VIHERALUEIDEN ARVOJEN KARTOITUS Loppuraportti -luonnos. Jyväskylän kaupunki Yhdyskuntatoimi Kaupunkisuunnitteluosasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIHERALUEIDEN ARVOJEN KARTOITUS Loppuraportti -luonnos. Jyväskylän kaupunki Yhdyskuntatoimi Kaupunkisuunnitteluosasto"

Transkriptio

1 VIHERALUEIDEN ARVOJEN KARTOITUS Loppuraportti -luonnos Jyväskylän kaupunki Yhdyskuntatoimi Kaupunkisuunnitteluosasto

2 Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 2 Aineisto, menetelmä ja toteutus 3 3 Tulokset 5 4 Tulosten tarkastelu 6 Liitteet 1-19: Arvokartat teemoittain 20-22: Arvokarttayhdistelmät

3 1 Johdanto Viheralueiden arvojen kartoitus on laadittu kaupunkisuunnitteluosastolla ja tarkoitettu pohjaaineistoksi viherosayleiskaavan valmistelulle. Kartoitus toteutettiin nk. sosiotooppi-kartoituksena, joka on lähtöisin Tukholmasta. Suomessa sosiotooppi-kartoitusta on kokeiltu ainakin Vantaalla ja Espoossa. Vaikka tietoa hyödynnetään ensisijaisesti viherosayleiskaavan laadinnassa, voidaan tuloksia hyödyntää lisäksi taustatietona viheralueiden suunnittelussa, kehittämisessä ja hoidossa sekä kaavojen ympäristövaikutusten arvioinnissa. Kartoituksella haluttiin selvittää minkälaisia kokemuksia ja arvoja asukkaat liittävät viheralueisiin. Tavoitteena oli myös kokeilla sosiotooppi-kartoituksen toimivuutta vaikutusten arvioinnissa. Viheralueiden arvojen kartoituksen pääkysymyksiä olivat: Millaiset kaupunkiviheralueet ja luonnonympäristöt ovat asukkaille arvokkaita? Mitä viheralueita käytetään eniten? Minkälaisia arvoja viheralueisiin liitetään? Mitä kehittämistarpeita viheralueilla on? Mitä epäkohtia viheralueilla koetaan?

4 2 Aineisto, menetelmä ja toteutus Tutkimusalueeksi valittiin koko Jyväskylän kaupungin alue. Aineistoa kerättiin asukastilaisuuksissa, koululaisten järjestämissä työryhmissä ja internetin välityksellä. Tutkimusmenetelmänä kartoituksessa oli työryhmätyöskentely, jossa ilmakuvakartoille merkittiin teemojen mukaisia paikkoja, reittejä ja alueita. Osallistujalla oli mahdollisuus liittää merkintään kirjallinen tarkentava kommentti. Asukastilaisuudet Asukastilaisuuksia järjestettiin yhteensä 11 ympäri kaupunkia. Kutsut tilaisuuksista lähetettiin kouluille, päiväkodeille, palvelutaloille, päiväkeskuksille ja asukasyhdistyksille. Kutsujen lisäksi asukastilaisuuksista tiedotettiin Keskisuomalaisessa, Jyväskylän tiedotuslehdessä ja Vapaa-aika 2007-messuilla. Asukastilaisuuksiin osallistui yhteensä n. 100 asukasta, yksittäisten tilaisuuksien osallistujamäärien vaihdellessa 5-30 henkilön välillä. Asukastilaisuus Keltinmäessä Internetkysely Internetkysely toteutettiin Feasyplan-nimisellä sovelluksella, johon ilmakuvakartat vietiin rasterikuvina. Sovelluksessa rasterikuvan päälle piirrettiin paperiversion tavoin viivoja ja pisteitä. Merkintään oli mahdollista liittää kirjallinen tarkentava kommentti. Kommentit tallentuivat sovellukseen, josta ne purettiin paikkatieto-ohjelmaan. Internetin välityksellä kommentteja kerättiin n kpl, joista ainakin 500 oli lasten ja nuorten kommentteja. Kommentti Feasyplanista Koululaisten työryhmät Kartoitus järjestettiin työryhmien muodossa myös Jyväskylän kouluissa syksyllä Kartoitukseen osallistui yhteensä 16 koulua, joista 13 oli alakouluja ja 3 yläkouluja. Yhteyshenkilöt osallistuivat tehtävänantoja luovutustilaisuuksiin. Yhteyshenkilöt toteuttivat kartoituksen opettajan kanssa oman koulunsa oppilaille. Osa kouluista toteutti kartoituksen internetissä. Osallistujamäärät vaihtelivat kouluittain n osallistujan välillä. Yhteensä kartoitukseen osallistui ainakin oppilasta. Koululaisten kartoituksen purkutilaisuus

5 Kaiken kaikkiaan kommentteja kertyi kartoitukseen lähes 3000 kpl. Kommentit siirrettiin ilmakuvakartoilta ja internetistä paikkatieto-ohjelmaan teemoittain. Kommentteja koottiin yhteen suurempiin aluekokonaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan. Paikkatietoon tallennettiin kommenttien kokonaislukumäärän lisäksi koululaisten antamat kommentit erikseen. Merkintään liittyvä tarkentava kirjallinen kommentti kirjattiin ylös niin, että se voidaan tarvittaessa paikantaa kartalle. Kartoitukseen valitut teemat: Mielipaikka Paljon käyttämäni alue Kaunis maisema Metsäntuntu Hieno luontokohde Tilan- ja vapaudentuntu Historia ja kultuuri Rauha ja hiljaisuus Hieno rakennettu puisto Hyviä toimintamahdollisuuksia Epäviihtyisä paikka Meluisa paikka Pelottava paikka Ruuhkainen paikka Kohtaamispaikka Nykyinen tärkeä reitti Uusi tarvittava reitti Puutteet viherpalveluissa Koululaisten merkintöjä teemakartalla Arvokartta paikkatieto-ohjelmassa

6 3 Tulokset Keskusta ja lähialueet Keskustassa ja sen lähialueilla nousivat monilla tavoin esiin Kävelykatu, Harju, Viitaniemi, Tourujoki ja Rantaraitti. Lapsilla esillä olivat myös keskustan koulut ja Hippos. Haukanniemi, Harju, Viitaniemi ja Tourujoen ympäristö keräsivät runsaasti kommentteja luontoarvoista. Hyviä toimintamahdollisuuksia koettiin Harjulla, Hippoksen ja kampusalueen ympäristössä Kortepohja-Kypärämäki-Haukkalanranta Kortepohjan ja Kypärämäen suunnalla Laajavuori, Haukanniemi, Emännänpuisto ja Vehkalammen ympäristö nousivat monella tavalla asukkaille tärkeiksi. Puistot nousivat esiin erityisesti kohtaamispaikkana. Puutteita koettiin muun muassa uimapaikkojen ja Haukanniemen kunnossapidossa. Lohikoski-Heinälampi Lohikoskella tärkeimmiksi viheralueiksi nousivat Palokkajärven ranta-alueet uimarantoineen ja reitteineen. Heinälammella ympäröivät metsät osittain myös maalaiskunnan puolella nousivat esiin. Luontoarvoja koettiin Tourujoen suistossa ja Heinlammen lammella. Lohikosken koulu ei osallistunut kartoitukseen, joten alueen tulokset koostuvat asukastilaisuuden ja internetin kautta saaduista kommenteista. Halssila Halssilassa Aittovuoren metsäalueet, Hiihtomaa ja rantaraitti uimapaikkoineen koettiin tärkeimmiksi monella tapaa. Halssilan alueen kenttiin kohdistui paljon toiveita erityisesti lapsilta. Kohtaamispaikat sijaitsivat kauppojen ja koulujen ympäristössä. Vaajakoskentien ja moottoritien melu ja ruuhkaisuus häiritsi sekä aikuisia, että lapsia. Mustalampi-Keltinmäki-Myllyjärvi-Kukkumäki-Keljo Keltinmäen ja Myllyjärven suunnalla tärkeimmäksi viheralueeksi nousi Kotalammen liikuntapuisto ympäristöineen. Myllyjärven ranta, Mustalammen leikkipuisto, Mustalampi ja alueen lähimetsät koettiin myös tärkeiksi. Toiveina nousivat esiin koirapuisto, skeittipaikka ja kenttien talvikäytön parantaminen. Aikuiset nostivat esiin myös kaukaisempia kohteita kuten Kolmisoppisen, Hanhiperänlaakson ja Keljonkankaan Jokpakannotkon. Huhtasuo-Pupuhuhta Huhtasuon ja Pupuhuhdan suunnalla Kangasvuoren alue nousi monissa teemoissa tärkeäksi sekä aikuisilla, että lapsilla. Lisäksi esiin nousivat Vuorilampi ja uimapaikat Kangaslammella ja Kaakkolammella. Epäkohdat liittyivät pääasiassa teiden kuntoon ja meluisuuteen. Kuokkala Kuokkalassa Yrttisuo, Tikan ranta ja Rantaraitti koettiin tärkeimmiksi paikoiksi. Pistemäisinä kohteina nousivat esiin myös koulut ja Ristikiven ja Nenäinniemen uimarannat. Aikuisilla tärkeäksi nousi myös Sippulanniemen viheralueet. Epäkohtina koettiin koirapuiston puuttuminen, pohjoisrannan uimapaikka ja kenttien kunto ja vähyys.

7 Keljonkangas Keljonkankaalla tärkeimmäksi alueeksi nousi Sarvivuoren virkistysalueet. Lapset kokivat tärkeänä myös koulut ja ABC-huoltoaseman ympäristön. Mainintoja keräsivät myös Neulaskankaan ja Kaijanlammen puistot. Negatiiviset arvot liittyivät liikenteeseen. Säynätsalo Säynätsalossa tärkeimpiä viheralueita olivat Paljaspää, Satasarvinen ja Lehtisaaren pururata. Erityisesti Paljaspää ja Satasarvinen nousivat esiin luontoarvoillaan ja mielipaikkana. Lapsilla nousivat tärkeiksi myös koulujen pihat, uimapaikat ja liikunta-alueet. Historiaa ja kulttuuria koettiin kunnantalon ympäristössä. Negatiiviset arvot liittyivät siltojen liikenneturvallisuuteen ja maantiepenkereisiin. 4 Tulosten tarkastelu Erot koululaisten ja aikuisten merkinnöissä Lapset ja nuoret toivat esiin melko samanlaisia asioita kuin aikuisetkin. Joitakin eroja on kuitenkin havaittavissa. Lapset keskittyivät enemmän lähiympäristöönsä ja viheralueiden toiminnallisuus korostui merkinnöissä. Pistemäiset toiminnalliset kohteet kuten koulut, kentät, uimapaikat ja leikkipuistot korostuivat kaikilla alueilla. Lapset toivoivat myös aikuisia enemmän kokonaan uusia paikkoja. Aikuisten vastauksissa korostuivat laajemmat viheralueet ja virkistysreitit. Aikuiset myös liikkuivat laajemmalla alueella kuin lapset. Aikuisilla oli enemmän historia ja kulttuuri -kohteita. Aikuisten toiveet koskivat enemmän nykyisten paikkojen kunnostamista ja pidempiä ulkoilureittejä. Aikuisten epäkohdat liittyivät enemmän liikenteeseen, sen sujuvuuteen, ruuhkaisuuten ja liikenneturvallisuuteen.

8 Mielipaikka 5-22 (16) 2-5 (56) 1-2 (72) Liite 1

9 Paljon käyttämäni alue 5-11 (15) 2-5 (39) 1-2 (67) Liite 2

10 Hyviä toimintamahdollisuuksia 6-16 (5) 2-6 (27) 1-2 (40) Liite 3

11 Kaunis maisema 7-13 (8) 2-7 (35) 1-2 (55) Liite 4

12 Liite 5 Hieno luontokohde 5-12 (10) 2-5 (29) 1-2 (37)

13 Metsäntuntu 6-15 (6) 2-6 (31) 1-2 (39) Liite 6

14 Hieno rakennettu puisto 4-8 (7) 2-4 (10) 1-2 (23) Liite 7

15 Historiaa ja kulttuuria 5-12 (8) 2-5 (19) 1-2 (28) Liite 8

16 Tilan- ja vapaudentuntu 3-8 (9) 2-3 (10) 1-2 (28) Liite 9

17 Rauha ja hiljaisuus 4-20 (5) 2-4 (15) 1-2 (24) Liite 10

18 Kohtaamispaikka 5-10 (4) 2-5 (11) 1-2 (21) Liite 11

19 Liite 12 Muusta syystä positiivinen paikka 3-5 (5) 2-3 (14) 1-2 (27)

20 Liite 13 Epäviihtyisyyttä 4-7 (3) 2-4 (13) 1-2 (31)

21 Liite 14 Melua 3-6 (5) 2-3 (6) 1-2 (21)

22 Liite 15 Pelkoa 3-8 (3) 2-3 (7) 1-2 (30)

23 Ruuhkaisuutta 5-9 (5) 2-5 (5) 1-2 (21) Liite 16

24 Muusta syystä negatiivinen paikka 3-3 (1) 2-3 (4) 1-2 (16) Liite 17

25 Nykyinen tärkeä reitti 3-4 (6) 2-3 (4) 1-2 (52) Liite 18

26 Uusi tarvittava reitti 2-2 (3) 1-2 (40) Liite 19

27 Liite 20 Luontoarvot Yhdistelmäkartta teemoista: Kaunis maisema Hieno luontokohde Metsäntuntu Hieno rakennettu puisto (16) 3-10 (59) 1-3 (101)

28 Liite 21 Henkiset arvot Yhdistelmäkartta teemoista: Tilan- ja vapaudentuntu Rauha ja hiljaisuus Historiaa ja kulttuuria Kohtaamispaikka Muusta syystä positiivinen paikka 6-19 (26) 2-6 (57) 1-2 (57)

29 Liite 22 Negatiiviset arvot Yhdistelmäkartta teemoista: Epäviihtyisyyttä Melua Ruuhkaisuutta Muusta syystä negatiivinen paikka (13) 2-7 (39) 1-2 (48)

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava LIITE LIITE 11 Kuusankosken-Korian viherosayleiskaava Kouvolan keskustaajaman viherosayleiskaava Kuusankoski-Koria viherosayleiskaava Suunnittelualueen Suunnittelualueen sijainti sijainti Yleiskaavoitus

Lisätiedot

KAUPUNGINOSA TOIMENPIDE PALVELULUOKKA. A031 Puistotorin toimintapuisto Toimintapuisto Puistola Säilytettävä Talvikunnossapito

KAUPUNGINOSA TOIMENPIDE PALVELULUOKKA. A031 Puistotorin toimintapuisto Toimintapuisto Puistola Säilytettävä Talvikunnossapito UUDEN JYVÄSKYLÄN VIHERPALVELUOHJELMA LEIKKIPUISTOPALVELUT Liite 1 1/6 SÄILYTETTÄVÄT LEIKKIPUISTOT 2010-2020 TUNNUS NIMI PALVELULUOKKA KAUPUNGINOSA TOIMENPIDE TALVIKÄYTTÖ Toimintapuistot A031 Puistotorin

Lisätiedot

Viherrakenne ja täydennysrakentaminen Jyväskylän esimerkkejä yleiskaavasta asemakaavoitukseen

Viherrakenne ja täydennysrakentaminen Jyväskylän esimerkkejä yleiskaavasta asemakaavoitukseen TÄYDENNYSRAKENTAMISEN SEMINAARI 28.5.2014 Työpaja-alustus / IV Viherympäristön merkitys täydennysrakentamisessa Viherrakenne ja täydennysrakentaminen Jyväskylän esimerkkejä yleiskaavasta asemakaavoitukseen

Lisätiedot

Varhainen kasvu ja perusopetus Toimintakate Toimintatulot Perusopetuksen hallinto Toimintakate Toimintamenot

Varhainen kasvu ja perusopetus Toimintakate Toimintatulot Perusopetuksen hallinto Toimintakate Toimintamenot KÄYTTÖSUUNNITELMAT V 2011 KS 2011 Varhainen kasvu ja perusopetus Toimintakate -97 241 200 Toimintatulot 2 950 400 Myyntitulot 1 039 900 Maksutulot 250 000 Tuet ja avustukset 1 540 500 Muut toimintatulot

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN VIHEROSAYLEISKAAVA. Kaavaselostusluonnos 3.6.2008. Jyväskylän kaupunki

JYVÄSKYLÄN VIHEROSAYLEISKAAVA. Kaavaselostusluonnos 3.6.2008. Jyväskylän kaupunki JYVÄSKYLÄN VIHEROSAYLEISKAAVA Kaavaselostusluonnos 3.6.2008 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Kaavan laatijat Osoite Puhelin Sähköposti VIHEROSAYLEISKAAVA Leena Rossi, yleiskaava-arkkitehti (Mervi Vallinkoski,

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSSUUNNITELMA (17)

KÄYTTÖTALOUSSUUNNITELMA (17) KÄYTTÖTALOUSSUUNNITELMA 2011 1(17) Määräraha Liikuntapalvelut TP2010 TA2010 TA2011 +/- % Toimintatulot 4 123 073 2 945 100 2 814 000-131 100-4,5 Toimintamenot 16 255 739 15 380 700 15 401 000 20 300 0,1

Lisätiedot

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Pihla Sillanpää/ Espoon yleiskaavayksikkö PILOTTIKYSELY: MUN PAIKKA! -ESPOONLAHTI 30.8.2018 2 TAUSTAA Kasvava Espoo, metro ja hyvinvointi seminaari 13.4.2016

Lisätiedot

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerro kartalla -kyselyssä on annettu palautetta Kulosaaren

Lisätiedot

KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAISTARKASTELUKARTAT Liite 3

KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAISTARKASTELUKARTAT Liite 3 KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAITARKATELUKARTAT 2012-2020 KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAITARKATELUKARTAT 2012-2020 KENTTÄPALVELUT - TOIMENPIDELUETTELO 2012-2020 = äilyvä kohde, K = Kunnostettava

Lisätiedot

Jyväskylän päiväkotiverkko. Tavoitteena alueellinen päiväkotiverkko

Jyväskylän päiväkotiverkko. Tavoitteena alueellinen päiväkotiverkko Jyväskylän päiväkotiverkko Tavoitteena alueellinen päiväkotiverkko Tilojen nykytilan analysointi ja tilankäytön tehostaminen vanhojen kohteiden korjaustarve uusien tilavaihtoehtojen hankinta/rakentaminen

Lisätiedot

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n.

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n. Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä Vastauksia 72 kpl Toive Kiinnostuneita %-vastanneista 64 88,9 % 59 81,9 % 52 72,2 % Vene- kanoottilaituri 45 62,5 % 45 62,5 % 31

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

Alueellinen pääakseli (5 kpl) TIKKAKOSKI PUUPPOLA JYLHÄNPERÄ

Alueellinen pääakseli (5 kpl) TIKKAKOSKI PUUPPOLA JYLHÄNPERÄ POHJOINEN TIKKAKOSKI PUUPPOLA JYLHÄNPERÄ PÄIVÄKOTIPALVELUJEN KÄYTTÖ 2013 PAIKKOJEN 1 032 1 118 1 200 1 122 723 874 962 975 318 332 434 469 Kunnallisessa päiväkodissa 31 % MITOITUS: 41 % 423 458 492 460

Lisätiedot

Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja Anna Isopoussu

Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja Anna Isopoussu Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja 31.5.2012 Anna Isopoussu Taustaa Kuntien yhdistyminen vuonna 2009 (Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän maalaiskunta

Lisätiedot

Koteja kaikille. JVA:n asuntoesite

Koteja kaikille. JVA:n asuntoesite Koteja kaikille JVA:n asuntoesite JVA lyhyesti JVA on Jyväskylän seudun suurin vuokranantaja 7500 viihtyisää vuokra-asuntoa eri puolilla uutta Jyväskylää Monipuolinen asuntokanta erilaisissa kerros-, rivija

Lisätiedot

Oppilaaksioton perusteet perusopetuksessa

Oppilaaksioton perusteet perusopetuksessa Jyväskylän kaupunki/perusopetus Sivistyslautakunta 26.3.2019/14 Perusteet voimassa 27.3.2019 lukien Oppilaaksioton perusteet perusopetuksessa Sivistyslautakunnan tehtäväalueen toimintasäännön 3 :n mukaan

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot

Kirjaston tilastot. Kokoelma Kirjaston lainaajat toimipisteittäin Kirjakokoelma, hankinta ja poistot Kirjaston tilastot 2003 Kokoelma 2003...1 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2003...2 Kirjakokoelma, hankinta ja poistot 2003...3 Kirjakokoelma kielittäin 2003...4 Videot, DVD-videot ja CD-romit 2003...5

Lisätiedot

MEIDÄN KESKUSTA kyselyn tulokset

MEIDÄN KESKUSTA kyselyn tulokset MEIDÄN KESKUSTA kyselyn tulokset Vastaajien ikä- ja asuinpaikka Jyväskylän ulkopuolella % 6 % Asutko? 21 % Jyväskylän ydinkeskustassa 276 vastaajaa Ikäsi 42 % yli 66-vuotias 8 % 31 % 56-65-vuotias 12 %

Lisätiedot

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3

Kirjaston tilastot. Kävijät vuonna 2004...1. Lainaus 2004...2. Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Kirjaston tilastot 2004 Kävijät vuonna 2004...1 Lainaus 2004...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2004...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2004...4 Kirjojen lainaus 2004...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

VIHERPOLITIIKKA. nykytilan selonteko 2007

VIHERPOLITIIKKA. nykytilan selonteko 2007 JYV KYL ÄSKYL KAUP I KA P I VIHERPOLITIIKKA nykytilan selonteko 2007 1 JOHDANTO Yhdyskuntatoimeen perustetun viherryhmän toiminnan keskeisimmäksi tavoitteeksi on kirjattu viherpolitiikan laatiminen. Koska

Lisätiedot

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely kysely 2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely 2010 Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston

Lisätiedot

AIKATAULUT JA REITIT

AIKATAULUT JA REITIT Jyväskylän seudun joukkoliikenne Kesä 2015 AIKATAULUT JA REITIT voimassa 1.6. 9.8. Linkki-uudistukset jatkuvat Liput uudistuvat - mikä muuttuu? Matkakortit, lipputuotteet ja hinnat uudistuvat. Matkan hinta

Lisätiedot

Yyterinniemen osayleiskaavatyö. Millaisen Yyterinniemen sinä haluat -internetkyselyn tulokset

Yyterinniemen osayleiskaavatyö. Millaisen Yyterinniemen sinä haluat -internetkyselyn tulokset Yyterinniemen osayleiskaavatyö Millaisen Yyterinniemen sinä haluat -internetkyselyn tulokset Porin Yyterinniemen alueella käynnissä olevan osayleiskaavatyön yhteydessä kerättiin asukkailta, yrityksiltä

Lisätiedot

Asukastilaisuus läntisen Palokan opetus-, varhaiskasvatus- ja nuorisopalvelujen suunnitelmista. Eino Leisimo Toimialajohtaja 7.9.

Asukastilaisuus läntisen Palokan opetus-, varhaiskasvatus- ja nuorisopalvelujen suunnitelmista. Eino Leisimo Toimialajohtaja 7.9. Asukastilaisuus läntisen Palokan opetus-, varhaiskasvatus- ja nuorisopalvelujen suunnitelmista Eino Leisimo Toimialajohtaja 7.9.2017 7.9.2017 Lähtökohdat (1) Palveluverkkoja kehitetään sekä alueiden että

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014

LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014 LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014 SISÄLTÖ: ASUKASKYSELYN TOTEUTUS ASUKASKYSELYN TAVOITE JA AIHEPIIRIT ASUKASKYSELYN SISÄLTÖ ASUKSKYSELYN TULOS ASUKASKYSELYN ANALYYSIKARTAT ASUKASKYSELYN TOTEUTUS Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Arvioi seuraavia väittämiä. Puistojen äänimaisemaan sopivat äänet

Arvioi seuraavia väittämiä. Puistojen äänimaisemaan sopivat äänet Kuopiolaisille toteutettiin 28.11.-26.12.2017 karttakysely heidän kokemuksistaan Kuopion ääniympäristöstä. Kysely koostui kysymyksistä hyvän ja huonon ääniympäristön merkityksestä vastaajille sekä kokemuksista

Lisätiedot

Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma. Asukaskysely 2017 Yhteenveto

Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma. Asukaskysely 2017 Yhteenveto Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma Asukaskysely 2017 Yhteenveto Yleistä Helsingin kaupungin Kerro kartalla- kyselyssä on annettu palautetta Pakilan ja Tuomarinkylän kaupunginosista. Kysely koostui

Lisätiedot

Haettu Esitys Päätös Asukas- ja kylätoiminta Huhtamedia ry Huhtasuon ASA ry Huhtasuon Asukasyhdistys ry Jyväskylä Seura ry

Haettu Esitys Päätös Asukas- ja kylätoiminta Huhtamedia ry Huhtasuon ASA ry Huhtasuon Asukasyhdistys ry Jyväskylä Seura ry Asukas- ja kylätoiminta 1 Huhtamedia ry T 450 50 50 Hakemusnumero: 5 / Huhtamedia ry 2 Huhtasuon ASA ry T 100 40 40 Hakemusnumero: 88 / Huhtasuon ASA ry 3 Huhtasuon Asukasyhdistys ry T 100 50 50 Hakemusnumero:

Lisätiedot

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely 2012 Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä Sisältö 1 Kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn toteutus...2 2 Kirjastopalveluiden käyttö...3 2.1 Kirjastoautossa ja pää-

Lisätiedot

Rantaraitin kehittäminen Taustat

Rantaraitin kehittäminen Taustat Yhdyskuntatekniikka Sivu 1 / 5 Taustat Tekniset palvelut toteuttivat omalle henkilökunnalle ja nuorisovaltuustolle kyselyn, jossa teemoina olivat kulttuuri, lapset ja nuoret, liikunta sekä ympäristö ja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ. Ystävänpäiväviikon Kaveri mukaan -tunnit Flamenco, sevilannas Opisto to Flamenco, soleá Opisto to

JYVÄSKYLÄ. Ystävänpäiväviikon Kaveri mukaan -tunnit Flamenco, sevilannas Opisto to Flamenco, soleá Opisto to Ystävänpäiväviikon Kaveri mukaan -tunnit 11. 17.2.2019 JYVÄSKYLÄ Flamenco, sevilannas to 17.00-18.15 Flamenco, soleá to 18.15-19.30 Itämainen tanssi Valorinne Itämainen tanssi ma 19.00-20.15 jatkokurssi

Lisätiedot

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu Hajalan asukaskysely Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu 16.8.2011 Taustatietoja Sukupuoli Ikä 20 15 15 16 10 10 10 7 5 1 0 alle 25-v. 25-34 35-44 45-54 55-64 yli 64-v. Hajalalaisuus Kuinka paljon

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIITE 1 Sivistyspalveluiden palvelualueen toimintayksiköt ja -paikat

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIITE 1 Sivistyspalveluiden palvelualueen toimintayksiköt ja -paikat JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIITE 1 Sivistyspalveluiden palvelualueen toimintayksiköt ja -paikat Sivistyspalvelukeskus, Kilpisenkatu 1, 40100 Jyväskylä OPETUSPALVELUT: * Perusopetusta antavat koulut: Halssilan

Lisätiedot

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia TYÖPAJATILAISUUS Kooste työpajasta Ravintola Savonia 22.11.2018 TYÖPAJATYÖSKENTELY Osallistujia oli ilmoittautunut etukäteen 56 hlö Osallistujat jaettiin teemojen mukaisesti kuuteen ryhmään Ryhmien teemat

Lisätiedot

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Asukas- ja kylätoiminta 1 Halssilan asukasyhdistys ry T 50 50 50 Hakemusnumero: 83 / 2018 Halssilan asukasyhdistys ry 2 Huhtasuon Asukasyhdistys ry T 100 90 90 Hakemusnumero: 45 / 2018 Huhtasuon Asukasyhdistys

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAKYSELY Kysely liittyy Laukaan kunnan ja Laukaan Kehitysyhtiö Oy:n keskustan kehittämissuunnitelman laatimiseen

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015

LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015 LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015 Lasten ja nuorten osallisuus koulun ja nuorisotyön yhteistyönä seminaari 12.9.2011 Tanja Räty koordinaattori / osallisuuskasvatus Jyväskylän

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

KERRO KARTALLA-KYSELY KULOSAARI, MUSTIKKAMAA Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto. Tekninen raportti

KERRO KARTALLA-KYSELY KULOSAARI, MUSTIKKAMAA Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto. Tekninen raportti KERRO KARTALLA-KYSELY KULOSAARI, MUSTIKKAMAA 2014, arkkitehtuuriosasto Tekninen raportti Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Elokuu 2014 Taloustutkimus Tekninen raportti 2 (8) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Kirkkotie, Säynätsalo 19:087

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Kirkkotie, Säynätsalo 19:087 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kirkkotie, Säynätsalo 19:087 10.10.2007 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee 31. kaupunginosan hautausmaa- ja katualuetta.

Lisätiedot

Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely

Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely 08 8..09 Kyselyn toteutus Palautekysely oli avoinna 9.0.-0..08 Kyselyn kartalla esitettiin alustavan yleissuunnitelman kahden raiteen ratalinja maakuntakaavan maastokäytävässä.

Lisätiedot

HANKKEEN TAUSTA JA TAVOITTEET

HANKKEEN TAUSTA JA TAVOITTEET Järvenpään liikkumisen ohjauksen valtionapuhanke Tulosten esittely 15.5.2014 Marja-Terttu Sikiö / Destia Oy HANKKEEN TAUSTA JA TAVOITTEET Järvenpään kaupunki haki valtionavustusta liikkumisen ohjauksen

Lisätiedot

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TOTEUTUS KOULUTEIDEN TURVALLISUUSLUOKITTELUN PÄIVITYKSESSÄ MÄNTSÄLÄN KUNNASSA 2018

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TOTEUTUS KOULUTEIDEN TURVALLISUUSLUOKITTELUN PÄIVITYKSESSÄ MÄNTSÄLÄN KUNNASSA 2018 LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TOTEUTUS KOULUTEIDEN TURVALLISUUSLUOKITTELUN PÄIVITYKSESSÄ MÄNTSÄLÄN KUNNASSA 2018 Arvioinnin lähtökohta Mäntsälän kunnan kasvatus- ja sivistyslautakunta asetti vuoden 2018

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2005

Kirjaston tilastot 2005 Kirjaston tilastot 2005 Kävijät vuonna 2005...1 Lainaus 2005...2 Kirjaston lainaajat toimipisteittäin 2005...3 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2005...4 Kirjojen lainaus 2005...5 Musiikkiäänitteiden

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun haasteet kaupunkimetsissä

Osallistavan suunnittelun haasteet kaupunkimetsissä Osallistavan suunnittelun haasteet kaupunkimetsissä Maija Sipilä & Liisa Tyrväinen, Metsäntutkimuslaitos 30.5.07 Metsäntutkimuslaitos Skogsforskningsinstitutet Finnish Forest Research Institute www.metla.fi

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin viherpolitiikka

Jyväskylän kaupungin viherpolitiikka VIHERSEMINAARI 1.11.2012 Kuva: Maria Lehikoinen / Keski-Suomen sarjakuvaseura Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupunki MITKÄ OVAT VIHERALUEITA? mm. julkisten rakennusten pihat, rakennetut puistot, ulkoliikunta-alueet,

Lisätiedot

Kuntalaisen mielipiteet kartalle, yleiskaavan viheralueet

Kuntalaisen mielipiteet kartalle, yleiskaavan viheralueet Kuntalaisen mielipiteet kartalle, yleiskaavan viheralueet Kuntien paikkatiedon hyvät käytänteet seminaari 12.5.2011 Tuusulan kunta Annalena Saarikivi Tuusulan yleiskaava 2040 luonnosvaihe on käynnissä

Lisätiedot

Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017

Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017 Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailututkimus 2017 Sisältö Sivu Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus 3-4 Tutkimusalue ja kohteet 5 Yhteenveto päätuloksista 6 Tärkeimmät syyt tulla alueelle 8 Alueella

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2002

Kirjaston tilastot 2002 Kirjaston tilastot 2002 Aineisto2002 Collection 2002...1 Kirjakokoelma, hankinta ja poistot 2002 Book Stock, Aquisition and Disposal 2002...3 Kirjakokoelma kielittäin 2002 Book Stock according to the Language

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

Keski-Suomen vaalipiiri. 179 Jyväskylä. Harju. s. 1/2. EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 6 Vaalipäivän äänet, tarkastuslaskenta.

Keski-Suomen vaalipiiri. 179 Jyväskylä. Harju. s. 1/2. EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 6 Vaalipäivän äänet, tarkastuslaskenta. 001 Kirkkopuisto s. 1/2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63

Lisätiedot

Vantaan virtavesien kehittämisperiaatteet

Vantaan virtavesien kehittämisperiaatteet Vantaan virtavesien kehittämisperiaatteet Purojen ja jokien Vantaa Pienvesitapaaminen 24.5.2018 Anna Kyytinen, Vantaan kaupunki Purojen ja jokien Vantaa Vantaalla vietettiin 2015 Purojen Vantaa-teemavuotta

Lisätiedot

asiakastyytyväisyystutkimus

asiakastyytyväisyystutkimus OVOn harrasteryhmien asiakastyytyväisyystutkimus 2010 Tutkimuksen toteutus Tutkimus tehtiin keväällä 2010 (sama tutkimus toteutettu myös keväällä 2007, 2008 ja 2009) Tutkimus toteutettiin ensimmäistä kertaa

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

Asukastilaisuudessa esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi

Asukastilaisuudessa esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi LIITE 6 Asukastilaisuudessa 15.8.2017 esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi Tiistaina 15.8.2017 pidettiin Kuusimäen koulun ruokalassa

Lisätiedot

Laadukas kaupunki- ja viherympäristö houkuttelee liikkumaan. Hyvinvoiva kunta arkiliikunnan olosuhdeseminaari 2012

Laadukas kaupunki- ja viherympäristö houkuttelee liikkumaan. Hyvinvoiva kunta arkiliikunnan olosuhdeseminaari 2012 Laadukas kaupunki- ja viherympäristö houkuttelee liikkumaan Hyvinvoiva kunta arkiliikunnan olosuhdeseminaari 2012 Jyväskylän kaupunki / Mervi Vallinkoski 15.11.2012 MISTÄ VIHER- JA KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KOOSTUU?

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

VIRKISTYS 8.8.2007. Virkistysarvot

VIRKISTYS 8.8.2007. Virkistysarvot VIRKISTYS 8.8.2007 Virkistysarvot Keski-Suomen maakuntakaavassa (maakuntavaltuuston hyväksymä 16.5.2007) Vahtivuoren suunnitellulla jätteenkäsittelyalueella tai sen läheisyydessä ei ole virkistykseen liittyviä

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Jyvälän Jälkkärit TOIMINNON ESITTELY 2012 Koululaisten iltapäivätoiminnan

Lisätiedot

Turun lentoasemalla suuri merkitys alueen elinkeinoelämälle

Turun lentoasemalla suuri merkitys alueen elinkeinoelämälle Kysely Turun lentoaseman kehittämisestä Turun lentoasemalla suuri merkitys alueen elinkeinoelämälle 10.10.2018 Kyselyyn osallistui 897 vastaajaa Kyselyn tarkoitus oli kerätä tietoa Turun lentoaseman käytöstä

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI. Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat. Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille

LAPUAN KAUPUNKI. Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat. Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille LAPUAN KAUPUNKI Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille Hyvä Lapuan keskustaajaman / kylien asukas! Lapuan kaupunki on käynnistänyt

Lisätiedot

KAUPUNKIVIHERALUEIDEN ARVOT JA MERKITYS ASUKKAILLE PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

KAUPUNKIVIHERALUEIDEN ARVOT JA MERKITYS ASUKKAILLE PÄÄKAUPUNKISEUDULLA KAUPUNKIVIHERALUEIDEN ARVOT JA MERKITYS ASUKKAILLE PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Liisa Tyrväinen Metla Helsingin yliopisto, Metsäekologian laitos Ulkoilusta hyvinvointia-seminaari 9.11.2005, Helsinki Taustaa Kaupunkiviheralueilla

Lisätiedot

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018 Sopiva paikka asuinrakentamiselle Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) Yleiskaavakyselyn tuloksia 2 (13) Sopiva paikka asuinrakentamiselle Vastaajien lukumäärä Yleiskaavakyselyn tuloksia 3 (13) Sopiva paikka

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 Liikuntapalvelut/Sari Sarpaneva Kyselyn tarkoitus ja toteutustapa Kauniaisten liikuntapaikoista tehtiin kyselytutkimus 16.-31.3.18. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä

Lisätiedot

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE II Asukastyöpajan tulokset

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE II Asukastyöpajan tulokset Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma LIITE II Asukastyöpajan tulokset Työpaja asukkaille Työpaja pidettiin 10.11. klo 17.30-19.00 Työpajaan osallistui 17 henkilöä Työpajan tavoitteet Saada orivesiläiset

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Ville Laitinen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012.... yhdessä...

TOIMINTASUUNNITELMA 2012.... yhdessä... 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2012... yhdessä... 2 JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA v. 2012 YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa, vireyttä ja terveyttä Suomen Ladun teeman

Lisätiedot

Lasse Peltonen, YTK erikoistutkija (Teknillinen korkeakoulu) Sari Puustinen, YTK. tutkija Jonna Kangasoja, Tieke, tutkija

Lasse Peltonen, YTK erikoistutkija (Teknillinen korkeakoulu) Sari Puustinen, YTK. tutkija Jonna Kangasoja, Tieke, tutkija HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO 1 ETELÄ-HAAGAN ISONNEVAN ALUEEN ASUKASTILAISUUS Aika Keskiviikko klo 18 20 Paikka Helsingin suomalainen yhteiskoulu, Isonnevantie 8 Läsnä Juha-Pekka Turunen, vuorovaikutussuunnittelija,

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2006

Kirjaston tilastot 2006 Kirjaston tilastot 2006 Kävijät 2006...1 Lainaus 2006...2 Lainojen jakautuminen toimipisteittäin 2006...3 Lainaajat toimipisteittäin 2006...4 Aineistojen lainaus aineistolajeittain 2006...5 Lainojen jakautuminen

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA Keskusta-alueen osayleiskaava

ALAVIESKAN KUNTA Keskusta-alueen osayleiskaava ALAVIESKAN KUNTA Keskusta-alueen osayleiskaava Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille Hyvä asukas tai maanomistaja! Alavieskaan ollaan tekemässä keskusta-alueen osayleiskaavaa. Alueen kaavoitustarve

Lisätiedot

Kati Honkanen, THL & Esa Iivonen, MLL

Kati Honkanen, THL & Esa Iivonen, MLL 2 Muutos kohti lapsi- ja perhelähtöisiä, yhteensovitettuja, oikea-aikaisia ja tarpeenmukaisia palveluita 4 5 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 Luo luottamusta - suojele lasta opas ja verkkokoulutus https://www.thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/ajankohtaista/luoluottamusta-suojele-lasta-opas-ja-verkkokoulutus-yhteistyosta

Lisätiedot

Oppilaiden turvallisuuskävelyt valtakunnallisena pilottihankkeena Vaasassa Matti Tervasmäki

Oppilaiden turvallisuuskävelyt valtakunnallisena pilottihankkeena Vaasassa Matti Tervasmäki Oppilaiden turvallisuuskävelyt valtakunnallisena pilottihankkeena Vaasassa Oppilaiden turvallisuuskävelyt Esityksen sisältö: 1. Hankkeen lähtökohdat 2. Hankkeen eteneminen 3. Kävelyjen toteuttaminen 4.

Lisätiedot

Jyväskylän perusopetuksen oppilaaksioton periaatteet ja menettelytavat hyväksytty Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnassa 11.12.

Jyväskylän perusopetuksen oppilaaksioton periaatteet ja menettelytavat hyväksytty Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnassa 11.12. Jyväskylän perusopetuksen oppilaaksioton periaatteet ja menettelytavat hyväksytty Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnassa 11.12.2012 Jyväskylän kaupunki ottaa järjestämäänsä perusopetukseen oppilaiksi

Lisätiedot

Mielakan metsäilta

Mielakan metsäilta Mielakan metsäilta 19.4.2017 26.6.2017 Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä Kysely auki 30.4.2017 saakka osoitteessa www.kouvola.fi/taajamametsat 26.6.2017 Sanna Laukkanen 2 26.6.2017 Sanna Laukkanen

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

10.4.2014 PALVELUOHJAUS

10.4.2014 PALVELUOHJAUS 10.4.2014 PALVELUOHJAUS Miksi palveluohjausta? MUUTAMIA AJATUKSIA PALVELUOHJAUKSESTA: Palveluohjaus on asiakaslähtöinen ja asiakkaan etua korostava työtapa. Sillä tarkoitetaan asiakastyön menetelmää, että

Lisätiedot

Liite 3 KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAISTARKASTELUKARTAT KENTTÄPALVELUT Yleiskenttä. Pienkenttä.

Liite 3 KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAISTARKASTELUKARTAT KENTTÄPALVELUT Yleiskenttä. Pienkenttä. 0 1 Laji Pien Yleis km 5 10 musta = säilyvä kohde sininen = uudiskohde punainen = poistuva kohde KENTTÄPALVELUT 2013 - KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON KOKONAISTARKASTELUKARTAT 2013 - KENTTÄPALVELUT - PALVELUVERKON

Lisätiedot

Ekosysteemipalvelut ja maankäytön suunnittelu - Espoon ekosysteemipalveluanalyysi

Ekosysteemipalvelut ja maankäytön suunnittelu - Espoon ekosysteemipalveluanalyysi Ekosysteemipalvelut ja maankäytön suunnittelu - Espoon ekosysteemipalveluanalyysi Paula Kuusisto-Hjort, Tanja Hämäläinen, Heidi Ahlgren, Pihla Sillanpää Espoon kaupunkisuunnittelukeskus, yleiskaavayksikkö

Lisätiedot

Kirjaston tilastot 2007

Kirjaston tilastot 2007 Kirjaston tilastot 2007 Kävijät...2 Lainaus...3 Lainojen jakautuminen toimipisteittäin...4 Lainaajat toimipisteittäin...5 Aineistojen lainaus aineistolajeittain...7 Lainojen jakautuminen aineistoryhmittäin...8

Lisätiedot

Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely kokonaistulokset

Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely kokonaistulokset Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely 2012 - kokonaistulokset Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta Konalan ja Pitäjänmäen alueelle. Kyselyyn

Lisätiedot

SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen

SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen SIIKAJOEN KUNTA Ruukin asemanseudun osayleiskaavan uudistaminen Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille Hyvä asukas tai maanomistaja! Ruukin asemanseudun osayleiskaavaa ollaan uusimassa. Nykyinen vuonna

Lisätiedot

BIG DATA KIRJASTOJEN KOKOELMATYÖSSÄ JA PROFILOINNISSA. Viljami Marjomäki Jyväskylän kaupunginkirjasto

BIG DATA KIRJASTOJEN KOKOELMATYÖSSÄ JA PROFILOINNISSA. Viljami Marjomäki Jyväskylän kaupunginkirjasto BIG DATA KIRJASTOJEN KOKOELMATYÖSSÄ JA PROFILOINNISSA Viljami Marjomäki Jyväskylän kaupunginkirjasto Jyväskylän ja Turun kaupunginkirjastot Projekti käynnistyi 15.1.2018 Projekti päättyi 31.10.2018 Projektityöntekijä

Lisätiedot

Vekara-ahon päiväkodin toimintasuunnitelma

Vekara-ahon päiväkodin toimintasuunnitelma Vekara-ahon päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Touhuamme paljon erilaisissa pienryhmissä. Teemme koko talon yhteisiä, laajempia projekteja ja tapahtumia. Näitä ovat esimerkiksi

Lisätiedot

kehityshistoria

kehityshistoria www.jyvaskyla.fi kehityshistoria 2001-2017 Uudet sivut 2001 Rakennusvalvontavirasto http://www.jkl.fi/rakennus Ympäristövirasto http://www.jkl.fi/ymparistovirasto Jyväskylän historia, Itsenäisyyspäivä,

Lisätiedot

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA Katujen kunnossapidon osalta tulevaisuudessa tulisi panostaa eniten kevytväylien auraukseen ja hiekoitukseen, ajoratojen auraukseen ja hiekoitukseen sekä asfaltin

Lisätiedot

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta - Hyvät liikenneyhteydet - Keskustaan 15 min, lentokentän suuntaan, Myyrmäkeen - Hyvät pyöräily-yhteydet

Lisätiedot

Oma asuinympäristö paremmaksi!

Oma asuinympäristö paremmaksi! Oma asuinympäristö paremmaksi! Miten parantaisin omaa asuinympäristöäni? Projektityössä otetaan haltuun oma asuinympäristö ja lähdetään kehittämään sitä entistä paremmaksi. Tavoitteena on tutkia ja tehdä

Lisätiedot

I Ympäristönsuojelu Mitkä ovat mielestäsi viisi (5) suurinta paikallista ympäristöongelmaa?

I Ympäristönsuojelu Mitkä ovat mielestäsi viisi (5) suurinta paikallista ympäristöongelmaa? I Ympäristönsuojelu Mitkä ovat mielestäsi viisi (5) suurinta paikallista ympäristöongelmaa? 1.Liikenne 3a 15 42 % 2. Melu 5 3.lmansaasteet ja/tai hajut 1 24 67 % 4. Likaiset kadut 7 19 % 5. Julkisten rakennusten

Lisätiedot

Elämä turvalliseksi. seksuaaliterveyden edistämisen teemapäivä Myllypuron 8-luokan oppilaille

Elämä turvalliseksi. seksuaaliterveyden edistämisen teemapäivä Myllypuron 8-luokan oppilaille Elämä turvalliseksi seksuaaliterveyden edistämisen teemapäivä Myllypuron 8-luokan oppilaille Innovaatioprojektin toteuttajina toimivat jouluna 2014 valmistuvat Metropolia Ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijat.

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin?

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? Talvisalon koulu Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013 Vanhempainillat 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? 94 Kyllä 28 Ei Kyllä Ei 2. Kuinka hyödyllisinä koet vanhempainillat? 51 Erittäin

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Jyväskylän seudun joukkoliikenne. Talvikausi 2015 16

Jyväskylän seudun joukkoliikenne. Talvikausi 2015 16 Jyväskylän seudun joukkoliikenne Talvikausi 2015 16 AIKATAULUT JA REITIT voimassa 10.8.2015 5.6.2016 Jyväskylän seudun joukkoliikenne Tarjoamme paikallisliikenteen palveluita vakiovuoroillamme Jyväskylässä,

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot