yhteistyökumppaneiden, kuten Kelan ja maistraatin palveluista. Yhteispalvelupiste tarjoaa asiakirjojen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "yhteistyökumppaneiden, kuten Kelan ja maistraatin palveluista. Yhteispalvelupiste tarjoaa asiakirjojen"

Transkriptio

1 Päivitetty Jyväskylä-info Kauppakeskus Forum Asemakatu 7, ma pe 9 17 Yleisöinternet Jyväskylä-neuvonta Neuvonta: p neu vonta Palvelukassa: p Tapahtumakalenteri tietoa tapahtumista, tapahtumat Kaupungin keskitetty neuvontapiste, josta saa tietoa, ohjausta ja neuvontaa kaikista Jyväskylän kaupungin palveluista. Kaupungin palvelukassaan voi maksaa mm. energia-, vesi- ja terveyskeskusmaksut ilman palvelumaksua. Linkki-palvelupiste p Joukkoliikenteen liput ja neuvonta. Matkailuneuvonta (3.9. alkaen) p visit.jyvaskyla.fi Jyväskylän seudun matkailuesitteitä ja karttoja, tietoa matkailukohteista ja tapahtumista, opasvälitys. Yhteispalvelupisteet Yhteispalvelupisteissä tarjotaan lähipalveluna yleisneuvontaa, sekä Jyväskylän kaupungin, että yhteistyökumppaneiden, kuten Kelan ja maistraatin palveluista. Yhteispalvelupiste tarjoaa asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvää neuvontaa, sekä sähköisten palvelujen käytön tukemista. Asiakkaiden käytössä on maksuton nettipiste tulostusmahdollisuudella. Korpilahden ja Säynätsalon pisteissä on tarjolla myös etäpalveluyhteydet. Säynätsalon aluetoimistossa on lisäksi palvelukassapalvelu. Korpilahden yhteispalvelupiste, Virastokuja 2, ma pe , p , jkl.fi, korpilahti/yhteispalvelu Säynätsalon aluetoimisto, Parviaisentie 9, ma pe , p , fi/saynatsalo/aluetoimisto Tikkakosken yhteispalvelupiste, Kirkkokatu 11, ma 12 18, ti ja ke ja , p , tikk akoski/ yhteispalvelu Vaajakosken yhteispalvelupiste, Urheilutie 36 B, ti ja ke ja , p , vaajakosken. vaajakoski/yhteispalvelu Osallistu ja vaikuta Jyväskyläläisenä voit vaikuttaa kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon monin tavoin. Internetin sivuille: osa llistu on koottu osallistumisen ja vaikuttamisen toimintatapoja. Voit vaikuttaa virallisia väyliä pitkin tai tulla mukaan osallistumisen eri areenoille ja kansalaistoimintaan. Osallistu ja vaikuta! Kaupunkirakennepalveluiden Palvelupiste Hannikainen Hannikaisenkatu 17, ma pe 8 16 (kesä elokuu 8 15) kau punkirakennepalvelut/hannikainen Rakentaminen ja maankäyttöpalvelut: Rakentajan neuvonta, kaavoitus, tontit, kartat ja mittaus, p Kaupunkiympäristöpal velut: Venepaikat, jäteneuvonta, asumisviihtyisyyteen ja ympäristöön liittyvät palvelut, p Rakennuslupa-asiat, ma pe klo 8 11, p Vaihde:

2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Pysäköinninvalvonnan palvelut, ma pe klo 8 12, p Vikailmoitukset ja päivystykset --Kadut, liikennevalot, puistot ja satamat: palvelunumero (toimii äänitaajuuspuhelimella), käytössä 24 h/vrk ympäri vuoden. Ilmoitukset ohjautuvat suoraan palveluista vastaaville henkilöille. Soitto palvelunumeroon on maksuton. Virka-ajan ulkopuolella vikailmoitukset verkossa: pal aute --Ulkovalaistus: Palvelupiste Hannikainen p , virkaajan ulkopuolella vikailmoitukset verkossa: pal aute --Kaukolämmön, sähkön tai veden jakeluun liittyvät vikailmoitukset (Jyväskylän Energia): p , gia.fi --Yleiset valtion tiet: ilmoitukset tiestön kunnosta ja liikenteestä Tienkäyttäjän linjalle p (pvm/mpm) Jyväskylän kaupungin kirjaamo Kaupungintalo, Vapaudenkatu 32 Asiakaspalvelu: p virka-aika klo PL 193, Jyväskylä kaupungintalolla virallinen ilmoitustaulu Jyväskylän kaupungin puhelinvaihde p , ma pe 8 16 Jyväskylän Seudun Matkailu visit.jyvaskyla.fi Asemakatu 6, ma pe 9 16 (29.8. asti, ks. Jyväskylä-info) Jyväskylän seudun matkailuneuvonta p , Seudun matkailuesitteitä ja karttoja, tietoa kohteista ja tapahtumista, opasvälitys. Jyväskylän seudun matkailumarkkinointi, p , Sähköiset palvelut Oma Jyväskylä - asiointiportaalin palveluhakemistoon on koottu kaikki Jyväskylän kaupungin sähköiset asiointipalvelut. Palveluun on ajan myötä tarkoitus integroida kaikki Jyväskylän kaupungin kirjautumista vaativat palvelut, niin että yhdellä kirjautumisella voi käyttää niitä kaikkia. Tällä hetkellä palveluun on kytketty mm. palautejärjestelmä, rakentajan asiointipalvelut, tonttien varaaminen sekä karttapalvelu. https://oma.jyvaskyla.fi Mobiilikunta Jyväskylä on älypuhelimissa (ios, Android, Windows Phone, Symbian) toimiva ilmainen sovellus, josta löytyvät kaupungin tapahtumatiedot, uutiset ja tärkeimmät yhteys- ja paikkatiedot. Sen kautta voit myös lähettää kuvallista palautetta Jyväskylän kaupungille missä tahansa oletkin. Mobiilikunta Jyväskylä löytyy puhelimesi sovelluskaupasta ja linkki siihen löytyy myös kaupungin etusivulta: Jyväskylän palautepalvelussa voit antaa palautetta tai kysyä Jyväskylän kaupungin palveluista. Palautteen antamisessa voidaan monessa tapauksessa hyödyntää myös karttaa ja palautteeseen voi liittää esim. valokuvan. Kirjautumalla järjestelmään voit myös seurata antamiesi palautteiden tilaa. Vastaukset palautteisiin tulevat palautteen antajan sähköpostiin ja lisäksi julkisten palautteiden osalta iitä voi seurata myös syötteiden kautta. Palautepalvelu: pal aute Julkiset palautteet: https://s-asiointi.jkl.fi/ efeedback/fi/ Public- Search Palvelukassat Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän Vuokraasunnot Oy:n ja Jyväskylän Energia Oy:n laskuja voi maksaa ilman pankkipalvelumaksua kaupungin palvelukassoihin. Jyväskylä-neuvonta, Asemakatu 7 Kyllö, Keskussairaalantie 20 (Huom. Ei Jyväskylän Energian eikä Jyväskylän Vuokra-asuntojen laskuja)

3 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Säynätsalon aluetoimisto, Parviaisentie 9 Kansalaistoiminnankeskus Matara Kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa on erilaista yhdistys- ja vapaaehtoistoimintaa, tiloja, toimintaa ja tapahtumia. Matarassa voi käydä lukemassa päivän lehdet ja surffaamassa netissä tai osallistua mm. luentoihin ja erilaisiin keskustelutilaisuuksiin, messu- ja kulttuuritapahtumiin. Lisätietoja matara.fi (Matara on myös facebookissa). Järjestöille tiloja voi kysellä aulapalvelun kautta, kyt.fi tai p Osoite: Matarankatu 6 A ja 4, 3.kerros., Jyväskylä (Tourula). Avoinna ma pe klo Yhteyshenkilö: Sari Naappi p , Info-Gloria Neuvontapiste monikulttuuriskeskus Gloriassa, josta voi saada tietoa, neuvoa ja apua maahanmuuttajuuteen liittyvissä asioissa. Info Gloriaan voi tulla käymään, laittaa sähköpostia tai soittaa. Asiointikielenä suomi ja englanti. MIKSI: Tarvitsetko tietoa, apua, neuvoa miten suomalainen palveluyhteiskunta toimii? PAIKKA: Monikulttuurikeskus Gloria, Matarankatu 6 MILLOIN: Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello OTA YHTEYTTÄ: p , Liikuntapalvelut Toimisto ja hallinto: Kuntoportti 3. liiku nta Liikuntainfo, p , Liikuntatilojen varaukset, puhelinaika ma pe kello ja , p , liikunta/varaukset Liikunnanohjaus, p Sisäliikuntapaikat ja jäähallit, p Ulkoliikuntapaikat, virkistysalueet ja kunnossapito, p Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari, p , Pitkäkatu 2 Wellamon uimahalli, p , Savonmäentie 7, Vaajakoski Kirjastopalvelut Toimipisteitä 16 kirjastoautot mukaan luettuna, ks. aukioloajat osoitteesta kirj asto Lainojen uusinta internetissä osoitteessa tai soittamalla mihin tahansa toimipisteeseen. Aukioloaikaesitteitä saatavana kaikista toimipisteistä ja Jyväskylä-neuvonnasta. Pääkirjasto, Vapaudenkatu lainaustoimisto, p tietopalvelu, p lehtilukusali, p digitointitilan ja soitonharjoitteluhuoneen varaukset, p Aluekirjastot: --Palokka, Koivutie 5, p Vaajakoski, Urheilutie 36 B, p Lähikirjastot: --Halssila, Lokintie 9, p Huhtasuo, Nevakatu 1, p Keljonkangas, Pihkatie 4, p Keltinmäki, Keltinmäentie 15 C, p Korpilahti, Virastokuja 2, p Kortepohja, Isännäntie 3, p Säynätsalo, Parviaisentie 9, p Tikkakoski, Kirkkokatu 11, p Vesanka, Rientolantie 40, p Pienkirjasto: --Lohikoski, Haavikkotie 4, p Kirjastoautot: --Aino, p Martti, p Wivi, p Jyväskylän kansalaisopisto Ilmoittaudu kursseille verkossa, puhelimella tai neuvonnassa.

4 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS kansalaisopisto Neuvonta ja toimisto, Vapaudenkatu 39 41, p , Avoinna lukukausien aikana ma to 9 18, pe ja lukukausien ulkopuolella Käsityöneuvonta Työskentelymahdollisuus sekä ohjausta kankaankudonnassa ja ompelussa. Tervetuloa niin vasta-alkajat kuin kokeneemmat harrastajat! Lohikoskentie 18 (1.9. alkaen), p Tikkakoski, Kirkkokatu 11, 2. kerros, p , Päivähoito Varhaiskasvatuksen palvelukeskus, Väinönkatu 1, 4 krs. ma-pe klo , paivahoito päivähoito- ja kerhopaikkojen hakeminen asiakasmaksuihin, yksityisen päivähoidon palveluseteliin ja palvelurahaan liittyvät asiat Palveluohjauspuhelin Soittoajat ma ti klo , ke klo , to pe klo Sähköposti: Vanhus- ja vammaispalveluiden OIVA-keskus Vanhus- ja vammaispalvelujen neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi on uusien asiakkaiden osalta keskitetty OI- VA-keskukseen. Keskukseen voivat ottaa yhteyttä kaikki ne, jotka haluavat tietää lisää ikääntyneiden tai vammaisten palveluista Jyväskylässä. Keljonkatu 26, A-talo, ma peklo 9 15, p , sot e/ ikaantyvat Kulttuuri Galleria Ratamo / Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, ti su 11 18, p , Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23, ti su 11 18, p , Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7, ti su 11 18, p , Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, ti su 11 18, p , Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 26, kaupunginteatterin lippumyymälä, p , kau punginteatteri Jyväskylä Sinfonia, tiedustelut: p , lipunmyynti: kaupunginteatterin lippumyymälä, p , ia.fi Taideapteekki ikääntyneiden kulttuuripalvelut: Taideapteekkiin on koottu kulttuuripalvelujen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen toteuttama ikääntyneille suunnattu kulttuuritoiminta. Esityspaikkoina toimivat päiväkeskukset ovat esteettömiä ja kaikille avoimia, p Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta: Kulttuuriaitan työpajat on ensisijaisesti suunnattu päivähoitoon ja kouluille. Myös opettajille ja varhaiskasvattajille järjestetään vuosittain koulutuksia, joiden tarkoituksena on antaa työkaluja taiteen keinojen käyttöön, p Kulttuuriluotsit: Kulttuuriluotsin kanssa pääsee kaksin tai pienessä ryhmässä museoon, teatteriin, konserttiin tai muuhun kulttuuritilaisuuteen. Kulttuuriluotseja voivat kysyä yksityiset ihmiset, päiväkeskukset, laitokset, järjestöt sekä erityistukea tarvitsevat ryhmät, p Laulusta Voimaa - yhteislaulutilaisuudet: Minnansalissa lauletaan kerran kuussa perjantaiiltapäivisin teeman mukaan valittuja kappaleita ja yleisön toivelauluja. Vapaa pääsy, p Jyväskylän päivät: Jyväskylän kaupungin syntymäpäivää juhlitaan maaliskuussa monipuolisena kaupunkitapahtumana, p

5 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Lounaispuiston Kesä: Lounaispuistossa lauletaan ja tanssitaan yhdessä kesätiistaisin klo 18. Vapaa pääsy, p Lasten Lysti - kulttuurisyksy: Ohjelmaa lapsille ja perheille syysjoulukuun aikana. Konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä, elokuvanäytöksiä, satutunteja ja työpajoja, p Kulttuurisuunnistus: Liikuntaa ja kulttuuria yhdistävä kaupunkitapahtuma syyskuussa, p Lisätietoja: jyvaskyla.fi/kulttuuri/ palvelut Nuorten ja nuorten aikuisten palvelut Nuorisotiloilla voi tavata kavereita, harrastaa, osallistua tapahtumiin, iltakahviloihin ja bändiiltoihin, tehdä läksyjä, käydä netissä tai jutella nuorisonohjaajien kanssa. Ovet ovat avoinna kaikille nuorille nuoriso Veturitallit: bänditiloja ja -iltoja, Kiskoklubeja, mediapajoja, Painovirhe, tapahtumia, tanssin, teatterin, sirkuksen ja musiikin ryhmiä, Walkers-kahvila, kulttuuriklubi Siperia, i Nuoret voivat kysyä elämäänsä ja opiskeluihin liittyvissä asioissa OhjausLaturi -neuvontapisteessä Veturitalleilla ti klo 14 16, puhelimitse p tai verkossa eri alojen asiantuntijoilta, Etsivä työ ohjaa ja tukee niitä vuotiaita nuoria, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa, p , , , orisotyo Harrasteita ja toimintaa voi etsiä ja niistä voi tiedottaa NuortenLaturin tapahtumakalenterissa, tumakalenteri Nuorten aloitekanavalla voi ideoida parannuksia lähiympäristöön tai tehdä aloitteita aloitekanava.fi/jyvaskyla Jyväskylän nuorisovaltuusto p , , Nuorten Taidetyöpaja, Matarankatu 6, p , taidetyopaja.jyvaskyla.fi Nuorten taidetyöpaja tarjoaa työkokeilua, toimintaa ja ohjausta vuotiaille jyväskyläläisille työttömille nuorille. Taidetyöpajalla on erimittaisia yhteisöllisiä pajajaksoja sekä nuorten yksilöohjausta. Nuorten Taidetyöpaja on osa Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluja. Nuorten aikuisten palvelukeskus eli J-Nappi on osa Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityötä ja kuntouttavia palveluita. J-Napissa voivat asioida ne vuotiaat jyväskyläläiset nuoret, jotka haluavat ja tarvitsevat tiivistä, välittävää, pitkäaikaista sekä moniammatillista ohjausta ja tukea. Osoite Matarankatu 6 B. Asiakkaaksi ohjautuminen Hannikaisenkadun sosiaaliaseman tai jälkihuollon kautta. kyla.fi/nuortenaikuistenpalvel ukeskus Koppari.fi vuotias jyväskyläläinen nuori. Koppari-palvelukartta auttaa löytämään sopivan palvelun hyvinvointiin, terveyteen, toimeentuloon, opintoihin tai työllistymiseen liittyvissä asioissa. Avustukset Avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja kansalaistoiminnalle ja kannustetaan kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Harkinnanvaraisia avustuksia myönnetään toiminta- ja kohdeavustuksina. Avustusten hakulomake: www. jyvaskyla.fi/avustukset Avustushakemuksen voi tehdä myös kaupungin

6 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS neuvontapalvelupisteissä. Lisätietoja: Jyväskylä-neuvonta, p , Terveyspalvelut Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot toimivat Jyväskylän yhteistoimintaalueen terveyskeskuksessa (JYTE) kahdellatoista terveysasemalla, joiden tarkat yhteystiedot löytyvät osoitteesta terv eys/terveysasemat Ajanvaraus omalle terveysasemalle: Hankasalmen terveysasema, Keskustie 53, p Huhtasuon terveysasema, Nevakatu 1, p Keskustan terveysasema, Tapionkatu 7, p Korpilahden terveysasema, Korpilahdentie 1, p Kuokkalan terveysasema, Syöttäjänkatu 10, p Kyllön terveysasema Keskussairaalantie 20, p Muuramen terveysasema, Virastotie 10, p Palokan terveysasema, Ritopohjantie 20, p Säynätsalon terveysasema, Parviaisentie 7, p Tikkakosken terveysasema, Kirkkokatu 3, p Uuraisten terveysasema, Kuukantie 16, p Vaajakosken terveysasema, Väkkärätie 1, p JYTE:n suun terveydenhuollossa on 15 hammashoitolaa. Hammashoitoloiden sijainnit näet osoitteessa terveys/suunterveys Aika omaan hammashoitolaan varataan alueellisesta ajanvarausnumerosta. Alueen 1 numerosta varataan ajat Huhtasuon ja Palokan hammashoitoloihin. Lisäksi alueen 1 numerosta varataan ajat koko JYTE:n alueella myös suun terveydenhuollon erikoishoitoon (oikomishoito, kirurginen hoito sekä kliininen erikoishoito), p Alueen 2 numerosta varataan ajat Keskustan, Kyllön, Tikkakosken ja Uuraisten hammashoitolaan, p Alueen 3 numerosta varataan ajat Hannikaisenkadun, Jyskän, Kuokkalan, Vaajakosken ja Keljonkankaan hammashoitolaan, p Alueen 4 numerosta varataan ajat Korpilahden, Säynätsalon ja Muuramen hammashoitolaan, p Hankasalmen hammashoitolalla on oma ajanvarausnumero, p Seutukunnallinen viikonloppupäivystys toimii Keskustan hammashoitolassa, (os. Tapionkatu 7, Jyväskylä). Päivystysajat varataan viikonloppuna puhelimitse klo 9 10, p Terveyskeskussairaala Terveyskeskussairaaloiden osastoilla hoidetaan lyhytaikaista hoitoa vaativia potilaita. Osastot eroavat toisistaan hoidettavien potilaiden sairauksien mukaan. Lisätietoa osastoista sijainteineen: jyvaskyla.fi/tervys/terveyskeskussairaala Muuramen osasto, kanslia, p p Palokan osasto 2, kanslia, p p Palokan osasto 3, kanslia, p ja osastonhoitaja p Kyllön osasto 1, kanslia, p p Kyllön osasto 2, kanslia, p p Kyllön osasto 3, kanslia, p p Kyllön osasto 4, kanslia, p p Kyllön osasto 5, kanslia, p p Kyllön osasto 6, kanslia, p p

7 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Neuvolat Jyväskylän yhteistoimintaalueen terveyskeskuksessa (JYTE) on 14 neuvolaa, jotka palvelevat alueidensa asukkaita äitiys-, lasten-ja perhesuunnitteluneuvolaan kuuluvissa asioissa. Tarkemmat terveydenhoitajien yhteystiedot ja neuvolahaku löytyvät neuvoloiden nettisivuilta osoitteessa jyvaskyla.fi/terveys/ neuvolat Aikoja 2 6-vuotiaiden lasten neuvolan ja hammashoitolan määräaikaistarkastuksiin voi varata myös netin kautta. Lisätietoja sähköisestä ajanvarauksesta ja linkki ajanvaraukseen: terv eys/ ajanvaraus Maahanmuuttajapalvelut Maahanmuuttajapalvelut vastaa kiintiöpakolaisten tarvitsemasta sosiaalisesta ja psyykkisestä tuesta ensimmäisen kolmen maassaolovuoden ajan. Paluumuuttajat ovat Maahanmuuttajapalveluiden asiakkaina noin vuoden. Palveluita ovat mm. pakolaisten ja paluumuuttajien vastaanottojärjestelyt, maahanmuuttajien opastus ja neuvonta sekä neuvonta ja avustaminen pakolaisten perheenyhdistämisasioissa. Osoite: Puistokatu 2 C, (8. hissitaso) Avoinna: maanantai perjantai klo Neuvonta soittoaika, p maanantai,keskiviikko klo tiistai,torstai klo perjantai klo Tulkkipäivystysajat: --maanantai: arabia, ranska: klo , swahili: klo tiistai venäjä, persia: klo keskiviikko: persia, kurdi, somali: klo torstai: kayah/burma, kiny-arwanda: klo sos iaalipalvelut/maahanmuuttajat Sosiaalipalvelut Aikuissosiaalityön ja toimeentulotuen palvelut sijoittuvat Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle. Korpilahden sosiaaliasemalla on lisäksi palvelupäivät maanantaisin ja tiistaisin. Puhelinpalveluajat Hannikaisenkadun ja Korpilahden sosiaaliaseman palveluissa on maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin 9 10 ja tiistaisin Hannikaisenkadun sosiaaliaseman neuvonta (ark. klo ), p Lastensuojelun sosiaalityön palvelut keskittyvät Tapionkadun sosiaaliasemalle. Lisäksi Korpilahden sosiaaliasemalla on maanantaisin ja tiistaisin lastensuojelun avohuollon palvelupäivät. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön puhelinajat ovat maanantaisin ja torstaisin Lastensuojelun virka-aikainen päivystys ja sosiaaliaseman palveluneuvonta p Asumisneuvoja auttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa asumiseen liittyvissä ongelmissa (esim. vuokranmaksuvaikeudet). Asumisneuvoja toimii yhdyshenkilönä vuokranantajien ja muiden yhteistyökumppaneiden välillä. Neuvonta ja ajanvaraus ma to klo , p , osoite: Hannikaisenkadun sosiaaliasema, Hannikaisenkatu 37 Talous- ja velkaneuvonta neuvoo yksityistalouksia erilaisissa talouteen ja velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa. Palvelu on maksuton. Neuvonta ja ajanvaraus päivystysaikana ti to klo 12 14, p , Hannikaisenkatu 37. Sosiaalipäivystys vastaa ympärivuorokautisesti välittömän avun tarpeeseen. Arkisin normaaleina virka-aikoina jyväskyläläiset ottavat ensisijaisesti yhteyttä omalle sosiaaliasemalleen. (Lastensuojeluasioissa Tapionkadun sosiaaliasema, aikuissosiaalityössä Hannikaisenkadun tai Korpilahden sosiaaliasema sekä vanhus- ja vammaispalveluiden osalta OIVAkeskus. Ks. yhteystiedot edeltä.) Virka-ajan ulkopuolisesta (ilta, yö ja viikonloput) sosiaalipäivystyksestä vastaa Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö. Sosiaalipäi-

8 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS vystysyksikön sosiaalityöntekijään saa yhteyden Kriisikeskus Mobilen kautta, p Kriisikeskus Mobilesta saa apua myös ympärivuorokautisesti onnettomuus- tai kriisitilanteissa. Kriisikeskus Mobile p , osoite: Asemakatu 2 (2. krs, käynti pihan puolelta) Lapsiperheille tarjotaan mm. perheneuvolan, tilapäisen kotipalvelun, neuvolan perhetyön, psykologipalveluiden ja lapsioikeudellisten palveluiden tukea. Näistä, aikuisten psykologipalveluista ja muista sosiaalipalveluista löydät lisätietoa osoitteesta: fi/ sosiaalipalvelut Sähköpostineuvonta ja ohjeet: perheneuvola/neuvonta Rekrytointi Jyväskylän kaupunki rekrytoi henkilöstöä sekä vakituisiin että määräaikaisiin tehtäviin. Voit löytää itsellesi uuden työn aloittamalla keikkatöissä tai sijaisuuksissa. Meillä voit työskennellä elämäntilanteesi mukaan. Opiskelijoille tarjoamme joustavia työjaksoja opintojen ohessa. Jyväskylän kaupungin yleisistä rekrytointikäytännöistä saat lisätietoa rekrytoinnin asiakaspalvelusta. Työnhakijat voivat asioida palvelupisteen sijaisvälityksessä sekä muissa työnhakuun ja avoimiin tehtäviin liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä! Palvelemme ma pe klo (kesäaikana klo 8 15) osoitteessa Tietotalo, Kilpisenkatu 1. Rekrytoinnin asiakaspalvelu: p , Sijaisrekrytoinnin asiakaspalvelu: p , fi, rekr ytointi Vuokrattavat tilat Sivulta osallistu/kansalaistoiminta/ tilat löydät vuokrattavia tiloja kokous- ja pienryhmätoimintaa varten. Tilahaku-ohjelman avulla voi etsiä kokous-, juhla- ym. tiloja Jyväskylästä ja lähikuntien alueelta. /tilahaku. Tilahakua ylläpitää Jyväskylän Seudun Matkailu. Muista vuokrattavista tiloista saa lisätietoa internetistä: Kirjaston tilat: kirjasto/palvelut/tilat Pääkirjastossa, Vapaudenkatu 39 41, sähköisesti netin kautta varattavissa --Minnansali (200 hlöä), Pieni luentosali (70 hlöä) ja Kerhohuone 2 (20 hlöä) --Soitonharjoitteluhuoneen ja digitointitilan saa käyttöönsä maksutta kirjastokortilla, muut em. tilat ovat maksullisia. --Pääkirjaston kahvilapalveluja voi tiedustella kahvila Novellista, p Palokan ja Vaajakosken aluekirjastojen tilojen vuokraamisesta voi kysyä suoraan ko. kirjastoista, ks. yhteystiedot kohdasta Kirjastopalvelut. Liikuntatilat: fi/liikunta/varaukset Koulutilojen varaukset suoraan kouluilta, hakemus on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Lisätietoja ja hakemuslomake: ope tus/koulut/tilavaraukset Koulujen liikuntatilat varataan liikuntapalveluista p Koulujen keittiö- ja ruokalatilojen varaus Kylän Kattaus -liikelaitokselta, p Kansalaisopiston tilat: opisto Varaukset Neuvonta, p Opisto, Vapaudenkatu Luokat: tekninen työ, tekstiilityö, taito- ja taideaineet, kotitalous, atkluokka, näyttämöluokka, liikuntasali, luentosali, muut luokat (osassa videotykki), kahvilapalveluja voi tiedustella Kahvila Novellista, p Opisto, Vaajakoski, Urheilutie 36, opistosali, taideluokka Palokka, Palokan koulukeskus, Koivutie 5 Musiikkiluokka, studio (perehdytyksen kustannuksista sovitaan erikseen), kuvataideluokka

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja PALVELUOPAS 2015 SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT Palo- ja pelastushälytys 112 Sairaankuljetus 112 Keski-Suomen keskussairaala, p. 0100 84884 (iltaisin klo 16

Lisätiedot

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja PALVELUOPAS 2014 SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja SISÄLLYSLUETTELO NEUVONTA JA PALVELUOHJAUS OIVA-keskus s. 7 Jyväskylä neuvonta ja yhteispalvelupisteet s. 7 Sosiaaliasemat ja maahanmuuttajapalvelut

Lisätiedot

VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2013

VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2013 VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2013 sisällysluettelo NEUVONTA JA PALVELUOHJAUS OIVA-keskus s. 7 Auttavat puhelimet s. 7 Henkilökohtaiset tärkeät numeroni s. 8 Jyväskylä neuvonta ja yhteispalvelupisteet

Lisätiedot

järvien keskellä pyörällä pääsee 132 000 työpaikkakaupunki LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE

järvien keskellä pyörällä pääsee 132 000 työpaikkakaupunki LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE tervetuloa LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE pyörällä pääsee 132 000 työpaikkakaupunki järvien keskellä Welcome to Jyväskylä 38 39 www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas Tervetuloa kaupunkiin Jyväskylä on vahva

Lisätiedot

Opas maahanmuuttajalle

Opas maahanmuuttajalle Opas maahanmuuttajalle Salon kaupunki 2014 1 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Hyvinvointi ja terveys... 6 3. Päivähoito ja koulutus...33 4. Asuminen...36 5. Työllistyminen...36 6. Verotoimisto...38 7. Maistraatti...38

Lisätiedot

järvien keskellä työpaikkakaupunki luonto alkaa kotiovelta tervetuloa pyörällä pääsee www.jyvaskyla.fi jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE

järvien keskellä työpaikkakaupunki luonto alkaa kotiovelta tervetuloa pyörällä pääsee www.jyvaskyla.fi jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE järvien keskellä 168 000 pyörällä pääsee työpaikkakaupunki luonto alkaa kotiovelta www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas www.jyvaskyla.fi Tervetuloa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO ARVOISA KUNTALAINEN JA PALVELUJEN KÄYTTÄJÄ KAUPUNGINJOHTAJA JUHA KUUSISTO...3 YHTEYSTIETOJA...4 ASUKASLUKU JA PINTA-ALA...

SISÄLLYSLUETTELO ARVOISA KUNTALAINEN JA PALVELUJEN KÄYTTÄJÄ KAUPUNGINJOHTAJA JUHA KUUSISTO...3 YHTEYSTIETOJA...4 ASUKASLUKU JA PINTA-ALA... SISÄLLYSLUETTELO ARVOISA KUNTALAINEN JA PALVELUJEN KÄYTTÄJÄ KAUPUNGINJOHTAJA JUHA KUUSISTO...3 YHTEYSTIETOJA...4 ASUKASLUKU JA PINTA-ALA...4 VEROPÅROSENTIT VUONA 2014...4 ELINKEINORAKENNE...4 KAUPUNGIN

Lisätiedot

Opas maahanmuuttajalle. Salon keskustan alueen palvelut

Opas maahanmuuttajalle. Salon keskustan alueen palvelut Opas maahanmuuttajalle Salon keskustan alueen palvelut Salon kaupunki 2010 Sisältö: 1 Johdanto 3 2 Terveys ja hyvinvointi 6 3 Päivähoito ja koulutus 33 4 Asuminen 36 5 Työllistyminen 37 6 Verotoimisto

Lisätiedot

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 1 PALVELUOPAS Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 2 Lukijalle IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Tämä palveluopas on tarkoitettu ikäihmisille, heidän omaisilleen ja läheisilleen sekä muille kuntalaisille avuksi

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGIN MAAHANMUUTTAJAOPAS

LAHDEN KAUPUNGIN MAAHANMUUTTAJAOPAS LAHDEN KAUPUNGIN MAAHANMUUTTAJAOPAS LUKIJALLE Lahden kaupungin maahanmuuttajaopas, joka on päivitetty maaliskuussa 2011, on tarkoitettu Sinulle, joka olet juuri muuttanut Lahden kaupunkiin. Ensimmäinen

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS. Kauniainen

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS. Kauniainen IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Kauniainen 2 Ambulanssi / sairaankuljetus Yleinen hälytysnumero 112 Anemone, ks. Villa Anemone Apteekki Kauniaisten Apteekki, Kirkkotie 15. Avoinna ma-to klo 9-20, pe 9-18, la 9-16.

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA 2013 SISÄLTÖ 1. PALVELUOHJAUS JA PALVELUNEUVONTA........................... 7 1.1 YLEINEN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA........................ 7 1.2 IKÄIHMISTEN PALVELUOHJAUS

Lisätiedot

tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas

tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas Tervetuloa kaupunkiin Jyväskylässä on hyvä yhteistyön henki ja tahtotila sekä monella tavalla suotuisat olosuhteet,

Lisätiedot

ASUKKAAN SALO. Salo on enemmän PALVELUOPAS ASUKKAILLE

ASUKKAAN SALO. Salo on enemmän PALVELUOPAS ASUKKAILLE ASUKKAAN SALO Salo on enemmän PALVELUOPAS ASUKKAILLE 1 1 SISÄLLYSLUETTELO Salossa 31.12.2011 KONSERNIPALVELUT Päätöksenteko...4 Asiointi ja arkistopalvelut...4 Salon kaupungin tulevaisuuden tavoitteet...4

Lisätiedot

VAUVAPERHEIDEN PALVELUT PAIMIOSSA

VAUVAPERHEIDEN PALVELUT PAIMIOSSA VAUVAPERHEIDEN PALVELUT PAIMIOSSA PAIMIO 2 Tämän Vauvaperheiden palvelut -esitteen ovat koonneet Turun AMK:n sosionomiopiskelijat Meri Fingerroos ja Minna Roos harjoittelutyönään Mannerheimin Lastensuojeluliiton

Lisätiedot

tervetuloa LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE jyväskylään luonto alkaa kotiovelta työpaikkakaupunki järvien keskellä pyörällä pääsee

tervetuloa LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE jyväskylään luonto alkaa kotiovelta työpaikkakaupunki järvien keskellä pyörällä pääsee tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE luonto alkaa kotiovelta työpaikkakaupunki järvien keskellä 130 000 pyörällä pääsee www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas Welcome to Jyväskylä 38 39 200

Lisätiedot

Pa lve l u o pa s S e i n ä j o e n i k ä i h m i s i l l e 2 0 1 5

Pa lve l u o pa s S e i n ä j o e n i k ä i h m i s i l l e 2 0 1 5 Palveluopas Seinäjoen ikäihmisille 2015 Lukijalle Tämä palveluopas sisältää tietoa arkipäivää helpottavista palveluista sekä erilaisista ikääntyville suunnatuista toiminnoista. Oppaaseen on kerätty tietoa

Lisätiedot

Sisällys Tervetuloa Sastamalaan!... 2 Muutto Suomeen... 3 Oleskelulupa... 3 Poliisi... 4 Maistraatti... 5 Henkilötunnus... 5 Muuttoilmoitus...

Sisällys Tervetuloa Sastamalaan!... 2 Muutto Suomeen... 3 Oleskelulupa... 3 Poliisi... 4 Maistraatti... 5 Henkilötunnus... 5 Muuttoilmoitus... Sastamala-opas Sisällys Tervetuloa Sastamalaan!... 2 Muutto Suomeen... 3 Oleskelulupa... 3 Poliisi... 4 Maistraatti... 5 Henkilötunnus... 5 Muuttoilmoitus... 5 Kansaneläkelaitos (Kela)... 6 Alkukartoitus...

Lisätiedot

työpaikkakaupunki luonto alkaa kotiovelta www.jyvaskyla.fi tervetuloa pyörällä pääsee jyväskylään järvien keskellä LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE

työpaikkakaupunki luonto alkaa kotiovelta www.jyvaskyla.fi tervetuloa pyörällä pääsee jyväskylään järvien keskellä LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE tervetuloa jyväskylään LEHTI JYVÄSKYLÄÄN MUUTTAVILLE järvien keskellä 166 000 pyörällä pääsee työpaikkakaupunki www.jyvaskyla.fi/asuminen/uusiasukas luonto alkaa kotiovelta www.jyvaskyla.fi Tervetuloa

Lisätiedot

Ikäihmisten palveluopas 2015 Tietoa palveluista laukaalaisille

Ikäihmisten palveluopas 2015 Tietoa palveluista laukaalaisille Ikäihmisten palveluopas 2015 Tietoa palveluista laukaalaisille LAUKAAN KUNTA Vanhusten palvelut 2 VANHUSTEN PALVELUJEN TULOSYKSIKKÖ: Vanhuspalvelujen johtaja Pirkko Uuttu Pelloskuja 3, 41340 Laukaa puh.

Lisätiedot

VANTAA VANHENEE VIISAASTI yhtä vanhuutta ei ole

VANTAA VANHENEE VIISAASTI yhtä vanhuutta ei ole VANTAA VANHENEE VIISAASTI yhtä vanhuutta ei ole Eläkkeelle siirtyminen on uusi elämänvaihe. Aikaa vapautuu uudenlaiselle tekemiselle, työyhteisö jää taakse ja tilalle tulee uusia yhteisöjä ja ystäviä.

Lisätiedot

TERVETULOA KUOPIOON!

TERVETULOA KUOPIOON! TERVETULOA KUOPIOON! KUOPION MAAHANMUUTTAJAOPAS Sisällysluettelo 1 TERVETULOA KUOPIOON!.......................................................... 5 1.1 Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelut Kuopiossa.................................

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2006 (2008 päivitetty webbiversio)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2006 (2008 päivitetty webbiversio) KAUNIAISTEN KAUPUNGIN IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS 2006 (2008 päivitetty webbiversio) 4.8.2005 Sosiaali- ja terveystoimi SISÄLLYS Apuvälineet...2 Asumistuki...2 Asunnon muutostyöt...2 Ateriapalvelu...2 Diabetesneuvonta

Lisätiedot

PALVELUOPAS ASUKKAILLE 2013 SISÄLTÄÄ KAUPUNGIN PUHELINLUETTELON

PALVELUOPAS ASUKKAILLE 2013 SISÄLTÄÄ KAUPUNGIN PUHELINLUETTELON ASUKKAAN SALO PALVELUOPAS ASUKKAILLE 2013 SISÄLTÄÄ KAUPUNGIN PUHELINLUETTELON 1 1 SISÄLLYSLUETTELO Konsernipalvelut Päätöksenteko...4 Asiointi ja arkistopalvelut...4 Salon kaupungin tulevaisuuden tavoitteet...4

Lisätiedot

VANTAA. Sosiaali- ja terveyspalvelut

VANTAA. Sosiaali- ja terveyspalvelut VANTAA Sosiaali- ja terveyspalvelut sisältö hyvä terveys Omasta terveydestä huolehtiminen...3 Kiireellinen sairaanhoito ja terveysasemien palvelut...3 Sairaalahoito...4 Kuntoutuminen...4 Terve suu...4

Lisätiedot

TERVETULOA SAVONLINNAAN! OPAS MAAHANMUUTTAJILLE

TERVETULOA SAVONLINNAAN! OPAS MAAHANMUUTTAJILLE TERVETULOA SAVONLINNAAN! OPAS MAAHANMUUTTAJILLE POINTTI Maahanmuuttajat työvoimaksi Etelä-Savossa -hanke Tämä opas on tarkoitettu Savonlinnassa asuville maahanmuuttajille. Oppaaseen on kerätty tietoja,

Lisätiedot

Opas Joutsaan muuttavalle

Opas Joutsaan muuttavalle Opas Joutsaan muuttavalle SISÄLTÖ TERVETULOA JOUTSAAN...3 ASUMINEN...4 VUOKRA-ASUMINEN...4 TEKNISEN TOIMEN PALVELUT...4 PELASTUSPALVELUT...5 TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUT...6 TERVEYSASEMA...6 Ajanvaraus...6

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Palveluoppaan käyttäjälle Raision vanhusneuvoston toimesta laadittu Ikäihmisten palveluopas sisältää tietoja erityisesti ikääntyville suunnatuista kotikaupunkimme

Lisätiedot

Kievarin Uutiset Jyvässeudun Työttömät ry 3/2010 www.jstry.fi

Kievarin Uutiset Jyvässeudun Työttömät ry 3/2010 www.jstry.fi Kievarin Uutiset Jyvässeudun Työttömät ry 3/2010 J S T r y www.jstry.fi TYÖTÄ ELÄMÄNLAATUA TOIMEENTULOA EDUNVALVONTAA TULE KÄYMÄÄN Kellarikievari ja taloustoimisto Kumppanuustalo Vapaudenkatu 4, 40100

Lisätiedot

Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä

Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä VAPAAEHTOISTOIMINNAN PERIAATTEET Tavallisen ihmisen tieto ja taito riittää Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Palkattomuus

Lisätiedot