Suunnitteluohjeet. Freeway- kattonostinjärjestelmä Handico Finland oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suunnitteluohjeet. Freeway- kattonostinjärjestelmä Handico Finland oy"

Transkriptio

1 Suunnitteluohjeet Freeway- kattonostinjärjestelmä Handico Finland oy

2 Sisällys 1. Kattonostamisen edut Kattonostimen toiminta-alueen suunnittelu Nostintyypin valinta Asennuksen vaatimukset Kiskon kiinnitysmenetelmät Kiskon kiinnitys puiseen väli- tai yläpohjaan Kiskon kiinnitys betoniin Kiskoprofiilit ja jännevälit Suunnitteluohjeet Alakattoasennustavat Mitoitus suhteessa seiniin, ikkunoihin, oviin, wc-istuimeen ja sänkyyn Yhteensovitus verhokiskojen kanssa verhohyppy Yhteensovitus karmien ja liukuovikiskojen kanssa Nostokorkeuden mitoitus ja laitteiden mitat H-järjestelmä H-järjestelmän yhdistys suoraan kiskoon Kääntöpöytä Myynnin ja suunnittelun yhteystiedot... 22

3 1. Kattonostamisen edut Freeway-kattonostimen voi asentaa kotiin, hoivakotiin tai sairaalaan. Nostin kulkee kiskoilla, joiden kiinnittäminen onnistuu kattoon, seinään tai voidaan hyödyntää joustavasti siirrettävää kehikkoa. Jokaiseen kohteeseen löydetään sopiva kiinnitysratkaisu. Hoitajat kokevat potilaiden nostamisen ja siirtämisen ilman apuvälineitä raskaaksi. Hyödyntämällä kattonostimia hoitajien fyysistä rasitusta saadaan pienennettyä ja siten parannettua työssä jaksamista. Kattonostimen käyttö poistaa riskin selkävammasta, kun potilasta siirretään [1]. Yksi hoitaja voi hoitaa siirron liikuttamalla nostinta kevyesti yhdellä kädellä. Ylös-alas-liike tapahtuu kaukosäätimen nappia painamalla. Kattonostin on aina helposti ja nopeasti saatavilla, jolloin sitä tulee käytettyä usein [2]. Samalla nostotapahtumista tulee rutiinia ja nostinten käyttötaajuus nousee. Kattonostin ei ole koskaan tiellä, joten sitä voidaan käyttää myös ahtaissa tiloissa kuten pienissä WCtiloissa, sitä ei myöskään tarvitse viedä välissä varastoon. Toipumisvaiheessa kattonostinta hyödynnetään kävelyharjoittelun ja seisomaannousun tukena, ja nostin muuntuukin erilaisten nostoliinojen avulla sopivaksi eri nostotilanteisiin sekä erilaisiin potilaisiin. Hoivayritykselle tai julkiselle palveluntuottajalle hoitajien parempi työssäjaksaminen edesauttaa resurssien täysipainoista hyödyntämistä [3]. Yksinkertaisen kiskon asentaa tunnissa ja monipuolisimmillaan kiskoston saa kattamaan koko kerroksen mahdollistaen potilaiden liikuttamisen kaikkialle ilman välilaskua. Kattonostin soveltuu uudiskohteiden lisäksi myös saneerauskohteisiin. Arkkitehtuurin näkökulmasta kattonostin säästää lattiatilaa, jolloin muille hoitovälineille jää paremmin tilaa ja huoneiden toiminta helpottuu. Kiskot voidaan upottaa alakattoon, jolloin toiminnallisuus saadaan yhdistettyä esteettisyyteen. Potilaalle kattonostaminen tuo nostotilanteeseen arvokkuutta ja turvallisuutta. Potilas pukee päälleen nostoliinan itse tai avustettuna, jonka jälkeen potilas voidaan nostaa ja siirtää haluttuun paikkaan kuten sängystä pyörätuoliin tai tuolista wc-istuimelle. Nostimet onkin vastaanotettu hyvin potilaiden keskuudessa, jotka kokevat pehmeän nostoliikkeen turvallisena. [1] Pompeii et al. (2009) mukaan 40 % liikuntaelinvaivoista olisi voitu ennaltaehkäistä nostimilla. [2] Miller et al. (2006) mukaan 75 % hoitajista valitsee mieluummin kattonostimen kuin muun nostintyypin. [3] Sairauspoissaolot, vahingonkorvaukset ja työtapaturmat vähenivät nostinten käyttöön ottamisen jälkeen (Collins et al., 2004; Chhokar et al., 2005).

4 2. Kattonostimen toiminta-alueen suunnittelu Suunnitteluohjeet Freeway kattonostimet POIKITTAIS -KISKO KIINTEÄ KISKO Kuva: Tyypillisiä nostotilanteita ovat potilaan nostaminen sängystä pyörätuoliin tai pyörätuolista sänkyyn. H-järjestelmä mahdollistaa potilaan nostamisen joustavasti missä tahansa pisteestä makuuhuoneessa. Nostin liikkuu kevyesti xy-suunnassa kahden rullaston ansiosta. WC-tiloihin kuljetaan suihku(pyörä)tuolilla. Suositeltava koko huoneen kattava varmatoiminen nostinratkaisu lähes kaikkiin tapauksiin! KYLPYAMME KIINTEÄ KISKO VUODE POIKITTAISPALKKI LIITTYMINEN SUORALLE KISKOLLE NOSTIN VUODE LIITTYMINEN H- JÄRJESTEMÄÄN NOSTIN Kuva: H-järjestelmään voi liittää yksittäisen kiskon, jolloin nostoalueen voi ulottaa esimerkiksi wc-tiloihin tai käytävään jatkamaan muihin tiloihin.

5 KÄÄNTÖ- PÖYTÄ Kuva: Kun nostimen kiskosto ulottuu pesu- ja WC-tiloihin, potilas voidaan siirtää toimintojen välillä ilman välilaskuja. WC-tilaan on asennettu kääntölevy, joka mahdollistaa risteysten tekemisen kiskostoon. Laajoissa kattonostinjärjestelmissä kiskosto voidaan ulottaa koskemaan koko osastoa, jolloin siirtäminen onnistuu myös huoneiden välillä. Erityistä huomioita tulee kiinnittää karmien, liukuovien ja verhokiskojen suunnitteluun, jotta ne toimivat kiskoston kanssa. Kuva: Tässä tapauksessa erillinen kisko on asennettu makuuhuoneen lisäksi kylpyhuoneeseen, jonne kuljetaan suihkutuolilla. Molempiin kiskoihin tarvitaan oma nostin, jotka voivat olla kiinteitä tai siirrettäviä.

6 3. Nostintyypin valinta Kiinteä nostin (transactive Xtra) soveltuu koti- ja laitoskäytöön ja on aina saatavilla. Siirrettävät kattonostimet (P200 ja CP-136) soveltuvat kuitenkin paremmin tilanteisiin, joissa nostinta joudutaan siirtämään toistuvasti. Transactive Xtraankin saa irroitettavan kiinnityksen, mutta hoitajan on helpompi käyttää siirrettävien nostinten pikalukitusta. Siirrettävyyden lisäksi nostintyypin valintaan vaikuttaa nostokapasiteetti, joka kiinteässä nostimessa on maksimissaan 270 kg ja siirrettävässä kg (ks. taulukko). Kiinteään nostimeen saa lisäksi lisävarusteena langattoman kaukosäätimen ja moottoroidun liikkumisen kiskolla ja sen toiminta-aika yhdellä latauksella on siirrettäviä pidempi. Nostinten vertailutaulukko KIINTEÄ TRANSACTIVE XTRA SIIRRETTÄVÄ P200 SIIRRETTÄVÄ CP-136 Nostokapasiteetti (kg) 130, 160, 200, 270, (380)* Laitteen paino (kg) 9,7 4,8 2,6 Käsiohjain Vedenkestävä Vedenkestävä Sähköinen (pneumaattinen) (pneumaattinen) Langaton kaukosäädin Lisävaruste - - Kiinnitys kiskoon Kiinteä rullasto Pikalukitus Pikalukitus Lataustapa Integroitu kiskon päähän Rungon kautta Kaukosäätimen tai rungon kautta nostojen määrä / lataus (200kg) (200kg) Moottoroitu liikkuminen Lisävarusteena (myös H- - - kiskolla järjestelmä xy-suun.) Kantokahva ja laukku - Lisävaruste Lisävaruste AKKU 24 VDC, 5 AH 24 VDC, 2.3 AH 24 VDC, 1.8 AH *Nostokapasiteetti 380 kg vaatii vahvennetun laitteen, jonka ulkomitat ovat tavallista suuremmat

7 4. Asennuksen vaatimukset 4.1. Kiskon kiinnitysmenetelmät Kiskon voi asentaa suoraan alapohjaan tai teleskooppitangoilla alas laskettuna. Perustapauksessa kiinnityspisteitä tarvitaan 1,9 metrin välein, mutta niiden määrää voidaan tarpeen mukaan lisätä, jos mitoituskuorma on erityisen suuri tai alapohjamateriaali vaatii sitä. Erityistapauksissa kiinnitys voidaan toteuttaa myös seinäkiinnikkeillä tai joustavammassa käytössä Freeway-kehikolla, joka ei vaadi kiinnitystä lainkaan. Asennustapa Suoraan välipohjan korkeuteen Soveltuvuus Kattokiinnitys Alas laskettuna teleskooppitangoilla Kattokiinnitys, kun halutaan laskea nostimen korkeutta Seinäkiinnikkeillä Kun kattokiinnitys ei onnistu. Tukijaloilla seinästä seinään Kun kattokiinnitys ei onnistu ja seinä ei kanna seinäkiinnikkeen painoa

8 Vapaasti seisovilla jaloilla Tilapäiseen käyttöön Ei vaadi kiinnitystä Kattoon puristettavilla jaloilla Tilapäiseen käyttöön Puristetaan seinän ja lattian väliin 4.2. Kiskon kiinnitys puiseen väli- tai yläpohjaan Kuva: Asennus puiseen yläpohjaan tehdään käyttämällä kierretankoja, jotka kiinnitetään alapaarteiden päälle asennettaviin tukipuihin. Kuva: Asennus voidaan tehdä myös poraamalla suoraan alhaalta välipohjapalkkeihin ilman kuvassa esitettyä erityistä sivukiinnitystä.

9 4.3. Kiskon kiinnitys betoniin Kuva: Kiinnitys massiiviseen betonilaattaan on yksinkertaista, mutta ontelolaatan tapauksessa pyritään välttämään onteloita.

10 5. Kiskoprofiilit ja jännevälit Kiskoja on suoria vakiomittoja (jatkettavissa): 2,5 m 3 m 5 m Mutkia: 15 astetta 22,5 astetta 45 astetta 90 astetta Kuva: Perusprofiilia käytetään, kun vaadittu jänneväli ei kasva liian suureksi Kuva: Vahvennettua profiilia käytetään pitkän jännevälin kohteissa (eli H-järjestelmä tai seinäkiinnitys kiskon päistä). Vahvennettu kisko tehdään lisäämällä perusprofiilin yläpuolelle 92 mm vahvistus (merkitty keltaisella).

11 Taulukko: Freeway-kiskolla pystyy kattamaan 3,3 m jännevälin H-järjestelmän poikittaispalkille (kuorma 275 kg). Pidemmillä jänneväleillä käytämme toisen valmistajan Johl-kiskoa, jolla pääsee jopa 5 m jänneväliin (kuorma 270 kg). Liikkuvassa kiskossa voi molempiin päihin hyödyntää 250 mm ylityksen, mikä lisää liikkuvan kiskon pituutta puolella metrillä. FREE SPAN FREEWAY RAIL Weight (KG) Track Max Span (M) 130 KG Single 2,5 M 130 KG Double 5,0 M 160 KG Single 2,1 M 160 KG Double 4,7 M 200 KG Single 1,9 M 200 KG Double 4,0 M 275 KG Sinle 1,5 M 275 KG Double 3,3 M Free span JOHL rail Weight (KG) Rail Max Span (M) 130 KG 115mm JØH3103 4,84 M 130 KG 160mm JØH3105 6,33 M 160 KG 115mm JØH3103 4,51 M 160 KG 160mm JØH3105 5,91 M 200 KG 115mm JØH3103 4,19 M 200 KG 160mm JØH3105 5,49 M 270 KG 115mm JØH3103 3,79 M 270 KG 160mm JØH3105 4,96 M *Johl-kiskot ovat tilaustavaraa ja niihin ei pysty yhdistämään kääntöpöytää, mutkakiskoja tai H- järjestelmän yhdistyskiskoa suoraan kiskoon.

12 Kuva: Mutkapalojen mitat.

13 6. Suunnitteluohjeet 4.1. Alakattoasennustavat Kuva: Kun kiskot asennetaan alakattoon, lasku tapahtuu teleskooppitangoilla. Laturi ja sen vaatima pistorasia saadaan siististi piiloon. Kuva: Kiskojen alapinta voidaan asentaa myös alakaton alapinnan tasoon. Tässä tapauksessa alakattoasentajat ovat lisänneet kiskolle kourun. Laturille ja rullastolle tulee tällöin mitoittaa huoltoluukku tai huomioida muuten niiden vaatima huolto. Kuva: Kiskot asennettuna alakaton alapuolelle. Sekä teleskooppitangot että kiskot ovat vakioväriltään valkoisia Mitoitus suhteessa seiniin, ikkunoihin, oviin, wc-istuimeen ja sänkyyn Seinä Kiskoston yksi pää tulee jättää 265 mm irti seinästä, jotta nostimen asennus ja irrottaminen huoltoa varten onnistuu ilman kiskon irrotusta. Kiskomerkinnöistä käytävä ilmi ovatko kyseessä kiskojen äärimitat vai nostomoottorin toivottu nostoalue. Työmaa tarvitsee tarkat mitat, joten on tärkeää, että kiskot on suunniteltu tarkoituksenmukaisesti. Ikkunoiden ja ovien avautuminen tulee myös huomioida suunnittelussa etenkin latauspisteen kohdalla, jossa nostin on latauksessa.

14 WC-istuin Kuva: Kisko suunnitellaan 250 mm yli wc-istuimen keskilinjasta, jotta nostin ja rullasto mahtuvat paikoilleen. 150 mm pöntön päästä. Sänky Kuva: Kisko suunnitellaan poikittain suhteessa sänkyyn siten, että kisko on noin 900 mm sängyn päästä 4.2. Yhteensovitus verhokiskojen kanssa verhohyppy Kuva: Freeway-kisko voidaan katkaista jopa 40 mm matkalta, mikä mahdollistaa yhteistoiminnan verhokiskojen kanssa. Verhohyppy vaatii nostimelta erikoisrullaston, jossa on yksi pyörä enemmän. Lisäksi lisätuet kiskolle max 135mm päähän hypystä.

15 4.3. Yhteensovitus karmien ja liukuovikiskojen kanssa Suunnitteluohjeet Freeway kattonostimet Kuva: Kisko voidaan asentaa myös verhokiskojen yläpuolelle, jolloin kannattaa valita moottoroitu kaukosäätöinen versio Transactive Xtrasta. Nostimen voi ajaa verhokiskojen yläpuolelta suorittamaan toisen potilaan nostoa. Kaikkein parhaan hyödyn kattonostimesta saa jakamalla verhot osiin, jolloin kattonostimen kiskoa ei tarvitse katkaista (verhohyppy) tai kuljettaa verhokiskojen yli. Potilaan liikuttelusta saadaan tällöin kaikkein sujuvinta. Kuva: Karmit lovetaan kiskon kohdalta. Kiskoprofiilin leveys 58 mm ja korkeus 76 mm, joten loven suuruus voi olla hieman suurempi. Kuva: Mikäli oven karmi ei ulotu kattoon asti vaan jää matalammalle ja kisko kulkee korkeammalla. Lovetaan tila myös laitteelle, jolloin lovesta tulee huomattavasti suurempi.

16 Kuva: Liukuoven kanssa nostimen kisko on mahdollista sovittaa kahdella eri tavalla: 1. Liukuoven kisko voidaan lyhentää ulottumaan kattokiskon kylkeen asti Liukuovi tarvitsee lisärullastoja Soveltuvuus varmistettava liukuovitoimittajalta Kattokisko säilyy yhtenäisenä, eikä tarvitse lisätuentaa Oven paksuudella ei rajoitusta 2. Verhohypyllä, jolloin nostimen kisko katkaistaan liukuoven kohdalla. Oven paksuus max. 30 mm Kiskojen väli max. 40 mm Kannakkeesta kiskon päähän 135 mm Kiskon täytyy olla karmin alapuolella liukuoven kiskon vuoksi

17 4.4. Nostokorkeuden mitoitus ja laitteiden mitat Nostomatka Kuva: Siirrettävän Freeway P200 mitat. Laite (nostin ja henkari) vaatii korkeussuunnassa tilaa 267 mm. Valittu kiskoprofiili vaikuttaa kiskon korkeuteen. Kuva: Siirrettävän Freeway P-200 mitat. Laite (nostin ja henkari) vaatii korkeussuunnassa tilaa 271 mm. Valittu kiskoprofiili vaikuttaa kiskon korkeuteen.

18 Kuva: Nostokorkeuden mitoittamisessa on olennaista korkeus lattiasta nostoliinan alareunaan. Kun nostin on ääriyläasennossa, nostimella tulee pystyä kulkemaan esim. sängyn päädyn (noin 90cm) yli. Toisaalta nostimella on hyvä pystyä nostamaan potilas ääriala-asennossa myös lattialta (henkari lähes lattiaan kiinni). Molemmat tavoitteet saavutetaan ilman nostimen hihnan pidennystä, kun kiskon kiinnityskorkeus on maksimissaan 2700 mm. Tarvittaessa kiinnityskohtaa lasketaan teleskooppitangoilla tai laitteen hihnaa pidentämällä. Minimissään huonekorkeuden tulee olla noin 2200, jotta kattonostinta kannattaa harkita tilaan. Kiskoprofiilin korkeus ja mahdollisuus upottaa se alakattoon vaikuttavat minimihuonekorkeuteen.

19 4.5. H-järjestelmä Kuva: H-järjestelmä mahdollistaa potilaan nostamisen missä tahansa kohtaa kiskoston toiminta-aluetta. Siihen voi myös yhdistää liitynnän suoralle kiskolle.

20 Kuva: H-järjestelmää suunniteltaessa huomioidaan, että kiinteille kiskoille varataan toiseen päähän 265mm asennusvaraa poikittaispalkin rullastolle. Samoin poikittaispalkin toiseen päähän jätetään asennusvaraa nostimen paikalleen asettamiselle 265mm. Liikkuva poikittaispalkki saa ylittää kiinteän kiskon max. 250mm, jotta kiskon päässä ei tapahdu liikaa taipumaa. Tarvittaessa kiskot voidaan asentaa myös kiinni seinään, mutta tällöin laitteiston huolto vaatii kiskojen irroittamista H-järjestelmän yhdistys suoraan kiskoon Kuva: H-järjestelmä on mahdollista yhdistää suoraan kiskoon liittymällä. Siirtyminen suoralle kiskolle tai suoralta kiskolta H-järjestelmään tapahtuu liikuttamalla H-järjestelmän liikkuvaa kiskoa suoran kiskon kohdalle, jonka jälkeen siirtyminen on mahdollista.

21 4.7. Kääntöpöytä Kuva: Kääntöpöydällä voidaan yhdistää kaksi tai useampaa kiskoa. Kääntöpöytä toimii joko manuaalisesti tai sähköisesti. Sähköinen kääntöpöytä ottaa virran nostimesta (toimii vain Transactive Xtran kanssa). Molempiin kääntöpöytiin voi lisätä lähtöjä helposti myöhemmin. Lähtöjä on 22,5 asteen välein. Kuva: Kääntöpöytää voi hyödyntää monin eri tavoin, mutta käytettäessä mutkakiskoja, tulee niiden liittyä kääntöpöytään min. 100mm suoralla osuudella.

22 7. Myynnin ja suunnittelun yhteystiedot Handico Finland oy Puh. (03) sähköposti Suunnitteluohjeet Freeway kattonostimet Teknisen myyjän ajantasaiset yhteystiedot suoraan verkkosivuiltamme Handico Finland Oy on perustettu vuonna Toimintansa aikana Handico on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä apuvälinealan johtavista toimijoista maassamme. Maahantuomme ja jälleen myymme erilaisia liikkumisen apuvälineitä, kotihoidon tuotteita sekä potilasnostinjärjestelmiä. Toimintamme tärkeimmät arvot ovat asiantunteva ja asiakaslähtöinen palvelu tuotelaatu sekä luotettavuus.

Koe uusi tapa käsitellä potilasnostintasi.

Koe uusi tapa käsitellä potilasnostintasi. Koe uusi tapa käsitellä potilasnostintasi. Miksi kehitimme EvaDriven. Fyysiset vaivat ja tapaturmat, kuten selkävaivat, aiheuttavat terveydenhuoltoalalla kasvavia kustannuksia, samalla kun hoidettavien

Lisätiedot

Birdie Paras mahdollinen design turvallisiin siirtoihin

Birdie Paras mahdollinen design turvallisiin siirtoihin EVO Paras mahdollinen design turvallisiin siirtoihin SLOW R SMARTLOCKTM RIPUSTUSKOUKKUJEN UUSI DESIGN EVO Siirrettävien nostinten evoluutio Uusissa EVO nostimissa on valittavissa monipuolisia ominaisuuksia

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

Tuotekuvasto 2017 ESITYS PRESSON KALUSTEET NÄYTTÖ PRESSON KALUSTEET PÖYTÄ PRESSON KALUSTEET AUDIO PRESSON KALUSTEET LATAUS PISTEET PRESSON

Tuotekuvasto 2017 ESITYS PRESSON KALUSTEET NÄYTTÖ PRESSON KALUSTEET PÖYTÄ PRESSON KALUSTEET AUDIO PRESSON KALUSTEET LATAUS PISTEET PRESSON Tuotekuvasto 2017 ESITYS NÄYTTÖ PÖYTÄ AUDIO LATAUS PISTEET vakioi positiivisen käyttökokemuksen Kuvassa Presson Cabin sarjan Cabin55-SP2 ja Cabin55-SideTable Pidätämme oikeuden muuttaa tuotteiden rakennetta

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Kattonostinjärjestelmät

Kattonostinjärjestelmät Kattonostinjärjestelmät GH3 kattonostinjärjestelmä GH3 on moduulirakenteinen kattonostinjärjestelmä. Sen moderni ulkonäkö varmistaa, että se sulautuu täydellisesti sekä uusiin että vanhempiinkin kohteisiin.

Lisätiedot

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT VERTI 830 Verti laskee yläkaapin hyllyt nopeasti ja hiljaisesti työtasolle. Kaapin sisältöön pääsee avaamatta kaapin ovia. Verti asennetaan seinäkaappiin

Lisätiedot

Muurauspukin käyttöohje

Muurauspukin käyttöohje Muurauspukin käyttöohje Muurauspukin käyttöohje SISÄLTÖ 1. Alkusanat ja ehdot. 2. Turvallisuus vaatimukset. 3. Muurauspukin pystytys. 4. Korotuskehän asennus. 5. Alumiinitason asennus. 6. Seinäkiinnikkeen

Lisätiedot

Magneetit WWW.ERLATEK.FI

Magneetit WWW.ERLATEK.FI Magneetit 181 WWW.ERLATEK.FI NEO Kestomagneetit Kappaleiden nostamiseen ja kääntämiseen aina 2000 kg asti. SAV-BUX kestomagneetit testataan yksilöllisesti ja toimitetaan testaustodistuksen kanssa Irtirepäisyvoima

Lisätiedot

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN ASENNUSOHJE OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN PANGE TÄHELE: 1. Tämä ohje ei korvaa käyttö- ja huolto-ohjetta. 2. Yhtiö pidättää itselleen oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin

Lisätiedot

Tilanjako-oven mittausohjeet

Tilanjako-oven mittausohjeet Tilanjako-oven mittausohjeet Tilanjako-oven oikea mitoitus näitä mittausohjeita noudattaen. Alla kolme yleisintä asennus- / mittausvaihtoehtoa. Mittausmalli Seinäkiinnitys oviaukon päälle Esimerkin oviaukon

Lisätiedot

Svan Lift manuaali 1

Svan Lift manuaali 1 Svan Lift manuaali 1 Svan Lift -wc-nostin Svan Lift -wc-nostin on apuväline henkilöille, joilla on vaikeuksia wc-istuimelle istuutumisessa tai siitä pois nousemisessa. Svan Lift kiinnitetään WC-istuimeen

Lisätiedot

Palautuslaite Boomerang ZHR

Palautuslaite Boomerang ZHR Boomerang palautuslaitteen avulla yksi mies voi käyttää listoituskoneita ja/tai muita koneita ja laitteita puuntyöstössä. Ominaisuudet Arvot Työkappaleen mitat ilman kääntöyks. (mm) Pituus min. 300 max.

Lisätiedot

Yläkantava liukuovi HUOM! Yläkantava liukuovi soveltuu erinomaisesti myös tilanjako-oveksi HUOM! Seinä- ja kattokiinnikkeiden asennus 15 cm välein

Yläkantava liukuovi HUOM! Yläkantava liukuovi soveltuu erinomaisesti myös tilanjako-oveksi HUOM! Seinä- ja kattokiinnikkeiden asennus 15 cm välein Yläkantava liukuovi U-tiiviste 4 mm U-tiiviste 6 mm Peitetulppa Alaohjain Koodi Kuvaus Pakkaus TR D0108225 U-TIIVISTE 4 MM 50M / RLL 0325 D0108818 U-TIIVISTE 6 MM 50M / RLL 0325 D0208212 PEITETULPPA Ø

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn

ERGOLATOR. Henkilökohtainen nostoapulaite. 15 200 kg. ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite 5 00 kg ERGOLATOR erilaisten rullien käsittelyyn Henkilökohtainen nostoapulaite Jokaiselle oikea työskentelykorkeus ei turhaa kumartelua tai kurottamista. Portaaton nostonopeus

Lisätiedot

Pyörätuolihissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen

Pyörätuolihissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen Pyörätuolihissit Pyörätuolihissit ovat kevytrakenteisia pystyhissejä tai porrashissejä jotka soveltuvat yleensä melko pieniin tasoeroihin. Kerroksesta toiseen siirtymisessä on uudisrakennuksissa käytettävä

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Suihkujakkarat ja -tuolit

Suihkujakkarat ja -tuolit S U I H K U T U O L I T TUOTE-ESITE 2017 Suihkujakkarat ja -tuolit Siirreltävät Suihkutuoli COMBI Combi suihkutuolit ovat valmistettu teräksestä ja ne ovat korkeussäädettäviä. Combi suihkutuoliin on mahdollista

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa HAKAMÄENKUJA 4-6 01510 VANTAA PUH : 09 3462574 FAX: 09 346 25 74 www.icf.fi KÄYTTÖOHJE SOLO-HENKILÖNOSTIN NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN

Lisätiedot

Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Tumman harmaa kalvolasi s. 44

Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Tumman harmaa kalvolasi s. 44 Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Tumman harmaa kalvolasi s. 44 36 37 Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Kirkas peili & tumman harmaa kalvolasi s. 44 38 39 Ovet: Kalusteliukuovi

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

POTILASVAA AT 2015. Paljonko panet painoa vaa alle?

POTILASVAA AT 2015. Paljonko panet painoa vaa alle? POTILASVAA AT 2015 Paljonko panet painoa vaa alle? Tässä esitteessä esittelemme suosituimmat potilasvaakamme. Tarjoamme mielellämme myös muita vaihtoehtoja. HENKILÖVAA AT DETECTO PRODOC PD100M Matalarakenteinen,

Lisätiedot

SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET. tekniset tiedot. www.sunsystems.fi

SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET. tekniset tiedot. www.sunsystems.fi SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET tekniset tiedot www.sunsystems.fi SCREEN- JA PIMENNYSKAIHTIMET Kannakkeilla Asennuslistalla Kasetilla XS Maksimi mitat (*) leveys 200cm korkeus 200cm S Maksimi mitat (*) leveys

Lisätiedot

-verhokiskojärjestelmä

-verhokiskojärjestelmä OSTOAPU KVARTAL -verhokiskojärjestelmä osat KVARTAL-seinäkiinnike, 14,5 cm KVARTAL-seinäkiinnike, 7 cm KVARTAL-kattokiinnike 1-urainen KVARTAL-verhokisko, 3-urainen KVARTAL-verhokisko, KVARTAL-kulmaosa

Lisätiedot

Silent Gliss. Paneeliverhojärjestelmät

Silent Gliss. Paneeliverhojärjestelmät Paneeliverhojärjestelmät 2 Paneelijärjestelmä Ominaisuudet Tyylikäs paneeliverho sopii asuin- ja julkisiin tiloihin. Helppokäyttöinen ja monipuolinen 2-5-urainen kiskojärjestelmä soveltuu sekä verhokiskoksi

Lisätiedot

SAGA 150 KORKEALAATUINEN JA TYYLIKÄS LIUKUOVIJÄRJESTELMÄ

SAGA 150 KORKEALAATUINEN JA TYYLIKÄS LIUKUOVIJÄRJESTELMÄ KORKEALAATUINEN JA TYYLIKÄS LIUKUOVIJÄRJESTELMÄ 150 kg Kotimaista viimeisteltyä ja kestävää muotoilua raskaille oville SAGA pyörästössä ja kiskossa yhdistyy toiminallisuus ja selkeä, virtaviivainen ulkonäkö.

Lisätiedot

Cibes PARALLEL. * 56 aloitus: 335 ** 56 aloitus: 595

Cibes PARALLEL. * 56 aloitus: 335 ** 56 aloitus: 595 Cibes PARALLEL Tämä tietolomake on tarkoitettu vain viitteeksi. Kaikkiin esitettyihin, seiniltä otettuihin mittoihin vaikuttavat kaikki mahdolliset esteet, jotka on tutkittava läpikotaisin. Mitat ovat

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Liukuovivalikoiman profiilit ja ovimallit Magia

Liukuovivalikoiman profiilit ja ovimallit Magia Liukuovivalikoiman profiilit ja ovimallit Magia Magiassa on teräsprofiilit ja samanväriset teräskiskot. Oven vedin osana profiilia. Oven mukana tulee yläkiskoon asennettava oven paikoitin. Valkoinen Hopea

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T TUOTE-ESITE 2015 Suihkutuolit ja -jakkarat Siirreltävät Suihkujakkara COMBI ATO suihkutuolit ovat valmistettu teräksestä ja ne ovat korkeussäädettäviä.

Lisätiedot

Mobiilitasot ergonomiseen työskentelyyn

Mobiilitasot ergonomiseen työskentelyyn Mobiilitasot ergonomiseen työskentelyyn Valmistettu Suomessa 710 SMART 500 -mobiilitaso 450,00 558,00 Siro SMART 500 on käytännöllinen valinta liikkuvuutta ja ergonomisuutta vaativaan työskentelyyn. Kestävän

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lighting Systems

ASENNUSOHJE Lighting Systems Suomi ASENNUSOHJE Lighting Systems Sisällys 3 4 6 8 9 10 11 Yleiset käyttö- ja turvallisuusohjeet Snep kiskoston osaluettelo Kiskoston asennus Kiskoston seinä- ja kattoasennus Linear L-valaisimen asennusohjeet

Lisätiedot

Liune. Väliseinärakenteen sisään integroitu liukuovielementti. Tuoteohje

Liune. Väliseinärakenteen sisään integroitu liukuovielementti. Tuoteohje Liune Väliseinärakenteen sisään integroitu liukuovielementti. Tuoteohje Sisällys Rakenteen ominaisuudet 3 Materiaalit ja tarvikkeet, varastointi 4 Liukuovielementti 4 Ovilevy 4 Ovimekanismit 4 Asennusruuvit

Lisätiedot

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet

Decibel-pohjakulma. Asennusohjeet Decibel-pohjakulma Asennusohjeet 3/2017 Decibel-pohjakulma 110 Asennusohjeet Yleistä Rakennuksen pystykokoojaviemärin pohjakulma on kohta, jossa jätevedessä virtaavan aineen massasta ja nopeudesta johtuen

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

ABLOY -OVENSULKIMET KÄYTTÖMUKAVUUTTA JA TURVALLISUUTTA

ABLOY -OVENSULKIMET KÄYTTÖMUKAVUUTTA JA TURVALLISUUTTA R ABLOY -OVENSULKIMET KÄYTTÖMUKAVUUTTA JA TURVALLISUUTTA ABLOY -ovensuljinten luotettavuus erilaisissa vaativissa ympäristöissä ja olosuhteissa lisää turvallisuutta ja säästää energiaa. 1 ABLOY -OVENSULKIMET

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Suojatuote PROxA Sääsuojan asennusohje. Suojatuote Pro Oy Rastaansiipi 15 D 10 90650 Oulu Suomi

Suojatuote PROxA Sääsuojan asennusohje. Suojatuote Pro Oy Rastaansiipi 15 D 10 90650 Oulu Suomi Suojatuote PROxA Sääsuojan asennusohje Suojatuote Pro Oy Rastaansiipi 15 D 10 90650 Oulu Suomi Yleisesti Sääsuoja on tilapäiseen suojaukseen tehty rakenne, jota ei ole mitoitettu täysille tuuli ja lumikuormille.

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

ALUSRAKENTEET JA TERASSILAUTOJEN SUOSITELTU LINJAUS

ALUSRAKENTEET JA TERASSILAUTOJEN SUOSITELTU LINJAUS ALUSRAKENTEET JA TERASSILAUTOJEN SUOSITELTU LINJAUS 400 mm Suunnittele terassilautojen linjaus huolella etukäteen, sillä alusrakenne valitaan linjauksen mukaan. Sadeveden käyttö puhdistuksessa: asenna

Lisätiedot

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI

Kevytnosturituotteet WWW.ERLATEK.FI Kevytnosturituotteet 198 WWW.ERLATEK.FI CLX KETJUNOSTIMET Konecraneskonsernin innovatiivinen CLXketjunostin on luotettava ja suorituskykyinen nostolaite, joka lisää asiakasarvoa turvallisuudellaan, monipuolisuudellaan

Lisätiedot

StandUp. Toiminnan tarkastus. Lue aina käyttöohje. SystemRoMedic TM. Käyttöohje Suomi. REF 60800001 StandUp, kanssa virtajohto

StandUp. Toiminnan tarkastus. Lue aina käyttöohje. SystemRoMedic TM. Käyttöohje Suomi. REF 60800001 StandUp, kanssa virtajohto StandUp SystemRoMedic TM Käyttöohje Suomi REF 60800001 StandUp, kanssa virtajohto REF 60800002 StandUp, jossa akku SWL: 160 kg StandUp on nostotuoli, jonka avulla lattialle kaatunut potilas voidaan nostaa

Lisätiedot

Maatalouden oviratkaisut

Maatalouden oviratkaisut Maatalouden oviratkaisut TEHOKKAAN MAATALOUDEN OVIRATKAISUT Champion Door tarjoaa maatalouteen laajan tuoteperheen kangas- ja pressuovia. Ovien rakenne, materiaalit, tekniset ratkaisut, käytettävyys ja

Lisätiedot

SAGA KORKEALAATUINEN JA TYYLIKÄS LIUKUOVIJÄRJESTELMÄ. puu. metalli

SAGA KORKEALAATUINEN JA TYYLIKÄS LIUKUOVIJÄRJESTELMÄ. puu. metalli SAGA KORKEALAATUINEN JA TYYLIKÄS LIUKUOVIJÄRJESTELMÄ 150 kg puu metalli SAGA kisko voidaan anodisoida myös eri väreissä kuten mustana. Kotimaista viimeisteltyä ja kestävää muotoilua raskaille oville SAGA

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33 Suunnittelu- ja asennusohje 1 suunnittelu_asennusohje_2006.indd 1 21.11.2006 13:18:33 Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin

Lisätiedot

StandUp nostoistuimen käyttö Turvallinen tapa avustaa kaatunut henkilö lattialta ylös

StandUp nostoistuimen käyttö Turvallinen tapa avustaa kaatunut henkilö lattialta ylös StandUp nostoistuimen käyttö Turvallinen tapa avustaa kaatunut henkilö lattialta ylös Kaatumisen tapahduttua Varmista aina, että avustettava ei ole satuttanut itseään niin pahoin, että on syytä kutsua

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Silent Gliss. Kierrekaihtimet

Silent Gliss. Kierrekaihtimet Kierrekaihtimet 2 Sähkökäyttöinen kierrekaihdin Ominaisuudet Hiljainen, täsmällisesti toimiva ja huoltovapaa kierrekaihdin julkisiin tiloihin, toimisto- ja kodin tiloihin. Mekanismi on erittäin helppokäyttöinen.

Lisätiedot

Nostin- ja kuljetinkettingit

Nostin- ja kuljetinkettingit Nostin- ja kuljetinkettingit 212 WWW.ERLATEK.FI RUD Nostinkettingit RUD on EN818-7 mukaisten nostinkettinkien suurin valmistaja maailmassa. Kettingit sopivat niin moottoroituihin nostimiin kuin käsitaljoihinkin.

Lisätiedot

Kalustehelat. 007 Liukuoven helat. Valaisimet. Vetimet. varusteet

Kalustehelat. 007 Liukuoven helat. Valaisimet. Vetimet. varusteet 209 007 Tiivistekynnykset Pistorasiat/data/av Atk-varusteet Säilytystilan Vetimet Valaisimet Liesikuvut Keittiövarusteet Mekanismit Kalustehelat varusteet Laadukas liukumekanismi on tilaa säästävä ratkaisu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

Suihku- kaivotuotteet.

Suihku- kaivotuotteet. Suihku- kaivotuotteet. 201 Geberit Cleanine20 -suihkukouru Geberit Cleanine60 -suihkukouru =4,3 cm = 0,8 cm Pituus = 30-90/130 cm =4,3 cm = 0,8 cm Pituus = 30-90/130 cm Asennus joko seinän viereen tai

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

OPUS 3 OPUS 3. Liukuovikomerorunkojen kasaus- & liukuovien asennusohjeet

OPUS 3 OPUS 3. Liukuovikomerorunkojen kasaus- & liukuovien asennusohjeet OPUS 3 Liukuovikomerorunkojen kasaus- & liukuovien asennusohjeet Onneksi olkoon! Olet valinnut korkealaatuiset kiintokalustetuotteet. Niiden valmistuksessa käytetään uusimpia teknisiä menetelmiä ja laadukkaita

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Anna nostotarpeen ratkaista valintasi

Anna nostotarpeen ratkaista valintasi Suomi Anna nostotarpeen ratkaista valintasi Viking on 25 vuoden tulos hoitotyön potilasnostoista saadusta kokemuksesta. Kaikki tieto erilaisista nostotarpeista, ergonomisista ja toiminnallisista vaatimuksista,

Lisätiedot

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Vetotapin tunnistin Kahvan tunnistin Lukitushaan tunnistin (LED-valo) TURVAJÄRJESTELMÄ, VOITELU & PAINEILMA Voiteluyksikkö Paineilmajärjestelmä Kiinnityksen

Lisätiedot

KATSASTUKSEEN JA KORJAAMOILLE SÄHKÖHYDRAULISET AJOSILTANOSTIMET

KATSASTUKSEEN JA KORJAAMOILLE SÄHKÖHYDRAULISET AJOSILTANOSTIMET KATSASTUKSEEN JA KORJAAMOILLE SÄHKÖHYDRAULISET AJOSILTANOSTIMET SÄHKÖHYDRAULISET AJOSILTANOSTIMET UC 4000 K UC 4000 K TANDEM UC 6000 K Nordlift UC -nostimilla nostat tuottavuuttasi: Nopea nosto, automaattinen

Lisätiedot

LUE ENNEN ASENNUSTA ja PAKKAUKSEN AVAAMISTA! Tarkemmat asennusohjeet pakkauksen sisällä.

LUE ENNEN ASENNUSTA ja PAKKAUKSEN AVAAMISTA! Tarkemmat asennusohjeet pakkauksen sisällä. HÜPPE erityisohje 501, 2010 1 (7) HÜPPE 501 DESIGN SUIHKUKULMIEN ERITYISOHJE LUE ENNEN ASENNUSTA ja PAKKAUKSEN AVAAMISTA! Tarkemmat asennusohjeet pakkauksen sisällä. 1 501 Design sarjan suihkukulmat tehdään

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT

KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT. TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit. Raskaat haarukkatrukit KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT TEOLLISUUSNOSTURIT Ydinvoimalanosturit SATAMANOSTURIT Raskaat haarukkatrukit KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT KÄÄNTÖPUOMINOSTURIT 2 Konecranes Kääntöpuominosturit TYÖPISTEEN SELKÄRANKA

Lisätiedot

Suihkutuolit ja -jakkarat

Suihkutuolit ja -jakkarat Suihkutuolit ja -jakkarat Cockatoo suihkujakkarat Cockatoo 42 ja 47- suihkujakkaroiden runko on alumiinia ja istuinosa pehmeää PU- muovia. Runko on päällystetty valkoisellalla epoksilla. Suihkujakkaran

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120 Voimassa alkaen: 04.05.2017 Sivu: 1 SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 OVIEN KÄYTTÖ SMU-tyypin ovia voi käyttää alla esitetyn taulukon mukaisen tai matalamman palotorjuntaluokituksen

Lisätiedot

Betonielementtien käsittelyohjeet

Betonielementtien käsittelyohjeet Betonielementtien käsittelyohjeet Seinäelementit, kampafakki... 2 Eristetyt elementit, A-pukki... 3 Väliseinä- ja kuorielementit, A-pukki... 4 Laattaelementit... 5 Pilari-ja palkkielementit... 6 Nosto-ohjeet...

Lisätiedot

Gyproc DUROnomic

Gyproc DUROnomic .15 Gyproc DUROnomic Sisältö.15 Gyproc DUROnomic.15 Gyproc DUROnomic...155 Rakennetyypit... 157 Tyyppidetaljit...159 160 Gyproc Käsikirja Gyproc Suunnittelu .15 Gyproc DUROnomic Rakennetyyppi.15:110 Kantava

Lisätiedot

KABINETTI LIUKUOVET KABINETTI LIUKUOVET www.kabinetti.fi

KABINETTI LIUKUOVET KABINETTI LIUKUOVET www.kabinetti.fi ASENNUSOHJE VAKIO+ KABINETTI LIUKUOVET KABINETTI LIUKUOVET www.kabinetti.fi www.kabinetti.fi Tarkista mukana tulleesta piirustuksesta rungon kokoonpano. Kuvaan on merkitty mittaviivat pääty- ja välisivujen

Lisätiedot

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET

Allround-silta. ARS-asennusohje LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET Allround-silta LAYHER -TELINEJÄRJESTELMÄ ARS-asennusohje RAKENNAMME TURVALLISET TYÖOLOSUHTEET 1 1. JOHDANTO Asennuksessa on käytettävä ainoastaan Layherin alkuperäisosia. Ennen asennusta tarkasta huolella

Lisätiedot

Tuotekuvasto 2017 ESITYS PRESSON KALUSTEET NÄYTTÖ PRESSON KALUSTEET PÖYTÄ PRESSON KALUSTEET AUDIO PRESSON KALUSTEET LATAUS PISTEET PRESSON

Tuotekuvasto 2017 ESITYS PRESSON KALUSTEET NÄYTTÖ PRESSON KALUSTEET PÖYTÄ PRESSON KALUSTEET AUDIO PRESSON KALUSTEET LATAUS PISTEET PRESSON Tuotekuvasto 2017 ESITYS NÄYTTÖ PÖYTÄ AUDIO LATAUS PISTEET vakioi positiivisen käyttökokemuksen Kuvassa Presson Cabin sarjan Cabin55-SP2 ja Cabin55-SideTable Pidätämme oikeuden muuttaa tuotteiden rakennetta

Lisätiedot

Porrastietoa suunnittelijoille

Porrastietoa suunnittelijoille Porrastietoa suunnittelijoille Ohjelma: Porrasvalmistajat ry:n esittely - puheenjohtaja Anne Juopperi, Lappiporras Oy Portaan aukon mitoitus - Anne Juopperi, Lappiporras Oy Portaiden ja kaiteiden mitoitus

Lisätiedot

SEMTUN JVA+ MUURAUS- KANNAKKEET

SEMTUN JVA+ MUURAUS- KANNAKKEET SEMTUN JVA+ MUURAUS- KANNAKKEET KÄYTTÖ- JA SUUNNITTELUOHJE 19.5.2016 - 1 - SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... - 2-1.1 Yleiskuvaus... - 2-1.2 Toimintatapa... - 3-1 MITAT JA MATERIAALIT... - 4-2.1 Kannaketyypit...

Lisätiedot

APU-TUOTE KYLPYHUONEET

APU-TUOTE KYLPYHUONEET APU-TUOTE KYLPYHUONEET SKANDINAAVISTA SUUNNITTELUA, TEKNISTÄ OSAAMISTA JA HELPPOKÄYTTÖISYYTTÄ www.aputuote.fi ROPOX SWING PESUALLAS JA TELAKKA Altaan muoto, liikkuvuus ja koko varmistavat, että istuvalla

Lisätiedot

SEMKO OY PBOK-ONTELOLAATTAKANNAKE. Käyttö- ja suunnitteluohjeet RakMK mukainen suunnittelu

SEMKO OY PBOK-ONTELOLAATTAKANNAKE. Käyttö- ja suunnitteluohjeet RakMK mukainen suunnittelu SEMKO OY PBOK-ONTELOLAATTAKANNAKE Käyttö- ja suunnitteluohjeet RakMK mukainen suunnittelu FMC 41874.133 28..213 Sisällysluettelo: 2 1 TOIMINTA... 3 2 MITAT, OSAT, ASENNUSVAIHEEN KAPASITEETIT JA TILAUSTUNNUKSET...

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Maatalouden oviratkaisut

Maatalouden oviratkaisut Maatalouden oviratkaisut Tehokkaan maatalouden oviratkaisut Champion Doorilta löydät laajan valikoiman maatalouteen sopivia kangas- ja pressuovia. Ovien rakenne, materiaalit, tekniset ratkaisut, käytettävyys

Lisätiedot

Silent Gliss. Käsikäyttöiset verhokiskot

Silent Gliss. Käsikäyttöiset verhokiskot Käsikäyttöiset verhokiskot 2 Taulunripustusjärjestelmä Ominaisuudet Joustava, siisti ja huomaamaton taulunripustusjärjestelmä koteihin, näyttelytiloihin, työpaikoille, sairaaloihin ja muihin julkisiin

Lisätiedot

ARVOKASTA VUODEPOTILAIDEN KÄSITTELYÄ. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 VALUE IN CARING

ARVOKASTA VUODEPOTILAIDEN KÄSITTELYÄ. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 VALUE IN CARING R ARVOKASTA VUODEPOTILAIDEN KÄSITTELYÄ Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 VALUE IN CARING R VENDLET-JÄRJESTELMÄN TOIMINTA VENDLET on sähkötoiminen

Lisätiedot

Suomeksi. Modulaarinen kennokeskusrakennejärjestelmä

Suomeksi. Modulaarinen kennokeskusrakennejärjestelmä Suomeksi Modulaarinen kennokeskusrakennejärjestelmä Edut Markkinoiden monipuolisin soveltuu sekä sähkökeskuskotelorakenteeksi että ohjauskaapiksi modulaarinen kaikkiin kolmeen suuntaan laaja valikoima

Lisätiedot