Annettu: Voimassa:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Annettu: 23.9.2008. Voimassa: 31.12.2010"

Transkriptio

1 Dno: YM144/6221/ (6) Annettu: Voimassa: Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 4 luvun säännökset myöntänyt seuraavan tyyppihyväksynnän. TUOTTEET 1. Roxtec RS-tiiviste on pyöreä läpivientitiiviste, joka koostuu kahdesta muokattavasta puoliskosta, joiden läpi voidaan vetää yksi kaapeli tai putki. Puristin on integroitu tiivisteeseen, jolloin kiristettäessä tiiviste puristuu ja kiinnittyy ympärillä olevaan osastoivaan rakenteeseen kiinni. Roxtec RS-tiivisteiden metalliputkiläpiviennit, asennus kuvien S ( ) ja S ( ) mukaisesti. Roxtec RS-tiivisteiden kaapeliläpiviennit, asennus kuvien S ( ) ja S ( ) mukaisesti. Roxtec RS PPS/S- ja PPS-muoviputkiläpiviennit, asennus kuvan S ( ) mukaisesti. 2. Roxtec R-kehys on pyöreä läpivientitiiviste, jonka keskellä on neliskulmainen pakkaustila, jonka läpi kaapelit ja/tai putket vedetään. Pakkaustila vaihtelee kehyksen koosta riippuen ja se pakataan täyteen tiivistemoduuleilla. R-kehyksessä on integroitu puristin, jota kiristämällä pakkaustilan moduulit puristuvat tiiviiksi ja samalla kehys puristuu ympäröivään rakenteeseen. Roxtec R-kehysten kaapeliläpiviennit, asennus kuvien S ( ) ja S ( ) mukaisesti. Roxtec R-kehysten metalliputkiläpiviennit, asennus kuvien S ( ) ja S ( ) mukaisesti. 3. Roxtec B-kehys on osista koostuva, yhteen pultattava laipallinen kehys, jonka läpi voidaan vetää useita kaapeleita ja/tai putkia. Kehys voidaan asentaa olemassa olevien kaapelien tai putkien ympärille. Kehys pakataan tiivistemoduuleilla ja kunkin moduulirivin väliin asetetaan välilevy, joka kiinnittyy kehykseen toimien vedonpoistona. Pakkaustila kiristetään tiiviiksi puristinyksikön avulla. Se voidaan sijoittaa ylös, keskelle tai alareunaan. Roxtec B-kehyksen kaapeliläpiviennit, asennus kuvien S ( ); S ( ) ja S ( ) mukaisesti. Roxtec B-kehyksen metalliputkiläpiviennit, asennus kuvien S ( ); S ( ) ja S ( ) mukaisesti. 4. Roxtec G-kehys on hitsaamalla koottu neliskulmainen laipallinen kehys useiden kaapeleiden ja/tai putkien läpivientiin. Kehys pakataan tiivistemoduuleilla ja kunkin moduulirivin väliin asetetaan välilevy, joka kiinnittyy kehykseen toimien vedonpoistona. Pakkaustila kiristetään tiiviiksi puristinyksikön avulla. Se voidaan sijoittaa ylös, keskelle tai alareunaan.

2 Dno: YM144/6221/ (6) Roxtec G-kehyksen kaapeliläpiviennit, asennus kuvien S ( ); S ( ) ja S ( ) mukaisesti. Roxtec G-kehyksen metalliputkiläpiviennit, asennus kuvien ( ); S ( ) ja S ( ) mukaisesti. HAKIJA HYVÄKSYNNÄN LAAJUUS HYVÄKSYNNÄN EHDOT Roxtec International AB, Karlskrona, Ruotsi Tällä hyväksynnällä todetaan läpivientien täyttävän Suomen rakentamismääräyskokoelman vaatimustason osastoivien rakennusosien läpäisevien laitteiden osalta seuraavasti: Roxtec RS-tiivisteiden metalliputkiläpiviennit osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa, paloluokat EI 30, EI 60 ja EI 120; Roxtec RS-tiivisteiden kaapeliläpiviennit osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa, paloluokat EI 60 ja EI 120; Roxtec RS PPS- ja RS PPS/S muoviputkiläpiviennit osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa, paloluokka EI 60; Roxtec R-kehyksen metalliputkiläpiviennit osastoivassa kiviaineisessa rakenteessa, paloluokka EI 60; Roxtec R-kehyksen kaapeliläpiviennit osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa, paloluokat EI 60 ja EI 120; Roxtec B- ja Roxtec G-kehysten metalliputkiläpiviennit osastoivissa kiviaineissa rakenteissa, paloluokat EI 60 ja EI 120; Roxtec B- ja Roxtec G-kehysten kaapeliläpiviennit osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa, paloluokat EI 60 ja EI 120; Roxtec B- ja Roxtec G-kehysten metalliputki- ja kaapeliläpiviennit osastoivassa kipsilevyseinässä, paloluokka EI 90. Roxtec RS-tiivisteiden metalliputkiläpiviennit kiviaineisissa osastoivissa rakenteissa. Taulukko 1. EI 60 metalliputkiläpiviennit ja Roxtec RS-tiivisteet Putken halkaisija Ø mm Eristeen pituus mm ja sijainti Eristeen vahvuus mm Osastoiva laatta 0 18 Yhdellä puolella 400 mm Molemmilla puolilla 400 mm Yhdellä puolella 900 mm 100 Osastoiva seinä 0 10 Yhdellä puolella 475 mm Yhdellä puolella 775 mm Molemmilla puolilla 600 mm 100 Roxtec RS-tiivisteiden kaapeliläpiviennit kiviaineisissa osastoivissa rakenteissa. 1. Roxtec RS-tiivisteiden ollessa asennettuina ainoastaan rakenteen toisella puolella, kaapelin maksimi halkaisija voi seinäläpiviennissä olla enintään 80 mm ja lattialäpiviennissä enintään 96 mm. Vähintään 100 mm paksussa kiviaineisessa seinässä ja laatassa RStiivisteellä saavutetaan paloluokka EI 60.

3 Dno: YM144/6221/ (6) 2. Mikäli Roxtec RS-tiiviste on asennettu rakenteen molemmin puolin, voi kaapelin halkaisija olla enintään 69 mm. Vähintään 175 mm paksussa kiviaineisessa osastoivassa seinässä ja vähintään 150 mm paksussa kiviaineisessa osastoivassa lattiassa saavutetaan paloluokka EI 120. Roxtec RS PPS- ja RS PPS/S-muoviputkiläpiviennit kiviaineisissa osastoivissa rakenteissa. 1. Kun Roxtec RS PPS/S koot asennetaan toiselle puolen osastoivaa seinää tai laattaa ja toinen puoli täytetään palamattomalla kivivillalla, jonka tiheys on noin 100 kg / m 3 ja vahvuus aukossa vähintään 50 mm ja osastoivan seinän tai laatan vähimmäispaksuus on 100 mm, niin saavutetaan paloluokka EI Kun Roxtec RS PPS koot asennetaan osastoivan seinän tai laatan kummallekin puolen ja osastoivan laatan tai seinän vähimmäispaksuus on 150 mm, niin saavutetaan paloluokka EI 60. Roxtec R-kehyksen metalliputkiläpivienti osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa paloluokassa EI 60. R-kehys asennetaan vain toiselle puolen osastoivaa rakennetta. Sen vastakkaiselle puolelle asennetaan 20 mm vahva palamaton (A2-s1,d0) kivivillakouru, jonka tiheys on 100 kg / m 3. Kupariputken ympärillä oleva kouru ulottuu seinästä ulos vähintään 500 mm ja lattiasta ulos vähintään 600 mm. Teräsputken ympärillä oleva kouru ulottuu seinästä ja lattiasta ulos vähintään 50 mm. Kupariputken enimmäishalkaisija on 54 mm ja teräsputken 50 mm. Osastoivan kiviaineisen seinän tai laatan vähimmäispaksuus on 100 mm. Taulukko 2. Roxtec R-kehyksen metalliputkiläpivienti paloluokassa EI 120. Eristeen pituus mm ja Putken halkaisija sijainti kummallakin Ø mm puolen läpivientiä Eristeen vahvuus mm Eristeen tiheys on noin 100 kg / m 3. Palamaton (A2-s1,d0) Roxtec R-kehys asennetaan molemmin puolin osastoivaa rakennetta. Kiviaineisen seinän vähimmäispaksuus on 175 mm ja laatan 150 mm.

4 Dno: YM144/6221/ (6) Roxtec R-kehyksen kaapeliläpivienti osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa paloluokassa EI 60. Kaapelin enimmäishalkaisija on 60 mm. Osastoiva seinä on vähintään 150 mm paksu ja osastoiva laatta vähintään 100 mm paksu. Roxtec R- kehys asennetaan toiselle puolelle osastoivaa rakennetta. Toinen puoli täytetään palamattomalla (A2-s1, d0) kivivillalla 50 mm matkalta. Roxtec R-kehyksen kaapeliläpivienti osastoivissa kiviaineisissa rakenteissa paloluokassa EI 120. Kaapelin enimmäishalkaisija on 51 mm. Osastoiva seinä on vähintään 175 mm paksu ja osastoiva laatta vähintään 150 mm. Roxtec R-kehys asennetaan osastoivan rakenteen molemmin puolin. Roxtec B- ja G-kehysten metalliputkiläpiviennit paloluokassa EI 60. Metalliputken enimmäishalkaisija on 50 mm. Osastoivan kiviaineisen seinän tai laatan vähimmäispaksuus on 100 mm kupariputkille ja 125 mm teräsputkille. Roxtec B- tai G-kehys asennetaan vain toiselle puolen osastoivaa rakennetta. Palamaton (A2-s1, d0) kivivilla, jonka tiheys on 110 kg / m 3, asennetaan 50 mm vahvuisesti toiselle puolelle. Kupariputkelle on lisäksi asennettava 800 mm pitkä palamaton kivivillakouru putken ympärille. Kourun paksuus tulee olla 50 mm. Roxtec B- ja G-kehysten metalliputkiläpiviennit paloluokassa EI120. Metalliputken enimmäishalkaisija on 54 mm. Osastoivan kiviaineisen seinän vähimmäispaksuus on 175 mm ja osastoivan kiviaineisen laatan 150 mm. Roxtec B- ja/tai Roxtec G-kehys asennetaan molemmin puolin osastoivaa rakennetta. Palamaton (A2-s1, d0) kivivillakouru, jonka tiheys on 100 kg / m 3 ja paksuus 20 mm asennetaan osastoivan rakenteen molemmin puolin. Taulukko Roxtec B- ja/tai Roxtec G-kehysten metalliputkiläpiviennit EI 120 Putken halkaisija Eristeen pituus (mm) Ø mm ja sijainti kummallakin puolen läpivientiä Eristeen vahvuus (mm) Eristeen tiheys on noin 100 kg / m 3. Luokka (A2-s1, d0)

5 Dno: YM144/6221/ (6) Roxtec B- ja G-kehysten kaapeliläpiviennit kiviaineisissa osastoivissa rakenteissa paloluokassa EI 120. Kaapelin enimmäishalkaisija on 67 mm. Osastoivan kiviaineisen seinän vähimmäispaksuus on 175 mm ja laatan 150 mm. Roxtec B- ja G-kehysten kaapeliläpiviennit kiviaineisissa osastoivissa rakenteissa paloluokassa EI 60. Kaapelin enimmäishalkaisija on 81 mm. Seinän tai laatan paksuus on vähintään 100 mm. Roxtec B- ja/tai Roxtec G-kehys asennetaan vain toiselle puolelle osastoivaa rakennetta. Palamatonta villaa ei tarvitse käyttää. Roxtec B- ja G-kehysten kaapeli- ja metalliputkiläpiviennit osastoivissa kipsilevyseinässä paloluokassa EI 90. Kaapelin enimmäishalkaisija on 68 mm. Metalliputken enimmäishalkaisija on 28 mm. Kipsilevyseinä on vähintään 125 mm paksu. Roxtec B- ja G-kehys asennetaan vain toiselle puolen osastoivaa kipsilevyseinää. Palamattomalla (A2-s1,d0) kivivillalla, tiheys 100 kg / m 3, täytetään seinän aukko toiselta puolen ja villoitusta jatketaan 350 mm matkalta seinän ulkopuolelle asti. Palamatonta kivivillakourua, paksuus 20 mm, käytetään lisäksi metalliputken eristeenä 500 mm matkalta kummastakin levyseinän pinnasta. LAADUNVALVONTA Laadunvalvonnassa noudatetaan hakijan ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen, Espoo, välillä tehtyä, allekirjoitettua sopimusta Dno VTT-V MERKITSEMINEN HUOMAUTUKSET Läpiviennit ja tuotepakkaukset merkitään seuraavasti. Merkintöihin tulee sisällyttää seuraavat tiedot: päätöksen liitteenä oleva tyyppihyväksyntämerkki; YM144/2007; hakijan nimi; valmistusajankohta. Läpivienteihin merkitään lisäksi: asennusajankohta; asentajan nimi palonkestoaika esimerkiksi EI 60 Läpiviennit on testattu standardin SFS-EN :2004 mukaan. Läpiviennit on luokiteltu luokitusstandardin SFS-EN :2003 mukaan.

6 Dno: YM144/6221/ (6) VOIMASSAOLOAIKA HYVÄKSYNNÄN PERUSTEET Päätös tulee voimaan ja on voimassa toistaiseksi, kuitenkin enintään saakka. - SINTEF Test Report 22N A ( ) - SINTEF Test Report 22N C ( ) - SINTEF Test Report 22N C ( ) - SINTEF Test Report B ( ) - SINTEF Test Report C ( ) - SINTEF Test Report B ( ) - SINTEF Test Report A ( ) - SINTEF Test Report A ( ) - SINTEF Test Report B ( ) - SINTEF Test Report B ( ) - SINTEF Test Report / B ( ) - MPA NRW Prüfbericht Nr ( ) - MPA NRW Prüfbericht Nr ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) - SP Report P ( ) Ylijohtaja Helena Säteri Yli-insinööri Olavi Lilja puh faksi olavi.lilja@ymparisto.fi LIITTEET: Tyyppihyväksyntämerkki Oikaisuvaatimusohje Valitusosoitus 14 sivua piirustuksia TIEDOKSI: oli.epy.ym doc VTT Sertifiointi ja tuotehyväksyntä, Jarmo Ruohomäki PL 1000, VTT VTT Palotestaus, Jussi Rautiainen PL 1000, VTT

Annettu: 28.3.2007. Voimassa: 31.12.2010

Annettu: 28.3.2007. Voimassa: 31.12.2010 Dno: YM268/6221/2006 1 (5) Annettu: 28.3.2007 Voimassa: 31.12.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

Annettu: 29.3.2007. Voimassa: 31.12.2010

Annettu: 29.3.2007. Voimassa: 31.12.2010 Dno: YM276/6221/2006 1 (6) Annettu: 29.3.2007 Voimassa: 31.12.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

Annettu: Voimassa:

Annettu: Voimassa: Dno: YM196/6221/2006 1 (2) Annettu: 5.12.2006 Voimassa: 31.3.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

Sisään avautuvat yksipuitteinen puuikkuna tai kaksipuitteiset puualumiini- ja puuikkunat

Sisään avautuvat yksipuitteinen puuikkuna tai kaksipuitteiset puualumiini- ja puuikkunat 1 (7) Myönnetty: Voimassa: 23.11.2010 22.11.2015 VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden

Lisätiedot

Cetap-tarkastusluukku

Cetap-tarkastusluukku 1 (5) Myönnetty Laajennus Voimassa 17.3.2016 5.5.2017 16.3.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Kiilax-paloluokiteltu tarkastusluukku, pikaasennettava

Kiilax-paloluokiteltu tarkastusluukku, pikaasennettava 1 (5) Myönnetty Päivitys Voimassa 7.4.2014 23.11.2016 22.11.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Kiilax-paloluokiteltu tarkastusluukku, pikaasennettava

Kiilax-paloluokiteltu tarkastusluukku, pikaasennettava 1 (5) Myönnetty Päivitys Voimassa 4.6.2013 22.11.2016 21.11.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Dno VTT RTH (5)

Dno VTT RTH (5) 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 20.3.2009 20.3.2014 VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden hyväksynnästä

Lisätiedot

Tekniset tiedot Puhelin: +358 207931340. HG-nro 13125 000 Ecostat E LVI-nro:

Tekniset tiedot Puhelin: +358 207931340. HG-nro 13125 000 Ecostat E LVI-nro: 13125 000 Ecostat E 6350433 Kiinteä juoksuputki ja yhd. käyttöventtiili/ 13126 000 Ecostat S 6350445 Kiinteä juoksuputki ja yhd. käyttöventtiili/ TYYPPIHYVÄKSYNNÄT: VA 1.43/18275 Stuttgart HRB 481038 13145

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 16.12.2009 31.3.2011, edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla

Lisätiedot

VTT-RTH (5) Janisol 2 EI 30-järjestelmän teräsprofiileista tehdyt yksilehtinen ja kaksilehtinen lasitettu liukupalo-ovi

VTT-RTH (5) Janisol 2 EI 30-järjestelmän teräsprofiileista tehdyt yksilehtinen ja kaksilehtinen lasitettu liukupalo-ovi 1 (5) Myönnetty 8.5.2017 Voimassa 7.5.2022 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tyyppihyväksyntä on voimassa VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun

Lisätiedot

VTT-RTH (5)

VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty Päivitetty Voimassa 18.5.2016 31.10.2016 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 7.12.2009 31.3.2011 VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden hyväksynnästä

Lisätiedot

VTT-RTH (5) Janisol 2 EI 30-järjestelmän teräsprofiileista tehdyt yksilehtinen ja kaksilehtinen lasitettu liukupalo-ovi

VTT-RTH (5) Janisol 2 EI 30-järjestelmän teräsprofiileista tehdyt yksilehtinen ja kaksilehtinen lasitettu liukupalo-ovi 1 (5) Myönnetty Voimassa 3.3.2017 2.3.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun säännökset sekä eräiden

Lisätiedot

Roxtec läpivientijärjestelmä rakennuksiin ja väestönsuojiin

Roxtec läpivientijärjestelmä rakennuksiin ja väestönsuojiin Roxtec läpivientijärjestelmä rakennuksiin ja väestönsuojiin Paloluokka EI60 (kivirakenteissa) Vesi-, kaasu-, pölytiivis läpivienti EMC- ja EX-suojatut läpiviennit Rakennusten läpiviennit Roxtecin läpivientitiivisteet

Lisätiedot

Dno VTT-RTH (5)

Dno VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 10.2.2011 9.2.2016 / 9.2.2012 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä

Lisätiedot

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0. PAROC Hvac Fire Ilmakanavien paloeristysratkaisut Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.1 Sisällysluettelo Paloturvallisuutta PAROC kivivillatuotteilla...3

Lisätiedot

Alumiinirakenteinen, osastoiva Schüco ADS 80 FR 60 lasipaloja lasiparipalo-ovi. V VA ja KM ( ).

Alumiinirakenteinen, osastoiva Schüco ADS 80 FR 60 lasipaloja lasiparipalo-ovi. V VA ja KM ( ). 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 23.5.2011 22.5.2016 VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden

Lisätiedot

UAB Stengel LT, Liettua

UAB Stengel LT, Liettua VTT-RTH-00049-14 1 (3) Myönnetty Laajennettu Voimassa 8.5.2014 29.9.2016 7.5.2019 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PALOKITTI

ASENNUSOHJE PALOKITTI ASENNUSOHJE PALOKITTI Würth Palokitti on muokattava palokatkotuote kaapeli- ja putkiläpivientien tiivistämiseen, sekä seinä että lattiarakenteissa. Ominaisuudet: Muokattava punainen kitti, toimitetaan

Lisätiedot

Saranallinen teräspaloluukku TL 8 x 8 ja TL 10 x 14

Saranallinen teräspaloluukku TL 8 x 8 ja TL 10 x 14 1 (5) Myönnetty Päivitetty Voimassa 29.12.2015 12.12.2016 28.12.2020 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

VTT-RTH (5) Yksilehtinen, saranallinen ja ikkunallinen teräsovi FM Paloturvaovi EN22. Myönnetty Päivitetty

VTT-RTH (5) Yksilehtinen, saranallinen ja ikkunallinen teräsovi FM Paloturvaovi EN22. Myönnetty Päivitetty 1 (5) Myönnetty 19.12.2013 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153 Painos 08/2011 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 04/2011 sivu 1 Hilti Palokatkokaulus

Lisätiedot

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Ikkunat Tyyppihyväksyntäohjeet 2008 Ympäristöministeriön asetus ikkunoiden tyyppihyväksynnästä Annettu Helsingissä 10 päivänä marraskuuta 2008 Ympäristöministeriön päätöksen

Lisätiedot

VTT-RTH (5) Schüco ADS 80 FR 60 alumiinirakenteinen osastoiva lasipalo-ovi ja lasiparipalo-ovi. Myönnetty

VTT-RTH (5) Schüco ADS 80 FR 60 alumiinirakenteinen osastoiva lasipalo-ovi ja lasiparipalo-ovi. Myönnetty 1 (5) Myönnetty 21.12.2016 Voimassa 20.12.2021 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tyyppihyväksyntä on voimassa VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun

Lisätiedot

Dno VTT RTH (5)

Dno VTT RTH (5) 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 28.11.2008 28.11.2013 edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

Annettu: 18.12.2007. Voimassa: 31.3.2011

Annettu: 18.12.2007. Voimassa: 31.3.2011 Dno: YM112/6221/2007 1 (7) Annettu: 18.12.2007 Voimassa: 31.3.2011 Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

VTT-RTH (6)

VTT-RTH (6) 1 (6) Myönnetty 12.02.2016 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

LAUSUNTO Nro VTT-S-04858-10 8.9.2010. Lausunto osastoivan, Forster Fuego Light EI30- lasiseinärakenteen palonkestävyydestä

LAUSUNTO Nro VTT-S-04858-10 8.9.2010. Lausunto osastoivan, Forster Fuego Light EI30- lasiseinärakenteen palonkestävyydestä LAUSUNTO Nro VTT-S-04858-10 8.9.2010 Lausunto osastoivan, Forster Fuego Light EI30- lasiseinärakenteen palonkestävyydestä Tilaaja: AS Metus-Est LAUSUNTO NRO VTT-S-04858-10 1 (4) Tilaaja Tilaus Yhteyshenkilö

Lisätiedot

VTT-RTH (5)

VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty Voimassa 18.12.2017 17.12.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun säännökset sekä

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 16.12.2009 31.3.2011, edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9

Lisätiedot

VTT-RTH (6) Saranallinen teräsparipalo-ovi FM Paloturvaovi EN226. Myönnetty Päivitetty Voimassa

VTT-RTH (6) Saranallinen teräsparipalo-ovi FM Paloturvaovi EN226. Myönnetty Päivitetty Voimassa 1 (6) Myönnetty Päivitetty Voimassa 16.12.2015 31.10.2016 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

TUOTEKUVAUS TYYPILLINEN KÄYTTÖ PALOLUOKITUS - TAULUKKO ASENNUS TESTISTANDARDIT VÄLI- JA KANTAVAT SEINÄRAKENTEET 100 MM KANTAVAT LATTIARAKENTEET 150 MM

TUOTEKUVAUS TYYPILLINEN KÄYTTÖ PALOLUOKITUS - TAULUKKO ASENNUS TESTISTANDARDIT VÄLI- JA KANTAVAT SEINÄRAKENTEET 100 MM KANTAVAT LATTIARAKENTEET 150 MM TUOTEKUVAUS TYYPILLINEN KÄYTTÖ Protecta FR Pipe Wrap on suunniteltu ylläpitämään seinien ja lattioiden palonkestoa silloin kun niihin on vedetty läpivientejä (yhtenäiset muovi- tai metalliputket palavan

Lisätiedot

JOINTS FIRE DAMPER PRO+ IV-palopelti

JOINTS FIRE DAMPER PRO+ IV-palopelti TUOTEKUVAUS on erityinen palopelti, joka ei vaadi mekaanisia tai sähköisiä toimilaitteita. Palopelti toteuttaa parhaimmillaan EI120-paloluokan IV-kanavien osastoivien rakenteiden läpivienneissä. Tuote

Lisätiedot

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut SISÄLLYSLUETTELO Paloturvallisuutta PAROC -kivivillatuotteilla... 3 PAROC Hvac Fire Mat pyöreille kanaville.... 4 PAROC Hvac Fire Mat suorakaidekanaville....

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (8) Myönnetty: Voimassa: 22.3.2012 21.3.2017 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--coat (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste Firetect PA-pinnoite 2. Aiottu käyttötarkoitus rakenteissa olevien putki- ja kaapeliläpivientiaukkojen saumojen

Lisätiedot

VTT-RTH (5)

VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty 27.11.2013 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120 rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120 Käsittely- ja asennusohje Käsittely- ja asennusohje Brandis CR2 Koko Käsittely Käsittele tuotetta varoen. Älä päästä tuotetta kastumaan. Varmista, että tuote

Lisätiedot

Paloturvalliseen rakentamiseen Sewatek-läpivientien hinnasto

Paloturvalliseen rakentamiseen Sewatek-läpivientien hinnasto Paloturvalliseen rakentamiseen Sewatek-läpivientien hinnasto OHJEVÄHITTÄISHINNAT (ALV 0%) voimassa 1.9.2016 alkaen (tuotevalikoimaa laajennettu 16.5.2017) 2 Ohjevähittäishinnasto (ALV 0%) Sisältö Seinäläpiviennit

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Neutron Fire Technologies Limited TUOTEKUVAUS

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Neutron Fire Technologies Limited TUOTEKUVAUS SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 TUOTTEEN NIMI Sealfire palokatkotuotteet SERTIFIKAATIN HALTIJA Würth Oy Hyvinkääntie 1 11710 Riihimäki VALMISTAJA Neutron Fire Technologies Limited

Lisätiedot

VTT-RTH (5)

VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty Uudelleen arvioitu Voimassa 27.5.2013 13.11.2017 12.11.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon

Lisätiedot

Sewatek-läpivientien hinnasto

Sewatek-läpivientien hinnasto Sewatek-läpivientien hinnasto OHJEVÄHITTÄISHINNAT (ALV 0%) voimassa 1.12.2017 alkaen 2 Ohjevähittäishinnasto (ALV 0%) Sisältö Seinäläpiviennit putkille ja kaapeleille (S-sarja)... 3 Holviläpiviennit (H-Sarja)...

Lisätiedot

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI60

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI60 rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI60 Käsittely- ja asennusohje Käsittely- ja asennusohje Brandis CR60 Koko CR60 CR60 + MFUS 17,5 174 345 Dn/2+13,5 P Dn-1 Z Q 0 mm for Dn

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS. - tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

SUORITUSTASOILMOITUS. - tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR--grafiitti (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste 2. Aiottu käyttötarkoitus Firetect -palografiitti rakenteissa olevien putki- ja kaapeliläpivientiaukkojen

Lisätiedot

FIREL. CoPAKA 14/0273 EI Armaflex-eriste EI MITTAKAAVASSA. Tiivistys: FIRETECT akryylipohjainen palokatkomassa

FIREL. CoPAKA 14/0273 EI Armaflex-eriste EI MITTAKAAVASSA. Tiivistys: FIRETECT akryylipohjainen palokatkomassa Jos rako putken ja reiän reunan välissä on yli 30 mm käytetään Firetectin pinnoitettua kivivillalevyä, jolla reikää pienennetään. Pienennykseen käytetään kahta pinnoitettua villalevyä, joiden asennus ulkopinta

Lisätiedot

Myönnetty Forssan Metallityöt Oy, Forssa

Myönnetty Forssan Metallityöt Oy, Forssa 1 (6) Myönnetty 7.7.2014 Päivitetty 19.9.2017 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS EU-määräyksen 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti Hiltin kaapeliläpivientijärjestelmä CFS-T Nro Hilti CFS 1139-CPD-0499/13 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste:

Lisätiedot

LAUSUNTO Nro VTT-S Lausunto osastoivien Forster Fuego Light EI60-, Forster Fuego- ja Forster Fuego Light RSTlasiseinärakenteiden

LAUSUNTO Nro VTT-S Lausunto osastoivien Forster Fuego Light EI60-, Forster Fuego- ja Forster Fuego Light RSTlasiseinärakenteiden LAUSUNTO Nro VTT-S-05240-10 8.9.2010 Lausunto osastoivien Forster Fuego Light EI60-, Forster Fuego- ja Forster Fuego Light RSTlasiseinärakenteiden palonkestävyyksistä Tilaaja: AS Metus-Est LAUSUNTO NRO

Lisätiedot

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi

Palokatkot. Asennusmenetelmät. PeO. Palokatkomiehet.fi Palokatkot Asennusmenetelmät PeO Palokatkomiehet.fi Oikein asennetun palokatkon tulee täyttää sille asetetut toiminnalliset vaatimukset sekä sen tulee kestää suunniteltu käyttöikä (huolto- ja kunnossapito).

Lisätiedot

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm

- tavalliset joustavat tai jäykät seinät 100 mm - tavalliset jäykät välipohjat 150 mm Firetect SUORITUSTASOILMOITUS CPR-+15/0630-akryyli (DoP) versio 17/2 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste 2. Aiottu käyttötarkoitus Firetect Acrylic -paloakryyli rakenteissa olevien (liikunta)saumojen

Lisätiedot

Lausunto kantavan puurakenteisen ulkoseinän palonkestävyydestä

Lausunto kantavan puurakenteisen ulkoseinän palonkestävyydestä LAUSUNTO VTT-S-4801-07 25.5.2007 Lausunto kantavan puurakenteisen ulkoseinän palonkestävyydestä Tilaajat: Suomen Kuitulevy Oy Puhos Board Oy LAUSUNTO VTT-S- 4801-07 1 (2) Tilaaja Suomen Kuitulevy Oy sekä

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Tremco illbruck International Gmbh Wigan plant, UK TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA. VALMISTAJA Tremco illbruck International Gmbh Wigan plant, UK TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6726-11 Myöntämispäivä 18.03.2011 Päivitetty 5.3.2012 TUOTTEEN NIMI Nullfire palokatkotuotteet SERTIFIKAATIN HALTIJA Tremco illbruck International Gmbh Tullikirjurinkuja 2 FI-00750

Lisätiedot

Forssan Metallityöt Oy

Forssan Metallityöt Oy Sertifikaatti Myönnetty 27.8.2013 Päivitetty 30.8.2017 Forssan Metallityöt Oy valmistaa Teräsrakenteisia palo-ovia ja ikkunallisia palo-ovia Palo-ovet on tarkoitettu käytettäväksi osastoivina ovina, joita

Lisätiedot

ZZ-FIRE FOAM 2K NE muut markkinointinimet: SafeSeal FSA FOAM 2K

ZZ-FIRE FOAM 2K NE muut markkinointinimet: SafeSeal FSA FOAM 2K Tekninen tuoteseloste ja asennusohje ZZ-FIRE FOAM 2K NE muut markkinointinimet: SafeSeal FSA FOAM 2K 2-komponenttinen palokatkovaahto Tuoteseloste Väri Tuotekoodi Koko Kpl/ltk Kpl/lava Punainen FSAFOAM2K

Lisätiedot

PALOKATKOSUUNNITELMA. Suunitelman laatija: Yritys: Osoite: Puhelin: Päiväys: 1. Rakennuskohde ja yhteyshenkilöt. 1.1.

PALOKATKOSUUNNITELMA. Suunitelman laatija: Yritys: Osoite: Puhelin: Päiväys: 1. Rakennuskohde ja yhteyshenkilöt. 1.1. PALOKATKOSUUNNITELMA Suunitelman laatija: Yritys: Osoite: Puhelin: Päiväys: 1. akennuskohde ja yhteyshenkilöt 1.1. akennuskohde Nimi: Sijainti: Osoite: Tässä suunnitelmassa esitetään yo. kohteen palokatkojen

Lisätiedot

Forssan Metallityöt Oy, Forssa. Ovi kuuluu paloluokkaan EI 2 60, kun luokitus tehdään standardin SFS- EN mukaisesti.

Forssan Metallityöt Oy, Forssa. Ovi kuuluu paloluokkaan EI 2 60, kun luokitus tehdään standardin SFS- EN mukaisesti. 1 (5) Myönnetty 25.8.2015 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Vuorivillaverkkomatot, Vuorivillalevyt sekä Vuorivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

Yksilehtinen EI 30/Rw 40 db 1PS-ovi lasiaukolla

Yksilehtinen EI 30/Rw 40 db 1PS-ovi lasiaukolla 1 (5) Myönnetty Päivitetty Voimassa 30.12.2011 11.4.2017 10.4.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

ISOVER palokatkot. Asennusohjeet 04/2018

ISOVER palokatkot. Asennusohjeet 04/2018 ISOVER palokatkot ohjeet Palokatkojärjestelmä: GPG-tiivistelaastia käytetään palotiivisteenä kevytrakenteisissa väliseinissä ja betonista valmistetuissa seinä- ja lattiarakenteissa. NO S DK ENG ET FIN

Lisätiedot

VIEMÄRIPUTKIEN PALOTEKNINEN SUOJAUS

VIEMÄRIPUTKIEN PALOTEKNINEN SUOJAUS VIEMÄRIPUTKIEN PALOTEKNINEN SUOJAUS Viemäriputkien palotekninen suojaus kerrosten välisissä läpivienneissä 1. SUOMALAISET MÄÄRÄYKSET Rakennusmääräyskokoelma E1 Rakennusten paloturvallisuus Kohta 1.2. Olennainen

Lisätiedot

FIRESAFE FT Acrylic CE 0957

FIRESAFE FT Acrylic CE 0957 Sivu 1/14 TUOTEKUVAUS on lämpölaajeneva, yksikomponenttinen, akryylipohjainen palokatkomassa läpivienteihin ja saumoihin. laajenee tilavuudeltaan kaksi kertaa, kun lämpötila on noin 180ºC. KÄYTTÖKOHTEET

Lisätiedot

Tekninen ohje. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153. Painos 09/2013. Hilti Palokatkokaulus

Tekninen ohje. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153. Painos 09/2013. Hilti Palokatkokaulus Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N o 11/0153 Painos 09/2013 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 09/2013 sivu 1 Palokatkokaulus

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS Hilti. Ole tuottoisampi. Lisää kestävyyttä. EN SUORITUSTASOILMOITUS asetuksen (EU) nro 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti 1. Tuotetyypin yksilöllinen tunniste: Hiltin palokatkokaapelilevy

Lisätiedot

VTT-RTH (6) Saranallinen, yksilehtinen metalliovi FM Paloturvaovi EN30. Myönnetty Päivitetty Voimassa

VTT-RTH (6) Saranallinen, yksilehtinen metalliovi FM Paloturvaovi EN30. Myönnetty Päivitetty Voimassa 1 (6) Myönnetty 8.9.2014 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Myönnetty. Teräsliukupalo-ovi. Saajos Oy, Lohja ja Saajos As, Keila (Viro).

Myönnetty. Teräsliukupalo-ovi. Saajos Oy, Lohja ja Saajos As, Keila (Viro). 1 (5) Myönnetty Uudelleenarvioitu Voimassa 19.12.2011 19.10.2016 18.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon

Lisätiedot

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili FDV Palonrajoitinventtiili Yhdistetty poistoilmaventtiili ja palonrajoitinventtiili pyöreisiin kanaviin. Tyyppihyväksytty ja standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitinventtiili. Palonrajoitinventtiilin

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 Päivitetty 29.8.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 Päivitetty 29.8.2012 TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-5957-10 Myöntämispäivä 6.4.2011 Päivitetty 29.8.2012 TUOTTEEN NIMI Sealfire palokatkotuotteet SERTIFIKAATIN HALTIJA Würth Oy Hyvinkääntie 1 11710 Riihimäki VALMISTAJA Neutron Fire

Lisätiedot

VTT-RTH (5)

VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty Päivitys Voimassa 15.12.2015 5.7.2017 4.7.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla Tekniset eristeet ku va Aito ja alkuperäinen kivivilla Rockwool Universal Pipe Section Nopea asennus Rockwoolin varma, yksinkertainen ja kustannustehokas tapa putkien eristämiseen. Universal-kourut on

Lisätiedot

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut SISÄLLYSLUETTELO Paloturvallisuutta PAROC -kivivillatuotteilla... 3 PAROC Hvac Fire Mat pyöreille kanaville... 4 PAROC Hvac Fire Mat suorakaidekanaville...

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013. SPU Eristeet

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013. SPU Eristeet SERTIFIKAATTI VTT-C-6665-11 Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013 TUOTTEEN NIMI SPU Eristeet VALMISTAJA SPU Oy Itsenäisyydenkatu 17 A 7, FI-33500 Tampere TUOTEKUVAUS SPU:n valmistamia polyuretaanieristeitä

Lisätiedot

VTT-RTH (6) Ääntäeristävä, saranallinen, F7 laakapalo-ovi, EI30/35dB Myönnetty Päivitys

VTT-RTH (6) Ääntäeristävä, saranallinen, F7 laakapalo-ovi, EI30/35dB Myönnetty Päivitys 1 (6) Myönnetty Päivitys Voimassa 18.6.2013 24.2.2017 17.6.2018 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

TESTIMENETELMÄT JA TUOTEHYVÄKSYNTÄ

TESTIMENETELMÄT JA TUOTEHYVÄKSYNTÄ TESTIMENETELMÄT JA TUOTEHYVÄKSYNTÄ Olavi Lilja Ympäristöministeriö, asunto- ja rakennusosasto, rakentamisen tulosalue Kasarminkatu 23, PL 35, 00023 VALTIONEUVOSTO Tiivistelmä Tällä kirjoituksella esitellään

Lisätiedot

VTT-RTH (6) Alumiiniprofiileista tehty PONZIO PE78EI (PONZIO NT 78EI) -järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipalo-ovi 17.1.

VTT-RTH (6) Alumiiniprofiileista tehty PONZIO PE78EI (PONZIO NT 78EI) -järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipalo-ovi 17.1. 1 (6) Myönnetty Voimassa 17.1.2017 16.1.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun säännökset sekä eräiden

Lisätiedot

PALOKATKO. Zapp-Zimmermann palokatkotuotteilla teet edullisen palokatkon vaivattomasti.

PALOKATKO. Zapp-Zimmermann palokatkotuotteilla teet edullisen palokatkon vaivattomasti. PALOKATKO Zapp-Zimmermann palokatkotuotteilla teet edullisen palokatkon vaivattomasti. Kun paloväliseinien läpi joudutaan viemään erilaista talotekniikkaa, nykyaikainen ja helppo ratkaisu on Zapp-Zimmermann.

Lisätiedot

HILTI PALOKATKOTYYNY CFS-CU. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Tekninen ohje I Julkaisu 04 / Julkaisu 04 / 2011

HILTI PALOKATKOTYYNY CFS-CU. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Tekninen ohje I Julkaisu 04 / Julkaisu 04 / 2011 HILTI PALOKATKOTYYNY CFS-CU Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213 Tekninen ohje I Julkaisu 04 / 2011 Julkaisu 04 / 2011 Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Julkaisu 04/2011 sivu 1 Hilti palokatkotyyny

Lisätiedot

järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipaloovi

järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipaloovi 1 (7) Myönnetty: Voimassa: 8.10.2012 7.10.2017, edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Kierrehaat Tyyppihyväksyntäohjeet 2008 Ympäristöministeriön asetus kierrehakojen tyyppihyväksynnästä Annettu Helsingissä 10 päivänä marraskuuta 2008 Ympäristöministeriön

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

VTT-RTH (6)

VTT-RTH (6) 1 (6) Myönnetty 17.4.2012 Uudelleenarvioitu 28.3.2017 Voimassa 16.4.2022 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tyyppihyväksyntä on voimassa VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden

Lisätiedot

VTT-RTH-00117-12 1 (8) Myönnetty: 29.11.2012. Voimassa: 28.11.2017

VTT-RTH-00117-12 1 (8) Myönnetty: 29.11.2012. Voimassa: 28.11.2017 1 (8) Myönnetty: Voimassa: 29.11.2012 28.11.2017 VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden

Lisätiedot

Mukana toiminnassa tällä hetkellä mm.

Mukana toiminnassa tällä hetkellä mm. Suomen Palokatkoyhdistys SPY Suomen Palokatkoyhdistys on aloittanut toimintansa vuoden 2003 alusta. Tarkoituksena edistää rakentamisen ja olemassa olevien rakennusten paloturvallisuutta Suomessa. Puheenjohtajana

Lisätiedot

OHJEVÄHITTÄISHINNAT. voimassa 1.2.2015 alkaen

OHJEVÄHITTÄISHINNAT. voimassa 1.2.2015 alkaen SEWATEK OY OHJEVÄHITTÄISHINNAT voimassa 1.2.2015 alkaen OV-HINNASTO 1.2.2015 Tämä hinnasto pitää sisällään Sewatek Oy:n tuotevalikoiman ohjevähittäishinnat. Hinnasto astuu voimaan 1.2.2015 ja korvaa 1.9.2013

Lisätiedot

VTT-RTH (7) järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipaloovi sekä yksilehtinen paneeli- ja paneelipariovi

VTT-RTH (7) järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipaloovi sekä yksilehtinen paneeli- ja paneelipariovi 1 (7) Myönnetty 16.5.2017 Voimassa 15.5.2022 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä

Lisätiedot

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Lattiakaivot Tyyppihyväksyntäohjeet 2006 Ympäristöministeriön asetus lattiakaivojen tyyppihyväksynnästä Annettu Helsingissä 15 päivänä kesäkuuta 2006 Ympäristöministeriön

Lisätiedot

SUORITUSTASOILMOITUS

SUORITUSTASOILMOITUS FI SUORITUSTASOILMOITUS EU-määräyksen 305/2011 (rakennustuotteiden asetus) liitteen III mukaisesti Hiltin akryylipohjainen palokatkomassa CFS-S ACR Nro Hilti CFS "0761-CPD-0174" 1. Tuotetyypin yksilöllinen

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 30.8.2011. Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 30.8.2011. Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6891-11 Myöntämispäivä 30.8.2011 TUOTTEEN NIMI Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt SERTIFIKAATIN HALTIJA Rockwool Finland Oy PL 29, Piispanportti 10 02201 ESPOO TUOTEKUVAUS

Lisätiedot

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013

Palopelti ETPR-E-1 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 07/2013 Yleistä Palopeltiä ETPR-E-1 käytetään sulkeutuvana palonrajoittimena ilmastointikanavissa. Palopelti täyttää Suomen Rak Mk osien E1, E7 ja D2 vaatimustason palonkestävyyden,

Lisätiedot

PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T

PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T Verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla päällystetty kivivillakouru talotekniikan putkistoeristykseen. Päällyste on varustettu liepeellä ja teippisulkijalla.

Lisätiedot

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta.

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta. Ecophon Industry Modus TAL Teollisuustiloihin, joissa vaaditaan vaihtoehtoisia levykokoja ja asennustapoja. voidaan asentaa näkyvään listajärjestelmään tai sienikiinnityksellä. Jos levyt kiinnitetään sienikiinnityksellä,

Lisätiedot

VV B. Rakennuskemia Oy Kerkkolankatu 17, Hyvinkää

VV B. Rakennuskemia Oy Kerkkolankatu 17, Hyvinkää Tytan B1 Paloakryyli Komposiittiputket massiiviseinässä VV1.1 07072016B Paloluokka EI60 Tytan B1 Paloakryyli ETA 15/0037 Betoniseinä min. 150mm, Kannakointi 350mm Komposiittiputki maks. 75mm, Mineraalivilla

Lisätiedot

JOINTS FIRE WRAP PRO+ Palokääre kaapeleille ja putkille

JOINTS FIRE WRAP PRO+ Palokääre kaapeleille ja putkille TUOTEKUVAUS palowrap tarjoaa yksinkertaisen ja edullisen vaihtoehdon palokaulukselle ja kaapeliläpivienneille seinissä ja välipohjissa. Wrap soveltuu myös palavalla eristeellä (esim. armaflex) eristetyille

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti CFS-CU Palokatkotyyny. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Julkaisu 04 / 2011. Hilti Palokatkotyyny CFS-CU

Tekninen ohje. Hilti CFS-CU Palokatkotyyny. Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213. Julkaisu 04 / 2011. Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Tekninen ohje Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Hilti CFS-CU Palokatkotyyny Eurooppalainen tekninen arviointi ETA N 08/0213 Julkaisu 04 / 2011 Hilti Palokatkotyyny CFS-CU Julkaisu 04/2011 sivu 1 Hilti palokatkotyyny

Lisätiedot

URAKKALASKENTAA VARTEN

URAKKALASKENTAA VARTEN URAKKALASKENTAA VARTEN A-Insinöörit Suunnittelu Oy Bertel Jungin aukio 9 0600 Espoo Puh 007 9 777 Fax 007 9 779 etunimi.sukunimi@ains.fi PALOKATKOSUUNNITELMAN YLEISTEKSTI () Palokatkosuunnitelma Yleistä

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Kivivillaverkkomatot, Kivivillalevyt sekä Kivivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

VTT-RTH (7)

VTT-RTH (7) 1 (7) Myönnetty Päivitys Voimassa 7.1.2016 5.7.2017 6.1.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun säännökset

Lisätiedot

Palopelti BSKC60 ja BSKC60K

Palopelti BSKC60 ja BSKC60K Myös manuaaliversio Yleistä Palopelti BSKC60K on saatavana kahta mallia: toimilaitemalli (24V tai 230V) lämpöilmaisimella. manuaalimalli lämpösulakkeella, mikrokytkin lisävarusteena. Katso tuotemerkintä.

Lisätiedot

ETA-hyväksytyt ja CE-merkityt tuotteet. Würth Palokatkotuotteet Tekniset Ohjeet

ETA-hyväksytyt ja CE-merkityt tuotteet. Würth Palokatkotuotteet Tekniset Ohjeet ETA-hyväksytyt ja CE-merkityt tuotteet Würth Palokatkotuotteet Tekniset Ohjeet ETA-Hyväksyntä ja CE-merkintä CE-merkintä on tullut pakolliseksi suurimmalle osalle rakennustuotteita EU:n rakennustuoteasetuksen

Lisätiedot