Lauri Havia & Lauri Lahoniitty TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 27.2.2018 Jäsenyys Jäsenyyteen vaaditaan aina vähintään: 1. jäseneksi hakevan henkilökohtainen

Lisätiedot

GDPR Tietosuoja-asetus

GDPR Tietosuoja-asetus GDPR Tietosuoja-asetus Juuse Montonen Arter Oy 1 2 GDPR 25.5.2018 # o l e t k o v a l m i s EU:n yleinen tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018 alkaen Korvaa henkilötietolain Suojaa EUkansalaisten henkilötietoja

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679

EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 9.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäivät, Vaasa Lakimies Anna Johansson,

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille Annika Tuomala ja Ismo Malinen 21.11.2017 Taustaksi: Valokuva henkilötietona Henkilötieto: kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan

Lisätiedot

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Uusi tietosuojaasetus käytännössä MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Sisältö EU tietosuoja-asetus Henkilörekisteri Asetuksen tavoitteet Yksilön oikeudet Yksilön oikeudet käytännössä Suostumus henkilötietojen

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY.

EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY. MITÄ EU:N TIETOSUOJA-ASETUS TARKOITTAA EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteen on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Muuttuiko mikään?

EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Muuttuiko mikään? EU:n yleinen tietosuoja-asetus Muuttuiko mikään? Kito ry:n teemapäivät 28.9.2018 Tampere-talo Mikko Tähkänen Lakimies, Kirkon keskusrahaston tietosuojavastaava Tietosuojaa koskevaa lainsäädäntö Tietosuojaa

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä Siirtymäaika päättyi 25.5.2018 HE tietosuojalaiksi 1.3.2018 Turvallisuuskulttuuri riskiperusteinen lähestymistapa Yksityisyyden

Lisätiedot

5 (+2) STEPPIÄ, JOTKA PK-YRITTÄJÄN TULEE LAITTAA KUNTOON ENNEN TOUKOKUUTA 2018

5 (+2) STEPPIÄ, JOTKA PK-YRITTÄJÄN TULEE LAITTAA KUNTOON ENNEN TOUKOKUUTA 2018 5 (+2) STEPPIÄ, JOTKA PK-YRITTÄJÄN TULEE LAITTAA KUNTOON ENNEN TOUKOKUUTA 2018 Tietosuoja-asetus tulee varaudu oikein 15.12.2017 Crazy Town & Y-Studio Pekka Vepsäläinen Tikkasec Oy Pekka Vepsäläinen +358

Lisätiedot

Tietoturva yhdistyksessä

Tietoturva yhdistyksessä Tietoturva yhdistyksessä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679 Astunut voimaan 27.4.2016 Aletaan soveltaa 25.5.2018 EU:n tietosuoja-asetus: Asetuksen ja velvoitteiden noudattamista tuetaan

Lisätiedot

EU:n TIETOSUOJA-ASETUS. Jyty Vaasa Liisa Nikkilä Laihian kunta asianhallintasihteeri, tietosuojavastaava

EU:n TIETOSUOJA-ASETUS. Jyty Vaasa Liisa Nikkilä Laihian kunta asianhallintasihteeri, tietosuojavastaava EU:n TIETOSUOJA-ASETUS Jyty Vaasa 23.4.2018 Liisa Nikkilä Laihian kunta asianhallintasihteeri, tietosuojavastaava GDPR General Data Protection Regulation Asetus (EU) 2016/679 tuli voimaan keväällä 2016

Lisätiedot

Mikä GDPR? General Data Protection Regulation

Mikä GDPR? General Data Protection Regulation Mikä GDPR? General Data Protection Regulation EU:n yleinen tietosuoja-asetus Koskee kaikkea henkilötietojen käsittelyä EU:n jäsenvaltioissa Siirtymäaika menossa Sovelletaan 25.5.2018 alkaen Tavoitteena

Lisätiedot

EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS (GDPR)

EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS (GDPR) EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS (GDPR) Suomen Nyrkkeilyliitto ry Opas seuroille 18.5.2018 SUOMEN NYRKKEILYLIITTO FINNISH BOXING FEDERATION EU:n uusi tietosuoja-asetus, jonka tavoitteena on lisätä henkilötietojen

Lisätiedot

IF-INFO MEKLAREILLE

IF-INFO MEKLAREILLE If IF-INFO MEKLAREILLE 20.3.2018 IF-INFO MEKLAREILLE Mitä If järjestää Skype-palavereja, joiden aiheisiin meklarit vaikuttavat Ifissä on paljon asiantuntemusta, joka saadaan näin tehokkaasti esille Toimii

Lisätiedot

Eu:n uusi tietosuojaasetus

Eu:n uusi tietosuojaasetus Eu:n uusi tietosuojaasetus (gdpr) Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliittto Opas seuroille 5/2018 Mikä on gdpr? EU:n uusi tietosuoja-asetus, jonka tavoitteena on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta

Lisätiedot

Fintech-yrityksen tietosuoja: Tietosuoja-asetus Markus Myhrberg

Fintech-yrityksen tietosuoja: Tietosuoja-asetus Markus Myhrberg Fintech-yrityksen tietosuoja: Tietosuoja-asetus Markus Myhrberg 26.1.2017 Sääntely-ympäristö Henkilötietolaki Perustuslaki EIS, EU perusoikeuskirja GDPR (PSD2) Työelämän tietosuojalaki Tietoyhteiskuntakaari

Lisätiedot

Mitä kyselytutkimuksia suunnittelevien tulee tietää tietosuojasta?

Mitä kyselytutkimuksia suunnittelevien tulee tietää tietosuojasta? Mitä kyselytutkimuksia suunnittelevien tulee tietää tietosuojasta? EU Tietosuoja-asetuksen vaikutuksia 7.5.2018 Esityksen nimi / Tekijä 1 SISÄLTÖ 1) Yleistä 2) Suostumus 3) Katoanalyysi 7.5.2018 Esityksen

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? 1 Seloste käsittelytoimista Tietosuoja-asetus vaatii Sisäiseen käyttöön Rekisterinpitäjä rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan nimi

Lisätiedot

EU:n uusi tietosuoja-asetus tulee, oletko valmis? KEUKE Markus Myhrberg

EU:n uusi tietosuoja-asetus tulee, oletko valmis? KEUKE Markus Myhrberg EU:n uusi tietosuoja-asetus tulee, oletko valmis? KEUKE 20.3.2018 Markus Myhrberg Uudistuva tietosuojasääntely Mistä on kyse ja mikä muuttuu? Sääntelykehys Keskeiset käsitteet Rekisteröityjen oikeudet

Lisätiedot

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry Ylitarkastaja Anna Hänninen

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry Ylitarkastaja Anna Hänninen EU:n tietosuoja-asetus: Mitä uusi yleinen tietosuoja-asetus edellyttää organisaatiolta? Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry 13.2.2017 Ylitarkastaja Anna

Lisätiedot

EU TIETOSUOJA- ASETUS

EU TIETOSUOJA- ASETUS EU TIETOSUOJA- ASETUS BMF Kevätseminaari 18.4.2018 19.4.2018 EU tietosuoja-asetus / BMF kevätseminaari 1 MIKÄ ON HENKILÖTIETO? Luonnollista henkilöä koskeva tieto Nimi, henkilötunnus (suorat tunnisteet)

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava

EU-tietosuoja-asetus Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava EU-tietosuoja-asetus 26.10.2017 Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava Esityksen sisältö Esittäytyminen Johdanto Tietosuojavastaava Tietosuoja-asetuksen periaatteita Rekisteröidyn oikeuksia Käytännössä

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela,

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela, EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset Tietosuojavastaava Outi Salmela, 14.5.2018 EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen

Lisätiedot

Kolarin kunnan tietosuojapolitiikka

Kolarin kunnan tietosuojapolitiikka Kolarin kunnan tietosuojapolitiikka Kunnanhallitus 8.5.2018 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Käsitteet... 3 3. Tietosuoja... 4 3.1 Tietosuojan määritelmä... 4 3.2 Tietosuojan tavoitteet ja periaatteet... 4

Lisätiedot

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri Henkilötietojen käsittely ja GDPR:n vaikutukset GDPR Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri 16.10.18 Teija Karvonen Perusturvan tietosuojavastaava Esityksen

Lisätiedot

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa Lakiklinikka Kuntamarkkinat, 14.9.2017 Ida Sulin Miksi uudistus? Tietosuojavaltuutettu 5.4.2016: Tarvitaan vankka säännöstö, joka varmistaa,

Lisätiedot

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus mikä muuttuu? Ville Vainio, OTM, Asianajotoimisto Applex Oy

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus mikä muuttuu? Ville Vainio, OTM, Asianajotoimisto Applex Oy Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus mikä muuttuu? Ville Vainio, OTM, Asianajotoimisto Applex Oy Applex Attorneys - All rights reserved Sisältö Tietosuojalainsäädännön peruskäsitteet ja toimijat

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus mikä muuttuu ja mitä yhdistystoiminnassa tulee huomioida?

Tietosuoja-asetus mikä muuttuu ja mitä yhdistystoiminnassa tulee huomioida? Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 10.2.2018 Anna-Sofia Kivi Castrén & Snellman Tietosuoja-asetus mikä muuttuu ja mitä yhdistystoiminnassa tulee huomioida? Castrén & Snellman 1 Asetus voimaan 25.5.2018 Sääntelymuotona

Lisätiedot

GDPR. Timo Kokkonen Webinaari

GDPR. Timo Kokkonen Webinaari GDPR Timo Kokkonen Webinaari 8.5.2018 EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) General Data Protection Regulation Siirtymäaika päättyy 25.5.2018 Korvaa nykyisen Henkilötietolain (1999/523) Asetusta täydentämään tulee

Lisätiedot

Tietosuojavaltuutetun toimiston tietoisku

Tietosuojavaltuutetun toimiston tietoisku Tietosuojavaltuutetun toimiston tietoisku Ylitarkastaja Raisa Leivonen Etiikan päivät 15.3.2018 1 Tietosuoja-asetus Ryhdytään soveltamaan 25.5.2018 Kaikissa jäsenvaltioissa suoraan sovellettavaa oikeutta,

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus. Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia

EU-tietosuoja-asetus. Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia EU-tietosuoja-asetus 26.9.2016 EU:n perusoikeuskirja EU:n perusoikeuskirjan 8 artikla: 1. Jokaisella on oikeus henkilötietojen suojaan. 2. Tietojen käsittelyn on oltava asianmukaista ja sen on tapahduttava

Lisätiedot

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus Helpten Oy Tietosuojaseloste Päivitetty: 20.5.2018 Päivitetty viimeksi 20.5.2018 Kattavuus Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan Helpten Oy:n tietosuojaperiaatteista, tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Autoliiton liittokokous 19.5.2018 Aleksi Nieminen HR Legal Services Oy Sisältö Tietosuoja-asetus taustat ja vaikutukset Keskeiset käsitteet ja roolit Henkilötietojen käsittely

Lisätiedot

Strafican tietosuojakäytäntö

Strafican tietosuojakäytäntö Strafican tietosuojakäytäntö (Voimaantulopäivä: 25. toukokuuta 2018) Strafica on päivittänyt tietosuojakäytäntöjään 25.5.2018 voimaan astuvan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimusten mukaiseksi (josta

Lisätiedot

Kokonaiskuva tietosuoja-asetuksesta General Data Protection Regulation,GDPR

Kokonaiskuva tietosuoja-asetuksesta General Data Protection Regulation,GDPR Kokonaiskuva tietosuoja-asetuksesta General Data Protection Regulation,GDPR Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. EU:n yleinen tietosuoja-asetus Voimaan 24.5.2016 2 vuoden siirtymäaika 25.5.2018 henkilötietojen

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki Timo Mutalahti, konsernilakimies

Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki Timo Mutalahti, konsernilakimies Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki 25.4.2018 Timo Mutalahti, konsernilakimies 1 GDPR EU:n yleinen tietosuoja-asetus eli GDPR Siirtymäkausi päättyy ja soveltaminen alkaa 25.5.2018 Monet

Lisätiedot

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

TIETOSUOJAKOULUTUS. Hilkka Lehtinen Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla Kosti ry

TIETOSUOJAKOULUTUS. Hilkka Lehtinen Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla Kosti ry GDPR 25.5.2018 TIETOSUOJAKOULUTUS Hilkka Lehtinen Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla Kosti ry Tull u t voim aan 25.4.201 6 Sove l taminen alkaa 25.5. 2 0 1 8 EU:N YLEINEN TIETOSUOJA -ASETUS

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus 2016

EU:n tietosuoja-asetus 2016 EU:n tietosuoja-asetus 2016 Miten varautua siirtymäajan päättymiseen 25.5.2018 Henkilötietojen jin ja jang Yksilön perusoikeudet ja vapaudet Digitaalitalouden edistäminen ja tietojen vapaa liikkuvuus EU:n

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus

EU:n tietosuoja-asetus EU:n tietosuoja-asetus Pvm 13.4.2018 Sivu 1 GDPR Mitä se on? General Data Protection Regulation Yleinen tietosuoja-asetus EU-parlamentin ja Neuvoston asetus 2016/679 annettu 27.4.2016, toimeenpano alkaa

Lisätiedot

Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka

Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka Eläketurvakeskus Tietosuojapolitiikka 1 (5) Eläketurvakeskuksen tietosuojapolitiikka Eläketurvakeskus Tietosuojapolitiikka 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Tietosuojatoimintaa ohjaavat tekijät...

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus Matti Sarmela

EU:n tietosuoja-asetus Matti Sarmela EU:n tietosuoja-asetus 10.11.2017 Matti Sarmela Asetuksen voimaanastuminen Euroopan parlamentti ja neuvosto antoivat keväällä 2016 yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (EU). Asetuksella kumotaan EU:n

Lisätiedot

EU:n uusi tietosuoja-asetus

EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR EU:n uusi tietosuoja-asetus Mikä on uusi tietosuoja-asetus? Miten asetus vaikuttaa tapahtumien järjestämiseen? Juho Harmaa Lyyti Oy Asetuksen tavoite: Jokaisella on oikeus suojata henkilökohtaiset

Lisätiedot

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy Sibeliuksenkatu 15 B, Järvenpää Puh Fax Sähköposti:

Asianajotoimisto J. Rajamäki Oy Sibeliuksenkatu 15 B, Järvenpää Puh Fax Sähköposti: Puh 09 271 5507 Fax 09 271 0523 Sähköposti: asianajotoimisto@rajamakico.fi Tulevaisuuden Isännöinti 2018 Asianajaja, varatuomari Pasi Orava General Data Protection Regulation Voimaantulo 25.5.2018 173

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

Tietotilinpäätös osoitusvelvollisuuden toteuttamisessa

Tietotilinpäätös osoitusvelvollisuuden toteuttamisessa Tietotilinpäätös osoitusvelvollisuuden toteuttamisessa Esitys perustuu Kati Suojasen ja Minna Järvisen kehittämistyöhön Tietotilinpäätös sen prosessit, toimijat ja rakenne vuodelta 2018 Juhta/VAHTI työpaja

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus yhdistyksen kannalta mikä muuttuu?

Tietosuoja-asetus yhdistyksen kannalta mikä muuttuu? Tietosuoja-asetus yhdistyksen kannalta mikä muuttuu? PRH:n yhdistysinfo 22.5.2018 Jonatan Seeskari Castrén & Snellman 1 HENKILÖTIETOJEN TAUSTALLA ON YKSILÖ TIETOSUOJA ON HÄNEN PERUSOIKEUTENSA Keskeinen

Lisätiedot

Sisällysluettelo: TIETOSUOJAPOLITIIKKA 1 (6)

Sisällysluettelo: TIETOSUOJAPOLITIIKKA 1 (6) TIETOSUOJAPOLITIIKKA 1 (6) Vahvistettu Lapin yliopiston rehtorin päätöksellä 22.12.2018 Lapin yliopiston tietosuojapolitiikka Sisällysluettelo: 1. Johdanto... 2 2. Tietosuojapolitiikan kattavuus, tavoitteet

Lisätiedot

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa Katja Mäkilä 19.1.2018 Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja = Yksityisyyden suojelu henkilötietoja

Lisätiedot

TIETOSUOJA JA TIETOTURVA PIETARSAARENSEUDUN SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ

TIETOSUOJA JA TIETOTURVA PIETARSAARENSEUDUN SEURAKUNTAYHTYMÄSSÄ TIIVISTELMÄ Dokumentti sisältää Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymän tietosuojan ja tietoturvan ohjaavan dokumentaation, kuten tietosuoja- ja tietoturvapolitiikat sekä niihin liittyvät määräykset. Yhtymä,

Lisätiedot

Kolarin Vuokra-asunnot Oy Tietosuojapolitiikka

Kolarin Vuokra-asunnot Oy Tietosuojapolitiikka Sivu 1 / 7 Kolarin Vuokra-asunnot Oy Tietosuojapolitiikka Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n hallitus 22.8.2018 Sivu 2 / 7 Sisällys Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Käsitteet... 4 2.1 Henkilötieto... 4 2.2 Henkilötietojen

Lisätiedot

MITÄ OPETTAJAN TULEE TIETÄÄ TIETOSUOJA-ASETUKSESTA?

MITÄ OPETTAJAN TULEE TIETÄÄ TIETOSUOJA-ASETUKSESTA? MITÄ OPETTAJAN TULEE TIETÄÄ TIETOSUOJA-ASETUKSESTA? D I G I O P P I M I S E N A R E E N A 2 7. 1 1. 2 0 1 8 Henriikka Hannula, OTM linkedin.com/in/henriikkahannula/ TIETOSUOJAN TARKOITUKSENA ON SUOJATA

Lisätiedot

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate SISÄLLYSLUETTELO Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate 7.5.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS... 4 1.2 REKISTERÖIDYN OIKEUDET... 4 1.3 TIETOSUOJA-ASETUKSEEN VALMISTAUTUMINEN... 4 2. INFORMAATIOVELVOITE...

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tapani Rinne Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus Immo Aakkula Arkistointi

Tietosuoja-asetus Immo Aakkula Arkistointi Tietosuoja-asetus Immo Aakkula 31.10.2017 Arkistointi Tietosuoja-asetus arkistointi Lähtökohdat Henkilötietolaki poistuu 25.5.2018 Asetus koskee keskeisimmiltä osin suoraan arkistoja Asetusta täydennetään

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tietosuojavastaava Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Tietosuojatehtävät. Järvenpään kaupungissa

Tietosuojatehtävät. Järvenpään kaupungissa Tietosuojatehtävät Järvenpään kaupungissa Järvenpään kaupunki Tietosuojavastaava 9.4.2018 Rekisterinpitäjä on Järvenpään kaupunki ja sen lautakunnat Rekisterinpitäjää edustaa palvelualueiden johto Rekisterinpitäjällä

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2018

Salon kaupunki / /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Käsittele ja säilytä henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille

Käsittele ja säilytä henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille Käsittele ja säilytä henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille Infon sisältö 1. Mitä EU:n tietosuoja-asetuksella tarkoitetaan 2. Keskeiset käsitteet 3. Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2018

Salon kaupunki / /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä?

GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä? GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä? Laura Tarhonen Privacy Manager Sanoma Oyj 8.6.2017 IAB Tietosuojaseminaari Kuvat: unsplash.com / esimerkkisivustot ja palvelut 2 Seitsemän asiaa, jotka voit

Lisätiedot

HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tietosuojapolitiikka

HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tietosuojapolitiikka HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tietosuojapolitiikka 17.4.2018 versio 1.1 1(6) Sisällys 1 Tarkoitus ja taustaa... 3 2 Sovellettava lainsäädäntö ja määritelmät... 3 2.1 Lainsäädäntö... 3 2.2

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU 1 EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen järjestötoiminnassa GDPR = General Data Protection Regulation = EU:n tietosuoja-asetus = Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Jari Ala-Varvi 03 / 2017 30.3.2017 1 Miksi? GDPR tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2016 ja siirtymäaika päättyy 24.5.2018 Perusoikeuksien suoja monimutkaistuvassa

Lisätiedot

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

Mitä tulisi huomioida henkilötietoja luovutettaessa? Maarit Huotari VM JUHTA/VAHTI-työpaja

Mitä tulisi huomioida henkilötietoja luovutettaessa? Maarit Huotari VM JUHTA/VAHTI-työpaja Mitä tulisi huomioida henkilötietoja luovutettaessa? Maarit Huotari VM JUHTA/VAHTI-työpaja 12.2.2018 Mitä pitää huomioida? Oikeuksien perusta Julkisuuslaki Tietosuojalainsäädäntö Mitä tämä tarkoittaa?

Lisätiedot

1 Tietosuojapolitiikka

1 Tietosuojapolitiikka Tietosuojapolitiikka 1 2 Sisällys Johdanto... 3 Vastuut ja organisoituminen... 3 Periaatteet... 4 Lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys... 4 Käyttötarkoitussidonnaisuus ja tietojen minimointi...

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja käyttäjäturvallisuus sovelluskehityksen keskiössä

Asiakaskokemus ja käyttäjäturvallisuus sovelluskehityksen keskiössä Asiakaskokemus ja käyttäjäturvallisuus sovelluskehityksen keskiössä Ota Digisti asiantuntijapäivät 1.11.2017, Jyväskylä Tuukka Laava, projektityöntekijä tuukka.laava@jamk.fi Herätyksen ajastus Herätys

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari Pori, 15.2.2018 Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

Miten tietosuoja-asetuksen soveltamisen osalta on edetty? Havaintoja ja parhaita käytäntöjä-

Miten tietosuoja-asetuksen soveltamisen osalta on edetty? Havaintoja ja parhaita käytäntöjä- Miten tietosuoja-asetuksen soveltamisen osalta on edetty? Havaintoja ja parhaita käytäntöjä- Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden teemaviikko Tietosuojapäivä 9.10.2018 klo 10.10.-10.40, Tietosuoja-asetuksen

Lisätiedot

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta Digiturvan työpaja 3, 20.5.2019 Helena Eronen, tietosuojavastaava, UEF Mitkä kaikki ovat henkilötietoja ja mitä on henkilötietojen käsittely 20.5.2019 2 Henkilötiedon

Lisätiedot

GDPR General Data Protection Regulation KOKEMUKSET JA KUINKAS JATKETAAN

GDPR General Data Protection Regulation KOKEMUKSET JA KUINKAS JATKETAAN GDPR General Data Protection Regulation KOKEMUKSET JA KUINKAS JATKETAAN TIETOSUOJA-ASETUS Kuinka Bisnode täyttää tietosuoja-asetuksen vaatimukset Agenda Bisnode lyhyt esittely Taustaa Kuinka valmistaudumme

Lisätiedot

Käsittele ja säilytä yhdistyksen henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille koulutus Rovaniemi 14.5.

Käsittele ja säilytä yhdistyksen henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille koulutus Rovaniemi 14.5. Käsittele ja säilytä yhdistyksen henkilötietoja oikein - EU:n tietosuoja-asetus tuo velvoitteita yhdistyksille koulutus Rovaniemi 14.5.2018 Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys Toimeksi

Lisätiedot

Attendo Finland Oy (ja sen konserniyhtiöt) YLEINEN TIETOSUOJASELOSTE EU:n yleinen tietosuoja-asetus

Attendo Finland Oy (ja sen konserniyhtiöt) YLEINEN TIETOSUOJASELOSTE EU:n yleinen tietosuoja-asetus Sisältö Henkilötietojen käsittely Attendolla... 1 Henkilötietojen käsittelyn yleisperiaatteet... 2 Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme?... 2 Miksi käsittelemme henkilötietojasi?... 3 Millä perusteella

Lisätiedot

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Tietosuoja tutkimustoiminnassa; EU:n yleinen tietosuoja-asetus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun FUAS-liittouman tutkimusetiikkaseminaari 4.4.2017 Ylitarkastaja Anna Hänninen

Lisätiedot

1. Yleiset Periaatteet

1. Yleiset Periaatteet 1. Yleiset Periaatteet 1 Esityksen runko Asetuksen soveltamisala Periaatteet Käsittelyn lainmukaisuus Käsittelyn lailliset perusteet 2 Soveltamisala 3 Soveltamisala Henkilötieto = tunnistettuun tai tunnistettavissa

Lisätiedot

SUOMEN AKATEMIAN TIETOSUOJAPOLITIIKKA

SUOMEN AKATEMIAN TIETOSUOJAPOLITIIKKA AKA/7/07.01.10/2018 5.12.2018 SUOMEN AKATEMIAN TIETOSUOJAPOLITIIKKA 2 (7) Sisällys Johdanto... 3 Vastuut ja organisoituminen... 3 Tietosuojaperiaatteet... 4 Lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys...

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (2016/679)

EU:n tietosuoja-asetus (2016/679) EU:n tietosuoja-asetus (2016/679) Valtakunnalliset tutkimushoitaja- ja tutkimuskoordinaattoripäivät 17.3.2017 Helsinki Jaana Riikonen, tietosuojavastaava Puhummeko yhteistä kieltä? Tietosuojalla tarkoitetaan

Lisätiedot

TIETOSUOJAOHJE PARTIOLIPPUKUNNILLE

TIETOSUOJAOHJE PARTIOLIPPUKUNNILLE TIETOSUOJAOHJE PARTIOLIPPUKUNNILLE Henkilötietojen käsittely partiossa www.partio.fi/tietosuoja Tietosuoja-asetus (#GDPR) Tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation) tarkoituksena on parantaa

Lisätiedot

General Data Protection Regulation, GDPR. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset pk-yrittäjän näkökulmasta Juha Oravala D-Fence Oy

General Data Protection Regulation, GDPR. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset pk-yrittäjän näkökulmasta Juha Oravala D-Fence Oy General Data Protection Regulation, GDPR Tietosuoja-asetuksen vaikutukset pk-yrittäjän näkökulmasta Juha Oravala D-Fence Oy 040 848 12 45 Ohjelma Mistä on kysymys? Mitä muutos tarkoittaa? Mitä se aiheuttaa

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattiyhdistyksen toimintaan

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattiyhdistyksen toimintaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattiyhdistyksen toimintaan 21.4.2018 TJS Opintokeskus Akavan ja STTK:n yhteinen koulutus- ja kehittämisorganisaatio Tuemme liittoja järjestötoiminnassa, työsuojelussa

Lisätiedot

Asukkaan oikeus omaan dataan ja GDPR asuntoosakeyhtiössä. Ilmastoviisaat taloyhtiöt työpaja 1 Asukkaan MyData

Asukkaan oikeus omaan dataan ja GDPR asuntoosakeyhtiössä. Ilmastoviisaat taloyhtiöt työpaja 1 Asukkaan MyData Asukkaan oikeus omaan dataan ja GDPR asuntoosakeyhtiössä Ilmastoviisaat taloyhtiöt työpaja 1 Asukkaan MyData 12.3.2019 EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR Tietosuoja-asetuksen tavoitteena on, että kansalaiset

Lisätiedot

Karelia-ammattikorkeakoulun tietosuojapolitiikka

Karelia-ammattikorkeakoulun tietosuojapolitiikka 1 Karelia-ammattikorkeakoulun tietosuoja- ja tietoturvaryhmän laatima Versio: 26.1.2018 Käsitelty 20.2.2018 Karelia-ammattikorkeakoulun yhteistyö- ja työsuojelutoimikunnassa Karelia-ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea

EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea www.laurea.fi EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea FUASin etiikkaseminaari 4.4.2017 Laurea Kimmo Pettinen 2 Sisältö Tieto - henkilötieto GDPR:n vaikutukset Pääasiallinen

Lisätiedot

Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä. Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja

Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä. Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja 24.3.2018 Uusi tietosuoja-asetus Eu:n tietosuoja-asetusta tulee noudattaa 25.5.2018 alkaen

Lisätiedot

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo Tietosuoja fi-välitystoiminnassa Välittäjäinfo 13.12.2017 Fi-verkkotunnusten välitystoiminta Viestintävirastolle ilmoittautuneet välittäjät Yleistä tietosuoja-asetuksesta Tietosuoja-asetus (2016/679) korvaa

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

GDPR-pikaopas. Demand more. Puh

GDPR-pikaopas. Demand more. Puh 1 GDPR-pikaopas 2 GDPR-pikaopas EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR (general data protection regulation), on 25.5.2018 voimaan astuva henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö. Asetus sisältää 99

Lisätiedot

TIETOSUOJA JA PAIKALLISMUSEOT. Liisa Lohtander Suomen Kotiseutuliitto 2019

TIETOSUOJA JA PAIKALLISMUSEOT. Liisa Lohtander Suomen Kotiseutuliitto 2019 TIETOSUOJA JA PAIKALLISMUSEOT Liisa Lohtander Suomen Kotiseutuliitto 2019 TIETOSUOJA MUSEOISSA JA ARKISTOISSA EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn,

Lisätiedot

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta Fintech Breakfast 17.3.2017, Technopolis, Oulu Agenda I II Maksupalveludirektiivi (PSD2) mitä uutta? Yleinen tietosuoja-asetus PSD2 3 Maksupalveludirektiivi

Lisätiedot

Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta

Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta Marja Hamilo 29.11.2017 @marjahamilo 2 Teknologiateollisuus 1 Esityksen sisältö 1. Erot entiseen 2. Soveltamisohjeet 3. Kansallinen liikkumavara 4. Työelämän lainsäädäntö

Lisätiedot

OUKA/10235/ / Henkilörekisterin nimi Arava- ja korkotukilainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalinnan ja valvonnan rekisteri

OUKA/10235/ / Henkilörekisterin nimi Arava- ja korkotukilainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalinnan ja valvonnan rekisteri Rekisterin tiedot 1. Henkilörekisterin nimi Arava- ja korkotukilainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalinnan ja valvonnan rekisteri 2. Rekisterin pitäjä, yhdyskuntalautakunta Usean viranomaisen yhteisrekisteri

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus palokuntien kannalta

EU:n tietosuoja-asetus palokuntien kannalta EU:n tietosuoja-asetus palokuntien kannalta Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n tietosuoja-asetus

Lisätiedot

TIETOSUOJAILMOITUS DIDIVE-HANKE

TIETOSUOJAILMOITUS DIDIVE-HANKE TIETOSUOJAILMOITUS DIDIVE-HANKE Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Satakunnan Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Vastuuhenkilö GDPR Rekisteröidylle toimitettavat tiedot:

Lisätiedot

Tietosuojauudistus - Välityömarkkinat. Sanni Harju

Tietosuojauudistus - Välityömarkkinat. Sanni Harju Tietosuojauudistus - Välityömarkkinat Sanni Harju 1 EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR= General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 Tuli voimaan 24.5.2016. 2 vuoden siirtymäaika päättyy 25.5.2018,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIETOSUOJAPOLITIIKKA

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIETOSUOJAPOLITIIKKA JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIETOSUOJAPOLITIIKKA TIETOSUOJAPOLITIIKAN ALA JA TAVOITE Jyväskylän yliopisto käsittelee toiminnassaan henkilötietoja. Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa

Lisätiedot