Raision kaupungin kannalta merkittävät yhteisöt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Raision kaupungin kannalta merkittävät yhteisöt"

Transkriptio

1 Raision kaupungin kannalta merkittävät yhteisöt 1. Perustehtävä 2. Tavoitteet Tavoitteiden toteutumat Ehdotus tavoitteiksi 2014 Konsernihallinto

2 RAISION KAUPUNKI 1 Yhteisö Yhdyshenkilö Kaupungin edustajat Tytäryhteisöt Yhteisön perustehtävä Tavoitteet 2013 Toteutuma Ehdotus tavoitteiksi 2014 Raision Vuokraasunnot Oy (100 %) Kiinteistöpäällikkö Kalevi Laitinen Leevi Heinonen ( Jan Stenlund) Hallitus: Ari Leinonen (Elisa Vuorinen), Risto Rihko (Satu Toimio), Raimo Sulonen (Janne Muikkula) Kj nimeää hallitukseen viranhaltijaedustajan, jolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus Yhtiön toimialana on hankkia ja omistaa asumiskäyttöön varattuja kiinteistöjä ja asuinhuoneistojen hallintaan oikeuttavia asunto-osakeyhtiöitten osakkeita sekä antaa vuokralle asuinhuoneistoja noudattaen Raision kaupungin vahvistamia asukasvalintaperusteita. Yksinomaan asumiskäyttöön varattujen kiinteistöjen ja asuinhuoneistojen hallintaan oikeuttavien osakkeiden lisäksi yhtiö voi omistaa muuta toimintansa kannalta välttämätöntä omaisuutta. Yhtiö ei jaa osinkoa. 1. Jermuntien asuntojen vuokrasopimukset irtisanotaan kevään aikana päättymään vuoden 2013 lopussa. 2. Kaupungin kanssa sovitaan rakennusten lunastushinta. 3. Ylhäisten alueen käytöstä päätetään kuluvan vuoden aikana. Raision kaupunginhallitus antaa konserniohjeen koskien yhtiön tavoitetta rakennuttaa uuden rakennusoikeuden mukaiset kaksi kerrostaloa. Kaupungin viranhaltijalle esitetään puhe- ja läsnäolooikeutta yhtiön hallituksen kokouksissa. 4. Asukasvalinnoissa noudatetaan edelleen tarkasti aikaisempia periaatteita. Kaupungin käyttöön vuokrattujen tukiasuntojen määrä on kasvanut ja oli 77 kpl vuoden lopussa. Tukiasuntojen määrän kasvua hidastetaan yhteistyössä kaupungin kanssa. 5. Talouden tasapainotus jatkuu edelleen. Selvitetään lainojen korkosuojaustarve ja mahdollisuudet Jermuntie on tyhjentynyt suunnitelmien mukaan. Jäljellä on yksi asukas Lunastushinnasta ja maksutavasta on sovittu. Ylhäisten aluetta koskeva päätös on vielä tarkan aikataulun ja uuden rakentamisen osalta tekemättä. Kaupunginjohtaja on osallistunut yhtiön hallituksen kokouksiin. Asukasvalinnoissa on noudatettu edelleen aikaisempia valintaperiaatteita. Kaupungin kanssa yhteistyössä on tukiasuntojen määrän kasvua pyritty hidastamaan. Tukiasuntotarve on jatkunut suurena ja tukiasuntoja on vuodenvaihteessa 89 kpl. Yhtiö konvertoi vuoden aikana kaikki loput valtiokonttorilainat (n. 11 M ) halvempikorkoisiksi lainoiksi. 1. Ylhäisten alueen käytöstä ja aikatauluista päätetään kuluvan vuoden aikana. Raision kaupunginhallitus antaa konserniohjeen koskien yhtiön tavoitetta erillisestä valmistelusta. 2. Asukasvalinnoissa noudatetaan edelleen tarkasti aikaisempia periaatteita. Kaupungin käyttöön vuokrattujen tukiasuntojen määrä on kasvanut. Tukiasuntojen kokonaismäärää on vähennettävä yhteistyössä Ra- Vu:n ja sosiaali- ja terveystoimen kanssa. 3. Yhtiön rahoituksellinen asema, tulevien vuosien korjaustarpeiden toteutus, asuntokannan kokonaisuus ja rahoitus selvitetään yhteistyössä yhtiön kans-

3 RAISION KAUPUNKI 2 sa. 4. Yhtiö toteuttaa kokonaisuutena kaupungin asuntopoliittista linjaa. 5. Vuonna 2013 aloitettu Leijunkatu 2-4 osittaiset peruskorjaukset saatetaan loppuun. 6. Yhtiön kiinteistökannan pitkän tähtäyksen korjaussuunnitelmia tarkennetaan edelleen. 7. Tasalankatu (As Oy Kuulaharjat) mahdollinen muutos vanhusten palveluasumiseen sekä peruskorjaustapa selvitetään ja korottaminen yhdellä kerroksella pyritään rakennustöiden osalta aloittamaan syksyllä 2014.

4 RAISION KAUPUNKI 3 Kiinteistö Oy Kerttulan Jäähalli (50%) Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Reijo Hakorinta Jarmo Rosama (Heikki Arikka) Hallitus: pj Heli Lähteenmäki, Jan Stenlund, Juhani Hietala (Aarre Lehtonen) Jäähalliyhtiö tuottaa jäähallipalveluja ylläpitämällä kahta jäähallia Kerttulan Liikuntakeskuksessa. Osakkaina yhtiössä ovat Raision kaupunki (50 %) ja Raision Nuorisokiekko ry ja Skating Team Raisio ry. 1. Toiminnan tavoitteena on tuottaa jäähallipalveluja kohtuullisin kustannuksin. 2. Kaupungin osuus nettokustannuksena vastaa yhden jäähallin vuotuisia ylläpitokustannuksia. 3. Raision kaupungin Liikuntapalvelut tuottavat osakassopimuksen mukaisesti hallien toiminnan edellyttämät jäähallin hoitopalvelut eli huoltohenkilöstö, hoitokalusto ja jääalueen energiakulut. 4. Osakassopimuksen mukaan kaupungin käytettävissä oleva jääaika on hallikaudella viikoittain arkipäivien päivätunnit sekä viikonloppuisin avointa yleisöluisteluaikaa 6 h. Yhteensä hallikaudella 86 h / viikko. 5. Muu jääaika eli illat ja viikonloput ovat seurojen käytössä ja vapaassa ulosmyynnissä. Toteutunut sopimuksen mukaan. Kokonaiskustannukset 2013 toteutuma-arvio n. 90 % talousarviosta. Toteutunut sopimuksen mukaan. Toteutunut sopimuksen mukaan. Toteutunut sopimuksen mukaan. 1. Kustannukset toteutuvat vuoden 2013 tasolla. 2. Palvelu tuotetaan sopimuksen mukaan. Investointisuunnitelmassa on jäänhoitokoneen uudistaminen. 3. Sopimuksen mukaan. 4. Sopimuksen mukaan. 6. Kesäaikaisesta toiminnasta halliyhtiön hallitus päättää vuosittain tarpeen mukaan Kesäjäät 2013 toukokesäkuussa yksi halli käytössä. Heinäkuussa molemmat hallit kiinni. Elokuussa molemmat hallit käytössä. 5. Neuvotellaan halliyhtiön kanssa erikseen.

5 RAISION KAUPUNKI 4 Säätiöt Yhteisö Yhdyshenkilö Kaupungin edustajat Yhteisön perustehtävä Tavoitteet 2013 Toteutuma Ehdotus tavoitteiksi 2014 Raision Palvelutalosäätiö (23,5 %) Kiinteistöpäällikkö Kalevi Laitinen Hallitusedustajat: Risto Nikkonen ja Veli Jalonen x) Kj nimeää hallituksen kokouksiin asiantuntijaedustajan, jolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus. x) Muut hallituksen jäsenet: Heikki Arikka, Aarre Lehtonen ja Eero Vainio Säätiön tarkoituksena on tukea vanhuksille ja vammaisille soveltuvien asuntojen ja sanotunlaisten henkilöiden avohuoltoon käytettävien hoito-, kuntoutus- ja muiden palvelutilojen hankkimista Raision kaupunkiin. Säätiö omistaa jäljempänä luetellut kiinteistöt ja huolehtii niiden isännöinnistä, kunnossapidosta, kiinteistönhoidosta, siivouksesta, peruskorjauksista sekä kirjanpitoon ym. hallinnointiin liittyvistä tehtävistä: Raision Kerttulassa, korttelissa 3 kaupungin vuokratonteilla L1 ja L1 sijaitseva palvelutalokiinteistö. Kiinteistössä on asunto-osa m², hoivayksikkö m² sekä muita tiloja m². Säätiö omistaa kokonaan Asunto Oy Raision Keskuspuiston (kiinteistötunnus ) ja Asunto Oy Raision Puistorinteen (kiinteistötunnus ) osakekannat. Näiden yhtiöiden asuinpinta-ala on yhteensä m² ja huoneistoja niissä on yhteensä 65 kappaletta. 1. Raision palvelutalosäätiö sekä Raision kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus tekevät jatkossakin yhteistyötä etsien toiminnallisesti ja taloudellisesti kestäviä ratkaisuja. 2. Säätiön ja säätiön osakkaana olevien yhdistysten rooleista käydään selkiinnyttävää keskustelua. 3. Kaupunki valmistelee sosiaalija terveyspalvelukeskuksen valmisteleman tarvearvion pohjalta kannanottoa säätiön esittämään lisärakentamiseen ( Hulvelan kääntö - työniminen kaava mahdollistaa alustavan tiedon mukaan yhden viisikerroksisen lisärakennuksen, yhteensä noin m². ) 4. Toteutetaan paloilmoitinlaitteiston uusiminen muissa tiloissa. Vuokrasopimusten sekä eri tiloihin kohdistetun vuokralaskutuksen päivitys on aloitettu. Hulvelan päätteen kaavoitus on käynnistetty. Päätöstä lisärakentamisesta ei ole toistaiseksi tehty. Kaava-asia on edennyt luonnosvaiheeseen. Paloilmoitinlaitteiston uusiminen muissa tiloissa on aloitettu. 1. Vuokrasopimusten sekä eri tiloihin kohdistetun vuokralaskutuksen päivitys saatetaan valmiiksi. 2. Raision palvelutalosäätiö sekä Raision kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus tekevät jatkossakin yhteistyötä etsien toiminnallisesti ja taloudellisesti kestäviä ratkaisuja. 3. Vanhustenhoidon asumistarpeen kokonaisuus selvitetään. Selvityksen perusteella määritetään tarve mahdolliselle uudistuotannolle ja sen ajankohdalle. 4. Saatetaan valmiiksi paloilmoitinlaitteiston uusiminen kaikilta osilta. 5. Turvallisuusselvitys päivitetään. 6. Toteutetaan Kanervakodin piha-alueen kunnostus. Asunto Oy Raision Keskushovista säätiö omistaa kolme huoneistoa, yhteensä 132 m².

6 RAISION KAUPUNKI 5 Sosiaalipalvelu-säätiö Raina (37,45 %) Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Hallitus: Timo Konttinen (Seppo Kalliotie), Ilkka Suominen (Mika Peltokorpi) ja Timo Metsä- Tokila (Seija Lehti) Järjestää sosiaalisena palveluna suojatyötä ja työtoimintaa vajaakykyisten henkilöiden kuntouttamiseksi sekä työllistää nuoria, pitkäaikaistyöttömiä ja muita vaikeasti työllistettäviä henkilöitä ja kehittää tähän liittyvää muuta toimintaa. 1. Kehitysvammaisten työtoiminnan osalta säätiön palveluja käytetään täydentämässä omaa toimintaa. 2. Rainan toimintaa kehitetään yhteistyössä kuntien kanssa. Palvelua on pääosin hyvää ja korkealaatuista, mutta kallista. Kulurakenne pitää ottaa esille säätiön kanssa käytävissä neuvotteluissa. Talous pidetään vakaana. 3. Raision toimipisteen uutta, hyvää toimintaa tulee markkinoida, että se olisi mahdollisimman tehokkaasti käytössä. Näin asiakaskohtaisia kustannuksia on mahdollista saada alemmas. 1. Kehitysvammaisten työtoimintaa on ostettu 7 asiakkaalle, aikuissosiaalityön toimintakykyä ylläpitävää palvelua 20 asiakkaalle ja kuntouttavaa työtoimintaa 11 asiakkaalle. 2. Rainan kanssa on pidetty asiasta palaveri. Jatkossa on tarkoitus pitää säännöllisiä yhteistyötapaamisia. 3. Raision toimipisteen markkinointia on lisätty 1. Toiminnan asiakasmäärät ja kulut tarkoitus pitää nykytasolla. 2. Raina on siirtymässä päiväkohtaiseen hinnoitteluun kaikkien asiakkaiden kanssa. Seurataan aktiivisesti prosessin etenemistä. 3. Raision toimipisteen käytön lisääminen. Seuraava yhteistyöpalaveri pidetään Raision toimipisteessä.

7 RAISION KAUPUNKI 6 Yhteisö Yhdyshenkilö Kaupungin edustajat Osakkuusyhteisöt Yhteisön perustehtävä Tavoitteet 2013 Toteutuma Ehdotus tavoitteiksi 2014 Kuntamaisema Oy (17 %) Kaupunginjohtaja Ari Korhohonen/talousjoht aja Heli Lähteenmäki Heli Lähteenmäki (Jarmo Rosama) Hallitus: Heikki Arikka (Hannele Lehto- Laurila) Yhtiön tarkoituksena on levittää ns. Maisema-mallia Suomen kuntakenttään ensi vaiheessa sosiaali- ja terveyssektorilla sekä myöhemmin muillakin toimialoilla. Omassa toiminnassaan yhtiö hyödyntää alun perin Raision kaupungilla kehitettyä mallia talouden ja toimintojen läpinäkyvyyden parantamiseksi ja ohjaamisen tehostamiseksi. 1. Uudistettu, selainpohjainen käyttöliittymä Maisematyökaluun otetaan käyttöön alkuvuonna Se toivottavasti helpottaa ohjelmiston käytettävyyttä. Raisio on esittänyt kehitystoiveita mm. hoito- ja hoivapalvelujen sekä vastaanottopalvelujen taulukointiin, ja ne toivottavasti muutoksen myötä toteutuvat. 2. Raision kaupunki edellyttää, että yhtiö kattaa menonsa omilla tuloillaan ja että toiminta on liiketaloudellisesti kannattavaa. Mikäli yhtiö tuottaa voittoa, myös Raision tulee saada osinkotuloja. 3. Sitran toimintatapa on irtautua kehitysyrityksistä 3-5 vuoden sisällä niiden perustamisesta eli seuraavan kahden vuoden sisällä. Tämä aiheuttaa joka tapauksessa muutoksia omistajuudessa. Erilaisia vaihtoehtoja käsitellään niiden eteen tullessa konsernijaostossa ja/tai kaupunginhallituksessa. Uusi selainpohjainen käyttöliittymä on käytössä jo monella muulla asiakkaalla, muttei Raisiossa. Raisiossa sen käyttöön siirrytään 03/2014 toteutuman laadinnan yhteydessä. Tämä siksi, että on haluttu varmistaa uuden työvälineen toimivuus ja tehtiin koko vuoden 2013 raportointi vielä tutulla välineellä. Yhtiö on tehnyt positiivista tulosta vuodesta toiseen. Kovaa kasvua ei vuonna 2013 tapahtunut johtuen kuntien tiukasta taloudellisesta tilanteesta ja odottavasta tunnelmasta. Ennakkotietojen perusteella yhtiö tekee positiivisen tuloksen vuodelta Yhtiökokous on maaliskuussa. Mahdollisia omistusjärjestelyjä käsiteltiin konsernijaostossa ( 236), ja asetettiin tavoitteet mahdollisiin omistusjärjestelyihin 1. Selainpohjaisen Maisemajärjestelmän käyttöönotto. 2. Yhtiön toiminta tuottaa positiivisen tuloksen, eli yhtiö kattaa tuloillaan menonsa. 3. Mahdollisia omistusjärjestelyjä käsitellään kaupunginhallituksessa ja konsernijaostossa tarvittaessa erillisestä valmistelusta.

8 RAISION KAUPUNKI 7 Yhteisö Yhdyshenkilö Kaupungin edustajat Kuntayhtymät Yhteisön perustehtävä Tavoitteet 2013 Toteutuma Ehdotus tavoitteiksi 2014 Varsinais-Suomen Liitto (5,42 %) Suunnittelupäällikkö Marja-Riitta Pulkkinen Maakuntavaltuusto Erkki Haavisto (Kalle Myllymäki) Hannele Lehto- Laurila (Sirpa Ek) Eija Nurmi (Aarre Lehtonen) Raimo Sulonen (Vesa Parantainen) Elisa Vuorinen (Pipsa Allén) Maakuntahallitus Varajäsen Eija Nurmi Tarkastuslautakunta Elisa Vuorinen, vpj. Liitto on lakisääteinen kuntayhtymä. Liitto toimii aluekehitysviranomaisena sekä suunnittelu- ja edunvalvontaorganisaationa. Liitto sovittaa yhteen eri viranomaistahojen toimenpiteitä, vastaa maakuntatasoisesta maankäytön suunnittelusta, laatii 20 vuoden ajanjaksolle maakuntasuunnitelman ja valtuustokausittain tarkistettavan maakuntaohjelman. Liitto myös myöntää maakunnan kehittämisrahaa em. ohjelmia tukeviin hankkeisiin sekä pitää tiivistä yhteyttä maakunnasta kotoisin oleviin kansanedustajiin. Hallitusohjelman linjausten mukaisesti maakunnan liitto osallistuu alueensa valtion virastojen strategiseen suunnitteluun. Tavoitteena on saada kunkin maakunnan kansanvaltainen tahto ohjaamaan ja tarkentamaa valtion keskushallinnon virastoilleen antamia yleislinjauksia alueitten parhaaksi. Liitto myös hallinnoi maakunnassa toteutettavia EU-ohjelmia. Liitolla on edunvalvontatoimisto Brysselissä yhdessä Turun kaupungin ja 1. Varsinais-Suomen liitto huolehtii edunvalvonnasta erityisesti tieliikennehankkeissa (VT8) ja edistää toimia, joilla Turun telakan toiminta turvataan. 2. Varsinais-Suomen liiton tulee aktiivisesti edistää Varsinais- Suomen elinkeinopoliittisten edellytysten luomista. 3. Liiton tulee edetä maakuntakaavan laadinnassa siten, että kaava saataisiin päätökseen viimeistään vuoden 2015 aikana. 4. Kaupan palveluverkkoselvitys aloitetaan Valtatie 8:n perusparannusurakka käynnistettiin. Uudistaminen koskee osaa Raisio Nousiainen-moottoritietä, Luvian ja Porin välisen osuuden parantamista sekä liikenneturvallisuuden parantamista Nousiaisten ja Luvian välillä. Maakuntastrategian valmistelussa tarkasteltiin maakunnan elinkeinopoliittisten edellytysten vahvistamista Kaavaluonnoksen valmisteluaikataulu tähtää luonnoksen nähtäville asettamiseen syksyllä Kaupan palveluverkkoselvitys valmistui taustatiedoksi mm. kaupan mitoitusta ja sijoittumista tarkastelevalle vaihemaakuntakaavalle. 1. Varsinais-Suomen liitto huolehtii edunvalvonnasta erityisesti tieliikennehankkeissa (VT8) ja edistää toimia, joilla Turun telakan toiminta turvataan. 2. Kaavaehdotus valmistuu vuonna 2015, jolloin tilaa vievää kauppaa koskeva siirtymäaikasäännös päättyy.

9 RAISION KAUPUNKI 8 Turun korkeakoulujen kanssa. Lisäksi liitto on Itämeren alueen Central Baltic -ohjelman hallinnointi- ja maksuviranomainen. Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymä (20,68 %) Johtava sosiaalityöntekijä Hannele Elo-Kuru Valtuusto: Seija Sorsavirta Hallitus: Seija Sorsavirta Tarkastuslautakunta: Hanna Paatos vpj. Sijaishuoltopalvelujen ja avohuollon tukipalvelujen, esim. perhekuntoutus tarjoaminen lähinnä jäsenkuntien lastensuojelutarpeisiin. Jatketaan aiempaa tiiviimpiä keskusteluja asettamalla yhteistyölle ns. innovaatiopakotteita strategisten tavoitteiden konkretisoimiseksi, mm: - sijaishuollon laitospainotteisuuden vähentäminen lisäämällä perhehoidon toimintaedellytyksiä - sijaishuollon laitoshoidon palvelujen turvaaminen lähellä kasvuympäristöä - erityyppisten (mm. kriisihoito, kotiuttamisen tukitoimet) palvelujen kokeileminen osana sijaishuoltoa. Tiiviimpi yhteistyön suunnittelu toteutunut asiakasprosessien kehittämisen ja uuden perussopimuksen myötä asetettavan neuvottelukunnan muodostumisen kautta. Sijaishuollon laitospainoitteisuutta on pystytty selkeästi vähentämään kaupungin oman toiminnan tehostamisella. Tulevaisuudessa on mahdollista neuvotella ky:n laitoshoidon palvelujen saamisesta Raision alueelta vähäisessä määrin. Kokeilutoimintaa ky:n toteuttamana ei ole ollut. Vuoden 2013 tavoitteiden konkretisoituminen. Raision-Naantalin vesilaitoskuntayhtymä (50 %) Tekninen johtaja Antti Korte Veijo Mikola (Jari Salonen) Vesilaitos välittää TSV:n toimittamaa vettä Raision ja Naantalin tarvitseman talousveden ja yllä pitää verkostoa. Yhtiön toiminta loppuu, kun Turun Seudun Vesi Oy aloittaa toimintansa. Kuntayhtymä välittää TSV Oy:n toimittamaa vettä Raisiolle ja Naantalille. Yhtymän hallinnolliset tehtävät hoitaa Raision tekninen keskus. Kuntayhtymä välittää TSV Oy:n toimittamaa vettä Raisiolle ja Naantalille. Yhtymän hallinnolliset tehtävät hoitaa Raision tekninen keskus Omaisuuden siirrot ovat toteutuneet. Kuntayhtymä välittää TSV Oy:n toimittamaa vettä Raisiolle ja Naantalille. Yhtymän hallinnolliset tehtävät hoitaa Raision tekninen keskus Hallitusedustaja Hannele Lehto- Laurila (Marja-Riitta Pulkkinen)

10 RAISION KAUPUNKI 9 Raision seudun ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä / Raseko (47,13 %) Sivistysjohtaja Matti Sivonen Yhtymävaltuuston jäsenet Oili Niittynen (Eija Nurmi) Marja Kannisto (Marianne Salo) Seija Sorsavirta (Karoliina Harju) Yhtymähallituksen jäsenet Ari Leinonen, puheenjohtaja (Pipsa Allen) Sirpa Hagsberg, 1. varapuheenjohtaja, Naantali (Hannele Vienonen, Raisio) Hannele Alanen (Vesa Parantainen) Sirke Peltokorpi (Raimo Perälahti) Tarkastuslautakunta Seija Sorsavirta vpj. Aarre Lehtonen Toisen asteen ammatillinen koulutus. 1. Tavoitteena on saada lisää koulutuspaikkoja alueen tarpeita vastaavasti. 2. Eroprosentti vuonna 2013 on alle 4 %. 3. Koulutuskuntayhtymä kattaa kaikki kustannuksensa omalla rahoituksellaan. Peruspääoman tuotto maksetaan osakaskunnille vuodelta 2012 vuonna Tulosrahoitusvertailussa kuntayhtymä on omassa ryhmässään valtakunnallisesti kahden parhaan yksikön joukossa. 5. Tavoitteena on käynnistää uusia koulutusaloja, jotka vastaavat alueen työvoimatarpeita. 6. Nuorisotakuuseen liittyen oppisopimuskoulutuksen määrää tulisi lisätä. 7. Kaksoistutkinnon suorittajien määrä on Raisiossa yli 50. Lisäpaikkoja saatu yhteensä 30, vuonna 2014 viisi paikkaa, vuonna paikkaa ja vuonna paikkaa. 6 % Toteutunut. Vuonna 2014 neljäs sija. Vuonna 2014 on alkanut kiinteistötekniikan koulutuslinja. Perustutkintopaikkoja on lisätty. Laskentapäivänä kaksoistutkinnon suorittajia Raseko on monialainen ja vahva koulutuksen järjestäjä, koulutuspaikat säilyvät kaikissa koulutusmuodoissa. 2. Tuloksellisuusvertailussa Raseko sijoittuu oman ryhmänsä parhaimpaan kolmannekseen. 3. Normaalit käyttömenot katetaan valtion maksamalla opiskelijakohtaisella yksikköhinnalla, työtoiminnan tuotolla sekä aikuiskoulutuksen osalta myös koulutuksesta perittävillä maksuilla. 4. Opiskelijapaikkojen täyttöaste 100 %. 5. Hakijoista 55 % omistajakuntien 16-vuotiaista ammatilliseen peruskoulutukseen. 6. Läpäisyaste 78 %. 7. Keskeyttämisprosentti enintään 5 %. 8. Työllistyminen 70 % valmistumisen jälkeen. 9. Lähiopetuksen määrä min 30 h/vko.

11 RAISION KAUPUNKI 10 V-S sairaanhoitopiirin ky (5,70 %) Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Liittovaltuuston edustajat: Reija Pitkänen (Eeva Savola), Suvi Heiniola (Janne Mäki- Imppula) ja Leena Rihko (Aarre Lehtonen) Lainsäädännöllä sairaanhoitopiirille säädettyjen palveluiden ja muiden sairaanhoitopiirille laissa annettujen tehtävien hoitaminen. 1. Erikoissairaanhoidon kustannuksia pyritään edelleen hillitsemään ja toimintoja tehostamaan. Toimintojen päällekkäisyyttä vähennetään edelleen ja yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa lisätään. 2. Raisio on aktiivinen vaikuttaja SOTE-rakenneuudistusta valmisteltaessa. 3. TYKS Raision sairaalan tyhjiksi jäävät tilat pyritään saamaan järkevään käyttöön. Erikoissairaanhoidon menot ovat edelleen kasvaneet naapurikuntia nopeammin. Yhteistyötä on lisätty ja osallistuttu aktiivisesti kuntayhtymän kokouksiin ja neuvottelutilaisuuksiin Raisio on ollut aktiivisesti mukana Sote-uudistuksessa Tilojen tyhjentyminen siirtyy vuoteen Erikoissairaanhoidon kustannuksia pyritään edelleen hillitsemään ja toimintoja tehostamaan. Toimintojen päällekkäisyyttä vähennetään edelleen ja yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa lisätään. Ensihoidon järjestelyissä on vältettävä päällekkäisyyksien syntyminen aluepelastuslaitoksen organisaation kanssa. 2. TYKS Raision sairaalan tyhjiksi jäävät tilat pyritään saamaan järkevään käyttöön V-S erityishuoltopiiri (3,52 %) Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Valtuusto: Seppo Kalliotie, Ilse Leppäranta, Sakari Suominen Hallitus: Pipsa Allén vpj. Leena Rihko Vaativan tason erityishuollosta vastaaminen. Kehitysvammahuollon osalta toiminnan tavoitteet ovat entisellään: erityishuoltopiiriltä ostetaan vain perustehtävän mukaista erittäin vaativaa laitos-hoitoa. Muu kehitysvamma-huolto tuotetaan itse Kehitysvammahuoltoa on ostettu kolmelle asiakkaalle erityishuoltopiiriltä. Kehitysvammahuollon osalta toiminnan tavoitteet ovat entisellään: erityishuoltopiiriltä ostetaan vain perustehtävän mukaista erittäin vaativaa laitoshoitoa. Muu kehitysvammahuolto tuotetaan itse.

12 RAISION KAUPUNKI 11 Yhteisö Yhdyshenkilö Kaupungin edustajat Muut jäsenyhteisöt Yhteisön perustehtävä Tavoitteet 2013 Toteutuma Ehdotus tavoitteiksi 2014 Turun seudun jätehuolto Oy (19,14 %) Tekninen johtaja Antti Korte Antti Korte (Aarre Lehtonen) Hallitus: Jonni Moislahti (Lassi Lehtinen), Jarmo Rosama (Sirpa Ek) Neljäntoista kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Järjestää seudun asukkaille ja julkisille toiminnoille jätteiden keräys- ja vastaanottopalveluja ja toimittaa jätteet hyötykäyttöön ja tarvittavaan käsittelyyn. Jäteneuvonta opastaa jätteiden vähentämisessä ja lajittelussa. TSJ Yrityspalvelut tarjoaa jätehuollon kokonaispalveluja seudun elinkeinoelämälle. 1. Raisio on antanut yhtiön tehtäväksi jätteen hyödyntämisen ja käsittelyn. Yhtiö hoitaa Raision puolesta myös käytännössä kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen, kotitalouksien ja maatalouden ongelmajätekeräyksen sekä hyötyjätekeräyksen. 2. Raision kaupunki edellyttää, että yhtiön kuntalaisilta perimät jätemaksut pysyvät kohtuullisina. 3. Raisio pitää Palovuorta potentiaalisena sijaintipaikkana uudelle jätteenpolttolaitokselle. Arvio parhaasta sijaintipaikasta tulee tehdä YVAselvitysten valmistuttua. 1. toteutunut 2. toteutunut 3. toteutunut 1. Raisio on antanut yhtiön tehtäväksi jätteen hyödyntämisen ja käsittelyn. Yhtiö hoitaa Raision puolesta myös käytännössä kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen, kotitalouksien ja maatalouden ongelmajätekeräyksen sekä hyötyjätekeräyksen 2. Raision kaupunki edellyttää, että yhtiön kuntalaisilta perimät jätemaksut pysyvät kohtuullisina. 3. Raisio pitää Palovuorta potentiaalisena sijaintipaikkana uudelle jätteenpolttolaitokselle. Arvio parhaasta sijaintipaikasta tulee tehdä YVA-selvitysten valmistuttua 4. Fuusion valmistelua Rouskis Oy:n kanssa jatketaan ja asiasta päätetään. 5. Raisio voi vähentää omistusosuuttaan yhtiössä.

13 RAISION KAUPUNKI 12 Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta Tekninen johtaja Antti Korte Lautakunnan jäsen Paavo Kinnunen (Terttu Perälahti) Turun Seudun Jätehuollon 14 omistajakuntaa perustivat keväällä 2012 yhteisen jätehuoltolautakunnan hoitamaan lakisääteisiä viranomaistehtäviä. Toukokuun alussa voimaan tullut jätelaki edellytti toimielimen perustamista alueilla, joissa kunnilla on yhteinen jätehuollon tehtäviä hoitava yhtiö, kuten TSJ on. Lautakunta hyväksyy jätetaksan, kokoaa ja hyväksyy jätehuoltomääräykset sekä määrittelee jätehuollon palvelutason. Jätehuoltolautakunta huolehtii toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaalla tavalla viranomaistehtävistään Jätehuoltolautakunta huolehtii toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaalla tavalla viranomaistehtävistään Jätehuoltolautakunta huolehtii toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaalla tavalla viranomaistehtävistään Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Tekninen johtaja Antti Korte Lautakunnan jäsen Janne Laulumaa (Jarmo Rosama) Turun seudun joukkoliikenteen viranomaistoiminta käynnistyi Liedon, Kaarinan, Naantalin, Raision, Ruskon ja Turun välisenä yhteistyönä. Uudelle viranomaiselle on siirtynyt liikennöintisopimuksia, joissa aiempia sopimusosapuolia olivat liikenteenharjoittajat ja Varsinais- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus). Tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä siten, että joukkoliikenteen palvelutaso paranee ja palvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti ja edullisesti. 1. Joukkoliikennelautakunta huolehtii toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaalla tavalla viranomaistehtävistään. Joukkoliikenteen järjestämisessä ja kehittämisessä huomioidaan asianmukaisella tavalla myös Raision tarpeet. 2. Lautakunta kilpailuttaa joukkoliikenteen siten, että seudullinen joukkoliikenne voi käynnistyä alkaen. Joukkoliikennelautakunta huolehtii toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaalla tavalla viranomaistehtävistään. Joukkoliikenteen järjestämisessä ja kehittämisessä huomioidaan asianmukaisella tavalla myös Raision tarpeet. Toteutunut Joukkoliikennelautakunta huolehtii toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaalla tavalla viranomaistehtävistään. Joukkoliikenteen järjestämisessä ja kehittämisessä huomioidaan asianmukaisella tavalla myös Raision tarpeet.

14 RAISION KAUPUNKI 13 Turun Seudun Kaukolämpö Oy (TSK) (4,25%) Tekninen johtaja Antti Korte Antti Korte (Eero Vainio) TSK vastaa kaukolämmön siirrosta Turun seudulla. Sen osakkaina ovat Turku Energia, Kaarinan, Naantalin ja Raision kaupungit sekä Fortum Power and Heat Oy. Yhtiö on perustettu vuonna 1979 ja sen omistuksessa on ensimmäinen seutukunnallinen lämmönsiirtojärjestelmä Suomessa. TSK:n siirtämä lämpömäärä vuonna 2009 oli MWh. Yhtiö toimittaa Turku Energialle TSME:n tuottamaa kaukolämpöä tehokkaasti ja taloudellisesti. Yhtiö toimittaa Turku Energialle TSME:n tuottamaa kaukolämpöä tehokkaasti ja taloudellisesti Yhtiö toimittaa Turku Energialle TSME:n tuottamaa kaukolämpöä tehokkaasti ja taloudellisesti Hallitus: Raimo Kumpula (Arto Jokinen) Turun Seudun energiatuotanto Oy (5 %) Tekninen johtaja Antti Korte Antti Korte (Raimo Kumpula) Yhtiöön kuuluvat Raision kaupungin lisäksi Turku Energia, Fortum sekä Kaarinan ja Naantalin kaupungit. Kaikki osakaskunnat ovat mukana tuotantoyhtiössä kaukolämmön ja peruskaukolämmön kulutuksiensa mukaisilla osuuksilla. Yhtiö voi energian tuotannossa maakaasun ohella hyödyntää myös jäte- ja kierrätysmateriaalia. 1. Yhtiö huolehtii osakassopimukseen sisältyvien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta. 2. Kaukolämmön hinta pysyy kilpailukykyisenä. Yhtiö huolehtii osakassopimukseen sisältyvien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta. Kaukolämmön hinta pysyy kilpailukykyisenä. 1. Yhtiö huolehtii osakassopimukseen sisältyvien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta. 2. Kaukolämmön hinta pysyy kilpailukykyisenä. 3. Raisio edesauttaa uuden monipolttolaitoksen rakentamista Naantaliin. Hallitus: Heikki Laurila (Jari Salonen)

15 RAISION KAUPUNKI 14 Turun Seudun Vesi Oy (11,94 %) Tekninen johtaja Antti Korte Antti Korte (Vesa-Matti Eura) Hallitus: Veijo Mikola (Mika Koivisto) Turun Seudun Vesi Oy on Kaarinan, Liedon, Länsi-Turunmaan, Naantalin, Paimion, Raision ja Turun omistama osakeyhtiö, joka hankkii ja toimittaa vettä Turun seudulle. Tällä hetkellä yhtiö toimittaa pohjavettä Virttaankankaalta ja Oripäänkankaalta Kaarinan ja Paimion kaupunkeihin sekä Liedon kuntaan. Turun Seudun Vesi Oy omistaa, suunnittelee ja rakennuttaa vedenhankinta-, vedenpuhdistus- ja vedenjakelulaitoksia. Turun seudun tekopohjavesihanke on yhtiön toteuttama ratkaisu Turun seudun vesihuollon turvaamiseksi. 1. Raisio edellyttää, että kuntalaiset saavat talousveden vaatimukset täyttävää vettä tehokkaasti ja taloudellisesti toimitettuna ja että veden jakeluvarmuus on turvattu. 2. Edellytykset seudullisen vesihuoltoyhtiön perustamisesta tulee selvittää sovitussa aikataulussa. Raisio edellyttää, että kuntalaiset saavat talousveden vaatimukset täyttävää vettä tehokkaasti ja taloudellisesti toimitettuna ja että veden jakeluvarmuus on turvattu. Tavoite on toteutunut osittain. Taloudellisuus kärsii suurista pääomakuluista. Selvitys etenee sovitussa aikataulussa. 1. Veden jakeluvarmuuden varmistaminen yhdessä muiden osakkaiden kanssa. 2. Raision tavoitteena on yhteisen vesihuoltoyhtiön perustaminen Turun seudun puhdistamo Oy (9,80 %) Kaupungin insinööri Vesa-Matti Eura Antti Korte (Juhani Hietala) Turun seudun puhdistamo Oy on kymmenen kunnan omistama jätevedenpuhdistuksen palveluntuottaja. Yhtiön tehtävänä on rakennuttaa Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo (kalliopuhdistamo) ja sen vaatimat siirtolinjat sekä huolehtia laitoksen käytöstä ja ylläpidosta. Laitoksessa tullaan käsittelemään noin asukkaan jätevedet (mitoitusvuosi 2030). 1. Yhtiö puhdistaa Raision kaupungin alueelta tulevat jätevedet ympäristölupaehtojen mukaisesti. Yhtiön toiminta on tehokasta ja taloudellista. 2. Edellytykset seudullisen vesihuoltoyhtiön perustamisesta tulee selvittää sovitussa aikataulussa Yhtiö puhdistaa Raision kaupungin alueelta tulevat jätevedet ympäristölupaehtojen mukaisesti. Yhtiön toiminta on tehokasta ja taloudellista. Edellytykset seudullisen vesihuoltoyhtiön perustamisesta tulee selvittää sovitussa aikataulussa Raision tavoitteena on yhteisen vesihuoltoyhtiön perustaminen Hallitus: Jan Stenlund

16 RAISION KAUPUNKI 15 (Leena Rihko) Turun Seudun Kehittämiskeskus (7,82 %) Suunnittelupäällikkö Marja-Riitta Pulkkinen Hallitus: Kaupungin johtaja Ari Korhonen Kehittämiskeskus edistää seudullista yhteistyötä ja parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Kehittämiskeskus keskittyy osaavan työvoiman, yritysten ja investointien houkutteluun, yrittäjyyden edistämiseen sekä luovien toimialojen kehittämiseen. Turun Seudun Kehittämiskeskus tekee kansainvälistä yhteistyötä erityisesti Itämeren alueella sekä auttaa yrityksiä kansainvälistymisessä. Kehittämiskeskus onnistuu houkuttelemaan seudulle uusia investointeja, yrityksiä ja osaajia sekä kehittämään luovia toimialoja. Turun Seudun Kehittämiskeskuksen ja Yrityspalvelukeskus Potkurin sulauttamista on selvitetty. Potkurin neuvontapalveluja käyttäneet raisiolaiset: - ensineuvontakäynnit 92, neuvontakäynnit yhteensä 63 - perustetut yritykset 52 Yritystilastoa Raisiosta: Lopettaneet Aloittaneet / Monipuolisten yrityspalvelujen, ml. henkilökohtaiset neuvontapalvelut, tarjonta tulee varmistaa valmisteltaessa Turun Seudun Kehittämiskeskuksen ja Yrityspalvelukeskus Potkurin sulauttamista. 2. Kehittämiskeskus onnistuu houkuttelemaan seudulle uusia investointeja, yrityksiä ja osaajia. Vasso OY (3,66 %) Sosiaalityön johtaja Arja Iho Ve- Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus on perustettu Osakkaina kuntaliitosten jälkeen 31 tahoa, joista 22 maakunnan suurinta kuntaa. Edistää sosiaalialan perus- ja erityistason osaamista laadukkaiden hyvinvointipalveluiden kehittämi- 1. Vasso jatkaa kuntien tarpeista lähtevän hyvinvointitiedon tuottamista ja kokoamista. 2. Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisrakenteita ollaan uudistamassa ja yhdis- Vasso on tuottanut sähköisen hyvinvointikertomuksen muodossa kuntakohtaista hyvinvointitietoa, joka on perustana palvelujen kehittämiselle. Tavoite on toteutunut. Vasso toimii muiden osaamiskeskusten rinnalla sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa ja yhdistämisessä.. Yh- 1. Sähköisen hyvinvointikertomuksen kehittäminen ja sen tuottaman tiedon päivittäminen ja hyödyntäminen palveluja suunniteltaessa. 2. Aikuissosiaalityön hanke, jossa Raisio on hallinnoijana 20 V-S kunnalle, työ alkoi

17 RAISION KAUPUNKI 16 sa Parantainen sessä yhteistyössä kuntien, alueen oppilaitosten (TY, ÅA ja Turun AMK) sekä järjestökentän kanssa. Toimintamuotoina ovat asiantuntijatyöryhmät, konsultaatio, hyvinvointitiedon keruu ja tuotto, hanketyö, työelämän tarpeiden huomioiminen ammatillisen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisessä. tämässä. 3. Raision ja Rusko irtisanoivat sosiaaliasiamiessopimuksen Merikratos oy:n kanssa päättymään lukien ja tekevät sopimuksen Vasson kanssa sosiaaliasiamiestoiminnasta. teistyössä Vasson kanssa 20 V-S:n kuntaa aloitti aikuissosiaalityön kehittämishankkeen, jossa tiivistetään sos. ja terv.toimen yhteistyötä ja kehitetään palvelua yhdessä asiakkaiden kanssa. Työ jatkuu. Raisio ja Rusko hankkivat sosiaaliasiamiespalvelut Vassolta alkaen. Tavoite on toteutunut ja se jatkuu. Vasso sai rahoituksen em. hankkeiden arviointitutkimusta varten ja Raisio on siinä mukana. 3. Sosiaaliasiamiespalveluiden osto jatkuu. 4. Vasso järjestää teemaseminaareja alueen kunnille sosiaalihuollon eri toimintaalueilta. Varsinais- Suomen aluepelastuslaitos (5,26 % väestöosuus) Tekninen johtaja Antti Korte Lautakunta Helena Sukari (Tuula Muukkonen, varahenkikö) Aluepelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta 28 kunnan alueella. 24h- valmiudessa olevia paloasemia alueella on yksitoista ja 8h-valmiudessa olevia paloasemia kolme. Pelastuslaitos hoitaa myös sairaankuljetusta kuuden terveyskeskus- kuntayhtymän alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla, Naantalissa sekä Uudessakaupungissa. 24h hälytettävissä olevia sairaankuljetusyksiköitä on aluepelastuslaitoksella yhteensä 14, sekä lisäksi yksi lääkintäesimiehen yksikkö. 1. Aluepelastuslaitos huolehtii palo- ja pelastustoiminnasta tehokkaasti ja taloudellisesti. 2. Yksikkö avustaa kaupunkia myös valmiussuunnitelmien tekemisessä. Tavoitteet 1 ja 2 ovat toteutuneet. 1. Aluepelastuslaitos huolehtii palo- ja pelastustoiminnasta tehokkaasti ja taloudellisesti. 2. Yksikkö avustaa kaupunkia myös valmiussuunnitelmien tekemisessä. 3. Uuden paloaseman kaavoitus Kuninkojan alueelle käynnistetään.

18 RAISION KAUPUNKI 17 Aluepelastuslaitoksen perustehtäviin kuuluvat ihmisten, omaisuuden, eläimien ja ympäristön pelastaminen ja suojaaminen sekä onnettomuuksien ennaltaehkäisy ja turvallisuuskulttuurin edistäminen. Raision- Naantalin Fountain House Ry (12,5 %) Mielenterveyskuntoutujien itsenäisen selviytymisen ja elämänhallinnan tukeminen. Yhteistyötä jatketaan Raision- Naantalin Fountain House ry:n kanssa kuten tähänkin asti. Yhteistyötä on jatkettu. Yhteistyötä jatketaan Raision-Naantalin Fountain House ry:n kanssa kuten tähänkin asti. Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Vuosikokousedustaja Kimmo Nurmi (Pipsa Allén) Hallitus: Risto Nikkonen (Arja Lavila), Jarkko Palm (Janne Mäki- Imppula)

19 RAISION KAUPUNKI 18 Taustatietoja seuraavista jäsenyhteisöistä, joille Raision kaupunki ei ole asettanut toimintaa ja taloutta ohjaavia tavoitteita: - Eero Rantasen säätiön ja Eero Rantasen taidekokoelmien ystävät ry:n taidekokoelmat (lähes 4000 teosta) toimivat Raision kaupungin taidemuseotoiminnan perustana. Raision kaupungin äänivaltaosuus Eero Rantasen säätiössä on 60 %. - Kuntien Tiera Oy, joka tarjoaa omistajilleen tietohallinnon sovellus- ja infrastruktuuripalveluja ja koordinoi kuntasektorin ICTkehityshankkeita. Yhtiössä on 250 kuntatoimijaa, väestöpeitto 53 %. - Kunnan Taitoa Oy on kunta-alan suurin valtakunnallinen talous- ja henkilöstöhallinnon toimija, joka toimii koko maassa. Se tuottaa ja kehittää kuntien johtamisen tukipalveluja omistajinaan toimiville kunnille, kuntayhtymille ja kuntien omistamille osakeyhtiöille. - Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy: Yhtiön tarkoituksena on asumisoikeusasuntojen omistaminen, ylläpito ja tuottaminen sekä asumisoikeuksien luovuttaminen käyttäjille Turussa, Raisiossa, Naantalissa, Kaarinassa ja Liedossa. Edellä mainittujen lisäksi osakkaina ovat YH Asumisoikeus Länsi Oy ja Sato Rakennuttajat Oy. Raision osuus on 10 %. Yhtiö toimii yleishyödyllisenä yhtiönä tavoittelematta liiketaloudellista voittoa.

Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt

Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt Kaupunginhallitus 29.3.2016 1. Perustehtävä 2. Tavoitteet 2015 3. Tavoitteiden toteutumat 31.12.2015 4. Tavoitteet

Lisätiedot

Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt

Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt 5.3.2015 1. Perustehtävä 2. Tavoitteet 2014 3. Tavoitteiden toteutumat 31.12.2014 4. Tavoitteet 2015 Ohjauksen kannalta

Lisätiedot

Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt

Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt Raision konserniohjauksen kannalta erityisen merkittävät ja muut merkittävät yhteisöt 1. Perustehtävä 2. Tavoitteet 2016 3. Tavoitteiden toteutumat 31.12.2016 4. Tavoitteet 2017 2 Sisällysluettelo Ohjauksen

Lisätiedot

Raision kaupungin kannalta merkittävät yhteisöt

Raision kaupungin kannalta merkittävät yhteisöt Raision kaupungin kannalta merkittävät yhteisöt 1. Perustehtävä 2. Tavoitteet 2012 3. Tavoitteiden ja odotusten toteutumat 31.12.2012 4. Ehdotus tavoitteiksi 2013 Kaupunginhallitus 25.2.2013 RAISION KAUPUNKI

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon

Kaupunginhallituksen edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 04.02.2013 Asianro 214/00.00.01/2013 49 Kaupunginhallituksen edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon

Lisätiedot

Edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon

Edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 44 9.2.2015 Asianro 113/00.00.01/2015 76 Edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenten vaali

Kaupunginhallituksen jäsenten vaali Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 5 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali Asianro 805/00.00.01/2012 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.1.2015 6: Kuntalain 19 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, Merkittävä varallisuus

Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, Merkittävä varallisuus Sukunimi Etunimi Luottamustehtävä tai virkatehtävä Johto- ja luottamustehtävät elinkeinotoimintaa harjoittavissa yhteisöissä (Yhteisön nimi, toimiala, tehtävä) Merkittävä varallisuus Muu sidonnaisuus,

Lisätiedot

Edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon

Edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 59/00.00.01/2017 246 Edustajien valinta työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon Kaupunginjohtaja Ari Korhonen:

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan jäsenten vaali

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan jäsenten vaali Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 485 17.12.2012 Asianro 805/00.00.01/2012 14 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan jäsenten vaali Päätöshistoria Kaupunginhallitus 17.12.2012 485

Lisätiedot

Kaupunginhallitus (ja kauden aikana tehdyt muutokset)

Kaupunginhallitus (ja kauden aikana tehdyt muutokset) 14.2.2011 69 (ja kauden aikana tehdyt muutokset) Kaupunginhallituksen edustajien valitseminen työryhmien, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien, yhtiöiden ja yhteistyöelimien hallintoon 1 SISÄISET TYÖRYHMÄT

Lisätiedot

Valtuutettu Hannele Lehto-Laurilan ym. aloite työryhmän perustamiseksi nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi

Valtuutettu Hannele Lehto-Laurilan ym. aloite työryhmän perustamiseksi nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 36 1.2.2016 Asianro 333/00.00.01/2012 6 Valtuutettu Hannele Lehto-Laurilan ym. aloite työryhmän perustamiseksi nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (96) Kaupunginvaltuusto Kokoustiedot. Aika maanantai klo 18:00-20:22

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (96) Kaupunginvaltuusto Kokoustiedot. Aika maanantai klo 18:00-20:22 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (96) Kokoustiedot Aika 14.01.2013 maanantai klo 18:00-20:22 Paikka Kaupunginvaltuuston istuntosali Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Karoliina Harju Ari Leinonen Pipsa

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 3.6.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten ja varajäsenten valinta

Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten ja varajäsenten valinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 18/00.00.01/2013 19 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten ja varajäsenten valinta Raision kaupunginhallituksen johtosäännön 9 :n mukaan kaupunginhallituksen

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat Ehdotus 22.4.2015 Salon kaupunki Saapunut 11.5.2015 1043/00.04.01/2015 1044/00.00.01.01/2015 1 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

Lisätiedot

Asianro 152/ / Raision kaupungin vastaukset sote-uudistuksen jatkovalmistelua koskevaan kyselyyn

Asianro 152/ / Raision kaupungin vastaukset sote-uudistuksen jatkovalmistelua koskevaan kyselyyn Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 152/00.04.00/2016 11 Raision kaupungin vastaukset sote-uudistuksen jatkovalmistelua koskevaan kyselyyn Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg, kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Juha-Pekka Lehmus, Sivistyskeskus

Juha-Pekka Lehmus, Sivistyskeskus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Kokoustiedot Aika 29.10.2018 maanantai klo 16:30-16:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA päivitys 2018

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA päivitys 2018 4074-2015 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA päivitys 2018 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat: 1. Auran kunta 2. Kaarinan kaupunki 3. Kemiönsaaren kunta 4. Liedon

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Pipsa Allén, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Jonni Moislahti Vesa Parantainen

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Pipsa Allén, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Jonni Moislahti Vesa Parantainen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Kokoustiedot Aika 09.10.2017 maanantai klo 16:30-16:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Pipsa Allén,

Lisätiedot

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen.

Kirkkovaltuutettu Raimo Sulonen avasi kokouksen. 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2015 Aika Keskiviikkona 7.1.2015 kello 18.00-19.54 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Allen Pipsa Arikka Heikki Vanto Jukka Haavisto

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Raision vammaisneuvosto 26.9.2018 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Sisällys VUOSILLE 2018-2020... 0 YLEISTÄ...

Lisätiedot

Raision kaupungin elinkeinopoliittinen ohjelma vuosiksi

Raision kaupungin elinkeinopoliittinen ohjelma vuosiksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1018/00.01.02/2014 105 Raision kaupungin elinkeinopoliittinen ohjelma vuosiksi 2016-2020 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.11.2015 307: Suunnittelupäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi

Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 110/10.03.01.01/2013 79 Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi historia Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Valtuutettu Vesa Parantaisen ym. valtuutettujen aloite koskien katuvalojen sammuttamista

Valtuutettu Vesa Parantaisen ym. valtuutettujen aloite koskien katuvalojen sammuttamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 45 18.5.2015 Asianro 752/10.03.01/2014 126 Valtuutettu Vesa Parantaisen ym. valtuutettujen aloite koskien katuvalojen sammuttamista historia Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5)

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5) RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ 2016 1(5) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2016 Aika Tiistaina 9.2.2016 kello 18.00-19.40 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Nisunen Jasmin Annika Aaltosen varajäsen Alanen

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Valtuutettu Vesa Parantaisen ym. valtuutettujen aloite koskien katuvalojen sammuttamista

Valtuutettu Vesa Parantaisen ym. valtuutettujen aloite koskien katuvalojen sammuttamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 752/10.03.01/2014 45 Valtuutettu Vesa Parantaisen ym. valtuutettujen aloite koskien katuvalojen sammuttamista historia Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 73 Valtuutettu

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 628/00.04.01/2019 87 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille 2019-2020 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 286 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2016 1 (5) 4 Kaupunginjohtajan toimialaan kuuluvien tytäryhteisöjen edustajien nimeäminen Pöydälle 29.02.2016 HEL 2016-000721 T 00 01 05 Päätösehdotus päättää 1 kehottaa

Lisätiedot

Kaupunginsihteeri Petra Määttänen :

Kaupunginsihteeri Petra Määttänen : Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 871/00.04.01/2014 308 Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen Kaupunginsihteeri Petra Määttänen 25.11.2015: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Kaupunginhallitus 2.9.2019 liite nro 2 (1/9) Kaupunginvaltuusto 16.9.2019 liite nro 6 (1/9) Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Proavera Oy vahvassa, positiivisessa kehitysvaiheessa. Yhtiön tulostavoite

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut Kaupunginhallitus 16.5.2016 Liite 1 185 Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut 16.5. 2016 Mikkelin poliittis-hallinnollinen rakenneluonnos Konsernijaosto (5) Elinvoimajaosto (ryhmien & KH pj:t) Valtuusto

Lisätiedot

Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen

Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 871/00.04.01/2014 106 Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.11.2015 308: Kaupunginsihteeri Petra Määttänen

Lisätiedot

Kunnat nimeävät yhteiseen jaostoon jäseniä seuraavasti:

Kunnat nimeävät yhteiseen jaostoon jäseniä seuraavasti: YHTEISTOIMINTASOPIMUS JÄTEHUOLLON VIRANOMAISTEHTÄVIEN JÄRJESTÄMISESTÄ 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat Porin, Harjavallan, Kokemäen ja Ulvilan kaupungit sekä Eurajoen, Merikarvian,

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 82 27.8.2012 Asianro 337/10.03.01.00/2012 4 Valtuustoaloite: Selvityksen laatiminen koulukeskuksen parkkipaikoista Päätöshistoria Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki 7.4.2015, Nousiainen Miksi täällä tänään? Mynämäki-Masku-Nousiainen-Raisio-Turku liikennettä koskevat liikennöintisopimukset (3kpl) ovat

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019

RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 RAISION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1(7) PÖYTÄKIRJA / KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 1/2019 Aika Keskiviikko 9.1.2019 kello 18.00 19.08 Paikka Seurakuntatalo Aaltonen Annika Alanen Hannele Anttila Hannele

Lisätiedot

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA päivitys 2018

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA päivitys 2018 4074-2015 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA päivitys 2018 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat: 1. Auran kunta 2. Kaarinan kaupunki 3. Kemiönsaaren kunta 4. Liedon

Lisätiedot

Lakiluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä

Lakiluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä Lakiluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä - erityisvastuualue - sote-kehittäminen Pohjois-Suomen Kaste - aluejohtoryhmän puoliväliriihi 28.2.2014 Apulaisosastopäällikkö Olli Kerola, STM

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI Hannu Leskinen

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI Hannu Leskinen POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA HKI 8.12.2016 Hannu Leskinen - Järjestämisvastuu Vastaa asukkaan lailla säädettyjen oikeuksien toteutumisesta (ML 7 ) Pitää huolta monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 KOKOUSTIEDOT MAASEUTUJAOSTON KOKOUS Aika: klo 9.00 12.15 Paikka: Kukkaismäen maaseutumatkailutila, Jämsän Juokslahti,

Lisätiedot

Koha-Suomi Oy:n osakkeiden ostaminen Raision kaupungille

Koha-Suomi Oy:n osakkeiden ostaminen Raision kaupungille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Vapaa-aikalautakunta 63 4.10.2016 Asianro 825/12.03.02/2016 292 Koha-Suomi Oy:n osakkeiden ostaminen Raision kaupungille Päätöshistoria Vapaa-aikalautakunta 4.10.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (5) 115 Eräiden tytäryhtiöiden hallituksiin valittavien henkilöiden nimeämistä koskevat osakkeenomistajan päätökset HEL 2017-007539 T 00 01 05 Päätös päätti tehdä

Lisätiedot

2. KUNNAN TOIMIVALTA JA VASTUU KEMPELE KONSERNISSA

2. KUNNAN TOIMIVALTA JA VASTUU KEMPELE KONSERNISSA KEMPELE-KONSERNIN KONSERNIOHJEET 1. KEMPELE-KONSERNIN MÄÄRITELMÄ Kempele-konserniin kuuluvat Liitteessä 1 mainitut tytäryhteisöt, kuntayhtymät ja osakkuusyhteisöt, jotka vastuutetaan tehtäviensä perusteella

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

Sosialidemokraattien luottamushenkilöt

Sosialidemokraattien luottamushenkilöt Sosialidemokraattien luottamushenkilöt 2017-2021 Sähköposti muotoa:etunimi.sukunimi@harjavalta.fi Ellei toisin ole mainittu Kaupunginvaltuutetut puhelinnumero Nummikari Reijo I-varapuheenjohtaja 0405028847

Lisätiedot

Valtuutettu Eija Nurmen ym. valtuutettujen aloite koskien Hulvelan palvelutalon ilmastoinnin ja tilojen parantamista

Valtuutettu Eija Nurmen ym. valtuutettujen aloite koskien Hulvelan palvelutalon ilmastoinnin ja tilojen parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 153 12.11.2018 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 64 15.5.2019 Asianro 1141/10.03.02.00/2018 198 Valtuutettu Eija Nurmen ym. valtuutettujen aloite

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla

Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla Sami Suikkanen, 7.3.2017 Yleistä uudistuksesta Uudistusta koskevat lait ovat tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Lakiluonnosten lähtökohtana

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2015 Ympäristötoimiala Hallinto Erillisellä liitteellä ilmoitettu htv suunnitteluluku, jota ei saa ylittää

Henkilöstösuunnitelma 2015 Ympäristötoimiala Hallinto Erillisellä liitteellä ilmoitettu htv suunnitteluluku, jota ei saa ylittää Hallinto 2015 2016 2017 2018 Vakanssit (virat/toimet) 26*) - Eläköitymisen hyödyntäminen vakanssisuunnittelussa *) Yksi toimistosihteeri (100013) ja yksi suunnitteluavustaja (607031) jäävät eläkkeelle

Lisätiedot

Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta Raision vesihuoltopalveluiden

Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta Raision vesihuoltopalveluiden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 56 26.4.2016 Asianro 484/01.04.00/2016 111 Työnantajan ilmoitus yhteistoimintaneuvottelujen päättämisestä Raision vesihuoltopalveluiden yhtiöittämisen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 404 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 212 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Johtava ylilääkäri Arto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) 34 Kaupunginjohtajan toimialaan kuuluvien tytäryhteisöjen edustajien nimeäminen HEL 2017-001399 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian oikeuspalvelut

Lisätiedot

Omistajapolitiikka VUOSIRAPORTTI 2010

Omistajapolitiikka VUOSIRAPORTTI 2010 Omistajapolitiikka VUOSIRAPORTTI 2010 1. OHJELMAN TÄYTÄNTÖÖNPANO Ohjelma on formaatiltaan pikemmin toimenpideohjelma kuin strateginen ohjelma. Tämän vuoksi täytäntöönpano on perustunut niihin yksittäisiin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja järjestämislaki. Jyväskylän valtuusto 15.12.2014 Risto Kortelainen, muutosjohtaja

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja järjestämislaki. Jyväskylän valtuusto 15.12.2014 Risto Kortelainen, muutosjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja järjestämislaki Jyväskylän valtuusto 15.12.2014 Risto Kortelainen, muutosjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen päämäärä ja tavoitteet Päämääränä väestön

Lisätiedot

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Keski-Suomen liiton maakuntavaltuustoseminaari Kati Hokkanen STM Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä väestön hyvinvoinnin

Lisätiedot

KAARINAN JA PIIKKIÖN KUNTALIITOS

KAARINAN JA PIIKKIÖN KUNTALIITOS KAARINAN JA PIIKKIÖN KUNTALIITOS Hyvinvointipalvelut Info 29.2.2008 Mitä muutos tarkoittaa Minulle? (Niskanen ja Murto 2000) Mitkä ovat muutoksen vaikutukset minuun? Miten muutos vaikuttaa työhöni? Miten

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 43 13.3.2017 Tekninen lautakunta 51 18.4.2017 Asianro 392/10.03.02.00/2017 65 Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja

Lisätiedot

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Finlands framgång skapas lokalt Yhteistyössä Kuntaliitto & Maakuntien tilakeskus: Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Kuntamarkkinat 12.- 13.9.2018 Kuntaliitto, Toinen linja 14 Tilapalvelupäällikkö,

Lisätiedot

OMISTAJAPOLIITTINEN OHJELMA

OMISTAJAPOLIITTINEN OHJELMA OMISTAJAPOLIITTINEN OHJELMA KONSERNIRAKENNE Kaupunginvaltuusto Päättää talousarviossa verot, määrärahat ja tavoitteet KONSERNIJOHTO, Hallitus ja kaupunginjohtajat -vastaavat valmistelusta, täytäntöönpanosta

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Kokoustiedot Aika 04.02.2019 maanantai klo 16:30-16:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 916/02.02/2013 206 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 4.10.2013: Tilaajan arvio

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

Kuntatalous ja kuntajohtaminen 2015

Kuntatalous ja kuntajohtaminen 2015 Kuntatalous ja kuntajohtaminen 2015 Kuntatalous ja johtaminen murroksessa aluetilaisuus 14.1.2015 Kaupunginjohtaja Aleksi Randell Vuosien 2012-2017 leikkaukset kuntien peruspalvelujen* valtionosuuteen,

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

Harkinnanvaraiset palkantarkistukset sosiaali- ja terveyskeskuksessa

Harkinnanvaraiset palkantarkistukset sosiaali- ja terveyskeskuksessa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 145/01.02.00/2019 14 Harkinnanvaraiset palkantarkistukset sosiaali- ja terveyskeskuksessa 1.1.2019 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.1.2019 5 Henkilöstöpäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2012 1 (6) 437 Myllypuron vanhustenkeskuksen siirto apporttiomaisuutena Kiinteistö Oy Helsingin Palveluasunnoille HEL 2012-015114 T 10 01 03 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Henkilöstötyöryhmien terveiset

Henkilöstötyöryhmien terveiset Henkilöstötyöryhmien terveiset Christina Söderlund henkilöstöpäällikkö, Salo sote-henkilöstötyöryhmän ja maku-henkilöstötyöryhmän jäsen Sote - henkilöstötyöryhmä pj. Similä Katariina, VSSHP 1 vpj. Valtonen

Lisätiedot

EVIJÄRVEN KUNTA KONSERNIOHJE. Voimaantulo Kunnanvaltuusto

EVIJÄRVEN KUNTA KONSERNIOHJE. Voimaantulo Kunnanvaltuusto 1 EVIJÄRVEN KUNTA KONSERNIOHJE Voimaantulo 1.12.2008 Kunnanvaltuusto 3.11.2008 69 2 EVIJÄRVEN KUNTA KONSERNIOHJE Kunnanvaltuusto 3.11. 2008 69 Voimaantulo 1.12.2008 1. YLEISTÄ 1.1 Konserniohjeen tarkoitus

Lisätiedot

Turun seudun puhdistamo Oy:n uusien osakkaiden ottaminen ja sopimusten päivittäminen

Turun seudun puhdistamo Oy:n uusien osakkaiden ottaminen ja sopimusten päivittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 682/14.05.01/2013 107 Turun seudun puhdistamo Oy:n uusien osakkaiden ottaminen ja sopimusten päivittäminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.11.2015 309: Kaupunginsihteeri

Lisätiedot

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Etsivä nuorisotyön viranomainen ja rekisterinpitäjä Naantali, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Raisio ja Rusko 9.11.2012 Raision seudun koulutuskuntayhtymä / Maria Taipale

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

Liikelaitokset ja tytäryhteisöt, omistajaohjaus. Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen

Liikelaitokset ja tytäryhteisöt, omistajaohjaus. Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen Liikelaitokset ja tytäryhteisöt, omistajaohjaus Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen Tampereen liikelaitokset ja tytäryhteisöjä Tampereen Raitiotie Oy Konsernin avainlukuja 5 liikelaitosta:

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Arjen turvaa kunnissa -hanke

Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa ja palveluja kuntalaisille taloudellisuutta ja tehokkuutta kunnille Esittelydiat 12.4.2013 Projektipäällikkö Marko Palmgren Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34 15.05.2017 Sivu 1 / 1 830/2017 00.04.01.00 34 Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Kiinteistö Oy Espoon sairaalan varsinaiseen yhtiökokoukseen 24.5.2017 Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen,

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

SOTE palveluiden tuottaminen Pohjois-Savossa. Jussi Huttunen Neuvottelutilaisuus, Tahko 19.9.2014

SOTE palveluiden tuottaminen Pohjois-Savossa. Jussi Huttunen Neuvottelutilaisuus, Tahko 19.9.2014 SOTE palveluiden tuottaminen Pohjois-Savossa Jussi Huttunen Neuvottelutilaisuus, Tahko 19.9.2014 Tuottajalle asetetut vaatimukset Tuottamisvastuullisella pitää olla kyky vastata ehkäisevistä, korjaavista,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA/KOKOUSKUTSU 2/2017. Perusturvalautakunta (8)

SAVONLINNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA/KOKOUSKUTSU 2/2017. Perusturvalautakunta (8) Perusturvalautakunta 03.05.2017 1(8) Esityslista 03.05.2017 Aika Kello 16:30 Paikka Kh:n iso kabinetti, Olavinkatu 27 Läsnä Linnamurto Erja puheenjohtaja Jantunen Mikko varapuheenjohtaja Cederström Tiina

Lisätiedot