YHTEENVETO KUULEMISTILAISUUDESTA MALMIN LENTOASEMALLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YHTEENVETO KUULEMISTILAISUUDESTA MALMIN LENTOASEMALLA"

Transkriptio

1 Liite 5 YHTEENVETO KUULEMISTILAISUUDESTA MALMIN LENTOASEMALLA Suomen Ansiolentäjät ry (kirjallinen kannanotto) Suomen Ansiolentäjät ry edustaa Suomessa siviili-ilmailunammattilentäjiä Finnairin ja Air Botnian ulkopuolella. ( liikennelentäjiä, charter- ja rahtilentäjiä, lennonopettajia, pelastuslentäjiä, ilmakuvaajia ja muita erikoistehtäviä suorittavia lentäjiä ja vastaavia). Suomen Ansiolentäjät ry totesi puheenvuorossaan, että Malmin lentoasema on liikennelentäjä- ja ansiolentokoulutukselle Suomen ainoa alan "yliopisto". Jokainen suomalainen liikenne- ja ansiolentäjä on hakenut, ja saanut osaamistaan Malmin lentoasemalta. Koulutuksen lisäksi Malmi muodostaa Suomen ansiolentäjille kuin mekaanikoille ja huoltohenkilöstölle maan suurimman työpaikka- ja toimeentulokeskuksen. Malmilla saadut opit ja ensikokemukset tarjoavat vahvimman ponnistuslaudan paitsi selviytymiselle ammattilentäjänä myös vahvimman ponnistusalustan liikennelentäjäkoulutukseen. Jotta korvaava kenttä yltäisi samaan kansantalouttamme palvelevaan tasoon maamme logistisen kilpailukyvyn osalta kuin Malmin lentoasema, se vaatii yhteiskunnaltamme miljardiluokan investointeja - sitä suurempia investointeja, mitä kauemmaksi korvaava kenttä siirtyy pääkaupungista. Suurkaupungin keskellä sijaitsevia lentokenttiä ollaan kaikkialla maailmassa sulkemisen tai sulkemisuhan jälkeen nyt kiivaasti palauttamassa lentokuljetustoiminnan keskuksiksi. Helsinki-Malmin lentoasema tulee osoittautumaan oikein hyödynnettynä ilmakuljetuskeskuksena myös Helsingille korvaamattoman arvokkaaksi. Copterline Oy (ei kirjallista kannanottoa) Copterline Oy on helikopterialan yritys ja työllistää n. 80 henkilöä,helikoptereita yrityksellä on 14. Puheenvuoronsa alussa Copterline arvosteli työryhmän kokoonpanoa, koska yhtään alan yrittäjää ei valittu työryhmän kokoonpanoon. Lisäksi nollavaihtoehdon tarkastelu tulisi liittää selvitykseen. Copterline totesi, että Malmin lentoasema ja asukkaat ovat hyvässä yhteiselossa. Helikopteriyrittäjät eivät lähde Sipoota kauemmaksi, vaan lähtevät hakemaan uusia paikkoja. Pilot Factory Oy (kirjallinen kannanotto) Pilot Factory Oy on ammattilentäjäoppilaitos, joka kouluttaa n. 50 oppilasta vuodessa, opettajia yrityksellä on noin 45 ja lentokoneita on 22. Kannanotossaan Pilot Factory totesi, että Helsingin vaikutuspiirissä toimimiselle on useita perusteita. Malmin kentän säilyttämisen ja kehittämisen puolesta puhuvat niin koulutustoiminnan kuin lentotoiminnan

2 kannalta mm. opettajien saanti, opiskelija-asunnot, viranomaisten läheisyys, tulli- ja passitarkastukset EU:n ulkopuolelle suuntautuvilla koululennoilla, nuorisotyö ja myöskin City Airport, joka nähdään tärkeänä tulevaisuudessa. Korvaavalle kentälle tulisi Pilot Factory:n mielestä olla hyvät liikenneyhteydet, myös asumiskysymykset tulisi ratkaista. Pilot Factory totesi, että korvaava kenttä tulee kysymykseen vain itäsuunnasta, Sipoota edemmäksi ei haluta lähteä. Lopuksi Pilot Factory esitti, voidaanko todeta, että Malmi on paras vaihtoehto. BF-Lento Oy (ei kirjallista kannanottoa) BF-Lento harjoittaa lentokoulutusta, lentokoneiden vuokrausta ja taksilentämistä. Yrityksessä on 5 henkilöä ja lentokoneita 15. BF-Lento totesi, jos toiminta Malmilla loppuu 2006 ja korvaava kenttä viedään Hakunilaa kauemmaksi, BF lopettaa. Kaupallisella lentotoiminnalla ei ole edellytyksiä Helsingin ulkopuolella. Malmin kenttää parannettava. Salpauslento Oy (kirjallinen kannanotto) Yhtiön päätoimiala on lentokoulutus. Yksityislento-, ansiolento- ja liikennelentäjäkoulutus. Yhtiö työllistää 6 vakituista ja n. 30 tuntiopettajaa. Koulukoneita on 9. Peruskoulutusta alihankintana Finnair Oyj:lle Salpauslento edellyttää korvaavalta kentältä seuraavaa: - käytössä ennen Malmin sulkemista - hyvät liikenneyhteydet, etäisyys alle 100 km Helsingistä - kiitotiepituus 1800 m - yö- ja mittarilento mahdollisuus - lennonjohto - luokka-, toimisto-, sosiaali- ja varastotilaa - tulli RL-Trading Oy (ei kirjallista kannanottoa) Lentokoulutusta harjoittava yritys. Kouluttaa mm. Finnairille, Rajavartiolaitokselle, Ilmavoimille. Henkilöstömäärä 2, koneita 6. RL-Trading totesi, että Malmin lentoasema on sijainniltaan hyvin tärkeässä paikassa. Korvaavalle kentälle oltava hyvät liikenneyhteydet, ammattitaitoisten kouluttajien saanti vaikeutuu, jos viedään kauas. RL- Trading lopettaa, jos siirretään. Skymen Oy (kirjallinen kannanotto) Lentokoulutusta harjoittava yritys, työllistää 4, lentokoneita 6.

3 Skymen totesi puheenvuorossaan, että Malmin lentokenttä rakennettiin aikoinaan pääkaupungin lentokentäksi, asuntorakentamiseen kelpaamattomalle joutomaalle, suolle. Nykytekniikalla voidaan rakentaa, mutta mihin hintaan. Miksi vain ilmailua harrastavilta nuorilta viedään harrastusmahdollisuudet, jotka tähtäävät useimmiten lentäjän ammattiin, suunnitelmalla siirtää Helsingin lentokenttä muualle, esimerkkinä heitetylle Lopelle. Siellä sijaitseva lentokenttä ei palvele Helsingin tarpeita. First Invest Oy (ei paikalla) Air-Trade Oy (ei paikalla) Helitour Oy (ei paikalla) Helitech Oy (kirjallinen kannanotto) Helikopterihuoltotoimintaa harjoittava yritys. Henkilömäärä 6. Helitech totesi, että Malmin kentän säilyttäminen on paras vaihtoehto. Mikäli siirtoon kuitenkin päädyttäisiin, Sipoon vaihtoehto on ensisijainen. Lisäksi Helitech totesi, että oman helikopterikannan kasvun lisäksi myös Virosta on tullut asiakkaita, jotka ovat yhdistäneet helikopterien huollon ja Helsingissä asioinnin toisiinsa. Konekorhonen Oy (kirjallinen kannanotto) JAR145 vaatimuksien mukainen lentokonekorjaamo. Henkilöstö 6. Ehdoton mielipide on Malmin kentän säilyttämisen puolesta. Korvaavan kentän vähimmäisvaatimuksina Konekorhonen esittää seuraavaa: = - kiitotiepituus min. 1500m - hyvät liikenneyhteydet - vähintään AFIS-tason lennonjohtopalvelut - väh m2 säilytystilat ja 500 m2 korjaamotilat vuokrattaviksi - ylläpitäjäksi riittävän laaja mm. kunnista koostuva säätiö - talvikunnossapidon varmistaminen MI-Enterprise Oy (ei paikalla) Shell Oy (ei kirjallista kannanottoa) Vuodesta -70 lähtien polttoainehuollosta vastannut yritys. Lyhyt kommentti: tuhon paikka, yksityisilmailun loppu.

4 Rajavartiolaitos (kirjallinen kannanotto) Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivue työllistää 29 henkilöä ja huoltaa kaikki rajavartiolaitoksen Agusta Bell 412 ja 206-kopterit. (8 kpl) Turun vartiolentolaivueen Dornier 228-merivalvontalentokoneet käyttävät Malmia n. 2-3 kertaa viikossa partiolennoilla tankkauspisteenä joustavan käytännön takia. Rajavartiolaitos toi esille, että kentän tulevaisuutta on käsitelty aikaisemminkin, jolloin rajavartiolaitos toi varsin selvästi esille Malmin tukikohdan välttämättömyyden valvonta- ja pelastustehtäviin. Lentoturvallisuuden kannalta on edullista, että voimme toimia lentoaseman yhteydessä. Mikäli Malmin kentän toimintaedellytykset lakkaavat ja Rajavartiolaitoksen lentotoimintaa varten löydetään toteuttamiskelpoinen vaihtoehto, Rajavartiolaitoksen lähtökohtana on nykyistä vastaavien tilojen saaminen laitoksen käyttöön. Uuden tukikohdan tulee sijaita lähellä pääkaupunkiseutua ja sieltä tulee olla nopea ja esteetön pääsy merialueelle kaikkina vuorokaudenaikoina. Mikäli uusi lentokenttä rakennetaan syvälle sisämaahan, tulee se varustaa mittarilähestymiseen tarvittavin laittein, jotka ovat käytössä 24 tuntia vuorokaudessa. Suomen ilmailuliitto ry (kirjallinen kannanotto) Suomen Ilmailuliitto ry on harrastejärjestö, joka työllistää henkilöä ja johon kuuluu n jäsentä (mm. lentokerhot, laskuvarjokerho, lennokkikerhot). Suomen Ilmailuliiton näkemyksen mukaan uuden kentän sijainniksi ei tällä hetkellä ole yhtään järkevää vaihtoehtoa. Malmin toiminnon siirtyminen uudelle kentälle on realistinen vain siinä tapauksessa, että uusi kenttä on valmis kaikkine puitteineen. Liikenneyhteys on myös yksi tärkeimmistä asioista. Kaiken kaikkiaankin puhuminen Malmin korvaavasta lentokentästä on hieman harhaanjohtavaa. Kysymys on Malmin sulkemisesta ja mahdollisen uuden kentän avaamisesta. Työryhmä voi päätyä ratkaisuun, jossa Malmin kehittäminen, siirtämisen sijaan, on järkevin ja taloudellisin ratkaisu kaikkien osapuolten kannalta. Suomen Laskuvarjokerho ry (ei kirjallista kannanottoa) Laskuvarjohyppytoimintaa ja laskuvarjokoulutusta harrastava yhdistys. Jäsenmäärä n. 600, omistaa yhden hyppykoneen. Suomen Laskuvarjokerho toi esille sen, että toimintaa ei voida harrastaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella, korvaavaa vaihtoehtoa ei ole, markkinat ei seuraa. Malmi on optimi paikka.

5 Suomen Ilmakuva Oy (kirjallinen kannanotto) Ilmakuvausta harjoittava yritys. Malmi optimaalinen paikka markkinallisesti. Asiakkaat pääkaupunkiseudulta, keskustasta, operaatiot ja operaattorit lähellä, sääolosuhteiden havainnointi helppoa. Malmin lähtö koetaan takaiskuna, voi toimia myös muualla. Espoon Moottorilentäjät (kirjallinen kannanotto) Espoon Moottorilentäjät on toiminut Malmin kentällä yli 25 vuotta. Se omistaa kolme lentokonetta ja lisäksi sillä on käytössään kaksi muuta konetta. Koulutus- ja harrasteilmailua, jäseniä n. 130 ja koneilla lennetään noin 1000 tuntia vuodessa. Lentoaseman tuhoaminen vaikkapa siirtämällä se toiseen paikkaan tuhoaisi suurimman osan yritys- ja kerhotoiminnasta. Espoon moottorilentäjät ry:n toimintakin aivan ilmeisesti loppuisi. Espoon Moottorilentäjät vetoaa vakavasti liikenneministeriöön ja Helsingin kaupunkiin. Malmin lentoasema tulee säilyttää nykyisellä paikallaan paitsi vuoden 2006 myös vuoden 2034 jälkeen. Sitä tulee kehittää perinteisen, elävän kulttuurimaiseman ehdoin. Nykyajan vaatimukset on tässä työssä otettava huomioon. Polyteknikkojen Ilmailukerho ry (ei kirjallista kannanottoa) Jäsenistö Teknillisistä Korkeakouluista, jäsenmäärä n PIK toi puheenvuorossaan esille, että jäsenistö on pääosin Helsingistä ja Espoosta. Liikenneyhteydet koetaan hyvin tärkeäksi ja jos kenttä siirretään Helsingin ulkopuolelle, merkitsisi se kuoliniskua Polyteknikkojen Ilmailukerholle. Malmin Ilmailukerho (ei kirjallista kannanottoa) Harrasteilmailua, jäseniä n. 170 (jäsenet Espoosta, Vantaalta ja Helsingistä) Malmin Ilmailukerho kertoi olevansa tyytyväinen Malmin toimintoihin. Joukkoliikenne, tulli, passintarkastus koetaan tärkeiksi lisääntyvän Tallinnan-matkailun myötä. Ilmailuhallinnon Lentokerho (ei kirjallista kannanottoa) Ilmailulaitoksen kerho.

6 Ilmailuhallinnon lentokerho pitää Malmin sijaintia erinomaisena harrasteilmailuun. Jos korvaava kenttä siirtyy kauas, toiminta vaikeutuu huomattavasti. Gospel Flight ry (kirjallinen kannanotto) Harraste- ja ansiolentotoimintaa harjoittava yritys. Toimii yhteistyössä kansainvälisen lähetys- ja humanitaariseen avustustoimintaan keskittyneen Mission Aviation Fellowship (MAF)- järjestön kanssa. Gospel Flight totesi, että Malmin kenttää on lähes mahdoton korvata. Malmi on suomalaisen ilmailun mekka, kulttuurihistoriallisesti rikas paikka. Jos Malmin kenttä lakkautetaan, yleisilmailu ei ole enää entisellään. Gospel Flight esitti, että Malmin kenttäalueen kehittämistä tulisikin miettiä uusista ja tuoreista näkökulmista. Kenttäalue tarjoaa myös tilat suuriin yleisötapahtumiin ja erityisesti nämä mahdollisuudet Helsingin kaupunki on tällä hetkellä jättänyt lähes kokonaan käyttämättä. Museovirasto (kirjallinen kannanotto) Museovirasto ei käyttänyt puheenvuoroa Malmin lentokentän varsinaisena käyttäjänä. Sen sijaan Museoviraston toimenkuvaan kuuluu maamme kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten ja maisemakokonaisuuksien tutkimus ja suojelu. Malmin lentokenttä sisältyy kohteena Museoviraston ja ympäristöministeriön 1993 julkaisemaan selvitykseen "Rakennettu kulttuuriympäristö. Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset ympäristöt" (Hki ISBN ). Malmin arvo liittyy niin yksittäisiin lentokenttärakennuksiin kuin koko kentän merkitykseen Suomen siviili-, sota- ja harrasteilmailunkin historiassa. Myös Museoviraston valmisteilla olevassa, aikaisempaa kattavammassa ja täsmällisemmässä esityksessä valtakunnallisesti merkittäviksi rakennuskulttuurikohteiksi (VARA) Malmin kenttä on mukana. Museovirasto katsookin, ettei korvaavaa vaihtoehtoa Malmin lentokentälle ole ainakaan kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta katsoen. Selvää myös on, että niin rakennusten kuin maisemankin arvot säilyvät parhaiten alkuperäiskäytössään. Jos ilmailutoiminnat siirretään pois Malmilta, tulee Museovirasto todennäköisesti joka tapauksessa edellyttämään niin lentokenttärakennusten kuin maiseman avoimen luonteenkin säilyttämistä.

Tilannekatsaus 4/2018. Helsinki-Malmi 80 vuotta

Tilannekatsaus 4/2018. Helsinki-Malmi 80 vuotta Tilannekatsaus 4/2018 Helsinki-Malmi 80 vuotta Tilanne 2017 Finavia lopetti toimintansa kentällä Malmin lentokenttäyhdistys operoi kenttää normaalisti Yksi lentokouluista (Patria) muutti Pirkkalaan koulutushinta

Lisätiedot

Malmin lentoasema. Tilastot toiminnasta Finavia/Trafi. http://malmiairport.fi/ https://www.facebook.com/groups/malmi airport

Malmin lentoasema. Tilastot toiminnasta Finavia/Trafi. http://malmiairport.fi/ https://www.facebook.com/groups/malmi airport Malmin lentoasema Tilastot toiminnasta Finavia/Trafi http://malmiairport.fi/ https://www.facebook.com/groups/malmi airport Sisältö Malmin lentotoiminta Jakauma eri toimijoiden kesken Valtion ja Patrian

Lisätiedot

LUETTELO SUOMALAISEN LENTOTOIMINTALUVAN, LENTOTYÖLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA

LUETTELO SUOMALAISEN LENTOTOIMINTALUVAN, LENTOTYÖLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA LUETTELO SUOMALAISEN LENTOTOIMINTALUVAN, LENTOTYÖLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA 30.4.2007 Tässä luettelossa on lueteltu lentotoiminnan harjoittajat, joilla on voimassaoleva lentotoimintalupa, lentotyölupa

Lisätiedot

Malmin lentoasema on säilytettävä ilmailukäytössä

Malmin lentoasema on säilytettävä ilmailukäytössä säilytetään ilmailukäytössä riippumatta siitä, luopuuko Lisäksi esitämme, että Helsingin kaupunki hylkää sopimusehdotuksen VALTION JA HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN VÄLINEN SOPIMUS SUURTEN INFRAHANKKEIDEN TUKEMI-

Lisätiedot

Malmin lentoasema. Kehityssuunnitelma 2007 2012 V0.3

Malmin lentoasema. Kehityssuunnitelma 2007 2012 V0.3 Malmin lentoasema Kehityssuunnitelma 2007 2012 V0.3 Tilanne 2006 Lentoasema-alueen muuttaminen yleiskaavassa asuinalueeksi peruuntui Helsingin nykyiset ja tulevat rakennusmaat riittävät kymmenien vuosien

Lisätiedot

Malmin lentoasema. Helsinki Fly In Tilanne 24.05.2014

Malmin lentoasema. Helsinki Fly In Tilanne 24.05.2014 Malmin lentoasema Helsinki Fly In Tilanne 24.05.2014 Nahistelua. Keskustelu Malmin lentoaseman alueen rakentamisesta on jatkunut vuosia. Sitä on leimannut tarkoitushakuisuus ja vastakkainasettelu. Perustelut

Lisätiedot

Malmin lentoasema. Helsinki Ilmailutoimittajat Tilanne 03.06.2014. http://malmiairport.fi/lehdistolle/

Malmin lentoasema. Helsinki Ilmailutoimittajat Tilanne 03.06.2014. http://malmiairport.fi/lehdistolle/ Malmin lentoasema Helsinki Ilmailutoimittajat Tilanne 03.06.2014 http://malmiairport.fi/lehdistolle/ Nahistelua. Keskustelu Malmin lentoaseman alueen rakentamisesta on jatkunut vuosia. Sitä on leimannut

Lisätiedot

Yleisilmailu EASA maailmassa Huolto-ohjelmakoulutus Nummela 29.11.2009 Jyrki Laitila Päällikkö huoltotoimintayksikkö

Yleisilmailu EASA maailmassa Huolto-ohjelmakoulutus Nummela 29.11.2009 Jyrki Laitila Päällikkö huoltotoimintayksikkö Yleisilmailu EASA maailmassa Huolto-ohjelmakoulutus Nummela 29.11.2009 Jyrki Laitila Päällikkö huoltotoimintayksikkö Luennon aiheet EASAn määräysrakenne Vielä Ilmailuhallinnon määräysvallassa Ilmailuhallinnossa

Lisätiedot

Finavia Oyj 1.7.2011 KOULUTUSLENTOTOIMINTA HELSINKI-MALMIN LENTOASEMALLA

Finavia Oyj 1.7.2011 KOULUTUSLENTOTOIMINTA HELSINKI-MALMIN LENTOASEMALLA Finavia Oyj KOULUTUSLENTOTOIMINTA HELSINKI-MALMIN LENTOASEMALLA 2 (10) SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 3 2. YLEISTÄ ILMATILAN HALLINNASTA...3 2.1. Valvottu ja valvomaton ilmatila... 3 2.2. Minimilentokorkeudet...

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Ilmailun ammatteja Ilmailu tarjoaa suuren joukon kiehtovia ja tavoiteltavia ammatteja. Ilmailu on luonteeltaan kansainvälistä. Teknologiaa, haastavia ja palkitsevia

Lisätiedot

HELIKOPTERILENTÄJÄKSI! KIEHTOVA HARRASTUS JA HAASTAVA AMMATTI

HELIKOPTERILENTÄJÄKSI! KIEHTOVA HARRASTUS JA HAASTAVA AMMATTI Helikopterilentokoulutusta koskeva infopaketti (syyskuu 2009) 1(8) HELIKOPTERILENTÄJÄKSI! KIEHTOVA HARRASTUS JA HAASTAVA AMMATTI Suomen johtava kaupallinen helikopteriammattilentäjien koulutusorganisaatio

Lisätiedot

Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa

Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseon lukiossa Ikkuna ilmailun maailmaan Ilmailun yleissivistystä osana lukio-opintoja Lukion ilmailulinja Jyväskylän Lyseossa

Lisätiedot

SUOMEN ILMAILUOPISTO SUOMEN ILMAILUOPISTO OY

SUOMEN ILMAILUOPISTO SUOMEN ILMAILUOPISTO OY SUOMEN ILMAILUOPISTO SUOMEN ILMAILUOPISTO OY SUOMEN ILMAILUOPISTO OY Perustettu 2002 Aikaisemmin Finnairin Ilmailuopisto, joka toimi samoissa tiloissa vuodesta 1985 alkaen Omistuspohja Suomen valtio 49.5%

Lisätiedot

Puolustusvoimat, Sisäministeriö - Suomen ilmailuliitto. ilmatilatyöryhmä

Puolustusvoimat, Sisäministeriö - Suomen ilmailuliitto. ilmatilatyöryhmä Kohta Kommentti Lausunnon antaja Ilmavoimien esikunta on laatinut Puolustusvoimien lausunnon TraFin lausuntopyyntöön Määräysluonnoksesta OPS M1-28, Vaara-alueet. Lausunto on koordinoitu Sotilasilmailun

Lisätiedot

AOPA FINLAND. Aircraft Owners and Pilots Association of Finland

AOPA FINLAND. Aircraft Owners and Pilots Association of Finland AOPA FINLAND Aircraft Owners and Pilots Association of Finland www.smll.fi 27.01.2018 Perustettu Oulussa marraskuussa 2011 Liiton tarkoituksena on toimia yleishyödyllisenä etujärjestönä edistäen Suomen

Lisätiedot

SIL2020 Strategia. Avainhenkilöpäivät Eila Pohjola

SIL2020 Strategia. Avainhenkilöpäivät Eila Pohjola SIL2020 Strategia Avainhenkilöpäivät 26.10.2014 Eila Pohjola Keskustelun tavoite Käydä avointa keskustelua liiton toiminnasta, sen kehittämisestä sekä lajitoimikuntien toiveista liittyen SIL 2020 strategiaan

Lisätiedot

Malmin lentokenttäyhdistys ry. Malmin lentokenttäalueen väliaikaiskäyttö alkaen

Malmin lentokenttäyhdistys ry. Malmin lentokenttäalueen väliaikaiskäyttö alkaen Malmin lentokenttäyhdistys ry Malmin lentokenttäalueen väliaikaiskäyttö 1.1.2017 alkaen Hakemus 29.9.2016 Hakemus, sivu 1/3 Hakemus: Malmin lentokentta alueen va liaikaiska ytto 1.1.2017 alkaen Yhteenveto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) 10 Kiinteistölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle kunnan asukkaan aloitteesta koskien Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä HEL 2015-010946

Lisätiedot

Malmin lentoasemaselvitys ja Tapanila

Malmin lentoasemaselvitys ja Tapanila Malmin lentoasemaselvitys ja Tapanila Mitä nyt ehdotetaan? 22.10.2007 1 Ohjelma Esitys: Malmi luontoharrastajan näkökulmasta Taustaa Sijainti ja Tapanila-Seuran kannanotot Uusin esitys MLY:n ehdotus Keskustelua

Lisätiedot

Eduskunnan oikeusasiamies , täydennetty

Eduskunnan oikeusasiamies , täydennetty Eduskunnan oikeusasiamies 18.10.2016, täydennetty 26.10.2016 Malmin lentoaseman ystävät ry Helsinki-Malmin lentoasema 00700 Helsinki Kantelu: Hallituksen päätöksiä siviili-ilmailun korvaavista ratkaisuista

Lisätiedot

Lentoliikennestrategia ja matkailu? Rovaniemi 10.12.2014 Lassi Hilska, johtava asiantuntija

Lentoliikennestrategia ja matkailu? Rovaniemi 10.12.2014 Lassi Hilska, johtava asiantuntija Lentoliikennestrategia ja matkailu? Rovaniemi 10.12.2014 Lassi Hilska, johtava asiantuntija Visio Seurantaryhmä: Lentoliikenne tukee Suomen talouden kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia sekä maamme kilpailukykyä.

Lisätiedot

Malmin lentokentän tulevaisuus. Malmin lentokentän tulevaisuus

Malmin lentokentän tulevaisuus. Malmin lentokentän tulevaisuus Tutkimuksen toteuttaminen Kysely toteutettiin osana TNS Gallup Oy:n puhelinomnibustutkimusta. Malmin lentokenttää koskevat kysymykset esitettiin Uudellamaalla asuville. Yhteensä tehtiin 1.023 haastattelua.

Lisätiedot

Muistio 1 (5) Oikeuspalvelut

Muistio 1 (5) Oikeuspalvelut Muistio 1 (5) OTT, VT Matti Marttunen Perustuslakivaliokunnan sihteeri Valiokuntaneuvos Perustuslakivaliokunta 00102 Eduskunta Viite: Perustuslakivaliokunnan tietopyyntö 4.10.2017 Eduskunnan perustuslakivaliokunnassa

Lisätiedot

ILMAILUTIEDOTUS. Normi poistettu ilmailumääräysjärjestelmästä 10.2.2004

ILMAILUTIEDOTUS. Normi poistettu ilmailumääräysjärjestelmästä 10.2.2004 I L M A I L U L A I T O S CIVIL AVIATION ADMINISTR ATION LENTOTURVALLISUUSHALLINTO F LI GH T SA T A U T O I T FI F E Y N L AN H R Y D ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR PL 50, 01531 VANTAA, FINLAND, Tel.

Lisätiedot

Malmin lentoasema merkitys ilmailulle

Malmin lentoasema merkitys ilmailulle https://www.facebook.com/groups/malmiairport Malmin lentoasema merkitys ilmailulle Malmin lentoasema 2015 Huomoitavat EU-linjaukset Merkitys Suomen ilmailulle Tilastot toiminnasta Vaihtoehdot toteutettava

Lisätiedot

VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKOULUTUS JA -KELPOISUUS

VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKOULUTUS JA -KELPOISUUS SUOMEN ILMAILULIITTO RY KOULUTUSOHJELMA Helsinki-Malmin lentoasema 00700 HELSINKI 10.12.2011 VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKOULUTUS JA -KELPOISUUS VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKURSSI 1 Koulutuksen yleisjärjestelyt Kouluttajakurssin

Lisätiedot

LUETTELO SUOMALAISEN LENTOTOIMINTALUVAN, LENTOTYÖLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA 30.4.2014

LUETTELO SUOMALAISEN LENTOTOIMINTALUVAN, LENTOTYÖLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA 30.4.2014 LUETTELO SUOMALAISEN LENTOTOIMINTALUVAN, LENTOTYÖLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA 30.4.2014 Tässä luettelossa on lueteltu lentotoiminnan harjoittajat, joilla on voimassaoleva lentotoimintalupa, lentotyölupa

Lisätiedot

(1985) (1988) (1924) (1979) (1994) (1960) (1902) (1978) Lähetyslentäjiä Mongoliassa kansainvälisen lähetyslentojärjestö Mission Aviation Fellowshipin työssä (MAF 1999) (1952) (1956) (1988) (1989) (1974)

Lisätiedot

Megahub. Toimitilaa: logistiikka jakelu tuotanto 07/2011. Hämeenlinna Turku Tampere Lahti Riihimäki Jyväskylä

Megahub. Toimitilaa: logistiikka jakelu tuotanto 07/2011. Hämeenlinna Turku Tampere Lahti Riihimäki Jyväskylä Megahub Toimitilaa: logistiikka jakelu tuotanto Hämeenlinna Turku Tampere Lahti Riihimäki Jyväskylä 07/2011 Investointi Rakentaminen Onnistuneen hankkeen osatekijät ovat Tontti Käyttäjä Oikea tila, oikea

Lisätiedot

Moottoroidun Varjoliidon Koulutusohjelma

Moottoroidun Varjoliidon Koulutusohjelma Tämä koulutusohjelma on Suomen ilmailuliitto (SIL) ry:n hyväksymä yleisesti käytettävä koulutusohjelma, joka korvaa 7.12.2010 päivätyn koulutusohjeen. SIL on hyväksynyt koulutusohjelman 24.11.2010 ja se

Lisätiedot

Vaihtoehdot Malmille MILK kevätkokous

Vaihtoehdot Malmille MILK kevätkokous Vaihtoehdot Malmille MILK kevätkokous 25.4.2019 Nykyinen tilanne Kerholla on kolme konetta Kaksi operoi Malmilta ja yksi Hyvinkäältä Kerhon päätoimipiste on Malmi Selkeästi suurin osa lennoista ja koulutuksesta

Lisätiedot

Ultrakevytlentäjän lupakirja PEL M2-70 Ultrakevytlennonopettajan kelpuutus PEL M2-71 Sidosryhmätilaisuus 9.10.2014

Ultrakevytlentäjän lupakirja PEL M2-70 Ultrakevytlennonopettajan kelpuutus PEL M2-71 Sidosryhmätilaisuus 9.10.2014 Ultrakevytlentäjän lupakirja PEL M2-70 Ultrakevytlennonopettajan kelpuutus PEL M2-71 Sidosryhmätilaisuus 9.10.2014 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Miksi uusi määräys annetaan? Ultramääräyksillä

Lisätiedot

Malmin ilmailukerho ry. 25.11.2014. 1. Miten Etelä-Suomen ns. korpikenttien julkisia liikenneyhteyksiä tullaan kehittämään?

Malmin ilmailukerho ry. 25.11.2014. 1. Miten Etelä-Suomen ns. korpikenttien julkisia liikenneyhteyksiä tullaan kehittämään? 1/5 Malmin ilmailukerho ry. 25.11.2014 1. Miten Etelä-Suomen ns. korpikenttien julkisia liikenneyhteyksiä tullaan kehittämään? 2. Lentokenttien infrastruktuurin ja palveluiden kehittäminen? 3. Kuntien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen 26.01.2012 Sivu 1 / 1 395/12.01.01/2012 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Lisätiedot

Malmilta lentäjän ammattiin

Malmilta lentäjän ammattiin Toukokuu 2007 Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtajan terveiset Hyvät lukijat ja kaikki Malmin lentoaseman ystävät! Tervetuloa tutustumaan Kenttäpostia-lehden kolmanteen numeroon. Vuosittain keväällä

Lisätiedot

ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR LUETTELO ANSIOLENTOLUVAN, JAR-OPS-ANSIOLENTOLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA

ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR LUETTELO ANSIOLENTOLUVAN, JAR-OPS-ANSIOLENTOLUVAN JA LIIKENNELUVAN HALTIJOISTA I L M A I L U L A I T O S CIVIL AVIATION ADMINISTR ATION LENTOTURVALLISUUSHALLINTO F LI GH T SA T A U T O I T FI F E Y N L AN H R Y D ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR PL 50, 01531 VANTAA, FINLAND, Tel.

Lisätiedot

LUETTELO KOULUTUSLUVAN HALTIJOISTA

LUETTELO KOULUTUSLUVAN HALTIJOISTA 29.10.2013 LUETTELO KOULUTUSLUVAN HALTIJOISTA Tämä luettelo sisältää tiedot koulutusluvan haltijoista, joilla on oikeus antaa koulutusta kansallisten ilmailumääräysten ja JAR- FCL:n vaatimusten mukaisesti.

Lisätiedot

Suomalaista siviili-ilma-alusten rakentamista vuodesta 1949

Suomalaista siviili-ilma-alusten rakentamista vuodesta 1949 Suomalaista siviili-ilma-alusten rakentamista vuodesta 1949 Markku Hiedanpää 1960 Hämeenlinna Ilmailukerho ry 1963 PIK-16 Vasama, KK Lehtovaara Oy 1965-67 KK-1 Utu, Oy Fibera Ab 1970-1973 PIK-19 Muhinu,

Lisätiedot

Lex Malmi. Liikenne- ja Viestintävaliokunta

Lex Malmi. Liikenne- ja Viestintävaliokunta Lex Malmi Liikenne- ja Viestintävaliokunta 26.4.2017 Agenda Miksi Lex Malmi, Mikko Saarisalo Lex Malmin juridiikka, Kim Korkkula Kysymykset ja keskustelu Malmin lentokenttä Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä

Lisätiedot

SORVAAJANKATU 15, HELSINKI

SORVAAJANKATU 15, HELSINKI SORVAAJANKATU 15, HELSINKI Kiinteistö KOY Sorvaajanalue hallitsee vuokrasopimuksen nojalla 4386 m² suuruista vuokratonttia katuosoitteessa Sorvaajankatu 15. Tontilla sijaitsee vuonna 1991 rakennettu toimisto-

Lisätiedot

HYVÄKSYTYT JATKUVAN LENTOKELPOISUUDEN HALLINTAORGANISAATIOT APPROVED CONTINUING AIRWORTHINESS MANAGEMENT ORGANISATIONS

HYVÄKSYTYT JATKUVAN LENTOKELPOISUUDEN HALLINTAORGANISAATIOT APPROVED CONTINUING AIRWORTHINESS MANAGEMENT ORGANISATIONS HYVÄKSYTYT JATKUVAN LENTOKELPOISUUDEN HALLINTAORGANISAATIOT APPROVED CONTINUING AIRWORTHINESS MANAGEMENT ORGANISATIONS Tämä luettelo sisältää ne jatkuvan lentokelpoisuuden hallinnan organisaatiot, joilla

Lisätiedot

aloitustilaisuus 15.12.2014 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä.

aloitustilaisuus 15.12.2014 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisprojekti - tehtävänanto ja tulokset: Ryhmä 5, Opittavaa vertailumaista; roolit, vastuut ja keinot - projektin aloitustilaisuus 15.12.2014 Vastuullinen liikenne.

Lisätiedot

SUOMEN ILMAILUOPISTO

SUOMEN ILMAILUOPISTO SUOMEN ILMAILUOPISTO SUOMEN ILMAILUOPISTO SUOMEN ILMAILUOPISTO Suomen Ilmailuopisto SUOMEN ILMAILUOPISTO OY Perustettu vuonna 2002 Aikaisemmin Finnairin Ilmailuopisto, joka toimi samoissa tiloissa vuodesta

Lisätiedot

ILMAILUTIEDOTUS. Normi poistettu ilmailumääräysjärjestelmästä 31.5.2003

ILMAILUTIEDOTUS. Normi poistettu ilmailumääräysjärjestelmästä 31.5.2003 I L M A I L U L A I T O S CIVIL AVIATION ADMINISTR ATION LENTOTURVALLISUUSHALLINTO F LI GH T SA T A U T O I T FI F E Y N L AN H R Y D ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR PL 50, 01531 VANTAA, FINLAND, Tel.

Lisätiedot

VAKUUTUSTURVA JA VASTUUT

VAKUUTUSTURVA JA VASTUUT Aurinkoenergialla eteenpäin VAKUUTUSTURVA JA VASTUUT 7.4.2018 1. Ilmailuvakuutukset 2. Ilmailuliiton jäsenyyteen liittyvä vakuutusturva 3. Kerhon säännöt ja pysyväismääräykset 4. Kerhon jäsenen vastuu

Lisätiedot

AOPA FINLAND. Aircraft Owners and Pilots Association of Finland

AOPA FINLAND. Aircraft Owners and Pilots Association of Finland AOPA FINLAND Aircraft Owners and Pilots Association of Finland www.smll.fi 31.03.2019 Perustettu Oulussa marraskuussa 2011 Liiton tarkoituksena on toimia yleishyödyllisenä etujärjestönä edistäen Suomen

Lisätiedot

PART-M (SUBPART G & I)

PART-M (SUBPART G & I) PART-M (SUBPART G & I) Alla olevat lupaotteet sisältävät tiedot Part-M (SUBPART G & I) organisaatioista, joilla on voimassa oleva EASAn määräyksiin perustuva Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi:n myöntämä

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Liikennelentäjä on lentokoneen ohjaaja, joka työskentelee lentoyhtiön palveluksessa. Lentäjän vastuullinen työ edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa, paineensietokykyä,

Lisätiedot

Osk Hyvä Tapa Harrastaa

Osk Hyvä Tapa Harrastaa HTH Osk Hyvä Tapa Harrastaa Osuuskunta 10.2.2019 Aki Suokas Osuuskunta HyväTapaHarrastaa Ajatus siirtyi toteutukseen 2014 lopulla. Merkittiin PRH rekisteriin virallisesti 6.10.2015 www.hooteehoo.org Osuuskunta

Lisätiedot

ILMAILUMÄÄRÄYS OPS M3-15. PL 186, 01531 VANTAA, FINLAND, puh. 358 (0)9 4250 11, Faksi 358 (0)9 4250 2898

ILMAILUMÄÄRÄYS OPS M3-15. PL 186, 01531 VANTAA, FINLAND, puh. 358 (0)9 4250 11, Faksi 358 (0)9 4250 2898 ILMAILUMÄÄRÄYS OPS M3-15 muutos 0 5.6.2007 PL 186, 01531 VANTAA, FINLAND, puh. 358 (0)9 4250 11, Faksi 358 (0)9 4250 2898 www.ilmailuhallinto.fi RASKAAN KAUPALLISEN LENTOLIIKENTEEN LENTO- JA TYÖAIKARAJOITUKSET

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Purjelento Purjelento on monien mielestä puhtainta ja aidointa lentämistä. Elämys on kun kone pysyy ilmassa omien taitojen avulla nostavissa ilmavirtauksissa, aurinkoenergiaa

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Lennonjohtaja Lennonjohtaja johtaa siviili-ja/tai sotilaslentoliikennettä ja valvoo ilmatilaa. Lennonjohtajien vastuulla on lentoliikenteen sujuvuus. Työssä voi suuntautua

Lisätiedot

ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR HYVÄKSYTYT HUOLTO-ORGANISAATIOT APPROVED MAINTENANCE ORGANISATIONS

ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR HYVÄKSYTYT HUOLTO-ORGANISAATIOT APPROVED MAINTENANCE ORGANISATIONS I L M A I L U L A I T O S CIVIL AVIATION ADMINISTR ATION LENTOTURVALLISUUSHALLINTO F LI GH T SA T A U T O I T FI F E Y N L AN H R Y D ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR PL 50, 01531 VANTAA, FINLAND, Tel.

Lisätiedot

ILMAILUTIEDOTUS. Normi poistettu ilmailumääräysjärjestelmästä 1.5.2003

ILMAILUTIEDOTUS. Normi poistettu ilmailumääräysjärjestelmästä 1.5.2003 I L M A I L U L A I T O S CIVIL AVIATION ADMINISTR ATION LENTOTURVALLISUUSHALLINTO F LI GH T SA T A U T O I T FI F E Y N L AN H R Y D ILMAILUTIEDOTUS ADVISORY CIRCULAR PL 50, 01531 VANTAA, FINLAND, Tel.

Lisätiedot

Hyppylentämisen Turvallisuusseminaari. Skydive Finland ry & Laskuvarjotoimikunta Utti, Finland

Hyppylentämisen Turvallisuusseminaari. Skydive Finland ry & Laskuvarjotoimikunta Utti, Finland Hyppylentämisen Turvallisuusseminaari Skydive Finland ry & Laskuvarjotoimikunta 5.-6.1.2019 Utti, Finland Hyppylentämisen riskikartoitus 2 Riskinarviointi NCO.SPEC.105 Ennen hyppylentotoiminnan aloittamista

Lisätiedot

15.11.2008 Turpaboogiet, Pori. Petra Lattunen Ingreening

15.11.2008 Turpaboogiet, Pori. Petra Lattunen Ingreening Petra Lattunen Ingreening Kuva: Kenya Boogie and Hinton Skydive Centre Kuva: Richard Wanderman Miksi laskuvarjohyppääjän pitäisi miettiä ympäristöasioita? Hyppypaikan ympäristölupa Hyppypaikka Kerhon hyppykone

Lisätiedot

Lyhyt Johdatus Jatkuvaan Lentokelpoisuuteen. SUIO 13.12.2008 Nummela

Lyhyt Johdatus Jatkuvaan Lentokelpoisuuteen. SUIO 13.12.2008 Nummela Lyhyt Johdatus Jatkuvaan Lentokelpoisuuteen SUIO 13.12.2008 Nummela Liite II kone? Askeleet PART M toteuttamiseen Huolto-ohjelma Teenkö itse Vai ostanko palveluna huolto-ohjelman ja sen ylläpidon Kuka

Lisätiedot

Helsingin seudun lentokentän merkitys aluetalouden ja yritystoiminnan kannalta

Helsingin seudun lentokentän merkitys aluetalouden ja yritystoiminnan kannalta Helsingin seudun lentokentän merkitys aluetalouden ja yritystoiminnan kannalta Kaupunkitutkimus TA Oy Päivi Kilpeläinen Eeva Kostiainen Seppo Laakso Toimeksiantaja: Ympäristöministeriö 06/2009 2 Sisällys

Lisätiedot

Ilmailualan koulutustyöryhmän mietintö

Ilmailualan koulutustyöryhmän mietintö Opetusministeriö Koulutus Undervisningsministeriet Ilmailualan koulutustyöryhmän mietintö Opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä 2004:3 Opetusministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä.

Lisätiedot

Harrasteilmailun riskikartoitus

Harrasteilmailun riskikartoitus Harrasteilmailun riskikartoitus Ilmailujohtaja, ylijohtaja Pekka Henttu 29.10.2014 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Harrasteilmailun kartoitus Toimeksianto 24.10.2014 Riskikartoituksen perusteella:

Lisätiedot

Lentäjäksi soveltuva ihminen. Matti Sorsa Pilot Select Oy

Lentäjäksi soveltuva ihminen. Matti Sorsa Pilot Select Oy Lentäjäksi soveltuva ihminen Matti Sorsa Pilot Select Oy Pilot Select Oy Patria Pilot Training Copterline Air Finland Airfix Nordic Regional Airlines (NORRA) Avia College: Lennonjohtajat ja AFIS SIO helikopterikoulutus

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan suurkaupunki hyötyä vai haittaa yrityksille? Arvioita, tekijöitä ja näkemyksiä. Varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät

Keski-Uudenmaan suurkaupunki hyötyä vai haittaa yrityksille? Arvioita, tekijöitä ja näkemyksiä. Varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät Keski-Uudenmaan suurkaupunki hyötyä vai haittaa yrityksille? Arvioita, tekijöitä ja näkemyksiä Varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät 1 55000 Elinkeinorakenne on muuttunut: Uudet työpaikat

Lisätiedot

KUVAILULEHTI Julkaisun päivämäärä

KUVAILULEHTI Julkaisun päivämäärä KUVAILULEHTI Julkaisun päivämäärä 28.12.2000 Tekijät (toimielimestä: toimielimen nimi, puheenjohtaja, sihteeri) Malmin lentokentän korvaavia järjestelyjä selvittävä työryhmä Pj. Rita Piirainen Siht. Pekka

Lisätiedot

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV).

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV). SUOMEN ILMAILULIITTO RY PÖYTÄKIRJA Laskuvarjotoimikunta Koulutus- ja turvallisuuskomitea Kokous 4-2001 AIKA: PAIKKA: Ke 29.8.2001 klo 18.00 alkaen SIL ry, Malmi LÄSNÄ: Ilkka Keinänen puheenjohtaja Timo

Lisätiedot

Helsingin Malminkaari 23. OP Kiinteistösijoitus Oy

Helsingin Malminkaari 23. OP Kiinteistösijoitus Oy Malminkaari 23, Malmi 00700, Helsinki OP Kiinteistösijoitus Oy Kohde-esittely Näkyvällä paikalla Helsingin Malmilla sijaitseva toimistorakennus. Malminkaari 23 on toimistokiinteistö erinomaisella sijainnilla

Lisätiedot

HYPPYMESTARIKOULUTUS JA -KELPOISUUS

HYPPYMESTARIKOULUTUS JA -KELPOISUUS SUOMEN ILMAILULIITTO RY KOULUTUSOHJELMA Helsinki-Malmin lentoasema 00700 HELSINKI 7.3.2012 HYPPYMESTARIKOULUTUS JA -KELPOISUUS PL-HYPPYMESTARIKURSSI 1 Koulutuksen yleisjärjestelyt Pakkolaukaisuhyppymestarikurssin

Lisätiedot

Työryhmän raportti 2015. Helsinki-Malmin lentoasema Toiminnan jatkaminen. Malmi 1 työryhmä

Työryhmän raportti 2015. Helsinki-Malmin lentoasema Toiminnan jatkaminen. Malmi 1 työryhmä Helsinki-Malmin lentoasema Toiminnan jatkaminen Malmi 1 työryhmä Työryhmän raportti 2015 Esipuhe Liikenneministeri Paula Risikko antoi 4.12.2014 Trafille toimeksiannon koota Malmi 1 työryhmä selvittämään

Lisätiedot

Datakeskusinvestoinnin merkitys kunnan näkökulmasta case: Hetzner Gmbh. Marko Kauppinen, elinkeinopäällikkö

Datakeskusinvestoinnin merkitys kunnan näkökulmasta case: Hetzner Gmbh. Marko Kauppinen, elinkeinopäällikkö Datakeskusinvestoinnin merkitys kunnan näkökulmasta case: Hetzner Gmbh Marko Kauppinen, elinkeinopäällikkö Tuusulalla on keskeinen sijainti Tuusula on yksi pääkaupunkiseudun kehyskunnista eli KUUMA-kunnista

Lisätiedot

Y4 LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN ( ) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET

Y4 LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN ( ) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET Y LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN (9..-8..1) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET 1 MAANKÄYTTÖ 3 Kuinka paljon alueen maankäytön ohjaamisessa tulisi mielestäsi panostaa 3 Vastauksia (37-39kpl)

Lisätiedot

Lentoliikenteen turvallisuus Ilmailun turvallisuuskulttuuri. Kim Salonen Ylijohtaja 7.9.2009

Lentoliikenteen turvallisuus Ilmailun turvallisuuskulttuuri. Kim Salonen Ylijohtaja 7.9.2009 Lentoliikenteen turvallisuus Ilmailun turvallisuuskulttuuri Kim Salonen Ylijohtaja 7.9.2009 Ilmailun turvallisuus Ilmailu on perusluonteeltaan riskialtista toimintaa Turvallisuuden parantaminen ja ylläpitäminen

Lisätiedot

Logististen toimintojen kehittäminen Länsi-Uudellamaalla. Raportti, Syyskuu 2009

Logististen toimintojen kehittäminen Länsi-Uudellamaalla. Raportti, Syyskuu 2009 Logististen toimintojen kehittäminen Länsi-Uudellamaalla Raportti, Syyskuu 2009 Raportin sisältö 1. Länsi-Uudenmaan logistista asemaa koskevien taustaselvitysten tulokset 2. Ehdotus Länsi-Uudenmaan strategiaksi

Lisätiedot

Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut

Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut Selvitys Porvoon nuorkauppakamari yhteistyössä Porvoon Yrittäjät Lähtökohta Porvoolaisille yrittäjille suunnatussa kyselyssä lähtökohta

Lisätiedot

Tämä päivätty koulutusohjelma korvaa koulutusohjelman 9.10.2005. Siihen kuuluu:

Tämä päivätty koulutusohjelma korvaa koulutusohjelman 9.10.2005. Siihen kuuluu: SUOMEN ILMAILULIITTO RY Helsinki-Malmin lentoasema 00700 HELSINKI OHJE KOULUTUSOHJELMA I 1. Yleistä Tämä päivätty koulutusohjelma korvaa koulutusohjelman 9.10.2005. Siihen kuuluu: a) tämä ohje, b) koulutusohjelma

Lisätiedot

SEINÄJOEN LENTOASEMA LENTOTOIMINNAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS, KIITORADAN PIDENNYS. Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki ja Ilmajoen kunta

SEINÄJOEN LENTOASEMA LENTOTOIMINNAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS, KIITORADAN PIDENNYS. Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki ja Ilmajoen kunta Vastaanottaja Seinäjoen kaupunki ja Ilmajoen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 21.3.2012 SEIÄJOE LETOASEMA LETOTOIMIA YMPÄRISTÖMELUSELVITYKSE TÄYDEYS, KIITORADA PIDEYS SEIÄJOE LETOASEMA LETOTOIMIA

Lisätiedot

Seminaari lentokelpoisuushenkilöstölle ja ilmaaluksien GA Vaihe II Jyrki Laitila. Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä.

Seminaari lentokelpoisuushenkilöstölle ja ilmaaluksien GA Vaihe II Jyrki Laitila. Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Seminaari lentokelpoisuushenkilöstölle ja ilmaaluksien omistajille 21.3.2016 GA Vaihe II Jyrki Laitila Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Sisältö Lyhyt yksikön esittely Historiaa lyhyesti GA Phase

Lisätiedot

Lääkärihelikopteritoiminta

Lääkärihelikopteritoiminta Lääkärihelikopteritoiminta Jorma Penttinen, hallituksen puheenjohtaja FinnHEMS Oy Lääkäri- ja pelastushelikopteritoiminta Työryhmäraportti 4.12.2007 Hallinnointiyksikkö: STM + YO-SHP:t Lääkäriyksikkö Ei

Lisätiedot

Seutukaupunkiseminaari Riku Bitter Miia Nahkuri. #riiconnecting

Seutukaupunkiseminaari Riku Bitter Miia Nahkuri. #riiconnecting Seutukaupunkiseminaari 20.3.2019 Riku Bitter Miia Nahkuri Valtuuston tehtävät ja työskentely RIIHIMÄKI Kasvukäytävä Kiertotalous Koulutus Riihimäki tunnetaan ennakkoluulottomana yritysten, kulttuurin

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Ilmailusta Innostus nostaa lentoon. Takaiskut painavat mielen maahan. Kielikuvat vihjaavat lentämisen olevan jotakin suurta ja ovat oikeassa: Lentäjältä ei tarvitse

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos. KOMISSION ASETUS (EU) N:o.../... annettu [ ] päivänä [ ]kuuta [ ],

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos. KOMISSION ASETUS (EU) N:o.../... annettu [ ] päivänä [ ]kuuta [ ], EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Luonnos Bryssel... C KOMISSION ASETUS (EU) N:o.../... annettu [ ] päivänä [ ]kuuta [ ], muuhun kuin kaupalliseen lentotoimintaan liittyvistä teknisistä vaatimuksista ja hallinnollisista

Lisätiedot

Englanninkielinen ylioppilastutkinto. HE 235/2018 / Oma kieli -yhteisö / Sivistysvaliokunta

Englanninkielinen ylioppilastutkinto. HE 235/2018 / Oma kieli -yhteisö / Sivistysvaliokunta Englanninkielinen ylioppilastutkinto HE 235/2018 / Oma kieli -yhteisö / Sivistysvaliokunta 28.11.2018 Englanninkielisen yo-tutkinnon kohderyhmät ja tavoitteet a. Väliaikaisesti Suomeen tulevat, korkean

Lisätiedot

Ilma-aluksen miehitys

Ilma-aluksen miehitys luonno Määräysluonnos 1 (8) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Säädösperusta: Ilmailulain (1194/2009) 60 Voimaantulopäivä: 8.4.2013 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Tällä Liikenteen turvallisuusviraston määräyksellä

Lisätiedot

yhteenveto YHTEYSHENKILÖMME: Genesta / Tomi Kaukinen +358 (0)40 356 44 74 tomi.kaukinen@genesta.fi

yhteenveto YHTEYSHENKILÖMME: Genesta / Tomi Kaukinen +358 (0)40 356 44 74 tomi.kaukinen@genesta.fi Miestentie 1 yhteenveto MIESTENTIE 1, 02150 ESPOO Miestentie 1 sijaitsee keskeisellä paikalla Otaniemen, Tapiolan ja Keilaniemen alueiden yhtymäkohdassa Kehä I:n varrella. Lähimmät naapurit ovat Aaltoyliopiston

Lisätiedot

MALMIN LENTOASEMAN YSTÄVÄT RY (7)

MALMIN LENTOASEMAN YSTÄVÄT RY (7) MALMIN LENTOASEMAN YSTÄVÄT RY 1.3.2019 1(7) Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI hesinki.hao@oikeus.fi Viite: Helsingin kaupunginvaltuuston päätös 16.1.2019 11 (HEL 2016-010897)

Lisätiedot

Lentoturvallisuutta vaarantanut tapaus Jyväskylän lentoaseman läheisyydessä 18.7.1997

Lentoturvallisuutta vaarantanut tapaus Jyväskylän lentoaseman läheisyydessä 18.7.1997 Tutkintaselostus C 21/1997 L Lentoturvallisuutta vaarantanut tapaus Jyväskylän lentoaseman läheisyydessä 18.7.1997 OH-PKT, Piper PA-28-181 OH-JLK, Cessna TU206G Kansainvälisen siviili-ilmailun yleissopimuksen

Lisätiedot

Pyöräalustaisten liitimien koulutusohjelma

Pyöräalustaisten liitimien koulutusohjelma Tämä on Suomen ilmailuliitto (SIL) ry:n hyväksymä yleisesti käytettävä. SIL on hyväksynyt n 30.11.2012 ja se astuu voimaan. Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 1. Yleistä... 2 2. Koulutuksen aloittamisvaatimukset...

Lisätiedot

Turpaboogiet 31.1.-1.2.2015. SIL toimii laskuvarjohyppääjien eduksi

Turpaboogiet 31.1.-1.2.2015. SIL toimii laskuvarjohyppääjien eduksi Turpaboogiet 31.1.-1.2.2015 SIL toimii laskuvarjohyppääjien eduksi Viikon sisällä tehdyt laskuvarjoasiat Turpaboogiet, junalippujen ostaminen Suomenennätysmitalit, selvitystä. Termiikkiprojekti. Kansiot

Lisätiedot

Liikekeskus Liikerata

Liikekeskus Liikerata Liikerata on Riihimäen juna- ja linja-autoaseman yhteydessä sijaitseva liikekiinteistö Eteläinen Asemakatu 2a, Jokikylä, 11130 RiihimÄki Liikekeskus Liikerata Riihimäen matkakeskus tavoittaa päivittäin

Lisätiedot

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO RY:N SÄÄNNÖT 2016

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO RY:N SÄÄNNÖT 2016 SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO RY:N SÄÄNNÖT 2016 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomenlinnan Upseerikerho ry ja sen kotipaikka on Suomenlinna Helsingin kaupungissa. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä

Lisätiedot

LUPAHAKEMUS MOOTTORILENTO- JA HELIKOPTERILENTOKOULUTUSTA VARTEN

LUPAHAKEMUS MOOTTORILENTO- JA HELIKOPTERILENTOKOULUTUSTA VARTEN Koulutusluvan hakijan tiedot: Vastaanottomerkinnät: PVM / 20 Dnro: / / LUPAHAKEMUS MOOTTORILENTO- JA HELIKOPTERILENTOKOULUTUSTA VARTEN HUOM. Kaikkiin kohtiin tulee vastata ja vaaditut selvitykset on liitettävä

Lisätiedot

Mansikkaniemen asemakaava

Mansikkaniemen asemakaava Mansikkaniemen asemakaava 26.6.2018 IISALMEN KAUPUNKI PL 10, 74101 Iisalmi Puh. (017) 272 31 WWW.IISALMI.FI Hankkeen eteneminen Alueen kaavoitus on käynnistynyt seurakuntayhtymän aloitteesta 2017. KV päätös

Lisätiedot

(SLMV) Kalastuksenvalvojien valtakunnalliset jatkokoulutuspäivät 9.6.2015

(SLMV) Kalastuksenvalvojien valtakunnalliset jatkokoulutuspäivät 9.6.2015 Suomenlahden merivartiosto (SLMV) Kalastuksenvalvojien valtakunnalliset jatkokoulutuspäivät 9.6.2015 Kapteeniluutnantti Tuomas Luukkonen Sisällys Merivartiosto osana Rajavartiolaitosta Suomenlahden merivartiosto

Lisätiedot

Helsinki-Malmin lentoasema Ilma-alusten melun leviäminen, vuosi 2003

Helsinki-Malmin lentoasema Ilma-alusten melun leviäminen, vuosi 2003 Helsinki-Malmin lentoasema Ilma-alusten melun leviäminen, vuosi 2003 Ilmailulaitos, A 7/2004 Vantaa, 30.6.2004 Helsinki-Malmin lentoasema, Ilma-alusten melun leviäminen, vuosi 2003 0 SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ...1

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS 1 (5) Antopäivä: x.x.2019 Voimaantulopäivä: x.x.2019 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017), II osan 13 luvun 2 Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot:

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

Leinikkitie 20 SIMONKYLÄ / VANTAA. sponda.fi

Leinikkitie 20 SIMONKYLÄ / VANTAA. sponda.fi Leinikkitie 20 SIMONKYLÄ / VANTAA Toimisto- ja liiketalo Simonkylässä Simonkylässä sijaitsevan toimisto- ja liiketalon sijainti on hyvä kansainväliseen liiketoimintaan panostavalle yritykselle. Simonkylä

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS LUO Määräys 1 (5) Asianumero Antopäivä: 10.10.2014 Säädösperusta: Ilmailulaki (1194/2009) 45 Voimaantulopäivä: 14.10.2014 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: Tällä

Lisätiedot

Valtakunnallisesti arvokkaat maisemat miten niistä päätetään? Maisema-alueet maankäytössä

Valtakunnallisesti arvokkaat maisemat miten niistä päätetään? Maisema-alueet maankäytössä Valtakunnallisesti arvokkaat maisemat miten niistä päätetään? Maisema-alueet maankäytössä Anna-Leena Seppälä Varsinais-Suomen ELY/ Anna-Leena Seppälä 29.1.2014 1 Valtakunnallisesti arvokkaat maisemaalueet

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS 1 (5) Antopäivä: 5.6.2019 Voimaantulopäivä: 6.6.2019 Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) 131 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: Tällä määräyksellä

Lisätiedot

Mäntsälän Ilmailukerho. Ks. yllä.

Mäntsälän Ilmailukerho. Ks. yllä. Kohta Kommentti Lausuja Trafin vastaus Koko määräys Ei lausuttavaa. Sisäministeriö - Suomen Ilmailuliiton Experimental- ja ultrakevyttoimikunta (SIL EUT) LAUSUNTOKOOSTETAULUKKO AIR M5-10 - TRAFI/25028/03.04.00.00/2014

Lisätiedot

Harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisprojekti - tehtävänanto ja tulokset Ryhmä 2, koulutuksen kokonaisuus projektin aloitustilaisuus

Harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisprojekti - tehtävänanto ja tulokset Ryhmä 2, koulutuksen kokonaisuus projektin aloitustilaisuus Harrasteilmailun turvallisuuden kehittämisprojekti - tehtävänanto ja tulokset Ryhmä 2, koulutuksen kokonaisuus projektin aloitustilaisuus 15.12.2014 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Yhteisöllisyys

Lisätiedot