Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 1"

Transkriptio

1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 1 Kaupunginhallitus Kokoustiedot Aika Maanantai klo , Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Kuikka Seija, puheenjohtaja Seppälä Arto, 1. varapuheenjohtaja Nepponen Olli, 2. varapuheenjohtaja Kauria Outi Kilkki Hannu Korhola Anne, varajäsen Liikanen Veli, varajäsen Miettinen Mauri Nykänen Heikki Pöyry Jukka Salo-Oksa Armi Turkia Markku, varajäsen Vartiainen Jaana Vuori Juha Väänänen Jaakko Muut saapuvilla olleet Taavitsainen Satu, kvalt puheenjohtaja Olkkonen Kirsi, kvalt 1. varapuheenjohtaja Mikander Kimmo, kaupunginjohtaja Lehtinen Annaliisa, kaupunginlakimies, saapui klo Liikanen Ari, hallintojohtaja, sihteeri Tolonen Satu-Mari, viestintäpäällikkö Siekkinen Virpi, sivistysjohtaja Töttölä Kimmo, henkilöstöjohtaja Riihelä Jouni, tekninen johtaja Ropponen Juha, ohjelmajohtaja Laitinen Jari, taloussuunnittelupäällikkö, saapui klo Rissanen Timo, projektijohtaja, 403, klo Saastamoinen Arja-Leena, saapui klo Poissa Lehkonen Raine Pöntinen Minna Siitari Markku Oksa Pertti, kvalt 2. varapuheenjohtaja Kuitunen Soile, kehitysjohtaja

2 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 2 Asiat :t , 408, Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Seija Kuikka Ari Liikanen Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja oikeaksi todettu Jaana Vartiainen Juha Vuori Pöytäkirjan nähtävänäolo Kaupunginkansliassa Hallintojohtaja Ari Liikanen

3 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 24 / 2014 Sivu 3 Käsitellyt asiat 1 / 392 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 393 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 / 394 Ilmoitusasiat 4 / 395 Otto-oikeus/lautakuntien/viranhaltijoiden päätökset 5 / 396 Valtuustoaloite kuplahallin ympäristön valaistuksen parantamisesta ja pysäköinninvalvonnan tehostamisesta 6 / 397 Eron myöntäminen Meri Kuuselalle kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valitseminen hänen sijaansa 7 / 398 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitys eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta 8 / 399 Liite 1 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän perussopimuksen muuttaminen 9 / 400 Työterveyshuollon liittäminen yhteistoimintasopimukseen perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävien järjestämisestä sekä palvelutuotannosta 10 / 401 Täydennys Kiinteistö Oy Kaituenhaka nimisen yhtiön osakekannan myyntiin 11 / 402 Liite 2 Miset Oy:n vähemmistöosakkaiden osakkeiden hankkiminen Mikkelin kaupungin omistukseen 12 / 403 Matkojen yhdistelytoiminnan välitysohjelmiston hankinta 13 / 404 Liite 3 Vuonna 2015 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä tehtävät vakanssimuutokset 14 / 405 Liite 4 Henkilöstösuunnitelma / 406 Veroprosentit vuodelle / 407 Liite 5 Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma

4 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 1 Sivu 4 Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Ehdotus Päätös Kaupunginhallitus: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 5 Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Ehdotus Kaupunginjohtaja: Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Jaana Vartiainen ja Juha Vuori. Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa keskiviikkona ja se on nähtävänä torstaina Päätös Kaupunginhallitus: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jaana Vartiainen ja Juha Vuori.

6 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 3 Sivu 6 Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat Kaupunginhallituksen tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluontoiset asiat: 1. Puumalan kunnanvaltuusto on päättänyt , että lukiokoulutus Puumalassa päättyy. Mikkelin kaupunki on vastannut Puumalassa järjestettävästä lukiokoulutuksesta alkaneella yhteistoimintasopimuksella, joka päättyy lukien. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Merkitään tiedosi. Päätös Kaupunginhallitus: Merkittiin.

7 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 4 Sivu 7 Kaupunginhallitus Otto-oikeus/lautakuntien/viranhaltijoiden päätökset Kaupunginhallitukselle on toimitettu seuraavat pöytäkirjat: - Anttolan aluejohtokunta kasvatus- ja opetuslautakunta Ehdotus Kaupunginjohtaja: Koska kaupunginjohtaja ei ole havainnut pöytäkirjoissa sellaista, mikä olisi esteenä päätösten täytäntöönpanolle kaupunginjohtaja ehdottaa, ettei kaupunginhallitus käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta em. viranomaisten tekemiin päätöksiin. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

8 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 8 Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta / 630 / 2013 Valtuustoaloite kuplahallin ympäristön valaistuksen parantamisesta ja pysäköinninvalvonnan tehostamisesta Kaupunginvaltuusto Valtuutettu Päivi Ylönen ym. esittivät valtuustoaloitteenaan otsikkoasiasta seuraavaa: "Mikkelin kuplahallia käytetään pääasiassa jalkapalloilijoiden talviharjoittelupaikkana. Hallia käyttävät myös mm. amerikkalaisen jalkapallon harrastajat. Muita paikkoja talviharjoitteluun ei ole. Harrastajien suuresta määrästä johtuen kuplahallin ympäristössä on paljon liikennettä, jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja autoilijoita. Syksyisin ja talvisin kuplahallin ympäristö on todella pimeä, koska valaistusta ei ole. Tästä aiheutuu todellisia vaaratilanteita kuplahallin käyttäjille. Lapset ja nuoret joutuvat kulkemaan pimeässä pahimmillaan vielä autonvalojen sokaisemina. Kaupungin olisi ehdottomasti parannettava valaistusta siten, että kuplahallin käyttäjät voivat turvallisesti liikkua valaistussa ympäristössä. Kuplahalli on tarkoitettu kuplahallin käyttäjille. Myös pysäköintipaikat hallin edessä ja vieressä on tarkoitettu kuplahallin käyttäjille, kuten kaupungin asettamassa kyltissä sanotaan. Valitettavasti sääntöä rikotaan jatkuvasti etenkin silloin, kun jäähallissa on tapahtumia, kuten Jukurien peli-iltoina. Peliin tulevat katsojat käyttävät myös kuplahallin pysäköintipaikkoja. Kuplahalli on käytössä myös silloin, kun jäähallissa on tapahtumia, ja nämä käyttäjät tarvitsevat parkkipaikkansa. Ei liene tarkoituksenmukaista ja etenkään turvallista, että etenkin lapset joutuvat puikkelehtimaan liikenteen keskellä vain siksi, että vanhemmat eivät pääse hakemaan heitä kupla hallin pysäköintipaikkojen ollessa sääntöjenvastaisessa käytössä. Kuplahallin ympäristössä tapahtuvaa järjestyksen valvontaa on tehostettava. Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki pohtii, miten turvallisuutta kuplahallin ympäristössä voidaan parantaa mm. valaistusta lisäämällä ja pysäköinnin valvontaa tehostamalla. Mikkelissä Päivi Ylönen ja 47 allekirjoittajaa"

9 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 9 Päätös: Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kaupunginhallitus Ehdotus: Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää lähettää aloitteen teknisen toimen valmisteltavaksi. Edelleen kaupunginhallitus päättää, että vastaus aloitteeseen tulee käsitellä kaupunginhallituksessa viimeistään maaliskuun 2014 loppuun mennessä. Päätös: Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tekninen lautakunta Valmistelijat tekninen johtaja Jouni Riihelä, p ja yhdyskuntatekniikan vt päällikkö Pekka Kammonen, p Valtuustoaloitteessa todetaan Kalevankankaalla sijaitsevan kuplahallin ympäristön liikenneturvattomuus ja alueella tapahtuva jäsentymätön pysäköinti, joka korostuu jäähallissa tapahtuvien isompien yleisötilaisuuksien yhteydessä. Aloitteessa kysytään asioiden korjaamiseksi toimenpiteitä. Kalevankankaan urheilualueelle, Raviradantien päähän, on syntynyt vuosien saatossa erittäin suuri ja monipuolinen liikuntakeskittymä. Alueella sijaitsee mm. ravirata, jäähallit, kuplahalli, ulkoilu- ja suunnistusreitistöjä. Alueella on useita toimijoita, joiden vastuulla osaltaan liikenteen toiminnallisuus ja yhteistyö alueella on. Alueella järjestetään runsaitakin ihmismassoja kokoavia tapahtumia. Alueen liikennejärjestelmän, parkkipaikkojen ja kokonaisuuden toiminnallisuuden kehitys ei ole pysynyt alueen reippaan kehityksen tahdissa. Alueen eri toimijoiden osalta oman tontin ja liikennejärjestelmän osakokonaisuuden valmiusaste on eri vaiheessa. Tästä johtuen alueella on liikkumisen, pysäköinnin ja turvallisuuden haasteita, joka näkyy jokapäiväisessä asioinnissa. Kaupunkisuunnittelun ja liikuntatoimen yhteisessä projektissa, alueen eri toimijoiden kanssa, on muodostettu yhteinen näkemys ongelmakohdista. Samalla on muodostunut näkemys ongelmakohteiden parantamiseksi ja pidempiaikaiseksi tavoitetilaksi

10 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 10 Kaupunginhallitus toimenpiteineen. Lopullisten liikennejärjestelyjen tulisi vastata myös alueen kasvupotentiaaliin ja uusien toiminnallisuuksien haasteisiin, kuten esim. monitoimiareenan tarpeisiin ja niiden tuomiin liikennemäärien kasvuun. Alueen ongelmien poistaminen edellyttää kokonaisvaltaisen ratkaisun synnyttämistä. Raviradantien paikkaa tulee siirtää, rakentaa kevyenliikenteen väylä puuttuvilta osin, pysäköintijärjestelyt uudistaa kapasiteetti- ja liikkumissuuntatarkasteluineen, joukko- ja jättöliikenteen alueet suunnitella, alueen ulkoiluverkoston sijaintia tarkastella, rakentaa alueelta uusi poistumisväylä hallien takaa luoteesta jne. Tämän kehitysvaiheen pohjatyö on tehty ja periaatesuunnitelma olemassa. Järjestelmän kokonaisvaltainen uusiminen, jota alueen nykyisetkin toiminnallisuudet pikaisesti edellyttäisivät, on investointiohjelman taloussuunnitteluvuosilla kuvattuna. Investoinnista päätetään talousarviokäsittelyn yhteydessä. Investoinnin varmistuessa laaditaan varsinaiset rakentamisen suunnitelmat ja kilpailutusasiakirjat. Nopeampana ja osittaisena ratkaisuna valtuustoaloitteeseen on syksyllä 2013 Raviradantien vanhat valaisimet uusittu valoteholtaan huomattavasti tehokkaammiksi nykyaikaisiksi valaisimiksi Kalevankankaantien risteyksen ja jäähallin väliseltä alueelta. Kuplahallin pihan valaistusta täydennetään vielä syksyn 2014 aikana. Lisäksi tarkastellaan piha-alueiden valaistuksen tehon kasvattaminen ja tarkistetaan valaistuksen ohjauksen säädöt. Yleisömäärältään suurempien tapahtumien yhteydessä tullaan tekemään aktiivisemmin pysäköinninvalvontaa alueella sijaitsevien pelastusteiden ja mm. kuplahallin jättöliikenteen varmistamiseksi. Vastaus valtuustoaloitteeseen ja Kalevankankaalla tapahtuvat pienet turvallisuuden parantamistoimenpiteet on laadittu ja kustannettu yhteistyössä liikuntatoimen kanssa. Ehdotus: Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta hyväksyy annetun selvityksen ja lähettää vastauksen kaupunginhallitukselle vastauksena valtuustoaloitteeseen. Päätös: Tekninen lautakunta: Hyväksyttiin.

11 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 11 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se merkitsee tietoonsa saatetuksi teknisen lautakunnan selvityksen vastauksena valtuutettu Päivi Ylösen ym. valtuustoaloitteeseen ja toteaa aloitteen loppuunkäsitellyksi. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

12 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 6 Sivu 12 Kaupunginhallitus / 013 / 2012 Eron myöntäminen Meri Kuuselalle kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valitseminen hänen sijaansa Meri Kuusela lähettänyt seuraavan sähköpostin : "Hei! Pyydän eroa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä. Työn ja opiskelun yhdistäminen vie niin paljon aikaa, ettei tehtävän hoitaminen onnistu. Mikkeli Meri Kuusela" Lautakunnan kokoonpano on seuraava (kaupunginvaltuusto ): Varsinaiset jäsenet: 1. Toivonen Hannu, eversti evp. 2. Kontinen Juha, rehtori, eläkeläinen 3. Särkkä Niina, sairaanhoitaja, maa- ja metsätalousyrittäjä 4. Meri Kuusela, ylioppilas 5. Kolmisoppi Jenni, kieltenopettaja, VPJ 6. Huoponen Marianne, sosionomi (ylempi AMK), PJ 7. Pyrhönen Heikki, projektipäällikkö 8. Tessieri Enrique, B.A., monikulttuurisuuskoordinaattori 9. Hassinen Sanni, terveydenhoitajaopiskelija 10. Kiljunen Kyösti, metsäneuvoja 11. Sihvonen Jari, sähköteknikko 12. Pulliainen Liisa, fysioterapeutti 13. Siiskonen Pirjo, professori, varajohtaja 14. Roivas Jari, varastomies 15. Korpelainen Mirva, lähihoitaja Henkilökohtaiset varajäsenet: 1. Viljakainen Eetu, opiskelija 2. Ahonen Hannu, opistoupseeri evp., yrittäjä 3. Outi Ruottinen, MMM, agronomi 4. Pohjanvirta Aino, ylioppilas 5. Taivalantti Jukka, nuorisotyönohjaaja 6. Laamanen Teemu, tietojenkäsittelyopiskelija (AMK) 7. Putkonen Ilkka, äidikielenopettaja 8. Paasonen Leena, sosionomi (AMK), ohjaaja 9. Töyrynen Kirsi, myyjä 10. Kiesilä Taneli, eläkeläinen

13 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 6 Sivu Mustonen Eero, työnjohtaja 12. Nykänen Osku, notaari 13. Hasanen Satu, yhteisöpedagogi 14. Lampinen Aki-Pekka, kuorma-auton kuljettaja 15. Korhola Anne, omaishoitaja Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää Meri Kuuselalle hänen pyytämänsä eron kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenyydestä ja valitsee uuden jäsenen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

14 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 14 Kaupunginhallitus / 000 / 2014 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitys eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta Valmistelijat: sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkinen, p , etä- ja aikuislukion rehtori Marja Ukkonen, p ja Otavan Opiston johtaja Matti Väänänen, p Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi lukiolaissa, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetussa laissa ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitetun koulutuksen rahoituksesta ja laeiksi lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain ja opiskelijavalintarekisteristä, korkeakoulujen valtakunnallisesta tietovarannosta ja ylioppilastutkintorekisteristä annetun lain 7 ja 9 :n muuttamisesta. Esitys on osa hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa ja sen tavoitteena on uudistaa hallituksen rakennepoliittisen ohjelman päätösten mukaisesti toisen asteen koulutuksen valtionosuusperusteita sekä lisätä rahoitusjärjestelmän ennakoitavuutta, läpinäkyvyyttä ja selkeyttä. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle mahdollisimman pian. Lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään opetus- ja kulttuuriministeriön kirjaamon sähköpostiosoitteeseen Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää toimittamaan lausunnon Word, TXT tai RTF - muodossa osoitteeseen Esityksessä ehdotetaan luovuttavaksi rahoituksen määräytymisestä todellisen kustannuspohjan perusteella ja muutettavaksi lukiokoulutukseen sekä ammatilliseen peruskoulutukseen ja ammatilliseen lisäkoulutukseen kohdennettava rahoitus valtion talousarvioon perustuvaksi. Talousarvioon perustuvaa määrärahaa ehdotetaan korotettavaksi indeksillä. Lukiokoulutuksen, ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus muodostuisi pääasiassa perus-, suoritus- ja vaikuttavuusrahoitusosuuksista, joiden osuudet kokonaisrahoituksesta määriteltäisiin lainsäädännössä. Lukiokoulutuksessa vaikuttavuusrahoituksen osuus olisi 4 %, suoritusrahoituksen osuus 47 % ja perusrahoituksen osuus 49 %. Kunkin rahoitusosuuden perusteina huomioitaisiin erilaisia suoritteita, kuten opiskelijavuodet, tutkinnot ja tutkinnon osat. Rahoitusosuuksien keskinäiset painoarvot sekä niissä huomioitavat suoritteet vaihtelisivat eri koulutusmuodoissa. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmässä

15 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 15 rahoituksen myöntämisperusteet olisivat osittain erilaiset oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa, oppisopimuskoulutuksena järjestettävässä ammatillisessa peruskoulutuksessa, oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa lisäkoulutuksessa sekä oppisopimuskoulutuksena järjestettävässä ammatillisessa lisäkoulutuksessa. Varainhoitovuodelle myönnettävä rahoitus ei perustuisi varainhoitovuoden suoritteisiin, vaan varainhoitovuotta edeltävinä vuosina toteutuneisiin suoritteisiin. Koulutuksen järjestäjälle myönnettävä rahoitus perustuisi koulutuksen järjestäjän suoritteiden suhteelliseen osuuteen kaikista huomioitavista suoritteista. Opiskelijamäärien käyttäminen rahoituksen perusteena korvattaisiin opiskelijavuosilla. Opiskelijavuodella tarkoitettaisiin 365 kalenteripäivää, joiden aikana opiskelija tai tutkinnon suorittaja otetaan huomioon rahoituksen perusteena. Perusrahoitusosuudessa suoritteina huomioitaisiin toteutuneet opiskelijavuodet. Lukiokoulutuksessa huomioitaisiin myös aineopinnot, saavutettavuus, vieraskielisyys ja erityinen koulutustehtävä. Oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa perus- ja lisäkoulutuksessa opiskelijavuosissa huomioitaisiin koulutusalat ja tutkinnot kertoimilla sekä erityisopetusta saaneet opiskelijat. Rahoituksen ajallisia myöntämisperusteita tarkistettaisiin siten, että lukiokoulutukseen ja ammatilliseen peruskoulutukseen voitaisiin myöntää perusrahoitusta enintään kolmen vuoden ajan. Jos opiskelija on aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon, ammatillisen peruskoulutuksen perusrahoitusta voitaisiin kuitenkin myöntää enintään kahden vuoden ajan. Näihin muutoksiin liittyen lisättäisiin lukiolakiin ja ammatillisesta peruskoulutuksesta annettuun lakiin säännökset opiskelijan oikeudesta ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi. Suoritusrahoitusosuudessa suoritteina huomioitaisiin suoritetut tutkinnot, ammatillisessa koulutuksessa tutkintojen osat ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutukset osat ja lukiokoulutuksessa lukion oppimäärän suoritukset. Ammatillisessa koulutuksessa rahoitusta korotettaisiin lisäksi erityisopetusta saaneiden opiskelijoiden ja vailla toisen asteen tutkintoa olevien opiskelijoiden suoritteiden perusteella. Vaikuttavuusrahoitusosuudessa otettaisiin uutena tuloksellisuuden mittarina käyttöön opintojen keskeyttämisen vähentäminen, opiskelijahyvinvointikysely ja opiskelijan antama työelämäpalaute. Lisäksi oppilaitosmuotoisessa ammatillisessa peruskoulutuksessa vaikuttavuusrahoitus sisältäisi myös nykymuotoisen tulosrahoituksen tulosindeksiin, jossa huomioidaan tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja jatko-opintoihin siirtyminen, koulutuksen

16 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 16 keskeyttäminen ja opintojen suoritusaika sekä henkilöstön kelpoisuus ja kehittämistoimenpiteet. Talousarviomäärärahoista rahoitetaan rahoitusosuuksien lisäksi seuraavat kokonaisuudet: erityisopetuksen erityisen koulutustehtävän rahoitus ammatillisessa peruskoulutuksessa, majoitusrahoitus sekä harkinnanvarainen rahoitus lukiossa ja ammatillisessa peruskoulutuksessa. Nämä vähennetään talousarviomäärärahoista ennen rahoitusosuuksien laskemista. Lisäksi erillisellä määrärahalla korvataan arvonlisävero yksityisille koulutuksen järjestäjille. Ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain mukaisen erityisopetuksen erityisen koulutustehtävän perusteella järjestettävän koulutuksen rahoitus perustuisi valtioneuvoston asetuksella säädettävään perushintaan. Erityisopetuksen erityisen koulutustehtävän perusteella rahoitettavassa koulutuksessa ei olisi suorituksiin tai vaikuttavuuteen perustuvaa rahoitusosuutta, vaan rahoitus perustuisi opiskelijavuosien määrään. Lukiokoulutuksen ja ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille myönnettäisiin rahoitusta myös majoituksen järjestämisestä. Lukiokoulutuksen ja ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille voitaisiin myöntää harkinnanvaraista rahoitusta. Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta Mikkelin kaupunki pitää yleisellä tasolla myönteisenä, että nyt lausunnolla olevalla esityksellä tavoitellaan eri toimijoiden ja eri kouluasteiden yhteistyön tiivistämistä yksittäistä kuntaa laajemmalla alueella. Riittävän asiakaspohjan tavoittelu ja monipuolisen koulutuksen tarjonnan turvaaminen onnistunee kestävämmin isompien koulutuksen järjestäjien toimesta. Nykyinen todellisiin kustannuksiin ja opiskelijamääriin perustuva rahoitus on turvannut kohtuullisesti rahoituksen riittävyyden lukiokoulutuksen järjestämiseen Mikkelin kaupungissa. Vuosina tehtävät peruspalvelujen valtionosuuksien leikkaukset ovat kuitenkin pienentäneet lukion yksikköhintaa: esim. tälle vuodelle pienennys edellisvuodesta on ollut 4,2 % ja vuoden 2015 valtion talousarvioesityksessä lukion yksikköhintaa pienennetään edelleen noin 6,6 %. Uudistuksessa rahoitus muuttuu valtion talousarvioon perustuvaksi ja rahoitusta korotetaan indeksillä. Opetus- ja kulttuuriministeriön suorittamien koelaskelmien perusteella Mikkelin lukiokoulutuksen rahoitus pienenisi peräti 16 % eli reilut 1,5 milj. järjestelmämuutoksella laskettuna verrattuna nykyiseen laskentaperusteeseen, koelaskelmat vuoden 2013 rahoitus.

17 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 17 Mikkelin kaupunki pitää huolestuttavana lukiokoulutukselle suunnattavan rahoituksen tason alenemista. Miten edelleen turvataan laadukas ja saavutettavissa oleva lukiokoulutus kuntien yhä kiristyvässä kuntataloudessa? Miten alenevalla rahoituksella ja kiristyvässä kuntataloudessa pystytään toteuttamaan esim. sähköisten yo-kirjoitusten vaatima opettajien sekä opiskelijoiden tvt-osaaminen ja sähköisten kirjoitusten vaatima tekninen infra? Miten turvataan uuden oppilas- ja opiskelijahuoltolain toteuttaminen? Millä resursseilla lukiokoulutuksen uusi ops-työ ja opetuksen kehittäminen tehdään? Hallituksen esitys herättää lisäksi mm. seuraavia kysymyksiä: 1) Pystyykö keskitetty valvonta tai säätely lisäämään koulutuksen laatua? Mikä muuttuu nykyjärjestelmään verrattuna? 2) Katoaako yksilö massaan isossa yksikössä? Toteutuuko yksilöllinen opiskelupolku ja elinikäinen oppiminen todella, jos panostus on työelämälähtöisesti ammatilliseen koulutukseen ja ikäsidonnaisesti nuoriin? Toteutuuko yksilöllisyys rajaamalla rahoitus kolmeen vuoteen? 3) Mitä tarkoitetaan termillä saavutettavuus? Miten alueellinen tasa-arvo saadaan toteutumaan, kun taloudellisuus ja tehokkuus ohjaavat järjestäjiä sijoittamaan koulutusyksikköjä kasvukeskuksiin? Miten pienten paikkakuntien nuoret saadaan jatkamaan opintoja, jos oma-aloitteisuutta on vähän ja kynnys lähteä kotoa on jo nyt suuri? Miten on huomioitu monille nuorille tärkeän oma lähilukio? Joillekin nuorille koulutuksen saavutettavuus kilometrin päässä kotoa on tärkeämpi kuin kurssitarjonnan monipuolisuus. Tässä tarjotaan nuorille pakkoitsenäistymistä - halusipa tai ei. Kaikki eivät ehkä kykene siihen, ja sen seurauksena etsimme paikkaustoimenpiteitä syrjäytyneille ja koulutusputkesta pudonneille. Miten huomioidaan Nuorisotakuun toteuttaminen, miten turvataan resurssit takuun toteuttamiselle? 4) Miten muodostuu aikuisten lukiolaisten rahoitus? Miten rahoitus huomio aineopintojen suorittajat, vain koko lukion oppimäärän opiskelevatko otetaan rahoituksessa huomioon? 5) Miten vaikuttavuusrahoitus vaikuttaa aikuisten toisen asteen koulutuksen rahoituksessa? Tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja/tai jatko-opintoihin suorittaminen? 6) Perusrahoitusta myönnetään enintään kolmelle vuodelle. Miten otetaan huomioon opiskelijat, jotka tarvitsevat neljä vuotta tutkinnon suorittamiseen, esim. kahden tutkinnon suorittajat, yhdistelmäopintoja suorittavat, joille 3+ vuotta voi taata kaksoistutkinnon menestyksekkään loppuunsaattamisen?

18 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 7 Sivu 18 7) Lukiolainen/opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi. Opiskelija voi olla poissa yhteensä enintään neljän kuukauden ajan. Tätä aikaa ei lasketa opintojen enimmäisaikaan. Miten voidaan mahdollistaa lukiolaiselle esim. vaihto-oppilaslukukausi tai -lukuvuosi? 8) Kohtaan 7) liittyen. Lukiokoulutuksessa opiskelijavuosien laskennassa huomioidaan kalenteripäivät opintojen aloitusajankohdasta siihen saakka, kunnes opiskelija on suorittanut tutkinnon tai keskeyttänyt opintonsa. Laskennassa ei kuitenkaan huomioida aikaa, jona opiskelija on henkilökohtaisesta syystä johtuen poissa opetuksesta yhtäjaksoisesti pidempään kuin 45 kalenteripäivää. Kohdat 7) ja 8) opiskelijavuotta laskettaessa: voiko poissa olla 45 päivää 4 kk vai kuinka kauan, ilmoituksella vai ilman? Mikkelin kaupunki pitää hyvänä pitkähköä siirtymäaikaa uuteen rahoitusjärjestelmään siirryttäessä. Ehdotettu rahoitusmalli ohjaa koulutuksen järjestäjiä tehostamaan toimintaansa. Johtaako uusi rahoitusmalli pienempien yksiköiden alasajoon, tehostaako uusi rahoitusmalli todella esim. Nuorisotakuun toteuttamista? Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus antaa yllä olevan lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tiedoksi Opetus- ja kulttuuriministeriö

19 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 8 Sivu 19 Kaupunginhallitus / 002 / 2014 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän perussopimuksen muuttaminen Valmistelija hallintojohtaja Ari Liikanen, puh Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän (MAMK) jäsenkuntia ovat Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki. Konsernirakennetta on muutettu siten, että ammattikorkeakouluyhtymä ei enää järjestä opetusta, vaan toiminta muodostuu kiinteistöjen omistuksesta ja ylläpidosta. Opetuksen järjestämistä varten on perustettu Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy, jonka koko osakekannan Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy on vuonna 2012 ostanut. Pieksämäen kaupunki on päättänyt, ettei sen ole tarkoituksenmukaista olla jäsenenä nykymuotoisessa MAMK:ssa ja Pieksämäen kaupunginvaltuusto on päättänyt erota MAMK:n jäsenyydestä siten, että jäsenyys päättyy Pieksämäellä ei ole peruspääomaosuutta MAMK. Lisäksi Pieksämäen kaupunki on vuonna 2014 myynyt omistamansa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n 1000 osaketta Mikkelin ja Savonlinnan kaupungeille. MAMK:n voimassa oleva perussopimus ei vastaa kuntayhtymän nykyistä toimintaa ja tilintarkastajat ovat kehottaneet uudistamaan perussopimuksen. MAMK:n nykyisessä perussopimuksessa ei ole määräyksiä kuntayhtymästä eroamisesta, mutta perussopimuksen muuttaminen vaatii kaikkien jäsenkuntien yhtäpitävät päätökset. Mikkelin kaupungin ja Savonlinnan kaupungin välillä on neuvoteltu liitteenä oleva perussopimuksen muuttaminen siten, että siinä on huomioitu Pieksämäen kaupungin eroaminen kuntayhtymän jäsenyydestä. Olennaisimmat muutokset liittyvät kuntayhtymän toiminnan muutokseen sekä hallituksen ja tarkastuslautakunnan kokoonpanoihin. Hallituksen jäsenten määräksi säädettäisiin seitsemän henkilöä (aikaisemmin 7-11 jäsentä), mihin kaupunginhallitukset nimeävät edustajat seuraavasti: Mikkeli viisi edustajaa ja Savonlinna kaksi edustajaa. Tarkastuslautakunnan jäsenten määräksi säädettäisiin kolme jäsentä (aikaisemmin kuusi jäsentä), mihin kaupunginhallitukset nimeävät edustajat seuraavasti: Mikkeli kaksi edustajaa ja Savonlinna yhden edustajan. Lisäksi samassa yhteydessä esitetään, että yhtymän nimi muutetaan Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymäksi, koska yhtymä toimii

20 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 8 Sivu 20 nykyisin vain kiinteistöjen omistajana ja sen toiminta-alueena on Etelä-Savo. Perussopimus Liite 1 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän perussopimuksen muuttamisen liitteen mukaisesti. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tiedoksi Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymä, Savonlinnan kaupunki, Pieksämäen kaupunki

21 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 9 Sivu 21 Kaupunginhallitus Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta / 010 / 2014 Työterveyshuollon liittäminen yhteistoimintasopimukseen perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävien järjestämisestä sekä palvelutuotannosta Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Valmistelijat; johtava ylilääkäri Hans Gärdström, , hallintopäällikkö Timo Talo, , Yhteistoimintasopimuksen perusteella Mikkelin kaupunki sekä Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnat ovat yhteistoimintasopimuksen perusteella siirtäneet perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien järjestämisvastuun Mikkelin kaupungin organisaatioon perustetulle seudulliselle sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Yhteistoimintasopimuksen 2 luvun 2 :n mukaan yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on huolehtia ja sopijapuolina olevien kuntien väestön tarvitsemien lakisääteisten perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien palvelujen (lukuunottamatta työterveyshuoltoa, päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa) sekä sopijapuolten kesken erikseen yhteisesti sovittavien muiden sosiaali -ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sen mukaisesti, mitä tämän sopimuksen luvussa 3 todetaan järjestämisvastuusta ja palvelujen tuottamisesta. Mikkelin kaupunginhallituksen alaisena kunnallisena liikelaitoksena toimiva Etelä-Savon työterveysliikelaitos tuottaa työterveyshuollon palveluita Mikkelin kaupungille, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnalle. Liikelaitos täyttää tällöin kansanterveyslain kunnan terveystoimen asettamat velvoitteet työterveyshuollon palvelujen järjestämisestä. Järjestämisvelvollisuuteen kuuluu tuottaa työterveyshuollon palveluja alueen yksityisille yrityksille. Koska Etelä-Savon Työterveysliikelaitos muuttuu osakeyhtiöksi, niin osakeyhtiölle ei ole oikeutta siirtää työterveyshuollon järjestämisvastuuta. Tämän vuoksi esitetään yhteistoimintasopimuksen muuttamista alkaen siltä osin, että myös työterveyshuolto kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen piiriin. Yhteistoimintasopimuksen 2 luku 2

22 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 9 Sivu 22 Kaupunginhallitus muutetaan muotoon "tämän yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on huolehtia sopijapuolina olevien kuntien väestön tarvitsemien lakisääteisten perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien palvelujen (lukuunottamatta päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa) sekä sopijapuolten kesken erikseen yhteisesti sovittavien muiden sosiaali -ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sen mukaisesti, mitä tämän sopimuksen luvussa 3 todetaan järjestämisvastuusta ja palvelujen tuottamisesta " Käytännössä järjestämisvastuun siirtyminen seudulliselle sosiaali- ja terveystoimelle tarkoittaisi sitä, että seudullinen sosiaali- ja terveystoimi vastaisi siitä, että yhteistoimintasopimuksen piiriin kuuluvien kuntien yrityksille voidaan osoittaa terveydenhuoltolain mukaiset työterveyspalvelut. Seudullinen sosiaali- ja terveystoimi tekisi kuntien puolesta sopimuksen palveluntuottajan kanssa ja nykyiset Etelä-Savon työterveyden kanssa tehdyt sopimukset järjestämisvastuusta siirtyisivät seudulliselle sosiaali- ja terveystoimelle. Edelleen seutusoten kunnat järjestäisivät itse parhaaksi katsomallaan tavalla oman henkilöstönsä työterveyspalvelut. Ehdotus: Johtava ylilääkäri: Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että yhteistoimintasopimuksen muutos lähetetään kuntiin hvväksyttäväksi. Lisäksi kokouksessa johtava ylilääkäri tarkensi esitystä siten, että uuteen sopimusluonnokseen lisätään "sekä työterveyshuollon järjestämisestä", jolloin muutettu sopimusluonnos kuluu seuraavasti: "tämän yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on huolehtia sopijapuolina olevien kuntien väestön tarvitsemien lakisääteisten perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon piiriin kuuluvien palvelujen (lukuunottamatta päivähoitoa ja ympäristöterveydenhuoltoa) sekä sopijapuolten kesken erikseen yhteisesti sovittavien muiden sosiaali -ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sekä työterveyshuollon järjestämisestä sen mukaisesti, mitä tämän sopimuksen luvussa 3 todetaan järjestämisvastuusta ja palvelujen tuottamisesta " Päätös: Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta: Muutettu päätösesitys hyväksyttiin.

23 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 9 Sivu 23 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitaus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy yhteistoimintasopimuksen muuttamisen siltä osin, että myös työterveyshuolto kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen piiriin. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin.

24 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 24 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto / 0032 / 2014 Täydennys Kiinteistö Oy Kaituenhaka nimisen yhtiön osakekannan myyntiin Kaupunginhallitus Valmistelija asuntotoimenpäällikkö Mirja Kauppinen, puh , hallintopäällikkö Juha Ruuth, puh ja tekninen johtaja Jouni Riihelä, puh Kaupunginhallitus on kokouksessaan esittänyt Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lle aravarajoitusten poistamista Kiinteistö Oy Kaituenhakan seuraavista asuinrakennuksista: Suksisepäntie 8, Kiinteistötunnus ; 3 kpl kerrostaloja, 89 asuntoa 2 liikehuoneistoa ja Nuottakatu 5 a ja Talaskatu 1 Kiinteistötunnus ja , 1 kerrostalo, 55 asuntoa. Suksisepäntie 8:ssa on 89 asuntoa ja kaksi liikehuoneistoa. Talaskatu 1:ssa on 25 asuntoa ja Nuottakatu 5 A:ssa 30 asuntoa; eli yhteensä 144 asuntoa ja 2 liikehuoneistoa. Yhtiön omistus jakautuu seuraavasti: Kaupunki 389 (77,8%), YH-rak./Avara 51 (10,20 %), Renor Oy 45 (9%), Helprint 15 (3 %) ; yhteensä 500 osaketta (100 %). ARA on päätöksellään 18471/644/12; myöntänyt Kiinteistö Oy Kaituenhakalle kokonaan vapautuksen aravarajoituslain mukaisista rajoituksista sekä vuokra-asuntojen korkotuesta annetun lain mukaisista käyttörajoituksista. Aravarajoituksista vapauttamisen edellytyksenä on, että 1. valtion asuntolaina tai aravalaina erääntyneine lyhennyksineen ja kokoineen maksetaan kokonaan takaisin vapautettavan asunnon tai talon osalta 2. valtio vapautetaan asuntotuotantolain 13 a :n mukaisesta vastuusta Korkotukilainan mukaisista käyttörajoituksista vapautumisen edellytyksenä on, että vapautettavan kohteen korkotukilainaksi hyväksytty laina maksetaan takaisin. Kaupunki on tammikuussa 2013 teettänyt Kiinteistö Oy Kaituenhakan kiinteistöistä arviolausunnon mahdollista myyntiä varten. Kiinteistö Oy Kaituenhakan omistajatahojen kanssa on sovittu, että kaupunki johtaa myyntiprosessia Kaupunki on tehnyt myyntiä tarkoittavan kiinteistövälitystoimeksiannon Sitex Oy:lle

25 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 25 Ostotarjouksen on jättänyt Maakunnan Asunnot Oy. Useiden eri yhteydenottojen ja tapaamisten perusteella on valmisteltu liitteenä oleva kauppakirja. Kun otetaan huomioon vuoden 2013 tilinpäätöksen mukaiset yhtiön taloudelliseen asemaan vaikuttavat erät (rahat, lainat, muut velat), netto kauppahinta on euroa, joka jakautuu omistajien kesken seuraavasti: Mikkelin kaupunki 77,80 % euroa Avara Oy 10,20 % euroa Renor Oy 9 % euroa Helprint Oy 3 % euroa yhteensä euroa. Ostajan kanssa on sovittu, että kaupantekotilaisuudessa lainat maksetaan pois. Asuintalovarauksen on sovittu jäävän yhtiöön. Yhtiön tuloslaskelma ja tase sekä siitä johdettu osuuksien mukainen jako ovat kokouksen sihteerillä tutustumista varten. Toimeksiantosopimus ja kiinteistön arviolausunto ovat nähtävillä kokouksessa. Kauppakirjaluonnos Liite Ehdotus: Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää myydä edellä olevasta kauppakirjasta ilmenevän Kiinteistö Oy Kaituenhakan osakekannan viiden miljoonan ( ) euron kauppahinnalla ja muutoin kauppakirjasta ilmenevin ehdoin. Tekninen johtaja ja teknisen toimen hallintopäällikkö vastaavat kaupan toteutukseen liittyvistä toimenpiteistä. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös: Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana esittelijä täydensi esitystään siten, että koska kauppahinnat on laskettu vuodenvaihteen tilanteen mukaan, niin lopulliset euromäärät täytyy tarkistaa kaupantekoajankohtaa vastaaviksi. Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginkanslian tekemään kauppakirjaan tarvittavat vähäiset muutokset. Esittelijän täydennetty esitys hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto

26 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 26 Kauppakirjaluonnos Liite Ehdotus: Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää myydä edellä olevasta kauppakirjasta ilmenevän Kiinteistö Oy Kaituenhakan osakekannan viiden miljoonan ( ) euron kauppahinnalla ja muutoin kauppakirjasta ilmenevin ehdoin. Koska kauppahinnat on laskettu vuodenvaihteen tilanteen mukaan, niin lopulliset euromäärät täytyy tarkistaa kaupantekoajankohtaa vastaaviksi. Tekninen johtaja ja teknisen toimen hallintopäällikkö vastaavat kaupan toteutukseen liittyvistä toimenpiteistä. Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginkanslian tekemään kauppakirjaan tarvittavat vähäiset muutokset. Päätös: Kaupunginvaltuusto: Hyväksyttiin. Kaupunginhallitus Valmistelijat: konsernitarkastaja Juha Vuorela, puh , talousjohtaja Arja-Leena Saastamoinen, puh Mikkelin kaupunki, Renor Oy, Helprint Oy ja Avara Oy myivät omistamansa Kiinteistö Oy Kaituenhakan osakkeet Maakuntien Kiinteistöt Oy:lle 5 miljoonalla eurolla Kauppakirjan mukaan Mikkelin kaupunki vastaa myyntikulujen ja kaikkien yhtiön lainojen suorituksista velkojille. Mikkelin kaupunki on maksanut Kiinteistö Oy Kaituenhakan lainoja (mukaan lukien osakaslainat) yhteensä ,64 euroa. Lainojen maksamista varten Kiinteistö Oy Kaituenhakan hallituksen tulee tehdä päätös oman pääoman ehtoisesta sijoituksesta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon ,64 euroa. Pääomasijoituksen määrä on vähennetty muille myyjäosapuolille tilitettävästä kauppahinnasta. Kirjaus on alustavasti tehty SVOP-sijoituksena kiinteistöosakeyhtiössä, mutta vaatii erilliset päätökset sekä Mikkelin kaupungilta että kiinteistöosakeyhtiön hallitukselta. Muutoin lainojen maksu yhtiön puolesta voidaan tulkita avustukseksi yhtiölle ja siitä voi tulla veroseuraamuksia ostajalle. Tämä ei ole ollut kaupan tarkoitus ja päätös SVOP-sijoituksesta olisi pitänyt tehdä ennen kauppakirjojen allekirjoittamista. Viivästys on johtunut kaupantekoon liittyvän rahaliikenteen selvittämisen ja yhtiön välitilinpäätöksen valmistumisen viivästymisestä.

27 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 10 Sivu 27 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle ,46 euron lisämäärärahan hyväksymistä vuoden 2014 investointiosan pysyviin vastaaviin (osakkeet ja osuudet). Lisäksi kaupunginhallitus esittää valtuustolle tehdyn SVOP-sijoituksen hyväksymisen. Pääomalla maksettujen lainojen määrä ( ,46 euroa) on vähennetty muille osapuolille tilitettävästä kauppahinnasta. Kaupunginhallitus esittää edelleen valtuustolle Kevan lainan (laina nro ) siirtämistä Mikkelin kaupungille Kiinteistö Oy Kaituenhakalta ja valtuuttaa talouspalvelut maksamaan lainan pois sopimuksen mukaisesti. Laina voidaan irtisanoa päättymään vasta toukokuussa Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Tiedoksi Kunnan Taitoa Oy, talouspalvelut, Keva, Koy Kaituenhaka, Renor Oy, Helprint Oy ja Avara Oy

28 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 11 Sivu 28 Kaupunginhallitus / 790 / 2014 Miset Oy:n vähemmistöosakkaiden osakkeiden hankkiminen Mikkelin kaupungin omistukseen Valmistelija: kaupunginlakimies Annaliisa Lehtinen, p Miset Oy on tarkoitus fuusioida Miktech Oy:öön kaupunginhallituksen linjaamalla tavalla. Fuusion toteuttamiseksi on tarkoituksenmukaista, että Mikkelin kaupunki hankkii Miset Oy.n osakekannan kokonaisuudessaan omistukseensa. Tätä varten kaupunginjohtajan johdolla on lähetetty tarjouskirje Misetin osakaskunnille. Tarjouskirje on esityslistan liitteenä. Tarjouksessa esitetty lunastushinta on perustunut osakkeiden nimellishintaan (100 euroa/ osake), josta on sovittu yhtiön perustamisasiakirjassa. Samassa yhteydessä on lisäksi sovittu merkintähinnaksi 200 euroa osakkeelta, jolloin ylikurssi 100 euroa osakkeelta on siirretty yhtiön ylikurssirahastoon. Osakaskunnilta on pyydetty vastausta tarjoukseen mennessä. Esityslistan laatimiseen mennessä asiaa ovat käsitelleet Mäntyharjun, Hirvensalmen ja Puumalan kunnanhallitukset. Näistä kukin on edellyttänyt, että Mikkeli maksaa osakkeista suoritetun määrän kokonaisuudessaan, myös ylikurssiin siirretyn osuuden. Kangasniemen ja Pertunmaan kuntien vastaukset esitetään kokouksessa. Mikkelin kaupunginhallitukselle suositellaan, että se hyväksyy korotetun kauppahinnan, jossa on huomioitu myös osakkeista maksettu ylikurssihinta. Misetin osakeomistus jakaantuu seuraavasti (suluissa osakkeiden hinta 100eur / 200eur) : Hirvensalmi 25 osaketta (2500 -> 5000) Kangasniemi 63 osaketta (6300 -> 12600) Mäntyharju 69 osaketta (6900 -> 13800) Pertunmaa 21 osaketta > 4200) Puumala 28 osaketta (2800 -> 5600) (Mikkeli) 957 osaketta Tarjouskirje Misetin osakaskunnille Liite 2 Ehdotus Kaupunginjohtaja:

29 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 11 Sivu 29 Kaupunginhallitus päättää, että Mikkelin kaupunki ostaa Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntien Miset Oy:n osakkeet yhteensä 206 kappaletta osakkeiden merkintähinnan arvolla. Kokonaiskauppahinta on euroa. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kauppahinta euroa katetaan vuoden 2014 talousarvion investointiosan käyttämättä jäävästä laajakaista-hankkeen määrärahasta. Esitys kaupunginvaltuustolle. Päätös Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana esittelijä täydensi esitystä siten, että Pertunmaan kunnan osalta kaupunginhallitus toteaa, että kauppa edellyttää, että Pertunmaan kunnanhallitus hyväksyy 200 euron kauppahinnan osakkeelta pidettävässä kokouksessa. Esittelijän muutettu esitys hyväksyttiin. Merkitään, että Markku Turkia ja Armi Salo-Oksa ilmoittivat oma-aloitteisesti olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta. Ilmoitukset hyväksyttiin.

30 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 12 Sivu 30 Kaupunginhallitus / 419 / 2013 Matkojen yhdistelytoiminnan välitysohjelmiston hankinta Valmistelijat:, vammaispalvelujen erityistyöntekijä Arja Brotkin, , liikenneinsinööri Liisa Heikkinen, , sosiaalipalvelujen johtaja Niina Helminen, , projektijohtaja Timo Rissanen, , hallintopäällikkö Timo Talo, , järjestelmäasiantuntija Timo Wirkkala, , Kaupunginhallitus on päättänyt, että vammais- ja sosiaalihuoltolain sekä erityishuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen välitys ja yhdistely tuotetaan omana toimintana. Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt, että välitys- ja yhdistelyohjelmisto kilpailutetaan. Kaupungin johtoryhmä on edelleen linjannut kesäkuussa 2014, että osana sosiaali- ja terveystoimen matkojen yhdistelytoiminnan aloittamista käynnistetään laajempi kaupungin henkilökuljetuksista vastaavan yksikön suunnittelu. Yksikön tehtäviin kuuluisi sosiaali- ja terveystoimen ja sivistystoimen kuljetusten suunnittelu ja hankinta sekä joukkoliikenteen suunnittelu. Matkojen yhdistelytoiminta koskisi alkuvaiheessa vain sosiaali- ja terveystoimen kuljetuksia, koska koulukuljetusten yhdistelyä ja suunnittelua ei ole saatavilla osana sosiaali- ja terveystoimen kuljetusten yhdistelyohjelmistoja. Koulukuljetuksissa on käytössä erillinen Reitti-Gis-suunnitteluohjelmisto. Mikäli kaupungin yhteinen henkilökuljetusyksikkö ei toteudu suunnitellusti, niin sosiaali- ja terveystoimi aloittaa matkojen yhdistelyn omana toimintana. Kaupungin henkilöstökuljetusyksikön perustamisasia tullaan käsittelemään erillisenä päätöksenteossa myöhemmin. Matkojen yhdistelyohjelmiston käyttöönoton kautta tarkoituksena on keskittää sosiaalihuoltolain, vammaispalvelulain ja kehitysvammaisten erityishuoltolain mukaiset kuljetukset sekä päiväautojen tilaus ja välitys matkojenyhdistelykeskukseen, jossa asiakkaiden tilaukset pyritään ohjelmiston avulla yhdistämään yhdistetyiksi kuljetuksiksi. On arvioitu, että tehostamalla matkojen yhdistelytoimintaa ja palvelulinjojen ja asiointitaksien käyttöä voitaisiin saavuttaa n %:n säästöt kuljetuspalvelujen kustannuksissa. Käytännössä se tarkoittaa n t ;n vuosittaista säästöä. Käytännössä yhdistelyhyöty muodostuu siitä, että ajetut kilometrit vähenevät n 8-22 % ja ajettujen reittien määrä on % pienempi. Arvio

31 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 12 Sivu 31 perustuu muilta yhdistelyä toteuttavilta kunnilta saatuun arvioon. Alkuvaiheessa toiminta kohdistuisi Mikkelin kaupungin alueelle. Sosiaali- ja terveystoimen matkojen yhdistelyohjelma on kilpailutettu avoimella hankintamenettelyllä ajalle 5 (viisi) vuotta hyväksytystä käyttöönotosta + optio yksi (1) vuosi. Hankinta sisältää matkojenvälitysohjelmiston SaaS-palveluna, käyttöönottoprojektin, jossa matkojenvälitysohjelmisto saatetaan tuotantokäyttöön, käyttöönottokoulutuksen sekä tukipalvelut. Käyttöönottoprojekti sisältää myös asiakasprofiilien tuomisen ulkoisista järjestelmistä, ajoneuvotietojen viemisen järjestelmään, teleoperaattorirajapinnan toteuttamisen, raportointivalmiuden toteuttamisen ja muut tuotantokäyttöön vaadittavien toimintojen toteuttamisen. Valintaperiaatteena on halvin hinta ja tarjouspyynnössä oli määritettynä tarkat tekniset kriteerit, jotka ohjelmiston tulee täyttää. Tekniset kriteerit laadittiin siitä näkökulmasta, että kriteerien täyttyessä ohjelmisto soveltuu matkojen yhdistelytoimintaan. Tarjouspyynnön laatimisessa käytettiin apuna konsulttiyritystä, joka on suorittanut aikaisemmin vastaavia kilpailutuksia. Tarjousajan päättymiseen mennessä saatiin kaksi tarjousta, jotka molemmat täyttivät tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit. Tarjousvertailu oheisena. Tarjouspyyntöasiakirjat ja tarjoukset ovat nähtävänä kokouksessa. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä edullisimman tarjouksen tehneen Semel Oy:n tarjouksen. Päätös Kaupunginhallitus: Hyväksyttiin. Merkitään, että projektijohtaja Timo Rissanen selosti asiaa kaupunginhallitukselle. Tiedoksi Mobisoft Oy, Semel Oy, Timo Rissanen, Liisa Heikkinen, Niina Helminen,Timo Wirkkala, Arja Brotkin, Timo Talo

32 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 13 Sivu 32 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus / 102 / 2014 Vuonna 2015 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä tehtävät vakanssimuutokset Kaupunginhallitus Valmistelija: henkilöstöjohtaja Kimmo Töttölä, p Vuoden 2015 talousarvion ja henkilöstösuunnitelman pohjalta on laadittu perustettavien ja lakkautettavien virkojen ja toimien sekä vakanssimuutosten yhteenveto alkaen Aiheutuvat kustannukset on huomioitu hyväksytyssä talousarviossa. Esitettävien toimien ja virkojen nykyiset haltijat siirretään suostumuksellaan perustettaviin/siirrettäviin toimiin ja virkoihin. Nimikemuutoksen ollessa kyseessä, jatkavat tointen/virkojen nykyiset haltijat suoraan uusissa toimissa/viroissa niitä haettavaksi julistamatta. Liitteeseen on koottu toimialoittain tehtävän nimike, yksikkö, palvelussuhteen laji, työaika, kelpoisuusvaatimus, hinnoittelukohta/palkkaryhmä, palkkakustannukset vuositasolla sekä todellinen kustannusvaikutus ja perustelut. Liitteessä on myös lakkautettavat vakanssit sekä vakansseihin tulevat muutokset omina taulukkoinaan. Perustettavia vakansseja 10, joista kuuden kustannusvaikutus on euroa. Neljällä vakanssilla ei ole kustannusvaikutusta. Nimikemuutosten kustannusvaikutus on euroa. Kokonaisuudessaan kustannusvaikutus on siis euroa. Uusien vakanssien perustamisen kustannusvaikutusten vähäisyys johtuu siitä, että tehtäviä on tähän mennessä hoidettu määräaikaisella henkilöstöllä, eikä määräaikaisuuden perustetta enää ole. Palkkakustannus säilyy siis samana. Lakkautettavia vakansseja on 80, joista aiheutuva kustannussäästö on euroa. Näin ollen kokonaissäästö on euroa. Eniten vakanssien lakkautuksia toteutetaan Etelä-Savon pelastuslaitoksella sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ensihoidon järjestämisvastuu on tämän vuoden alusta siirtynyt sairaanhoitopiirille. Tämän vuoksi lakkautetaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta 31 ensihoitajan toimea. Terveyskeskussairaalan osasto 2:n toiminnan lopettamisen vuoksi lakkautetaan yhtensä 17 hoitajan toimea. Toiminnallisten muutosten vuoksi lakkautetaan 9 perhepäivähoitajan toimea. Perustettavat virat ja toimet (10)

33 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 13 Sivu 33 Keskushallinto Elinvoima- ja kilpailukykypalveluihin työnsuunnittelijan toimi, Otavan Opistoon verkko-ohjaajan ja ohjelmistosuunnittelijan toimet. Sosiaali- ja terveyspalveluihin ohjaajan toimi. Sivistystoimen varhaiskasvatus ja perusopetukseen kolme koulunkäyntiavustajan tointa ja kolme kuraattorin virkaa. Lakkautettavat virat ja toimet (80) Keskushallinto Ruoka- ja puhtauspalveluista kaksi tilahuoltajan tointa, ruokapalvelutyöntekijän toimi ja kaksi ruokapalveluvastaavan tointa. Vesilaitos Mikkelin Vesilaitokselta siivojaan toimi. Sosiaali- ja terveyspalvelut Hyvinvointikoordinaattorin toimi, kehittämispäällikön virka, seitsemän sairaanhoitajan ja kymmenen lähihoitajan tointa, kotihoidonohjaajan, lääkärin ja apulaisylilääkärin virat sekä vastaanottosihteerin ja toimistosihteerin toimet. Sivistystoimi Perusopetuksesta keittäjä-siivooja-talonmiehen, siivoojan ja laitosmiehen toimet. Varhaiskasvatuksesta yhdeksän perhepäivähoitajan tointa ja kaksi päiväkodinjohtajan virkaa. Nuoriso- ja liikuntapalveluista liikuntapaikkojen hoitajan toimi. Etelä-Savon pelastuslaitos Paloinsinöörin, palomestarin ja palotarkastajan virat sekä ensihoitoesimiehen toimi ja 31 ensihoitajan tointa. Perustettavat ja lakkautettavat vakanssit sekä vakanssien muutosesitykset Liite 8 Ehdotus: Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus hyväksyy liitteessä esitetyt perustettavat ja lakkautettavat vakanssit sekä muutosesitykset. Päätös: Kaupunginhallitus: Asian käsittelyä jatketaan pidettävässä kokouksessa. Merkitään, että henkilöstöjohtaja Kimmo Töttölä selosti asiaa kaupunginhallitukselle.

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 9 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 9 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 9 / 2014 Sivu 1 Kaupunginvaltuusto 10.11.2014 Kokoustiedot Aika 10.11.2014 Maanantai klo 12.00-18.23 Tauko klo 15.00-15.30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali

Lisätiedot

Lausunto 24.11.2014. Kuntayhtymän lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta

Lausunto 24.11.2014. Kuntayhtymän lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta 1 (7) Opetus ja kulttuuriministeriö Meritullinkatu 10, Helsinki PL 29, 00023 Valtioneuvosto Viite: Asia: Lausuntopyyntö 15.10.2014 OKM/58/010/2014 Kuntayhtymän lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 25/ (12) Kaupunginhallitus Aika , klo 13:00-19:39. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Mikkeli Pöytäkirja 25/ (12) Kaupunginhallitus Aika , klo 13:00-19:39. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Mikkeli Pöytäkirja 25/2015 1 (12) Aika 27.10.2015, klo 13:00-19:39 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 342 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 343 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

Yhtymähallitus Ylimääräisen kokouksen aika: tiistai 11.11.2014 klo 8.00. Ammatillisen koulutuksen seminaari/kouvola Matkan yhteydessä bussissa

Yhtymähallitus Ylimääräisen kokouksen aika: tiistai 11.11.2014 klo 8.00. Ammatillisen koulutuksen seminaari/kouvola Matkan yhteydessä bussissa PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Yhtymähallitus Ylimääräisen kokouksen aika: tiistai 11.11.2014 klo 8.00 KOKOUSKUTSU ASIALISTA paikka: Ammatillisen koulutuksen seminaari/kouvola Matkan yhteydessä bussissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat OKM:n tavoitteet ja toteutusmallit Kuopio 14.10.2014 Anita Lehikoinen Kansliapäällikkö Keskeiset rahoitus- ja rakenneuudistusta

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 25.06.2014

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 25.06.2014 Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 7 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 12.00 - Paikka Mikkelin kaupunginvaltuuston istuntosali, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 18.25-19.09 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Moilanen Pekka Lahti Jari Airas

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Kaupunginvaltuusto 28.04.2014 Kokoustiedot Aika 28.04.2014 Maanantai klo 19.00-19.25 Paikka Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika 07.10.2014 tiistai klo 18.00-19.30 Paikka Kahvila-ravintola Salmenranta Saapuvilla olleet jäsenet Risto Korhonen, puheenjohtaja Hannu

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

227 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään

227 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään Mikkeli Ote pöytäkirjasta 16/2015 1 (5) 227 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään MliDno-2015-654 Valmistelija / lisätiedot: Pekka Patama, Merja

Lisätiedot

Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset

Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset Vuonna 2016 perustettavat ja lakkautettavat virat ja toimet sekä vuonna 2016 tehtävät vakanssimuutokset oimielin Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi ulosalue Mikkelin palvelutuotantoyksikkö Yhteyshenkilö

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen

27 Kokousaikataulut ajalle 1.8.2015-31.1.2016. 28 Kirjastolle vuodelle 2015 osoitetun investointimäärärahan siirtäminen käyttötalouteen Mikkeli Kokouskutsu 1 (11) Aika 20.05.2015, klo 17:00 Paikka Mikkelin Teatteri, Savilahdenkatu 11 Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Pöytäkirja :07

Pöytäkirja :07 Mikkeli Tekninen lautakunta Pöytäkirja 01.09.2015 6/2015 1(9) Aika 01.09.201 5, klo 16:30-17:07 Paikka Kaupungintalo 2 krs., lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 118 119 120 121 122 Kokouksen laillisuusja

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 22 5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Ammatillinen peruskoulutus on ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta. Vammaisille opiskelijoille järjestettävää

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7694/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 366 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen Päätöshistoria Omistajaohjausjaosto 21.11.2016

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Muut osallistujat Kilpeläinen Veijo kaupunginhallituksen edustaja. Poissa Piispanen Eero varapuheenjohtaja

Muut osallistujat Kilpeläinen Veijo kaupunginhallituksen edustaja. Poissa Piispanen Eero varapuheenjohtaja -1, TELA 18.11.2014 17:00 OSALLISTUJAT Hynninen Raimo puheenjohtaja Päätöksentekijät Qvarnström Rauno Eero Piispasen varajäsen Ahvenainen Petra jäsen Hanhela Seppo Hentunen Kari Kekkonen Olli Liljasto

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

122 Toiminnan ja talouden seuranta 2015, tekninen lautakunta

122 Toiminnan ja talouden seuranta 2015, tekninen lautakunta Mikkeli Kokouskutsu 1 (8) Aika 01.09.2015, klo 16:30 Paikka Kaupungintalo 2 krs., lautakuntien kokoushuone Käsiteltävät asiat 118 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 119 Pöytäkirjan tarkastus 120

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen

Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen Mielenterveyskuntoutujien asunto- ja palvelutalohanke; Kiinteistöosakeyhtiö Riihimäen Inkilänrinteen osakkeiden ostaminen Tekla 14.2.2012 58 Khall. 27.2.2012 90 Khall. 3.6.2013 292 Khall. 19.6.2013 316

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka Yhtymähallitus 22.1.2015 1 AIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00-18.10 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Suomenniemen aluejohtokunta 03.12.2015. Aika 08.12.2015, klo 18:00. kahvila-ravintola Salmenranta. Käsiteltävät asiat

Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Suomenniemen aluejohtokunta 03.12.2015. Aika 08.12.2015, klo 18:00. kahvila-ravintola Salmenranta. Käsiteltävät asiat Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 08.12.2015, klo 18:00 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsiteltävät asiat 68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 69 Pöytäkirjan tarkastus 70 Suomenniemen kärkihankkeet

Lisätiedot

Rakenneuudistus toinen aste Hämeenlinna

Rakenneuudistus toinen aste Hämeenlinna Rakenneuudistus toinen aste Hämeenlinna 27.11.2014 Mika Tammilehto Johtaja 16-18 ikäluokkien kehitys (Tilastokeskus) LUKION OPISKELIJAMÄÄRÄT PERUSTIETOKYSELYN 20.1.2014 MUKAAN (OPH) Omistaja Järjestäjien

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan sivistysfoorumi 27.10.2014

Etelä-Pohjanmaan sivistysfoorumi 27.10.2014 Toisen asteen koulutuksen suuntaviivoja Etelä-Pohjanmaan sivistysfoorumi 27.10.2014 Reija Lepola, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä kuntayhtymän johtaja, rehtori Reija.lepola@sedu.fi 040 830 4256 KEHYSPÄÄTÖS

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 23 / 2014 Sivu 1. Aika 28.10.2014 Tiistai klo 14.00-20.05 Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 23 / 2014 Sivu 1. Aika 28.10.2014 Tiistai klo 14.00-20.05 Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 23 / 2014 Sivu 1 Kaupunginhallitus 28.10.2014 Kokoustiedot Aika 28.10.2014 Tiistai klo 14.00-20.05 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1. Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. Arviointikertomuksen käsittely Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 23.4.2015 klo 15:00 17:36 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 14 15 16 17 Tilinpäätös 2014 Arviointikertomuksen

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 11

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 11 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 11 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana Kantee Juha Mäenpää Jukka Perälä

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 16.1.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka 1 Ammatillisen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 2712/02.07.00/2014 124 Niittykummun metrokeskuksen pysäköintiyhtiön perustaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 14.10.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs 53 Yhtymäkokouksen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kunnanhallitus 285 01.12.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti

Lisätiedot

Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus

Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 12.5.2016 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko18.5.2016 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone Trumetari, 1.

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.03.2014 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 17.03.2014 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunginhallitus 25.03.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 5.0.0 Sivu / 84/0.05.05/0 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 6 8..0 06 Suurpellon markkinointi Oy:n osakkeiden ostaminen Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Vikkula, puh. (09) 86 8709

Lisätiedot

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 22 5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Ammatillinen peruskoulutus on ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta. Vammaisille opiskelijoille järjestettävää

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 ( 8 ) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.9.2016 klo 16.00-18.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

HE 304/2014 vp. Esityksessä ehdotetaan, että opetus- ja kulttuuriministeriön

HE 304/2014 vp. Esityksessä ehdotetaan, että opetus- ja kulttuuriministeriön Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan, että opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle päätetyt opetustoimen

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen

3 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Vanhan koulun kutojat / Auri Ahvenainen Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (13) Aika 19.01.2016, klo 18:00-19:44 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, 52100 Anttola Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Liite 4 ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIAN TALOUSARVIO

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2007 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTA. Lautakunnan neuvotteluhuone, Toinen linja 7, 4. krs.

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2007 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTA. Lautakunnan neuvotteluhuone, Toinen linja 7, 4. krs. HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2007 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNNAN KOKOUS Kokousaika Maanantai kello 16.30 16.50 Kokouspaikka Lautakunnan neuvotteluhuone, Toinen linja 7, 4. krs. Läsnä Jäsenet Karhu, Jessica

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN UUSI RAHOITUSJÄRJESTELMÄ OPETUSHALLITUKSEN NÄKÖKULMASTA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN UUSI RAHOITUSJÄRJESTELMÄ OPETUSHALLITUKSEN NÄKÖKULMASTA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN UUSI RAHOITUSJÄRJESTELMÄ OPETUSHALLITUKSEN NÄKÖKULMASTA Amkesu Antti Markkanen Opetushallitus Rahoitus-yksikkö - Rahoitustaso ja sen muutokset - Uudet rahoitusperusteet - Kehittämishaasteita/keskustelun

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1(9) POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Joensuun kaupunki.

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4 Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 5/2008 Kokousaika 21.05.2008 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Käsittellyt asiat Asia no 65 JÄRJESTÄYTYMISASIAT 2 66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 42 Kokousaika 24.5.2016 klo 17.00 18.20 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Autio Markku Kallio Reino Leino Jukka Leino Outi Lindgren Hilkka

Lisätiedot

Hallitus 11/2014. Torstai 11.12.2014 klo 10.00 11.20. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski

Hallitus 11/2014. Torstai 11.12.2014 klo 10.00 11.20. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 11/2014 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 11.12.2014 klo 10.00 11.20 Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 15 20.05.2013 277 Kokousaika 20.05.2013 klo 10.00 11.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

14 Talouden toteutuminen 30.6.2015 / tukipalvelulautakunta. 15 Talousarvio 2016 / käyttötalous / tukipalvelulautakunta

14 Talouden toteutuminen 30.6.2015 / tukipalvelulautakunta. 15 Talousarvio 2016 / käyttötalous / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 11.08.2015, klo 17:30-18:16 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Talouden

Lisätiedot