Opas turvallisuuteen Facebookissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opas turvallisuuteen Facebookissa"

Transkriptio

1 Opas turvallisuuteen Facebookissa

2 Sosiaalisen median ansiosta maailma on entistä avoimempi ja yhtenäisempi, jolloin ihmiset voivat jakaa elämänsä tärkeitä asioita sukulaisilleeen, kavereilleeen ja yhteisöille. National Network to End Domestic Violence (NNEDV) ja Facebook ovat laatineet yhdessä vinkkejä, joiden avulla voit ylläpitää turvallisuutta ja hallita tietojasi. Tukea turvalliseen Facebookin hallintaan voit Suomessa hakea Naisten Linjalta.

3

4 1

5 Ensimmäinen puolustuskeino: valitse käyttäjätilille vahvat turvallisuusasetukset ja ilmoitukset

6 SUOJAA SALASANAASI: Salasanan pitäisi olla sellainen, jonka muistat itse helposti, mutta muut eivät saa helposti selville. Käytä Facebookissa eri salasanaa kuin muissa palveluissa, kuten sähköpostissa tai verkkopankissa. Vältä myös tai yksinkertaisia sanoja tai lauseita, joita salasanan murto-ohjelmisto voi helposti arvata. Lisävihjeitä on osoitteessa fb.me/passwords. Voit myös testata salasanaesimerkkejä osoitteessa OTA SISÄÄNKIRJAUTUMISILMOITUKSET KÄYTTÖÖN: Facebook lähettää sinulle ilmoituksen, jos joku yrittää kirjautua käyttäjätiliisi uudesta laitteesta tai selaimesta. Lisätietoja on osoitteessa fb.me/loginnotifications. OTA SISÄÄNKIRJAUTUMISEN HYVÄKSYNNÄT KÄYTTÖÖN: Sinulta pyydetään turvakoodia aina, kun yrität käyttää Facebook-käyttäjätiliäsi uudessa tietokoneessa, puhelimessa tai selaimessa. Lisätietoja sisäänkirjautumisen hyväksyntien käyttöönottamisesta on osoitteessa fb.me/loginapprovals.

7 MÄÄRITÄ LUOTETUT YHTEYSHENKILÖT: Luotetut yhteyshenkilöt ovat kavereita, joiden puoleen voit kääntyä, jos tarvitset apua Facebook-käyttäjätiliisi kirjautumisessa. Kun olet määrittänyt yhteyshenkilöt etkä pysty kirjautumaan käyttäjätiliisi, luotetut yhteyshenkilösi voivat käyttää kertakäyttöisiä Facebookin turvakoodeja URL-osoitteen kautta. Voit soittaa yhteyshenkilöillesi, pyytää heitä hakemaan koodit ja kirjautumaan tiliisi niiden avulla. Määritä luotettavat yhteyshenkilöt osoitteessa fb.me/trustedcontacts. TARKISTA, MISSÄ OLET SISÄÄNKIRJAUTUNEENA: Suojausasetusten Missä olet sisäänkirjautuneena -osiossa on luettelo selaimista ja laitteista, joilla käyttäjätiliisi on äskettäin kirjauduttu. Näet myös Lopeta toiminta -toiminnon, jolla voit kirjata itsesi ulos kyseisessä tietokoneessa, puhelimessa tai taulutietokoneessa. Tarkista aktiiviset istunnot ja kirjaudu ulos selaimista ja sovelluksista, joita et käytä, käymällä osoitteessa fb.me/activesessions. MUKAUTA ILMOITUKSET: Voit määrittää, mistä Facebook-toiminnasta sinulle lähetetään ilmoituksia ja miten saat ilmoitukset. Lisätietoja on osoitteessa fb.me/notifications.

8 Turvallisuustarkistus

9 Turvallisuustarkistuksen avulla voit käydä läpi tilisi suojauksen ja lisätä sitä. Turvallisuustarkistus auttaa sinua kirjautumaan ulos Facebookista selaimista ja sovelluksista, joita ei käytetä saamaan sisäänkirjautumisilmoituksia, kun joku yrittää kirjautua käyttäjätiliisi uudesta tietokoneesta tai puhelimesta oppimaan suojaamaan salasanasi. fb.me/securitycheckup

10 2

11 Toinen puolustuskeino: ota yksityisyysasetukset haltuun

12 VALITSE KOHDERYHMÄSI: Kun päivität tilasi, jaat kuvia tai julkaiset tietoja, voit valita yleisönvalitsimella, ketkä näkevät jakamasi asiat. Työkalulla voit määrittää, kuka näkee jakamasi asiat. Mukautettu-asetuksen voi määrittää niin yksityiskohtaiseksi kuin haluat. Voit määrittää tarkkaan, kuka voi ja kuka ei voi nähdä sisältöä. Muista, että kun julkaiset toisen henkilön aikajanalla, kyseinen henkilö määrittää, ketkä voivat nähdä julkaisun. Lisäksi kaikki julkaisuun merkityt henkilöt sekä heidän kaverinsa saattavat nähdä julkaisun. Lisätietoja yleisön valitsemisesta on osoitteessa fb.me/audienceselector. TARKISTA JA HYVÄKSY: Aikajana ja merkitseminen -asetuksissa on kaksi asetusta, joilla voit tarkistaa merkittyä sisältöä. Toisen avulla voit hyväksyä tai hylätä julkaisut, joihin sinut on merkitty, ennen kuin ne näkyvät aikajanallasi. Tämä koskee automaattisesti julkaisuja, joihin joku, jonka kaveri et ole, on merkinnyt sinut, mutta voit halutessasi tarkistaa kaikki merkinnät ottamalla käyttöön aikajanan tarkistuksen. Toisella asetuksella voit hyväksyä tai hylätä merkintöjä, joita muut käyttäjät tekevät sinun julkaisuihisi. Kun otat sen käyttöön, julkaisuusi lisätty merkintä ei tule näyttöön, ennen kuin hyväksyt sen. Lisätietoja merkintöjen tarkastamisen ottamisesta käyttöön on osoitteessa fb.me/tagreview.

13 HALLITSE LINKKEJÄ HAKUKONEISIIN: Jos et halua hakukoneiden linkittävän profiiliasi, voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi. Jotkin profiilisi tiedot saattavat silti näkyä hakukonetuloksissa, koska ne on jaettu julkisesti tai ovat julkaisuja ja kommentteja, joita olet jakanut sivuilla, julkisissa ryhmissä tai ohje- ja tukikeskuksen yhteisöfoorumilla. Lisätietoja on osoitteessa fb.me/searchengines. HALLITSE SIJAINNIN YKSITYISYYTTÄ: Sijaintisi voidaan jakaa useilla tavoilla, esimerkiksi sovelluksilla, paikkamerkinnöillä, yksityisviesteillä tai merkinnällä. Harkitse tarkkaan sijainnin jakamista ja sitä, keille sijainnin jaat. Suojaa sijaintisi aina, kun se on mahdollista. Lisätietoja sijainnin yksityisyydestä Facebookissa on osoitteessa fb.me/locationprivacy. KÄYTÄ NÄYTÄ HENKILÖNÄ -TOIMINTOA: Näytä henkilönä -työkalulla voit katsoa, millaisena muut henkilöt näkevät profiilisi. Lisätietoja on osoitteessa fb.me/viewas.

14 Tietosuojatarkistus

15 Tietosuojatarkastuksen avulla voit tarkistaa yksityisyysasetuksesi ja nähdä, ketkä näkevät jakamasi asiat. Tietosuojatarkastus-toiminnolla voit tarkistaa ja säätää, ketkä näkevät julkaisusi, mitkä asetukset ovat käytössä sovelluksissa, joilla kirjaudut Facebookiin, ja ketkä näkevät profiilisi tiedot, esimerkiksi puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. fb.me/privacycheckup Sinä hallitset yksityisyyttäsi. Lisätietoa Facebookin yksityisyydestä on osoitteessa fb.me/privacy.

16 3

17 Kolmas puolustuskeino: määritä luotettu yhteisö

18 OTA KAVERIKSESI HENKILÖITÄ, JOTKA TUNNET JA JOIHIN LUOTAT: Facebook on paikka, jossa voit pitää yhteyttä tuttuihisi, kuten kavereihisi, sukulaisiisi sekä koulu- ja työkavereihisi. Facebook perustuu autenttisiin henkilöllisyyksiin eli ihmiset edustavat sitä, keitä he ovat todellisessa maailmassa. Tämä auttaa sinua tietämään, keneen olet yhteydessä. Osa ihmisistä yrittää ikävä kyllä saada haltuunsa henkilökohtaisia tietoja esimerkiksi tekeytymällä käyttäjän kaveriksi. Jos saat kaveripyynnön joltakulta, jonka kanssa olet jo kaveri, kysy häneltä, onko hän lähettänyt uuden pyynnön, ennen kuin hyväksyt pyynnön. Jos hän ei luonut pyyntöä, ilmianna toiseksi tekeytyvä profiili Facebookille. Jos haluat tavata uusia ihmisiä Facebookin kautta, muodosta yhteys sivuihin ja ryhmiin, jotka kiinnostavat sinua. Voit myös rajoittaa, kuka näkee kaverilistasi, jos olet huolissasi siitä, että joku voi ottaa yhteyttä kavereihisi ja sukulaisiisi. Lisätietoja kavereiden lisäämisestä ja kaveripyynnöistä on osoitteessa fb.me/friendrequests. Muista myös keskustella lastesi, kavereittesi ja sukulaistesi kanssa yksityisyydestä ja turvallisuudesta sekä siitä, miksi heidän tulisi hyväksyä kaveripyyntöjä vain tuntemiltaan ihmisiltä. POISTAMINEN KAVEREISTA: Jos haluat poistaa henkilön kavereistasi, siirry hänen profiiliinsa, vie hiiren osoitin Kaverit-painikkeen päälle profiilin yläreunassa ja valitse

19 Poista kavereista. Jos poistat henkilön kavereistasi, Facebook ei ilmoita asiasta hänelle, mutta sinut poistetaan kyseisen henkilön kaverilistasta. Jos haluat kyseisen henkilön jälleen kaveriksesi, sinun täytyy lähettää uusi kaveripyyntö. Lisätietoja kavereiden poistamisesta on osoitteessa fb.me/unfriending. ESTÄMINEN: Henkilön estäminen poistaa hänet automaattisesti kavereistasi ja estää hänet siten, ettei hän voi enää nähdä profiiliisi julkaisemiasi asioita, merkitä sinua, kutsua sinua tapahtumiin tai ryhmiin, aloittaa keskustelua kanssasi tai lisätä sinua kaveriksi. Estäminen on vastavuoroista, joten sinäkään et voi esimerkiksi aloittaa keskustelua estämäsi henkilön kanssa tai lisätä häntä kaveriksi. Kun estät jonkun, hänelle ei ilmoiteta asiasta. Lisätietoja on osoitteessa fb.me/blocking. ILMIANTAMINEN: Voit ilmiantaa Facebookille millaista sisältöä tahansa. Facebookin yhteisönormeissa on selitetty, millainen sisältö ja jakaminen on sallittua Facebookissa. Kun Facebookille tehdään ilmianto, maailmanlaajuinen työryhmä tarkistaa sen ja poistaa ehtojen vastaisen sisällön. Saat lisätietoja ilmiantamisesta ja Ilmianna-linkin klikkaamisen seurauksista osoitteesta fb.me/reporting.

20 Hae apua verkon ulkopuolelta

21 Jos joku häiritsee sinua, uhkailee sinua tai saa olosi turvattomaksi, voit ottaa yhteyttä paikalliseen väkivallan uhrien edustajaan tai viranomaiseen ja selvittää, mitä voit tehdä. Jaa seuraava linkki viranomaisille, jolloin he saavat Facebookilta ohjeet yhteyden ottamiseen tutkimuksessa tarvittavien tietojen hankkimiseksi. fb.me/lawenforcement Verkossa tukea naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja parisuhdeväkivaltaan tarjoavat Suomessa muun muassa: ENSI-JA TURVAKOTIEN LIITON NETTITURVAKOTI: auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, voit keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa. turvakoti.net/site NAISTEN LINJAN: palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille. Voit soittaa tai ottaa yhteyttä verkon kautta. naistenlinja.fi NUORTEN EXIT: tarjoaa tietoa ja tukea vuotiaille nuorille seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin tilanteisiin. nuortenexit.fi SUOMEN MIELENTERVEYSSEURAN: verkkokriisikeskus Tukinetistä saa henkilökohtaista tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/ verkossa/verkkokriisikeskus-tukinet

22 TechSafety.org Facebook.com/help

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit

Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit VIESTITÄ TUTTAVILLE VAILLA HUOLIA: Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit Facebookin viestit ovat hyvää vauhtia korvaamassa perinteisen sähköpostin.

Lisätiedot

Kuinka aloitat Instagramin käytön?

Kuinka aloitat Instagramin käytön? Kuinka aloitat Instagramin käytön? Instagramin toiminnot lyhyesti Perusperiaate: ota kuva, muokkaa se ja tägää. Kuvan ottaminen onnistuu alareunan + -kuvakkeesta. Tägääminen tarkoittaa aiheen merkitsemistä

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Versio 1.6. 5/2019 Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Hyväksythän kahden viikon palkkajaksolla työskentelevien työntekijöiden työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavan viikon tiistaina

Lisätiedot

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa!

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! https://kauppa.waltti.fi Fiksusti liikkeellä. linkki.jyvaskyla.fi 1 Waltti-kaupassa voit ladata matkakorttisi ilman rekisteröitymistä tai rekisteröimällä oman käyttäjätilin.

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko. Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu. OSIO: Facebook. Facebook-peruskäyttö -kurssi

Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko. Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu. OSIO: Facebook. Facebook-peruskäyttö -kurssi -kurssi Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Sanasto... 3 Facebook käyttöön... 4 Facebookin ohje- ja tukikeskus... 4 Rekisteröityminen Facebook-käyttäjäksi... 4 Kirjaudu... 5 Tietokoneelta... 5 Älylaitteelta...

Lisätiedot

TIETOTURVAOPAS. Poliitikoille ja puolueille

TIETOTURVAOPAS. Poliitikoille ja puolueille TIETOTURVAOPAS Poliitikoille ja puolueille Kampanja yksityisyyden suojaamiseksi vaaleissa Suunnittelu: ccm.design Kansikuva: Grisha Bruev Yksityisyyden suojaaminen vaaleissa M e Facebookilla suhtaudumme

Lisätiedot

Verkosta virtaa: Facebookin käyttäjän pikaopas ja. vinkkejä Facebookin tietoturvalliseen käyttöön

Verkosta virtaa: Facebookin käyttäjän pikaopas ja. vinkkejä Facebookin tietoturvalliseen käyttöön Verkosta virtaa: Facebookin käyttäjän pikaopas ja vinkkejä Facebookin tietoturvalliseen käyttöön Mikä on Facebook? Facebook on internetissä toimiva mainosrahoitteinen sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta

Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Ohjeistus uudesta tunnistuspalvelusta Kirjautuminen 6.3.2009 Sivu 1 Tahti-järjestelmän tunnistuspalvelu on vaihtunut. Tämä tarkoittaa sitä, että Tahtin tunnistuspalvelun osoite muuttuu. Muutoksesta johtuen

Lisätiedot

Apogee Portal X. - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä -

Apogee Portal X. - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä - Apogee Portal X - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä - Saat tunnukset Punamustan yhteyshenkilöltäsi tai reprosta. Kirjaudu järjestelmään selaimella: portal.punamusta.com Voit kirjautua

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Doodle-kalenteriohjelma

Doodle-kalenteriohjelma Doodle-kalenteriohjelma 1. Kyselyyn vastaaminen Avaa linkki www.doodle.com Osallistuaksesi kyselyyn tarvitset linkin kyselyn sivulle, joka voi olla henkilökohtainen tai yleinen riippuen siitä kumman asetuksen

Lisätiedot

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter on mikroblogipalvelu, eli siellä jaettavat tilapäivitykset ym. ovat lyhyitä ja ytimekkäitä kertomuksia (max. 140 merkkiä per päivitys). Twitterin tilapäivityksiä

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi.

Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Ennen ensimmäistä kirjautumista käyttäjän tulee saada kutsu Sporttisaitin jäseneksi. Jäsenkutsun mukana tulee linkki, josta pääsee täyttämään omat tietonsa. Sporttisaitti ei vaadi uusia käyttäjiä laittamaan

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle

Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle Ohjeet käyttäjätilin rekisteröintiin ja varmennekortin liittämiseen HUS:n ulkopuoliselle ammattilaiselle HUS:n ulkopuolisen ammattilaisen täytyy rekisteröidä käyttäjätili ja liittää siihen varmennekortti,

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO OHJEET SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÖÖNOTTO JA JAKAMINEN... 3 Nimeä Oma Esitteesi... 4 Jakaminen sähköpostitse... 5 Jakaminen blogissa... 6 ASIAKKAAN TILAUKSET... 7 OMA ESITE -TILAUSTEN KÄSITTELY... 8 Esimerkkitilaus

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

FACEBOOK. Käytön aloitusopas. ATK Seniorit Mukanetti ry. Yliopistonkatu 58B Tampere. Huhtikuu 2017 puh

FACEBOOK. Käytön aloitusopas. ATK Seniorit Mukanetti ry. Yliopistonkatu 58B Tampere. Huhtikuu 2017 puh FACEBOOK Käytön aloitusopas ATK Seniorit Mukanetti ry Yliopistonkatu 58B 33100 Tampere Laatinut Katri Viikari www.mukanetti.net Huhtikuu 2017 puh. 03 222 5798 Facebook on Internetissä toimiva yhteisöpalvelu

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

F-SECURE SAFE. Toukokuu 2017

F-SECURE SAFE. Toukokuu 2017 F-SECURE SAFE Toukokuu 2017 F-SECURE SAFE SUOJAA YHTEYTESI YKSI TURVA KAIKILLE LAITTEILLE Suojaa kaikki eri laitteesi - PC:t, Macit, puhelimet ja tabletit - yhdellä palvelulla. VIRUSTEN TORJUNTA Suojaa

Lisätiedot

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko OSIO: Hyvinkään tapahtumakalenteri Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Tapahtumakalenteri käyttöön... 3 Päävalikko... 3 Luo tili... 3 Kirjaudu... 3 Oma tili... 4 Premium -tilaus tarjoaa lisäominaisuuksia...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

REVELAGESPORTS.COM PORTAALIN KÄYTTÖOHJE

REVELAGESPORTS.COM PORTAALIN KÄYTTÖOHJE 1 Sisällysluettelo Tunnusten luominen portaaliin... 2 Kirjautuminen portaaliin... 4 Kilpailut ja ilmoittautuminen... 5 Punnitus... 8 Roolit ja oikeudet... 9 versio 0.7 2 Tunnusten luominen portaaliin Mene

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen 2 Open Badge -osaamismerkit Open badge on Mozilla.org:n kehittämä osaamismerkkijärjestelmä, joka on Mozillan osalta vielä betavaiheessa; tuotantovaiheeseen siirrytään

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI Käyttöohje 1 (8) Käyttöohje Käyttöohje 2 (8) Sisällysluettelo 1 Palvelun kuvaus... 3 1.1 Toiminnot... 3 1.2 Käyttö ilman Kontakti kirjautumista... 3 1.3 Käyttö kirjautunena Kontaktin käyttäjätunnuksilla...

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT)

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) Moodlen tunnukset ovat samat kuin verkon (=tietokoneille kirjautumisen), sähköpostin, Asion, Adobe Connectin ja Webropolin käyttäjätunnukset. Näiden

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN

MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN MOT-PALVELU OHJE MOT-SANAKIRJAN KÄYTTÖÖN Seinäjoen koulutuskuntayhtymä tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen MOT-sanakirjapalvelun. MOT-palvelu on suomalainen Kielikone Oy: n tuottama pilvipalvelu,

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Ohje suunnistajalle, osa 1 Näin teet Rastilippuun profiilin, eli rekisteröidyt käyttäjäksi

Ohje suunnistajalle, osa 1 Näin teet Rastilippuun profiilin, eli rekisteröidyt käyttäjäksi Näin teet Rastilippuun profiilin, eli rekisteröidyt käyttäjäksi Päivitetty 16.5.2018 www.rastilippu.fi #rastilippu Rastilippu on uusi palvelu kuntorastikävijöille Rastilippu on Suomen Suunnistusliiton

Lisätiedot

Ohje suunnistajalle, osa 1 Näin teet Rastilippuun profiilin, eli rekisteröidyt käyttäjäksi

Ohje suunnistajalle, osa 1 Näin teet Rastilippuun profiilin, eli rekisteröidyt käyttäjäksi Näin teet Rastilippuun profiilin, eli rekisteröidyt käyttäjäksi 12.1.2018 Päivitetty 13.4.2018 www.rastilippu.fi #rastilippu Rastilippu on uusi palvelu kuntorastikävijöille Rastilippu on Suomen Suunnistusliiton

Lisätiedot

Sähköisten tuntilistojen käyttöohje. Muistathan hyväksyä tuntilistat tiistaihin klo. 15 mennessä Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä: userinfo@adecco.

Sähköisten tuntilistojen käyttöohje. Muistathan hyväksyä tuntilistat tiistaihin klo. 15 mennessä Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä: userinfo@adecco. Sähköisten tuntilistojen käyttöohje 1 Muistathan hyväksyä tuntilistat tiistaihin klo. 15 mennessä Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä: userinfo@adecco.fi 2 Käyttäjänimi=sähköpostiosoitteesi Salasanan saat

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot...

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot... 1 Sisällys JOHDANTO... 1 1. Rekisteröityminen... 2 2. Kirjautuminen... 3 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4 4. Omat tiedot... 5 5. Avoimet harjoittelupaikat ja opinnäytetyöaiheet...

Lisätiedot

Facebook. Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja

Facebook. Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja Facebook Facebook Hyödyt Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja Haitat Moni mieltää vapaa-ajan viettopaikaksi Sivustojen

Lisätiedot

Tietoturvavinkkejä pilvitallennuspalveluiden

Tietoturvavinkkejä pilvitallennuspalveluiden Tietoturvavinkkejä pilvitallennuspalveluiden turvallisempaan käyttöön 11/2014 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Mikä on pilvipalvelu?... 3 2 Mikä on pilvitallennuspalvelu?... 3 3 Ovatko pilvipalvelut turvallisia?...

Lisätiedot

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Sisällys 1 Kirjautuminen Sovelluskauppaan... 3 2 Laitteiden suojaaminen... 4 2.1 Mobiilitietoturvan asennus... 6 2.2 Tietokoneturvan

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Kansalaisen sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen 1.1.4.0 Sisällysluettelo Kansalaisen sisäänkirjautuminen... 3 Asiointialueen vaihto kirjautumisen yhteydessä... 8 Omahyviksestä uloskirjautuminen...10

Lisätiedot

OPI SKELI JAN TI I TUS - OPAS

OPI SKELI JAN TI I TUS - OPAS 1 OPISKELIJA N TIITUS - OPA S Versio 1.1 2 PROFIILIN LUOMINEN Lataa Tiitus-sovellus Google Play kaupasta (Android) tai App Storesta (iphone) Rekisteröidy ja hyväksy käyttöehdot, sen jälkeen pääset tekemään

Lisätiedot

käyttöönotto opiskelijalle

käyttöönotto opiskelijalle Study@CampusPro käyttöönotto opiskelijalle Tervetuloa Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden oppisopimusopiskelijaksi. Suuri osa opintoihin liittyvistä asioista hoidetaan sähköisesti

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot