Asio ERP. Tilavarausohjelmisto. Peruskäytön ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asio ERP. Tilavarausohjelmisto. Peruskäytön ohje"

Transkriptio

1 Asio ERP Tilavarausohjelmisto Peruskäytön ohje Asio-Data Oy Asio on Suomessa rekisteröity tavaramerkki. (RO )

2 Asio-ohjelmiston toimintoja ja liitäntöjä Pitkäaikaiset vuokraukset ja majoitus Kurssi- ja tapahtumahallintaohjelma Markkinointiohjelma ja sanomapalvelin Mobiilisovellukset ja APIrajapinnat Oppilaitosten ohjelmat Tilavarausohjelma Tilat, henkilöt, välineet Tuotteet, myös erillisinä Myyntipalvelu, laskutus Ravintolat, orderit Tapahtumatiedotteet, uutiset Kalenteritietojen selailut ja nettivaraukset Raportointi Asiakas- ja henkilörekisterit Opetuksen perusrekisterit Erityispäivät, varausestot Kustannuslaskenta Autentikointi ja käyttöoikeudet LDAP /AD / Shibboleth Exchange / Outlook WebCal, JSON, RSS Taloushallinto Henkilöstöhallinto Tietovarasto

3 Sisältö 1. Käsitteitä, toimintatapoja ja määrityksiä 2. Päävalikko 3. Tilavarausten selailu 4. Tilavarauksen teko 5. Tilavarauksen muutos ja poisto 6. Henkilövarausten selailu, teko, muutos, poisto 7. Ryhmä- ja opintojaksokalenterit 8. Statusnäytöt 9. Varauksen haku, omien varausten haku ja vapaan ajan haku 10. Muistilaput 11. Ulkoisen varauksen teko 12. Varausestot, huoltokatkot 13. Erityispäivät ja päiväkohtaiset tiedotteet 14. Tapahtumat ja uutiset 15. Varauskohteiden ja henkilötietojen ylläpito 16. Listaukset ja raportit 17. Käyttöasteraportti 18. Kalenterien tulostus 19. Pääkäyttäjän ohjeet

4 Sisältö 20. Käyttötapauksia Usean tilan ja aikavälin varaaminen kerralla

5 1. Käsitteitä, toimintatapoja ja määrityksiä Seuraavassa esitellään Asio Tilavarausohjelmiston keskeisiä toimintoja. Esitys on tarkoitettu lähinnä käytännön harjoittelun tueksi. Ohjelman täydellisempi esittely on löydettävissä Asio-Datan nettisivulta kohdasta Dokumentit / Tilavarausohjelma / Tilavarausohjelman perustoimintojen esittely. Suosittelemme, että ennen tätä esitystä käydään läpi kyseisen ohjeiston kalvot Alla olevaa ohjeistusta läpikäytäessä on otettava huomioon seuraavaa: Käytettävissä olevat toiminnot ovat riippuvaisia siitä, mitä toimintoja ja varausoikeuksia pääkäyttäjä on tietylle käyttäjälle antanut. Tässä esityksessä ei käydä läpi ns. Myyntipalvelutoimintoja. Kaikki kuvakaappaukset ovat esimerkkiluonteisia. Ennen ohjelmiston käyttöönottoa on oleellista päättää, millä ns. käyttäjätasolla peruskäyttäjä toimii. Tässä esityksessä käsitellään ensin tason II käyttäjätoimintoja (luvut 2-10) ja sen jälkeen täydellisin taso (taso III), joka alempiin tasoihin verrattuna sisältää mahdollisuuden asiakkaan ja hinnan kiinnittämisen varaukseen. Myös laskutus ja varauskohteiden tietojen ylläpito (ml. hinnat) on tyypillisesti vain taso III-käyttäjän tehtäviä.

6 Termejä Varauskohde: Yhteinen nimitys tiloille, välineille ja henkilöille. Välinekäsite on laaja ja vapaavalintainen (esim. autopaikat). Tilavarauksilla tarkoitetaan seuraavassa myös välineitä. Varauskerta (opetuskerta): Yhteen ajanhetkeen kirjattu tilaisuus/tapahtuma. Rajoittuu yhteen vuorokauteen. Mikäli varaus jatkuu seuraavana päivänä, on tehtävä kaksi varauskertaa. Asiossa on erillinen osio ns. pitkäkestoisten (vuorokausikohtaisten) varausten tekoa varten (esim. majoitus, huonevuokraukset). Moniosainen varaus (toistuvaisvaraus): Eri ajankohtina toistuvat varauskerrat. Kalenterinäkymä: Yhden varauskohteen viikkonäkymä perinteisessä kalenterimuodossa. Statusnäyttö: Tiivis näkymä, jossa saadaan yleiskuva yhden tai useamman varauskohteen varaustilanteesta valitulla aikavälillä. Varauskohteen laji: Hierarkian ylin taso, jossa varauskohteet on tarkoituksenmukaisesti lajiteltu. Suositeltavaa on lajittelu käyttötarkoituksen mukaan (esim. IT-luokat, varastot, saunat). Rakennus, Ryhmä: Hierarkian toinen eli ns. välitaso. Ryhmittelee varauskohteet tarvittaessa varauskohdelajin sisällä (esim. Päärakennus lajissa Luentosalit, Kielten opettajat lajissa Opettajat). Yksilöi varauskohteen yhdessä varauskohteen tunnuksen kanssa. Ei ole pakollinen, jolloin varauskohde yksilöidään ainoastaan tunnuksen mukaan. Käyttötyyppi: Erottaa erityyppiset varaukset toisistaan (esim. sisäinen käyttö/ulkoinen käyttö). Enintään 9 käyttötyyppiä käytettävissä. Vahvistustila: Kertoo varauksen käsittelyvaiheen (esim. vahvistettu varaus). Muistutin: Päiväkohtainen vapaamuotoinen, ei aikaan sidottu kirjaus kalenterissa. Tapahtuma, uutinen: Tietyn ajan voimassa oleva tiedotetyyppinen viesti, joka välittyy joko päävalikon tapahtumaselailun kautta (tapahtumat) tai ohjelman etusivulle (uutiset).

7 Opetukseen liittyviä termejä Termejä kurssi ja opintojakso (aine) käytetään samassa merkityksessä. Jälkimmäinen on tyypillisesti käytössä ammattikorkeakouluissa, edellinen yliopistoissa ja täydennyskoulutuksessa. Luokka, Ryhmä, Aloitusryhmä, Sisäänottoryhmä, Ohjelma, Tutkinto-ohjelma, Aineryhmä: Opiskelijoista muodostuva joukko, jolle on määritelty opintoja. Yliopistoissa käytetään pääsääntöisesti termiä Ohjelma (Tutkinto-ohjelma), jolla tarkoitetaan tietyn tutkinnon tiettyä vuosikurssia. Oppitunti (Lesson): Käyttötyypin erikoistapaus, merkitään oletusarvoisesti vihreällä värillä. Varaustapahtumaan sisältyy myös tieto opettajasta, kurssista ja ryhmästä. Termi Oppitunti voidaan vaihtaa halutuksi. Opetusmuoto (Teaching method), Opiskelumuoto Käyttötyyppi Oppitunti voidaan luokitella ja varustaa värikoodituksella (esim. luennot, harjoitukset, laboratoriotyöt, väitöstilaisuudet). Parametri 1. Lisää termejä, kts.

8 Käyttöoikeudet ja roolit Jokainen käyttäjä saa käyttäjätunnuksen ja salasanan, joiden avulla hänelle määritellään toimintokohtaiset oikeudet (toiminto, soveltuvin osin varaus/selailuoikeus, toimintotaso ja kieli). Käyttäjätunnistus voidaan yhdistää ulkoiseen autentikointiohjelmaan (esim. LDAP, Shibboleth). Käyttäjät voidaan niputtaa rooleihin. Ohjelmistossa on viisi sisäänrakennettua roolia 1. Pääkäyttäjä 2. Ylläpitäjä 3. Normaalit varausoikeudet omaava 4. Vahvistamattomien varausten teko-oikeudet omaava 5. Selailuoikeudet Roolien avulla hallinnoidaan varausoikeuksia ja käyttäjälle sallittuja toimintoja. Pääkäyttäjä voi muodostaa haluamansa käyttäjäroolit, jotka pohjautuvat aina johonkin sisäiseen rooliin. Roolien muodostus on kuvattu tarkemmin käyttöoikeuksien ylläpitoruudussa. Pääkäyttäjä on vahva ylläpitäjä, jolla on pääsy tiettyihin erikoistoimenpiteisiin, mm. yrityskohtaisiin asetuksiin. Pääkäyttäjä asetetaan erillisellä toiminnolla, joka löytyy ylläpitotoimintojen etusivulta. Roolit antavat käyttäjälle nimensä mukaisen varausoikeuden. Ylläpitäjän oikeus mahdollistaa myös ylivaraukset. Varausoikeuksien sisältö on kuvattu käyttöoikeuksien ylläpitoruudussa. Roolin mukaiset oikeudet voidaan ylikirjata varauskohdekohtaisilla varausoikeuksilla. Varauskohdekohtaisiin oikeuksiin sisältyy myös ei oikeuksia -vaihtoehto. Muut kuin varaustoiminnot asetetaan päälle/pois käyttöoikeushallinnon kautta.

9 Toimintotasot Käyttäjille voidaan määrittää ns. Taso, joka voi olla jokin seuraavista: 1. Pelkistetyt varaustoiminnot (Taso I) 2. Täydet varaustoiminnot (Taso II) 3. Myyntipalvelun tarvitsemat toiminnot (Taso III)

10 Kalenterityypit Varauskohdekalenterit Henkilökalenterit Kurssikalenterit (opintojaksokalenterit (Aloitus)ryhmäkalenterit Statusnäytöt Uusia kirjauksia voi tehdä Varauskohde- ja Henkilökalentereihin. Muutoksia voi tehdä myös muihin kalentereihin. Statusnäytöt ovat tiiviitä taulukoita, joissa voidaan selailla useiden Varauskohteiden tilannetta halutulla aikavälillä (Statusnäytöt esitellään tarkemmin kappaleessa 8).

11 Kalenterinäkymät

12 Käyttötyypit Varaukset voidaan ryhmitellä enintään yhdeksään (9) Käyttötyyppiin, jotka määritellään Yrityskohtaisissa asetuksissa Jokaiselle tasolle voidaan määrittää siihen liittyvät Käyttötyypit Käyttötyyppiä L käytetään opetustyyppisiin kalenterikirjauksiin. Tähän käyttötyyppiin sisältyy mahdollisuus kirjata varauksiin opettaja, kurssi (opintojakso) ja (aloitus)ryhmä.

13 Vahvistustilat Oletusarvoiset vahvistustilat ovat Vahvistettu ja Vahvistamaton (varaus). Vahvistamaton varaus näkyy kalenterissa aina valkoisella pohjustettuna riippumatta käyttötyypistä. Sen päälle voi tehdä muita varauksia. Normaalit varausoikeudet omaava voi valita haluamansa vanvistustilan. Vahvistamattomat varausoikeudet omaavalla on käytössään vain vahvistustila Vahvistamaton. Tarjous toimii kuin vahvistettu varaus. Vaikutus ainoastaan vahvistuskirjeen otsikointiin ja listauksiin. Yrityskohtaisella asetuksella voidaan estää vahvistamattoman varausoikeuden omaavaa tekemästä moniosaisia varauksia.

14 Statusnäytöt Statusnäytöillä esitetään useamman kuin yhden varauskohteen varaustilanne. Esitysmuotoja ja rajausmahdollisuuksia on useita.

15 Henkilön muutosoikeus varauksiin Pääsääntö: Varausoikeuden omaava henkilö pääsee muuttamaan itse tekemiään varauksia. Ylläpitäjä pääsee muuttamaan kaikkia varauksia. Yrityskohtaisissa asetuksissa voidaan määrittää, millainen käyttöoikeus opettajalla on varaukseen, johon hänet on merkitty opettajaksi. Oletuksena opettaja saa tehdä täysillä oikeuksilla muutoksia varauksiin joissa on opettajana JOS hän ei ole selailukäyttäjä. Rajoitettu muutosoikeus rajaa pois ajan muutoksen ja varauksen poiston mahdollisuuden.

16 Päävalikkoon liittyviä ohjeita: Kohta Oma kalenteri tulee näkyviin, kun henkilölle on perustettu varauskohde henkilötietojen ylläpito-ohjelman kautta. Kurssi- ja ryhmäkalenterien kautta voi vain selailla ja muuttaa varauksia, ei alustaa uutta varausta.

17 2. Päävalikko Tässä esimerkkitapauksessa testikäyttäjälle on perustettu päävalikko, jossa näkyvät hänelle sallitut toiminnot. Hänelle on annettu seuraavat oikeudet: Normaalit varausoikeudet Henkilöt/AMOK, Henkilöt/KaHa, Henkilöt/Kirjasto, Henkilöt/KOUKEPA, Henkilöt/KULTT, Henkilöt/LUOVA, Henkilöt/OSAKO, Henkilöt/OTEK, Henkilöt/RATOLI, Henkilöt/Rehtorin tsto, Henkilöt/SOTE, KIVI/Atk-luokat, KIVI/Auditoriot, KIVI/Aulat, KIVI/Erikoistilat, KIVI/Laboratoriot, KIVI/Liikuntasalit, KIVI/Neuvotteluhuoneet, KIVI/Ryhmätilat, KIVI/Teorialuokat, Sote/Liikuntasalit Selailuoikeudet Auditoriot/Alb, Autot/SOTE, Laatutiimi, Muut/Rehtorin tsto, Neuvotteluhuoneet/Alb, Neuvotteluhuoneet/KaHa, Opetustilat/Alb, Opetustilat/KaHa, Opetustilat/OTEK, Untistest ope, Untistest tila Pääkäyttäjä on voinut kirjoittaa ohjeita käyttäjille, ne löytyvät?-painikkeen alta.

18 3. Tilavarausten selailu Klikkaa Tilakalenterit Kontinkangas ja sieltä Kaikki tilat. Saat ruudun vasempaan palstaan kyseiseen valintaan liittyvät tilalajit (varauskohdelajit) ja oikeaan palstaan valikkovalintaan liittyvät tilat (varauskohteet) rakennuksittain ryhmiteltyinä. Olisit tietysti voinut klikata suoraan haluamaasi tilalajia.

19 Valitaan harjoittelun kohteeksi Lou_D2078 ATK (edellinen kalvo). Klikataan ja valitaan vasemman yläreunan kalenterista viikko 39. Ruudussa näkyy nyt Asion viikkokalenterinäyttö. Tämä on perusnäyttö, jonka grafiikka on toteutettu 30 minuutin tarkkuuteen. Varaustiedot näkyvät värikoodatussa blokissa (varauskerta, opetuskerta), jossa on voitu antaa tarkempi kellonaika (15 minuuttia, erityisjärjestelyin 5 minuuttia). Värikoodauksia tarkastellaan myöhemmin. Tässä vaiheessa voidaan todeta, että vihreä väri on normaalisti varattu opetustyyppisille varauksille, joita tässäkin kalenterinäkymässä esiintyy. Opetustyyppinen varaus sisältää muihin varaustyyppeihin nähden seuraavat lisätiedot: opintojakso/kurssi, (aloitus)ryhmä, opettaja.

20 Ruudun yläosassa on tilan nimestä linkki kyseisen varauskohteen perustietoihin: Tähän näkymään voidaan sisällyttää kuvia ja muita dokumentteja, esim. tilahinnastoja. Ne auttavat varaajaa hahmottamaan tilan mahdollisuuksia erityisesti ulkopuolisen asiakkaan itse tekemissä varauksissa / varauspyynnöissä.

21 Klikataan harjoituksen vuoksi auki jokin varausblokki. Tässä nähdään tarkempaa tietoa varauskerrasta. Tässä ruudussa on lisätoimintoina sähköpostin lähetys varaajalle, paperiversion tulostusmahdollisuus sekä ruutu, joka näyttää moniosaisen varauksen kaikki varaustapahtumat. Moniosaisia varauksia ovat: Eri ajankohtina toistuvat varaus/opetuskerrat (varaustapahtuma, opetustapahtuma) Usea ryhmä samassa varaustapahtumassa (suurryhmä) Usea opettaja ja/tai tila samassa varaustapahtumassa. Tässä on siis selailunäkymä. Ylläpito-oikeudet omaava käyttäjä näkee tämän varauksen päivitysmuotoisena.

22 4. Tilavarauksen teko Siirrytään päävalikkoon ja klikataan tällä kertaa Tilakalenterit ja sieltä Kaikki tilat. Saadaan alla näkyvä ruutu (ohessa vain osa ruudusta): Sinulla on varausoikeus linkin omaaviin (sininen korostus) varauskohteisiin. Klikataan Sote liikuntasali A.

23 Valitaan kalenterista viikko 39, jolloin saadaan tämä kalenterinäkymä: Asio-Data on tehnyt kalenteriin kaksi testivarausta. Ruudussa on mahdollista: Kirjata uusi varaustapahtuma (yksi tai useampi varauskerta) Selailla tilaan liittyviä tietoja (käsitelty edellä) Tehdä kyseistä varauskohdetta ja päivää koskevia muistiinpanoja (Muistilaput, käsitellään kappaleessa 9).

24 Uusi varaus tehdään maalaamalla eli klikkaamalla halutun päivän kohdalla tilaisuuden alkamisajan slottia ja vetämällä hiiren osoitin haluttuun loppukellonaikaslottiin. Muihin kalenterinäkymiin päästään tästä.

25 Kun hiirestä päästetään irti, ohjelma avaa varauksen kirjausikkunan: Kyseessä on tason II käyttäjälle näytettävä varausikkuna. Pääkäyttäjä on voinut kirjoittaa ruudun käyttöohjeet kysymysmerkin taakse. Ylimmällä rivillä näkyvät yrityskohtaisesti määritellyt käyttötyypit, joista sinun tulee valita sopivin. Käyttötyyppiin liitetty värikoodi näkyy kaikissa viikkokalenterinäytöissä ja useissa muissakin varausjärjestelmän näytöissä. Järjestelmässä voi olla myös muita käyttötyyppejä kuin sinulle sallitut, esim. vihreällä värikoodattu opetus (Lukujärjestys). Kirjoita tilaisuuden nimi. Rastittamalla kohdan Tee merkintä myös omaan kalenteriini tehdään vastaavalle aikavälille merkintä myös omaan kalenteriisi. Oman kalenterin rastitusmahdollisuus tulee esiin vain, mikäli sinulle on perustettu henkilökalenteri. Aikaväli on alustunut maalauksesi mukaan. Voit muuttaa sitä tässä. Ohjelma estää ylivarauksen (päällekkäisvaraus). Vain ylläpitäjällä on mahdollisuus tehdä ylivarauksia. Vahvistustila on normaalisti Vahvistettu. Mahdollisista muista käytännöistä kertoo ohjelman pääkäyttäjä. Voit tehdä toistuvaisvarauksen asettamalla varaukselle muun alku- ja/tai loppupäivän. Viikonpäivärajauksella voit kohdistaa varauksen vain haluamiisi päiviin. Toistuvaisvaraus tehdään halutuille päiville samalle kellonaikavälille, päällekkäisvaraukset estetään.

26 Voit muuttaa tilaa ja kirjata lisätietoja. Kun varaus on valmis, klikkaa Hyväksy- (ohjelma palaa päivitettyyn viikkokalenteriin) tai Hyväksy/Varausvahvistus -painiketta (ohjelma siirtyy varausvahvistuksen tulostukseen (alla). Voit lähettää varausvahvistuksen sähköpostilla.

27 tai tulostaa sen paperille: Klikkaa Sulje-painiketta, jolloin ohjelma palaa päivitettyyn viikkokalenterinäyttöön.

28 5. Tilavarauksen muutos ja poisto Siirry haluamaasi viikkokalenteriin ja klikkaa varaustapahtuma auki. Saat saman varausikkunan kuin varausta tehdessäsi. Muuta haluamasi tiedot ja hyväksy varaus. Mikäli haluat poistaa varauksen, klikkaa Poista -painiketta.

29 Tilan vaihtaminen varaukseen Mikäli haluat vaihtaa tilaa, klikkaa varaus auki ja valitse uusi tila alasvetovalikosta ja tallenna. Moniosaisiin varauksiin tilamuutokset kannattaa tehdä ns. varausmuutokset -ikkunassa.

30 Laajemmat muutokset tehdään ns. varausmuutokset -ikkunassa, johon pääset Varausmuutokset - painikkeella. Tämä toiminto soveltuu parhaiten moniosaisiin varauksiin.

31 Versiossa 14 on toteutettu vaihtoehtoinen tapa tehdä yhteen varauskertaan liittyvä muutos. Toimintovalikko avautuu klikattaessa hiiren oikeaa korvaketta. Siirrä varausta Tämän toiminnon avulla voit siirtää varauksen osoittamaasi uuteen tyhjään kohtaan kalenterissa. Valinta on näkyvissä vain jos sinulla on muutosoikeus varaukseen. Klikkaamasi varaus muuttuu harmaaksi rasteriksi, ja kalenterin yläpuolelle tulee varauksen värisellä taustalla ilmoitus "Olet siirtämässä varausta...". Klikkaa kalenterista uutta haluamaasi alkuajankohtaa, tai maalaa uusi aika kalenterista. Klikkaa "Olet siirtämässä varausta..." -kohdasta peruuta-painiketta peruuttaaksesi toiminnon. Voit siirtää varauksen eri tilaan tai eri henkilölle valitsemalla päävalikon kautta haluamasi tilan tai henkilön kalenterin. Voit siirtää varauksen eri viikolle vaihtamalla viikkoa kalenterista. Huomioita ja rajoituksia: Et voi siirtää varausta resurssityypistä toiseen pikatoiminnon avulla. Voit siis siirtää varauksen tilasta toiseen tai henkilöstä toiseen, mutta et esimerkiksi tilasta opiskelijaryhmälle. Siirtotoiminto keskeytyy automaattisesti, jos vaihdat resurssityyppiä päävalikon kautta. Siirtotoiminnon käynnistäminen ei tee merkintöjä tietokantaan, vaan tietoa tallenntaan vasta kun osoitat varaukselle uuden paikan. Voit siis huoletta sulkea selaimen tai jättää siirron kesken. Siirtoon pätevät samat käyttöoikeusrajoitukset kuin muihinkin varausmuutoksiin. Et siis voi siirtää sellaista varausta, johon sinulla ei ole muutosoikeuksia. Et voi tehdä päällekkäisvarauksia siirtotoiminnon avulla. Jos haluat tehdä päällekkäisvarauksen ja sinulla on siihen riittävä käyttöoikeus, valitse "Muokkaa varausta"-toiminto ja tee muutos varaukseen sen kautta. Muokkaa varausta Tämä valinta avaa klikkaamasi varauskerran muutosikkunan. Valinta on näkyvissä vain, jos sinulla on muutosoikeus varaukseen. Poista varaus Tämä valinta poistaa klikkaamasi varauskerran varmistuskysymyksen jälkeen. Valinta on näkyvissä vain, jos sinulla on oikeus poistaa varaus. Tietoja varauksesta Tämä valinta avaa varauksen tietojen selailuikkunan, josta näet klikkamasi varauskerran tietoja, sekä varauksen mahdolliset muut osat. Muutoshistoria Tämä valinta näyttää listauksen varauksen muutoshistorialokista klikatun varauskerran osalta. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos sinulla on muutosoikeus varaukseen. Ohjeita Tämä valinta avaa tämän ohjesivun. Peruuta

32 6. Henkilövarausten selailu, teko, muutos, poisto Henkilövarauksen tekoon pääset klikkaamalla päävalikosta toimintoa Henkilökuntakalenterit. Toiminta on täysin samanlaista kuin tilavarauksia käsiteltäessä.

33 7. (Aloitus)ryhmä- ja kurssi/opintojaksokalenterit Nämä kalenterityypit on tarkoitettu lähinnä selailuun.. Klikkaamalla varaustapahtumaa päästään varauksen muutostoimintoihin, jotka toimivat samalla tavalla kuin edellä käsitellyt kalenterityypit.

34 8. Statusnäytöt Statusnäytöillä voidaan tiiviissä muodossa esittää useiden varauskohteiden kalenteritiedot. Haku- ja tulostusmahdollisuuksia on useita.

35 Esimerkki Statusnäytöstä, tavallinen näkymä (päivät vierekkäin, viikot allekkain).

36 Tilakohtaisesta linkistä aukeaa tavanomainen viikkokalenteri.

37 9. Varauksen haku, omien varauksien haku ja vapaan ajan haku Varauksia voidaan hakea soveltamalla monipuolisesti eri hakuehtoja.

38

39 9. Varauksen haku, omien varauksien haku ja vapaan ajan haku Omien varauksien haku: Hakuun otetaan mukaan varaukset, joissa olet joko varaaja tai varauksen viimeisin muokkaaja Päiviä voidaan hyödyntää rajaamaan haku koskemaan tiettyä ajanjaksoa Halutun ajanjakson alkupäivämäärä voidaan valita vasemmanpuoleisesta kalenterista

40

41 9. Varauksen haku, omien varauksien haku ja vapaan ajan haku Vapaan ajan haku / Yksinkertaistettu on nopea tapa hakea vapaata aikaa tilaja henkilökalentereista tietylle päivälle.

42

43 9. Varauksen haku, omien varauksien haku ja vapaan ajan haku Laaja haku Voit rajata hakua: Aikavälillä Viikonpäivällä Kellonajalla Varauskohdelajilla Yksittäisillä tiloilla, henkilöillä, välineillä Henkilömäärällä Tilan varusteilla Vapaan ajan haku / Laaja mahdollistaa laajemmat hakumahdollisuudet. Voit mm. määrittää tarvittavan ajan pituuden.

44

45 10. Muistilaput Kalentereiden viikkonäkymän alalaidassa on painike muistilappujen kirjaamista varten. Jokaiseen päivään voi liittää yhden tai useamman muistilapun.

46 11. Ulkoisen varauksen teko Siirrytään käyttämään tason III käyttäjää, joka voi olla tavallinen peruskäyttäjä tai ylläpitäjäroolin omaava. Tässä esittelyssä nämä oikeudet on yhdistetty tunnukselle yllapitaja-testikäyttäjälle. Ylläpitäjä Henkilöt/SOTE, KIVI/Atk-luokat, KIVI/Auditoriot, KIVI/Aulat, KIVI/Erikoistilat, KIVI/Laboratoriot, KIVI/Liikuntasalit, KIVI/Neuvotteluhuoneet, KIVI/Ryhmätilat, KIVI/Teorialuokat Normaalit varausoikeudet Auditoriot/Alb, Autot/SOTE, Henkilöt/AMOK, Henkilöt/KaHa, Henkilöt/Kirjasto, Henkilöt/KOUKEPA, Henkilöt/KULTT, Henkilöt/LUOVA, Henkilöt/OSAKO, Henkilöt/OTEK, Henkilöt/RATOLI, Henkilöt/Rehtorin tsto, Laatutiimi, Muut/Rehtorin tsto, Neuvotteluhuoneet/Alb, Neuvotteluhuoneet/KaHa, Opetustilat/Alb, Opetustilat/KaHa, Opetustilat/OTEK, Sote/Liikuntasalit, Untistest ope, Untistest tila Tämän käyttäjän päävalikko näyttää tältä.

47 Ulkoisen varauksen teko aloitetaan samalla tavalla kuin edellä on esitetty. Valitaan siis tila, viikko ja maalataan kellonaikaväli, jolloin aukeaa tälle käyttäjätasolle määritelty varausruutu. Eroina tasojen I ja II varauksiin on se, että nyt voidaan varaukseen liittää asiakas, maksutapa ja hinta.

48 Asiakkaat perustetaan asiakasrekisteriin joko erillisenä käsittelyvaiheena tai varauksen luonnin yhteydessä. Kaksinkertaisten rekisteröintien välttämiseksi on syytä aina tarkistaa, löytyykö asiakaskirjaus jo rekisteristä. Etsitään (tai tarvittaessa perustetaan) asiakas, joka poimitaan varaukseen. Kirjataan tarvittaessa yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

49 Kirjataan varaukselle hinta. Hinnastojen käyttö on myös mahdollista, mutta tässäkin tapauksessa menettelystä tulee sopia pääkäyttäjän kanssa.

50 Asiakkaalle voidaan lähettää tarjousluonteinen vahvistuskirje tai varsinainen vahvistus. Menettelytavasta tulee sopia pääkäyttäjän kanssa.

51 Hyväksytään varaus ja tulostetaan tarvittaessa varausvahvistus.

52 12. Varausestot, huoltokatkot Nämä ovat lähinnä pääkäyttäjän työkaluja, jotka on kuvattu tilavarausohjelmiston laajassa ohjeistossa. Varausesto on hyvä apuväline mm. lukujärjestyksen suunnittelijalle. Hän voi suunnittelukauden aikana sulkea haluamansa tilat kohdekauden osalta, jotta hänen haluamiaan tiloja ei varattaisi muuhun käyttöön. Huoltokatkon aikana vain pääkäyttäjä pääse sovellukseen. Muut käyttäjät näkevät pääkäyttäjän kirjoittaman viestin, joka voi sisältää esim. käyttökatkon syyn ja voimassaoloajan.

53 13. Erityispäivät ja päiväkohtaiset tiedotteet Pääkäyttäjä voi määrittää erityispäiviä, jotka voivat olla mitä tahansa normaalista arkipäivästä poikkeavia päiviä (esim. juhlapyhät) sekä päiväkohtaisia tiedotteita (esim. päivät, joihin liittyy tiedottamistarve). Erityispäivät ja päiväkohtaiset tiedotteet voidaan määrittää joko niin, että varaukset on estetty tai siten, että varaukset sallitaan. Käyttöastetilastoissa voidaan määrittää, otetaanko erityispäivät mukaan käyttöastelaskentaan (HUOM! päiväkohtaisen tiedotteen ja erityispäivän ero).

54 Erityispäivä, ei varausestoa Erityispäivä, varausesto Päiväkohtainen tiedote

55 14. Uutiset ja tapahtumat Kohtaan Ajankohtaista tulostuvat voimassaolevat uutiset. Ohjelman avulla voidaan välittää tapahtumatietoa ja uutisia valituille kohderyhmille. Uutiset näkyvät etusivulla päivämäärärajauksen mukaisesti. Tapahtumat löytyvät valikosta oman painikkeensa alta ja ne voidaan jaotella sisäisiin, ulkoisiin tai molempiin sekä rajata yksikkökohtaisesti. Uutisten ja tapahtumien ylläpito käydään läpi tarkemmin pääkäyttäjän ohjeaineistossa.

56 15. Varauskohteiden ja henkilötietojen ylläpito Nämä toimenpiteet tapahtuvat helppokäyttöisillä ylläpito-ohjelmilla. Käyttöön liittyvät menettelytavat ml. kooditukset tulee suunnitella yhdessä pääkäyttäjän kanssa.

57 15. Varauskohteiden ja henkilötietojen ylläpito Varauskohteiden ylläpitoon liittyvät tarkemmat ohjeet löytyvät ylläpito-ohjelmasta. Varauskohteiden ryhmittelyyn Asiossa on kolme tasoa: Laji, Ryhmä (tiloilla yleisimmin rakennus tai rakennuksen siipi, rappu tai kerros) ja itse varauskohde. Varauskohteisiin voidaan liittää kiinteitä tai lukumääräsidonnaisia välineitä ja varusteita. Ne määritellään asiakaskohtaisten tarpeiden pohjalta järjestelmäparametreissa. Varauskohteisiin voidaan liittää myös kuvia ja lisätietodokumentteja.

58 Varauskohteella tarkoitetaan tilaa, henkilöä tai välinettä. Koodituksen ohjenuorana voi käyttää seuraavaa: Tilan laji: Tilan käyttötarkoituksen mukaan, esim Auditoriot Rakennuskoodi: Fyysisen rakennuksen tai sijainnin lyhyt tunniste, esim. "1 Rakennuksen nimi: Fyysisen rakennuksen tai sijainnin pitkä nimi, esim "Päärakennus Tilakoodi: Tilan numero tai kirjainkoodi, joka yhdessä rakennuskoodin kanssa yksilöi tilan koko järjestelmässä Tilan nimi: Tilan pidempi nimiselite.

59 Tilaan voidaan liittää mm. kuvia, henkilömäärä ja varusteluettelo. Tilaan kirjatut määrittelyt toimivat tarvittaessa myös hakujen pohjana.

60 15. Varauskohteiden ja henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen ylläpito -ohjelma löytyy valitsemalla Päävalikosta Ylläpito ja alavalikosta Henkilörekisteri.

61 16. Listaukset ja raportit Listaukset: Henkilölistaukset: Henkilöiden perustiedot Varauslistaukset Opettajavaraukset Tiivistetyt varauslistaukset: Varauslistojen haku vähemmin parametrein Käyttöraportit: Varausten lukumäärät, käyttöasteet Luokitellut raportit: Kuten käyttöraportit, mutta mahdollistaa listauksen koonnin henkilön/tilan mukaan Kalentereiden tulostus: Tiedot tulostettavassa muodossa Tapahtuma- ja uutislistaukset: Tilanvarausta koskevat uutiset ja tapahtumat Yrityslistaukset: Yritysten perustiedot Varauskohdelistaukset: Varauskohteiden perustiedot Ravintolalista: Ravintoloiden käyttö Ohjelmistoon sisältyy useita erilaisia listauksia ja listageneraattoreita sekä käyttöasteraporttien laadintamahdollisuus.

62 Varauslistaukset Varauslistaukset: Klikkaa päävalikosta Listaukset ja alavalikosta Varauslistaukset.

63 Aikaväli: Valitse aikaväli klikkaamalla Valitse apvm.- ja Valitse lpvm. -painikkeita. Tilan laji/henkilöryhmä: Valitse esim. Luokkatilat. Ennaltamääritellyt listaustyypit: Valitse alasvetovalikosta sopiva vaihtoehto. Listaustyyppi alustaa automaattisesti tulostettavat kentät.

64 Esimerkki varauslistauksesta (Listauksen sarakkeiden järjestystä voit muuttaa klikkaamalla otsikoita).

65 17. Käyttöasteraportti Käyttöasteraportti löytyy valitsemalla päävalikosta Listaukset ja alavalikosta Käyttöraportit.

66 Voit määrittää hakuehdot, joiden perusteella Käyttöasteraportti muodostetaan

67 Esimerkki Käyttöasteraportista Sarakkeiden selitykset: Laji: Varauskohdelajin nimi. Tarkastele yksittäisten tilojen käyttöä klikkaamalla tilalajin nimeä. Tiloja: Varauskohdelajin tilojen lukumäärä. Var #: Varauskohdelajin tilojen varausten yhteismäärä. Var h: Varauskohdelajin tilojen varausten kestojen kokonaismäärä. Teor h.: Varauskohdelajin tilojen lkm * Aikavälin teoreettinen tuntimäärä. Käyttö %: Varauskohdelajin varausten tuntimäärä / Tilalajin teoreettinen tuntimäärä.

68 18. Kalenterien tulostus Kalenterien tulostus -toiminnot löytyvät valitsemalla päävalikosta Listaukset ja alavalikosta Kalenterien tulostus.

69 Päivämääräväli: Anna pvm.väli (Ruksaa halutessasi Tulosta vain varauksia sisältävät viikot) Varauskohdelajit: Valitse esim. KIVI/Erikoistilat Tulosta kalenterit: Lopuksi paina Tulosta kalenterit -painiketta

70 Jokainen kalenteri tulostuu automaattisesti omalle sivulleen.

71 19. Pääkäyttäjän ohjeet Pääkäyttäjällä on mahdollisuus kirjata organisaatiokohtaisia ohjeita ohjelmiston käyttäjille.

72 20. Käyttötapauksia Tässä luvussa käsitellään yleisesti esiintyviä käyttötarpeita ja niiden ratkaisuja.

73 20.1. Usean tilan ja aikavälin varaaminen kerralla Käytä laajaa vapaa-ajan hakua. Valitse aikaväli ja rakennukset sekä tee muut tarvittavat rajaukset.

74 Tässä näet valittujen rakennusten varauskohteiden kalenterit. Valitse varauskohteet ja klikkaa Varaa-painiketta missä tahansa sarakkeessa.

75 Tässä näet valittujen varauskohteiden kalenterit. Maalaa haluamasi aikaväli missä tahansa sarakkeessa.

76 Täytä varauksen tiedot ja klikkaa kaikki varauskohteet päälle (ohjelma jättänyt rastittamatta varmuuden vuoksi).

77 Varaus on tehty kaikille päiville ja varauskohteille.

78 Lisätietoa Asio ERP -ohjelmaperheestä: Tässä esityksessä on katettu vain aivan perustavaa laatua olevia toimintoja. Ohjelmistoon sisältyy suuri joukko muita toimintoja sekä nyt esiteltyjen toimintojen soveltamismahdollisuuksia. Pääkäyttäjän kannattaa suunnitella näiden käyttöönotto ja soveltaminen yhdessä Asion konsulttien kanssa.

Asio Tilavarausohjelmisto / peruskäytön ohje

Asio Tilavarausohjelmisto / peruskäytön ohje Asio Tilavarausohjelmisto / peruskäytön ohje Sisältö 1. Johdanto 2. Päävalikko 3. Tilavarausten selailu 4. Tilavarauksen teko 5. Tilavarauksen muutos ja poisto 6. Henkilövarausten selailu, teko, muutos,

Lisätiedot

ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje

ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje ASIO Tilavarausohjelmisto / Peruskäytön ohje Asio Tilavarausohjelmiston perustoimintojen esittely Sisällys 1. Johdanto 2. Käyttöoikeudet ja roolit 3. Toimintotasot 4. Kalenterityypit 5. Käyttötyypit 6.

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Parkkivarausohjelmisto

Parkkivarausohjelmisto Parkkivarausohjelmisto Tässä ohjelmistotuotekuvauksessa kuvataan Asio Parkkivarausohjelmiston päätoiminnot ja käyttöohjeet (1) Parkkipaikkojen netti- ja mobiilivarauspalvelu (2) Parkkivarausten hallinnointi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

ASIO EduERP Resurssien hallinta

ASIO EduERP Resurssien hallinta ASIO EduERP Resurssien hallinta 13.1.2009 Jaana Sillanpää jaana.sillanpaa@savonia.fi Savonia-ammattikorkeakoulu Sivu 1 Sisällys 1 Kirjautuminen... 3 2 Kalenterit... 6 2.1 Oma kalenteri... 6 2.2 Tilakalenterit...

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelu

Opetuksen suunnittelu Asio-Tilavarausohjelmisto/ Opetuksen suunnittelu Opetuksen suunnittelu Suljettujen aikojen määritys Kiinteiden opetusaikojen määritys Opetuperiodit Kaikissa vaiheissa tilanteen mukainen yhteys opiskelijahallinto-ohjelmistoon

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 6 2.3 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 6 2.3 AJANVARAUS VIERASPELAAJILLE... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 2 / 14 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA...

Lisätiedot

Kokousvarausohjelmisto

Kokousvarausohjelmisto Kokousvarausohjelmisto Tässä tuotekuvauksessa kuvataan Asio Kokousvarausohjelmiston päätoiminnot (1) Kokoustilojen nettivaraaminen (2) Varausten hallinnointi (pääkäyttäjä ja aulapalvelut) KOKOUSTILOJEN

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

TIMMI SELAAJA-ASIAKKAAN PIKAOHJE. Pirkkalan kunnan varattavien tilojen tilavarausten tarkastelu

TIMMI SELAAJA-ASIAKKAAN PIKAOHJE. Pirkkalan kunnan varattavien tilojen tilavarausten tarkastelu TIMMI 4.0.100 SELAAJA-ASIAKKAAN PIKAOHJE Pirkkalan kunnan varattavien tilojen tilavarausten tarkastelu 1 TILOJEN VARAAMINEN Lisätiedot tiloista ja tilojen varaamisesta: https://www.pirkkala.fi/palvelut/toimitilat_ja_kiinteistot/tilojen-varaaminen/

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

ASIO KENTTÄVARAUSOHJELMISTO. Asio Data Oy 2000-2015

ASIO KENTTÄVARAUSOHJELMISTO. Asio Data Oy 2000-2015 ASIO KENTTÄVARAUSOHJELMISTO Asio Data Oy 2000-2015 SISÄLTÖ 1. Johdanto 2. Toimintaperiaatteita, määritelmiä ja reunaehtoja 3. Vastuuhenkilön toiminnot 4. Pääkäyttäjän toiminnot 5. Kalenterityypit ja näkymät

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

Tilavaraushakemuksen teko:

Tilavaraushakemuksen teko: Tilavaraushakemuksen teko: Voidaksesi tehdä sähköisen varaushakemuksen sinun tulee olla rekisteröitynyt Timmi -tilavarausohjelman käyttäjäksi. Rekisteröityminen vaatii sähköpostiosoitteen. Sähköpostiisi

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelu

Opetuksen suunnittelu Asio-Tilavarausohjelmisto/ Opetuksen suunnittelu Ylläpito Opetuksen suunnittelu Suljettujen aikojen määritys Kiinteiden opetusaikojen määritys Opetuperiodit Kaikissa vaiheissa tilanteen mukainen yhteys

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Kokousvarausohjelmisto

Kokousvarausohjelmisto Kokousvarausohjelmisto Tässä ohjelmistotuotekuvauksessa kuvataan Asio Kokousvarausohjelmiston päätoiminnot (1) Kokoustilojen nettivaraus- ja varausmyyntipalvelut (2) Varausten hallinnointi ja varaustarjoukset

Lisätiedot

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Sivu 1 KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Kotikartanoyhdistys ry siirtyy kesäkuussa 2019 sähköisen tilavarauskalenterin käyttäjäksi. Jatkossa kaikki jäsenjärjestöt voivat hallinnoida

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Käyttöopas Ajanvaraus

Käyttöopas Ajanvaraus Käyttöopas Ajanvaraus Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus varata aikojasi kellon ympäri Sisällys Kalenterin käyttö osana arkea 3 1. Luo aukioloaikoja Luo aukioloaikoja 4 Viikkoaikataulupohja 6 2. Varaukset

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Respa tilanvaraussovellus

Respa tilanvaraussovellus 1 Respa tilanvaraussovellus Selainkäyttöistä Respa -tilanvaraussovellusta voidaan käyttää esim. kokous- ja liikuntatilojen varausten tekemiseen. Sovellus toimii kaikilla yleisesti käytössä olevilla www-selaimilla.

Lisätiedot

Asio Tuotemyyntiohjelman esittely. Asio-Data 2007-2013. Asio on Suomessa rekisteröity tavaramerkki. (JH 17.7.2013)

Asio Tuotemyyntiohjelman esittely. Asio-Data 2007-2013. Asio on Suomessa rekisteröity tavaramerkki. (JH 17.7.2013) Asio Tuotemyyntiohjelman esittely Asio-Data 2007-2013. Asio on Suomessa rekisteröity tavaramerkki. (JH 17.7.2013) Asio EduERP Ohjelmistoperhe Majoitusten hallintaohjelma Lyhytkurssiohjelma Opetuksensuunnittelu

Lisätiedot

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaa näytöltä Varauskalenteri linkkiä tai ylävalikosta Varaukset varauskalenteri Vasemmasta sivupalkista

Lisätiedot

Varaushakemusten teko

Varaushakemusten teko 1 Varaushakemusten teko 1. Mene osoitteeseen https://webtimmi.keminkaari.fi/webtimmi Varauskalenteri löytyy myös osoitteesta www.kemi.fi/liikuntapalvelut 2. Valitse Liikunta- ja nuorisotoimi 3. Kirjaudu

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Toimipisteen ylläpitäjän ohje Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Toimipisteen ylläpitäjän ohje Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Toimipisteen ylläpitäjän ohje 13.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Organisaatiot... 3 2.1 Käyttäjien

Lisätiedot

Office 365:n kalenterin käyttäminen

Office 365:n kalenterin käyttäminen Sisällys Office 365:n kalenterin käyttäminen... 2 Kalenterin näkymä... 2 Uuden kalenteritapahtuman luominen... 3 Kalenteritapahtuman muuttaminen tai poistaminen... 4 Kalenterin jakaminen... 5 Useamman

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen W e b O o d i O p e t u k s e e n j a t e n t t e i h i n i l m o i t t a u t u m i n e n 1 Opiskelijan näkökulmasta yksi

Lisätiedot

TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön

TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön TIMMI 4,0 Selaaja-asiakkaan pikaohje tilavarausjärjestelmän käyttöön Tilojen varaaminen Kaikki sivistystoimen varattavissa olevat tilat näkyvät Timmin kalentereissa. Tilojen varaaminen tapahtuu kunkin

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Kuntasi tai muu henkilökohtaisen avun toimija käyttää SuoraTyö.fi-palvelua

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Karttapalvelun käyttöohjeet

Karttapalvelun käyttöohjeet Karttapalvelun käyttöohjeet 1 Yleistä... 2 2 Aloitusnäkymä... 2 3 Liikkuminen kartalla... 3 4 Vasemman laidan valikko... 3 4.1 Kaavayhdistelmä... 3 4.2 Valmistelussa olevat kaavat... 3 4.3 Kaavamerkinnät...

Lisätiedot

Asio ERP Tilavarausohjelmisto

Asio ERP Tilavarausohjelmisto Asio ERP Tilavarausohjelmisto Asio ERP Tilavarausohjelmisto on tila- ja resurssivaraustoiminnallisuutta tarvitseville organisaatioille suunniteltu monialainen, monitoiminen, monikanavainen ja mittavan

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

Kalenteri. Kalenterin tapahtumatyypit: Kalenteritapahtuman lukeminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Kalenteri. Kalenterin tapahtumatyypit: Kalenteritapahtuman lukeminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Kalenteri Kalenterin tapahtumatyypit: Kalenteri näyttää meneillään olevan kuukauden. Klikkaamalla nuolia pääset siirtymään menneisiin tai tuleviin kuukausiin. Linkkejä klikkaamalla voit piilottaa tapahtumat.

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot