TILAUSVIHKO. Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TILAUSVIHKO. Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika:"

Transkriptio

1 TILAUSVIHKO Nimi: Käyttäjätunnus: Salasana: Myyntiaika:

2 NÄIN SE TOIMII 1. KERÄÄ TILAUKSET Nyt on aika kerätä tilaukset, tilausvihkon, kuvaston ja kotisivun avulla. Ole huolellinen ja repäise irti lipuke sivun oikealla puolella vihkossa ja anna yhteystietosi asiakkaalle. Myy perheellesi, naapureillesi ja sukulaisille ja kerro kaikille tuttavillesi että myytte GUTZ tuotteita. 2. KIRJAA TILAUKSET KOTISIVULLAMME Tilausvihko Kirjaa kaikki tilaukset kotisivullamme, kirjaudut sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla jonka olet saanut joko yhteyshenkilöltäsi tai sähköpostitse/tekstiviestinä GUTZilta. 3. TOIMITA JA KERÄÄ MAKSUT Noin 3-4 viikon jälkeen yhteyshenkilönne lähettää ryhmän tilauksen GUTZille kotisivun kautta. Toimitamme tuotteenne noin työpäivän jälkeen yhteyshenkilölle. Sen jälkeen saatte yhteyshenkilöltä tuotteet ja jaatte ne asiakkaille. Asiakas maksaa tuotteen teille kun toimitatte ne hänelle. Summan näet tilausvihossasi Voit tarkistaa tilauksesi kotisivullamme, kun olet kirjautunut. 4. LISÄTILAUS Mikäli asiakkaanne haluavat lisää tuotteita toimituksen jälkeen, tee uusi tilaus 10 päivän sisällä. Onnea myyntiin!

3 DIN KUND ASIAKKAASI PUHELIN: NIMI: SÄHKÖPOSTI: MYYJÄSI REVI IRTI JA ANNA ASIAKKKAALLE

4 OMAT MUISTIINPANOT: ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo :00 Pe klo VAIHTO/PALAUTUS Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, ota yhteyttä koululuokkaan, joukkueeseen tai seuraan jolta ostit tuotteesi. Mahdolliset vaihtosi tai palautukset on tehtävä 30 päivän sisällä toimituksesta. HUOMIO! Tuotteemme myydään pakkauksina ja kun vaihdat tai palautat, sinun on lähetettävä takaisin koko paketti käyttämättömänä esim. kaikki 6 paria sukkia jos olet ostanut 6 parin paketin. REKLAMAATIO Mikäli jokin tuote on mennyt rikki tai se on muuten viallinen, se on reklamoitava. Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse ja kerro mikä on vikana ja liitä mielellään mukaan kuva! Korvaamme tietenkin viallisen tuotteen uudella ilman kuluja! KAUPAN PURKU GUTZ noudattaa verkkokauppalakia, joka tarkoittaa sitä, että voit perua ostoksesi 14 päivän sisällä siitä kun olet saanut tuotteesi. Koululuokka, joukkue tai seura jolta ostit tuotteesi, käsittelee takaisinmaksut ja palautukset. Huomioi, että jos perut ostoksesi ja palautat tuotteen, koululuokka, joukkue tai seura menettää ansionsa 5 per palautettu tuote.

5 DIN KUND ASIAKKAASI PUHELIN: NIMI: SÄHKÖPOSTI: MYYJÄSI REVI IRTI JA ANNA ASIAKKKAALLE

6 OMAT MUISTIINPANOT: ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo :00 Pe klo VAIHTO/PALAUTUS Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, ota yhteyttä koululuokkaan, joukkueeseen tai seuraan jolta ostit tuotteesi. Mahdolliset vaihtosi tai palautukset on tehtävä 30 päivän sisällä toimituksesta. HUOMIO! Tuotteemme myydään pakkauksina ja kun vaihdat tai palautat, sinun on lähetettävä takaisin koko paketti käyttämättömänä esim. kaikki 6 paria sukkia jos olet ostanut 6 parin paketin. REKLAMAATIO Mikäli jokin tuote on mennyt rikki tai se on muuten viallinen, se on reklamoitava. Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse ja kerro mikä on vikana ja liitä mielellään mukaan kuva! Korvaamme tietenkin viallisen tuotteen uudella ilman kuluja! KAUPAN PURKU GUTZ noudattaa verkkokauppalakia, joka tarkoittaa sitä, että voit perua ostoksesi 14 päivän sisällä siitä kun olet saanut tuotteesi. Koululuokka, joukkue tai seura jolta ostit tuotteesi, käsittelee takaisinmaksut ja palautukset. Huomioi, että jos perut ostoksesi ja palautat tuotteen, koululuokka, joukkue tai seura menettää ansionsa 5 per palautettu tuote.

7 DIN KUND ASIAKKAASI PUHELIN: NIMI: SÄHKÖPOSTI: MYYJÄSI REVI IRTI JA ANNA ASIAKKKAALLE

8 OMAT MUISTIINPANOT: ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo :00 Pe klo VAIHTO/PALAUTUS Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, ota yhteyttä koululuokkaan, joukkueeseen tai seuraan jolta ostit tuotteesi. Mahdolliset vaihtosi tai palautukset on tehtävä 30 päivän sisällä toimituksesta. HUOMIO! Tuotteemme myydään pakkauksina ja kun vaihdat tai palautat, sinun on lähetettävä takaisin koko paketti käyttämättömänä esim. kaikki 6 paria sukkia jos olet ostanut 6 parin paketin. REKLAMAATIO Mikäli jokin tuote on mennyt rikki tai se on muuten viallinen, se on reklamoitava. Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse ja kerro mikä on vikana ja liitä mielellään mukaan kuva! Korvaamme tietenkin viallisen tuotteen uudella ilman kuluja! KAUPAN PURKU GUTZ noudattaa verkkokauppalakia, joka tarkoittaa sitä, että voit perua ostoksesi 14 päivän sisällä siitä kun olet saanut tuotteesi. Koululuokka, joukkue tai seura jolta ostit tuotteesi, käsittelee takaisinmaksut ja palautukset. Huomioi, että jos perut ostoksesi ja palautat tuotteen, koululuokka, joukkue tai seura menettää ansionsa 5 per palautettu tuote.

9 DIN KUND ASIAKKAASI PUHELIN: NIMI: SÄHKÖPOSTI: MYYJÄSI REVI IRTI JA ANNA ASIAKKKAALLE

10 OMAT MUISTIINPANOT: ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo :00 Pe klo VAIHTO/PALAUTUS Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, ota yhteyttä koululuokkaan, joukkueeseen tai seuraan jolta ostit tuotteesi. Mahdolliset vaihtosi tai palautukset on tehtävä 30 päivän sisällä toimituksesta. HUOMIO! Tuotteemme myydään pakkauksina ja kun vaihdat tai palautat, sinun on lähetettävä takaisin koko paketti käyttämättömänä esim. kaikki 6 paria sukkia jos olet ostanut 6 parin paketin. REKLAMAATIO Mikäli jokin tuote on mennyt rikki tai se on muuten viallinen, se on reklamoitava. Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse ja kerro mikä on vikana ja liitä mielellään mukaan kuva! Korvaamme tietenkin viallisen tuotteen uudella ilman kuluja! KAUPAN PURKU GUTZ noudattaa verkkokauppalakia, joka tarkoittaa sitä, että voit perua ostoksesi 14 päivän sisällä siitä kun olet saanut tuotteesi. Koululuokka, joukkue tai seura jolta ostit tuotteesi, käsittelee takaisinmaksut ja palautukset. Huomioi, että jos perut ostoksesi ja palautat tuotteen, koululuokka, joukkue tai seura menettää ansionsa 5 per palautettu tuote.

11 DIN KUND ASIAKKAASI PUHELIN: NIMI: SÄHKÖPOSTI: MYYJÄSI REVI IRTI JA ANNA ASIAKKKAALLE

12 OMAT MUISTIINPANOT: ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo :00 Pe klo VAIHTO/PALAUTUS Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, ota yhteyttä koululuokkaan, joukkueeseen tai seuraan jolta ostit tuotteesi. Mahdolliset vaihtosi tai palautukset on tehtävä 30 päivän sisällä toimituksesta. HUOMIO! Tuotteemme myydään pakkauksina ja kun vaihdat tai palautat, sinun on lähetettävä takaisin koko paketti käyttämättömänä esim. kaikki 6 paria sukkia jos olet ostanut 6 parin paketin. REKLAMAATIO Mikäli jokin tuote on mennyt rikki tai se on muuten viallinen, se on reklamoitava. Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse ja kerro mikä on vikana ja liitä mielellään mukaan kuva! Korvaamme tietenkin viallisen tuotteen uudella ilman kuluja! KAUPAN PURKU GUTZ noudattaa verkkokauppalakia, joka tarkoittaa sitä, että voit perua ostoksesi 14 päivän sisällä siitä kun olet saanut tuotteesi. Koululuokka, joukkue tai seura jolta ostit tuotteesi, käsittelee takaisinmaksut ja palautukset. Huomioi, että jos perut ostoksesi ja palautat tuotteen, koululuokka, joukkue tai seura menettää ansionsa 5 per palautettu tuote.

13 DIN KUND ASIAKKAASI PUHELIN: NIMI: SÄHKÖPOSTI: MYYJÄSI REVI IRTI JA ANNA ASIAKKKAALLE

14 OMAT MUISTIINPANOT: ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo :00 Pe klo VAIHTO/PALAUTUS Jos haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen, ota yhteyttä koululuokkaan, joukkueeseen tai seuraan jolta ostit tuotteesi. Mahdolliset vaihtosi tai palautukset on tehtävä 30 päivän sisällä toimituksesta. HUOMIO! Tuotteemme myydään pakkauksina ja kun vaihdat tai palautat, sinun on lähetettävä takaisin koko paketti käyttämättömänä esim. kaikki 6 paria sukkia jos olet ostanut 6 parin paketin. REKLAMAATIO Mikäli jokin tuote on mennyt rikki tai se on muuten viallinen, se on reklamoitava. Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse ja kerro mikä on vikana ja liitä mielellään mukaan kuva! Korvaamme tietenkin viallisen tuotteen uudella ilman kuluja! KAUPAN PURKU GUTZ noudattaa verkkokauppalakia, joka tarkoittaa sitä, että voit perua ostoksesi 14 päivän sisällä siitä kun olet saanut tuotteesi. Koululuokka, joukkue tai seura jolta ostit tuotteesi, käsittelee takaisinmaksut ja palautukset. Huomioi, että jos perut ostoksesi ja palautat tuotteen, koululuokka, joukkue tai seura menettää ansionsa 5 per palautettu tuote.

15 MÄÄRÄ MYYTYJÄ PAKETTEJA SUMMA ANSIO (x määrä myytyjä paketteja * 5 )

16 ASIAKASPALVELU Puhelin: Sähköposti: Ma To klo Pe klo

Kaikki pakkaukset maksavat 20 * Premiumpaketti 25

Kaikki pakkaukset maksavat 20 * Premiumpaketti 25 Kaikki pakkaukset maksavat 20 * Premiumpaketti 25 REGULAR BOXER (musta/valkoinen) MEN CLAIC 6-kpl INGLET EAMLE Oikea koko? Mittaa itsesi ja vertaa tuotekuvastossa tai kotisivullamme www.gutz.fi olevaan

Lisätiedot

Ansaitse 5 per paketti. ABC infolehtinen

Ansaitse 5 per paketti. ABC infolehtinen Ansaitse 5 per paketti ABC infolehtinen Tervetuloa! Yhdistyksillä, urheilujoukkueilla ja luokilla on usein toivomus tehdä jotain yhdessä. Kun kaikki yhdessä osallistuvat toimintaan, unelmat ja päämäärät

Lisätiedot

GUTZ ABC. ABC - opas avuksi

GUTZ ABC. ABC - opas avuksi GUTZ ABC ABC - opas avuksi ALOITA TÄSTÄ/MIKSI GUTZ TERVETULOA! Suunnitteletteko luokkaretkeä, harjoitusleiriä tai muuta hauskaa yhteistä toimintaa? Olipa hankkeenne millainen tahansa, siihen tarvitaan

Lisätiedot

GUTZ ABC. ABC - opas avuksi

GUTZ ABC. ABC - opas avuksi GUTZ ABC ABC - opas avuksi ALOITA TÄSTÄ/MIKSI GUTZ TERVETULOA! Yhdistyksillä, urheilujoukkueilla ja luokilla on monesti toivomus tehdä jotain yhdessä ja kun he kaikki osallistuvat yhdessä toimintaan, saavutetaan

Lisätiedot

Paketin saapumisilmoitus lähetetään ensisijaisesti tekstiviestinä kännykkään. Muistathan siis ilmoittaa kännykkänumerosi tilauksen yhteydessä.

Paketin saapumisilmoitus lähetetään ensisijaisesti tekstiviestinä kännykkään. Muistathan siis ilmoittaa kännykkänumerosi tilauksen yhteydessä. Yleiset kauppaehdot 1. Toimitusehdot ja -kulut Toimitamme tuotteet postitse asiakkaan lähimpään postitoimipaikkaan kaikkialle Suomeen. Toimitusta varten tarvitsemme täydellisen katuosoitteen. Tilaajan

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi Tilaajan pikaopas OneMed Kotijakelupalvelu on sähköinen tilausjärjestelmä, jonka avulla kunta/kaupunki hallinnoi kotiasiakkaiden hoitotarvikereseptejä. Kirjaudu palveluun: 1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta

Lisätiedot

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN ILMOITA JOUKKUE SARJAAN Klikkaa sivulle http://fba.baskethotel.com/login/ Valitse etusivulta a) Sarjaan ilmoittautuminen, jos olet kokonaan uusi yhteyshenkilö b) Kirjaudu, jos olit yhteyshenkilö jo edellisellä

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

tuotteita luokan varainkeruuseen?

tuotteita luokan varainkeruuseen? tuotteita luokan varainkeruuseen? Nyt olisi mahdollista myydä joka perheessä tarpeellisia ja Suomessa suunniteltuja ja/tai valmistettuja pipoja ja muita tuotteita ja tienata rahaa luokan retkiin ja leirikouluun!

Lisätiedot

vastineeksisitoutumisesta suorittaa automaattisen kuukausittain järjestyksessä

vastineeksisitoutumisesta suorittaa automaattisen kuukausittain järjestyksessä GLOBAL itworks EHDOT : asiakasuskollisuus Päivitetty huhtikuussa 2013 1. Uskollinen Asiakkaan tilaus, jonka olet allekirjoittanutasiakas ensimmäinen, ja se toimii! Global 5325 State Road 64 E Bradenton,

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

Tiedot HYVÄ TIETÄÄ SUKKATUKUN VARAINHANKINNASTA HELPPO TAPA ANSAITA RAHAA KOULULUOKILLE JA SEUROILLE

Tiedot HYVÄ TIETÄÄ SUKKATUKUN VARAINHANKINNASTA HELPPO TAPA ANSAITA RAHAA KOULULUOKILLE JA SEUROILLE Tiedot HYVÄ TIETÄÄ SUKKATUKUN VARAINHANKINNASTA HELPPO TAPA ANSAITA RAHAA KOULULUOKILLE JA SEUROILLE TERVETULOA SUKKATUKKUUN! Olet jo askeleen lähempänä tavoitettasi. Haluaisitko myydä miellyttäviä sukkia

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 1 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 2 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Omaverkkokaupassa ja voit tehdä lähes kaikki

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

Paketin saapumisilmoitus lähetetään ensisijaisesti tekstiviestinä kännykkään. Muistathan siis ilmoittaa kännykkänumerosi tilauksen yhteydessä.

Paketin saapumisilmoitus lähetetään ensisijaisesti tekstiviestinä kännykkään. Muistathan siis ilmoittaa kännykkänumerosi tilauksen yhteydessä. YLEISET KAUPPAEHDOT Toimitusehdot ja -kulut Toimittamatta jättäminen Maksaminen Vaihto- ja palautusoikeus Tuotteen virheistä huomauttaminen Peruuttamisoikeus REILUN PELIN jäsen Arvonlisävero Kuvastot Tietosuoja

Lisätiedot

Osaava ostaja, Keskustellaan kuluttajuudesta

Osaava ostaja, Keskustellaan kuluttajuudesta Osaava ostaja, Keskustellaan kuluttajuudesta Viimeisin ostamani asia haaveet ja tarpeet hintavertailu rahat tuotetietous muuta Minä mainonnan keskellä 1 Ryhmätyö Näin ostopäätöksiini yritettiin vaikuttaa

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Tanja-kälidemo

Tanja-kälidemo 1 Tanja-kälidemo 17.6.2005 2 Ryhmien kokoonkutsujan apuväline. Järjestelmän avulla jaat ryhmäsi jäsenille henkilökohtaiset tapaamisajat helposti ja tasapuolisesti. Aloitussivu:rekisteröinti Jos olet uusi

Lisätiedot

OPAS RESURS BANKIN YRITYSPALVELUIHIN

OPAS RESURS BANKIN YRITYSPALVELUIHIN OPAS RESURS BANKIN YRITYSPALVELUIHIN www.resursbank.fi OTA YHTEYTTÄ YHTEYSTIEDOT LIIKKEILLE Osasto Puhelin Aukioloajat Milloin Luottolinja (09) 622 4309 ma pe klo 8 21 la 9 18, su 12 18 Yleisnumero luoton

Lisätiedot

Edustusoikeuden muutos pelaaja. PalloVerkko

Edustusoikeuden muutos pelaaja. PalloVerkko pelaaja PalloVerkko SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Järjestelmään kirjaudutaan omalla Pallo ID:llä, joka löytyy mm. Pelipassista (8-numeroinen numerosarja, joko 2:lla tai 3:lla alkava) Jos pelaaja ei ole aiemmin kirjautunut

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto

Uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Postipalvelut 1 Extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Sisältö Tietoa Postittamisen työpöydästä Uuden extranet-palvelun käyttöönotto

Lisätiedot

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Luottotietokyselyissä, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin tarvitaan tietojen loppukäyttäjän

Lisätiedot

Jos olet uusi käyttäjä, pääset ryhmän kokoonkutsujaksi rekisteröitymällä järjestelmään sivun alaosassa olevalla lomakkeella. Kirjaudu osallistujana

Jos olet uusi käyttäjä, pääset ryhmän kokoonkutsujaksi rekisteröitymällä järjestelmään sivun alaosassa olevalla lomakkeella. Kirjaudu osallistujana Ryhmien kokoonkutsujan apuväline. Järjestelmän avulla jaat ryhmäsi jäsenille henkilökohtaiset tapaamisajat helposti ja tasapuolisesti. Aloitussivu:rekisteröinti Jos olet uusi käyttäjä, pääset ryhmän kokoonkutsujaksi

Lisätiedot

RUOTSALAISTEN HENKILÖLUOTTOTIETOJEN TARKISTAMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA TUNNISTAUTUMISTA

RUOTSALAISTEN HENKILÖLUOTTOTIETOJEN TARKISTAMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA TUNNISTAUTUMISTA RUOTSALAISTEN HENKILÖLUOTTOTIETOJEN TARKISTAMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA TUNNISTAUTUMISTA Luottotietokyselyissä tai valvottavissa kohteissa, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty )

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty ) Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty 2.7.2018) Tervetuloa käyttämään Menumat Oy:n verkkokauppaa! Voit selata tuotteitamme ilman kirjautumista verkkokauppaan. Ostoksia varten tarvitset joko asiakkaan

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen

Kirjautuminen sähköisiin palveluihin jälkeen Ohjeistus 1 (5) Kirjautuminen sähköisiin palveluihin 17.12.2018 jälkeen Kirjautumisjärjestelmä on muuttunut 17.12.2018. Muutoksen jälkeen käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Aiempi asiointihistoriasi

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Voit selailla verkkokauppamme tuotteita ilman kirjautumista, mutta tilaamiseen tarvitset omat tunnukset.

Lisätiedot

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut.

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Omat sivut Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Syötä kirjastokorttisi numero tai henkilötunnus sekä pin-koodi. Jos sinulla on edelliseen verkkokirjastoon luotu tunnus

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS

AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS AVOIMEN MENETTELYN KILPAILUTUS TARJOAJAN KÄYTTÖOHJE Sisältö 1. Vinkkejä... 3 1.1 Jätä tarjous ajoissa... 3 1.2 Tarjouspyyntöä täydennetään todennäköisesti lisäkirjeillä... 3 1.3 Ole huolellinen... 3 2.

Lisätiedot

Taloyhtiöpalvelun käyttöohje

Taloyhtiöpalvelun käyttöohje Taloyhtiöpalvelun käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla pysyt ajantasalla taloyhtiösi tapahtumista ja pystyt reagoimaan mahdollisiin hälytyksiin nopeasti. SmartLiving-palvelun

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

SUKKA TUKKU. Tiedot KAIKKI, MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ SUKKATUKUN VARAINHANKINNASTA. Helppo TAPA. Kaikille tuotteilla 1-vuoden takuu

SUKKA TUKKU. Tiedot KAIKKI, MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ SUKKATUKUN VARAINHANKINNASTA. Helppo TAPA. Kaikille tuotteilla 1-vuoden takuu SUKKA TUKKU Tiedot KAIKKI, MITÄ SINUN TARVITSEE TIETÄÄ SUKKATUKUN VARAINHANKINNASTA Helppo TAPA ANSAITA rahaa koululuokille ja yhdistyksille Kaikille tuotteilla 1-vuoden takuu TERVETULOA SUKKATUKKUUN!

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015

eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015 2015 eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015 1 Sisältö 1.Yleistä... 2 2. Valikot... 2 2.1 Ylävalikko... 2 2.1.1. Omat sivut... 2 2.1.2. Asiakaspalvelu... 2 2.1.3. Lisenssit... 3 2.1.5. Ylläpito... 3 2.1.6.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

Tervetuloa ecraft Service Deskiin

Tervetuloa ecraft Service Deskiin Tervetuloa ecraft Service Deskiin Tervetuloa käyttämään ecraftin asiakkaiden Service Desk -palvelua! Yhteystiedot Voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse, puhelimitse tai asiakasportaalin kautta. Sähköposti

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Enemmän kuin maksutavat verkossa

Enemmän kuin maksutavat verkossa Enemmän kuin maksutavat verkossa Petri Itkonen Senior Sales Manager +358 403529919 petri@paytrail.com Meistä Perustettu 2007 (Suomen Verkkomaksut) Liikevaihto 2013: 4,5 m Henkilöstömäärä: 40 Finanssivalvonnan

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään Ohjeet palveluntuottajille https://parastapalvelua.fi Kirjaudu sisään Ensimmäisellä kerralla kirjaudutaan Katso-tunnuksilla tämän linkin kautta Jatkossa sitten kirjaudutaan

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Yleinen tietosuojaseloste

Yleinen tietosuojaseloste 1 (5) Yleinen tietosuojaseloste 1 Rekisterinpitäjä, Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä Puh. 010 504 6710, info@fuelk.com 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Heini Ahven, Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä,

Lisätiedot

Tilausvastaavan info. Tästä tilausvastaavien infosta löytyy kaikki tarvitsemasi tieto yhteistyösopimuksesta Teamprintin ja seurasi välillä.

Tilausvastaavan info. Tästä tilausvastaavien infosta löytyy kaikki tarvitsemasi tieto yhteistyösopimuksesta Teamprintin ja seurasi välillä. Tilausvastaavan info Tästä tilausvastaavien infosta löytyy kaikki tarvitsemasi tieto yhteistyösopimuksesta Teamprintin ja seurasi välillä. Tilausvastaavien tapaaminen Tilausvastaava on se henkilö joukkueesta,

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

www.lionsverkkokauppa.fi

www.lionsverkkokauppa.fi 1 www.lionsverkkokauppa.fi Tervetuloa tilaamaan verkkokaupan kautta joulukortteja tilaamalla maailma muuttuu askeleen paremmaksi. OHJEEN SISÄLTÖ 2 OHJEEN SISÄLTÖ 2 MUUTAMA HUOMIOITAVA ASIA 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa!

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! https://kauppa.waltti.fi Fiksusti liikkeellä. linkki.jyvaskyla.fi 1 Waltti-kaupassa voit ladata matkakorttisi ilman rekisteröitymistä tai rekisteröimällä oman käyttäjätilin.

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

BlueCommerce maksulinkki

BlueCommerce maksulinkki Aluksi kirjaudu TCS Raportointipalveluun käyttäjätunnuksella ja salasanallasi: TCS-palvelussa, valitse ecommerce -välilehti sivun ylälaidan palkista, ja kun let siirtynyt ecommerce-välilehdelle, valitse

Lisätiedot

eshop manuaali Atea Finland Oy

eshop manuaali Atea Finland Oy 2016 eshop manuaali Atea Finland Oy 01.08.2016 1 Sisältö 1.Yleistä... 2 2. Valikot... 2 2.1 Ylävalikko... 2 2.1.1 Minun tuotteeni... 2 2.1.2 Tuotteet... 2 2.1.3 Valmistajat... 2 2.1.4 Lisenssit... 2 2.1.5

Lisätiedot

Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015

Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015 Kuljetustilaus.fi asiakkaan rekisteröitymisja yleisohjeet 16.4.2015 Yleistä palvelusta: - Kuljetustilaus.fi on Elinkeinoelämän Keskusliittoon kuuluvan Logistiikkayritysten Liito Ry:n tarjoama nettiportaali,

Lisätiedot

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ HELMIKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.fi Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään

Lisätiedot

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta.

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta. MOTOR POWER EXTRANET - MPnet MPnet on Motor Powerin jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden käyttöön kehitetty extranet. Järjestelmän käyttö on välttämätöntä kaikille Motor Power jälleenmyyjille ja huoltoliikkeille.

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Päivitetty 18.11.2011 1(8) Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman

Lisätiedot

Jos kirjaudut verkkopalveluun ensimmäistä kertaa, seuraa alla olevia ohjeita:

Jos kirjaudut verkkopalveluun ensimmäistä kertaa, seuraa alla olevia ohjeita: 1(9) Kirjautuminen verkkopalveluun Prepaid Verkkopalveluun kirjautumista varten tarvitset henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos olet kirjautunut verkkopalveluun aiemmin, syötä käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? KIRJAUTUMINEN PALVELUUN KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN MYYNNIN SIIRTO

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? KIRJAUTUMINEN PALVELUUN KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN MYYNNIN SIIRTO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN... 10 6

Lisätiedot

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi Toimitusehdot Voimassa 01.11.2014 Tuotteita myy Sugart koriste- ja juhlapalvelu Ly-2447334-7. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille ja oppilaitoksille. Emme toimita lähetyksiä

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Miten rekisteröidyn Suomisporttiin? Miten ostan lisenssin? Miten antidopingsopimus allekirjoitetaan? Miten vaihdan lisenssiseuraa?

Miten rekisteröidyn Suomisporttiin? Miten ostan lisenssin? Miten antidopingsopimus allekirjoitetaan? Miten vaihdan lisenssiseuraa? Miten rekisteröidyn Suomisporttiin? Miten ostan lisenssin? Miten antidopingsopimus allekirjoitetaan? Miten vaihdan lisenssiseuraa? Suomen Tankotanssiliitto 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY MIKÄ ON POSTIN HANKINTAPORTAALI? Postin hankintaportaali on sähköinen järjestelmä, jota Posti käyttää harjoittaessaan hankintaa toimittajiensa kanssa. Tähän

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

HERTTA. Hyvitykset ja palautukset ASIAKKAAN OPAS

HERTTA. Hyvitykset ja palautukset ASIAKKAAN OPAS HERTTA Hyvitykset ja palautukset ASIAKKAAN OPAS 6.6.2014 Sisällys 1. Kirjautuminen HERTTA-palveluun... 4 2. Syykoodit ja kirjattavat tapaukset... 4 2.1. Toimituksen aikainen tuotevahinko... 4 2.1.1. Lämpötilapoikkeama...

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

Conseils Oy Secure Link: TOIMITUSEHDOT 1.1.2015

Conseils Oy Secure Link: TOIMITUSEHDOT 1.1.2015 Toimitusehdot Conseils Oy Secure Link: TOIMITUSEHDOT 1.1.2015 Conseils Oy Secure Link E-mail: myynti@securelink.fi Web: www.securelink.fi 1. ASIAKASTIETOJEN ANTAMINEN 1.1. Tilauksen tekeminen edellyttää

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot

Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot KIRJAUTUMINEN 1. Piirin kotisivujen kautta www.palloliitto.fi/vaasa ResultCodeen 2. Kirjaudu (mahdollista

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-jälleenmyyjäkonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 3.1 syyskuu 12, 2013 Voimassa 15.8.2013 lähtien Sisältö Mikä on VIP-jälleenmyyjäkonsoli?... 4 Aloitus...

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Itellan uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto

Itellan uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Itellan uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Itella Viestinvälitys, Jakelu- ja markkinointipalvelut 1 Sisältö Tietoa Postittamisen työpöydästä ja Itellan extranetin uudistuksesta Uuden

Lisätiedot

Labqualityn uusi IT-järjestelmä Sinulle!

Labqualityn uusi IT-järjestelmä Sinulle! Labqualityn uusi IT-järjestelmä Sinulle! LabScalan ensimmäisen vaiheen toiminnallisuus Seuraavat toiminnallisuudet ovat käytössänne heti tästä päivästä alkaen: Unohtuneen salasanan palautus Omien käyttäjien

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana

Buildercom Oy Ohje: Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM. Ohje Käyttäjätunnus ja salasana Sivu 1/5 BEM Ohje Käyttäjätunnus ja salasana 1. Ohjeen sisällys 2. Ensimmäinen sisäänkirjautuminen... 2 3. Salasanan uusiminen... 4 4. Käyttäjätunnuksen palautus... 5 5. Muut ongelmatilanteet... 5 Sivu

Lisätiedot

Yliopiston sähköiset järjestelmät

Yliopiston sähköiset järjestelmät Yliopiston sähköiset järjestelmät Ove Ritola & Henna Toivola S Y K S Y 2 0 1 8 O S A 1 Perusteet Yliopistopalvelut IT-perusteet SYKSY 2018 2 Tietohallinnon vastuualueet Käyttäjätunnukset Tietoliikenne

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

VR Yrityssovellus 06/12

VR Yrityssovellus 06/12 VR Yrityssovellus 06/12 Ostosovellus uusi etusivu Sarjaliput ja paikanvaraus Kirjautuminen: kenttiin käyttäjätunnus ja salasana Tilauksen tiedot/ostoskori Tuotevalinta välilehdillä; kotimaa ja Venäjän

Lisätiedot

PAPERI JA PESUAINEKUVASTO 2019

PAPERI JA PESUAINEKUVASTO 2019 aperitukkuri.fi PAPERI JA PESUAINEKUVASTO 2019 Pehmeät lambit Lambi wc-paperi 36 rullaa Ylellistä pehmeyttä! Lambi Sensitive on pehmein ja vahvin kaikista Lambi wc-papereista. 4-kerroksinen ja 150 arkkia

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot