yhteistyökumppaneiden, kuten Kelan ja maistraatin palveluista. Yhteispalvelupiste tarjoaa asiakirjojen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "yhteistyökumppaneiden, kuten Kelan ja maistraatin palveluista. Yhteispalvelupiste tarjoaa asiakirjojen"

Transkriptio

1 Päivitetty Jyväskylä-info Kauppakeskus Forum Asemakatu 7, ma pe 9 17 Yleisöinternet Jyväskylä-neuvonta Neuvonta: p neu vonta Palvelukassa: p Tapahtumakalenteri tietoa tapahtumista, tapahtumat Kaupungin keskitetty neuvontapiste, josta saa tietoa, ohjausta ja neuvontaa kaikista Jyväskylän kaupungin palveluista. Kaupungin palvelukassaan voi maksaa mm. energia-, vesi- ja terveyskeskusmaksut ilman palvelumaksua. Linkki-palvelupiste p Joukkoliikenteen liput ja neuvonta. Matkailuneuvonta (3.9. alkaen) p visit.jyvaskyla.fi Jyväskylän seudun matkailuesitteitä ja karttoja, tietoa matkailukohteista ja tapahtumista, opasvälitys. Yhteispalvelupisteet Yhteispalvelupisteissä tarjotaan lähipalveluna yleisneuvontaa, sekä Jyväskylän kaupungin, että yhteistyökumppaneiden, kuten Kelan ja maistraatin palveluista. Yhteispalvelupiste tarjoaa asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvää neuvontaa, sekä sähköisten palvelujen käytön tukemista. Asiakkaiden käytössä on maksuton nettipiste tulostusmahdollisuudella. Korpilahden ja Säynätsalon pisteissä on tarjolla myös etäpalveluyhteydet. Säynätsalon aluetoimistossa on lisäksi palvelukassapalvelu. Korpilahden yhteispalvelupiste, Virastokuja 2, ma pe , p , jkl.fi, korpilahti/yhteispalvelu Säynätsalon aluetoimisto, Parviaisentie 9, ma pe , p , fi/saynatsalo/aluetoimisto Tikkakosken yhteispalvelupiste, Kirkkokatu 11, ma 12 18, ti ja ke ja , p , tikk akoski/ yhteispalvelu Vaajakosken yhteispalvelupiste, Urheilutie 36 B, ti ja ke ja , p , vaajakosken. vaajakoski/yhteispalvelu Osallistu ja vaikuta Jyväskyläläisenä voit vaikuttaa kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon monin tavoin. Internetin sivuille: osa llistu on koottu osallistumisen ja vaikuttamisen toimintatapoja. Voit vaikuttaa virallisia väyliä pitkin tai tulla mukaan osallistumisen eri areenoille ja kansalaistoimintaan. Osallistu ja vaikuta! Kaupunkirakennepalveluiden Palvelupiste Hannikainen Hannikaisenkatu 17, ma pe 8 16 (kesä elokuu 8 15) kau punkirakennepalvelut/hannikainen Rakentaminen ja maankäyttöpalvelut: Rakentajan neuvonta, kaavoitus, tontit, kartat ja mittaus, p Kaupunkiympäristöpal velut: Venepaikat, jäteneuvonta, asumisviihtyisyyteen ja ympäristöön liittyvät palvelut, p Rakennuslupa-asiat, ma pe klo 8 11, p Vaihde:

2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Pysäköinninvalvonnan palvelut, ma pe klo 8 12, p Vikailmoitukset ja päivystykset --Kadut, liikennevalot, puistot ja satamat: palvelunumero (toimii äänitaajuuspuhelimella), käytössä 24 h/vrk ympäri vuoden. Ilmoitukset ohjautuvat suoraan palveluista vastaaville henkilöille. Soitto palvelunumeroon on maksuton. Virka-ajan ulkopuolella vikailmoitukset verkossa: pal aute --Ulkovalaistus: Palvelupiste Hannikainen p , virkaajan ulkopuolella vikailmoitukset verkossa: pal aute --Kaukolämmön, sähkön tai veden jakeluun liittyvät vikailmoitukset (Jyväskylän Energia): p , gia.fi --Yleiset valtion tiet: ilmoitukset tiestön kunnosta ja liikenteestä Tienkäyttäjän linjalle p (pvm/mpm) Jyväskylän kaupungin kirjaamo Kaupungintalo, Vapaudenkatu 32 Asiakaspalvelu: p virka-aika klo PL 193, Jyväskylä kaupungintalolla virallinen ilmoitustaulu Jyväskylän kaupungin puhelinvaihde p , ma pe 8 16 Jyväskylän Seudun Matkailu visit.jyvaskyla.fi Asemakatu 6, ma pe 9 16 (29.8. asti, ks. Jyväskylä-info) Jyväskylän seudun matkailuneuvonta p , Seudun matkailuesitteitä ja karttoja, tietoa kohteista ja tapahtumista, opasvälitys. Jyväskylän seudun matkailumarkkinointi, p , Sähköiset palvelut Oma Jyväskylä - asiointiportaalin palveluhakemistoon on koottu kaikki Jyväskylän kaupungin sähköiset asiointipalvelut. Palveluun on ajan myötä tarkoitus integroida kaikki Jyväskylän kaupungin kirjautumista vaativat palvelut, niin että yhdellä kirjautumisella voi käyttää niitä kaikkia. Tällä hetkellä palveluun on kytketty mm. palautejärjestelmä, rakentajan asiointipalvelut, tonttien varaaminen sekä karttapalvelu. https://oma.jyvaskyla.fi Mobiilikunta Jyväskylä on älypuhelimissa (ios, Android, Windows Phone, Symbian) toimiva ilmainen sovellus, josta löytyvät kaupungin tapahtumatiedot, uutiset ja tärkeimmät yhteys- ja paikkatiedot. Sen kautta voit myös lähettää kuvallista palautetta Jyväskylän kaupungille missä tahansa oletkin. Mobiilikunta Jyväskylä löytyy puhelimesi sovelluskaupasta ja linkki siihen löytyy myös kaupungin etusivulta: Jyväskylän palautepalvelussa voit antaa palautetta tai kysyä Jyväskylän kaupungin palveluista. Palautteen antamisessa voidaan monessa tapauksessa hyödyntää myös karttaa ja palautteeseen voi liittää esim. valokuvan. Kirjautumalla järjestelmään voit myös seurata antamiesi palautteiden tilaa. Vastaukset palautteisiin tulevat palautteen antajan sähköpostiin ja lisäksi julkisten palautteiden osalta iitä voi seurata myös syötteiden kautta. Palautepalvelu: pal aute Julkiset palautteet: https://s-asiointi.jkl.fi/ efeedback/fi/ Public- Search Palvelukassat Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän Vuokraasunnot Oy:n ja Jyväskylän Energia Oy:n laskuja voi maksaa ilman pankkipalvelumaksua kaupungin palvelukassoihin. Jyväskylä-neuvonta, Asemakatu 7 Kyllö, Keskussairaalantie 20 (Huom. Ei Jyväskylän Energian eikä Jyväskylän Vuokra-asuntojen laskuja)

3 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Säynätsalon aluetoimisto, Parviaisentie 9 Kansalaistoiminnankeskus Matara Kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa on erilaista yhdistys- ja vapaaehtoistoimintaa, tiloja, toimintaa ja tapahtumia. Matarassa voi käydä lukemassa päivän lehdet ja surffaamassa netissä tai osallistua mm. luentoihin ja erilaisiin keskustelutilaisuuksiin, messu- ja kulttuuritapahtumiin. Lisätietoja matara.fi (Matara on myös facebookissa). Järjestöille tiloja voi kysellä aulapalvelun kautta, kyt.fi tai p Osoite: Matarankatu 6 A ja 4, 3.kerros., Jyväskylä (Tourula). Avoinna ma pe klo Yhteyshenkilö: Sari Naappi p , Info-Gloria Neuvontapiste monikulttuuriskeskus Gloriassa, josta voi saada tietoa, neuvoa ja apua maahanmuuttajuuteen liittyvissä asioissa. Info Gloriaan voi tulla käymään, laittaa sähköpostia tai soittaa. Asiointikielenä suomi ja englanti. MIKSI: Tarvitsetko tietoa, apua, neuvoa miten suomalainen palveluyhteiskunta toimii? PAIKKA: Monikulttuurikeskus Gloria, Matarankatu 6 MILLOIN: Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello OTA YHTEYTTÄ: p , Liikuntapalvelut Toimisto ja hallinto: Kuntoportti 3. liiku nta Liikuntainfo, p , Liikuntatilojen varaukset, puhelinaika ma pe kello ja , p , liikunta/varaukset Liikunnanohjaus, p Sisäliikuntapaikat ja jäähallit, p Ulkoliikuntapaikat, virkistysalueet ja kunnossapito, p Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari, p , Pitkäkatu 2 Wellamon uimahalli, p , Savonmäentie 7, Vaajakoski Kirjastopalvelut Toimipisteitä 16 kirjastoautot mukaan luettuna, ks. aukioloajat osoitteesta kirj asto Lainojen uusinta internetissä osoitteessa tai soittamalla mihin tahansa toimipisteeseen. Aukioloaikaesitteitä saatavana kaikista toimipisteistä ja Jyväskylä-neuvonnasta. Pääkirjasto, Vapaudenkatu lainaustoimisto, p tietopalvelu, p lehtilukusali, p digitointitilan ja soitonharjoitteluhuoneen varaukset, p Aluekirjastot: --Palokka, Koivutie 5, p Vaajakoski, Urheilutie 36 B, p Lähikirjastot: --Halssila, Lokintie 9, p Huhtasuo, Nevakatu 1, p Keljonkangas, Pihkatie 4, p Keltinmäki, Keltinmäentie 15 C, p Korpilahti, Virastokuja 2, p Kortepohja, Isännäntie 3, p Säynätsalo, Parviaisentie 9, p Tikkakoski, Kirkkokatu 11, p Vesanka, Rientolantie 40, p Pienkirjasto: --Lohikoski, Haavikkotie 4, p Kirjastoautot: --Aino, p Martti, p Wivi, p Jyväskylän kansalaisopisto Ilmoittaudu kursseille verkossa, puhelimella tai neuvonnassa.

4 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS kansalaisopisto Neuvonta ja toimisto, Vapaudenkatu 39 41, p , Avoinna lukukausien aikana ma to 9 18, pe ja lukukausien ulkopuolella Käsityöneuvonta Työskentelymahdollisuus sekä ohjausta kankaankudonnassa ja ompelussa. Tervetuloa niin vasta-alkajat kuin kokeneemmat harrastajat! Lohikoskentie 18 (1.9. alkaen), p Tikkakoski, Kirkkokatu 11, 2. kerros, p , Päivähoito Varhaiskasvatuksen palvelukeskus, Väinönkatu 1, 4 krs. ma-pe klo , paivahoito päivähoito- ja kerhopaikkojen hakeminen asiakasmaksuihin, yksityisen päivähoidon palveluseteliin ja palvelurahaan liittyvät asiat Palveluohjauspuhelin Soittoajat ma ti klo , ke klo , to pe klo Sähköposti: Vanhus- ja vammaispalveluiden OIVA-keskus Vanhus- ja vammaispalvelujen neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi on uusien asiakkaiden osalta keskitetty OI- VA-keskukseen. Keskukseen voivat ottaa yhteyttä kaikki ne, jotka haluavat tietää lisää ikääntyneiden tai vammaisten palveluista Jyväskylässä. Keljonkatu 26, A-talo, ma peklo 9 15, p , sot e/ ikaantyvat Kulttuuri Galleria Ratamo / Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, ti su 11 18, p , Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23, ti su 11 18, p , Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7, ti su 11 18, p , Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, ti su 11 18, p , Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 26, kaupunginteatterin lippumyymälä, p , kau punginteatteri Jyväskylä Sinfonia, tiedustelut: p , lipunmyynti: kaupunginteatterin lippumyymälä, p , ia.fi Taideapteekki ikääntyneiden kulttuuripalvelut: Taideapteekkiin on koottu kulttuuripalvelujen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen toteuttama ikääntyneille suunnattu kulttuuritoiminta. Esityspaikkoina toimivat päiväkeskukset ovat esteettömiä ja kaikille avoimia, p Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta: Kulttuuriaitan työpajat on ensisijaisesti suunnattu päivähoitoon ja kouluille. Myös opettajille ja varhaiskasvattajille järjestetään vuosittain koulutuksia, joiden tarkoituksena on antaa työkaluja taiteen keinojen käyttöön, p Kulttuuriluotsit: Kulttuuriluotsin kanssa pääsee kaksin tai pienessä ryhmässä museoon, teatteriin, konserttiin tai muuhun kulttuuritilaisuuteen. Kulttuuriluotseja voivat kysyä yksityiset ihmiset, päiväkeskukset, laitokset, järjestöt sekä erityistukea tarvitsevat ryhmät, p Laulusta Voimaa - yhteislaulutilaisuudet: Minnansalissa lauletaan kerran kuussa perjantaiiltapäivisin teeman mukaan valittuja kappaleita ja yleisön toivelauluja. Vapaa pääsy, p Jyväskylän päivät: Jyväskylän kaupungin syntymäpäivää juhlitaan maaliskuussa monipuolisena kaupunkitapahtumana, p

5 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Lounaispuiston Kesä: Lounaispuistossa lauletaan ja tanssitaan yhdessä kesätiistaisin klo 18. Vapaa pääsy, p Lasten Lysti - kulttuurisyksy: Ohjelmaa lapsille ja perheille syysjoulukuun aikana. Konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä, elokuvanäytöksiä, satutunteja ja työpajoja, p Kulttuurisuunnistus: Liikuntaa ja kulttuuria yhdistävä kaupunkitapahtuma syyskuussa, p Lisätietoja: jyvaskyla.fi/kulttuuri/ palvelut Nuorten ja nuorten aikuisten palvelut Nuorisotiloilla voi tavata kavereita, harrastaa, osallistua tapahtumiin, iltakahviloihin ja bändiiltoihin, tehdä läksyjä, käydä netissä tai jutella nuorisonohjaajien kanssa. Ovet ovat avoinna kaikille nuorille nuoriso Veturitallit: bänditiloja ja -iltoja, Kiskoklubeja, mediapajoja, Painovirhe, tapahtumia, tanssin, teatterin, sirkuksen ja musiikin ryhmiä, Walkers-kahvila, kulttuuriklubi Siperia, i Nuoret voivat kysyä elämäänsä ja opiskeluihin liittyvissä asioissa OhjausLaturi -neuvontapisteessä Veturitalleilla ti klo 14 16, puhelimitse p tai verkossa eri alojen asiantuntijoilta, Etsivä työ ohjaa ja tukee niitä vuotiaita nuoria, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa, p , , , orisotyo Harrasteita ja toimintaa voi etsiä ja niistä voi tiedottaa NuortenLaturin tapahtumakalenterissa, tumakalenteri Nuorten aloitekanavalla voi ideoida parannuksia lähiympäristöön tai tehdä aloitteita aloitekanava.fi/jyvaskyla Jyväskylän nuorisovaltuusto p , , Nuorten Taidetyöpaja, Matarankatu 6, p , taidetyopaja.jyvaskyla.fi Nuorten taidetyöpaja tarjoaa työkokeilua, toimintaa ja ohjausta vuotiaille jyväskyläläisille työttömille nuorille. Taidetyöpajalla on erimittaisia yhteisöllisiä pajajaksoja sekä nuorten yksilöohjausta. Nuorten Taidetyöpaja on osa Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluja. Nuorten aikuisten palvelukeskus eli J-Nappi on osa Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityötä ja kuntouttavia palveluita. J-Napissa voivat asioida ne vuotiaat jyväskyläläiset nuoret, jotka haluavat ja tarvitsevat tiivistä, välittävää, pitkäaikaista sekä moniammatillista ohjausta ja tukea. Osoite Matarankatu 6 B. Asiakkaaksi ohjautuminen Hannikaisenkadun sosiaaliaseman tai jälkihuollon kautta. kyla.fi/nuortenaikuistenpalvel ukeskus Koppari.fi vuotias jyväskyläläinen nuori. Koppari-palvelukartta auttaa löytämään sopivan palvelun hyvinvointiin, terveyteen, toimeentuloon, opintoihin tai työllistymiseen liittyvissä asioissa. Avustukset Avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja kansalaistoiminnalle ja kannustetaan kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Harkinnanvaraisia avustuksia myönnetään toiminta- ja kohdeavustuksina. Avustusten hakulomake: www. jyvaskyla.fi/avustukset Avustushakemuksen voi tehdä myös kaupungin

6 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS neuvontapalvelupisteissä. Lisätietoja: Jyväskylä-neuvonta, p , Terveyspalvelut Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot toimivat Jyväskylän yhteistoimintaalueen terveyskeskuksessa (JYTE) kahdellatoista terveysasemalla, joiden tarkat yhteystiedot löytyvät osoitteesta terv eys/terveysasemat Ajanvaraus omalle terveysasemalle: Hankasalmen terveysasema, Keskustie 53, p Huhtasuon terveysasema, Nevakatu 1, p Keskustan terveysasema, Tapionkatu 7, p Korpilahden terveysasema, Korpilahdentie 1, p Kuokkalan terveysasema, Syöttäjänkatu 10, p Kyllön terveysasema Keskussairaalantie 20, p Muuramen terveysasema, Virastotie 10, p Palokan terveysasema, Ritopohjantie 20, p Säynätsalon terveysasema, Parviaisentie 7, p Tikkakosken terveysasema, Kirkkokatu 3, p Uuraisten terveysasema, Kuukantie 16, p Vaajakosken terveysasema, Väkkärätie 1, p JYTE:n suun terveydenhuollossa on 15 hammashoitolaa. Hammashoitoloiden sijainnit näet osoitteessa terveys/suunterveys Aika omaan hammashoitolaan varataan alueellisesta ajanvarausnumerosta. Alueen 1 numerosta varataan ajat Huhtasuon ja Palokan hammashoitoloihin. Lisäksi alueen 1 numerosta varataan ajat koko JYTE:n alueella myös suun terveydenhuollon erikoishoitoon (oikomishoito, kirurginen hoito sekä kliininen erikoishoito), p Alueen 2 numerosta varataan ajat Keskustan, Kyllön, Tikkakosken ja Uuraisten hammashoitolaan, p Alueen 3 numerosta varataan ajat Hannikaisenkadun, Jyskän, Kuokkalan, Vaajakosken ja Keljonkankaan hammashoitolaan, p Alueen 4 numerosta varataan ajat Korpilahden, Säynätsalon ja Muuramen hammashoitolaan, p Hankasalmen hammashoitolalla on oma ajanvarausnumero, p Seutukunnallinen viikonloppupäivystys toimii Keskustan hammashoitolassa, (os. Tapionkatu 7, Jyväskylä). Päivystysajat varataan viikonloppuna puhelimitse klo 9 10, p Terveyskeskussairaala Terveyskeskussairaaloiden osastoilla hoidetaan lyhytaikaista hoitoa vaativia potilaita. Osastot eroavat toisistaan hoidettavien potilaiden sairauksien mukaan. Lisätietoa osastoista sijainteineen: jyvaskyla.fi/tervys/terveyskeskussairaala Muuramen osasto, kanslia, p p Palokan osasto 2, kanslia, p p Palokan osasto 3, kanslia, p ja osastonhoitaja p Kyllön osasto 1, kanslia, p p Kyllön osasto 2, kanslia, p p Kyllön osasto 3, kanslia, p p Kyllön osasto 4, kanslia, p p Kyllön osasto 5, kanslia, p p Kyllön osasto 6, kanslia, p p

7 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS Neuvolat Jyväskylän yhteistoimintaalueen terveyskeskuksessa (JYTE) on 14 neuvolaa, jotka palvelevat alueidensa asukkaita äitiys-, lasten-ja perhesuunnitteluneuvolaan kuuluvissa asioissa. Tarkemmat terveydenhoitajien yhteystiedot ja neuvolahaku löytyvät neuvoloiden nettisivuilta osoitteessa jyvaskyla.fi/terveys/ neuvolat Aikoja 2 6-vuotiaiden lasten neuvolan ja hammashoitolan määräaikaistarkastuksiin voi varata myös netin kautta. Lisätietoja sähköisestä ajanvarauksesta ja linkki ajanvaraukseen: terv eys/ ajanvaraus Maahanmuuttajapalvelut Maahanmuuttajapalvelut vastaa kiintiöpakolaisten tarvitsemasta sosiaalisesta ja psyykkisestä tuesta ensimmäisen kolmen maassaolovuoden ajan. Paluumuuttajat ovat Maahanmuuttajapalveluiden asiakkaina noin vuoden. Palveluita ovat mm. pakolaisten ja paluumuuttajien vastaanottojärjestelyt, maahanmuuttajien opastus ja neuvonta sekä neuvonta ja avustaminen pakolaisten perheenyhdistämisasioissa. Osoite: Puistokatu 2 C, (8. hissitaso) Avoinna: maanantai perjantai klo Neuvonta soittoaika, p maanantai,keskiviikko klo tiistai,torstai klo perjantai klo Tulkkipäivystysajat: --maanantai: arabia, ranska: klo , swahili: klo tiistai venäjä, persia: klo keskiviikko: persia, kurdi, somali: klo torstai: kayah/burma, kiny-arwanda: klo sos iaalipalvelut/maahanmuuttajat Sosiaalipalvelut Aikuissosiaalityön ja toimeentulotuen palvelut sijoittuvat Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle. Korpilahden sosiaaliasemalla on lisäksi palvelupäivät maanantaisin ja tiistaisin. Puhelinpalveluajat Hannikaisenkadun ja Korpilahden sosiaaliaseman palveluissa on maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin 9 10 ja tiistaisin Hannikaisenkadun sosiaaliaseman neuvonta (ark. klo ), p Lastensuojelun sosiaalityön palvelut keskittyvät Tapionkadun sosiaaliasemalle. Lisäksi Korpilahden sosiaaliasemalla on maanantaisin ja tiistaisin lastensuojelun avohuollon palvelupäivät. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityön puhelinajat ovat maanantaisin ja torstaisin Lastensuojelun virka-aikainen päivystys ja sosiaaliaseman palveluneuvonta p Asumisneuvoja auttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa asumiseen liittyvissä ongelmissa (esim. vuokranmaksuvaikeudet). Asumisneuvoja toimii yhdyshenkilönä vuokranantajien ja muiden yhteistyökumppaneiden välillä. Neuvonta ja ajanvaraus ma to klo , p , osoite: Hannikaisenkadun sosiaaliasema, Hannikaisenkatu 37 Talous- ja velkaneuvonta neuvoo yksityistalouksia erilaisissa talouteen ja velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa. Palvelu on maksuton. Neuvonta ja ajanvaraus päivystysaikana ti to klo 12 14, p , Hannikaisenkatu 37. Sosiaalipäivystys vastaa ympärivuorokautisesti välittömän avun tarpeeseen. Arkisin normaaleina virka-aikoina jyväskyläläiset ottavat ensisijaisesti yhteyttä omalle sosiaaliasemalleen. (Lastensuojeluasioissa Tapionkadun sosiaaliasema, aikuissosiaalityössä Hannikaisenkadun tai Korpilahden sosiaaliasema sekä vanhus- ja vammaispalveluiden osalta OIVAkeskus. Ks. yhteystiedot edeltä.) Virka-ajan ulkopuolisesta (ilta, yö ja viikonloput) sosiaalipäivystyksestä vastaa Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö. Sosiaalipäi-

8 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIOINTIOPAS vystysyksikön sosiaalityöntekijään saa yhteyden Kriisikeskus Mobilen kautta, p Kriisikeskus Mobilesta saa apua myös ympärivuorokautisesti onnettomuus- tai kriisitilanteissa. Kriisikeskus Mobile p , osoite: Asemakatu 2 (2. krs, käynti pihan puolelta) Lapsiperheille tarjotaan mm. perheneuvolan, tilapäisen kotipalvelun, neuvolan perhetyön, psykologipalveluiden ja lapsioikeudellisten palveluiden tukea. Näistä, aikuisten psykologipalveluista ja muista sosiaalipalveluista löydät lisätietoa osoitteesta: fi/ sosiaalipalvelut Sähköpostineuvonta ja ohjeet: perheneuvola/neuvonta Rekrytointi Jyväskylän kaupunki rekrytoi henkilöstöä sekä vakituisiin että määräaikaisiin tehtäviin. Voit löytää itsellesi uuden työn aloittamalla keikkatöissä tai sijaisuuksissa. Meillä voit työskennellä elämäntilanteesi mukaan. Opiskelijoille tarjoamme joustavia työjaksoja opintojen ohessa. Jyväskylän kaupungin yleisistä rekrytointikäytännöistä saat lisätietoa rekrytoinnin asiakaspalvelusta. Työnhakijat voivat asioida palvelupisteen sijaisvälityksessä sekä muissa työnhakuun ja avoimiin tehtäviin liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä! Palvelemme ma pe klo (kesäaikana klo 8 15) osoitteessa Tietotalo, Kilpisenkatu 1. Rekrytoinnin asiakaspalvelu: p , Sijaisrekrytoinnin asiakaspalvelu: p , fi, rekr ytointi Vuokrattavat tilat Sivulta osallistu/kansalaistoiminta/ tilat löydät vuokrattavia tiloja kokous- ja pienryhmätoimintaa varten. Tilahaku-ohjelman avulla voi etsiä kokous-, juhla- ym. tiloja Jyväskylästä ja lähikuntien alueelta. /tilahaku. Tilahakua ylläpitää Jyväskylän Seudun Matkailu. Muista vuokrattavista tiloista saa lisätietoa internetistä: Kirjaston tilat: kirjasto/palvelut/tilat Pääkirjastossa, Vapaudenkatu 39 41, sähköisesti netin kautta varattavissa --Minnansali (200 hlöä), Pieni luentosali (70 hlöä) ja Kerhohuone 2 (20 hlöä) --Soitonharjoitteluhuoneen ja digitointitilan saa käyttöönsä maksutta kirjastokortilla, muut em. tilat ovat maksullisia. --Pääkirjaston kahvilapalveluja voi tiedustella kahvila Novellista, p Palokan ja Vaajakosken aluekirjastojen tilojen vuokraamisesta voi kysyä suoraan ko. kirjastoista, ks. yhteystiedot kohdasta Kirjastopalvelut. Liikuntatilat: fi/liikunta/varaukset Koulutilojen varaukset suoraan kouluilta, hakemus on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Lisätietoja ja hakemuslomake: ope tus/koulut/tilavaraukset Koulujen liikuntatilat varataan liikuntapalveluista p Koulujen keittiö- ja ruokalatilojen varaus Kylän Kattaus -liikelaitokselta, p Kansalaisopiston tilat: opisto Varaukset Neuvonta, p Opisto, Vapaudenkatu Luokat: tekninen työ, tekstiilityö, taito- ja taideaineet, kotitalous, atkluokka, näyttämöluokka, liikuntasali, luentosali, muut luokat (osassa videotykki), kahvilapalveluja voi tiedustella Kahvila Novellista, p Opisto, Vaajakoski, Urheilutie 36, opistosali, taideluokka Palokka, Palokan koulukeskus, Koivutie 5 Musiikkiluokka, studio (perehdytyksen kustannuksista sovitaan erikseen), kuvataideluokka

tarjotaan lähipalveluna yleisneuvontaa sekä Jyväskylän

tarjotaan lähipalveluna yleisneuvontaa sekä Jyväskylän Päivitetty 9.2.2016 Jyväskylä-info Kauppakeskus Forum Asemakatu 7, ma pe 10 17 (palvelukassa 10 16) Yleisöinternet Jyväskylä-neuvonta p. 014 266 0112 (10 16) jklneuvonta@jkl.fi neu vonta Kaupungin keskitetty

Lisätiedot

--Kadut, liikennevalot, puistot ja satamat: palvelunumero (toimii äänitaajuuspuhelimella), 24 h/vrk ympäri vuoden.

--Kadut, liikennevalot, puistot ja satamat: palvelunumero (toimii äänitaajuuspuhelimella), 24 h/vrk ympäri vuoden. Päivitetty 27.2.2014 Jyväskylä-neuvonta Asemakatu 6, ma pe 9 16 Neuvonta: p. 014 266 0112 jklneuvonta@jkl.fi, neuvonta Palvelukassa: p. 014 266 0114 Tapahtumakalenteri tietoa tapahtumista, tapahtumat Kaupungin

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt

Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2020 Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt Liite 2: Toimialojen kuntalaiskyselyt Yhdenvertaisuuden edistäminen, syrjintä ja osallisuus Perusturva (N=194)

Lisätiedot

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen PÄIVITETTY 2016 Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki. Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien

Lisätiedot

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut Palvelujohtaja Ari Karimäki

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut Palvelujohtaja Ari Karimäki Kulttuuri- ja liikuntapalvelut 21.8.2017 Palvelujohtaja Ari Karimäki Kulttuuripalvelut sekä liikuntapalvelut lukuina 2017 KULTTUURI- OSALLISTUJIA 9780 VARHAISKASVATUKSESTA (0-6 -VUOTIAAT) PERUSOPETUKSEN

Lisätiedot

TERVETULOA VETURITALLEILLE!

TERVETULOA VETURITALLEILLE! TERVETULOA VETURITALLEILLE! Veturitallit on Jyväskylän nuorten ja nuorten aikuisten aktiivisen toiminnan keskus. Veturitalleilla nuoret järjestävät oman elämänsä näköistä toimintaa. Ota Veturitallien työntekijöihin

Lisätiedot

Neuvonta- ja asiakaspalvelut. Jonna Hyppönen

Neuvonta- ja asiakaspalvelut. Jonna Hyppönen Neuvonta- ja asiakaspalvelut Jonna Hyppönen 26.3.2015 Yleistä Jyväskylän kaupungin neuvonta- ja asiakaspalveluista Jyväskylä-neuvonta, puhelinvaihde ja yhteispalvelupisteet (Tikkakoski, Vaajakoski, Korpilahti

Lisätiedot

MIELENTERVEYS JA PÄIHDEPALVELUT

MIELENTERVEYS JA PÄIHDEPALVELUT MIELENTERVEYS JA PÄIHDEPALVELUT Mielenterveys ja päihde SAStyöryhmä Puheenjohtaja 0400 447 633 Terveyskeskus Päivystysajanvaraus ma su 8 22 (06) 2413 3200 Terveyskeskus Ei kiireellinen ajanvaraus ma pe

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

Päivitetty 20.8.2012. Organisaatio 1.1.2011

Päivitetty 20.8.2012. Organisaatio 1.1.2011 Päivitetty 20.8.2012 Organisaatio 1.1.2011 Sosiaali- ja terveyspalvelujen organisaatio Yksilöhuoltojaosto Ympäristöterveysjaosto Terveydenhuollon jaosto PERUSTURVALAUTAKUNTA Päivähoito ja varhaiskasvatusjaosto

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNGIN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT

KEMIN KAUPUNGIN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT KEMIN KAUPUNGIN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT Esitteen kuvat Tiina Laukkanen 2 KEMIN KAUPUNGIN TERVEYDENHUOLLON PALVELUT KEMIN KAUPUNGIN VASTAANOTTOPALVELUT LÄÄKÄRIEN JA SAIRAANHOITAJIEN VASTAANOTOT Avoinna

Lisätiedot

Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa

Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa 6.10.2016 Yhteistyön kokonaisuus peruspalveluissa Laukaa, Keuruu, Saarikka, Äänekoski ja ympäristö Marja-Leena Peura, p. 050 3153355 alueena

Lisätiedot

Oriveden palvelujen yhteystiedot

Oriveden palvelujen yhteystiedot Tampereen ja Oriveden sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistyivät Oriveden palvelujen yhteystiedot Oriveden palvelujen yhteystiedot 2 Terveyspalvelut Terveyspalvelujen neuvonta joka päivä klo 07 22, puh.

Lisätiedot

J U V A N K U N T A T I E D O T T A A

J U V A N K U N T A T I E D O T T A A K U U L U T U S J U V A N K U N T A T I E D O T T A A Kunnanvirasto on avoinna ma - pe klo 9.00-16.00 Lähiosoite: Juvantie 13, 51900 Juva Puh. 040 755 1100, telefax 015 651 601 Sähköpostiosoite: juva.kunta@juva.fi

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin palautejärjestelmä. Kuntatekniikan päivät 17.5.2013 Paikkatietopäällikkö Janne Hartman Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän kaupungin palautejärjestelmä. Kuntatekniikan päivät 17.5.2013 Paikkatietopäällikkö Janne Hartman Jyväskylän kaupunki Jyväskylän kaupungin palautejärjestelmä Kuntatekniikan päivät 17.5.2013 Paikkatietopäällikkö Janne Hartman Jyväskylän kaupunki Esityksen sisältö Taustaa Ominaisuuksia ja hyötyjä Kokemuksia ja tilastoja

Lisätiedot

10.4.2014 PALVELUOHJAUS

10.4.2014 PALVELUOHJAUS 10.4.2014 PALVELUOHJAUS Miksi palveluohjausta? MUUTAMIA AJATUKSIA PALVELUOHJAUKSESTA: Palveluohjaus on asiakaslähtöinen ja asiakkaan etua korostava työtapa. Sillä tarkoitetaan asiakastyön menetelmää, että

Lisätiedot

Jyväskylän Tilapalvelu

Jyväskylän Tilapalvelu Jyväskylän Tilapalvelu Kuvien kertomana Toteuttanut: Keski-Suomen museo Kuvassa: oikealla Jarno Hacklin YIT Kiinteistötekniikka Oy:n toimitusjohtaja, Jyväskylän Tilapalvelusta kiinteistöjohtaja Esko Eriksson

Lisätiedot

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus KEVÄT 2018 Jyväskylän Kansalaisopisto Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus Monikulttuurikeskus Gloria Huhtasuon asukasyhdistys Jyvälän Setlementti ry SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ

Lisätiedot

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja PALVELUOPAS 2015 SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT Palo- ja pelastushälytys 112 Sairaankuljetus 112 Keski-Suomen keskussairaala, p. 0100 84884 (iltaisin klo 16

Lisätiedot

AVOIMET OVET OHJELMA

AVOIMET OVET OHJELMA AVOIMET OVET OHJELMA Perjantai 14.9.2012 ja Lauantai 15.9.2012 Toimintojen yleisesittelyjä seuraavissa toimipisteissä: - KAUPUNGINTALOLLA - PÄIVÄKODEISSA - PERUSKOULUISSA - NUORISOTILOISSA - PÄÄKIRJASTOLLA

Lisätiedot

Byströmin nuorten palvelut

Byströmin nuorten palvelut Byströmin nuorten palvelut Byströmin nuorten palvelut - Sinun suuntasi Byströmin nuorten palvelut on matalan kynnyksen palvelukeskus oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Byströmin nuorten palveluista

Lisätiedot

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248 Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista Kyselyaika 11. 22.5.2017 Vastaajia yhteensä 248 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 237 Nainen 81% Mies 19% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80%

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Kirjaston tilastot 2004 Kävijät vuonna 2004...1 Lainaus 2004...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2004...4 Kirjojen lainaus 2004...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja PALVELUOPAS 2014 SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja SISÄLLYSLUETTELO NEUVONTA JA PALVELUOHJAUS OIVA-keskus s. 7 Jyväskylä neuvonta ja yhteispalvelupisteet s. 7 Sosiaaliasemat ja maahanmuuttajapalvelut

Lisätiedot

A P U A VÄ K I VA LTA A N

A P U A VÄ K I VA LTA A N Ensiapu Annitädintie Vanhankylänniemessä Ajanvaraus: 09-2719 3360 Hyvinkään sairaalan päivystys (klo 22-08): 019-4587 5700 Hätätapauksessa 112 Kerro, kuuntele, välitä. Me autamme sinua. Löydät yhteystietomme

Lisätiedot

KOTIHOIDON YHTEYSTIEDOT

KOTIHOIDON YHTEYSTIEDOT L I I T E KOTIHOIDON YHTEYSTIEDOT A S K A I N E N - L E M U - M A S K U - M E R I M A S K U - M Y N Ä M Ä K I - N A A N T A L I - N O U S I A I N E N - R Y M Ä T T Y L Ä - R U S K O - V A H T O - V E L

Lisätiedot

Uuden Jyväskylän konsernirakenne 1.1.2009. Työvaliokunta 26.5.2008

Uuden Jyväskylän konsernirakenne 1.1.2009. Työvaliokunta 26.5.2008 Uuden Jyväskylän konsernirakenne 1.1.2009 Työvaliokunta 26.5.2008 UUDEN JYVÄSKYLÄN KUNTAKONSERNI Yhteensä 56 tytäryhteisöä ja 43 osakkuusyhtiötä. Tytärsäätiöt 7 kpl Tytäryhtiöt 15 kpl Alakonsernit 7 kpl

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKIKONSERNI TA 2013

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKIKONSERNI TA 2013 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKIKONSERNI TA 2013 JYVÄSKYLÄN PERUSKUNTA Kaupungin määräysvaltaan kuuluvat säätiöt 6 kpl Kuntayhtymät omistusosuus yli 50 %, 2 kpl Tytäryhtiöt 17 kpl Alakonsernit 6 kpl Tytäryhtiöt 29

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 Yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 - Asiakaskysely toteutettiin Palokan, Säynätsalon, Tikkakosken ja Vaajakosken yhteispalvelupisteissä

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin palvelukysely:

Kajaanin kaupungin palvelukysely: Kajaanin kaupungin palvelukysely: alustavia tuloksia 5. 30.9.2013 707 vastasi (2 % yli 14 vuotiaista kajaanilaisista) 609 avoimen linkin kautta ja 97 paperikyselyllä llä 16.10.2013 Vastaajat 500 450 400

Lisätiedot

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2012

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2012 Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2012 Avosairaanhoito 1.1.-31.8.2012 Lääkärikäynti/Kyllön terveysasema 107,37 Lääkärikäynti/Säynätsalon terveysasema 112,38 Lääkärikäynti/Keskustan

Lisätiedot

VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2012

VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2012 VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2012 SISÄLLYSLUETTELO A Apuvälineiden lainaus 5 Asiakasmaksukatto 6 Asuminen 7 Asumistuki 11 Asuntojen korjaus ja muutostyöt 11 Ateriapalvelu 12 Auttavat puhelimet 12 D Diabetespotilaiden

Lisätiedot

Hyvä Isokyröläinen! Vuoden 2009 alusta perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen

Hyvä Isokyröläinen! Vuoden 2009 alusta perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen PÄIVITETTY 2015 Hyvä Isokyröläinen! Vuoden 2009 alusta perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki. Tässä esitteessä

Lisätiedot

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018

Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018 Vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2018 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot Kirjaston tilastot 2003 Kokoelma 2003...1 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2003...2 Kirjakokoelma, hankinta ja poistot 2003...3 Kirjakokoelma kielittäin 2003...4 Videot, DVD-videot ja CD-romit 2003...5

Lisätiedot

Uuden Jyväskylän konsernirakenne 1.1.2009. Lisätty 7.8.2008

Uuden Jyväskylän konsernirakenne 1.1.2009. Lisätty 7.8.2008 Uuden Jyväskylän konsernirakenne 1.1.2009 Lisätty 7.8.2008 UUDEN JYVÄSKYLÄN KUNTAKONSERNI Yhteensä 57 tytäryhteisöä ja 43 osakkuusyhtiötä. Tytärsäätiöt 7 kpl Tytäryhtiöt 15 kpl Alakonsernit 7 kpl Tytäryhtiöt

Lisätiedot

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja PALVELUOPAS 2014 SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja SISÄLLYSLUETTELO NEUVONTA JA PALVELUOHJAUS OIVA-keskus s. 7 Jyväskylä neuvonta ja yhteispalvelupisteet s. 7 Sosiaaliasemat ja maahanmuuttajapalvelut

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden järjestökirje nr 4/2009 26.9.2009

Liikuntapalveluiden järjestökirje nr 4/2009 26.9.2009 Liikuntapalveluiden järjestökirje nr 4/2009 26.9.2009 Liikuntapalveluiden järjestökirje on Jyväskylän kaupungissa toimiville liikuntaseuroille ja -järjestöille 3 5 kertaa vuodessa lähetettävä ajankohtaistiedote,

Lisätiedot

Kainuun sote. Perhekeskus

Kainuun sote. Perhekeskus Kainuun sote Perhekeskus Perheiden hyvinvointi on meille tärkeintä. Neuvolatoiminta Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia. Neuvolan laajat terveystarkastukset tarjoavat perheille tilaisuuden keskustella

Lisätiedot

Lahden kaupungin lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma

Lahden kaupungin lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma Lahden kaupungin lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma Ohjeet opiskelijoille elokuussa 2017 (lv. 2017 2018) Lisätiedot: susanna.koponen@lahti.fi ja p. 050 398 5775 www.lahti.fi/palvelut/koulutus/lukiokoulutus/lukiokoulutuksen-kulttuuriohjelma

Lisätiedot

Lastensuojelua yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa

Lastensuojelua yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa Lastensuojelua yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa Pitäisi puhua yhteistyöstä SIIS MISTÄ? Perusturvan toimiala, sosiaalipalvelut 3 Sijais- ja jälkihuollon sosiaalityö Avohuollon sosiaalityö

Lisätiedot

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa

Lasten ja nuorten osallisuuden niveltäminen osaksi kaupungin toimintaa 6. TAVOITTEET, TOIMENPITEET JA VASTUUTAHOT 1 Toimenpide-ehdotukset ovat syntyneet jyväskyläläisille lapsille ja nuorille tehtyjen alkukartoitusten, Jyväskylän kaupungin palvelualueille tehtyjen kyselyjen

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin terveyspalveluverkon kehittäminen Selvitystyön raportti 8.5.2015. Valtuustoseminaari 25.5.2015

Jyväskylän kaupungin terveyspalveluverkon kehittäminen Selvitystyön raportti 8.5.2015. Valtuustoseminaari 25.5.2015 Jyväskylän kaupungin terveyspalveluverkon kehittäminen Selvitystyön raportti 8.5.2015 Valtuustoseminaari 25.5.2015 Kati Kallimo, Perusturva Esko Eriksson, Jyväskylän Tilapalvelu Raili Kuosmanen, Haahtela

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen ja kulttuurin ja liikunnan sopeutustoimet vuoden 2014 talousarviossa. Timo Koivisto

Kasvun ja oppimisen ja kulttuurin ja liikunnan sopeutustoimet vuoden 2014 talousarviossa. Timo Koivisto Kasvun ja oppimisen ja kulttuurin ja liikunnan sopeutustoimet vuoden 2014 talousarviossa Timo Koivisto 21.10.2013 Johdon tukipalvelut Sopeutusvelvoite 14 950 (ltk) Eläköityvien vakansseja ei täytetä 19

Lisätiedot

KÄYTÄNNÖN NÄKÖKULMIA ÄITIYSNEUVOLATYÖHÖN

KÄYTÄNNÖN NÄKÖKULMIA ÄITIYSNEUVOLATYÖHÖN KÄYTÄNNÖN NÄKÖKULMIA ÄITIYSNEUVOLATYÖHÖN JYTE= Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 14 NEUVOLAA Jyväskylä 11 neuvolaa, joissa yhteensä 53.5 terveydenhoitajaa äitiysneuvolatyössä 35.5 th:aa,

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2013

Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2013 Suoritehinnat Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alue 1.1. 31.8.2013 31.10.2013 Avosairaanhoito 1.1.-31.8.2013 Lääkärikäynti/Kyllön terveysasema 80,97 Lääkärikäynti/Säynätsalon terveysasema 135,94

Lisätiedot

Terveyspalveluverkko 2015-2020

Terveyspalveluverkko 2015-2020 Terveyspalveluverkko 2015-2020 28.9.2015 Kati Kallimo toimialajohtaja Perusturvalautakunta 27.8.2015 Kaupunginhallitus 31.8.2015 Terveydenhuollonjaosto 9.9.2015 Perusturvalautakunta 24.8.2015 Päätösasia

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2015 2016 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

Terveydenhuollon tilaverkosta ja vuoden 2012 taloudesta JYVÄSKYLÄ. JJ Koski

Terveydenhuollon tilaverkosta ja vuoden 2012 taloudesta JYVÄSKYLÄ. JJ Koski Terveydenhuollon tilaverkosta ja vuoden 2012 taloudesta JYVÄSKYLÄ JJ Koski SEUTUTERVEYSKESKUS JA JYVÄSKYLÄN YHTEISTOIMINTA-ALUE KONNEVESI MULTIA UURAINEN KEURUU LAUKAA HANKASALMI PETÄJÄVESI JYVÄSKYLÄ MUURAME

Lisätiedot

TIEDOTE TERVEYSPALVELUISTA

TIEDOTE TERVEYSPALVELUISTA TIEDOTE TERVEYSPALVELUISTA TERVEYDENHOITAJA Tavattavissa ylä-asteen tiloissa, ulko-ovi löytyy lukion puoli päästä. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse p. 4390253, 0447390253 tai sähköpostin kautta: paula.lammi@ras.fi

Lisätiedot

ETSIVÄ NUORISOTYÖ JA NUORTEN TALO NEET-nuorten palvelut Keravalla

ETSIVÄ NUORISOTYÖ JA NUORTEN TALO NEET-nuorten palvelut Keravalla Keravan nuorisopalvelut ETSIVÄ NUORISOTYÖ JA NUORTEN TALO NEET-nuorten palvelut Keravalla 16.3.2017 Etsivän nuorisotyön asiakkaat NEET-nuoret ovat etsivän nuorisotyön tyypillistä kohderyhmää ikä 16-29

Lisätiedot

Tampereen tulevaisuuden palvelumalli linjattavat asiat. Kh suko 8.9.2014

Tampereen tulevaisuuden palvelumalli linjattavat asiat. Kh suko 8.9.2014 Tampereen tulevaisuuden palvelumalli linjattavat asiat Luonnos monipalvelukeskuksista ja lähipalvelupisteistä 2 Palveluita saman katon alle vai kokonaan uusia palveluita? Tulevaisuuden Kirjasto Omena Espoon

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

Varhaiskasvatus. Päivähoidonohjaaja

Varhaiskasvatus. Päivähoidonohjaaja Toimintaa ja tukea arkeen lapsille, nuorille ja perheille 2015-2016 Varhaiskasvatus Päivähoidonohjaaja Katri Kopponen (opintovapaalla, sijainen Kirsi Valkama-Viitanen) Päivähoitopaikkojen myöntäminen,

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle

Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle Mitä soteuudistus tarkoittaa minulle Sosiaali ja terveyspalvelut vuonna 2019 hallituksen esitysluonnoksen mukaisesti 11/2016 1 18.11.2016 Tämä on soteuudistus Soteuudistuksessa koko julkinen sosiaali ja

Lisätiedot

Terveysasemien toimistot ovat avoinna normaalisti klo 8.00-15.00. Yhteystiedot liitteessä 1.

Terveysasemien toimistot ovat avoinna normaalisti klo 8.00-15.00. Yhteystiedot liitteessä 1. TERVEYSKESKUKSEN TOIMINTA KESÄLLÄ 2008 Hämeenlinnan kaupungissa, Hauholla, Parolassa, Kalvolassa ja Rengossa terveysasemat ovat auki koko kesän. Pappilanniemen terveysasema on suljettu 23.6.- 3.8.2008.

Lisätiedot

Kasvu, oppiminen, perheet

Kasvu, oppiminen, perheet Kasvu, oppiminen, perheet Pirjo Tuosa, selvityshenkilö Uudistuksen lähtökohtia Jyväskylän kaupungissa toteutetaan palvelu- ja organisaatiouudistus vuoden 2013 alussa hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen

Lisätiedot

UUDET NUMEROT 19.1.2009

UUDET NUMEROT 19.1.2009 Kaupunginvirastot Avoinna ma-pe klo 9-15 Valtatie 26 B, 3. krs PL 50, 03601 Karkkila www.karkkila.fi kirjaamo@karkkila.fi etunimi.sukunimi@karkkila.fi Puhelinvaihde palvelee ma-pe klo 8-16 *(09) 4258 3600

Lisätiedot

Jyväskylän varhaiskasvatuspalvelut. Maija-Riitta Anttila Kuntajakoselvitys Varhaiskasvatus-, opetus- ja kulttuuriasiantuntijaryhmä 23.10.

Jyväskylän varhaiskasvatuspalvelut. Maija-Riitta Anttila Kuntajakoselvitys Varhaiskasvatus-, opetus- ja kulttuuriasiantuntijaryhmä 23.10. Jyväskylän varhaiskasvatuspalvelut Maija-Riitta Anttila Kuntajakoselvitys Varhaiskasvatus-, opetus- ja kulttuuriasiantuntijaryhmä 23.10.2013 28.10.2013 Tietoja pähkinänkuoressa 0-6 - vuo(aita n. 11 300

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2014 2015 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2005

Kirjaston tilastot 2005 Kirjaston tilastot 2005 Kävijät vuonna 2005...1 Lainaus 2005...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2005...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2005...4 Kirjojen lainaus 2005...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja

PALVELUOPAS. SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja PALVELUOPAS 2016 SÄILYTÄ! Palveluopas sisältää tärkeitä yhteystietoja TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT Palo- ja pelastushälytys 112 Sairaankuljetus 112 Keski-Suomen keskussairaala Hoidon tarpeen arviointi p. 0100

Lisätiedot

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään Kaikille ihmisoikeudet täysimääräisesti ja yhdenvertaisesti. Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään 1. - 7.12.2016. www.kvtl.fi/fi/kehitysvammaisten-viikko/ Luovuus ja herkkyys -taidenäyttely

Lisätiedot

Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana / Konsernihallinto / Sirpa Kynäslahti

Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana / Konsernihallinto / Sirpa Kynäslahti Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana 12.1.2016/ Konsernihallinto / Sirpa Kuntalain mukaan kunnan tulee pyrkiä edistämään asukkaidensa hyvinvointia Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille kaupungin hallinnonaloille

Lisätiedot

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö

Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö Terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen palvelut vs. vastuualuejohtaja Jarmo J Koski apulaisjohtaja Paula Käyhkö Avosairaanhoito Sakari Ritala Mari Muhonen Anu Mutka Keskitetyt palvelut Mauri Paajanen Riitta-Maija

Lisätiedot

Avopalvelujen asiakaspalautekysely 2012

Avopalvelujen asiakaspalautekysely 2012 Avopalvelujen asiakaspalautekysely 2012 Tulokset Aidosti asiakaslähtöiset avopalvelut Katriina Piironen Avopalvelujen hallinto 4.12.2012 Avopalvelujen asiakaskysely 29.10.-11.11.2012 Tampereen sosiaali-

Lisätiedot

Palveluverkkotyö Jyväskylässä

Palveluverkkotyö Jyväskylässä Palveluverkkotyö Jyväskylässä Erityinen kuntajakoselvitys Selvitystyöryhmä 29.10.2013 Risto Kortelainen muutosjohtaja risto.kortelainen@jkl.fi 30.10.2013 1 Palveluverkkosuunnittelun lähtökohdat Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Hyvinvoiva Kouvola. rakennetaan yhdessä! OVI-tiimi. Asukas Areena. Omahoito Ohjaamo VAIKUTA. IkäJelppi OSALLISTU VOI HYVIN

Hyvinvoiva Kouvola. rakennetaan yhdessä! OVI-tiimi. Asukas Areena. Omahoito Ohjaamo VAIKUTA. IkäJelppi OSALLISTU VOI HYVIN Hyvinvoiva Kouvola rakennetaan yhdessä! OVI-tiimi Asukas Areena Omahoito Ohjaamo VAIKUTA IkäJelppi OSALLISTU VOI HYVIN Miten Kouvolassa voidaan? Sairastavuusindeksi v. 2014 oli 106,5, mikä on valtakunnan

Lisätiedot

K A R V I A I S E N PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ TÄRKEIMPIÄ PUHELINNUMEROITA JA YHTEYSTIETOJA. Tiedot on tarkoitettu lähinnä vihtiläisille ikäihmisille.

K A R V I A I S E N PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ TÄRKEIMPIÄ PUHELINNUMEROITA JA YHTEYSTIETOJA. Tiedot on tarkoitettu lähinnä vihtiläisille ikäihmisille. PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ K A R V I A I S E N TÄRKEIMPIÄ PUHELINNUMEROITA JA YHTEYSTIETOJA Tiedot on tarkoitettu lähinnä vihtiläisille ikäihmisille. Tiedot on koottu Karviaisen 27.4.2010 päivittämästä palveluoppaasta.

Lisätiedot

Kelan palvelut ovat viime vuosina uudistuneet ja kehittyneet. Yhteiselle asiakkaalle se tarkoittaa helpompia ja nopeampia tapoja hoitaa Kela-asiansa.

Kelan palvelut ovat viime vuosina uudistuneet ja kehittyneet. Yhteiselle asiakkaalle se tarkoittaa helpompia ja nopeampia tapoja hoitaa Kela-asiansa. 1 Kelan palvelut ovat viime vuosina uudistuneet ja kehittyneet. Yhteiselle asiakkaalle se tarkoittaa helpompia ja nopeampia tapoja hoitaa Kela-asiansa. Tunnistetaan yhteisen asiakkaan tilanne Kela tarjoaa

Lisätiedot

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2007

Kirjaston tilastot 2007 Kirjaston tilastot 2007 Kävijät...2 Lainaus...3 Lainojen jakautuminen toimipisteittäin...4 Lainaajat toimipisteittäin...5 Aineistojen lainaus aineistolajeittain...7 Lainojen jakautuminen aineistoryhmittäin...8

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE

OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE OULUN KAUPUNGIN LASKUTUSOHJE 6.11.2014 (y-tunnus 0187690-1, VAT-tunnus FI01876901) ottaa vastaan vain verkkolaskuja (KH:n päätös 24.5.2010 35). Mikäli Teillä ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja

Lisätiedot

Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. OIVA keskus. Miia Autiomäki 18.2.2015

Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. OIVA keskus. Miia Autiomäki 18.2.2015 Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi OIVA keskus Miia Autiomäki 18.2.2015 20.2.2015 Johdon tukipalvelut vastuualuejohtaja Anssi Niemelä Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen/ OIVA-keskus

Lisätiedot

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisotoimi Sirpa Räikkönen, nuorisotoimenjohtaja Mitä nuorisotyö on ennaltaehkäisevää kasvatustyötä päihteetöntä perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen nuoren

Lisätiedot

Työttömyys. Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi

Työttömyys. Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi Työttömyys Työttömyysajan tuet Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Työttömyysajan tuet 1 Kelan tuet työttömälle 2 Kun jäät työttömäksi 2 Työttömyyspäiväraha 2 Työmarkkinatuki 3 Työtulot ja työttömyysetuus sovitetaan

Lisätiedot

ALPO-HANKKEIDEN NEUVONTA MAAHANMUUTTAJILLE. Kooste ALPO-rekisteristä vuosilta 2011, 2012 ja 2013 Koonnut Minna Hallikainen, Pointti-hanke 21.5.

ALPO-HANKKEIDEN NEUVONTA MAAHANMUUTTAJILLE. Kooste ALPO-rekisteristä vuosilta 2011, 2012 ja 2013 Koonnut Minna Hallikainen, Pointti-hanke 21.5. ALPO-HANKKEIDEN NEUVONTA MAAHANMUUTTAJILLE Kooste ALPO-rekisteristä vuosilta 2011, 2012 ja 2013 Koonnut Minna Hallikainen, Pointti-hanke 21.5.2014 ALPO-rekisterin käyttäjät 2011 yhteensä 10 hanketta (ALIPI,

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen Kela-siirto 1.1.2017. Heli Kauhanen Hankepäällikkö Toimeentulotuki 2017 -hanke

Perustoimeentulotuen Kela-siirto 1.1.2017. Heli Kauhanen Hankepäällikkö Toimeentulotuki 2017 -hanke Perustoimeentulotuen Kela-siirto 1.1.2017 Heli Kauhanen Hankepäällikkö Toimeentulotuki 2017 -hanke Kelan tavoitteet toimeenpanossa Perustoimeentulotukea tarvitsevien asiakkaiden yhdenvertainen kohtelu

Lisätiedot

Kelan palvelut henkilöasiakkaille

Kelan palvelut henkilöasiakkaille Kelan palvelut henkilöasiakkaille Susanna Sinda, Kelan Ulkomaan yksikkö 17. 18.2.2010 Kelan palvelukanavat Kelan palvelukanavia ovat posti puhelinpalvelu verkkopalvelut 1) kaikille avoimet palvelut (www.kela.fi)

Lisätiedot

Helsingin asiakaspalvelumalli: miten maahanmuuttajat huomioidaan verkossa ja neuvonnassa?

Helsingin asiakaspalvelumalli: miten maahanmuuttajat huomioidaan verkossa ja neuvonnassa? Helsingin asiakaspalvelumalli: miten maahanmuuttajat huomioidaan verkossa ja neuvonnassa? Heli Rantanen & Eija Kyllönen-Saarnio 13.9.2017 Kuntamarkkinat Aiheet Heli Rantanen, projektipäällikkö, 6Aika Asiakaspalvelumalli

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Kunnan hallintokuntien yhteinen palautejärjestelmä päätöksenteon tukena

Kunnan hallintokuntien yhteinen palautejärjestelmä päätöksenteon tukena Kunnan hallintokuntien yhteinen palautejärjestelmä päätöksenteon tukena Kuntatalo, 19.11.2013 Joni Kemppi Tekla Oy Mallipohjaisia ohjelmistotuotteita asiakkaille rakentamisessa sekä energia- ja infratoimialoilla

Lisätiedot

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17.

Jaksovinkit 6. Rehtori. Ainevastaavat. Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on varmimmin tavattavissa ma to klo 10.00 17. Jaksovinkit 6 Iltaopetus 7.4. 13.5. Iltaopetuksen kokeet 6. jaksossa: B-koodi: 14.5. D-koodi: 19.5. C-koodi: 15.5. E-koodi: 20.5. Kokeiden palautus: 21.5. Rehtori Panu Kela puh. 044-7039 388 Rehtori on

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT 1 POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT Arkipäivän äkilliset kriisi- ja onnettomuustilanteet: Kuntien moniammatilliset kriisiryhmät toimivat terveyskeskusten

Lisätiedot

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen PÄIVITETTY 2017 Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki. Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien

Lisätiedot

JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto

JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto 31.1.2017 10.1.2017 Toimeentulotuki Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi tueksi auttamaan yli pahimpien talousvaikeuksien.

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko.

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko. SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallituksen jäsenet 2 Jäsenedut 3 Hoitovuorokausikorvaus 3 Kuntoutus/Kurssitoiminta 4 Tukihenkilötoiminta 5 Keskusteluillat 6 Osaston toiminta 7 Liikuntaa syöpäpotilaille 8 Yhteystiedot

Lisätiedot

Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta

Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta Tuottavuutta kehitetään tilaamalla Seuranta arviointi Oman toiminnan ja markkinoiden seuranta Tarjonta Laatu Hinta Tulevaisuuden palvelutarpeen ja tarjonnan kehitys

Lisätiedot

WWW.Janakkala.fi. Uudet www.janakkala.fi- sivut palvelevat sinua entistä. paremmin ja tehokkaammin. Tässä muutamia vinkkejä sivujen tarjonnasta.

WWW.Janakkala.fi. Uudet www.janakkala.fi- sivut palvelevat sinua entistä. paremmin ja tehokkaammin. Tässä muutamia vinkkejä sivujen tarjonnasta. WWW.Janakkala.fi Uudet www.janakkala.fi- sivut palvelevat sinua entistä paremmin ja tehokkaammin. Tässä muutamia vinkkejä sivujen tarjonnasta. 5.3.2009 1 Etusivulta löydät: Tekstin suurentaminen Hakutoiminto

Lisätiedot

Palvelujen saatavuuden turvaaminen laajenevan kunnan alueella. Salo 11.6.2008 Heikki Lunnas

Palvelujen saatavuuden turvaaminen laajenevan kunnan alueella. Salo 11.6.2008 Heikki Lunnas Palvelujen saatavuuden turvaaminen laajenevan kunnan alueella Salo 11.6.2008 Heikki Lunnas Mitä on tapahtumassa julkisille asiakaspalveluille? Aikaisemmat valtion paikalliset palvelut ovat muuttumassa

Lisätiedot

NYKYTILA/TOIMINTA JA TOIMIJAT/AIKATAULU. PHSOTEY: tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Nastolassa.

NYKYTILA/TOIMINTA JA TOIMIJAT/AIKATAULU. PHSOTEY: tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Nastolassa. IKÄÄNTYVIEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT PALVELUT/ KEHITTÄMISTARPEET Sosiaali- ja terveyspalvelut Nastolassa on lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut, sekä suun terveydenhuollon vastaanottopalvelut. Kehittämiskohteet:

Lisätiedot

KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3

KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3 KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3 Hallinto, henkilöstö ja tukipalvelut -työryhmä (29.4.2014, päivitetty 12.6.2014) VAKANSSIEN PÄÄLLEKKÄISYYKSIEN ARVIOINTI TOIMIALOITTAIN ARVIOITAVINA: JOHTAJAT JA PÄÄLLIKÖT

Lisätiedot

Sosiaaliaseman aikuissosiaalityö. Asiakasraati 13.12.2011

Sosiaaliaseman aikuissosiaalityö. Asiakasraati 13.12.2011 Sosiaaliaseman aikuissosiaalityö Asiakasraati 13.12.2011 Aikuissosiaalityön ja perusturvan palveluyksikkö Aikuissosiaalityö Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla Sosiaalinen luototus Keski-Suomen talous- ja

Lisätiedot

VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2011

VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2011 VANHEMMAN IHMISEN palveluopas 2011 HYVÄ JYVÄSKYLÄLÄINEN Tämä opas esittelee ja auttaa löytämään palveluja ja toimintoja, joita kaupungissamme on tarjolla ikääntyville asukkaille. Kaupungin tarjoamien

Lisätiedot

Älä vaikene väkivallasta. Pyydä apua. Avopalvelut Sosiaalipäivystys

Älä vaikene väkivallasta. Pyydä apua. Avopalvelut Sosiaalipäivystys Älä vaikene väkivallasta Pyydä apua Avopalvelut Sosiaalipäivystys Älä vaikene väkivallasta 2 Paikalliset auttajat ENSIAPU ACUTA Ensiapu Acutassa toimii erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystys.

Lisätiedot