MK (13) AIKA Lauantai klo ja sunnuntai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MK 26.6.2013 1 (13) AIKA Lauantai 8.6.2012 klo 13.19 16.36 ja sunnuntai 9.6.2012 klo 9.02 9.38"

Transkriptio

1 MK (13) SUOMEN LIONS-LIITON 60. VUOSIKOKOUS AIKA Lauantai klo ja sunnuntai klo PAIKKA Vierumäki Areena, Heinola LÄSNÄ Seppo Söderholm CC pj. Maarit Kuikka GS siht. KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1-31 PID:t Tapani Rahko, Harri Ala-Kulju, Erkki Laine, Kari Heinänen ja Lauri Merivirta IPCC Heimo Potinkara, VCC Asko Merilä ja DG:t Reino Laine, Jukka Uusitalo, Jouko Inkeroinen, Juhani Nyyssönen, Tapani Matintalo, Seppo Rajamäki, Taisto Kotila, Pekka K Vatanen, Toivo Sistonen, Martti Törrönen, Matti Mälkiä, Jari Vuorinen, Jukka Kärkkäinen, Kerttu Illikainen Virallisia edustajia oli lionia 500 klubista. Kansainvälisiä vieraita: 2VP Joseph Preston & Spouse Joni (USA), ID Kenneth Persson & Spouse Eva (Ruotsi), ID Kalle Elster & Spouse Mai (Viro), VCC Bjørn Skovly & Spouse Berit (Norja), DG Per Nielsen & Spouse Harriet (Tanska), CC Kristinn G Kristjánsson & Spouse Adalheidur D Kristinsdottir (Islanti), DG Andres Lukin & Spouse Elle (Viro) ja PDG Ulrich Fricke (Saksa) LIITTEET YLEISLIITE ja liitteet 1, 2/1, 11/1, 19/1, 30/1-2 JAKELU LCI 1 KVN KVN PDG Bo Lindberg 1 IPDG Terho Mäkimartti 1 PID:t 6 MD-C:t Tilintarkastajat Päätoimittaja 1 GS Maarit Kuikka 1 Arkisto 1 Yhteensä 52

2 Vuosikokous (13) 1 AVAUS 1. kokouspäivä, lauantai Puheenjohtaja (CC) Seppo Söderholm avasi vuosikokouksen klo ja toivotti kaikki osallistujat tervetulleiksi Lions-liiton vuoden 2013 vuosikokoukseen, joka on samalla liiton 60. vuosikokous. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että kokouksen kulku perustuu kokouskutsuun esityslistoineen. Kokouksen aluksi esiteltiin paikalla olleet liiton entiset puheenjohtajat. LIITE 1 2 VALITAAN KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJA, SIHTEERI, N TARKASTAJAT JA ÄÄNTENLASKIJAT 1. Puheenjohtaja Kansainvälisen ohjesäännön X. luvun, pykälän 1 kohdan d mukaan kuvernöörineuvoston puheenjohtaja, Suomessa Suomen Lions-liiton puheenjohtaja, johtaa moninkertaispiirin, Suomessa Suomen Lions-liiton, vuosikokousta. Kokouksen puheenjohtajaksi valitaan sääntöjen mukaan CC Seppo Söderholm. 2. Sihteeri Kokouksen sihteeriksi valitaan pääsihteeri Maarit Kuikka. 3. Pöytäkirjan tarkastajat Edellytyksenä pöytäkirjan tarkastajien valinnalle on, että he ovat klubinsa virallisia edustajia ja läsnä kokouksessa sen päättymiseen saakka. Tarkastajiksi esitettiin PCC Jukka R Heino, LC Riihimäki ja lion Kimmo Lahtinen, LC Heinola/Jyränkö. 4. Ääntenlaskijat Esitettiin että ääntenlaskijoina toimivat lion Asko Alho, LC Heinola/Sillat, ja lion Reijo Pantsari, LC Heinola/Jyränkö. Heitä avustaisi 58 teknistä avustajaa, joiden nimet kirjataan pöytäkirjan liitteeseen. LIITE 2/1 3 TODETAAN KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Lions-liiton sääntöjen 8 mukaan liiton sääntömääräinen kokous, jota kutsutaan vuosikokoukseksi, pidetään edellisen vuosikokouksen vahvistamalla paikkakunnalla touko-kesäkuussa siten, että se kokoontuu vähintään 15 päivää ennen järjestön kansainvälistä vuosikokousta. Liiton hallituksen on toimitettava kirjallinen kutsu liiton kokoukseen lionsklubeille vähintään 30 päivää ennen kokousta. Järjestön kansainvälinen vuosikokous alkaa Hampurissa Kutsu vuosikokoukseen on julkaistu LION-lehdessä nro 2/2013, julkaisupäivä , ja lisäksi se on postitettu klubien presidenteille maaliskuussa. Päätös: Todettiin, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

3 Vuosikokous (13) 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Puheenjohtaja teki ehdotuksen seuraavista muutoksista työjärjestykseen: Mikäli tilintarkastajista tai varatilintarkastajista joudutaan äänestämään, äänestys tapahtuu pykälässä 19. Äänestyksen tulos kerrotaan pykälässä 29. Pykälässä 30 todetaan valittu vuosikokouspaikka Päätös: Työjärjestys hyväksyttiin näillä muutoksilla. 5 KOKOUSKIELI Kokouskieli on suomi, mutta puheenvuoroja voi käyttää myös ruotsin kielellä. Puheita ei käännetä. 6 PÄÄTETÄÄN KOKOUKSEN MENETTELYTAVOISTA 1. Äänestystavat - Avoin äänestys kättennostolla käyttäen sinistä, keltaista tai valkoista lappua. - Suljettu lippuäänestys on niissä henkilövaaleissa, joissa on enemmän kuin yksi ehdokas. - Äänestyslipukkeet on jaettu ilmoittauduttaessa kokousmateriaalin mukana virallisille edustajille. Ohjeet äänestyslipukkeiden käytöstä annetaan ennen kutakin äänestystä. - Äänestykseen otetaan vain asian käsittelyn yhteydessä kannatettu esitys. - Lions-liiton sääntöjen 9 mukaan äänestyspäätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Henkilövaaleissa valituksi tulemiseen tarvitaan annettujen äänten enemmistö. Tasatuloksen vaalin ratkaisee arpa. Äänestysalue - Lippuäänestyksissä ei ole piirikohtaisia äänestyspisteitä. - Äänestämisen voi suorittaa missä tahansa äänestyspisteessä. - Vaalivirkailijoilla on keltaiset liivit, joissa lukee "Äänestys". - Vaalivirkailijat tarkistavat äänestysoikeuden ja valvovat äänestystapahtumaa. 2. Ehdokkaiden esittelyt - Varapuheenjohtajaehdokkaat esittelevät itsensä 3 minuutin esittelypuheenvuorolla arvotussa järjestyksessä. - Muita kannatus- tai tukipuheenvuoroja ei sallita. - Vaali ja äänestys suoritetaan pykälässä 19. Äänestysalue suljetaan 3 minuuttia sen jälkeen, kun viimeiset jonossa olleet äänestäjät ovat äänestäneet. 3. Puheenvuoropyynnöt - Työjärjestys- ja kannatuspuheenvuoroja lukuun ottamatta puheenvuoropyynnöt on toimitettava kirjallisesti kokouksen aikana puheenjohtajalle tai pääsihteerille ennen kyseisen asiapykälän käsittelyn alkamista. Siitä tulee ilmetä puheenvuoron pyytäjän nimi, klubi, onko virallinen edustaja sekä esityslistan kohta, jota puheenvuoro koskee. Puheenvuoron pituus on enintään 2 min. Puheenvuoron esittäjän tulee olla klubinsa virallinen edustaja. - Käsittelyn aikana voi tulla mukaan jatkokeskusteluun kirjallisesti pyytämällä korkeintaan yhden minuutin puheenvuorolla. Nämä mahdolliset puheenvuoropyynnöt tuodaan pääsihteerille. - Muistutetaan vielä, että vaaliehdokkaiden kannatuspuheenvuoroja ei sallita.

4 Vuosikokous (13) 4. Puheenjohtaja ilmoitti, että muistitikulla ei enää oteta vastaan aineistoja. 5. Puheenjohtaja esitti pyynnön, että vaaleissa valittujen henkilöiden ja tulevien piirikuvernöörien onnittelut suoritetaan iltajuhlassa lauantai-iltana. 7 VALTAKIRJOJEN TARKASTUS Puheenjohtaja totesi, että valtakirjojen tarkastus on päättynyt klo Päätös: Todettiin. 8 TOIMINTAKERTOMUS , TILINPÄÄTÖS JA TILINTARKASTUSKERTOMUS Edellisen kauden toimintakertomuksen esitteli edellinen puheenjohtaja Heimo Potinkara, eikä asiasta pyydetty puheenvuoroja. YLEISLIITE/Sivut 8-13 Pääsihteeri esitteli toimintakertomukseen tehdyt korjaukset: Lion-lehden toimitusneuvosto, s. 8 Talous GS/PCC Markus Flaaming saakka, CC Heimo Potinkara ja GS Maarit Kuikka alkaen lisäys, s. 10 GS/PCC Markus Flaaming toimi NSR:n työvaliokunnan jäsenenä. Pääsihteeri esitteli tilinpäätöksen, tilintarkastuskertomuksen ja tilintarkastajien lausunnon. Puheenvuoroja ei pyydetty. YLEISLIITE/Sivut Päätös: Puheenjohtaja huomautti, että hyväksytään liiton kauden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä merkitään tiedoksi tilintarkastuskertomus kaudelta eikä kaudelta , kuten vuosikokouskutsun esityslistassa lukee. Hyväksyttiin. 9 TILINPÄÄTÖKSEN VAHVISTAMINEN Tilinpäätöksestä ei ollut huomautettavaa. Päätös: Vahvistettiin. 10 VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN KAUDELTA Päätös: Myönnettiin vastuuvapaus tili- ja vastuuvelvollisille sekä pääsihteerille toimintavuodelta Tämän jälkeen puheenjohtaja ojensi maakuntaviirin edelliselle puheenjohtajalle Heimo Potinkaralle. 11 ARNE RITARI-SÄÄTIÖ YLEISLIITE/Sivut 20 22, LIITE 11/1 Raportin esitteli säätiön puheenjohtaja, PDG Matti-Pekka Mäkelä, LC Seinäjoki/Botnia. Puheenjohtaja mainitsi, että klubien välisessä kilpailussa kilpailtiin maksetuista adresseista, jotka oli tilattu viimeistään ja maksettu saadulla laskulla viimeistään mennessä. Voittajat olivat ( sija): LC Mietoinen, LC Oulunsalo, LC Ilmajoki/Ilkka, LC Teuva ja LC Liminka/Liminganlahti. Piirien välisessä kilpailussa kilpailtiin adressituotoista/jäsen. Voittajat olivat ( sija): H-, I- ja E-piiri. Puheenjohtaja huomautti lopuksi, että vuosikokouskutsussa sivulla 21 olevassa apurahaluettelossa on virhe: apuraha nro 580 (4 000 ), joka on tekstin mukaan myönnetty sekä LC Oululle että LC Oulu/Silloille on myönnetty LC Oululle.

5 Vuosikokous (13) Päätös: Merkittiin tiedoksi. 12 PÄÄTETÄÄN MUUTOSESITYKSISTÄ SUOMEN LIONS-LIITTO RY:N SÄÄNTÖIHIN YLEISLIITE/Sivut Puheenjohtaja Seppo Söderholm esitteli Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) yhdistysrekisterin ennakkotarkastamat sääntömuutoesitykset. Kuvernöörineuvosto esittää, että vuosikokous hyväksyy esitellyt muutokset sääntöihin. Lisäksi puheenjohtaja mainitsi, että sääntöjä voidaan alkaa soveltaa liiton toiminnassa välittömästi, mikäli vuosikokous hyväksyy säännöt sellaisenaan. PDG Ilkka Siissalo, LC Espoo/City kysyi pykälän 12 kohdasta, jossa mainitaan kuvernöörineuvoston vahvistavan piirin säännöt. Siissalon mukaan piirin säännöt määrittää LCI eikä KVN:llä ole valtaa päättää piirin säänöistä, jotka piirin vuosikokous on hyväksynyt. Pääsihteeri vastasi, että kuvernöörineuvosto haluaa saada piirien säännöt ja niihin tehdyt muutokset tiedoksi. PDG Siissalo esitti po. kohdan poistamista, ja häntä kannatettiin. Päätös: Sääntömuutosesitykset hyväksyttiin Siissalon esittämällä muutoksella eli piirin sääntöjen vahvistaminen poistetaan kohdasta 12 kuvernöörineuvoston kokoukset. Muutokset astuvat virallisesti voimaan sen jälkeen, kun PRH on ne hyväksynyt. 13 LIITON PUHEENJOHTAJAN (CC) VALINTA YLEISLIITE/Sivu 24 Suomen Lions-liiton ja moninkertaispiiri 107:n (MD 107) puheenjohtajaksi kaudelle oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut yksi ehdokas, varapuheenjohtaja (VCC) Asko Merilä, LC Utajärvi. Esittely hänestä on vuosikokouskutsun sivulla 24. Koska hän oli ainut ehdokas, hänestä ei tarvitse Lions-liiton sääntöjen mukaan äänestää. Päätös: VCC Asko Merilä valittiin Suomen Lions-liiton ja moninkertaispiiri 107:n (MD 107) puheenjohtajaksi kaudelle KANSAINVÄLISEN JOHTAJAN VALINTA YLEISLIITE/Sivut Järjestön kansainvälisen hallituksen jäsenen eli kansainvälisen johtajan tehtävään kaudelle tuli määräaikaan mennessä kaksi hakemusta, PCC Markus Flaaming ja PCC Jouko Ruissalo, molemmat N-piiristä. Näistä ehdokkaista kansainvälisen järjestön sääntöjen mukaan vuosikokous valitsee moninkertaispiirin ehdokkaan siitä ehdokkaasta, joka on saanut oman piirinsä kannatuksen. N-piirin kannatustodistuksen sai PCC Jouko Ruissalo. Koska valittavia ehdokkaita on yksi, suljettua lippuäänestystä ei tarvitse järjestää kansainvälisen järjestön moninkertaispiirin mallisäännön ja ohjesäännön 1. artiklan 4. momentin mukaan, joka kuuluu: "Äänestys. Puollettavana olevasta asiasta äänestetään suljetulla lippuäänestyksellä, paitsi jos ehdolla on vain yksi henkilö, silloin voidaan suorittaa huutoäänestys. Ehdokas, joka saa enemmän kuin puolet annetuista äänistä, tulee puolletuksi (valituksi) moninkertaispiirinsä vuosikokouksen ehdokkaaksi. Äänten mennessä tasan, tai kun kukaan ei saa yli puolta annetuista äänistä, äänestystä lipuin jatketaan kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä, kunnes jompikumpi heistä saa tarvittavan enemmistön annetuista äänistä." Hänet tulee siis kuitenkin valita ja tullakseen valituksi hänen tulee saada yli puolet annetuista äänistä. Koska valittavia ehdokkaita on yksi, käytetään huuto- eli lippuäänestystä. Äänestys suoritetaan kättennostolla käyttäen sinistä, keltaista tai valkoista lappua. Ensin käydään koeäänestys, jossa Jouko Ruissaloa kannattavat nostavat sinisen lapun. Suoritetun koeäänestyksen perusteella puheenjohtaja totesi, ettei varsinaista äänestystä tarvita, koska PCC Jouko Ruissalo näytti saaneen tarvittavan kannatuksen vuosikokoukselta.

6 Vuosikokous (13) Päätös: Hyväksyttiin PCC Jouko Ruissalo ehdokkaaksi kansainvälisen johtajan tehtävään Puheenjohtaja totesi, että kansainvälisen johtajan tehtävä tulee täytettäväksi edellyttäen, että suomalaista ei valita 2. varapresidentin tehtävään vuonna TODETAAN PIIRIKUVERNÖÖRIEHDOKKAAT KAUDELLE Puheenjohtaja esitteli osapiirien valitsemat piirikuvernöörit, joiden varsinainen nimittäminen piirikuvernöörin virkaan tapahtuu kansainvälisessä vuosikokouksessa Hampurissa Piiri DG Lions Club Puoliso A Tommi Virtanen Kisko Päivi Orjala B Tiitus Tuohikorpi Helsinki/Cosmopolitan Marika Häkli C Esa Ojapalo Riihimäki/Kara Minna Räisänen-Ojapalo D Pekka Sopanen Lappeenranta/Rakuuna Merja Pyykkö-Sopanen E Antti Hynnä Lempäälä Anneli Mäkelä F Kaarlo Katajisto Nurmo Silja Katajisto G Jari Rytkönen Uurainen Taru Rytkönen H Juhani Kautonen Kerimäki/Puruvesi Tuula Rantaeskola I Eero Vilén Sotkamo/Vuokatti Tarja Rissanen K Onni Piippo Iisalmi/Porovesi Erja Lyytikäinen L Raija Väre Kuusamo/Pohjanakat Timo Allenius M Matti Reijonen Vampula Hilve Reijonen N Heikki Saarinen Helsinki/Pohjois-Haaga Leena Saarinen O Gurli Dumell Jakobstad-Pedersöre/Linneor - Päätös: Merkittiin tiedoksi. 16 VARAPUHEENJOHTAJAN (VCC) VALINTA PUHEENVUOROJÄRJESTYKSEN ARVONTA JA EHDOKASESITTELYT Puheenjohtaja totesi: Asetettuun määräaikaan mennessä ilmoittautui neljä ehdokasta varapuheenjohtajaksi kaudelle , joiden esittely on kutsussa sivulla 27. YLEISLIITE/Sivu 27 Ehdokkaat ovat: Entinen piirikuvernööri Tuomo Holopainen, LC Helsinki/Vuosaari Entinen piirikuvernööri Esko Viinikainen, LC Helsinki/Metsälä Ehdokkaat tulivat arvanvetoon, jonka perusteella puheenvuorojärjestykseksi tuli Entinen piirikuvernööri Esko Viinikainen, LC Helsinki/Metsälä Entinen piirikuvernööri Tuomo Holopainen, LC Helsinki/Vuosaari Varapuheenjohtajaehdokkaat esittelivät itsensä 3 minuutin puheenvuoroin em. järjestyksessä. Ehdokkaiden puolisot tulivat mukaan lavalle. Päätös: Todettiin, että henkilövaalien esittelyt on suoritettu. 17 EHDOTUKSET LIITON TILINTARKASTAJIKSI SEKÄ VARATILINTARKASTAJIKSI KAUDELLE Pääsihteeri kertasi Suomen Lions-liiton sääntöjen 15 liiton tilintarkastajien ja varatilintarkastajien valinnasta. Kauden tilintarkastajat ovat lion Marja-Leena Turunen, KHT, LC Helsinki/Aurora ja lion Hannu T Koskinen, KHT, LC Helsinki/Revonsalmi. Kauden varatilintarkastajina ovat toimineet lion Guy Willman, KHT, LC Grankulla-Kaunianen ja lion Jorma Kuoppala, HTM, LC Helsinki/Pakinkylä.

7 Vuosikokous (13) Puheenjohtaja totesi, että tämän kauden tilintarkastajista sekä KHT Marja-Leena Turunen, LC Helsinki/Aurora, että KHT Hannu T Koskinen, LC Helsinki/Revonsalmi, ovat halukkaita jatkamaan tässä tehtävässä, samoin varatilintarkastajat. Päätös: Koska muita esityksiä ei tullut, hyväksyttiin, että nykyiset tilintarkastajat ja varatilintarkastajat jatkavat tehtävissään kaudella VUOSIKOKOUSPAIKAT JA EHDOKKAAT 2017 YLEISLIITE/Sivu 28 Puheenjohtaja kertasi seuraavien vuosien vuosikokouspaikat, joita ovat: - Pori Sotkamo Turku 2016 Lions-liiton vuosikokouksen 2017 järjestämistä ovat määräaikaan mennessä hakeneet seuraavat: 1. Paikkakuntana Helsinki ja järjestäjinä Helsingissä toimivia klubeja. Helsingissä on järjestetty vuosikokous vuosina 1954, 1975 ja Paikkakuntana Joensuu ja järjestäjinä Joensuun seudun klubit. Joensuussa on aikaisemmin järjestetty vuosikokous vuosina 1969 ja Paikkakuntana Rovaniemi ja järjestäjinä Rovaniemen klubit. Rovaniemellä vuosikokouksia on aikaisemmin järjestetty vuosina 1963, 1977 ja Vuosikokouspaikkojen edustajat esittelivät hakemuksensa aakkosjärjestyksessä (Helsinki, Joensuu, Rovaniemi), kukin 3 minuutin ajan. Päätös: Vuosien vuosikokouspaikkakunnat ja vuoden 2017 hakijoiden esittelyt merkittiin tiedoksi. 19 ÄÄNESTYKSET LIITE 19/1 Puheenjohtaja antoi ohjeita äänestystä varten: - Varapuheenjohtajan vaali. Varapuheenjohtajan vaaleissa käytetään äänestyslipuketta numero 2. Siinä on ehdokkaiden nimet valmiiksi painettuina ja rasti tulee merkitä sen henkilön kohdalle, jota äänestää. - Vuosikokouspaikkakunnan valitsemista varten käytetään äänestyslippua numero 6. - Virallisten äänestäjien, jotka äänestysvirkailijat voi todeta kokouspasseissa näkyvistä keltaisista palloista, tulee pudottaa kummatkin äänestyslipukkeet laatikkoon samanaikaisesti. Kokous keskeytettiin äänestyksen ajaksi. Äänestys alkoi klo ja päättyi klo Kokouksen jatkuessa puheenjohtaja totesi, että virallisia edustajia oli 1 071, jotka edustivat 500 lionsklubia. 20 STRATEGISET TAVOITTEET JA TAPAHTUMATAULUKKO Varapuheenjohtaja Asko Merilä esitteli Suomen lionstoiminnan strategisen suunnitelman sekä huomioon otettavat tapahtumat vuosille YLEISLIITE/Sivut Puheenvuoropyyntöjä ei ollut. 21 KOTIMAINEN TEEMA Varapuheenjohtaja Asko Merilä totesi, että kauden teemaksi on viime vuosikokouksessa päätetty Palvelulla hyvinvointia Välfärd genom service. Määräaikaan mennessä ei liittotoimistoon ole saapunut yhtään esitystä kotimaiseksi teemaksi , joten kuvernöörineuvosto esittää kotimaiseksi teemaksi kaudelle edelleen Palvelulla hyvinvointia Välfärd genom service. YLEISLIITE/Sivu 29

8 Vuosikokous (13) 22 TOIMINTASUUNNITELMA JA VUOSIKELLO YLEISLIITE/Sivut Pääsihteeri esitteli toimintasuunnitelman ja vuosikellon seuraavalle kaudelle ja kertoi, että toimintasuunnitelmaan tulee seuraavat korjaukset: 5. Kansainvälinen toiminta ja kokoukset, s. 31: NSR-kokouksen ajankohta on d Lapset ja nuoret/skeba, s. 35: Skeban loppukilpailu pidetään Porissa Lisäksi kohdasta 6.e Palvelu- ja varainhankintatoimiala pääsihteeri kertoi, että yhteistyötä Ehjä ry:n kanssa on tarjottu B-, C- ja N-piireille yhteistyöhön Näkövammaisten Keskusliiton kanssa ei lähdetä liitto on lähdössä mukaan Lastensairaala 2017 hankkeeseen Vuosikelloon tehtiin seuraavat korjaukset: syyskuu: Europa Forum järjestetään lokakuussa kesäkuu: järjestäytymiskokous Porissa koskee kautta kesäkuu: Skeban finaali pidetään Puheenvuoroja ei pyydetty. 23 JÄSENMAKSU YLEISLIITE/Sivut Pääsihteeri esitteli kuvernöörineuvoston päätösehdotuksen hyväksyä Lions-liiton jäsenmaksuksi alkaen 33. Samalla esitettiin vahvistettavaksi liittymismaksu, joka on 0, ja seuraavat kannatusjäsenmaksut: 5 tähteä, 1 vuosi ; 2 vuotta tähteä, 1 vuosi ; 2 vuotta tähteä, 1 vuosi Pääsihteeri kertoi jäsenmaksukorotuksen perusteista. Viiden euron korotusesityksen taustalla on mm. esitys nostaa piirirahaa Liiton toimistossa ollaan siirtymässä sähköiseen laskutukseen ja tietohallintajärjestelmää uudistetaan. Tietohallintajärjestelmän uudistaminen on monivuotinen hanke, jonka aloitusvaihe on budjetoitu talousarvioesitykseen. Tarvitaan myös ns. puskurirahastoa, jolla katetaan mahdolliset aktiviteettitappiot. Tällä hetkellä liiton nuorisotoimintaa tuetaan kortti- ja arpajaistuloista. Tuen tarve vuositasolla on n Kiinteistön vuokratuotot pienevät vuositasolla liki , ellei uutta vuokralaista saada. Yleinen kustannustason ja alv:n nousu vaikuttavat myös liiton talouden näkymiin. Liiton henkilöstöresurssit ovat lisääntyneiden aktiviteettien myötä osoittautuneet riittämättömiksi. Kuvernöörineuvosto hyväksyi kokouksessaan esityksen palvelu- ja varainhankintasihteerin toimen perustamisesta liittoon kaudella , mikäli siihen tarvittavat varat ovat olemassa. Puheenvuoropyyntöjä ei tullut. Päätös: Jäsenmaksuksi hyväksyttiin alkaen sekä vahvistettiin liitttymismaksuksi 0 ja ehdotetut kannatusjäsenmaksut. 24 VARAINHANKINTA: JOULUKORTTIAKTIVITEETTI 2013 JA ANNA TUKESI NUORISOLLE ARPAJAISET Varapuheenjohtaja Asko Merilä esitteli kortti- ja arpajaistyöryhmien laatimat suunnitelmat varainhankintaaktiviteettien toteuttamiseksi. YLEISLIITE/Sivu 40 Kuvernöörineuvosto ehdottaa vuosikokoukselle, että joulukorttiaktiviteetti ja arpajaiset hyväksytään toteutettaviksi ja niistä saatu tuotto käytettäväksi liiton nuorisotyön tukemiseen ja NSR-aktiviteetteihin. Lisäksi todettiin, että osallistuneet lions- ja leoklubit saavat joulukorttiaktiviteetin tuotosta 50 % käytettäväksi omiin nuorisoaktiviteetteihinsa. Esittelijä totesi myös, että kyseessä on vapaaehtoinen aktiviteetti.

9 Vuosikokous (13) PDG Ilkka Siissalo, LC Espoo/City, esitti ponnen siitä, ettei klubeja jatkossa pakotettaisi ostamaan tuotteita lähettämällä esim. suuria näytekorttipaketteja. Esittelijä totesi, että näytekorttipaketteja ei tulla lähettämään. 25 TALOUSARVIOESITYS YLEISLIITE/Sivut Pääsihteeri esitteli tulevan kauden talousarvioesityksen. Se perustuu 33 jäsenmaksutuottoon/jäsen. Lisäksi kulupuolella on otettu huomioon uuden työntekijän rekrytointi ja sähköiseen laskutukseen siirtyminen. Talousarvioesityksen rakenne on aikaisempia vuosia täsmentyneempi, koska toimialojen ja työryhmien osuus on erotettu omaksi budjettikohdakseen, samoin aktiviteettipuolelta nuorisovaihto ja arpajaiset sekä ns. yhteistyöprojektit (esim. SKEBA ja Liikenneturva). Puheenvuoroja ei pyydetty. Päätös: Kuvernöörineuvoston ehdotus kauden talousarvioksi hyväksyttiin. 26 KLUBIALOITTEET Puheenjohtaja esitti, että 26 siirretään käsiteltäväksi toisena kokouspäivänä sunnuntaina klo 9 alkaen. Päätös: Hyväksyttiin 27 SUOMI JOHTOON KAMPANJARAHASTO YLEISLIITE/Sivut Puheenjohtaja esitteli kuvernöörineuvoston päätösesityksen rahastoida Suomi Johtoon kampanjalle kerätyt varat, mikäli eurooppalaisen ehdokkaan valinta järjestön II varapresidentin virkaan siirtyy ennakoitua myöhemmäksi. Rahaston varoja saa käyttää vain Lions-liiton vuosikokoukselta varapresidentin tehtävään kannatustodistuksen saanut ehdokas. Lions-liiton tulee työryhmän mukaan sijoittaa varat rahaston arvon säilyttämiseksi. Päätös: Hyväksyttiin kampanjarahaston säilyttäminen puheenjohtajan esittelemällä tavalla. 28 MUUT ASIAT Puheenjohtaja kertoi, että entinen kansainvälinen presidentti PIP Tae-Sup Lee on lahjoittanut kiertopalkinnon, nk. PIP Tae-Sup Leen palkinto. Tämän palkinnon saa klubi, joka on nostanut eniten jäsenmääränsä alle 20 jäsenen määrästä vähintään 20 jäsenen määrään mennessä kotimaan rekisterin mukaan. Puheenjohtaja kertoi, että tällä kaudella palkinnon saa LC Alavieska, joka on tällä kaudella kasvattanut jäsenmääräänsä 18 jäsenestä 24 jäseneen. Koska klubin edustajaa ei ollut saapuvilla, palkinnon vastaanotti 2VDG Heikki Hemmilä. Puheenjohtaja jatkoi kertomalla, että tänä vuonna jaetaan ensimmäistä kertaa ympäristöpalkinto. Kilpailuraati, johon kuuluivat LC Rantasalmen lionit Pekka Hynninen ja Josi Mikkilä, on käsitellyt tulleet hakemukset ja valinnut niistä voittajan. Kilpailuun osallistui seitsemän klubia. Ympäristöaktiviteetit olivat erinomaisia, mutta joukosta erottui yksi selvästi muiden yläpuolelle. Lions Club Klaukkalan ympäristön hyväksi toimiminen oli monipuolisinta ja kattoi kilpailulle asetetut kriteerit täydellisesti. Ympäristöteko paikkakunnan parhaaksi -kilpailun parhaaksi valittiin LC Klaukkala, jonka seuraavan kauden presidentti Jouni Myller vastaanotti kunniakirjan ja palkinnon. Päätös: Jaetut palkinnot merkittiin tiedoksi.

10 Vuosikokous (13) 29 ILMOITUSASIAT Puheenjohtaja ilmoitti, että SKEBA-bändiskaban loppukilpailun on voittanut turkulainen Rhynestone-bändi. Loppukilpailuun pääsi yhteensä kuusi bändiä eri puolilta Suomea. Muita ilmoitusasioita ei ollut. Päätös: Merkittiin tiedoksi. 30 TODETAAN LIITON JA MD 107:N PUHEENJOHTAJA (CC) KAUDEKSI SEKÄ VARAPUHEENJOHTAJA (VCC) JA VALITAAN KUVERNÖÖRINEUVOSTON JÄSENET KAUDELLE SEKÄ TODETAAN VUOSIKOKOUSPAIKKAKUNTA 2017 Puheenjohtaja totesi, että toimintakauden puheenjohtajaksi (CC) on valittu varapuheenjohtaja Asko Merilä, LC Utajärvi. Hänen puolisonsa on Kaisu Merilä. Tulevan puheenjohtajan kiitospuheenvuoro kuullaan vuosikokouksen iltajuhlassa lauantaina. Sen jälkeen puheenjohtaja julisti varapuheenjohtajavaalin tuloksen: LIITE 30/1 Ääniä yhteensä PDG Tuomo Holopainen 835 PDG Esko Viinikainen 208 Tyhjiä 3 Hylättyjä 16 Varapuheenjohtajaksi kaudelle on valittu PDG Tuomo Holopainen, LC Helsinki/Vuosaari, ja hänen puolisonsa on Kaija. Myös tulevan varapuheenjohtajan kiitospuheenvuoro kuullaan iltajuhlassa. Pykälässä 15 todettiin piirien valitsemat piirikuvernööriehdokkaat seuraavalle kaudelle. Äänestyksessä vuosikokouspaikkakunnasta 2017 äänet jakaantuvat seuraavasti: LIITE 30/2 Ääniä yhteensä Helsinki 386 Joensuu 464 Rovaniemi 179 Tyhjiä 0 Hylättyjä 17 Päätös: Kauden kuvernöörineuvoston jäseniksi valittiin kauden puheenjohtaja Asko Merilä (Kaisu), varapuheenjohtaja Tuomo Holopainen (Kaija) ja tämän kauden puheenjohtaja Seppo Söderholm sekä pykälässä 15 todetut kauden osapiirien piirikuvernöörit. Lisäksi todettiin, että vuosikokous vuonna 2017 järjestetään Joensuussa. Puheenjohtaja keskeytti kokouksen ja julisti sen ensimmäisen osan päättyneeksi klo kokouspäivä, sunnuntai Puheenjohtaja avasi Suomen Lions-liiton 59. vuosikokouksen toisen osan sunnuntaina klo Pääsihteeri kertasi vuosikokouksen 1. kokouspäivänä 6 päätetyt menettelytavat, minkä jälkeen siirryttiin 26 käsittelyyn.

11 Vuosikokous (13) 31 KLUBIALOITTEET YLEISLIITE/Sivut Puheenjohtaja käynnisti vuosikokoukselle lähetettyjen aloitteiden käsittelyn vuosikokouskutsun sivujen mukaan. Seuraavat aloitteet koskevat palvelu- ja varainhankinta-aktiviteetteja: 1. LC Pori/Charlotta: Lions-liitto osallistuu kansainvälisen diabetes-ohjelman käyttöönottoon Suomessa. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään. Aloite toteutetaan piiri- ja klubitasoilla, ja tarkoituksena on järjestää diabeteksen seulontatestejä, joilla on tärkeä merkitys sairauden ennaltaehkäisyssä. Hankkeen toteuttamissuunnitelma toimitetaan piireille ja klubeille. Lion Eeva Karhapää, LC Kuopio/Canth, esitti, ettei aloitetta hyväksytä. Diabetes-liitto tekee seulontatyötä, eikä asia ole Lions-toimnnan ominta aluetta. Karhapään esitys sai kannatusta. Päätettiin suorittaa äänestys värillisiä lippuja nostamalla. Sinisiä lappuja nostavat kannattavat kuvernöörineuvoston esitystä ja keltaista lappua ne, jotka kannattavat LC Kuopio/Canthin esitystä. Päätös: LC Kuopio/Canthin vastaehdotus hyväksyttiin äänin 56 (keltaiset laput) 42 (siniset laput). 2. LC Vähäkyrö: Mopo EAK järjestetään nuorille mopoilijoille ennakoivan ajon kurssi moottoripyöräilijöiden tapaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa (Poliisi, Liikenneturva ja esim. moottorikerhot). KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään niin, että toteuttamismahdollisuudet selvitetään Liikenneturvan ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. 3. LC Tampere/Amuri: Kaudella järjestetään ikäihmisten vapaaehtoinen avustaminen ja opastus tietokoneiden käytössä valtakunnallisena palveluaktiviteettina. Klubit voivat lisäksi avustaa laitehankinnoissa mahdollisuuksiensa mukaan. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Senioreilla on tarvetta tietokoneen käytön opastukseen, mutta sen toteuttaminen valtakunnallisena aktiviteettina ei onnistu ilman ulkopuolista rahoitusta ja yhteistyökumppaneita. Tästä on Lions-liitolla kokemusta vuosina , jolloin vastaavaa opastusta valmisteltiin mm. liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Hankkeen toteuttaminen valtakunnallisella tasolla edellyttää koulutusmateriaalin hankintaa, opastajien koulutusta sekä tiloja ja laitteita opastuksen toteuttamiseksi. Myös turvallisuustekijät on varmistettava. Hanke ei myöskään voi olla vain kertaluontoinen. Klubit voivat paikallisesti toteuttaa hanketta ottaen huomioon siihen liittyvät haasteet ja vastuut. 4. LC Vantaa/Helsinge: Käynnistetään Leijonaluotsi nuoren tukena valtakunnallinen Lions-hanke, jonka kohteena ovat avun tarpeessa tai syrjäytymisvaarassa olevat yksittäiset nuoret. Leijonat koulutetaan toimimaan tuen tarpeessa olevien nuorten tukihenkilöinä. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Avun tarpeessa olevien lasten ja nuorten määrä kasvaa hälyttävästi eli aloitteessa on tartuttu ajankohtaiseen ongelmaan. Monilla klubeilla on kuitenkin jo nyt käytössään erilaisia tapoja tukea avun tarpeessa olevia nuoria. Lions Quest ohjelman tavoitteena on tukea lasten ja nuorten terveellistä ja turvallista kasvua, ja sitä kautta ehkäistä syrjäytymiskehitystä. Lions Quest ohjelma on kasvattamassa näkyvyyttään erilaisten yhteistyöaloitteiden kautta. Kunnallinen nuorisotoimi on mukana tässä yhteistyössä. Seuraavat aloitteet koskevat Punainen Sulka -keräystä 5. LC Urjala: Käynnistetään valtakunnallinen palveluaktiviteetti toimintakaudella sotiemme veteraanien (Tammenlehväsukupolven) hyväksi ja Punainen Sulka keräys kaudella nuorten hyväksi.

12 Vuosikokous (13) KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään. Sotiemme veteraanien avustamiselle on akuutti tarve. Alustavissa keskusteluissa Sotaveteraaniliiton ja Rintamaveteraaniliiton edustajien kanssa on tullut esille se, että kohderyhmä tarvitsee myös erilaisia palveluja varainkeräyksen ohella. Koska seuraavan Punainen Sulka -keräyksen ajankohta tulisi kohderyhmän kannalta liian myöhään, esitetään, että valtakunnallinen palveluaktiviteetti, johon sisältyy soveltuvin osin varainkeruuta kansallisen veteraanipäivän 27.4.yhteydessä, järjestetään kaudella Sen sijaan varsinaisen Punainen Sulka -keräyksen suunnittelussa edetään vuosikokouspäätöksen mukaisesti siten, että keräys toteutetaan aikaisintaan ja yhtenä keräyskohdemahdollisuutena voivat olla nuoret. Ennen käsittelyn alkua puheenjohtaja esitti kuvernöörineuvoston 7.6. kokouksessaan tekemän muutoksen aloitevastaukseen. Muutettu päätösehdotus kuuluu (viimeinen lause): Sen sijaan varsinaisen Punainen Sulka - keräyksen suunnittelussa edetään vuosikokouspäätöksen mukaisesti siten, että keräys toteutetaan ja keräyskohteena ovat nuoret. Puheenvuoroja olivat pyytäneet (järjestyksessä) PCC Erkki Rautava, LC Urjala, lion Olavi Tapaninen, LC Oulu/Sillat ja PDG Björn Taxell, LC Parainen/Pargas. PCC Rautava esitti puheenvuorossaan, että seuraava Punainen Sulka keräys toteutetaan ja sen keräysvarat kohdennetaan nuorten, erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten, hyväksi. Lion Olavi Tapaninen kannatti tehtyä esitystä. PDG Björn Taxell pyysi muistamaan, että myös nuoret vangit kaipaavat leijonien tukea. Päädyttiin äänestykseen, jossa sinistä lappua nostavat kannattivat kuvernöörineuvoston esitystä ja keltaisella lapulla ilmaistiin tuki LC Urjalan vastaehdotukselle. Sinisiä lappuja oli enemmistö. Päätös: Koska sinisiä lappuja oli enemmistö, kuvernöörineuvoston päätösesitys em. viimeisen lauseen korjauksella hyväksyttiin. 6. LC Hyvinkää/Sveitsi: Seuraavan kansallisen keräyksen, Punaisen Sulan, yhtenä kohteena on 5 vuoden lahjoitusprofessuurin perustaminen tutkimaan ja kehittämään Lions Questiä vastaamaan eri kohderyhmien tarpeita. (Uusittu aloite vuodelta 2012.) KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Mikäli seuraava Punainen Sulka -keräys päätetään kohdennettavan nuorten hyväksi, mahdollisuudet sisällyttää Lions Quest osaksi hanketta selvitetään siinä yhteydessä. Seuraavat aloitteet koskevat Lions-toiminnan näkyvyyttä: 7. LC Heinola/Jyränkö: Suomen Lions-liitto toteuttaa mahdollisimman pian valtakunnallisen jäsenhankintakampanjan, joka jalkautetaan myös maakuntiin ja paikalliselle tasolle. 8. LC Pori/Linna: Kolmannen sektorin kiinnostavuuden lisääminen ja julkisuuskuvan sekä näkyvyyden parantaminen yhteistyössä Yleisradion kanssa siten, että YLE tekisi televisioon ohjelmasarjan, jossa esitellään erilaisia palvelujärjestöjä. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitteet 7 ja 8 hyväksytään sisällytettäviksi kaudella perustettavan brändityöryhmän tehtäviin. Brändityöryhmän tavoitteena on Lions-toiminnan julkisuuskuvan kehittäminen mm. lisäämällä yhteydenpitoa median kanssa. Samalla pyritään löytämään aineksia klubien, piirien ja liiton jäsenhankintatyöhön. Seuraavat aloitteet koskevat viestintää: 9. LC Kuopio/Canth: Järjestölle videopuhelinjärjestelmä, esim. SKYPE, jota järjestön jäsenet voivat käyttää laajemminkin.

13 Vuosikokous (13) KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään. Liiton viestintätoimiala on sisällyttänyt Skype-ohjeistuksen tulevan kauden toimintasuunnitelmaansa. 10. LC Kuopio/Canth: Sähköisen tiedotuksen harkitumpi käyttö esim. kuukausitiedotteen avulla. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Liitto käyttää jo nyt sähköistä, kerran kuukaudessa lähetettävää jäsenviestiä (uutiskirje), joka menee kaikille niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet ovat Suomen Lions-liiton jäsenrekisterissä (n jäsentä). Muulta osin sähköistä viestintää toteutetaan siten, ettei tarpeettomia tiedotteita lähetetä. Seuraavat aloitteet koskevat vuosikokousta: 11. LC Oulu/Raatti: Kun Lions-liiton vuosikokouksessa tehdään päätös neljän vuoden päästä järjestettävästä vuosikokouksen paikasta, eri vaihtoehtojen esittelyaika olisi 5 minuuttia (nykyisen 2,5 minuutin sijaan) ja esityksiin olisi sisällytettävä alustava tulo- ja menoarvioesitys. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloite hyväksytään siten, että esittelyaika vuosikokousjärjestäjille on 3 min ja esitykseen on sisällytettävä kuvaus vuosikokouksen talousarviosta. 12. LC Kausala: Vuosikokousohjelmaan lisättäisiin lauantaina Mölkyn Lions-mestaruuskisat osana vuosikokousohjelmistoa. KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖSEHDOTUS: Aloitetta ei hyväksytä. Lions-liiton mestaruuskilpailuohjeiden mukaan kilpailuiden ajankohtien tulee olla sellaisia, että ne eivät osu samaan aikaan liiton tai piirien vuosikokousten kanssa. Kuitenkin liiton vuosikokouspaikkakunnalla voidaan järjestää mestaruuskilpailut vuosikokousjärjestäjien määräämänä aikana. Lion Veikko Ikonen, LC Kausala, oli pyytänyt puheenvuoron, jossa hän esitti aloitteen hyväksymistä. Ehdotusta ei kannatettu. 31 PÄÄTÖS Puheenjohtaja kiitti kaikkia kokousedustajia osallistumisesta Suomen Lions-liiton 60. vuosikokoukseen ja päätti kokouksen klo ALLEKIRJOITUKSET Seppo Söderholm puheenjohtaja Maarit Kuikka sihteeri N TARKASTAJAT Jukka R Heino pöytäkirjan tarkastaja Kimmo Lahtinen pöytäkirjan tarkastaja

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Maarit Kuikka GS sihteeri MK 26.2.2013 Sivu 1 (12) KUVERNÖÖRINEUVOSTO AIKA Perjantai 15.2.2013 klo 15.43 19.28 PAIKKA Hotelli Savonsolmu, Pieksämäki LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä VCC KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry. huhtikuu 2/2013. www.lions.fi. LCIF:n ja N-piirin klubien yhteishankkeena laitteet näkövammaisten lasten Oppimiskeskukseen

Suomen Lions-liitto ry. huhtikuu 2/2013. www.lions.fi. LCIF:n ja N-piirin klubien yhteishankkeena laitteet näkövammaisten lasten Oppimiskeskukseen Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi huhtikuu 2/2013 LCIF:n ja N-piirin klubien yhteishankkeena laitteet näkövammaisten lasten Oppimiskeskukseen Toimituksen näkökulmasta 60. VUOSIKOKOUS 8. 9.6.2013 Heinolassa

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

Kutsu Suomen Lions-liitto ry:n 60. vuosikokoukseen Heinolassa 8. 9.6.2013. Inbjudan till Finlands Lionsförbund rf:s 60:e årsmöte i Heinola 8-9.6.

Kutsu Suomen Lions-liitto ry:n 60. vuosikokoukseen Heinolassa 8. 9.6.2013. Inbjudan till Finlands Lionsförbund rf:s 60:e årsmöte i Heinola 8-9.6. Kutsu Suomen Lions-liitto ry:n 60. vuosikokoukseen Heinolassa 8. 9.6.2013 Arvoisa vuosikokousosanottaja Heinolan vuosikokous Vierumäen luonnonläheisessä ja -kauniissa ympäristössä on viiden heinolalaisen

Lisätiedot

Joulun kynttilät syttyvät

Joulun kynttilät syttyvät Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi joulukuu 6/2012 Joulun kynttilät syttyvät Virkoja haettavana Hampurin matkoja tarjolla IPIP, Dr Wing-Kun Tam vierailulla Laitetaan puhtinuija kiertämään LC Askolan aloitteesta

Lisätiedot

Kolmen sukupolven kiitos veteraaneille. Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi huhtikuu 2/2014. Kiitos veteraanit -palveluaktiviteetti sivu 20

Kolmen sukupolven kiitos veteraaneille. Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi huhtikuu 2/2014. Kiitos veteraanit -palveluaktiviteetti sivu 20 Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi huhtikuu 2/2014 Kiitos veteraanit -palveluaktiviteetti sivu 20 Jokainen sukupolvi rakentaa vuorollaan Suomeamme sivu 22 Kolmen sukupolven kiitos veteraaneille 61. VUOSIKOKOUS

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi lokakuu 5/2012. Nuorisovaihto jo miehen ikään

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi lokakuu 5/2012. Nuorisovaihto jo miehen ikään Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi lokakuu 5/2012 Nuorisovaihto jo miehen ikään Toimituksen näkökulmasta Täysiä vuosikymmeniä Aika kiitää entistä vinhempaa vauhtia ja useasti kuulee tokaisuja: taas Raul

Lisätiedot

lokakuu 5/2013 Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi LIONS QUEST E L ÄMISENTAITOJA

lokakuu 5/2013 Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi LIONS QUEST E L ÄMISENTAITOJA Suomen Lions-liitto ry LIONS QUEST www.lions.fi E L ÄMISENTAITOJA lokakuu 5/2013 Haemme juhlatoimikunnan puheenjohtajaa Lions Clubs International (LCI) aloittaa 100-vuotisjuhlien suunnittelun. Juhlallisuudet

Lisätiedot

Nousemisen riemua. Uusi kiehtova maailma: KVN Lappeenrannassa Aurinkoisia ajatuksia toiminnan tukemiseksi

Nousemisen riemua. Uusi kiehtova maailma: KVN Lappeenrannassa Aurinkoisia ajatuksia toiminnan tukemiseksi KVN Lappeenrannassa Aurinkoisia ajatuksia toiminnan tukemiseksi LC Kuussalon uroteko Avustajakoiratyölle 20 000 euron avustus Torrevieja suosiossa Espanjalais/suomalaisklubi vierailukohteena Nousemisen

Lisätiedot

LUKU VII SÄÄNNÖT JA OHJESÄÄNNÖT

LUKU VII SÄÄNNÖT JA OHJESÄÄNNÖT LUKU VII SÄÄNNÖT JA OHJESÄÄNNÖT A. SÄÄNNÖT 1. Yksittäis- ja osapiirin Mallisäännöt ja ohjesäännöt PÄÄTETÄÄN, että hallitus hyväksyy Mallisäännöt ja ohjesäännöt, jotka on esitetty Liitteessä A, yksittäis-

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2013. Kesä alkaa Heinolasta Luonnollisesti!

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2013. Kesä alkaa Heinolasta Luonnollisesti! Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2013 Kesä alkaa Heinolasta Luonnollisesti! Kutsu kuvernöörineuvoston kokoukseen ja seminaariin 2/2013 2014 Aika Lauantai 24.8.2013 kello 10.00 Paikka Rokua

Lisätiedot

Soihduilta valoa maailmaan

Soihduilta valoa maailmaan LION Suomen Lions-liitto r.y. www.lions.fi huhtikuu 2/2011 Soihduilta valoa maailmaan Toimituksen näkökulmasta Mitähän seuraavaksi? Elämme aikakautta, jollaiseksi sitä emme koskaan olisi kuvitelleet. Yhä

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2012. Jyväskylä valmis Lions-juhlaan

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2012. Jyväskylä valmis Lions-juhlaan Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2012 Jyväskylä valmis Lions-juhlaan KOTIMAINEN 100 % PRESIDENTIN ANSIOMERKIN ANOMUSLOMAKE Kotimainen 100 % presidentin ansiomerkki myönnetään lionsklubin

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry. joulukuu 6/2013. www.lions.fi. Talvipuutarhan joulua

Suomen Lions-liitto ry. joulukuu 6/2013. www.lions.fi. Talvipuutarhan joulua Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi joulukuu 6/2013 Talvipuutarhan joulua Toimituksen näkökulmasta Liiton puheenjohtajien valinta kaudelle 2014 2015 Suomen Lions-liitto ry:n sääntöjen 10 mukaan liiton

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi lokakuu 5/2014. Kulta-Antti. koko kansan suosikki

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi lokakuu 5/2014. Kulta-Antti. koko kansan suosikki Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi lokakuu 5/2014 Kulta-Antti koko kansan suosikki Liiton viestintäjohtaja (MD-PRC) kausille 2015 2018 Liiton nykyisen viestintäjohtajan (MD-PRC) toimikausi päättyy 30.6.2015.

Lisätiedot

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri

LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara IPCC Asko Merilä. Thorleif Johansson. Maarit Kuikka GS sihteeri SUOMEN LIONS-LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 2/2012-2013 MK 26.9.2012 1 (7) HALLITUS AIKA Tiistai 25.9.2012 klo 10 PAIKKA Lions-talo, Kirkonkyläntie 10, Helsinki LÄSNÄ Seppo Söderholm CC puheenjohtaja Heimo Potinkara

Lisätiedot

elokuu 4/2013 Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi Kansainvälinen presidentti Barry J. Palmer ja puoliso Anne Satu Pamilo Vuoden leo

elokuu 4/2013 Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi Kansainvälinen presidentti Barry J. Palmer ja puoliso Anne Satu Pamilo Vuoden leo Suomen Lions-liitto ry Kansainvälinen presidentti Barry J. Palmer ja puoliso Anne www.lions.fi elokuu 4/2013 Satu Pamilo Vuoden leo Toimituksen näkökulmasta Suomen Lions-liitto ry:n toimisto sijaitsee

Lisätiedot

OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. XVII-LIITTOKOKOUS NUVASKA 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA

OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. XVII-LIITTOKOKOUS NUVASKA 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA XVII-LIITTOKOKOUS 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA NUVASKA OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. INFOKIRJE 1(94) LIITTOKOKOUS OULUSSA 7.-9.11.2014 Hyvä nuori vaikuttaja, tervetuloa Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

LIONS-VUOSIKIRJA 2014 2015 LIONS-ÅRSBOK

LIONS-VUOSIKIRJA 2014 2015 LIONS-ÅRSBOK SUOMEN LIONS-LIITTO RY FINLANDS LIONSFÖRBUND RF Lions Clubs International, MD 107 Finland LIONS-VUOSIKIRJA 2014 2015 LIONS-ÅRSBOK Lions-talo (vihitty käyttöön 2.6.1987) ISSN 1237-8348 Painoyhtymä Oy, Porvoo

Lisätiedot

LUKU VIII VUOSIKOKOUS

LUKU VIII VUOSIKOKOUS LUKU VIII VUOSIKOKOUS SISÄLLYSLUETTELO A. Vuosikokouspaikan valintamenetelmä B. Vuosikokousmajoitukset ja ilmoittautuminen C. Vuosikokoustapahtumat ja aktiviteetit D. Kansainväliset perhejärjestelyt E.

Lisätiedot

Tervetuloa Vuokattiin!

Tervetuloa Vuokattiin! Edessä tiukka talous Karu todellisuus miten tästä eteenpäin? Presidentti vierailulla Joe Preston jo kauden toinen presidenttivieras Kaveria ei jätetä Veteraaniaktiviteettiä voidaan yhä jatkaa Tervetuloa

Lisätiedot

Nenäpäivänä muistettiin kehitysmaiden lapsia!

Nenäpäivänä muistettiin kehitysmaiden lapsia! Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi joulukuu 6/2014 Nenäpäivänä muistettiin kehitysmaiden lapsia! Kutsu Lions Forumiin ja kuvernöörineuvoston kokoukseen 5/2014 2015 Aika: Perjantai 20.2.2015 sunnuntai

Lisätiedot

Hallinto Toimiva lippukunta

Hallinto Toimiva lippukunta Hallinto Lippukunta yhdistyksenä 1. Lippuku nta toimintayksikkönä Lippukunnan toiminnasta ja koko lippukunnan olemassaolosta vastaavat sen kaikki johtajat yhdessä. Viime kädessä vastuussa on lippukunnanjohtaja,

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

LIONS-PIIRI 107-C:n TIEDOTUSLEHTI 1 2013

LIONS-PIIRI 107-C:n TIEDOTUSLEHTI 1 2013 Leijonaviesti LIONS-PIIRI 107-C:n TIEDOTUSLEHTI 1 2013 Tuki Leo-toiminnalle piireissä tärkeää, sivu 9 Summer paradise, sivu 18 IPIP Wing-Kun Tam vieraili C-piirissä, sivu 26 Orimattilaan C-piirin 94. klubi,

Lisätiedot

Hyvällä tuulella tulevaisuuteen! Suomen Lions-liitto ry:n 61. vuosikokous Porissa 6. 8.6.2014 Tervetuloa!

Hyvällä tuulella tulevaisuuteen! Suomen Lions-liitto ry:n 61. vuosikokous Porissa 6. 8.6.2014 Tervetuloa! Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi toukokuu 3/2014 Hyvällä tuulella tulevaisuuteen! Suomen Lions-liitto ry:n 61. vuosikokous Porissa 6. 8.6.2014 Tervetuloa! Kutsu kuvernöörineuvoston kokoukseen 2/2014

Lisätiedot

Unioni käyttää tunnuksenaan Soroptimist Internationalin tunnusta.

Unioni käyttää tunnuksenaan Soroptimist Internationalin tunnusta. SOROPTIMIST INTERNATIONAL FINLAND RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Soroptimist International Finland ry, jäljempänä Unioni. Unioni on jäsenenä Soroptimist International of Europe -nimisessä

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-E Suomi District 107- Finland Piirikuvernööri 2011 2012 District Governor Päivi Ihamäki, puoliso lion Tero Vaali Lions Club Virrat/ Tarjanne Puutteentie

Lisätiedot

Paras pilkkionkija. Onnekas kalastaja Japanista: Kansainvälinen I varapresidentti, DR Jitsuhiro Yamada nosti Kemijoen jäälle ahvenen

Paras pilkkionkija. Onnekas kalastaja Japanista: Kansainvälinen I varapresidentti, DR Jitsuhiro Yamada nosti Kemijoen jäälle ahvenen NSR:n asialistalla Näkyvyys, johtajuus ja jäsenhankinta Juhlavuosi alkanut Suomen Lions-liitto täyttää 55 vuotta Vuokatti kutsuu lioneja Vuosikokoukseen voi jo ilmoittautua Paras pilkkionkija Onnekas kalastaja

Lisätiedot

LIONS-KLUBIN KÄSIKIRJA 2015-2016. 107I-piiri Koulutustoimikunta

LIONS-KLUBIN KÄSIKIRJA 2015-2016. 107I-piiri Koulutustoimikunta LIONS-KLUBIN KÄSIKIRJA 2015-2016 107I-piiri Koulutustoimikunta KÄSIKIRJAN SISÄLTÖ 1. LIONSKLUBIN VUOSISUUNNITETELMAN KESKEISET OSAT 2. VUOSISUUNNITELMAN SISÄLTÖ JA ENNAKKOSUUNNITTELU 3. PRESIDENTIN VASTUUT

Lisätiedot