Senaattila SENAATTILA PALVELUNTUOTTAJAN OHJE v.1.2 Jaana Tarkka ICT-palvelut (35)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Senaattila SENAATTILA PALVELUNTUOTTAJAN OHJE v.1.2 Jaana Tarkka ICT-palvelut (35)"

Transkriptio

1 v (35) Senaattila ICT-palvelut Lintulahdenkatu 5 A PL HELSINKI Puhelin Faksi Y-tunnus

2 SISÄLLYSLUETTELO 2 (35) 1 Johdanto Järjestelmän peruskäsitteet Järjestelmän kuvakkeet Järjestelmän käyttäminen Käytön aloittaminen Kohteet Kohteen etusivu Ilmoitukset Jätä uusi ilmoitus Palvelupyynnöt Jätä uusi palvelupyyntö Haku Palvelupyyntöjen luokittelu Muokkaus Raportit Yhteystiedot Lisää uusi yhteystieto Haku Dokumentit Lisää uusi dokumentti Haku Linkit Lisää uusi linkki Omat kohteet Yhteenveto Ilmoitukset Jätä uusi ilmoitus Haku Palvelupyynnöt Jätä uusi palvelupyyntö Haku Uloskirjautuminen Ongelmatilanteet Järjestelmän virheilmoitukset ja huomautukset Pikakuvakkeen ja suosikin luominen SenaatTilaan SenaatTilan pikakuvakkeen luominen Windows XP:ssä Suosikin luominen Internet Exploreriin... 35

3 3 (35) 1 Johdanto Senaattila on yhteydenpidon ja tiedonvälityksen apuväline kiinteistössä toimivien sidosryhmien kuten tilankäyttäjien, asiakkaan tilayhteyshenkilön, asiakaspäällikön, kiinteistöpäällikön ja palveluntuottajien välillä. Senaattilan tarkoituksena on helpottaa kiinteistön ylläpitoa ja huoltoa. Palvelu tarjoaa systemaattiset työkalut kiinteistöä koskevan päivittäisen informaation välittämiseen sekä historiatiedon seuraamiseen. Senaattila-järjestelmä on tarkoitettu ainoastaan julkisen tiedon käsittelyyn ja välittämiseen. Käyttäjäorganisaation asiana on antaa käyttäjilleen riittävät ohjeet palvelupyyntöjen ja muun Senaattilaan tallennettavan sisällön suhteen. Järjestelmän kautta ei saa välittää tai käsitellä viestejä, jotka sisältävät viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999), muun säädöksen tai sopimuksen perusteella salassa pidettävää tietoa. Senaatti hallinnoi ja kehittää Senaattilaa hyvän tietohallintotavan mukaisesti. Senaatti ei kuitenkaan ota mitään vastuuta käyttäjälle mahdollisesti aiheutuvista haitoista. Käyttäjäorganisaation näkökulmasta Senaattilan käyttöönotolla saavutetaan merkittäviä hyötyjä. Sen avulla mm. palvelupyynnöt saadaan keskitetysti yhteen paikkaan ja asiakkaan tekemän työn määrä vähenee, kun työn suorittajaa ei tarvitse jäljittää itse. Lisäksi palvelun käyttöönotto vapauttaa tilayhteyshenkilön palvelupyyntöjen vastaanottajan roolista, jos käyttäjäorganisaatio antaa kaikille oikeudet tehdä palvelupyyntöjä. Senaattilan kautta asiakas näkee, että palvelupyyntöön on reagoitu, ja pystyy seuraamaan työn etenemistä reaaliajassa. Tieto dokumentoituu, kun palvelupyynnön jättäminen ja käsittely tapahtuvat kirjallisessa muodossa. Tämä mahdollistaa palvelupyyntöjen historiatiedon seuraamisen jälkikäteen. Lisäksi kaikki kiinteistöön liittyvät asiat kuten dokumentit, käyttäjäohjeet ja yhteystiedot löytyvät samasta paikasta. Senaattilan käyttöönoton jälkeen informaatiokanava pysyy asiakkaalle samana, vaikka palveluntuottaja vaihtuisi. Myös raportointi kehittyy, kun saadaan konkreettista aineistoa kiinteistönhoidon tekemästä työstä suhteessa käyttäjien havaitsemiin ongelmiin. Tämä ohje on tarkoitettu palveluntuottajille ja asiakkaiden yhdyshenkilöille. Ohjeessa käydään läpi Senaattilan toiminnot valikoittain. Järjestelmän käyttöoikeudet voivat rajoittaa joidenkin esimerkkikuvien toiminnallisuuksien näkymistä.

4 4 (35) 1.1 Järjestelmän peruskäsitteet Tässä kohdassa selvitetään järjestelmän käytössä tarvittavat tai sen sisältämät peruskäsitteet. Termi Navigointivalikko Omat kohteet Selitys Välilehdellä sijaitseva vasemman puolen valikko Käyttäjän omat kohteet: Ne Senaattilan kohteet, joihin käyttäjällä on oikeudet. Palvelupyyntöjen välittäjä Välilehti Palvelupyyntöjen välittäjä ohjaa palvelupyyntöjä eteenpäin palveluntuottajille. Senaattilan päävalikon osa, esimerkiksi Kohteet

5 5 (35) 1.2 Järjestelmän kuvakkeet Tässä kohdassa selvitetään järjestelmässä käytössä olevat kuvakkeet ja niiden merkitys. Kuvake Selitys Tällä painikkeella voidaan suorittaa erilaisia hakutoimintoja, kuten kohteiden tai käyttäjien hakuja. 1) Järjestely: sarakkeen tiedot ovat laskevassa järjestyksessä 2) Siirto: siirrä valittuja kohteita tms. alaspäin 1) Järjestely: sarakkeen tiedot ovat nousevassa järjestyksessä 2) Siirto: siirrä valittuja kohteita tms. ylöspäin Toiminto on käytössä. Tällä painikkeella pääset valitsemaan päivämäärän kalenterista.

6 2 Järjestelmän käyttäminen 6 (35) Tässä luvussa kuvataan järjestelmän sisältämät toiminnot sekä niiden käyttäminen loogisessa järjestyksessä aloittaen sisäänkirjautumisesta ja kohteen hausta. 2.1 Käytön aloittaminen Senaattilan käyttö aloitetaan siirtymällä web-selaimella osoitteeseen: Syötä käyttäjätunnus ja salasana. Klikkaa Kirjaudu-painiketta, niin pääset Senaattilan kohdehakuun. Web-selaimen ja sovelluksen välinen tietoliikenne on salattu. Siinä käytetään SSLsalausta 128-bittisellä avaimella. 2.2 Kohteet Kohteet-välilehdellä voit hakea Senaattilan kohteen, jonka tietoja voit ryhtyä selaamaan/käsittelemään. Haussa ovat aina mukana kaikki ne kohteet, joihin sinulla on oikeudet. Jos sinulla on oikeudet vain yhteen kohteeseen, pääset kirjauduttuasi suoraan kohteen etusivulle.

7 7 (35) Kohteen etusivu Voit hakea kohteita nimen ja asiakkaan perusteella. Oikeuksistasi riippuen hakuehtoina näkyvät myös: isännöintialue, Kokin tunnistenumero ja toimiala. Suorita haku klikkaamalla. Voit valita haluamasi kohteen klikkaamalla kohteen nimeä. Kohteen etusivu on nimetty kohteen mukaan. Etusivulla näet yleiskuvan kohteen tiedoista. Sivulla olevista linkeistä pääset navigoimaan Yhteystiedot-, Ilmoituksetja Palvelupyynnöt-sivuille. Etusivun yläreunassa ovat kohteen osoitetiedot ja palvelunumero. Sivulle on koottu tärkeimmät yhteystiedot (mm. kiinteistönhoitaja, kiinteistöpäällikkö ja asiakaspäällikkö). Etusivulla näkyy myös muutaman uusimman ilmoituksen otsikko sekä viimeksi käsitellyt palvelupyynnöt. Palvelupyynnöt on lajiteltu seuraaviin ryhmiin: kaikki, käsittelemättömät, seurannassa ja valmiit. Klikkaamalla Jätä palvelupyyntö -linkkiä pääset palvelupyyntölomakkeelle, jolla voit jättää palvelupyynnön.

8 8 (35) Ilmoitukset Sähköisellä ilmoitustaululla palveluntuottajat voivat ilmoittaa mm. sähkö- ja vesikatkoksista. Ilmoitukset-näytöllä pääset katselemaan kohteen ilmoituksia sekä muokkaamaan ja poistamaan niitä. Voit järjestellä ilmoituksia otsikon sekä päivämäärän mukaan klikkaamalla sarakeotsikon kuvakkeita tai.

9 9 (35) Avaa haluamasi ilmoitus klikkaamalla ilmoituksen otsikkoa, jolloin näytölle avautuu ilmoituksen jättöpäivämäärä sekä viesti. Jos haluat muokata olemassa olevan ilmoituksen tietoja, klikkaa haluamasi ilmoituksen vieressä olevaa Muokkaa-linkkiä, jolloin siirryt muokkauslomakkeelle. Lomakkeen kentät ovat esitäytetyt, joten voit halutessasi muuttaa tietoja helposti. Muutosten jälkeen paina Tallenna-painiketta tai peruuta muutokset palaamalla takaisin edelliselle näytölle. Voit myös poistaa haluamasi ilmoituksen järjestelmästä klikkaamalla kyseisen ilmoituksen vieressä olevaa Poista-linkkiä. Tämän jälkeen järjestelmä kysyy sinulta vielä varmistuksen poistamiseen. Jos hyväksyt poiston, ilmoitus poistetaan järjestelmästä Jätä uusi ilmoitus Voit jättää kohteelle uuden ilmoituksen klikkaamalla navigointivalikosta Jätä ilmoitus. Näytölle avautuu lomake. Kirjoita ilmoitukselle otsikko, viesti ja ilmoituksen poistopäivämäärä. Poistopäivämäärän jälkeen ilmoitus ei enää näy järjestelmässä. Voit myös kohdistaa ilmoituksen jollekin tietylle rakennukselle. Voit valita useampia rakennuksia pitämällä Ctrl-painikkeen pohjassa. Tietojen täyttämisen jälkeen paina Tallenna, jolloin ilmoitus tallennetaan järjestelmään. Voit myös halutessasi peruuttaa uuden ilmoituksen jättämisen ja palata takaisin edelliselle näytölle.

10 10 (35) Jätetystä ilmoituksesta lähtee sähköpostia niille henkilöille, jotka ovat merkinneet tämän kohteen yhteystietoihin haluavansa viestejä ilmoituksista Palvelupyynnöt Keskeisin osa Senaattilan käyttöä liittyy palvelupyyntöjen jättämiseen. Asiakas voi jättää Senaattilaan kiinteistönhoitoon liittyviä palvelupyyntöjä, vikailmoituksia ja kyselyjä palveluntuottajille sekä kiinteistöpäällikölle ja asiakaspäällikölle. Asiakkaan ei tarvitse tietää, kenen hoidettavaksi palvelupyyntö kuuluu, vaan se välittyy Senaattilan kautta asiaa hoitavalle taholle. Palvelupyynnön jättämisen jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus seurata työn etenemistä reaaliajassa. Liikennevalovärit kertovat työn etenemisen vaiheet. Lisäksi asiakas saa halutessaan tiedon näistä vaiheista sähköpostiinsa. Valmiiksi kuitatut palvelupyynnöt näkyvät Senaattilassa kaksi viikkoa. Palvelupyynnöt-näytöllä pääsee tarkastelemaan kohteen palvelupyyntöjä. Palvelupyynnöt on jaoteltu seuraaviin ryhmiin niiden statuksen mukaan: kaikki, käsittelemättömät, seurannassa sekä valmiit. Ryhmien palvelupyyntöjä pääset tarkastelemaan klikkaamalla sarakeotsikkoa. Palvelupyynnöistä näytetään otsikko, rakennus, päivämäärä, status sekä työn vaiheen selite. Voit järjestää listausta eri sarakkeiden mukaan. J Palvelupyyntö voidaan poistaa tällä näytöllä klikkaamalla sen perässä olevaa Poista-linkkiä. Tätä toiminnallisuutta on tarkoitus käyttää vain, jos sama pyyntö on vahingossa jätetty moneen kertaan tai jos Senaattilaan on jätetty pilailumielessä pyyntöjä. Normaalisti pyynnöt kuitataan työn alle ja valmiiksi. Palvelupyyntöjen poistoon on oikeus senaattilaisilla, pääkäyttäjillä ja asiakkaan yhdyshenkilöillä. Poistetut pyynnöt eivät näy lainkaan palvelupyyntöraporteissa. Pääset tarkastelemaan yksittäisen palvelupyynnön tietoja klikkaamalla sen otsikkoa. Palvelupyynnöstä näytetään: otsikko, lähettäjä, milloin pyyntö on jätetty, tun-

11 11 (35) niste, viesti, rakennus, tarkempi sijainti, pyynnön luokitus, status, käsittelypäivämäärä ja työn vaiheen selite. Palvelupyynnön käsittelyhistorian näet klikkaamalla näytön alareunan linkkiä. Käsittelyhistoria kertoo palvelupyynnön käsittelyn etenemisestä.

12 12 (35) Jätä uusi palvelupyyntö Voit jättää kohteelle uuden palvelupyynnön valitsemalla navigointivalikosta Jätä palvelupyyntö. Näytölle avautuu lomake. Aloita tietojen täyttäminen kirjoittamalla palvelupyynnölle otsikko ja viesti. Jos pyyntö koskee tiettyä rakennusta, valitse ko. rakennus valintalistasta. Tarkempi sijainti -kenttään kannattaa kirjoittaa esim. kerroksen tai huoneen numero, jotta palveluntuottaja tietää tarkalleen oikean paikan. Voit myös kertoa mielipiteesi palvelun laadusta. Jos haluat saada tietoa palvelupyynnön edistymisestä, rastita Kyllä, haluan tietoa palvelupyyntöni käsittelystä ja täytä vaadittavat tiedot. Jos jätät sähköpostiosoitteesi tai kännykkänumerosi, saat sähköposti- tai tekstiviestin silloin, kun palvelupyyntöäsi käsitellään. Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, paina Jätä pyyntö, minkä jälkeen saat varmistuksen palvelupyynnön jättämisestä.

13 13 (35) Haku Voit seurata haluamiasi palvelupyyntöjä hakutoiminnon avulla. Siirry hakutoimintoon valitsemalla navigointivalikosta Haku. Voit hakea palvelupyyntöjä seuraavien hakuehtojen avulla: tunnus, otsikko, status ja päivämäärä. Päivämäärärajauksella löydät ne palvelupyynnöt, jotka on jätetty rajaamallasi aikavälillä. Täytä haluamasi hakuehdot ja paina, jolloin hakuehdot täyttävät palvelupyynnöt ilmestyvät listaukseen Palvelupyyntöjen luokittelu Jokaiseen Senaattila-kohteeseen valitaan palvelupyyntöjen välittäjä. Sama henkilö voi toimia palvelupyyntöjen välittäjänä useammassakin kohteessa. Palvelupyyntöjen välittäjän tehtävänä on käydä läpi kaikki kohteeseen tulevat palvelupyynnöt. Hän näkee kaikki pyynnöt ja luokittelee ne eteenpäin asiasta vastaavalle palveluntuottajalle. Palvelupyyntöjen välittäjä näkee alasvetovalikossa vain ne luokitukset, jotka kyseiseen kohteeseen on liitetty. Palveluntuottajat näkevät Senaattilassa vain itselleen luokitellut pyynnöt.

14 14 (35) Luokittelusta lähtee sähköposti tai tekstiviesti niille palveluntuottajille, joita luokittelu koskee ja jotka ovat merkinneet tämän kohteen yhteystietoihin haluavansa viestejä palvelupyynnöistä. Palvelupyyntöjen välittäjä ja asiakkaan yhdyshenkilö tunnistavat luokitellut pyynnöt palvelupyyntölistauksessa L-kuvakkeesta. Luokituksen näkee viemällä hiiren kuvakkeen päälle. Palveluntuottajalla ei ole L-kuvaketta lainkaan, sillä hän näkee listauksessa ainoastaan omalle roolilleen luokitellut pyynnöt.

15 15 (35) Muokkaus Palvelupyyntöjä pääsevät muokkaamaan palvelupyyntöjen välittäjät ja palveluntuottajat. Palveluntuottajat näkevät Senaattilassa vain itselleen luokitellut pyynnöt kuten siivooja siivousasiat. Aina kun palvelupyyntö jätetään, luokitellaan tai sitä muokataan, tästä lähtee sähköposti tai tekstiviesti niille palveluntuottajille, joita luokittelu koskee ja jotka ovat merkinneet ko. kohteen yhteystietoihin haluavansa viestejä palvelupyynnöistä. Tarkoituksena on kertoa Senaattilan kautta asiakkaalle työn etenemisestä. Jos asiakas on merkinnyt haluavansa tietoa pyyntönsä käsittelystä, hän saa sähköpostia silloin kun joku muokkaa sitä. Muutoin asiakas voi seurata pyynnön etenemistä Senaattilasta. Palvelupyyntöjen välittäjä jättää pyynnön statukseksi Käsittelemätön. Kun palveluntuottaja saa pyynnön, hänen tulee kuitata se Käsittely aloitettu, Työ aloitettu tai Valmis tilanteesta riippuen.

16 16 (35) Palveluntuottajan tulee kertoa tilan käyttäjälle työn etenemisestä selitteessä. Senaattilassa on kullekin statukselle jo valmiit oletustekstit selitteenä, mutta palveluntuottajat voivat muokata selitettä. Selitteessä voi tiedottaa tilan käyttäjille työn tekijästä ja aikataulusta. Työ aloitettu -statuksen selitteessä lukee jo valmiiksi: Työ käynnistetty, arvioitu suoritusaika x h / x vrk, johon tulee laittaa todellinen arvio aikataulusta tunteina tai päivinä.

17 17 (35) Palvelupyynnöstä tallentuu Senaattilaan käsittelyhistoria, josta tilan käyttäjäkin näkee kaikki pyynnölle tehdyt muokkaukset ja annetut selitteet Raportit Valmiiksi kuitatut palvelupyynnöt näkyvät Palvelupyynnöt-näytöllä kaksi viikkoa, jonka jälkeen niitä pääsee tarkastelemaan raporteista. Poistetut palvelupyynnöt eivät näy raporteissakaan. Voit tulostaa palvelupyynnöistä raportin valitsemalla navigointivalikosta Raportit. Voit rajata raporttiin tulevia palvelupyyntöjä seuraavilla ehdoilla: status, alkupäivämäärä ja loppupäivämäärä. Voit myös saada näkyville palvelupyyntöjen käsittelyhistorian rastittamalla Näytä käsittelyhistoria -valintaruudun näytön alareunasta. Raportti avautuu uuteen ikkunaan Tulosta raportti -painikkeesta.

18 18 (35) Yhteystiedot Perusyhteystiedot, jotka näkyvät myös kohteen etusivulla, ovat Yhteystiedotnäytön yläreunassa. Perusyhteystiedoista näytetään tarkemmat tiedot sekä mahdollinen kuva. Kohteen muut yhteystiedot löytyvät näytön alareunan listauksesta, jolloin niistä luetellaan: nimi, tehtävä sekä yritys. Voit halutessasi järjestää listauksen näiden tietojen perusteella klikkaamalla sarakeotsikon kuvakkeita tai.

19 19 (35) Jos haluat katsella henkilön yhteystietoja tarkemmin, klikkaa haluamasi henkilön nimeä. Voit muokata yhteystietoa klikkaamalla listanäytöltä Muokkaa. Muokkaa haluamasi tiedot ja paina Tallenna, jolloin muutokset tallennetaan järjestelmään Voit poistaa yhteystiedon järjestelmästä klikkaamalla listanäytöltä Poista. Tämän jälkeen järjestelmä kysyy sinulta varmistuksen poistoon. Jos hyväksyt varmistuksen, yhteystieto poistetaan järjestelmästä Lisää uusi yhteystieto Lisää uusi yhteystieto kohteelle valitsemalla navigointivalikosta Lisää yhteystieto, jolloin näytölle ilmestyy lomake. Voit lisätä kohteeseen henkilön, jonka yhteystiedot löytyvät jo Senaattilasta. Tai voit kopioida toisen henkilön yhteystiedot pohjaksi uudelle yhteystiedolle. Pääset

20 20 (35) hakuun painamalla Hae henkilö -painiketta. Seuraavalla sivulla voit hakea pohjaksi kopioitavan yhteystiedon hakutoiminnolla. Jos saman henkilön yhteystiedot on laitettu moneen kohteeseen, hänen nimensä näkyy tässä hakutuloksessa moneen kertaan. Valitse haluamasi henkilö ja paina Kopioi pohjaksi -painikkeesta. Täytä uuteen yhteystietoon tarvittavat pakolliset kentät: nimi, rooli ja yritys. Jos haluat luoda tässä vaiheessa uuden yrityksen, se onnistuu Lisää uusi -linkin avulla. Muita täytettäviä kenttiä ovat: työtehtävä, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, työpuhelin, GSM, sähköposti, faksi ja kuva. Lisäksi voit valita, lähetäänkö henkilölle uusista ilmoituksista sähköpostia ja lähetetäänkö uusista palvelupyynnöistä sähköpostia tai tekstiviestejä. Viimeiseksi voit valita, näkyykö yhteystieto kohteen etusivulla eli kuuluuko yhteystieto perusyhteystietoihin. Senaattila lähettää automaattisesti sähköpostia tai tekstiviestejä niille henkilöille, jotka ovat ko. kohteessa merkinneet haluavansa viestejä palvelupyynnöistä. Viesti lähtee, kun pyyntö jätetään ja aina kun sitä muokataan. Palveluntuottajille viesti lähetetään vain heille luokitelluista pyynnöistä (esim. aulapalvelut aulalle). Asiakkaille, yhdyshenkilöille ja Senaatti-kiinteistöjen väelle viesti lähetetään kaikista ko. kohteen pyynnöistä.

21 21 (35) Yhteystietoihin lisättävät kuvat näkyvät Senaattilassa oikeissa kuvasuhteissa. Kaikkien kuvien leveys on kohteen etusivulla 60 kuvapistettä ja korkeus määräytyy sen mukaan. Henkilökohtaisissa yhteystiedoissa kuvan leveys on 100 kuvapistettä ja korkeus määräytyy sen mukaan Haku Voit hakea yhteystietoja hakutoiminnon avulla. Hakutoimintoon pääset joko navigointivalikosta kohdasta Haku tai yhteystietojen etusivulta Tarkennettu haku - linkistä. Hakuehtoina voit käyttää henkilön nimeä, tehtävää ja/tai yritystä. Suorita haku painamalla.

22 2.2.5 Dokumentit 22 (35) Senaattilan kautta voidaan jakaa kohdetta koskevia dokumentteja kuten ohjeita, muistioita ja tehtäväkuvauksia. Voit selailla kohteen dokumentteja valitsemalla navigointivalikosta Dokumentit. Dokumenteista listataan otsikko, päivämäärä sekä luokka. Näet listassa vain ne dokumentit, joihin sinulle on lukuoikeus. Voit järjestää listauksen näiden tietojen perusteella klikkaamalla sarakeotsikon kuvakkeita tai Lisää uusi dokumentti Jos haluat avata dokumentin, klikkaa otsikkoa, jolloin dokumentti aukeaa uuteen ikkunaan dokumenttityypin mukaiseen oletussovellukseen. Voit poistaa dokumentin klikkaamalla haluamasi dokumentin vierestä Poistalinkkiä. Järjestelmä kysyy sinulta varmistusta poistamisesta. Jos hyväksyt varmistuksen, dokumentti poistetaan järjestelmästä. Lisää uusi dokumentti kohteen yhteyteen valitsemalla navigointivalikosta Lisää dokumentti, jolloin näytölle aukeaa lomake. Määritä ensin dokumenttityyppi valintalistasta. Kun valitset vastaanottajaryhmän, dokumentin näkevät vain ne käyttäjät, joilla on oikeudet tähän kohteeseen ja jotka kuuluvat valittuun ryhmään. Voit valita useampia ryhmiä pitämällä Ctrl-painikkeen pohjassa Seuraavaksi lisää dokumentille otsikko ja valitse varsinainen dokumenttitiedosto. Täytettyäsi kaikki tiedot, paina Tallenna. Voit myös peruuttaa dokumentin lisäämisen ja palata takaisin edelliselle sivulle Takaisin-painikkeen avulla. Jos haluat päivittää jotain dokumenttia, lisää muokattu dokumentti ja poista vanha.

23 23 (35) Haku Voit hakea dokumentteja hakutoiminnon avulla. Valitse navigointivalikosta Haku tai valitse dokumenttien etusivulta Tarkennettu haku. Hakuehtoina dokumenteille toimivat: otsikko, luokka ja aikaväli. Valittuasi hakuehdot paina Linkit Linkit-näytöllä on linkkejä kohteeseen liittyville www-sivuille kuten asiakkaiden ja palveluntuottajien sivuille. Voit selailla kohteen www-linkkejä valitsemalla navigointivalikosta Linkit. Linkeistä näytetään linkin nimi ja kuvaus. Linkin nimi toimii hyperlinkkinä varsinaiseen osoitteeseen. Kun klikkaat linkkiä, järjestelmä avaa linkin kohdeosoitteen uuteen ikkunaan.

24 24 (35) Lisää uusi linkki Jos haluat muokata jotain linkkiä, valitse sen kohdalta Muokkaa, jolloin näytölle avautuu lomake linkin tiedoista. Muokkaa haluamasi tiedot ja paina Tallenna, minkä jälkeen järjestelmä päivittää linkin tiedot. Voit myös peruuttaa muutokset ja palata takaisin edelliselle näytölle. Jos haluat poistaa linkin järjestelmästä, paina Poista halutun linkin kohdalta. Järjestelmä kysyy varmistuksen poistosta. Jos hyväksyt varmistuksen, linkki poistetaan järjestelmästä. Kohteeseen voi liittää linkkejä kaikille hyödyllisille www-sivuille kuten asiakkaiden ja palveluntuottajien sivuille. Lisää kohteelle uusi www-linkki valitsemalla navigointivalikosta Lisää linkki. Näytölle avautuu lomake. Syötä linkille nimi, www-osoite ja kuvaus. Tämän jälkeen paina Tallenna-painiketta. Voit myös perua uuden linkin lisäämisen ja palata takaisin edelliselle näytölle Takaisinpainikkeella.

25 2.2.7 Omat kohteet 25 (35) Oikean reunan pikalinkkivalikossa näet omat kohteesi. Kun valitset valikosta jonkin kohteen, siirryt suoraan valitun kohteen etusivulle. 2.3 Yhteenveto Yhteenveto-välilehti näkyy, jos sinulla on oikeus moneen Senaattila-kohteeseen. Yhteenvedossa saat koostetusti tiedot omien kohteidesi ilmoituksista sekä palvelupyynnöistä. Ilmoitusten sekä palvelupyyntöjen linkeistä pääset navigoimaan kyseisten palvelujen sivuille.

26 26 (35) Ensimmäisenä näytöllä ovat kohteiden tällä hetkellä voimassaolevat ilmoitukset. Voit jättää uuden ilmoituksen Jätä ilmoitus -linkistä. Näytön alareunassa näet kohteiden palvelupyynnöt lajiteltuna seuraaviin ryhmiin: kaikki, käsittelemättömät, seurannassa ja valmiit. Voit jättää uuden palvelupyynnön Jätä palvelupyyntö -linkin avulla Ilmoitukset Näet omien kohteidesi ilmoitukset kootusti valitsemalla navigointivalikosta Ilmoitukset. Näytölle ilmestyy listaus ilmoituksista ryhmiteltynä kohteittain. Voit järjestellä ilmoituksia otsikon ja päivämäärän perusteella klikkaamalla sarakeotsikon kuvakkeita tai Jätä uusi ilmoitus Voit katsella ilmoituksen viestiä kokonaisuudessaan klikkaamalla haluttua otsikkoa, jolloin ilmoitus aukeaa näytölle. Voit jättää uuden ilmoituksen valitsemalla navigointivalikosta Jätä ilmoitus, jolloin näytölle avautuu lomake. Syötä ensin ilmoitukselle otsikko ja viesti. Kohdista sitten ilmoitus jollekin kohteelle. Voit valita useampia kohteita pitämällä Ctrlpainikkeen pohjassa. Lopuksi anna ilmoituksen poistopäivämäärä.

27 27 (35) Haku Voit hakea omien kohteidesi ilmoituksia valitsemalla navigointivalikosta Haku, jolloin näytölle ilmestyy lomake hakuehtojen täyttämiseen. Hakuehtoina toimivat: otsikko, aikaväli ja kohteet. Voit valita useampia kohteita pitämällä Ctrlpainikkeen pohjassa. Kun olet täyttänyt haluamasi hakuehdot, paina haun suorittamiseksi.

28 2.3.2 Palvelupyynnöt 28 (35) Näet omien kohteidesi palvelupyynnöt koostetusti valitsemalla navigointivalikosta Palvelupyynnöt. Näytölle ilmestyy listaus palvelupyynnöistä ryhmiteltynä kohteittain ja statuksen mukaan (kaikki, käsittelemättömät, seurannassa, valmiit). Pääset tarkastelemaan yksittäisen palvelupyynnön tietoja klikkaamalla sen otsikkoa. Palvelupyynnöstä näytetään: otsikko, milloin pyyntö on jätetty, tunniste, viesti, rakennus, tarkempi sijainti, pyynnön luokitus, status, käsittelypäivämäärä sekä työn vaiheen selite.

29 29 (35) Palvelupyynnön käsittelyhistorian näet klikkaamalla näytön alareunan linkkiä. Käsittelyhistoria kertoo palvelupyynnön käsittelyn etenemisestä.

30 Jätä uusi palvelupyyntö 30 (35) Voit jättää haluamallesi kohteelle uuden palvelupyynnön myös Yhteenvetoosiossa. Valitse yhteenvedon navigointivalikosta Jätä palvelupyyntö. Aloita tietojen täyttäminen kirjoittamalla palvelupyynnölle otsikko ja viesti. Valitse seuraavaksi isännöintialue, jonka mukaan järjestelmä hakee listan kohteista. Kun järjestelmä on listannut valitun isännöintialueen kohteet, valitse listasta haluamasi kohde. Jos pyyntö koskee tiettyä rakennusta, valitse ko. rakennus valintalistasta. Tarkempi sijainti -kenttään kannattaa kirjoittaa esim. kerroksen tai huoneen numero, jotta palveluntuottaja tietää tarkalleen oikean paikan. Voit myös kertoa mielipiteesi palvelun laadusta. Jos haluat saada tietoa palvelupyynnön edistymisestä, rastita Kyllä, haluan tietoa palvelupyyntöni käsittelystä ja täytä vaadittavat tiedot. Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, paina Jätä pyyntö, minkä jälkeen saat varmistuksen palvelupyynnön jättämisestä.

31 31 (35) Haku Voit seurata haluamiasi palvelupyyntöjä hakutoiminnon avulla. Siirry hakutoimintoon valitsemalla navigointivalikosta Haku. Voit hakea palvelupyyntöjä seuraavien hakuehtojen avulla: tunnus, otsikko, status, aikaväli ja kohteet. Voit valita useampia kohteita pitämällä Ctrl-painikkeen pohjassa. Täytä haluamasi hakuehdot ja paina, jolloin hakuehdot täyttävät palvelupyynnöt ilmestyvät listaukseen.

32 2.4 Uloskirjautuminen 32 (35) Kirjaudu ulos Senaattilasta klikkaamalla yläpalkista Lopeta linkkiä.

33 33 (35) 3 Ongelmatilanteet Tässä luvussa kuvataan järjestelmän käytön aikana mahdollisesti ilmenevät ongelmatilanteet ja niihin suositeltavat toimintatavat. 3.1 Järjestelmän virheilmoitukset ja huomautukset Seuraavaksi luetellaan järjestelmän tulostamat virheilmoitukset sekä huomautukset aakkosjärjestyksessä: Aseta sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero Et ole asettanut pakolliseksi määritettyjä kenttiä. Aseta joko sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero ja suorita toiminto uudelleen. Kenttä pakollinen Ilmoituksen vieressä oleva kenttä on määritetty pakolliseksi, joten et voi jatkaa ennen kuin olet täyttänyt kentän. Täytä kenttä ja suorita toiminto uudelleen. Lisää tiedosto Et ole määritellyt lisättävää tiedostoa. Määritä lisättävä tiedosto ja sen sijainti ja suorita toiminto uudelleen. Lisää voimassaoloaika Et ole lisännyt pakolliseksi määriteltyä voimassaoloaikaa. Lisää voimassaoloaika esimerkiksi järjestelmän kalenteritoiminnon avulla painamalla kuvaketta. Valitse kohde Et ole valinnut kohdetta, jolle haluamasi toiminto suoritetaan. Valitse lomakkeelta kohde ja suorita toiminto uudelleen. Valitse siirrettävä valinta Et ole valinnut siirrettävää kohdetta. Tee valinta lomakkeelta ja suorita toiminto uudelleen. Valitse sijainen Et ole valinnut sijaista, joten toimintoa ei voida suorittaa. Valitse lomakkeelta joku henkilöistä toimimaan sijaisena ja suorita toiminto uudelleen. Valitse valinta Et ole merkinnyt lomakkeelle käyttäjätyytyväisyyden valintaa, jolle haluat suorittaa toiminnon. Tee merkitseminen ja suorita toiminto uudelleen. Valitse vähintään yksi kohde Et ole valinnut yhtään kohdetta, jolle halutat suorittaa toiminnon. Valitse lomakkeelta vähintään yksi kohde ja suorita toiminto uudelleen.

34 Virheellinen päivämäärä SENAATTILA 34 (35) Olet syöttänyt lomakkeelle virheellisen päivämäärän. Varmistaaksesi päivämäärän oikeellisuuden, käytä järjestelmän omaa kalenteritoimintoa painamalla kuvaketta.

35 35 (35) 4 Pikakuvakkeen ja suosikin luominen SenaatTilaan 4.1 SenaatTilan pikakuvakkeen luominen Windows XP:ssä - Paina työpöydällä hiiren oikeaa painiketta - Valitse Uusi Pikakuvake - Kirjoita aukeavaan ikkunaan: ja paina Seuraava - Anna pikakuvakkeelle nimi: Senaattila ja paina Valmis Nyt työpöydälläsi on suora linkki SenaatTilan kirjautumissivulle. Pikakuvakkeen voi halutessaan vetää käynnistä valikkoon. 4.2 Suosikin luominen Internet Exploreriin - Avaa Internet Explorer - Valitse: Suosikit Lisää Suosikit kansioon - Kirjoita aukeavaan ikkunaan Nimi -kenttään SenaatTila ja paina OK. Suosikkeihin ilmestyi uusi pikakuvake nimeltä SenaatTila - Paina sen kohdalla hiiren oikeaa painiketta ja valitse Ominaisuudet - Kirjoita URL-osoite kohtaan: - Paina OK - Luomasi uusi suosikki on nyt valmis Muissa selaimissa (Firefox, Opera, Safari, ym.) toimitaan vastaavalla tavalla tai suosikin voi tuoda Internet Explorerista selaimen tuo työkalulla.

KÄYTTÄJÄN OHJE. Senaattila 21.1.2009. SENAATTILA ASIAKKAAN OHJE v.1.2 1 (19) Jaana Tarkka ICT-palvelut 21.1.2009

KÄYTTÄJÄN OHJE. Senaattila 21.1.2009. SENAATTILA ASIAKKAAN OHJE v.1.2 1 (19) Jaana Tarkka ICT-palvelut 21.1.2009 ASIAKKAAN OHJE v.1.2 1 (19) KÄYTTÄJÄN OHJE Senaattila 21.1.2009 www.senaatti.fi ICT-palvelut Lintulahdenkatu 5 A PL 237 00531 HELSINKI Puhelin 0205 8111 Faksi 0205 811 350 Y-tunnus 1503388-4 ASIAKKAAN

Lisätiedot

Jaana Tarkka 4.12.2013. Asiakkaan ohje Senaattila 4.12.2013

Jaana Tarkka 4.12.2013. Asiakkaan ohje Senaattila 4.12.2013 4.12.2013 Asiakkaan ohje Senaattila 4.12.2013 ASIAKKAAN OHJE 2 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 2 Järjestelmän peruskäsitteet ja kuvakkeet... 4 3 Käyttäjäroolit... 5 3.1 Palvelupyyntöjen välittäjä...

Lisätiedot

Jaana Tarkka Palveluntuottajan ohje Senaattila

Jaana Tarkka Palveluntuottajan ohje Senaattila 4.12.2013 Palveluntuottajan ohje Senaattila 4.12.2013 PALVELUNTUOTTAJAN OHJE 2 (22) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 2 Järjestelmän peruskäsitteet ja kuvakkeet... 4 3 Käyttäjäroolit... 5 3.1 Palvelupyyntöjen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 Senaatti-kiinteistöt yhtenäistää sähköisiä asiointikanaviaan vaiheittain keväästä 2015 alkaen. Senaattila.fi -osoite laajentuu sähköisen asioinnin palvelueteiseksi, jonka

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015

SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 SENAATTILA uudistuu keväällä 2015 Senaatti-kiinteistöt yhtenäistää sähköisiä asiointikanaviaan vaiheittain keväästä 2015 alkaen. Senaattila.fi -osoite laajentuu sähköisen asioinnin palvelueteiseksi, jonka

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 19.2.2014 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (40) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS Oppilaat 1 / 17

KÄYTTÖOPAS Oppilaat 1 / 17 1 / 17 KÄYTTÖOPAS Oppilaat 2 / 17 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 ALOITTAMINEN JA PERUSTIEDOT... 4 2.1 Sisäänkirjautuminen... 4 2.2 Salasanan vaihtaminen... 5 2.3 Omat tiedot... 5 3 LUKUJÄRJESTYKSET...

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ HUOLLETTAVAN VALINTA... 3

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ HUOLLETTAVAN VALINTA... 3 HUOLTAJAN HELMI 2 / 24 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 1.1 HUOLLETTAVAN VALINTA... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 5 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET...

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Huoltajan toiminnot Helmi-asiakastuki lisäsi tämän elokuu 13, 2012 12:28 1 Yleistä tietoa helmestä 2 Etusivu 2.1 Yhteenveto 2.2 Lukujärjestys / Kotitehtävät / Merkinnät 2.3

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI Käyttöohje 1 (8) Käyttöohje Käyttöohje 2 (8) Sisällysluettelo 1 Palvelun kuvaus... 3 1.1 Toiminnot... 3 1.2 Käyttö ilman Kontakti kirjautumista... 3 1.3 Käyttö kirjautunena Kontaktin käyttäjätunnuksilla...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO KOULUTUSMATERIAALI HUOLTO-OSIOON ILMOITUSOSIOON ASUKASHALLINTAAN KULUTUSSEURANTAAN 1. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN 2. KOHDETIETOJEN KÄYTTÖ

SISÄLLYSLUETTELO KOULUTUSMATERIAALI HUOLTO-OSIOON ILMOITUSOSIOON ASUKASHALLINTAAN KULUTUSSEURANTAAN 1. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN 2. KOHDETIETOJEN KÄYTTÖ KOULUTUSMATERIAALI HUOLTO-OSIOON ILMOITUSOSIOON ASUKASHALLINTAAN KULUTUSSEURANTAAN SISÄLLYSLUETTELO 1. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN 2. KOHDETIETOJEN KÄYTTÖ 3. TEKEMÄTTÖMIEN TÖIDEN TYÖLISTA JA KUITTAUS 4. KÄYTTÖPÄIVÄKIRJA

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Suomen johtava projektipankki. Mobiili-TR ja MVR

Suomen johtava projektipankki. Mobiili-TR ja MVR Suomen johtava projektipankki Mobiili-TR ja MVR Sisällysluettelo SokoPro MVR-Mittari...4 Mobiili-MVR...7 Mobiili-MVR Valitse projektipankki...8 Mobiili-MVR Valitse mobiili-mvr...9 Mobiili-MVR Uusi mittari...11

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot