S01 E01. Kaikki kaunis katoaa aikanaan, suuri taakka tipahtaa hartioilta, jää vain raikas tuulahdus.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "S01 E01. Kaikki kaunis katoaa aikanaan, suuri taakka tipahtaa hartioilta, jää vain raikas tuulahdus."

Transkriptio

1 S01 E01 Kaikki kaunis katoaa aikanaan, suuri taakka tipahtaa hartioilta, jää vain raikas tuulahdus.

2 Oman aikansa kuningas, nykyajan legenda vailla vertaa. Dark Crusher siirtyy legendojemme joukkoon, yli tumman ruskean puisen hirsisillan, aina sillan toiselle puolen, vihreälle niitylle. Hänen muistokseen luodaan ainutkertainen Rc Foffista kertova lehtinen.

3 Arvoisat lukijat. Suurimmalle osalle teistä tämäntyylinen lehti on aivan uudenlaista luettavaa. Tiimimme sisässä (RFOT) on kuitenkin omien lehtien rakentamista harrastettu jo muutama vuosi. Kuten olen moneen kertaan rc-veljilleni sanonut: rc ei ole pelkkää ajamista, se on paljon paljon muutakin pitää tämä lausahdus enemmän paikkansa kuin vuonna 2004 sanomani legendaariseksi ja naurattavaksi muodostunut lause: Mekaaninen nopari on paras, en ikinä osta elektornista. Näillä sanoilla aloittakoon lehden tarkoituksen pohjustamisen niille, jotka eivät sitä tässä vaiheessa tiedä, eli kaikille. Edes muut tiimissäni olevat henkilöt eivät tiedä tästä lehdestä tällä hetkellä yhtään mitään. Tämä tulee yllätyksenä jokaiselle, joka tavalla tai toisella tulee olemaan yhteydessä lehteen vaikkapa vain lukijana. Lehden tarkoitus Tämän lehden tarkoitus on kertoa lajista lehdenmuodossa. Tarkoitus ei ole leikkiä historoitsijaa ja taapertaa kaudesta 2005 eteenpäin, mutta legendaarisia historiaan merkittäviä pätkiä on erikoisuuksina myös luvassa. Lehden tarkoitus on leikkisästi luoda spekulointeja tiimimme autoista, mutta myös kuvien kera rakentaa spekulointeja muiden autoista. Asioita ei kannata siis ottaa turhan vakavasti, koska lehden tarkoitus on olla yhtä aikaa vakava ja humoristinen. Luvassa on pääasiassa asioita Rc Formula OffRoadista. Kun lehti pääsee kunnolla käyntiin, piipahdetaan historiassa ja otetaan muutama haastattelukin nykypäivän kuljettajilta. Huhuja on myös luvassa tuttuun tapaan uutisosion kera. Tietoa lehdestä Alkuperäinen idea lehden suhteen on se, että joka kuukausi ilmestyisi ainakin yksi lehti, joka sivumäärältään on vähintään 10-sivua pitkä. Taannoisin Parons News aikoina saattoi yhdessä kuussa ilmestyä jopa neljä lehteä, joten mitään maksimia ei ole, ainoastaan pyrkimys on se yksi lehti ainakin saada tehtyä. Esteeksi tammikuun jälkeen voinee tulla armeijan väliintulo, mutta kun sisäänpääsee, niin eiköhän lehteä saa tehtyä myös niinäkin aikoina. Pohjustan tämän tiedon siitä, että slide ainakin siellä ollessaan omisti jonkin verran elämässään myös vapaa-aikaa, joten luottaudun siihen, että mahdollisuuksia on. Lehti tulee ilmestymään siis kerran kuussa. Vielä on ongelmana saada se verkosta ladattavaksi, mutta tiimin henkilöllä saattaisi olla mahdollisuus palvelimen käyttöön, josta tiedoston saisi ladattua luettavaksi. Ellei muuten onnistu, niin meilitse lähtee iloisesti luettavaa, samoin messengerin kautta. Grafiikasta ja käsittelystä Jotta lehti voidaan luoda tarvitaan ohjelmia. Tähän lehteen tullaan käyttämään Adoben kattavaa ohjelmistoa. Käytössäni on suht uudet ohjelmaversiot, mutta tarkoitukseni ei ole ammattimaisen tylsästi viiltää teknisesti mielenkiinto lehdestä, täten teen lehden niin, että se näyttää omaan silmään hyvältä. Virheitä saattaa olla ja tulla, mutta aina pyrin oikoluvun ja tsekkausten kautta nämä minimoimaan. Tarkoitus on rakentaa kiinnostava lehti, jota jopa odotellaan ilmestyväksi. Katsotaan onnistutaanko tavoitteessa.

4 This Episode RCFFC 2008 GP6 Pohjustus Street Class uusi luokka?... 7 Miten sinä psyykkaat itsesi? Kauden 2008 tulokset Lehtitiettoutta Next Episode... 12

5 Rc Foff Finland Cup 2008 GP6 pohjustus Rc Foff Finland Cup 2008 päättyi kauden kuudenteen osakilpailuun Säkylään. Tuttuun tapaan sateinen ilmasto pääsi kuin pääsikin vaikuttamaan siihen, että kelillisesti 100% hohdokasta päivää ei saatu aikaiseksi. No, kilpailullisesti ajettiin kuitenkin onnistunut kisa ja päättäjäistouhuissa korjattiin vesisade haittakin moneen kertaan... Tämä kahdensivun kirjoitus on pohjustavaa tietoa ensinumeron Extralle. Ensinumerossa on nimittäin luvassa monenkin sivun kooste näistä kilpailuista, upeiden kuvien kera, mutta jotain jo tarinoidaan, joten kannattaa lukea. CUP-Mestaruudet vielä auki! Lähtökohdat viimeiseen kisaan olivat kuin formuloissa. Piste-erot olivat todella pienet molemmissa Unlimited luokissa. Mestaruudesta taisteli Unlimited sähköluokassa kolme kuljettajaa viiden pisteen sisällä ja Unlimited nitroluokassa samoin neljä kilpailijaa. XL Unlimited luokkaa ei ajettu lainkaan, koska toinen autoista ei päässyt ja toinen testaili jo sähköversiotaan, joten tämän luokan kausi päättyi jo aiemmin Tuunarin mestaruuteen. Modified luokan mestaruus oli myös jo sinetöity itse Toxoplasma Condiille ja Zarizi Tech saapuikin paikalle ajamaan toista autoa. Kattava paketti, ensi jaksossa Tuleva toinen episodi tulee käymään kilpailut läpi monella eri tapaa. Julkiseksi tuodaan parhaimmat kuvat, tekstien kera. Kilpailun kooste tekstimuodossa, tunteita ja fiiliksiä kilpailuista ja päättäjäisistä, ole siis kuulolla, kun seuraava jakso julkaistaan, se tulee ryminällä!

6 Mutta miten heidän lopulta kävikään? Kokonainen kooste ensijaksossa!

7 Samu Sarka kuljettamassa Kid Willysiä Rc Foff Finland Cupin viimeisessä kilpailussa säkylässä. Street Class uudeksi luokaksi kaudelle 2009? Kaudelle 2009 suunnitellaan upouutta luokkaa. Luokan tarkoituksena olisi olla aloittelijaystävällinen, mutta samalla mahdollinen luokka kokeneimmillekin kuljettajille. Luokka koostuu ainutkertaisesti vain yhdentyyppisistä autoista Axiaalin AX10 1:10 crawlingiin suunnitelluista autoista. Ajatus luokasta lähti liikkeelle islantilaisesti 1:1 autojen katulaillisesti luokasta, jonka ajatus rc-autoilussa olisi tehdä Street Class luokasta modified luokan alaluokka, josta olisi mahdollisuus sekä nousta itse modified luokkaan tai vastaavasti myös pudottautua Street Class luokkaan. Ensimmäistä kertaa sääntöjä laatiessa haluttiin nimenomaan nähdä tiukkaa ja tasaista kilpailua. Tästä syystä päädyttiin valitsemaan AX10 ainoaksi luokkaan sallituksi autoksi, maksaahan se nykypäivänä alle 200 euron. Luokka koostuisi siis Axiaalin versiosta AX10. Tarkoitus olisi ajaa lähes vakio autoilla, muutamin muutoksin ja sallimuksin. Mutta leventimet, laparenkaat, alumiiniosat jne... olisivat kielletyt. Moottorivapaus olisi edelleen voimassa, samoin radiot ja säädin vapaat. Akkuna saisi käyttää 2S lipoa tai 7 kennoista nimh-akkukennoa. Tällä hetkellä ajatus uudesta luokasta on vasta rakennusvaiheessa ja mielipiteitä viljellään kansankeskuudessa ennen lopullista päästöstä. Luokka vaatisi vähintään kaksi autoa, jotta XL Unlimitedin lailla, sitä olisi hitusenkaan järkevää ajaa, mutta itse lajin suunnittelijat pitävät 3-4 auton tulemista miniminä koska kaksi autoa on sen verran vähän, että ajattamisen järkevyys on kyseenalaista. Lehti seuraa asian edistymistä ja tiedoittaa siitä.

8 Miten sinä psyykkaat itseäsi? Jotta voin rehellisesti sanoa, että lehdessä on yritetty laatia myös humoristia tapauksia, niin aloitetaan pari numeroa kestävä spyykkauskurssi. Tässä numerossa näemme ensimmäiset yhdeksän spyykkaajaa ja heidän tapansa psyykata itseään ennen kilpailua... SlidSlide: Ei kai mulle käy samoin Unlimitedissa? Karvas pettymys, unlimited gp auto lahoaa alleen, mutta toteutuuko suurin unelma? Artsi hakee psyykkausta jyrkänteen valloittamisesta. Sadetakki päällä kivutaan kisarinteen yhdessä auton kanssa, se kannatti. Tuunari spyykkaa tällä kertaa grillin ääressä ja kisaohjeistus tulee hänen maskotiltaan eskolta. Onko paineet yhtä liekeissä, kuin liekki? Eskohan se siellä tuunarille heiluttelee. Onhan se mukavaa, että maskotti voi ilmentyä muussakin muodossa, kuin pelkääjän paikalla.

9 Maximus hakee psyykkausta tutustumalla muiden kilpailijoiden autoihin, koskettamalla niitä ja saamalla voiton tunteen, vai tappion? DC on unelias, tai sitten jotain ihan muuta. Tuomari toteaa pisteet ja tappion suurisku iskee miestä olalle, viimeinen tuoppi! Lassi ja Niemikko toteavat kilpakumppaninsa ajaneen jakson varsin tyylikkäästi. Järkytys on kova, kun kysytään pystynkö itse samaan? Zarizi Tech meedioi itselleen kaukaisten maiden voimia. Tipsyn viimeinen kilpailu ja halu voittaa ja lähteä mestarina on liekehtivä! Tälläisiä psyykkareita tällä kertaa. Ensi jaksossa luvassa uusia ilmeitä ja karvaita pettymyksiä. Jokaisella meillä on tapamme, kenellä on paras, se selviää myöhemmin! Nappasitko sinä vastustajastasi osuvan psyykkauskuvan? Jos nappasit ja intoa sen julkituomiseen on, niin lähetä kuva meilitse osoitteeseen: On se kiva, että jollakin on hauskuutta tässä lajissa. -Foff- hymyilee leveästi onnistuneet suorituksensa jälkeen.

10 Kauden 2008 tulokset MODIFIED: 1.Samu Sarka...Toxoplasma Condii...75p 2.Lauri Lahti...Diglet...62p 3.Saku Sarka...Mangusti... 52p 4.Pertti Sarka...Hell Crawler...42p 5.Pekka Murtola...Pikku-Pastori...41p 6.Saku Sarka...Thunder Horse...32p 7.Pasi Äkräs...Gladiator...29p 8.Mikko Nieminen...Cat MT...23p 9.Samu Sarka...Hell Crawler...20p 10.Lassi Väänänen...Cenator... 18p 11.Saku Sarka...Hell Crawler...17p 11.Samu Sarka...Kid Willys...17p 13.Sofi Sarka...Lochness Monster...16p 14.Marko Nieminen...Snoopy...12p 15.Markku Sarka...Kid Willys...10p 15.Pertti Sarka...Hellperi...10p 15.Sofi Sarka...Hell Crawler...10p 18.Arto Leinonen...Kid Willys...8p 18.Mika Pentti...Axial...8p 20.Toni Juvakka...Cat MT...6p 21.Matti Lehtonen...Foff-Killer...5p 21.Lauri Lahti...Emperor...5p UNLIMITED GP: 1.Arto Leinonen...Contender...37p 2.Lassi Väänänen...Dragon s Whisper...35p 3.Lauri Lahti...Grimcaster...34p 4.Mikko Nieminen...Cat SS...32p 5.Pasi Äkräs...BumbleBee...15p 6.Toni Juvakka...Breaker...12p 6.Marko Nieminen...MetalHead...12p 8.Arto Leinonen...Sandslinger...10p 8.Teijo Lehtonen...Screaming Pig...10p UNLIMITED EP 1.Lauri Lahti...Nightfall...94p 2.Pasi Äkräs...Hot Shadow...87p 3.Samu Sarka...Tipsy...84p 4.Saku Sarka...Foxfield Junction... 32p 5.Aleksi Vikkeri...Sand Fire...27p 6.Pertti Sarka...Foxfield Junction...20p 7.Matti Lehtonen...Red Devil... 18p 8.Saku Sarka...Dark Crusher...17p 9.Saku Sarka...Tipsy... 12p 10.Mika Pentti...E-Maxx...10p 11.Sofi Sarka...Foxfield Junction...6p 12.Saku Saari...Red Devil...5p XL UNLIMITED 1.Pasi Äkräs...Dictator... 37,5p 2.Timo Nikkilä...The Bull...32,5p ERIKOISPALKINNOT GP 1: Kaatopalkinto: Softy - Hell Crawler Suorituspalkinto: lassi68 - Hellsmate Erikoispalkinto: tonitop - Breaker Syy: Mottorin kyrvähtäminen kakkosjaksolla sekä tyylikkät sponssitarrat. GP 2: Kaatopalkinto: -foff- - Hell Crawler Suorituspalkinto: niemikko - Cat SS Erikoispalkinto: foff-2 - Sand Fire Syy: Todella hyvä debyyttikilpailu. GP 3: Kaatopalkinto: tuunari - Hot Shadow Suorituspalkinto: saku - Red Devil Erikoispalkinto: foff-2 - Sand Fire Syy: Todella epäonninen kilpailu. GP 4: Kaatopalkinto: artsi - Kid Willys Suorituspalkinto: tuunari - BumbleBee Erikoispalkinto: Dark Crusher - Mangusti Syy: Ensimmäinen auto joka upposi rohkeasti vesihautaan. GP 5: Kaatopalkinto: foff-1 - E-Maxx Suorituspalkinto: niemikko - Cat SS Erikoispalkinto: Chef - The Bull Syy: Pari epäonnista kilpailua putkeen. GP 6: Kaatopalkinto: tejule - Screaming Pig Suorituspalkinto: -foff- - Hell Crawler Erikoispalkinto: Maximus - Red Devil Upea kaksiosainen seivi

11 Lehtitietoutta Tämä lehti on luotu 100% käyttäen loistavia ja erityisen kattavia Adoben ohjelmistoja. Kuvia on käsitelty Adoben Photoshopilla. Grafiikka, kuten logot on luotu Adoben Illustratorilla. Itse lehti on taitettu kokoon Adoben Indesignillä, jonne tuodaan valmiiksi käsitellyt kuvat ja grafiikat ja näistä kootaan yhdessä tekstin kanssa itse lehti. Lehti tuotetaan PDF-muotoon omilla asetuksillaan ja tarkastetaan/luetaan Adoben Acrobatilla. Lehteä lukeakseen ei siis tarvitse mitään muuta kuin Adoben Acrobatin, jonka saa ladattua muun muassa Adoben omilta sivuilta, ilmaiseksi. Kuvapankistoa Lehdessä näkyvät/käytetyt kuvat on peräisin omasta kuvapankista, jota olen kartuttanut yhdessä koko RFOT tiimiläisten kanssa. Jokainen meistä on ottanut kisoissa kuvia autoista, radoista, tilanteista, maisemista sekä monesta muusta asiasta. Nämä yhteen paikkaan, yhdelle kovalevylle varmuuskopioituna toiseen paikkaan ovat tuottaneet meille yhtenäisen kuvapankin, jossa on tästä lajista jo reilusti päälle kuvaa. Tarkkaa lukumäärää en koskaan ole laskenut, mutta määrällisesti kuvia on todella paljon ja laadukkaitakin mahtuu joukkoon monta sataa. Kuten jokainen kisannut tietää on kuvia otettu varavarana digikameralla, mutta pääasiallinen kuvausvempele on Canonin EOS 400D digijärkkäri, jonka laatu on uskomattoman hyvää ja parhaista otoksista on laadittu bandorelleja, tulostettuja julisteita ja paljon muuta, joskin tässä vaiheessa vielä liian vähän, ottaen huomioon materiaalin määrän.

12 Dark Crusher S01 E02: Rc Foff Finland Cup Extra! Dark Crusherin muistelmat osa 1. Tuoreita huhuja ensikauden kalustosta! NEXT EPISODE Ensimmäinen haastattelu! Mitä autoille tapahtuu kauden päättyttyä? takakansi Sekä paljon muuta mielenkiintoista! Tulossa marraskuussa

Historia toistaa itseään, toistuuko nyt kolme vuotta sitten koettu dominointi?

Historia toistaa itseään, toistuuko nyt kolme vuotta sitten koettu dominointi? S02 E02 Sitä on odotettu kuin nousevaa aurinkoa, sitä on pohdittu, aprikoitu ja spekuloitu jo monia kuukauden päiviä tallin perukoilla, nyt se on vihdoin alkava, ainoa ja oikea Rc Foff Finland Cup 2009!

Lisätiedot

S01 E03. Kehitys on väistämätön totuus, se ei armahda ketään, vaan kulkee omaa polkuaan, pysytkö mukana?

S01 E03. Kehitys on väistämätön totuus, se ei armahda ketään, vaan kulkee omaa polkuaan, pysytkö mukana? S01 E03 Kehitys on väistämätön totuus, se ei armahda ketään, vaan kulkee omaa polkuaan, pysytkö mukana? Kehitys on asia, joka koskettaa. Harvoin sitä mietitään mitä kaikkea voisikaan muuttaa, kunnes on

Lisätiedot

S01 E02. On aika, jolloin valta on sinun, on aika, jolloin olet voittamaton, mutta mikään ei ole ikuista.

S01 E02. On aika, jolloin valta on sinun, on aika, jolloin olet voittamaton, mutta mikään ei ole ikuista. S01 E02 On aika, jolloin valta on sinun, on aika, jolloin olet voittamaton, mutta mikään ei ole ikuista. Oman aikansa kuningas, nykyajan legenda vailla vertaa. Dark Crusher siirtyy legendojemme joukkoon,

Lisätiedot

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 5/6-osakilpailu, Lommel, su 2.7.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

Parons News TWC S04 E02 S04 E03

Parons News TWC S04 E02 S04 E03 Parons News Is it Hellboy, like a Satan s Hammer? S04 E03 TWC S04 E02 The Winter Cupin neljännen kauden toinen osakilpailu ajettiin kuluneena viikonloppuna. Paroni kokosi kisan kohokohdat extroineen yhden

Lisätiedot

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry Taitajaa taitavammin Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry 6. Miten hyvin kilpailulajisi järjestelyt mielestäsi sujuivat? 1=erittäin huonosti 2=huonosti 3=kohtalaisesti 4=hyvin 5=erittäin

Lisätiedot

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä AJO MOTORSPORT Press release 2011-30-03 Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin ja samalla myös perustelluin tavoittein tulevana

Lisätiedot

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 6/-osakilpailu, Assen, Hollanti, su 30.8.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla?

Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla? S02 E01 Tiet ovat kaikille meille tuntemattomia, mutta debyyttivoittajat ovat syntyneet kartta kädessään. Ne tietävät tehtävänsä, ne on luotu tilastohirmuiksi ja sellainen on jälleen syntynyt... Aika muuttuu,

Lisätiedot

Kausi 2010 HINNASTO. Lisäksi osallistumme myös muihin lajin suurimpiin moottorikelkka tapahtumiin ympäri maan.

Kausi 2010 HINNASTO. Lisäksi osallistumme myös muihin lajin suurimpiin moottorikelkka tapahtumiin ympäri maan. Kausi 2010 Menokone Racing osallistuu kaudella 2010 kahden kuljettajan voimin moottorikelkkailun Sprintin sekä Enduron SM sarjoihin. Tiimi lähtee puolustamaan Enduron Suomen mestaruutta, jonka Ville Siiskonen

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2.

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2. LAITTEISTOMME M&P PAINOSSA KÄYTÖSSÄMME OVAT SEURAAVAT OHJELMAT: Adobe Photoshop CS6 Adobe InDesign CS6 Adobe Illustrator CS6 Adobe Acrobat Pro Adobe Distiller Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft Powerpoint

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2012 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Maahanmuuttajien kokemuksia perhevalmennuksesta ja sen tarpeesta Kävitkö perhevalmennuksessa?

Lisätiedot

Crosskart FCC Challenge kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0

Crosskart FCC Challenge kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0 1 Crosskart FCC Challenge kilpailusäännöt 2017 versio 1.0 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Osallistumismaksu... 2 3. Aikataulu... 2 4. Radat... 2 5. Tapahtumien lukumäärä ja sijoittaminen... 2 6. Lisenssi ja

Lisätiedot

1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu).

1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu). R-Rallicup 2018 SARJASÄÄNNÖT 2018 Päivitetty 8.10.2017 1. Yleistä 1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu). 1.2. Osakilpailut

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl kivääri tai pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 66 (88) lks Pistooli 20 (44) lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

P-HUA JÄSENTIEDOTE 4/2005

P-HUA JÄSENTIEDOTE 4/2005 P-HUA JÄSENTIEDOTE 4/2005 HALLITUS 2006 Vuoden vaihtuessa Seuran syyskokouksessa tulivat hallitukseen valituiksi seuraavat henkilöt: Kilpailukalenteri on lopussa. Kaikki luukut on avattu, vai onko menty

Lisätiedot

Lataa Kysytään dinolta. Lataa

Lataa Kysytään dinolta. Lataa Lataa Kysytään dinolta Lataa ISBN: 9789513233075 Sivumäärä: 29 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.37 Mb Oletko koskaan miettinyt, osasivatko dinosaurukset uida? Entä millaisia pesiä nämä maapallon historian

Lisätiedot

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Press release 2011-06-12 Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Niklas Ajo taisteli hienosti MM-pisteiden tuntumaan 125-kuutioisten luokan kauden kuudennessa osakilpailussa sateisessa Silverstonessa.

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Ajajiemme osallistuminen moniin kilpailuihin on myös osoituksena siitä, että toimintaa on muutenkin kuin vain paperilla.

Ajajiemme osallistuminen moniin kilpailuihin on myös osoituksena siitä, että toimintaa on muutenkin kuin vain paperilla. Säkylän Yritys ry Toimintakertomus 2005 Pyöräily Yleistä. Kausi 2005 oli seurallamme pyöräilyn osalta suhteellisen rauhallinen, järjestimme vain kahdet kilpailut kauden aikana. Järjestämämme kilpailut

Lisätiedot

X4 RALLY CUP

X4 RALLY CUP X4 RALLY CUP 2012-2013 Kilpailut Kilpailuja kaudelle 2012-13 järjestetään 8 kpl:ttä. 4 kesällä asfaltilla ja 4 talvella jääspeedwaynä. Osakilpailu no.1 ja 2 Osakilpailu no.3 Osakilpailu no.4 5.5-6.5.2012

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko+kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko+kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 1 kpl haulikko+kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 64 lks Pistooli 26 lks Haulikko 12 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty )

KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty ) KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty 31.1.2019) SISÄLLYSLUETTELO 1. SÄÄNNÖT 1.1. Luokan organisaatio 1.2. The Gran Turismo ryhmäjako 1.3. Osanottajat 1.4. Sarjan pistelaskenta 1.5. Palkinnot 1.6. Tiedotus-

Lisätiedot

Lehti nro: 3 / 2010. 20 v. Tervehdys Klubilaiset!

Lehti nro: 3 / 2010. 20 v. Tervehdys Klubilaiset! 20 v. Lehti nro: 3 / 2010 25.10.2010 Tervehdys Klubilaiset! Kausi lienee lähes finaalissaan! Päättäjäiset on pidetty ja palkitut palkintonsa saaneet, onneksi olkoon! Erikoispalkintoina jaettiin: Kapteenin

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATASARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Lataa Ovela lintubongari ja muita tarinoita - Ilkka Koivisto. Lataa

Lataa Ovela lintubongari ja muita tarinoita - Ilkka Koivisto. Lataa Lataa Ovela lintubongari ja muita tarinoita - Ilkka Koivisto Lataa Kirjailija: Ilkka Koivisto ISBN: 9789524927314 Sivumäärä: 231 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.10 Mb Ilkka Koivisto (1926-2012) oli koko

Lisätiedot

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tarinoita kotikulmilta ja vähän maailmaltakin: Onpa tässä muutama kisa kurvailtu edellisen kirjoittelun jälkeenkin 1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tuttuja teitä kotikulmilla. Mekaanikkoina

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten

Meilivälähdys1/2010. Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf. Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Meilivälähdys1/2010 Loviisan Kameraseura ry Lovisa Kameraklubb rf Kuvakilpailuiden aiheet vuoden kuvailtoja varten Elokuu (29.8): Hetki (projisoitavat), Meren äärellä (mustavalkokuvat) Syyskuu (26.9):

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 1 kpl haulikko+pistooli 1 kpl pistooli t: Kivääri 95 lks Haulikko 6 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta Kaikki

Lisätiedot

Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen tiimitoimintaa herätetään horroksesta ja liikkeelle lähdetään kovalla innolla.

Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen tiimitoimintaa herätetään horroksesta ja liikkeelle lähdetään kovalla innolla. 2012 Vuonna 1986 perustettu Ykkös-mp oy aloitti toimintansa lähinnä korjaamo- ja varaosapalveluilla laajentuen käytettyjen moottoripyörien ja mopojen myyntiin. Muutaman vuoden päästä toimintaa laajennettiin

Lisätiedot

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10. 1. Luokassa enintään 10 kuljettajaa Tässä tapauksessa luokassa ajetaan kaksi (2) lähtöä, yksi (1) alkuerä ja yksi (1) finaali. 1.1. Alkuerä 1.1.1. Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön,

Lisätiedot

Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja. Lataa

Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja. Lataa Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja Lataa Kirjailija: Esko Valtaoja ISBN: 9789525985214 Sivumäärä: 480 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.75 Mb Esko Valtaoja on kirjoittanut yli kymmenen vuoden

Lisätiedot

JESSE- uistelu

JESSE- uistelu HSVU Tulostettu 14.6.2015 Sivut 1 / 21 5 Juha Rantala, Jussi Jaakkola 520 10120 10640 41520 1 6 Janne Virtanen, Petro Virtanen, Niki Kuokkanen 14120 1210 Hauki 8280 15330 18960 2 3 Kari Hämäläinen, Pertti

Lisätiedot

EuroSkills2016 -kilpailut. EuroSkills2016 yhteenveto kilpailusta ja tuloksista Tapio Kattainen EuroSkills Tekninen delegaatti

EuroSkills2016 -kilpailut. EuroSkills2016 yhteenveto kilpailusta ja tuloksista Tapio Kattainen EuroSkills Tekninen delegaatti EuroSkills2016 -kilpailut EuroSkills2016 yhteenveto kilpailusta ja tuloksista Tapio Kattainen EuroSkills Tekninen delegaatti Kilpailujärjestelyt / majoitus ja ruokailut Hotellin sijainti erinomainen Hotellin

Lisätiedot

Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet. VERSIO 1 (2015) http://www.fillarirastit.com/ohjeet/pyorasuunnistus.

Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet. VERSIO 1 (2015) http://www.fillarirastit.com/ohjeet/pyorasuunnistus. Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet Kuva: Jari Yli-Hietanen Muutamia pyöräsuunnistuksen erityisjuttuja Polkukuvaus, kertoo polun ajettavuuden Mitä yhtenäisempi viiva sitä nopeampi sitä on ajaa

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks

Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli. Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks Rastit 5 kpl: 3 kpl kivääri 2 kpl pistooli Minimilaukausmäärät: Kivääri 63 lks Pistooli 34 lks Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua, ellei muuta ilmoiteta. Kuvat ovat viitteellisiä

Lisätiedot

Lataa Syö itsesi suomalaiseksi - Airi Rekilä-Aaltonen. Lataa

Lataa Syö itsesi suomalaiseksi - Airi Rekilä-Aaltonen. Lataa Lataa Syö itsesi suomalaiseksi - Airi Rekilä-Aaltonen Lataa Kirjailija: Airi Rekilä-Aaltonen ISBN: 9789529261444 Sivumäärä: 136 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.48 Mb Perinteinen suomalainen ruokavalio

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

DC- yhdistyksen hallituksen kokous 10 / 2014

DC- yhdistyksen hallituksen kokous 10 / 2014 DC- yhdistyksen hallituksen kokous 10 / 2014 Aika 25.11.2014, 16:30 17:45 Paikka Läsnä Ilmailumuseon auditorio Arho Ari Heilala Hannu, puheenjohtaja Jaakkola Mikko Pohjola Kari Pohjonen Ahti, sihteeri

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Papuri.papunet.net Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Tiesitkö, että kuka tahansa voi tehdä itse oman radio-ohjelman internetiin? Tässä kirjassa kerrotaan, miten se onnistuu. Saat ohjeet

Lisätiedot

Määrällisesti eri kilpailut, joihin ajajamme osallistuivat, jakaantuivat seuraavasti:

Määrällisesti eri kilpailut, joihin ajajamme osallistuivat, jakaantuivat seuraavasti: Säkylän Yritys ry Toimintakertomus 2004 Pyöräily Yleistä. Kausi 2004 oli seurallamme pyöräilyn osalta vielä rauhallisempi kuin edellinen 2003 kausi, järjestimme vain yhdet kilpailut kauden aikana. Järjestämämme

Lisätiedot

Suoritustavat: Laboratoriotöitä 2.-3.periodi. Luennot 2h, Laboratorityöt 4h, itsenäinen työskentely 124 h. Yhteensä 130 h.

Suoritustavat: Laboratoriotöitä 2.-3.periodi. Luennot 2h, Laboratorityöt 4h, itsenäinen työskentely 124 h. Yhteensä 130 h. Janne Parkkila Tavoitteet: Opintojakson aikana opiskelijoiden tulee: - Yhdistellä eri lähteistä löytämiään tietoja. - Kirjoittaa kriteerit täyttäviä alku- ja loppuraportteja. - Ratkaista laboratoriotöissä

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Pelinjohtajien ranking

Pelinjohtajien ranking MIESTEN YKKÖSPESIS KAUSI 2016 Pelinjohtajien ranking 1. Imatran Pallo-Veikot 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 12 2. Haminan Palloilijat 2 2 2 2 2 3 3 3 4 4 4 31 3. Ulvilan Pesä-Veikot 2 2 2 2 3 3 3 3 4 6 6 36 4.

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Yleistä. Säkylän Yritys ry. Toimintakertomus 2007. Pyöräily

Yleistä. Säkylän Yritys ry. Toimintakertomus 2007. Pyöräily Säkylän Yritys ry Toimintakertomus 2007 Pyöräily Yleistä. Kausi 2007 oli seurallamme pyöräilyn osalta vilkkaampi kuin edelliset kaudet, järjestimme kahdet tai oikeammin sanottuna kolmet kilpailut kauden

Lisätiedot

Tiedän mitä minun pitää tehdä, että pääsen toisten lasten leikkiin mukaan

Tiedän mitä minun pitää tehdä, että pääsen toisten lasten leikkiin mukaan Viitottu Rakkaus on muokannut joitakin tämän tarinan kuvia yhdistämällä kuvia sivustoilta mycutegraphics.com ja papunet.net Tarina: 2017 Viitottu Rakkaus Muokatut kuvat on merkitty tällä tunnuksella: Kuvat:

Lisätiedot

Lataa Sinä voit pelastaa maapallon - Rich Hough. Lataa

Lataa Sinä voit pelastaa maapallon - Rich Hough. Lataa Lataa Sinä voit pelastaa maapallon - Rich Hough Lataa Kirjailija: Rich Hough ISBN: 9789518828566 Sivumäärä: 176 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.59 Mb Ihmisten elämäntapa on pannut maapallon luonnonvarat

Lisätiedot

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005 Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta Tanssiesitysten lomassa suoritettiin menestyksekkäästi F-katselmus

Lisätiedot

Motor racing. Kuvat: Curly ry

Motor racing. Kuvat: Curly ry Motor racing Lehdessä haastatellaan sebastian vetteliä ja tutustutaan räikkösen uraan sekä monzan f1rataan ja kuljettajien palkkoihin. Kuvat: Curly ry Nyt haastattelemme Sebastian vetteliä Monta kilpailua

Lisätiedot

Agility Games Gamblers

Agility Games Gamblers Agility Games Gamblers Games-lajeista ehkä hieman helpommin sisäistettävä on Gamblers, jota on helppo mennä kokeilemaan melkein ilman sääntöjä lukematta. Rata koostuu kahdesta osuudesta: 1. Alkuosa, jossa

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille OVOn tehopäivä 22.1.2017 OVON UUSILLA NETTISIVUILLA SOME- SISÄLLÖT OVAT ENTISTÄ NÄKYVÄMMÄSSÄ ROOLISSA OVOn some-kanavat Facebook Olarin Voimistelijat OVO Team OVO

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu!

PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! PÄIVÄKIRJA Kevään 2007 kisakausi avattu! Maximen kisakausi on edennyt jo yli puolen välin. Yleensä harrastesarjassa kilpaileva joukkue aloitti kisakautensa Caribia cupin sm-sarjassa. Tavoitteena olivat

Lisätiedot

MIESTEN MESTARUUSLIIGAN FINAALIT

MIESTEN MESTARUUSLIIGAN FINAALIT VALEPA HURRIKAANI MIESTEN MESTARUUSLIIGAN FINAALIT 2018 OTTELUT VALEPA HURRIKAANI Ti 10.4. 18:15 VaLePa - Hurrikaani (Sastamala) [Yle, Ruutu] To 12.4. 18:15 Hurrikaani - VaLePa (Loimaa) [Ruutu] Su 15.4.

Lisätiedot

Vahvinmies-kilpailun säännöt

Vahvinmies-kilpailun säännöt Vahvinmies-kilpailun säännöt 1. Lajit ja niiden toteutus 1.1. Tukkipunnerrus - tukin paino on 65 kiloa - toteutusmuotona toistot/minuutti - tuomaristo laskee suoritukset ja täten myös hylkää vajaat punnerrukset

Lisätiedot

HALIKON HAKONISKAT AMPUMAJUOKSUKALENTERI 2018

HALIKON HAKONISKAT AMPUMAJUOKSUKALENTERI 2018 HALIKON HAKONISKAT AMPUMAJUOKSUKALENTERI 2018 HUHTIKUU TOUKOKUU To 3.5. Klo HaHa AJ kokous n Urh. kenttä Ke 9.5. Helavalkijat, Ilmakivääriammuntaa Ilkka, Kari M. To 10.5 Lajiesittely Märy Ilkka, Reiska

Lisätiedot

Lataa Pohjolan eläimet - Ben Dupre. Lataa

Lataa Pohjolan eläimet - Ben Dupre. Lataa Lataa Pohjolan eläimet - Ben Dupre Lataa Kirjailija: Ben Dupre ISBN: 9789513225292 Sivumäärä: 89 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.01 Mb Pohjolan eläimet on valloittava lasten tietokirja, joka vastaa moniin

Lisätiedot

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M 2009 Mestaruus/kinkkukisa: Seuran Mestari Sami Päiväniemi 1. Nimi Seura LuokkaTulosTasoitus Sami Päiväniemi Veljmiehet M 1309 30 2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A 1263 48 3. Risto Kyttä Veljmiehet M 1247 30

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 28.4.2012 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

1. Kirja kantaa -lukudiplomi Oppilaan ohjeet 1.- 6. luokille

1. Kirja kantaa -lukudiplomi Oppilaan ohjeet 1.- 6. luokille 1. Kirja kantaa -lukudiplomi Oppilaan ohjeet 1.- 6. luokille A. Näin suoritat lukudiplomin 1. Ohjeet alakoululaisille Lue vuoden aikana luokan lukudiplomiin tarvittavat kirjat, tee jokaiseen lukemaasi

Lisätiedot

SML HIRVI Jurvan Metsästysseura ry. 2017

SML HIRVI Jurvan Metsästysseura ry. 2017 SML HIRVI Jurvan Metsästysseura ry. 2017 M Seura Sarja Nro. Alkuk. Loppuk. Uus. Yhteensä 1 Luomala Arto 88 91 179 2 Autio Mikko 86 87 173 3 Peltola Jarkko 88 83 171 4 Ristimäki Juha 83 87 170 5 Parkkamäki

Lisätiedot

Lataa Pään avaus - Riku Siivonen. Lataa

Lataa Pään avaus - Riku Siivonen. Lataa Lataa Pään avaus - Riku Siivonen Lataa Kirjailija: Riku Siivonen ISBN: 9789526686042 Sivumäärä: 30 sivua Formaatti: PDF Tiedoston koko: 15.00 Mb Long Playn viides single kertoo aivojen hillittömästä voimasta.

Lisätiedot

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7 Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 Kilpailukutsu Alastaron Moottoriradalla ajettavassa Länsi-Suomen Alueen 7 Alue-Kupin osakilpailuissa noudatetaan

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

Karting. tuloksia. 1004 m

Karting. tuloksia. 1004 m Karting Karting fysiikkaa 60 =Vertailupaino [kg] 0,088 =Minimi aikaero per kg [%] P =Kuskin paino LP =Kuskin painossa mukana oleva lisäpaino, tällöin tuloksia paino sisältää myös ajovarusteet AK =Ajokerta

Lisätiedot

Lataa Oma puukirja - Sinikka Koljonen. Lataa

Lataa Oma puukirja - Sinikka Koljonen. Lataa Lataa Oma puukirja - Sinikka Koljonen Lataa Kirjailija: Sinikka Koljonen ISBN: 9789525957303 Sivumäärä: 48 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.25 Mb Puukirjan kokoaminen lasten kanssa on sekä hauskaa että

Lisätiedot

Prof. Marko Terviö Assist. Jan Jääskeläinen

Prof. Marko Terviö Assist. Jan Jääskeläinen Harjoitukset 3. 1. (a) Dismalandissa eri puolueiden arvostukset katusiivoukselle ovat Q A (P ) = 60 6P P A (Q) = 10 Q/6 Q B (P ) = 80 5P P B (Q) = 16 Q/5 Q C (P ) = 50 2P P C (Q) = 25 Q/2 Katusiivous on

Lisätiedot

Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019

Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019 Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019 1 Sisällys 1. Crosskart Winter Cup säännöt... 2 1.1. Osakilpailuiden säännöt... 2 1.2. Crosskart talvisarjan organisaatio... 2 1.3. Tapahtumien lukumäärä ja

Lisätiedot

Lataa Tiaisten salainen elämä - Andreas Tjernshaugen. Lataa

Lataa Tiaisten salainen elämä - Andreas Tjernshaugen. Lataa Lataa Tiaisten salainen elämä - Andreas Tjernshaugen Lataa Kirjailija: Andreas Tjernshaugen ISBN: 9789523002487 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.70 Mb Mitä tarkoittaa talitiaisen laulama

Lisätiedot

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 Uusien EDTPLIB- ja PDF -pakettien vienti ohjatulla toiminnolla...3 Tiedoston tarkistus...3 Kohdejulkaisun valinta... 4 Numeron tiedot... 5 Yhteenveto...6

Lisätiedot

Käsitteitä ja määritelmiä

Käsitteitä ja määritelmiä Käsitteitä ja määritelmiä Sanomalehti on 1-7 kertaa viikossa ilmestyvä, maksullinen ja painettu julkaisu, joka sisältää uutisia, artikkeleita, kirjeitä, kommentteja, mielipiteitä ja mainoksia. Lisäksi

Lisätiedot

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 2 kpl pistooli 1 kpl haulikko

Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 2 kpl pistooli 1 kpl haulikko Rastit 5 kpl: 2 kpl kivääri 2 kpl pistooli 1 kpl haulikko Minimilaukausmäärät: Kivääri 38 lks Pistooli 34 lks Haulikko 12 lks Max.haulikoko 3,5mm Kaikilla rasteilla käytetään rajoittamatonta pistelaskua,

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

LINNALA NEWS GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA UUTISIA LINNALASTA. Perjantaina 21.lokakuuta 2011. Sivu 2

LINNALA NEWS GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA UUTISIA LINNALASTA. Perjantaina 21.lokakuuta 2011. Sivu 2 LINNALA NEWS UUTISIA LINNALASTA GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA Sivu 2 Perjantaina 21. lokakuuta 2011 PÄÄKIRJOITUS OTA KANTAA Linnala News nettisivut on nyt avattu Kysely loi nettisivut Otso H., Casimir

Lisätiedot

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki

RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Alkusanat Kuvapankki GRAAFINEN OHJEISTUS RATA-SM -sarjan graafinen ohjeistus Tähän ohjeeseen on koottu RATA-SM -sarjan ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä käytettävien materiaalien ulkoasua koskevat ohjeet. Tärkeää on muistaa

Lisätiedot

TOPFIELD XXXI RANTARALLI 6.10.2007

TOPFIELD XXXI RANTARALLI 6.10.2007 TOPFIELD XXXI RANTARALLI 6.10.2007 Nuorten SM Lady Cup Historic Rally Trophy Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ry Tervetuloa Rantaralliin, nuorten SM:n, Lady Cupin ja Historic Rally Trophyn kuudenteen

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/11 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2017 2/11 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä -kaavio Kilpailusäännöt Mistä aloittaa kilpaileminen 2lk säännöt

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

SATAMOTO.FI RALLI KILPAILUN SÄÄNNÖT 21.1.2006 MERIKARVIA

SATAMOTO.FI RALLI KILPAILUN SÄÄNNÖT 21.1.2006 MERIKARVIA SATAMOTO.FI RALLI KILPAILUN SÄÄNNÖT 21.1.2006 MERIKARVIA Alueralli Länsi-Suomen Aluemestaruusosakilpailu (Alue 7) Luokat: Yleinen, Naiset, A- ja B-juniorit Lisäksi mukana 1400-Trophy luokka sekä Vakio

Lisätiedot

R-Rallicup SARJASÄÄNNÖT 2019

R-Rallicup SARJASÄÄNNÖT 2019 R-Rallicup SARJASÄÄNNÖT 2019 Päivitetty 15.10.2018 1. Yleistä 1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu). 1.2. Osakilpailut

Lisätiedot

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa.

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. E-kirjan latausohje Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. Pikaohjeet 1. Varmista että tietokoneellesi on asennettu Adobe Digital Editions ohjelma.

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

Aina mun pitää. Muutama sananen viestimisestä

Aina mun pitää. Muutama sananen viestimisestä Aina mun pitää Muutama sananen viestimisestä Annmari Salmela Savon Sanomat, Helsingin Sanomat, Kotimaa, Blogi, Some Vapaaehtoistyo.fi, Kotimaanapu.fi KÄÄK! HÄSÄT #vapaaehtoistyo #vapaaehtoistyofi #vetfi

Lisätiedot

Taustatiedot - Kaikki -

Taustatiedot - Kaikki - Lapin yleisten kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 01.12.2014 12:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Vastaajat 2014 52 52 47 Yhteensä 52 52 47 Vastausprosentti 100 Lopettaneet

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

Lataa Jäljillä julistepaketti (2 kpl) Lataa

Lataa Jäljillä julistepaketti (2 kpl) Lataa Lataa Jäljillä julistepaketti (2 kpl) Lataa ISBN: 9789512648535 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 23.68 Mb JÄLJILLÄ-sarjan houkuttelevat julisteet myydään yhtenä pakettina. Lajijulisteessa on 30 kasvilajia

Lisätiedot

TIEDOTE. Team EVERLAST Welds kausikooste 2015

TIEDOTE. Team EVERLAST Welds kausikooste 2015 13.12.2015 1( 10) Team EVERLAST Welds kausikooste 2015 Team Everlast Welds aloitti uutena endurotiiminä kilpailukautensa 2015 tammikuun lopulla kansallisella kilpailulla Karkkilassa. Tiimin kuljettajista

Lisätiedot

Ratojen piirto Condesilla, ratamestarin osuus

Ratojen piirto Condesilla, ratamestarin osuus Karttojen tulostuksesta vastaa tähän nimetty tulostustiimi. Tavoite on myös saada yhä enemmän ratamestareita tekemään ratasuunnittelua itse Condesilla, jonka jälkeen viimeistelystä ja tulostuksesta vastaa

Lisätiedot

Mestari Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi

Mestari Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi Juha Salmisen tiedote 2.10.2011 Mestari Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi Enduron pienimmän luokan mestaruuden jo lauantaina Ranskan Mendessa nimiinsä vienyt Juha Salminen päätti MM-kauden tyylikkäästi.

Lisätiedot

SISÄLLYS- LUETTELO. Johdanto Logo...4. Typografia Värit...6. Muut graafiset elementit 1/ Muut graafiset elementit 2/2...

SISÄLLYS- LUETTELO. Johdanto Logo...4. Typografia Värit...6. Muut graafiset elementit 1/ Muut graafiset elementit 2/2... GRAAFINEN OHJEISTUS SISÄLLYS- LUETTELO Johdanto.... 3 Logo....4 Typografia.... 5 Värit....6 Muut graafiset elementit 1/2.... 7 Muut graafiset elementit 2/2....8 Kuvat & värit....9 2 JOHDANTO Tervetuloa

Lisätiedot