Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 4351/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/2015 1 (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta 50 08.09.2015. 50 Asianro 4351/09.05.01."

Transkriptio

1 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (1) 50 Asianro 4351/ /2015 Pelastustoiminnan johtamisen muuttaminen Päätöshistoria Pelastuspäällikkö Erkki Asikainen : teki päätöksen varallaolojen ja pelastustoiminnan johtamisen muuttamisesta. Päätöksestä valitettiin Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka tekemällään päätöksellä ei hyväksynyt valitusta ja alkuperäinen päätös sai lainvoiman 30 vuorokauden kuluttua hallinto-oikeuden päätöksestä. Varallaolopäätös otettiin käyttöön alkaen, jolloin varallaolijoiden määrä muutettiin paloasemittain riskiarvioperusteiseksi. Rakennemuutoksen ennakoinnin vuoksi Itä-Suomen pelastuslaitosten pelastusjohtajat asettivat johtamisen kehittämistyöryhmän pelastuslaitosten operatiivisen johtamistoiminnan yhtenäistämiseksi ja kehittämiseksi. Työryhmässä ovat vetäjänä pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti Etelä-Savon pelastuslaitokselta ja jäseninä palopäällikkö Markus Piirainen Pohjois- Karjalan pelastuslaitokselta ja pelastuspäällikkö Erkki Asikainen Pohjois- Savon pelastuslaitokselta. Myöhemmin mukana ovat olleet pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta ja palopäällikkö Tero Vanhamaa Kymenlaakson pelastuslaitokselta. Työryhmä antoi liitteenä olevan selvityksen eri johtamistasoista pelastusjohtajille Pelastusyksikön- ja pelastusryhmänjohtamisvalmius Pohjois-Savossa on kattava paloasemittain ja sitä ylläpitävät varalla olevat sivutoimiset yksikönjohtajat, 24/7 päivystävät paloesimiehet (ml. vuoromestarit ja ruiskumestarit) sekä vuorollaan varalla olevat palopäällystön ja alipäällystön henkilöt, jolloin pelastusjoukkueen johtaminen voidaan aloittaa välittömästi ilman lisäkustannuksia erillisestä päällystön varallaoloringistä. Pelastusjoukkueen P3 -johtamisvalmius on kattava Pohjois-Savossa ja poikkeaa muista pelastuslaitoksista siten, että Pohjois-Savossa on yksi 24/7 päivystävä palomestari Kuopiossa ja neljä varalla olevaa palomestaria eli yksi Iisalmen, Nilsiän, Suonenjoen ja Varkauden päivystysalueilla. Päivystävä palomestari korvaa Kuopiosta muilla alueilla varalla olevan palomestarin useasti varsinkin viikonloppuisin erityisesti Nilsiän ja Suonenjoen päivystysalueilla. Varkauden päivystysalueella on Etelä-Savon kanssa toistaiseksi voimassa oleva sopimus yhteisestä vuorotellen varalla olevasta palomestarista. Muilla pelastuslaitoksilla joukkueen johtamisvalmius on lukumääräisesti vähäisempi ja henkilöt ovat valmiudessa vain siihen tehtävään. Selvityksessä pelastusjoukkueen johtamiseksi Pohjois-Savon pelastuslaitoksella on toiminnallisesti parempi vaihtoehto se, että yksi päivystävän palomestari toimii Kuopiossa sekä yksi varalla oleva palomestari toimii pohjoisella ja yksi varalla olevan palomestari toimii eteläisellä alueella, joka hoidetaan yhteistyössä Etelä-Savon pelastuslaitoksen kanssa. Tällöin varmistetaan myös pelastuskomppanian tai pelastustoiminnan johtokeskuksen johtamisvalmius pelastuslaitoksen alueella.

2 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (2) Vaikutusten arviointi - Pelastuskomppanian johtamisvalmius on Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa liitetty päivystävän palomestarin tehtäviin. Tämä tuo paineita ylimmän johtamistason tehtäviin, sillä päivystävän palomestarin on irtauduttava joukkueen johtamistehtävästä ja se tuo päällekkäisten tehtävien lisäpaineita. Muilla pelastuslaitoksilla on varalla oleva P2 -päällikköpäivystäjä pelastuskomppanian ja pelastustoiminnan johtokeskuksen johtamisvalmiudessa. Johtamisen kehittämistyöryhmä jatkaa selvitystyötä pelastuskomppanian ja pelastustoiminnan johtokeskuksen johtamisvalmiuden mahdollisesta yhteistyöstä Etelä- Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon pelastuslaitosten kesken. Valtakunnallisesti nähdään tarpeelliseksi muodostaa alueellinen johtokeskus sisäministeriön johtokeskuksen ja 22 pelastuslaitoksen johtokeskuksen välille. Tällaisena johtokeskuksena voisi toimia P2 -päällikköpäivystäjän johdolla pelastuskomppanian johtamisvalmiudet ja yhteiset johtamistoiminnot. Johtamisen kehittämistyöryhmän selvityksessä tuli ilmeinen tarve kehittää ammattimaisen alipäällystön pelastustoiminnan johtamisen roolin lisäämistä erityisesti pelastusjoukkueen johtamiseen. Täten vakinaisten paloasemien alipäällystö Iisalmen, Siilinjärven, Neulamäen, Petosen ja Varkauden paloasemilla ottaisi nykyistä suuremman roolin heille määriteltävältä alueelta hälytysten seuraamiseen ja johtamistoiminnan aloittamiseen myös muualla kuin oman paloaseman vastealueella. Tällöin myös sisäministeriön vaade hälytyksen menemisestä aina pelastusviranomaiselle tulisi kuntoon. Tämä vaatii erityiskoulutuksen järjestämisen. Esitys päättää, että 1. Pelastusjoukkueen johtamiseksi Pohjois-Savon pelastuslaitoksella on yksi päivystävän palomestari Kuopiossa sekä yksi varalla oleva palomestari pohjoisella ja yksi varalla olevan palomestari eteläisellä alueella, joka hoidetaan yhteistyössä Etelä-Savon pelastuslaitoksen kanssa. 2. Läheisyysperiaatteen ja päällekkäisten tehtävien aikana pelastusjoukkueen johtamista lisätään vakinaisten paloasemien päivystävälle alipäällystölle Iisalmen, Siilinjärven, Neulamäen, Petosen ja Varkauden paloasemilla. Lisäksi päivystävä alipäällystö seuraa heille määriteltävältä alueelta hälytyksiä ja aloittaa tarvittavan johtamistoiminnan. 3. Edellä olevat käytännöt otetaan käyttöön pelastusjohtajan toimiohjeella. Liitteet /2015 Pelastuslaitosten operatiivisen johtamistoiminnan yhtenäistäminen ja kehittäminen Valmistelija Erkki Asikainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi

3 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (3) Päätösehdotus Pelastusjohtaja Jukka Koponen päättää, että 1. Pelastusjoukkueen johtamiseksi Pohjois-Savon pelastuslaitoksella on yksi päivystävän palomestari Kuopiossa sekä yksi varalla oleva palomestari pohjoisella ja yksi varalla olevan palomestari eteläisellä alueella, joka hoidetaan yhteistyössä Etelä-Savon pelastuslaitoksen kanssa. 2. Läheisyysperiaatteen ja päällekkäisten tehtävien aikana pelastusjoukkueen johtamista lisätään vakinaisten paloasemien päivystävälle alipäällystölle Iisalmen, Siilinjärven, Neulamäen, Petosen ja Varkauden paloasemilla. Lisäksi päivystävä alipäällystö seuraa heille määriteltävältä alueelta hälytyksiä ja aloittaa tarvittavan johtamistoiminnan. 3. Edellä olevat käytännöt otetaan käyttöön pelastusjohtajan toimiohjeella. Päätös Pelastusjohtaja Jukka Koposen muutettu päätösehdotus päättää, että asian valmistelua jatketaan tämän esityksen pohjalta. Aluepelastuslautakunta hyväksyi yksimielisesti pelastusjohtajan muutetun päätösehdotuksen. Pelastuspäällikkö Erkki Asikainen : Asian valmistelua jatkettiin Pohjois-Savon pelastuslaitoksen johtoryhmän kokouksessa , jossa todettiin valmistelutilanne. Ratkottavien teknisten johtamisen ja viestinnän toimintojen jälkeen on mahdollista saada johtamisen uudistuksen suunnitelma määritellyksi elokuun 2015 aikana. Samoin pidetään vakinaisten paloasemien päivystäville paloesimiehille (vast.) koulutus paloasemittain syyskuussa 2015 hälytysten seuraamisen aloittamiseksi Teknisiä toimintoja hälytysten seuraamisesta ja johtamisesta sekä alueista suunniteltiin (pelastuspäällikkö, riskienhallintapäällikkö, koulutuspäällikkö ja viestitoiminnan palomestari). Toiminnan muutosta informoitiin Kuopion paloaseman P3 kokouksessa (palopäällikkö ja palomestarit). Johtamistoimintaan osallistuville päivystäville/varalla oleville palomestareille ja päivystäville paloesimiehille (vast.) pidettiin yhteinen suunnittelukokous , johon osallistui videoneuvottelulla myös muita kuin kutsutut 1 henkilö jokaisesta päivystys/varallaoloringistä. Kutsussa esitettyyn mahdollisuuteen tehdä kysymyksiä etukäteen ennen kokousta ei tullut yhtään kysymystä. Kokouksessa käsiteltiin 5 vakinaisen paloaseman päivystävän paloesimiehen (vast.) hälytysten seuraaminen Info viestillä, hälytysten seuraamisen alueiden rajat sekä toimintaan ja johtamiseen osallistumista (Liite R PS4XP, Infoviestit ). Päivystävä paloesimies (vast.) seuraa Info viestin saatuaan alueensa hälytysten perillemenoa, seuraa yksiköiden toimintaa tehtävällä ja tukee sekä tarvittaessa osallistuu tehtävän johtamis- ja pelastustoimintaan. Kokouksessa todettiin tarvittavan valmistella viestitekniset muutokset, toimintaohjeet ja koulutus ennen toiminnan aloittamista.

4 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (4) Kokouksessa käsiteltiin myös päivystävän palomestarin ja varallaolevien palomestareiden päivystysalueiden muutoksia (Liite P31, P32 ja P33). Päivystävän palomestarin Kuopion päivystysalue kattaa seuraavat kunnat: Kuopio, Juankoski, Kaavi, Keitele, Pielavesi, Siilinjärvi, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto. Iisalmen P3 päivystysalue kattaa seuraavat kunnat: Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Rautavaara, Sonkajärvi ja Vieremä. Varkauden P3 päivystysalue kattaa seuraavat kunnat: Varkaus, Leppävirta, Rautalampi ja Suonenjoki sekä yhteistoimintasopimuksen mukaan Etelä-Savon pelastuslaitoksen Pieksämäen P3 päivystysalueen. Lisäksi käsiteltiin päivystysaluemuutoksista johtuvia toiminnallisia muutoksia lähinnä sellaisten varallaolevien palomestareiden osalta, jotka eivät ole varsinaisessa päällystön varallaoloringissä. Tässä erityisesti tuli esille tarve ohjeistaa kunkin pelastustoiminnan johtamiseen osallistuvan henkilön toimiminen johtamistasonsa mukaisissa tehtävissä myös oman paloaseman vastealueen ulkopuolella. Kokouksessa todettiin tarvittavan valmistella viestitekniset muutokset, toimintaohjeet ja koulutus ennen toiminnan aloittamista. Pelastustoiminnan johtamisen muutos voidaan toteuttaa seuraavin askelin: 1. Päivystävät paloesimiehet (vast.) ryhtyvät seuraamaan Info -viestillä määritellyn alueensa yksiköiden hälytysten vastaanottoa ja tukemaan pelastusviranomaisena yksiköiden pelastustoimintaa alkaen. Tämä edellyttää Virve päätelaitteen ja tehtäväkohtaisen GSM puhelimen jatkuvaa mukanaoloa työvuorossa. Ennen sitä parametroidaan Virve päätelaitteet, tarkistetaan hälytysohjetta Kuopion hätäkeskukseen, annetaan henkilöstölle ohjeet ja järjestetään koulutus. 2. paloesimiehet (vast.) ryhtyvät pelastustoiminnan kenttäjohtojärjestelmällä PEKE seuraamaan ja tukemaan alueensa yksiköiden pelastustoimintaa sekä toimistossaan että yksikössään alkaen. Tämä vaatii PEKE asennusten saamisen tarvittaviin tietokoneisiin ISTEKIn toimesta. 3. Päivystävät paloesimiehet (vast.) ryhtyvät johtamaan tarvittaessa vahvennetun yksikön pelastustoimintaa alkaen. Pelastustoiminnan johtaminen on pelastusviranomaisen vastuunottoa tehtävästä, tilannepaikan johtajan määräämistä sekä etäjohtamista viesti- ja johtamisvälinein. 4. Päivystävät paloesimiehet (vast.) ryhtyvät johtamaan tarvittaessa pelastusjoukkueen pelastustoimintaa alkaen. Täten lisätään johtamiskapasiteettia häiriötilanteiden ja poikkeusolojen johtamistarpeeseen. Tämä vaatii pelastusjoukkueen johtamisen kertaus- ja jatkokoulutusta. 5. Päällystöpäivystysalueet muutetaan alkaen siten, että Kuopion päivystysalueella toimii yksi päivystävä palomestari, joka toimii tarvittaessa Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjänä ja pelastuskomppanian johtajana, sekä yksi varalla oleva palomestari Iisalmen päivystysalueella ja yksi varalla olevan palomestari Varkauden päivystysalueella (Liite P31, P32 ja P33). Varalla olevat palomestarit toimivat samanaikaisesti sekä yksikönjohtaja- että päällystövarallaolossa. Varkauden päivystysalue hoidetaan yhteistyössä Etelä-Savon pelastuslaitoksen kanssa. Tämä vaatii Virve päätelaitteiden ja PEKE laitteiden uudelleen parametroinnin, ohjeistusta ja koulutusta.

5 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (5) 6. Uudelleen järjestelyn jälkeen päällystörinkeihin kuulumattomien varallaoloa tekevien päällystöviranhaltijoiden osallistuminen läheisyysperiaatteella johtamistasonsa mukaisiin pelastustoiminnan tehtäviin mahdollistetaan myös oman paloaseman vastealueen ulkopuolella alkaen. Tämä vaatii jatkoselvitystä ja ohjeistusta sekä johtamistoimintaan että valmiuden ylläpitoon. Lisäksi on luotava hälytysohjeeseen tällaiset päällystön hälyttämisen luettelot eri paloasemien vastealueille. Vaikutusten arviointi Pelastustoiminnan johtamisen siirtäminen läheisyysperiaatteen mukaiseksi ja osittain etäjohtamiseksi vähentää hieman ajoneuvojen liikkumista ja niiden aiheuttamia päästöjä. Henkilöstökustannukset ovat neutraalit, sillä muutoksen jälkeen johtamistoiminnassa olevat henkilöt ovat jo varallaolossa. Esitys päättää, että 1. Päivystävät paloesimiehet (vast.) ryhtyvät selosteosan kohtien 1-4 mukaisesti pelastusviranomaisena seuraamaan, tukemaan ja tarvittaessa johtamaan määritellyn alueensa yksiköiden pelastustoimintaa alkaen sekä ryhtyvät johtamaan tarvittaessa pelastusjoukkueen pelastustoimintaa alkaen. 2. Päällystöpäivystysalueet ja pelastustoiminnan johtaminen muutetaan selosteosan kohtien 5-6 mukaisesti alkaen. 3. Pelastusjohtaja antaa tarvittavat ohjeet toimiohjeella. Liitteet /2015 R PS4XP, Infoviestit /2015 P31, P32 ja P33 Valmistelija Erkki Asikainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Pelastusjohtaja Jukka Koponen päättää, että 1. Päivystävät paloesimiehet (vast.) ryhtyvät selosteosan kohtien 1-4 mukaisesti pelastusviranomaisena seuraamaan, tukemaan ja tarvittaessa johtamaan määritellyn alueensa yksiköiden pelastustoimintaa alkaen sekä ryhtyvät johtamaan tarvittaessa pelastusjoukkueen pelastustoimintaa alkaen. 2. Päällystöpäivystysalueet ja pelastustoiminnan johtaminen muutetaan selosteosan kohtien 5-6 mukaisesti alkaen. 3. Pelastusjohtaja antaa tarvittavat ohjeet toimiohjeella.

6 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (6) Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 7/ (7)

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE 19.6.2007 1(10) PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE 19.6.2007 2(10) SISÄLLYS 1 Ohje ja sen tarkoitus...3 2 Satakunnan pelastustoimen operatiivinen johtamisjärjestelmä...3 2.1 Johtovastuun ottaminen ja siirtäminen...4

Lisätiedot

Heinä-elokuun 2010 rajuilmat tutkintaselostuksen liitteet 2 18

Heinä-elokuun 2010 rajuilmat tutkintaselostuksen liitteet 2 18 Tutkintaselostuksen liitteet S2/2010Y Heinä-elokuun 2010 rajuilmat tutkintaselostuksen liitteet 2 18 LIITTEET Liite 2. Hätäkeskusten toiminta Liite 3. Pelastuslaitosten toiminta Liite 4. Aluehallintovirastojen

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 2/2015 1 (17) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Lautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, 70150 KUOPIO

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 2/2015 1 (17) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Lautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, 70150 KUOPIO Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 2/2015 1 (17) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00 17:30 Paikka Lautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, 70150 KUOPIO Saapuvilla olleet jäsenet Ilmari

Lisätiedot

Sivu 1 Oulun kaupunki. Ote pöytäkirjasta 2/2015 Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunta Päivämäärä 29.04.2015

Sivu 1 Oulun kaupunki. Ote pöytäkirjasta 2/2015 Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunta Päivämäärä 29.04.2015 Sivu 1 Oulun kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2015 Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunta Päivämäärä 29.04.2015 8 Dno Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen säästötavoitteet 2015-2017 ja palvelutasopäätöksen

Lisätiedot

Toimintasääntö 1.1.20152013

Toimintasääntö 1.1.20152013 Toimintasääntö 1.1.20152013 SISÄLLYSLUETTELO 1. PELASTUSLAITOKSEN TOIMINNAN OHJAUS... 1 2. PELASTUSTOIMEN TOIMIALA... 1 3. JOHTAMINEN... 2 3.1. Johtamistapa... 2 3.2. Johtajan tehtävät... 2 3.3. Johtoryhmät...

Lisätiedot

LUONNOSVERSIO 06.05.2014 ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA OLKILUODON VOIMALAITOKSEN SÄTEILYONNETTOMUUDEN VARALTA

LUONNOSVERSIO 06.05.2014 ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA OLKILUODON VOIMALAITOKSEN SÄTEILYONNETTOMUUDEN VARALTA ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA SÄTEILYONNETTOMUUDEN VARALTA 1 (45) LUONNOSVERSIO 06.05.2014 ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA OLKILUODON VOIMALAITOKSEN SÄTEILYONNETTOMUUDEN VARALTA ASIAKIRJAN TARKISTAMINEN Versio

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (37) Kaupunginvaltuusto. Aika 25.02.2013 maanantai klo 18:00-19:45

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (37) Kaupunginvaltuusto. Aika 25.02.2013 maanantai klo 18:00-19:45 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (37) Kokoustiedot Aika maanantai klo 18:00-19:45 Paikka Valtuusto-virastotalo, valtuustosali, Suokatu 42 Saapuvilla olleet jäsenet Markku Rossi, puheenjohtaja (Suomen

Lisätiedot

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN PELASTUSOPISTO Tutkimus- ja kehittämisyksikkö PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN Julkaisu 26.5.2005 LUKIJALLE Pelastustoimi muodostuu tulipalojen ja muiden onnettomuuksien ehkäisystä, pelastustoiminnasta ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (31) Perusturva- ja terveyslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (31) Perusturva- ja terveyslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (31) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15.00 18.37 Paikka Sosiaali- ja terveyskeskus, Tulliportinkatu 17 B 3. kerros, ltk:n kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla

Lisätiedot

KUNNAN KRIISIJOHTAMINEN. Jussi Korhonen

KUNNAN KRIISIJOHTAMINEN. Jussi Korhonen KUNNAN KRIISIJOHTAMINEN Jussi Korhonen Pelastusopiston julkaisu A-sarja: Oppimateriaalit 1/2010 ISBN 978-952-5515-86-2 ISBN 978-952-5515-87-9 (pdf) ISSN 1795-9152 PELASTUSOPISTO Jussi Korhonen Kunnan kriisijohtaminen

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 7/2014 Kunnanhallitus 09.04.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 7/2014 Kunnanhallitus 09.04.2014 KOKOUSKUTSU NRO 7/2014 Kunnanhallitus 09.04.2014 KOKOUSAIKA Maanantai 14.04.2014 klo 18.30 22.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 214 1-4 106

Lisätiedot

1. Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Palvelutasopäätöksen tarkoitus... 3 1.3 Palvelutasopäätösprosessi... 3

1. Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Palvelutasopäätöksen tarkoitus... 3 1.3 Palvelutasopäätösprosessi... 3 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Palvelutasopäätöksen tarkoitus... 3 1.3 Palvelutasopäätösprosessi... 3 2. Strategiset päämäärät ja palvelutasopäätöksen perusteet... 5 2.1 Valtakunnalliset

Lisätiedot

1. Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Palvelutasopäätöksen tarkoitus... 3 1.3 Palvelutasopäätösprosessi... 3

1. Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Palvelutasopäätöksen tarkoitus... 3 1.3 Palvelutasopäätösprosessi... 3 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Palvelutasopäätöksen tarkoitus... 3 1.3 Palvelutasopäätösprosessi... 3 2. Strategiset päämäärät ja palvelutasopäätöksen perusteet... 5 2.1 Valtakunnalliset

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (20) Johtokunta 01.11.2012 Nro 5/2012

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (20) Johtokunta 01.11.2012 Nro 5/2012 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (20) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 01.11.2012 Nro 5/2012 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 56 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 57 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 18.10.2013 Nro 4/2013

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 18.10.2013 Nro 4/2013 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 18.10.2013 Nro 4/2013 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA LOVIISAN VOIMALAITOS 15.2.2013 JULKINEN

ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA LOVIISAN VOIMALAITOS 15.2.2013 JULKINEN JULKINEN (Vain viranomaiskäyttöön tarkoitetut tiedot poistettu) JulkL (621/1999) 24 :n 7,8 ja 31 k ULKOINEN PELASTUSSUUNNITELMA LOVIISAN VOIMALAITOKSEN SÄTEILYONNETTOMUUDEN VARALTA DOKUMENTTIHISTORIA Versio

Lisätiedot

PoSote/SOTE-laki: Pohjois-Savon tuotantokuntayhtymän valmistelu/työryhmien kokoukset ja jatkotoimenpiteet 2015

PoSote/SOTE-laki: Pohjois-Savon tuotantokuntayhtymän valmistelu/työryhmien kokoukset ja jatkotoimenpiteet 2015 Kunnanhallitus 59 16.02.2015 Kunnanhallitus 76 02.03.2015 PoSote/SOTE-laki: Pohjois-Savon tuotantokuntayhtymän valmistelu/työryhmien kokoukset ja jatkotoimenpiteet 2015 Khall 16.02.2015 59 Valmistelutyöryhmän

Lisätiedot

Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän

Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän rakenneselvitys 2011 Paavo Haapakoski Silvo Similä 17.10.2011 2/23 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄN RAKENNESELVITYS 2011 1. Tehtäväksianto Yhteinen kirkkoneuvosto päätti

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖ SELVITYS SMDno/2010/1812

SISÄASIAINMINISTERIÖ SELVITYS SMDno/2010/1812 SISÄASIAINMINISTERIÖ SELVITYS SMDno/2010/1812 24.9.2010 Eduskunnan hallintovaliokunnalle SELVITYS HÄTÄKESKUSUUDISTUKSEN TOIMEENPANOSTA 1. JOHDANTO Valtioneuvosto asetti vuonna 2007 antamassaan selonteossa

Lisätiedot

PALOKUNTASOPIMUKSET SUOMESSA SOPIMUSTEN SELVITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI

PALOKUNTASOPIMUKSET SUOMESSA SOPIMUSTEN SELVITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI Isto Kujala PALOKUNTASOPIMUKSET SUOMESSA SOPIMUSTEN SELVITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI KIRJOITTAJA Isto Kujala ULKOASU JA TAITTO PieniSuuri Idea Anna Broholm KUVAT Palokuntalainen-lehden kuva-arkisto

Lisätiedot

Pirkanmaan pelastustoimen palvelutaso 2014-2017

Pirkanmaan pelastustoimen palvelutaso 2014-2017 Pirkanmaan pelastustoimen palvelutaso 2014-2017 Palvelutasopäätösesitys 3.9.2013 1 1 Yleistä... 4 Pirkanmaan pelastuslaitoksen organisaatio... 5 Henkilöstörakenne... 6 Talouden rakenne... 6 1.1 Lainsäädäntö...

Lisätiedot

TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN

TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 1(38) LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN 2011 Pelastuslaitoksen johtokunta 7.3.2012 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 2(38) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

2013 VUOSIKERTOMUS. Musta tausta Ei ole osa tunnusta! Sen tarkoitus on vain osoittaa että teksti on valkoista.

2013 VUOSIKERTOMUS. Musta tausta Ei ole osa tunnusta! Sen tarkoitus on vain osoittaa että teksti on valkoista. 2013 VUOSIKERTOMUS 2013 Musta tausta Ei ole osa tunnusta! Sen tarkoitus on vain osoittaa että teksti on valkoista. 1 VUOSIKERTOMUS Pelastusjohtajan katsaus Toimintavuosi 2013 alkoi pelastuslaitoksen osalta

Lisätiedot

Kuntarajat ylittävä yhteistyö sekä vesiosuuskuntien ja kuntien välinen yhteistyö

Kuntarajat ylittävä yhteistyö sekä vesiosuuskuntien ja kuntien välinen yhteistyö RAPORTTI 16WWE0916 30.5.2011 Maaningan ja Siilinjärven kunnat, Nilsiän kaupunki Kuntarajat ylittävä yhteistyö sekä vesiosuuskuntien ja kuntien välinen yhteistyö 1 Sisältö 1 JOHDANTO... 2 2 KUNTIEN VÄLINEN

Lisätiedot

Pohjois-Savon liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio 2004 sekä taloussuunnitelma 2005-2006

Pohjois-Savon liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio 2004 sekä taloussuunnitelma 2005-2006 Pohjois-Savon liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio 2004 sekä taloussuunnitelma 2005-2006 Kuopio 2003 ISSBN 952-5188-46-9 ISSN 1238-5514 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2 2. LIITON TOIMINTA-AJATUS JA

Lisätiedot

Paloasemia nousee kuin sieniä sateella

Paloasemia nousee kuin sieniä sateella Syynä sisäilmaongelmat ja sijainti Paloasemia nousee kuin sieniä sateella Suomessa monet paloasemat kärsivät ahtaudesta ja sisäilmaongelmista. Myös usean paloaseman sijainti on huono. Lähiaikoina ongelmat

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (88) Kaupunginvaltuusto. Aika 17.06.2013 maanantai klo 18:00-23:00

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (88) Kaupunginvaltuusto. Aika 17.06.2013 maanantai klo 18:00-23:00 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (88) Kokoustiedot Aika maanantai klo 18:00-23:00 Paikka Valtuusto-virastotalo, valtuustosali, Suokatu 42 Saapuvilla olleet jäsenet Markku Rossi, puheenjohtaja (Suomen

Lisätiedot

Avustus euroa. Vaihtoomaisuus/ takaisinperintä. 992 000 180 000 72 000 Ei vaihtoomaisuutta. 533 200 180 000 72 000 Ei vaihtoomaisuutta

Avustus euroa. Vaihtoomaisuus/ takaisinperintä. 992 000 180 000 72 000 Ei vaihtoomaisuutta. 533 200 180 000 72 000 Ei vaihtoomaisuutta KALUSTOHANKKEET 2015 Etelä-Suomen aluehallintovirasto KALUSTOHANKKEET Sija AVI:n Hakija Kohde Kokonaiskustannukset sija sis. alv 1 1 Itä-Uudenmaan 2 2 Etelä-Karjalan 3 3 Kymenlaakson Nostolava-auto (Loviisan

Lisätiedot

Ilomantsin kunnan valmiussuunnitelman yleinen osa. Hyväksytty: Versionhallinta: Muutospäivä: Muutos: Muutoksen tekijä:

Ilomantsin kunnan valmiussuunnitelman yleinen osa. Hyväksytty: Versionhallinta: Muutospäivä: Muutos: Muutoksen tekijä: Ilomantsin kunnan valmiussuunnitelman yleinen osa Hyväksytty: Versionhallinta: Muutospäivä: Muutos: Muutoksen tekijä: SISÄLTÖ 1 Strateginen valmiussuunnitelma, varautuminen häiriötilanteisiin... 3 1.1

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 02/2013

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 02/2013 AIKA Perjantai 3.5.2013 kello 15.00 16.51 PAIKKA Technopolis Kuopio, C-osan 4. kerroksen neuvotteluhuone C4002 (Savonia-amk:n kehittämis- ja palvelukeskuksen neuvotteluhuone) käyntiosoite: Microkatu 1,

Lisätiedot