Stratomaster Smart Single ASI-3

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Stratomaster Smart Single ASI-3"

Transkriptio

1 Stratomaster Smart Single ASI-3 Ilmanopeusmittari (ASI) jossa lentoajan laskuri Käyttöohjekirja & asennusopas Tämä ohje on käännetty luodusta tehtaan tekemästä ohjeesta. Epäselvissä kohdissa katso alkuperäinen teksti. ASI-3 on 3,5 ilmanopeusmittari, jossa on valittavalla asteikolla sekä digitaalinen että analooginen nopeusnäyttö. Ilmanopeus mitataan kokonaispaineesta ja staattisesta paineesta. Lisäksi mittarissa on 24 osainen lentoajan mittaus, jossa on tallennettuna viimeisen 24 lennon lentoajat, lentomatkalaskuri ja käynnissä olevan lennon lentoaikalaskuri. Ilmanopeus voidaan esittää; maileina tunnissa (mph), kilometreinä tunnissa (km/h) ja solmuina (kts), ja lentomatka on samassa yksikössä. Analoogiseen palkkinäyttö voidaan skaalata lentokoneen nopeusalueen mukaisesti, ja siihen saadaan merkit Vs, Vf, Vno ja Vne nopeuksille. ASI voidaan lisäksi kalibroida paineaukkojen tunnetun virheen mukaiseksi. ASI-3 näyttää nopeuksia alueella mph, km/h, kts, joten se sopii hitaisiin lentokoneisiin.

2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo...2 TC-1 ohjelmointi...virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Temp in... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Channels...3 Channel (1-4) set... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Contrast... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. BL...4 ADC... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Kanavan ohjelmointi...virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Range... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Topscale... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Alarm... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Probe... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Label... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tekniset arvot:...5 Takuu:...5 TC-1 mittarin asennus...6 Anturijohtojen jatkaminen... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Näyttö Jotta voit katsoa lentoaika lokia, käytä vastaavaa MENU toimintoa siten kuin alla on esitetty. ASI-3 käyttää seuraavaa logiikkaa lentoajan tallentamisessa lentolokiin: Jos lentonopeus on suurempi kuin 30 mph yli 60 sekunnin ajan, lentoajan laskenta aloitetaan. Ja lento päättyy, jos nopeus on alle 30 mph kauemmin kuin 30 sekunttia. Lennon aikana lentolokin sisältöä ei voi tutkia. Tämä takaa sen että läpilaskussa lentoajan laskuri ei pysähdy, vaan lento jossa tehdään läpilaskuja näkyy lokissa yhtenä lentona. Jos mittarin sähkö kytketään päältä pois, lentoloki näyttää lentoajan poiskytkemiseen asti. Ja jos mittari kytketään sitten päälle, lentoloki aloittaa uuden lennon siitä hetkestä. Huomaa että lentomatkan laskuri laskee matkaa perustuen ilmanopeuteen. Tämä ei ole sama kuin matka maanpinnan suhteen muuten kuin aivan tyynellä. Lisäksi korkeuden kasvaessa ilmanopeus (IAS) ja tosiilmanopeus (TAS) poikkeavat toisistaan, IAS on korkeammalla pienempi kuin TAS. Mittarin asettelu Paina MENU kytkintä (kaikkein vasemmalla oleva painike). Voit liikkua valikossa + ja näppäimien avulla. Jonkin valinnan valitsemiseksi, siirry sen päälle ja valitse ko arvo painamalla Select (Enter) (toinen vasemmalta)

3 painiketta. Valikosta pääsee pois (nopeusnäyttötilaan) painamalla MENU painiketta uudelleen. Huomaa että kaikki valinnat tulevat voimaan vain jos poistut valikosta edellä esitetyllä tavalla (eli painamalla MENU painiketta). Jos katkaiset virran ennen MENU näppäimen painamista, mikään tekemäsi muutos ei tallennu. Kuvassa on kaikki mahdolliset valikon tekstit: View Log Tällä valinnalla näet lento lokin tiedot. Lentolokissa on edellisen 24 lennon kestot. Ajat esitetään tunteina ja minuutteina. Kerralla näkyy kahdeksan lennon tiedot, ja voit selata lokia + ja - näppäimillä. Kun lopetat, paina MENU painiketta. Tyhjä loki on merkitty -:-. Huomaa että et voi valita tätä näyttöä lennon aikana. Clear Log Tyhjentää lentolokin. Reset AD Tämä valinta nollaa lentomatkan laskurin. Valitse toiminto ja paina MENU painiketta nollataksesi laskurin. Huomaa että voit asettaa lentomatkalaskurin nollautumaan lennon alkaessa RAD vaihtoehdolla. Tämä nollaa vain kerran. Contrast Tällä valinnalla voit muuttaa näytön kontrastia mieleiseksi. Asetusarvot ovat numeroita Eri mittareissa sama asetus voi tuottaa erilaisen tuloksen.

4 ASI Cal Tällä toiminnolla voit kalibroida mittarin näyttöä. Mittari on tehtaalla kalibroitu siten, että jos pitot-staattinen järjestelmä on täydellinen, mittari näyttää oikein. Kalibroinnilla voit säätää (prosentteina) lukemaa, jos koneesi staattisen paineen aukon sijainti on sellainen, että tulos ei olisi oikein. Alkuperäinen tehtaan kalibrointiarvo on kirjoitettu mittarin taakse. Zero ASI Tällä voit asettaa mittarin näyttämään nollaa. Tämä vastaa joidenkin mekaanisten mittareiden nollausruuvia. Säätötarve voi ilmaantua mittarin ikääntyessä ja paineantureiden tai muiden elektronisien komponenttien arvojen muuttuessa. Säätö suoritetaan koneen ollessa paikallaan, varmista että tuuli ei puhalla varsinkaan kokonaispaineaukkoon (pitot putkeen), muuten säätö ei tuota haluttua tulosta. ASI Filt Tällä voit säätää mittarin näytön muuttumisnopeutta. Valinnat ovat fast (nopea) tai slow (hidas). Säätö vaikuttaa siihen nopeuteen millä mittarin näyttö muuttuu. Tarve on esimerkiksi, jos pitot putki on kovin turbulenttisessa kohdassa, silloin voi olla tarve hitaalle asetukselle. Mutta yleensä pitot putken edessä ei ole mitään estettä ja silloin nopea asetus on parempi. Backlight Tällä valinnalla voit asettaa taustavalaistuksen (backlight) päälle (ON) tai pois päältä (OFF). Dist in Valitse haluamasi yksikkö. Voit valita maamailin (statute miles), kilometrit tai merimailit (nautical miles). Valinnan mukaisesti nopeus näytetään mph, km/h tai kts yksiköissä. Hour RAD Voit valita näytetäänkö aikanäytössä minuutit minuutteina (tunnissa siis 0 59) tai desimaalitunteina (tunnissa siis 00-99). Tämä valinta vaikuttaa kuluvan lentoajan ja lentolokin näyttöön. Valitse tämä, jos haluat lentomatkan laskurin nollaantuvan automaattisesti lennon alussa. Vaihtoehtona on että nollaus toimii vain kun valitset sen (reset AD). Huomaa että voit nollata lentomatkalaskurin koska tahansa, riippumatta tästä valinnasta.

5 ASI Scale Tästä voit valita analoogisen palkkinäytön asteikon laajuuden. Asteikko alkaa aina nollasta ja jatkuu tästä valitsemaasi suurimpaan arvoon. Arvon voit valita luvuista Se on valitsemaasi yksikköä. Valittu asteikko näkyy palkin päällä (oikeassa reunassa) ja asteikon puolivälissä on puolet valitusta max arvosta. Vs, Vf, Vno, Vne Voit asettaa neljä merkkiä palkin alle. Vs vastaa sakkausnopeutta, tai valitsemaasi pienintä turvallista nopeutta. Tätä voit käyttää myös merkitsemään lähestymisnopeutta. Vf on suurin laippanopeus. Vno on liikehtimisnopeus tai suurin normaali nopeus (vastaten keltaisen alueen ylärajaa, tässä ei valitettavasti ole värejä). Vne on suurin sallittu nopeus. Jos valitset merkin nopeudeksi arvon joka on suurempi kuin asteikko, merkki ei näy. Jos kahden merkin ero on pieni, suuremmi nopeuksinen merkki näkyy. Huom: Mittarissa ei ole värejä, joten se ei (toistaiseksi) käy Suomessa ultrakeveisiin lentokoneisiin ainoaksi nopeusmittariksi. ADC Tämä on tarkoitettu tehtaan säätöjä varten. Ei pitäisi olla mitään asiaa. Valinta aktivoidaan painamalla + ja näppäimiä yhtä aikaa, silloin kun kytket mittariin sähköt päälle. Tekniset arvot: Näytön toimintalämpötila: Syöttö jännite: Virrankulutus: Nopeusalue: Näytöntarkkuus: Mittaustarkkuus: Paino: -20 to +80 astetta C +8 to +18V. 35mA/70mA (taustavalo off/on) 16 mph 250 mph 1 mph tyypillisesti +/- 1% nopeudella 85 mph 190 grammaa Käyttökohteet Mittaria ei ole tyyppihyväksytty. Mittarin käyttö on päällikön vastuulla. Valmistaja ei salli mittaria käytettävän IFR lennoilla. Suomalainen lentokelpoisuusmääräys 3091/05 joka perustuu Saksan aeroklubin vaatimukseen edellyttää ultrakeveiden lentokoneiden nopeusmittarissa väriasteikkoa. Tämä mittari ei siis käy ultraan. Mutta ko vaatimus ei koske muita experimental luokan ilma-aluksia. Takuu: MGL avionics takaa tuotteensa yhden vuoden ajaksi ostohetkestä valmistusvirheiden varalta. Takuu kattaa virheellisten komponenttien vaihdon ja kattaa työkustannukset. Lähetyskuluja ei kateta.

6 Takuu ei kata ylijännitteeltä suojaamattoman tai väärin asennetun mittarille ylijännitteen tai väärän napaisuuden aiheuttamia vaurioita. Huomaa erityisesti sähköjärjestelmät joissa on induktiivista kuormaa. Kaikkiin mittareihin, jotka saavat sähkönsä järjestelmästä jossa on induktiivista kuormaa (käynnistysmoottori, solenoidi, rele), on asennettava ylijännitesuojaus. Mittari itsessään on suojattu toimimaan hetkellisesti jopa 40 V jännitteellä ilman eri suojausta. Näitä suurempia jännitepiikkejä vastaan on järjestettävä suojaus. MGL Avionics suosittaa sulakkeen asentamista + linjaan ja max 33 V ylijännitesuojan (Transil-komponentti) asentamista. Vain yksi suojaus tarvitaan useampaakin mittaria varten. Suojaus toimii siten, että jos jännite nousee yli 33V niin diodi oikosulkee piirin ja sulake palaa. Samoin jos napaisuus on jostain syystä väärinpäin tämä kytketä suojaa mittarin väärältä napaisuudelta. ASI-3 mittarin asennus Pitot putki on nimitys putkelle, jossa on sekä kokonaispaine että staattinen paineen aukot. Kokonaispaine otetaan putken kärjestä ja staattinen paine putken kyljistä. Staattinen paine voidaan ottaa myös esimerkiksi ta-

7 karungon kyljistä. Mittaustarkkuuden kannalta ei ole mitään merkitystä onko paineet samasta kohtaa vai erikohtaa koneesta. Kokonaispaineputki pitäisi olla häiriintymättömässä virtauksessa, eli siten ettei sen etupuolella ole mitään. Kokonaispaineputken muotoilulla ei ole juurikaan merkitystä, se on putki, joka on etupäästä katki. Hyvä kokonaispaineputki on mikä tahansa riittävän jäykkä putki (alumiini, kupari, teräs jne), jonka halkaisijalla tai seinämäpaksuudella ei mittauksen kannalta ole merkitystä. Kovin suurihalkaisijainen putki houkuttelee hyönteisiä sisään ja ne aiheuttavat virhenäyttöä, n 4-5 mm ulkohalkaisija on sopivalla alueella. Oleellista on että putki on katkaistu kohtisuoraan poikki, ja reunoja ei ole pyöristetty. Paineputkena (ohjaamoon mittariin) käy mikä tahansa putki/letku. Kun vedät letkua, varmista ettei se ole lytyssä mistään kohdin. Virransyöttö olettaa 12 V DC virtalähteen (eli tarvitset jännitteenalennuspiirin 24/28V järjestelmässä). Varmista, ettei syöttöjännite putoa alle 8V, koska silloin näyttö on virheellinen. Jos piirissä on mahdollisuus jännitepiikkeihin, eli järjestelmässä on solenoideja, releitä tai sähkömoottoreita, niin ylijännitesuojaus on suositeltavaa. Kytkentäkuvassa tämä on toteutettu sulakkeella ja Transiettisuoja diodilla. Transil diodeita saa komponettikaupoista (esim Partco Oy, ST Microelectronics 1.5KE 33A). Komponentti toimitetaan mittarin mukana. Se toimii kuten Zener-diodi, mutta oleellisesti nopeammin. Diodissa oleva hopeinen rengas tulee + jännitteen puolelle. Sillä pitäisi olla noin 4-5W tehonkesto ja toimintajännite (20 ) 33 volttia. Syöttö jännitteen noustessa yli toimintajännitteen diodi oikosulkee piirin ja sulake palaa. Ylijännitesuojaus on suositeltavaa kytkeä niin lähelle mittaria kuin mahdollista. Yhdellä ylijännitesuojalla voit kyllä suojata useammankin mittarin, radion, intercomin tai muun pienitehoisen laitteen. On suositeltavaa kytkeä kaikki mittarit yms pientehokiskoon ja järjestää suurille virrankuluttajille kuten lampuille oma kisko. Muista kytkeä (miinus) maareferenssi kaikkien maatasojen välille ja myös moottorin lohkoon. Jos moottorin lohkoa ei ole kytketty tähän, näytössä voi olla suuriakin virheitä. Tätä referenssi kytkentää ei saa käyttää muiden laiteiden miinuskarvana. Suora hyvälaatuinen kytkentä, jota ei jaeta minkään muun toiminnon kanssa on suositeltava.

Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, 05840 Hyvinkää Puh. 040-553 9418

Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, 05840 Hyvinkää Puh. 040-553 9418 JC-TRIP Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, 05840 Hyvinkää Puh. 040-553 9418 SISÄLLYSLUETTELO Laskimen ja tripin asennus autoon... 1 Jännitteen kytkeminen laskimelle...1 Jalkanollauskytkimen

Lisätiedot

WA-810 Summaava hihnavaakapääte DE020504.FI V1.60

WA-810 Summaava hihnavaakapääte DE020504.FI V1.60 WA-810 Summaava hihnavaakapääte Copyright 2014 Lahti Precision Oy LAHTI Finland Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainenkin kopiointi on kielletty ilman Lahti Precision Oy:n kirjallista lupaa.

Lisätiedot

Riippumatta siitä, onko Accu-Chek Aviva Nano -mittari ensimmäinen

Riippumatta siitä, onko Accu-Chek Aviva Nano -mittari ensimmäinen FI Riippumatta siitä, onko Accu-Chek Aviva Nano -mittari ensimmäinen verensokerimittarisi vai oletko käyttänyt mittaria jo jonkin aikaa, lue käyttöohje tarkasti ennen kuin otat uuden mittarin käyttöön.

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2 SRK50ZJX-S, SRK60ZJX-S. Käyttöohje / Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZJX-SA, SRK25ZJX-SA, SRK35ZJX-S,

Sisällysluettelo 2 SRK50ZJX-S, SRK60ZJX-S. Käyttöohje / Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZJX-SA, SRK25ZJX-SA, SRK35ZJX-S, Sisällysluettelo Turvallisuusohjeita... 3 Osien ja toimintojen nimet... 5 Kaukosäätimen käsittely... 9 Toiminnot... 10 Kellon asetus aikaan... 12 Automaattinen käynti... 13 Jäähdytys, lämmitys, ilmankuivaus,

Lisätiedot

DATA LOG AJASTIN Datalog O 1104

DATA LOG AJASTIN Datalog O 1104 1/5 KUVAUS: DATA LOG on digitaalinen ajastin, jossa on yksi potentiaali (jännite) vapaa vaihtokosketin, ja joka on suunniteltu minkä tahansa sähkölaitteen ohjaukseen. Sen mahdollisuuksiin kuuluvat myös

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT LONDON CD 70 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329903

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT LONDON CD 70 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329903 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

EB - Therm 800. DIN-asennuskiskoon asennettava digitaalinen termostaatti neljä käyttötapaa ja fuzzy-tekniikka. FI KÄYTTÖOHJE EB-Therm 800

EB - Therm 800. DIN-asennuskiskoon asennettava digitaalinen termostaatti neljä käyttötapaa ja fuzzy-tekniikka. FI KÄYTTÖOHJE EB-Therm 800 EB - Therm 800 DIN-asennuskiskoon asennettava digitaalinen termostaatti neljä käyttötapaa ja fuzzy-tekniikka FI KÄYTTÖOHJE EB-Therm 800 EB-Therm 800 Kiitos, että valitsit Ebecon EB-Therm 800 -termostaatin,

Lisätiedot

GT02 1408 FI. Käyttöohje GT 5 - GT 28. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa

GT02 1408 FI. Käyttöohje GT 5 - GT 28. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa GT02 1408 FI Käyttöohje GT 5 - GT 28 Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa Sisältö 1. Johdanto 1.1. Varoitukset... 3 1.2. Kuljetus ja säilytys... 3 1.3. Toimitussisältö,

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Käyttöohjekirja Suomi Kesäkuu 2010 Kuvake yliviivatusta roskatynnyristä pyörillä, tarkoittaa että tuote Euroopan yhteisössä täytyy hävittää erillisessä jätehuoltopisteessä.

Lisätiedot

SCU 10 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SCU 10 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET SCU 10 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET KAUKORA OY 2 SISÄLLYS Yleistä... 4 Järjestelmän kuvaus... 5 Etupaneeli... 6 Asetukset... 7 Ohjaus-järjestelmät... 8 Yleistä asentajalle... 10 Valikko Asetukset... 11 Ohjaus-valikot...

Lisätiedot

Käyttöohje VPL 15 C/TC, VPL 25

Käyttöohje VPL 15 C/TC, VPL 25 Versio 1.05 Käyttöohje VPL 15 C/TC, VPL 25 Käyttöohje VPL 15 C/TC VPL 25 Versio 1.05; 01.07.2010 Ohjelmistoversio 1.2x Nilan pidättää oikeuden muuttaa näitä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. 1 Käyttöohje

Lisätiedot

Mobile Navigation. TravelPilot Lucca 3.4. Käyttöohjeet (Pitkä versio)

Mobile Navigation. TravelPilot Lucca 3.4. Käyttöohjeet (Pitkä versio) Mobile Navigation TravelPilot Lucca 3.4 Käyttöohjeet (Pitkä versio) Laitteen esittely Laitteen esittely 3 1 2 2 Laitteen esittely Näytön vieressä ovat seuraavat näppäimet: 1 Virtakatkaisin: Pitkä painallus

Lisätiedot

Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje

Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje FI IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Sisältö Ennen laitteen käyttöä Johdanto...3 Tärkeitä turvallisuustietoja...4 1. Laitteen osat...6 2. Valmistelu...10

Lisätiedot

Käyttöopas HD PVR 5720-SX. HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4

Käyttöopas HD PVR 5720-SX. HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4 Käyttöopas HD PVR 5720-SX HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4 1 Sisällysluettelo 1. Aloittaminen kolmessa vaiheessa...3 1 Kytkennät... 5 2 Asennus... 6 3 Tallennuslaitteen käyttäminen... 6 2. Tuotteen kuvaus...7

Lisätiedot

idrive BASIC- KÄYTTÖOHJE

idrive BASIC- KÄYTTÖOHJE 20130630 MONITOIMINEN AC-TAAJUUSMUUTTAJA Suomi Julkaistu 30.06.13 R. 05 Tämä käyttöohje kuuluu tuotteen toimitussisältöön ja sitä on ehdottomasti noudatettava. Lue huolellisesti nämä käyttöohjeet, sillä

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE KOTIVAHTI 2.0 UUTUUS 2011 KOTIMAINEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ MADE IN FINLAND Kotivahti käyttö- ja asennusohje 2 Sisällysluettelo 1. Peruspakkauksen sisältö 3 2. Pikaohje 3

Lisätiedot

VP18, VP18C. ilmanvaihto- ja lämmityslaitteiden SUUNNITTELU-, ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. www.nilan.fi

VP18, VP18C. ilmanvaihto- ja lämmityslaitteiden SUUNNITTELU-, ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. www.nilan.fi VP18, VP18C ilmanvaihto- ja lämmityslaitteiden SUUNNITTELU-, ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE www.nilan.fi Sisällysluettelo Yleistä Asennus ja suunnitteluohjeet Teknisiä arvoja Tärkeää muistaa CTS 600 ja perusohjelmointi

Lisätiedot

VAROITUS Ilmoittaa mahdollisesti vaarallisesta tilanteesta, joka saattaisi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, ellei sitä vältetä.

VAROITUS Ilmoittaa mahdollisesti vaarallisesta tilanteesta, joka saattaisi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, ellei sitä vältetä. Turvallisuus Turvallisuus VAROITUS SUURJÄNNITE! Taajuusmuuttajissa esiintyy suuria jännitteitä, kun ne ovat kytkettyinä verkon vaihtovirran syöttötehoon. Asennus, käynnistys ja huolto tulee antaa ainoastaan

Lisätiedot

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet asuomia Onnittelumme! Kiitos, että valitsit Ontech GSM 9030 -hälyttimen/etäreleen. Toivomme, että sinulle on suurta hyötyä ja iloa tästä tuotteesta ja että tässä käsikirjassa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TP EXACT WW GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305814

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TP EXACT WW GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305814 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Onnittelut Healtech QuickShifeter easyn seuraavan sukupolven itsenäisen quickshifter moduulin - hankinnasta.

Onnittelut Healtech QuickShifeter easyn seuraavan sukupolven itsenäisen quickshifter moduulin - hankinnasta. QuickShifter easy Käyttöohje 1. Esipuhe Onnittelut Healtech QuickShifeter easyn seuraavan sukupolven itsenäisen quickshifter moduulin - hankinnasta. QSE on ainoa quickshifter markkinoilla joka käyttää

Lisätiedot

TravelPilot Navigaattori Radio/CD. TravelPilot E1/E2. Käyttöohje. www.blaupunkt.com

TravelPilot Navigaattori Radio/CD. TravelPilot E1/E2. Käyttöohje. www.blaupunkt.com TravelPilot Navigaattori Radio/CD TravelPilot E1/E2 Käyttöohje www.blaupunkt.com Laitteen esittely 2 2 4 1 3 5 6 7 8 9 16 15 14 13 12 11 10 1 -painike Lyhyt painallus: käynnistää navigoinnin ja aktivoi

Lisätiedot

www.nilan.fi VPL10, VPL15 ilmanvaihtolaitteiden suunnittelu-, asennusja käyttöohje

www.nilan.fi VPL10, VPL15 ilmanvaihtolaitteiden suunnittelu-, asennusja käyttöohje www.nilan.fi VPL10, VPL15 ilmanvaihtolaitteiden suunnittelu-, asennusja käyttöohje Sisällysluettelo Suunnittelu- ja asennusohjeet 3 Teknisiä arvoja 8 Tärkeää muistaa 9 CTS 600 ja perusohjelmointi 10 Automatiikan

Lisätiedot

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010

WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Aalto Yliopiston Teknillinen Korkeakoulu Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunta Kemian laitos Fysikaalisen kemian ja sähkökemian tutkimusryhmä WORD- ja EXCEL-opas Office 2010 Annukka Aarnio asantasa@cc.hut.fi

Lisätiedot

Käyttöohje. Pellettipoltin EP-18 A1

Käyttöohje. Pellettipoltin EP-18 A1 - 1 - Käyttöohje Pellettipoltin EP-18 A1 Maahantuoja: Wahlroos Verkstad Grankärrvägen 10 66160 LÅNGÅMINNE Puhelin: 06-3657105 GSM: 0400-862493 Faksi: 06-3657188 sähköposti: pellets@wv.fi www.wv.fi - 2

Lisätiedot

DIGITAL * DIGITAL * DIGITAL

DIGITAL * DIGITAL * DIGITAL DIGITAL * DIGITAL * DIGITAL TRIAX DVB 63S/65S TRIAX Käyttöohje 1 SOUMI JOHDANTO Turvaohjeita Lue oman turvallisuutesi vuoksi turvaohjeet huolellisesti ennen vastaanottimen käyttöönottoa. Valmistaja ei

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BeQuem 20 ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 17.08.2009-1/24 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTIETOA Yleistä...2 Kuljetus, varastointi ja pakkauksen avaaminen...2 Tekniset tiedot...3 Polttimen

Lisätiedot

TPMS Valvoo jopa 38 rengasta reaaliajassa

TPMS Valvoo jopa 38 rengasta reaaliajassa LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Valvoo jopa 38 rengasta reaaliajassa Käyttöohjekirja Malli n:o: CL 515T38+SE SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄOMINAISUUDET...1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET.....1

Lisätiedot