KAAVOITUSKATSAUS 2008 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh SISÄLLYSLUETTELO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAVOITUSKATSAUS 2008 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh SISÄLLYSLUETTELO"

Transkriptio

1

2 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...2 MAAKUNNALLISET HANKKEET...3 MAAKUNTAKAAVOITUS...3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU...3 VALTATIEN 10 KEHITTÄMISHANKE...4 HANKKEET JA OHJELMAT...5 LOUNAIS-HÄMEEN MUSEOT MATKAILUKÄYTTÖÖN EAKR-HANKE...5 RAKENNUSPERINNÖN INVENTOINTI...6 TAMMELAN KULTTUURIYMPÄRISTÖOHJELMA...6 RAKENNETUN YMPÄRISTÖN SÄILYTTÄMIS- JA KEHITTÄMISOHJELMA...6 YLEISKAAVOITUS...8 LIESJÄRVEN OSAYLEISKAAVA...8 LAMALAN OSAYLEISKAAVA...8 SAARI-KAUKOLA JA OJANEN-PORRAS OSAYLEISKAAVA...8 SUKULAN JA HÄIVIÄN OSAYLEISKAAVA...9 RUOSTEJÄRVEN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA...9 LETKUN OSAYLEISKAAVA...10 UUDET YLEISKAAVAT...10 ASEMAKAAVOITUS...11 KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS...11 PYHÄJÄRVI; KUKKURAHOVIN ASEMAKAAVA, AKI JA PEKKA GRÖNHOLM...13 NIEMI-ESKOLAN ASEMAKAAVAMUUTOS...14 RAUHANIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS...14 MEIJERIN ALUEEN (KORTTELI 502) ASEMAKAAVAN MUUTOS...14 KAUKJÄRVEN SIIKI-MUTALAN ALUE...14 TUPASUON ASEMAKAAVA...15 KYTÖ, ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELEISSA 601 JA KAUKJÄRVEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA...16 KYTÖ, ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA KYTÖ, ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA UUDET ASEMAKAAVAT...17 KAAVOITUKSEN SUUNTAVIIVOJA...18 TIEDOTTAMINEN KAAVOITUKSESSA...18 KYLIEN OSAYLEISKAAVAT...18 TAAJAMAN ASEMAKAAVAT...18 KAAVOITUSOHJELMAN ALUSTAVA AIKATAULU...19

3 MAAKUNNALLISET HANKKEET MAAKUNTAKAAVOITUS Maakunnan ja näin ollen myös Tammelan kunnan kattava maakuntakaava laadittiin vuosien aikana. Tammelan osalta kunnan erityispiirteet käytiin läpi aluearkkitehti Sirkka Köykän, kaavan laatineen Hämeen liiton ja Hämeen Ympäristökeskuksen edustajien toimesta. Maakuntakaava hyväksyttiin Maakuntavaltuuston toimesta , mutta Maaja metsätalousministeriön lausunnon vuoksi kaavan vahvistuminen siirtyi eteenpäin valtioneuvostolle. Valtioneuvosto teki kaavasta päätöksen ympäristöministeriön esityksen mukaisesti ja maakuntakaava tuli voimaan korvaten alueen seutukaavan. Lopullisesti maakuntakaava astui voimaan Maakuntakaavaa tullaan Hämeen liiton toimesta päivittämään tulevina vuosina. Maakuntakaava Tammelan keskustaajaman osalla Maakuntakaava ohjaa alueiden maankäyttöä niin liikenteen, teollisuuden ja palveluiden sijoittamisessa, kaavassa on myös osoitettu kulttuurimaisemien, luontoarvojen ja rakennetun ympäristön säilytettävät alueet. Nämä usein jatkuvat yli kuntarajojen, joten kukin kunta pohjatessaan kaavoituksensa maakuntakaavaan osallistuu koko maakunnan kokonaissuunnitelmaan. Tammelan kunnan alueella voimassa oleva Kanta-Hämeen maakuntakaava kattaa Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan kaupunkiseudut. FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU Hämeen ympäristökeskuksen aloitteesta seudulla aloitettiin Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittama EAKR-hanke, johon kaikki seutuun kuuluvat kunnat (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä) osallistuvat. Vuosien aikana tehtävässä seudun strategisessa rakennetarkastelussa määritellään selkeä näkemys maankäytön rakenteesta, kehityslinjoista, uusista alueista ja täydennysrakentamisesta. Tarkoituksena on luoda suunnitelma, joka antaa edellytykset Forssan seudun maankäytöllisille linjauksille lähimpien vuoden aikana. Rakennetarkastelu sisältää sekä tulevaa kehitystä ennakoivia kehitettäviä alueita että olemassa olevan rakenteen kehittämisen kannalta keskeisiä aluevarauksia. Suunnitelmassa tarkastellaan kokonaisuudesta käsin kuntien visioita ja kehitetään niitä edelleen. Rakennetarkastelussa huomioidaan valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, joiden tehtävänä on osaltaan tukea ja edistää maankäyttö- ja rakennuslain yleisten tavoitteiden ja laissa määriteltyjen alueidenkäytön suunnittelun tavoitteiden saavuttamista. Rakennemallin suunnittelu kytketään sekä maakuntakaavan tarkistukseen että kuntien yleiskaavoituksen valmisteluun.

4 Suunnittelualuetta koskevat keskeiset strategiat, suunnitelmat ja selvitykset kerätään työn valmisteluvaiheessa ja analysoidaan suunnittelutyön aikana. Suunnittelun aikana laaditaan vaihtoehtoja työryhmässä asetettujen tavoitteiden pohjalta. Lopullinen rakennetarkastelu laaditaan vaihtoehtojen arviointiseminaarin jälkeen. Hankkeessa on lähdetty liikkeelle siten, että kukin kunta selvittää omat näkemyksensä tulevaisuudestaan ja kehityksestään. Kunnat myös toimittavat omatoimisesti materiaalia tarkastelua tekemään palkattavalle konsultille. Hanketta hallinnoi Forssan kaupunki, jonka kanssa muut kunnat ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Hankkeen hankehakemus jätetty käsittelyyn heinä-elokuun taitteessa 2009, projekti alkaa 2009 syksyllä ja painottuu vuodelle 2010 ja VALTATIEN 10 KEHITTÄMISHANKE Tiehallinnon aloitteesta valtatie 10 kehittämiseen aloitetaan projekti, jossa hyödynnetään seudun strategisen rakennetarkastelun tuloksia ja viedään suunnittelua valtatien 10 ja valtateiden 10 ja 2 liittymäalueen osalta tarkemmalle tasolle. Hankkeessa tarkastellaan Valtatien 10 lähiympäristön maankäytöllisiä ja liikenteellisiä ratkaisuja sekä tutkitaan mahdollisuudet erilaisiin liikenteellisiin järjestelyihin niin nykyisistä kuin tulevistakin kaupallisista ja toiminnallisista tarpeista. Hankkeeseen osallistuvat Forssa, Jokioinen ja Tammela. Humppila ei osallistu projektiin, mutta seuraa hanketta liittyen kunnan suunnitelmiin lentokentän ja logistiikkakeskuksen saamiseksi kuntaan. Hanke aloitetaan virallisesti syksyllä 2009, selvitystyön tekeminen tilataan ulkopuoliselta konsultilta.

5 HANKKEET JA OHJELMAT LOUNAIS-HÄMEEN MUSEOT MATKAILUKÄYTTÖÖN EAKR-HANKE Projektiin valikoituneitten museoiden tilanne tuli ajankohtaiseksi museoiden tarvitessa rahoitusta välttämättömiin rakennusten kunnostustoimenpiteisiin. Myös museoiden kehittäminen ja toiminnan ylläpitäminen ovat kysymyksiä, joihin haetaan apua ja ratkaisua seutukunnan kuntien yhteisen EU-hankkeen kautta. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastolta ja sen rahoittajaviranomaisena toimii Hämeen ympäristökeskus. Hankkeessa pyritään lisäämään tietoisuutta museoista ja niiden välittämästä vanhasta kulttuurista ja ympäristöstä: museoiden korjatut ja hoidetut alueet ja rakennukset toimivat puitteina ympäristölle, joka välittää näyttelyillään ja esineistöllään tietoa vanhasta ympäristöstä ja elämäntavoista niin kuntalaisille kuin matkailijoillekin. Hankkeen aikataulu on Usealle hankkeeseen valikoituneista museoista yhteistä on se, että ne ovat enemmän tai vähemmän ulkoilmamuseoita ja näin ollen päivittäinen käyttö rakennuksilla on vähäisempää; museorakennukset ovat avoinna ihmisten tutustuttavaksi, mutta eivät kaikkina päivinä eivätkä varsinkaan ympäri vuoden. Tämä aiheuttaa ongelmia paitsi museoiden toiminnan ylläpitämiselle myös rakennusten ylläpidolle sekä museoiden esineistön ja kokoelmien säilymiselle. Hanke lähti liikkeelle jokaisen kunnan omien tarpeiden selvittämisellä. Projektiin valittujen museoiden korjaus- ja kehittämistarpeet selvitettiin hankesuunnitelmien pohjaksi. Näistä osasuunnitelmista koottiin yhteinen hankesuunnitelma ja jatkossa pyritään hakemaan kustannushyötyjä samankaltaisia tarpeita yhdistämällä. Hanketta hallinnoi Tammelan kunta, jossa projektihenkilönä ja projektin asiantuntijana toimii kunnan kaavoittaja, arkkitehti Miika Tuki. Varsinaiset toimenpiteet kussakin kohteessa tehdään kulloisenkin kunnan ja kohteen toimesta / tilaamana. Kuntien museot projektissa ovat: Forssa: Ronttismäen tehtaalaismuseo Humppila: Kauppilan perinnetila ja Talvisen mökki Jokioinen: Pappilamuseo, Naulamuseo ja OFA:n alue Ypäjä: kotiseutumuseo Tammela: Nahkurin verstas ja Saaren kansanpuisto Hankkeen tavoitteena on toisaalta kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön säilyttäminen ja turvaaminen akuutteja korjauksia ja huoltotoimenpiteitä tekemällä, toisaalta museoiden jatkuvuuden takaaminen. Tavoitteena on saada museorakennuksissa säilymään alueelle tyypilliset vanhan rakennuskannan tyylipiirteet ja detaljit, joita voitaisiin hyödyntää muissakin kuin museoitten tulevissa korjauksissa mallina ja esimerkkinä.

6 Hankkeessa kiinnitetään myös huomiota museoiden näkyvyyteen ja markkinointiin, jotta kunnostettuja museoita käytettäisiin yhä enenevässä määrin kohteina, joissa koululaiset, matkailijat ja kuntalaiset yleensäkin saavat kosketuksen vanhaan paikalliseen kulttuuriperintöön ja elintapoihin. Hankkeen internetsivu: RAKENNUSPERINNÖN INVENTOINTI Kuntien rakennusperinnön inventointityön maastoinventointi tehtiin kesien 2007 ja 2008 aikana. Tammelan kunnassa inventoijana oli Laura Vikman. Inventointi tehtiin Hämeen ympäristökeskuksen paikkatietokantaan käyttäen apuna Access-tietokannan inventointilomaketta. Hämeen ympäristökeskus on mukana työn osittaisena rahoittajana ja valvojana. Inventointi on työn osalta valmistunut, virallinen julkaisu valmistuu viimeistään vuoden 2010 alussa. TAMMELAN KULTTUURIYMPÄRISTÖOHJELMA Kulttuuriympäristö ja sen ominaispiirteet ovat olennaisia alueiden kehittämisessä, etenkin alueen vetovoimaisuuden kannalta. Laadukkaalla ja rikkaalla ympäristöllä on suuri vaikutus ihmisten viihtyisyyteen niin työ- kuin vapaa-aikanakin. Kulttuuriympäristöohjelman avulla voidaan selventää alueiden tietynlaisiksi kehittymisen syyt, onkin ensiarvoisen tärkeää tunnistaa alueiden vahvuudet ja keinot näiden ominaispiirteiden säilyttämiseksi ja vahvistamiseksi. Näin alueen vetovoimaisuudelle olennaiset tekijät saadaan säilymään ja alueita voidaan rakentaa kohti tulevaisuutta kulttuuriympäristöohjelma ei ole vain vanhan säilyttämistä, vaan valmiutta kehittää alueita tulevaisuuden tarpeisiin näiden omilla ehdoilla, alueen ympäristö ja historia kehityksessä tiedostaen. Kulttuuriympäristöohjelmalla lisätään ihmisten tietoisuutta omasta arvokkaasta ympäristöstään ja tätä kautta parannetaan alueiden käyttöä ja hoitoa arkielämässä. Kulttuuriympäristöohjelman avulla voidaan myös sitouttaa niin viranomaisia, kunnan luottamushenkilöitä kuin kuntalaisiakin hoitamaan yhteistyössä kunnan arvokkaita ja omaleimaisia kohteita sekä alueita. Kulttuuriympäristöohjelmasta voidaan myös tarvittaessa laatia julkaisu kuntalaisille jaettavaksi. Kulttuuriympäristöohjelman aloittamiseksi tehdään selvitystyötä vuoden 2009 aikana. RAKENNETUN YMPÄRISTÖN SÄILYTTÄMIS- JA KEHITTÄMISOHJELMA Ohjelma täydentää kulttuuriympäristöohjelmaa ja vie tarkastelun erityisesti rakennetun ympäristön tutkimiseen. Olemassa olevat inventoinnit toimivat pohjana ohjelmalle, näitä tarkennetaan ja täydennetään tarvittavilta osin ohjelman aikana. Ohjelman tavoitteena on paitsi selvittää kunnan nykyisen rakennetun ympäristön muodostuminen, myös tutkia täydennysrakentamista eri alueille. Ohjelmassa pyritään selventämään esimerkein, miksi uudisrakentamista joudutaan erityisissä kohteissa sovittamaan olemassa olevaan ympäristöön tai mitkä ovat korjausrakentamisessa kulloisenkin ajankohdan rakennuksen erityispiirteitä ja miten nämä mahdollisesti poikkeavat muitten aikakausien piirteistä. Ohjelmassa myös tutkitaan uutta rakentamista ja alueita suhteessa kaavoitukseen ja rakentamiseen onko Tammelassa kaiken kokoinen ja näköinen rakentaminen

7 sovitettavissa jokaiselle alueelle vai onko mahdollista ajatella tietynlaista rakentamista tietynlaisille alueille? Ensin mainittu voi olla alueella rikkaus tai alueesta voi muodostua hyvin sekava, jälkimmäinen voi olla arkkitehtonisesti hallittu kokonaisuus tai vain yksinkertaisesti tylsä ja monotoninen. Ohjelman tarkoituksena on paitsi kerätä tietoutta ja ratkaisutapoja alueiden kehittämiseksi, myös herättää keskustelua ja jakaa tietoutta Tammelan kunnan rakennetun ympäristön kehittymisestä. Ohjelmaa voidaan paitsi käyttää kaavoituksen ja rakennustapaohjeiden pohjana, myös antaa ohjeita sellaisen rakennuskannan ja alueiden hoidolle, jotka eivät ole vielä erityisesti suojeltuja tai säilytettyjä kaavoituksen ja lainsäädännön tasolla; ohjelma tarjoaa välineen ja keinoja omatoimiselle säilyttämiselle ja korjaamiselle. Työn aloittamiseksi tehdään selvitystyötä vuoden 2009 aikana.

8 YLEISKAAVOITUS LIESJÄRVEN OSAYLEISKAAVA Liesjärven osayleiskaavahanke kuulutettiin kunnanvaltuuston päätöksellä voimaan valituksenalaista tilaa 1:256 lukuun ottamatta Valituksenalainen osa kaavasta on käsiteltävä Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. LIITE 1 Liesjärven kaavakartta ja muu materiaali LAMALAN OSAYLEISKAAVA Kunnanvaltuusto hyväksyi Laman osayleiskaavan kokouksessaan ( 35). Kaavaa ei kuitenkaan voitu kuuluttaa voimaan, sillä osayleiskaavaan jätettiin kaksi valitusta. Kaava valituksineen on käsiteltävänä Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. LIITE 2 Ote osayleiskaavaehdotuksesta Kukkurahovin kohdalta, koko kaavakartta ja muu materiaali SAARI-KAUKOLA JA OJANEN-PORRAS OSAYLEISKAAVA Kaukolan, Saaren, Ojasten ja Portaan kylien alueelle on käynnissä osayleiskaavan laadinta, jonka valmistelun Tammelan kunnanhallitus on aloittanut kokouksessaan ja hyväksynyt osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaavoitustyön pohjaksi. Kaavoitustyöstä ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä olosta on julkisesti ilmoitettu Forssan lehdessä , osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut virallisesti nähtävillä välisenä aikana kunnanvirastolla ja internetissä. Laadittavan Saari-Kaukola-Ojanen-Porras - osayleiskaavan tavoitteena on paitsi kehittää kyliä ja niiden käyttöä myös turvata aluerajauksen alueella olevat valtakunnallisesti arvokkaat rakennetun ympäristön alueet ja maisema-alueet, jotka omalta osaltaan ohjaavat kaava-alueen maankäytön suunnittelua. Tavoitteena on myös kylien kehitystä edistävän täydennysrakentamisen ohjaaminen, alueen ja kylien täydennysrakentamispaineet ja mahdollisuudet pyritään selvittämään kaavoituksen pohjaksi mm. maanomistajien toiveita ja

9 ajatuksia keräämällä ja tarvittaessa emätilaselvityksiä tekemällä tilojen rakennusoikeuksien selvittämiseksi. Kaavaa laadittaessa alueelta käydäänkin läpi lukuisia olemassa olevia selvityksiä ja laaditaan tarvittaessa uusia, jotka omalta osaltaan ohjaavat kaavan laadintaa: alueen palvelurakenteen, liikenteen ja rakennetun kulttuuriympäristön olemassa oleva tilanne ja kehitystarpeet selvitetään, samoin alueen luonnonolosuhteiden kuten pohjavesien, pelto- ja metsäalueiden sekä kasviston ja eläimistön tila. Kaavoituksen avulla saadaankin kattava kokonaiskuva alueesta, jolloin alueen kehittymistä voidaan ohjata alueen vahvuudet ja heikkoudet huomioon ottaen. Myös kaava-alueen liittyminen koko kunnan muodostamaan laajempaan kokonaisuuteen tulee kaavassa huomioon otetuksi. Kesällä 2009 kaavaprosessi on osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti selvitys- ja luonnosvaiheessa, jolloin alueelta tehtyjä selvityksiä käydään läpi ja uusia selvityksiä laaditaan kaavoituksen pohjatyönä. Jo kaavoitustyön tässä vaiheessa alueella on vierailtu useaan otteeseen ja osayleiskaava-alueen luonto- ja maisemaselvitykseen liittyvät työt on aloitettu selvityksen laativan Sito Oy:n toimesta. Jonkin verran maanomistajien toiveita on jo saatu osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläoloaikana, mielipiteitä voi luonnosvaiheessa toimittaa myös suoraan kaavoittajalle. Kaavoitustyön yhteydessä tullaan lisäksi pitämään tarvittava määrä yleisötilaisuuksia, joissa kaavatilannetta esitellään yleisölle ja keskustellaan kaavan tavoitteista ja tarvittaessa yksityiskohtaisesti maanomistajien toiveista koskien omia maitaan. Kaavan yleisötilaisuuksista ilmoitetaan Forssan lehdessä ja kunnan virallisella ilmoitustaululla sekä kunnan kotisivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmavaiheen yleisötilaisuus järjestettiin Tammelan kunnantalolla LIITE 3 SUKULAN JA HÄIVIÄN OSAYLEISKAAVA Tammelan kunnanhallitus aloitti Sukulan ja Häiviän osayleiskaavan valmistelun kokouksessaan ja kokouksessaan hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaavoitustyön pohjaksi. Kunnanhallitus päätti asettaa osallistumis- ja arviointisuunnitelman vireilletuloasiakirjana nähtäville ajalla Kaavoitus jatkui kaavatyön laatijana toimivan arkkitehtitoimisto A+:n toimesta siihen asti, kunnes kaavaa laatinut konsultti jäi sairaslomalle ja kaavoitus pysähtyi. Kaavoitusta jatketaan kunnan kaavoittajan Miika Tuen toimesta siten, että luonnosvaiheen suunnitelma laitetaan nähtäville syksyllä Alueen kaavoituksessa otetaan huomioon Forssan puolella kaavoitettavana oleva Kiimassuon osayleiskaava ja jätteidenkäsittelyalueen erityisvaatimukset. Tupasuon asemakaava sijaitsee Sukula-Häivän osayleiskaava-alueella, asemakaavaa laadittaessa on otettu huomioon muu alue laajemman alueen tarkasteluja tekemällä. LIITE 4 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma: RUOSTEJÄRVEN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA Osayleiskaavan laatiminen käynnistyi Eerikkilän urheiluopiston rakentamispaineista omille mailleen. Koska Ruostejärveltä puuttuu oikeusvaikutteinen osayleiskaava, päätettiin tällaisen laatiminen aloittaa järven itäosalle, aluerajaus alkaen Eerikkilän alueesta ja jatkuen aina valtatie 2:lle asti. Tammelan kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa Ruostejärven itäosan osayleiskaavatyön, työtä tekemään valittiin arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy, jonka toimesta laadittiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma kaavahankkeelle. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä ajalla Tällöin saatiin lausunnot 11 taholta ja muistutukset seitsemältä muistuttajalta. Nähtävillä oloajan jälkeen saapui neljä maanomistajien mielipidettä kaavoittajan harkittavaksi.

10 Tammelan kunnanhallitus päätti kokouksessaan asettaa Ruostejärven itäosan osayleiskaavaluonnoksen yleisesti nähtäville väliseksi ajaksi kunnanviraston tekniselle osastolle. Luonnoksen nähtävilläolon yhteydessä järjestettiin Ruostejärvellä avoin yleisötilaisuus kaavaa koskien klo Hämeen luontokeskuksen tiloissa. Kaavoitustyö etenee ehdotusvaiheeseen saadun palautteen pohjalta. Ehdotusvaiheen arvioitu nähtävilleasettaminen on vuoden 2009 lopulla / vuoden 2010 alussa. LIITE 5 Ruostejärven itäosan osayleiskaavaluonnos ja muu materiaali: LETKUN OSAYLEISKAAVA UUDET YLEISKAAVAT Letkun kylällä on jo pitkään ollut täydennysrakentamispaineita, joten kunnassa on tehty selvitystyötä osayleiskaavan aloittamiseksi Letkun kylän alueelle. Tavoitteena on tutkia ja säilyttää Letkun kyläkeskuksen ja sitä ympäröivän maaseutualueen vetovoimatekijät ja kaavoituksen avulla kehittää aluetta tulevat tarpeet ja olemassa olevat tekijät huomioiden. Osayleiskaava aloitetaan alustavan aikataulun mukaan syksyllä Uusia yleiskaavahankkeita käynnistetään kunnanhallituksen hyväksymän kaavoitusohjelman mukaan, jota tullaan päivittämään vielä vuoden 2009 aikana. Tavoitteena on käynnistää ainakin yksi osayleiskaava vuodessa ja näin saada tulevaisuudessa yleiskaavoituksen piiriin ainakin kaikki kunnan alueella olevat merkittävimmät kyläkeskukset, joilla on kehittämis- ja rakentamispaineita. (ks. Kaavoitusohjelman alustava aikataulu)

11 ASEMAKAAVOITUS KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Kaavamuutoksen tarkoituksena on monilta osin vanhentuneen asemakaavan kokonaisvaltainen uudistaminen nykypäivän rakentamistarpeita vastaavaksi sekä asemakaavan siirto numeeriselle pohjakartalle. Samassa yhteydessä myös merkinnät uudistuvat ja yhtenäistyvät. Muutoksen yhtenä tavoitteena on muuttaa Tammelantien varren kerrostalotontteja rivi- ja omakotitalorakentamiseen. Asemakaavaa laajennetaan Matintuomion teollisuusalueelle sekä Kirkonkylän ja Heikkilän kaava-alueiden väliselle, suurelta osin jo toteutuneelle asuntorakentamisalueelle. Lisäksi mukaan otetaan Syrjänharjulla sijaitsevan liikuntakeskuksen alueet. Asemakaavan uudistamisesta on päätetty kunnan talousarvion laadinnan yhteydessä vuonna Kunnanhallitus on kokouksessaan keskustellut kirkonkylän kaavoituksesta ja asettanut asemakaavan laadinnalle omia tavoitteitaan. Kaavoitustyö alkoi maisemaelementtien kartoituksella ja rakennuskannan inventoinnilla sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatimisella. Kaavatyön laatijana oli Kaavatalo Oy. Luonnos asemakaavaksi oli laatimisvaiheessa nähtävillä ajalla Myöhemmin täydennettiin alueen rakennuskannan inventointia ja hiottiin kaavaratkaisuja sekä kaavaselostuksia. Asemakaavaehdotus oli nähtävillä kuutena osa-alueena Osa-alueet olivat: 1. Anttila 2. Hevoniemi 3. Kirkko 4. Jussila 5. Rauhaniemi 6. Kytö Kunnanvaltuusto hyväksyi osat 1,2,3,5 ja Osa 4 hyväksyttiin kunnanvaltuuston toimesta Hämeenlinnan hallinto-oikeus vahvisti antamallaan päätöksellä asemakaavan muutokset ja laajennukset koskien alueita 1 (Anttila), 3 (Kirkko) ja 6 (Kytö). Samalla päätöksellä hallinto-oikeus kumosi kunnanvaltuuston päätökset alueiden 2 (Hevoniemi) ja 5 (Rauhaniemi- Hutiluoto) osalta sekä alueen 4 (Jussila) osalta. Alueen 6 (Kytö) osalta pidettiin korjattu asemakaavan muutos- ja laajennusehdotus nähtävillä välisen ajan, jona aikana tehtiin 2 muistutusta. Käytyjen neuvottelujen jälkeen rajattiin muistuttajien osa pois kaavasta ja kunnanvaltuusto hyväksyi Kydön asemakaavan muutoksen ja laajennuksen. Kaavapäätöksestä ei valitettu ja kaava kuulutettiin voimaan alkaen. Hevoniemen, Jussilan ja Rauhaniemi-Matintuomion asemakaavoista ja asemakaavamuutosten laadittiin uudet osallistumis- ja arviointisuunnitelmat, jotka pohjautuvat edellisiin käsittelyihin. Kunnanhallitus käsitteli em. osallistumis- ja arviointisuunnitelmat kokouksessaan ja asetti ne nähtäville väliseksi ajaksi. Kaavatyötä jatkoi näiden alueiden osalta Ympäristönsuunnittelu Oy. Kaavaluonnokset valmistuivat ja asetettiin nähtäville väliseksi ajaksi. Muistutuksia kaavoihin saapui yhteensä 13 kpl.

12 HEVONIEMEN ASEMAKAAVA (osa 2) Ympäristönsuunnittelu Oy laati Hevoniemen asemakaava-alueen kaavaehdotuksen luonnoksesta saatujen lausuntojen ja muistutusten pohjalta. Kaavaluonnos ja päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat olleet nähtävillä Nähtävillä oloaikana oli saatu lausunnot seitsemältä viranomaistaholta ja yhteisöltä. Lausuntojen lisäksi oli saatu kaksi muistutusta. Luonnosvaiheesta ehdotusvaiheeseen kaavaan tehtiin lähinnä pieniä tarkennuksia. Kaava-alueelle lisättiin valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön rajaus sekä pohjavesialueen rajaus. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan asettaa päivätyn Hevoniemen asemakaavaehdotuksen selostuksineen nähtäville väliseksi ajaksi kunnanviraston tekniselle osastolle. Kaavoitus etenee kohti mahdollista hyväksymisvaihetta muistutusten käsittelyllä ja viranomaisneuvottelulla syksyllä LIITE 6 ote Hevoniemen asemakaavaehdotuksesta, kaavakartat ja muu materiaali kokonaisuudessaan JUSSILAN ASEMAKAAVA (osa 4) Ympäristönsuunnittelu Oy laati Jussilan asemakaava-alueen kaavaehdotuksen luonnoksesta saatujen lausuntojen ja muistutusten pohjalta. Kaavaluonnos ja päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat olleet nähtävillä Nähtävillä oloaikana oli saatu lausunnot seitsemältä viranomaistaholta ja yhteisöltä. Lausuntojen lisäksi oli saatu yksitoista muistutusta. Luonnosvaiheesta ehdotusvaiheeseen kaavaan tehtiin joitakin muutoksia, kuten esimerkiksi Forssantien varrella ollutta peltoaluetta palautettiin avoimeksi pelloksi luonnosvaiheen rakennettujen tonttien sijasta, tämän seurauksena myös Villinkuja poistui. Aluerajausta muutettiin jättämällä Rauhaniemen vanhan tilan päärakennus pihapiireineen pois, sillä nämä ovat mukana Rauhaniemen asuinalueen kaavassa. Kaavamääräyksiin lisättiin valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön maininta sekä kaavakarttaan pohjavesialueen rajaus. Myös kyläkuvallisesti tärkeän alueen rajausta ja rakennetun ympäristön arvoja tarkennettiin vastaamaan voimassa olevan osayleiskaavan määrityksiä. Kaavaan tehtiin lisäksi useampia pieniä kortteli/tonttikohtaisia tarkennuksia. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan asettaa päivätyn Jussilan alueen asemakaavaehdotuksen selostuksineen yleisesti nähtäville väliseksi ajaksi Tammelan kunnantoimiston tekniselle osastolle. Kaavoitus etenee kohti mahdollista hyväksymisvaihetta muistutusten käsittelyllä ja viranomaisneuvottelulla syksyllä LIITE 6

13 ote Jussilan alueen asemakaavaehdotuksesta, kaavakartat ja muu materiaali kokonaisuudessaan RAUHANIEMI-MATINTUOMIO ALUEEN ASEMAKAAVA (osa 5) Ympäristönsuunnittelu Oy laati Rauhaniemi-Matintuomio asemakaava-alueen kaavaluonnoksen, joka oli nähtävillä Kaavoitus on edennyt saatu palaute mahdollisuuksien mukaan huomioiden. Kaava-alueelle edellytettiin tehtäväksi liito-oravaselvitys, joka laadittiin maali-huhtikuussa Kaavoitus on edennyt ehdotusvaiheeseen ja asetetaan virallisesti 30 päivän ajaksi nähtäville syksyllä LIITE 6 ote Rauhaniemi-Matintuomio alueen asemakaavaluonnoksestaa, kaavakartat ja muu materiaali kokonaisuudessaan PYHÄJÄRVI; KUKKURAHOVIN ASEMAKAAVA, AKI JA PEKKA GRÖNHOLM Tammelan kunnanvaltuuston päätös koskien Tammelan kunnan Kukkuranhovin alueen asemakaavan hyväksymistä tuli voimaan alkaen. LIITE 2 Kaavakartta ja muu materiaali:

14 NIEMI-ESKOLAN ASEMAKAAVAMUUTOS Tammelan kunta on aloittanut 1999 keskustan kaavojen ajantasaistamisen laatimalla uusia kaavoja keskusta-alueelle. Niemi-Eskolan alue on jäänyt kahden suuremman osa-alueen väliin - lännestä alue rajautuu Jussilan ehdotusvaiheessa olevaan asemakaavaan, idästä ja pohjoisesta Kirkon alueen hyväksyttyyn asemakaavaan. Niemi-Eskolan alueen kaavoittaminen jatkaa kunnan jo aikaisemmin tekemää linjausta ja tätä kautta saadaan puuttuva palanen Tammelan keskustasta päivitettyä ajan tasalle, etenkin koska alue on keskeisellä paikalla Tammelan vanhan kirkonkylän alueella, Pyhäjärven rantamilla. Kaavoittaja Miika Tuki on laatinut osallistumis- ja arviointisuunnitelman Niemi-Eskolan alueen asemakaavan päivittämisestä. Alueella on osin voimassa asemakaava vuodelta 1988, suurimmaksi osaksi voimassa oleva asemakaava alueella on vuodelta Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt aloittaa Tammelan keskustassa Niemi-Eskolan asemakaavamuutostyön. Aloitusvaiheen nähtävillepanoa valmistellaan parhaillaan, kaavan luonnosta laaditaan syksyn 2009 aikana. LIITE 6 RAUHANIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Rauhaniemen asemakaava ja asemakaavan muutos suunniteltiin vuoden 2007 kaavoituskatsauksessa otettavaksi mukaan Kirkonkylän asemakaavan muutokseen, mutta se päätettiinkin tehdä omana kaavanaan, sillä Rauhaniemen alueen suurin maanomistaja Rauhaniemen perikunta oli kiinnostunut olemaan mukana alueen kaavoittamisessa. Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Syrjäharjun, Kydön, Häiviän ja Similänkulman osayleiskaava, joka on vahvistettu Alueen itäosassa on osin myös voimassa asemakaava, joka on vahvistettu Alueen kaavoittamisesta tehdään maanomistajan ja kunnan välillä maankäyttö- ja kaavoitussopimus. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatimisen Rauhaniemen alueelle. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päätettiin asettaa 30 päivän ajaksi nähtäville kunnantalolle ja internetiin, kunhan virallinen vahvistus maanomistajan osallistumisesta saadaan. Tällä hetkellä alueen kaavoittaminen on pysähdyksissä, sillä virallinen vahvistus kaavoittamiseen osallistumisesta maanomistajan taholta puuttuu. LIITE 6 MEIJERIN ALUEEN (KORTTELI 502) ASEMAKAAVAN MUUTOS Tammelan kirkonkylän asemakaavan Anttilan alueen korttelissa 502 tehdään kaava-alueella pieniä, koko kaavaan vaikutukseltaan vähäisiä muutoksia paremmin vastaamaan nykyisiä tarpeita. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa asemakaavamuutoksen ja hyväksyi asetettavaksi vireilletulo- sekä luonnosvaiheen asiakirjoina osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä päivätyn asemakaavaluonnoksen yleisesti nähtäville väliseksi ajaksi Tammelan kunnantoimiston teknisellä osastolla. LIITE 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä luonnos: KAUKJÄRVEN SIIKI-MUTALAN ALUE Kunnan omistamalle alueelle ja sen lähiympäristöön on tarkoitus laatia asemakaava omakotirakentamista varten. Asemakaava tuli vireille kunnanhallituksen päätöksellä Kaavoittajaksi valittiin arkkitehtitoimisto A+.

15 Tammelan kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaavoitustyön pohjaksi. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman asetettiin vireilletulovaiheen asiakirjana nähtäville väliseksi ajaksi. Tammelan kunnanhallitus asetti Siiki-Mutalan asemakaavaluonnoksen nähtäville väliseksi ajaksi. Tammelan kunnanhallitus päätti alueen asukkaiden aloitteesta laajentaa kaavaaluetta länteen päin niin, että läheiset maatilojen päärakennukset / asuinrakennukset tulevat kaavan piiriin. Tammelan kunnanhallitus päätti asettaa laajennetun Siiki-Mutalan asemakaavaluonnoksen nähtäville 30 päiväksi ajalle Kaavoitus on pysähdyksissä konsultin jäätyä sairaslomalle. Kaavoitusta jatketaan väliaikaisesti Tammelan kunnan kaavoittajan Miika Tuen toimesta niin, että ehdotus saadaan nähtäville loppuvuodesta 2009 / alkuvuodesta LIITE 7 ote Siiki-Mutalan asemakaavaluonnoksesta, koko kaavakartta: TUPASUON ASEMAKAAVA Koska tarvetta teollisuusalueen kaavoittamiselle Häiviän kylään Tupasuon alueelle oli ilmennyt, Tammelan kunnanhallitus aloitti Tupasuon teollisuusalueen asemakaavan valmistelun kokouksessaan ja hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaavoitustyön pohjaksi. Sukula-Kassinmäki -tien varteen kaavoitettava alue sisältyy Sukula- Häiviän osayleiskaavoitettavaan alueeseen ja sijoittuu kiinni Forssan kaupungin rajaan. Asemakaavalla on tarkoitus laajentaa Forssan kaupungin puolelle jo kaavoitettua teollisuusaluetta Tammelan kunnan puolelle. Kunnanhallitus asetti osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavaluonnoksen vireilletuloasiakirjana nähtäville väliseksi ajaksi. Kaavatyön tekijäksi valittiin arkkitehtitoimisto A+. Kaavaluonnoksesta saatiin 9 lausuntoa ja yksi muistutus. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan asettaa Tupasuon asemakaavaehdotuksen yleisesti nähtäville Tammelan kunnantoimiston tekniselle osastolle 30 päivän ajaksi eli Ehdotusvaiheessa kaavasta saatiin kymmenen viranomaislausuntoa, muistutuksia ei saapunut lainkaan. Ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Teollisuusalueen liikenneyhteyksiin liittyen laadittiin alueelle tarkempi tiesuunnitelma (MT 282 kevyen liikenteen väylä välille Häiviäntie - Teräsmiehentie, Forssa ja Tammela), joka pidettiin yleisesti nähtävänä 30 päivää välisen ajan Tammelan kunnanvirastossa. Kaava on valmiina hyväksymiskäsittelyyn, mutta ennen tätä maanomistajan kanssa täytyy laatia maankäyttö- ja luovutussopimus kaavoitettavaan alueeseen ja alueen liikenneyhteyksiin liittyen. Myös maanomistajan toiveet kaavan muokkaamisesta saattavat hidastaa kaavan hyväksymistä. LIITE 4

16 ote Tupasuon asemakaavaehdotuksesta, koko kaavakartta ja muu materiaali: KYTÖ, ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELEISSA 601 JA 602 Tammelan kunnanvaltuuston päätös ( 48) koskien Tammelan kunnan Kydön asemakaava-alueella kortteleiden 601 ja 602 :n asemakaavan muutoksen hyväksymistä ja voimaantuloa tuli voimaan alkaen. LIITE 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma: KAUKJÄRVEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA Tammelan kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt aloittaa Kaukjärven teollisuusalueen asemakaavatyön. Vireilletulovaiheen asiakirjana pidettiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma yleisesti nähtävänä ajalla kunnanviraston teknisellä osastolla. Kunnan pyrkimyksenä on luoda yrityksiä ja teollisuutta kiinnostava teollisuusalue, jossa on eri kokoluokkien tontteja yhdistämällä mahdollisuus laajentaa tonttia. Pyrkimyksenä on myös korkealaatuisen ja ympäristöystävällisen teollisuusalueen syntyminen, jossa kestävän kehityksen kysymyksiä ratkotaan sekä viimeisintä teknologiaa käyttäen, että vanhoja hyväksi koettuja ratkaisuja kuten rakennusten sijoittelua hyödyntäen. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan asettaa Kaukjärven teollisuusalueen asemakaavaluonnoksen nähtäville ajalla kunnanviraston tekniselle osastolle. Kaavaluonnoksessa alueelle oli kaavoitettu 33 teollisuustonttia, joista kuusi on jo rakennettu. Tonttien koot vaihtelevat vajaan hehtaarin suuruisista reilun kahden hehtaarin tontteihin, pienempiä tontteja voi tarvittaessa yhdistää toisiinsa. Alueelle oli jätetty jonkin verran metsätalousalueita suurten ojien yhteyteen tuomaan vehreyttä ja vaihtelua alueen sisälle. Myös maisemallisia seikkoja oli huomioitu valtatien 10 varrella. Kaavoitus etenee saadun palautteen pohjalta ehdotusvaiheeseen, kaavan nähtäville asettaminen tapahtuu syksyllä LIITE 7

17 ote Kaukjärven teollisuusalueen asemakaavaluonnoksesta, koko kaavakartta: KYTÖ, ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 715 Kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa asemakaavamuutoksen ja hyväksyi asetettavaksi vireilletulo- sekä luonnosvaiheen asiakirjoina osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä päivätyn asemakaavaluonnoksen yleisesti nähtäville väliseksi ajaksi Tammelan kunnantoimiston tekniselle osastolle. Kydön alueen korttelissa 715 on tarkoitus tehdä kaava-alueella pieniä, koko kaavaan vaikutukseltaan vähäisiä tarkennuksia muuttuneiden tarpeiden vuoksi. Korttelissa 715 olevien tonttien 1 ja 2 välistä rajaa oikaistaan. Kaavaehdotus asetetaan nähtäville alkusyksystä LIITE 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä luonnos: KYTÖ, ASEMAKAAVAMUUTOS KORTTELISSA 722 Kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa asemakaavamuutoksen ja hyväksyi asetettavaksi vireilletulo- sekä luonnosvaiheen asiakirjoina osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä päivätyn yleisesti nähtäville väliseksi ajaksi Tammelan kunnantoimiston tekniselle osastolle. Tammelan kirkonkylän asemakaavan Kydön alueen korttelissa 722 on tarkoitus tehdä kaava-alueella pieniä, koko kaavaan vaikutukseltaan vähäisiä tarkennuksia muuttuneiden tarpeiden vuoksi. Korttelissa 722 mm. olevan tontin 15 kulkuyhteyttä muutetaan kulkemaan viistosta AM -alueen puolelta. Kaavaehdotus asetetaan nähtäville alkusyksystä LIITE 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä luonnos: UUDET ASEMAKAAVAT Uusia asemakaavahankkeita käynnistetään kunnanhallituksen hyväksymän kaavoitusohjelman mukaan, jota tullaan päivittämään vielä vuoden 2009 aikana. (ks. Kaavoitusohjelman alustava aikataulu).

18 KAAVOITUKSEN SUUNTAVIIVOJA TIEDOTTAMINEN KAAVOITUKSESSA Pyrkimys lisätä kuntalaisten tietoisuutta kaavoituksesta ja sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista on ollut kantavana ajatuksena kunnan perustettua kaavoittajan viran. Kunnan oman kaavoittajan läsnäolo kunnan ja kuntalaisten arjessa mahdollistaa entistä paremmin tiedon siirtymisen kuntalaisilta osaksi kaavoitusta ja madaltaa kynnystä kuntalaisten saapua keskustelemaan omista toiveistaan ja ajatuksistaan. Kunnassa on kaavoituksen toimesta laadittu kaavoituksesta ja kaavaprosessista kertova esite, joka on ollut ladattavissa internetistä ja jota on jaettu yleisötilaisuuksissa. Kaavoituksesta on myös pyritty mahdollisuuksien mukaan informoimaan kaikkia kaavoitettavan alueen maanomistajia kirjeitse, valitettavasti tämä on ollut mahdollista lähinnä pienemmissä kaava-alueissa. Muutoin kaavaprosesseista on tiedotettu Forssan lehdessä, kunnan ilmoitustaululla ja internetissä kunnan kotisivuilla. Tietoisuuden lisäämistä kaavoituksesta pyritään jatkossa entisestään lisäämään, jotta kaavoitus voitaisiin kokea kunnan, viranomaisten ja kuntalaisten yhteisenä hankkeena alueen hyväksi ja sen kehittämiseksi kohti tulevaisuutta. Itse kaavoituksessa siirrytään entistä enemmän havainnollistavampaan suuntaan mm. 3d-mallinnusta hyödyntäen, jotta kaavaratkaisut ovat entistä paremmin kuntalaisten ymmärrettävissä. KYLIEN OSAYLEISKAAVAT Kylien kehittämistä ja niihin yleiskaavojen laatimisen valmistelua jatketaan vielä vuonna 2009 päivitettävän kaavoitusohjelman mukaisesti. Tavoitteena on saada kyläympäristöt tutkittua ja kartoitettua niiden vahvuudet ja heikkoudet kylien kehittämisen ja niiden rakentamisen ohjauksen pohjaksi. Samalla myös kulttuurimaiseman ja vanhan rakennuskannan ominaispiirteitä saadaan säilymään ympäristöhän on yhä enenevässä määrin syy, miksi kyliin muutetaan. Näin varmistetaan myös kylien elinvoimaisuus ja vetovoima paitsi jo kylissä asuvia myös tulevia muuttajiakin ajatellen. Kyläkeskusten osalta tutkitaan mahdollisuutta osayleiskaavan avulla tutkia rajattu alue ja tämän täydennysrakentaminen tarkemmin, jolloin rakennuslupia voitaisiin myöntää alueella suoraan ilman poikkeamislupakäsittelyä. näkymä Letkun kylältä TAAJAMAN ASEMAKAAVAT Tulevia asemakaavoja laaditaan pääsääntöisesti keskustataajaman alueelle tai sen välittömässä läheisyydessä oleville alueille kuten Mustialaan tai Lamalaan. Keskusta-alueilla

19 ilmeneviä muutospaineita tullaan tarpeen mukaan ratkaisemaan kaavoja päivittämällä ja tarkentamalla, jotta keskustataajamasta saadaan entistä toimivampi ja viihtyisämpi. Merkittävä asia taajaman toimivuuden kannalta tulee tulevaisuudessa olemaan uuden hautausmaan sijoittuminen suhteessa keskustaan ja sen toimintoihin. Sijoitussuuntia ja alustavia vaihtoehtoja on alustavasti tarkasteltu, tätä valmistelutyötä tullaan edelleen jatkamaan ja tarkentamaan. KAAVOITUSOHJELMAN ALUSTAVA AIKATAULU Kunnan kaavoitusohjelma on jonkin verran elänyt muuttuneiden tarpeiden tai olosuhteiden vuoksi, kaavoitusohjelmaa tullaankin päivittämään vuoden 2009 aikana. Kaavoitusohjelmassa vuosille esitetty alustava ja päivittämätön kaavoituksen aikataulu.

20 Liite 1

21 Liite 2

22 Liite 3

23 Liite 4

24 Liite 5

25 Liite 6

26 Liite 7

KAAVOITUSKATSAUS 2008 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh

KAAVOITUSKATSAUS 2008 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh KAAVOITUSKATSAUS 2008 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...2 MAAKUNNALLISET HANKKEET...3 MAAKUNTAKAAVOITUS...3 FORSSAN SEUDUN KEHITYSKUVA...3 FORSSAN, JOKIOISTEN JA TAMMELAN OSAYLEISKAAVA...3 INVENTOINNIT...4

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2010 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh

KAAVOITUSKATSAUS 2010 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...2 MAAKUNNALLISET HANKKEET...3 MAAKUNTAKAAVOITUS...3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU...3 VALTATIEN 10 KEHITTÄMISHANKE...4 HANKKEET JA OHJELMAT...5 LOUNAIS-HÄMEEN

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, 31300 Tammela puh 03 41201

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, 31300 Tammela puh 03 41201 SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO... 2 MAAKUNNALLISET HANKKEET... 3 MAAKUNTAKAAVOITUS... 3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU... 5 YLEISKAAVOITUS... 6 SUKULAN JA HÄIVIÄN OSAYLEISKAAVA...

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO... 2 MAAKUNNALLISET HANKKEET... 3 MAAKUNTAKAAVOITUS... 3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU... 5 YLEISKAAVOITUS... 6 SUKULA-HÄIVIÄ -OSAYLEISKAAVA...

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 4; JUSSILAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 4; JUSSILAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 4; JUSSILAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Alueen pinta-ala on n. 102

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019

TAMMELAN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019 TAMMELAN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019 KAAVOITUSKATSAUS 2018 2 (15) MAAKUNNALLISET HANKKEET MAAKUNTAKAAVOITUS Maakunnan ja näin ollen myös Tammelan kunnan kattava maakuntakaava laadittiin vuosien 2000-2004

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2018

TAMMELAN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2018 TAMMELAN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 2 (14) MAAKUNNALLISET HANKKEET MAAKUNTAKAAVOITUS Maakunnan ja näin ollen myös Tammelan kunnan kattava maakuntakaava laadittiin vuosien 2000-2004

Lisätiedot

TAMMELAN KUNTA VIRANOMAISNEUVOTTELU 22.9.2009 Aika 22.9.2009 klo 9.00 12:15 Paikka Hämeen ympäristökeskus Läsnä Annu Tulonen Arkkitehti, Hämeen ympäristökeskus Hanna Lehtinen Lakimies, Hämeen ympäristökeskus

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 4; JUSSILAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 4; JUSSILAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 4; JUSSILAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Alueen pinta-ala on n. 96

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2010 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh

KAAVOITUSKATSAUS 2010 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...2 MAAKUNNALLISET HANKKEET...3 MAAKUNTAKAAVOITUS...3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU...4 HANKKEET JA OHJELMAT...6 LOUNAIS-HÄMEEN MUSEOT MATKAILUKÄYTTÖÖN

Lisätiedot

KUHMOINEN RUOKOMÄEN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu tark

KUHMOINEN RUOKOMÄEN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu tark KUHMOINEN RUOKOMÄEN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 17.1.2008. tark 6.5.2008. Kartta 1. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie Tammela puh Kydön asemakaavalaajennus, korttelit 738 ja 738B

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie Tammela puh Kydön asemakaavalaajennus, korttelit 738 ja 738B Kydön asemakaavalaajennus, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 20.8.2012 204 OAS-vaiheen nähtävillä olo 10.9.-9.10.2012 luonnosvaiheen nähtävillä olo 10.9.-9.10.2012 ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Tammela kaavoitusohjelma

Tammela kaavoitusohjelma TAMMELAN KUNTA KAAVOITUSOHJELMA 2007-2016 Yleistä Tammelassa on kaksitoista toimivaa kylää. Ne ovat Hykkilä-Lunkaa, Kaukjärvi, Letku, Liesjärvi, Patakangas, Porras-Ojainen, Riihivalkama, Saari-Kaukola,

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2017 Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

Tammelan kunta Hakkapeliitantie2

Tammelan kunta Hakkapeliitantie2 Tammelan kunta Hakkapeliitantie2 Kaavoituskatsaus 2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO... 2 MAAKUNNALLISET HANKKEET... 3 MAAKUNTAKAAVOITUS... 3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 715 Kaavaselostus 14.10.2009 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kauppatien korttelin 66 asemakaavamuutos MERIKARVIAN KUNTA 27.03.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Korttelin 252 tonttien 7 ja 8 sekä leikkikentän ja Iisaksentien katualueen asemakaavamuutos

Korttelin 252 tonttien 7 ja 8 sekä leikkikentän ja Iisaksentien katualueen asemakaavamuutos Korttelin 252 tonttien 7 ja 8 sekä leikkikentän ja Iisaksentien katualueen asemakaavamuutos Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 8.12.2014 268 OAS- ja luonnosvaiheen nähtävilläolo 12.2.-22.2. ja 2.3.-23.3.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201 Kydön asemakaavalaajennus ja -muutos, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös ei mittakaavassa Kohde ja suunnittelualue Hakija / Suunnittelutehtävä ja tavoite Alue sijoittuu osin Tammelan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan laajentaminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kydön asemakaavamuutos, kortteli 732 Kaavaselostus 18.10.2011 UUSI KAAVA POISTUVA KAAVA Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 03 4120507 / 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi

Lisätiedot

Rantapuisto asemakaava / asemakaavamuutos

Rantapuisto asemakaava / asemakaavamuutos Rantapuisto asemakaava / asemakaavamuutos Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 17.6.2013 177 OAS-vaiheen nähtävilläolo 26.8.-24.9.2013 Luonnosvaiheen nähtävilläolo 26.8.-24.9.2013 Ehdotusvaiheen nähtävilläolo

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, RAUTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PÄLKÄNEEN KUNTA, RAUTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PÄLKÄNEEN KUNTA, RAUTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 C Maanmittauslaitos SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 1 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.1.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS HML/397/10.02.03.00/2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 1(5) ASEMAKAAVA 2565, MARSSITIE 40 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.03.2019 Vuorentaka (kaupunginosa 28) osoitteessa

Lisätiedot

PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Salonkatu IV, kaava nro 448 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Salonkatu IV, kaava nro 448 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Salonkatu IV, kaava nro 448 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit 1000 1038, 1041 1046 ja 1068) II- vaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ JAAKONSAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 31.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.09.2016 Ote rantaosayleiskaavasta, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. Sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2010 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.2.2009 Ilmakuva ja suunnittelualueen rajaus 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2010 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh

KAAVOITUSKATSAUS 2010 Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2, Tammela puh SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 MAAKUNNALLISET HANKKEET... 3 MAAKUNTAKAAVOITUS... 3 FORSSAN SEUTUKUNNAN STRATEGINEN RAKENNETARKASTELU... 4 HANKKEET JA OHJELMAT... 5 TAMMELAN KULTTUURIYMPÄRISTÖOHJELMA...

Lisätiedot