Selvitys ID (5) Vastaukset määräaikaan mennessä saapuneisiin tarjouskilpailuun liittyviin kysymyksiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selvitys ID-1556889242 1 (5) Vastaukset määräaikaan 10.7.2015 mennessä saapuneisiin tarjouskilpailuun liittyviin kysymyksiin"

Transkriptio

1 Selvitys ID (5) POL Vastaukset määräaikaan mennessä saapuneisiin tarjouskilpailuun liittyviin kysymyksiin Tarjouspyyntöön koskien vainajien kuljetuspalveluja on ollut mahdollista esittää kysymyksiä mennessä. Vastaukset kysymyksiin toimitetaan tarjouspyynnön pyytäneille ja/tai yhteystietonsa ilmoittaneille siten ettei kysymysten esittäjä paljastu. Vastaukset julkaistaan myös Itä-Suomen poliisilaitoksen www-sivuilla. Olisin tiedustellut siirtokuljetuksiin liittyen että tarvitseeko autossa olla 2 henkilöä vai auttaako henkilökunta sairaaloilla vainajien nostossa, vaikuttaa oleellisesti hintaan. Jokaisella TK:lla ei välttämättä ole välineitä nostaa vainajaa ylätelineiltä Savonlinna: Mikäli vainajan noutaminen/palauttaminen tapahtuu virkaaikaan (7-15) auttaa sairaalan henkilökunta, jolloin apumiestä ei tarvita. Muuna aikana vainajan siirtäminen vaatii apumiehen. Mikkeli: Vainajan noutaminen ja palauttaminen onnistuu yhden henkilön toimesta. Apuvälineet on (lavetit, siirtokärrit ja matalat kynnykset), mutta avustavaa henkilöstöä ei ole. Varkaus: Vainajan noutaminen ja palauttaminen onnistuu yhden henkilön toimesta (on nostolaitteet jne., tarvittaessa saa myös apua). Heinävesi: Heinäveden terveyskeskuksessa on siirtokärri, lavetti ja nostolaite sekä aina tarvittaessa avustavaa henkilökuntaa vuodeosastolla. Pieksämäki: Vainajan noutaminen ja palauttaminen onnistuu yhden henkilön voimin. Tarvittavat apuvälineet löytyvät: lavetti, siirtokärri nostomahdollisuudella ja matalat kynnykset olemassaan. Avustavaa henkilökuntaa ei pääsääntöisesti ole, mutta tarvittaessa virka-aikaan laitosmiehien kanssa avustaminen neuvoteltavissa. Suonenjoki: Sisä-Savon tk:n ilmoituksen mukaan heillä on ylätelineiltä nostoa varten nostolavetti. Päivystyksen auki ollessa (ma-pe 8-20 ja la-su 8-18) on tarvittaessa siirtoihin avuksi neuvoteltavissa joku päivystyksen henkilökunnasta. THL: Päivystysaikana saa apua klo 7 15 välillä, mutta virka-ajan ulkopuolella on selvittävä ilman apua. Yleisesti voidaan todeta, etteivät lavetit yms. jouda vainajien mukaan, joten siirroilta lavetilta toiselle ei voida välttyä. Tiedot on saatu kyseisistä sairaaloista/terveyskeskuksista tai nykyisiltä palveluntuottajilta eivätkö sido poliisia. Lisäksi on huomioitava, että nämä tiedot ovat tämän hetkinen tilanne, joka voi poliisista riippumatta muuttua. Onko siirtokuljetukset mahdollista hoitaa yhden henkilön toimesta, autoon siirrot ja pois ym? ITÄ-SUOMEN POLIISILAITOS Suokatu 44 B, PL 217, KUOPIO Puh , Faksi poliisi.fi/ita-suomi

2 Selvitys ID (5) Tuleeko toimituspäivinä kuljetuksia Kuopioon muistakin kunnista? Mikäli kysyjä tarkoittaa sisältyykö tähän tarjouspyyntöön kuljetukset muistakin kunnista kuin Savonlinnasta ja Mikkelistä on vastaus: Vainajat Varkauden ja Pieksämäen alueelta toimitetaan lähtökohtaisesti suoraan tapahtumapaikalta Kuopioon avaukseen. Mikäli kuitenkin kuolema on tapahtunut esim. sairaalassa, jolloin ei ole kiireellisen kuljetuksen tarvetta tai kuoleman sattuessa ei ole varmuutta oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen tarpeellisuudesta, jää vainaja odottamaan kuljetusta Varkauteen tai Pieksämäelle ja kuljetus tapahtuu Savonlinnan tai Mikkelin siirtokuljetuksen yhteydessä. Kaikki Varkaus/Pieksämäki -alueen (sis. Heinäveden ja Joroisen) vainajat palautetaan näiden Savonlinnan ja Mikkelin siirtokuljetusten yhteydessä. Palauttaminen Suonenjoelle tulee myös mahdolliseksi, kun nykyiset sopimukset päättyvät vuoden 2015 lopussa tai 2016 lopussa. Mikäli kysyjä haluaa tietää, tuleeko Kuopioon vainajia muiden sopimusten mukaisesti muistakin kunnista, on vastaus: tulee. Katso myös vastaus siirtokuljetuksia koskevaan kysymykseen "Voiko avaukseen ajopäivät olla tiistai ja torstai?" sivulla 4. Tuleeko Pieksämäki/Varkaus seudulta noudot-palautukset vakiintumaan käytännössä? Tarjouksessa käy ilmi voi olla noutoja, palautuksia. Tarvitaanko siirtokuljetuksissa kuljettajan lisäksi apumies? Katso aikaisemmat vastaukset. Avustetaanko vainajan lähtö-, purku- ja palautuspaikoissa vainajien siirroissa autoon ja autosta, eli onko näissä kaikissa paikoissa asianmukaiset lavetit, siirtokärrit ja matalat kynnykset, että kuljetusta suorittava kuljettaja pärjää yksin vai onko jokaisessa paikassa saatavissa nopeasti avustaja? Katso ensimmäinen vastaus. Saako kuljetusta suorittava yritys kaikkiin paikkoihin avaimet vai pitääkö soitella/etsiä ovien avaajia? Savonlinna: sopimustoimittajalle annetaan tarvittaessa avain. Mikkeli: sopimustoimittajalle annetaan avain. Varkaus: ovi tullaan avaamaan, kun kuljettaja soittaa sovittuun numeroon. Heinävesi: ovi tullaan avaamaan, kun kuljettaja soittaa sovittuun numeroon. Pieksämäki: Sopimustoimittajalle annetaan avain. Suonenjoki: Avain vainajien säilytykseen on päivystyksen tiloissa, joka on

3 Selvitys ID (5) avoinna ma-pe 8-20 ja la-su THL: Sopimuskuljettajat saavat avaimet KYS:lle Kilpailutusasiakirjojen kohta Kuljetusten määrävaatimus vuosien 2013 ja 2014 ajalta [ 25 vainajaa per vuosi ]. Koskeeko sama vaatimus yrityksiä, jotka jättävät tarjouksensa vain siirtokuljetustehtäviin? Kyllä Siirtokuljetukseen tarjousasiakirjassa esiteltävä kalusto/välineistö. Tuleeko tarjouksen jättävän yrityksen esitellä esim kuvallisesti tms. käytössään oleva kalusto / välineistö, vai riittääkö toiminnallinen suunnitelma kirjallisena, ilmentämään sen kuin aiottu kuljetus tullaan suorittamaan sopimusaikana? Suunnitelma riittää. Tuleeko kyseinen kalusto - välineistö olla yrityksen omaisuutta jo tarjousta viimeistään jätettäessä ? Ei tule. Tuleeko tarjousta jättävän yrityksen olla teetättänyt turvallisuus selvitykset omatoimisesti (paikallispoliisilta) kuljetukseen osallistuvien henkilöiden osalta tarjousta jätettäessä? Ei tule. Poliisilaitos teettää selvitykset valitun toimittajan henkilöstöstä. Siirtokuljetustarjouksissa: Voidaanko tarjoushakemus jättää molempien alueiden Savonlinna - ja Mikkeli - Kuopio siirtokuljetusten hoitamisesta samalla hakemuskaavakkeella? Voidaan. Tuleeko hintalomakkeesta tehdä molempiin erillinen tarjoushinta vai voidaanko laskea koko siirtokuljetus tehtävien hoitamiseen yhteishinta yhdelle kaavakkeelle koko sopimuskaudelle? Kullekin kilpailutuksen kohteena olevalle osa-alueelle valitaan yksi toimittaja, joten kullekin alueelle tulee tarjota erikseen (vaikka tarjoukset voivat olla samalla lomakkeella). Mikäli tarjotaan useammalle osa-alueelle siten, ettei tarjouksessa olevat tiedot päde kaikkiin osa-alueisiin, tulee tehdä kaksi kokonaan erillistä tarjousta.

4 Selvitys ID (5) hinnoista: Tuleeko kokonaishinnoissa (sis 0 alv) summassa olla huomioitu myös mahd. optiovuosi? Vai muodostuuko optiovuodenhinta seuraavalla kaavalla? Sopimushinta x Optioaika = Optiovuoden hinta Sopimusaika Hinta on pyydetty ilmoittamaan /vuosi, ei /sopimusaika. Sama tarjottu hinta kattaa myös optiovuoden huomioiden toki sopimuksen mukaiset hinnanmuutokset.. Voiko siirtokuljetukset ajaa reitillä : * Kuopio - Mikkeli - Kuopio * Kuopio - Savonlinna-Kuopio Kyllä. Palvelua aloitettaessa ja/tai lopetettaessa voi palveluntuottaja joka tapauksessa joutua ajamaan toisen suunnan tyhjänä.. Voiko avaukseen ajopäivät olla tiistai ja torstai? Ajopäivät eivät ole poliisista riippuvaisia. Koska koko Itä-Suomen alueen vainajat avataan alkaen Kuopiossa, oli tarjouspyyntöä laadittaessa THL:n kanssa alustavasti sovittu, että Etelä-Savon vainajat tuotaisiin maanantaisin ja keskiviikkoisin, sillä Pohjois-Karjalan vainajat kuljetetaan tiistaisin ja torstaisin. Tilanne on kuitenkin THL:n osalta nyt muuttunut. THL kommentoi tilannetta seuraavasti: Kuljetuspäivät ovat neuvoteltavissa. Oikeuslääkäri tilanteen yllättävän muutoksen takia alustavaksi suunnitelmaksi on pohdittu, että sekä Pohjois- Karjalan että Etelä-Savon kuljetukset tapahtuisivat tiistaisin ja torstaisin. Tämä kokeilu toimisi vuoden loppuun ja katsottaisiin sitten tarvitseeko toimintaa muuttaa vai toimiiko se järkevästi.. Arvioidut kuljetus määrät paikkakunnittain? Mikkeli 104 kuljetusta (sis. 1-4 vainajaa, joista osa voi tulla matkalta, jäädä matkalle). Savonlinnan 52 kuljetusta (sis. 1-4 vainajaa, joista osa voi tulla matkalta, jäädä matkalle). Heinävedelle palautettavien vainajien osuus n /v. Tämän tarkemmin emme määriä pysty arvioimaan.

5 Selvitys ID (5). Jos kuljetus Kuopioon tehdään maanantaina, palautetaanko vainaja takaisinmaakuntaan seuraavana keskiviikkona? Taas keskiviikkona viedyt palautetaan seuraavan viikon maanantaina? Pääsääntöisesti näin, mikäli vainaja on ehditty avata. Kuljetuksissa huomioidaan kuitenkin myös kaluston kapasiteetti ja palautuksia on mahdollista sovitella sen mukaan. Huomioikaa myös vastaus kysymykseen "Voiko avaukseen ajopäivät olla tiistai ja torstai?" sivulla 4. Kopiot voimassa olevista sopimuksista ei koske tarjouskilpailua. Kyseistä palvelua ei myöskään aikaisemmin ole tarvittu, kun Etelä-Savon vainajat on avattu Mikkelissä. Nykyisten voimassa olevien sopimusten hinnat? Ketkä tuottaa nykyistä palvelua? Onko tehty indeksikorotuksia? Milloin sopimukset ovat astuneet voimaan? Materiaalihallintoasiantuntija Kirsi Katainen Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu Aspo-asianhallintajärjestelmässä. Itä- Suomen poliisilaitos klo Allekirjoituksen oikeellisuuden voi todentaa kirjaamosta.

1(13) TARJOUSPYYNTÖ NRO 1.8/2012. 12.6.2012, korjattu 15.6.2012 PERUNAT

1(13) TARJOUSPYYNTÖ NRO 1.8/2012. 12.6.2012, korjattu 15.6.2012 PERUNAT PERUNAT Seutukeskus Oy Häme ja KuntaPro Oy toimivat julkisten hankintojen yhteishankintayksikkönä Hämeenlinnan seudulla ja sen lähialueilla sekä valikoidusti suuremmallakin maantieteellisellä alueella.

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HALKIVAHASSA SIJAITSEVAN PÄIVÄKODIN TARJOUSKILPAILUSTA. 1. KYSYMYS: Viitaus tarjouspyynnön sivu 1 asia liikkeenluovutus.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HALKIVAHASSA SIJAITSEVAN PÄIVÄKODIN TARJOUSKILPAILUSTA. 1. KYSYMYS: Viitaus tarjouspyynnön sivu 1 asia liikkeenluovutus. KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HALKIVAHASSA SIJAITSEVAN PÄIVÄKODIN TARJOUSKILPAILUSTA 1. KYSYMYS: Viitaus tarjouspyynnön sivu 1 asia liikkeenluovutus. - kysymyksemme on, miten tuottaja voi sitoutua lisäkoulutuksen

Lisätiedot

Maksuperusteena on /tn kuljetusreiteittäin.

Maksuperusteena on /tn kuljetusreiteittäin. PALVELUHANKINNAN SISÄLTÖ 1. Kohde Tässä palveluhankinnan sisällössä esitetyt asiat ovat toimeksiantoon sisältyviä minimivaatimuksia, joiden mukaisesti kuljetusliike tarjouksen tekemällä sitoutuu toimeksiannon

Lisätiedot

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA

ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA 1 ESITETYT KYSYMYKSET JA NIIHIN ANNETUT VASTAUKSET, HANKINTA-ASIA : Elintarvikehankinnat Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta hankintakaudeksi 1.4.2015 31.3.2017 ja mahdollinen optio 1+1 vuosi Kysymys 1:

Lisätiedot

Tarjouspyyntöluonnos Yksilöllisesti valmistettavat ylä- ja alaraajaproteesit

Tarjouspyyntöluonnos Yksilöllisesti valmistettavat ylä- ja alaraajaproteesit Luonnos sivunro 1 Tarjouspyyntöluonnos Yksilöllisesti valmistettavat ylä- ja alaraajaproteesit 15.9.2014 Luonnoksesta voitte halutessanne antaa kommentteja pe 19.9.2014 klo 12.00 mennessä. Mahdolliset

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Potilastiedon arkiston toimintamallit ja käyttöönotto

Kysymyksiä ja vastauksia Potilastiedon arkiston toimintamallit ja käyttöönotto Versio 1.0 Julkaistu 10.2.2014 Kysymyksiä ja vastauksia Potilastiedon arkiston toimintamallit ja käyttöönotto 1 Muutoshistoria Versio Muutos 1.0 Ensimmäinen versio 2 Sisällys Yleistä... 6 Työterveyshuollon

Lisätiedot

ESIPUHE... 1 2. ITÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMINTA LÄHISUHDEVÄKIVALLAN EHKÄISYSSÄ... 8 3. SELVITYKSEN MENETELMÄ... 10

ESIPUHE... 1 2. ITÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMINTA LÄHISUHDEVÄKIVALLAN EHKÄISYSSÄ... 8 3. SELVITYKSEN MENETELMÄ... 10 Sisällysluettelo: ESIPUHE... 1 1. SELVITYKSEN TAUSTA... 2 1.1 Lainsäädäntö... 3 1.2 Tilastoja... 3 1.3 Lähisuhdeväkivaltaan liittyviä julkaisuja ja kartoituksia... 4 1.4 Turvakotiverkoston valtakunnallistaminen...

Lisätiedot

25.5.2015 ASIA: TARJOUSPYYNTÖ RAJAVESISTÖYHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN JA KALAKANTOJEN KESTÄ- VÄ KÄYTTÖ

25.5.2015 ASIA: TARJOUSPYYNTÖ RAJAVESISTÖYHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN JA KALAKANTOJEN KESTÄ- VÄ KÄYTTÖ 1 Maa- ja metsätalousministeriö PL 30 00023 Valtioneuvosto TARJOUSPYYNTÖ 25.5.2015 ASIA: TARJOUSPYYNTÖ RAJAVESISTÖYHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN JA KALAKANTOJEN KESTÄ- VÄ KÄYTTÖ 1. Hankkeen kohde ja tavoitteet

Lisätiedot

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13)

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) Tämä dokumentti sisältää Satakunnan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien sekä Ålands Hälso- och Sjukvårdin lääkkeiden

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset Ari Koskela 2009 LUKIJALLE Kädessäsi on ote diplomityöstä, jossa selvitettiin

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

8.) palvelun käytöt, jotka vievät yli minuutin (60 sekuntia) prosessointiaikaa. 11.) palvelun käytöt, jossa kyselyitä (HTTP) kirjataan yli 500 000

8.) palvelun käytöt, jotka vievät yli minuutin (60 sekuntia) prosessointiaikaa. 11.) palvelun käytöt, jossa kyselyitä (HTTP) kirjataan yli 500 000 YLEISET EHDOT Yleistä 1.1 Sopimuksen soveltamisala Näitä ehtoja sovelletaan Tmi Suncomet (jäljempänä palveluntarjoaja) asiakkaalle toimittamiin palveluihin. Näitä ehtoja sovelletaan, ellei asiakkaan ja

Lisätiedot

Ihmisoikeusliitto ry Dnro 18/2015. Anna-Maija Sorjanen 26.5.2015 1 (11)

Ihmisoikeusliitto ry Dnro 18/2015. Anna-Maija Sorjanen 26.5.2015 1 (11) Ihmisoikeusliitto ry Dnro 18/2015 Anna-Maija Sorjanen 26.5.2015 1 (11) Anna-maija.sorjanen@ihmisoikeusliitto.fi Lausuntopyyntönne: 27.4.2015 SELVITYS EPÄILTYJEN/SYYTETTYJEN TIEDONSAANTIOIKEUDESTA SEKÄ

Lisätiedot

Alkoholijuomien. valikoimaanotto ja vähittäismyynti 1.1.2015

Alkoholijuomien. valikoimaanotto ja vähittäismyynti 1.1.2015 Alkoholijuomien valikoimaanotto ja vähittäismyynti 1.1.2015 Sisällysluettelo Liitteet Alkoholijuomien vähittäiskauppa Suomessa 3 Erityisasema 3 Tasapuolisuus ja syrjimättömyys 3 Vastuullinen hankinta 3

Lisätiedot

Mitä tulikaan sovittua? Yksityisyydensuoja internetpalveluiden sopimuksissa

Mitä tulikaan sovittua? Yksityisyydensuoja internetpalveluiden sopimuksissa Mitä tulikaan sovittua? Yksityisyydensuoja internetpalveluiden sopimuksissa 28.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 3 1.1 Internetin palveluista... 3 1.2 Sopimuksen syntyminen... 3 1.3 Internetpalvelusopimuksen

Lisätiedot

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu 1. Esille tuodut ongelmat Käydyissä keskusteluissa ja toimitetun materiaalin perusteella kivitoimialalla

Lisätiedot

VAIHTOSOPIMUS RCI. Koska lomanne on meille tärkeä

VAIHTOSOPIMUS RCI. Koska lomanne on meille tärkeä VAIHTOSOPIMUS RCI Vaihtosopimus 2 Liite 1 - Vakiomuotoinen tietolomake vaihtosopimuksille 4 Liite 2 - Erillinen, vakiomuotoinen peruuttamislomake vaihtojärjestelmän jäsensopimuksen peruuttamisoikeuden

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Tarjouspyyntö 25151 Päiväys 02.12.2014. Tarjoukset lähetettävä: Tarjous tai osallistumishakemus lähetettävä Tarjouspalvelu.

IS-Hankinta Oy. Tarjouspyyntö 25151 Päiväys 02.12.2014. Tarjoukset lähetettävä: Tarjous tai osallistumishakemus lähetettävä Tarjouspalvelu. 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 25151 Varpaisjärven nuohouspiiri 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Pohjois-Savon pelastuslaitos Volttikatu 1 A 70150 Kuopio Suomi puh. +358 447188100 paavo.tiitta@kuopio.fi

Lisätiedot

Hanketoimijan käsikirja

Hanketoimijan käsikirja 2010 M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k ä s i k i r j a Hanketoimijan käsikirja M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k

Lisätiedot

Tähän on koottu Muita kommentteja -kohtaan kirjoitetuista kommenteista kaikki, paitsi "ei muita kommentteja" -tyyliset vastaukset.

Tähän on koottu Muita kommentteja -kohtaan kirjoitetuista kommenteista kaikki, paitsi ei muita kommentteja -tyyliset vastaukset. 1 Muita kommentteja Tähän on koottu Muita kommentteja -kohtaan kirjoitetuista kommenteista kaikki, paitsi "ei muita kommentteja" -tyyliset vastaukset. Yrityskoko 1-3 henkilöä: Homma on mennyt liian hienohipiäiseksi.

Lisätiedot

Turva. Tärkeät yhteystiedot. Nazar Turva Allianz Global Assistance + 358 9 37 47 74 30 assistance@falck.fi Vakuutusnumero:

Turva. Tärkeät yhteystiedot. Nazar Turva Allianz Global Assistance + 358 9 37 47 74 30 assistance@falck.fi Vakuutusnumero: Tärkeät yhteystiedot Asiakaspalvelu: (kyselyt matkavakuutuksestasi): Puhelinnumero: +35 306 22 75 75 Sähköpostiosoite: info@nazar.fi 2 tunnin hätäpalvelu: Puhelinnumero: +35 9 37 7 7 30 Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2014. Päijät-Hämeen toimintaympäristökuvaus. Pyydämme tarjoustanne alla kuvatusta tehtävästä.

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2014. Päijät-Hämeen toimintaympäristökuvaus. Pyydämme tarjoustanne alla kuvatusta tehtävästä. 14.10.2014 TARJOUSPYYNTÖ Päijät-Hämeen toimintaympäristökuvaus Pyydämme tarjoustanne alla kuvatusta tehtävästä. Hankintayksikkö Päijät-Hämeen liitto PL 50 15111 Lahti puh. 03 871 940, faksi 03 8719 411

Lisätiedot

Sisältö. Työsuojeluhallinto, rakennusalan valvonnan koordinaatioryhmä 19.6.2014 RAKENNUSTYÖ JA YHTEINEN RAKENNUSTYÖMAA

Sisältö. Työsuojeluhallinto, rakennusalan valvonnan koordinaatioryhmä 19.6.2014 RAKENNUSTYÖ JA YHTEINEN RAKENNUSTYÖMAA Työsuojeluhallinto, rakennusalan valvonnan koordinaatioryhmä Muistio 19.6.2014 RAKENNUSTYÖ JA YHTEINEN RAKENNUSTYÖMAA Sisältö Johdanto... 1 1 Mikä on rakennustyötä?... 3 2 Yhteinen rakennustyömaa... 4

Lisätiedot

IDEA JA IDEOINTI SUUNNITTELUVAIHE PROJEKTISUUNNITELMA

IDEA JA IDEOINTI SUUNNITTELUVAIHE PROJEKTISUUNNITELMA Kaisa Kekkonen: 2 IDEA JA IDEOINTI Ihan ensimmäinen vaihe tapahtuman tuottamisessa on ideointi. Kysy itseltäsi kysymys minkälaisen tapahtuman haluan järjestää? Eli siis onko tapahtuma esimerkiksi vaikkapa

Lisätiedot

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9

ARVIOINNIN OPAS. Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot. Oppaat ja käsikirjat 2012:9 ARVIOINNIN OPAS Ammatillinen peruskoulutus Näyttötutkinnot Oppaat ja käsikirjat 2012:9 Opetushallitus Oppaat ja käsikirjat 2012:9 ISBN 978-952-13-5194-5 (nid.) ISBN 978-952-13-5195-2 (pdf) ISSN-L 1798-8950

Lisätiedot

JYSEn käyttämisopas. JYSE 2009 PALVELUT (Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa 21.10.2010) LEX LEX

JYSEn käyttämisopas. JYSE 2009 PALVELUT (Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa 21.10.2010) LEX LEX JYSEn käyttämisopas JYSE 2009 PALVELUT (Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa 21.10.2010) LEX LEX JYSEn käyttämisopas JYSE 2009 PALVELUT (Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2009 PALVELUT

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2009 PALVELUT Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa Marraskuu 2009 Päivitetty 21.10.2010 Sisällys JYSE 2009 ehtojen soveltamisessa huomioitavia asioita...4 Julkisten palveluhankintojen yleiset

Lisätiedot

Itsenäis opas ty vän

Itsenäis opas ty vän Itsenäistyvän opas Toimitus: Heidi Åkerblom, projektikoordinaattori, Vantaan nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kehittämishanke (2011-13), Vantaan nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Jeesi Anniina Lehtoranta,

Lisätiedot

Usein joutuu miettimään mikä on heitteillejättöä, mikä ei. Selvitys laitospaikkojen vähentämisen vaikutuksista kotihoitoon

Usein joutuu miettimään mikä on heitteillejättöä, mikä ei. Selvitys laitospaikkojen vähentämisen vaikutuksista kotihoitoon Usein joutuu miettimään mikä on heitteillejättöä, mikä ei. Selvitys laitospaikkojen vähentämisen vaikutuksista kotihoitoon Sari Erkkilä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry, 2010 SISÄLLYS JOHDANTO

Lisätiedot