Tervetuloa Oulun kaupunginkirjastoon!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Oulun kaupunginkirjastoon!"

Transkriptio

1 Tervetuloa Oulun kaupunginkirjastoon!

2 Yleinen kirjasto on kunnan tai kaupungin omistama Yleinen kirjasto on kaikille avoin paikka. Lainaus on maksutonta yleisissä kirjastoissa.

3 Suomalaiset arvostavat kirjastoja Suomalaiset käyttävät paljon yleisten kirjastojen palveluita. Vuonna 2015 jopa 36% suomalaisista lainasi yleisistä kirjastosta. Tämä luku on suurimpia maailmassa. Lähde:

4 Suomalaiset käyvät usein kirjastossa Suomalaisille kirjastot ovat tärkein kulttuuripalvelu. Lähde: Jyväskylän yliopiston tutkimus, Julkaisija: Kunnallisalan kehittämissäätiö Helsingin sanomat

5 Oulun kaupungilla on 23 kirjastoa ja 3 kirjastoautoa + 3 kirjastoautoa

6 Kirjasto tukee oppimista ja sivistystä Oulun kaupunginkirjasto palvelee: Kirjastossa autetaan aina Kirjasto tuo iloa ja elämyksiä kaikille Kaikilla on oikeus käyttää kirjastoa Kirjasto tarjoaa lukemista jokaiselle vaikeat sanat oikealle riville ja päin vastoin Kirjastossa voi kohdata muita ihmisiä

7 Kirjastoissa on joka vuosi satoja tapahtumia Kirjaston tapahtumat ovat usein kirjailijavierailuja, musiikkia ja lukupiirejä. Lukupiirit ovat ryhmiä, jossa lukemista harrastavat ihmiset keskustelevat kirjoista. Lukupiirejä järjestettiin 85 kertaa vuonna Lisäksi kirjastoissa järjestetään joka vuosi useita satoja satutunteja.

8 Kirjavinkkaaja innostaa lukemaan Vinkkaus on kirjojen esittelyä ja puhetta kirjoista. Vinkkaaja yrittää saada kuulijan kiinnostumaan kirjasta ja lukemaan sen. Kirjaston henkilökunta tekee paljon työtä, jotta ihmiset innostuisivat lukemaan enemmän. Kirjoja vinkataan ja esitellään kaikenikäisille lukijoille. Kirjastolaiset käyvät kertomassa kirjoista esimerkiksi kouluissa ja vanhusten palvelutaloissa. Vuonna 2015 oli 403 satutuntia.

9 Töitä kirjastossa Tapahtumien & tilaisuuksien suunnittelu ja toteutus Lukupiirit ja niiden valmistelu Kotipalvelutyö Kirjastonkäytön opastukset Tiedotus & markkinointi Satutunnit ja niiden valmistelu Hyllyttäminen Asiakkaiden tekemien varausten haku hyllyistä Uusien teosten valinta Lainaus & palautusten käsittely Asiakkaiden opastus tietokoneluokassa Kouluyhteistyö Vinkkaukset ja niiden valmistelu Asiakkaiden kohtaaminen asiakaspalvelussa Kirjanäyttelyt Kirjaston kokoelman hoito Maksujen käsittely Vanhentuneiden & rikkinäisten teosten poisto

10 Kirjastoissa käytetään ammattisanoja, jotka on hyvä osata. Seuraavilla sivuilla esitellään termit, joita kirjastoissa käytetään.

11 Kirjaston kokoelma tarkoittaa niitä teoksia, jotka kirjasto on hankkinut asiakkaitaan varten. Kirjastojen kokoelmissa voi olla nykyisin myös soittimia ja sähköisiä kirjoja. Kirjaston aineistoa on kaikki se, mikä kuuluu kirjaston kokoelmaan. Aineistoa ovat esimerkiksi kirjat, lehdet, cd-levyt, nuotit ja elokuvat.

12 Hyllyluokka on numerokoodi, joka kertoo teoksen sijainnin kirjastossa. Teoksen hyllyluokka riippuu siitä, mitä aiheita teoksessa on. Jokainen kirjaston teos kuuluu johonkin hyllyluokkaan ja se ilmoitetaan teoksen kanteen liimatussa tarrassa. Hyllyttäminen tarkoittaa kirjastoon palautettujen teosten laittamista takaisin hyllyyn. Jokaisella teoksella on oma paikkansa kirjastossa. Varaus tarkoittaa kirjaston teoksen varaamista itselle lainaamista varten. Varauksen voi tehdä itse verkkokirjastossa. Varaaminen on maksutonta.

13 Nimeke on teoksen nimi. Teos voi olla esimerkiksi kirja, nuotti, lehti, cd- tai dvd-levy. Nide on nimekkeen kappale, esimerkiksi kirja. Kirjastossa voi olla useampi kappale, eli nide, yhdestä nimekkeestä. Jokaisella kirjaston niteellä on Nidetunnus. Nidetunnus tarvitaan, jotta asiakkaat voivat lainata teoksia. Nidetunnus on teoksen infotarrassa ja viivakoodin alapuolella. Infotarra löytyy yleensä teoksen takakannesta. Infotarrassa on teoksen (esimerkiksi kirjan) nidetunnus, hyllyluokka, nimeke ja tekijä.

14 Kirjojen ja DVD-levyjen selkäkansissa on selkätarroja, joista selviää kirjan hyllyluokka ja paikka aakkosjärjestyksessä sekä teoksen tyylilaji. Genre on tyylilaji eri taiteissa, kuten kaunokirjallisuudessa tai musiikissa. Kaunokirjallisuus tarkoittaa kirjoja, jotka eivät ole tietokirjoja. Kaunokirjallisuuden genrejä ovat esimerkiksi jännityskirjallisuus, romantiikka ja sotakirjallisuus. Kirjastoissa on usein omat hyllynsä genrekirjoille, ne ovat siten erillään muusta kaunokirjallisuudesta. Genrekirjat saavat selkäkanteensa genretarran.

15 Pääsana määrää teoksen paikan aakkosissa omassa hyllyluokassaan. Useimmiten pääsana on teoksen tekijän sukunimi. Jos tekijöitä on useita, pääsana on silloin teoksen nimen ensimmäinen sana. Signum-tarrassa on teoksen hyllyluokka ja pääsanan kolme ensimmäistä kirjainta. Se on paikkamerkki, jonka avulla jokainen teos on löydettävissä omasta paikastaan kirjaston hyllyluokasta.

16 OUTI-kirjastot tekevät yhteistyötä. OUTI-kirjastoja ovat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän ja Utajärven kirjastot sekä Oulun kaupunginkirjasto. OUTI-kirjastokortilla voi lainata kaikista OUTI-kirjastoista. OUTIkirjastosta lainatun teoksen voi myös palauttaa mihin tahansa OUTI-kirjastoon. OUTI-verkkokirjasto on OUTI-kirjastojen yhteinen kokoelmatietokanta. Verkkokirjastossa asiakkaat voivat hakea ja varata teoksia sekä maksaa myöhästymismaksuja. Viite. Viitetiedot kuvailevat teosta (esimerkiksi kirjaa) ja auttavat löytämään sen kirjastosta. Viitetietoja on tietokannoissa (esimerkiksi OUTI-verkkokirjastossa). Viitetiedoista löytyvät ainakin teoksen nimeke, tekijän nimi, ja julkaisuvuosi.

17 Ohjeita hyllyttämiseen

18 Hyllyttäminen on tärkeää työtä Asiakkaista hyllyttäminen saattaa tuntua näkymättömältä työltä. Hyllyttäminen on tärkeimpiä jokapäiväisiä töitä kirjastossa. Kirjaston arki on sujuvaa, kun teokset löytyvät oikeista paikoista.

19 Hyllyttäminen on myös asiakaspalvelua Asiakkaat kysyvät monesti apua hyllyttäjältä. Siksi hyllyttäminen voi usein keskeytyä. Jos et pysty auttamaan asiakasta, ohjaa hänet asiakaspalveluun.

20 Kun hyllytät kirjoja, jätä jokaiseen hyllyyn tilaa. Kirjojen pitäisi olla hyllyssä niin väljästi, että asiakkaan on helppo niitä ottaa. Nyt on liian ahdasta Kirjoja on mukava tarkastella, kun hyllyssä on tilaa. Hylly on liian täynnä, jos kirjaa on vaikea laittaa paikoilleen.

21 Mitä voin tehdä, jos kaikki kirjat eivät mahdu hyllyyn? Kirjastoissa on aina tasoja ja telineitä, joihin voi laittaa esille uusia ja suosittuja kirjoja. Tietokirjat ja kaunokirjallisuus ovat yleensä eri paikoissa esillä.

22 Joskus hyllyssä on useita samoja kirjoja. Silloin voit tarkistaa, onko niiden joukossa rikkinäisiä tai likaisia kirjoja. Kerro kirjaston henkilökunnalle, jos löydät rikkinäisiä tai likaisia kirjoja.

23 Ennen.. Kun hyllytät, järjestä samalla sotkuisia hyllyjä...jälkeen

24 Ennen.. Ihmiset lainaavat mielellään kirjoja, joiden kansikuva on esillä..jälkeen Jos on tilaa, nosta hyllystä esille uusia kirjoja, joissa on kiinnostava kansikuva.

25 Suurimmat kirjat eivät aina mahdu hyllyyn Jos kirja on niin korkea, ettei se mahdu hyllyyn, laita se esille oman hyllypaikkansa lähelle. (Tarkista vielä, miten kirjastossasi toimitaan: kaikissa kirjastoissa ei haluta laittaa hyllyn päälle kirjoja.)

26 Hyllyluokitus ja hyllyjärjestys kirjastossa

27 Mikä on hyllyluokitus? Jokaisella teoksella on oma paikkansa kirjaston hyllyssä. Teoksen hyllyluokka määrää paikan. Kirjaston teos voi olla vain yhdessä hyllyluokassa kerrallaan. Lähde: Suominen, V., Saarti, J. & Tuomi, P Bibliografinen valvonta. Johdatus luetteloinnin ja sisällönkuvailun menetelmiin.

28 Mikä on yleisten kirjastojen hyllyluokitus? Hyllyluokitus sisältää 10 pääluokkaa. Jokaisella pääluokalla on omat aiheensa: 0 = Yleisteokset. Kirja-ala. Kirjastotoimi. Yleinen kulttuuripolitiikka. Joukkotiedotus. 1 = Filosofia. Psykologia. Rajatieto. 2 = Uskonto. 3 = Yhteiskunta. 4 = Maantiede. Matkat. Kansatiede. 5 = Luonnontieteet. Matematiikka. Lääketiede. 6 = Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous. Kotitalous. Liiketalous. Liikenne. 7 = Taiteet. Liikunta. 8 = Kaunokirjallisuus. Kirjallisuustiede. Kielitiede. 9 = Historia.

29 Jokaisella pääluokalla on alaluokkia Alaluokilla voi olla vielä omia alaluokkia. Kirjastosta ei aina löydy kaikkia alaluokkia (esim ).

30 Hyllyjen kylteissä lukee, mitä luokkia hyllystä löytyy. Hyllyluokitus ja hyllyjärjestys

31 Miten löydän kirjan hyllypaikan kirjastossa?

32 Miten löydän kirjan hyllypaikan kirjastossa? Jokainen teos kuuluu johonkin hyllyluokkaan. Hyllyluokka löytyy kirjan selkätarrasta. Hyllyluokka kertoo, missä hyllyssä kirjan paikka on. Kirjalla on myös pääsana, joka määrää kirjan paikan aakkosissa hyllyluokan sisällä. Pääsanan kolme ensimmäistä kirjainta on esillä selkätarrassa.

33 Miten löydän kirjan hyllypaikan kirjastossa? Kirjaston hyllyistä ei aina löydy selkätarrassa olevaa hyllyluokkaa. Silloin voit toimia näin: Luokkaa ei löydy kirjastosta Tarkista yhtä ylempi luokka Luokkaa ei vieläkään löydy Tarkista yhtä ylempi luokka Löytyi!

34 Varausten itsepalvelunouto Itsepalvelunouto tarkoittaa sitä, että asiakas voi itse hakea omat saapuneet varauksensa. Saapuneet varaukset löytyvät varaushyllystä.

35 Kirjojen järjestäminen hyllyyn Kirjat järjestetään rivi riviltä alemmaksi, vasemmalta oikealle. Vasta alimman hyllyn jälkeen jatketaan seuraavaan hyllyväliin.

36 Jos sinulla on hetki ylimääräistä aikaa, voit aina tarkistaa tietokirjojen aakkostusta. Ei haittaa, vaikka tarkistus jäisi kesken. Jee!

Mikkelin seutukirjasto

Mikkelin seutukirjasto Mikkelin seutukirjasto Tarinoita, tietoa, taitoja, tiloja Kevät 2018 15.3.2018 s. 1 Kirjastot Suomessa Kaikille avoimia: - Yleiset kirjastot (kaupunkien ja kuntien omia tai yhteisiä) - Tieteelliset kirjastot

Lisätiedot

SUOMESSA JULKAISTU KIRJALLISUUS 2000

SUOMESSA JULKAISTU KIRJALLISUUS 2000 SUOMESSA JULKAISTU KIRJALLISUUS 2000 2000 Yleisteokset 193 12 19 224 Filosofia, psykologia 234 3 18 255 Uskonto 258 13 19 290 Sosiologia, tilastotiede 137 6 31 174 Politiikka, kansantalous 474 22 183 679

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

Sisältö. Luokka MARC-tietueen kenttä 084: Hyllypaikka MARC-tietueen kenttä Nidekohtainen hyllypaikka Signum...

Sisältö. Luokka MARC-tietueen kenttä 084: Hyllypaikka MARC-tietueen kenttä Nidekohtainen hyllypaikka Signum... 1 Sisältö Luokka... 2 MARC-tietueen kenttä 084:... 2 Hyllypaikka... 2 MARC-tietueen kenttä 852... 2 Nidekohtainen hyllypaikka... 3 Signum... 4 Sijainti... 5 Niteen hyllypaikan määräytyminen Aurora-kirjastojärjestelmässä...

Lisätiedot

Kohti Kohaa ja Koha-Suomi Oy. Maija Saraste Oulunkaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kohti Kohaa ja Koha-Suomi Oy. Maija Saraste Oulunkaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kohti Kohaa ja Koha-Suomi Oy Maija Saraste Oulunkaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Oulun ja OUTI-kirjastojen tilanne Oulun kaupunginkirjastossa käynnistettiin vuonna 2013 hanke, jossa selvitettiin kaupallisten

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto kalvot Miten saan kirjastokortin? Kirjastokorttina toimii siruton

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 16.1.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Minun ja sinun. - meidän kirjastomme. Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6!

Minun ja sinun. - meidän kirjastomme. Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6! Minun ja sinun - meidän kirjastomme Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6! Minun ja sinun 2 meidän kirjastomme Kokemuksia, ideoita ja tunteita Kirjastossa on säpinää ja hiljaisuutta, vanhoja

Lisätiedot

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 1 Hankinta 1.01 2 Kierto 2.01 3 Poisto Selitteet Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus. Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus.

Lisätiedot

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 4.9.2015.

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 4.9.2015. Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 1 Hankinta 1.01 2 Kierto 2.01 3 Poisto Selitteet Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus. Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus.

Lisätiedot

OUTI-verkkokirjaston opastus

OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-kirjastot käyttävät avoimen lähdekoodin Kohakirjastojärjestelmää. Kohaa kehitetään jatkuvasti. Aineiston haku Aineistohaun voi tehdä suoraan tältä sivulta. Verkkokirjastoon

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 23.9.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

OUTI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

OUTI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT OUTI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven Pyhäjoen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vihannin

Lisätiedot

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjasto-opas suomeksi Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjastoista lainaat ilmaiseksi kirjoja, elokuvia, musiikkia, aikakauslehtiä ja tv-pelejä. Järjestämme muun muassa kirjailijavierailuja, satutunteja,

Lisätiedot

KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 2 SARJAKUVAT... 2 TIETOKIRJALLISUUS... 2 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO... 3 2 USKONTO...

KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 2 SARJAKUVAT... 2 TIETOKIRJALLISUUS... 2 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO... 3 2 USKONTO... Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 14.12.2015 Uutuudet ajalla 1.11.2015-30.11.2015 Uutuuksia: 60 nimekettä Yksikkö: Kurun kirjasto Osasto: Aikuistenosasto Sisällysluettelo KAUNOKIRJALLISUUS...

Lisätiedot

Nokian kaupunginkirjasto Uutuusluettelo Uutuudet ajalla Kirjasto: Nokian kaupunginkirjasto Osasto: Aikuistenosasto

Nokian kaupunginkirjasto Uutuusluettelo Uutuudet ajalla Kirjasto: Nokian kaupunginkirjasto Osasto: Aikuistenosasto Nokian kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 3.1.2018 Uutuudet ajalla 1.12.2017-31.12.2017 Kirjasto: Nokian kaupunginkirjasto Osasto: Aikuistenosasto Sisällysluettelo TIETOKIRJALLISUUS... 4 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA.

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! LAINAUS Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, äänitteitä, kielikursseja, DVDlevyjä, konsolipelejä ym. Aineiston laina-aika on 4 viikkoa.

Lisätiedot

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Lokakuu 2015 Huittisten kaupunginkirjastoon kuuluvat Huittisten pääkirjasto ja Vampulan kirjasto. Huittisten kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Satakirjastoihin

Lisätiedot

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Asioita Lumme-Finna & verkkokirjasto Lumme-Finnan etusivu Hakutoiminnot Omat tiedot ja lainaustoiminnot Lumme-Finna ja Finna.fi Suomen kansalliskirjasto ylläpitää hakupalvelua,

Lisätiedot

Copyright 2008 Ab Axiell Kirjastot Oy

Copyright 2008 Ab Axiell Kirjastot Oy Riitta Hassinen 28.04.2008 1 (8) 1. SEUTUVARAUKSEN TEKEMINEN... 2 2. SÄHKÖPOSTI ILMOITUS SEUTUVARAUKSESTA KIRJASTOLLE... 7 3. SEUTUVARAUSTEN ESITTÄMINEN ASIAKKAAN VARAUSTIEDOISSA... 8 4. SEUTUVARAUKSEN

Lisätiedot

Unelmien kirjasto -kysely 2019

Unelmien kirjasto -kysely 2019 Unelmien kirjasto -kysely 2019 Maaliskuussa 2019 Kokkolan kaupunginkirjasto kysyi asiakkaiden mielipiteitä siitä, miten kirjaston tiloja ja palveluja pitäisi kehittää. Kyselyyn vastasi 259 asiakasta. Kyselyyn

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Kaunokirjallisuuden genret ja kirjailijat Lyseon 8C 23.3.2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/

Lisätiedot

PISKI HANKE - SATEENVARJO:

PISKI HANKE - SATEENVARJO: PISKI HANKE - SATEENVARJO: 1.10.2005 aloitti Pirkanmaan maakuntakirjastoalueen kirjastojen välinen kuljetuspalvelu 10.10.2005 yhtenäistettiin PIKI-kirjastojen varausja kuljetusmaksut: varausmaksu 0,80

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Tiedonhaku ja varaaminen

Tiedonhaku ja varaaminen Tiedonhaku ja varaaminen Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 20.11.2018 Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI S2-oppilaiden diplomivihko 5. - 6. lk Tämän vihkon omistaa: OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Oulun kouluissa on mahdollisuus suorittaa kirjallisuusdiplomi. Diplomin

Lisätiedot

Oulun kaupunginkirjaston esittely Aleksinkulma 23.5.2016

Oulun kaupunginkirjaston esittely Aleksinkulma 23.5.2016 Oulun kaupunginkirjaston esittely Aleksinkulma 23.5.2016 Oulun kaupunginkirjasto ja OUTI-kirjastot Oulun kaupunginkirjastoon kuuluvat Oulun pääkirjasto sekä 21 lähikirjastoa eri puolilla Oulua. Kirjastoauto

Lisätiedot

2.1.2014. Hartolan kunnankirjasto

2.1.2014. Hartolan kunnankirjasto HARTOLAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 2.1.2014 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 40 nimekettä Hartolan kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 0 Yleisteokset.

Lisätiedot

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA - Pikahaku sijaitsee sivuston oikeassa

Lisätiedot

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa!

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! Lapin korkeakoulukirjasto Kirjasto- ja tietopalvelut Juolukka pikaopas Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! TIEDONHAKU Jos etsit

Lisätiedot

KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO

KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO LUUMÄEN KUNNAKIRJASTO KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO Olemme liittyneet Heilikirjastoihin 6.6.2018 Kirjastokortti ja käyttäjän vastuu Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla, jotka noudattavat näitä käyttösääntöjä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 /4

Tietosuojaseloste 1 /4 Tietosuojaseloste 1 /4 Laatijan tiedot Laadittu (pvm ja nimi) 8.8.2016 Sirpa Mahlakaarto Päivitetty (pvm ja nimi) 15.6.2018 Sirpa Mahlakaarto Rekisteritiedot 1 Rekisterin nimi OUTI-kirjastojen asiakasrekisteri

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien lukulaitteet... 3 Tilat... 4 Kokoushuone... 4 Sukututkimustyöpiste...

Lisätiedot

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Missä ne ovat LAKIA-KIRJASTOJEN E-KIRJAT OVAT ELLIBS-KIRJAKAUPAN SIVULLA. VOIT HAKEA NIITÄ KAHDELLA TAVALLA: 1. LAKIA-TIETOKANNASTA ETSIMÄLLÄ TIETTYÄ KIRJAA TAI KAIKKIA

Lisätiedot

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Kummikirja. Ehdotuksesta lainaksi

Kummikirja. Ehdotuksesta lainaksi Kummikirja Ehdotuksesta lainaksi Kummikirja-idea syntyi keväällä 2008 tietokanta- ja hankintaosaston yhteisessä kokouksessa, kun Riikka Saharinen tunnusti, ettei oikeastaan ihan tarkalleen tiedä, mitä

Lisätiedot

Anders-kirjastojen käyttösäännöt

Anders-kirjastojen käyttösäännöt Anders-kirjastojen käyttösäännöt Tervetuloa Anders-kirjastojen käyttäjäksi! Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Anders-kirjastoja (myöh. kirjastoja) ja ovat voimassa 1.9.2017 lähtien. Anders-kirjastoihin

Lisätiedot

Aineistologistiikan muutos. Aineiston saatavuus pienen ja suuren yleisen kirjaston näkökulmasta Joni Rahja

Aineistologistiikan muutos. Aineiston saatavuus pienen ja suuren yleisen kirjaston näkökulmasta Joni Rahja Aineistologistiikan muutos Aineiston saatavuus pienen ja suuren yleisen kirjaston näkökulmasta Joni Rahja 8.6.2017 Aineistologistiikan muutos -hanke 1. Hankkeen kuvaus 2. Projektikirjastojen toimintaympäristöt

Lisätiedot

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA Voit hakea aineistoa kaikkien Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen aineistotietokannoista. Varauksia voit tehdä niiden kirjastojen aineistoihin, joihin sinulla on asiakkuus.

Lisätiedot

Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke. Loppuraportti 2. Tutkimushankkeen toinen vaihe (2016)

Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke. Loppuraportti 2. Tutkimushankkeen toinen vaihe (2016) Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke Loppuraportti 2 Tutkimushankkeen toinen vaihe (2016) 3.1.2017 Laura Yli-Seppälä Tutkimushanke Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! KUHMON KIRJASTON LAINA-AJAT JA MAKSUT LAINA-AJAT DVD:t, videot Konsolipelit Lehdet Kysytty uutuusaineisto Kirjat ja muu aineisto 4 viikkoa MAKSUT:

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) Tärkeimmät kotimaiset hakupalvelut Porin tiedekirjaston kotisivut (kerrataan pikaisesti) Porin tiedekirjaston painettu aineisto Tutcatista:

Lisätiedot

Mistä löytyy eläinkirjoja? Marjatta Lehtonen projektityöntekijä

Mistä löytyy eläinkirjoja? Marjatta Lehtonen projektityöntekijä Mistä löytyy eläinkirjoja? Marjatta Lehtonen projektityöntekijä Tavoitteet ja lähtökohdat Etsiminen pyritään tekemään asiakkaalle helpoksi Hyllytys saa vaikeutua jonkin verran Kirjoihin ei tehdä merkintöjä

Lisätiedot

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 1 Hankinta

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 1 Hankinta Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 1 Hankinta 1 Hankinta 1.01 2 Kierto 2.01 3 Poisto Selitteet Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus. Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus.

Lisätiedot

Oulaisten kaupungin Sivistyslautakunta. Oulaisten kaupunginkirjasto, Sahankatu 2, Oulainen

Oulaisten kaupungin Sivistyslautakunta. Oulaisten kaupunginkirjasto, Sahankatu 2, Oulainen Oulaisten kaupungin Sivistyslautakunta Oulaisten kaupunginkirjasto, Sahankatu 2, 86300 Oulainen Tiekkö-kirjastojen käyttösäännöt 1.6.2017, voimassa toistaiseksi Tervetuloa Tiekkö-kirjastojen käyttäjäksi.

Lisätiedot

Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt , voimassa toistaiseksi

Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt , voimassa toistaiseksi Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio Puh. 017 182111 (kaupungin vaihde) https://kuopio.finna.fi Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 28.2.2017 Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt 6.3.2017, voimassa toistaiseksi

Lisätiedot

E-aineistot haltuun , ja Jaana Märsynaho & Mira Jurvansuu

E-aineistot haltuun , ja Jaana Märsynaho & Mira Jurvansuu E-aineistot haltuun 2.3.2017, 6.4.2017 ja 5.5.2017 Jaana Märsynaho & Mira Jurvansuu Esittelyssä Aleksi Arto (sis. Ostrobotnian) Eebo Ecco Digi: Kansalliskirjaston digitoidut aineistot Digi: Oulun arkki

Lisätiedot

KARJALAN TUTKIMUSLAITOKSEN KIRJASTOKÄSIKIRJA

KARJALAN TUTKIMUSLAITOKSEN KIRJASTOKÄSIKIRJA Karjalan tutkimuslaitoksen toimintakäsikirja Liite 6 KARJALAN TUTKIMUSLAITOKSEN KIRJASTOKÄSIKIRJA Sisältö 1. Lainaaminen...2 2. Palauttaminen...3 3. Aineiston paikantaminen...4 Kirjasto...4 Työhuoneet...5

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista Uusi Vaski 2.5.2012 Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa 2.5.2012. Miksi Vaski laajenee?

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Diplomivihko 5. - 6. lk Tämän vihkon omistaa: OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Oulun kouluissa on mahdollisuus suorittaa kirjallisuusdiplomi. Diplomin suorittaminen

Lisätiedot

Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi facebook.com/porintiedekirjasto 040 826 2780 Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto Kalvot myös netissä: Porin tiedekirjasto > Koulutus Sisältö: Porin tiedekirjaston

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto tai ota esite Mitä ovat Tutcat ja Volter? Tutcat sisältää TTY:n,TuKKK:n

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti, hammaslääketiede, lääketiede, ravitsemustiede, ergonomia, kansanterveystiede, liikuntalääketiede 6.9.2012, palvelupäällikkö Tuulevi Ovaska Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Lisätiedot

Pääkirjaston lainat osastoittain v. 2012

Pääkirjaston lainat osastoittain v. 2012 Pääkirjasto Pääkirjaston lainat osastoittain v. 212 lehtisali 4 % varasto 1 % muut 1 % musiikki 8 % nuoret 21 % aikuiset 65 % Kierto osastoittain NK 18,3 N 4,18 A 2,95 M 2,78 CEL 1,95 S 1,64 K,73 MV,11

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Työttömät Painettu sana ei koskaan kuole, jos sillä on lukijansa. Kiitos Suomalaiselle Kirjastolle. Vastaajat Vastaajia 19, joista naisia

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeen maakuntakirjasto 25.3.2011 Kuntaliitoksen myötä kaupunki siirtyi tilaaja-tuottaja

Lisätiedot

1. Vastaajan sukupuoli:

1. Vastaajan sukupuoli: RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 5. 18.11. ASIAKASKYSELYN VASTAUKSET: NURMIJÄRVI Vastaajia oli Nurmijärven kirjastoissa yhteensä 281 (vuonna vastaajia oli 209). Tässä yhteenvedossa vastaukset

Lisätiedot

5.11.2013. Tammelan kirjastoauto

5.11.2013. Tammelan kirjastoauto TAMMELAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 5.11. Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.10. - 31.10. 39 nimekettä Tammelan kirjastoauto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 0 Yleisteokset. Kirja-ala.

Lisätiedot

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa AIKUISEN OPPIJAN MUOTOKUVA YLEISEN KIRJASTON TIETOPUOLISTEN PALVELUJEN KÄYTTÄJÄNÄ: Syventävä tutkimus teemahaastattelumenetelmällä Teemahaastattelurunko 4.8.2000 I Haastateltavan taustatiedot 1 Syntymävuosi

Lisätiedot

Auroran Tilastot ja raportit kokoelmatyön apuna

Auroran Tilastot ja raportit kokoelmatyön apuna Auroran Tilastot ja raportit kokoelmatyön apuna 27.3.2018 1 Lähtökohdat Opiskellaan yhdessä, opitaan tekemällä. Ei valmiita patenttiratkaisuja. Tilastojen käyttö vaatii usein kokeilua ja viilaamista eli

Lisätiedot

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Käyttöoikeus ja kirjastokortti Kuka saa käyttää Hämeenlinnan kaupunginkirjastoa? Jokainen mutta kirjastokortin haltijat

Lisätiedot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot http://tilastot.kirjastot.fi/?orgs=15&years=,&stats=1,33,100,10... 1 / 5 5.4.2017 10:45 Suomen yleisten kirjastojen tilastot Statistik för allmänna biblioteken i Finland Finnish Public Libraries Statistics

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintakertomus www.ylojarvi.fi Lainaus, kävijät ja aukiolotunnit Ylöjärven kirjaston kokonaislainaus oli 676 562 ja se nousi hieman edellisestä vuodesta. Yksiköistä kirjastoauto ja pääkirjasto

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2005

Kirjaston tilastot 2005 Kirjaston tilastot 2005 Kävijät vuonna 2005...1 Lainaus 2005...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2005...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2005...4 Kirjojen lainaus 2005...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 24 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.9 Kiiskilä, Jani. Ikioma Itämeri : näkin kengissä pintaa syvemmälle Kirjat LI L 1 6 TEKNIIKKA.

Lisätiedot

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot.

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Oripään kirjaston käyttösäännöt Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Käyttöoikeus Kirjasto on kaikille avoin. Kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja

Lisätiedot

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hankkia tietoa ja elämyksiä. Toimintamme edistää luku-, kirjallisuus-

Lisätiedot

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Porin tiedekirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Tietoa kirjastosta Porin tiedekirjasto on kaikille avoin tekniikan, kauppa- ja yhteiskuntatieteiden, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Aiheena suomalaiset kirjailijat Lyseon 9d ja 9e Joulukuu 2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/

Lisätiedot

Oikeuskirjallisuus Eduskunnan kirjastossa

Oikeuskirjallisuus Eduskunnan kirjastossa Oikeuskirjallisuus Eduskunnan kirjastossa Mirja Pakarinen 28.11.2017 Koulutuksen sisältö Millaista oikeuskirjallisuutta Miten löydän tarvitsemani aineiston kun Selma-kokoelmatietokanta on osana Finna -

Lisätiedot

Kirjaston palvelulupaus 2017

Kirjaston palvelulupaus 2017 Kirjaston palvelulupaus 2017 Mikä on palvelulupaus? Julkinen sitoutuminen palveluun, tästä pidämme kiinni. Oltava konkreettinen ja mitattavissa. Palvelulupaus yhdistää asiakkaan tarpeet ja tarjotun palvelun.

Lisätiedot

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän.

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän. Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana tähdellä *. Tällöin haku löytää kaikki niin alkavat sanat. Esim. hakusana

Lisätiedot

Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke. Loppuraportti 21.10.2015. Laura Yli-Seppälä. Tutkimushankkeen tavoitteet

Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke. Loppuraportti 21.10.2015. Laura Yli-Seppälä. Tutkimushankkeen tavoitteet Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke 2013 2015 Loppuraportti 21.10.2015 Laura Yli-Seppälä Tutkimushankkeen tavoitteet Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman tutkimushanke käynnistyi

Lisätiedot

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta.

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakuohje Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakukenttä on samassa paikassa kaikilla verkkosivuston

Lisätiedot

Kyyti-kirjastojen kokoelmat eläviksi -hanke

Kyyti-kirjastojen kokoelmat eläviksi -hanke Kyyti-kirjastojen kokoelmat eläviksi -hanke Kokoelmapäivä, Porin kaupunginkirjasto 19.1.2012 Aino Satama aino.satama@hamina.fi (Esitys perustuu projektityöntekijä Maria Bangin alkuperäisaineistoon) Kymenlaakson

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Kirjaston tilastot 2004 Kävijät vuonna 2004...1 Lainaus 2004...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2004...4 Kirjojen lainaus 2004...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Kirjaston kotisivut: Verkkokirjasto: https://kangasniemi.verkkokirjasto.

Kirjaston kotisivut:  Verkkokirjasto: https://kangasniemi.verkkokirjasto. Kangasniemen kirjasto Kankaistentie 5 51200 Kangasniemi Puh. 040 523 2210, 040 524 1882 kirjasto@kangasniemi.fi Kirjaston kotisivut: http://www.kangasniemi.fi/palveluopas/kirjasto/ Verkkokirjasto: https://kangasniemi.verkkokirjasto.fi/web/arena

Lisätiedot

Toimihenkilöarkiston käsikirjaston luokitus

Toimihenkilöarkiston käsikirjaston luokitus Toimihenkilöarkiston käsikirjaston luokitus 0 YLEISTEOKSET, KIRJA-ALA, KIRJASTOTOIMI, YLEINEN KULTTUURIPOLITIIKKA, JOUKKOTIEDOTUS 01 Bibliografiat 03 Tietosanakirjat 06 Yleinen kulttuuripolitiikka 06.1

Lisätiedot

Tilastokatsaus 2011. Kirjasto- ja tietopalvelut

Tilastokatsaus 2011. Kirjasto- ja tietopalvelut Tilastokatsaus 2011 Kirjasto- ja tietopalvelut Vantaan kaupunginkirjaston tilastokatsaus 2011 Sisällysluettelo Kirjastot, aukiolotunnit...3 Henkilötyövuodet...3 Talous...3 Aineistoniteiden määrä...4 Aineistoniteiden

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon "En lainkaan", miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja?

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon En lainkaan, miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? Asiakaskysely 2008 Kysymykseen vastanneet: 335 (ka: 0) En lainkaan 49% 164 Kerran viikossa 16,7% 56 2-3 kertaa kuukaudessa 20,3% 68 Harvemmin 14% 47 2.

Lisätiedot

0 YLEISTEOKSET. KIRJA-ALA. KIRJASTOTOIMI YLEINEN KULTTUURIPOLITIIKKA. JOUKKOTIEDOTUS Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

0 YLEISTEOKSET. KIRJA-ALA. KIRJASTOTOIMI YLEINEN KULTTUURIPOLITIIKKA. JOUKKOTIEDOTUS Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kajaanin kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 30.11.2017 Uutuudet ajalla 1.1.2017-30.11.2017 Uutuuksia: 57 nimekettä Yksikkö: Kajaanin pääkirjasto Osasto: Caiania-kokoelma TIETOKIRJALLISUUS 0 YLEISTEOKSET.

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen kokoelmiin kuuluu sekä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Selkeyden vuoksi tässä ohjeessa puhutaan e-kirjoista, mutta samat asiat pätevät suurimmaksi

Lisätiedot

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani

laina-aika lukusali aikakauslehti, sanomalehti tietopalvelu kaukolaina tilaus varaus > varata, tehdä varaus dekkari elämäkerta romaani KIRJASTOSSA Keskiviikkona Maija lähtee poikansa Villen kanssa pääkirjastoon. Maijan täytyy palauttaa vanhat lainakirjat ja lainata uusia kirjoja. Ville menee satutunnille. Satutunnilla kirjastonhoitaja

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot Kirjaston tilastot 2003 Kokoelma 2003...1 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2003...2 Kirjakokoelma, hankinta ja poistot 2003...3 Kirjakokoelma kielittäin 2003...4 Videot, DVD-videot ja CD-romit 2003...5

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2007

Kirjaston tilastot 2007 Kirjaston tilastot 2007 Kävijät...2 Lainaus...3 Lainojen jakautuminen toimipisteittäin...4 Lainaajat toimipisteittäin...5 Aineistojen lainaus aineistolajeittain...7 Lainojen jakautuminen aineistoryhmittäin...8

Lisätiedot

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Taustatiedot - Kaikki -

Taustatiedot - Kaikki - Lapin yleisten kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 01.12.2014 12:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Vastaajat 2014 52 52 47 Yhteensä 52 52 47 Vastausprosentti 100 Lopettaneet

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot