TOIMINTAKERTOMUS 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2009"

Transkriptio

1 1 ASUKASFOORUMI Pohjois-Espoon valmisteluryhmä TOIMINTAKERTOMUS 2009 Espoon kaupunginhallituksen päätöksellä aloitettiin asukasfoorumitoiminta Espoon seitsemällä suuralueella vuonna Asukasfoorumitoimintaa koordinoi kolmen keskusjärjestön: Kaupunginosayhdistysten liitto EKYL:n, Espoon Omakotiyhdistysten Keskusjärjestö EOK:n ja Esbobygdens ungdomsförbund EBUF:n nimeämä asukasfoorumityöryhmä, joka on samalla linkki valmisteluryhmien ja kaupungin välillä. Suuralueiden valmisteluryhmät aloittivat toimintansa Tehtävät Valmisteluryhmän päätehtävänä on valmistella ja järjestää alueen asukkaille avoimia asukasfoorumitilaisuuksia ajankohtaisista ja asukkaita kiinnostavista asioista. Tavoitteena on yleisesti antaa alueen asukkaille mahdollisuus keskustella aluetta koskevista asioista jo niiden valmisteluvaiheessa. Kokoukset Valmisteluryhmä pyrkii - edistämään asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. - edistämään asukkaiden oma-aloitteista asioiden hoitoa, valmistelua ja suunnittelua. - edistämään asukkaiden omatoimista toimintaa alueen viihtyvyyden ja palvelujen kehittämiseksi. - luomaan mahdollisuuksia asukkaiden keskinäiselle yhteistoiminnalle - edistämään asukkaiden aktiivisuutta ilmaista tärkeistä hankkeista ja kehittämissuunnitelmista näkemyksensä asioiden valmisteluvaiheessa. Pohjois-Espoon valmisteluryhmään nimettiin 9 jäsentä: Kari Hein, Ritva Hein, Raimo Kaarnakorpi, Liisa Kivekäs, Sirpa Lindholm, Jari Peltola, Kaarina Pirilä, Erkki Rauhala ja Kari Vikanti. Valmisteluryhmä piti vuoden 2009 aikana seitsemän kokousta. Sen lisäksi pidettiin yhteistyökokous Pohjois-Espoon suuralueella toimivien asukas- ja omakotiyhdistysten edustajien kanssa. Yhteistyö Valmisteluryhmä otti yhteyttä Pohjois-Espoon suuralueella toimiviin asukas- ja omakotiyhdistyksiin. Asukas- ja omakotiyhdistysten edustajien kanssa pidetyssä kokouksessa kartoitettiin alueemme kehittämistarpeita sekä asukkaiden toiveita tulevien asukasfoorumien sisällöstä. Sovimme, että asukas- ja omakotiyhdistykset jakavat alueellaan asukasfoorumi-esitteitä pääsääntöisesti omien jakelujensa ohessa ja tarvittaessa myös erillisjakeluina. Sovimme myös, että yhteistyökokouksia pidetään kaksi kertaa vuodessa ja aina tarvittaessa. Kiireelliset asiat pyritään hoitamaan sähköisesti.

2 2 Asukasfoorumit Valmisteluryhmän tavoitteena on saada myös muut alueella toimivat yhdistykset ja järjestöt mukaan yhteistyöhön. Valmisteluryhmä piti ensimmäisen asukasfoorumitilaisuuden Ensimmäisen asukasfoorumimme aiheena oli asukasfoorumitoiminnan esittelyn lisäksi Kaavoitus ja kaavoituksesta asukkaille aiheutuvat toimet. Asukasfoorumitilaisuudessa tarjottiin ensi kertaa alueen asukkaille mahdollisuus hahmottaa alueen tuleva kehitys kokonaisuutena. Pohjois-Espoon kaavoituksesta ja tulevaisuuden visioista oli kertomassa kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Markku Markkula, arkkitehti Robert Eriksson kaupunkisuunnittelukeskuksesta puhui kaavojen mukanaan tuomista palveluista ja diplomi-insinööri Hilkka Julkunen kiinteistöpalvelukeskuksesta kertoi maankäyttösopimuksista ym. kaavoituksen asukkaille aiheuttamista toimista. Jukka Kivi asukasfoorumityöryhmästä kertoi yleisesti asukasfoorumitoiminnasta. Ensimmäinen asukasfoorumi herätti alueella suurta kiinnostusta. Tilaisuudessa oli mukana yli 180 henkeä ja osa tulijoista joutui kääntymään pois, koska varattuun tilaan ei mahtunut enempää. Valmisteluryhmän suunnittelema Pohjois-Espoon kaavoitus foorumiteema on kolmiosainen. Vuonna 2009 pidetyn ensimmäinen osan Kaavoitus ja kaavoituksesta asukkaille aiheutuvia toimia jatko-osia tulevat olemaan Tiet ja katuverkostosuunnitelmat Pohjois-Espoossa sekä Asuinympäristö ja viihtyisyys Pohjois-Espoossa. Kampanjat Valmisteluryhmä suunnitteli kevääksi 2010 Siivouskampanjaa ja siihen liitettävää materiaalia. Kampanja pyritään toteuttamaan yhteistyössä alueen asukas- ja omakotiyhdistysten kanssa. Tarkoituksena on saada mukaan kaikki alueen toimijat ja ennen kaikkea alueen koulut. Kampanjan ajankohta liitetään keväällä järjestettävien yleisten alueiden siivoustalkoiden yhteyteen. Kannanotot ja aloitteet Palvelut Valmisteluryhmälle esitettiin vakava huoli Pohjois-Espoon ruotsinkielisen alakoulun ja samalla alueella toimivan päiväkodin lakkauttamisesta ja toimintojen siirtämisestä muualle. Muutos olisi ollut erittäin lamaannuttava alueen ruotsinkielisen väestön toiminnalle ja kulttuurille. Valmisteluryhmä välitti tiedot alueella toimiville asukas- ja omakotiyhdistyksille ja allekirjoitti vetoomuksen ruotsinkielisen alakoulun ja päiväkodin säilyttämiseksi alueella. Valmisteluryhmälle toimitettiin aloite, jossa vakavasti oltiin huolestuneita Pohjois- Espoon terveysaseman ja laboratorion säilymisestä alueella. Valmisteluryhmä päätti viedä asian eteenpäin seuraavaan yhteistyöpalaveriin.

3 3 Tiedotus Kotisivut Valmisteluryhmälle tehtiin omat kotisivut. Näillä sivuilla esitellään valmisteluryhmän toimintaa ja julkaistaan valmisteluryhmän ja asukasfoorumien pöytäkirjat. Ensimmäisestä asukasfoorumista on pöytäkirjan lisäksi tehty yksityiskohtainen muistio karttoineen ja liitteineen. Kotisivujen osoite on: Sähköposti Alueen asukkaat ovat löytäneet kotisivumme ja kävijämäärä sivuilla on kasvussa. Valmisteluryhmälle perustettiin yhteinen sähköpostiosoite: Valmisteluryhmä sai muutaman yhteydenoton sähköisesti vuonna Valtaosa sähköisistä yhteydenotoista tulee suoraan valmisteluryhmän jäsenille. Logo ja slogan Valmisteluryhmä teki itselleen oman logon, vihreä Pohjois-Espoon kartta. Slogan -teksti Pohjois-Espoo sinunkin kotisi liitetään mukaan foorumiesitteisiin ja tarvittaessa muihin tuotteisiin. Tällä halutaan edistää asukkaiden yhteenkuuluvuutta ja juurtumista alueelle. Tavoitteena on kannustaa asukkaita toimimaan yhteisen Pohjois-Espoon hyväksi. Tiedotteet, julisteet ja kortit Valmisteluryhmä teki asukasfoorumista tiedotteen, joka jaettiin asukas- ja omakotiyhdistysten toimesta joka kotitalouteen Pohjois-Espoon alueella. Asukasfoorumitilaisuudesta tehtiin sen lisäksi isot (A3) ja pienet (A4) värilliset julisteet alueen kylien, kauppojen ja huoltamoiden ilmoitustauluille, Kalajärven kirjastoon, Ruskatalolle ym. sopiville paikoille. Valmisteluryhmä teki joulukortit logo-tonttu jaettavaksi yhteistyökumppaneille sekä sähköisenä että perinteisenä joulukorttina. Alueen asukkaille toivotettiin Hyvää joulua isolla logo-tonttu julisteella. Palautelomakkeet Valmisteluryhmä teki erilliset palautelomakkeet, joilla asukkaat voivat antaa valmisteluryhmälle palautetta. Lomakkeille asukkaat voivat kirjata asioita, joita he haluavat käsitellä foorumitilaisuuksissa, joista he haluavat lisätietoja, joista he haluavat tehdä aloitteen jne. Palautelomakkeilla kerätään myös tietoja itse tilaisuudesta. Lomakkeet ovat kaksikielisiä (suomi-ruotsi). Ensimmäisessä asukasfoorumitilaisuudessa asukkaat ottivat mukaansa lähes 100 palautelomaketta ja 22 lomaketta annettiin tilaisuudessa täytettyinä.

4 4 Edustus Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistyksen asukastilaisuudessa asukasfoorumitoiminnasta kertoi puheenjohtaja Ritva Hein. Paikalla olivat myös varapuheenjohtaja Jari Peltola, Kaarina Pirilä ja Kari Hein. Suuralueen kehitys Vierailuun Säteilyturvakeskukseen (STUK) osallistui varapuheenjohtaja Jari Peltola. Asukasfoorumityöryhmän yhteistyöpalaveriin osallistui varapuheenjohtaja Jari Peltola. Pro Bodom 10-vuotisjuhlassa puheenjohtaja Ritva Hein kertoi Pohjois-Espoon asukasfoorumi valmisteluryhmän työstä. Paikalla oli myös Kari Hein. Kaarina Pirilälle luovutettiin tilaisuudessa Pro Bodom kunniakirja hänen työstään Pohjois-Espoon hyväksi. Espoon keskuksen hyvinvointityöryhmän kokoukseen osallistui puheenjohtaja Ritva Hein. Kaavoitus Pohjois-Espoossa on valmisteilla tällä hetkellä lähes kaksikymmentä kaava-aluetta. Valtaosa kaavoitettavasta alueesta sijaitsee Kalajärvi - Viiskorpi akselilla. Sen lisäksi on kaavoitettavana pienehköjä kyläkeskittymiä ei puolille Pohjois-Espoota. Perusmäen ja Nikunmäen asemakaavat ovat jo lainvoimaisia ja myös Nepperinportin asemakaava on hyväksytty. Kalliomäentien ja Antinmäen kaavat odottavat maankäyttösopimuksia. Valmisteilla vielä ovat isohkot asemakaavat: Viiskorpi, Gobbacka, Kalajärvi II:n, Kalajärvenkallio, Kullonmäki I ja II ym. sekä kyläkaavat : Rinnekoti, Bodomin kartano, Ketunkorpi ym. asemakaavat. Kaavoituksen myötä alueen asukasmäärä tullee lähivuosina kaksinkertaistumaan noin asukkaaseen. Asukkaiden mielestä kasvun vaikutus julkisten palveluiden kysyntään olisi otettava huomioon palveluiden suunnittelussa ja oikea-aikaisessa toteuttamisessa. Samoin pitäisi kiinnittää huomiota julkisen liikenteen palveluiden lisäämiseen sekä kunnallistekniikan rakentamiseen samanaikaisesti asemakaavojen toteutumisen kanssa. Asukkaiden huoli tieverkoston toimivuudesta ja oikea-aikaisesta rakentamisesta, liikenteen sujuvuudesta ja asuinympäristön muuttumisesta pientalovaltaisesta, maaseututyyppisestä miljööstä kaupunkimaisempaan suuntaan on suuri. Näin laajamittaisessa kaavoituksessa on myös vaikeaa saada kokonaiskuvaa alueesta. Miten tiestö ja katuverkosto rakentuu, ovatko yhteydet kaava-alueelta toiselle toimivia ja asukkaita tyydyttäviä. Ovatko palvelut riittäviä ja miten lähellä ne sijaitsevat. Pohjois-Espoon asukkaiden antamasta palautteesta valmisteluryhmälle tuli voimakkaasti esille myös näkemys, että asemakaavoituksessa on kunnioitettava alueen perusluonnetta ja jätettävä kaavoittamatta alueen luonteeseen kuuluvia

5 5 maa- ja metsätalousalueita asuinalueiksi. Lähivirkistysalueet ja niiden liittyminen toisiinsa, niin että siirtyminen alueelta toiselle on sujuvaa, viherväylät ja alueen luonnonsuojelukohteiden säilyminen, vesistöjen suojeleminen ja rehevöitymisen ehkäiseminen katsottiin erittäin tärkeäksi kaavoituksen lähtökohdaksi. Haja-asutusalueiden viemäröinti Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten vesilaitostoiminnot on päätetty siirtää vuoden 2010 alusta yhteiseen organisaatioon. Tämä muutos on aiheuttanut alueellamme pohdintoja ja valmisteluryhmälle on esitetty usealta eri taholta vakava huoli vanhojen alueiden viemäröinti ohjelman toteutumisesta suunnitellussa aikataulussa. Yhteenveto Asukasfoorumin valmisteluryhmän toiminta oli heti alusta alkaen aktiivista. Yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa on ollut rakentavaa ja saumatonta. Pohjois- Espoon asukkaat ottivat omakseen heti ensimmäisen asukasfoorumitilaisuuden niin, että yleisömäärä ylitti kaikki ennakko-odotukset. Alueen asukkaiden kiinnostus Pohjois- Espoon asukasfoorumin valmistelutyöryhmän kanssa tehtävään yhteistyöhön alueelle tärkeiden asioiden/hankkeiden eteenpäin viemiseksi on aktivoinut asukkaiden osallistumista alueensa kehittämiseen. Asukkaat olivat aktiivisesti yhteydessä asukasfoorumi valmisteluryhmään esittäen omia näkemyksiään ja ideoitaan, siitä mitä asioita tulisi painottaa asuinaluetta koskevien hankkeiden eteenpäinviemisessä. Slogan Pohjois- Espoo - sinunkin kotisi olkoon yhteinen innoittaja kehitettäessä asuinaluettamme nyt ja tulevaisuudessa. Espoossa Liite 1: Asukasfoorumi

6 6 Liite 1 Pohjois- Espoon asukasfoorumi Pohjois-Espoo Sinunkin kotisi! Pohjois-Espoon kaavoitustilanne ja kaavoituksesta asukkaille aiheutuvia toimia Espoon ensimmäinen asukasfoorumi pidettiin Pohjois-Espoossa Juvanpuiston koulun auditoriossa. Valmisteluryhmän puheenjohtaja Ritva Hein avasi tilaisuuden kertoen asukasfoorumitoiminnasta ja illan ohjelmasta. Tilaisuuden alussa esiintyi Pohjois-Espoon musiikkikoulun kolme nuorta viulistia. Asukasillan teemana oli Pohjois-Espoon kaavoitustilanne ja kaavoituksesta asukkaille aiheutuvia toimia. Illan teema oli hyvin ajankohtainen, koska kaavoja on alueella hiljattain hyväksytty tai valmisteilla toistakymmentä. Näiden kaikkien kaavojen toteutumisen jälkeen, ehkä jo lähitulevaisuudessa, alueen asukasmäärä tulee kaksinkertaistumaan noin henkeen. Alustajina tilaisuudessa toimivat kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Markku Markkula, joka kertoi hyvin havainnollisesti ja seikkaperäisesti kaavoituksen nykytilanteesta ja visio myös tulevaisuutta. Arkkitehti Robert Eriksson puhui kaavojen mukanaan tuomista kunnallisista ja yksityisistä palveluista, kuten kouluista, päiväkodeista, urheilukentistä, elintarvikeliikkeistä, erikoistavaramyymälöistä ym. ja myös Kalajärvelle suunnitellusta asukaspuistosta ja sen aikataulusta. Diplomi-insinööri Hilkka Julkunen kiinteistöpalvelukeskuksesta kertoi maankäyttösopimuksista, tontinmuodostuksesta ym. havainnollisin esimerkein. Julkusen esitys oli aiheesta, josta ei aiemmin oltu yleisöluentoja kuultu. Hänen puheensa lumosi yleisön tarkkaavaisuuden. Paikalla oli myös Jukka Kivi asukasfoorumityöryhmästä kertomassa ryhmän toiminnasta. Loppuun oli varattu tunti aikaa yleisökysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä teeman ympäriltä tuli runsaasti ja keskustelu oli vilkasta. Asiantuntijamme vastasivat tehtyihin kysymyksiin hyvin perustellusti ja tyhjentävästi. Kysymyksiä saatiin myös kirjallisina myöhempää käsittelyä varten. Asukasfoorumi tässä muodossaan osoitti täyttävänsä erittäin hyvin sille asetetut tavoitteet ja toiveet. Ensimmäinen asukasfoorumi herätti alueen asukkaissa suurta mielenkiintoa. Valitettavasti kaikki tilaisuuteen tulijat eivät mahtuneet Juvanpuiston koulun auditorioon. Tilaisuudessa käsitellyistä asioista on laitettu runsaasti tietoa asukasfoorumin valmisteluryhmän nettisivuilla.

TOIMINTAKERTOMUS 2010

TOIMINTAKERTOMUS 2010 1 ASUKASFOORUMI Pohjois-Espoon valmisteluryhmä TOIMINTAKERTOMUS 2010 Espoon kaupunginhallituksen päätöksellä aloitettiin asukasfoorumitoiminta Espoon seitsemällä suuralueella vuonna 2009. Suuralueiden

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Tiivistelmä Vuonna 2012 Pohjois-Espoon kahdessa asukasfoorumeissa nostettiin esiin huoli Pohjois-Espoon liikenneturvallisuudesta ja palvelujen riittämättömyydestä. Missä on pohjoisespoolainen

Lisätiedot

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Asukasfoorumi on enemmän kuin yksi tilaisuus Asukasfoorumitoiminta edistää asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2011 Toimintakertomus 2011 Tiivistelmä Vuonna 2011 Pohjois-Espoon kahdessa asukasfoorumeissa nostettiin esiin huoli pohjoisespoolaisten lasten ja nuorten syrjäytymisestä ja nuorisotyöttömyydestä sekä jälleen

Lisätiedot

Tapaustutkimus Espoon kaupungin asukasfoorumitoiminnasta

Tapaustutkimus Espoon kaupungin asukasfoorumitoiminnasta Kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien vahvistaminen kunnanhallinnon ja kuntalaisten yhteisenä pyrkimyksenä Tapaustutkimus Espoon kaupungin asukasfoorumitoiminnasta FM Satu Suikkola

Lisätiedot

Suur-Tapiolan Asukasfoorumi 1/2013: TIISTAINA 27.8.2013 KLO 18.00-20.30

Suur-Tapiolan Asukasfoorumi 1/2013: TIISTAINA 27.8.2013 KLO 18.00-20.30 TIISTAINA 27.8.2013 KLO 18.00-20.30 Klo 17.30 alkaen koulun oppilaiden järjestämä kahvitarjoilu, jonka tuotto käytetään leirikoulun tukemiseen Laajalahden alueen ajankohtaiset kehityshankkeet: 18.15 Ruukinranta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 2183/2016 10.03.00 103 Rakennuskieltojen kumoaminen rakennuskieltokartan tunnuksilla 108 (Gobbacka ja Viiskorpi) ja 109 (Kalajärvi II) merkityillä alueilla

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan 1 Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.11.2011 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002128 Rekola 73. kaupunginosa ja Matari 80. kaupunginosa Kaupunkisuunnittelussa

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI

ORIMATTILAN KAUPUNKI ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA, LASTIKANRINNE, KORTTELI 36, TONTTI 1. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2017 Luonnos 13.12.2017 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo,

Lisätiedot

K y r ö n t i e 3 5 a s e m a k a a v a. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

K y r ö n t i e 3 5 a s e m a k a a v a. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma K y r ö n t i e 3 5 a s e m a k a a v a Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: 3.2.2016 Päivitetty: 1.6.2016 Diaari nro: AKAA: 621/2015 S i s ä l l y s 1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 7 Alue 713700 Gobbackantie Asemakaava Asianumero 4381/10.02.03/2015 24.10.2016 Tavoitteena on asemakaavoittaa noin 400 metrin pituinen osuus Gobbackantiestä, joka yhdistää Gobbackan ja Perusmäen

Lisätiedot

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry (EKYL)

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry (EKYL) Sivu 1 / 5 Hallituksen esitys 20.10.2016 Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry (EKYL) Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 1. Tarkoitus ja toiminta Liiton toiminnan tarkoituksena espoolaisten kaupunginosayhdistysten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 247/2017 10.02.05 47 Rakennuskieltojen jatkaminen Pohjois-Espoossa rakennuskieltokartan tunnuksilla 113, 114, 115 ja 116 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

Kuntalaisten osallistumis- ja palautekanavat. Ylöjärven kaupunki

Kuntalaisten osallistumis- ja palautekanavat. Ylöjärven kaupunki Kuntalaisten osallistumis- ja palautekanavat Osallisuus Edustuksellinen osallisuus Tieto-osallisuus Suora osallisuus Toimintaosallisuus 3 Edustuksellinen osallisuus Vaalit Kaupunginvaltuusto ja hallitus

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt 1 (1) Kaupunkisuunnittelu 2.7.2012 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen ASEMAKAAVAN MUUTOS 002179, Viertola Osa korttelia 63191. Suunnittelualue sijaitsee Viertolan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaavan muutos, Santtio 11, kortteli 32 sekä puisto- ja lähivirkistysalue Liite 1 1 Sijainti opaskartalla Aluerajaus Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013

Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013 Pöytäkirja 1/2013 1(5) Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013 Aika: ke 27.3.2013 klo 13.00 16.00 Paikka: Kaupungintalo, Oulu, Kirkkokatu 2a, kokoushuone 120 Läsnä: Antero Juntunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN. 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula,

KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN. 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula, KATSAUS NOORMARKKU- TOIMIKUNNAN TYÖHÖN 19.1.2013 Pirjo Mäki, Matti Rehula, NOORMARKKU-TOIMIKUNTA Peruskirjana kuntaliitossopimus Noormarkun alueellisen edustavuuden lisäämiseksi ja asukkaiden vaikutusvallan

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2016 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut

Lisätiedot

Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry HALLITUS 2010

Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry HALLITUS 2010 Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry HALLITUS 2010 Puheenjohtaja: Osoite: sähköpostiosoite: Kaarina Pirilä Kalliomäentie 9 puheenjohtaja (at) roylabodom.fi 050-514 2332 Sihteeri: Ritva Kaisla Apilarinne

Lisätiedot

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS.

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS. sivu 1 (6) RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.09.2013 RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS Aloite Aloitteen asemakaavan muuttamisesta on tehnyt Ruskon kunta. Suunnittelualue

Lisätiedot

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu KOKOUSMUISTIO 2 / 2016 1 (5) Seuturyhmän kokousmuistio Aika: ke 24.8.2016 klo 13:00 16:15 Paikka: Ilomantsin kunnanvirasto, Kalevalasali Läsnä: Pekka Kukkonen seututyöryhmän puheenjohtaja, poistui kokouksesta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.12.2010 ASEMAKAAVANMUUTOS nro 002099, HÄMEENKYLÄ, OSA KORTTELISTA 12202 SEKÄ PUISTOALUETTA. KAAVAMUUTOSALUE Kaavamuutosalue

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta:

Kaupunkisuunnittelulautakunta: Espoon kaupunki historia / 6.0.009 / 7..009 / 4 5..009 / 0.06.00 / 8 Harmaalaakso, asemakaavan sekä maankäyttösopimuksien ja alueiden luovuttamista koskevien esisopimuksien hyväksyminen, alue 5700, 4.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Juankosken pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Juankosken pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 18:00-20:20 Paikka Säyneisen nuorisoseurantalo Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Päivi Marttila, puheenjohtaja Anu Jestoi,

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Vanhusneuvosto Kokousaika 16.01.2017 klo 14:00-15:35 Kokouspaikka Parikkalan terveysaseman kokoushuone Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

Yhteenveto kyselyn tuloksista

Yhteenveto kyselyn tuloksista Yhteenveto kyselyn tuloksista Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistykset ja kaupungin johdon tapaamiset 2013/6 2014/1 1 Yleistä kyselystä Lähetettiin sähköpostitse n. 50 yhdistykselle tai edustajalle Vastauksia

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 196. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 196. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 14.11.2016 Sivu 1 / 1 3939/2016 02.07.00 Kaupunginhallitus 297 3.10.2016 Valtuusto 169 31.10.2016 196 Valtuustokysymys omatoimiseen rakentamiseen luovutettavista omakotitonteista (Pöydälle 31.10.2016)

Lisätiedot

Korppi Asemakaava ja asemakaavan muutos

Korppi Asemakaava ja asemakaavan muutos 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Korppi Asemakaava ja asemakaavan muutos Asianumero 6777/503/2008 Aluenumero 721800 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8 Koisoniitty Asemakaavan muutos nro 002193 osoitteessa Koisotie 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 9.9.2013 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011. RÖYLÄNTUPA Röyläntie 31

Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011. RÖYLÄNTUPA Röyläntie 31 Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 RÖYLÄNTUPA Röyläntie 31 Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistys ry HALLITUS 2012 Puheenjohtaja: Osoite: sähköpostiosoite: Kaarina

Lisätiedot

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintasuunnitelma 2015

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintasuunnitelma 2015 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintasuunnitelma 2015 2 YLEISTÄ YHDISTYS ON PERUSTETTU 9.5.1937 3 YLEISTÄ JÄSENIÄ VUODEN ALUSSA OLI 872 4 MISSIO TARJOAMME TAPAHTUMIA, JOISSA JÄSENEMME PÄÄSEVÄT KEHITTYMÄÄN,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

V i i a l a n e n t i s e n m u s e o n a l u e e n a s e m a k a a v a n muu tos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

V i i a l a n e n t i s e n m u s e o n a l u e e n a s e m a k a a v a n muu tos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma V i i a l a n e n t i s e n m u s e o n a l u e e n a s e m a k a a v a n muu tos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: 4.11.2015 Diaari nro: AKAA: 645/2015 S i

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1082-01/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL 2011-010482 26.9.2016 TYÖNJOHTAJANKADUN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä

Lisätiedot

Espoonlahden keskus II Asemakaavan muutos

Espoonlahden keskus II Asemakaavan muutos 1(5) Espoonlahden keskus II Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 4647/503/2008 Aluenumero 410704 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Sijainti Alue sijaitsee Espoonlahdessa

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 03.09.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 12 Kokouksen avaus 13 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 14 Pöytäkirjan tarkastaminen 15 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 0953_2 HEL 2016-003052 7.4.2016 Oas 1239-00/16 KORTTELEIDEN 10575 JA 10576 ASEMAKAAVAN MUUTOS

1 (5) Ksv:n hankenro 0953_2 HEL 2016-003052 7.4.2016 Oas 1239-00/16 KORTTELEIDEN 10575 JA 10576 ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEIDEN 10575 JA 10576 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja alue 1 (5) Ksv:n hankenro 0953_2 HEL 2016-003052 7.4.2016 Oas 1239-00/16 Hermannin rantatien,

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA V kaupunginosan korttelia 10 tonttia nro 3 sekä katualuetta koskeva asemakaavan muutos (Uusikatu 72) AM2070 26.1.2010 asemakaavan

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Martinlaakson asemanseudun täydentäminen

Martinlaakson asemanseudun täydentäminen VANTAAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu / NKo 20.10.2006 Ilmoitus kaavoituksen vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Asemakaavan muutos nro 001936, Martinlaakso Osallistumis- ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.9.2014 RUSKO, PÄÄLLISTÖNMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAATIMINEN KORTTELISSA 509 Aloite Aloitteen kaavamuutoksen laatimisesta on tehnyt Ruskon

Lisätiedot

HIEKKASÄRKKIEN VAIHEITTAINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA ALUEELLA 4

HIEKKASÄRKKIEN VAIHEITTAINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA ALUEELLA 4 KALAJOEN KAUPUNKI HIEKKASÄRKKIEN VAIHEITTAINEN ASEMA MUUTOS OSA ALUEELLA 4 OSALLISTUMIS ARVIOINTISUUNNITELMA 15.4.2019 OSALLISTUMIS ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS) TARKOITUS 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Kemin korkeusjärjestelmämuutoksesta johtuva asemakaavan muutos (N2000) SELOSTUS - LUONNOS 10.09.2013 (sama pvm kuin karttaan)

Kemin korkeusjärjestelmämuutoksesta johtuva asemakaavan muutos (N2000) SELOSTUS - LUONNOS 10.09.2013 (sama pvm kuin karttaan) ASEMAKAAVAMUUTOS KOKO KEMIN KAUPUNGIN ASEMAKAAVA-ALUEET Kemin korkeusjärjestelmämuutoksesta johtuva asemakaavan muutos (N2000) SELOSTUS - LUONNOS 10.09.2013 (sama pvm kuin karttaan) 1 (6) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU KH 6.6.2017 Liite 2 1 PYHÄRANTA RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS Pyhärannan Kukolan Salmelan ym tilat OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2016, MUUTETTU 25.4.2017 Tämä ranta-asemakaavanmuutos koskee Pyhärannan,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 Aika 8.10.2014 klo 15:03 18:00 Paikka Kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 28 29 30 31 32 33 Kaupungin talouskatsaus 1.1. 31.8.2014 Konserniyhtiöiden

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS 15.6.2016 Maankäyttöinsinööri Kalle Sivén KAAVAHANKKEEN KUVAUS Asemakaavamuutos on käynnistetty Joensuun kaupungin aloitteesta loppuvuodesta 2013.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5 1/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 4 KUNNAN

Lisätiedot

Ketunkorven Asemakaava

Ketunkorven Asemakaava 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Ketunkorven Asemakaava Asianumero 2903/10.02.03/2011 Aluenumero 721500 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUKOHDE Suunnittelualueen likimääräinen sijainti

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANGAKSEN PIENTALOALUE

ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANGAKSEN PIENTALOALUE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANGAKSEN PIENTALOALUE ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE Aloite on Kokkolan kaupungin. Työn tavoitteena on

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET Toimintasäännöt hyväksytty 23.9.2006 hallituksen kokouksessa. TYÖPAIKKATOIMINNAN OHJE Mitä on työpaikkatoiminta? Työpaikkaosaston tehtävänä on yhdessä henkilöstöedustajien kanssa

Lisätiedot

Iin kunta PL Ii KAAVOITUSKATSAUS

Iin kunta PL Ii KAAVOITUSKATSAUS Iin kunta PL 24 90 Ii 6.2.2008 KAAVOITUSKATSAUS Kaavoituskatsaus käsittää tarkastelun Iin kunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Iin

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Vanhusneuvosto 16.05.2018 AIKA 16.05.2018 09:00-10:30 PAIKKA Kotkanmaja, Kotkatlahdentie 186, JOROINEN KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014 3547 PEURANTIE asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

Liikerakentamista Nuolitielle. Asemakaavamuutos Viinikkala

Liikerakentamista Nuolitielle. Asemakaavamuutos Viinikkala Liikerakentamista Nuolitielle Asemakaavamuutos 002267 Viinikkala Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.2.2015 2 Lähtökohdat Alueen sijainti Nuolitie 2. Tontti sijaitsee Kehä III:n varressa. Osa korttelia

Lisätiedot

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 TEEMA: KYLÄTALO Idea: Kylätaloselvitys tehdään yhteinen kylätaloselvitys muiden lakkautettujen koulujen kiinteistöistä ja niiden käytöstä

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 30.3.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002134 ja tonttijako,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 1986/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 10 9.1.2017 14 Valtuustoaloite Espoon pysäköinnin laskentaohjeen käsittelystä ja hyväksyttämisestä valtuustossa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS MRL

RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS MRL 1 UUSIKAUPUNKI RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS MRL 63 :n tarkoittama OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.5.2019 Uusikaupunki, Pyhämaa, Pöylä 895-487-7-48. Sijaintikartta Muutosalue 2 ALOITE Aloitteen ranta-asemakaavanmuutokselle

Lisätiedot

Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo Mikola, varapuheenjohtaja Kalevi Piironen Mauri Salmela Tarmo Vihersalo. Riku Järvinen, Kunnallistekniset palvelut

Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo Mikola, varapuheenjohtaja Kalevi Piironen Mauri Salmela Tarmo Vihersalo. Riku Järvinen, Kunnallistekniset palvelut Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Kokoustiedot Aika 22.01.2019 tiistai klo 10:00-13:10 Paikka Hulvelan palvelukeskuksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Liikkeelle! - kuntokampanja

Liikkeelle! - kuntokampanja Liikkeelle! - kuntokampanja Syyskuun mittainen Kohderyhmänä koko perhe Starttitapahtuma 1.9. joka piirissä piirin ja seurojen yhteistyössä Halisko- perheliikuntapäivä Osallistujapassi (yksi leima oikeuttaa

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro Havukoski

Asemakaavan muutos nro Havukoski Asemakaavan muutos nro 001994 Havukoski Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Viistoilmakuva vuodelta 2007. Hakija Asemakaavan muutosta ovat hakeneet Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Kortteli 52125, asemakaavan muutos

Kortteli 52125, asemakaavan muutos Kortteli 52125, asemakaavan muutos Työ nro 002260 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 17.8.2015 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

NEPPERI II asemakaava Haapaniemi, asemakaavan muutos Nepperi, asemakaavanmuutos

NEPPERI II asemakaava Haapaniemi, asemakaavan muutos Nepperi, asemakaavanmuutos 1 (5) NEPPERI II asemakaava Haapaniemi, asemakaavan muutos Nepperi, asemakaavanmuutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 2683/10.02.03/2011 Aluenumero 712200 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Liite 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI KORPISEN KYLÄ Tila 5:22 Valola Jurakkajärven ranta-asemakaavan laatiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.9.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAAN PÄIVITETTY

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen. MRL 62 Päivämäärä Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen. MRL 62 Päivämäärä Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan 1 Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 Päivämäärä 7.4.2011 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaava 850400, Jokivarsi 85. kaupunginosa, Kaupunkisuunnittelussa käynnistyy

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

T o l v i l a n T u r u n t i e n e t e l ä p u o l i s e n a l u e e n a s e m a k a a v a n m u u t o s. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

T o l v i l a n T u r u n t i e n e t e l ä p u o l i s e n a l u e e n a s e m a k a a v a n m u u t o s. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma T o l v i l a n T u r u n t i e n e t e l ä p u o l i s e n a l u e e n a s e m a k a a v a n m u u t o s Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: 7.5.2014 Diaari nro:

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot