MK (13) AIKA Lauantai klo ja sunnuntai klo

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MK 26.6.2013 1 (13) AIKA Lauantai 8.6.2012 klo 13.19 16.36 ja sunnuntai 9.6.2012 klo 9.02 9.38"

Transkriptio

1 MK (13) SUOMEN LIONS-LIITON 60. VUOSIKOKOUS AIKA Lauantai klo ja sunnuntai klo PAIKKA Vierumäki Areena, Heinola LÄSNÄ Seppo Söderholm CC pj. Maarit Kuikka GS siht. KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1-31 PID:t Tapani Rahko, Harri Ala-Kulju, Erkki Laine, Kari Heinänen ja Lauri Merivirta IPCC Heimo Potinkara, VCC Asko Merilä ja DG:t Reino Laine, Jukka Uusitalo, Jouko Inkeroinen, Juhani Nyyssönen, Tapani Matintalo, Seppo Rajamäki, Taisto Kotila, Pekka K Vatanen, Toivo Sistonen, Martti Törrönen, Matti Mälkiä, Jari Vuorinen, Jukka Kärkkäinen, Kerttu Illikainen Virallisia edustajia oli lionia 500 klubista. Kansainvälisiä vieraita: 2VP Joseph Preston & Spouse Joni (USA), ID Kenneth Persson & Spouse Eva (Ruotsi), ID Kalle Elster & Spouse Mai (Viro), VCC Bjørn Skovly & Spouse Berit (Norja), DG Per Nielsen & Spouse Harriet (Tanska), CC Kristinn G Kristjánsson & Spouse Adalheidur D Kristinsdottir (Islanti), DG Andres Lukin & Spouse Elle (Viro) ja PDG Ulrich Fricke (Saksa) LIITTEET YLEISLIITE ja liitteet 1, 2/1, 11/1, 19/1, 30/1-2 JAKELU LCI 1 KVN KVN PDG Bo Lindberg 1 IPDG Terho Mäkimartti 1 PID:t 6 MD-C:t Tilintarkastajat Päätoimittaja 1 GS Maarit Kuikka 1 Arkisto 1 Yhteensä 52

2 Vuosikokous (13) 1 AVAUS 1. kokouspäivä, lauantai Puheenjohtaja (CC) Seppo Söderholm avasi vuosikokouksen klo ja toivotti kaikki osallistujat tervetulleiksi Lions-liiton vuoden 2013 vuosikokoukseen, joka on samalla liiton 60. vuosikokous. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että kokouksen kulku perustuu kokouskutsuun esityslistoineen. Kokouksen aluksi esiteltiin paikalla olleet liiton entiset puheenjohtajat. LIITE 1 2 VALITAAN KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJA, SIHTEERI, N TARKASTAJAT JA ÄÄNTENLASKIJAT 1. Puheenjohtaja Kansainvälisen ohjesäännön X. luvun, pykälän 1 kohdan d mukaan kuvernöörineuvoston puheenjohtaja, Suomessa Suomen Lions-liiton puheenjohtaja, johtaa moninkertaispiirin, Suomessa Suomen Lions-liiton, vuosikokousta. Kokouksen puheenjohtajaksi valitaan sääntöjen mukaan CC Seppo Söderholm. 2. Sihteeri Kokouksen sihteeriksi valitaan pääsihteeri Maarit Kuikka. 3. Pöytäkirjan tarkastajat Edellytyksenä pöytäkirjan tarkastajien valinnalle on, että he ovat klubinsa virallisia edustajia ja läsnä kokouksessa sen päättymiseen saakka. Tarkastajiksi esitettiin PCC Jukka R Heino, LC Riihimäki ja lion Kimmo Lahtinen, LC Heinola/Jyränkö. 4. Ääntenlaskijat Esitettiin että ääntenlaskijoina toimivat lion Asko Alho, LC Heinola/Sillat, ja lion Reijo Pantsari, LC Heinola/Jyränkö. Heitä avustaisi 58 teknistä avustajaa, joiden nimet kirjataan pöytäkirjan liitteeseen. LIITE 2/1 3 TODETAAN KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Lions-liiton sääntöjen 8 mukaan liiton sääntömääräinen kokous, jota kutsutaan vuosikokoukseksi, pidetään edellisen vuosikokouksen vahvistamalla paikkakunnalla touko-kesäkuussa siten, että se kokoontuu vähintään 15 päivää ennen järjestön kansainvälistä vuosikokousta. Liiton hallituksen on toimitettava kirjallinen kutsu liiton kokoukseen lionsklubeille vähintään 30 päivää ennen kokousta. Järjestön kansainvälinen vuosikokous alkaa Hampurissa Kutsu vuosikokoukseen on julkaistu LION-lehdessä nro 2/2013, julkaisupäivä , ja lisäksi se on postitettu klubien presidenteille maaliskuussa. Päätös: Todettiin, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

3 Vuosikokous (13) 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Puheenjohtaja teki ehdotuksen seuraavista muutoksista työjärjestykseen: Mikäli tilintarkastajista tai varatilintarkastajista joudutaan äänestämään, äänestys tapahtuu pykälässä 19. Äänestyksen tulos kerrotaan pykälässä 29. Pykälässä 30 todetaan valittu vuosikokouspaikka Päätös: Työjärjestys hyväksyttiin näillä muutoksilla. 5 KOKOUSKIELI Kokouskieli on suomi, mutta puheenvuoroja voi käyttää myös ruotsin kielellä. Puheita ei käännetä. 6 PÄÄTETÄÄN KOKOUKSEN MENETTELYTAVOISTA 1. Äänestystavat - Avoin äänestys kättennostolla käyttäen sinistä, keltaista tai valkoista lappua. - Suljettu lippuäänestys on niissä henkilövaaleissa, joissa on enemmän kuin yksi ehdokas. - Äänestyslipukkeet on jaettu ilmoittauduttaessa kokousmateriaalin mukana virallisille edustajille. Ohjeet äänestyslipukkeiden käytöstä annetaan ennen kutakin äänestystä. - Äänestykseen otetaan vain asian käsittelyn yhteydessä kannatettu esitys. - Lions-liiton sääntöjen 9 mukaan äänestyspäätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Henkilövaaleissa valituksi tulemiseen tarvitaan annettujen äänten enemmistö. Tasatuloksen vaalin ratkaisee arpa. Äänestysalue - Lippuäänestyksissä ei ole piirikohtaisia äänestyspisteitä. - Äänestämisen voi suorittaa missä tahansa äänestyspisteessä. - Vaalivirkailijoilla on keltaiset liivit, joissa lukee "Äänestys". - Vaalivirkailijat tarkistavat äänestysoikeuden ja valvovat äänestystapahtumaa. 2. Ehdokkaiden esittelyt - Varapuheenjohtajaehdokkaat esittelevät itsensä 3 minuutin esittelypuheenvuorolla arvotussa järjestyksessä. - Muita kannatus- tai tukipuheenvuoroja ei sallita. - Vaali ja äänestys suoritetaan pykälässä 19. Äänestysalue suljetaan 3 minuuttia sen jälkeen, kun viimeiset jonossa olleet äänestäjät ovat äänestäneet. 3. Puheenvuoropyynnöt - Työjärjestys- ja kannatuspuheenvuoroja lukuun ottamatta puheenvuoropyynnöt on toimitettava kirjallisesti kokouksen aikana puheenjohtajalle tai pääsihteerille ennen kyseisen asiapykälän käsittelyn alkamista. Siitä tulee ilmetä puheenvuoron pyytäjän nimi, klubi, onko virallinen edustaja sekä esityslistan kohta, jota puheenvuoro koskee. Puheenvuoron pituus on enintään 2 min. Puheenvuoron esittäjän tulee olla klubinsa virallinen edustaja. - Käsittelyn aikana voi tulla mukaan jatkokeskusteluun kirjallisesti pyytämällä korkeintaan yhden minuutin puheenvuorolla. Nämä mahdolliset puheenvuoropyynnöt tuodaan pääsihteerille. - Muistutetaan vielä, että vaaliehdokkaiden kannatuspuheenvuoroja ei sallita.

4 Vuosikokous (13) 4. Puheenjohtaja ilmoitti, että muistitikulla ei enää oteta vastaan aineistoja. 5. Puheenjohtaja esitti pyynnön, että vaaleissa valittujen henkilöiden ja tulevien piirikuvernöörien onnittelut suoritetaan iltajuhlassa lauantai-iltana. 7 VALTAKIRJOJEN TARKASTUS Puheenjohtaja totesi, että valtakirjojen tarkastus on päättynyt klo Päätös: Todettiin. 8 TOIMINTAKERTOMUS , TILINPÄÄTÖS JA TILINTARKASTUSKERTOMUS Edellisen kauden toimintakertomuksen esitteli edellinen puheenjohtaja Heimo Potinkara, eikä asiasta pyydetty puheenvuoroja. YLEISLIITE/Sivut 8-13 Pääsihteeri esitteli toimintakertomukseen tehdyt korjaukset: Lion-lehden toimitusneuvosto, s. 8 Talous GS/PCC Markus Flaaming saakka, CC Heimo Potinkara ja GS Maarit Kuikka alkaen lisäys, s. 10 GS/PCC Markus Flaaming toimi NSR:n työvaliokunnan jäsenenä. Pääsihteeri esitteli tilinpäätöksen, tilintarkastuskertomuksen ja tilintarkastajien lausunnon. Puheenvuoroja ei pyydetty. YLEISLIITE/Sivut Päätös: Puheenjohtaja huomautti, että hyväksytään liiton kauden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä merkitään tiedoksi tilintarkastuskertomus kaudelta eikä kaudelta , kuten vuosikokouskutsun esityslistassa lukee. Hyväksyttiin. 9 TILINPÄÄTÖKSEN VAHVISTAMINEN Tilinpäätöksestä ei ollut huomautettavaa. Päätös: Vahvistettiin. 10 VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN KAUDELTA Päätös: Myönnettiin vastuuvapaus tili- ja vastuuvelvollisille sekä pääsihteerille toimintavuodelta Tämän jälkeen puheenjohtaja ojensi maakuntaviirin edelliselle puheenjohtajalle Heimo Potinkaralle. 11 ARNE RITARI-SÄÄTIÖ YLEISLIITE/Sivut 20 22, LIITE 11/1 Raportin esitteli säätiön puheenjohtaja, PDG Matti-Pekka Mäkelä, LC Seinäjoki/Botnia. Puheenjohtaja mainitsi, että klubien välisessä kilpailussa kilpailtiin maksetuista adresseista, jotka oli tilattu viimeistään ja maksettu saadulla laskulla viimeistään mennessä. Voittajat olivat ( sija): LC Mietoinen, LC Oulunsalo, LC Ilmajoki/Ilkka, LC Teuva ja LC Liminka/Liminganlahti. Piirien välisessä kilpailussa kilpailtiin adressituotoista/jäsen. Voittajat olivat ( sija): H-, I- ja E-piiri. Puheenjohtaja huomautti lopuksi, että vuosikokouskutsussa sivulla 21 olevassa apurahaluettelossa on virhe: apuraha nro 580 (4 000 ), joka on tekstin mukaan myönnetty sekä LC Oululle että LC Oulu/Silloille on myönnetty LC Oululle.

5 Vuosikokous (13) Päätös: Merkittiin tiedoksi. 12 PÄÄTETÄÄN MUUTOSESITYKSISTÄ SUOMEN LIONS-LIITTO RY:N SÄÄNTÖIHIN YLEISLIITE/Sivut Puheenjohtaja Seppo Söderholm esitteli Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) yhdistysrekisterin ennakkotarkastamat sääntömuutoesitykset. Kuvernöörineuvosto esittää, että vuosikokous hyväksyy esitellyt muutokset sääntöihin. Lisäksi puheenjohtaja mainitsi, että sääntöjä voidaan alkaa soveltaa liiton toiminnassa välittömästi, mikäli vuosikokous hyväksyy säännöt sellaisenaan. PDG Ilkka Siissalo, LC Espoo/City kysyi pykälän 12 kohdasta, jossa mainitaan kuvernöörineuvoston vahvistavan piirin säännöt. Siissalon mukaan piirin säännöt määrittää LCI eikä KVN:llä ole valtaa päättää piirin säänöistä, jotka piirin vuosikokous on hyväksynyt. Pääsihteeri vastasi, että kuvernöörineuvosto haluaa saada piirien säännöt ja niihin tehdyt muutokset tiedoksi. PDG Siissalo esitti po. kohdan poistamista, ja häntä kannatettiin. Päätös: Sääntömuutosesitykset hyväksyttiin Siissalon esittämällä muutoksella eli piirin sääntöjen vahvistaminen poistetaan kohdasta 12 kuvernöörineuvoston kokoukset. Muutokset astuvat virallisesti voimaan sen jälkeen, kun PRH on ne hyväksynyt. 13 LIITON PUHEENJOHTAJAN (CC) VALINTA YLEISLIITE/Sivu 24 Suomen Lions-liiton ja moninkertaispiiri 107:n (MD 107) puheenjohtajaksi kaudelle oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut yksi ehdokas, varapuheenjohtaja (VCC) Asko Merilä, LC Utajärvi. Esittely hänestä on vuosikokouskutsun sivulla 24. Koska hän oli ainut ehdokas, hänestä ei tarvitse Lions-liiton sääntöjen mukaan äänestää. Päätös: VCC Asko Merilä valittiin Suomen Lions-liiton ja moninkertaispiiri 107:n (MD 107) puheenjohtajaksi kaudelle KANSAINVÄLISEN JOHTAJAN VALINTA YLEISLIITE/Sivut Järjestön kansainvälisen hallituksen jäsenen eli kansainvälisen johtajan tehtävään kaudelle tuli määräaikaan mennessä kaksi hakemusta, PCC Markus Flaaming ja PCC Jouko Ruissalo, molemmat N-piiristä. Näistä ehdokkaista kansainvälisen järjestön sääntöjen mukaan vuosikokous valitsee moninkertaispiirin ehdokkaan siitä ehdokkaasta, joka on saanut oman piirinsä kannatuksen. N-piirin kannatustodistuksen sai PCC Jouko Ruissalo. Koska valittavia ehdokkaita on yksi, suljettua lippuäänestystä ei tarvitse järjestää kansainvälisen järjestön moninkertaispiirin mallisäännön ja ohjesäännön 1. artiklan 4. momentin mukaan, joka kuuluu: "Äänestys. Puollettavana olevasta asiasta äänestetään suljetulla lippuäänestyksellä, paitsi jos ehdolla on vain yksi henkilö, silloin voidaan suorittaa huutoäänestys. Ehdokas, joka saa enemmän kuin puolet annetuista äänistä, tulee puolletuksi (valituksi) moninkertaispiirinsä vuosikokouksen ehdokkaaksi. Äänten mennessä tasan, tai kun kukaan ei saa yli puolta annetuista äänistä, äänestystä lipuin jatketaan kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä, kunnes jompikumpi heistä saa tarvittavan enemmistön annetuista äänistä." Hänet tulee siis kuitenkin valita ja tullakseen valituksi hänen tulee saada yli puolet annetuista äänistä. Koska valittavia ehdokkaita on yksi, käytetään huuto- eli lippuäänestystä. Äänestys suoritetaan kättennostolla käyttäen sinistä, keltaista tai valkoista lappua. Ensin käydään koeäänestys, jossa Jouko Ruissaloa kannattavat nostavat sinisen lapun. Suoritetun koeäänestyksen perusteella puheenjohtaja totesi, ettei varsinaista äänestystä tarvita, koska PCC Jouko Ruissalo näytti saaneen tarvittavan kannatuksen vuosikokoukselta.

6 Vuosikokous (13) Päätös: Hyväksyttiin PCC Jouko Ruissalo ehdokkaaksi kansainvälisen johtajan tehtävään Puheenjohtaja totesi, että kansainvälisen johtajan tehtävä tulee täytettäväksi edellyttäen, että suomalaista ei valita 2. varapresidentin tehtävään vuonna TODETAAN PIIRIKUVERNÖÖRIEHDOKKAAT KAUDELLE Puheenjohtaja esitteli osapiirien valitsemat piirikuvernöörit, joiden varsinainen nimittäminen piirikuvernöörin virkaan tapahtuu kansainvälisessä vuosikokouksessa Hampurissa Piiri DG Lions Club Puoliso A Tommi Virtanen Kisko Päivi Orjala B Tiitus Tuohikorpi Helsinki/Cosmopolitan Marika Häkli C Esa Ojapalo Riihimäki/Kara Minna Räisänen-Ojapalo D Pekka Sopanen Lappeenranta/Rakuuna Merja Pyykkö-Sopanen E Antti Hynnä Lempäälä Anneli Mäkelä F Kaarlo Katajisto Nurmo Silja Katajisto G Jari Rytkönen Uurainen Taru Rytkönen H Juhani Kautonen Kerimäki/Puruvesi Tuula Rantaeskola I Eero Vilén Sotkamo/Vuokatti Tarja Rissanen K Onni Piippo Iisalmi/Porovesi Erja Lyytikäinen L Raija Väre Kuusamo/Pohjanakat Timo Allenius M Matti Reijonen Vampula Hilve Reijonen N Heikki Saarinen Helsinki/Pohjois-Haaga Leena Saarinen O Gurli Dumell Jakobstad-Pedersöre/Linneor - Päätös: Merkittiin tiedoksi. 16 VARAPUHEENJOHTAJAN (VCC) VALINTA PUHEENVUOROJÄRJESTYKSEN ARVONTA JA EHDOKASESITTELYT Puheenjohtaja totesi: Asetettuun määräaikaan mennessä ilmoittautui neljä ehdokasta varapuheenjohtajaksi kaudelle , joiden esittely on kutsussa sivulla 27. YLEISLIITE/Sivu 27 Ehdokkaat ovat: Entinen piirikuvernööri Tuomo Holopainen, LC Helsinki/Vuosaari Entinen piirikuvernööri Esko Viinikainen, LC Helsinki/Metsälä Ehdokkaat tulivat arvanvetoon, jonka perusteella puheenvuorojärjestykseksi tuli Entinen piirikuvernööri Esko Viinikainen, LC Helsinki/Metsälä Entinen piirikuvernööri Tuomo Holopainen, LC Helsinki/Vuosaari Varapuheenjohtajaehdokkaat esittelivät itsensä 3 minuutin puheenvuoroin em. järjestyksessä. Ehdokkaiden puolisot tulivat mukaan lavalle. Päätös: Todettiin, että henkilövaalien esittelyt on suoritettu. 17 EHDOTUKSET LIITON TILINTARKASTAJIKSI SEKÄ VARATILINTARKASTAJIKSI KAUDELLE Pääsihteeri kertasi Suomen Lions-liiton sääntöjen 15 liiton tilintarkastajien ja varatilintarkastajien valinnasta. Kauden tilintarkastajat ovat lion Marja-Leena Turunen, KHT, LC Helsinki/Aurora ja lion Hannu T Koskinen, KHT, LC Helsinki/Revonsalmi. Kauden varatilintarkastajina ovat toimineet lion Guy Willman, KHT, LC Grankulla-Kaunianen ja lion Jorma Kuoppala, HTM, LC Helsinki/Pakinkylä.

7 Vuosikokous (13) Puheenjohtaja totesi, että tämän kauden tilintarkastajista sekä KHT Marja-Leena Turunen, LC Helsinki/Aurora, että KHT Hannu T Koskinen, LC Helsinki/Revonsalmi, ovat halukkaita jatkamaan tässä tehtävässä, samoin varatilintarkastajat. Päätös: Koska muita esityksiä ei tullut, hyväksyttiin, että nykyiset tilintarkastajat ja varatilintarkastajat jatkavat tehtävissään kaudella VUOSIKOKOUSPAIKAT JA EHDOKKAAT 2017 YLEISLIITE/Sivu 28 Puheenjohtaja kertasi seuraavien vuosien vuosikokouspaikat, joita ovat: - Pori Sotkamo Turku 2016 Lions-liiton vuosikokouksen 2017 järjestämistä ovat määräaikaan mennessä hakeneet seuraavat: 1. Paikkakuntana Helsinki ja järjestäjinä Helsingissä toimivia klubeja. Helsingissä on järjestetty vuosikokous vuosina 1954, 1975 ja Paikkakuntana Joensuu ja järjestäjinä Joensuun seudun klubit. Joensuussa on aikaisemmin järjestetty vuosikokous vuosina 1969 ja Paikkakuntana Rovaniemi ja järjestäjinä Rovaniemen klubit. Rovaniemellä vuosikokouksia on aikaisemmin järjestetty vuosina 1963, 1977 ja Vuosikokouspaikkojen edustajat esittelivät hakemuksensa aakkosjärjestyksessä (Helsinki, Joensuu, Rovaniemi), kukin 3 minuutin ajan. Päätös: Vuosien vuosikokouspaikkakunnat ja vuoden 2017 hakijoiden esittelyt merkittiin tiedoksi. 19 ÄÄNESTYKSET LIITE 19/1 Puheenjohtaja antoi ohjeita äänestystä varten: - Varapuheenjohtajan vaali. Varapuheenjohtajan vaaleissa käytetään äänestyslipuketta numero 2. Siinä on ehdokkaiden nimet valmiiksi painettuina ja rasti tulee merkitä sen henkilön kohdalle, jota äänestää. - Vuosikokouspaikkakunnan valitsemista varten käytetään äänestyslippua numero 6. - Virallisten äänestäjien, jotka äänestysvirkailijat voi todeta kokouspasseissa näkyvistä keltaisista palloista, tulee pudottaa kummatkin äänestyslipukkeet laatikkoon samanaikaisesti. Kokous keskeytettiin äänestyksen ajaksi. Äänestys alkoi klo ja päättyi klo Kokouksen jatkuessa puheenjohtaja totesi, että virallisia edustajia oli 1 071, jotka edustivat 500 lionsklubia. 20 STRATEGISET TAVOITTEET JA TAPAHTUMATAULUKKO Varapuheenjohtaja Asko Merilä esitteli Suomen lionstoiminnan strategisen suunnitelman sekä huomioon otettavat tapahtumat vuosille YLEISLIITE/Sivut Puheenvuoropyyntöjä ei ollut. 21 KOTIMAINEN TEEMA Varapuheenjohtaja Asko Merilä totesi, että kauden teemaksi on viime vuosikokouksessa päätetty Palvelulla hyvinvointia Välfärd genom service. Määräaikaan mennessä ei liittotoimistoon ole saapunut yhtään esitystä kotimaiseksi teemaksi , joten kuvernöörineuvosto esittää kotimaiseksi teemaksi kaudelle edelleen Palvelulla hyvinvointia Välfärd genom service. YLEISLIITE/Sivu 29

8 Vuosikokous (13) 22 TOIMINTASUUNNITELMA JA VUOSIKELLO YLEISLIITE/Sivut Pääsihteeri esitteli toimintasuunnitelman ja vuosikellon seuraavalle kaudelle ja kertoi, että toimintasuunnitelmaan tulee seuraavat korjaukset: 5. Kansainvälinen toiminta ja kokoukset, s. 31: NSR-kokouksen ajankohta on d Lapset ja nuoret/skeba, s. 35: Skeban loppukilpailu pidetään Porissa Lisäksi kohdasta 6.e Palvelu- ja varainhankintatoimiala pääsihteeri kertoi, että yhteistyötä Ehjä ry:n kanssa on tarjottu B-, C- ja N-piireille yhteistyöhön Näkövammaisten Keskusliiton kanssa ei lähdetä liitto on lähdössä mukaan Lastensairaala 2017 hankkeeseen Vuosikelloon tehtiin seuraavat korjaukset: syyskuu: Europa Forum järjestetään lokakuussa kesäkuu: järjestäytymiskokous Porissa koskee kautta kesäkuu: Skeban finaali pidetään Puheenvuoroja ei pyydetty. 23 JÄSENMAKSU YLEISLIITE/Sivut Pääsihteeri esitteli kuvernöörineuvoston päätösehdotuksen hyväksyä Lions-liiton jäsenmaksuksi alkaen 33. Samalla esitettiin vahvistettavaksi liittymismaksu, joka on 0, ja seuraavat kannatusjäsenmaksut: 5 tähteä, 1 vuosi ; 2 vuotta tähteä, 1 vuosi ; 2 vuotta tähteä, 1 vuosi Pääsihteeri kertoi jäsenmaksukorotuksen perusteista. Viiden euron korotusesityksen taustalla on mm. esitys nostaa piirirahaa Liiton toimistossa ollaan siirtymässä sähköiseen laskutukseen ja tietohallintajärjestelmää uudistetaan. Tietohallintajärjestelmän uudistaminen on monivuotinen hanke, jonka aloitusvaihe on budjetoitu talousarvioesitykseen. Tarvitaan myös ns. puskurirahastoa, jolla katetaan mahdolliset aktiviteettitappiot. Tällä hetkellä liiton nuorisotoimintaa tuetaan kortti- ja arpajaistuloista. Tuen tarve vuositasolla on n Kiinteistön vuokratuotot pienevät vuositasolla liki , ellei uutta vuokralaista saada. Yleinen kustannustason ja alv:n nousu vaikuttavat myös liiton talouden näkymiin. Liiton henkilöstöresurssit ovat lisääntyneiden aktiviteettien myötä osoittautuneet riittämättömiksi. Kuvernöörineuvosto hyväksyi kokouksessaan esityksen palvelu- ja varainhankintasihteerin toimen perustamisesta liittoon kaudella , mikäli siihen tarvittavat varat ovat olemassa. Puheenvuoropyyntöjä ei tullut. Päätös: Jäsenmaksuksi hyväksyttiin alkaen sekä vahvistettiin liitttymismaksuksi 0 ja ehdotetut kannatusjäsenmaksut. 24 VARAINHANKINTA: JOULUKORTTIAKTIVITEETTI 2013 JA ANNA TUKESI NUORISOLLE ARPAJAISET Varapuheenjohtaja Asko Merilä esitteli kortti- ja arpajaistyöryhmien laatimat suunnitelmat varainhankintaaktiviteettien toteuttamiseksi. YLEISLIITE/Sivu 40 Kuvernöörineuvosto ehdottaa vuosikokoukselle, että joulukorttiaktiviteetti ja arpajaiset hyväksytään toteutettaviksi ja niistä saatu tuotto käytettäväksi liiton nuorisotyön tukemiseen ja NSR-aktiviteetteihin. Lisäksi todettiin, että osallistuneet lions- ja leoklubit saavat joulukorttiaktiviteetin tuotosta 50 % käytettäväksi omiin nuorisoaktiviteetteihinsa. Esittelijä totesi myös, että kyseessä on vapaaehtoinen aktiviteetti.

9 Vuosikokous (13) PDG Ilkka Siissalo, LC Espoo/City, esitti ponnen siitä, ettei klubeja jatkossa pakotettaisi ostamaan tuotteita lähettämällä esim. suuria näytekorttipaketteja. Esittelijä totesi, että näytekorttipaketteja ei tulla lähettämään. 25 TALOUSARVIOESITYS YLEISLIITE/Sivut Pääsihteeri esitteli tulevan kauden talousarvioesityksen. Se perustuu 33 jäsenmaksutuottoon/jäsen. Lisäksi kulupuolella on otettu huomioon uuden työntekijän rekrytointi ja sähköiseen laskutukseen siirtyminen. Talousarvioesityksen rakenne on aikaisempia vuosia täsmentyneempi, koska toimialojen ja työryhmien osuus on erotettu omaksi budjettikohdakseen, samoin aktiviteettipuolelta nuorisovaihto ja arpajaiset sekä ns. yhteistyöprojektit (esim. SKEBA ja Liikenneturva). Puheenvuoroja ei pyydetty. Päätös: Kuvernöörineuvoston ehdotus kauden talousarvioksi hyväksyttiin. 26 KLUBIALOITTEET Puheenjohtaja esitti, että 26 siirretään käsiteltäväksi toisena kokouspäivänä sunnuntaina klo 9 alkaen. Päätös: Hyväksyttiin 27 SUOMI JOHTOON KAMPANJARAHASTO YLEISLIITE/Sivut Puheenjohtaja esitteli kuvernöörineuvoston päätösesityksen rahastoida Suomi Johtoon kampanjalle kerätyt varat, mikäli eurooppalaisen ehdokkaan valinta järjestön II varapresidentin virkaan siirtyy ennakoitua myöhemmäksi. Rahaston varoja saa käyttää vain Lions-liiton vuosikokoukselta varapresidentin tehtävään kannatustodistuksen saanut ehdokas. Lions-liiton tulee työryhmän mukaan sijoittaa varat rahaston arvon säilyttämiseksi. Päätös: Hyväksyttiin kampanjarahaston säilyttäminen puheenjohtajan esittelemällä tavalla. 28 MUUT ASIAT Puheenjohtaja kertoi, että entinen kansainvälinen presidentti PIP Tae-Sup Lee on lahjoittanut kiertopalkinnon, nk. PIP Tae-Sup Leen palkinto. Tämän palkinnon saa klubi, joka on nostanut eniten jäsenmääränsä alle 20 jäsenen määrästä vähintään 20 jäsenen määrään mennessä kotimaan rekisterin mukaan. Puheenjohtaja kertoi, että tällä kaudella palkinnon saa LC Alavieska, joka on tällä kaudella kasvattanut jäsenmääräänsä 18 jäsenestä 24 jäseneen. Koska klubin edustajaa ei ollut saapuvilla, palkinnon vastaanotti 2VDG Heikki Hemmilä. Puheenjohtaja jatkoi kertomalla, että tänä vuonna jaetaan ensimmäistä kertaa ympäristöpalkinto. Kilpailuraati, johon kuuluivat LC Rantasalmen lionit Pekka Hynninen ja Josi Mikkilä, on käsitellyt tulleet hakemukset ja valinnut niistä voittajan. Kilpailuun osallistui seitsemän klubia. Ympäristöaktiviteetit olivat erinomaisia, mutta joukosta erottui yksi selvästi muiden yläpuolelle. Lions Club Klaukkalan ympäristön hyväksi toimiminen oli monipuolisinta ja kattoi kilpailulle asetetut kriteerit täydellisesti. Ympäristöteko paikkakunnan parhaaksi -kilpailun parhaaksi valittiin LC Klaukkala, jonka seuraavan kauden presidentti Jouni Myller vastaanotti kunniakirjan ja palkinnon. Päätös: Jaetut palkinnot merkittiin tiedoksi.

10 Vuosikokous (13) 29 ILMOITUSASIAT Puheenjohtaja ilmoitti, että SKEBA-bändiskaban loppukilpailun on voittanut turkulainen Rhynestone-bändi. Loppukilpailuun pääsi yhteensä kuusi bändiä eri puolilta Suomea. Muita ilmoitusasioita ei ollut. Päätös: Merkittiin tiedoksi. 30 TODETAAN LIITON JA MD 107:N PUHEENJOHTAJA (CC) KAUDEKSI SEKÄ VARAPUHEENJOHTAJA (VCC) JA VALITAAN KUVERNÖÖRINEUVOSTON JÄSENET KAUDELLE SEKÄ TODETAAN VUOSIKOKOUSPAIKKAKUNTA 2017 Puheenjohtaja totesi, että toimintakauden puheenjohtajaksi (CC) on valittu varapuheenjohtaja Asko Merilä, LC Utajärvi. Hänen puolisonsa on Kaisu Merilä. Tulevan puheenjohtajan kiitospuheenvuoro kuullaan vuosikokouksen iltajuhlassa lauantaina. Sen jälkeen puheenjohtaja julisti varapuheenjohtajavaalin tuloksen: LIITE 30/1 Ääniä yhteensä PDG Tuomo Holopainen 835 PDG Esko Viinikainen 208 Tyhjiä 3 Hylättyjä 16 Varapuheenjohtajaksi kaudelle on valittu PDG Tuomo Holopainen, LC Helsinki/Vuosaari, ja hänen puolisonsa on Kaija. Myös tulevan varapuheenjohtajan kiitospuheenvuoro kuullaan iltajuhlassa. Pykälässä 15 todettiin piirien valitsemat piirikuvernööriehdokkaat seuraavalle kaudelle. Äänestyksessä vuosikokouspaikkakunnasta 2017 äänet jakaantuvat seuraavasti: LIITE 30/2 Ääniä yhteensä Helsinki 386 Joensuu 464 Rovaniemi 179 Tyhjiä 0 Hylättyjä 17 Päätös: Kauden kuvernöörineuvoston jäseniksi valittiin kauden puheenjohtaja Asko Merilä (Kaisu), varapuheenjohtaja Tuomo Holopainen (Kaija) ja tämän kauden puheenjohtaja Seppo Söderholm sekä pykälässä 15 todetut kauden osapiirien piirikuvernöörit. Lisäksi todettiin, että vuosikokous vuonna 2017 järjestetään Joensuussa. Puheenjohtaja keskeytti kokouksen ja julisti sen ensimmäisen osan päättyneeksi klo kokouspäivä, sunnuntai Puheenjohtaja avasi Suomen Lions-liiton 59. vuosikokouksen toisen osan sunnuntaina klo Pääsihteeri kertasi vuosikokouksen 1. kokouspäivänä 6 päätetyt menettelytavat, minkä jälkeen siirryttiin 26 käsittelyyn.

11 Vuosikokous (13) 31 KLUBIALOITTEET YLEISLIITE/Sivut Puheenjohtaja käynnisti vuosikokoukselle lähetettyjen aloitteiden käsittelyn vuosikokouskutsun sivujen mukaan. Seuraavat aloitteet koskevat palvelu- ja varainhankinta-aktiviteetteja: 1. LC Pori/Charlotta: Lions-liitto osallistuu kansainvälisen diabetes-ohjelman käyttöönottoon Suomessa. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään. Aloite toteutetaan piiri- ja klubitasoilla, ja tarkoituksena on järjestää diabeteksen seulontatestejä, joilla on tärkeä merkitys sairauden ennaltaehkäisyssä. Hankkeen toteuttamissuunnitelma toimitetaan piireille ja klubeille. Lion Eeva Karhapää, LC Kuopio/Canth, esitti, ettei aloitetta hyväksytä. Diabetes-liitto tekee seulontatyötä, eikä asia ole Lions-toimnnan ominta aluetta. Karhapään esitys sai kannatusta. Päätettiin suorittaa äänestys värillisiä lippuja nostamalla. Sinisiä lappuja nostavat kannattavat kuvernöörineuvoston esitystä ja keltaista lappua ne, jotka kannattavat LC Kuopio/Canthin esitystä. Päätös: LC Kuopio/Canthin vastaehdotus hyväksyttiin äänin 56 (keltaiset laput) 42 (siniset laput). 2. LC Vähäkyrö: Mopo EAK järjestetään nuorille mopoilijoille ennakoivan ajon kurssi moottoripyöräilijöiden tapaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa (Poliisi, Liikenneturva ja esim. moottorikerhot). KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään niin, että toteuttamismahdollisuudet selvitetään Liikenneturvan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. 3. LC Tampere/Amuri: Kaudella järjestetään ikäihmisten vapaaehtoinen avustaminen ja opastus tietokoneiden käytössä valtakunnallisena palveluaktiviteettina. Klubit voivat lisäksi avustaa laitehankinnoissa mahdollisuuksiensa mukaan. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Senioreilla on tarvetta tietokoneen käytön opastukseen, mutta sen toteuttaminen valtakunnallisena aktiviteettina ei onnistu ilman ulkopuolista rahoitusta ja yhteistyökumppaneita. Tästä on Lions-liitolla kokemusta vuosina , jolloin vastaavaa opastusta valmisteltiin mm. liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Hankkeen toteuttaminen valtakunnallisella tasolla edellyttää koulutusmateriaalin hankintaa, opastajien koulutusta sekä tiloja ja laitteita opastuksen toteuttamiseksi. Myös turvallisuustekijät on varmistettava. Hanke ei myöskään voi olla vain kertaluontoinen. Klubit voivat paikallisesti toteuttaa hanketta ottaen huomioon siihen liittyvät haasteet ja vastuut. 4. LC Vantaa/Helsinge: Käynnistetään Leijonaluotsi nuoren tukena valtakunnallinen Lions-hanke, jonka kohteena ovat avun tarpeessa tai syrjäytymisvaarassa olevat yksittäiset nuoret. Leijonat koulutetaan toimimaan tuen tarpeessa olevien nuorten tukihenkilöinä. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Avun tarpeessa olevien lasten ja nuorten määrä kasvaa hälyttävästi eli aloitteessa on tartuttu ajankohtaiseen ongelmaan. Monilla klubeilla on kuitenkin jo nyt käytössään erilaisia tapoja tukea avun tarpeessa olevia nuoria. Lions Quest ohjelman tavoitteena on tukea lasten ja nuorten terveellistä ja turvallista kasvua, ja sitä kautta ehkäistä syrjäytymiskehitystä. Lions Quest ohjelma on kasvattamassa näkyvyyttään erilaisten yhteistyöaloitteiden kautta. Kunnallinen nuorisotoimi on mukana tässä yhteistyössä. Seuraavat aloitteet koskevat Punainen Sulka -keräystä 5. LC Urjala: Käynnistetään valtakunnallinen palveluaktiviteetti toimintakaudella sotiemme veteraanien (Tammenlehväsukupolven) hyväksi ja Punainen Sulka keräys kaudella nuorten hyväksi.

12 Vuosikokous (13) KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään. Sotiemme veteraanien avustamiselle on akuutti tarve. Alustavissa keskusteluissa Sotaveteraaniliiton ja Rintamaveteraaniliiton edustajien kanssa on tullut esille se, että kohderyhmä tarvitsee myös erilaisia palveluja varainkeräyksen ohella. Koska seuraavan Punainen Sulka -keräyksen ajankohta tulisi kohderyhmän kannalta liian myöhään, esitetään, että valtakunnallinen palveluaktiviteetti, johon sisältyy soveltuvin osin varainkeruuta kansallisen veteraanipäivän 27.4.yhteydessä, järjestetään kaudella Sen sijaan varsinaisen Punainen Sulka -keräyksen suunnittelussa edetään vuosikokouspäätöksen mukaisesti siten, että keräys toteutetaan aikaisintaan ja yhtenä keräyskohdemahdollisuutena voivat olla nuoret. Ennen käsittelyn alkua puheenjohtaja esitti kuvernöörineuvoston 7.6. kokouksessaan tekemän muutoksen aloitevastaukseen. Muutettu päätösehdotus kuuluu (viimeinen lause): Sen sijaan varsinaisen Punainen Sulka - keräyksen suunnittelussa edetään vuosikokouspäätöksen mukaisesti siten, että keräys toteutetaan ja keräyskohteena ovat nuoret. Puheenvuoroja olivat pyytäneet (järjestyksessä) PCC Erkki Rautava, LC Urjala, lion Olavi Tapaninen, LC Oulu/Sillat ja PDG Björn Taxell, LC Parainen/Pargas. PCC Rautava esitti puheenvuorossaan, että seuraava Punainen Sulka keräys toteutetaan ja sen keräysvarat kohdennetaan nuorten, erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten, hyväksi. Lion Olavi Tapaninen kannatti tehtyä esitystä. PDG Björn Taxell pyysi muistamaan, että myös nuoret vangit kaipaavat leijonien tukea. Päädyttiin äänestykseen, jossa sinistä lappua nostavat kannattivat kuvernöörineuvoston esitystä ja keltaisella lapulla ilmaistiin tuki LC Urjalan vastaehdotukselle. Sinisiä lappuja oli enemmistö. Päätös: Koska sinisiä lappuja oli enemmistö, kuvernöörineuvoston päätösesitys em. viimeisen lauseen korjauksella hyväksyttiin. 6. LC Hyvinkää/Sveitsi: Seuraavan kansallisen keräyksen, Punaisen Sulan, yhtenä kohteena on 5 vuoden lahjoitusprofessuurin perustaminen tutkimaan ja kehittämään Lions Questiä vastaamaan eri kohderyhmien tarpeita. (Uusittu aloite vuodelta 2012.) KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Mikäli seuraava Punainen Sulka -keräys päätetään kohdennettavan nuorten hyväksi, mahdollisuudet sisällyttää Lions Quest osaksi hanketta selvitetään siinä yhteydessä. Seuraavat aloitteet koskevat Lions-toiminnan näkyvyyttä: 7. LC Heinola/Jyränkö: Suomen Lions-liitto toteuttaa mahdollisimman pian valtakunnallisen jäsenhankintakampanjan, joka jalkautetaan myös maakuntiin ja paikalliselle tasolle. 8. LC Pori/Linna: Kolmannen sektorin kiinnostavuuden lisääminen ja julkisuuskuvan sekä näkyvyyden parantaminen yhteistyössä Yleisradion kanssa siten, että YLE tekisi televisioon ohjelmasarjan, jossa esitellään erilaisia palvelujärjestöjä. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitteet 7 ja 8 hyväksytään sisällytettäviksi kaudella perustettavan brändityöryhmän tehtäviin. Brändityöryhmän tavoitteena on Lions-toiminnan julkisuuskuvan kehittäminen mm. lisäämällä yhteydenpitoa median kanssa. Samalla pyritään löytämään aineksia klubien, piirien ja liiton jäsenhankintatyöhön. Seuraavat aloitteet koskevat viestintää: 9. LC Kuopio/Canth: Järjestölle videopuhelinjärjestelmä, esim. SKYPE, jota järjestön jäsenet voivat käyttää laajemminkin.

13 Vuosikokous (13) KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään. Liiton viestintätoimiala on sisällyttänyt Skype-ohjeistuksen tulevan kauden toimintasuunnitelmaansa. 10. LC Kuopio/Canth: Sähköisen tiedotuksen harkitumpi käyttö esim. kuukausitiedotteen avulla. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Liitto käyttää jo nyt sähköistä, kerran kuukaudessa lähetettävää jäsenviestiä (uutiskirje), joka menee kaikille niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet ovat Suomen Lions-liiton jäsenrekisterissä (n jäsentä). Muulta osin sähköistä viestintää toteutetaan siten, ettei tarpeettomia tiedotteita lähetetä. Seuraavat aloitteet koskevat vuosikokousta: 11. LC Oulu/Raatti: Kun Lions-liiton vuosikokouksessa tehdään päätös neljän vuoden päästä järjestettävästä vuosikokouksen paikasta, eri vaihtoehtojen esittelyaika olisi 5 minuuttia (nykyisen 2,5 minuutin sijaan) ja esityksiin olisi sisällytettävä alustava tulo- ja menoarvioesitys. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään siten, että esittelyaika vuosikokousjärjestäjille on 3 min ja esitykseen on sisällytettävä kuvaus vuosikokouksen talousarviosta. 12. LC Kausala: Vuosikokousohjelmaan lisättäisiin lauantaina Mölkyn Lions-mestaruuskisat osana vuosikokousohjelmistoa. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Lions-liiton mestaruuskilpailuohjeiden mukaan kilpailuiden ajankohtien tulee olla sellaisia, että ne eivät osu samaan aikaan liiton tai piirien vuosikokousten kanssa. Kuitenkin liiton vuosikokouspaikkakunnalla voidaan järjestää mestaruuskilpailut vuosikokousjärjestäjien määräämänä aikana. Lion Veikko Ikonen, LC Kausala, oli pyytänyt puheenvuoron, jossa hän esitti aloitteen hyväksymistä. Ehdotusta ei kannatettu. 31 PÄÄTÖS Puheenjohtaja kiitti kaikkia kokousedustajia osallistumisesta Suomen Lions-liiton 60. vuosikokoukseen ja päätti kokouksen klo ALLEKIRJOITUKSET Seppo Söderholm puheenjohtaja Maarit Kuikka sihteeri N TARKASTAJAT Jukka R Heino pöytäkirjan tarkastaja Kimmo Lahtinen pöytäkirjan tarkastaja

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä MK 4.6.2013 Sivu 1 (7) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Perjantai 7.6.2013 klo 13.00 PAIKKA Hotelli Scandic Vierumäki, Heinola LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä VCC KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Thorleif Johansson LIITTEET 132, 137, 139, 140/1-2, 141, 142/1-2, 143 145, 147/1-3, 148/1-3, 149, 150/1-3, 151

Thorleif Johansson LIITTEET 132, 137, 139, 140/1-2, 141, 142/1-2, 143 145, 147/1-3, 148/1-3, 149, 150/1-3, 151 SUOMEN LIONS-LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 7/2012-2013 MK 19.2.2013 1 (11) Julkaistaan www.lions.fi HALLITUS AIKA Perjantai 15.2.2013 klo 11.10 15.25 PAIKKA Hotelli Savonsolmu, Pieksämäki LÄSNÄ Seppo Söderholm

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri MK 24.6.2013 Sivu 1 (7) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Perjantai 7.6.2013 klo 13.00 14.03 PAIKKA Hotelli Scandic Vierumäki, Heinola LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä VCC

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri MK 30.8.2012 Sivu 1 (6) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Lauantai 25.8. klo 11.01 12.17 PAIKKA Sokos Hotel Kuusamo, Kirkkotie 10, Kuusamo LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä

Lisätiedot

Original Sokos Hotel Kimmel, kokoustila Pressi, Itäranta 1, Joensuu

Original Sokos Hotel Kimmel, kokoustila Pressi, Itäranta 1, Joensuu MK 13.6.2017 1 (7) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Sunnuntai 11.6.2017 klo 10.01 11.04 PAIKKA Original Sokos Hotel Kimmel, kokoustila Pressi, Itäranta 1, 80100 Joensuu LÄSNÄ Erkki Honkala CC puheenjohtaja Pirkko

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri MK 26.2.2013 Sivu 1 (12) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Perjantai 15.2.2013 klo 15.43 19.28 PAIKKA Hotelli Savonsolmu, Pieksämäki LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä VCC KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri SUOMEN LIONS-LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 4/2012-2013 MK 22.11..2012 1 (7) Julkaistaan www.lions.fi HALLITUS AIKA Perjantai 16.11.2012 klo 11.00 12.41 PAIKKA Hotelli Cumulus, Hämeenlinna LÄSNÄ Seppo Söderholm

Lisätiedot

Lions International MD 107-I. LIONS INTERNATIONAL D-107 I VUOSIKOKOUS , Oulu klo alkaen

Lions International MD 107-I. LIONS INTERNATIONAL D-107 I VUOSIKOKOUS , Oulu klo alkaen LIONS INTERNATIONAL D-107 I VUOSIKOKOUS 12.4..2014, Oulu klo 12.45 alkaen Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus -DG Eero Vilèn avasi kokouksen 2. Kokouksen järjestäytyminen -Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

D107-I PIIRIKOKOUS

D107-I PIIRIKOKOUS D107-I PIIRIKOKOUS 25.4.2015 PÖYTÄKIRJA Aika: 25.4.2015 klo 12:45-15:47 Paikka: Kokkokankaan seurakuntakeskus, Kissaojantie 12 Kempele Läsnä: Liite 1, klubien valtakirjat, 36 kpl. Edellisen piirikokouksen

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri SUOMEN LIONS-LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 3/2012-2013 MK 17.10.2012 1 (6) HALLITUS AIKA Tiistai 16.10.2012 klo 10 PAIKKA Lions-talo, Kirkonkyläntie 10, Helsinki LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara

Lisätiedot

D 107-I Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme Mahdollisuuksien Omistajia LIONS INTERNATIONAL D 107 I VUOSIKOKOUS, 22.4.2017 Oulu 14.15-16.30 ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS 2. KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN Piirin ohjesäännön mukaan piirikokouksen puheenjohtajana toimii piirikuvernööri

Lisätiedot

SUOMEN LIONS-LIITTO RY ESITYSLISTA 3/ Finlands Lionsförbund rf. MK Sivu 1 (6)

SUOMEN LIONS-LIITTO RY ESITYSLISTA 3/ Finlands Lionsförbund rf. MK Sivu 1 (6) MK 16.8.2013 Sivu 1 (6) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Lauantai 24.8.2013 klo 15.00 PAIKKA Rokua Health and Spa, Rokua, Utajärvi LÄSNÄ Asko Merilä CC puheenjohtaja Seppo Söderholm IPCC Tuomo Holopainen VCC KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

PIIRIN VUOSIKOKOUS JA VUOSIJUHLA Tarvasjoki

PIIRIN VUOSIKOKOUS JA VUOSIJUHLA Tarvasjoki LCI 107 A PIIRIN VUOSIKOKOUS Aika Lauantai 18.4.2015 klo 10:00-11:32 Paikka Tarvashovi, Hämeen Härkätie 758, 21450 Tarvasjoki PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Piirikuvernööri Pertti Tenhunen toivotti osallistujat

Lisätiedot

Aika: 12.4.2014 kello 12.10 14.45 Paikka: Vimpelin yhteiskoulu ja lukio, Opintie 29, 62800 Vimpeli Läsnä: Läsnäololuettelo, liite 1.

Aika: 12.4.2014 kello 12.10 14.45 Paikka: Vimpelin yhteiskoulu ja lukio, Opintie 29, 62800 Vimpeli Läsnä: Läsnäololuettelo, liite 1. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Kaarlo Katajisto ja puoliso Silja Distriktsguvernör, DG 2013-2014 Kaarlo Katajisto och maka Silja Lions

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi Aihe: Piirihallituksen kokous Aika: 23.11.2013 klo 17.15 Paikka: Kylpylähotelli Peurunka Laukaa KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Jari Rytkönen avasi kokouksen 2. Kokousvirkailijat

Lisätiedot

Tapani Matintalo DG Jari Vuorinen Bo Lindberg Terho Mäkimartti IPDG saapui 184 käsittelyn aikana. Thorleif Johansson MD-PRC este

Tapani Matintalo DG Jari Vuorinen Bo Lindberg Terho Mäkimartti IPDG saapui 184 käsittelyn aikana. Thorleif Johansson MD-PRC este SUOMEN LIONS-LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 10/2012-2013 MK 3.5.2013 1 (8) HALLITUS AIKA Keskiviikko 24.4.2013 klo 10.00 13.17 PAIKKA Lions-talo, Kirkonkyläntie 10 Helsinki LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja

Lisätiedot

C-PIIRIN VUOSIKOKOUS klo

C-PIIRIN VUOSIKOKOUS klo C-PIIRIN VUOSIKOKOUS 16.4.2016 klo 11.15 14.55 Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Juha Pirkkamaa avasi kokouksen klo 11.15 ja toivotti kokoukseen osallistuvat

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/ Vuosikokouskutsu. Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen,

Jäsentiedote 1/ Vuosikokouskutsu. Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen, Jäsentiedote 1/2007 7.3.2007 Hyvä Suomen Fyysikkoseuran jäsen, Suomen Fyysikkoseuran varsinainen kokous on vuosikokous, joka pidetään tänäkin vuonna Fysiikan päivien yhteydessä. Ohessa kokouskutsu ja esityslista

Lisätiedot

SUOMEN NUORISOVALTUUSTOJEN LIITTO NUVA RY:N VÄLI-SUOMEN PIIRI RY.

SUOMEN NUORISOVALTUUSTOJEN LIITTO NUVA RY:N VÄLI-SUOMEN PIIRI RY. Aika: 24.11.2012, klo 13.00 Paikka: ABC Seinäjoki, Vekaratehtaankatu 13, 60100 Seinäjoki Asia nro Liite nro 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 16.8.03 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1. PIIRIN NIMI on Piiri Inner Wheel, Suomi. Nimen vahvistaa International Inner Wheelin hallitus, joka myös vahvistaa piirin rajat. Piirin jäseniä ovat kaikki piirissä

Lisätiedot

Lions Clubs International Piiri 107-K, Finland

Lions Clubs International Piiri 107-K, Finland Lions Clubs International Piiri 107-K, Finland Piirikuvernööri, DG 2012 2013 Martti Törrönen ja puoliso Ritva Lions Club Rautalampi, Jaakonharjuntie 32 B, 77700 Rautalampi GSM Martti 050 340 4650 GSM Ritva

Lisätiedot

Kymin ja Etelä-Savon vaalipiirin (IV) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten

Kymin ja Etelä-Savon vaalipiirin (IV) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kymin ja Etelä-Savon vaalipiirin (IV) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten Aika Lauantai 27.2.2016 klo 11.00 15.00 Paikka Läsnäolijat Sokos Hotel Vaakuna,

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 PIIRIN NIMI... 2 2 PIIRIKOKOUS... 2 3 PIIRIHALLITUKSEN JÄSENTEN EHDOLLE ASETTAMINEN... 2 4 PIIRIHALLITUKSEN JÄSENTEN VAALIT...

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry:n säännöt

Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Viimeksi päivitetty 03.09.2012 14:24 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen Lions-liitto ry ja sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue Suomi. Yhdistystä

Lisätiedot

AIKA Perjantai klo tiistai klo LÄSNÄ Jari Rytkönen CC puheenjohtaja Heikki Hemmilä VCC Tuomo Holopainen IPCC

AIKA Perjantai klo tiistai klo LÄSNÄ Jari Rytkönen CC puheenjohtaja Heikki Hemmilä VCC Tuomo Holopainen IPCC SG/MK 16.12.2015 1 (5) HALLITUS AIKA Perjantai 11.12.2015 klo 11.21 tiistai 15.12.2015 klo 8.46 PAIKKA Sähköpostikokous LÄSNÄ Jari Rytkönen CC puheenjohtaja Heikki Hemmilä VCC Tuomo Holopainen IPCC Kauko

Lisätiedot

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 4/2010 2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 16.4.2011 klo 10.00 11.50 Paikka: Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna Läsnä: Läsnä 17 jäsentä,

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi

Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi Viimeksi päivitetty 26.02.2013 14:34 1. NIMI Piirin nimi on LIONS-PIIRI 107-. Ohjesäännössä yhdistystä nimitetään piiriksi. Piirin toimintaalue on Lions Clubs Internationalin

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 (6) Elin: Vuosikokous Aika: 19.11.2014 klo 18.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60200 Seinäjoki Esityslista Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Sivu 1 (5)

Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Sivu 1 (5) Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Sivu 1 (5) 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen Lions-liitto ry ja sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue Suomi. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä

Lisätiedot

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry Espoon Palloseuran Jääkiekko ry:n vuosikokous Aika: 31. elokuuta 2009 klo 18:00 Paikka: Espoonlahden Omnian auditorio 1. Kokouksen avaus Olli Koskimies avasi kokouksen klo 18:00. 2. Valitaan kokoukselle

Lisätiedot

YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017

YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017 Ylimääräinen jäsenkokous 2017 Esityslista 13.8.2017 YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017 AIKA Lauantai 28.10.2017 klo 10.00-12.00 PAIKKA LÄSNÄ Hotelli Korpilampi, Auditorio Korpilammentie 5, 02970 Espoo Valtuutetut

Lisätiedot

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND)

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) 1 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 NIMI... 2 2 JÄSENET... 2 3 KANSALLINEN NEUVOSTO... 2 A. Virkailijat...

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA Aika: 2.-3.12.2017, alkaen lauantaina 2.12. klo 14:00 Paikka: Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Esitys: Eurooppanuorten

Lisätiedot

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen klubi 1931

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri SUOMEN LIONS-LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 2/2012-2013 MK 26.9.2012 1 (7) HALLITUS AIKA Tiistai 25.9.2012 klo 10 PAIKKA Lions-talo, Kirkonkyläntie 10, Helsinki LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara

Lisätiedot

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 KLUBIN NIMI... 2 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU... 2 3 HALLITUS... 2 4 PRESIDENTTI... 2 5 VARAPRESIDENTTI... 3 6 SIHTEERI... 3

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT 2 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND)... 1 SÄÄNNÖT... 1 NIMI... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten

Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten Aika Lauantai 27.2.2016 klo 11.00 15.00 Paikka Läsnäolijat

Lisätiedot

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop)

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop) KÄSIKIRJOITUS Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen vuosikokoukseen AIKA 11.06.2010, PAIKKA Hyvinkää, ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus (kop, kop, kop) Hyvät ystävät. Tervetuloa Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS Airiston kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Olavi Sahlstén toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen.

1 KOKOUKSEN AVAUS Airiston kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Olavi Sahlstén toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Aika: 29.4. 2009 kello 18:00 Paikka: Merimaskun koulu, Iskolantie 9 Merimasku 1 KOKOUKSEN AVAUS Airiston kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen.

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1.

Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen. Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. PÖYTÄKIRJA 1(6) VARSINAINEN KOKOUS V. 2011 Aika 24.5.2011 klo 18.30 19.40 Paikka Parkojan Koulu, Alkutaival 16, Pornainen Läsnä Kokouksessa oli läsnä 40 osuuskunnan jäsentä, liite 1. 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Lions 107-K

Lions 107-K Lions 107-K 27.2.2012 Lions 107 K PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS NRO 3 / 2011-2012 Lauantaina 25.helmikuuta 2012 klo 9.00-15.00 Ravintola Kaks Ruusua, Varkaus PÖYTÄKIRJA Osallistuneet piirihallituksen jäsenet,

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Aika: Valtakirjojen tarkistus alkaen. Kokous alkaa kello Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola.

Aika: Valtakirjojen tarkistus alkaen. Kokous alkaa kello Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola. Suomen Judoliitto ry Sääntömääräinen syyskokous 2015 Aika: 28.11.2015. Valtakirjojen tarkistus 12.30 alkaen. Kokous alkaa kello 13.00. Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola. PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2011 Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 8.11.2011 kello 19.15. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Sivu 1 (7)

Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Sivu 1 (7) Suomen Lions-liitto ry:n säännöt Sivu 1 (7) 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen Lions-liitto ry ja sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue Suomi. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä

Lisätiedot

Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta

Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta Kristel Pynnönen Apulaispäälakimies Suomen Kiinteistöliitto 1 Kokouksen valmistelu Valmistaudu olemaan rohkeasti esillä Tunne yhtiökokouksen kannalta

Lisätiedot

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Kapernaumin Kyläyhdistys Ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kapernaumin Kyläyhdistys Ry. Se on kaupunginosayhdistys, jonka kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. 2. Tarkoitus ja

Lisätiedot

C-piirin Suur-PNAT Riihimäki 27.8.2013. Ajankohtaista Lions-liiton toiminnassa 2013-2014, GS Maarit Kuikka

C-piirin Suur-PNAT Riihimäki 27.8.2013. Ajankohtaista Lions-liiton toiminnassa 2013-2014, GS Maarit Kuikka C-piirin Suur-PNAT Riihimäki 27.8.2013 Ajankohtaista Lions-liiton toiminnassa 2013-2014, GS Maarit Kuikka Kesän aikana käynnistyneet hankkeet Jäsenrekisteri avautui 1.7.2013 kaikille niille liki 20 000

Lisätiedot

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014 SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS R.Y:N SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 10.7.2009 ja 14.10.2009 (1 ja 5 ) SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja toiminta-alue Yhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 19.9.2010 PÖYTÄKIRJA

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 19.9.2010 PÖYTÄKIRJA F.C. Barcelona Fan Club Finland n:o 1426 www.fcbarcelonafinland.com PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2010 1(3) YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 19.9.2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokouksen avaus Jari Pekkola toivotti jäsenet tervetulleeksi

Lisätiedot

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Hyväksytty Lapin tutkimusseuran kokouksessa 18.6.2007 ja 18.12.2007. Merkitty yhdistysrekisteriin 4.8.2008. Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Lapin tutkimusseura ja kotipaikka

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS. Aika 23.9.2009 klo 16.00. Paikka Kokoustila Kataja, Järjestökatu 10

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS. Aika 23.9.2009 klo 16.00. Paikka Kokoustila Kataja, Järjestökatu 10 EETANET RY. PÖYTÄKIRJA 1/2009 1(8) Pöytäkirja kertoo yhdistyksen jäsenille ja viranomaisille, mitä kokous on päättänyt ja mitä pitäisi tehdä. auttaa seuraamaan päätösten toteuttamista. antaa tietoja siitä,

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Vapers Finland ry:n perustamiskokous

Vapers Finland ry:n perustamiskokous 1 Vapers Finland ry:n perustamiskokous Paikka: Mätäsperä 6 G 26, 33100 Tampere (etäosallistuminen Skypen välityksellä) Aika: 5.2.2015 klo 20:00 Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Leif Martin avasi kokouksen

Lisätiedot

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto )

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto ) Nuorisovaltuusto 23.2.2015 11/Liite nro 1 TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto 20.3.2001 18) Nuorisovaltuuston työjärjestys on päivitetty 1.3.2012 12, voimaantulo 1.3.2012 HUITTISTEN NUORISOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Lisätiedot

Esityslista. Asiakirja 5

Esityslista. Asiakirja 5 Esityslista kirja 5 ESITYSLISTA AIKA 17.-18.11.2012, kokous alkaa lauantaina 17.11. klo 11.30 PAIKKA Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10 45100 Kouvola LÄSNÄ Valtuutetut kokousedustajat, yhdistyksen puheenjohtajat

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kahvila Nanda Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli 1. VUOSIKOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maaria

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International LIONS-PIIRIN 107-I OHJESÄÄNTÖ 1. NIMI Yhdistyksen nimi on LIONS-PIIRI 107- I ja sen kotipaikka käsittää Oulun, Raahen ja Kainuun talousalueet, pois lukien Koillismaan kunnat Pudasjärvi, Kuusamo, Taivalkoski

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 Ala-Ounasjoen Erästäjät PÖYTÄKIRJA Johtokunta Rovaniemi 17.2.2010 ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 AIKA 17.2.2010 klo 18.00 PAIKKA Toimitalo, Erästäjänpolku OSALLISTUJAT Seuran jäseniä 25 liitteenä

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän kevätkokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän kevätkokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän kevätkokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

Suomi johtoon. N-piirin LeijonaForum Porvoo 24.3.2011

Suomi johtoon. N-piirin LeijonaForum Porvoo 24.3.2011 Suomi johtoon N-piirin LeijonaForum Porvoo 24.3.2011 Historiaa Keskustelu suomalaisesta leijonasta järjestömme presidentiksi alkoi jo 1980-luvulla. Valtakirjaa Liiton vuosikokoukselta pyydettiin ensimmäisen

Lisätiedot

Zürichin Suomi-koulun säännöt

Zürichin Suomi-koulun säännöt Zürichin Suomi-koulun säännöt I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Zürichin Suomi-koulu (Finnische Schule Zürich) ja sen kotipaikka on Zürich, Sveitsi.

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Iin seudun Rhy:n Vuosikokous

Iin seudun Rhy:n Vuosikokous Iin seudun riistanhoitoyhdistys PÖYTÄKIRJA Pokholmintie 30 95100 KUIVANIEMI Puh 0400-936 333 Email ii@rhy.riista.fi 23.2.2016 Iin seudun Rhy:n Vuosikokous Aika: 23.2.2016 klo 18.00-20:15 Paikka: Läsnä:

Lisätiedot

EHDOTUS YHDISTYKSEN SÄÄNNÖIKSI

EHDOTUS YHDISTYKSEN SÄÄNNÖIKSI EHDOTUS YHDISTYKSEN SÄÄNNÖIKSI 1 Yhdistyksen nimi on nimi on Filosofisen praktiikan verkosto ry (virallinen lyhenne on FiPra ry), Nätverket för Filosofisk Praxis rf, Philosophical Practice Network. Yhdistyksen

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Leppälammi - Taipaleen Kotiseutuyhdistys

Lisätiedot

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa

2 Yhdistys on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys. 1. järjestää esitelmätilaisuuksia ja muuta tiedotustoimintaa HELSINGIN PSYKOTERAPIAYHDISTYS r.y. HELSINGFORS PSYKOTERAPIFÖRENING r.f. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Psykoterapiayhdistys r.y., Helsingfors Psykoterapiförening

Lisätiedot

VUOSIKOKOUS (5)

VUOSIKOKOUS (5) Ammattiliitto PRO seniorit ry VUOSIKOKOUS 2017 1(5) Pöytäkirja Aika: Paikka: Keskiviikko 26.4.2017 klo12.30 Vesileppis, Vokkolantie 1, Leppävirta Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen avaus Ammattiliitto Pro

Lisätiedot

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia PIIRIKOKOUS Suomussalmi 10.9.2016 klo 11:00 KOKOUSPAIKKA Suomussalmi, Hotelli Kiannon Kuohut, Jalonkatu 1, 89600 Suomussalmi PÖYTÄKIRJA Osanottajat Piirihallitus Aarto Mäkinen Seppo Saarela Jari Hautala

Lisätiedot

4. Piirihallituksen jäsenten esittäytyminen ja merkkien jako. Piirikuvernööri jakoi jäsenille ao merkin ja jäsenet esittelivät lyhyesti itsensä.

4. Piirihallituksen jäsenten esittäytyminen ja merkkien jako. Piirikuvernööri jakoi jäsenille ao merkin ja jäsenet esittelivät lyhyesti itsensä. 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/2010-2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 28.08.2010 klo 09.30 15.15 Paikka: Hotelli Julie, Valimontie 3, 80710 LEHMO Läsnä: 25 jäsentä, 1 vieras, Liite

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA

KOKOUSKUTSU ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA Kokous n:o 1 / 2015 Pvm 5.3.2015 Kello 17.30 Sivu1/3 Auran seurakunnan diakoniatyön johtokunnan kokous 1 /2015 pidetään torstaina 5. maaliskuuta alkaen klo 17.30 seurakunnan virastotalon kokoushuoneessa

Lisätiedot

EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS. Aika: Torstai klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. Kokouksen avaaminen

EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS. Aika: Torstai klo Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista. Kokouksen avaaminen Sivu 1 / 5 EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: Torstai 3.12.2015 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 1 Kokouksen avaaminen 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kutsu edustajiston

Lisätiedot

Kokouskäytänteitä OAJ Uusimaa Uusien toimijoiden koulutus 2015 Eija Pajari

Kokouskäytänteitä OAJ Uusimaa Uusien toimijoiden koulutus 2015 Eija Pajari Kokouskäytänteitä OAJ Uusimaa Uusien toimijoiden koulutus 2015 Eija Pajari 1 KOKOUSTAITO 2 Miksi kokoonnutaan? Keskustelemaan yhteisistä asioista Tekemään päätöksiä Kokoustekniikka kannattaa tuntea, jotta

Lisätiedot

Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto

Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2011 Aika: Keskiviikkona 10.10.2011 kello 18.00 Paikka: Opinkiven sauna, Keskussairaalantie

Lisätiedot

LÄSNÄ Tuomo Holopainen CC puheenjohtaja Maarit Kuikka GS sihteeri. Virallisia edustajia oli 896 lionia 442 lionsklubista.

LÄSNÄ Tuomo Holopainen CC puheenjohtaja Maarit Kuikka GS sihteeri. Virallisia edustajia oli 896 lionia 442 lionsklubista. MK/sg 23.6.2015 1 (16) Julkaistaan www.lions.fi - Jäsenille SUOMEN LIONS-LIITTO R.Y:N 62. VUOSIKOKOUS AIKA Lauantai 13.6.2015 klo 10.39 16.00 PAIKKA Holiday Club Katinkulta, Vuokatti LÄSNÄ Tuomo Holopainen

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

JULKIS- JA YKSITYISALOJEN ESITYSLISTA 1 (5) TYÖTTÖMYYSKASSA

JULKIS- JA YKSITYISALOJEN ESITYSLISTA 1 (5) TYÖTTÖMYYSKASSA JULKIS- JA YKSITYISALOJEN ESITYSLISTA 1 (5) KASSAN VARSINAINEN KOKOUS Aika: Perjantai 25. 11. 2016, klo 9.00 Paikka: Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, 00180 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS JA

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt.

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. 1. Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Kameraseura ry, ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. Seura toimii Hämeenlinnassa. 2. Seuran tarkoituksena on edistää ja kohottaa

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston työjärjestys

Yhtymävaltuuston työjärjestys 14.6.2005 Yhtymävaltuuston työjärjestys yh 17.5.2005 YV 14.6.2005 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yhtymävaltuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki PÖYTÄKIRJA 1(10) EDUSTAJISTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS AIKA Klo 17.00 PAIKKA Pasila, tila 2004 KUTSUTUT 1 Salla Korhonen paikalla 2 Juhani Sillanpää paikalla 3 Teemu Tiilikainen paikalla 4 Tiina Hiltunen paikalla

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti.

Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti. 1 SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toimialue 2 Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti. Yhdistyksen

Lisätiedot

6. Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

6. Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Yhdistyksen vuosikokouksen pöytäkirja 8.2.2002 1. Hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.05. 2. Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Pohjolainen, sihteeriksi Leena Niemistö, pöytäkirjantarkastajiksi

Lisätiedot