Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2017"

Transkriptio

1 TIEDONHANKINTA Energia, ympäristö ja teknologia TILASTOKESKUS Puh Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004) Kerätyt tiedot ovat salassa pidettäviä Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2017 Yrityksen tiedot Yrityksen nimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Y-tunnus Liikevaihto 2016 ( ) Yhteyshenkilön tiedot Nimi Asema yrityksessä Sähköposti Puhelin Täyttöohjeet Täyttäkää yrityksen ja yhteyshenkilön tiedot. Lukekaa lomakkeella esitetyt määritelmät ja ohjeet. Vastatkaa kaikkiin kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan. Itseohjautuvana lomake ohittaa yrityksenne kannalta tarpeettomat kysymykset. Lisätietoja ja selvennyksiä voitte antaa lomakkeen lopussa olevaan kommenttikenttään.

2 1. Tietotekniikan käyttö 1.1 Kuinka suuri osa yrityksenne henkilöstöstä käyttää tietokonetta työssään? Vastatkaa vaihtoehtoisesti henkilöiden lukumäärä tai % - osuus. 2. Tietotekniikka-ammattilaiset ja -taidot 2.1 Onko yrityksenne omassa henkilökunnassa tietotekniikkaammattilaisia? Tietotekniikka-ammattilaisella tarkoitetaan henkilöä, jolle tietotekniikka on hänen päätyönsä. Hänen työnään on suunnitella, käyttää tai ylläpitää tietotekniikkaa, tietojärjestelmiä tai sovelluksia. 2.2 Tarjosiko yrityksenne koulutusta henkilöstönne tietotekniikkataitojen kehittämiseksi vuonna 2016? a. Koulutusta tietotekniikan ammattilaisille (vrt. määritelmä yllä) b. Koulutusta muulle henkilöstölle 2.3 Rekrytoiko tai yrittikö yrityksenne rekrytoida tietotekniikkaammattilaisia vuonna 2016? jos, siirry kohtaan Oliko yrityksessänne vuonna 2016 avoinna tietotekniikkaammattilaiselle tarkoitettua työpaikkaa, jota oli vaikea täyttää? 2.5 Tehtiinkö seuraavat tietotekniikkatoiminnot yrityksenne omalla työvoimalla / ulkopuolisella työvoimalla vuonna 2016? a. Tieto- ja viestintätekniikkaympäristön ylläpito (palvelimet, tietokoneet, tulostimet, verkot) Kokonaan tai pääosin omalla työvoimalla (ml. emo/ tytäryhtiöt) Kokonaan tai pääosin ulkopuolisella työvoimalla Ei koske yritystämme b. Toimisto-ohjelmien tuki (tekstinkäsittely/taulukkolaskentaohjelmat) c. Liiketoimintasovellusten/järjestelmien kehittäminen d. Liiketoimintasovellusten/järjestelmien tuki e. Web-ratkaisujen kehittäminen (kotisivut, verkkokaupparatkaisut) f. Web-ratkaisujen tuki (kotisivut, verkkokaupparatkaisut) g. Tietoturva (ohjelmat, palvelut)

3 3. Internetin käyttö 3.1 Onko yrityksellänne internet-yhteys? jos, siirry kohtaan Kuinka suuri osa yrityksenne henkilöstöstä käyttää tietokonetta työssään, josta on yhteys internetiin? Vastatkaa vaihtoehtoisesti henkilöiden lukumäärä tai % - osuus. Kiinteä internet-yhteys 3.3 Onko yrityksellänne kiinteä internet-yhteys? (esim. ADSL, kaapelimodeemi tai kuitutekniikkaan perustuva yhteys) jos, siirry kohtaan Kuinka nopea on yrityksenne nopn kiinteä internet-yhteys? (Yrityksen liittymän teoreettisen maksiminopeuden mukaan) a. Vähemmän kuin 2 Mbit/s b. Vähintään 2 Mbit/s mutta vähemmän kuin 10 Mbit/s c. Vähintään 10 Mbit/s mutta vähemmän kuin 30 Mbit/s d. Vähintään 30 Mbit/s mutta vähemmän kuin 100 Mbit/s e. 100 Mbit/s tai enemmän 3.5 Onko yrityksenne kiinteät internet-yhteydet yleensä riittäviä yrityksenne tarpsiin? Mobiilit internet-yhteydet työasioissa Mobiililla internet-yhteydellä työasioissa tarkoitetaan yrityksen maksamaa kannettavan laitteen käyttöä matkapuhelinverkon kautta. Kannettavia laittta ovat esim. älypuhelimet, taulutietokoneet ja kannettavat tietokoneet. 3.6 Käyttääkö yrityksenne mobiileja internet-yhteyksiä puhelimilla, taulutietokonlla tai kannettavilla laittlla? 3.7 Kuinka suurella osalla yrityksenne henkilöstöstä on yrityksen kannettava laite, jolla voi käyttää internetiä työasioissa matkapuhelinverkon kautta? Vastatkaa vaihtoehtoisesti henkilöiden lukumäärä tai % - osuus.

4 4. Verkkosivut 4.1 Onko yrityksellänne verkkosivut? Verkkosivuiksi lasketaan: Yrityksenne omat kotisivut. jos, siirry kohtaan 5 Yritysryhmänne sivut, joilla yrityksenne tai tuotteenne ovat edustettuina. Extranet-ratkaisut ja omat verkkokaupat. Kotisivuilla tarkoiteta esim. yrityksen yhteystietojen julkaisua erilaisilla yritys- ja osoitelistoilla. 4.2 Onko verkkosivuillanne seuraavia? a. Tuottden tai palveluiden kuvaus tai hintatiedot b. Tilausten tai varausten tekeminen, esim. ostoskori c. Asiakkaalla mahdollisuus tuottden tai palveluiden (räätälöintiin) muokkaamiseen d. Asiakkaalla mahdollisuus tilausten seurantaan e. Asiakkaalle personoitu sisältö verkkosivulla f. Linkit tai viittaukset yrityksen sosiaalisen median profiilhin g. Ilmoitukset avoimista työpaikoista tai hakemuksen jättömahdollisuus 5. Sosiaalinen media Sosiaalista mediaa käyttäväksi yritykseksi katsotaan sellainen, jolla on käyttäjäprofiili, käyttäjätili tai käyttölisenssi, riippuen sosiaalisen median vaatimuksista ja tyypistä. 5.1 Käyttääkö yrityksenne mitään seuraavista sosiaalisen median tyypstä? a. Yhtsöpalvelut (esim. Facebook, LinkedIn, Xing, Viadeo, Yammer, jne) b. Yrityksenne blogit tai mikroblogit (esim. Twitter, Present.ly, jne) c. Multimediasisällön jakaminen (esim. YouTube, Flickr, Picasa, Slideshare, jne) d. Wiki - pohjaiset tiedon jakamisen työkalut Seuraavaan kysymykseen 5.2 vastaavat vain ne, jotka vastasivat kohdasssa 5.1 johonkin, muuten siirtykää kysymykseen Käyttääkö yrityksenne sosiaalista mediaa seuraaviin tarkoituksiin? a. Yrityksenne imagon kehittäminen tai tuottden markkinointi b. Asiakkaiden mielipitden, arviointien ja kysymysten vastaanottaminen tai niihin vastaaminen c. Asiakkaiden osallistaminen tuottden ja palveluiden kehittämiseen tai innovointiin d. Yhtstyö liikekumppanden tai muiden organisaatioiden kanssa e. Rekrytointi f. Näkemysten, mielipitden tai tiedon jakaminen yrityksen sisällä

5 6. Pilvipalvelut Pilvipalveluilla tarkoitetaan niitä tietotekniikkapalveluita, joita käytetään verkkopalveluina internetissä (ml. VPN). Palvelut voivat olla esim. sovelluksia, laskentaresursseja, tai tallennustilaa; jossa palvelulla on kaikki seuraavat ominaisuudet: tuotetaan palveluntarjoajan palvelimilta on helposti skaalautuva tarpeen mukaan (esim. käyttäjien määrä, tallennuskapasiteetti) voidaan käyttää itsepalveluna (ainakin palvelun ensimmäisen käyttöönoton jälkeen) maksetaan käytön mukaan (esim. käyttäjien määrä tai käyttökapasiteetti) 6.1 Ostaako yrityksenne mitään pilvipalveluja? (huom. pilvipalvelun määritelmä yllä, vain maksulliset palvelut huomioidaan) jos, siirry kohtaan Ostaako yrityksenne mitään seuraavista pilvipalveluista? (huom. pilvipalvelun määritelmä yllä, vain maksulliset palvelut huomioidaan) a. Sähköposti (pilvipalveluna) b. Toimisto-ohjelmat (pilvipalveluna) c. Yrityksen tietokantojen ylläpito (pilvipalveluna) d. Tiedostojen tallennus (pilvipalveluna) e. Kirjanpitosovellukset (pilvipalveluna) f. Asiakkuudenhallinta (CRM) (pilvipalveluna) g. Laskentatehoa yrityksen käyttämien sovellusten ajamiseen (pilvipalveluna) 6.3 Ostaako yrityksenne pilvipalveluja, jotka toimitetaan? (huom. pilvipalvelun määritelmä yllä, vain maksulliset palvelut huomioidaan) a. Palveluntuottajan palvelimilta, jotka ovat jaetussa käytössä (Palveluntuottajalla on usta asiakkaita samalla pilvipalvelimilla) b. Palveluntuottajan palvelimilta, jotka on varattu vain yrityksenne käyttöön 7. Automaattinen tiedon jakaminen yrityksen sisällä 7.1 Onko yrityksenne käytössä toiminnanohjausjärjestelmä (ERPohjelmisto? ERP:llä tarkoitetaan yrityksen toimintojen hallintaa sellaisen tietokoneohjelmiston avulla, jolla integroidaan valikoima toimintoja toisiinsa. 7.2 Onko yrityksenne käytössä ohjelmisto (CRM) asiakastiedon hallinnointiin seuraavissa tarkoituksissa? a. Asiakastietojen hankinta, tallentaminen ja jakaminen käytettäväksi muualla yrityksessänne b. Asiakastietojen analysointi markkinointitarkoituksiin (esim. hinnanasetanta, myynninedistäminen, jakelukanavat, jne)

6 8. Tiedon jakaminen toimitusketjussa Sähköisellä tiedonjakamisella toimitusketjussa tarkoitetaan kaikkea tavarantoimittajien ja asiakkaiden välillä tietokoneverkoissa (ml. internet) tapahtuvaa tiedonvaihtoa, jonka tarkoituksena on koordinoida tai hallita tuottden ja palveluiden saatavuutta ja toimitusta toimitusketjun eri tasolla. Vaihdettava tieto voi koskea esim. kysyntäennustta, varastotasoja, tuotantosuunnitelmia, toimitusten etenemistä tai tuotesuunnittelun tietoja. 8.1 Jakaako yrityksenne sähköisesti tietoa toimitusketjun hallitsemiseksi tavarantoimittajien tai asiakkaiden kanssa? (esim. kysyntäennusteet, varastotasot, tuotantosuunnitelmat, toimitusten eteneminen) jos, siirry kohtaan Kuinka yrityksenne jakaa tietoa sähköisesti toimitusketjussa? a. WEB-portaali (pääsy rajoitettu tietyille asiakkaille tai tavarantoimittajille) b. Automatisoitu tiedonvaihto (esim. EDI/OVT, EDIFACT, XML/EDI) c. Muu, esim. sähköposti 9. RFID RFID (Radio Frequency Identification) on ylsnimitys radiotaajuuksilla toimiville etätunnistustekniikoille. Sitä käytetään esim. henkilötunnistukseen, kulunvalvontaan, kuljetusten seurantaan, käyttöomaisuuden seurantaan tai tuottden tunnistukseen. 9.1 Käyttääkö yrityksenne RFID-tekniikkaa seuraaviin tarkoituksiin? a. Henkilötunnistukseen tai kulunvalvontaan b. Tuottden valmistukseen tai palveluiden tuottamiseen (esim. teollisen tuotannon seuranta ja ohjaus, toimitusketjun, varaston, huollon ja kuljetusten seuranta, käyttöomaisuuden hallinta, seuranta ja ylläpito) c. Tuottden tunnistamiseen (esim. aitouden tunnistaminen, varashälytykset, tuotnformaatio)

7 10. Sähköinen kauppa Sähköisellä kaupalla tarkoitetaan tietokoneverkossa suoritettavia tavaroiden ja palveluiden tilauksia. Maksu- ja toimitustavalla ole merkitystä. Sähköistä kauppaa käydään internet-sivujen tai erillisten sovellusten kautta (verkkokauppa kohta 10-A) tai yritysten välisenä sähköisenä tiedonsiirtona (EDI, kohta 10-B). Vastatkaa siten, että sähköisen kaupan arvoa koskevissa kysymyksissä synny kaksoislaskentaa verkko- ja EDI-kaupassa. 10 A Verkkokauppa yrityksenne myynnissä Verkkokaupaksi lasketaan internet-tilaukset, jotka on tehty: Yrityksen omassa verkkokaupassa. Yrityksen verkkosivuilla olevalle sähköiselle lomakkeelle. Yrityksen Extranetissä. Sähköisellä markkinapaikalla. Mobiililaittden sovelluksilla. Sähköpostilla tehdyt tilaukset vät ole verkkokauppaa Vastaanottiko yrityksenne tuottden tai palveluiden internet-tilauksia vuonna 2016? jos, siirry kohtaan Kuinka suuri oli internet-tilausten osuus vuoden 2016 liikevaihdosta? Vastatkaa vain toiseen kohdista a tai b. a. Internet-myynnin arvo 2016 / b. Arvio osuutena liikevaihdosta / % 10.3 Minkä kanavien kautta yrityksenne otti vastaan tuottden tai palveluiden internet-tilauksia vuonna 2016? a. Yrityksenne omilta verkkosivuilta tai sovelluksista b. Sähköisiltä markkinapaikoilta, joilla useat yritykset myyvät tuotttaan (Booking, ebay, Amazon, Amazon Business, Alibaba, Rakuten, jne) Seuraavaan kysymykseen 10.4 vastaavat vain ne, jotka vastasivat edelliseen kysymykseen 10.3 molempiin, muuten siirtykää kysymykseen Arvioikaa yrityksenne verkkokaupan arvon jakautuminen seuraavien kanavien kautta saamiinne verkkokaupan tilauksiin vuonna a. Tilaukset yrityksenne omien verkkosivujen tai sovellusten kautta b. Tilaukset sähköisiltä markkinapaikoilta, joilla useat yritykset myyvät tuotttaan (Booking, ebay, Amazon, Amazon Business, Alibaba, Rakuten, jne) Yhteensä 10.5 Arvioikaa yrityksenne verkkokaupan arvon jakautuminen seuraaville asiakasryhmille vuonna a. Yritykset ja julkinen sektori b. Kotitaloudet Yhteensä

8 10.6 Arvioikaa yrityksenne verkkokaupan arvon jakautuminen seuraavien tuottden tai palveluiden myyntiin vuonna a. Tavarat, aineelliset hyödykkeet (tilataan internetissä, toimitetaan myöhemmin) b. Sähköiset tuotteet (ladataan/tallennetaan tai käytetään internetissä) c. Palvelut (tilataan internetissä, käytetään myöhemmin, esim. majoitus, matkat, pääsyliput) Yhteensä 10.7 Saiko yrityksenne tilauksia verkkokaupalla seuraavilta alulta vuonna 2016? a. Suomi b. Muut EU-maat c. Muut maat Seuraavaan kysymyksen 10.8 vastaavat vain ne, jotka vastasivat edellisessä kysymyksessä 10.7 vähintään kahteen kohtaan, muuten siirtykää kysymykseen Arvioikaa yrityksenne verkkokaupan arvon jakautuminen seuraavilta alulta saatuihin tilauksiin vuonna a. Suomi b. Muut EU-maat c. Muut maat Yhteensä Seuraavaan kysymykseen 10.9 vastaavat vain ne, jotka vastasivat kysymyksen 10.7 kohtaan b), muuten siirtykää kohtaan Oliko yrityksellänne seuraavia ongelmia verkkokaupassa myydessään muihin EU-maihin vuonna 2016? a. Tuottden toimitusten tai palautusten korkeat kustannukset myydessä muihin EU-maihin b. Vaikeudet valitusten ja kiistojen ratkaisemisessa myydessä muihin EU-maihin c. Tuotemerkintöjen mukauttaminen muita EU-maita varten d. Kieliongelmat muiden EU-maiden asiakkaiden kanssa e. Kumppanden asettamat rajoitukset myynnissä joihinkin EU-maihin

9 10 B Sähköinen kauppa yrityksen myynnissä automaattisen tiedonsiirron välityksellä (EDI) Sähköinen tiedonsiirto, EDI (Electronic Data Interchange) on standardoitu tekniikka, jossa yrityksen tietojärjestelmässä sijaitsevista tiedoista tuotetaan määrämuotoinen tietovirta, joka välitetään sähköisesti vastaanottavaan yritykseen ja on siellä automaattisesti jatkokäsiteltävissä, esim. tilaus, lasku, tulliasiakirja, rahtikirja, jne. Suomessa usn käytetetään termejä EDI/OVT, esimerkkejä EDI:stä ovat EDIFACT, ODETTE, XML/EDI. EDIFACT on YK:n sanomastandardi, XML/EDI:llä tarkoitetaan XML-standardin käyttöä yritysten välisessä tiedonsiirrossa, mm. xcbl, RosettaNet, PapiNet, ebxml Ottiko yrityksenne tilauksia vastaan EDI:llä vuonna 2016? (yrityksenne myyntitilaukset) jos, siirry kohtaan Kuinka suuri oli EDI:n välityksellä saamienne tilausten osuus vuoden 2016 liikevaihdosta? Vastatkaa vain toiseen kohdista a tai b. a. EDI-kaupan arvo 2016 / b. Arvio osuutena liikevaihdosta / % Ottiko yrityksenne vastaan tilauksia EDI:n välityksellä seuraavilta alulta vuonna 2016? a. Suomi b. Muut EU-maat c. Muut maat 11. Tietokoneohjelmien valmistus omaan käyttöön Tässä mitataan niitä tietotekniikkainvestointeja, jotka syntyvät omaan käyttöön tarkoitettujen tietokoneohjelmien valmistamiseen käytetyn oman henkilökunnan kehittämis- ja valmistustyön kustannuksista. Laskekaa vain yrityksenne oman henkilökunnan suorittama työ. Sitä osaa työstä, joka on ulkoistettu tai konsernin muiden yritysten suorittamaa, lasketa tähän. Yrityksenne suorittama työ konsernin muille yritykselle lasketaan tähän siltä osin kun se on tehty veloituksetta Oliko yrityksellänne omaa henkilökuntaa, joka kehitti tai valmisti tietokoneohjelmia yrityksenne omaan käyttöön vuonna 2016? jos, jättäkää vastaamatta kohtaan Arvioikaa yrityksenne omaan käyttöön tarkoitettujen tietokoneohjelmien kehittämiseen ja valmistamiseen käytettyjen oman henkilöstön henkilötyövuosien määrä vuonna henkilötyövuosi (htv) = 1 kokoaikaisen henkilön työpanos / 1 vuosi. Ilmoittakaa henkilötyövuosien määrä 1 desimaalin tarkkuudella.

10 12. Kommentteja Lisätietoja ja selvennyksiä antaessanne, merkitkää kysymyksen numero.

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2015

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2015 Tiedonhankinta Yritys- ja ympäristöainstot 00022 TILASTOKESKUS Puh. 029 551 1000 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004) mukaan salassapidettäviä

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2018

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2018 TIEDONHANKINTA Energia, ympäristö ja teknologia 00022 TILASTOKESKUS tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Puh 029 551 1000 Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004) Kerätyt tiedot ovat salassa

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2016

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2016 TIEDONHANKINTA Yritys-, ympäristö- ja teknologia-ainstot 00022 TILASTOKESKUS Puh. 029 551 1000 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004). Kerätyt tiedot

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2014 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2014 -kysely Tiedonhankinta Yritys- ja ympäristöainstot 00022 TILASTOKESKUS Puh. 09 17341, Faksi 09 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004) mukaan salassapidettäviä

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2013 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2013 -kysely Tiedonhankinta Yritys- ja ympäristöainstot 00022 TILASTOKESKUS Puh. 09 17341, Faksi 09 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004) mukaan salassapidettäviä

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2009 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2009 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2012 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2012 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2011 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2011 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2009 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2009 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2007 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2007 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2010 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2010 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2008 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2008 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2010 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2010 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2007 -kysely

Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä 2007 -kysely Yritysten rakenteet Tiede, teknologia ja tietoyhtskunta 00022 TILASTOKESKUS Puh. (09) 17341, Faksi (09) 1734 2465 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tällä lomakkeella kerätyt tiedot ovat tilastolain (280/2004)

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2009

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2009 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2009 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2009 Kotisivut 76 prosentilla yrityksistä Internet kotisivut oli käytössä 76 prosentilla yrityksistä keväällä 2009. Suuremmissa

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2012

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2012 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2012 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2012 Mobiilit Internet-yhteydet ahkerassa käytössä yrityksissä Mobiilit Internet-yhteydet ovat käytössä hyvin yleisesti vähintään

Lisätiedot

ICT-paneeli. Aineistokuvaus

ICT-paneeli. Aineistokuvaus Aineistokuvaus ICT-paneeli Sisältökuvaus ICT-paneeli vuosilta 2001-2010 on tutkimuskäyttöön tarkoitettu aikasarja, johon on koottu Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä -kyselyiden tietoja EU-hankkeen

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 017 Alueraportti, 1 Pk-yritysbarometri, syksy 017 alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 1 7 7 61 61 Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2010

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2010 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2010 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2010 Mobiili laajakaistayhteys käytössä 68 prosentilla yrityksistä Mobiili laajakaistainen Internet-yhteys oli käytössä 68 prosentilla

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2017

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2017 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2017 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2017 Sosiaalinen media laajasti yritysten käytössä Sosiaalista mediaa käyttää jo 63 prosenttia yrityksistä. Sosiaalista mediaa

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

rakennetaan strategisesti kohdistetuilla ITC-ratkaisuilla?

rakennetaan strategisesti kohdistetuilla ITC-ratkaisuilla? Miten ylivoimaa i rakennetaan strategisesti i kohdistetuilla ITC-ratkaisuilla? Toimitusjohtaja it j Sami Ensio, Innofactor Oy Miten ylivoimaa rakennetaan strategisesti kohdistetuilla ICT- ratkaisuilla

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Seuturaportti, Päijät-Häme 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=9 7 Päijät-Häme, n=1 19 Lahti, n=1 19 5 15 5 : Suhdannenäkymät osatekijöittäin

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2019

Pk-yritysbarometri, syksy 2019 Pk-yritysbarometri, syksy 219 Seuturaportti, Kainuu 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=6119 Kainuu, n=3-3 Kajaani, n= Kehys-Kainuu, n=26-1 -2-1 - - 1 2: Suhdannenäkymät

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2019

Pk-yritysbarometri, syksy 2019 Pk-yritysbarometri, syksy 219 Seuturaportti, Etelä-Karjala 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=6119 Etelä-Karjala, n=126 Imatra, n= -2 Lappeenranta, n=82 8 - -2 2 6 8 12

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2019

Pk-yritysbarometri, syksy 2019 Pk-yritysbarometri, syksy 19 Seuturaportti, Etelä-Savo 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=119 Etelä-Savo, n=1 Mikkeli, n=1 9 Savonlinna, n= 1 Pieksämäki, n=3 1 : Suhdannenäkymät

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 21 Seuturaportti, Etelä-Karjala 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=429 27 Etelä-Karjala, n=75 1 Imatra, n=24 5 Lappeenranta, n=51 23 5 1 15 2

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2019

Pk-yritysbarometri, syksy 2019 Pk-yritysbarometri, syksy 19 Seuturaportti, Varsinais-Suomi 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=6119 Varsinais-Suomi, n=469 Loimaa, n=32 Salo, n=63 Turku, n=6 12 12 Turunmaa,

Lisätiedot

Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä. Aki Antman / Sulava Oy

Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä. Aki Antman / Sulava Oy Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä Aki Antman / Sulava Oy Vapaa-ajalla kaikki palvelut käytössä Sovellukset ladataan kaikille päätelaitteille Palvelut vapaasti käytössä tarpeen

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2019

Pk-yritysbarometri, syksy 2019 Pk-yritysbarometri, syksy 219 Seuturaportti, Pohjois-Savo 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=119 Pohjois-Savo, n= Koillis-Savo, n=2-1 Kuopion seutu, n=11 Sisä-Savo, n=1

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 21 Seuturaportti, Pohjois-Karjala 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=429 2 Pohjois-Karjala, n=14 24 Joensuun seutu, n=1 19 Keski-Karjala, n=1

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 218 Seuturaportti, Kanta-Häme 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=29 2 Kanta-Häme, n=22 21 Forssan seutu, n= 1 Hämeenlinnan seutu, n=19 2 HyRi-alue,

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Seuturaportti, Pirkanmaa 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n= Pirkanmaa, n= Etelä-Pirkanmaa, n= 1 Lounais-Pirkanmaa, n=1 Luoteis-Pirkanmaa, n=

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy Seuturaportti, Varsinais-Suomi.9. 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=629 27 Varsinais-Suomi, n=336 31 Loimaa, n=22 Salo, n=2 2 Turku, n= 3 Turunmaa,

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Seuturaportti, Uusimaa 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n= Uusimaa, n= Itä-Uusimaa, n= Kuuma-kunnat, n=1 Länsi-Uusimaa, n=1 HyRi-alue, n= Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 21 Seuturaportti, Pohjois-Savo 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=29 27 Pohjois-Savo, n=231 2 Koillis-Savo, n=9 22 Kuopion seutu, n=9 3 Sisä-Savo,

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 21 Seuturaportti, Kalajokilaakso 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=2 2 Kalajokilaakso, n=2 11 Kaustisen seutu, n=31 1 Kokkolan seutu, n= Keski-Pohjanmaa,

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2011

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2011 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2011 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2011 Avoimen lähdekoodin ohjelmia käytössä 79 prosentilla yrityksistä Avoimen lähdekoodin ohjelmia on käytössä hyvin yleisesti

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2008

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2008 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2008 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2008 Liiketoiminnan sähköistyminen Asiakkuuden hallinnan järjestelmä prosentilla yrityksistä Asiakkuuden hallintaan tarkoitettu

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Seuturaportti, Pohjanmaa..1 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=2 2 Pohjanmaa, n=1 2 Kyrönmaan seutu, n=23 Pietarsaaren seutu, n=1 25 Suupohjan

Lisätiedot

Pk-yrittäjien tunnelmia Nurmes

Pk-yrittäjien tunnelmia Nurmes Pk-yrittäjien tunnelmia 16.5.016 Nurmes Työllisten määrän muutos erikokoisissa yrityksissä vuosina 001 01 56000 46000 36000 43698 Lisäys yhteensä 108 886 - suuryritykset 7 164 - pk-yritykset 100 7 6000

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 218 Seuturaportti, Pohjois-Pohjanmaa 1: Suhdannenäkymät lähimmän vuoden aikana (saldoluku %) KOKO MAA, n=429 Pohjois-Pohjanmaa, n=2 Koillismaa, n=1 Nivala-Haapajärvi, n=22 Oulu,

Lisätiedot

Severa 3 ominaisuudet

Severa 3 ominaisuudet Severa 3 ominaisuudet Halusimme ennen kaikkea Internet-pohjaisen ja helppokäyttöisen järjestelmän. Tarvitsimme myös hyviä raportointiominaisuuksia, jotta voisimme tehostaa päivittäisiä toimintojamme. Severan

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2014

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2014 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2014 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2014 Puolet yrityksistä käyttää pilvipalveluja Maksullisia pilvipalveluja käyttää 51 prosenttia yrityksistä. Yleisimmin yritykset

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 0 1 4 7 62 69 Uusimaa 2 2: Henkilökunnan määrän muutosodotukset seuraavan

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2018

Pk-yritysbarometri, syksy 2018 Pk-yritysbarometri, syksy 1 Alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 3 1 7 1 1 1 0 62 2 Pk-yritysbarometri, syksy 1 alueraportti, 2: Henkilökunnan

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Kainuu

Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Kainuu Pk-yritysbarometri, syksy 216 Alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus 8 7 Rakentaminen Kauppa 14 1 16 16 Palvelut 9 61 Muut 1 3 1 2 3 4 6 7 Lähde: Pk-yritysbarometri, syksy 216

Lisätiedot

Paikoillenne, valmiit, lähetetty!

Paikoillenne, valmiit, lähetetty! Paikoillenne, valmiit, lähetetty! Toimitusketjun hallinta Logistiikka ei ole pelkästään tavaran siirtämistä ja säilyttämistä, vaan se on keskeinen osa laadukasta palvelua ja tehokasta toimitusketjua Logistiikkayritysten

Lisätiedot

Tutkimus ja kehittäminen vuonna 2016

Tutkimus ja kehittäminen vuonna 2016 TIEDONHANKINTA Energia, ympäristö ja teknologia 00022 TILASTOKESKUS Puh. 029 551 1000 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004). Tutkimus ja kehittäminen

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 17 Alueraportti, 1 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 1 7 7 1 1 Lähde: Pk-yritysbarometri, syksy 17 : Henkilökunnan määrän muutosodotukset

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 7 Alueraportti, Pk-yritysbarometri, syksy 7 alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 7 9 7 9 Lähde: Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Helsinki

Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Helsinki Pk-yritysbarometri, syksy 216 Alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus 4 7 Rakentaminen Kauppa 13 1 1 16 Palvelut 61 68 Muut 1 2 3 4 6 7 8 Koko Uusimaa, sisältäen Helsingin 2 2:

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Pk-yritysbarometri, syksy alueraportti, Keski-Pohjanmaan.9. : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 7 Alueraportti, Pk-yritysbarometri, syksy 7 alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 4 7 Uusimaa Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen. Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business

Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen. Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business Google yritysratkaisut motivointia tehokkuuteen Juha Elonen, kehitysjohtaja, DNA Business Tietomäärän räjähdysmäinen kasvu Sosiaalinen media Pilvilaskenta ja pilvipalvelut Luonnolliset käyttöliittymät

Lisätiedot

Ekosysteemipalveluista työtä ICT-osaajille. Keskustelutilaisuus 13.10.2014 Hanna Laurell, Johanna Kinnunen

Ekosysteemipalveluista työtä ICT-osaajille. Keskustelutilaisuus 13.10.2014 Hanna Laurell, Johanna Kinnunen Ekosysteemipalveluista työtä ICT-osaajille Keskustelutilaisuus 13.10.2014 Hanna Laurell, Johanna Kinnunen Ekosysteemipalvelut -Elävän luonnon ihmiselle tuottamia hyötyjä ja palveluja- Ekosysteemipalvelujen

Lisätiedot

Loogisempaa sisälogistiikkaa: tuotteiden yksilöinti ja tuotetietojen hallinta verkkokaupassa

Loogisempaa sisälogistiikkaa: tuotteiden yksilöinti ja tuotetietojen hallinta verkkokaupassa Loogisempaa sisälogistiikkaa: tuotteiden yksilöinti ja tuotetietojen hallinta verkkokaupassa Tomi-Pekka Juha, Sector Manager, GS1 Finland Oy 08.10.2015 Sisältö GS1 Finland GS1 ja verkkokauppa GS1 järjestelmä

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2018

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2018 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 018 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 018 Viidennes yrityksistä hyödyntänyt big dataa Big dataa on käyttänyt hyväksi 19 prosenttia yrityksistä. Suurista yrityksistä

Lisätiedot

TILASTOLIITELOMAKE. Yritysten rakennetilasto, YRITYKSEN TIEDOT Kauppa ja muut palvelutoimialat

TILASTOLIITELOMAKE. Yritysten rakennetilasto, YRITYKSEN TIEDOT Kauppa ja muut palvelutoimialat Tiedonhankinta PL 6B 00022 TILASTOKESKUS Puhelin (09)17341 TILASTOLIITELOMAKE Yritysten rakennetilasto, YRITYKSEN TIEDOT Kauppa ja muut palvelutoimialat TILKES 2012 Yrityksen nimi ja postiosoite: Lakisääteinen

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2015

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2015 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2015 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2015 Pilvipalveluiden käyttö yleistyy yrityksissä Maksullisia pilvipalveluja käyttää 53 prosenttia yrityksistä. Julkista pilveä

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Integraation tavoitteita Lähtökohta Web-palvelut Asiakasrekisteri ERP, Tuotannon ohjaus Tuotanto Myynti Intranet Extranet? CRM Johdon tuki Henkilöstö Kirjanpito Palkanlaskenta

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Kanta-Häme

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Kanta-Häme Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa 7 7 Palvelut 7 Muut 7 Lähde: Pk-yritysbarometri, syksy Pk-yritysbarometri, syksy alueraportti,

Lisätiedot

Tietosuojakäytäntö Affordia Oy:ssä v

Tietosuojakäytäntö Affordia Oy:ssä v 2018 Affordia Oy:ssä v. 1.0.0 TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ AFFORDIA OY:SSÄ MIKKO RAASSINA TUULIA RAASSINA AFFORDIA OY Notkolantie 24, 88210 SUHMURA Sisällys 1. Affordia Oy:ssä... 3 1.1 Rekisterinpitäjä... 3 1.2

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, kevät 2019

Pk-yritysbarometri, kevät 2019 Pk-yritysbarometri, kevät 219 Alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 2 1 7 7 14 14 1 15 65 6 2: Henkilökunnan määrän muutosodotukset seuraavan

Lisätiedot

Helppo ottaa käyttöön, helppo käyttää Basware Virtual Printer

Helppo ottaa käyttöön, helppo käyttää Basware Virtual Printer Helppo ottaa käyttöön, helppo käyttää Basware Virtual Printer Hannu Katila, Marketing Manager Basware Experience User Forum Collaborate. Innovate. Succeed. Australia Denmark Finland France Germany Netherlands

Lisätiedot

Sähköinen työpöytä. Millainen se oikein on? Kuka sitä (haluaa) käyttää? Aki Antman Sulava Oy 13.10.2011

Sähköinen työpöytä. Millainen se oikein on? Kuka sitä (haluaa) käyttää? Aki Antman Sulava Oy 13.10.2011 Sähköinen työpöytä Millainen se oikein on? Kuka sitä (haluaa) käyttää? Aki Antman Sulava Oy 13.10.2011 Agenda Alkusanat ja puhujan lyhyt esittely Mikä on (tulevaisuuden) sähköinen työpöytä? Miten sähköinen

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Helsinki

Pk-yritysbarometri, syksy Alueraportti, Helsinki Pk-yritysbarometri, syksy 05 Alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa 5 5 Palvelut 0 7 Muut 0 0 0 0 0 50 0 70 0 Koko Uusimaa, sisältäen Helsingin Lähde: Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Ajankohtaisfoorumi, Tallinnan asiakaspäivät 10.-11.5.2012 Joonas Korhonen LOGISTIIKKA-ALAN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT SUOMESSA. Page 1

Ajankohtaisfoorumi, Tallinnan asiakaspäivät 10.-11.5.2012 Joonas Korhonen LOGISTIIKKA-ALAN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT SUOMESSA. Page 1 Ajankohtaisfoorumi, Tallinnan asiakaspäivät 10.-11.5.2012 Joonas Korhonen LOGISTIIKKA-ALAN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT SUOMESSA Page 1 Logistiikka-alan tulevaisuuden näkymät Suomessa Tavoitteena sähköinen toimintatapa

Lisätiedot

Milloin kannattaa käyttää XML:ää CASE: VR - e-cargo

Milloin kannattaa käyttää XML:ää CASE: VR - e-cargo Milloin kannattaa käyttää XML:ää CASE: VR - e-cargo ebusiness Forum Kouvola, 3.10.2002 25.9.2002, Ina Mickelsson, EDI Management sivu 1 E-Cargo Esityksen sisältö: hankkeen taustat ja tavoitteet hankkeen

Lisätiedot

Vine Osoitepalvelu. Smartphone Solutions Oy

Vine Osoitepalvelu. Smartphone Solutions Oy Vine Osoitepalvelu Smartphone Solutions Oy Vine Osoitepalvelun taustaa Tyypillisiä tarpeita hankkia Vine Osoitepalvelu Halutaan lisää päättäjätason kontakteja nykyiseen markkinointirekisteriin Tietojen

Lisätiedot

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry 1 Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry Rauman Yrittäjät Yrittäjän asialla, paikallisesti 2 Rauman

Lisätiedot

GS1 Golli modernisoi pk-yritysten tilaustoimitusketjun. Mikko Luokkamäki, GS1 Finland Oy

GS1 Golli modernisoi pk-yritysten tilaustoimitusketjun. Mikko Luokkamäki, GS1 Finland Oy GS1 Golli modernisoi pk-yritysten tilaustoimitusketjun Mikko Luokkamäki, GS1 Finland Oy 19.2.2016 Globaali kattavuus, paikallinen läsnäolo 111 maaorganisaatiota 150 maata toiminnan piirissä Noin 2 miljoonaa

Lisätiedot

Julkisen sektorin tutkimus ja kehittäminen vuonna 2017

Julkisen sektorin tutkimus ja kehittäminen vuonna 2017 TIEDONHANKINTA Energia, ympäristö ja teknologia 00022 TILASTOKESKUS Puh. 029 551 1000 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004). Julkisen sektorin tutkimus

Lisätiedot

Pilvipalvelujen tietoturvasta

Pilvipalvelujen tietoturvasta Pilvipalvelujen tietoturvasta It-palveluiden tilaisuus 20.3.2015 Matti Levänen Mitä pilvipalvelut ovat? Pilvipalvelu on toimintamalli, jolla tarjotaan helposti käyttöön otettavaa ja skaalautuvaa tietotekniikkaresurssia.

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 7.11.2013 Satu Norema Sovelluskonsultti ProCountor International Oy Esityksen sisältö Sähköinen taloushallinto Verkkokaupan liittäminen

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen Pk-yritysbarometri, syksy 2015 Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen 1 Liikevaihto nyt verrattuna edelliseen 12 kk takaiseen tilanteeseen, kaikki toimialat 60 50 40 30 20 10

Lisätiedot

Tutkimus ja kehittäminen vuonna 2015

Tutkimus ja kehittäminen vuonna 2015 TIEDONHANKINTA Yritys-, ympäristö- ja teknologia-aineistot 00022 TILASTOKESKUS Puh. 029 551 1000 tiede.teknologia@tilastokeskus.fi Tiedonantovelvollisuus perustuu tilastolakiin (280/2004). Tutkimus ja

Lisätiedot

# D I G I T I E

# D I G I T I E A S I A K A S S U H T E I D E N Y L L Ä P I T O 1 2. 4. 2 0 1 9 # D I G I T I E S Ä H K Ö I N E N L I I K E T O I M I N T A S U O M I O Y K I R S I M I K K O L A Klo 9 9:45 Asiakassuhteiden ja asiakastiedon

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

YouTube videonjakopalvelu

YouTube videonjakopalvelu YouTube videonjakopalvelu DigiReWork 12.12.2017 Nina Thomenius Työpajan sisältö Mitä ovat videonjakopalvelut, mihin niitä käytetään YouTube ja sen ominaisuudet Bränditilin luominen yritykselle & ylläpito-oikeudet

Lisätiedot

Juha Peltomäki JAMK/Teknologia

Juha Peltomäki JAMK/Teknologia Juha Peltomäki JAMK/Teknologia Web vuonna 2009 Web on nyt n. 18 vuotta vanha ilmiö Muistatteko Internet-kuplan vuonna 2000? Internetin kaupallistuminen käynnistyi vuonna 1996 (ebay ja Amazon) Amazon saavutti

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2013

Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2013 Tiede, teknologia ja tietoyhteiskunta 2013 Tietotekniikan käyttö yrityksissä 2013 Sosiaalinen media ahkerassa käytössä yrityksissä Sosiaalista mediaa käyttää 38 prosenttia yrityksistä. Yleisimmin ne käyttävät

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, kevät Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa

Pk-yritysbarometri, kevät Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Pk-yritysbarometri, kevät 2 Alueraportti, : Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus 7 7 Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 2 2 4 7 2 2: Henkilökunnan määrän muutosodotukset seuraavan vuoden aikana,

Lisätiedot

Kuljetustilaukset sähköisesti

Kuljetustilaukset sähköisesti Kuljetustilaukset sähköisesti Miksi sähköinen kuljetustilaus? Virheet vähenevät Täydelliset tiedot koko kuljetusketjun ajan -> ei virheitä kuljetussuunnittelussa Oikea määrä kuljetuskapasiteettia oikeaan

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

mahdollisuuksia paikallisyhdistyksille Suomen omaishoitajien verkosto 26.10.2011

mahdollisuuksia paikallisyhdistyksille Suomen omaishoitajien verkosto 26.10.2011 Sosiaalinen media mahdollisuuksia paikallisyhdistyksille Suomen omaishoitajien verkosto 26.10.2011 1 Sosiaalisen median määrittely Sosiaalinen media on tietoverkkoja ja tietotekniikkaa hyödyntävä viestinnän

Lisätiedot

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

ERP auttaa kustannustehokkuuteen 2009

ERP auttaa kustannustehokkuuteen 2009 ERP auttaa kustannustehokkuuteen 2009 18.3.2009 Martti From TIEKE TIEKEn visio, strategia ja strategiset tavoitteet Suomi kilpailukykyiseksi ja ihmisläheiseksi tietoyhteiskunnaksi Missio Kansalaiset Strategia

Lisätiedot

Euroopan pk-yritysviikko tilaisuudet Pirkanmaalla 24.5-2.6.2010

Euroopan pk-yritysviikko tilaisuudet Pirkanmaalla 24.5-2.6.2010 Euroopan pk-yritysviikko tilaisuudet Pirkanmaalla 24.5-2.6.2010 Pirkanmaan Buusti kehitystoimintaa pk-yrityksille Perusajatus Ei kilpaile olemassa olevien palveluiden kanssa, vaan täydentää ja ohjaa muidenkin

Lisätiedot

Intro sähköiseen liiketoimintaan www.liiketoiminta.info/lumo

Intro sähköiseen liiketoimintaan www.liiketoiminta.info/lumo SIVU 1 Intro sähköiseen liiketoimintaan www.liiketoiminta.info/lumo Sähköisen liiketoiminnan koulutuskokonaisuus 1. Päivä / Kirsi Mikkola SIVU 2 Koulutuspäivän tavoite Koulutuspäivän tavoitteena on luoda

Lisätiedot

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 340110 TIETOTEKNIIKKA TUTUKSI JATKOKURSSI SENIORIT C ma 13.00-15.15 7.1.2013-11.2.2013, 18 oppituntia Varttuneen aikuisen kattava tietokonekurssi, jolla

Lisätiedot

Wiki korvaa intranetin. Olli Aro 3.6.2010

Wiki korvaa intranetin. Olli Aro 3.6.2010 Wiki korvaa intranetin Olli Aro 3.6.2010 Olli Aro Metsäteollisuuden myynti- ja markkinointitoimia 15 v B2B integraatioita 8 v Verkkopalveluita 7 kk Kehittämiskonsulttina Harrastuksina Talvella hiihto ja

Lisätiedot

Kuntalaisten palaute haltuun

Kuntalaisten palaute haltuun Kuntalaisten palaute haltuun Tekla Palaute Kuntamarkkinat, Katariina Nyman Tekla Oyj Mallipohjaisia ohjelmistotuotteita asiakkaille rakentamisessa sekä infra- ja energiatoimialoilla Perustettu 1966 Listattu

Lisätiedot

GS1 Golli-palvelu digitalisoi PK-yritysten toimitusketjua. Mikko Luokkamäki, GS1 Finland Oy 11.11.2015

GS1 Golli-palvelu digitalisoi PK-yritysten toimitusketjua. Mikko Luokkamäki, GS1 Finland Oy 11.11.2015 GS1 Golli-palvelu digitalisoi PK-yritysten toimitusketjua Mikko Luokkamäki, GS1 Finland Oy 11.11.2015 Sisältö 1.GS1 organisaatio ja GS1 Finland 2.GS1 standardijärjestelmä 3.GS1 Golli-palvelu digitalisoi

Lisätiedot

Digitalisaatio ja tuottavuuden uusi ulottuvuus

Digitalisaatio ja tuottavuuden uusi ulottuvuus Digitalisaatio ja tuottavuuden uusi ulottuvuus Visio Määrittely Kilpailutus Valvonta Sulava Ray Byman Käyttöönotto Käyttö ray.byman@sulava.com Puhelin: 040 5920960 www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy

Lisätiedot