1. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: b) Uudet liiketoimintamallit ovat korvanneet perinteisen musiikkimyynnin vähenemisen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: b) Uudet liiketoimintamallit ovat korvanneet perinteisen musiikkimyynnin vähenemisen."

Transkriptio

1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 1 Tehtävä 1. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Nimi: Henkilötunnus: Vastaa monivalintakysymyksiin merkitsemällä rastilla valitsemasi vaihtoehto alla olevaan taulukkoon. Kysymyksiin tulee vastata Digitaalisen musiikin markkinat ja kuluttajakäyttäytyminen -aineiston ja mahdollisten kysymystä edeltävien tekstiosuuksien perusteella. Oikeasta vastauksesta saa 1,5 pistettä ja väärästä vastauksesta menettää 0,75 pistettä. Tyhjän vastauksen arvo on 0 pistettä. Kussakin tehtävässä vain yksi oikea vaihtoehto a) b) c) 1. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: a) Uudet liiketoimintamallit ovat likimäärin korvanneet perinteisen musiikkimyynnin vähenemisen. b) Uudet liiketoimintamallit ovat korvanneet perinteisen musiikkimyynnin vähenemisen. c) Uudet liiketoimintamallit eivät ole korvanneet perinteisen musiikkimyynnin vähenemistä. 2. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: a) Vastaajien vähemmistö käytti latauskaupan ostoihin vähemmän tai yhtä paljon kuin viisi euroa kuukaudessa. b) Vastaajien vähemmistö käytti latauskaupan ostoihin enemmän kuin viisi euroa kuukaudessa. c) Vastaajien enemmistö käytti latauskaupan ostoihin noin viisi euroa kuukaudessa.

2 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 2 Kysymykset 3-4: Kyselytutkimuksessa latauskauppojen ja maksullisten tilauspalveluiden omaksumista tiedusteltiin kahdella täysin erillisellä kysymyksellä. Latauskauppojen omaksumista koskevaan kysymykseen vastanneiden lukumäärät ovat ikäryhmittäin seuraavat: alle 25 v. 262 kpl, v. 452 kpl, v. 274 kpl, v. 253 kpl, 55 v. ja yli 149 kpl. 3. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: a) vuotiaista 75 vastaajaa on omaksunut latauskaupan. b) vuotiaista 50 vastaajaa on omaksunut latauskaupan. c) vuotiaista 25 vastaajaa on omaksunut latauskaupan. 4. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: a) 53,2 % ylimmästä tuloryhmästä on omaksunut latauskaupan tai maksullisen tilauspalvelun. b) 37,4% ylimmästä tuloryhmästä on omaksunut latauskaupan tai maksullisen tilauspalvelun. c) Latauskaupan tai maksullisen tilauspalveluiden omaksuneiden kokonaismäärää ylimmästä tuloryhmästä ei voida varmuudella tietää. 5. Tärkeimmät syyt siihen, ettei musiikkia osteta latauskaupoista, liittyvät aineiston perusteella a) vaikeakäyttöisyyteen. b) kulutustottumuksiin. c) hinnoitteluun. 6. Aiempien teknologian omaksumista käsittelevien tutkimusten mukaan voidaan todeta, että a) iäkkäämmät eivät korosta teknologian helppoutta. b) miehet korostavat teknologian käytön vaivattomuutta. c) nuoret korostavat teknologiasta saatavia hyötyjä.

3 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 3 7. Valitse aineiston perusteella oikea vaihtoehto: a) 25-vuotiaiden keskuudessa vertaisverkkoja vähintään kuukausittain käyttävien osuus oli yli nelinkertainen koko aineistoon verrattuna. b) Digitaalisen musiikin osuus on Suomessa noin 5% äänitallenteiden kokonaismyynnistä. c) Yksi laittoman lataamisen eduista on parempi toimivuus ja valikoima latauskauppoihin tai tilauspalveluihin verrattuna. 8. Mitä seuraavista väittämistä EI voida päätellä aineiston perusteella: a) Vertaissuositteluun voidaan liittää myyjälle tarjottava alennus. b) Vertaissuositteluun voidaan liittää suosittelijalle tarjottava alennus. c) Vertaissuositteluun voidaan liittää ostajalle tarjottava alennus. 9. Aineiston perusteella voidaan päätellä, että a) nykyiset digitaalisen musiikin pääasialliset liiketoimintamallit perustuvat maksullisiin latauksiin ja vertaissuositteluun. b) nykyiset digitaalisen musiikin pääasialliset liiketoimintamallit perustuvat maksullisiin latauksiin ja maksullisiin tilauksiin. c) nykyiset digitaalisen musiikin pääasialliset liiketoimintamallit perustuvat maksullisiin latauksiin, maksullisiin tilauksiin ja vertaissuositteluun. 10. Musiikin tilauspalveluiden ansaintamalli voi perustua esimerkiksi mainosrahoitukseen tai käyttäjiltä kerättäviin maksuihin. Freemiumansaintamallilla tarkoitetaan sitä, että asiakkaalle tarjotaan ilmainen perustuote ja mahdollisuus maksullisiin lisäpalveluihin. Mitä seuraavista vaihtoehdoista EI voida päätellä ylläolevasta tekstistä: a) Asiakas voi käyttää Freemium-ansaintamallia hyödyntävää palvelua ilmaiseksi. b) Mainosrahoitus on yksi tilauspalveluiden tulonlähde. c) Käyttäjiltä kerätään Freemium-ansaintamallin mukaan maksuja lisäpalveluista, jolloin ansaintamalli ei voi perustua mainosrahoitukseen.

4 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 4 Tehtävä 2. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Nimi: Henkilötunnus: Kuvaile kysymysvihkon lopussa olevaa Digitaalisen musiikin markkinat ja kuluttajakäyttäytyminen -aineistoa apunasi käyttäen nuorten kuluttajakäyttäytymistä. Pohdi myös lopuksi miten nuorten ostokäyttäytymisen erikoispiirteet voisi ottaa tulevaisuuden liiketoimintamalleissa paremmin huomioon. Kirjoita essee-muotoinen vastauksesi alapuolella olevaan tilaan.

5 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 5 Tehtävä 3. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Entity relationship -kaavioita (ER-kaavio) käytetään suunniteltaessa tietojärjestelmiin tallennettavien tietojen jäsennystä ja tietojen välisiä suhteita. ER-kaavioiden peruselementtejä ovat kohteet (suorakaide), ominaisuudet (soikio) ja suhteet (vinoneliö). Kohteet kuvaavat asioita, joista järjestelmään halutaan tallentaa tietoja. Alla olevassa esimerkissä kohteita ovat Tentaattori, Tentti ja Opiskelija. Ominaisuuksilla määritellään, mitä tietoja kohteista tallennetaan. Esimerkissä Opiskelijakohteen ominaisuuksia ovat Henkilötunnus, Nimi sekä Aloitusvuosi. Suhteet puolestaan esittävät, millä tavoin kohteet liittyvät toisiinsa. Esimerkissä suhteita ovat laatii ja osallistuu. Mikäli suhteista on tarpeen tallentaa tietoa, myös niihin voidaan liittää ominaisuuksia. Lisäksi suhteisiin liittyy kardinaliteetti, joka määrittelee, montako kohdetta suhteeseen voi samanaikaisesti enimmillään kuulua. Kardinaliteetti 1 tarkoittaa yhtä suhteeseen liittyvää kohdetta ja N tarkoittaa, että suhteeseen voi liittyä useita kohteita. Seuraavassa esimerkissä on kolme kohdetta: Tentaattori, Tentti ja Opiskelija. Tentaattori laatii tentin, johon opiskelija osallistuu. Laatii-suhteen kardinaliteetti ilmaisee, että jokaisen tentin laatimisesta vastaa täsmälleen yksi (1) tentaattori ja että tentaattori toisaalta voi laatia useita (N) tenttejä. Opiskelija voi osallistua useaan (N) tenttiin ja jokaiseen tenttiin voi osallistua useita (N) opiskelijoita. Tentaattoreista tallennetaan nimi, tenteistä sen kurssin nimi, johon tentti liittyy, opiskelijoista tallennetaan henkilötunnus, nimi sekä opintojen aloitusvuosi ja kustakin tenttikerrasta (osallistuu-suhde) tallennetaan opiskelijan tentistä saama arvosana sekä päivämäärä. ER-kaavion laatimisen voi aloittaa etsimällä kohdealueen kuvauksesta keskeisiä, kohteita ilmaisevia substantiiveja sekä verbejä, jotka usein vastaavat kohteiden välisiä suhteita.

6 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 6 Tehtävänäsi on ER-kaavion avulla kuvata suunnitteilla olevan verkkokaupan toiminnassa tarvittavat tiedot ja tietojen väliset suhteet. Seuraavassa on kaupan omistajan ajatuksia siitä, millaisia tietoja verkkokaupasta tulisi löytyä. Meidän verkkokauppa myy ainoastaan kirjoja. Kirjoista on tarpeen tietää ainakin nimeke, ISBN-numero sekä tietysti myyntihinta. Kirjan kustantaja on hyvä tieto myös. Monet lukijat ovat kiinnostuneita tietyn kustantajan julkaisemista kirjoista ja haluavat ostaa niitä. Esimerkiksi Jännät Tarinat -kustannusyhtiön kirjoja myydään kaikkia aivan valtavasti. Ja tietysti kirjan kirjoittanut kirjailija on syytä olla tiedossa. Eikä asiakastietojakaan ei sovi unohtaa. Osoite tilausten toimittamista varten ja ehkä puhelinnumero, jos on joskus tarpeen selvittää jokin asia nopeasti. Lisäksi me haluaisimme muistutella asiakkaitamme uusista julkaisuista vaikka sähköpostitse. Siis jos se heille sopii. Mitään roskapostia me emme tahdo lähettää! Asiakkaan tilauksesta on syytä tallentaa ainakin päivämäärä, tilausnumero, mitä kirjoja tilaukseen kuuluu ja kuinka monta kappaletta. Olisikohan jotain muuta vielä? Ai niin, meillä on muutama varasto, joissa kirjoja säilytetään. Yksi varasto on täällä Jyväskylässä, toinen Oulun lähellä ja kolmas sitten Etelä-Suomessa. Se täytyy toki tietää, että montako kappaletta mitäkin kirjaa varastoista löytyy. Eiköhän siinä ollut nyt kaikki tärkeimmät. Näillä pääsette varmasti eteenpäin. Soitelkaa, jos jäi vielä jotain kysyttävää! Piirrä vastauksesi seuraavalle sivulle.

7 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 7 Nimi: Henkilötunnus:

8 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 8 Tehtävä 4. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Vuorokauden jokaiselta tunnilta on kerätty lämpötilatieto. Halutaan tietää vuorokauden ylin ja alin lämpötila sekä vielä vuorokauden keskilämpötila. Kuvaa alla olevia vuokaaviosymboleja käyttäen toiminta edellä esitetyn tehtävän ratkaisemiseksi. Peräkkäisyys Valinta Toisto toimintaa ehto epätosi ehto epätosi toimintab tosi tosi toimintax toimintaa toimintaa toimintab toimintax toimintax Peräkkäisyys: Toimenpiteet suoritetaan osoitetussa järjestyksessä. Valinta: Seuraava toiminta suoritetaan ehdon totuusarvon perusteella. Toisto: Toimintaa suoritetaan toistuvasti niin kauan kuin ehto on tosi. Vaihtoehtoisesti voit esittää ratkaisun pseudokoodilla tai tuntemallasi ohjelmointikielellä. Vastaa tehtävään seuraavalle sivulle.

9 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2011 Sivu 9 Nimi: Henkilötunnus:

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe s2011 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta. Nimi: Henkilötunnus:

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe s2011 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta. Nimi: Henkilötunnus: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe s2011 Sivu 1 Tehtävä 1. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Esitä lyhyesti äskeisen esityksen keskeinen sisältö. Ilmaise asiasi sujuvasti ja selkeästi, kokonaisilla virkkeillä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2017 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta. Väite Oikein Väärin

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2017 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta. Väite Oikein Väärin JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2017 Sivu 1 Tehtävä 1. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Vastaa seuraaviin väittämiin oikein tai väärin merkitsemällä rastilla valitsemasi vaihtoehto väittämän perään.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2019 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta. Henkilötunnus:

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2019 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta. Henkilötunnus: JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2019 Sivu 1 Tehtävä 1. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Vastaa seuraaviin väittämiin oikein tai väärin merkitsemällä raksilla valitsemasi vaihtoehto väittämän perään.

Lisätiedot

Ohjelmoinnin perusteet Y Python

Ohjelmoinnin perusteet Y Python Ohjelmoinnin perusteet Y Python T-106.1208 24.1.2011 T-106.1208 Ohjelmoinnin perusteet Y 24.1.2011 1 / 36 Luentopalaute kännykällä alkaa tänään! Ilmoittaudu mukaan lähettämällä ilmainen tekstiviesti Vast

Lisätiedot

Tentti erilaiset kysymystyypit

Tentti erilaiset kysymystyypit Tentti erilaiset kysymystyypit Monivalinta Monivalintatehtävässä opiskelija valitsee vastauksen valmiiden vastausvaihtoehtojen joukosta. Tehtävään voi olla yksi tai useampi oikea vastaus. Varmista, että

Lisätiedot

Tentti erilaiset kysymystyypit

Tentti erilaiset kysymystyypit Tentti erilaiset kysymystyypit Kysymystyyppien kanssa kannatta huomioida, että ne ovat yhteydessä tentin asetuksiin ja erityisesti Kysymysten toimintatapa-kohtaan, jossa määritellään arvioidaanko kysymykset

Lisätiedot

3. Käsiteanalyysi ja käsitekaavio

3. Käsiteanalyysi ja käsitekaavio 3. Käsiteanalyysi ja käsitekaavio lehtori Pasi Ranne Metropolia ammattikorkeakoulu E-mail: pasi.ranne@metropolia.fi sivu 1 Käsiteanalyysi Selvitetään mitä tietokantaan pitää tallentaa Lähtökohtana käyttäjien

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2018 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2018 Sivu 1 Tietojärjestelmätieteen opiskelijavalinta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Valintakoe k2018 Sivu 1 Tehtävä 1. Tehtävän enimmäispistemäärä on 15. Vastaa monivalintakysymyksiin erilliselle lomakkeelle (Tenttivastauslomake). Lue huolellisesti erillisen lomakkeen

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

Approbatur 3, demo 1, ratkaisut A sanoo: Vähintään yksi meistä on retku. Tehtävänä on päätellä, mitä tyyppiä A ja B ovat.

Approbatur 3, demo 1, ratkaisut A sanoo: Vähintään yksi meistä on retku. Tehtävänä on päätellä, mitä tyyppiä A ja B ovat. Approbatur 3, demo 1, ratkaisut 1.1. A sanoo: Vähintään yksi meistä on retku. Tehtävänä on päätellä, mitä tyyppiä A ja B ovat. Käydään kaikki vaihtoehdot läpi. Jos A on rehti, niin B on retku, koska muuten

Lisätiedot

Haitallinen valikoituminen: Kahden tyypin malli

Haitallinen valikoituminen: Kahden tyypin malli Haitallinen valikoituminen: Kahden tyypin malli Mat-2.4142 Optimointiopin seminaari Mikko Hyvärinen 29.1.2008 Haitallinen valikoituminen kahden tyypin malli Haitallinen valikoituminen tarkoittaa että päämies

Lisätiedot

Talousmatematiikan perusteet, ORMS1030

Talousmatematiikan perusteet, ORMS1030 Tampereen kesäyliopisto, syksy 2016 Talousmatematiikan perusteet, ORMS1030 1. harjoitus, (la 29.10.2016) 1. Laske seuraavat laskut. Laske kukin lasku ensin käsin kynää ja paperia käyttäen. Anna vastaukset

Lisätiedot

Kysymystyypit. Tentin kysymystyypit. Monivalinta

Kysymystyypit. Tentin kysymystyypit. Monivalinta Kysymystyypit Tentin kysymystyypit Monivalinta Tosi/Epätosi Lyhytvastaus Numeerinen kysymys Laskutehtävä Essee Yhdistämistehtävä Yhdistämistehtävä lyhytvastauksista Aukkotehtävät Matemaattinen monivalinta

Lisätiedot

HELIA TiKo-05 1 (10) Outi Virkki ICT03D Tieto ja tiedon varastointi yrityksessä

HELIA TiKo-05 1 (10) Outi Virkki ICT03D Tieto ja tiedon varastointi yrityksessä HELIA TiKo-05 1 (10) Johdanto Tiedon varastointi?... 2 Tieto?... 2 Varasto?... 3 Tietovarasto?... 4 Miksi tietovarastoja?... 5 Tietojen käsittely... 6 Tietovarastot ja tietojärjestelmät... 7 Tietovarasto

Lisätiedot

Luokka- ja oliokaaviot

Luokka- ja oliokaaviot Luokka- ja oliokaaviot - tärkeimmät mallinnuselementit : luokat, oliot ja niiden väliset suhteet - luokat ja oliot mallintavat kuvattavan järjestelmän sisältöä ja niiden väliset suhteet näyttävät, kuinka

Lisätiedot

Elisa Kassa kanta-asiakkuus

Elisa Kassa kanta-asiakkuus Elisa Kassa kanta-asiakkuus Elisa Kassa palvelun avulla asiakkaan tunnistaminen ja ostokäyttäytymisen seuranta sekä asiakkuuden raportointi on helppoa. Asiakkuuteen on mahdollista liittää kassalla koneellisesti

Lisätiedot

Vähittäiskaupan Tutkimussäätiön 2018 keräämän kuluttajakyselyaineiston esittely

Vähittäiskaupan Tutkimussäätiön 2018 keräämän kuluttajakyselyaineiston esittely Vähittäiskaupan Tutkimussäätiön 2018 keräämän kuluttajakyselyaineiston esittely Aineiston keruu 2018 Vähittäiskaupan tutkimussäätiön tehtävänä on edistää ja tukea vähittäiskauppaan liittyvää tutkimusta

Lisätiedot

DIGITAALISEN MUSIIKIN MARKKINAT JA KULUTTAJAKÄYTTÄYTYMINEN

DIGITAALISEN MUSIIKIN MARKKINAT JA KULUTTAJAKÄYTTÄYTYMINEN DIGITAALISEN MUSIIKIN MARKKINAT JA KULUTTAJAKÄYTTÄYTYMINEN Digital Content Marketing (DCM) -projektin loppuraportti DIGITAALINEN MUSIIKKI ON HAASTAVA LIIKETOIMINNAN ALA Digitaalisten sisältöjen tyypillisesti

Lisätiedot

Tentin asetukset. Tentin lisääminen. Tentin asetukset

Tentin asetukset. Tentin lisääminen. Tentin asetukset Tentin asetukset Moodlen tentti-aktiviteetin perusasetukset käydään läpi tällä sivulla. Jos etsit ohjetta kysymysten luomiseen, katso erillinen ohjesivu kysymyspanki sta. Tentti soveltuu "perinteisen tenttimisen"

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Näin Suomi kommunikoi 6. Elisa

Näin Suomi kommunikoi 6. Elisa Näin Suomi kommunikoi 6 Elisa 9 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen suunnittelusta, analyysista ja raportoinnista on n Otos (%) Suomi (%) vastannut Prior Konsultointi Oy. Kaikki vastaajat Tutkimuksen toimeksiantaja

Lisätiedot

ITKP102 Ohjelmointi 1 (6 op)

ITKP102 Ohjelmointi 1 (6 op) ITKP102 Ohjelmointi 1 (6 op) Tentaattori: Antti-Jussi Lakanen 20. huhtikuuta 2018 Vastaa kaikkiin tehtäviin. Tee kukin tehtävä omalle konseptiarkille. Noudata ohjelmointitehtävissä kurssin koodauskäytänteitä.

Lisätiedot

Ohjelmoinnin perusteet Y Python

Ohjelmoinnin perusteet Y Python Ohjelmoinnin perusteet Y Python T-106.1208 25.1.2010 T-106.1208 Ohjelmoinnin perusteet Y 25.1.2010 1 / 41 Valintakäsky if Tähänastiset ohjelmat ovat toimineen aina samalla tavalla. Usein ohjelman pitäisi

Lisätiedot

Tilausvastaavan info. Tästä tilausvastaavien infosta löytyy kaikki tarvitsemasi tieto yhteistyösopimuksesta Teamprintin ja seurasi välillä.

Tilausvastaavan info. Tästä tilausvastaavien infosta löytyy kaikki tarvitsemasi tieto yhteistyösopimuksesta Teamprintin ja seurasi välillä. Tilausvastaavan info Tästä tilausvastaavien infosta löytyy kaikki tarvitsemasi tieto yhteistyösopimuksesta Teamprintin ja seurasi välillä. Tilausvastaavien tapaaminen Tilausvastaava on se henkilö joukkueesta,

Lisätiedot

Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi. Jukka Kurttila

Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi. Jukka Kurttila Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi Jukka Kurttila Tenttiä voi käyttää esim. Harjaannuttaa oppilaita sähköiseen vastaamiseen rajatussa aikataulussa Verkkotenttejä / kokeita Tenttejä /

Lisätiedot

Johdanto. Toteuttajat. Tämän tutkimuksen tiedonkeruun on toteuttanut Consumer Compass Oy IFPI Musiikkituottajat ry:n käytettäväksi.

Johdanto. Toteuttajat. Tämän tutkimuksen tiedonkeruun on toteuttanut Consumer Compass Oy IFPI Musiikkituottajat ry:n käytettäväksi. Johdanto Toteuttajat Tämän tutkimuksen tiedonkeruun on toteuttanut Consumer Compass Oy IFPI Musiikkituottajat ry:n käytettäväksi. Tutkimuksen tavoite Tutkimuksen päämaalina oli selvittää kuluttajien mielipiteitä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi.

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. JYVÄSKYLÄN SEUDUN Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. Lomakkeella voit lisätä tapahtuman tapahtumiin, harrasteisiin tai molempiin. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

Lisätiedot

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ!

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! HENRI PIKKARAINEN p. 044 520 7709 & KIRSI HUOTARI p. 050 547 6566 Miksi Lähiruokadiili? Lähiruokadiili tarjoaa mahdollisuuden ostaa lähiruokaa suoraan tuottajalta.

Lisätiedot

SOSIAALITYÖN YHTEISVALINTA VALINTAKOE

SOSIAALITYÖN YHTEISVALINTA VALINTAKOE SOSIAALITYÖN YHTEISVALINTA Valintakoe on yhteinen seuraaviin yliopistoihin sosiaalityön oppiaineeseen hakeville: Jyväskylän yliopisto Lapin yliopisto Tampereen yliopisto Tampereen yliopisto, Porin yksikkö

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

Toimilaitteet Ilmanhuoltolaitteet Säätöventtiilit Liittimet Painekytkimet Alipainetuotteet webstore

Toimilaitteet Ilmanhuoltolaitteet Säätöventtiilit Liittimet Painekytkimet Alipainetuotteet webstore Toimilaitteet Ilmanhuoltolaitteet Säätöventtiilit Liittimet Painekytkimet Alipainetuotteet webstore 2 Osta turvallisesti verkosta Webstore LUOTETTAVASTI YHDELLÄ KLIKKAUKSELLA VALITSE NOPEASTI TARVITSEMASI

Lisätiedot

TIEDONHALLINTA - SYKSY Luento 7. Pasi Ranne /10/17 Helsinki Metropolia University of Applied Sciences

TIEDONHALLINTA - SYKSY Luento 7. Pasi Ranne /10/17 Helsinki Metropolia University of Applied Sciences TIEDONHALLINTA - SYKSY 2017 Kurssikoodi: Saapumisryhmä: Luento 7 TX00CN57-3001 TXQ16ICT, TXQ16S1 ja TXQ16PROS Pasi Ranne 02.10.2017 1/10/17 Helsinki Metropolia University of Applied Sciences 1 Tietokannan

Lisätiedot

Kiitos kanta-asiakkaille! Etuja tarjoamalla museo huomioi museoiden kanta-asiakkaita museokorttilaisia!

Kiitos kanta-asiakkaille! Etuja tarjoamalla museo huomioi museoiden kanta-asiakkaita museokorttilaisia! Museokortti-edut Museokortti-etujen tarjoaminen on helppo tapa mainostaa museon tuotteita ja palveluita! Etuja tarjoamalla museo huomioi museoiden kanta-asiakkaita. Museokortti on 280 suomalaisen museon

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Lisenssikausi Lisenssisivut Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi

Lisenssikausi Lisenssisivut  Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Seurakohtainen lisenssiluettelo seurojen käyttöön (tunnukset lisenssiyhteyshenkilöillä)

Lisätiedot

15 askelta kohti. Parempia kyselyitä ja tutkimuksia

15 askelta kohti. Parempia kyselyitä ja tutkimuksia 15 askelta kohti Parempia kyselyitä ja tutkimuksia Onnittelut! Lataamalla Webropol-tutkimusoppaan olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti entistä parempien kyselyiden ja tutkimusten tekoa. Tämä opas tarjoaa

Lisätiedot

Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila

Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila Liikkuvuus tavoite vai keino? Kokemuksia liikkuvuuden edistämisestä -2006 Kokemuksia liikkuvuuden edistämisestä 2007

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

SÄHKE-hanke. Abstrakti mallintaminen Tietomallin (graafi) lukuohje

SÄHKE-hanke. Abstrakti mallintaminen Tietomallin (graafi) lukuohje 04.02.2005 1 (6) SÄHKE-hanke Versio ja pvm Laatinut Tarkpvm Tarkastanut Hyvpvm Hyväksynyt 2.0 / 04.02.2005 Anneli Rantanen 15.02.2005 Markus Merenmies 18.02.2005 Ohjausryhmä 04.02.2005 2 (6) Muutoshistoria

Lisätiedot

Lisenssikausi Lisenssisivut Lisenssien osto

Lisenssikausi Lisenssisivut   Lisenssien osto Lisenssikausi 2019 Lisenssisivut www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Seurakohtainen lisenssiluettelo seurojen käyttöön (tunnukset lisenssiyhteyshenkilöillä)

Lisätiedot

Algoritmit. Ohjelman tekemisen hahmottamisessa käytetään

Algoritmit. Ohjelman tekemisen hahmottamisessa käytetään Ohjelmointi Ohjelmoinnissa koneelle annetaan tarkkoja käskyjä siitä, mitä koneen tulisi tehdä. Ohjelmointikieliä on olemassa useita satoja. Ohjelmoinnissa on oleellista asioiden hyvä suunnittelu etukäteen.

Lisätiedot

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-06-17 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Luo uusia Microsoft Office dokumentteja työkaluriviltä... 5 Uusi edistymispalkki

Lisätiedot

Valtioneuvoston kirjelmä U 63/2016 vp Direktiiviehdotus tekijänoikeudesta digitaalisilla sisämarkkinoilla. Liikenne- ja viestintävaliokunta 9.12.

Valtioneuvoston kirjelmä U 63/2016 vp Direktiiviehdotus tekijänoikeudesta digitaalisilla sisämarkkinoilla. Liikenne- ja viestintävaliokunta 9.12. Valtioneuvoston kirjelmä U 63/2016 vp Direktiiviehdotus tekijänoikeudesta digitaalisilla sisämarkkinoilla Liikenne- ja viestintävaliokunta 9.12.2016 Toiminnanjohtaja Antti Kotilainen Lainsäädännön lähtötilanne

Lisätiedot

Markkinointipsykologia

Markkinointipsykologia Markkinointipsykologia Sisällysluettelo ESIPUHE 1. MARKKINOINNIN PSYKOLOGISET PERUSTAT 1.1. Miksi-mitä-miten-malli 1.2. Markkinointipsykologiasta psykologiseen markkinointiin 2. IHMINEN MARKKINOILLA 2.1.

Lisätiedot

(5) Tentin maksimipistemaara on 40 pistetta. Kaikki vastaukset naihin tehtavapapereihin.

(5) Tentin maksimipistemaara on 40 pistetta. Kaikki vastaukset naihin tehtavapapereihin. (5) VAASAN YLIOPISTO (TITE,1021) Tentti 10.1.2013 Teemu Saari Nimi: Opiskelijanumero: Pisteet: + + + Yiit: /40 Arv. Tentin maksimipistemaara on 40 pistetta. Kaikki vastaukset naihin tehtavapapereihin.

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Kulttuuriala Julkinen Minna Koivisto & Anna Tarvainen-Illi Opiskelijakunta JAMKO 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

luontopolkuja punaisilla naruilla

luontopolkuja punaisilla naruilla luontopolkuja punaisilla naruilla Kevään merkit Eniten kasvilajeja ympyrässä Mikä tästä meni/ Mikä täällä voisi asua? Runo tästä paikasta Ötökät maassa Taidenäyttely Kevään merkit YM, AI pareittain tai

Lisätiedot

www.jouset.com Industrivej 21 8260 Viby J Puh.: +45 86 72 00 99 e-mail: sif@fjedre.dk

www.jouset.com Industrivej 21 8260 Viby J Puh.: +45 86 72 00 99 e-mail: sif@fjedre.dk Meillä on oli 14 000 jousta varastossa. Pyrimme aina täyttämään tarpeesi ja lähettämään tilauksesi samana päivänä. www.jouset.com Industrivej 21 8260 Viby J Puh.: +45 86 72 00 99 e-mail: sif@fjedre.dk

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

MITEN AVAAN YOUNG LIVING -JÄSENTILIN?

MITEN AVAAN YOUNG LIVING -JÄSENTILIN? 1 MITEN AVAAN YOUNG LIVING -JÄSENTILIN? 1. Jos olet jo jäsen ja haluat rekisteröidä uuden tiimiläisen, kirjaudu ihan ensin ulos Virtuaalitoimistosta. 2. Avaa verkkosivu https://www.youngliving.com/fi_fi

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

Eri osapuolten rooli romutuspalkkiokokeilussa

Eri osapuolten rooli romutuspalkkiokokeilussa Romutuspalkkiokokeilun käytännön toimet maahantuojan ja jälleenmyyjän näkökulmasta Koulutus- ja kehittämispäällikkö Jari Ketola Autoalan Keskusliitto ry Eri osapuolten rooli romutuspalkkiokokeilussa Kuluttaja

Lisätiedot

Lisenssikausi Lisenssisivut Lisenssien osto

Lisenssikausi Lisenssisivut   Lisenssien osto Lisenssikausi 2019 Lisenssisivut www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Seurakohtainen lisenssiluettelo seurojen käyttöön (tunnukset lisenssiyhteyshenkilöillä)

Lisätiedot

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville Nettipsuun. Opiskelija/opiskelijat saavat sähköpostia,

Lisätiedot

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT

MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT MITÄ JA MIKSI IHMISET OSTAVAT Johdanto Mahdollisuus koputtaa harvoin ovellesi. Koputa sen sijaan mahdollisuuden ovea, jos toivot pääseväsi sisään. J okaisen myyjän on hyvä tiedostaa miten ja miksi pitää

Lisätiedot

Tavallisimmat kysymykset

Tavallisimmat kysymykset Autodesk Design- ja Creation Suite -paketit Tavallisimmat kysymykset Tässä dokumentissa on vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin Design- ja Creation Suite -pakettien myynnin loppumisesta. 24.5.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen raportti Niina Lampi & Juha Salmi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUSISÄLLYSLUETTELOU10T... 2 10TUJohdantoU10T...

Lisätiedot

Kun haluat hallinnoida vastaajan tai sen lisäpalveluiden asetuksia, kirjaudu Omille Sivuille puhelinnumerollasi sekä salasanalla.

Kun haluat hallinnoida vastaajan tai sen lisäpalveluiden asetuksia, kirjaudu Omille Sivuille puhelinnumerollasi sekä salasanalla. Vastaajan hallinnointi Omilla Sivuilla Kun haluat hallinnoida vastaajan tai sen lisäpalveluiden asetuksia, kirjaudu Omille Sivuille puhelinnumerollasi sekä salasanalla. Jos sinulla ei ole salasanaa tai

Lisätiedot

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2015 Toteutus Syys- lokakuussa 2015, vastausaikaa 2 viikkoa Webropol-kysely Toimitettiin Avustajaportti.fi palveluun

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville Nettipsuun. Opiskelija/opiskelijat saavat sähköpostia,

Lisätiedot

Lataa Sukeltajan vesiluonto - Jaakko Leppänen. Lataa

Lataa Sukeltajan vesiluonto - Jaakko Leppänen. Lataa Lataa Sukeltajan vesiluonto - Jaakko Leppänen Lataa Kirjailija: Jaakko Leppänen ISBN: 9789526788449 Sivumäärä: 101 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 24.18 Mb Tämä kirja on yleistajuinen johdatus vedenalaiseen

Lisätiedot

Lataa Rantojensuojeluohjelma - Matti Nieminen. Lataa

Lataa Rantojensuojeluohjelma - Matti Nieminen. Lataa Lataa Rantojensuojeluohjelma - Matti Nieminen Lataa Kirjailija: Matti Nieminen ISBN: 9789513403553 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.95 Mb Kustantajan kuvausteksti kirjasta puuttuu. Saatat kuitenkin löytää

Lisätiedot

Kulutustottumuskysely Nurmeksen ja Valtimon alue 2019

Kulutustottumuskysely Nurmeksen ja Valtimon alue 2019 Kulutustottumuskysely Nurmeksen ja Valtimon alue 2019 Luostarinen Juho ProYritys Pohjois-Karjala Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy Sisältö 1. Tutkimuksen toteutus ja vastanneiden taustatiedot 2. Kuluttajien

Lisätiedot

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty )

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty ) Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty 2.7.2018) Tervetuloa käyttämään Menumat Oy:n verkkokauppaa! Voit selata tuotteitamme ilman kirjautumista verkkokauppaan. Ostoksia varten tarvitset joko asiakkaan

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN MATEMATIIKKA

TIETOTEKNIIKAN MATEMATIIKKA TIETOTEKNIIKAN MATEMATIIKKA Harjoitus 4 syksy 2016 Ratkaisut 1. Mitä ehtoja joukkojen M ja N tulee täyttää (kussakin kohdassa erikseen), jotta seuraavat väittämät olisivat tosia a) M = b) N \ M = c) M

Lisätiedot

Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopisto Matematiikan valintakoe 11.6.2012 klo 10 13 Ratkaisut ja pisteytysohjeet

Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopisto Matematiikan valintakoe 11.6.2012 klo 10 13 Ratkaisut ja pisteytysohjeet Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopisto Matematiikan valintakoe 11.6.01 klo 10 13 t ja pisteytysohjeet 1. Ratkaise seuraavat yhtälöt ja epäyhtälöt. (a) 3 x 3 3 x 1 4, (b)

Lisätiedot

DESCOM: VERKKOKAUPPA JA SOSIAALINEN MEDIA -TUTKIMUS 2011

DESCOM: VERKKOKAUPPA JA SOSIAALINEN MEDIA -TUTKIMUS 2011 DESCOM: VERKKOKAUPPA JA SOSIAALINEN MEDIA -TUTKIMUS 2011 30.8.2011 MIKKO KESÄ, tutkimusjohtaja, HM JUUSO HEINISUO, tutkimuspäällikkö, HM INNOLINK RESEARCH OY YHTEENVETO TAUSTATIEDOT Tutkimus toteutettiin

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat?

Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat? Kimppakyytikyselyn tulokset 1/6 Mynämäen kimppakyytipalvelu Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat? Kuntalaisille kevään 2010 aikana tehtyyn kyselyyn saatiin 86 vastausta. Uskotko, että tulet joskus etsimään

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

Python-ohjelmointi Harjoitus 5

Python-ohjelmointi Harjoitus 5 Python-ohjelmointi Harjoitus 5 TAVOITTEET Kerrataan silmukkarakenteen käyttäminen. Kerrataan jos-ehtorakenteen käyttäminen. Opitaan if else- ja if elif else-ehtorakenteet. Matematiikan sisällöt Tehtävät

Lisätiedot

Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopisto Matematiikan valintakoe klo 10 13

Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopisto Matematiikan valintakoe klo 10 13 Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Oulun, Tampereen ja Turun yliopisto Matematiikan valintakoe 11.6.2012 klo 10 13 1. Ratkaise seuraavat yhtälöt ja epäyhtälöt. (a) 3 2 x 2 3 2 3 x 1 4, (b) (x + 1)(x 2)

Lisätiedot

Lataa Ekokehitystä etsimässä - Pirjo Suomela. Lataa

Lataa Ekokehitystä etsimässä - Pirjo Suomela. Lataa Lataa Ekokehitystä etsimässä - Pirjo Suomela Lataa Kirjailija: Pirjo Suomela ISBN: 9789514428586 Sivumäärä: 26 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.28 Mb Kustantajan kuvausteksti kirjasta puuttuu. Saatat

Lisätiedot

Optiot 2. Tervetuloa webinaariin!

Optiot 2. Tervetuloa webinaariin! Optiot 2 Tervetuloa webinaariin! Optiot 2 on jatkokurssi optioista kiinnostuneelle sijoittajalle. Webinaarissa jatketaan optioiden käsittelyä ja syvennymme johdannaisten maailmaan. Webinaarissa käydään

Lisätiedot

Toivon tietoa sairaudestani

Toivon tietoa sairaudestani Liite 5 N1 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 1. Hyvä kurssilainen! Olet osallistumassa narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssille. Tämä kyselylomake

Lisätiedot

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE 1 Yksityisyytesi suojaaminen Pitää kaikkien palveluitani käyttävien asiakkaiden/ potilaiden yksityisyyttä erittäin tärkeänä.

Lisätiedot

Nimi: Opnro: Harjoitustyön suoritus: ( ) syksy 2006 ( ) syksy 2005 ( ) muu, mikä. 1. Selitä seuraavat termit muutamalla virkkeellä ja/tai kaaviolla:

Nimi: Opnro: Harjoitustyön suoritus: ( ) syksy 2006 ( ) syksy 2005 ( ) muu, mikä. 1. Selitä seuraavat termit muutamalla virkkeellä ja/tai kaaviolla: Harjoitustyön suoritus: ( ) syksy 2006 ( ) syksy 2005 ( ) muu, mikä 1. Selitä seuraavat termit muutamalla virkkeellä ja/tai kaaviolla: a) käytettävyys b) käyttäjäkeskeinen suunnittelu c) luonnollinen kieli

Lisätiedot

Ice Card info Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi

Ice Card info  Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi Kausi 2017-2018 Ice Card info http://ringette.skrl.fi/fi/ice+card.html Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi 22.6.2017 Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry 2 Vaihe 1: Henkilöiden lisääminen

Lisätiedot

Aineistorahan seuranta Aurorassa

Aineistorahan seuranta Aurorassa Aineistorahan seuranta Aurorassa työpaja 25.4.2018 Maarit Helén 1 Aineistorahan budjetointi: Vuonna 2018 Tampereen kaupunginkirjaston aineistohankintaan on käytettävissä 1 475 000 euroa. Tästä summasta

Lisätiedot

Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun yhteistyötä; Analysis - Asiakasosio

Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun yhteistyötä; Analysis - Asiakasosio Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun yhteistyötä; Analysis - Asiakasosio Jouni Sakki Oy tel. +358 50 60828 e-mail: jouni.sakki@jounisakki.fi www.jounisakki.fi B-to-b tilaus-toimitusketju Tilaus-toimitusketju

Lisätiedot

Ohjelmoinnin perusteet Y Python

Ohjelmoinnin perusteet Y Python Ohjelmoinnin perusteet Y Python T-106.1208 7.2.2011 T-106.1208 Ohjelmoinnin perusteet Y 7.2.2011 1 / 39 Kännykkäpalautetteen antajia kaivataan edelleen! Ilmoittaudu mukaan lähettämällä ilmainen tekstiviesti

Lisätiedot

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa.

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa. Projektit Pikaopas Seuraa tehtäviä SharePoint-tehtäväluettelon avulla voit kätevästi seurata projektiin liittyviä tehtäviä. Voit lisätä aloituspäivät ja määräpäivät, määrittää tehtäviä eri henkilöille

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Päähaku, ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma Valintakoe klo

Päähaku, ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma Valintakoe klo Päähaku, ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma Valintakoe 22.5.2019 klo 9.00 13.00 Kirjoita henkilö- ja yhteystietosi tekstaamalla. Kirjoita nimesi latinalaisilla kirjaimilla (abcd...), älä esimerkiksi

Lisätiedot

Menneisyyden äänet nyt ja tulevaisuudessa

Menneisyyden äänet nyt ja tulevaisuudessa Menneisyyden äänet nyt ja tulevaisuudessa Audiovisuaalisten arkistojen käyttökokemuksia 1 Negatiivinen kuva arkisto kontrollivirastona, joka yrittää estää vapaata tutkimusta lainsäädäntö peikkona, joka

Lisätiedot

Ringeten Ice Cardit eli kilpailuluvat

Ringeten Ice Cardit eli kilpailuluvat Ringeten Ice Cardit eli kilpailuluvat Ice Card info https://ringette.skrl.fi/fi/ice+card/ice+card +info.html Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi 26.6.2019 Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto

Lisätiedot

TILAUSVIHKO. Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika:

TILAUSVIHKO.  Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika: TILAUSVIHKO Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika: www.gutz.fi NÄIN SE TOIMII 1. KERÄÄ TILAUKSET Nyt on aika kerätä tilaukset, tilausvihkon, kuvaston ja kotisivun avulla. Ole huolellinen ja repäise

Lisätiedot

Pirkanmaan Viestinvaihtopalvelu ja Yrityspörssi. www.pirkanmaanviestinvaihto.fi www.yritysporssi.fi/pirkanmaa

Pirkanmaan Viestinvaihtopalvelu ja Yrityspörssi. www.pirkanmaanviestinvaihto.fi www.yritysporssi.fi/pirkanmaa Pirkanmaan Viestinvaihtopalvelu ja Yrityspörssi www.pirkanmaanviestinvaihto.fi www.yritysporssi.fi/pirkanmaa 1 Pirkanmaan Viestinvaihto palvelu maksuton Ikääntyville yrittäjille, jotka ovat luopumassa/myymässä

Lisätiedot

Radio autossa -tutkimus

Radio autossa -tutkimus Radio autossa -tutkimus kasettisoitin 1968 ensimmäinen autoradio 1932 mp3-soitin 2002 fm-autoradio 1952 CD-soitin 1983 vakiovaruste Suomessa 1990-luvulla Uuden auton ostajien ikä % yli 60 vuotta 51-60

Lisätiedot

Lataa Alkuarviointi kliinisenä käytäntönä psyykkisesti oireilevien asiakkaiden musiikkiterapiassa - Esa Ala-Ruona. Lataa

Lataa Alkuarviointi kliinisenä käytäntönä psyykkisesti oireilevien asiakkaiden musiikkiterapiassa - Esa Ala-Ruona. Lataa Lataa Alkuarviointi kliinisenä käytäntönä psyykkisesti oireilevien asiakkaiden musiikkiterapiassa - Esa Ala-Ruona Lataa Kirjailija: Esa Ala-Ruona ISBN: 9789513931100 Sivumäärä: 153 Formaatti: PDF Tiedoston

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 2 (5) 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Kannuksen kaupunki (Y-tunnus: 0178455-6 ) 1.2 Ostaja Kokkolan kaupunki (Y-tunnus 0179377-8 ) 2 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Mikä GDPR? The General Data Protection Regulation (GDPR) = EU:n tietosuoja-asetus Asetus, ei direktiivi, eli kaikkien jäsenmaiden on pakko noudattaa Astuu voimaan 25.5.2018

Lisätiedot