Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 1"

Transkriptio

1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 1 Kaupunginhallitus Kokoustiedot Aika Maanantai klo , Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Kuikka Seija, puheenjohtaja Seppälä Arto, 1. varapuheenjohtaja Nepponen Olli, 2. varapuheenjohtaja Kauria Outi Kilkki Hannu Korhola Anne, varajäsen Liikanen Veli, varajäsen Miettinen Mauri Nykänen Heikki Pöyry Jukka Salo-Oksa Armi Turkia Markku, varajäsen Vartiainen Jaana Vuori Juha Väänänen Jaakko Muut saapuvilla olleet Taavitsainen Satu, kvalt puheenjohtaja Olkkonen Kirsi, kvalt 1. varapuheenjohtaja Mikander Kimmo, kaupunginjohtaja Lehtinen Annaliisa, kaupunginlakimies, saapui klo Liikanen Ari, hallintojohtaja, sihteeri Tolonen Satu-Mari, viestintäpäällikkö Siekkinen Virpi, sivistysjohtaja Töttölä Kimmo, henkilöstöjohtaja Riihelä Jouni, tekninen johtaja Ropponen Juha, ohjelmajohtaja Laitinen Jari, taloussuunnittelupäällikkö, saapui klo Rissanen Timo, projektijohtaja, 403, klo Saastamoinen Arja-Leena, saapui klo Poissa Lehkonen Raine Pöntinen Minna Siitari Markku Oksa Pertti, kvalt 2. varapuheenjohtaja Kuitunen Soile, kehitysjohtaja

2 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 2 Asiat :t , 408, Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Seija Kuikka Ari Liikanen Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja oikeaksi todettu Jaana Vartiainen Juha Vuori Pöytäkirjan nähtävänäolo Kaupunginkansliassa Hallintojohtaja Ari Liikanen

3 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 3 Käsitellyt asiat 1 / 392 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 393 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 / 394 Ilmoitusasiat 4 / 395 Otto-oikeus/lautakuntien/viranhaltijoiden päätökset 5 / 396 Valtuustoaloite kuplahallin ympäristön valaistuksen parantamisesta ja pysäköinninvalvonnan tehostamisesta 6 / 397 Eron myöntäminen Meri Kuuselalle kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valitseminen hänen sijaansa 7 / 398 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitys eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta 8 / 399 Liite 1 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän perussopimuksen muuttaminen 9 / 400 Työterveyshuollon liittäminen yhteistoimintasopimukseen perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävien järjestämisestä sekä palvelutuotannosta 10 / 401 Täydennys Kiinteistö Oy Kaituenhaka nimisen yhtiön osakekannan myyntiin 11 / 402 Liite 2 Miset Oy:n vähemmistöosakkaiden osakkeiden hankkiminen Mikkelin kaupungin omistukseen 12 / 403 Matkojen yhdistelytoiminnan välitysohjelmiston hankinta 13 / 404 Liite 3 Vuonna 2015 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä tehtävät vakanssimuutokset 14 / 405 Liite 4 Henkilöstösuunnitelma / 406 Veroprosentit vuodelle / 407 Liite 5 Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma

4 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 1 Sivu 4 Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Ehdotus Päätös Kaupunginhallitus: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 5 Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Ehdotus Kaupunginjohtaja: Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Jaana Vartiainen ja Juha Vuori. Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa keskiviikkona ja se on nähtävänä torstaina Päätös Kaupunginhallitus: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jaana Vartiainen ja Juha Vuori.

6 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 3 Sivu 6 Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat Kaupunginhallituksen tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluontoiset asiat: 1. Puumalan kunnanvaltuusto on päättänyt , että lukiokoulutus Puumalassa päättyy. Mikkelin kaupunki on vastannut Puumalassa järjestettävästä lukiokoulutuksesta alkaneella yhteistoimintasopimuksella, joka päättyy lukien. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Merkitään tiedosi. Päätös Kaupunginhallitus: Merkittiin.

7 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 4 Sivu 7 Kaupunginhallitus Otto-oikeus/lautakuntien/viranhaltijoiden päätökset Kaupunginhallitukselle on toimitettu seuraavat pöytäkirjat: - Anttolan aluejohtokunta kasvatus- ja opetuslautakunta Ehdotus Kaupunginjohtaja: Koska kaupunginjohtaja ei ole havainnut pöytäkirjoissa sellaista, mikä olisi esteenä päätösten täytäntöönpanolle kaupunginjohtaja ehdottaa, ettei kaupunginhallitus käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta em. viranomaisten tekemiin päätöksiin. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

8 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 8 Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta / 630 / 2013 Valtuustoaloite kuplahallin ympäristön valaistuksen parantamisesta ja pysäköinninvalvonnan tehostamisesta Kaupunginvaltuusto Valtuutettu Päivi Ylönen ym. esittivät valtuustoaloitteenaan otsikkoasiasta seuraavaa: "Mikkelin kuplahallia käytetään pääasiassa jalkapalloilijoiden talviharjoittelupaikkana. Hallia käyttävät myös mm. amerikkalaisen jalkapallon harrastajat. Muita paikkoja talviharjoitteluun ei ole. Harrastajien suuresta määrästä johtuen kuplahallin ympäristössä on paljon liikennettä, jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja autoilijoita. Syksyisin ja talvisin kuplahallin ympäristö on todella pimeä, koska valaistusta ei ole. Tästä aiheutuu todellisia vaaratilanteita kuplahallin käyttäjille. Lapset ja nuoret joutuvat kulkemaan pimeässä pahimmillaan vielä autonvalojen sokaisemina. Kaupungin olisi ehdottomasti parannettava valaistusta siten, että kuplahallin käyttäjät voivat turvallisesti liikkua valaistussa ympäristössä. Kuplahalli on tarkoitettu kuplahallin käyttäjille. Myös pysäköintipaikat hallin edessä ja vieressä on tarkoitettu kuplahallin käyttäjille, kuten kaupungin asettamassa kyltissä sanotaan. Valitettavasti sääntöä rikotaan jatkuvasti etenkin silloin, kun jäähallissa on tapahtumia, kuten Jukurien peli-iltoina. Peliin tulevat katsojat käyttävät myös kuplahallin pysäköintipaikkoja. Kuplahalli on käytössä myös silloin, kun jäähallissa on tapahtumia, ja nämä käyttäjät tarvitsevat parkkipaikkansa. Ei liene tarkoituksenmukaista ja etenkään turvallista, että etenkin lapset joutuvat puikkelehtimaan liikenteen keskellä vain siksi, että vanhemmat eivät pääse hakemaan heitä kupla hallin pysäköintipaikkojen ollessa sääntöjenvastaisessa käytössä. Kuplahallin ympäristössä tapahtuvaa järjestyksen valvontaa on tehostettava. Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki pohtii, miten turvallisuutta kuplahallin ympäristössä voidaan parantaa mm. valaistusta lisäämällä ja pysäköinnin valvontaa tehostamalla. Mikkelissä Päivi Ylönen ja 47 allekirjoittajaa"

9 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 9 Päätös: Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kaupunginhallitus Ehdotus: Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää lähettää aloitteen teknisen toimen valmisteltavaksi. Edelleen kaupunginhallitus päättää, että vastaus aloitteeseen tulee käsitellä kaupunginhallituksessa viimeistään maaliskuun 2014 loppuun mennessä. Päätös: Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tekninen lautakunta Valmistelijat tekninen johtaja Jouni Riihelä, p ja yhdyskuntatekniikan vt päällikkö Pekka Kammonen, p Valtuustoaloitteessa todetaan Kalevankankaalla sijaitsevan kuplahallin ympäristön liikenneturvattomuus ja alueella tapahtuva jäsentymätön pysäköinti, joka korostuu jäähallissa tapahtuvien isompien yleisötilaisuuksien yhteydessä. Aloitteessa kysytään asioiden korjaamiseksi toimenpiteitä. Kalevankankaan urheilualueelle, Raviradantien päähän, on syntynyt vuosien saatossa erittäin suuri ja monipuolinen liikuntakeskittymä. Alueella sijaitsee mm. ravirata, jäähallit, kuplahalli, ulkoilu- ja suunnistusreitistöjä. Alueella on useita toimijoita, joiden vastuulla osaltaan liikenteen toiminnallisuus ja yhteistyö alueella on. Alueella järjestetään runsaitakin ihmismassoja kokoavia tapahtumia. Alueen liikennejärjestelmän, parkkipaikkojen ja kokonaisuuden toiminnallisuuden kehitys ei ole pysynyt alueen reippaan kehityksen tahdissa. Alueen eri toimijoiden osalta oman tontin ja liikennejärjestelmän osakokonaisuuden valmiusaste on eri vaiheessa. Tästä johtuen alueella on liikkumisen, pysäköinnin ja turvallisuuden haasteita, joka näkyy jokapäiväisessä asioinnissa. Kaupunkisuunnittelun ja liikuntatoimen yhteisessä projektissa, alueen eri toimijoiden kanssa, on muodostettu yhteinen näkemys ongelmakohdista. Samalla on muodostunut näkemys ongelmakohteiden parantamiseksi ja pidempiaikaiseksi tavoitetilaksi

10 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 10 Kaupunginhallitus toimenpiteineen. Lopullisten liikennejärjestelyjen tulisi vastata myös alueen kasvupotentiaaliin ja uusien toiminnallisuuksien haasteisiin, kuten esim. monitoimiareenan tarpeisiin ja niiden tuomiin liikennemäärien kasvuun. Alueen ongelmien poistaminen edellyttää kokonaisvaltaisen ratkaisun synnyttämistä. Raviradantien paikkaa tulee siirtää, rakentaa kevyenliikenteen väylä puuttuvilta osin, pysäköintijärjestelyt uudistaa kapasiteetti- ja liikkumissuuntatarkasteluineen, joukko- ja jättöliikenteen alueet suunnitella, alueen ulkoiluverkoston sijaintia tarkastella, rakentaa alueelta uusi poistumisväylä hallien takaa luoteesta jne. Tämän kehitysvaiheen pohjatyö on tehty ja periaatesuunnitelma olemassa. Järjestelmän kokonaisvaltainen uusiminen, jota alueen nykyisetkin toiminnallisuudet pikaisesti edellyttäisivät, on investointiohjelman taloussuunnitteluvuosilla kuvattuna. Investoinnista päätetään talousarviokäsittelyn yhteydessä. Investoinnin varmistuessa laaditaan varsinaiset rakentamisen suunnitelmat ja kilpailutusasiakirjat. Nopeampana ja osittaisena ratkaisuna valtuustoaloitteeseen on syksyllä 2013 Raviradantien vanhat valaisimet uusittu valoteholtaan huomattavasti tehokkaammiksi nykyaikaisiksi valaisimiksi Kalevankankaantien risteyksen ja jäähallin väliseltä alueelta. Kuplahallin pihan valaistusta täydennetään vielä syksyn 2014 aikana. Lisäksi tarkastellaan piha-alueiden valaistuksen tehon kasvattaminen ja tarkistetaan valaistuksen ohjauksen säädöt. Yleisömäärältään suurempien tapahtumien yhteydessä tullaan tekemään aktiivisemmin pysäköinninvalvontaa alueella sijaitsevien pelastusteiden ja mm. kuplahallin jättöliikenteen varmistamiseksi. Vastaus valtuustoaloitteeseen ja Kalevankankaalla tapahtuvat pienet turvallisuuden parantamistoimenpiteet on laadittu ja kustannettu yhteistyössä liikuntatoimen kanssa. Ehdotus: Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta hyväksyy annetun selvityksen ja lähettää vastauksen kaupunginhallitukselle vastauksena valtuustoaloitteeseen. Päätös: Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin.

11 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 11 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se merkitsee tietoonsa saatetuksi teknisen lautakunnan selvityksen vastauksena valtuutettu Päivi Ylösen ym. valtuustoaloitteeseen ja toteaa aloitteen loppuunkäsitellyksi. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

12 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 6 Sivu 12 Kaupunginhallitus / 013 / 2012 Eron myöntäminen Meri Kuuselalle kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valitseminen hänen sijaansa Meri Kuusela lähettänyt seuraavan sähköpostin : "Hei! Pyydän eroa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä. Työn ja opiskelun yhdistäminen vie niin paljon aikaa, ettei tehtävän hoitaminen onnistu. Mikkeli Meri Kuusela" Lautakunnan kokoonpano on seuraava (kaupunginvaltuusto ): Varsinaiset jäsenet: 1. Toivonen Hannu, eversti evp. 2. Kontinen Juha, rehtori, eläkeläinen 3. Särkkä Niina, sairaanhoitaja, maa- ja metsätalousyrittäjä 4. Meri Kuusela, ylioppilas 5. Kolmisoppi Jenni, kieltenopettaja, VPJ 6. Huoponen Marianne, sosionomi (ylempi AMK), PJ 7. Pyrhönen Heikki, projektipäällikkö 8. Tessieri Enrique, B.A., monikulttuurisuuskoordinaattori 9. Hassinen Sanni, terveydenhoitajaopiskelija 10. Kiljunen Kyösti, metsäneuvoja 11. Sihvonen Jari, sähköteknikko 12. Pulliainen Liisa, fysioterapeutti 13. Siiskonen Pirjo, professori, varajohtaja 14. Roivas Jari, varastomies 15. Korpelainen Mirva, lähihoitaja Henkilökohtaiset varajäsenet: 1. Viljakainen Eetu, opiskelija 2. Ahonen Hannu, opistoupseeri evp., yrittäjä 3. Outi Ruottinen, MMM, agronomi 4. Pohjanvirta Aino, ylioppilas 5. Taivalantti Jukka, nuorisotyönohjaaja 6. Laamanen Teemu, tietojenkäsittelyopiskelija (AMK) 7. Putkonen Ilkka, äidikielenopettaja 8. Paasonen Leena, sosionomi (AMK), ohjaaja 9. Töyrynen Kirsi, myyjä 10. Kiesilä Taneli, eläkeläinen

13 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 6 Sivu Mustonen Eero, työnjohtaja 12. Nykänen Osku, notaari 13. Hasanen Satu, yhteisöpedagogi 14. Lampinen Aki-Pekka, kuorma-auton kuljettaja 15. Korhola Anne, omaishoitaja Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää Meri Kuuselalle hänen pyytämänsä eron kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä ja valitsee uuden jäsenen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

14 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 14 Kaupunginhallitus / 000 / 2014 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitys eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta Valmistelijat: sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkinen, p , etä- ja aikuislukion rehtori Marja Ukkonen, p ja Otavan Opiston johtaja Matti Väänänen, p Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi lukiolaissa, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetussa laissa ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun koulutuksen rahoituksesta ja laeiksi lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain ja opiskelijavalintarekisteristä, korkeakoulujen valtakunnallisesta tietovarannosta ja ylioppilastutkintorekisteristä annetun lain 7 ja 9 :n muuttamisesta. Esitys on osa hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa ja sen tavoitteena on uudistaa hallituksen rakennepoliittisen ohjelman päätösten mukaisesti toisen asteen koulutuksen valtionosuusperusteita sekä lisätä rahoitusjärjestelmän ennakoitavuutta, läpinäkyvyyttä ja selkeyttä. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle mahdollisimman pian. Lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään opetus- ja kulttuuriministeriön kirjaamon sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@minedu.fi. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää toimittamaan lausunnon Word, TXT tai RTF - muodossa osoitteeseen rahoitus@minedu.fi. Esityksessä ehdotetaan luovuttavaksi rahoituksen määräytymisestä todellisen kustannuspohjan perusteella ja muutettavaksi lukiokoulutukseen sekä ammatilliseen peruskoulutukseen ja ammatilliseen lisäkoulutukseen kohdennettava rahoitus valtion talousarvioon perustuvaksi. Talousarvioon perustuvaa määrärahaa ehdotetaan korotettavaksi indeksillä. Lukiokoulutuksen, ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus muodostuisi pääasiassa perus-, suoritus- ja vaikuttavuusrahoitusosuuksista, joiden osuudet kokonaisrahoituksesta määriteltäisiin lainsäädännössä. Lukiokoulutuksessa vaikuttavuusrahoituksen osuus olisi 4 %, suoritusrahoituksen osuus 47 % ja perusrahoituksen osuus 49 %. Kunkin rahoitusosuuden perusteina huomioitaisiin erilaisia suoritteita, kuten opiskelijavuodet, tutkinnot ja tutkinnon osat. Rahoitusosuuksien keskinäiset painoarvot sekä niissä huomioitavat suoritteet vaihtelisivat eri koulutusmuodoissa. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmässä

15 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 15 rahoituksen myöntämisperusteet olisivat osittain erilaiset oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa, oppisopimuskoulutuksena järjestettävässä ammatillisessa peruskoulutuksessa, oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa lisäkoulutuksessa sekä oppisopimuskoulutuksena järjestettävässä ammatillisessa lisäkoulutuksessa. Varainhoitovuodelle myönnettävä rahoitus ei perustuisi varainhoitovuoden suoritteisiin, vaan varainhoitovuotta edeltävinä vuosina toteutuneisiin suoritteisiin. Koulutuksen järjestäjälle myönnettävä rahoitus perustuisi koulutuksen järjestäjän suoritteiden suhteelliseen osuuteen kaikista huomioitavista suoritteista. Opiskelijamäärien käyttäminen rahoituksen perusteena korvattaisiin opiskelijavuosilla. Opiskelijavuodella tarkoitettaisiin 365 kalenteripäivää, joiden aikana opiskelija tai tutkinnon suorittaja otetaan huomioon rahoituksen perusteena. Perusrahoitusosuudessa suoritteina huomioitaisiin toteutuneet opiskelijavuodet. Lukiokoulutuksessa huomioitaisiin myös aineopinnot, saavutettavuus, vieraskielisyys ja erityinen koulutustehtävä. Oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa perus- ja lisäkoulutuksessa opiskelijavuosissa huomioitaisiin koulutusalat ja tutkinnot kertoimilla sekä erityisopetusta saaneet opiskelijat. Rahoituksen ajallisia myöntämisperusteita tarkistettaisiin siten, että lukiokoulutukseen ja ammatilliseen peruskoulutukseen voitaisiin myöntää perusrahoitusta enintään kolmen vuoden ajan. Jos opiskelija on aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon, ammatillisen peruskoulutuksen perusrahoitusta voitaisiin kuitenkin myöntää enintään kahden vuoden ajan. Näihin muutoksiin liittyen lisättäisiin lukiolakiin ja ammatillisesta peruskoulutuksesta annettuun lakiin säännökset opiskelijan oikeudesta ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi. Suoritusrahoitusosuudessa suoritteina huomioitaisiin suoritetut tutkinnot, ammatillisessa koulutuksessa tutkintojen osat ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutukset osat ja lukiokoulutuksessa lukion oppimäärän suoritukset. Ammatillisessa koulutuksessa rahoitusta korotettaisiin lisäksi erityisopetusta saaneiden opiskelijoiden ja vailla toisen asteen tutkintoa olevien opiskelijoiden suoritteiden perusteella. Vaikuttavuusrahoitusosuudessa otettaisiin uutena tuloksellisuuden mittarina käyttöön opintojen keskeyttämisen vähentäminen, opiskelijahyvinvointikysely ja opiskelijan antama työelämäpalaute. Lisäksi oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa vaikuttavuusrahoitus sisältäisi myös nykymuotoisen tulosrahoituksen tulosindeksiin, jossa huomioidaan tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja jatko-opintoihin siirtyminen, koulutuksen

16 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 16 keskeyttäminen ja opintojen suoritusaika sekä henkilöstön kelpoisuus ja kehittämistoimenpiteet. Talousarviomäärärahoista rahoitetaan rahoitusosuuksien lisäksi seuraavat kokonaisuudet: erityisopetuksen erityisen koulutustehtävän rahoitus ammatillisessa peruskoulutuksessa, majoitusrahoitus sekä harkinnanvarainen rahoitus lukiossa ja ammatillisessa peruskoulutuksessa. Nämä vähennetään talousarviomäärärahoista ennen rahoitusosuuksien laskemista. Lisäksi erillisellä määrärahalla korvataan arvonlisävero yksityisille koulutuksen järjestäjille. Ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain mukaisen erityisopetuksen erityisen koulutustehtävän perusteella järjestettävän koulutuksen rahoitus perustuisi valtioneuvoston asetuksella säädettävään perushintaan. Erityisopetuksen erityisen koulutustehtävän perusteella rahoitettavassa koulutuksessa ei olisi suorituksiin tai vaikuttavuuteen perustuvaa rahoitusosuutta, vaan rahoitus perustuisi opiskelijavuosien määrään. Lukiokoulutuksen ja ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille myönnettäisiin rahoitusta myös majoituksen järjestämisestä. Lukiokoulutuksen ja ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille voitaisiin myöntää harkinnanvaraista rahoitusta. Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta Mikkelin kaupunki pitää yleisellä tasolla myönteisenä, että nyt lausunnolla olevalla esityksellä tavoitellaan eri toimijoiden ja eri kouluasteiden yhteistyön tiivistämistä yksittäistä kuntaa laajemmalla alueella. Riittävän asiakaspohjan tavoittelu ja monipuolisen koulutuksen tarjonnan turvaaminen onnistunee kestävämmin isompien koulutuksen järjestäjien toimesta. Nykyinen todellisiin kustannuksiin ja opiskelijamääriin perustuva rahoitus on turvannut kohtuullisesti rahoituksen riittävyyden lukiokoulutuksen järjestämiseen Mikkelin kaupungissa. Vuosina tehtävät peruspalvelujen valtionosuuksien leikkaukset ovat kuitenkin pienentäneet lukion yksikköhintaa: esim. tälle vuodelle pienennys edellisvuodesta on ollut 4,2 % ja vuoden 2015 valtion talousarvioesityksessä lukion yksikköhintaa pienennetään edelleen noin 6,6 %. Uudistuksessa rahoitus muuttuu valtion talousarvioon perustuvaksi ja rahoitusta korotetaan indeksillä. Opetus- ja kulttuuriministeriön suorittamien koelaskelmien perusteella Mikkelin lukiokoulutuksen rahoitus pienenisi peräti 16 % eli reilut 1,5 milj. järjestelmämuutoksella laskettuna verrattuna nykyiseen laskentaperusteeseen, koelaskelmat vuoden 2013 rahoitus.

17 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 17 Mikkelin kaupunki pitää huolestuttavana lukiokoulutukselle suunnattavan rahoituksen tason alenemista. Miten edelleen turvataan laadukas ja saavutettavissa oleva lukiokoulutus kuntien yhä kiristyvässä kuntataloudessa? Miten alenevalla rahoituksella ja kiristyvässä kuntataloudessa pystytään toteuttamaan esim. sähköisten yo-kirjoitusten vaatima opettajien sekä opiskelijoiden tvt-osaaminen ja sähköisten kirjoitusten vaatima tekninen infra? Miten turvataan uuden oppilas- ja opiskelijahuoltolain toteuttaminen? Millä resursseilla lukiokoulutuksen uusi ops-työ ja opetuksen kehittäminen tehdään? Hallituksen esitys herättää lisäksi mm. seuraavia kysymyksiä: 1) Pystyykö keskitetty valvonta tai säätely lisäämään koulutuksen laatua? Mikä muuttuu nykyjärjestelmään verrattuna? 2) Katoaako yksilö massaan isossa yksikössä? Toteutuuko yksilöllinen opiskelupolku ja elinikäinen oppiminen todella, jos panostus on työelämälähtöisesti ammatilliseen koulutukseen ja ikäsidonnaisesti nuoriin? Toteutuuko yksilöllisyys rajaamalla rahoitus kolmeen vuoteen? 3) Mitä tarkoitetaan termillä saavutettavuus? Miten alueellinen tasa-arvo saadaan toteutumaan, kun taloudellisuus ja tehokkuus ohjaavat järjestäjiä sijoittamaan koulutusyksikköjä kasvukeskuksiin? Miten pienten paikkakuntien nuoret saadaan jatkamaan opintoja, jos oma-aloitteisuutta on vähän ja kynnys lähteä kotoa on jo nyt suuri? Miten on huomioitu monille nuorille tärkeän oma lähilukio? Joillekin nuorille koulutuksen saavutettavuus kilometrin päässä kotoa on tärkeämpi kuin kurssitarjonnan monipuolisuus. Tässä tarjotaan nuorille pakkoitsenäistymistä - halusipa tai ei. Kaikki eivät ehkä kykene siihen, ja sen seurauksena etsimme paikkaustoimenpiteitä syrjäytyneille ja koulutusputkesta pudonneille. Miten huomioidaan Nuorisotakuun toteuttaminen, miten turvataan resurssit takuun toteuttamiselle? 4) Miten muodostuu aikuisten lukiolaisten rahoitus? Miten rahoitus huomio aineopintojen suorittajat, vain koko lukion oppimäärän opiskelevatko otetaan rahoituksessa huomioon? 5) Miten vaikuttavuusrahoitus vaikuttaa aikuisten toisen asteen koulutuksen rahoituksessa? Tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja/tai jatko-opintoihin suorittaminen? 6) Perusrahoitusta myönnetään enintään kolmelle vuodelle. Miten otetaan huomioon opiskelijat, jotka tarvitsevat neljä vuotta tutkinnon suorittamiseen, esim. kahden tutkinnon suorittajat, yhdistelmäopintoja suorittavat, joille 3+ vuotta voi taata kaksoistutkinnon menestyksekkään loppuunsaattamisen?

18 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 18 7) Lukiolainen/opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi. Opiskelija voi olla poissa yhteensä enintään neljän kuukauden ajan. Tätä aikaa ei lasketa opintojen enimmäisaikaan. Miten voidaan mahdollistaa lukiolaiselle esim. vaihto-oppilaslukukausi tai -lukuvuosi? 8) Kohtaan 7) liittyen. Lukiokoulutuksessa opiskelijavuosien laskennassa huomioidaan kalenteripäivät opintojen aloitusajankohdasta siihen saakka, kunnes opiskelija on suorittanut tutkinnon tai keskeyttänyt opintonsa. Laskennassa ei kuitenkaan huomioida aikaa, jona opiskelija on henkilökohtaisesta syystä johtuen poissa opetuksesta yhtäjaksoisesti pidempään kuin 45 kalenteripäivää. Kohdat 7) ja 8) opiskelijavuotta laskettaessa: voiko poissa olla 45 päivää 4 kk vai kuinka kauan, ilmoituksella vai ilman? Mikkelin kaupunki pitää hyvänä pitkähköä siirtymäaikaa uuteen rahoitusjärjestelmään siirryttäessä. Ehdotettu rahoitusmalli ohjaa koulutuksen järjestäjiä tehostamaan toimintaansa. Johtaako uusi rahoitusmalli pienempien yksiköiden alasajoon, tehostaako uusi rahoitusmalli todella esim. Nuorisotakuun toteuttamista? Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus antaa yllä olevan lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tiedoksi Opetus- ja kulttuuriministeriö

19 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 8 Sivu 19 Kaupunginhallitus / 002 / 2014 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän perussopimuksen muuttaminen Valmistelija hallintojohtaja Ari Liikanen, puh Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän (MAMK) jäsenkuntia ovat Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki. Konsernirakennetta on muutettu siten, että ammattikorkeakouluyhtymä ei enää järjestä opetusta, vaan toiminta muodostuu kiinteistöjen omistuksesta ja ylläpidosta. Opetuksen järjestämistä varten on perustettu Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy, jonka koko osakekannan Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy on vuonna 2012 ostanut. Pieksämäen kaupunki on päättänyt, ettei sen ole tarkoituksenmukaista olla jäsenenä nykymuotoisessa MAMK:ssa ja Pieksämäen kaupunginvaltuusto on päättänyt erota MAMK:n jäsenyydestä siten, että jäsenyys päättyy Pieksämäellä ei ole peruspääomaosuutta MAMK. Lisäksi Pieksämäen kaupunki on vuonna 2014 myynyt omistamansa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n 1000 osaketta Mikkelin ja Savonlinnan kaupungeille. MAMK:n voimassa oleva perussopimus ei vastaa kuntayhtymän nykyistä toimintaa ja tilintarkastajat ovat kehottaneet uudistamaan perussopimuksen. MAMK:n nykyisessä perussopimuksessa ei ole määräyksiä kuntayhtymästä eroamisesta, mutta perussopimuksen muuttaminen vaatii kaikkien jäsenkuntien yhtäpitävät päätökset. Mikkelin kaupungin ja Savonlinnan kaupungin välillä on neuvoteltu liitteenä oleva perussopimuksen muuttaminen siten, että siinä on huomioitu Pieksämäen kaupungin eroaminen kuntayhtymän jäsenyydestä. Olennaisimmat muutokset liittyvät kuntayhtymän toiminnan muutokseen sekä hallituksen ja tarkastuslautakunnan kokoonpanoihin. Hallituksen jäsenten määräksi säädettäisiin seitsemän henkilöä (aikaisemmin 7-11 jäsentä), mihin kaupunginhallitukset nimeävät edustajat seuraavasti: Mikkeli viisi edustajaa ja Savonlinna kaksi edustajaa. Tarkastuslautakunnan jäsenten määräksi säädettäisiin kolme jäsentä (aikaisemmin kuusi jäsentä), mihin kaupunginhallitukset nimeävät edustajat seuraavasti: Mikkeli kaksi edustajaa ja Savonlinna yhden edustajan. Lisäksi samassa yhteydessä esitetään, että yhtymän nimi muutetaan Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymäksi, koska yhtymä toimii

20 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 8 Sivu 20 nykyisin vain kiinteistöjen omistajana ja sen toiminta-alueena on Etelä-Savo. Perussopimus Liite 1 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän perussopimuksen muuttamisen liitteen mukaisesti. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tiedoksi Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymä, Savonlinnan kaupunki, Pieksämäen kaupunki

21 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 9 Sivu 21 Kaupunginhallitus Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta / 010 / 2014 Työterveyshuollon liittäminen yhteistoimintasopimukseen perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävien järjestämisestä sekä palvelutuotannosta Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Valmistelijat; johtava ylilääkäri Hans Gärdström, , hans.gardstrom@mikkeli.fi, hallintopäällikkö Timo Talo, , timo.talo@mikkeli.fi Yhteistoimintasopimuksen perusteella Mikkelin kaupunki sekä Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnat ovat yhteistoimintasopimuksen perusteella siirtäneet perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien järjestämisvastuun Mikkelin kaupungin organisaatioon perustetulle seudulliselle sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Yhteistoimintasopimuksen 2 luvun 2 :n mukaan yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on huolehtia ja sopijapuolina olevien kuntien väestön tarvitsemien lakisääteisten perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien palvelujen (lukuunottamatta työterveyshuoltoa, päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa) sekä sopijapuolten kesken erikseen yhteisesti sovittavien muiden sosiaali -ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sen mukaisesti, mitä tämän sopimuksen luvussa 3 todetaan järjestämisvastuusta ja palvelujen tuottamisesta. Mikkelin kaupunginhallituksen alaisena kunnallisena liikelaitoksena toimiva Etelä-Savon työterveysliikelaitos tuottaa työterveyshuollon palveluita Mikkelin kaupungille, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnalle. Liikelaitos täyttää tällöin kansanterveyslain kunnan terveystoimen asettamat velvoitteet työterveyshuollon palvelujen järjestämisestä. Järjestämisvelvollisuuteen kuuluu tuottaa työterveyshuollon palveluja alueen yksityisille yrityksille. Koska Etelä-Savon Työterveysliikelaitos muuttuu osakeyhtiöksi, niin osakeyhtiölle ei ole oikeutta siirtää työterveyshuollon järjestämisvastuuta. Tämän vuoksi esitetään yhteistoimintasopimuksen muuttamista alkaen siltä osin, että myös työterveyshuolto kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen piiriin. Yhteistoimintasopimuksen 2 luku 2

22 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 9 Sivu 22 Kaupunginhallitus muutetaan muotoon "tämän yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on huolehtia sopijapuolina olevien kuntien väestön tarvitsemien lakisääteisten perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien palvelujen (lukuunottamatta päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa) sekä sopijapuolten kesken erikseen yhteisesti sovittavien muiden sosiaali -ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sen mukaisesti, mitä tämän sopimuksen luvussa 3 todetaan järjestämisvastuusta ja palvelujen tuottamisesta " Käytännössä järjestämisvastuun siirtyminen seudulliselle sosiaali- ja terveystoimelle tarkoittaisi sitä, että seudullinen sosiaali- ja terveystoimi vastaisi siitä, että yhteistoimintasopimuksen piiriin kuuluvien kuntien yrityksille voidaan osoittaa terveydenhuoltolain mukaiset työterveyspalvelut. Seudullinen sosiaali- ja terveystoimi tekisi kuntien puolesta sopimuksen palveluntuottajan kanssa ja nykyiset Etelä-Savon työterveyden kanssa tehdyt sopimukset järjestämisvastuusta siirtyisivät seudulliselle sosiaali- ja terveystoimelle. Edelleen seutusoten kunnat järjestäisivät itse parhaaksi katsomallaan tavalla oman henkilöstönsä työterveyspalvelut. Ehdotus: Johtava ylilääkäri: Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että yhteistoimintasopimuksen muutos lähetetään kuntiin hvväksyttäväksi. Lisäksi kokouksessa johtava ylilääkäri tarkensi esitystä siten, että uuteen sopimusluonnokseen lisätään "sekä työterveyshuollon järjestämisestä", jolloin muutettu sopimusluonnos kuluu seuraavasti: "tämän yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on huolehtia sopijapuolina olevien kuntien väestön tarvitsemien lakisääteisten perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien palvelujen (lukuunottamatta päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa) sekä sopijapuolten kesken erikseen yhteisesti sovittavien muiden sosiaali -ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sekä työterveyshuollon järjestämisestä sen mukaisesti, mitä tämän sopimuksen luvussa 3 todetaan järjestämisvastuusta ja palvelujen tuottamisesta " Päätös: Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta: Muutettu päätösesitys hyväksyttiin.

23 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 9 Sivu 23 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitaus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy yhteistoimintasopimuksen muuttamisen siltä osin, että myös työterveyshuolto kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen piiriin. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

24 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 24 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto / 0032 / 2014 Täydennys Kiinteistö Oy Kaituenhaka nimisen yhtiön osakekannan myyntiin Kaupunginhallitus Valmistelija asuntotoimenpäällikkö Mirja Kauppinen, puh , hallintopäällikkö Juha Ruuth, puh ja tekninen johtaja Jouni Riihelä, puh Kaupunginhallitus on kokouksessaan esittänyt Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lle aravarajoitusten poistamista Kiinteistö Oy Kaituenhakan seuraavista asuinrakennuksista: Suksisepäntie 8, Kiinteistötunnus ; 3 kpl kerrostaloja, 89 asuntoa 2 liikehuoneistoa ja Nuottakatu 5 a ja Talaskatu 1 Kiinteistötunnus ja , 1 kerrostalo, 55 asuntoa. Suksisepäntie 8:ssa on 89 asuntoa ja kaksi liikehuoneistoa. Talaskatu 1:ssa on 25 asuntoa ja Nuottakatu 5 A:ssa 30 asuntoa; eli yhteensä 144 asuntoa ja 2 liikehuoneistoa. Yhtiön omistus jakautuu seuraavasti: Kaupunki 389 (77,8%), YH-rak./Avara 51 (10,20 %), Renor Oy 45 (9%), Helprint 15 (3 %) ; yhteensä 500 osaketta (100 %). ARA on päätöksellään 18471/644/12; myöntänyt Kiinteistö Oy Kaituenhakalle kokonaan vapautuksen aravarajoituslain mukaisista rajoituksista sekä vuokra-asuntojen korkotuesta annetun lain mukaisista käyttörajoituksista. Aravarajoituksista vapauttamisen edellytyksenä on, että 1. valtion asuntolaina tai aravalaina erääntyneine lyhennyksineen ja kokoineen maksetaan kokonaan takaisin vapautettavan asunnon tai talon osalta 2. valtio vapautetaan asuntotuotantolain 13 a :n mukaisesta vastuusta Korkotukilainan mukaisista käyttörajoituksista vapautumisen edellytyksenä on, että vapautettavan kohteen korkotukilainaksi hyväksytty laina maksetaan takaisin. Kaupunki on tammikuussa 2013 teettänyt Kiinteistö Oy Kaituenhakan kiinteistöistä arviolausunnon mahdollista myyntiä varten. Kiinteistö Oy Kaituenhakan omistajatahojen kanssa on sovittu, että kaupunki johtaa myyntiprosessia Kaupunki on tehnyt myyntiä tarkoittavan kiinteistövälitystoimeksiannon Sitex Oy:lle

25 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 25 Ostotarjouksen on jättänyt Maakunnan Asunnot Oy. Useiden eri yhteydenottojen ja tapaamisten perusteella on valmisteltu liitteenä oleva kauppakirja. Kun otetaan huomioon vuoden 2013 tilinpäätöksen mukaiset yhtiön taloudelliseen asemaan vaikuttavat erät (rahat, lainat, muut velat), netto kauppahinta on euroa, joka jakautuu omistajien kesken seuraavasti: Mikkelin kaupunki 77,80 % euroa Avara Oy 10,20 % euroa Renor Oy 9 % euroa Helprint Oy 3 % euroa yhteensä euroa. Ostajan kanssa on sovittu, että kaupantekotilaisuudessa lainat maksetaan pois. Asuintalovarauksen on sovittu jäävän yhtiöön. Yhtiön tuloslaskelma ja tase sekä siitä johdettu osuuksien mukainen jako ovat kokouksen sihteerillä tutustumista varten. Toimeksiantosopimus ja kiinteistön arviolausunto ovat nähtävillä kokouksessa. Kauppakirjaluonnos Liite Ehdotus: Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää myydä edellä olevasta kauppakirjasta ilmenevän Kiinteistö Oy Kaituenhakan osakekannan viiden miljoonan ( ) euron kauppahinnalla ja muutoin kauppakirjasta ilmenevin ehdoin. Tekninen johtaja ja teknisen toimen hallintopäällikkö vastaavat kaupan toteutukseen liittyvistä toimenpiteistä. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös: Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana esittelijä täydensi esitystään siten, että koska kauppahinnat on laskettu vuodenvaihteen tilanteen mukaan, niin lopulliset euromäärät täytyy tarkistaa kaupantekoajankohtaa vastaaviksi. Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginkanslian tekemään kauppakirjaan tarvittavat vähäiset muutokset. Esittelijän täydennetty esitys hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto

26 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 26 Kauppakirjaluonnos Liite Ehdotus: Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää myydä edellä olevasta kauppakirjasta ilmenevän Kiinteistö Oy Kaituenhakan osakekannan viiden miljoonan ( ) euron kauppahinnalla ja muutoin kauppakirjasta ilmenevin ehdoin. Koska kauppahinnat on laskettu vuodenvaihteen tilanteen mukaan, niin lopulliset euromäärät täytyy tarkistaa kaupantekoajankohtaa vastaaviksi. Tekninen johtaja ja teknisen toimen hallintopäällikkö vastaavat kaupan toteutukseen liittyvistä toimenpiteistä. Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginkanslian tekemään kauppakirjaan tarvittavat vähäiset muutokset. Päätös: Kaupunginvaltuusto: Hyväksyttiin. Kaupunginhallitus Valmistelijat: konsernitarkastaja Juha Vuorela, puh , talousjohtaja Arja-Leena Saastamoinen, puh Mikkelin kaupunki, Renor Oy, Helprint Oy ja Avara Oy myivät omistamansa Kiinteistö Oy Kaituenhakan osakkeet Maakuntien Kiinteistöt Oy:lle 5 miljoonalla eurolla Kauppakirjan mukaan Mikkelin kaupunki vastaa myyntikulujen ja kaikkien yhtiön lainojen suorituksista velkojille. Mikkelin kaupunki on maksanut Kiinteistö Oy Kaituenhakan lainoja (mukaan lukien osakaslainat) yhteensä ,64 euroa. Lainojen maksamista varten Kiinteistö Oy Kaituenhakan hallituksen tulee tehdä päätös oman pääoman ehtoisesta sijoituksesta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon ,64 euroa. Pääomasijoituksen määrä on vähennetty muille myyjäosapuolille tilitettävästä kauppahinnasta. Kirjaus on alustavasti tehty SVOP-sijoituksena kiinteistöosakeyhtiössä, mutta vaatii erilliset päätökset sekä Mikkelin kaupungilta että kiinteistöosakeyhtiön hallitukselta. Muutoin lainojen maksu yhtiön puolesta voidaan tulkita avustukseksi yhtiölle ja siitä voi tulla veroseuraamuksia ostajalle. Tämä ei ole ollut kaupan tarkoitus ja päätös SVOP-sijoituksesta olisi pitänyt tehdä ennen kauppakirjojen allekirjoittamista. Viivästys on johtunut kaupantekoon liittyvän rahaliikenteen selvittämisen ja yhtiön välitilinpäätöksen valmistumisen viivästymisestä.

27 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 27 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle ,46 euron lisämäärärahan hyväksymistä vuoden 2014 investointiosan pysyviin vastaaviin (osakkeet ja osuudet). Lisäksi kaupunginhallitus esittää valtuustolle tehdyn SVOP-sijoituksen hyväksymisen. Pääomalla maksettujen lainojen määrä ( ,46 euroa) on vähennetty muille osapuolille tilitettävästä kauppahinnasta. Kaupunginhallitus esittää edelleen valtuustolle Kevan lainan (laina nro ) siirtämistä Mikkelin kaupungille Kiinteistö Oy Kaituenhakalta ja valtuuttaa talouspalvelut maksamaan lainan pois sopimuksen mukaisesti. Laina voidaan irtisanoa päättymään vasta toukokuussa Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tiedoksi Kunnan Taitoa Oy, talouspalvelut, Keva, Koy Kaituenhaka, Renor Oy, Helprint Oy ja Avara Oy

28 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 11 Sivu 28 Kaupunginhallitus / 790 / 2014 Miset Oy:n vähemmistöosakkaiden osakkeiden hankkiminen Mikkelin kaupungin omistukseen Valmistelija: kaupunginlakimies Annaliisa Lehtinen, p Miset Oy on tarkoitus fuusioida Miktech Oy:öön kaupunginhallituksen linjaamalla tavalla. Fuusion toteuttamiseksi on tarkoituksenmukaista, että Mikkelin kaupunki hankkii Miset Oy.n osakekannan kokonaisuudessaan omistukseensa. Tätä varten kaupunginjohtajan johdolla on lähetetty tarjouskirje Misetin osakaskunnille. Tarjouskirje on esityslistan liitteenä. Tarjouksessa esitetty lunastushinta on perustunut osakkeiden nimellishintaan (100 euroa/ osake), josta on sovittu yhtiön perustamisasiakirjassa. Samassa yhteydessä on lisäksi sovittu merkintähinnaksi 200 euroa osakkeelta, jolloin ylikurssi 100 euroa osakkeelta on siirretty yhtiön ylikurssirahastoon. Osakaskunnilta on pyydetty vastausta tarjoukseen mennessä. Esityslistan laatimiseen mennessä asiaa ovat käsitelleet Mäntyharjun, Hirvensalmen ja Puumalan kunnanhallitukset. Näistä kukin on edellyttänyt, että Mikkeli maksaa osakkeista suoritetun määrän kokonaisuudessaan, myös ylikurssiin siirretyn osuuden. Kangasniemen ja Pertunmaan kuntien vastaukset esitetään kokouksessa. Mikkelin kaupunginhallitukselle suositellaan, että se hyväksyy korotetun kauppahinnan, jossa on huomioitu myös osakkeista maksettu ylikurssihinta. Misetin osakeomistus jakaantuu seuraavasti (suluissa osakkeiden hinta 100eur / 200eur) : Hirvensalmi 25 osaketta (2500 -> 5000) Kangasniemi 63 osaketta (6300 -> 12600) Mäntyharju 69 osaketta (6900 -> 13800) Pertunmaa 21 osaketta > 4200) Puumala 28 osaketta (2800 -> 5600) (Mikkeli) 957 osaketta Tarjouskirje Misetin osakaskunnille Liite 2 Ehdotus Kaupunginjohtaja:

29 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 11 Sivu 29 Kaupunginhallitus päättää, että Mikkelin kaupunki ostaa Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntien Miset Oy:n osakkeet yhteensä 206 kappaletta osakkeiden merkintähinnan arvolla. Kokonaiskauppahinta on euroa. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kauppahinta euroa katetaan vuoden 2014 talousarvion investointiosan käyttämättä jäävästä laajakaista-hankkeen määrärahasta. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana esittelijä täydensi esitystä siten, että Pertunmaan kunnan osalta kaupunginhallitus toteaa, että kauppa edellyttää, että Pertunmaan kunnanhallitus hyväksyy 200 euron kauppahinnan osakkeelta pidettävässä kokouksessa. Esittelijän muutettu esitys hyväksyttiin. Merkitään, että Markku Turkia ja Armi Salo-Oksa ilmoittivat oma-aloitteisesti olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta. Ilmoitukset hyväksyttiin.

30 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 12 Sivu 30 Kaupunginhallitus / 419 / 2013 Matkojen yhdistelytoiminnan välitysohjelmiston hankinta Valmistelijat:, vammaispalvelujen erityistyöntekijä Arja Brotkin, , arja.brotkin@mikkeli.fi, liikenneinsinööri Liisa Heikkinen, , liisa.heikkinen@mikkeli.fi, sosiaalipalvelujen johtaja Niina Helminen, , niina.helminen@mikkeli.fi, projektijohtaja Timo Rissanen, , timo.rissanen@mikkeli.fi, hallintopäällikkö Timo Talo, , timo.talo@mikkeli.fi, järjestelmäasiantuntija Timo Wirkkala, , timo.wirkkala@mikkeli.fi Kaupunginhallitus on päättänyt, että vammais- ja sosiaalihuoltolain sekä erityishuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen välitys ja yhdistely tuotetaan omana toimintana. Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt, että välitys- ja yhdistelyohjelmisto kilpailutetaan. Kaupungin johtoryhmä on edelleen linjannut kesäkuussa 2014, että osana sosiaali- ja terveystoimen matkojen yhdistelytoiminnan aloittamista käynnistetään laajempi kaupungin henkilökuljetuksista vastaavan yksikön suunnittelu. Yksikön tehtäviin kuuluisi sosiaali- ja terveystoimen ja sivistystoimen kuljetusten suunnittelu ja hankinta sekä joukkoliikenteen suunnittelu. Matkojen yhdistelytoiminta koskisi alkuvaiheessa vain sosiaali- ja terveystoimen kuljetuksia, koska koulukuljetusten yhdistelyä ja suunnittelua ei ole saatavilla osana sosiaali- ja terveystoimen kuljetusten yhdistelyohjelmistoja. Koulukuljetuksissa on käytössä erillinen Reitti-Gis-suunnitteluohjelmisto. Mikäli kaupungin yhteinen henkilökuljetusyksikkö ei toteudu suunnitellusti, niin sosiaali- ja terveystoimi aloittaa matkojen yhdistelyn omana toimintana. Kaupungin henkilöstökuljetusyksikön perustamisasia tullaan käsittelemään erillisenä päätöksenteossa myöhemmin. Matkojen yhdistelyohjelmiston käyttöönoton kautta tarkoituksena on keskittää sosiaalihuoltolain, vammaispalvelulain ja kehitysvammaisten erityishuoltolain mukaiset kuljetukset sekä päiväautojen tilaus ja välitys matkojenyhdistelykeskukseen, jossa asiakkaiden tilaukset pyritään ohjelmiston avulla yhdistämään yhdistetyiksi kuljetuksiksi. On arvioitu, että tehostamalla matkojen yhdistelytoimintaa ja palvelulinjojen ja asiointitaksien käyttöä voitaisiin saavuttaa n %:n säästöt kuljetuspalvelujen kustannuksissa. Käytännössä se tarkoittaa n t ;n vuosittaista säästöä. Käytännössä yhdistelyhyöty muodostuu siitä, että ajetut kilometrit vähenevät n 8-22 % ja ajettujen reittien määrä on % pienempi. Arvio

31 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 12 Sivu 31 perustuu muilta yhdistelyä toteuttavilta kunnilta saatuun arvioon. Alkuvaiheessa toiminta kohdistuisi Mikkelin kaupungin alueelle. Sosiaali- ja terveystoimen matkojen yhdistelyohjelma on kilpailutettu avoimella hankintamenettelyllä ajalle 5 (viisi) vuotta hyväksytystä käyttöönotosta + optio yksi (1) vuosi. Hankinta sisältää matkojenvälitysohjelmiston SaaS-palveluna, käyttöönottoprojektin, jossa matkojenvälitysohjelmisto saatetaan tuotantokäyttöön, käyttöönottokoulutuksen sekä tukipalvelut. Käyttöönottoprojekti sisältää myös asiakasprofiilien tuomisen ulkoisista järjestelmistä, ajoneuvotietojen viemisen järjestelmään, teleoperaattorirajapinnan toteuttamisen, raportointivalmiuden toteuttamisen ja muut tuotantokäyttöön vaadittavien toimintojen toteuttamisen. Valintaperiaatteena on halvin hinta ja tarjouspyynnössä oli määritettynä tarkat tekniset kriteerit, jotka ohjelmiston tulee täyttää. Tekniset kriteerit laadittiin siitä näkökulmasta, että kriteerien täyttyessä ohjelmisto soveltuu matkojen yhdistelytoimintaan. Tarjouspyynnön laatimisessa käytettiin apuna konsulttiyritystä, joka on suorittanut aikaisemmin vastaavia kilpailutuksia. Tarjousajan päättymiseen mennessä saatiin kaksi tarjousta, jotka molemmat täyttivät tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Tarjousvertailu oheisena. Tarjouspyyntöasiakirjat ja tarjoukset ovat nähtävänä kokouksessa. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä edullisimman tarjouksen tehneen Semel Oy:n tarjouksen. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Merkitään, että projektijohtaja Timo Rissanen selosti asiaa kaupunginhallitukselle. Tiedoksi Mobisoft Oy, Semel Oy, Timo Rissanen, Liisa Heikkinen, Niina Helminen,Timo Wirkkala, Arja Brotkin, Timo Talo

32 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 13 Sivu 32 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus / 102 / 2014 Vuonna 2015 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä tehtävät vakanssimuutokset Kaupunginhallitus Valmistelija: henkilöstöjohtaja Kimmo Töttölä, p Vuoden 2015 talousarvion ja henkilöstösuunnitelman pohjalta on laadittu perustettavien ja lakkautettavien virkojen ja toimien sekä vakanssimuutosten yhteenveto alkaen Aiheutuvat kustannukset on huomioitu hyväksytyssä talousarviossa. Esitettävien toimien ja virkojen nykyiset haltijat siirretään suostumuksellaan perustettaviin/siirrettäviin toimiin ja virkoihin. Nimikemuutoksen ollessa kyseessä, jatkavat tointen/virkojen nykyiset haltijat suoraan uusissa toimissa/viroissa niitä haettavaksi julistamatta. Liitteeseen on koottu toimialoittain tehtävän nimike, yksikkö, palvelussuhteen laji, työaika, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta/palkkaryhmä, palkkakustannukset vuositasolla sekä todellinen kustannusvaikutus ja perustelut. Liitteessä on myös lakkautettavat vakanssit sekä vakansseihin tulevat muutokset omina taulukkoinaan. Perustettavia vakansseja 10, joista kuuden kustannusvaikutus on euroa. Neljällä vakanssilla ei ole kustannusvaikutusta. Nimikemuutosten kustannusvaikutus on euroa. Kokonaisuudessaan kustannusvaikutus on siis euroa. Uusien vakanssien perustamisen kustannusvaikutusten vähäisyys johtuu siitä, että tehtäviä on tähän mennessä hoidettu määräaikaisella henkilöstöllä, eikä määräaikaisuuden perustetta enää ole. Palkkakustannus säilyy siis samana. Lakkautettavia vakansseja on 80, joista aiheutuva kustannussäästö on euroa. Näin ollen kokonaissäästö on euroa. Eniten vakanssien lakkautuksia toteutetaan Etelä-Savon pelastuslaitoksella sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ensihoidon järjestämisvastuu on tämän vuoden alusta siirtynyt sairaanhoitopiirille. Tämän vuoksi lakkautetaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta 31 ensihoitajan toimea. Terveyskeskussairaalan osasto 2:n toiminnan lopettamisen vuoksi lakkautetaan yhtensä 17 hoitajan toimea. Toiminnallisten muutosten vuoksi lakkautetaan 9 perhepäivähoitajan toimea. Perustettavat virat ja toimet (10)

33 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 13 Sivu 33 Keskushallinto Elinvoima- ja kilpailukykypalveluihin työnsuunnittelijan toimi, Otavan Opistoon verkko-ohjaajan ja ohjelmistosuunnittelijan toimet. Sosiaali- ja terveyspalveluihin ohjaajan toimi. Sivistystoimen varhaiskasvatus ja perusopetukseen kolme koulunkäyntiavustajan tointa ja kolme kuraattorin virkaa. Lakkautettavat virat ja toimet (80) Keskushallinto Ruoka- ja puhtauspalveluista kaksi tilahuoltajan tointa, ruokapalvelutyöntekijän toimi ja kaksi ruokapalveluvastaavan tointa. Vesilaitos Mikkelin Vesilaitokselta siivojaan toimi. Sosiaali- ja terveyspalvelut Hyvinvointikoordinaattorin toimi, kehittämispäällikön virka, seitsemän sairaanhoitajan ja kymmenen lähihoitajan tointa, kotihoidonohjaajan, lääkärin ja apulaisylilääkärin virat sekä vastaanottosihteerin ja toimistosihteerin toimet. Sivistystoimi Perusopetuksesta keittäjä-siivooja-talonmiehen, siivoojan ja laitosmiehen toimet. Varhaiskasvatuksesta yhdeksän perhepäivähoitajan tointa ja kaksi päiväkodinjohtajan virkaa. Nuoriso- ja liikuntapalveluista liikuntapaikkojen hoitajan toimi. Etelä-Savon pelastuslaitos Paloinsinöörin, palomestarin ja palotarkastajan virat sekä ensihoitoesimiehen toimi ja 31 ensihoitajan tointa. Perustettavat ja lakkautettavat vakanssit sekä vakanssien muutosesitykset Liite 8 Ehdotus: Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus hyväksyy liitteessä esitetyt perustettavat ja lakkautettavat vakanssit sekä muutosesitykset. Päätös: Kaupunginhallitus: Asian käsittelyä jatketaan pidettävässä kokouksessa. Merkitään, että henkilöstöjohtaja Kimmo Töttölä selosti asiaa kaupunginhallitukselle.

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 9 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 9 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 9 / 2014 Sivu 1 Kaupunginvaltuusto 10.11.2014 Kokoustiedot Aika 10.11.2014 Maanantai klo 12.00-18.23 Tauko klo 15.00-15.30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 10/ ( 10) Kaupunginhallitus

Mikkeli Pöytäkirja 10/ ( 10) Kaupunginhallitus Mikkeli Pöytäkirja 10/2019 1 ( 10) Aika 08.04.2019, klo 14:01-14:51 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 160 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 161 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lausunto 24.11.2014. Kuntayhtymän lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta

Lausunto 24.11.2014. Kuntayhtymän lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta 1 (7) Opetus ja kulttuuriministeriö Meritullinkatu 10, Helsinki PL 29, 00023 Valtioneuvosto Viite: Asia: Lausuntopyyntö 15.10.2014 OKM/58/010/2014 Kuntayhtymän lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 8/ ( 8) Kaupunginhallitus

Mikkeli Pöytäkirja 8/ ( 8) Kaupunginhallitus Mikkeli Pöytäkirja 8/2019 1 ( 8) Aika 18.03.2019, klo 14:01-14:58 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 129 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 130 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (9) Aika 21.04.2016, klo 14:05-15:17 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

220 Irtisanoutuminen henkilöstöjohtajan virasta, Heli Huopainen

220 Irtisanoutuminen henkilöstöjohtajan virasta, Heli Huopainen Mikkeli Pöytäkirja 14/2017 1 (9) Aika 12.12.2017, klo 08:00-09:05 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 218 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 219 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 25/ (12) Kaupunginhallitus Aika , klo 13:00-19:39. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Mikkeli Pöytäkirja 25/ (12) Kaupunginhallitus Aika , klo 13:00-19:39. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Mikkeli Pöytäkirja 25/2015 1 (12) Aika 27.10.2015, klo 13:00-19:39 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 342 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 343 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

Yhtymähallitus Ylimääräisen kokouksen aika: tiistai 11.11.2014 klo 8.00. Ammatillisen koulutuksen seminaari/kouvola Matkan yhteydessä bussissa

Yhtymähallitus Ylimääräisen kokouksen aika: tiistai 11.11.2014 klo 8.00. Ammatillisen koulutuksen seminaari/kouvola Matkan yhteydessä bussissa PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Yhtymähallitus Ylimääräisen kokouksen aika: tiistai 11.11.2014 klo 8.00 KOKOUSKUTSU ASIALISTA paikka: Ammatillisen koulutuksen seminaari/kouvola Matkan yhteydessä bussissa

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 25/2016 1 (9) Aika 09.06.2016, klo 14:04-15:44 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne.

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne. Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (15) Aika 14.12.2017, klo 16:59-18:27 Paikka Ravintola August, Jääkärinkatu 6-8, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 2/ (7) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:57

Mikkeli Pöytäkirja 2/ (7) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:57 Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 12.10.2017, klo 17:00-18:57 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat OKM:n tavoitteet ja toteutusmallit Kuopio 14.10.2014 Anita Lehikoinen Kansliapäällikkö Keskeiset rahoitus- ja rakenneuudistusta

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 09.03.2017, klo 16:30-17:18 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 25.06.2014

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 25.06.2014 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 12.00 - Paikka Mikkelin kaupunginvaltuuston istuntosali, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 18.25-19.09 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Moilanen Pekka Lahti Jari Airas

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 2 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 2 / 2014 Sivistyslautakunta Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 2 / 2014 21 Kokousaika Keskiviikko 5.3.2014 klo 18-19.40 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj.

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 11/ ( 12) Konserni- ja elinvoimajaosto

Mikkeli Pöytäkirja 11/ ( 12) Konserni- ja elinvoimajaosto Mikkeli Pöytäkirja 11/2018 1 ( 12) Aika 30.10.2018, klo 16:06-17:19 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 97 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 98 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 10 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 10 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 10 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika 18.11.2014 tiistai klo 18.00-19.40 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31 Lisätietoja Kokouksen alussa yhtenäiskoulun rehtori Susanna Savander

Lisätiedot

Rakenneuudistukset lukiokoulutus Helsinki

Rakenneuudistukset lukiokoulutus Helsinki Rakenneuudistukset lukiokoulutus Helsinki 6.11.2014 Eeva-Riitta Pirhonen Ylijohtaja Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman täytäntöönpano Lukiokoulutuksen ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen ja vapaan

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 7/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta

Mikkeli Pöytäkirja 7/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 7/2018 1 ( 9) Aika 18.10.2018, klo 17:00-18:45 Paikka TUMA, Sammonkatu 12 Mikkeli Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus 23 Etelä- Savon

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 Tarkastuslautakunta AIKA 04.04.2019 kello 14:01-16:29 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:48-13:20 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti Kivelä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 /2011. Aika: Keskiviikko klo Ravintola Kestikara, Hämeentie 9, Koski TL

Pöytäkirja 1 /2011. Aika: Keskiviikko klo Ravintola Kestikara, Hämeentie 9, Koski TL Kosken Tl koululautakunta 12.1.2011 Pöytäkirja 1 /2011 1 KOULULAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 12.1.2011 klo 18.00 18.47 Paikka: Ravintola Kestikara, Hämeentie 9, Koski TL Läsnä: Puheenjohtaja Jalli

Lisätiedot

90 Mikkelin kaupungin lausunto uuden varhaiskasvatuslain esitysluonnoksesta

90 Mikkelin kaupungin lausunto uuden varhaiskasvatuslain esitysluonnoksesta Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2018 1 (5) Kasvatus- ja opetuslautakunta, 25, 22.02.2018 Kaupunginhallitus, 90, 06.03.2018 90 Mikkelin kaupungin lausunto uuden varhaiskasvatuslain esitysluonnoksesta MliDno-2018-433

Lisätiedot

33 Pelastuslautakunnan lausunto lakiluonnoksesta pelastustoimen järjestämiseksi

33 Pelastuslautakunnan lausunto lakiluonnoksesta pelastustoimen järjestämiseksi Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (8) Aika 03.11.2016, klo 17:00-18:00 Paikka TUMA Sammonkatu 12 Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus 33 Pelastuslautakunnan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

227 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään

227 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään Mikkeli Ote pöytäkirjasta 16/2015 1 (5) 227 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään MliDno-2015-654 Valmistelija / lisätiedot: Pekka Patama, Merja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika 07.10.2014 tiistai klo 18.00-19.30 Paikka Kahvila-ravintola Salmenranta Saapuvilla olleet jäsenet Risto Korhonen, puheenjohtaja Hannu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

4.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet

4.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet 4. LUKIOKOULUTUS 4.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Opetus- ja kulttuuriministeriö voi myöntää kunnalle, kuntayhtymälle, rekisteröidylle yhteisölle tai säätiölle luvan lukiokoulutuksen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 8) Konsernijaosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 8) Konsernijaosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2018 1 ( 8) Aika 05.02.2018, klo 15:00-16:49 Paikka Tuusulan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset

Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset oimielin Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi ulosalue Mikkelin palvelutuotantoyksikkö Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Kaupunginvaltuusto 28.04.2014 Kokoustiedot Aika 28.04.2014 Maanantai klo 19.00-19.25 Paikka Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 6/2012 73 Kokousaika Keskiviikko 31.10.2012 klo 18-19.37 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet läsnä poissa Jalli Marja

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 22 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 22 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Aika 28.11.2017, klo 16:30-17:16 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00 Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Aika 12.10.2017, klo 17:00 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsiteltävät asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Vuoden

Lisätiedot

Pöytäkirja :07

Pöytäkirja :07 Mikkeli Tekninen lautakunta Pöytäkirja 01.09.2015 6/2015 1(9) Aika 01.09.201 5, klo 16:30-17:07 Paikka Kaupungintalo 2 krs., lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 118 119 120 121 122 Kokouksen laillisuusja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 5 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 5 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, Mikkeli Kokoustiedot Aika torstai klo 16.00 17.45 Paikka Lahdenpohja, Lahdenpohjantie 1, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja/ 4 / 2015 Asialista Vammaisneuvosto Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, Mikkeli Kokoustiedot Aika tiistai klo 16.30 18.30 Paikka Kirkonmäen seurakuntatalo, Otavankatu 9, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

122 Toiminnan ja talouden seuranta 2015, tekninen lautakunta

122 Toiminnan ja talouden seuranta 2015, tekninen lautakunta Mikkeli Kokouskutsu 1 (8) Aika 01.09.2015, klo 16:30 Paikka Kaupungintalo 2 krs., lautakuntien kokoushuone Käsiteltävät asiat 118 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 119 Pöytäkirjan tarkastus 120

Lisätiedot

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen Mikkeli Kokouskutsu 1 (11) Aika 20.05.2015, klo 17:00 Paikka Mikkelin Teatteri, Savilahdenkatu 11 Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Aika 04.11.2015, klo 16:28-16:37 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Talousarvion

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus

Lappeenrannan kaupungin omistajaohjaus Hallitus 57 22.03.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden osto 382/02.07.03.04/2017 EKSTPHAL 57 Etelä-Karjalan Työkunto Oy Etelä-Karjalan Työkunto Oy (jäljempänä Työkunto Oy) on Eksoten ja Lappeenrannan

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 7 / 2014 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 7 / 2014 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 22.10.2014 klo 18-19.42 Kokouspaikka Kosken TL kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 83-89 Tamminen Tiina Hämäläinen Risto

Lisätiedot

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 22 5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Ammatillinen peruskoulutus on ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta. Vammaisille opiskelijoille järjestettävää

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka Yhtymähallitus 22.1.2015 1 AIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00-18.10 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

369 Kaupunginvaltuuston kokouksen täytäntöönpanot

369 Kaupunginvaltuuston kokouksen täytäntöönpanot Mikkeli Pöytäkirja 27/2015 1 (14) Aika 16.11.2015, klo 15:00-17:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 365 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 366 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 7 / 2013 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 7 / 2013 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 30.10.2013 klo 18-20.35 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 101-112 Tamminen Tiina Hämäläinen Risto vpj. Ahola Kalle :t 101-112

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie

Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 21.11.2014 1 KOKOUSAIKA Torstai 27.11.2014 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie 42 Koulutusjohtaja

Lisätiedot