ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1"

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Aika klo 18:06-19:26 Paikka Kaupungintalo, 3. krs Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Huhtala Anssi pj. Nieminen Tero vpj. Saapui klo 18:18 Hanhela Jenni j. Jokinen Jarkko j. Kyrö Johanna j. Markkanen Jani j. Laaksonen Kirsti vj. Welling Mirva Khe Hämäläinen Jorma esittelijä Liukkonen-Hämäläinen asiantuntija Kirsi Mansikkaniemi Tanja sihteeri Allekirjoitukset Anssi Huhtala Puheenjohtaja Tanja Mansikkaniemi Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Orimattilassa Jani Markkanen Kirsti Laaksonen Pöytäkirjan nähtävilläolo Tämä pöytäkirja on ollut nähtävillä edellä ilmoitettuna ajankohtana klo teknisessä palvelukeskuksessa. Toimistosihteeri Tanja Mansikkaniemi

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Käsitellyt asiat Ympäristölautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjantarkistajien valinta 4 14 Työjärjestyksen hyväksyminen 5 15 Uhkasakon asettaminen, Tommi Villberg 6 16 Piha-alueen siistimismääräys, Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesä 8 17 Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen Vastine korkeimmalle hallinto-oikeudelle Orimattilan Vesi Oy:n valituksesta; diaarinumero 0539/1/17 19 Lausunto Etelä-Suomen Aluehallintovirastolle Gasum Biovakka Oyn ympäristölupahakemuksesta ja toiminnan aloittamislupahakemuksesta Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Muut mahdolliset asiat 21 Valitusosoitus liitteenä.

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus YMPLTK Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Pöytäkirjantarkistajien valinta YMPLTK Lautakunta valinnee kaksi pöytäkirjantarkistajaa. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Jani Markkanen ja Kirsti Laaksonen.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Työjärjestyksen hyväksyminen YMPLTK Hyväksytään lähetetyn esityslistan ulkopuolelta käsiteltäväksi otettavat asiat. Lautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä esityslistan mukaisen työjärjestyksen.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Uhkasakon asettaminen, Tommi Villberg 300/ /2015 YMPLTK Ympäristölautakunta päätti kokouksessaan lähettää siis timis ke ho tuk sen Tommi Villbergille. Villbergiä kehotettiin siistimään pi ha-alue mennessä. Kehotusta ei ole noudatettu. Lautakunta määräsi Villbergin suorittamaan velvoite mennessä. Työtä ei ole suoritettu. Tommi Villbergiä on kuultu päivätyllä selityspyynnöllä. Asian valmistelu ja tiedustelut: Johtava rakennustarkastaja Jorma Hämäläinen, puh Määrätään Tommi Villberg Villikkalan kylässä tilalla Hannulla,12:1, siistimään piha-alue ja poistamaan rekisteröimättömät autot ja romutavara mennessä 1000 euron sakon uhalla. (MRL 166, MRL 182 ja Rakennusjärjestys 11 ) Asian käsittely siirrettiin, koska asianomaista ei oltu saavutettu selityspyynnöllä. Selityspyyntö toimitetaan haastemiehelle edelleen toimitettavaksi. YMPLTK Selityspyyntö on postitettu haastemiehelle edelleen toimitettavaksi. Määrätään Tommi Villberg Villikkalan kylässä tilalla Hannulla,12:1, siistimään piha-alue ja poistamaan rekisteröimättömät autot ja romutavara mennessä 1000 euron sakon uhalla. (MRL 166, MRL 182 ja Rakennusjärjestys 11 ) Asian käsittely siirrettiin, koska asianomaista ei olla saavutettu selityspyynnöllä. YMPLTK Haastemies ei ole tavoittanut Tommi Villbergiä.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Suoritetaan kuuleminen yleistiedoksiantona Virallisessa lehdessä. Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote tiedoksi asianosaiselle. YMPLTK Kuuleminen on suoritettu Virallisessa lehdessä ja kaupungin ilmoitustaululla. Määrätään Tommi Villberg Villikkalan kylässä tilalla Hannulla,12:1, siistimään piha-alue ja poistamaan rekisteröimättömät autot ja romutavara mennessä 1000 euron sakon uhalla. (MRL 166, MRL 182 ja Rakennusjärjestys 11 ) Lautakunta päätti yksimielisesti asettaa uhkasakon esityksen mukaisesti. Päätöksen tiedottaminen hoidetaan Virallisessa lehdessä ja kaupungin ilmoitustaululla sekä tavallisena kirjeenä. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote Tommi Villbergille.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Piha-alueen siistimismääräys, Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesä 308/ /2016 YMPLTK Ympäristölautakunta on kokouksessaan päättänyt lähettää piha-alueen siistimiskehotuksen Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesälle. Lautakunta kehotti poistamaan tai peittämään mainostekstit suljetun kaupan ikkunoista ja poistamaan vanha öljysäiliö takapihalta mennessä. Kehotusta ei ole kokonaan noudatettu. Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesää on kuultu päivätyllä selityspyynnöllä. Asian valmistelu ja tiedustelut: Johtava rakennustarkastaja Jorma Hämäläinen, puh Määrätään Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesä Viljamaan kylässä tiloilta Laakso, 11:47 ja Laakso II, 11:126, siistimään takapihan alue ja poistamaan vanha öljysäiliö mennessä. (MRL 166, MRL 182 ja Rakennusjärjestys 11 ) Asian käsittely siirrettiin, koska asianomaista ei oltu saavutettu selityspyynnöllä. Selityspyyntö toimitetaan haastemiehelle edelleen toimitettavaksi. YMPLTK Selityspyyntö on postitettu haastemiehelle edelleen toimitettavaksi. Määrätään Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesä Viljamaan kylässä tiloilta Laakso, 11:47 ja Laakso II, 11:126, siistimään takapihan alue ja poistamaan vanha öljysäiliö mennessä. (MRL 166, MRL 182 ja Rakennusjärjestys 11 ) Asian käsittely siirrettiin, koska asianomaista ei olla saavutettu selityspyynnöllä.

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta YMPLTK Haastemies ei ole tavoittanut Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesän hoitajaa. Suoritetaan kuuleminen yleistiedoksiantona Virallisessa lehdessä. Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote tiedoksi asianosaiselle. YMPLTK Kuuleminen on suoritettu Virallinen lehdessä ja kaupungin ilmoitustaululla. Määrätään Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesä Viljamaan kylässä tiloilta Laakso, 11:47 ja Laakso II, 11:126, siistimään takapihan alue ja poistamaan vanha öljysäiliö mennessä. (MRL 166, MRL 182 ja Rakennusjärjestys 11 ) Lautakunta päätti yksimielisesti asettaa määräyksen esitetyssä muodossa. Päätöksen tiedottaminen hoidetaan Virallisessa lehdessä ja kaupungin ilmoitustaululla sekä tavallisena kirjeenä. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote Anni Laakson ja Ilmari Laakson kuolinpesälle.

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen 51/ /2017 YMPLTK Asia ja sen käsittely Päijät-Hämeen jätelautakunta pyytää, että Orimattilan ym pä ris tönsuo je lu vi ran omai nen määräisi Artjärven alueella sijaitsevien kunnan jär jes tä mään jätehuoltoon liittymättömien kiinteistöjen haltijoita liit tämään kiinteistönsä Päijät-Hämeen jätehuoltomääräysten mukaiseen jät teen kul je tuk seen. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) on selvityksensä perusteella lähet tä nyt tiedotteen 397 henkilölle, jotka omistavat asuin- tai vapaa-ajan kiinteistön Artjärvellä, mutta kiinteistöä ei ole liitetty jär jestet tyyn jätehuoltoon. Tiedote on postitettu heinäkuussa Tiedot tees sa pyydettiin ottamaan yhteyttä kunnan järjestämän jä te huollon asiakaspalveluun (Lassila & Tikanoja Oyj) mennessä ja sopimaan kiinteistön jätehuollon järjestämisestä. Päijät-Hämeen jätelautakunta lähetti kehotuskirjeen niiden asuin- ja va paa-ajan kiinteistöjen haltijoille, jotka eivät olleet tehneet jä te huolto so pi mus ta PHJ:n tiedotteessaan antamaan määräpäivään mennes sä. Kirjeitä lähetettiin yhteensä 197 henkilölle. Kirjeessä ke ho tettiin kiinteistön haltijaa liittämään kiinteistö järjestettyyn jätehuoltoon mennessä. Osa kirjeistä palautui virheellisten osoite/omis ta ja tie to jen vuoksi. Jätelautakunta lähetti uuden kirjeen päi vite tyil lä tiedoilla ja kehotti liittämään kiinteistön jätehuoltoon mennessä. Edelleen liittymättömien kiinteistöjen osalta Päijät-Hämeen jä te lau takun ta lähetti ja valvontapyynnöt Orimattilan ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel le. Valvontapyynnöt koskevat 74 kiinteis töä. Orimattilan ympäristötoimisto lähetti ensimmäisessä val von ta pyynnös sä mukana olleille kiinteistöille (57 kpl) selityspyynnön saan ti todis tuk sel la Kirjeessä pyydettiin antamaan selitys siitä, mik si jätehuoltoon ei ole liitytty ja mihin toimenpiteisiin on ryhdytty lain vas tai sen tilanteen korjaamiseksi. Selitys pyydettiin toimittamaan mennessä. Kirjallisen selityksen toimitti 12 kiinteistön hal ti jaa. Selitykset niiden kiinteistöjen osalta, jotka ovat edelleen liitty mät tä, on OHEISMATERIAALINA. Ympäristötoimisto lähetti lisäksi kehotuskirjeen niille kiinteistöille, joiden osoitetiedoissa oli edelleen virheitä tai omistajatiedot olivat muut tu neet. Liitteenä on koottu lista kiinteistöistä, joita jätelautakunta ja/tai ym päris tö toi mis to on kehottanut liittymään järjestettyyn jätehuoltoon, mutta jotka eivät ole kehotuksesta huolimatta liittyneet. Ym pä-

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta ristötoimisto on tarkastanut kiinteistöjen liittymistilanteen ennen kokous ta Lassila ja Tikanoja Oyj:ltä. LIITE 1 (jaetaan kokouksessa) Lainsäädäntö Jätelain (646/2011) mukaan kunnan on järjestettävä vakituisessa ja va paa-ajan asu mi ses sa syntyvän jätteen jätehuolto. Kiinteistön hal tijan on luovutettava jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon. Kunnan järjestämään jätehuoltoon liitytään Orimattilassa Päi jät-hämeen alueen jätehuoltomääräysten mukaisesti. Artjärvellä jä te huoltoon liitytään kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen kautta. Kul je tusyrit tä jä nä alueella on Lassila & Tikanoja Oyj. Artjärvellä kiinteistön haltija voi liittyä joko kiinteistöittäiseen ke räykseen (jäteastiat omalla kiinteistöllä tai kimppa-astiat naapureiden kans sa) tai aluekeräyspisteen asiakkaaksi. Kiinteistöillä on eril lis kerät tä vä seka- ja energiajäte. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi jätelain nojalla antaa yksit täi sen määräyksen jätehuollon asianmukaiseksi järjestämiseksi. Mää räys tä on tehostettava tarvittaessa uhkasakolla. Asian käsittelyyn liittyvät asiakirjat ovat nähtävän kokouksessa ja sitä ennen ympäristötoimistossa. Asian valmistelu ja lisätietoja: ympäristötarkastaja Heli Kanto, puh , heli.kanto@orimattila.fi ja ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen, puh , kirsi.liukkonen-hamalainen@orimattila.fi Ympäristötarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää 1 määrätä liitteessä 1 olevien kiinteistöjen haltijat liittämään kiinteistönsä kunnan järjestämään jätehuoltoon mennessä; 2 antaa kiinteistön haltijalle mahdollisuus selityksen antamiseen, jos yllä olevaa määräystä ei noudateta (asianosaisen kuuleminen). Selitys on annettava Orimattilan kaupungin ympäristölautakunnalle mennessä. Selityksen antamatta jättämien ei estä asian jatkokäsittelyä ja uhkasakon asettamista. Sovelletut oikeusohjeet: Jätelaki 646/ , 32, 41, 125 ja 129

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Hallintolaki 434/ Uhkasakkolaki 1113/1990 Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätehuoltomääräykset Ympäristölautakunta päättää 1 määrätä liitteessä 1 olevien kiinteistöjen haltijat liittämään kiinteistönsä kunnan järjestämään jätehuoltoon mennessä; 2 antaa kiinteistön haltijalle mahdollisuus selityksen antamiseen, jos yllä olevaa määräystä ei noudateta (asianosaisen kuuleminen). Selitys on annettava Orimattilan kaupungin ympäristölautakunnalle mennessä. Selityksen antamatta jättämien ei estä asian jatkokäsittelyä ja uhkasakon asettamista. Sovelletut oikeusohjeet: Jätelaki 646/ , 32, 41, 125 ja 129 Hallintolaki 434/ Uhkasakkolaki 1113/1990 Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätehuoltomääräykset Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote asianosaisille.

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Vastine korkeimmalle hallinto-oikeudelle Orimattilan Vesi Oy:n valituksesta; diaarinumero 0539/1/17 66/ /2017 YMPLTK Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää saapuneella kirjeellään dnro ESAVI/41/04.09/2010 Orimattilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen lausuntoa Orimattilan Vesi Oy:n lupahakemuksen täydennyksistä. Lupahakemus koski pohjavedenottamon rakentamista Viiskivenharjun pohjavesialueelle ja pohjaveden ottamista siitä Myrskylän kunnan Palonpään kylässä. Orimattilan Vesi Oy on teettänyt FCG:llä Lähdeojan ja Karsojan päivätyn kalastoselvityksen. Raportin tulosten tarkastelu liitteenä. Liite nro 11 Lausunto on toimitettava aluehallintovirastoon mennessä. Asian valmistelu ja tiedustelut ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen puh Ympäristönsuojelusihteeri: Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen lausunnon Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Orimattilan Vesi Oy:n Viiskivenharjun pohjavedenottamon rakentamista koskevan lupahakemuksen täydennyksistä. Liite nro 12 Ympäristölautakunta antaa ympäristönsuojelusihteerin valmisteleman lausunnon Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. YMPLTK Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Orimattilan Vesi Oy:lle päätöksen nro 109/2015/2 dnro ESAVI/41/04.09/2010 koskien pohjavedenottamon rakentamista Viiskivenharjun pohjavesialueelle ja pohjaveden ottamista siitä, Myrskylä.

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Päätöksestä on jätetty kaksi valitusta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto varaa Orimattilan ympäristönsuojeluviranomaiselle tilaisuuden antaa kirjallinen vastine Vaasan hallinto-oikeudelle Myrskylän Hautomo Oy:n päivätystä valituksesta sekä Raimo Vilkmanin päivätystä valituksesta. Vastine tulee toimittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Vaasan hallinto-oikeudelle osoitettuna, mennessä. Valitukset liitteenä. Liite nro 14 Asian valmistelu ja tiedustelut ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen puh Ympäristönsuojelusihteerin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen vastineen Vaasan hallinto-oikeudelle kahdesta yllä mainitusta valituksesta koskien Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä nro 109/2015/2 dnro ESAVI/41/04.09/2010. Liite nro 15 Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen vastineen Vaasan hallinto-oikeudelle kahdesta yllä mainitusta valituksesta koskien Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä nro 109/2015/2 dnro ESAVI/41/04.09/2010. Liite nro 15 Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote Vaasan hallinto-oikeudelle. YMPLTK Orimattilan Vesi Oy on valittanut Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä nro 17/0001/2 korkeimpaan hallinto-oikeuteen Valitus liitteenä. Liite nro 2 Korkein hallinto-oikeus pyytää Orimattilan ympäristönsuojeluviranomaiselta, ympäristölautakunnalta, vastinetta Orimattilan Vesi Oy:n valituksesta mennessä. Asian valmistelu ja tiedustelut ympäristönsuojelusihteeri Kirsi

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Liukkonen-Hämäläinen puh Ympäristönsuojelusihteerin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen vastineen korkeimmalle hallinto-oikeudelle yllä mainitusta Orimattilan Vesi Oy:n valituksesta. Vastinepyyntö diaarinumero 0539/1/17. Liite nro 3 Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen vastineen korkeimmalle hallinto-oikeudelle yllä mainitusta Orimattilan Vesi Oy:n valituksesta. Vastinepyyntö diaarinumero 0539/1/17. Liite nro 3 Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Lausunto Etelä-Suomen Aluehallintovirastolle Gasum Biovakka Oyn ympäristölupahakemuksesta ja toiminnan aloittamislupahakemuksesta 388/11.03/2016 YMPLTK Etelä-Suomen Aluehallintovirasto pyytää Orimattilan ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel ta lausuntoa mennessä Gasum Biovakka Oy:n vireillä olevista ympäristölupahakemuksesta ja toiminnan aloit ta mis lu pa ha ke muk ses ta, diaarinumero ESAVI/900/2017. Kyseessä on Vaasan hallinto-oikeuden palauttama asia. Gasum Biovakka Oy hakee ympäristölupaa rakennuttaa Lahden Nas to laan, Lemuntien varrelle keskitetyn biokaasulaitoksen, jossa al ku tuo tan non, elintarviketeollisuuden ja yhdyskuntien sivutuotteista ja los te taan puhdistettua ja nesteytettyä biokaasua sekä typpi- ja fosfo ri pi tois ta nestekonsentraattia ja fosforipitoista kiinteää maan pa rannus ai net ta. Biokaasulaitoksen ydinprosessina toimii biologinen, anae ro bi nen käsittely. Ympäristölupaa haetaan laitokselle, joka voi vuosittain käyttää raaka-ai nee naan tonnia raaka-ainetta. Täydellä kapasiteetilla lai tok sel la tuotetaan metaanikaasua noin m 3 vuodessa. Alueella on suoritettu ympäristövaikutusten arviointi vuonna 2008 toi min nan har joit ta jan toimesta. Ympäristöluvan lisäksi toiminnanharjoittaja hakee lupaa lu van varaisen toiminnan aloittamiseen muutoksenhausta huolimatta. Asian valmistelu ja tiedustelut ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liuk konen-hä mä läi nen, p Ympäristönsuojelusihteerin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen lausunnon Etelä-Suo men Aluehallintovirastolle Gasum Biovakka Oy:n ym pä ris tö lupa ha ke muk ses ta ja toiminnan aloittamislupahakemuksesta; di aa rinu me ro ESAVI/900/2017. Liite nro 4 Ympäristölautakunta päättää antaa liitteen mukaisen lausunnon Etelä-Suo men Aluehallintovirastolle Gasum Biovakka Oy:n ym pä ris tö lupa ha ke muk ses ta ja toiminnan aloittamislupahakemuksesta; di aa rinu me ro ESAVI/900/2017. Liite nro 4

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Lautakunta päätti yksimielisesti päätösesityksen mukaisesti. Täytäntöönpano: pöytäkirjanote Etelä-Suomen Aluehallintovirastolle.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Viranhaltijapäätökset YMPLTK Johtava rakennustarkastaja ja ym pä ris tön suo je lu sih tee ri ovat tehneet seuraavat vi ran hal ti japäätökset. Rakennuslupapäätökset ja vastaavat työnjohtajat Liite nro 5 Ympäristönsuojelusihteeri: 1/2017 Maastoliikennelupa maastokokeelle; Helsingin Moottorikerho ry Lautakunta merkitsee päätökset tietoonsa saatetuiksi. Lautakunta merkitsi yksimielisesti päätökset tietoonsa saatetuiksi ja päätti olla ottamatta niissä olevia siirtokelpoisia asioita.

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Ilmoitusasiat YMPLTK asiat: Ympäristölautakunnan tietoon saatetaan seuraavat - Teknisen lautakunnan lausunto , KOy Orimattilan Säästöpankkitalon purkamislupahakemus Ympäristönsuojelu - Rudus Oy:n pohjavesitarkkailutulokset ajalta Hennan Salusmäki I ja II maa-ai nes tenot to pai koil ta - Orimattilan Ampumaratayhdistyksen päivitetty tapah tu ma ka len te ri, jota täydennetään kevään aikana liittojen ja pii rien vahvistettua tapahtumat - Ympäristöministeriön kirje dnro YM1/501/2017 koskien liito-oravan ottamisesta huomioon kaavoituksessa - Ympäristön tilan seurantaohjelma 2017 Hämeen ELY-kes kuksen toimialueella; Petri Horppila; pintavesien osuus käydään lä pi tarkemmin kokouksessa - Orimattilan kasvihuonekaasupäästöt ; ennakkotieto vuo del ta 2016; kokouksessa diaesitys - Suomen Vaihtokoneelta saapuneet tuoteraportit: Suo men Vaihtokone Oy ja Arctic Polo Oy - Pärhä Oy:n ympäristöluparaportointi Päijät-Hämeen Jätehuollon vuosi- ja ympäristökatsaus Yhteenveto vuoden 2016 toiminnasta; Petri Sairolan eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2016 toiminnasta; Ari ja Juha Merosen eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2016 toiminnasta; Ari Anttilan eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2016 toiminnasta; Jaana Mustosen eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2016 toiminnasta; Ossi Turtian eläinsuoja - Yhteenveto vuoden 2016 toiminnasta; Tommi Hämäläisen kiviaineksen varastointi ja murskaus - Orimattilan Vesi Oy:n Vääräkosken jätevedenpuhdistamon velvoitetarkkailu, tuloslausunto tammikuu Mallusjoentie 349, Mallusjoki, pilaantuneen maaperän kunnostuksen toimenpideraportti Rudus Oy:n ympäristölupaehtojen mukainen tarkkailu 2016 Orimattilan betonituotetehtaalla - Hämeen ELY-keskuksen päätös dnro HAMELY/2192/2016 ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan Helsingin moottorikerho ry:n ilmoituksen johdosta - Hämeen ely-keskuksen rauetus ilmoitus, koskien jätteen hyödyntämisestä maarakentamisessa. - Rudus Oy:n vesientarkkailuraportti 2016, Hennan tuotantoalue. - Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan ilmoitus

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta , Uudenkylän varaston läjitysalueiden vesinäytetulokset Orimattilan Ampumaratayhdistys ry:n ympäristölupapäätökseen perustuva raportointi vuodelta Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kemikaalipäätös Kauko Rajalan vuosiraportti Niinikosken Kaivin Rajala Oy:n vuosiraportti ABC Orimattilan ympäristönsuojelun vuosiyhteenveto Lautakunta merkitsi yksimielisesti ilmoitusasiat tiedoksi saatetuksi.

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Ympäristölautakunta Muut mahdolliset asiat YMPLTK Seuraava kokous Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt hallintosäännön, joka tulee voimaan lähtien.

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen Ympäristölautakunta 17 01.03.2017 Ympäristölautakunta 35 05.04.2017 Ympäristövaliokunta 7 14.06.2017 Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen 51/11.03.02/2017 YMPLTK 01.03.2017 17 Asia ja sen käsittely

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Ympäristölautakunta Aika 18.01.2017 klo 18:03-19:07 Paikka Osallistujat Kaupungintalo, 3. krs Nimi Tehtävä Lisätiedot Huhtala Anssi pj. Nieminen Tero vpj. Saapui

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 Ympäristölautakunta Aika 04.11.2015 klo 18:00-19:27 Paikka Kaupungintalo, 3. krs Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Nieminen Tero vpj. Hanhela Jenni j. Heikkilä

Lisätiedot

Vastaselitys Vaasan hallinto-oikeudelle annetuista vastineista ja lausunnosta; diaarinumero 01229/16/5107

Vastaselitys Vaasan hallinto-oikeudelle annetuista vastineista ja lausunnosta; diaarinumero 01229/16/5107 Ympäristölautakunta 100 12.08.2015 Ympäristölautakunta 131 07.10.2015 Ympäristölautakunta 91 07.09.2016 Ympäristölautakunta 46 03.05.2017 Vastaselitys Vaasan hallinto-oikeudelle annetuista vastineista

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1: /54.544/2016 YMPLTK

Ympäristölautakunta Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1: /54.544/2016 YMPLTK Ympäristölautakunta 26 21.02.2017 Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1:164 228/54.544/2016 YMPLTK 10.05.2016 74 Asia Alueellinen jätehuoltoviranomainen kehotti 23.2.2016 kiin

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista

Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista Rakennus- ja ympäristölautakunta 141 02.09.2015 Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen uhkasakon tuomitsemista RAKYL 141 Jätelain

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 141 02.09.2015 26 24.02.2016 Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden rikkominen, Risulahdentie 66 B / kuuleminen ennen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2012 1 (7) 304 Liian aikainen jätteiden kuormaaminen Pursimiehenkadulla HEL 2012-013541 T 11 01 06 02 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireille tulo Asian käsittely

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 141 02.09.2015 26 24.02.2016 79 20.04.2016 Jätelain tarkoittaman jätehuollon järjestämisvelvollisuuden

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 8.3.2011, kello 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Kulttuurilautakunta 27.01.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 2

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh Ympäristölautakunta 123 01.10.2013 Ympäristölautakunta 201 17.12.2013 Ympäristölautakunta 66 13.05.2014 Ympäristölautakunta 126 07.10.2014 Ympäristölautakunta 83 10.05.2016 Kettunen Heikki /ympäristön

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.12.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 13.12.2017 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.02.2019 klo 09:00-12:05 Paikka Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 12 Määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Sorters Finland Oy:lle HEL 2012-010110 T 11 01 00 00 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Asian käsittely

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 75/2009/3 Dnro LSY-2009-Y-377 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 75/2009/3 Dnro LSY-2009-Y-377 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 75/2009/3 Dnro LSY-2009-Y-377 Annettu julkipanon jälkeen 30.12.2009 ASIA Pohjaveden ottamista koskevan Länsi-Suomen vesioikeuden päätöksellään

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 24.09.2015 Sivu 1 / 1 3831/11.01.05/2015 77 Jätelain mukaisen puhdistamismääräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen / Espoo, Mynttilä Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh.

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Kehotus ja toiminnanharjoittajan kuuleminen / Maskun Murske Oy

Kehotus ja toiminnanharjoittajan kuuleminen / Maskun Murske Oy Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 20.04.2017 Kehotus ja toiminnanharjoittajan kuuleminen / Maskun Murske Oy Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 20.04.2017 29 Ympäristöpäällikkö Marjut Taipaleenmäki 12.4.2017:

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta 33 05.04.2017 NCC Roads Oy/ympäristölupahakemus kallion louhintaan ja murskaukseen, kierrätettävän asfaltin vastaanottoon ja murskaukseen sekä puhtaiden ylijäämämaiden vastaanottoalueen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Aika 25.10.2018 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Saarikko Eino pj. Karinen Jussi vpj. poissa Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 323 Helsingin Bussiliikenne Oy:n Koskelan linja-autovarikon ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-013997 T 11 01 00 00 Päätös Luvanhaltija päätti Helsingin Bussiliikenne

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2019 1 Kaupunginhallitus AIKA 26.08.2019 klo 16:50-17:26 PAIKKA Centria-ammattikorkeakoulu, Talonpojankatu 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 368 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 369

Lisätiedot

YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2

YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2 Ympäristölautakunta 94 15.06.2004 Ympäristölautakunta 127 13.10.2004 Ympäristölautakunta 124 30.06.2009 Ympäristölautakunta 157 13.10.2009 Ympäristölautakunta 21 26.01.2010 Ympäristölautakunta 139 26.10.2010

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2009 111 KOKOUSAIKA 05.11.2009 klo 18:00-18:30 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1 AIKA 08.11.2010 klo 17:00-19:00 Laajennettu kaupunginhallitus 08.11.2010 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Mölsä Tero pj. Koivunen

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh Ympäristölautakunta 138 11.10.2017 Ympäristön epäsiisteys Siivikkalassa 573/10.03.02/2017 YMPLTK 11.10.2017 138 YMPLTK 1.10.2013 123 Ympäristökatselmuksella 13.6.2013 tarkastusinsinööri Pek ka Pohjanen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 1/2018 Ympäristölautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 1/2018 Ympäristölautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 1/2018 Ympäristölautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 20.2.2018 klo 18.30 Isonkyrön virastotalo, kahvio Hänninen Pentti Heinonen Esa-Matias

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 21.05.2018 klo 15:00-18:33 Paikka Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. krs Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Voimassa olevat Savonlinnan seudun kuntien yleiset jätehuoltomääräykset. nan ylei siksi jäte huol tomääräyksiksi esityslistaliitteenä B.

Voimassa olevat Savonlinnan seudun kuntien yleiset jätehuoltomääräykset. nan ylei siksi jäte huol tomääräyksiksi esityslistaliitteenä B. Alueellinen jätelautakunta 20 22.04.2013 Alueellinen jätelautakunta 31 10.09.2013 Alueellinen jätelautakunta 37 27.11.2013 Alueellinen jätelautakunta 7 04.02.2014 Alueellinen jätelautakunta 15 15.04.2014

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 21.06.2017 AIKA 21.06.2017 klo 10:00-11:14 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

Lautakunta on päättänyt vapauttamisen periaatteista 23.4.2015 kokouk

Lautakunta on päättänyt vapauttamisen periaatteista 23.4.2015 kokouk Ympäristölautakunta 193 27.10.2015 Ympäristölautakunta 233 15.12.2015 MIRJA JA RAIMO LIETZÉNIN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MIRJA JA RAIMO LIETZÉNIN VALITUKSESTA

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 Ympäristölautakunta 170 03.12.2014 Ympäristölautakunta 23 04.03.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 318/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 170 Asia

Lisätiedot

Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta

Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta Kaavoitus- ja 18 02.03.2017 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 89 20.03.2017 Lausunto jätehuoltomääräysten muuttamisesta 687/11.01.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 02.03.2017 18 Ympäristöpäällikkö

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Sastamalan opiston johtokunta Aika 10.05.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Esperi OY Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (5) AIKA torstai klo 17.00 PAIKKA Palokan kirkko, opintosali, Rovastintie 8 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LAUSUNTO JÄTTEENKULJETUSJÄRJESTELMÄSTÄ PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTELAUTAKUNNALLE. Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Tommi Maasilta

LAUSUNTO JÄTTEENKULJETUSJÄRJESTELMÄSTÄ PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTELAUTAKUNNALLE. Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Tommi Maasilta Rakennus- ja ympäristölautakunta 68 15.12.2016 LAUSUNTO JÄTTEENKULJETUSJÄRJESTELMÄSTÄ PÄIJÄT-HÄMEEN JÄTELAUTAKUNNALLE RYSY 68 Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Tommi Maasilta Päijät-Hämeen jätelautakunta

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kaavatoimikunta AIKA 07.03.2019 kello 18:00-19:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus

Vaasan hallinto-oikeus Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1(5) Antopäivä Päätösnumero 29.6.2018 18/0259/1 Diaarinumero Asia Muutoksenhakija Luvan hakija Valitus ympäristölupa-asiassa X ja kumppanit avoin yhtiö, Evijärvi Y Oy, Kauhava

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 176 Sivistyslautakunta Aika 07.12.2016 klo 15:00-15:35 Paikka Kalajoen kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86 Merenojan yhtenäiskoulun

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Orimattilassa

Orimattilassa ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 Ympäristölautakunta Aika 07.12.2016 klo 19:00-20:07 Paikka Kahvila Kehräämö Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Huhtala Anssi pj. Nieminen Tero vpj. Hanhela Jenni

Lisätiedot

23 17.02.2015 42 19.05.2015

23 17.02.2015 42 19.05.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 23 17.02.2015 42 19.05.2015 KATSELMUS KIINTEISTÖJEN KOTIRANTA 407-6:44 JA KEMINSEUTU 407-7:52 RAJALLA/LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE/VASTINE

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 07.12.2016 AIKA 07.12.2016 kello 17:00-17:40 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2018 klo 09:00-12:27 Paikka Kaupungintalo, Karikukko Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Hallintopalvelut 4 25 Kiinteistö Oy Kalajoen Marin

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot