Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla?"

Transkriptio

1 S02 E01 Tiet ovat kaikille meille tuntemattomia, mutta debyyttivoittajat ovat syntyneet kartta kädessään. Ne tietävät tehtävänsä, ne on luotu tilastohirmuiksi ja sellainen on jälleen syntynyt...

2 Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla? Tahdonvoimalla voidaan tehdä suuriakin asioita, onko tuleva kausi uusien voittajien ja uusien mestareiden aikakauden alkua...

3 Arvostetut DC Newsin lukijat. Toisen tuotantokauden ensimmäinen lehti on venynyt alkuperäisestä tarkoituksestaan aivan järjettömästi moninaisten suhteellisten tekijöiden takia, eikä siihen lopultakaan saatu kaikkea sitä mitä olin suunnitellut. Jossain vaiheessa piste x on kuitenkin ylitettävä, joten lehdestä julkaistaan jonkinlainen versio tässä vaiheessa. Pahoitteluni odotuksesta ja turhasta säätämisestä. Suunnitelmat Dark Crusher Newsin osalta muuttuvat jatkuvaa tahtia, eikä suunnitelmia pitäisi tehdä liian pitkälle. Tästä syystä fakta onkin se, että ennen kauden alkua ilmestyy hyvin todennäköisesti vain yksi lehtinen, joka sitten kokoaa kaiken siihen ehtivän kasaan, spekuloinnit ensimmäisestä kilpailusta, hieman esittelyjä, uutisia ja peruskamaa. Aika on suhteellinen käsite, tällä hetkellä sitä ei ole minuuttiakaan ylimääräistä, se rajoittaa yksin tekevää lehteä, joka ei kulje eteenpäin ilman veturimiestä. Pääasia on kuitenkin kokonaisuus, jota ylläpidetään jatkuvasti foorumin kautta. Tavoitteet olivat korkealla, mutta pyrkimys niihin on katkennut jo ajat sitten. Toivon mukaan romahdusta ei tule ja lehti saa julkaisujaan kauden mittaan jollain tapaa esille. Kun aikaa alkaa löytymään, on mahdollisuus jälleen tuottaa enemmän. 42 aamua kangasalla pidettävään autoesittelyyn ja 85 aamua Rc Foff Finland Cupin ensimmäisen osakilpailun alkamiseen, jos kilpailu ajetaan normaalin kalenterin mukaisesti, toukokuussa. Ei ole enää hirveitä aikoja, joten alkaako pakka olemaan kasassa kautta varten? Odotettavissa on upea, lämmin ja autorikas kausi, joka tulee varmasti olemaan aikaisempia kausia vieläkin tiukempi, suunnitellun kalenterin ja päivien valinnan ansiosta. Kalenteria on suunniteltu pitkään ja hartaasti, mutta vihdoin (tässä lehdessä) se näkee ensimmäisen julkaisunsa. Kalenteria tullaan parhaan mukaan noudattamaan ja varaviikonloppujakin on mukaan laskettu. Kaudelle mahtuu Rc Foff Finland Cupin lisäksi Kangasalan 1/1 Formula OffRoadin rinnalla ajettava Rc Formula OffRoadin mestaruuskilpailut, jonne tänäkin vuonna saapuu ulkomailta porukkaa. Sen lisäksi Foff Cup tarjoaa kerran tai pari, mahdollisuuden ajella kanssamme. Pian aurinko alkaa paistamaan lämpimästi, lumet alkavat sulamaan, kevät saapuu. Lämpö nousee, hiekka pehmenee ja silloin alkaa kaikkien aikojen kausi, joka tuo parhaimmillaan yli 30 kisailevaa autoa yhteen, monen monta hurjapäistä kuljettajaa, vanhoja legendoja, jotka keräävät jälleen saavutuksia suomen arvostetuimmasta Rc Formula OffRoad Cupista, ole mukana ja ole voittaja, kunnia on tehty saavutettavaksi!

4 Dark Crusher News Season 2 starttaa käyntiin! Rc Formula OffRoad uutisia Kaudelle 2009 luvassa kilpailijalisenssit? Yleisiä sääntömuutoksia kaudelle 2009? Mikä laturiksi Life-akuille? Haastattelussa Rc-Foff foorumin: SlidSlide Haastattelussa Rc-Foff foorumin: Maximus Esittelyssä foorumin ensimmäinen auto: Painkiller - osa 2 Arvostelussa: Acoms Technisport 2,4Ghz radiot Arvostelussa: Turnigy Accucel-6 Kauden 2009 alustava tapahtuma-ja kilpailukalenteri Historian Havinaa Part II - Unohtumaton takaveto legenda! Seuraavassa jaksossa

5 Dark Crusher News Season 2 starttaa käyntiin! Dark Crusher Newsin toinen ns. tuotantokausi on nyt virallisesti aloitettu. Ensimmäinen lehtikausi oli menestyksekäs ja kansa piti lukemastaan. Nyt luvassa on vielä enemmän, sillä vuoden 2009 aikana tarkoitus on tehdä joka kilpailun jälkeen pikku kisakooste lehtinen. Luvassa on kisakoosteita ajantasalla olevista kilpailuista, autoesittelyjä, haastatteluja, historian havinoita, kansan toivomuksia sekä paljon vielä tuntemattomana ilmenevää materiaa.

6 UUTISIA RC FOFF TALVITAUOLTA Rc Foff Finland Cup 2009 kilpailumuoto? 2. Cup-pisteytys kokee muutoksen? 1 Rc Foff Finland Cup kauden 2009 niin sanottu kilpailumuoto on demokraattisesti äänestetty. Tulevalla kaudella on 6 osakilpailua, jossa jokaisessa ajetaan 6 jaksoa, joista yksi on nopeusjakso. Jokaisessa kilpailussa tulee olemaan yksi nopeusjakso. Kilpailussa edetään siten, että Street Class aloittaa kilpailun ajamalla 3 jaksoa putkeen. Yksi auto ei siis aja näitä 3 jaksoo heti putkeen, vaan luokissa ajavat vuorotellen. Street Class luokan jälkeen ajaa modified omat 3 jaksoaan, modin jälkeen Unlimited GP, tämän jälkeen Unlimited EP ja lopuksi XL Unlimited. Kolmen ajetun jakson jälkeen on yleinen kisatauko, joka kestää 30-60min. Tällöin ehtii säätämään autojaan, lataamaan akkuja, syömään ja tekemään muut tarpeellisuudet. Kilpailu jatkuu jaksolla 4 (nopeus), jonka aloittaa Street Class ja ajaa samalla jaksot 5 ja 6 loppuun, jolloin Street Classin kilpailu onkin kokonaisuudessaan ajettu, jne... 2 Rc Formula OffRoadin kaudella 2009 tullaan CUp-pisteitä antamaan uudenlaisella tavalla. Nyt käyttöönotetaan tapa, joka nostaa palkintopallillle päässeiden pisteet omaan arvoonsa. Voitosta saa edelleen 20p ja toisesta sijoituksesta 17p. Kolmas sijoitus antaa uudenlaisen luvun, 14 pistettä. Neljäs sijoitus on ehkä se pottumaisin ja pisteitäkin annetaan vain kymmenen. Tästä alaspäin seuraavien kuuden auton pisteytys on seuraavanlainen. 8p, 6p, 4p, 3, 2p ja 1p. Täten pisteitä saa kilpailussa aina kymmenen parasta. Uudella tavalla toivotaan saavutettavan uusia eroja ja tiukkenevia palkintokoroketaisteluja ihan kauden päätökseen asti. Tapa tulee olemaan käytössä Rc Foff Finland Cupin lisäksi niin Foff Cupissa, kuin muissakin ajettavissa Rc Formula OffRoadin kilpailuissa. Kauden päätteeksi punnitaan uuden tavan toimivuus.

7 3. Sähköluokkien akkujen sallitut volttimäärät? 4. Kestääkö Mamba Monster 6S foffaamisen? 3 Rc Formula OffRoadin akkukoot on aiemmin ilmoitettu kennomäärinä. Nyt kuitenkin kansan pyynnöstä tähän tuodaan selvyyttä, jotta sääntö olisi selkeä kaikkia akkutyyppejä kohtaan. Kaikkien sähköluokkien akkujen maksimit tullaan näin ollen ilmoittamaan tarkasti. Unlimited EP luokassa ei ole akkurajoitusta, joten siellä saa ajaa rajattomasti millä tahansa akulla. Modified luokassa rajoitus kuitenkin on: autossa saa olla maksimissaan 13V akku, akun volttimäärä mitataan akun johdoista. Mittauksia ei tehdä ennen kilpailuja, mutta jos tuntuu, että jollain on vilppiä menossa, niin doping testiin joutuupi. Street Class luokassa sallittu volttimäärä on 9V, eli akun johdoista mitattuna suurin sallittu volttimäärä 9,0V. Näiden uudelleen kirjoitettujen ja selvennettyjen sääntöjen tarkoitus on selventää sitä faktaa, että autossa voi käyttää vaikka minkälaista akkutyyppiä. Huomioitavaa on kuitenkin nimellisarvo, joka valehtelee suhteessa todelliseen arvoon. Esim. 9,9V Life akku on nimellisesti juuri tuo 9,9V, mutta täyteenladattuna jopa 10,8V. Lipossa 3S on 11,1V nimellisenä, mutta täytenä se näyttää jopa 12,6 volttia. On siis mietittävä tarkoin millaisen akun autoonsa laittaa, ettei tule kisalaitonta autoa. Kiitokset muutamalle asiasta huomauttaneelle, nyt sääntö varmasti kuulostaa jo huomattavasti selkeämmältä ja asiallisemmalta, kun kuitenkin ihan kilpaillaan. 4 Monet Unlimited EP:ssä ajavat kuljettajat ovat kietoutuneet 6S tehoihin ja Mamba Monsterin makuun. Muutamalla on ollut ongelmia, muutamalla jopa hajonnut, vieläkin nopari. Puhumattakaan, että nopari lämpenee jo talven pakkasissa, mitä se sitten kesähelteessä +25C tekee... Ennen kauden alkua onkin hyvin suuri kysymys, kestääkö Mamba Monster 6S akkutehoilla foffaamisen? Lähteitä on monia, mutta mikäli 6S käy liian kovaksi eikä kestä tehojaan on enemmän kuin yksi kuski, joilla on melkoinen ongelma käsiteltävissä, toki aina voi pudottaa 4S tehoihin, mutta sen verran 6S huumaa taitaa olla liikkeellä, että 4S kuulostaa suoralta perääntymiseltä. Mielenkiinnolla odotetaan kestävyystestiä tosikisassa...

8 6 Rc Foff Finland Cupin kauden 2009 osakilpailupaikkoja etsitään vielä kuumeisesti. Säkylä ja Kangasala ovat jo vakioituneet ja työntyneet kalenteriin pysyvästi, mutta Mänttä ja Jämsä ovat kysymysmerkkejä. Todennäköisesti Mänttään suunnitellaan yhtä kilpailua ja Juupajoelle tai virroilla toista kilpailua. Uusia paikkoja etsitään tampereen säteeltä, mahdollisimman läheltä 100km säteellä ja mieluiten lähempänäkin. Jos jollakulla lukijalla on tiedossa paikka, voi ottaa siitä yhteyttä lehdentekijään tai laittaa foorumilla juttua mahdollisuuksista, uudet paikat ovat aina tervetulleita kalenteriin, varsinkin ensivuoden kalenteriin, joka tulee hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan jopa kahdeksan osakilpailun mittainen... 5 Slidsliden ehdoton kuningasauto Nightfall on kokemassa suuria muutoksia. Auton kehikko on muuttunut malliltaan erilaiseksi, erittäin agressiiviseksi. Lisäksi vakaan tiedon mukaan auto tulee saamaan nimimuutosta jomman kumman sanan osalta... Nightfallin saapui samalla 6S lipot kokeiluun, mamba monsteria sekä läjäpäin muuta päivitystä, jolla slide lähtee tavoittelemaan Rc Foff Finland Cupin kolmatta mestaruutta. Nightfall on kaikkien aikojen menestynein Rc Formula OffRoad auto, joka tilastollisesti koskee jo taivaita. Kysymys kuuluukin ovatko päivitykset oikeita liikkeitä, riittävätkö ne pitämään NF:n yhtä ylivoimaisena mitä aiempina vuosina vai alkaako voima hiipua uusien haastajien saapuessa? Tähän saadaan vastaus alle 100 aamun kuluttua Nightfallille nimimuutos ja kehikko uuteen muotoon? 6. Juupajoelta ja virroilta uudet montut kauden 2009 mittelöintiin?

9 7 Rc Foff Finland Cupin kauden 2009 kaikki maksut tullaan suorittamaan suoraan järjestäjän yhteiselle tilille. Tapa otetaan käyttöön, helpottamaan järjestäjien palkintomaksujen laskujen maksamista ja rahankäytön ylläpitoä ylipäätään. Osakilpailumaksut voi suorittaa yhtenä könttinä tilille tai kisakisalta, miten sitten kilpailuihin pääsee. Lisenssimaksu suoritetaan maalis-toukokuun aikana ja se maksetaan luonnollisesti myös rc foffin tilille. Tilille maksamisen myötä monet asiat helpoittuvat ja turhauttavat reissut pankkiin häviävät. Tämä antaa järjestäjille lisäaikaa tehdä muita tärkeitä asioita, kun rahanmaksut luontuu helpommin suoraan tilille. 8 Rc Formula OffRoadia pyritään kehittämään jatkuvaa tahtia eteenpäin ja järjestäjät pyrkivät tuomaan lisää innokkuutta erilaisilla tavoilla. Nyt pääjehut povaavat kaudelle 2010 Rc Foff Finland Cupista jopa 8 osakilpailun mittaista! Luvassa olisi kaksi kahden päivän kisaturneeta, eli jo niihin osallistuminen toisi kauden puolivälin pisteet. Lisäksi kauden kahdeksasta kilpailusta miinustettaisiin normaalin yhden sijaan, kaksi kilpailua, joka antaisi mahdollisuuksia niille, jotka eivät kaikkiin osakilpailuihin pääse. Alustavien suunnitelmien mukaan kausi kestäisi huhtikuusta - lokakuuhun ja tänä aikana pitäisi kahdeksan kilpailua saada ajetuksi. Ajopaikkoja tuotaisiin kartalle myös lisää ja ehdotus pääkaupunkiseudulla ajamisesta on myös otettu harkittavaksi. Paljon suunnitelmia, paljon aikaa. Kaikki on vielä avoinna, mutta yhä enemmän on tarkoitus panostaa kilpailukauteen, uusiin ajopaikkoihin, tapoihin ja kisafiilikseen. 7. Lisenssimaksu ja kisamaksut muuttuvat vastaanotettavaksi suoraan tilille? 8. Rc Foff Finland Cupin kaudelle 2010 suunnitellaan jopa kahdeksaa osakilpailua?

10 Kilpailijalisenssi 09 Rc Formula OffRoadin kilpailukaudelle 2009 on luvassa niin kutsutut kilpailijalisenssit. Kilpailijalisenssi oikeuttaa kilpailijaa osallistumaan Rc Foff Finland Cup kauteen Samalla lisenssillä pääsee ajamaan Foff Cupin harjoituskilpailuihin sekä muihin isompiin tapahtumiin. Kilpailijalisenssi kuitataan 20 suuruisella lisenssimaksulla, joka käytetään Rc Foff Finland Cupin kauden päätöspalkintoihin sekä kauden ylläpitoon. Maksu suoritetaan tilille ja sen jälkeen kilpailija saa itselleen lisenssin. Oheen on mallinnettu esimerkkiä lisenssistä. Lisenssejä tullaan tekemään sitä mukaa, kun maksu on alettu ottamaan vastaan. Tätä ennen lisenssejä tehdään kuitenkin jo alustavalle pohjalle valmiiksi, josta niitä voi nopeasti sittemmin tulostella ja lähettää. Lisenssiin tulee nimi, tiimi, kilpailtavat luokat, allekirjoitukset sekä muuta pientä. Kilpailijalisenssi on pakollinen, mikäli tahtoo kilpailla suomen virallisessa Rc Foff Finland Cupissa kaudella Ilman lisenssiä ei ole oikeutta kilpailla cupissa. Harjoituskisoihin on mahdollista tulla, muuta niitä ei liiemmin suuresti ole, eikä niistä kisafiilistä saa. Kilpailijalisenssi on suunnitteilla oleva uudenlainen käytäntö, jota kehitetään jatkuvasti. Ajansaatossa lisenssin omistaneille luodaan hyötyjä, joita jo toki nytkin on, mutta tarkoitus on tarjota vielä enemmänkin, kun vain aika ja varat / kyvyt tähän riittävät. Kilpailijalisenssin maksuja aletaan suorittamaan maaliskuun alussa ja lisenssin voi saada postitse tai ensimmäisessä kilpailussa. Lisenssilappunen on muovisessa läpinäkyvässä kotelossa, jossa kiinni paitaan. Täten lisenssiä voi näppärästi pitää aina kisassa mukana. Kilpailijalisenssi 2009 tarjoaa muun muassa Kangasalle 1:1 Formula OffRoad kilpailuun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille kilpailijoille. Tämän avulla pitäisi saada vielä eväslappusia ja muuta oheista, joten lappunen antaa jo tänä vuonna jonkinlaisia etuja. Kauden päätteeseen järjestäjät vielä suunnittelevat yllätyksiä, joilla Kilpailijalisenssi kaudelle 2009 Nimi: Jackson Debber Tiimi: Ruutanan FoffRoad Team Luokat: Modified, Unlimited EP Oma allekirjoitus......leimaus... tuodaan yhä enemmän etuja esiin. Täten lisenssin maksaminen ei ole turhaa, vaan suo etuja, joilla tuetaan ja ylläpidetään Rc Formula Off- Road harrastusta. Raha jakautuu luokkien suosion mukaan jokaiselle luokalle pesämunaksi kauden päätettä ja kauden kulkua kohtaan. Mitä suositumpi, kilpailija ja autorikkaampi luokka on, sitä suuremmalla varoilla se pääsee kautta ylläpitämään. Samalla palkintovastaavat voivat kykyjensä mukaan jakaa erikoispalkintoja ja rahoittaa kauden päätteeksi jotain räjähtävää juuri omalle luokalleen. Luvassa on siis melkoisia muutoksia ja tarkoituksena kehittää lajia eteenpäin. Lisenssimaksusta ilmoitetaan hyvissä ajoin ja maksuaikaakin annetaan reilusti, jotta jokainen halukas voi maksun ajallaan suorittaa. Lisenssiasioista voi kysellä myös foorumilta, jos asian suhteen on epäselviä kohtia.

11 Rc Foff Finland Cup 2009: yleissääntöjä, täyttöjä ja päivityksiä Autoon koskeminen kesken suorituksen Autoon ei saa koskea enää, kun auto on jollakin osallaan ohittanut lähtöportin. Seuraavan kerran siihen saa koskea vasta suorituksen päätyttyä. Kesken kaiken ei aleta sorkkimaan sähkövikaa tai muita teknisiä ongelmia, vaikka auto jäisi lähtöviivalle ylittäen vain aloituksen. Autoon koskeminen on kiellettyä. Lisälaitteet (ohjaimesta käytettävät muut kanavat) ovat sallittuja hyödynnettäviksi, mutta ne käsitellään aina tapauskohtaisesti. Auton pituuden/leveyden/korkeuden muuttuminen suorituksen aikana Ehdottomasti kiellettyä. Autoa ei saa lisälaittein madaltaa pystysuoralle tultaessa tai pidentää, jotta kaatumisriski lievenisi. Auton mitta ei saa muuttua kesken ajon, normaalit fysikaaliset joustomuutokset poiketen. Mikäli rakentaa auton, joka ajaa modissa/unlissa, jonka pituutta säätäen voi kisalaillisesti ajaa molemmissa luokissa, tulee auton mitat säätää ennen radalle lähtöä niin, että ne ovat kisalailliset. Mikäli suorituksen jälkeen mitat ovat muuttuneet niin, että eivät mahdu enää säännöissä määritettyihin mittoihin, hylätään suoritus. Radalle lähteminen/omaa vuoroon valmistautuminen Koska ensimmäinen ja tärkein prioriteetti on pitää hauskaa ei tähän lajiin ole tulossa mitään 1min aikaa radalle tulemiseen. Se pilaa, rääkkää ja syventää huonompaan suuntaan sitä hyvää henkeä ja fiilistä, mitä lajia on tarjonnut. Täten haluamme sitä hyvää ja kiireetöntä fiilistä tarjota yhä edelleen. Järki kuitenkin sanoo, että kun ensimmäinen auto lähtee radalle olisi toisen hyvä jo olla vaikkapa jonottamassa vuoroaan / parin minuutin varausajalla lähtemässä radalle. 10 minuuttia alkaa jo kiristää hihnaa päässä, eikä kenestäkään ole mukava odottaa kauaa. (poikkeuksena, jos teknistä vikaa ja taistellaan mestaruudesta), tällöin toimitaan ihan erilaisella kaavalla. Kuitenkin, täydellistä olisi se, että jokainen tietäisi vuoronsa ja olisi vuorollaan ajallaan, eikä jossain ihan muualla. Tällä tapaa homma toimisi sutjakkaasti ja kisa ei venyisi turhia. Maksimi automäärä/kuski/auto Kaudella -09 on viisi luokkaa. Täten yksi kuski voi maksimissaan ajaa viidessä eri luokassa. Yhtä ja samaa autoa voi taasen maksimissaan ajaa kaksi eri kuskia. Tämä automääräsääntö koskee vain RCFFC sekä kangasalan MM-kisoja, mutta Foff Cup ja muut järjestettävät ajot ovat automääriltään täysin vapaita, eli Foff Cup 2006/07 meininkiä, yhdellä kuskilla voi olla jopa 10 autoa. Rc Foff Finland Cupissa rajoitukset ovat kuitenkin tasapuolisuuden nimissä voimassa, muut cupit ovat pitkälti treenicuppeja juuri finland cupia varten. Ratamerkit luokittain Street Class... vasen=sininen, oikea=punainen (tämä on oikea street class väritys 1:1 luokassa) Modified...vasen=keltainen, oikea=punainen Unlimited GP...vasen=vihreä, oikea=punainen Unlimited EP...vasen=valkoinen, oikea=punainen Unlimited XL...vasen=...?..., oikea=punainen Lisäksi: Nopeusjaksolla on omat merkkinsä, joissa portit numeroidusti + lähtö ja maali. Lisäksi on olemassa kolmion muotoisia sinisä merkkejä, joita voidaan käyttää rajamerkkeinä, rataa rajaamassa. Yhdellä autolla, useammassa luokassa ajaminen Yhdellä autolla ei saa ajaa (samassa kilpailussa) kahdessa eri luokassa, mutta samalla autolla saa ajaa kahdessa eri luokassa (eri kilpailuissa). Esim. ajat ensimmäisessä kilpailussa modified luokassa ja toisessa kilpailussa ajat autolla unlimited luokassa. Näin voi tehdä, mutta samassa kisassa, yhdellä autolla ajaminen, kahdessa luokassa tulee olemaan kiellettyä.

12 Mikä laturiksi Lifeakuille? Käyttöjännite 11-18V Bantam E-Station BC6-10 Bantamin yksi ehdottomista kuninkaista. Tämäkin tukee lajaasti: Lipo, Li-ion, Life, Nimh, Nicd ja lyijy. Latausvirta jopa 10A! Lataustehoakin löytyy jo 200W, joten laturin tehosta ei jää akun lataaminen kiinni. Tunnistaa kennojen oikeat volttimäärät, voi määrittää turva-asetuksia, sisäinen balanseri, softa koneelle, tehokas tuulin ja kokonaisuutena yksin parhaimmista mitä saa. Vertical Hobbystä 159euroa, vaatii powerin kaverikseen. 200W Käyttöjännite 11-18V Bantam E-Station LP6 50W Bantamin pikkulaturi, joka tukee lipoa, li-ionia ja lifeä. Todella yksinkertainen laturi: 1) valitset akun kennojen määrän 2) valitsen latausvirran 3) aloitat latauksen/lopetat latauksen. 4A latausvirta on suht pieni, mutta esim. 1000mAh lifeakkua pystyy vielä lataamaan täydellä 4C virralla. Laturi painaa vaivaisen 120g ja on kätevä esim. kenttälaturiksi. Laturia saa muun muassa Vertical Hobbystä ja hintaa pikkulaturilla on 52euroa. Käyttöjännite 11-15V Swallow DC EQ 12V 50W Swallow DC EQ 12V on todennäköisesti halvin lifeä tukeva laturi mitä suomesta tähän latausvirtaan saa. 6A latausvirta ja tuki life, lipo, li-ion, nimh, nicd ja lyijy. Tukee 1-6 life, li-ion ja lipo kennoa, 1-14 nimh ja nicd kennoa. Hintaa suomen sabesta vain 79euroa. Hyvä peruslaturi taustavalon kera, vaatiin powerin toimiakseen. Sisäänrakennettu balanseripaikka. Kaikinpuolin hyvä peruslaturi, alkuun ja edullisesti.

13 Turnigy Accucel-6 Kiinalainen ihme, josta ei vielä kokemuksia ole, kuten aiemmista, mutta pian tulee. Hinnaltaan 38$, euroissa 27 + lisäkustannukset. Tukee lipo, li-ion, life, nimh, nicd ja lyijy. Latausvirta 5A 50W teholla. Tukee 1-6 lipo, life, li-ion ja 1-15 nimh ja nicd. Sisäänrakennettu balanseri ja paketissa mukana kuvassa olevat johdotukset. Vaatii powerin toimiakseen. Tämä laturi odottaa vielä kokeiluaan, mutta hintaisekseen toimimattomuuskaan ei ole järinsuuri tappio. DC Newsin seuraavassa osassa on luvassa tarkempi tutustuminen juuri tähän laturiin ja sen toimivuuteen latauksessa. Käyttöjännite 11-17V 50W GT A-6-10 Toinen kiinalainen ihmeellisyys. Verrattavissa osin Bantamin teholaturiin. Tämäkin antaa 10A latausvirran 200W teholla ja hintaa huikeat 78$, joten euroissa liikutaan 58 eurossa + muut kulut. Tukee samaten lipo, li-ion, life, nimh, nicd ja lyijyakut. 1-6 lipo, life, li-ion ja 1-18 nimh ja nicd. Latausvirta 10A, purkuvirta 5A. Mukaan kuvassa näkyvät johdotukset. Sisäänrakennettu balanseripaikka. Tästä tullaan hakemaan kokeilutietoja, ellei joku muu ehdi ensin kyseistä laturia hankkimaan ja kokeilemaan. Käyttöjännite 10-18V 200W Kun valitset itsellesi sopivaa laturia, pohdi! Jos lähdet hankkimaan lifeakkuja varten jotakin laturia tulee muutama asia ottaa huomioon. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä: kuinka isoja akkua olet hankkimassa - kuinka ison laturin tarvitset? Jos varauksella haluaa mennä, niin 10A latausvirta on valttikortti, jota todellakin kannattaa harkita, sillä voit ladata vielä 2000mAh lifeakunkin täydellä 4,3C virralla. Jos taas tiedät ajavasi esim. Street Class luokan autoa, niin 1100mAh akku riittää siihen menoon ja laturiksikin riittää tuollainen 4A latausvirralla varustettu vehje. Lisäksi, vaikka kiinalaiset ovat halpoja, niin kestävyys on aina kysymysmerkki, tuohon hintaan ei voida taata laatulaturi Bantamin laatua, mutta kokeilunarvoinen tuo silti on, vai pelatako heti varman päälle hakemalla tarjousta bantamista? Myös käytettynä saa edullisesti latureita, itse olen tasan 1 laturin ostanut uutena, muut käytettynä ja jokainen toiminut moitteettoman hyvin. Mikäli haluaa nopeita latausaikoja, vaivatonta latausta ja pelivaraa, niin suosittelen bantamin BC6-10 / vastaavaa 10A laturia, sen antaa hengähdystauon vähäksi aikaa, ennen kehityksen kulkua..

14 HAASTATTELU Dark Crusher Newsin haastattelussa tuttu SlidSlide, kymmenen kiperän kysymyksen kera! 1) Mistä sait kipinän, idean ja halun harrastaa rc:tä? Ensimmäisen Nikon sain kuusvuotissynttärilahjaksi. Seuraavan kerran kunnon kosketus tuli 2003 alkupuolella, kun serkkuni tutustuttivat minut pihasudittelun saloihin. 2) Kuinka kauan olet harrastanut rc:tä ja mitä kaiken kaikkiaan? - entä juuri rc formula offroadia? 2003 voidaan sanoa alkaneeksi (syksymmällä tuli hankittua jo eka polttismonsteri) eli n. 6 vuotta. Eka kosketus foffiin tuli ) Millainen mielikuva sinulla on rc formula offroadista? Sitä parempaa ja hauskempaa ajomuotoa ei olekaan! Voimaa, vauhtia, hieno hiekka pölyää ja jylhiä pystysuoria! 4) Oletko ajanut foffia, jos et, niin oletko ajatellut ajavasi sitä? Kyllä. Eka kosketus foffiin tuli ) Jos ajaisit foffia, missä kaikissa luokissa ajaisit ja miksi? Ajaisin varmaan kaikissa luokissa, mutta ajan ja rahan puitteissa modissa, Unli EP:ssä ja Unli GP:ssä. 6) Mikä luokka on mielestäsi mielenkiintoisin? Eiköhän se oli aina ollut Unlimited yleensäkin, mutta tällä hetkellä EP:stä näyttäisi tulevan mielenkiintoisin. Viime kaudella se oli ehdottomasti EP, koska voitosta kilpaili kolme kuskia viimeiseen saakka.

15 HAASTATTELU 7) Millaisena näet rc foffin lajin kehityksen? Lajikehitys on ollu suuremmoista, kuten jo aikaisemmat haastateltavat ovat sanoneet. Ne jotka eivät tartu tilaisuuteen ajaa foffia, menettävät todella paljon. 8) Pitäsikö rc foffista järjestää kauemmaksi ajotapahtumia? Ehdottomasti. Tosin se edellyttäisi sieltä kauempaa jonkun tukihenkilön hoitamaan montun ja luvat kuntoon. 9) Mikä on suosikki autosi? Menneinä vuosina Tipsy on ollut The Enemy. Eiköhän täten Tipsy ja Jack Slayer kaksikko. 10) Mistä ja milloin kuulit rc foffista ensimmäisen kerran? DC:ltä, Zarizi Techilta ja -foff-:lta ) Mikä on paras Rc muistosi? Näitä parhaita muistoja on niin monta, että mahdoton sanoa sitä parasta. Sanotaan vaikka foffin parissa eniten mieleen jääneiksi muistoiksi vuoden 2007 näytösajot (uusia kuskeja mukaan!!), foffin 2008 mm kisat ja 2008 Finland Cupin kuudes kilpailu kokonaisuudessaan yöpymisineen ja päättäjäisineen päättäjäisiltaa lukuunottamatta, koska siitä en muista oikein mitään. 12) Extra: Haluatko sanoa jotain tms..? Onnea kaikille auton säätämisiin ensi kautta varten ja erityisesti ensi kauden kisoihin!

16 HAASTATTELU Dark Crusher Newsin haastattelussa tuttu Maximus, kymmenen kiperän kysymyksen kera! 1) Mistä sait kipinän, idean ja halun harrastaa rc:tä? No kipinähän lähti ihan samantien siitä, kun näki miten isot pojat rälläsivät polttiksilla vanhainkodin edustalla, ja pistelivät menemään niin että hippulat vinkui. =) 2) Kuinka kauan olet harrastanut rc:tä ja mitä kaiken kaikkiaan? - entä juuri rc formula offroadia? Eiköhän tätä oo tullu harrastettua jo 5 kesäsestä lähtien. Ensin nikoilla yms. marketti vehkeillä, ja sitten vähän tasokkaimmilla vempeleillä. Mielenkiintoni on ollut pääosin autoissa, mutta minulla on myös omatekoisia puuveneitä. Myös Rc työkoneita on ollut suunnitteilla. Rc Formula Offroadia olen ajanut 2008 keväästä lähtien ja tien loppua sille ei näy.. Rc Formula Offroadia olen ajanut 2008 keväästä lähtien ja tien loppua sille ei näy.. 3) Millainen mielikuva sinulla on rc formula offroadista? Rc Fomula OffRoad on ihan mahtava laji, jota suosittelen kaikille! Erittäin mukavaa ja rentoa harrastamista hyvän seuran parissa. 4) Oletko ajanut foffia, jos et, niin oletko ajatellut ajavasi sitä? Olen ajanut, ja ajan yhä edelleen. Kun siihen kerran pääsee jyvälle, niin koukkuun jää ja pysyy! 5) Jos ajaisit foffia, missä kaikissa luokissa ajaisit ja miksi? Ajan foffia Unlimited EP:ssä ja mahdollisesti Modifiedissa. 6) Mikä luokka on mielestäsi mielenkiintoisin? Unlimited EP ehdottomasti! Autot ovat mukavan kokoisia ja luokka on kuninkuusluokka, jossa siinä käydään kokoajan armotonta taistelua voitosta.

17 HAASTATTELU 7) Millaisena näet rc foffin lajin kehityksen? Laji kasvaa kokoajan, ja harrastajia ilmaantuu kokoajan lisää. Ties vaikka joskus touhu olisi vaikka kuinka kansainvälistä. 8) Pitäsikö rc foffista järjestää kauemmaksi ajotapahtumia? Riippuu vähän mistäpäin sitä mittaillaan. Mutta ainakaan mun kisoihin tulomatka ei välttämätää kaipaa enää lisää kilometrejä, kun niitä on nyt jo päälle km. Tietenkin olisi hyvä että ajotapahtumia olisi muuallakin päin että uudet harrastajatkin pääsisivät mukaan. 9) Mikä on suosikki autosi? Nightfall ja Tipsy. Tipsy ehkä sen takia enemmin, kun se oli tai on täysin erillainen ja kova haastaja erillisjousitettujen joukossa. Nightfall taas siksi, että se on todella murskaava, kuten kuskin ajotaitokin. 10) Mistä ja milloin kuulit rc foffista ensimmäisen kerran? Kuulin Rc Formula offroadista yhdeltä kaverilta, joka oli touhunnut harrastuksen parissa vuosia. 11) Mikä on paras Rc muistosi? Tuo on aika paha.. Hyviä muistoja on harrastuksesta sen verran, että en osaa valita juuri sitä parasta, mutta ehkä se kun pääsin ensikertaa ajamaan suht koht toimivalla autolla Finland Cup Comp3:ssa Mäntässä, tai koko kauden päätöskisan toilailut montulla, kuten myös Ellivuoressa 12) Extra: Haluatko sanoa jotain tms..? Toivotan kaikille onnea ja kestäviä autoja ensikaudelle.

18 Autoesittely Part II Historia ennen minua Painkiller on entinen Hot Shadow, joka tunnetaan Tuunarin kuskeeraamana hurjista, hauskoista ja ikimuistoisista suorituksistaan. Tuunarilla Hot Shadow on ollut kovassa käytössä ja teknisesti tehokas pakkaus. Ensimmäinen kunnon foffityylinen kori, pidennys ja muut mainiot elementit tekivät siitä ensimmäisen kunnon ajopelin mitä foorumilla nähtiin. Siitä lähti muiden autojen pidentäminen ja laajempi kehitys. Hot Shadow korkkasi myös 6S lipotehot ensimmäisenä Säkylässä Rc Foff Finland Cupin kauden 2008 päätöskilpailussa. Meno oli uskomatonta ja siitä hetkestä syttynee 6S akkujen tehokausi. Teknisesti täydellinen, luotettava ja ajettavuudeltaan hyvä auto on tässä. Hot Shadow:na auton historia päättyy myyntiin, kun tuunari kertoi myyntiaikeistaan ja tovin kuluttua auto olikin jo myyty, mutta ostajaa ei kukaan tiennyt. Niin se kukaan taisin ainoastaan olla minä, kun muutamat pitivät tietoaan sisällä aina siihen saakka, kunnes tohkeissani foorumille asiasta kirjoitin. Tuunarin käsissä auto koki voitonhetket sekä riemuja, että suruja. Legendaarinen masukiinnijääminen on jotain sellaista mistä auto muistetaan. Paineet, ajohimot ja kaikki, huh... kädessäni on aito legenda! Auton kastajaiset Eräänä kauniina joulun jälkeisenä päivänä puntaroin nimiä ja kaivelin arkistoista vaihtoehtoja. Taannoiselle Spiky Spiderilla oli suunnitteilla nimi Painkiller, mutta se jäi toteuttamatta. Nyt kuitenkin nimi tulee käytäntöön ja auton tie olkoon pitkä, täynnä jännitystä ja voiton hurmiota. Kello löi kaksitoista, korissa ropisi, auto oli kastettu Painkilleriksi!

19 Tositoimissa! Hobbycityn tilaus toi lopulta kaksi Rhinon 14,8V 2350mAh 25C lipoakkua, jotka tilasin kokeilumielessä, kun lifejä ei vielä tullut. Autolla päästiin vihdoin kokeilemaan kunnon tehoilla ja kaunista oli ajaminen! 2,4Ghz acomssin radio toimii myös moitteettoman hyvin, samoin itse auto toimii kaikilta osin, siten miten pitäisikin. Lifeillä vai lipoilla? Lifetilaus jätettiin tammikuussa tehtaalle, mutta hiljaista on lifejen suhteen ollut, mitään ei ole kuulunut ja vaikka kärsivällisyys on malttia, niin kohta alkaa aika olemaan lopussa. Toivon mukaan tilatut tuotteet tulevat, muutoin rahat takaisin ja lipolinjalle, sillä suomenmaalta ei enää valmiiksi kasattuja lifejä saa: sabe ja vertical hobby ovat molemmat lopettaneet myynnin, vain varastossa olevat myydään. Tämä tekee suunnitelmista vaikeamman kaikin puolin, toivotaan parasta. Voitonnälkä kasvaa? Painkiller Jane alkaa lifejä lukuunottamatta olla täysin kisavalmis pirssi kauden mittelöihin. Ellei lifejä tule, jatketaan hyviksi todetuilla rhinoilla. Tavoite on voitto ja nälkä sitä kohtaan on erittäin suuri! Tavoitteena ottaa Rc Foff Finland Cupissa vähintään yksi osakilpailuvoitto, enää asia ei ole autosta kiinni, nyt se on vain ja ainoastaan kuskista kiinni... Silti kauden 2006 metodit ovat alkaneet toteutumaan Nightfall - Painkiller Jane tapauksena, samoin kuin Dark Crusher - New Faith, taikauskoa, ehkä on ehkä ei, mikäli 2006 vuoden temppu toistuu nyt uutena aikakautena on meillä kauden päätteeksi Unlimited EP luokassa täysin uusi mestari!

20 Acoms Technisport 2,4Ghz Yhä useammalla rc foffia ajavalla on radiolaitteena 2,4Ghz radiot. Ei enää ongelmia samasta kidetaajuudesta 27/40Mhz rintamalla, koska 2,4Ghz taajuus etsii itselleen vapaan taajuuden. Tämä tarkoittaa sitä, että taajuushäiriöitä ei enää ole ilmaantumassa. 2,4Ghz radioita on tikkuina ja rattina, se kumpi on parempi on mielipidekysymys ja miten itse tykkää ajaa. Radioita on edullisia ja arvokkaita, mutta tässä arvostellaan muun muassa suomesta Racing Factorystä 110 hintaan. Mukana on kahden euron kokoinen vastari, joka on höyhenen kevyt, kaksi vakio servoa, patterikotelo, piuhat ja manuaalit sekä tietysti ohjain, jossa patterikotelo paristoille. Radiolaite on perussimppeli, ihan perus säätöominaisuuksilla, silti löytyy muistipaikat, joten ohjainta voi käyttää parissakin autossa, jos vain vastareita löytyy... Ohjain sopii ihan hyvin käteen ja pienoisen opettelun jälkeen ihan täydellinen perus 2,4Ghz ohjaimisto. Itse olen laitteella vaivaiset 2h ajanut, mutta laite on toiminut täydellisesti, ilman mitään pätkimisiä tai muutakaan häiriötä. Ohjain tuntuu hyvältä käteen ja ajettavuudellisesti hyvä. Mikäli harkinnassa on 2,4Ghz radioihin siirtyminen on tässä ehdottomasti yksi parhaimmista vaihtoehdoista. Paketin saa lisäksi suomesta ja hintakin on mielestäni suomesta saatuna ok. Kokonaisuutena hyvin toimiva paketti, edulliseen hintaan ja samat taajuudet jäävät historiaan! Hyvä vaihtoehto niin street class tai modified luokan pikkuautoon, kuin myös unlimited ep tai unlimited xl luokan autoon. Acoms laatua!

S01 E03. Kehitys on väistämätön totuus, se ei armahda ketään, vaan kulkee omaa polkuaan, pysytkö mukana?

S01 E03. Kehitys on väistämätön totuus, se ei armahda ketään, vaan kulkee omaa polkuaan, pysytkö mukana? S01 E03 Kehitys on väistämätön totuus, se ei armahda ketään, vaan kulkee omaa polkuaan, pysytkö mukana? Kehitys on asia, joka koskettaa. Harvoin sitä mietitään mitä kaikkea voisikaan muuttaa, kunnes on

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Yleiset säännöt 2, 3. Mittaus 4. Katsastus 4. Akku / Kaapelit moottoritilassa 4-5. Vahvistin, Kaiutinkotelo(t), Kaapelit 5-6

Sisällysluettelo. Yleiset säännöt 2, 3. Mittaus 4. Katsastus 4. Akku / Kaapelit moottoritilassa 4-5. Vahvistin, Kaiutinkotelo(t), Kaapelit 5-6 1 Sisällysluettelo Yleiset säännöt 2, 3 Mittaus 4 Katsastus 4 Akku / Kaapelit moottoritilassa 4-5 Vahvistin, Kaiutinkotelo(t), Kaapelit 5-6 Luokat 6-7 Pistetaulukko 7 Osallistumismaksu 8 2 Team EastAudio

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 28.4.2012 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7 Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 Kilpailukutsu Alastaron Moottoriradalla ajettavassa Länsi-Suomen Alueen 7 Alue-Kupin osakilpailuissa noudatetaan

Lisätiedot

KULJETUS SUNDELL - RACE LOHJA 31.8.2014 SPV:n luvalla

KULJETUS SUNDELL - RACE LOHJA 31.8.2014 SPV:n luvalla KULJETUS SUNDELL - RACE LOHJA 31.8.2014 SPV:n luvalla KILPAILUKUTSU JÄRJESTÄJÄ PAIKKA C/O Virkkalantie 31 08700 Lohja Lohja, Aurlahti - Liessaarenkatu AJETTAVAT LUOKAT F4S GT30 SJ 15 GT15 SM osakilpailu

Lisätiedot

Osallistujalta edellytetään lisenssin ohella rataleimatutkintoa. Tutkinnon voimassaolo on pystyttävä todistamaan kilpailupaikalla.

Osallistujalta edellytetään lisenssin ohella rataleimatutkintoa. Tutkinnon voimassaolo on pystyttävä todistamaan kilpailupaikalla. Sarjasäännöt 2014 Legends Trophy, Master, Pro ja Semi Pro Legends Cars Finland ry pidättää oikeuden muuttaa sarjasääntöjä kesken kauden. Luokkaa varten on laadittu tekniset säännöt piirustuksineen. Säännöt

Lisätiedot

S01 E02. On aika, jolloin valta on sinun, on aika, jolloin olet voittamaton, mutta mikään ei ole ikuista.

S01 E02. On aika, jolloin valta on sinun, on aika, jolloin olet voittamaton, mutta mikään ei ole ikuista. S01 E02 On aika, jolloin valta on sinun, on aika, jolloin olet voittamaton, mutta mikään ei ole ikuista. Oman aikansa kuningas, nykyajan legenda vailla vertaa. Dark Crusher siirtyy legendojemme joukkoon,

Lisätiedot

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 5/6-osakilpailu, Lommel, su 2.7.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD LUOKKA Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD Luokka Luokassa ajetaan luokka organisaattorin määrittelemällä rungolla ja kuplan korilla. Yhteyshenkilöt Sarjaorganisaattori

Lisätiedot

TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010

TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010 TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010 Järjestämme ratavenekilpailut Uudessakaupungissa Merefesti viikonloppuna 12.-13.6.2010. Ajettavat luokat ovat SJ15, T400, T400S, O250 ja OC Hydro Classic. Kilpailut

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa

13-vuotias huippujuniori Emil Weckman motocrossin Euroopanmestaruuteen Hollannissa Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 6/-osakilpailu, Assen, Hollanti, su 30.8.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 27.4.2013 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

Ratakasi 2014. Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014

Ratakasi 2014. Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014 Ratakasi 2014 Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014 Versio 2 / 27.5.2014 1. Yleistä Nämä tekniset säännöt mukailevat EFRA 1/8 I.C. Track luokan teknisiä sääntöjä. Kielikäännöksen lisäksi

Lisätiedot

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tarinoita kotikulmilta ja vähän maailmaltakin: Onpa tässä muutama kisa kurvailtu edellisen kirjoittelun jälkeenkin 1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tuttuja teitä kotikulmilla. Mekaanikkoina

Lisätiedot

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Press release 2011-06-12 Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Niklas Ajo taisteli hienosti MM-pisteiden tuntumaan 125-kuutioisten luokan kauden kuudennessa osakilpailussa sateisessa Silverstonessa.

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012 Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan..202 Tarkoitus on saada jokainen karavaanari kiinnostumaan ajotaitonsa kehittämisestä oman ajoneuvonsa käsittelyssä. On tärkeää, että mahdollisimman moni kokee

Lisätiedot

SÄHKÖISTYS Varikkoalueella on saatavissa rajoitetusti sähköä, alueelle järjestetyn sähkön on riitettävä kaikille!

SÄHKÖISTYS Varikkoalueella on saatavissa rajoitetusti sähköä, alueelle järjestetyn sähkön on riitettävä kaikille! Kilpailijainfo Tervehrys Seinäjoelta! Tervetuloa kilpailijaksi Vauhtiajoihin. Ohessa tietoa tapahtumasta. EPUAn sivustolla voit tutustua rataalueen karttaan, Seinäjoen kaupungin sivustolla on laajempi

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö

KUARA 2/2013. KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi. Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUARA 2/2013 Arctic Machine JM 2013/ kuva N-P Rönkkö KUOPION URHEILUAUTOILIJAT RY www.kuopionua.fi PIKKUJOULUT Kuopion Urheiluautoilijoiden pikkujoulut vietetään lauantaina 23.11.2013 Hotelli Savoniassa,

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 20.9.2014 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT C-JUNIORIEN KILPAILUT

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

Neljä parasta joukkuetta palkitaan rahapalkinnoin. Varat on tarkoitettu käytettäväksi esim. leirikoulua varten.

Neljä parasta joukkuetta palkitaan rahapalkinnoin. Varat on tarkoitettu käytettäväksi esim. leirikoulua varten. YLÄASTE KEILAA Uudistunut keilailukilpailu yläasteelle! Muodostakaa oma joukkueenne ja osallistukaa! Pääpalkinto 1350 euron stipendi. PALKINNOT: 1. 1350 2. 680 3. 500 4. 340 5.-10. Tavarapalkintoja Neljä

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Amazing Race Amazing racessa kilpailijat toimivat joukkueina, joissa on kaksi henkeä, jotka jotenkin tuntevat toisensa. Joillakin tuotantokausilla on ollut enemmänkin henkilöitä

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Kaveritoimintaa on montaa erilaista!

Kaveritoimintaa on montaa erilaista! Keh iitysvamma iisten Tuk ii ll ii iitto, Best Budd iies -pro jjekt ii, kesäkuu 201 2 Kaveritoimintaa on montaa erilaista! Esimerkkinä Best Buddies -kaveritoiminta Vapaaehtoista ystävä- ja kaveritoimintaa

Lisätiedot

- 4 aloituslaattaa pelaajien väreissä molemmille puolille on kuvattu vesialtaat, joista lähtee eri määrä akvedukteja.

- 4 aloituslaattaa pelaajien väreissä molemmille puolille on kuvattu vesialtaat, joista lähtee eri määrä akvedukteja. AQUA ROMANA Vesi oli elintärkeä ja keskeinen edellytys Rooman imperiumin kehitykselle. Vedensaannin turvaamiseksi taitavimmat rakennusmestarit rakensivat valtavan pitkiä akvedukteja, joita pidetään antiikin

Lisätiedot

Agility Games Gamblers

Agility Games Gamblers Agility Games Gamblers Games-lajeista ehkä hieman helpommin sisäistettävä on Gamblers, jota on helppo mennä kokeilemaan melkein ilman sääntöjä lukematta. Rata koostuu kahdesta osuudesta: 1. Alkuosa, jossa

Lisätiedot

WintEVE Sähköauton talvitestit

WintEVE Sähköauton talvitestit 2013 WintEVE Sähköauton talvitestit J.Heikkilä Centria 5/13/2013 1 Sisältö Reitti 1 (42.3km) -2 C -5 C lämpötilassa, 10.1.2013, 14:08:28 14:59:37... 2 Reitti 1 (42.3km) -14 C -17 C lämpötilassa, 11.1.2013,

Lisätiedot

Peltolan uutiset 2/2011

Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutisten toisessa numerossa luodaan katsaus kentänhoitoon. Mitä kaikkea goflkentän hoitaminen vaatii? Haastattelussa kenttämestari Mikko Eskelinen. Lopuksi katsotaan taas

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015

TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015 TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015 KILPAILUTOIMISTO Kilpailutoimisto on avoinna Lahden Urheilukeskuksen piha- alueella lauantaina klo 8 alkaen. Puhelin kilpailutoimistoon: 0405687059 / Juho

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

esv.fi & RADALLE.com!! PROUDLY PRESENTS: Kilpailukutsu FDO All Stars 2.10.2010 Motopark

esv.fi & RADALLE.com!! PROUDLY PRESENTS: Kilpailukutsu FDO All Stars 2.10.2010 Motopark esv.fi & RADALLE.com!! PROUDLY PRESENTS: Kilpailukutsu FDO All Stars 2.10.2010 Motopark KILPAILUKUTSU esv.fi & RADALLE.com: RADALLE.com FDO All Star 2010, 2.10.2010 PÄÄTOIMITSIJAT Kilpailijoiden yhteyshenkilö:

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

DEE-11110 Sähkötekniikan perusteet

DEE-11110 Sähkötekniikan perusteet DEE-11110 Sähkötekniikan perusteet Antti Stenvall Peruskäsitteet Luennon keskeinen termistö ja tavoitteet sähkövaraus teho ja energia potentiaali ja jännite sähkövirta Tarkoitus on määritellä sähkötekniikan

Lisätiedot

Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 (4. ja 5. luokka) Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 3 pistettä 1. Missä kuviossa mustia kenguruita on enemmän kuin valkoisia kenguruita? Kuvassa D on 5 mustaa kengurua ja 4 valkoista. 2. Nelli haluaa rakentaa samanlaisen

Lisätiedot

Vahvinmies-kilpailun säännöt

Vahvinmies-kilpailun säännöt Vahvinmies-kilpailun säännöt 1. Lajit ja niiden toteutus 1.1. Tukkipunnerrus - tukin paino on 65 kiloa - toteutusmuotona toistot/minuutti - tuomaristo laskee suoritukset ja täten myös hylkää vajaat punnerrukset

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet. VERSIO 1 (2015) http://www.fillarirastit.com/ohjeet/pyorasuunnistus.

Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet. VERSIO 1 (2015) http://www.fillarirastit.com/ohjeet/pyorasuunnistus. Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet Kuva: Jari Yli-Hietanen Muutamia pyöräsuunnistuksen erityisjuttuja Polkukuvaus, kertoo polun ajettavuuden Mitä yhtenäisempi viiva sitä nopeampi sitä on ajaa

Lisätiedot

TIEDOTE. Team EVERLAST Welds kausikooste 2015

TIEDOTE. Team EVERLAST Welds kausikooste 2015 13.12.2015 1( 10) Team EVERLAST Welds kausikooste 2015 Team Everlast Welds aloitti uutena endurotiiminä kilpailukautensa 2015 tammikuun lopulla kansallisella kilpailulla Karkkilassa. Tiimin kuljettajista

Lisätiedot

Tärkeimmät Sääntömuutokset. Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014)

Tärkeimmät Sääntömuutokset. Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014) Tärkeimmät Sääntömuutokset Voimassa 1.11.2013 (kansallisesti 1.1.2014) Vammaisurheilijan osallistuminen Lajinjohtaja voi tarvittaessa soveltaa sääntöjä mahdollistaakseen urheilijan osallistumisen, kuitenkin

Lisätiedot

LÄTKÄ&SÄBÄ-EXPO 2011 MESSUKESKUKSESSA 4.-6.11.2011

LÄTKÄ&SÄBÄ-EXPO 2011 MESSUKESKUKSESSA 4.-6.11.2011 LÄTKÄ&SÄBÄ-EXPO 2011 MESSUKESKUKSESSA 4.-6.11.2011 EXPO 2010 - SUURMENESTYS Kävijöitä virpoi yhteensä lähes 67 000. Aiemmat ennätykset rikottiin + 35 %! Ei huono, kun posse oli enimmäkseen tyytyväinenkin.

Lisätiedot

DC-moottorin pyörimisnopeuden mittaaminen back-emf-menetelmällä

DC-moottorin pyörimisnopeuden mittaaminen back-emf-menetelmällä 1 DC-moottorin pyörimisnopeuden mittaaminen back-emf-menetelmällä JK 23.10.2007 Johdanto Harrasteroboteissa käytetään useimmiten voimanlähteenä DC-moottoria. Tämä moottorityyppi on monessa suhteessa kätevä

Lisätiedot

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys.

Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Lithiumakun oikeanlainen käyttö ja säilytys. Laadukas Lithiumakku on turvallinen ja pitkäikäinen, kun sitä käytetään ja säilytetään oikein. Oikeanlaisella käytöllä ja säilytyksellä akun käyttöikää voi

Lisätiedot

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua.

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua. Salasuhteita Avioliittopeleistä kehiteltiin edelleen uusia pelejä, joissa varsinaisten avioliittojen lisäksi kohdataan sopimattomia suhteita kuningatarten ja sotilaiden välillä vieläpä maiden rajat ylittäen!

Lisätiedot

Kalle Rintamäki. Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A

Kalle Rintamäki. Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A Kalle Rintamäki Kisaraportti Kausi 2009 Luokka MX C/A Kisaraportti 2009 Kausi 2009 on paketissa ja aika kerrata tapahtumat. Kalle, on Erittäin motivoitunut urheilija, joka harjoittelee aina tosissaan ja

Lisätiedot

POHJANMAA RALLI 9.10.2010

POHJANMAA RALLI 9.10.2010 POHJANMAA RALLI 9.10.2010 NEAFP Historic Rally Trophyn 7. osakilpailu, Rally Trophyn, F-Seniorien ja BMWOriginalin 6. osakilpailu, sekä alueen 2 aluemestaruusosakilpailu Tervetulua Pohojanmaalle, täälon

Lisätiedot

JPH Fysio-tempo Mouhijärvellä 9.5.2015

JPH Fysio-tempo Mouhijärvellä 9.5.2015 JPH Fysio-tempo Mouhijärvellä 9.5.2015 Puheenjohtajan tervehdys Moro! Tervetuloa kaikki kilpailemaan 9.5. äitienpäivän aattona keväiselle Mouhijärvelle JPH Fysio-tempoon. Kausi on aluillaan ja nyt on hyvä

Lisätiedot

Haastattelussa Lauri Pellonpää

Haastattelussa Lauri Pellonpää Haastattelussa Lauri Pellonpää Lauri Pellonpää on 23 vuotias lahjakas ATV ja moottorikelkkakilpailija Alavudelta, joka on myös kahden pienen lapsen isä. Pellonpää pyörittää perheen ja ympärivuotisen kilpailemisen

Lisätiedot

[Otc list] Seuravaatetilaus 2015

[Otc list] Seuravaatetilaus 2015 [Otc list] Seuravaatetilaus 2015 1 viesti OTC Oulu 10. tammikuuta 2015 22.45 Vast. ott.: otc list@kompassi.com Huomio Huomio seuraväki. Lue huolella loppuun saakka, että osaat toimia

Lisätiedot

tapahtumakalenteri TOUKOKUU 2015

tapahtumakalenteri TOUKOKUU 2015 tapahtumakalenteri Kausi 2015 tuo tutut ja osin uudistetut tapahtumat, joista varmasti löytyy jokaiselle jotakin! Alla kooste kauden tapahtumista, jotka kannattaa laittaa kalenteriin hyvissä ajoin. Lisäksi

Lisätiedot

Ordo Aboensis Ry ja Boostep.fi yhdessä esittävät:

Ordo Aboensis Ry ja Boostep.fi yhdessä esittävät: Ordo Aboensis Ry ja Boostep.fi yhdessä esittävät: Warmachine/Hordes-turnauksen Turussa 12.-13.06.2010 Yleistä Ordo Aboensis Ry ja Boostep.fi järjestävät Warmachine/Hordes-turnauksen Turussa T-Talolla 12.-13.06.2010.

Lisätiedot

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna

Ääniohjattu vilkkuvalo ledeillä toteutettuna Ääniohjattu vilkkuvalo eillä toteutettuna Idea ei valitettavasti ole lähtöisin omasta päästäni - niin mukavaa kuin olisikin ollut riistää kunnia itselleen - vaan on keksijäperhe Ponkalalta. Olen usein

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

Kilpailukutsu. Pienoispistoolin tarkkuussarjojen 20 ls. kilpailu pidetään 7.10.2014. Kello 18:00 alkaen Järjestäjänä TiRuk. Tervetuloa.

Kilpailukutsu. Pienoispistoolin tarkkuussarjojen 20 ls. kilpailu pidetään 7.10.2014. Kello 18:00 alkaen Järjestäjänä TiRuk. Tervetuloa. Pienoispistoolikilpailu 7.10.2014 Kilpailukutsu. Pienoispistoolin tarkkuussarjojen 20 ls. kilpailu pidetään 7.10.2014. Kello 18:00 alkaen Järjestäjänä TiRuk. Tervetuloa. Eestin II avoimet SRA-mestaruuskilpailut

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira.

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira. Vuoden koira 2014-kilpailu Vuoden koira valintaan voit osallistua toimittamalla ohjeiden mukaan vuoden aikana virallisista kokeista tai näyttelyistä saavutetut tulokset (+kopion kilpailukirjasta) alla

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Ralliautojen hyväksyminen museoajoneuvoksi

Ralliautojen hyväksyminen museoajoneuvoksi Ralliautojen hyväksyminen museoajoneuvoksi Laatinut: Hannu Lampinen 2009 ALUKSI SA-HK on FIVA:n alainen järjestö. FIVA tarkoittaa vapaasti käännettynä kansainvälistä vanhojen ajoneuvojen järjestöä. FIVA:n

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 14.9.2013 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA B-JUNIORIEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT

Lisätiedot

Heippa. Jari Vanhakylä

Heippa. Jari Vanhakylä 1 2 Heippa Kevät on tullut taas siihen pisteeseen, että on aika aloitella kalastuskausi. Kohta jäät sulavat ja mm. siikaonginta kevätauringossa kutsuu. Kun kahden kilon siika on saatu vuorossa on yli kolmen

Lisätiedot

POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006

POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006 POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006 A. YLEISTÄ 1 Kilpailija on oltava sen treffin osanottaja, jonka aikana kilpailu suoritetaan. Järjestävän maan kilpailutoimikunta voi myöntää poikkeuksia

Lisätiedot

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue VANHEMPAINPALAVERI 5.3.2014 KAUSISUUNNITELMA 2014-2015 JOUKKUEET Koko joukkueen tavoitekoko n. 2+28 (tällä hetkellä 1+22) Dux Titans D2 o Kilpailullisempi ja tavoitteellisempi harjoittelu/pelaaminen o

Lisätiedot

Niklas Ajon vauhti on kohdallaan Australiassa

Niklas Ajon vauhti on kohdallaan Australiassa Niklas Ajon vauhti on kohdallaan Australiassa Press release 2012-10-27 Niklas Ajo lähtee luottavaisin mielin Phillip Islandin radalla Australiassa sunnuntaina ajettavaan Moto3-luokan kauden toiseksi viimeiseen

Lisätiedot

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille KÄYTTÖOPAS Akun laturi Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille Lue käyttöopas huolellisesti ennen latauslaitteen käyttämistä Käytä suojalaseja akkuja käsitellessäsi ESITTELY Kiitos, että valitsit ammattilaistason

Lisätiedot

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015

Visuveden Teollisuusalueen markkinat 5-6.6.2015 Jäsentiedote 2 JÄÄHDYS-JM Kilpailun johtaja antoi tehtäväksi kirjoittaa hänen ajatuksiaan, minun kirjoittamana, joten tässä niitä nyt sitten tulee. 9.5.2015 kaasuteltiin jälleen kerran Jäähdysradalla jokkis-kisa,

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja.

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja. POHDIN projekti Blackjack Blackjack on pelinhoitajaa vastaan pelattava korttipeli mutta myös ns. uhkapeli 1. Kun kyseessä on ns. rahapeli, niin ikäraja Suomessa on tällaiselle pelille K-18. Blackjackissä

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015

Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015 Lindy Hop sääntötarkennukset Lahti 2015 Karsinnat: Karsinnoissa kaikissa luokissa ja sarjoissa tanssitaan yksi kierros. Lattialla saa olla useita pareja samaan aikaan. Musiikin kesto on intro + 1,30 min

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Lennokit Lennokkiurheilu on ilmailun monipuolinen laji. Vaihtoehtoja riittää vapaastilentävistä siima- ja radio-ohjattaviin. Monet ilmailijat ovat aloittaneet harrastuksensa

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

Ilonan ja Haban aamu Pariskunnalle tulee Aamulehti, mutta kumpikaan ei lue sitä aamulla: ei ehdi, eikä jaksa edes lähteä hakemaan lehteä kauempana sijaitsevasta postilaatikosta. Haba lukee Aamulehden aina

Lisätiedot

Sisilisko Sähköskootterit

Sisilisko Sähköskootterit Sisilisko Sähköskootterit P u h t a a s t i s ä h k ö i n e n a j o n a u t i n t o. Ekologinen. CO2-päästöt 0 g / 100 km. Ei päästöjä. Ei melua. Ei katkua. Edullinen. Lataus tavallisesta pistorasiasta.

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 OHJAAJAINFO Ajo-ohje Varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Korvenkylän koululla ja sen välittömässä läheisyydessä, osoite on Korventie

Lisätiedot

JULKAISTU: Maaliskuu 2013

JULKAISTU: Maaliskuu 2013 JULKAISTU: Maaliskuu 2013 Kuvassa AL Härmän Ekolat Eikan Polku 2012 kisassa, niin iso auto, ettei koko AL Sport merkki mahtunut kuvaan, pienempi kyllä ikkunassa. Tästä tämä alkaa, kisalehden teko, täydennämme

Lisätiedot

Kahden kauppa on edullisempi!

Kahden kauppa on edullisempi! Kahden kauppa on edullisempi! 2-pakilla kaksi voittaa! Kun ystäväsi päättää ostaa HomCare-tuotteen, jota myydään myös 2-pakissa, teidän kannattaa sopia kimppatilauksesta. Näin saatte MOLEMMAT haluamanne

Lisätiedot

Global Pension Plan TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ!

Global Pension Plan TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ! TARPEEKSI UNELMOITU! ON AIKA ELÄÄ! GPP on ohjelma, missä hyvin toimeentulevat rahoittajat suunnittelevat investoivansa iäkkäiden ihmisten eläkevakuutuksiin. Siksi GPP etsii 100.000 henkilöä, jotka haluavat

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos

Referenssi FRIISILÄNTIE 33, ESPOO. Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Ripeää toimintaa ja upea lopputulos Talomme katto on rakennettu vuonna 1986. Tiilet olivat tulleet huokoiseksi ja sammalta kertynyt, joten huoltoa kaivattiin, kertoo talon omistaja. Referenssi FRIISILÄNTIE

Lisätiedot

KYOSHO NeXXt pikaohje

KYOSHO NeXXt pikaohje KYOSHO NeXXt pikaohje VAROITUKSET Tuote ei sovellu alle 14-vuotiaille muutoin kuin vanhempien valvonnassa. ÄLÄ aja autoa huonolla säällä, kuten sateessa, lumisateessa, kovassa tuulessa tai pimeässä. Tuote

Lisätiedot

Kotimaisten kilpailuiden työskentely ja kehittäminen - tulokset

Kotimaisten kilpailuiden työskentely ja kehittäminen - tulokset Kotimaisten kilpailuiden työskentely ja kehittäminen - tulokset Vastauksia yhteensä 230 kpl Oletko: 194 86 % perusluokassa 32 42 % yleisluokassa Esiteltiin leiriyleisölle Räyskälässä 17.7.2010 Mitä seuraavista

Lisätiedot