Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla?"

Transkriptio

1 S02 E01 Tiet ovat kaikille meille tuntemattomia, mutta debyyttivoittajat ovat syntyneet kartta kädessään. Ne tietävät tehtävänsä, ne on luotu tilastohirmuiksi ja sellainen on jälleen syntynyt...

2 Aika muuttuu, mutta pala entistä on nyt siirtynyt eteenpäin. Toistuuko tarina uudelleen, uudella autolla ja uudella ajalla? Tahdonvoimalla voidaan tehdä suuriakin asioita, onko tuleva kausi uusien voittajien ja uusien mestareiden aikakauden alkua...

3 Arvostetut DC Newsin lukijat. Toisen tuotantokauden ensimmäinen lehti on venynyt alkuperäisestä tarkoituksestaan aivan järjettömästi moninaisten suhteellisten tekijöiden takia, eikä siihen lopultakaan saatu kaikkea sitä mitä olin suunnitellut. Jossain vaiheessa piste x on kuitenkin ylitettävä, joten lehdestä julkaistaan jonkinlainen versio tässä vaiheessa. Pahoitteluni odotuksesta ja turhasta säätämisestä. Suunnitelmat Dark Crusher Newsin osalta muuttuvat jatkuvaa tahtia, eikä suunnitelmia pitäisi tehdä liian pitkälle. Tästä syystä fakta onkin se, että ennen kauden alkua ilmestyy hyvin todennäköisesti vain yksi lehtinen, joka sitten kokoaa kaiken siihen ehtivän kasaan, spekuloinnit ensimmäisestä kilpailusta, hieman esittelyjä, uutisia ja peruskamaa. Aika on suhteellinen käsite, tällä hetkellä sitä ei ole minuuttiakaan ylimääräistä, se rajoittaa yksin tekevää lehteä, joka ei kulje eteenpäin ilman veturimiestä. Pääasia on kuitenkin kokonaisuus, jota ylläpidetään jatkuvasti foorumin kautta. Tavoitteet olivat korkealla, mutta pyrkimys niihin on katkennut jo ajat sitten. Toivon mukaan romahdusta ei tule ja lehti saa julkaisujaan kauden mittaan jollain tapaa esille. Kun aikaa alkaa löytymään, on mahdollisuus jälleen tuottaa enemmän. 42 aamua kangasalla pidettävään autoesittelyyn ja 85 aamua Rc Foff Finland Cupin ensimmäisen osakilpailun alkamiseen, jos kilpailu ajetaan normaalin kalenterin mukaisesti, toukokuussa. Ei ole enää hirveitä aikoja, joten alkaako pakka olemaan kasassa kautta varten? Odotettavissa on upea, lämmin ja autorikas kausi, joka tulee varmasti olemaan aikaisempia kausia vieläkin tiukempi, suunnitellun kalenterin ja päivien valinnan ansiosta. Kalenteria on suunniteltu pitkään ja hartaasti, mutta vihdoin (tässä lehdessä) se näkee ensimmäisen julkaisunsa. Kalenteria tullaan parhaan mukaan noudattamaan ja varaviikonloppujakin on mukaan laskettu. Kaudelle mahtuu Rc Foff Finland Cupin lisäksi Kangasalan 1/1 Formula OffRoadin rinnalla ajettava Rc Formula OffRoadin mestaruuskilpailut, jonne tänäkin vuonna saapuu ulkomailta porukkaa. Sen lisäksi Foff Cup tarjoaa kerran tai pari, mahdollisuuden ajella kanssamme. Pian aurinko alkaa paistamaan lämpimästi, lumet alkavat sulamaan, kevät saapuu. Lämpö nousee, hiekka pehmenee ja silloin alkaa kaikkien aikojen kausi, joka tuo parhaimmillaan yli 30 kisailevaa autoa yhteen, monen monta hurjapäistä kuljettajaa, vanhoja legendoja, jotka keräävät jälleen saavutuksia suomen arvostetuimmasta Rc Formula OffRoad Cupista, ole mukana ja ole voittaja, kunnia on tehty saavutettavaksi!

4 Dark Crusher News Season 2 starttaa käyntiin! Rc Formula OffRoad uutisia Kaudelle 2009 luvassa kilpailijalisenssit? Yleisiä sääntömuutoksia kaudelle 2009? Mikä laturiksi Life-akuille? Haastattelussa Rc-Foff foorumin: SlidSlide Haastattelussa Rc-Foff foorumin: Maximus Esittelyssä foorumin ensimmäinen auto: Painkiller - osa 2 Arvostelussa: Acoms Technisport 2,4Ghz radiot Arvostelussa: Turnigy Accucel-6 Kauden 2009 alustava tapahtuma-ja kilpailukalenteri Historian Havinaa Part II - Unohtumaton takaveto legenda! Seuraavassa jaksossa

5 Dark Crusher News Season 2 starttaa käyntiin! Dark Crusher Newsin toinen ns. tuotantokausi on nyt virallisesti aloitettu. Ensimmäinen lehtikausi oli menestyksekäs ja kansa piti lukemastaan. Nyt luvassa on vielä enemmän, sillä vuoden 2009 aikana tarkoitus on tehdä joka kilpailun jälkeen pikku kisakooste lehtinen. Luvassa on kisakoosteita ajantasalla olevista kilpailuista, autoesittelyjä, haastatteluja, historian havinoita, kansan toivomuksia sekä paljon vielä tuntemattomana ilmenevää materiaa.

6 UUTISIA RC FOFF TALVITAUOLTA Rc Foff Finland Cup 2009 kilpailumuoto? 2. Cup-pisteytys kokee muutoksen? 1 Rc Foff Finland Cup kauden 2009 niin sanottu kilpailumuoto on demokraattisesti äänestetty. Tulevalla kaudella on 6 osakilpailua, jossa jokaisessa ajetaan 6 jaksoa, joista yksi on nopeusjakso. Jokaisessa kilpailussa tulee olemaan yksi nopeusjakso. Kilpailussa edetään siten, että Street Class aloittaa kilpailun ajamalla 3 jaksoa putkeen. Yksi auto ei siis aja näitä 3 jaksoo heti putkeen, vaan luokissa ajavat vuorotellen. Street Class luokan jälkeen ajaa modified omat 3 jaksoaan, modin jälkeen Unlimited GP, tämän jälkeen Unlimited EP ja lopuksi XL Unlimited. Kolmen ajetun jakson jälkeen on yleinen kisatauko, joka kestää 30-60min. Tällöin ehtii säätämään autojaan, lataamaan akkuja, syömään ja tekemään muut tarpeellisuudet. Kilpailu jatkuu jaksolla 4 (nopeus), jonka aloittaa Street Class ja ajaa samalla jaksot 5 ja 6 loppuun, jolloin Street Classin kilpailu onkin kokonaisuudessaan ajettu, jne... 2 Rc Formula OffRoadin kaudella 2009 tullaan CUp-pisteitä antamaan uudenlaisella tavalla. Nyt käyttöönotetaan tapa, joka nostaa palkintopallillle päässeiden pisteet omaan arvoonsa. Voitosta saa edelleen 20p ja toisesta sijoituksesta 17p. Kolmas sijoitus antaa uudenlaisen luvun, 14 pistettä. Neljäs sijoitus on ehkä se pottumaisin ja pisteitäkin annetaan vain kymmenen. Tästä alaspäin seuraavien kuuden auton pisteytys on seuraavanlainen. 8p, 6p, 4p, 3, 2p ja 1p. Täten pisteitä saa kilpailussa aina kymmenen parasta. Uudella tavalla toivotaan saavutettavan uusia eroja ja tiukkenevia palkintokoroketaisteluja ihan kauden päätökseen asti. Tapa tulee olemaan käytössä Rc Foff Finland Cupin lisäksi niin Foff Cupissa, kuin muissakin ajettavissa Rc Formula OffRoadin kilpailuissa. Kauden päätteeksi punnitaan uuden tavan toimivuus.

7 3. Sähköluokkien akkujen sallitut volttimäärät? 4. Kestääkö Mamba Monster 6S foffaamisen? 3 Rc Formula OffRoadin akkukoot on aiemmin ilmoitettu kennomäärinä. Nyt kuitenkin kansan pyynnöstä tähän tuodaan selvyyttä, jotta sääntö olisi selkeä kaikkia akkutyyppejä kohtaan. Kaikkien sähköluokkien akkujen maksimit tullaan näin ollen ilmoittamaan tarkasti. Unlimited EP luokassa ei ole akkurajoitusta, joten siellä saa ajaa rajattomasti millä tahansa akulla. Modified luokassa rajoitus kuitenkin on: autossa saa olla maksimissaan 13V akku, akun volttimäärä mitataan akun johdoista. Mittauksia ei tehdä ennen kilpailuja, mutta jos tuntuu, että jollain on vilppiä menossa, niin doping testiin joutuupi. Street Class luokassa sallittu volttimäärä on 9V, eli akun johdoista mitattuna suurin sallittu volttimäärä 9,0V. Näiden uudelleen kirjoitettujen ja selvennettyjen sääntöjen tarkoitus on selventää sitä faktaa, että autossa voi käyttää vaikka minkälaista akkutyyppiä. Huomioitavaa on kuitenkin nimellisarvo, joka valehtelee suhteessa todelliseen arvoon. Esim. 9,9V Life akku on nimellisesti juuri tuo 9,9V, mutta täyteenladattuna jopa 10,8V. Lipossa 3S on 11,1V nimellisenä, mutta täytenä se näyttää jopa 12,6 volttia. On siis mietittävä tarkoin millaisen akun autoonsa laittaa, ettei tule kisalaitonta autoa. Kiitokset muutamalle asiasta huomauttaneelle, nyt sääntö varmasti kuulostaa jo huomattavasti selkeämmältä ja asiallisemmalta, kun kuitenkin ihan kilpaillaan. 4 Monet Unlimited EP:ssä ajavat kuljettajat ovat kietoutuneet 6S tehoihin ja Mamba Monsterin makuun. Muutamalla on ollut ongelmia, muutamalla jopa hajonnut, vieläkin nopari. Puhumattakaan, että nopari lämpenee jo talven pakkasissa, mitä se sitten kesähelteessä +25C tekee... Ennen kauden alkua onkin hyvin suuri kysymys, kestääkö Mamba Monster 6S akkutehoilla foffaamisen? Lähteitä on monia, mutta mikäli 6S käy liian kovaksi eikä kestä tehojaan on enemmän kuin yksi kuski, joilla on melkoinen ongelma käsiteltävissä, toki aina voi pudottaa 4S tehoihin, mutta sen verran 6S huumaa taitaa olla liikkeellä, että 4S kuulostaa suoralta perääntymiseltä. Mielenkiinnolla odotetaan kestävyystestiä tosikisassa...

8 6 Rc Foff Finland Cupin kauden 2009 osakilpailupaikkoja etsitään vielä kuumeisesti. Säkylä ja Kangasala ovat jo vakioituneet ja työntyneet kalenteriin pysyvästi, mutta Mänttä ja Jämsä ovat kysymysmerkkejä. Todennäköisesti Mänttään suunnitellaan yhtä kilpailua ja Juupajoelle tai virroilla toista kilpailua. Uusia paikkoja etsitään tampereen säteeltä, mahdollisimman läheltä 100km säteellä ja mieluiten lähempänäkin. Jos jollakulla lukijalla on tiedossa paikka, voi ottaa siitä yhteyttä lehdentekijään tai laittaa foorumilla juttua mahdollisuuksista, uudet paikat ovat aina tervetulleita kalenteriin, varsinkin ensivuoden kalenteriin, joka tulee hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan jopa kahdeksan osakilpailun mittainen... 5 Slidsliden ehdoton kuningasauto Nightfall on kokemassa suuria muutoksia. Auton kehikko on muuttunut malliltaan erilaiseksi, erittäin agressiiviseksi. Lisäksi vakaan tiedon mukaan auto tulee saamaan nimimuutosta jomman kumman sanan osalta... Nightfallin saapui samalla 6S lipot kokeiluun, mamba monsteria sekä läjäpäin muuta päivitystä, jolla slide lähtee tavoittelemaan Rc Foff Finland Cupin kolmatta mestaruutta. Nightfall on kaikkien aikojen menestynein Rc Formula OffRoad auto, joka tilastollisesti koskee jo taivaita. Kysymys kuuluukin ovatko päivitykset oikeita liikkeitä, riittävätkö ne pitämään NF:n yhtä ylivoimaisena mitä aiempina vuosina vai alkaako voima hiipua uusien haastajien saapuessa? Tähän saadaan vastaus alle 100 aamun kuluttua Nightfallille nimimuutos ja kehikko uuteen muotoon? 6. Juupajoelta ja virroilta uudet montut kauden 2009 mittelöintiin?

9 7 Rc Foff Finland Cupin kauden 2009 kaikki maksut tullaan suorittamaan suoraan järjestäjän yhteiselle tilille. Tapa otetaan käyttöön, helpottamaan järjestäjien palkintomaksujen laskujen maksamista ja rahankäytön ylläpitoä ylipäätään. Osakilpailumaksut voi suorittaa yhtenä könttinä tilille tai kisakisalta, miten sitten kilpailuihin pääsee. Lisenssimaksu suoritetaan maalis-toukokuun aikana ja se maksetaan luonnollisesti myös rc foffin tilille. Tilille maksamisen myötä monet asiat helpoittuvat ja turhauttavat reissut pankkiin häviävät. Tämä antaa järjestäjille lisäaikaa tehdä muita tärkeitä asioita, kun rahanmaksut luontuu helpommin suoraan tilille. 8 Rc Formula OffRoadia pyritään kehittämään jatkuvaa tahtia eteenpäin ja järjestäjät pyrkivät tuomaan lisää innokkuutta erilaisilla tavoilla. Nyt pääjehut povaavat kaudelle 2010 Rc Foff Finland Cupista jopa 8 osakilpailun mittaista! Luvassa olisi kaksi kahden päivän kisaturneeta, eli jo niihin osallistuminen toisi kauden puolivälin pisteet. Lisäksi kauden kahdeksasta kilpailusta miinustettaisiin normaalin yhden sijaan, kaksi kilpailua, joka antaisi mahdollisuuksia niille, jotka eivät kaikkiin osakilpailuihin pääse. Alustavien suunnitelmien mukaan kausi kestäisi huhtikuusta - lokakuuhun ja tänä aikana pitäisi kahdeksan kilpailua saada ajetuksi. Ajopaikkoja tuotaisiin kartalle myös lisää ja ehdotus pääkaupunkiseudulla ajamisesta on myös otettu harkittavaksi. Paljon suunnitelmia, paljon aikaa. Kaikki on vielä avoinna, mutta yhä enemmän on tarkoitus panostaa kilpailukauteen, uusiin ajopaikkoihin, tapoihin ja kisafiilikseen. 7. Lisenssimaksu ja kisamaksut muuttuvat vastaanotettavaksi suoraan tilille? 8. Rc Foff Finland Cupin kaudelle 2010 suunnitellaan jopa kahdeksaa osakilpailua?

10 Kilpailijalisenssi 09 Rc Formula OffRoadin kilpailukaudelle 2009 on luvassa niin kutsutut kilpailijalisenssit. Kilpailijalisenssi oikeuttaa kilpailijaa osallistumaan Rc Foff Finland Cup kauteen Samalla lisenssillä pääsee ajamaan Foff Cupin harjoituskilpailuihin sekä muihin isompiin tapahtumiin. Kilpailijalisenssi kuitataan 20 suuruisella lisenssimaksulla, joka käytetään Rc Foff Finland Cupin kauden päätöspalkintoihin sekä kauden ylläpitoon. Maksu suoritetaan tilille ja sen jälkeen kilpailija saa itselleen lisenssin. Oheen on mallinnettu esimerkkiä lisenssistä. Lisenssejä tullaan tekemään sitä mukaa, kun maksu on alettu ottamaan vastaan. Tätä ennen lisenssejä tehdään kuitenkin jo alustavalle pohjalle valmiiksi, josta niitä voi nopeasti sittemmin tulostella ja lähettää. Lisenssiin tulee nimi, tiimi, kilpailtavat luokat, allekirjoitukset sekä muuta pientä. Kilpailijalisenssi on pakollinen, mikäli tahtoo kilpailla suomen virallisessa Rc Foff Finland Cupissa kaudella Ilman lisenssiä ei ole oikeutta kilpailla cupissa. Harjoituskisoihin on mahdollista tulla, muuta niitä ei liiemmin suuresti ole, eikä niistä kisafiilistä saa. Kilpailijalisenssi on suunnitteilla oleva uudenlainen käytäntö, jota kehitetään jatkuvasti. Ajansaatossa lisenssin omistaneille luodaan hyötyjä, joita jo toki nytkin on, mutta tarkoitus on tarjota vielä enemmänkin, kun vain aika ja varat / kyvyt tähän riittävät. Kilpailijalisenssin maksuja aletaan suorittamaan maaliskuun alussa ja lisenssin voi saada postitse tai ensimmäisessä kilpailussa. Lisenssilappunen on muovisessa läpinäkyvässä kotelossa, jossa kiinni paitaan. Täten lisenssiä voi näppärästi pitää aina kisassa mukana. Kilpailijalisenssi 2009 tarjoaa muun muassa Kangasalle 1:1 Formula OffRoad kilpailuun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille kilpailijoille. Tämän avulla pitäisi saada vielä eväslappusia ja muuta oheista, joten lappunen antaa jo tänä vuonna jonkinlaisia etuja. Kauden päätteeseen järjestäjät vielä suunnittelevat yllätyksiä, joilla Kilpailijalisenssi kaudelle 2009 Nimi: Jackson Debber Tiimi: Ruutanan FoffRoad Team Luokat: Modified, Unlimited EP Oma allekirjoitus......leimaus... tuodaan yhä enemmän etuja esiin. Täten lisenssin maksaminen ei ole turhaa, vaan suo etuja, joilla tuetaan ja ylläpidetään Rc Formula Off- Road harrastusta. Raha jakautuu luokkien suosion mukaan jokaiselle luokalle pesämunaksi kauden päätettä ja kauden kulkua kohtaan. Mitä suositumpi, kilpailija ja autorikkaampi luokka on, sitä suuremmalla varoilla se pääsee kautta ylläpitämään. Samalla palkintovastaavat voivat kykyjensä mukaan jakaa erikoispalkintoja ja rahoittaa kauden päätteeksi jotain räjähtävää juuri omalle luokalleen. Luvassa on siis melkoisia muutoksia ja tarkoituksena kehittää lajia eteenpäin. Lisenssimaksusta ilmoitetaan hyvissä ajoin ja maksuaikaakin annetaan reilusti, jotta jokainen halukas voi maksun ajallaan suorittaa. Lisenssiasioista voi kysellä myös foorumilta, jos asian suhteen on epäselviä kohtia.

11 Rc Foff Finland Cup 2009: yleissääntöjä, täyttöjä ja päivityksiä Autoon koskeminen kesken suorituksen Autoon ei saa koskea enää, kun auto on jollakin osallaan ohittanut lähtöportin. Seuraavan kerran siihen saa koskea vasta suorituksen päätyttyä. Kesken kaiken ei aleta sorkkimaan sähkövikaa tai muita teknisiä ongelmia, vaikka auto jäisi lähtöviivalle ylittäen vain aloituksen. Autoon koskeminen on kiellettyä. Lisälaitteet (ohjaimesta käytettävät muut kanavat) ovat sallittuja hyödynnettäviksi, mutta ne käsitellään aina tapauskohtaisesti. Auton pituuden/leveyden/korkeuden muuttuminen suorituksen aikana Ehdottomasti kiellettyä. Autoa ei saa lisälaittein madaltaa pystysuoralle tultaessa tai pidentää, jotta kaatumisriski lievenisi. Auton mitta ei saa muuttua kesken ajon, normaalit fysikaaliset joustomuutokset poiketen. Mikäli rakentaa auton, joka ajaa modissa/unlissa, jonka pituutta säätäen voi kisalaillisesti ajaa molemmissa luokissa, tulee auton mitat säätää ennen radalle lähtöä niin, että ne ovat kisalailliset. Mikäli suorituksen jälkeen mitat ovat muuttuneet niin, että eivät mahdu enää säännöissä määritettyihin mittoihin, hylätään suoritus. Radalle lähteminen/omaa vuoroon valmistautuminen Koska ensimmäinen ja tärkein prioriteetti on pitää hauskaa ei tähän lajiin ole tulossa mitään 1min aikaa radalle tulemiseen. Se pilaa, rääkkää ja syventää huonompaan suuntaan sitä hyvää henkeä ja fiilistä, mitä lajia on tarjonnut. Täten haluamme sitä hyvää ja kiireetöntä fiilistä tarjota yhä edelleen. Järki kuitenkin sanoo, että kun ensimmäinen auto lähtee radalle olisi toisen hyvä jo olla vaikkapa jonottamassa vuoroaan / parin minuutin varausajalla lähtemässä radalle. 10 minuuttia alkaa jo kiristää hihnaa päässä, eikä kenestäkään ole mukava odottaa kauaa. (poikkeuksena, jos teknistä vikaa ja taistellaan mestaruudesta), tällöin toimitaan ihan erilaisella kaavalla. Kuitenkin, täydellistä olisi se, että jokainen tietäisi vuoronsa ja olisi vuorollaan ajallaan, eikä jossain ihan muualla. Tällä tapaa homma toimisi sutjakkaasti ja kisa ei venyisi turhia. Maksimi automäärä/kuski/auto Kaudella -09 on viisi luokkaa. Täten yksi kuski voi maksimissaan ajaa viidessä eri luokassa. Yhtä ja samaa autoa voi taasen maksimissaan ajaa kaksi eri kuskia. Tämä automääräsääntö koskee vain RCFFC sekä kangasalan MM-kisoja, mutta Foff Cup ja muut järjestettävät ajot ovat automääriltään täysin vapaita, eli Foff Cup 2006/07 meininkiä, yhdellä kuskilla voi olla jopa 10 autoa. Rc Foff Finland Cupissa rajoitukset ovat kuitenkin tasapuolisuuden nimissä voimassa, muut cupit ovat pitkälti treenicuppeja juuri finland cupia varten. Ratamerkit luokittain Street Class... vasen=sininen, oikea=punainen (tämä on oikea street class väritys 1:1 luokassa) Modified...vasen=keltainen, oikea=punainen Unlimited GP...vasen=vihreä, oikea=punainen Unlimited EP...vasen=valkoinen, oikea=punainen Unlimited XL...vasen=...?..., oikea=punainen Lisäksi: Nopeusjaksolla on omat merkkinsä, joissa portit numeroidusti + lähtö ja maali. Lisäksi on olemassa kolmion muotoisia sinisä merkkejä, joita voidaan käyttää rajamerkkeinä, rataa rajaamassa. Yhdellä autolla, useammassa luokassa ajaminen Yhdellä autolla ei saa ajaa (samassa kilpailussa) kahdessa eri luokassa, mutta samalla autolla saa ajaa kahdessa eri luokassa (eri kilpailuissa). Esim. ajat ensimmäisessä kilpailussa modified luokassa ja toisessa kilpailussa ajat autolla unlimited luokassa. Näin voi tehdä, mutta samassa kisassa, yhdellä autolla ajaminen, kahdessa luokassa tulee olemaan kiellettyä.

12 Mikä laturiksi Lifeakuille? Käyttöjännite 11-18V Bantam E-Station BC6-10 Bantamin yksi ehdottomista kuninkaista. Tämäkin tukee lajaasti: Lipo, Li-ion, Life, Nimh, Nicd ja lyijy. Latausvirta jopa 10A! Lataustehoakin löytyy jo 200W, joten laturin tehosta ei jää akun lataaminen kiinni. Tunnistaa kennojen oikeat volttimäärät, voi määrittää turva-asetuksia, sisäinen balanseri, softa koneelle, tehokas tuulin ja kokonaisuutena yksin parhaimmista mitä saa. Vertical Hobbystä 159euroa, vaatii powerin kaverikseen. 200W Käyttöjännite 11-18V Bantam E-Station LP6 50W Bantamin pikkulaturi, joka tukee lipoa, li-ionia ja lifeä. Todella yksinkertainen laturi: 1) valitset akun kennojen määrän 2) valitsen latausvirran 3) aloitat latauksen/lopetat latauksen. 4A latausvirta on suht pieni, mutta esim. 1000mAh lifeakkua pystyy vielä lataamaan täydellä 4C virralla. Laturi painaa vaivaisen 120g ja on kätevä esim. kenttälaturiksi. Laturia saa muun muassa Vertical Hobbystä ja hintaa pikkulaturilla on 52euroa. Käyttöjännite 11-15V Swallow DC EQ 12V 50W Swallow DC EQ 12V on todennäköisesti halvin lifeä tukeva laturi mitä suomesta tähän latausvirtaan saa. 6A latausvirta ja tuki life, lipo, li-ion, nimh, nicd ja lyijy. Tukee 1-6 life, li-ion ja lipo kennoa, 1-14 nimh ja nicd kennoa. Hintaa suomen sabesta vain 79euroa. Hyvä peruslaturi taustavalon kera, vaatiin powerin toimiakseen. Sisäänrakennettu balanseripaikka. Kaikinpuolin hyvä peruslaturi, alkuun ja edullisesti.

13 Turnigy Accucel-6 Kiinalainen ihme, josta ei vielä kokemuksia ole, kuten aiemmista, mutta pian tulee. Hinnaltaan 38$, euroissa 27 + lisäkustannukset. Tukee lipo, li-ion, life, nimh, nicd ja lyijy. Latausvirta 5A 50W teholla. Tukee 1-6 lipo, life, li-ion ja 1-15 nimh ja nicd. Sisäänrakennettu balanseri ja paketissa mukana kuvassa olevat johdotukset. Vaatii powerin toimiakseen. Tämä laturi odottaa vielä kokeiluaan, mutta hintaisekseen toimimattomuuskaan ei ole järinsuuri tappio. DC Newsin seuraavassa osassa on luvassa tarkempi tutustuminen juuri tähän laturiin ja sen toimivuuteen latauksessa. Käyttöjännite 11-17V 50W GT A-6-10 Toinen kiinalainen ihmeellisyys. Verrattavissa osin Bantamin teholaturiin. Tämäkin antaa 10A latausvirran 200W teholla ja hintaa huikeat 78$, joten euroissa liikutaan 58 eurossa + muut kulut. Tukee samaten lipo, li-ion, life, nimh, nicd ja lyijyakut. 1-6 lipo, life, li-ion ja 1-18 nimh ja nicd. Latausvirta 10A, purkuvirta 5A. Mukaan kuvassa näkyvät johdotukset. Sisäänrakennettu balanseripaikka. Tästä tullaan hakemaan kokeilutietoja, ellei joku muu ehdi ensin kyseistä laturia hankkimaan ja kokeilemaan. Käyttöjännite 10-18V 200W Kun valitset itsellesi sopivaa laturia, pohdi! Jos lähdet hankkimaan lifeakkuja varten jotakin laturia tulee muutama asia ottaa huomioon. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä: kuinka isoja akkua olet hankkimassa - kuinka ison laturin tarvitset? Jos varauksella haluaa mennä, niin 10A latausvirta on valttikortti, jota todellakin kannattaa harkita, sillä voit ladata vielä 2000mAh lifeakunkin täydellä 4,3C virralla. Jos taas tiedät ajavasi esim. Street Class luokan autoa, niin 1100mAh akku riittää siihen menoon ja laturiksikin riittää tuollainen 4A latausvirralla varustettu vehje. Lisäksi, vaikka kiinalaiset ovat halpoja, niin kestävyys on aina kysymysmerkki, tuohon hintaan ei voida taata laatulaturi Bantamin laatua, mutta kokeilunarvoinen tuo silti on, vai pelatako heti varman päälle hakemalla tarjousta bantamista? Myös käytettynä saa edullisesti latureita, itse olen tasan 1 laturin ostanut uutena, muut käytettynä ja jokainen toiminut moitteettoman hyvin. Mikäli haluaa nopeita latausaikoja, vaivatonta latausta ja pelivaraa, niin suosittelen bantamin BC6-10 / vastaavaa 10A laturia, sen antaa hengähdystauon vähäksi aikaa, ennen kehityksen kulkua..

14 HAASTATTELU Dark Crusher Newsin haastattelussa tuttu SlidSlide, kymmenen kiperän kysymyksen kera! 1) Mistä sait kipinän, idean ja halun harrastaa rc:tä? Ensimmäisen Nikon sain kuusvuotissynttärilahjaksi. Seuraavan kerran kunnon kosketus tuli 2003 alkupuolella, kun serkkuni tutustuttivat minut pihasudittelun saloihin. 2) Kuinka kauan olet harrastanut rc:tä ja mitä kaiken kaikkiaan? - entä juuri rc formula offroadia? 2003 voidaan sanoa alkaneeksi (syksymmällä tuli hankittua jo eka polttismonsteri) eli n. 6 vuotta. Eka kosketus foffiin tuli ) Millainen mielikuva sinulla on rc formula offroadista? Sitä parempaa ja hauskempaa ajomuotoa ei olekaan! Voimaa, vauhtia, hieno hiekka pölyää ja jylhiä pystysuoria! 4) Oletko ajanut foffia, jos et, niin oletko ajatellut ajavasi sitä? Kyllä. Eka kosketus foffiin tuli ) Jos ajaisit foffia, missä kaikissa luokissa ajaisit ja miksi? Ajaisin varmaan kaikissa luokissa, mutta ajan ja rahan puitteissa modissa, Unli EP:ssä ja Unli GP:ssä. 6) Mikä luokka on mielestäsi mielenkiintoisin? Eiköhän se oli aina ollut Unlimited yleensäkin, mutta tällä hetkellä EP:stä näyttäisi tulevan mielenkiintoisin. Viime kaudella se oli ehdottomasti EP, koska voitosta kilpaili kolme kuskia viimeiseen saakka.

15 HAASTATTELU 7) Millaisena näet rc foffin lajin kehityksen? Lajikehitys on ollu suuremmoista, kuten jo aikaisemmat haastateltavat ovat sanoneet. Ne jotka eivät tartu tilaisuuteen ajaa foffia, menettävät todella paljon. 8) Pitäsikö rc foffista järjestää kauemmaksi ajotapahtumia? Ehdottomasti. Tosin se edellyttäisi sieltä kauempaa jonkun tukihenkilön hoitamaan montun ja luvat kuntoon. 9) Mikä on suosikki autosi? Menneinä vuosina Tipsy on ollut The Enemy. Eiköhän täten Tipsy ja Jack Slayer kaksikko. 10) Mistä ja milloin kuulit rc foffista ensimmäisen kerran? DC:ltä, Zarizi Techilta ja -foff-:lta ) Mikä on paras Rc muistosi? Näitä parhaita muistoja on niin monta, että mahdoton sanoa sitä parasta. Sanotaan vaikka foffin parissa eniten mieleen jääneiksi muistoiksi vuoden 2007 näytösajot (uusia kuskeja mukaan!!), foffin 2008 mm kisat ja 2008 Finland Cupin kuudes kilpailu kokonaisuudessaan yöpymisineen ja päättäjäisineen päättäjäisiltaa lukuunottamatta, koska siitä en muista oikein mitään. 12) Extra: Haluatko sanoa jotain tms..? Onnea kaikille auton säätämisiin ensi kautta varten ja erityisesti ensi kauden kisoihin!

16 HAASTATTELU Dark Crusher Newsin haastattelussa tuttu Maximus, kymmenen kiperän kysymyksen kera! 1) Mistä sait kipinän, idean ja halun harrastaa rc:tä? No kipinähän lähti ihan samantien siitä, kun näki miten isot pojat rälläsivät polttiksilla vanhainkodin edustalla, ja pistelivät menemään niin että hippulat vinkui. =) 2) Kuinka kauan olet harrastanut rc:tä ja mitä kaiken kaikkiaan? - entä juuri rc formula offroadia? Eiköhän tätä oo tullu harrastettua jo 5 kesäsestä lähtien. Ensin nikoilla yms. marketti vehkeillä, ja sitten vähän tasokkaimmilla vempeleillä. Mielenkiintoni on ollut pääosin autoissa, mutta minulla on myös omatekoisia puuveneitä. Myös Rc työkoneita on ollut suunnitteilla. Rc Formula Offroadia olen ajanut 2008 keväästä lähtien ja tien loppua sille ei näy.. Rc Formula Offroadia olen ajanut 2008 keväästä lähtien ja tien loppua sille ei näy.. 3) Millainen mielikuva sinulla on rc formula offroadista? Rc Fomula OffRoad on ihan mahtava laji, jota suosittelen kaikille! Erittäin mukavaa ja rentoa harrastamista hyvän seuran parissa. 4) Oletko ajanut foffia, jos et, niin oletko ajatellut ajavasi sitä? Olen ajanut, ja ajan yhä edelleen. Kun siihen kerran pääsee jyvälle, niin koukkuun jää ja pysyy! 5) Jos ajaisit foffia, missä kaikissa luokissa ajaisit ja miksi? Ajan foffia Unlimited EP:ssä ja mahdollisesti Modifiedissa. 6) Mikä luokka on mielestäsi mielenkiintoisin? Unlimited EP ehdottomasti! Autot ovat mukavan kokoisia ja luokka on kuninkuusluokka, jossa siinä käydään kokoajan armotonta taistelua voitosta.

17 HAASTATTELU 7) Millaisena näet rc foffin lajin kehityksen? Laji kasvaa kokoajan, ja harrastajia ilmaantuu kokoajan lisää. Ties vaikka joskus touhu olisi vaikka kuinka kansainvälistä. 8) Pitäsikö rc foffista järjestää kauemmaksi ajotapahtumia? Riippuu vähän mistäpäin sitä mittaillaan. Mutta ainakaan mun kisoihin tulomatka ei välttämätää kaipaa enää lisää kilometrejä, kun niitä on nyt jo päälle km. Tietenkin olisi hyvä että ajotapahtumia olisi muuallakin päin että uudet harrastajatkin pääsisivät mukaan. 9) Mikä on suosikki autosi? Nightfall ja Tipsy. Tipsy ehkä sen takia enemmin, kun se oli tai on täysin erillainen ja kova haastaja erillisjousitettujen joukossa. Nightfall taas siksi, että se on todella murskaava, kuten kuskin ajotaitokin. 10) Mistä ja milloin kuulit rc foffista ensimmäisen kerran? Kuulin Rc Formula offroadista yhdeltä kaverilta, joka oli touhunnut harrastuksen parissa vuosia. 11) Mikä on paras Rc muistosi? Tuo on aika paha.. Hyviä muistoja on harrastuksesta sen verran, että en osaa valita juuri sitä parasta, mutta ehkä se kun pääsin ensikertaa ajamaan suht koht toimivalla autolla Finland Cup Comp3:ssa Mäntässä, tai koko kauden päätöskisan toilailut montulla, kuten myös Ellivuoressa 12) Extra: Haluatko sanoa jotain tms..? Toivotan kaikille onnea ja kestäviä autoja ensikaudelle.

18 Autoesittely Part II Historia ennen minua Painkiller on entinen Hot Shadow, joka tunnetaan Tuunarin kuskeeraamana hurjista, hauskoista ja ikimuistoisista suorituksistaan. Tuunarilla Hot Shadow on ollut kovassa käytössä ja teknisesti tehokas pakkaus. Ensimmäinen kunnon foffityylinen kori, pidennys ja muut mainiot elementit tekivät siitä ensimmäisen kunnon ajopelin mitä foorumilla nähtiin. Siitä lähti muiden autojen pidentäminen ja laajempi kehitys. Hot Shadow korkkasi myös 6S lipotehot ensimmäisenä Säkylässä Rc Foff Finland Cupin kauden 2008 päätöskilpailussa. Meno oli uskomatonta ja siitä hetkestä syttynee 6S akkujen tehokausi. Teknisesti täydellinen, luotettava ja ajettavuudeltaan hyvä auto on tässä. Hot Shadow:na auton historia päättyy myyntiin, kun tuunari kertoi myyntiaikeistaan ja tovin kuluttua auto olikin jo myyty, mutta ostajaa ei kukaan tiennyt. Niin se kukaan taisin ainoastaan olla minä, kun muutamat pitivät tietoaan sisällä aina siihen saakka, kunnes tohkeissani foorumille asiasta kirjoitin. Tuunarin käsissä auto koki voitonhetket sekä riemuja, että suruja. Legendaarinen masukiinnijääminen on jotain sellaista mistä auto muistetaan. Paineet, ajohimot ja kaikki, huh... kädessäni on aito legenda! Auton kastajaiset Eräänä kauniina joulun jälkeisenä päivänä puntaroin nimiä ja kaivelin arkistoista vaihtoehtoja. Taannoiselle Spiky Spiderilla oli suunnitteilla nimi Painkiller, mutta se jäi toteuttamatta. Nyt kuitenkin nimi tulee käytäntöön ja auton tie olkoon pitkä, täynnä jännitystä ja voiton hurmiota. Kello löi kaksitoista, korissa ropisi, auto oli kastettu Painkilleriksi!

19 Tositoimissa! Hobbycityn tilaus toi lopulta kaksi Rhinon 14,8V 2350mAh 25C lipoakkua, jotka tilasin kokeilumielessä, kun lifejä ei vielä tullut. Autolla päästiin vihdoin kokeilemaan kunnon tehoilla ja kaunista oli ajaminen! 2,4Ghz acomssin radio toimii myös moitteettoman hyvin, samoin itse auto toimii kaikilta osin, siten miten pitäisikin. Lifeillä vai lipoilla? Lifetilaus jätettiin tammikuussa tehtaalle, mutta hiljaista on lifejen suhteen ollut, mitään ei ole kuulunut ja vaikka kärsivällisyys on malttia, niin kohta alkaa aika olemaan lopussa. Toivon mukaan tilatut tuotteet tulevat, muutoin rahat takaisin ja lipolinjalle, sillä suomenmaalta ei enää valmiiksi kasattuja lifejä saa: sabe ja vertical hobby ovat molemmat lopettaneet myynnin, vain varastossa olevat myydään. Tämä tekee suunnitelmista vaikeamman kaikin puolin, toivotaan parasta. Voitonnälkä kasvaa? Painkiller Jane alkaa lifejä lukuunottamatta olla täysin kisavalmis pirssi kauden mittelöihin. Ellei lifejä tule, jatketaan hyviksi todetuilla rhinoilla. Tavoite on voitto ja nälkä sitä kohtaan on erittäin suuri! Tavoitteena ottaa Rc Foff Finland Cupissa vähintään yksi osakilpailuvoitto, enää asia ei ole autosta kiinni, nyt se on vain ja ainoastaan kuskista kiinni... Silti kauden 2006 metodit ovat alkaneet toteutumaan Nightfall - Painkiller Jane tapauksena, samoin kuin Dark Crusher - New Faith, taikauskoa, ehkä on ehkä ei, mikäli 2006 vuoden temppu toistuu nyt uutena aikakautena on meillä kauden päätteeksi Unlimited EP luokassa täysin uusi mestari!

bunny ho p e n d ur o Racing

bunny ho p e n d ur o Racing bunny ho p e n d ur o Racing POLKU NUMERO 2 CONTENTS Numero 2 BMX Racing.6 Hannu Salin.14 DH Cup #1.20 Ostajan opas.26 Kuka - Mitä - Miten.28 DH Cup #2.30 POLKU NUMERO 2/2011 Julkaisija: Vauhtilajien

Lisätiedot

Puuttuva maailmanmestaruus Suomeen vihdoinkin vuonna 2007

Puuttuva maailmanmestaruus Suomeen vihdoinkin vuonna 2007 Puuttuva maailmanmestaruus Suomeen vihdoinkin vuonna 2007 Sami Seliö joka kuuluu Porvoon Moottorivenekerhoon, näytti mihin suomalainen veneurheilija pystyy. Moottoriurheilu on meillä korkealla tasolla.

Lisätiedot

spoori Puheenjohtajan palsta Tiedotuksia hallitus 2003 Jaosvastaavat: FK-jaos: Antero Saarenpää

spoori Puheenjohtajan palsta Tiedotuksia hallitus 2003 Jaosvastaavat: FK-jaos: Antero Saarenpää Puheenjohtajan palsta KALEVI VAINIO Puheenjohtaja Puh. 050-413 4410 SYYSKOKOUS Taas mennään pimeää päin eli syksy saapuu. Kesän kisat alkavat olla ajetut, toivottavasti niistä on tullut myös menestystä.

Lisätiedot

Joulujuhlakutsu sivu 4 Toimi heti

Joulujuhlakutsu sivu 4 Toimi heti Joulujuhlakutsu sivu 4 Toimi heti Puheenjohtajan palsta Kalevi Vainio, puheenjohtaja 050 413 4410 Puheenjohtajan palsta Taas alkaa olla vuodesta se aika jolloin palkitaan päättyvän vuoden aikana menestyneitä

Lisätiedot

Lincoln Highway Centennial Tour

Lincoln Highway Centennial Tour EST. 1989 Cadillac Club ry jäsenjulkaisu nro 4 / 2014 Club Cadillac News Lincoln Highway Centennial Tour 1913 2013 25 Club years u TYKKÄÄ Cadillac Club Facebookissa Jotain pientä pukinkonttiin - Hannan

Lisätiedot

Pääset tutustumaan tarjontaamme ja voit ostaa lippuja tapahtumiin helposti, nopeasti ja turvallisesti.

Pääset tutustumaan tarjontaamme ja voit ostaa lippuja tapahtumiin helposti, nopeasti ja turvallisesti. 21 LIPUT. PELIIN. WWW.LIPPU.FI Pääset tutustumaan tarjontaamme ja voit ostaa lippuja tapahtumiin helposti, nopeasti ja turvallisesti. VOIT MAKSAA turvallisesti ja joustavasti: VERKKOPANKISSA Nordean Solo,

Lisätiedot

S u u r - H e l s i n g i n G o l f r y : n j ä s e n l e h t i N R O 2 / 2 0 1 2

S u u r - H e l s i n g i n G o l f r y : n j ä s e n l e h t i N R O 2 / 2 0 1 2 Golf S u u r - H e l s i n g i n G o l f r y : n j ä s e n l e h t i N R O 2 / 2 0 1 2 Golfkesä kutsuu astu ravintolaan lähde kurssille osallistu kisaan yövy Korpilammella Nettisivut uudistuivat Look in

Lisätiedot

Syksy 2011. www.kgm.fi

Syksy 2011. www.kgm.fi KGM Syksy 2011 www.kgm.fi KGM Sisällys: Pääkirjoitus 3 Yhdeksän kautta Kankaisissa 4 Seuran puheenjohtajan tervehdys 7 Kaasua vai jarrua? 12 Kausi paketissa 14 Toimikuntien katsaukset 12 15 Kolollekko?

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012 39. vuosikerta Nr 2 heinäkuu 2012 Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Uutisia Uutisia Uutisia Uutisia Bembölen Kartingrata sai yhdeksän (9) vuoden jatkoajan

Lisätiedot

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA 1 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA KESÄLLÄ LUVASSA JÄNNITYSTÄ

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan!

Kannessa: Moccaamerikankääpiöterrieri, taakanvetäjä vailla vertaa. SATHY Expo 2007, Euroopan Mestaruuskisat, tule mukaan! SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry.:n virallinen äänitorvi. 2007 numero 5/2007 8,00 SATHY UUTISET SATHY ry. 10 vuotta yhdistysrekisterissä 1996-2006 Kannessa:

Lisätiedot

Kaikuja. Kaikuja Kaikuja. Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n uutiskirje 2 / 2013

Kaikuja. Kaikuja Kaikuja. Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n uutiskirje 2 / 2013 Kaikuja Kaikuja Kaikuja Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n uutiskirje 2 / 2013 Sisällysluettelo Kaikuja 2/2013 Yhdistys ja kolumnit: Pääkirjoitus 3 Syyskokouksessa käsiteltyjä asioita 4 Kolumni: Näin on aina

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2008. 35. vuosikerta. Nr 1 Maaliskuu 2008

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2008. 35. vuosikerta. Nr 1 Maaliskuu 2008 Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2008 35. vuosikerta Nr 1 Maaliskuu 2008 Kevyen hyötyajoneuvokaluston osaaja, myös henkilöautot Koskelo Pakettiautot ja kevyet kuorma-autot - olemme huolehtineet jo viidellä

Lisätiedot

2014#1. Tapahtuma- Kalenteri s. 3. Jyrkikapteenin mietteet s. 28. SM-mitaleille s. 10. kentällä. s. 4

2014#1. Tapahtuma- Kalenteri s. 3. Jyrkikapteenin mietteet s. 28. SM-mitaleille s. 10. kentällä. s. 4 ingside 2014#1 Tapahtuma- Kalenteri s. 3 Jyrkikapteenin mietteet s. 28 Edustusryhmä tähtää SM-mitaleille s. 10 Uutta kentällä s. 4 ERG Tauko vai ei? Yksi eniten tunteita herättävistä ja mielipiteitä jakavista

Lisätiedot

E-jolla Bulletiini 2015

E-jolla Bulletiini 2015 E-jolla Bulletiini 2015 1 Jäsenmaksu 35 Eräpäivä 31.3.2015 Vuoden 2015 jäsenmaksun maksaminen Tili: FI47 2400 1800 0122 21 1Ilmoita seuraavat asiat maksulomakkeen viestikenttään 1. Nimi 2. Osoite 3. Syntymäaika

Lisätiedot

Tarinagolf ry:n jäsenlehti 1/2005. Kalifornian terveiset Majurista kapteeniksi Ole oma pikku caddiemaster Tarina tutkii

Tarinagolf ry:n jäsenlehti 1/2005. Kalifornian terveiset Majurista kapteeniksi Ole oma pikku caddiemaster Tarina tutkii Tarinagolf ry:n jäsenlehti Kalifornian terveiset Majurista kapteeniksi Ole oma pikku caddiemaster Tarina tutkii Ry:n Tarinagolf puheenjohtajan palsta HYVÄT JÄSENET! S euramme 23. toimintavuosi on käynnistynyt.

Lisätiedot

infralainen GRANIITTI HALKEAA KIVIVARASTOLLA Kasvihuoneiden kohtalo askarruttaa Ympäristöasiat esillä Infrassa Huppionmäen mittavat massanvaihdot

infralainen GRANIITTI HALKEAA KIVIVARASTOLLA Kasvihuoneiden kohtalo askarruttaa Ympäristöasiat esillä Infrassa Huppionmäen mittavat massanvaihdot infralainen Tampereen Infran erikoislehti GRANIITTI HALKEAA KIVIVARASTOLLA Kasvihuoneiden kohtalo askarruttaa Ympäristöasiat esillä Infrassa Huppionmäen mittavat massanvaihdot Sakari Suominen: Infran strategiaprosessi

Lisätiedot

JOHDANTO. - Henri Liljeroos, Digivallankumous.fi

JOHDANTO. - Henri Liljeroos, Digivallankumous.fi JOHDANTO Haluatko matkustella? Viettää enemmän aikaa perheesi kanssa? Muuttaa maailmaa? Auttaa muita muuttamaan maailmaa? Ehkä haluat tarjota omille vanhemmillesi mukavat eläkepäivät. Haluatko kirjoittaa

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS -verkkokaupankäynnin käsikirja www.vilkas.fi 0101010101010111010101010101010101010101000001110 0101010101010111010101010101010101010101 2 - Vilkas Group 10101010 00000111 Tunne

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015

KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015 KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015 V U O S I K I R J A 2 0 15 YHTEISVASTUU OPEN 2015 Keimola Golf 25.5.2015 Yhteisvastuu 2015 tukee apua tarvitsevia ihmisiä Suurella sydämellä -vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

Uudet maailmanmestarit

Uudet maailmanmestarit Uudet maailmanmestarit Grenoble s. 4-8 Juniorien EM... s. 16-17 Naisten MM... s. 18-19 Sarjat... s. 20-21 SM Turku... s. 22-25 SM Hlinna... s. 26 Seura-SM... s. 29 PM Tanska... s. 30 Maaottelut... s. 31

Lisätiedot

CadillacNEWS. Raportti Clubin pikkujouluista. HUOM! Lehti sisältää jäsenmaksulomakkeen. Club. Cadillac Club of Finland jäsenjulkaisu no 4/2012

CadillacNEWS. Raportti Clubin pikkujouluista. HUOM! Lehti sisältää jäsenmaksulomakkeen. Club. Cadillac Club of Finland jäsenjulkaisu no 4/2012 Cadillac jäsenjulkaisu no 4/2012 CadillacNEWS Esittelyssä: Cadillac Series 62 Convertible 1947 Cadillac Eldorado Brougham 1960 Hennessey V1200 Twin Turbo Coupe 2013 1969 Cadillacin taka-akselin päivitys

Lisätiedot

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta Pirjo Rautianen / Moguli pr 1 Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta -tutkimuksen on ideoinut ja toteuttanut uusmediatutkija, FM Pirjo

Lisätiedot

KESÄ PICKALASSA EI HULLUMPAA!

KESÄ PICKALASSA EI HULLUMPAA! 1 2009 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY kaksi KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI KESÄ PICKALASSA EI HULLUMPAA! HUVIKUMPU VAI VILLA VILLEKULLA Golfarin askel käy taukotuvalle.

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

KILPAVENEILY 2/10. Mukana menossa mm: Jyrki Perokorpi, Team Nyholm, T400 MM/EM, Benjamin Vuorihovi, ym

KILPAVENEILY 2/10. Mukana menossa mm: Jyrki Perokorpi, Team Nyholm, T400 MM/EM, Benjamin Vuorihovi, ym KILPAVENEILY 2/10 Mukana menossa mm: Jyrki Perokorpi, Team Nyholm, T400 MM/EM, Benjamin Vuorihovi, ym Kuuma kesä ja sitäkin kuumempi kilpaveneilykausi Kilpaveneilykausi 2010 lähenee loppuaan ja jäljellä

Lisätiedot