Kauden 2014 läpikäynti. Kisakallio syystapaaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kauden 2014 läpikäynti. Kisakallio syystapaaminen"

Transkriptio

1 Kauden 2014 läpikäynti Kisakallio syystapaaminen

2 Kauden 2014 läpikäynti! Leiritys Kv. kilpailut Urheilijatestaus Vastuuvalmentajien muistiinpanoja kaudelta 2014 ja valmentautumisen kehittämiskohteet kaudelle 2014

3 Ulkomaan avovesileirit 2014

4 Leiritys Leiritystoiminta ulkomailla: Milfontes I, Tammikuu 2014, 4 urheilijaa, 1 valmentaja Milfontes II, Helmikuu 2014, 8 urheilijaa, 1 valmentaja Sabaudia, Maalis-huhtikuu 2014, 13 urheilijaa, 1-3 valmentajaa Pusiano, Huhtikuu 2014, 8 urheilijaa, 1-2 valmentajaa Kesän kotimaan leirit Kisakallio kesäkuu Kisakallio EM- valmistautuminen Kisakallio Heinäkuu Kisakallio MM- valmistautuminen

5 Leiritys Huomioita Avovesileirityksen osalta tammikuu mainio Helmikuu haasteellinen Sabaudiaan siirtymisen jälkeinen pätkä hyvä (joskin asumineen ja ruokailu niin ja näin Sabaudian loppupätkällä urheilijat aika lailla henkisesti kypsiä (jotka olivat olleet jo pitkään avovesissä, eli vaikka maisemat vaihtui kevään aikana, silti osalla iski henkinen väsymys) Pusiano hyvässä odottavassa ilmapiirissä (MC- valinnat tehtynä) Kesän kotimaan leiritytsrupeamat tehokkaita ja erittäin hyviä

6 Leiritys Huomioita / parannettavaa: Edelleen haasteellista kun urheilijat saapuvat varsin eri harjoitustilassa kevään avovesileireille, riippuen talven aikaisesta kotimaan harjoittelusta ja myös avovesille siirtymisen ajankohdista Vasta maalis-huhtikuun vaiheessa suurin osa pystyy toteuttamaan jokseenkin yhtenäistä päivä ja viikkorytmitystä leirillä Useampien harjoitustaustan yhteensovittaminen toimivaksi leiritysvalmennukseksi edelleen varsin haasteellista (Talvi)harjoittelutaustat ovat varsin erilaisia laadultaan ja määrältään

7 Leiritys Huomioita / parannettavaa: Oman maajoukkueryhmämme tarjoamat harjoituksellinen kovuus ei ole aina riittävä, jatkossa pitää saada urheilijoita voimakkaammin mukaan kv. harjoitusryhmiin. Toisaalta vain muutamat urheilijat sillä tasolla että kestäisivät kv. harjoitusryhmien harjoittelua päivästä toiseen. Tai urheilijoina sellaisen taustan omaavia, että osaisivat hienosäätää omaa tekemistä (ja jaksamista) omatoimisesti osana isompaa kv. harjoitusryhmää. Eli siltä osin töitä vielä jäljellä :)

8 Leiritys Kehitettävää: Harjoitukselliset taustat oltava tiedossa huomattavasti nykyistä paremmin (online harjoituspäiväkirjat, testit, urheilijan oma seuranta ja HPK:n kommentit) Leirillä toimivat valmentajat nyt aivan liikaa arvailujen varassa, ja kun pidemmän aikavälin taustoja ei näe paperilla niin kokonaiskäsitys taustoista jää liian paljon tulkinnan ja mutu tuntuman varaan ELI: onko 45min VK:ta paljon vai vähän? Onko 18 viikkotuntia paljon vai normi viikko? Leirityksessä urheilijan omavastuu ja omat valinnat vs. ryhmäharjoittelu, on asia jonka kanssa joudumme päivittäin jatkossakin pelaamaan, mikä on milloinkin järkevintä?

9 Leiritys Ryhmäharjoittelu on ehdoton tapa nostaa harjoittelun tehoa ja laatua, sekä rajallisten valmentajaresurssien osalta ainoa käytännössä toimiva ratkaisu viedä läpi leirityksiä Mutta: Yksilöllisiin ratkaisumalleihin pitää myös olla kyky mennä jotta yksilöä ei uhrata ryhmäharjoittelun ehdoille. Urheilijan vastuu lopulta varsin merkittävä, ennakkoon juttelemalla ja sopimalla on yleensä paras lopputulos saavutettu. VAATII: Urheilijan ja henk.koht. valmentajien omaa aktiivisuutta!!!

10

11

12

13

14 Kv. kilpailut 2014 Mantova MC- Milano MC- Racice MC- Szeged EM- Brandenburg A18v. / A23v. MM- Szeged v./18v./21v. PM- kilpailut, Kristiansand MM- Moskova

15 Kv. kilpailut 2014 Kv. kilpailukauden analyysi Kevään katsastusvedot kertovat varsin hyvin että mitkä alukset ovat edustuskykyisiä touko-kesäkuun MC-kilpailuissa. Jos ei huhtikuun alussa ole urheilija tai alus varsin hyvällä suoritustasolla, niin ei ole yksinkertaisesti edellytyksiä kilpailla toukokesäkuussa MC- tasolla. Valmentajien arviointi testivetojen suoritusten tasosta, sekä edeltävien harjoitusviikkojen suoritustasosta erittäin oleellinen, jälkikäteen voi todeta että alukset/urheilijat jotka 2014 edustivat MC- kilpailuissa täyttivät paikkansa ko. kilpailuissa.

16 Kv. kilpailut 2014 Kv. kilpailukauden analyysi Kv. kilpailujen aikaisessa toiminnassa on edelleen kehitettävää, lähinnä sen suhteen että miten pidetään itsestä huolta ennen kilpailuja sekä kilpailupäivien aikana (ravinto-lepo-lihashuoltohenkisen vireystilan säätely) Toisaalta todettakoon myös että kauden 2014 aikana tapahtui jo selkeää parannusta näiden osalta kilpailukauden aikana.

17 Kv. kilpailut 2014 Huomioita Kv. kilpailujen taso laajenee koko ajan, neljän välierän progressiossa alkuerävedon sijoitus on jo varsin ratkaiseva. Urheilijat/alukset joilla ei ole selkeästi A-finaali / TOP 6. tasoa, ovat varsin riippuvaisia alkuerävedosta, ts. joko seinä nousee pystyyn jo alkuerässä, tai ae- sijoitus vie kivenkovan välierän radalle 1/9 (joskus tämän kautta voi onnistaa kelin/viereisen radan vetäjän apu, mutta pääsääntöisesti pitäisi olla kyky päästä rutiinisuorituksella lähelle keskiratoja välierävaiheeseen).

18

19 Kv. kilpailut 2014 Missä ollaan? Tuloksellisesti olemme Senioritasolla B/C- finaalitasoa niin MC kuin MM- tasolla. (näin pitääkin tietysti olla jos lähettämisen kriteeri on B- finaalitaso) Miesten puolella K1 500m, K1 1000m, K1 5000m, K2 200m, K2 500m, K2 1000m, matkoja joilla selkein positiivinen tulevaisuudenennuste. Naisten puolella tilanne on huolestuttava. Oona Vasko kaudella 2014 ainoa kv. senioritason kilpailemisen tason täyttävä urheilija. Naisten puolella kaksikot (saati K4) ovat tällä hetkellä pois mahdollisuuksista, naisurheilijoiden taso, määrä, ja myös naisurheilijoiden toiminnan pirstaloituminen blokkaa valitettavasti tällä hetkellä pois naisten miehistöt.

20 Kv. kilpailut 2014 Missä ollaan? A18v./A23v. osalta olemme jäämässä kansainvälisestä kehityksestä A18v./A23v. MM- kilpailuissa edustaneet urheilijat meloivat kilpailuissa hyvin lähelle (tai yli) oman suorituskykynsä. Taso nuorten ikäluokissa on vain leventynyt vuosi vuodelta, jolloin sijoituksellisesti esim TOP 15 joukkoon pääseminen vaatii jo melomista hyvin lähelle kärjen tasoa.

21 Kv. kilpailut 2014 Missä ollaan? A16v. osalta tärkein mittari on PM- kilpailut, missä mittaamme miten juniorityömme määrä / laatu vastaa muiden pohjoismaitten tasoa? A16v. osalta olemme vielä selkeämmin jäämässä kansainvälisestä kehityksestä.

22 Suomalaisen kilpamelonnan tila? Seuratoiminnan määrä ja laatu Suomessa on hiipunut (tai jatkanut hiipumistaan). Tämä samanaikaisesti kun muissa maissa mennään kovaa vauhtia kohti ammattimaista lasten ja nuorten seuravalmennusta, jossa OTO- tai päätoimiset valmentajat vastaavat seuravalmennuksesta Myöskin: Jos ei seuratasolla ole valmentajia jotka ovat perillä ratamelonnan lajivaatimuksista niin valmennuksen / harjoittelun laatu jää ns. nuori-suomi-kimppa-kivaa tasolle. (Urheilijan polku / vaatimustasot?)

23 Suomalaisen kilpamelonnan tila? Mitä tehtävissä? Ratamelonnan kv. tasolle tähtäävä valmennustoiminta keskittyy maajoukkue / valmennusryhmätoimintaan. Tämä varsin yksiselitteinen asia, huipulle tähtäävällä uralla oleville melojaurheilijoille pitää turvata mahdollisuus kehittyä urheilijana kohti kv. tasoa/huippua.

24 Suomalaisen kilpamelonnan tila? Mitä tehtävissä? Seuratoiminnan ja kansallisen kilpailutoiminnan kehittäminen on seurojen ja lajiliiton vuorovaikutusta, jossa lajiliiton puolelta tällä hetkellä ei ole määritelty vastuunkantajatahoa Toisaalta (tai ehkä tämän johdosta?) melontaseuratkin ovat varsin passiivisia ja esim. valmentajakoulutuksiin hakeudutaan yllättävän vähän, vaikka palaute koulutuksista on ollut lähinnä erinomaista, ja tasollisesti sekä sisällöt että kouluttajat ovat tällä hetkellä varsin hyvää tasoa.

25 Suomalaisen kilpamelonnan tila? Seurat tullaan kokoamaan yhteen syyskokouksen 2014 yhteydessä Agendalla m.m. Tilannekatsaus lasten ja nuorten kilpamelonnan seuratoiminnasta Lajijaoston / seurayhteenliittymän (muodollinen/epämuodollinen) perustaminen Kansallisen kilpailutoiminnan kehittäminen seurojen yhteistoimintana Miten seurojen valmennus / ohjaustoimintaa elvytetään ja kehitetään kohti (puoli)ammattilaisuutta jollain aikajänteellä?

26 Suomalaisen kilpamelonnan tila? Yhteenveto: Suomalaisen huipulle tähtäävän ratamelonnan maajoukkuetoiminnan osalta viime vuosien toiminnan kehitys on ollut varsin merkittävää, ja maajoukkuetoiminnan nykytila on kohtuullisen hyvä (toiminnan määrä, jatkuvuus sekä henkilöresurssit valmennukseen ja asiantuntijatoimintaan). Seuratasolla ja kansallisesti ollaan erittäin suurten haasteiden edessä, ja jos ei kansallisen seura ja kilpailutoiminnan määrä/laatu lähde elpymään/ kehittymään niin liitojohtoiselta maajoukkuetoiminnalta katoaa muutaman vuoden sisällä pohja pois.

27

28 Urheilijatestauksen yhteenveto Testaustoiminta Ergometreillä tehtävät suorat / epäsuorat Vo2 testit Toteutettiin syksy talvi , sekä osalla kevään ja alkukesänkin aikan Ehkä selkein yksittäinen indikaattori melojan lajifyysiikan kapasiteetista 500m/ 1000m matkoille. Laji on tekninen, mutta ei niin tekninen että fysiikan puutteita voisi kv. tasolle saakka kompensoida tekniikan/taidon kautta Mittaa oikeasti lajityötehon kehittymistä (eli onko harjoittelu purrut?) Tulee olla kehittyvien melojien testipatteristossa 1-3krt / vuosi.

29 Urheilijatestauksen yhteenveto Ergometreillä tehtävät suorat / epäsuorat Vo2 testit A.Rikala koonnut dataa melojien maksimityön watt/kg sekä watt/kg/ Ank/Aerk suhteista ja tätä työtä tullaan jatkamaan. Yhteenvetona: Kynnystehot suhteessa maksimityöhön kauttaaltaan matalat Maksimityömäärä suhteessa painoon vain muutamalla riittävä Nuorten osalta näkyy että lajiharjoittelu varsin puutteellista (työteho kynnyksillä matala).

30 Urheilijatestauksen yhteenveto Voimatestit sekä yleiskestävyyden testit toteutettu syksyllä/talvella 2014, sekä ohjeistuksena osana arkiharjoittelua 2-3 krt/vuosi. Voiman osalta liikepatteristo mitä pystymme luotettavasti testaamaan on rajallinen, kuitenkin näiden lajilihaksistoon kohdistuvien liikkeiden voimataso antaa hyvän yleiskuvan koko vartalon voimatasojen kehittymisestä. Kehittyvien nuorten urheiljoiden, naisten, sekä 200m/500m miesmelojien osalta voiman vaatimus iso, ja voimaharjoittelun tuottavuuden osalta oltava nykyistä kriittisempiä. SIIS: jos tehdään voimaa 2-4krt/viikko mutta perusvoima / maksimivoimatsot eivät kauden aikana nuorella urheilijalla kehity, jossain mennään metsään.

31 Urheilijatestauksen yhteenveto Yleiskestävyyden testit toteutettu 1-3krt vuosittain joko Cooper tai 3000m juoksuna. Yleiskestävyys ei suoraan tee melojaa, mutta antaa hyvän kuvan keskeisverenkierron kapasiteetista ja yleisestä harjoitettavuudesta. Yleiskestävyyden taso ei ole muutamaa poikkeusta luukunottamatta riittävällä tasolla, asia johon tulee arkiharjoittelussa talven aikana kiinnittää huomiota.

32 Vastuuvalmentajien huomiot kaudelta 2014 ja valmentautumisen kehittämiskohteet kaudelle 2014

33 Huomioita kaudelta 2014 Avovesleirityksien suhteen herää kysymys että less is more.! Ts. selkeämpiä ja hiukan lyhyempiä avovesileirejä pääosin suositeltava. Harvalla kestää pää ja harjoitustaustat olla viikko/kuukausitolkulla leirillä säilyttäen tekemisessä hyvä laatu / jaksaminen. Silti, tämä ei tarkoita että avovesileiritystä on kokonaisuudessaan syytä vähentää, vaan leirirytmityksellä haettava parempaa tuottavuutta leiritysjaksoihin.

34 Huomioita kaudelta 2014 Valmentajien määrä lisääntyi kevään avovesileireillä ja kauden aikana. Valmentajat oli osittain limittäin leireillä! Tämä oli uusi tilanne ja haaste joka ei aina ihan putkeen mennyt. (punaisen langan säilyminen harjoittelussa?) (välillä toki hyvä että totuttu aava rikotaankin)

35 Huomioita kaudelta 2014 Voima ja tukiliikeharjoitteiden toteutuksessa itsesäätelyssä vielä rutkasti kehittämisen varaa! Ts. voimaharjoitteissa edelleen tuijotetaan liikaa että nouseeko tietty paino vai ei, ei sitä että miten ja millä liikelaajudella/kontrollilla liike tehdään. Lopputulos: Ei harjoiteta lihasta, VAAN harjoitetaan kompensaatiomalleja. Lihaksen voimataso ei kehity vaan tullaan vaan taitavammiksi kusettamaan ko. paino ylös.

36 Huomioita kaudelta 2014 Voima ja tukiliikeharjoitteiden toteutuksessa itsesäätelyssä vielä rutkasti kehittämisen varaa! Keskivartalon tukilihaksisto ja motoriikka ei voi kehittyä mikäli ei tietoisesti pyritä pitämään tämä lihaspatteristo kontrollissa liikkeitä tehdessä. Voiman osalta ei ole oikotietä onneen.

37 Huomioita kaudelta 2014 Nopeusvoima ja yleinen motorinen taitotaso rajoittaa liikaa nopeusominaisuuksien kehittymistä! Syklisen nopeusvoiman toteutuksessa käy selkeästi ilmi että lihasten hienosäätelykyky (konsentrisen/eksentristen vaiheen hienosäätely sekä elastisten komponenttien käyttö) on varsin puutteellista. Tähän panostettava pitkäjänteisesti käyttämällä/tekemällä syklistä nopeusvoimaa eri vastuksilla ympäri harjoitusvuoden. Joko jaksoittain erillisinä harjoitteina, ja/tai osana lämmittelyitä/ loppuverryttelyitä.

38 Huomioita kaudelta 2014 Painonhallinta ja ruokailutottumukset! Edelleen ehkä liian paljon fokus on ruuan maussa, eikä harjoittelun ja palautumisen kannalta ravintoaineiden laadun optimoimisessa. Myös niin että todetaan ei ollut muuta saatavilla. (ja usein näin todellakin reissussa on) Mutta: Urheilijana pitää vaan osata ennakoida ja taklata mahdolliset sudenkuopat etukäteen, kukaan ei tee sitä loppupeleissä urheilijan puolesta

39 Huomioita kaudelta 2014 Joukkueen toiminta yleisesti! Varsin hyvä vuosi, vähän kitkaa ja pääsääntöisesti hyvä reipas ilmapiiri tekemisessä Totta kai, välillä kypsyttää samat naamat ja tarinat, välillä menee hermot. Mutta sitä elämä on. Oleellista että saadaan patoutumat ulos ja pois ja jatketaan elämää :)

40 Kiitos!

Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2018 Senioreiden EM- kilpailut 2018 Senioreiden MM- kilpailut 2018

Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2018 Senioreiden EM- kilpailut 2018 Senioreiden MM- kilpailut 2018 Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2018 Senioreiden EM- kilpailut 2018 Senioreiden MM- kilpailut 2018 Hyväksytty 12.02.2018 Lisäys tehty EM- valintakriteereihin 22.4.2018 Lisäys tehty MM- valnitakriteereihin

Lisätiedot

Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2017 Senioreiden EM- kilpailut 2017 Senioreiden MM- kilpailut 2017

Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2017 Senioreiden EM- kilpailut 2017 Senioreiden MM- kilpailut 2017 Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2017 Senioreiden EM- kilpailut 2017 Senioreiden MM- kilpailut 2017 Hyväksytty 12.11.2016 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta MC- kilpailut 2017 Suomen ratamelontamaajoukkue

Lisätiedot

Liite 1d - Ratamelonta EYOF- kilpailut 2017

Liite 1d - Ratamelonta EYOF- kilpailut 2017 Liite 1d - Ratamelonta EYOF- kilpailut 2017 Hyväksytty 13.02.2017 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta Yleistä Unkarin Györissä järjestetään 22-30.7.2017 EYOF (European Youth Olympic Festival) kilpailut. melonta

Lisätiedot

Liite 1c - Ratamelonta Alle 18v. ja alle 23v. MM- kilpailut 2016

Liite 1c - Ratamelonta Alle 18v. ja alle 23v. MM- kilpailut 2016 Liite 1c - Ratamelonta Alle 18v. ja alle 23v. MM- kilpailut 2016 Hyväksytty 5.11.2015 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta Muutos: - 7.12.2015, U23 MM- kilpailut, päivämäärät vaihtuneet ICF päätöksen myötä,

Lisätiedot

Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup osakilpailut 2017 EM- kilpailut 2017 MM- kilpailut 2017

Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup osakilpailut 2017 EM- kilpailut 2017 MM- kilpailut 2017 Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup osakilpailut 2017 EM- kilpailut 2017 MM- kilpailut 2017 Hyväksytty 12.11.2016 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta MC- kilpailut 2017 Suomen

Lisätiedot

Liite 1b - Ratamelonta Alle 18v. ja alle 23v. EM- kilpailut 2017 Alle 18v. ja alle 23v. MM- kilpailut 2017

Liite 1b - Ratamelonta Alle 18v. ja alle 23v. EM- kilpailut 2017 Alle 18v. ja alle 23v. MM- kilpailut 2017 Liite 1b - Ratamelonta Alle 18v. ja alle 23v. EM- kilpailut 2017 Alle 18v. ja alle 23v. MM- kilpailut 2017 Hyväksytty 12.11.2016 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta Yleistä Suomen ratamelontamaajoukkue osallistuu

Lisätiedot

Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2019 Senioreiden MM- kilpailut 2019

Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2019 Senioreiden MM- kilpailut 2019 Liite 1 - Ratamelonta Maailmancup osakilpailut 2019 Senioreiden MM- kilpailut 2019 Hyväksytty 26.1. 2019 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta MC- kilpailut 2019 Suomen ratamelontamaajoukkue osallistuu seuraaviin

Lisätiedot

Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup-osakilpailut 2018 EM-kilpailut 2018 MM-kilpailut 2018

Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup-osakilpailut 2018 EM-kilpailut 2018 MM-kilpailut 2018 Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup-osakilpailut 2018 EM-kilpailut 2018 MM-kilpailut 2018 Yleistä Melonta- ja soutuliiton yleiset valintakriteerit toimivat tämän kilpailukohtaisen

Lisätiedot

LEIJONATIE, YKSILÖN KEHITTÄMINEN. 22.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1

LEIJONATIE, YKSILÖN KEHITTÄMINEN. 22.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 LEIJONATIE, YKSILÖN KEHITTÄMINEN 22.1.2010 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 NUORTEN HARRASTAMISEN KULMAKIVET! Harrastamisen on oltava HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Hauskuuden ja haasteisiin tarttumisen

Lisätiedot

Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä liikkeelle:

Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä liikkeelle: Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä liikkeelle: Keskeiset haasteet lasten ja nuorten seuratoiminnalle? - Soveltuva kalusto? - Puitteet ja Olosuhteet? - Laji ei

Lisätiedot

Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup-osakilpailut 2019 EM-kilpailut 2019 MM-kilpailut 2019

Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup-osakilpailut 2019 EM-kilpailut 2019 MM-kilpailut 2019 Liite 1d - Maratonmelonta A18v. / A23v. / Seniorit Maailmancup-osakilpailut 2019 EM-kilpailut 2019 MM-kilpailut 2019 Hyväksytty 17.2.2019 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta Yleistä Melonta- ja soutuliiton

Lisätiedot

Mäkäräinen 10. joukkoon, Laukkanen pisteillä ja miehet (2) pisteillä

Mäkäräinen 10. joukkoon, Laukkanen pisteillä ja miehet (2) pisteillä 1. HARJOITUKSELLISET TEEMAT - Lihaskestävyys - Lajinomaisuus - Vauhti / vauhtireservi - Kesän Cup-kuukausi ; rutiinia 2. TULOSTAVOITTEET - Naiset ja miehet MM viestissä 8 parhaan joukkoon - MM-kilpailuissa

Lisätiedot

MAASTOHIIHDON JA HUIPPU-URHEILUYKSIKÖN YHTEISTYÖSTÄ

MAASTOHIIHDON JA HUIPPU-URHEILUYKSIKÖN YHTEISTYÖSTÄ MAASTOHIIHDON JA HUIPPU-URHEILUYKSIKÖN YHTEISTYÖSTÄ 2013-2018 O-P Kärkkäinen HUY lajiryhmävastaava/kestävyyslajit Jyväskylä 06.05.2018 HUY ja lajiryhmävastaavat (2013-) Huippu-urheiluyksikön mandaatti,

Lisätiedot

Harjoittelun seuranta. Kisakallio 2014

Harjoittelun seuranta. Kisakallio 2014 Harjoittelun seuranta Kisakallio 2014 Mitä harjoittelun seuranta on? Mitä tiedämme kv. huipputason urheilijoista / joukkueista liittyen harjottelun seurantaa Toistuvasti huippusuorituksiin yltävät urheilijat

Lisätiedot

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA 2016-2017 OLYMPIAKAUSI 2017-2018 Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio 30.4.2017 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkueet kaudella 2016-2017 Leirityskalenterit

Lisätiedot

MAAJOUKKUETOIMINTA 2015

MAAJOUKKUETOIMINTA 2015 MAAJOUKKUETOIMINTA 2015 MAAJOUKKUETOIMINNAN ARVOT Yhdessä tekeminen Intohimo kehittyä Pelaajalähtöisyys Kunnioitus MAAJOUKKUETOIMINNAN TAVOITTEET Huippu-urheilulähtöisyys o Tavoitteena auttaa ja tukea

Lisätiedot

Suomen Kanoottiliitto Urheilijan Polku 2011

Suomen Kanoottiliitto Urheilijan Polku 2011 Huipulle tähtäävän ratamelojan urheilijan polku - yleiskatsaus (painopisteet, harjoitusmäärä ja lajitaidot ) Painopisteet Leikki ja liikkumisen ilo! Leikki ja harjoittelu- ilo! Haasteellisuus ja Harjoittele

Lisätiedot

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio Reijo Jylhä Päävalmentaja

MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA OLYMPIAKAUSI Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio Reijo Jylhä Päävalmentaja MAAJOUKKUE VALINNAT KOHTI LAHTEA 2016-2017 OLYMPIAKAUSI 2017-2018 Valmentajakerhon kevätseminaari Kisakallio 30.4.2017 Reijo Jylhä Päävalmentaja RAKENNE Menestyksen takana olevat valinnat Kauden 2016-207

Lisätiedot

Suomen Kanoo*lii-o Karsintajärjestelmä A18v/A23v EM- 2012

Suomen Kanoo*lii-o Karsintajärjestelmä A18v/A23v EM- 2012 Suomen Kanoo*lii-o Karsintajärjestelmä A18v/A23v EM- 2012 Hyväksy-y 23.02.2012 Suomen Kanoo*lii-o 1. Tavoite... 3 2. Valinnoissa käyte4ävät periaa4eet... 3 3. Valintakriteerit... 4 3.1 A18v/A23v EM- kilpailut...

Lisätiedot

St Juho Halonen Jussi Piirainen Kisakallio

St Juho Halonen Jussi Piirainen Kisakallio St1 2016 2017 Juho Halonen Jussi Piirainen Kisakallio 29. 30.4.2017 ST1 nuorten maajoukkue 2016 2017 Valmentajat: Juho Halonen ja Jussi Piirainen Urheilijat: Tytöt (8) Anni Alakoski (-97) Vilma Nissinen

Lisätiedot

> 2x senioritason maailmanmestaruutta ratamelonnassa.

> 2x senioritason maailmanmestaruutta ratamelonnassa. TANSKA > 2014 Kilpamelonnan paras vuosi kautta aikain, 24 arvokilpailumitalia (EM + MM), ratamelonta, maratonmelonta, sekä kautta aikain ensimmäinen poolon arvokilpailumitali. > 2x senioritason maailmanmestaruutta

Lisätiedot

St Juho Halonen Jussi Piirainen Jyväskylä

St Juho Halonen Jussi Piirainen Jyväskylä St1 2017-2018 Juho Halonen Jussi Piirainen Jyväskylä 5-6.5.2018 ST1 nuorten maajoukkue 2017-2018 Valmentajat: Juho Halonen ja Jussi Piirainen Urheilijat: Tytöt (6) Rebecca Immonen (-98) Emmi Lämsä (-98)

Lisätiedot

MAASTOHIIHTO U18 RYHMÄN HARJOITTELU, AKU NIKANDER KESTÄVYYSLAJIEN MINISEMINAARI JYVÄSKYLÄ

MAASTOHIIHTO U18 RYHMÄN HARJOITTELU, AKU NIKANDER KESTÄVYYSLAJIEN MINISEMINAARI JYVÄSKYLÄ MAASTOHIIHTO U18 RYHMÄN HARJOITTELU, AKU NIKANDER KESTÄVYYSLAJIEN MINISEMINAARI 15.10.2018 JYVÄSKYLÄ 15.10.2018 1 U18 ryhmä, tausta M/N 17 ja 18 sarjoissa hiihtävien valtakunnallinen valmennusryhmä 57

Lisätiedot

Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu

Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu 22.11.2014 Ikäryhmäkohtainen tavoitetaso - kilpailutoiminta 18 vuotta Junioreiden Euroopan Mestaruuskilpailut (140 cm +, Vaativa B +, CIC 1*) vs Aloitusikä n

Lisätiedot

Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen

Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Lasten- ja nuorten seuratoiminnan kehittäminen Konkreettisia ehdotuksia, mistä voi lähteä liikkeelle: Yleinen toteamus: Ei ole vetäjiä / valmentajia. 1. Seurojen johtokuntien päätöksellä luotava vahva

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Ratamelonnan karsintajärjestelmä Maailmancup osakilpailut 2015 EM- kilpailut 2015 MM- kilpailut 2015

Ratamelonnan karsintajärjestelmä Maailmancup osakilpailut 2015 EM- kilpailut 2015 MM- kilpailut 2015 Ratamelonnan karsintajärjestelmä Maailmancup osakilpailut 2015 EM- kilpailut 2015 MM- kilpailut 2015 Hyväksytty 8.2.2015 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta 1. Tavoite Ratamelonnan edustusjoukkueen ensisijainen

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot

Kilpailo-seminaarit 2006 Kari Niemi-Nikkola Suomen Olympiakomitea Valmennuksen johtaja. Lasten kilpaurheilusta huipulle

Kilpailo-seminaarit 2006 Kari Niemi-Nikkola Suomen Olympiakomitea Valmennuksen johtaja. Lasten kilpaurheilusta huipulle Kilpailo-seminaarit 2006 Kari Niemi-Nikkola Suomen Olympiakomitea Valmennuksen johtaja Lasten kilpaurheilusta huipulle Teemat Lahjakkuus Harjoittelu ja Kilpaileminen Monipuolisuus, erikoistuminen ja eriyttäminen

Lisätiedot

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 St1 2015-2016 Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 ST1 nuorten maajoukkue 2015-2016 Valmentajat: Jussi Piirainen ja Juho Halonen Urheilijat: Tytöt (6) Jasmi Joensuu (-96) Johanna Matintalo

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkuevalmennus 2019 JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena on tukea voimistelijan

Lisätiedot

Miika Nykäsen harjoitteluanalyysi Kestävyyslajien miniseminaari Petteri Pitkänen Ratamelonnan valmennuspäällikkö

Miika Nykäsen harjoitteluanalyysi Kestävyyslajien miniseminaari Petteri Pitkänen Ratamelonnan valmennuspäällikkö Miika Nykäsen harjoitteluanalyysi 2016-2017-2018 Kestävyyslajien miniseminaari 15.10. 2018 Petteri Pitkänen Ratamelonnan valmennuspäällikkö Miika Nykänen Mikkelin Melojat synt.vuosi 1992 190 cm 90kg K2

Lisätiedot

Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu

Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu Hämeenlinna 25.4.2009 Tampere Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu 1.Selvityksen tuloksia ja johtopäätöksiä 2.Mistä ongelmat ovat syntyneet? 3.Miten harjoittelua ja urheilua voisi

Lisätiedot

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen Jari Lämsä Kommentit: Hannu Tolonen Yleistä arvioinnista Arviointi: liittyy nykyisin vallalla olevaan hallintotapaan on toiminnan arvottamista tiettyjen kriteerien suhteen ei siis arvostelua! jaetaan sisäiseen

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseuran vuosikokous 2008 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2008-31.8.2009 KUOPION UIMASEURA RY, uintityötä jo vuodesta 1904 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran toiminnan pääpaino on kilpailullisen

Lisätiedot

SM5L HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ

SM5L HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ SM5L HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ Liiton huippu-urheilutavoite strategiassa: Huippu-urheilun valmennusjärjestelmä tuottaa menestyviä, vastuullisia ja arvostettuja huippu-urheilijoita sekä ammattitaitoisia

Lisätiedot

Liite 1b - Ratamelonta Maanosakarsinnat 2016 Olympiavalinnat 2016

Liite 1b - Ratamelonta Maanosakarsinnat 2016 Olympiavalinnat 2016 Liite 1b - Ratamelonta Maanosakarsinnat 2016 Olympiavalinnat 2016 Muutos: - 7.12.2015, Belgian testivedot siirtyvät 23-24.4-> 25-26.4.2016. Hyväksytty 5.11.2015 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta 2016 RION

Lisätiedot

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj.

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj. PEP Seurakehitys 11 vs. lopputila 1 Kari Alho, Johtokunnan pj. Tausta PEP osallistui vuonna 11 alueelliseen seurakehityshankkeeseen yhdessä muun Uudenmaan ja Pirkanmaan seuran kanssa kyselyllä tammikuussa

Lisätiedot

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo HOT-testin tulokset Nimi: Teija Tahto Pvä: 12.10.2012 Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo PALJON KEHITETTÄVÄÄ SELKEÄ VAHVUUS Tavoitteen asettelu Motivaatio Itsekuri

Lisätiedot

Huippu-uinnin suuntaviivat kohti Rion 2016 Olympia- ja Paralympiakisoja. Valmennustiimi

Huippu-uinnin suuntaviivat kohti Rion 2016 Olympia- ja Paralympiakisoja. Valmennustiimi Huippu-uinnin suuntaviivat kohti Rion 2016 Olympia- ja Paralympiakisoja Valmennustiimi Tammihelmikuu Lajiliittojen huippu-urheilutoiminnan avustaminen OKM Liikuntajärjestöjen toiminta-avustus, Lajiliitot

Lisätiedot

Nuortenkilpavalmennusryhmät2012

Nuortenkilpavalmennusryhmät2012 Nuortenkilpavalmennusryhmät2012 Valmennusohjelma 1 Nordcenterinkilpavalmennusryhmät Henkilökohtaiset valmennettavat Tommi Stude Kilparyhmä 1 Tommi Stude Kilparyhmä 2 Tommi Stude Kilparyhmä 3 Tommi Stude

Lisätiedot

HUIPPU-URHEILUN ARVIOINTI JA SEURANTA. Jari Lämsä HUY / KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

HUIPPU-URHEILUN ARVIOINTI JA SEURANTA. Jari Lämsä HUY / KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus HUIPPU-URHEILUN ARVIOINTI JA SEURANTA Jari Lämsä HUY / KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus ILMAN ARVIOINTIA EI OLE URHEILUA Arviointi on tarkasteltavan kohteen tai toiminnan arvon määrittämistä,

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

MAASTOHIIHTO. Kestävyyslajien miniseminaarit 2/3 Jyväskylä Reijo Jylhä Päävalmentaja

MAASTOHIIHTO. Kestävyyslajien miniseminaarit 2/3 Jyväskylä Reijo Jylhä Päävalmentaja MAASTOHIIHTO Kestävyyslajien miniseminaarit 2/3 Jyväskylä 2.10.2017 Reijo Jylhä Päävalmentaja RAKENNE Lajissa tapahtuneita muutoksia Harjoittelun määrän kehittyminen ja huipulle nousun ikä Esimerkkiohjelmat

Lisätiedot

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia

Suomen Sulkapalloliitto. Strategia Suomen Sulkapalloliitto Strategia 2017-2020 Suomen Sulkapalloliiton strategia 2017-2020 Visio Suomalainen sulkapallo on maailmalla menestyvä ja Suomessa merkittävä kilpa- ja harrastelaji. Arvot Respect-kulttuurimme

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y.

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Toimintasuunnitelmat 2005-2006 Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Emoseuran toimintasuunnitelma kaudelle 2005-2006 2 1. Yleistä Jyväskylän Hiihtoseura on perustettu Jyväskylään 21.10.1945

Lisätiedot

Osaamisohjelma lajissa 29.9.2015. Valmennusosaamisen työpaja

Osaamisohjelma lajissa 29.9.2015. Valmennusosaamisen työpaja Osaamisohjelma lajissa 29.9.2015 Valmennusosaamisen työpaja Osaamisohjelma Osaamisohjelmaa johtaa KIHU yhteistyössä HUY kanssa valmennusosaaminen osallistuva asiantuntijatoiminta tutkimus- kehittämis-

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Valmentajat: Antti Örn Yhteystiedot: 044-5155505 antti.orn@suunnistusliitto.fi Tehtävät: Valmennuksen koordinointi ja ohjelmointi Valmennus Valmennusryhmän

Lisätiedot

NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU

NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU - VAUHTIA & MIELIKUVITUSTA! - Imatra/Lappeenranta 18.-19.5.2007 Janne Salmi SUUNNISTUS ON (pitkähkö ja fyysisesti vaihteleva) KESTÄVYYSLAJI Harjoitusmäärien on oltava

Lisätiedot

TAUSTAHAJATELMIA PELIN KEHITTÄJILLE

TAUSTAHAJATELMIA PELIN KEHITTÄJILLE Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä TAUSTAHAJATELMIA PELIN KEHITTÄJILLE Tomi Vänttinen Urheilubiomekaniikan johtava asiantuntija www.kihu.fi KANSAINVÄLINEN TASO Kansainvälinen vaatimustaso

Lisätiedot

URHEILUAKATEMIAOHJELMA

URHEILUAKATEMIAOHJELMA URHEILUAKATEMIAOHJELMA Lajien ja koulujen yhteispeli Yläkouluseminaari 14.3.2019 19.3.20191 Urheiluakatemia- ja valmennuskeskusverkoston tavoite Varmistamme, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Nuorten maajoukkuetoiminta. www.basket.fi

Nuorten maajoukkuetoiminta. www.basket.fi Nuorten maajoukkuetoiminta Tavoitteet Nuorten maajoukkueiden tavoitteena on: Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään yksi/ikäluokka viisi kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen

Lisätiedot

Korkeanpaikanharjoittelu hiihdossa osana kilpailuunvalmistautumista OK-projektiseminaari I.Hämäläinen

Korkeanpaikanharjoittelu hiihdossa osana kilpailuunvalmistautumista OK-projektiseminaari I.Hämäläinen Korkeanpaikanharjoittelu hiihdossa osana kilpailuunvalmistautumista 2002-2006 OK-projektiseminaari 11.4.2006 I.Hämäläinen Lähtötilanne tutkittua tietoa korkean paikan harjoittelusta Suomessa on vähintään

Lisätiedot

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU 2018 Kenelle ja miksi? Aluetoiminta on suunnattu tavoitteellisesti lentopalloon suhtautuville junioreille, heidän vanhemmille ja valmentajille. Kehittää yksilöiden

Lisätiedot

Maailman paras cheerperhe

Maailman paras cheerperhe Maailman paras cheerperhe SCL:n huippu-urheilustrategian kehittäminen Yksilöt yhdessä yhä ylemmäs Jani Järvelin 19.10.2018 Maailman paras cheerperhe! SCL:n huippu-urheilustrategian kehittäminen LTTO Johto

Lisätiedot

Kunnon loikka Sapporoon!

Kunnon loikka Sapporoon! Sykeanalyysi urheilijan ja valmentajan työkaluna: Kunnon loikka Sapporoon! Sprinttihiihtäjä Kalle Lassila & valmentaja Aki Pulkkinen Sapporo MM 2007, alkuerä...koko porukan ohi! Lähtökohdat Etävalmennusta

Lisätiedot

Ringettepelaajan tie huipulle!

Ringettepelaajan tie huipulle! Ringettepelaajan tie huipulle! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja perustoimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean

Lisätiedot

Nuoren moukarinheittäjän harjoittelu. Moukarikarnevaalit 29.6-2.7.2006 Kaustinen

Nuoren moukarinheittäjän harjoittelu. Moukarikarnevaalit 29.6-2.7.2006 Kaustinen Nuoren moukarinheittäjän harjoittelu Moukarikarnevaalit 29.6-2.7.2006 Kaustinen Mitä ominaisuuksia vaaditaan? Antropometria miehet 180-200cm naiset 170-190cm Moukarinheitossa pärjää myös hieman pienemmät

Lisätiedot

Ryhmien yhteenvedot. Urheiluoppilaitosseminaari Lahti 2017

Ryhmien yhteenvedot. Urheiluoppilaitosseminaari Lahti 2017 Ryhmien yhteenvedot Urheiluoppilaitosseminaari Lahti 2017 Mitä osaamista suomalaisessa urheilussa tulisi kehittää? Vanhempien osaaminen koulujen-seurojen-lajien yhteistyö Valmennusosaaminen Valmennusosaaminen

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET URHEILULLISUUS YHTEISTYÖ TAVOITTEELLISUUS OLOSUHTEET HYVÄ JATKUMO VALMENNUS HALLINTO,kiekkoilun tuki / kaupunki PELAAJAMASSAT Blues seura Aaro Kivilinna

Lisätiedot

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta. Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta. Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 3: Vireys- ja suoritustilan hallinta Harjoite 15: Keskittyminen ja sen hallinta Harjoitteen tavoitteet ja hyödyt Harjoitteen tavoitteena on varmistaa, että

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN HARJOITTELU LAJIHARJOITTELUN PERUSTANA. Pajulahti, 27.1.2007 Nuorten maajoukkue

TOIMINNALLINEN HARJOITTELU LAJIHARJOITTELUN PERUSTANA. Pajulahti, 27.1.2007 Nuorten maajoukkue TOIMINNALLINEN HARJOITTELU LAJIHARJOITTELUN PERUSTANA Pajulahti, 27.1.2007 Nuorten maajoukkue Toiminnallinen =suunniteltu/kehittynyt/mukautunut tiettyä tarkoitusta varten. Toiminnallisen voimaharjoittelun

Lisätiedot

Työryhmän ensimmäinen tapaaminen klo

Työryhmän ensimmäinen tapaaminen klo Työryhmän ensimmäinen tapaaminen 14.11.2016 klo 12.00-14.30 Työryhmän jäsenet: Juuso Toivola, pj Jukka Ikäläinen Reijo Jylhä Pekka Tiitinen Vesa Tauriainen Eero Hietanen Pirjo Muranen (este / ei paikalla)

Lisätiedot

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo

Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä. Vanhempaininfo Suomen Voimisteluliitto Rytminen voimistelu Minirinki ja N-ryhmä Vanhempaininfo 26.1.2019 Suomen rytmisen huippuhetket 2018 MM joukkueiden 2-ottelu 10. sija, vanne 9.sija EM joukkueiden 2-ottelu 9.sija,

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1

Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1 Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1 www.salibandy.net Valmentajakoulutus / tasot I-III Perusteet / tavoitteet TIETÄÄ YMMÄRTÄÄ Sähköinen oppimisympäristö

Lisätiedot

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Urheilija osallistuu kilpailuihin ja toteuttaa omaa tehostettua lajiharjoittelua esim. harjoitusleirien aikana. Lisäksi urheilija tekee

Lisätiedot

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE

MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE MAAJOUKKUE MIEHET DISTANCE ANALYYSI KAUDESTA 2015-2016 SUUNNITELMAT KAUDELLE 2016-2017 Valmentajakerhon kevätseminaari Vierumäki 28.5.2016 Teemu Pasanen Miesten valmentaja RAKENNE Joukkue Leirityskalenteri

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Kestävyys on kykyä työskennellä pitkään väsymättä Ja tällä kertaa pääosin maastossa! Lajin vaatimukset: 1. Sileän juoksussa kestävyysjuoksijan vauhti

Lisätiedot

Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä

Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä Pika- ja aitajuoksu USA:n yliopistosysteemissä USA:n yliopistojärjestelmä NCAA (National Collegiate Athletic Associotion) Motto: Oppiminen, tasapaino, henki, yhteisöllisyys, fair play ja asenne 3 tasolla

Lisätiedot

Alppikoulujen terveiset. Mitä Alppikouluun pyrkivän tulisi hallita. Ruka ja Tahko

Alppikoulujen terveiset. Mitä Alppikouluun pyrkivän tulisi hallita. Ruka ja Tahko Alppikoulujen terveiset Mitä Alppikouluun pyrkivän tulisi hallita. Ruka ja Tahko Rukan Alppikoulu lyhyesti Toiminta aloitettu 1995 Tavoite on kilpaurheilun ja koulun yhdistäminen Joka vuosi noin 20-25

Lisätiedot

Ratamelonnan karsintajärjestelmä A23v / A18v MM- kilpailut 2015

Ratamelonnan karsintajärjestelmä A23v / A18v MM- kilpailut 2015 Ratamelonnan karsintajärjestelmä A23v / A18v MM- kilpailut 2015 Hyväksytty 5.3.2015 Kilpailu- ja valmennusvaliokunta 1. Tavoite Ratamelonnan alle 23 vuotiaiden ja alle 18 vuotiaiden edustusjoukkueen ensisijainen

Lisätiedot

Kokemuksia nopeuskestävyysharjoitteluntoteutuksesta: Kestävyysjuoksu, sprinttihiihto,vuoristo-olosuhteet

Kokemuksia nopeuskestävyysharjoitteluntoteutuksesta: Kestävyysjuoksu, sprinttihiihto,vuoristo-olosuhteet Kokemuksia nopeuskestävyysharjoitteluntoteutuksesta: Kestävyysjuoksu, sprinttihiihto,vuoristo-olosuhteet Nopeuskestävyysseminaari, Pajulahti 21.11.2010 Ismo Hämäläinen Nopeuskestävyyden merkitys Anaerobisen

Lisätiedot

VAMMAISRATSASTUS- VALMENNUS Lajiseminaari Aki Ylänne

VAMMAISRATSASTUS- VALMENNUS Lajiseminaari Aki Ylänne VAMMAISRATSASTUS- VALMENNUS 2013 Lajiseminaari 24.11.2013 Aki Ylänne 1 Tavoite: Ratsastajan ja ratsukon turvallinen ja laadukas kehittyminen urheilijan urapolun eri vaiheiden mukaan perustasolta kohti

Lisätiedot

Menestyvän huippu-urheilun seuranta ja arviointi. Jari Lämsä KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

Menestyvän huippu-urheilun seuranta ja arviointi. Jari Lämsä KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Menestyvän huippu-urheilun seuranta ja arviointi Jari Lämsä KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Teemat 1. Nexus seurannan ja arvioinnin verkosto 2. Menestyvän huippu-urheilun strategisten tavoitteiden

Lisätiedot

Jokaisella Suomalaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä niin halutessaan Suomi

Jokaisella Suomalaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä niin halutessaan Suomi Jokaisella Suomalaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä niin halutessaan Suomi Kiekko järjestelmä luo mahdollisuuden Suomi Kiekko - pelaajien

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Ajankohtaista loka- marraskuussa: Ilmoittaudu mukaan ratanuorten syysleirille! Sileän veden melonnan kilpalajien seuratoiminnan ja

Lisätiedot

Harjoittelun suunnittelu

Harjoittelun suunnittelu Harjoittelun suunnittelu Helsingin ja Uudenmaan Neuroyhdistys / Naisten kymppi 2017 (@jalosaur) Edupoli - Koulutettu hieroja (2015-2016) Trainer4You - Personal trainer (2015-2016) Fysioterapia AMK (2017-)

Lisätiedot

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Maailma on täynnä erilaisia polkuja Huipulle on monta erilaista tietä Huippu-urheiluikä ja sen merkitys harjoittelussa Monipuolinen liikunta Miksi?

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle Visio 2025 Rovaniemen Palloseuran juniorityön visiona kasvattaa systemaattisesti pelaajia omaan edustusjoukkueeseen ja kansainvälisille kentille alkaen vuodesta 2025 Vision toteuttamiseksi seura on luonut

Lisätiedot

KUORMITTUMINEN JA PALAUTUMINEN PALLOILULAJEISSA (kori-, lento- ja jalkapallo)

KUORMITTUMINEN JA PALAUTUMINEN PALLOILULAJEISSA (kori-, lento- ja jalkapallo) Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä KUORMITTUMINEN JA PALAUTUMINEN PALLOILULAJEISSA (kori-, lento- ja jalkapallo) Mikko Häyrinen Joukkueurheilun kehittäjä, KIHU www.kihu.fi TAUSTAA

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013 Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Tukiurheilijakysely Tarkoitus: Kerätä säännöllisesti tietoa OK:n ja PARA:n tukiurheilijoiden

Lisätiedot

Naisten maajoukkue. Analyysi kausi Suunnitelma kausi

Naisten maajoukkue. Analyysi kausi Suunnitelma kausi Naisten maajoukkue Analyysi kausi 2015 16 Suunnitelma kausi 2016 17 Rakenne Joukkue Leirityskalenteri Suunnittelu Tavoitteet kaudelle Toteutuma Testi- ja kilpailutulokset Analyysi Kohti Lahtea Joukkue

Lisätiedot

Valmennuksen palautekysely kevät KeU Hiihto, valmennustiimi

Valmennuksen palautekysely kevät KeU Hiihto, valmennustiimi Valmennuksen palautekysely kevät 2014 KeU Hiihto, valmennustiimi Valmennuksen palautekyselyn vastaajat Vastaajat 20 18 16 14 12 10 8 Vastaajat 6 4 2 0 Hiihtojaoston toiminnan arviointi yleisesti 20 18

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Valmentajakoulutus osaamistavoitteet Suunta Huipulle -kurssi Taso 2 Koulutuksen kokonaisuus Koulutuksen keskeiset teemat Oppimisen tukeminen Toiminnan

Lisätiedot

25.4.2013. Voiman testaaminen. Lihaskestävyyden testaus. Voiman lajit VOIMAN JA NOPEUDEN TESTAAMINEN SEKÄ SUORITUSTEKNIIKAN SEURANTA

25.4.2013. Voiman testaaminen. Lihaskestävyyden testaus. Voiman lajit VOIMAN JA NOPEUDEN TESTAAMINEN SEKÄ SUORITUSTEKNIIKAN SEURANTA Voiman testaaminen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä VOIMAN JA NOPEUDEN TESTAAMINEN SEKÄ SUORITUSTEKNIIKAN SEURANTA Voima on harjoittelulla helposti kehittyvä ominaisuus. Voima on

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos. Fyysisen harjoittelun opas

Espoon Urheilijat ry Judojaos. Fyysisen harjoittelun opas Espoon Urheilijat ry Judojaos Fyysisen harjoittelun opas 1 Sisällysluettelo 1 KUNNON HARJOITTAMINEN... 3 2 KESTÄVYYSHARJOITTELU... 4 2.1 PERUSKESTÄVYYS... 4 2.2 VAUHTIKESTÄVYYS... 4 2.3 MAKSIMIKESTÄVYYS...

Lisätiedot