TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Tremco illbruck International Gmbh Wigan plant, UK TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Tremco illbruck International Gmbh Wigan plant, UK TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY"

Transkriptio

1 SERTIFIKAATTI Nro VTT-C Myöntämispäivä Päivitetty TUOTTEEN NIMI Nullfire palokatkotuotteet SERTIFIKAATIN HALTIJA Tremco illbruck International Gmbh Tullikirjurinkuja 2 FI Helsinki VALMISTAJA Tremco illbruck International Gmbh Wigan plant, UK TUOTEKUVAUS Tremco illbruck International Gmbh toimittaa palokatkotuotteita rakentamiseen. Niitä käytetään osastoivien rakenteiden saumojen ja läpivientien tiivistykseen. Nullfire FS701 on yksikomponenttinen paloa kestävä akryylimassa, jota käytetään osastoivien saumojen ja läpivientien tiivistämiseen. Nullfire FS703 on yksikomponenttinen neutraalikovettuva silikonimassa, jota käytetään osastoivien rakenteiden saumojen ja läpivientien tiivistämiseen. Nullfire FP150 on teräksinen pinta-asennettava putkimansetti muoviputkille, jota käytetään osastoivien rakenteiden putkiläpivientien tiivistämisen. Nullfire FP300 laminointinauha on polyeteenipintainen grafiittinauha putkiläpivientien tiivistämiseen muuratussa osastoivissa rakenteissa. Nullfire FP600 on läpivientiin asennettava alumiinipintainen putkieriste, joita käytetään putkiläpivientien tiivistämiseen Nullfire FS705 on turpoava grafiittipohjainen saumausmassa, jota käytetään osastoivien rakenteiden putki- ja kaapeliläpivientien tiivistämiseen. Nullfire FF 177 PU-vaahto ja Nullfire FF 197 pistoolivaahto ovat polyuretaanivaahtoja, joita käytetään seinä- ja lattiarakenteiden saumojen tiivistykseen. Nullfire FB747 on elastomeerimassalla pinnoitettu mineraalikuitulevy josta leikattuja kappaleita käytetään osastoivien rakenteiden putki- kanava- ja kaapeliläpivientien tiivistämiseen. Nullfire FR 220 Palokatkomassa on kipsipohjainen massa, jota käytetään osastoivien rakenteiden kaapeli-, putki- ja kanavaläpivientien tivistämiseen. SERTIFIOINTIMENETTELY Tämä sertifikaatti perustuu tuotteen tyyppitestaukseen ja tuotteeseen liittyvän laadunvarmistusjärjestelmän tarkastamiseen kohdan 3 ja 14 mukaisesti. Sertifioinnin yleiset menettelyt perustuvat VTT Expert Services Oy:n sertifiointijärjestelmään. Tämä sertifikaatti on voimassa enintään asti. Sertifikaatin voimassaolon ehdot on esitetty kohdassa 17. Sertifikaatin voimassaolon voi tarkistaa VTT Expert Services Oy:stä, puh VTT Expert Services Oy:n tai VTT:n nimen käyttäminen missään muussa muodossa mainoksissa tai tämän sertifikaatin osittainen julkaiseminen on sallittu vain VTT Expert Services Oy:ltä saadun kirjallisen luvan perusteella.

2 Päivitetty SISÄLLYSLUETTELO 1. Määräykset ja tuotevaatimusstandardit 3 2. Muut ohjeet ja standardit 3 3. Tuotekuvaus, merkintä ja laadunvalvonta 3 4. Toimittaminen ja varastointi kohteessa 4 5. Yleistä 4 6. Asennus 4 7. Lujuus 5 8. Ääneneristävyys 5 9. Kosteustekniset ominaisuudet Lämmöneristävyys Paloturvallisuus Kestävyys Valmistajan ohjeet Kokeelliset tutkimukset Muu aineisto Sertifikaatin voimassaoloaika Voimassaolon ehdot Muut ehdot 1

3 Päivitetty MÄÄRÄYKSET, STANDARDIT JA OHJEET 1. Määräykset ja tuotevaatimusstandardit 1.1 VTT: Expert Services Oy:n selvitysten mukaan Nullfire palokatkotuotteet täyttävät sen käytön kannalta oleelliset seuraavissa Suomen rakentamismääräyskokoelman eri osissa ja standardeissa esitetyt vaatimukset: E1 Rakennusten paloturvallisuus, Määräykset ja ohjeet 2002, tämän sertifikaatin kohdan 11 mukaan TUOTETIEDOT 2. Muut ohjeet ja standardit 2.1 Tuotteen valmistaja on ilmoittanut noudattavansa seuraavia ohjeita ja standardeja: EN :+ A Fire classification of construction products and building elements. Part 2: Classification using data from fire resistance tests, excluding ventilation services. 3. Tuotekuvaus, merkintä ja laadunvalvonta 3.1 Nullfire FS701 on yksikomponenttinen paloa kestävä akryylimassa, jota käytetään saumojen ja läpivientien tiivistyksiin sisätiloissa kivirakenteisissa osastoivissa sinä ja lattiarakenteissa liitteen taulukon 1 mukaisella tavalla. 3.2 Nullfire FS703 on yksikomponenttinen neutraalikovettuva silikonimassa, jota käytetään osastoivien kivirakenteisten seinä- ja lattiarakenteiden saumojen ja läpivientien tiivistämiseen liitteen taulukon 2 mukaisella tavalla. 3.3 Nullfire FP150 on teräksinen pinta-asennettava mansetti, jota käytetään osastoivien kivirakenteisten seinä ja lattiarakenteiden putkiläpivientien tiivistämiseen liitteen taulukon 3 mukaisella tavalla. 3.4 Nullfire FP300 laminointinauha on polyeteenipintainen grafiittinauha, jota käytetään osastoivien kivirakenteisten seinä ja lattiarakenteiden putkiläpivientien tiivistämiseen liitteen taulukkojen 4-6 mukaisella tavalla. 3.5 Nullfire FP600 on läpivientiin asennettava alumiinipintainen putkieriste, jota käytetään osastoivien kivirakenteisten seinä- ja lattiarakenteiden sekä kipsilevyväliseinien ja puulattian sisällä. putkiläpivientien tiivistämiseen liitteen taulukkojen 7 ja 8 mukaisella tavalla. 3.6 Nullfire FS705 on turpoava grafiittipohjainen saumausmassa, jota käytetään osastoivien kivirakenteisten seinärakenteiden putkiläpivientien tiivistämiseen liitteen taulukon 9 mukaisella tavalla.

4 Päivitetty Nullfire FF 177 PU-vaahto ja Nullfire FF 197 pistoolivaahto ovat paloluokiteltuja polyuretaanivaahtoja, joita käytetään osastoivien kivirakenteisten seinä- ja lattiarakenteiden saumojen tiivistykseen joko yksinään tai FS701 palokatkoakryylin kanssa liitteen taulukkojen 10 ja 11 mukaisella tavalla. 3.8 Nullfire FB747 palokatkolevy on elastomeerimassalla pinnoitettu mineraalikuitulevy, josta leikattuja kappaleita käytetään osastoivien rakenteiden putki- kanava- ja kaapeliläpivientien tiivistämiseen taulukkojen mukaisella tavalla. 3.9 Nullfire FR 220 Palokatkomassa on kipsipohjainen massa, jota käytetään osastoivien rakenteiden kaapeli-, putki- ja kanavaläpivientien tivistämiseen taulukkojen mukaisella tavalla Palokatkotuotteiden laadunvalvonta hoidetaan Tremco Illbruck International Gmbh sivuliike Suomessa ja VTT Expert Services Oy:n välisen laadunvalvontasopimuksen mukaisella tavalla. 4. Toimittaminen ja varastointi kohteessa SUUNNITTELUTIEDOT 4.1 Palokatkotuotteet toimitetaan työmaalle suljetuissa pakkauksissa, joissa on ilmoitettu tuotteiden käyttötarkoitus ja käyttöohjeet sekä valmistuspäivämäärä. Tuotteden FS 701, FS703, FS705, FF177 ja FF197viimeinen käyttöpäivä oikein varastoituna on 12 kk valmistuspäivästä ja tuotteen FB kk. 4.2 Tuotteet varastoidaan suojattuna auringon paisteelta tilaan, jonka lämpötila on C. Kaikki tuotteet suojataan kastumiselta. 5. Yleistä 5.1 Tässä sertifikaatissa annetut suunnittelutiedot perustuvat lähtökohtaan, että rakenneratkaisut, kiinnitysmenetelmät ja muut lähtötiedot ovat tässä sertifikaatissa esitettyjen mukaiset, ja että mainittuja vaatimuksia, ohjeita ja standardeja noudatetaan. 6. Asennus 6.1 Palokatkomassaan liittyvän rakenteen tulee olla pölytön ja riittävän kuiva. Kunkin tuotteen asennuksen ja käyttöön on erilliset ohjeet jossa on myös tiedot käyttö- ja asennuslämpötiloista. 6.2.Kuvissa 1 15 liitteissä on eitetty esimerkkejä tuotteiden käytöstä.

5 Päivitetty Lujuus 7.1 Tuotteilla ei ole vaikutusta rakenteiden lujuuteen tai kantavuuteen. 8. Ääneneristävyys 8.1 Tuotteet tiivistävät rakenteiden läpiviennit ja saumat ja siten parantavat ääneneristävyyttä. Vaikutuksen suuruutta ei ole määritetty. 9. Kosteustekniset ominaisuudet 9.1 Tuotteet tiivistävät rakenteiden läpiviennit ja siten estävät kosteuden kulkeutumista saumojen ja läpivientien kautta tilasta toiseen. 10. Lämmöneristävyys 10.1 Tuotteita käytetään pääasiassa sisätiloissa joissa eri tilojen välillä ei ole lämpötilaeroja, jolloin niillä ei ole vaikutusta rakenteiden lämmöneristysominaisuuksiin. 11. Paloturvallisuus 11.1 Vaatimukset rakennusten ja niissä käytettävien tuotteiden paloturvallisuudelle on annettu Suomen Rakentamismääräyskokoelman osassa E1, Rakennusten paloturvallisuus, Määräykset ja ohjeet Palokatkotuotteilla tiivstettyjen läpivientien palotekninen käyttäytyminen on määritetty luokitustandardin EN määrittelemillä testistandardeilla tai niiden esistandardeilla Palokatkotuotteilla tiivistettyjen saumojen ja läpivientien paloluokat on esitetty taulukoissa 1 16, ja kuvissa Kestävyys 12.1 Palokatkotuotteiden kestävyys riippuu materiaalien ja tuotteiden yhteensopivuudesta, tuotteiden vanhenemisnopeuksista sekä ohjeiden mukaisesta asennuksesta Tuotteiden pitkäaikaisominaisuuksia ei ole arvioitu. ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 13. Valmistajan ohjeet 13.1 Asennukset tehdään Tremco Oy:n kirjallisten ohjeiden mukaisesti.

6 Päivitetty Huoltotoimenpiteenä on tärkeää säännöllisesti tarkistaa saumojen ja läpivientien kunto. Kunto tulee tarkistaa silmämääräisesti vähintään kerran vuodessa. TEKNISET SELVITYKSET 14. Kokeelliset tutkimukset 14.1 Tuotteiden palokäyttäytyminen on testattu standardien EN ja EN tai niiden esistandardien mukaisesti. Tuloksena saadut paloluokat on esitetty taulukoissa Muu aineisto Tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet löytyvät osoitteesta tai ovat saatavissa sertifikaatin haltijalta.

7 Päivitetty SERTIFIKAATIN VOIMASSAOLO 16. Sertifikaatin voimassaoloaika Tämä sertifikaatti on voimassa enintään asti. 17. Voimassaolon ehdot Sertifikaatti on voimassa sillä edellytyksellä, että tuotetta ei oleellisesti muuteta ja että valmistajalla on voimassaoleva laadunvalvontasopimus. Luettelo voimassaolevista sertifikaateista on saatavissa VTT Expert Services Oy:stä. 18. Muut ehdot Tässä sertifikaatissa esitetyt viittaukset Rakentamismääräyskokoelman julkaisuihin ja standardeihin koskevat näitä siinä muodossa, kuin ne olivat voimassa sertifikaatin päivityspäivänä. Tässä sertifikaatissa esitetyt suositukset tuotteen turvallisesta käytöstä ovat vähimmäisvaatimuksia, joita on noudatettava tuotetta käytettäessä. Sertifikaatti ei kumoa laissa ja asetuksissa esitettyjä nykyisiä tai tulevia vaatimuksia. Sen lisäksi, mitä tässä sertifikaatissa on esitetty, noudatetaan suunnittelussa, valmistuksessa ja käytössä yleistä hyvää rakentamistapaa. Tuotteen laadusta ja jatkuvasta laadunvalvonnasta vastaa valmistaja. VTT Expert Services Oy ei tämän sertifikaatin myöntäessään sitoudu minkäänlaiseen vahingonkorvausvastuuseen henkilö- tai muusta vahingosta, mikä sertifikaatin mukaista tuotetta käytettäessä välittömästi tai epäsuorasti mahdollisesti aiheutuu. VTT Expert Services Oy:n käsityksen mukaan Nullfire palokatkotuotteet soveltuvat tässä sertifikaatissa esitetyllä tavalla rakennuskäyttöön. Tämä päivitetty sertifikaatti nro VTT-C on edellä olevan mukaisesti myönnetty Tremco Illbruck International GmbH:lle. VTT Expert Services Oy:n puolesta Lina Markelin-Rantala Tiimipäällikkö Liisa Rautiainen Arviointipäällikkö

8 Päivitetty A1 Taulukko 1 Nullfire FS 701 akryylipalomassa seinissä ja lattioissa Avosoluinen PE solumuovi Palonkestävyys, 2:1 betoni/betoni betoni/havupuu betoni/jalopuu betoni/teräs LATTIASAUMAT SNÄSAUMAT (SAUMATTU MOLEMMIN PUOLIN) Taustamateriaali leveys/syvyyssuhde Saumattavat pinnat leveys, mm Taustamateriaali Avosoluinen PE solumuovi leveys/syvyyssuhde Saumattavat pinnat leveys, mm Palonkestävyys, 2:1 betoni/betoni betoni/teräs Kuva 1. M701 (FS701) elastiset rakennesaumat Kuva 2. M701 (FS701) & M703 (FS703) karmikittaus

9 Päivitetty A2 Taulukko 2 Nullfire FS 703 silikonimassa seinissä ja lattioissa Avosoluine n PE solumuovi LATTIASAUMAT SNÄSAUMAT (SAUMATTU MOLEMMIN PUOLIN) Taustamateriaali leveys/syvyyssuhde Saumattavat pinnat leveys, mm Taustamateriaali Avosoluine n PE solumuovi Palonkestävyys 2:1 betoni/betoni betoni/havupuu betoni/jalopuu betoni/teräs leveys/syvyyssuhde Saumattavat pinnat leveys, mm Palonkestävyys 2:1 betoni/betoni betoni/teräs Kuva 3. M703 (FS703) elastinen karmikittaus Kuva 4. M701 (FS701) & M703 (FS703) karmikittaus Kuva 5. FP150 (B150) massivirakenteessa

10 Päivitetty A3 Taulukko 3. Nullfire FP 150 putkimansetti seinissä ja lattioissa Seinä/lattia Putkimateriaali Seinämän paksuus, mm 150 mm paksu seinä muurattu/betoni 150 mm paksu lattia betonia Putken Ø, mm Palonkestävyys, 3, PVC PP 4,0 58 5,3 160 PE 3,2 56 6,2 160 PVC 3, PP 4, , PE 3, ,2 160 Seinä/lattia Putkimateriaali Seinämän paksuus, mm Putken Ø, mm Palonkestävyys, 150 mm paksu 25 seinä 32 muurattu/betoni tai lattia kevytbetoni/betoni PVC 3, Betonin tai tiilen minimitiheys on seinissä 780 kg/m 3 ja betoniharkon 600 kg/m 3. Betoni tai kevytbetonin minimitiheys lattiassa on 600 kg/m 3. Seinien ja lattioiden minimipaksuus on 150 mm.. Putkimansetit asennetaan seinissä molemmin puolin ja kiinnitetään teräskiinnikkeillä Lattioissa mansetit asennetaan lattian alapintaan Putkistot kiinnitetään jäykästi teräskannattimilla korkeintaan 100 mm ja vähintään 450 mm:n etäisyydellä masetista rakenteen molemmin puolin

11 Päivitetty A4 Taulukko 4. Nullfire FP 300 laminointinauha seinissä ja lattioissa Seinä/lattia Putkimateriaali Seinämän paksuus, mm Putken Ø, mm Palonkestävyys, 150 mm paksu seinä 3, muurattu/betoni PVC PP 4,0 58 5, PE 3, mm paksu PVC 3,2 55 lattia betonia PP 4,0 58 5,3 160 PE 3,2 56 Betonin tai tiilen minimitiheys on seinissä 780 kg/m 3 ja betoniharkon 600 kg/m 3. Betoni tai kevytbetonin minimitiheys lattiassa on 600 kg/m 3. Seinien ja lattioiden minimipaksuus on 150 mm. Laminointinauha asennetaan seinissä palotilan puolelle putken ympärille ja läpiviennin sisään, n. 20 mm ja vastakkaisen puolen tyhjä tila täytetään sementtilaastilla. Jos palotilan puolta ei tiedetä, tai se voi olla molemmilla puolilla, asennetaan laminointinauhat seinän kummallekin puolelle. Nauhan koko valitaan putken halkaisijan mukaan, Lattioissa laminointinauha asennetaan lattian alapinnan puolelle. Jäljellä oleva tila täytetään A1 tai A2 paloluokan materiaalilla. Muilla kuin PVC putkilla käytetään kahta nauhaa, joista toinen asennetaan lattian yläpuolelta. Putkien tulee olla jäykästi kannatettuja vähintään 100 mm ja korkeintaan 450 mm etäisyydeltä palokatkosta seinän molemmin puolin.

12 Päivitetty A5 Taulukko 5. Nullfire FP 300 laminointinauha seinissä molemmin puolin Seinä/lattia Putkimateriaali Seinämän paksuus, mm 150 mm paksu seinä muurattu/betoni Putken Ø, mm Palonkestävyys, 3,2 55 PVC PP 4, , PE 6, Betonin tai tiilen minimitiheys on seinissä 780 kg/m 3 ja betoniharkon 600 kg/m 3. Seinien minimipaksuus on 150 mm. Laminointinauha asennetaan seinissä molemmille puolille. Nauhan koko valitaan putken halkaisijan mukaan. Putkien tulee olla jäykästi kannatettuja vähintään 100 mm ja korkeintaan 450 mm etäisyydeltä palokatkosta seinän molemmin puolin. Taulukko 6. Nullfire FP 300 laminointinauha seinissä ja lattioissa Seinä/lattia Putkimateriaali Seinämän paksuus, mm 150 mm paksu seinä muurattu/betoni 150 mm paksu lattia betonia Putken Ø, mm Palonkestävyys, 3, PVC PVC 3, Betonin tai tiilen minimitiheys on seinissä 780 kg/m 3 ja betoniharkon 600 kg/m 3. Seinien minimipaksuus on 150 mm. Laminointinauha asennetaan seinissä molemmille puolille. Nauhan koko valitaan putken halkaisijan mukaan. Putkien tulee olla jäykästi kannatettuja vähintään 100 mm ja korkeintaan 450 mm etäisyydeltä palokatkosta seinän molemmin puolin. Laminointinauha asennetaan seinissä palotilan puolelle putken ympärille ja läpiviennin sisään, n. 20 mm ja vastakkaisen puolen tyhjä tila täytetään A1 tai A2 paloluokan materiaalilla. Jos palotilan puolta ei tiedetä, tai se voi olla molemmilla puolilla, asennetaan laminointinauhat seinän kummallekin puolelle. Nauhan koko valitaan putken halkaisijan mukaan, Lattioissa laminointinauha asennetaan lattian alapinnan puolelle. Jäljellä olevat tila täytetään sementtilaastilla.

13 Päivitetty A6 Taulukko 7. Nullfire FP 600 putkieriste putkiläpivienteihin kivirakenteisissa ja kipsilevyseinissä Putkityyppi Palonkestävyys, PP, Ø 55 mm 120 PE Ø 55 mm PP Ø 160 mm 60 PE Ø 160 mm 90 Kuva 6. FP600 levyrakenteessa Taulukko 8. Nullfire FP 600 putkieriste putkiläpivienteihin puurakenteisissa lattioissa Putkityyppi Palonkestävyys, PP, Ø 52 mm PE Ø 56 mm 90 PP Ø 136 mm PE Ø 158 mm Taulukko 9. Nullfire FS 705 turpoava palokatkosaumausmassa putkiläpivienteihin kivirakenteisissa ja kipsilevyseinissä Putkityyppi PP, Ø 16 mm, seinämänpaksuus 1,8 mm PP Ø mm, seinämänpaksuus 3,2 8,2 mm PVC-U Ø 16 mm, seinämänpaksuus 1,2 mm PVC-U Ø mm, seinämänpaksuus 2,4 6,7 mm HDPE (PE100) Ø 20 mm, seinämänpaksuus 1,9 mm HDPE (PE100) Ø mm, Seinämänpaksuus 2,9 8,2 mm Palonkestävyys, min 120-U/C

14 Päivitetty A7 Kuva 7. M705 (FS705) levyseinäläpivienti Kuva 8. M705 (FS705) massiivisen seinän/laatan läpiviennit Taulukko 10. Nullfire FF177 PU-vaahto saumoihin syvyys, mm Betonilevyjen sauma 100 mm Betonilevyjen sauma 200 mm rakenne 100 mm FF 177 PUvaahtoa 1:1 FS 701 paloakryyliä ja FF 177 PU-vaahtoa 1:1 FS 703 palosilikonia ja FF 177 PU-vaahtoa 200 mm FF 177 PUvaahtoa 1:1 FS 701 tai FS 703 ja FF 177 leveys, mm Palonkestävyys,

15 Päivitetty A8 Taulukko 11. Nullfire FF197 PU-vaahto saumoihin syvyys, mm Betonilevyjen sauma 100 mm Betonilevyjen sauma 200 mm rakenne 100 mm FF 197 PUvaahtoa 1:1 FS 701 paloakryyliä ja FF 197 PU-vaahtoa 1:1 FS 703 palosilikonia ja FF 197 PU-vaahtoa 200 mm FF 197 PUvaahtoa 1:1 FS 701 tai FS 703 ja FF 197 leveys, mm Palonkestävyys, Kuva 9. FF197/FF177 PU-vaahto + FS701/FS703 tiivistysmassaus

16 Päivitetty A9 Taulukko 12. Nullfire FB 747 palokatkolevy yhdessä 2 mm paksun Nullfire FS701 Akryyli Saumamassan kanssa seinäläpivienneissä Palokatko Läpiviennin kautta johdettava tuote Palonkestävyys Yksi levy 60 mm Kaapelihylly/ tikas 60 Kaapelit Ø 80 mm asti 30 Kaapelit Ø 80 mm asti, eristettyinä* 30 Kaapelityypit H07RN-F 4 x 185 mm 2 H07RN-F 4 x 10 mm 2 H07RN-F 5 x 1,5 mm 2 60 Telekommunikaatiokaapelit H07g-k 1 x 185 mm 2 Teräsputket Ø 220 mm asti, 6 mm 60 seinämäpaksuus, eristettynä* Kupariputket Ø 63 mm asti, 1,5 mm 60 seinämäpaksuus, eristettynä* Palokatko 60 *40 mm paksu vuorivillaputkieriste (tiheys 140 kg/m 3 ) vähintään 500 mm matkalla molemmin puolin Aukon maksimikoko: 2250 mm(leveys) ja 1125 mm (korkeus) ja maksimipinta-ala 2,025 m 2 Aukkojen välinen minimietäisyys on 240 mm muuratuissa ja betoniseinissä ja kipsilevyseinissä 400 mm. Seinien paksuus on vähintään 100 mm Betonin ja tiilen minimitiheys on 780 kg/m 3, ja betoniharkon vähintään 600 kg/m 3. Väliseinät koostuvat vähintään kahdesta 12,5 mm paksusta tyypin F kipsilevystä seinän kummallakin puolella, joissa runko vähintään 50 x 50 mm teräsrankaa. Seinien paloluokan tulee olla vähintään sama kuin palokatkolla. Läpiviennnin kautta kulkevan tuotteen tulee olla jäykästi kannatettu teräskannakkeilla korkeintaan 450 mm etäisyydeltä palokatkosta seinän molemmin puolin. Kuva 10. FB747 palokatkolevy yhdessä 2 mm paksun FS711 tai FS721 pinnoitteen kanssa betoni-, muuratussa tai kipsilevyseinissä

17 Päivitetty A10 Taulukko 13. Nullfire FB 747 palokatkolevy yhdessä 2 mm paksun Nullfire FS701 Akryyli Saumamassan kanssa seinäläpivienneissä Palokatko Läpiviennin kautta johdettava tuote Palonkestävyys Kaksi levyä 120 mm Kaapelihylly/ tikas 60 Kaapelit Ø 80 mm asti 30 Kaapelit Ø 80 mm asti, eristettyinä* 60 Kaapelityypit H07RN-F 4 x 185 mm 2 H07RN-F 4 x 10 mm 2 H07RN-F 5 x 1,5 mm 2 60 Telekommunikaatiokaapelit H07g-k 1 x 185 mm 2 Teräsputket Ø 220 mm asti, 6 mm 60 seinämäpaksuus, eristettynä* Palokatko 120 *40 mm paksu vuorivillaputkieriste (tiheys 140 kg/m 3 ) vähintään 500 mm:n matkalla molemmin puolin Aukon maksimikoko: 2100 mm(leveys) ja 1050 mm (korkeus) ja maksimipinta-ala 1,89 m 2 Aukkojen välinen minimietäisyys 240 mm muuratuissa ja betoniseinissä. Seinien paksuus on vähintään 140 mm. Seinät betonia tiiltä tai betoniharkkoa. Betonin ja tiilen minimitiheys on 780 kg/m 3,, ja betoniharkon vähintään 600 kg/m 3. Läpiviennin kautta kulkevan tuotteen tulee olla jäykästi kannatettu teräskannakkeilla korkeintaan 450 mm etäisyydeltä palokatkosta seinän molemmin puolin. Kuva 11. FB747 massiiviseinärakenteessa

18 Päivitetty A11 Taulukko 14. Nullfire FB 747 palokatkolevy yhdessä 2 mm paksun Nullfire FS701 Akryyli Saumamassan kanssa lattialäpivienneissä Palokatko Läpiviennin kautta johdettava tuote Palonkestävyys, Yksi levy 60 mm Kaapelihylly/tikas, eristettynä* 30 Kaapelit Ø 80 mm asti, eristettyinä* 60 Teräsputket Ø 220 mm asti, 6 mm 60 seinämäpaksuus, eristettynä* Palokatko 60 *40 mm paksu vuorivillaputkieriste (tiheys 140 kg/m 3 ) palokatkon molemmilla puolilla vähintään 500 mm:n matkalla Aukon maksimikoko: 3500 mm(pituus) ja 1125 mm (leveys) ja maksimipinta-ala 3,15 m 2 Aukkojen välinen minimietäisyys 400 mm Betonin paksuus on vähintään 200 mm ja. minimitiheys on 780 kg/m 3 Puulattian kannattimet vähintään 195 x 38 mm puutavaraa, kannatinväli 600 mm jossa 21 mm paksut T&G lattialevyt, ja väli/yläpohjassa vähintään kolme 15 mm paksua tyypin F kipsilevyä jotka on limitetty ja kiinnitetty kukin erikseen, Puulattiassa tulee kooltaan yli 600 x 600 mm aukoissa kannattaa palokatko teräksisillä Z kiinnikkeillä, joiden etäisyys toisistaan vähintään 300 mm ja nurkissa 150 mm. Läpiviennin kautta kulkevan tuotteen tulee olla jäykästi kannatettu teräskannakkeilla korkeintaan 450 mm etäisyydeltä palokatkosta seinän molemmin puolin. Kuva 12. FB747 massivilattiarakenteessa Kuva 13. FB747 kevyesssä lattiarakenteessa

19 Päivitetty A12 Taulukko 15. Nullfire FR 220 Palokatkomassa kivirakenteisissa seinissä Seinän paksuus 150 mm, tiheys 760 kg/m 3, Palokatkomassankerroksen paksuus 50 mm, Aukon maksimikoko 1100 x 1100 mm Läpiviennin kautta johdettava tuote Palonkestävyys Kupariputket Ø mm, seinämänpaksuus 1.0-1,5 mm, 120 eristettynä 40 mm paksulla B 600 kivivllaputkieristekauluksella palokatkon molemmin puolin Teräsputket Ø mm, seinämänpaksuus 3,5-5,6 mm, eristettynä mm paksulla B 600 kivivllaputkieristekauluksella palokatkon molemmin puolin Sähkökaapelit Ø 21 mm 30 Sähkökaapelit Ø mm 30 Sähkökaapelit Ø mm 30 Telekommunikaatiokaapelit 21 mm maksimissaan Ø 100 mm 45 nipuissa Päällystämättömät johdot 24 mm 30 Teräs- tai kuparijohdot tai putket, Ø 16 mm 120 Muovijohjot tai putket, Ø 16 mm 45 Kaapelihyllyt tai-tikkaat, leveys 200 mm 120 Kaapelihyllyt tai-tikkaat, leveys 500 mm 45 Taulukko 16. Nullfire FR 220 Palokatkomassa kivirakenteisissa lattioissa Lattian paksuus paksuus 150 mm, tiheys 2400 kg/m 3, Palokatkomassankerroksen paksuus 50 mm, Aukon maksimikoko 1600 x 1100 mm Läpiviennin kautta johdettava tuote Palonkestävyys Kupariputket Ø mm, seinämänpaksuus 1.0-1,5 mm, 60 eristettynä 40 mm paksulla B 600 kivivlla putkieristekauluksella palokatkon molemmin puolin Teräsputket Ø mm, seinämänpaksuus 3,5-5,6 mm, eristettynä mm paksulla B 600 kivivllaputkieristekauluksella palokatkon molemmin puolin Sähkökaapelit Ø 50 mm 60 Sähkökaapelit Ø mm 45 Telekommunikaatiokaapelit 21 mm maksimissaan Ø 100 mm 45 nipuissa Päällystämättömät johdot 17 mm 30 Päällystämättömät johdot mm 45 Teräs- tai kuparijohdot tai putket, Ø 16 mm 60 Muovijohjot tai putket, Ø 16 mm 120 Kaapelihyllyt tai-tikkaat, leveys 200 mm 240 Kaapelihyllyt tai-tikkaat, leveys 500 mm 90

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Neutron Fire Technologies Limited TUOTEKUVAUS

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Neutron Fire Technologies Limited TUOTEKUVAUS SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 TUOTTEEN NIMI Sealfire palokatkotuotteet SERTIFIKAATIN HALTIJA Würth Oy Hyvinkääntie 1 11710 Riihimäki VALMISTAJA Neutron Fire Technologies Limited

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 Päivitetty 29.8.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 Päivitetty 29.8.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 Päivitetty 29.8.2012 TUOTTEEN NIMI Sealfire palokatkotuotteet SERTIFIKAATIN HALTIJA Würth Oy Hyvinkääntie 1 11710 Riihimäki VALMISTAJA Neutron Fire

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 26.6.2006 Päivitetty 2.4.2012

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 26.6.2006 Päivitetty 2.4.2012 SERTIFIKAATTI VTT-C-713-06 Myönnetty 26.6.2006 Päivitetty 2.4.2012 TUOTTEEN NIMI Hunton Asfalt Vindtett 12 mm ja 25 mm tuulensuojalevyt VALMISTAJA/EDUSTAJA Hunton Fiber AS P.O. Box 633 NO-2810 Gjøvik,

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8580-12 Myöntämispäivä 11.6.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY.

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8580-12 Myöntämispäivä 11.6.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8580-12 Myöntämispäivä 11.6.2012 TUOTTEEN NIMI System Intello SERTIFIKAATIN HALTIJA Redi-yhtiöt Oy Yrittäjäntie 23 01800 Klaukkala TUOTEKUVAUS System Intello on rakennuksen vaipan

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Osastoivat Gyproc väliseinät ja Gyproc suojaverhoukset

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Osastoivat Gyproc väliseinät ja Gyproc suojaverhoukset SERTIFIKAATTI Nro VTT C 2149 07 Myöntämispäivä 1.10.2007 Päivitetty 2.1.2008. TUOTTEEN NIMI Osastoivat Gyproc väliseinät ja Gyproc suojaverhoukset VALMISTAJA/EDUSTAJA Saint Gobain Rakennustuotteet Oy PL

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-3933-09 Myöntämispäivä 16.4.2009 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Aarsleff-sujutusputki

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-3933-09 Myöntämispäivä 16.4.2009 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Aarsleff-sujutusputki TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-3933-09 Myöntämispäivä 16.4.2009 Aarsleff-sujutusputki SERTIFIKAATIN HALTIJA Aarsleff Oy Alhonniituntie 5 FI-01900 Nurmijärvi TUOTEKUVAUS Aarsleff sujutusputkimenetelmä

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 04.05.2011. SPU Eristeet

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 04.05.2011. SPU Eristeet SERTIFIKAATTI VTT-C-6665-11 Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 04.05.2011 TUOTTEEN NIMI SPU Eristeet VALMISTAJA SPU Systems Oy Sillanpäänkatu 20, PL 98 FI-38701 Kankaanpää TUOTEKUVAUS SPU:n valmistamia polyuretaanieristeitä

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 210/05 Myöntämispäivä 7.7.2005, Päivitetty 20.2.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro 210/05 Myöntämispäivä 7.7.2005, Päivitetty 20.2.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro 210/05 Myöntämispäivä 7.7.2005, Päivitetty 20.2.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Hunton Sarket aluskate Hunton Fiber AS Niels Ødegaards gt. 8 2800 Gjøvik, Norge TUOTEKUVAUS Hunton Sarket

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT C 903 06 Myöntämispäivä 14.09.2006 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Tyvek Pro 2508B aluskate

SERTIFIKAATTI Nro VTT C 903 06 Myöntämispäivä 14.09.2006 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Tyvek Pro 2508B aluskate SERTIFIKAATTI Nro VTT C 903 06 Myöntämispäivä 14.09.2006 TUOTTEEN NIMI Tyvek Pro 2508B aluskate VALMISTAJA/EDUSTAJA DuPont de Nemours (Lux) s.a.r.l. Rue General Patton, Contern L 2984 Luxemburg MYYNTI

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013. SPU Eristeet

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013. SPU Eristeet SERTIFIKAATTI VTT-C-6665-11 Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013 TUOTTEEN NIMI SPU Eristeet VALMISTAJA SPU Oy Itsenäisyydenkatu 17 A 7, FI-33500 Tampere TUOTEKUVAUS SPU:n valmistamia polyuretaanieristeitä

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 30.8.2011. Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 30.8.2011. Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6891-11 Myöntämispäivä 30.8.2011 TUOTTEEN NIMI Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt SERTIFIKAATIN HALTIJA Rockwool Finland Oy PL 29, Piispanportti 10 02201 ESPOO TUOTEKUVAUS

Lisätiedot

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty Voimassa

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty Voimassa KÄYTTÖSOVELLUS SERTIFIKAATTI VTT-C-11858-16 Myönnetty 28.12.2016 Voimassa 27.12.2021 Finnfoam FF-PIR -eristysratkaisut P1-paloluokan rakennuksissa VALMISTAJA Finnfoam Oy Satamakatu 5 24100 Salo SISÄLTÖ

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI VTT NRO 129/00 Myönnetty 30.3.2000 Päivitetty 29.11.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI VTT NRO 129/00 Myönnetty 30.3.2000 Päivitetty 29.11.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI VTT NRO 129/00 Myönnetty 30.3.2000 Päivitetty 29.11.2010 TUOTTEEN NIMI THERMISOL EPS - lattia ja alapohjaeristeet VALMISTAJA/EDUSTAJA ThermiSol Oy Toravantie 18 38210 SASTAMALA www.thermisol.fi

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-9376-13 Myöntämispäivä 28.1.2013 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY.

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-9376-13 Myöntämispäivä 28.1.2013 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-9376-13 Myöntämispäivä 28.1.2013 TUOTTEEN NIMI SPS sukitus SERTIFIKAATIN HALTIJA Suomen Putkiuudistus Oy Niittytie 25 01300 VANTAA TUOTEKUVAUS SPS-sukitus on jätevesiviemäriputkistojen

Lisätiedot

TUOTEKUVAUS TYYPILLINEN KÄYTTÖ PALOLUOKITUS - TAULUKKO ASENNUS TESTISTANDARDIT VÄLI- JA KANTAVAT SEINÄRAKENTEET 100 MM KANTAVAT LATTIARAKENTEET 150 MM

TUOTEKUVAUS TYYPILLINEN KÄYTTÖ PALOLUOKITUS - TAULUKKO ASENNUS TESTISTANDARDIT VÄLI- JA KANTAVAT SEINÄRAKENTEET 100 MM KANTAVAT LATTIARAKENTEET 150 MM TUOTEKUVAUS TYYPILLINEN KÄYTTÖ Protecta FR Pipe Wrap on suunniteltu ylläpitämään seinien ja lattioiden palonkestoa silloin kun niihin on vedetty läpivientejä (yhtenäiset muovi- tai metalliputket palavan

Lisätiedot

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa KÄYTTÖSOVELLUS SERTIFIKAATTI VTT-C-11858-16 Päivitetty 25.5.2018 Voimassa 27.12.2021 Finnfoam FF-PIR -eristysratkaisut P1-paloluokan rakennuksissa VALMISTAJA Finnfoam Oy Satamakatu 5 24100 Salo SISÄLTÖ

Lisätiedot

Tämä sertifikaatti on voimassa enintään 4.4.2018 asti ja sen voimassaolon ehdot on esitetty kohdassa 17.

Tämä sertifikaatti on voimassa enintään 4.4.2018 asti ja sen voimassaolon ehdot on esitetty kohdassa 17. TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATTI No VTT-C-2753-08 Myöntämispäivä 7.4.2008, päivitetty 5.4.2013 VALMISTAJA Fibo-Trespokylpyhuonepaneelijärjestelmä Fibo-Trespo AS Industriveien 2 4580 Lyngdal, Norge EDUSTAJA

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Vuorivillaverkkomatot, Vuorivillalevyt sekä Vuorivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

Tämän sertifikaatin voimassaolon ehdot on esitetty kohdassa 17.

Tämän sertifikaatin voimassaolon ehdot on esitetty kohdassa 17. SERTIFIKAATTI VTT-C-713-06 Päivitetty 30.11.2017 Voimassa 31.5.2022 TUOTTEEN NIMI Hunton tuulensuojalevy VALMISTAJA Hunton Fiber AS P. O. Box 633 2810 Gjøvik Norge TUOTEKUVAUS Hunton tuulensuojalevy on

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C Myöntämispäivä Päivitetty TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C Myöntämispäivä Päivitetty TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-9720-13 Myöntämispäivä 16.4.2013 Päivitetty 4.7.2013 TUOTTEEN NIMI Omega-Blue ja Omega-Brown sujutusputket SERTIFIKAATIN HALTIJA Uponor Infra Oy Kouvolantie 365 15560 NASTOLA TUOTEKUVAUS

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 143/00 Myöntämispäivä 15.12.2000 Päivitetty 25.10.2007 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro 143/00 Myöntämispäivä 15.12.2000 Päivitetty 25.10.2007 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro 143/00 Myöntämispäivä 15.12.2000 Päivitetty 25.10.2007 TUOTTEEN NIMI MORDAX horminkorjausmassa VALMISTAJA/EDUSTAJA EsKon Oy Finnoonniitty 3 FIN 02270 ESPOO TUOTEKUVAUS MORDAX horminkorjausmassa

Lisätiedot

Casco Saniteettisilikoni nurkkien, liikunta-saumojen ja myös lattia-seinä liittymien saumaukseen

Casco Saniteettisilikoni nurkkien, liikunta-saumojen ja myös lattia-seinä liittymien saumaukseen SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5605-10 Myöntämispäivä 1.6.2010 TUOTTEEN NIMI Schönox HA märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Akzo Nobel Coatings Oy Valimotie 22 (PL 140) 01531 VANTAA

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 210/05 Myöntämispäivä

SERTIFIKAATTI Nro 210/05 Myöntämispäivä SERTIFIKAATTI Nro 210/05 Myöntämispäivä 7.7.2005 TUOTTEEN NIMI Hunton aluskate VALMISTAJA/EDUSTAJA Hunton Fiber AS Niels Ødegaards gt. 8 2800 Gjøvik, Norge TUOTEKUVAUS Hunton aluskate on 18 mm paksuinen

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Kivivillaverkkomatot, Kivivillalevyt sekä Kivivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PALOKITTI

ASENNUSOHJE PALOKITTI ASENNUSOHJE PALOKITTI Würth Palokitti on muokattava palokatkotuote kaapeli- ja putkiläpivientien tiivistämiseen, sekä seinä että lattiarakenteissa. Ominaisuudet: Muokattava punainen kitti, toimitetaan

Lisätiedot

FIRESAFE FT Acrylic CE 0957

FIRESAFE FT Acrylic CE 0957 Sivu 1/14 TUOTEKUVAUS on lämpölaajeneva, yksikomponenttinen, akryylipohjainen palokatkomassa läpivienteihin ja saumoihin. laajenee tilavuudeltaan kaksi kertaa, kun lämpötila on noin 180ºC. KÄYTTÖKOHTEET

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011, Päivitetty 19.12.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011, Päivitetty 19.12.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011, Päivitetty 19.12.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Kivivillaverkkomatot, Kivivillalevyt sekä Kivivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI VTT-C KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa

SERTIFIKAATTI VTT-C KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa KÄYTTÖSOVELLUS SERTIFIKAATTI VTT-C-11858-16 Päivitetty 25.8.2017 Voimassa 27.12.2021 Finnfoam FF-PIR -eristysratkaisut P1-paloluokan rakennuksissa VALMISTAJA Finnfoam Oy Satamakatu 5 24100 Salo SISÄLTÖ

Lisätiedot

Sikalastic -201 W vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Sikalastic -201 W vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-7791-11 Myöntämispäivä 29.12.2011, Päivitetty 13.4.2012 TUOTTEEN NIMI Sika Vedeneristysjärjestelmä SERTIFIKAATIN HALTIJA Sika Finland Oy Ab PL 49 FI-02921 Espoo TUOTEKUVAUS Sika

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 203/05 Myöntämispäivä 18.2.2005 Päivitetty 14.1.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro 203/05 Myöntämispäivä 18.2.2005 Päivitetty 14.1.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro 203/05 Myöntämispäivä 18.2.2005 Päivitetty 14.1.2010 TUOTTEEN NIMI Technoelast bitumikatteet VALMISTAJA TechnoNICOL - Vyborg LTD. Leningradin alue, Pos. Kalinina 188804 Viipuri Venäjä

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-755-11 Myönnetty 1.10.011 Päivitetty 8.3.01 TUOTTEEN NIMI Ceresit CL 60 märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Henkel Norden Oy Äyritie 1 A 01510 VANTAA

Lisätiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Sertifikaatti Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy valmistaa Rakennuslevyjä Gyproc GR 13, GR 13 W, GRI 13, GEK 13, GN 13, GN 13 W, Gyproc 4, ja GTS 9 Tämä sertifikaatti koskee rakennuslevyjen käyttöä rakennuksen

Lisätiedot

Iloxair Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Ilox 89 Optima. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS

Iloxair Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Ilox 89 Optima. % yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Ilox 89 Optima Ilox 89 Optima Iloxair Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Ilox 89 Optima Sertifikaatti Nro VTT-C-5727-10 1 (2) Ilox 89 Optima on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 1.10.2013 Päivitetty 12.1.2015. TYCROC märkätilalevyjärjestelmä

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 1.10.2013 Päivitetty 12.1.2015. TYCROC märkätilalevyjärjestelmä SERTIFIKAATTI VTT-C-10341-13 Myönnetty 1.10.2013 Päivitetty 12.1.2015 TUOTTEEN NIMI TYCROC märkätilalevyjärjestelmä SERTIFIKAATIN HALTIJA Tycroc OÜ Väike-Ameerika 8 10129 Tallinna, Viro TUOTEKUVAUS TYCROC

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

- tavalliset joustavat seinät 100 mm: - tavalliset joustavat katot 150 mm:

- tavalliset joustavat seinät 100 mm: - tavalliset joustavat katot 150 mm: Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--sealpad (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste Firetect Seal pad -palokatko 2. Aiottu käyttötarkoitus muovisten pistorasianpohjien palokatko läpivientien

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec

valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec Koja Fair 80 ec Koja Fair 80 ec Koja Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-8424-12 1 (2) Fair 80 ec on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153 Painos 08/2011 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 04/2011 sivu 1 Hilti Palokatkokaulus

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI EDUSTAJA/ VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 1.10.2013. Alkuperäinen englanninkielinen

TUOTTEEN NIMI EDUSTAJA/ VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 1.10.2013. Alkuperäinen englanninkielinen TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATTI VTT-C-10100-13 Myönnetty 1.10.2013 Alkuperäinen englanninkielinen Xella kattoelementit Xella lattiaelementit EDUSTAJA/ VALMISTAJA Xella Danmark A/S Helge Nielsen Allé 7 DK-8723

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti CFS-CU Palokatkotyyny. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Julkaisu 04 / 2011. Hilti Palokatkotyyny CFS-CU

Tekninen ohje. Hilti CFS-CU Palokatkotyyny. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Julkaisu 04 / 2011. Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Tekninen ohje Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Hilti CFS-CU Palokatkotyyny Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213 Julkaisu 04 / 2011 Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Julkaisu 04/2011 sivu 1 Hilti palokatkotyyny

Lisätiedot

HILTI PALOKATKOTYYNY CFS-CU. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Tekninen ohje I Julkaisu 04 / Julkaisu 04 / 2011

HILTI PALOKATKOTYYNY CFS-CU. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Tekninen ohje I Julkaisu 04 / Julkaisu 04 / 2011 HILTI PALOKATKOTYYNY CFS-CU Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213 Tekninen ohje I Julkaisu 04 / 2011 Julkaisu 04 / 2011 Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Julkaisu 04/2011 sivu 1 Hilti palokatkotyyny

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 MC. yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS.

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 MC. yli 70 60-70 50-60 D E F G H I 40-50 30-40 20-30 10-20 1-10 HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Vallox 90 MC Vallox 90 MC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 MC Sertifikaatti Nro VTT-C-7697-11 1 (2) Vallox 90 MC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

Annettu: 23.9.2008. Voimassa: 31.12.2010

Annettu: 23.9.2008. Voimassa: 31.12.2010 Dno: YM144/6221/2007 1 (6) Annettu: 23.9.2008 Voimassa: 31.12.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6735-11 Myöntämispäivä 23.5.2011. TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6735-11 Myöntämispäivä 23.5.2011. TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6735-11 Myöntämispäivä 23.5.2011. SYSTEM PLATON Xtraperusmuurin vedeneristysjärjestelmä SERTIFIKAATIN HALTIJA Nordic Waterproofing Oy Puusepäntie 11 FI-04360 TUUSULA

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI NRO 210/05 KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa

SERTIFIKAATTI NRO 210/05 KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa SERTIFIKAATTI NRO 210/05 Päivitetty 1.6.2017 Voimassa 31.5.2022 KÄYTTÖSOVELLUS Hunton Sarket puukuitulevyn käyttö aluskatteena VALMISTAJA Hunton Fiber AS P.O. Box 633 2800 Gjøvik Norge TUOTEKUVAUS Hunton

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 132/00 Myäntämispäivä 30.3.2000 Päivitetty 18.3.2005 ja 15.3.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro 132/00 Myäntämispäivä 30.3.2000 Päivitetty 18.3.2005 ja 15.3.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro 132/00 Myäntämispäivä 30.3.2000 Päivitetty 18.3.2005 ja 15.3.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA ThermiSol EPS -routaeristeet ThermiSol Oy Toravantie 18 FI-38210 SASTAMALA www.thermisol.fi

Lisätiedot

RAKENNUSTEN PASSIIVINEN PALOTURVALLISUUS

RAKENNUSTEN PASSIIVINEN PALOTURVALLISUUS RAKENNUSTEN PASSIIVINEN PALOTURVALLISUUS tulipalotilanteessa aktivoituvat PALOKATKOT ETA / CE HYVÄKSYTYT PALOKATKOTUOTERATKAISUT AMMATTIRAKENTAMISEEN KOKONAISVALTAINEN PALVELUKONSEPTI Palokatkotuoteratkaisut

Lisätiedot

Annettu: 28.3.2007. Voimassa: 31.12.2010

Annettu: 28.3.2007. Voimassa: 31.12.2010 Dno: YM268/6221/2006 1 (5) Annettu: 28.3.2007 Voimassa: 31.12.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75 Sertifikaatti Nro VTT--843-21-06 Myönnetty 22.8.2006 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 75 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 195/04 Myönnetty 20.8.2004 Päivitetty 18.2.2011 TUOTTEEN NIMI. EDUSTAJA Pukkila Vedeneristysjärjestelmä Pukkila Oy Ab Pitkämäenkatu 9, PL 29 20251 TURKU TUOTEKUVAUS Pukkila Vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 1.10.2013. TYCO -märkätilalevy

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 1.10.2013. TYCO -märkätilalevy SERTIFIKAATTI VTT-C-10341-13 Myönnetty 1.10.2013 TUOTTEEN NIMI TYCO -märkätilalevy SERTIFIKAATIN HALTIJA Tyco-Europe OÜ Väike-Ameerika 8 10129 Talinna Eesti TUOTEKUVAUS TYCO märkätilalevyjärjestelmä koostuu

Lisätiedot

Kiilto Keramix vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kiilto Keramix vedeneriste. Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA SERTIFIKAATTI Kiilto Keramix vedeneristysjärjestelmä Kiilto Oy PL 250 FI 33101 Tampere TUOTEKUVAUS Nro VTT-C-690-06 Myönnetty 18.8.2006 Päivitetty 7.11.2011 Kiilto Keramix vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

Tekninen ohje. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153. Painos 09/2013. Hilti Palokatkokaulus

Tekninen ohje. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153. Painos 09/2013. Hilti Palokatkokaulus Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153 Painos 09/2013 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 09/2013 sivu 1 Palokatkokaulus

Lisätiedot

saneerauslaasti Mira Supersil silikoni Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

saneerauslaasti Mira Supersil silikoni Kohdassa 9 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 124/99 Myöntämispäivä 17.12.1999, Päivitetty 15.4.2008 ja 15.9.2010 TUOTTEEN NIMI MIRA märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Mira Byggeprodukter a/s Navervej

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 2 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 123/99 Myönnetty 26.11.1999 Päivitetty 21.10.2011 TUOTTEEN NIMI Ceresit CL 50 vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä VALMISTAJA Henkel Norden Oy Äyritie 12 A 01510 VANTAA EDUSTAJA SUOMESSA

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox TSK Multi 50 MC

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox TSK Multi 50 MC Vallox TSK Multi 50 MC Vallox TSK Multi 50 MC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox TSK Multi 50 MC Sertifikaatti Nro VTT-C-11031-14 1 (2) Vallox TSK Multi 50 MC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 201/04 Myöntämispäivä 20.12.2004 Päivitetty 27.10.2010 TUOTTEEN NIMI

SERTIFIKAATTI Nro 201/04 Myöntämispäivä 20.12.2004 Päivitetty 27.10.2010 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATTI Nro 201/04 Myöntämispäivä 20.12.2004 Päivitetty 27.10.2010 TUOTTEEN NIMI Flexpol bitumikatteet VALMISTAJA NORD BITUMI S.P.A. VIA CAMPAGNOLA, 8 37060 SONA-VR-ITALIA MAAHANTUOJA ERISTYSLIIKE

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8881-12 Myöntämispäivä 11.9.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8881-12 Myöntämispäivä 11.9.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-8881-12 Myöntämispäivä 11.9.2012 TUOTTEEN NIMI Aquaroc-järjestelmä julkisiin märkätiloihin SERTIFIKAATIN HALTIJA Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy/Gyproc PL 44 02401 KIRKKONUMMI

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 280. yli D E F G HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Vallox

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 280. yli D E F G HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Vallox 280 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 280 Sertifikaatti Nro VTT--1281-21-07 Myönnetty 23.1.2007 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 280 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

PALOKATKOSUUNNITELMA. Suunitelman laatija: Yritys: Osoite: Puhelin: Päiväys: 1. Rakennuskohde ja yhteyshenkilöt. 1.1.

PALOKATKOSUUNNITELMA. Suunitelman laatija: Yritys: Osoite: Puhelin: Päiväys: 1. Rakennuskohde ja yhteyshenkilöt. 1.1. PALOKATKOSUUNNITELMA Suunitelman laatija: Yritys: Osoite: Puhelin: Päiväys: 1. akennuskohde ja yhteyshenkilöt 1.1. akennuskohde Nimi: Sijainti: Osoite: Tässä suunnitelmassa esitetään yo. kohteen palokatkojen

Lisätiedot

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi Palokatkot Asennusmenetelmät PeO Palokatkomiehet.fi Oikein asennetun palokatkon tulee täyttää sille asetetut toiminnalliset vaatimukset sekä sen tulee kestää suunniteltu käyttöikä (huolto- ja kunnossapito).

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Myöntämispäivä 7.4.2008

SERTIFIKAATTI Myöntämispäivä 7.4.2008 SERTIFIKAATTI Myöntämispäivä 7.4.2008 No VTT C 2753 08 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Fibo Trespokylpyhuonepaneelijärjestelmä Fibo Trespo AS Industriveien 2 4580 Lyngdal, Norge EDUSTAJA BYGGMA ASA Jänislammenkatu

Lisätiedot

Annettu: 29.3.2007. Voimassa: 31.12.2010

Annettu: 29.3.2007. Voimassa: 31.12.2010 Dno: YM276/6221/2006 1 (6) Annettu: 29.3.2007 Voimassa: 31.12.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011. Fescon vedeneristysjärjestelmä

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011. Fescon vedeneristysjärjestelmä SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-870-06 Myönnetty 27.9.2006 Päivitetty 27.9.2011 TUOTTEEN NIMI Fescon vedeneristysjärjestelmä VALMISTAJA/EDUSTAJA Fescon Oy Myllykatu 3 05830 HYVINKÄÄ TUOTEKUVAUS Fescon vedeneristysjärjestelmä

Lisätiedot

Deekax Air Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Talteri Fair 120 ec

Deekax Air Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Talteri Fair 120 ec Koja Fair 120 ec Koja Fair 120 ec Deekax Air Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Talteri Fair 120 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-9151-12 Myönnetty 26.11.2012 Päivitetty 31.03.2014 1 (2) Talteri Fair 120 ec on

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010 SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-4805-09 Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Isover Ultimate mineraalivillalevyt ja verkkomatot Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Kerkkolankatu

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI VTT-C-3043-08 Myönnetty 26.6.2008 Päivitetty 19.6.2013 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA MAAHANTUOJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI VTT-C-3043-08 Myönnetty 26.6.2008 Päivitetty 19.6.2013 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA MAAHANTUOJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI VTT-C-3043-08 Myönnetty 26.6.2008 Päivitetty 19.6.2013 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA wedi + Mapegum WPS märkätilajärjestelmä wedi GmbH Hollefeldstrasse 51 D-48282 Emsdetten Saksa MAAHANTUOJA Heikki

Lisätiedot

ETA-hyväksytyt ja CE-merkityt tuotteet. Würth Palokatkotuotteet Tekniset Ohjeet

ETA-hyväksytyt ja CE-merkityt tuotteet. Würth Palokatkotuotteet Tekniset Ohjeet ETA-hyväksytyt ja CE-merkityt tuotteet Würth Palokatkotuotteet Tekniset Ohjeet ETA-Hyväksyntä ja CE-merkintä CE-merkintä on tullut pakolliseksi suurimmalle osalle rakennustuotteita EU:n rakennustuoteasetuksen

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. REDAir FLEXSYSTEM. Myöntämispäivä 10.3.2014.

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. REDAir FLEXSYSTEM. Myöntämispäivä 10.3.2014. TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATTI Myöntämispäivä 10.3.2014 Nro VTT-C-10917-14. REDAir FLEXSYSTEM SERTIFIKAATIN HALTIJA ROCKWOOL, ROCKWOOL Finland Oy PL 29, Piispanportti 10 FI-02201 Espoo TUOTEKUVAUS REDAir

Lisätiedot

Cetap-tarkastusluukku

Cetap-tarkastusluukku 1 (5) Myönnetty Laajennus Voimassa 17.3.2016 5.5.2017 16.3.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE AC

valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE AC Vallox 90 SE AC Vallox 90 SE AC Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 90 SE AC Sertifikaatti Nro C326/05 1 (2) Vallox 90 SE AC on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. - tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

SUORITUSTASOILMOITUS. - tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--wrap (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyyppien yksilöllinen tunniste 2. Aiottu käyttötarkoitus Firetect Wrap + Wrap-'n-roll rakenteissa olevien putkiläpivientiaukkojen sulkeminen

Lisätiedot

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0. PAROC Hvac Fire Ilmakanavien paloeristysratkaisut Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.1 Sisällysluettelo Paloturvallisuutta PAROC kivivillatuotteilla...3

Lisätiedot

Enervent Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED % A. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Enervent Pingvin eco ED 3,0

Enervent Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED % A. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Enervent Pingvin eco ED 3,0 Enervent Pingvin eco ED Enervent Pingvin eco ED Enervent Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED Sertifikaatti Nro VTT C 4026 09 1 (2) Enervent Pingvin eco ED on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

ASIANTUNTIJALAUSUNTO 2014-05-1 30.5.2014 1 (3) Rakenne-esimerkkejä SPU FR eristeen käytöstä enintään 16 kerroksisen P1-luokan rakennuksen ulkoseinässä

ASIANTUNTIJALAUSUNTO 2014-05-1 30.5.2014 1 (3) Rakenne-esimerkkejä SPU FR eristeen käytöstä enintään 16 kerroksisen P1-luokan rakennuksen ulkoseinässä 1 (3) Rakenne-esimerkkejä SPU FR eristeen käytöstä enintään 16 kerroksisen P1-luokan rakennuksen ulkoseinässä Lausunnon tilaaja: SPU Oy Pasi Käkelä Itsenäisyydenkatu 17 A 7 33500 Tampere 1. Lausunnon kohde

Lisätiedot

Forssan Metallityöt Oy

Forssan Metallityöt Oy Sertifikaatti Myönnetty 27.8.2013 Päivitetty 30.8.2017 Forssan Metallityöt Oy valmistaa Teräsrakenteisia palo-ovia ja ikkunallisia palo-ovia Palo-ovet on tarkoitettu käytettäväksi osastoivina ovina, joita

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa. ilmanvaihtokoneita Vallox 150 Effect SE MLV (esilämmitys maalämmityspiirissä) yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS

Vallox Oy. valmistaa. ilmanvaihtokoneita Vallox 150 Effect SE MLV (esilämmitys maalämmityspiirissä) yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS Vallox 150 Effect SE MLV Vallox 150 Effect SE MLV Vallox Oy valmistaa Sertifikaatti Nro VTT C 3514 08 1 (2) ilmanvaihtokoneita Vallox 150 Effect SE MLV (esilämmitys maalämmityspiirissä) Vallox 150 Effect

Lisätiedot

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--coat (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste Firetect PA-pinnoite 2. Aiottu käyttötarkoitus rakenteissa olevien putki- ja kaapeliläpivientiaukkojen saumojen

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI VTT-C KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa

SERTIFIKAATTI VTT-C KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SERTIFIKAATTI VTT-C-11666-16 Päivitetty 9.1.2017 Voimassa 24.8.2021 Kingspan Kooltherm -eristeet P1-paloluokan rakennuksissa Kingspan Insulation Oy Hämeenkatu 13 a A3 33100 Tampere

Lisätiedot

JOINTS FIRE WRAP PRO+ Palokääre kaapeleille ja putkille

JOINTS FIRE WRAP PRO+ Palokääre kaapeleille ja putkille TUOTEKUVAUS palowrap tarjoaa yksinkertaisen ja edullisen vaihtoehdon palokaulukselle ja kaapeliläpivienneille seinissä ja välipohjissa. Wrap soveltuu myös palavalla eristeellä (esim. armaflex) eristetyille

Lisätiedot

YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI NRO Y 103/05 Myöntämispäivä 4.5.2005 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJAT TUOTEKUVAUS. Teräsbetonipaalut

YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI NRO Y 103/05 Myöntämispäivä 4.5.2005 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJAT TUOTEKUVAUS. Teräsbetonipaalut YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI NRO Y 103/05 Myöntämispäivä 4.5.2005 TUOTTEEN NIMI Teräsbetonit VALMISTAJAT Paalut: Abetoni Oy Kokemäen TB-Paalu Oy Lujabetoni Oy Parma Oy Skanska Betoni Oy Teräsosat: Leimet Oy

Lisätiedot

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR-+15/0630-akryyli (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste 2. Aiottu käyttötarkoitus Firetect Acrylic -paloakryyli rakenteissa olevien (liikunta)saumojen

Lisätiedot

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet

Kohdassa 9 taulukossa 1 määritellyt kaivot ja niiden liitostarvikkeet SERTIFIKAATTI Nro 149/01 Myönnetty 2.5.2001 Päivitetty 11.4.2011 TUOTTEEN NIMI. Kahi-kylpyhuonejärjestelmä VALMISTAJA Saint-Gobain Weber Oy Ab Strömberginkuja 2 (PL 70) FI-00381 Helsinki TUOTEKUVAUS Kahi-kylpyhuonejärjestelmä

Lisätiedot

Sisään avautuvat yksipuitteinen puuikkuna tai kaksipuitteiset puualumiini- ja puuikkunat

Sisään avautuvat yksipuitteinen puuikkuna tai kaksipuitteiset puualumiini- ja puuikkunat 1 (7) Myönnetty: Voimassa: 23.11.2010 22.11.2015 VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden

Lisätiedot

VV B. Rakennuskemia Oy Kerkkolankatu 17, Hyvinkää

VV B. Rakennuskemia Oy Kerkkolankatu 17, Hyvinkää Tytan B1 Paloakryyli Komposiittiputket massiiviseinässä VV1.1 07072016B Paloluokka EI60 Tytan B1 Paloakryyli ETA 15/0037 Betoniseinä min. 150mm, Kannakointi 350mm Komposiittiputki maks. 75mm, Mineraalivilla

Lisätiedot

Valmistustekniikan sekä materiaalin ansiosta kanavat ja kanavan osat ovat antistaattisia sekä sisäpinnaltaan puhtaita, öljyttömiä ja sileitä.

Valmistustekniikan sekä materiaalin ansiosta kanavat ja kanavan osat ovat antistaattisia sekä sisäpinnaltaan puhtaita, öljyttömiä ja sileitä. SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6220-10 Myöntämispäivä 1.12.2010, päivitetty 25.4.2014 TUOTTEEN NIMI Uponor huoneistojen ilmanvaihtojärjestelmä VALMISTAJA/EDUSTAJA Uponor Suomi Oy PL 21 15561 NASTOLA TUOTEKUVAUS

Lisätiedot

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut SISÄLLYSLUETTELO Paloturvallisuutta PAROC -kivivillatuotteilla... 3 PAROC Hvac Fire Mat pyöreille kanaville... 4 PAROC Hvac Fire Mat suorakaidekanaville...

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro 189/04 Myöntämispäivä 9.2.2004 Päivitetty 10.3.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA MARKKINOINTI TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro 189/04 Myöntämispäivä 9.2.2004 Päivitetty 10.3.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA MARKKINOINTI TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro 189/04 Myöntämispäivä 9.2.2004 Päivitetty 10.3.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA MARKKINOINTI PLATON lattia ja PLATON Multi ISOLA AS, Factory N 3678 Notodden, NORJA Isola oy Sahaajankatu

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa New Tube sukitusmenetelmä

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa New Tube sukitusmenetelmä TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA SERTIFIKAATTI VTT-C-11844-16 Päivitetty 14.3.2017 Voimassa 18.12.2021 New Tube sukitusmenetelmä New Tube Suomi Oy Vinkakatu 4 15700 Lahti TUOTEKUVAUS New Tube sukitusmenetelmä

Lisätiedot

Tässä sertifikaatissa käsiteltävät tuotteet ovat myös CE-merkittyjä. Tuotteiden ominaisuudet on valmistaja ilmoittanut suoritustasoilmoituksissa.

Tässä sertifikaatissa käsiteltävät tuotteet ovat myös CE-merkittyjä. Tuotteiden ominaisuudet on valmistaja ilmoittanut suoritustasoilmoituksissa. SERTIFIKAATTI VTT-C-11666-16 Myönnetty 25.8.2016 Voimassa 24.8.2021 KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA Kingspan Kooltherm -eristeet P1-paloluokan rakennuksissa Kingspan Insulation Oy Hämeenkatu 13 a A3 33100 Tampere

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokääre CFS-B. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä. ETA nro 10 / 0212. Painos 09 / 2010. Hilti Palokatkokääre CFS-B

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokääre CFS-B. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä. ETA nro 10 / 0212. Painos 09 / 2010. Hilti Palokatkokääre CFS-B Tekninen ohje Hilti Palokatkokääre CFS-B Hilti Palokatkokääre CFS-B Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10 / 0212 Painos 09 / 2010 Hilti Palokatkokääre CFS-B painos 09/2010 sivu 1 Palokatkokääre CFS-B

Lisätiedot

HILTI PALOKATKONAUHA CFS-W SG CFS-W EL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0405. Painos 02 / 2011 I Tekninen ohje

HILTI PALOKATKONAUHA CFS-W SG CFS-W EL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0405. Painos 02 / 2011 I Tekninen ohje HILTI PALOKATKONAUHA CFS-W SG CFS-W EL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0405 Hilti Palokatkonauha CFS-W Painos 02/2011 sivue 1 Painos 02 / 2011 I Tekninen ohje Palokatkonauha CFS-W SG Palonarkojen

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkomansetti CFS-C. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0403. Painos 02 / 2011. Hilti Palokatkomansetti CFS-C

Tekninen ohje. Hilti Palokatkomansetti CFS-C. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0403. Painos 02 / 2011. Hilti Palokatkomansetti CFS-C Tekninen ohje Hilti Palokatkomansetti CFS-C Hilti Palokatkomansetti CFS-C Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA nro 10/0403 Painos 02 / 2011 Hilti Palokatkomansetti CFS-C Painos 02/2011 sivu 1 Palokatkomansetti

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Sertifikaatti Nro C333/05 1 (2) Parmair Eximus JrS on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

URAKKALASKENTAA VARTEN

URAKKALASKENTAA VARTEN URAKKALASKENTAA VARTEN A-Insinöörit Suunnittelu Oy Bertel Jungin aukio 9 0600 Espoo Puh 007 9 777 Fax 007 9 779 etunimi.sukunimi@ains.fi PALOKATKOSUUNNITELMAN YLEISTEKSTI () Palokatkosuunnitelma Yleistä

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. - tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

SUORITUSTASOILMOITUS. - tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--collar (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyyppien yksilöllinen tunniste 2. Aiottu käyttötarkoitus Firetect FMU (teräs) + FMI (ruostumaton teräs) rakenteissa olevien putkiläpivientiaukkojen

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti CFS-S ACR akryylipalokatkomassa

Tekninen ohje. Hilti CFS-S ACR akryylipalokatkomassa Tekninen ohje Hilti Palokatkomassa CFS-S ACR Hilti CFS-S ACR akryylipalokatkomassa European Technical Approval ETA N o / 0389 (suorat saumatiivisteet)) ETA N o / 0292 (läpivientitiivisteet) Painos 04 /

Lisätiedot

ZZ-FIRE FOAM 2K NE muut markkinointinimet: SafeSeal FSA FOAM 2K

ZZ-FIRE FOAM 2K NE muut markkinointinimet: SafeSeal FSA FOAM 2K Tekninen tuoteseloste ja asennusohje ZZ-FIRE FOAM 2K NE muut markkinointinimet: SafeSeal FSA FOAM 2K 2-komponenttinen palokatkovaahto Tuoteseloste Väri Tuotekoodi Koko Kpl/ltk Kpl/lava Punainen FSAFOAM2K

Lisätiedot