PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Pudasjärven lukio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Pudasjärven lukio"

Transkriptio

1 PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Pudasjärven lukio 1. JOHTOKUNNAN TOIMINTA vuodelta 009 Johtokunnan kokoonpano Nimi Asema Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Opiskelijajäsen Opiskelijajäsen Sivistysjohtaja Lautakunnan edustaja Apulaisrehtori Sihteeri, esittelijä Jari Jussila MarjaLeena Turves Eija Kuosmanen Sari Poropudas Markku Rajala Ilkka Saarijärvi Eeva Tyni Raija Nissi Laura Jussila Janne Poropudas Tuija Mikkonen Jouni Seppälä Raija Pohjola Eeva Harju Moneenko kokoukseen osallistunut Pidettyjen kok. lukumäärä Käsiteltyjen asioiden määrä ( ) 0 Toiminnan selostus (tärkeimmät päätökset, annetut lausunnot, muu toiminta jne.) Johtokunta on vuonna 009 hyväksynyt Pudasjärven lukion vakiintuneen työajan 75 min oppitunteineen ja 5jaksojärjestelmineen saadun palautteen pohjalta koulutyön arvioinnin lukuvuodelta sekä opiskelijoiden että opettajien osalta päivitetyn kriisi ja turvallisuussuunnitelman taloustoteutuman vuoden 008 osalta koulutyön suunnittelun lukuvuodeksi Johtokunta on vuonna 009 esittänyt lukion toimintaa koskevana linjauksena lukion ja kotien yhteistyömuodon järjestämisen johtokuntana tai vanhempainyhdistyksenä vuosiksi Joulukuussa 009 koulutuslautakunta vahvisti lukion uuden johtokunnan , mutta se ei ehtinyt kokoontua vuoden 009 puolella.

2 II KOULUN KASVATUS JA OPETUSTOIMINTA lukuvuonna Opetussuunnitelman toteutumisen arviointi Vuonna 009 Pudasjärven lukion opettajat ovat noudattaneet tunnollisesti opetussuunnitelmaa. Opiskelijoille on toteutettu kaikki kurssit, joihin on ollut osallistujia riittävästi. Yksilöllinen opetus on ollut mahdollista muutamien pienten valinnais ryhmien myötä, esimerkiksi ranskassa ja teknisessä työssä. Ranskaa on opetettu etänä Taivalkosken lukiosta ja koko B3oppimäärän laajuisena. Kurssitarjonta on vakiintuneesti täydentynyt soveltavilla liikunnan lentopallokursseilla sekä taitoaineiden eli kotitalouden, tekstiilityön ja teknisen työn valinnaiskursseilla. Yhteistyötä on tehty eri tahojen kanssa monin tavoin: OSAO:n Pudasjärven yksikkö: opiskelijoiden kaksoistutkintomahdollisuus, hevostalouden kurssit lukiolaisille, ammattikoululaisten aineopinnot lukiossa PohjoisPohjanmaan elukioverkosto, etälukio: lukioopintojen suorittamismahdollisuus sekä päivälukiolaisille että etäopiskelijoille; etälukiosta valmistui ylioppilaaksi vuonna 009 yksi aikuisopiskelija Pudasjärven kansalaisopisto: ruotsin, englannin ja matematiikan abikurssit kesällä 009, avoimen yliopiston kurssit sekä opiston oma kurssitarjonta lukion soveltaviksi kursseiksi Taivalkosken lukio: ranskaa etäopetuksena koko lukuvuoden ajan kansainvälisyyteen ohjaaminen on tapahtunut huhtikesäkuuksi Tokiosta saapuneen opettajan Makoto Uchidan myötä, joka paitsi tutustui koko kouluyhteisöön myös piti opiskelijoille japanilaisen kielen ja kulttuurin kurssin; edellisen lukuvuoden vaihtoopiskelijana ollut Chingduang Yurayong Bangkokista Thaimaasta jatkoi lukioopiskelujaan syksyllä 009 varsinaisena opiskelijana; kokeilu ja kuunteluoppilaana oppitunneille on osallistunut kongolainen turvapaikanhakija Francel Moutsounou syyslukukauden 009 aikana muina yhteistyö ja sidosryhmäkumppaneina ovat toimineet mm. Pudasjärven seurakunta, kaupunginkirjasto, Pudasjärven veteraanit ry., MCPudasjärvi ja Liikenneturva.. Koulun kasvatustavoitteiden saavuttaminen (erityisesti työsuunnitelmassa painotetut tavoitteet) Tavoitteena on kasvattaa etenkin rehellisiä ja eheitä ihmisiä jatkoopintoja varten. Tavoitteellista yhteistyötä on tehty ammattikoulun eli OSAO:n Pudasjärven yksikön kanssa: opiskelijoita on käynyt suorit tamassa kaksoistutkintoonsa kuuluvia kursseja tai muita opintoihinsa hyväksi luettavia lukiokursseja samoissa ryhmissä lukiolaisten kanssa, ja lukiolaisia on osallistunut ammattikoulun hevostalouskursseille. Kansalaisopiston kanssa yhteistyötavoitteet ovat toteutuneet monipuolisen lukiolaisiakin hyödyttävän kurssitarjonnan sekä abiturientteja auttavien preppaus kurssien järjestämisen myötä. PohjoisPohjanmaan etälukioverkostoyhteistyö on onnistunut suunnitelmien mukaan. Verkostoituminen naapurikunnan päivälukion kanssa on vakiintunut ranskan etäopetuksen myötä, ja ranskan kurssitarjonta on toteutunut suunnitellusti.

3 3. Tuntikehyksen käyttö (painotukset; toteutumisen arvio ja kritiikki) Lukuvuodeksi koululautakunta on myöntänyt tuntikehystä 65 tuntia, josta opetusta 54 tuntia ja varauksia (tukiopetus, demot ym.) 11 tuntia. Opetusta on toteutettu lukion omina kursseina myös runsaslukuisina syventävinä kursseina, ammattikoulun hevostalouskursseina sekä etäopetuskursseina elukioverkoston kautta. Varsinkin liikunnan suosittuja soveltavia kursseja on järjestetty runsaasti. Kurssitarjonta on varsin monipuolinen ja laaja, ja oman vähitellen vakiintuneen lisänsä siihen antavat nykyisten toimitilojen mahdollistamat taitoaineiden soveltavat kurssit eli kotitalous, tekninen työ ja tekstiilityö. Mainittakoon, että valinnainen tekstiilityön kurssi on mahdollistanut oppilaiden omien vanhojentanssipukujen ompelun itse kouluopetukseen kuuluvana toimintana. Valinnaisen kotitalouden kurssilaiset ovat puolestaan valmistaneet ja panneet tarjolle Wanhojen tanssien iltati laisuuden tarjoilun liikuntahallilla. Oppiainerajat ylittävää yhteistyötä kuten tällä tavoin liikunnan ja kotitalouden välillä tällaiset mahdollisuudet lisäävät luontevasti.

4 4. Kodin ja koulun yhteistyö (yhteistyömuodot, tavoitteiden toteuttaminen) (liiku nuolinäppäimellä alaspäin, ei enter) Vuoden 009 aikana järjestettiin kaksi vanhempainiltaa: huhtikuussa tulevien lukiolaisten vanhemmille sekä marraskuussa ykkösten, kakkosten ja abiturienttien vanhemmille. Syksyllä 009 lukiota esiteltiin yläkoulun 9. luokkien vanhempainillassa toisena kotikaupunkimme jatkoopiskelupaikkana. Vanhemmille ja ensimmäistä kertaa pääsymaksua vastaan myös muulle yleisölle järjestettiin oma iltatilaisuus helmikuussa Wanhojen päivän tanssien merkeissä liikuntahallilla. Syksyn 009 aikana teatteritaiteen ykkösryh mä valmisti esityskuntoon lastennäytelmän Adalmiinan helmi, ja sen näytökset sekä eri kouluille että huoltajille ja muulle yleisölle olivat joulun molemmin puolin. Myös musiikin konserttiprojektikurssin toteuttama joulukon sertti srkkodilla oli avoin huoltajille ja muille joulumusiikin ystäville. Itsenäisyys ja ylioppilasjuhlaa joulukuussa sekä päättäjäis ja ylioppilasjuhlaa kesäkuussa vietettiin niin ikään huoltajien kanssa yhdessä. Kodin ja koulun välistä yhteistyötä on tiivistetty koteihin jaettavien kirjallisten tiedotteiden sekä jaksotiedotteiden avulla. Muina yhteistyön ja tiedottamisen muotoina ovat lukuvuoden aluksi jaettava Opintoopas sekä lukuvuo den päätteeksi jaettava Toimintakertomus. Lukion oma tiedotuslehtinen Pulun viesti jaetaan koteihin kerran tai kahdesti vuodessa. Huoltajiin ovat olleet tarvittaessa yhteydessä rehtori, ryhmänohjaajat, opo sekä kouluterveydenhoitaja. Huoltajat ovat saaneet tietoa opiskelujen sujumisesta ja etenemisestä jaksotodistusten välityksellä, joihin vaaditaan myös huoltajan allekirjoitus alaikäisiltä opiskelijoilta. Myös poissaoloselvitykset ovat huoltajan allekirjoituksellaan varmennettavia. 5. Yhteissuunnittelun sisältöjä Koko koulun yhteissuunnittelua on pidetty 3 kertaa lukuvuodessa koulun salissa, ja tällöin opiskelijoille on tiedotettu ajankohtaisista asioista ja aikatauluista. Henkilökunnan yhteissuunnittelun aiheita ovat olleet mm. tuntikehys ja sen käyttö, oppikirjamuutokset, lukuvuoden toimintasuunnitelma, lisäresurssin käyttö ja opetustilojen hyödyntäminen. Oppilaskunnan kanssa yhteistyötä on tehty mm. lukiotilojen seinien maalaamisesta ja opiskeli joiden viihtyvyyden lisäämisestä.

5 6. Tiivistelmä oppilasarvioinnista, poissaoloista ja rangaistuksista Oppimäärien kokonaisarviointi toteutettiin kesäkuussa 009 päättötodistusten ja ylioppilastutkintotodistusten antamisen yhteydessä, jaksoarviointi puolestaan opetussuunnitelman mukaisesti jaksojen ja koeviikkojen päätyttyä 5 kertaa lukuvuoden aikana. Poissaolot ovat tarkassa seurannassa: aineenopettajat pitävät tarkkaa kirjanpitoa poissaoloista omilta kursseil taan ja ilmoittavat ryhmänohjaajalle yli sallitun menevistä tai selvittämättömistä poissaoloista. Ryhmänohjaaja valvoo oppilaidensa poissaoloja ja tekee yhteistyötä sekä oppilaan että hänen huoltajansa kanssa. Poissaoloja seurataan myös säännöllisesti kokoontuvassa lukion opiskelijahuoltoryhmässä. Jokaiselta poissaolotunnilta vaaditaan kirjallinen selvitys, jonka alaikäisen opiskelijan huoltaja varmentaa allekirjoituksellaan. Kolmen tunnin poissaolo johtaa kurssin keskeytymiseen, kolmen kerran myöhästyminen puolestaan yhteen poissaoloon. Op pitunneilta ei saa olla pois ilman hyväksyttävää syytä, eli opiskelun on oltava säännöllistä. Lupa poissaoloon on pyydettävä etukäteen, mikäli vain mahdollista. Alle 3 päivän poissaololuvan antaa ryhmänohjaaja, yli 3 päivän rehtori. Yli 5 päivän mittaisia poissaololupia ei myönnetä. Poissaolo kokeesta ilman lääkärintodistusta tai ilman ilmoittamista ennen koetta johtaa hylättyyn arvosanaan. Vuonna 009 ei annettu muita kuin suullisia puhuttelurangaistuksia. Koulun toiminnan kehittämisessä huomioon otettavia asioita: (liiku nuolinäppäimellä alaspäin, ei enter) Vuosi 009 oli edelleen haasteellinen lukion opettajille ja opiskelijoille, koska tarpeellisia ja tarpeeksi suuria opetustiloja on ollut edelleen liian vähän eikä lukiolla ole vieläkään luentosalia ja omaa koesalia käytössään Rimminkankaalla. Myöskään lukiorakennuksen alakertaan luvattua vessaa ei ole ryhdytty tekemään, vaikka paikka sille on ollut katsottuna "siivoojien varastosta" jo monta vuotta sitten ja vaikka se on luvattu tehdä lukiolaisia varten. Nämä tilaongelmat ja puutteet eivät kohentuneet vuoden 009 aikana lainkaan. Syksyn 009 alkupuolella tilaongelma osittain vielä paheni, koska 5Blamellin oppilaskuntatila jouduttiin luovuttamaan ensin kaupungin koulutoimiston väliaikaistiloiksi kaupungintalon remontin vuoksi ja myöhemmin syk

6 syllä 5Alamellista ilmanlaatuongelmien vuoksi muuttamaan joutuneiden erityisopettajien opetustiloiksi. Näin ollen lukion oppilaskuntatila siirrettiin 5Clamellin yläkerran aulaan, mikä ei ole osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi lukion opiskelijoiden tarpeiden kannalta. Ainut vähänkään kookas koe ja opetustila eli lukion käytösä ollut 3rakennuksen "auditorio" eli Paavo Ahosen entinen kuvaamataideluokka asetettiin omaehtoiseen käyttökieltoon elokuusta 009 lähtien, koska siellä oleskelu oli sekä opiskelijoiden että opettajien terveydelle liian haitallista. Samalla lukio menetti ainoan kooltaan suurehkon tilan, jossa kokoontua, pitää kurssi, uusinta ja yokokeita sekä abien suullisia korotuskuulusteluja tai jossa pitää lukion fysiikkakemian oppitunteja. Kehittämistä vaativat siis edelleenkin lukiolaisten tarpeita palvelevat opetustilat ja työympäristö, joista tärkeimpinä riittävät vessatilat, luentosali eli auditorio, koe ja kokoontumistila, opettajien luokkien keskittäminen samaan lukiokerrokseen ja rakennukseen, kirjasto ja lehtisali sekä opiskelijoiden työtila. Näihin puutteisiin koko lukion väki toivoo parannusta mahdollisimman pian myös siitä syystä, että Rimminkankaalle muuton myötä lukiolle luvattiin vastaavanlaiset edellytykset toimia kuin entisen lukion toimitiloissa, joissa näitä mainittuja puutteita ei ollut. Nykyinen, liki sietämättömäksi käyvä tilanne vaatii sekä opiskelijoilta että henkilökunnalta yhä suurempaa sopeutumista ja joustamista ja aiheuttaa niin jaksamisongelmia kuin kaikinpuolista epäviihtyisyyttä. Ei ole myöskään 000lukua, että lukion opettajilla ei ole edes ainekohtaisia opetustiloja, puhumattakaan opettajien omista kotiluokista, koska riittävistä opetustiloista on niin ikään pula ja puute. Moni lukion lehtori joutuu siis olemaan ns. kiertävä opettaja eli vaihtamaan opetustilaa useastikin päivässä jopa eri rakennukseen ja kuljettamaan mukanaan kaiken tarvitsemansa materiaalin, kirjat, kansiot ym. opetustarvikkeensa. Lukiomme ehdottomat vetovoimatekijät, etusijassa laaja kurssitarjotin, kaupungin tukema koulukuljetus, erittäin hyvä opiskelijahuolto, turvallinen opiskeluympäristö sekä pätevän ja työhönsä sitoutuneen opettajakunnan säilyminen, on turvattava tulevinakin vuosina. Nämä ovat lukiomme toimimisen elinehtoja ja ehdottomia kilpailuvalttejamme toisiin lukioihin nähden. Mikäli saamme nämä säilymään ja tilaongelmat ratkaistua, lukiomme on jälleen täysin vertailukelpoinen mihin tahansa muuhun lukioon nähden. Myös kaupunginhallituksen myöntämä 370 euron opiskelustipendi lukuvuonna kaupungin. asteen oppilaitoksissa aloittaneille paikkakuntalaisille peruskoulunsa päättäneille nuorille toimi kannustimena hakeutua jatkoopintoihin Pudasjärven lukioon myös ulkopaikkakunnilta. Koska kilpailu. asteen opiskelijoista on kovaa ja ammattikoulu kiinnostaa yhä suurempaa osaa peruskoulun päättävästä ikäluokasta, on Pudasjärvellä turvattava ainoan lukion toimintaedellytykset täysimittaisina tulevien opiskelijoiden kiinnostuksen herättämiseksi. Opiskeluympäristön on siis oltava uusia opiskelijoita puoleensa vetävällä ja tarkoituksenmukaisella tasolla, samoin tukitoimet on hyvä säilyttää nykyisellään. Vaikka tilanahtaus ja tarkoituksenmukaisten tilojen puute ovat vallitsevat, kuitenkin yhteiset opettajat, toimitilat ja mahdollisuudet ovat hyödyttäneet opiskelijoita aivan suoranaisesti: opetuksen laajuus, monipuolinen kurssitarjotin ja monenlainen synergiaetu ovat koituneet suoraan opiskelijoiden hyväksi. Myös opiskelijahuolto on hyvin turvattu: lukiolaisten ulottuvilla ovat kuraattorin ja terveydenhoitajan palvelut, päivittäinen ilmainen välipala sekä kaupungin nimellishintaan vuokraamat opiskelijoiden soluasunnot samalla koulualueella. Koska Pudasjärven lukio aloittaa elokuussa lukuvuotensa ja viettää kunnianarvoisaa 50vuotisjuhlavuottaan, on aika saattaa toimitilat sille tasolle, mille ne kaupungin korkeinta opetusta antavassa oppilaitoksessa kuuluvat 010luvulla. Nykyisellään lukio on ahdettu yläkoulun yhden rakennuksen yhdelle käytävänosalle, ja siltä puuttuvat monet aivan olennaiset tilat jopa opetustiloja on liian vähän opetustarpeeseen nähden. Tällainen ahdinko on suorastaan alennustila maineikkaalle, toiminnaltaan muuten vakaalle ja tuloksekkaalle lukiolle! Koska Rimminkankaan kampuksen muista rakennuksista ei liikene tai ei rakenteellisesti pysty tekemään lukiotoiminnan vaatimia tiloja, ainut ratkaisu lienee uudisrakennus ajanmukainen, tiloiltaan käytännöllinen lukio tai edes lisärakennus nykyisen lukiorakennuksen yhteyteen.

7 Tilasto Oppivelvolliset yhteensä (syksyn tiedot) Perusopetusryhmien määrä Opetustuntien kokonaismäärä, vuosiviikkotunnit 57, 33,7 54,0 Tukiopetustunnit/vuosi Muut erityistehtävätunnit (mm. kyydityksen valvonta)/vuosi Kerhotunnit/vuosi Kouluruokailu; aterioiden kokonaismäärä Henkilöstön ja ulkopuolisten ruokailijoiden kokonaismäärä (ei valv. opett.) Oppilaiden kuljetus; valtionosuuteen oikeuttavat koulumatkat, opp.määrä Kuljetusoppilaat, valtionosuuteen oikeuttamattomat koulumatkat, opp.määrä 19 0 Päiväys ja koulun rehtorin allekirjoitus: Pudasjärvellä Eeva Harju

PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Lakarin koulu. 1. JOHTOKUNNAN TOIMINTA vuodelta 2009 Johtokunnan kokoonpano Nimi Asema

PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Lakarin koulu. 1. JOHTOKUNNAN TOIMINTA vuodelta 2009 Johtokunnan kokoonpano Nimi Asema PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Lakarin koulu 1. JOHTOKUNNAN TOIMINTA vuodelta 2009 Johtokunnan kokoonpano Nimi Asema Moneenko kokoukseen osallistunut Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Rimminkankaan koulu

PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Rimminkankaan koulu PUDASJARVEN KAUPUNKI, Koulun nimi: Rimminkankaan koulu. JOHTOKUNNAN TOIMINTA vuodelta 009 Johtokunnan kokoonpano Nimi Asema Puheenjohtaja.8.07 -.8.07 - Oppilasjäsen.8.008 - Oppilasjäsen.8.008 - Sivistysjohtaja

Lisätiedot

Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka. 4,1 3,9 2,8 1,1 1,3 1,1 3,9 4,1 4,5 4,5 4,1

Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka. 4,1 3,9 2,8 1,1 1,3 1,1 3,9 4,1 4,5 4,5 4,1 Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka ka ka ka. 1 Opiskeluryhmissäni on ollut hyvä yhteishenki. 4,2 4,2 3,9 4,1 2 Opiskeluryhmissäni vallitsee

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

12. Valinnaisuus perusopetuksessa

12. Valinnaisuus perusopetuksessa 12. Valinnaisuus perusopetuksessa Valinnaisten opintojen yhteisenä tehtävänä on syventää oppimista, laajentaa opintoja ja vahvistaa jatkoopintovalmiuksia. Valinnaiset opinnot tarjoavat oppilaille mahdollisuuden

Lisätiedot

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B AKAAN LUKIO Vanhempainilta 1A ja 1B 11.10.2018 ILLAN AIHEET lukion ja opettajien esittely tavoitteista lukio-opiskelusta KYSYMYKSIÄ JA KESKUSTELUA! 1.vuosikurssin ryhmänohjaajat 1A Tanja Merikari, ruotsi,

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVA VUOSITTAINEN SUUNNITELMA LUKUVUODEKSI

OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVA VUOSITTAINEN SUUNNITELMA LUKUVUODEKSI Suonenjoen lukio Työsuunnitelma lukuvuosi 2018-19 Käsittely Opettajakunta 8.8.2018 Koulutuslautakunta Päiväys: Suonenjoella 8.8.2018 Tuula Jalkanen rehtori OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVA VUOSITTAINEN SUUNNITELMA

Lisätiedot

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio-opinnot 2018 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti Oulun aikuislukion opettajat.

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/2018 VUONIITYN PERUSKOULU JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/5 Kokousaika klo :15

HELSINGIN KAUPUNKI 1/2018 VUONIITYN PERUSKOULU JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/5 Kokousaika klo :15 JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/5 Kokousaika 3.4.2018 klo 17.40-19:15 Kokouspaikka Vuoniityn peruskoulu, Koukkusaarentie 9 Läsnä Das Bhowmik Elina, puheenjohtaja Taruvuori Teemu Luiskari Petri Tiikasalo Päivi

Lisätiedot

Yhtenäiskoulu. Louhentie 3 00610 HELSINKI PL 3312 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. www.ynk.edu.hel.fi YHTENÄISKOULU. opas. peruskoulun.

Yhtenäiskoulu. Louhentie 3 00610 HELSINKI PL 3312 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. www.ynk.edu.hel.fi YHTENÄISKOULU. opas. peruskoulun. Yhtenäiskoulu Louhentie 3 00610 HELSINKI PL 3312 00099 HELSINGIN KAUPUNKI www.ynk.edu.hel.fi YHTENÄISKOULU opas peruskoulun luokille 7 9 Yhtenäiskoulun 7. - 9. luokkien tuntijako Vuosiluokka 7 8 9 Kaikille

Lisätiedot

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä. Päätoimiset tuntiopettat. Lukiolähtöiset 9 5 14 Peruskoululähtöiset

Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk aikuiset yhteensä. Päätoimiset tuntiopettat. Lukiolähtöiset 9 5 14 Peruskoululähtöiset Kuhmon yhteislukion lukuvuosisuunnitelma lv. 2010 2011 1. Opiskelijamäärä lukuvuoden alkaessa 2. Opettajien määrä Päätoimiset tuntiopettat sivutoimiset tuntiopettajat Toimipiste 1.vsk 2.vsk 3.vsk 4vsk

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

Yläkoulun valinnaiset opinnot

Yläkoulun valinnaiset opinnot Yläkoulun valinnaiset opinnot Valinnaisaineiden opiskelu Valinnaisaineita opiskellaan 8. ja 9. luokalla. Tietoa valinnaisaineiden sisällöistä, opiskelutavoista ja -tavoitteista saat valinnaisaineiden opettajilta.

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO Lukuvuosi _2011-2012 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 130 käytössä 130 opiskelijamäärä vuosiluokittain yhteensä R1 12 R2

Lisätiedot

Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu

Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu 7.luokka Johdanto Valinnaisina aineina voidaan opiskella yhteisten oppiaineiden syventäviä tai soveltavia oppimääriä, useasta oppiaineesta muodostettuja

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA. Yleinen osa

Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA. Yleinen osa Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA Savitaipale lukuvuosi 2015 2016 Koulutie 7 54800 Savitaipale Etelä-Suomen lääni p. 040-7131899 lukio@savitaipale.fi http://www.peda.net/savitaipale/lukio KÄSITELTY:

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Aika 11.03.2014 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 9 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 133 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Estynyt: Saara Heinänen, varapuheenjohtaja, Vivian Kallasmaa, oppilasedustaja

Estynyt: Saara Heinänen, varapuheenjohtaja, Vivian Kallasmaa, oppilasedustaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 Töölön ala-asteen koulu 19.3.2019 Kokousaika Tiistai 19.3.2019 klo 17.15 Kokouspaikka Töölön ala-aste Paikalla Jari Kajas puheenjohtaja Anni Mäkelä Kati Kivimäki Jukka

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot yhteishaku 2015 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Opiskelijan polku 2 Mitä hyötyä? Opiskelemalla lukioaineita parannat mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opintojen

Lisätiedot

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8.

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ELOKUU pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ma 11.8. ti 12.8. ke 13.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 3 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 3 / 2014 Sivistyslautakunta 33 Kokousaika Keskiviikko 9.4.2014 klo 18.00-20.16 (kahvitauko 19.15-19.34) Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 29-38

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA Kinnulan lukion johtokunta 1 Kokousaika klo Kokouspaikka Kinnulan keskuskoulu, biologian luokka 221

KINNULAN KUNTA Kinnulan lukion johtokunta 1 Kokousaika klo Kokouspaikka Kinnulan keskuskoulu, biologian luokka 221 1 Kokousaika 28.9.2011 klo 19.40-20.55 Kokouspaikka Kinnulan keskuskoulu, biologian luokka 221 Saapuvilla olleet Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi pj puheenjohtajana) vpj

Lisätiedot

LUKIOON VALMISTAVA KOULUTUS MAAHANMUUTTAJILLE VUOSAAREN LUKIOSSA 2011-2013 ja 2013-2014

LUKIOON VALMISTAVA KOULUTUS MAAHANMUUTTAJILLE VUOSAAREN LUKIOSSA 2011-2013 ja 2013-2014 LUKIOON VALMISTAVA KOULUTUS MAAHANMUUTTAJILLE VUOSAAREN LUKIOSSA 2011-2013 ja 2013-2014 Marko Paju Kuntaliiton Lukioforum 19.6.2013 Marko Paju OPH:n luvaperusteiden toimeenpanokoulutus 4.3.2014 Helsingin

Lisätiedot

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014 YO-INFO 13.5.2014 Rehtori Mika Strömberg KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO - ensi lukuvuonna: valmistelu + koe + palautus - järjestys: 7 1 2 3 4 5 6 1 lv. 2014-2015 VALINNAT - kurssitarjottimen eka versio valmistui

Lisätiedot

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus ABIT 2018-2019 Lukuvuoden aikataulu Elokuu 28.8. Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo 12.25-12.45?? Mahdollinen Abitti -kertaus Syyskuu 4.9. Abien 100 päivää teema, päivänavaus, musiikkia välitunneilla

Lisätiedot

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön.

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. 14.12.2011 1 (5) Tampereen yliopiston normaalikoulun johtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on 14.12.1011 hyväksynyt tämän johtosäännön. 1 Yleisiä määräyksiä

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Toimintasuunnitelma lv. 2014-2015

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Toimintasuunnitelma lv. 2014-2015 LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Toimintasuunnitelma lv. 2014-2015 Yhteystiedot Taavetin lukio PL 11 54501 TAAVETTI Puh. 040 7123511 (kanslia), 040 5462354 (rehtori) E-mail: etunimi.sukunimi@luumaki.fi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille Opas lukiotulokkaiden vanhemmille PIETARSAAREN LUKIO Koulukatu 20 68600 PIETARSAARI Puhelimet (06) 786 3111 puhelinvaihde (06) 786... ohivalinta 3294 kanslia 3333 rehtori 3483 vararehtori 3483 opettajainhuone

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

Opas valinnaisuuteen. Saarnilaakson koulu

Opas valinnaisuuteen. Saarnilaakson koulu Saarnilaakson koulu Opas valinnaisuuteen Sisällysluettelo 1. Valinnaisuus perusopetuksessa... 2 2. Valinnaiset aineet... 3 3. Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit... 3 4. Arviointi... 4 Valinnaiset

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

JATKAISINKO LUKIOSSA?

JATKAISINKO LUKIOSSA? JATKAISINKO LUKIOSSA? MIKSI LUKIOON? Tavoitteenasi on jatkaa korkeakouluissa, erityisesti yliopistossa. Yliopistojen pääsykokeissa voidaan vaatia lukion oppimäärän osaamista, esim. maa, fy, ke ja bi. Tarvitset

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille

Opas lukiotulokkaiden vanhemmille Opas lukiotulokkaiden vanhemmille PIETARSAAREN LUKIO Koulukatu 20 68600 PIETARSAARI Puhelimet (06) 786 3111 puhelinvaihde (06) 786... ohivalinta 3294 kanslia 3333 rehtori 3483 vararehtori 3483 opettajainhuone

Lisätiedot

Tavoitteena on tarjota syksystä 2018 alkaen Omnian ammatillisille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa ü ü

Tavoitteena on tarjota syksystä 2018 alkaen Omnian ammatillisille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa ü ü 2 AMMATTILUKIO Entinen lukiopolku-nimitys Syksystä 2018 alkaen Ammattilukiolla tarkoitetaan lukioopintoja ammatillisten opintojen rinnalla. Visio: päivälukiolaisilla mahdollisuus sisällyttää lukion oppimäärään

Lisätiedot

SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014

SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014 SUOMENKIELINEN KOULUTUS LUKUVUOSI 2013-2014 KOULU: Paraistenseudun koulu KEHITTÄMISSUUNNITELMA KEHITTÄMISKERTOMUS 1. JOHTAJUUS Työn kehittämistä tukevat käytänteet Koulun verkostoituminen ja yhteistyö

Lisätiedot

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma

Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Kempeleen perusopetuksen opetussuunnitelma Luku 16.21 Valinnaisaineet Valinnaisaineiden vuosiluokkakohtaiset tavoitteet, sisällöt, työtavat ja oppimisympäristö sekä arviointi Valmistelijat: Pasi Jolanki,

Lisätiedot

Tervetuloa Vihdin lukioon!

Tervetuloa Vihdin lukioon! Tervetuloa Vihdin lukioon! RO-ryhmä Lukiossa opiskelijat jaettu 6 ryhmään sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. RO-ryhmä opiskelee ykkösjaksossa samat kurssit yhtenä ryhmänä. RO opettaa omaa ryhmäänsä

Lisätiedot

Aineopettajaliitto AOL ry LAUSUNTO

Aineopettajaliitto AOL ry LAUSUNTO OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO lukiontuntijako@minedu.fi Aineopettajaliiton (AOL ry) lausunto lukiokoulutuksen yleisten valtakunnallisten tavoitteiden ja tuntijaon uudistamista

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus Ammatillinen koulutus pähkinänkuoressa AMMA projekti, 2005. Ammatillinen koulutus maahanmuuttajille. YLIOPISTOT 4-7 vuotta Suomen koulutusjärjestelmä AMMATTIKORKEA- KOULUT, 4 vuotta Suomessa kaikki käyvät

Lisätiedot

OPO-INFO Alatunniste

OPO-INFO Alatunniste 2 OPO-INFO 20.4.2018 3 ESPOON AIKUISLUKIO Infon sisällöt Ammattilukio Urheilijan kaksoisura Tarjonta peruskoululaisille ja lukiolaisille LUVA-koulutus 4 AMMATTILUKIO 5 AMMATTILUKIO Entinen lukiopolku-nimitys

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Tilastotietoja perusopetuksesta

Tilastotietoja perusopetuksesta Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 7. Painotettu opetus 8. Perusopetuksen iltapäivätoiminta 9.

Lisätiedot

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio www.osyk.fi - esittely peruskoulun 9. luokkalaisia varten ( MKE 4.12.2015) Lukiomme vahvuudet Runsaasti oppimista tukevia tekijöitä keskusteleva toimintakulttuuri,

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 600 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tervetuloa Hatanpään kouluun (rehtori) miksi lähikoulu? koulun käytänteet koulun tuki oppilaalle Liikuntapainotus sisältö ja hakumenettely (Mikko

Lisätiedot

1. OHJAUSSUUNNITELMA Ohjauksen työnjako ja sisällöt. Liite 4: Ohjaussuunnitelma Rehtori Opinto-ohjaaja. Ensimmäinen vuositaso

1. OHJAUSSUUNNITELMA Ohjauksen työnjako ja sisällöt. Liite 4: Ohjaussuunnitelma Rehtori Opinto-ohjaaja. Ensimmäinen vuositaso Liite 4: Ohjaussuunnitelma 1. OHJAUSSUUNNITELMA Lukion ohjaustoiminnan tavoitteena on auttaa opiskelijaa suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa opinto-ohjelmaansa, tukea häntä oppimisen taitojen kehittämisessä

Lisätiedot

Rotokolla. Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011. Kuva: Niina Teräslahti

Rotokolla. Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011. Kuva: Niina Teräslahti 15.6.2010 Rotokolla Ohjeita ja pelisääntöjä lukioiden väliseen yhteistyöhön lukuvuodelle 2010 2011 Kuva: Niina Teräslahti Sisällysluettelo 15.6.2010 Yleistä... 3 Mukana olevat lukiot ja yhteistyön periaatteet...

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Selostus Juha Nurmi tulee pyytämään lausuntoa nuorisovaltuustolta, koskien koulujen työ-

Lisätiedot

Huoltajailta 17

Huoltajailta 17 17.10.2017 Huoltajailta 17 17 huoltajailta 17:00-18:00 Kahvit ruokalassa, opiskelijakunta 18:00-19:35 Ryhmänohjaajan tunti kotiluokissa 17A 301 17B 202 17C 407 17D 401 17E 208 17F 408 17G 307 Mika Rissanen

Lisätiedot

Munkkiniemen yhteiskoulu. lukio

Munkkiniemen yhteiskoulu. lukio Munkkiniemen yhteiskoulu lukio TERVETULOA MUNKAN LUKIOON! Munkka on moderni yksityiskoulu, jolla on vankat perinteet. Lukiossa on laaja kurssitarjonta ja kattavasti kertauskursseja. Munkka on laatulukio,

Lisätiedot

Arviointi ja kehittäminen

Arviointi ja kehittäminen Tulostettu: 29.9.2016 16.13 Arviointi ja kehittäminen Kopio: Valkonen, Jouko 1/7 Tulostettu: 29.9.2016 16.13 Sisällysluettelo Kopio: Valkonen, Jouko 2/7 Tulostettu: 29.9.2016 16.13 1. Toiminnan arviointi

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2015-2016

LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN LUKIO Lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 Yhteystiedot Taavetin lukio Koulutie 4 54500 TAAVETTI Puh. 040 7123511 (kanslia), 040 5462354 (rehtori) E-mail: etunimi.sukunimi@luumaki.fi TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio

2015-16. Opinto-opas. Kerimäen lukio 2015-16 Opinto-opas Kerimäen lukio Opinto-opas Näin opiskellaan Kerimäen lukiossa Tervetuloa opiskelemaan Kerimäen lukioon! Opintoihin liittyvissä kysymyksissä sinua neuvovat rehtori, opinto-ohjaaja ja

Lisätiedot

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 1 LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN SISÄLTÖ 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus 3 2. Lisäopetuksen

Lisätiedot

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1 15 Huoltajailta 8.11.2016 Tapio Karvonen 1 Yhteislyseo Kaksi toimipistettä (1.8.-7.2.2016 ) Lyseon toimipiste, Kymen Lukon toimipiste yhteinen opettajakunta yhteinen kurssitarjonta laaja osaaminen Evakkoon

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA Perustietoja lukio-opinnoista ja Paimion lukiosta MIKSI LUKIOON? o SAAT HYVÄN YLEISSIVISTYKSEN Pohja henkiselle kasvulle Eväät elinikäiseen oppimiseen o SAAT HYVÄT VALMIUDET JATKO-OPINTOIHIN

Lisätiedot

Kirkonkylän yhtenäiskoulu. 7lk. Info

Kirkonkylän yhtenäiskoulu. 7lk. Info Kirkonkylän yhtenäiskoulu 7lk. Info Ohjelma Klo 12.45 Klo 13.10 Info (Yleistä, Valinnaisaineet) Luokkiin (Luokanohjaajat) 19.10.2018 Alatunniste tähän 4 Yleistä 19.10.2018 Alatunniste tähän 5 YHTENÄISEN

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA 11AB

VANHEMPAINILTA 11AB TERVETULOA VANHEMPAINILTA 11AB 12.9.2018 ILLAN AIHEET Rehtorin kulma, Kari Kivinen Miten lukion suoritus etenee, apulaisrehtori Pirjo Pippuri Opinto-ohjaus ja jatko-opinnot, opinto-ohjaaja Tuija Heiskanen

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot 2017 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015-2016

KEMIJÄRVEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015-2016 KEMIJÄRVEN LUKION TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015-2016 Ilpo Tervonen Rehtori 1 KOULUTYÖN YLEINEN JÄRJESTÄMINEN Työaika Lukuvuoden työaika Lomat/vapaapäivät alkaa päättyy alkaa päättyy Syysluku- 11.08.2015

Lisätiedot

RYHMÄNOHJAUS JA OPISKELIJAHUOLTO ESIMERKKINÄ LYSEONPUISTON LUKIO

RYHMÄNOHJAUS JA OPISKELIJAHUOLTO ESIMERKKINÄ LYSEONPUISTON LUKIO RYHMÄNOHJAUS JA OPISKELIJAHUOLTO ESIMERKKINÄ LYSEONPUISTON LUKIO TERVETULOA, UUDET YKKÖSET! ENSIMMÄISESSÄ JAKSOSSA: VALMIIT LUKUJÄRJESTYKSET KAIKKI TUNNIT SAMAN RYHMÄN KANSSA VIIKOITTAISET TAPAAMISET OPON

Lisätiedot

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen - oppilaslähtöinen näkökulma Helsinki 27.4.2012 Marja Kangasmäki Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Tehostettu tuki Yleinen tuki Oppimisen ja koulunkäynnin

Lisätiedot

Siirry nuolinäppäimillä diasta toiseen

Siirry nuolinäppäimillä diasta toiseen Siirry nuolinäppäimillä diasta toiseen Yksityinen lukio Perustettu vuonna 1927 Klaukkalassa vuodesta 1991 Opiskelijoita n. 400 Yleistä opetussuunnitelmaa noudattava lukio Laaja kurssitarjonta Yleislinjalle

Lisätiedot

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja.

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja. Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta kasvaa, ja monet asiat pitää hoitaa

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Kokouksessa on käytetty sähköistä päätöksentekomenettelyä

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Kokouksessa on käytetty sähköistä päätöksentekomenettelyä Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 19.06.2018, klo 07:58-08:25 Paikka Kirkkotie 49, Tuusula / Aino-sali Käsitellyt asiat Kokouksessa on käytetty sähköistä päätöksentekomenettelyä 08.06.2018-19.06.2018

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Lukiosanasto. Kerimäen lukio

Lukiosanasto. Kerimäen lukio Lukiosanasto hajautettu yo tutkinto Ylioppilastutkinnon voi hajauttaa eri suorituskertoihin. Tutkinnon voi suorittaa enintään kolmena perättäisenä Lukiosanastoon on koottu joukko tärkeimpiä lukio-opiskeluun

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Huoltajakyselyn tuloksia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 16.4.2019 Toisen vuosikurssin

Lisätiedot

Tilat Lukio toimii omassa rakennuksessaan, lisäksi yläasteen erikoisluokat ovat lukion käytettävissä. Ylläsinstituutti. toimii lukion kanssa

Tilat Lukio toimii omassa rakennuksessaan, lisäksi yläasteen erikoisluokat ovat lukion käytettävissä. Ylläsinstituutti. toimii lukion kanssa KOLARIN LUKIO 2 Historiaa Valtioneuvosto antoi 17.5.1973 luvan Kolarin lukion perustamiseen ja syksyllä 1973 lukion aloitti 47 opiskelijaa. Tilaongelmia oli pitkään; aluksi toimittiin vuosi yläasteen tiloissa,

Lisätiedot

Perusopetuksen päättövaiheessa maahan tulleiden opetusjärjestelyt II

Perusopetuksen päättövaiheessa maahan tulleiden opetusjärjestelyt II Perusopetuksen päättövaiheessa maahan tulleiden opetusjärjestelyt II Esimerkkejä Vaasa: Nivelluokat Jyväskylä: JOPO mmt oppilaille Kontiolahti: Jatkoluokat MOKU 18.9.2009 Vaasan nivelluokat 1 Nivelluokat

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta. 10 Asianro 1323/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta. 10 Asianro 1323/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 10 Asianro 1323/12.01.02/2013 Oikaisuvaatimus kasvun ja oppimisen lautakunnan päätöksestä 27.11.2012/Jari Vartiainen Perusopetusjohtaja Kari Raninen Perusopetus-

Lisätiedot

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET.

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. TERVETULOA KOTIVÄKI! n. 1170 n. 70 4 Opiskelijahuolto suuressa

Lisätiedot

ETÄOPISKELUN VOIMA PIENTEN RYHMIEN OPISKELUSSA

ETÄOPISKELUN VOIMA PIENTEN RYHMIEN OPISKELUSSA ETÄOPISKELUN VOIMA PIENTEN RYHMIEN OPISKELUSSA TIEKE, HELSINKI vaikuta ja vaikutu 09.10.2008 Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio Lukioiden virtuaaliverkosto http://www.peda.net/veraja/pienetlukiot KONNEVEDE

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

3. OPISKELIJAN OHJAUS JA TUKEMINEN. 3.1 Yhteistyö kotien kanssa. 3.2 Ohjauksen järjestäminen. 3.2.1. Ohjauksen sisällöt ja työnjako

3. OPISKELIJAN OHJAUS JA TUKEMINEN. 3.1 Yhteistyö kotien kanssa. 3.2 Ohjauksen järjestäminen. 3.2.1. Ohjauksen sisällöt ja työnjako 3. OPISKELIJAN OHJAUS JA TUKEMINEN 3.1 Yhteistyö kotien kanssa Koti ja koulu ovat yhdessä vastuussa nuoren kasvusta hyvään aikuisuuteen. Molemmat tukevat opiskelijoita sekä opiskelua että hyvinvointia

Lisätiedot

OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi Mukkulan peruskoulu

OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi Mukkulan peruskoulu OPPILASHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA Lukuvuosi 2011-2012 Mukkulan peruskoulu 1. OPPILASHUOLLON TOIMINTA-AJATUS Oppilashuollolla tarkoitetaan oppilaan oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

Valinnaisopas Lukuvuosi

Valinnaisopas Lukuvuosi Valinnaisopas Lukuvuosi 2017 2018 9.luokka Johdanto Valinnaisina aineina voidaan opiskella yhteisten oppiaineiden syventäviä tai soveltavia oppimääriä, useasta oppiaineesta muodostettuja kokonaisuuksia,

Lisätiedot

Opas 3. luokalle siirtyvälle

Opas 3. luokalle siirtyvälle Kuopion kaupunki, kasvun ja oppimisen palvelualue Opas 3. luokalle siirtyvälle Lukuvuosi 2014-2015 Valinnat 2. luokan kevätlukukaudella Oppilas valitsee 2. luokan kevätlukukauden alussa ensimmäisen vieraan

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 Lukujärjestyksen suunnittelu Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

KYL OPS 2012. Sääntöjä ja toimintatapoja Opiskelun seuraaminen, opiskelijahuolto ja opintososiaaliset edut Kokoukset

KYL OPS 2012. Sääntöjä ja toimintatapoja Opiskelun seuraaminen, opiskelijahuolto ja opintososiaaliset edut Kokoukset KYL OPS 2012 Sääntöjä ja toimintatapoja Opiskelun seuraaminen, opiskelijahuolto ja opintososiaaliset edut Kokoukset 1. Koulun sääntöjä ja toimintatapoja... 2 Rehtorin päätösvalta... 2 Ryhmänohjaajan päätösvalta...

Lisätiedot