Presidentti Tarja Halonen, konferenssin suojelija ja kunniatoimikunnan puheenjohtaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Presidentti Tarja Halonen, konferenssin suojelija ja kunniatoimikunnan puheenjohtaja"

Transkriptio

1 KONFERENSSIN PUHUJAT Konferenssin avajaisten puhujat Presidentti Tarja Halonen, konferenssin suojelija ja kunniatoimikunnan puheenjohtaja Tarja Halonen toimi Suomen tasavallan 11. presidenttinä ja ensimmäisenä naispuolisena valtionpäämiehenä vuosina Virkakautensa jälkeen presidentti Halonen on työskennellyt mm. kansainvälisissä luottamustehtävissä. Raija Mattila, puheenjohtaja, kansainvälinen naisliikuntaverkosto IWG Raija Mattila on toinen kansainvälisen naisliikuntaverkosto IWG:n puheenjohtajista. Työurallaan Mattila on toiminut mm. Opetusministeriön liikuntayksikön päällikkönä. Hän on ollut liikunnan ja urheilun maailmassa vaikutusvaltainen hahmo niin kansallisesti, Euroopassa kuin maailmallakin jo lähes neljän vuosikymmenen ajan. Thomas Bach, puheenjohtaja, Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) Thomas Bach on ensimmäinen olympiavoittaja, joka on valittu KOK:n puheenjohtajaksi. Koulutukseltaan Bach on lakimies, ja hän on uransa aikana ollut vahva urheilijoiden puolestapuhuja olympialiikkeessä. Hän oli yksi KOK:n urheilijakomission perustajajäsenistä, ja on sittemmin ollut jäsen useissa KOK:n muissa komiteoissa ja KOK:n hallituksessa. Peter Tallberg, KOK:n jäsen Peter Tallberg on Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n pitkäaikainen suomalaisjäsen sekä entinen kilpapurjehtija. Sir Philip Craven, puheenjohtaja, Kansainvälinen Paralympiakomitea (IPC) Sir Philip Cravenin puheenjohtajuuden aikana Kansainvälisestä Paralympiakomiteasta (IPC) on kehittynyt kolmanneksi suurin urheilujärjestö maailmassa. Sir Philip toimii IPC:n edustajana monissa kansainvälisissä organisaatioissa ja on myös KOK:n jäsen. Sir Philip on edustanut maataan paralympialaisissa pyörätuolikoripallossa ja uinnissa. Vuonna 2005 hänelle myönnettiin ritarin arvonimi työstään vammaisurheilun eteen. Risto Nieminen, puheenjohtaja, Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry; Suomen Olympiakomitea Risto Nieminen toimii Valo ry:n sekä Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana. Hän on mm. toiminut pitkään Veikkauksen toimitusjohtajana.

2 2/6 Pääpuhujia Irina Bokova, pääjohtaja, YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO Irina Georgieva Bokova toimii UNESCO:n pääjohtajana. Ennen valintaansa UNESCO:n ensimmäiseksi naispuoliseksi pääjohtajaksi vuonna 2009 Bokova toimi Bulgarian ulkoministerinä sekä Bulgarian Ranskan-suurlähettiläänä. Pääjohtajan roolissaan Bokova on aktiivisesti edistänyt sukupuolten välistä tasa-arvoa, kulttuurien välistä dialogia sekä tasa-arvoista koulutusta. Fiona Bull, liikunnan ja kansanterveyden professori, Centre for Built Environment and Health, School of Population Health, University of Western Australia Professori Fiona Bullin tutkimustyö keskittyy lisäämään ymmärrystämme siitä, miten nyky-ympäristömme vaikuttaa terveyteemme, sekä toimintatapoihin joilla voimme parantaa kansanterveyttä ja liikkumista kestävällä tavalla. Hänen työnsä keskiössä ovat liikuntaan osallistuminen, aktiivinen liikkuminen, kävely ja pyöräily. Kari Fasting, Professor Emerita; ex-puheenjohtaja, WomenSport International (WSI) Professori Kari Fastingin tutkimusalueet käsittelevät moninaisia kysymyksiä liittyen yhdenvertaisuuteen ja moniarvoisuuteen urheilussa erityisenä fokuksena liikunta ja urheilu naisten elämässä. Hänen viimeisin tutkimuksensa on keskittynyt seksuaaliseen häirintään ja hyväksikäyttöön urheilussa. Aiheenaan naiset ja urheilu, Fasting on työskennellyt asiantuntijana mm. UNICEF:ssa, Euroopan neuvostossa ja EU:ssa. Fasting edustaa konferenssissa WomenSport International (WSI) - organisaatiota, jonka perustajajäsen hän on. Honorable Minister Dorcas Makgato-Malesu, kauppa- ja teollisuusministeri, Botswana Dorcas Makgato-Malesun saavutuksiin kuuluu mm. Botswanan vienti-, kehitys- ja sijoitusorganisaation uudistaminen yhdeksi Afrikan parhaista. Makgato-Malesu on Botswanan nuorin ministeri. Margaret Talbot, Professori, OBE, FRSA, President, International Council of Sport Science and Physical Education (ICSSPE) Professori Margaret Talbot on tehnyt pitkän uran urheilutieteissä sekä tyttöjen ja naisten liikunnan edistämiseen erikoistuneissa järjestöissä. Talbot on urallaan keskittynyt tutkimaan oikeudenmukaisuutta sekä moninaisuutta liikunnassa ja urheilussa. Hänen edustamansa organisaatio (ICSSPE) edistää monialaista tutkimusta, jolla haastetaan sukupuoleen liittyviä myyttejä ja stereotypioita, jotka yhä rajoittavat naisten kokemuksia urheilun ja koulutuksen maailmassa. Androulla Vassiliou, Euroopan komission jäsen; koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys-, urheilu-, media- ja nuorisoasioista vastaava komissaari, Kypros Komissaari Androulla Vassilioun vastuualueina Euroopan komissiossa ovat koulutus, kulttuuri, urheilu, monikielisyys ja nuorisoasiat. Ennen komissaarin uraansa Vassiliou oli aktiivisesti mukana kotimaansa Kyproksen politiikassa. Vassiliou on toiminut aktiivisesti myös kansainvälisten suhteiden ja ihmisoikeuksien alalla.

3 3/6 Muita puhujia Johanna Adriaanse, IWG:n toinen puheenjohtaja; Senior Lecturer in Sport Management, University of Technology, Sydney, Australia Johanna Adriaanse on toiminut vuodesta 2006 lähtien IWG:n toisena puheenjohtajana. Hän kutsui koolle edellisen konferenssin Sydneyssä vuonna Hänellä on yli 25 vuoden kokemus useasta liikunnan ja urheilun saralla toimivasta organisaatiosta niin Alankomaissa, Italiassa kuin Australiassa. Hän on edustanut Alankomaita jääkiekon Euroopan cupissa 1970-luvulla. Timothy Armstrong, Coordinator of the Surveillance and Population-based Prevention Unit, Department of Prevention of Noncommunicable Diseases, Maailman terveysjärjestö WHO Timothy Armstrong on toiminut vuodesta 2007 lähtien WHO:ssa. Armstrongilla on takanaan pitkä ura lääketieteen ja terveyden parissa. Hän on myös entinen kansainvälisen tason kestävyysjuoksija, joka toimii nykyisin valmentajana. Rosa López de D Amico, President, International Association of Physical Education and Sport for Girls and Women (IAPESGW) Professori Rosa López de D Amicon tutkimusalueet ovat keskittyneet liikuntaan, liikuntapolitiikkaan, johtamiseen ja sukupuoleen. López de D Amicon työuraan on kuulunut merkittävä määrä luottamustoimia eri kansainvälisissä organisaatioissa. Amanda Bennett, Governance Adviser, Sport and Recreation Alliance; rugbyvalmentaja, Iso- Britannia Amanda Bennett ollut tehnyt pitkän uran liikunnan ja urheilun parissa mm. opetus- ja järjestötehtävissä, esimerkiksi Women s Sports Foundationissa ja UK Sportissa. Vuosina hän toimi eurooppalaisen naisliikuntaverkoston EWS:n puheenjohtajana. Hän on entinen kansainvälisen tason rugbypelaaja ja nykyinen rugbyvalmentaja. Eva Biaudet, vähemmistövaltuutettu, Suomi Eva Biaudet on koko uransa aikana toiminut ihmisoikeuksien puolesta. Hän on ollut poliittisissa tehtävissä kansanedustajana, peruspalveluministerinä ja kaupunginvaltuutettuna. Biaudet on myös työskennellyt Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ:ssä diplomaattina ja ihmiskaupan vastaisen työn erityisedustajana. Kesällä 2010 Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton palkitsi Eva Biaudet'ta ja hänen tiimiään ihmiskaupanvastaisesta työstä. Claudia Bokel, puheenjohtaja, KOK:n urheilijakomissio Claudia Bokel on kalpamiekkailun olympiamitalisti. Hänet valittiin KOK:n urheilijatoimikunnan edustajaksi Pekingin kesäolympialaisten aikaan, ja puheenjohtajaksi vuoden 2012 Lontoon olympialaisten aikaan.

4 4/6 Mary Davis, Regional President and Managing Director of Special Olympics Europe/Eurasia Special Olympics on maailman johtava kehitysvammaisten liikunta- ja urheilujärjestö, ja sen alueellinen johtaja Mary Davis on pitkän linjan kehitysvammaisten puolestapuhuja. Hän toimi toimitusjohtajana menestyksekkäissä kehitysvammaisten kesäolympialaisissa vuonna 2003 Dublinissa. Vuosina Davis toimi Irlannin presidentin neuvonantajana. Davis on myös mm. kiivennyt Kilimanjaron huipulle ja juossut New Yorkin maratonin. Muffy Davis, Paralympiaurheilija, Yhdysvallat Muffy Davis on seitsenkertainen paralympiamitalisti. Stanfordin yliopistosta valmistunut Davis on hyvin suosittu puhuja, ja hätä ovat käyttäneet esimerkiksi WHO, YK-tahot ja jotkut maailman suurimmista yrityksistä. Davis kiertää maailmaa puhuen ja kouluttaen ihmisiä saavuttamaan oman potentiaalinsa ja unelmansa. Anita L. DeFrantz, hallituksen jäsen ja naisurheilukomission kunniajäsen, KOK Anita L. DeFrantz on ollut Kansainvälisen Olympiakomitean naiskomission puheenjohtaja sen käynnistämisestä vuonna 1995 lähtien aina vuoteen 2014 saakka, jolloin hänet nimettiin komission kunniajäseneksi. Hänet valittiin ensimmäisenä naisena KOK:n varapuheenjohtajaksi vuonna DeFrantz on kilpasoudun olympiamitalisti. Pekka Haavisto, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, Suomi Kehitysministeri Pekka Haavisto käsittelee ulkoministeriön kehitysyhteistyötä koskevat asiat sekä valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolle kuuluvat asiat. Birgitta Kervinen, puheenjohtaja, European Non-Governmental Sports Organisation (ENGSO) Eurooppalaiset urheilujärjestöt ENGSO:n puheenjohtajana toimivalla Birgitta Kervisellä on takanaan pitkä ja merkittävä ura urheilujohdossa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Hän on toiminut eurooppalaisen naisliikuntaverkoston EWS:n puheenjohtajana ja IWG:n toisena puheenjohtajana vuosina Hän on yksi harvoista kansainvälisen tason naisjohtajista urheilun saralla Euroopassa. Beng Choo Low, varapuheenjohtaja, Olympic Council of Malaysia, Malesia Beng Choo Low on Malesian Olympiakomitean varapuheenjohtaja. Hän on Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen. Ruth Maphorisa, IWG:n puheenjohtaja , Botswana IWG:n puheenjohtajana syyskuussa 2014 aloittavalla Ruth Maphorisalla on pitkä kokemus johtotehtävistä Botswanan valtionhallinnossa sekä erilaisissa kansainvälisissä verkostoissa. Tällä hetkellä hän toimii Botswanan nuoriso-, kulttuuri ja urheiluministeriön valtiosihteerinä. Keneilwe Mathibela, jalkapallovalmentaja, Youth Development through Football, Etelä-Afrikka Keneilwe Mathibela on jalkapallovalmentaja, joka on aktiivisesti mukana urheiluun ja yhteisöjen kehittämiseen liittyvässä työssä.

5 5/6 Armelle Mazé, Co-President, European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) Armelle Mazé on vuodesta 2009 lähtien ollut mukana Euroopan seksuaalivähemmistöjen urheiluliikkeessä Ranskassa ja Euroopan tasolla. EGLSF:n edustajana hän on ollut vuodesta 2011 lähtien mukana Football Against Racism in Europe -verkostossa. Rosaura Méndez Gamboa, hallituksen jäsen ja tasa-arvokomitean puheenjohtaja, kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU Professori Rosaura Méndez Gamboa on Kansainvälisen opiskelijaurheiluliitto FISU:n sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävän komitean puheenjohtaja. Matilda Mwaba, Executive Director, National Organization for Women in Sport, Physical Activity and Recreation (NOWSPAR), Sambia Matilda Mwaba on NOWSPAR-järjestön perustaja ja toiminnanjohtaja. Järjestö on Sambian suurin urheilujärjestö, joka tekee uraauurtavaa työtä naisten ja urheilun parissa. Mwaba on urallaan työskennellyt yritysmaailmassa sekä urheilu- ja humanitäärisissä järjestöissä. Etsuko Ogasawara, Professor of Sport Management, Juntendo University (Japan) Etsuko Ogasawara on Japanese Association for Women in Sport -järjestön perustaja ja puheenjohtaja sekä IWG:n puheenjohtaja Hän toimii professorina Juntendon yliopistossa Japanissa. Ogasawara on entinen uimavalmentaja ja hän on valmentanut mm. Japanin uimareita 1988 Soulin olympialaisissa. Pekka Puska, ex-pääjohtaja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ex-pääjohtaja Pekka Puska on Suomessa ja kansainvälisesti tunnettu lääkäri, kansanterveyden asiantuntija ja poliitikko. Beckie Scott, urheilijakomitean puheenjohtaja, World Anti-Doping Agency (WADA) Olympiamitalisti Beckie Scott on Maailman Antidopingtoimisto WADA:n urheilijakomitean puheenjohtaja. Scott on myös Kansainvälisen olympiakomitean jäsen sekä Kanadan Olympiakomitean johtaja. Kalyani Subramanyam, The Naz Foundation Trust, Intia Kalyani Subramanyam on urallaan työskennellyt useissa kansalaisjärjestöissä neljän Intian osavaltion alueella. Naz Foundation Trust on kansalaisjärjestö, joka tekee työtä HIV:iin ja seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten parissa. Subramanyamin johtama Goal-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden slummeissa kasvaneille tytöille saada paremmat eväät elämässä urheilun ja koulutuksen keinoin. Harri Syväsalmi, liikuntayksikön johtaja, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomi Harri Syväsalmi on opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön päällikkö. Aiemmin Syväsalmi on toiminut mm. Maailman antidopingtoimiston hallintoneuvoston sihteerinä Lausannessa Sveitsissä vuosina

6 6/6 Brighton Declaration Celebration speakers Kari Fasting, Professor Emerita; ex-puheenjohtaja, WomenSport International (WSI) Elizabeth Pike, University of Chichester, Iso-Britannia Anita White -säätiön puheenjohtajan Elizabeth Piken tutkimusteemoihin ovat lukeutuneet muun muassa liikunnan ja urheilun sekä yhteiskunnan suhde, ikääntyminen sekä sukupuolikysymykset. Hän toimii kansainvälisen urheilusosiologiajärjestön (ISSA) puheenjohtajana. Trond Sand Svela, Norwegian School of Sport Sciences (NIH), Norja Urheilusosiologi Trond Sand Svela on tutkimustyössään käsitellyt laajalti sukupuolikysymyksiä sekä liikuntaa ja urheilua. Hän on työssään keskittynyt myös seksuaalisen häirinnän, sukupuolen ja valmennuksen tutkimiseen. Jordan Matthews, Anita White Foundation, University of Chichester, Iso-Britannia Jordan Matthews toimii koordinaattorina Anita White -säätiössä. Säätiön tehtävänä on tuoda yhteen tutkijat ja aktivistit, jotka ovat tekemisissä naisten ja tyttöjen liikunnan ja urheilun kanssa. Säätiö myös tukee koulutusta naisjohtajille, jotka tulevat maista, joissa naiset kohtaavat urakehityksessään erityisiä haasteita. Tällä hetkellä Matthews tekee väitöskirjaa IWG:n historiasta.

Komissio ja EP / Lissabonin sopimus Komission tiedonanto urheilusta Urheilun EU-budjetti ja tuleva ohjelma

Komissio ja EP / Lissabonin sopimus Komission tiedonanto urheilusta Urheilun EU-budjetti ja tuleva ohjelma 1 Komissio ja EP / Lissabonin sopimus Komission tiedonanto urheilusta Urheilun EU-budjetti ja tuleva ohjelma Terhi Heinilä Kansainvälisten asioiden päällikkö Suomen Liikunta ja Urheilu 2 Vaikutukset EU-toimielimiin/urheilu

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Toinen tilannekatsaus: ensimmäiset tulokset

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta 100 tasa-arvotekoa Osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa Uusia ja konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi Organisaatioita

Lisätiedot

Suosituimmat liikuntalajit Suomessa vuosina 2009 2010 3 18-vuotiaiden harrastajien lukumäärät

Suosituimmat liikuntalajit Suomessa vuosina 2009 2010 3 18-vuotiaiden harrastajien lukumäärät Suosituimmat liikuntalajit Suomessa vuosina 9 1 3 18-vuotiaiden harrastajien lukumäärät Jalkapallo Pyöräily Uinti Juoksulenkkeily Hiihto 217 18 166 149 147 Muutoksia eri lajien harrastajien lukumäärissä

Lisätiedot

Rehtori Juhani Manninen: Olympialiikkeen historiaa. Esitelmä Ruutiukoille 18.4.2016

Rehtori Juhani Manninen: Olympialiikkeen historiaa. Esitelmä Ruutiukoille 18.4.2016 Rehtori Juhani Manninen: Olympialiikkeen historiaa Esitelmä Ruutiukoille 18.4.2016 Olympiakisat Rio de Janeiro 2016 kesäkisat Pyeongchang 2018 talvikisat Tokio 2020 kesäkisat Peking 2022 talvikisat Kristus-patsas

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. ta 2016 (OR. en) 15593/16 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 14. ta 2016 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja ASIM

Lisätiedot

EU:n ajankohtainen liikuntapolitiikka Järjestöpäivät

EU:n ajankohtainen liikuntapolitiikka Järjestöpäivät 1 EU:n ajankohtainen liikuntapolitiikka Järjestöpäivät 23.9.2008 Terhi Heinilä Kansainvälisten asioiden päällikkö Suomen Liikunta ja Urheilu 2 EU:n ajankohtainen liikuntapolitiikka Lissabonin sopimuksen

Lisätiedot

European Youth Parliament Finland. Euroopan nuorten parlamentti Suomessa

European Youth Parliament Finland. Euroopan nuorten parlamentti Suomessa European Youth Parliament Finland Euroopan nuorten parlamentti Suomessa European Youth Parliament Finland EYP-Finland ry Uudenmaankatu 15 A 5 00120 Helsinki http://www.eypfinland.org info@eypfinland.org

Lisätiedot

Verkostotapaaminen urheilun kansainvälisille. toimijoille #YhdessäEnemmän. #suomivaikuttaa #kvurheilu

Verkostotapaaminen urheilun kansainvälisille. toimijoille #YhdessäEnemmän. #suomivaikuttaa #kvurheilu Verkostotapaaminen urheilun kansainvälisille toimijoille #YhdessäEnemmän 3.10.20171 Kaupungit OKM Tapahtumajärjestäjät Urheilun ja liikunnan asiantuntijat Hallitukset Komiteat Lajien ja järjestöjen tapahtuma

Lisätiedot

Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20

Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL Zonta International on 1919 perustettu maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Sen 30 000 jäsentä kuuluvat 1200 kerhoon 63 maassa. Jäsenet antavat vapaaehtoisesti aikaansa,

Lisätiedot

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan 1 (6) International Master in Management of IT Alankomaat 1 5 5 5 6 Australia 1 1 Belgia 1 1 Intia 2 1 Japani 1 Kiina 2 2 2 2 1 1 3 Kolumbia 1 Libanon 1 Norja 1 Papua-Uusi-Guinea 1 Portugali 1 Puola 1

Lisätiedot

Suomen Olympiakomitean jäsenet kutsutaan järjestön kevätkokoukseen

Suomen Olympiakomitean jäsenet kutsutaan järjestön kevätkokoukseen Suomen Olympiakomitea ry - kevätkokous 19.6.2018 PÖYTÄKIRJA 19.6.2018 Suomen Olympiakomitean jäsenet kutsutaan järjestön kevätkokoukseen Aika tiistaina 19.6.2018 klo 17.00 Valtakirjojen tarkastus klo 17.30

Lisätiedot

Kauppapolitiikka Mistä kauppapolitiikassa on kyse?

Kauppapolitiikka Mistä kauppapolitiikassa on kyse? Kauppapolitiikka Mistä kauppapolitiikassa on kyse? 19.3.2019 Hämeen vaalipiiri, Suomen Lasimuseo Suomen kauppapolitiikan johdonmukainen perusta Suomen etuna monenkeskinen yhteistyö, sääntöpohjainen kv.

Lisätiedot

Kaupunkiseudut globaalissa innovaatiokilpailussa. Martti Launonen & Jukka Viitanen Hubconcepts Oy Finlandia-talo 14.12.2012

Kaupunkiseudut globaalissa innovaatiokilpailussa. Martti Launonen & Jukka Viitanen Hubconcepts Oy Finlandia-talo 14.12.2012 Kaupunkiseudut globaalissa innovaatiokilpailussa Martti Launonen & Jukka Viitanen Hubconcepts Oy Finlandia-talo 14.12.2012 20 vuoden kokemus innovaatiokeskittymien kehittämisessä 1. Vierailut ja keskustelut

Lisätiedot

Yhteinen työstö. Liikunta- ja urheiluyhteisön kansainvälisyysstrategia

Yhteinen työstö. Liikunta- ja urheiluyhteisön kansainvälisyysstrategia Yhteinen työstö Liikunta- ja urheiluyhteisön kansainvälisyysstrategia STARTTI Yhteinen työstö Yhteinen ääni puuttuu? Urheiluyhteisön yhteiset linjaukset ja tavoitteet kansainväliseen vaikuttamiseen? Tavoittelemme

Lisätiedot

European Youth Parliament Finland. Euroopan nuorten parlamentti Suomessa

European Youth Parliament Finland. Euroopan nuorten parlamentti Suomessa t European Youth Parliament Finland Euroopan nuorten parlamentti Suomessa European Youth Parliament Finland EYP Finland ry Melkonkatu 24 00210 Helsinki http://www.eypfinland.org info@eypfinland.org Sisältö

Lisätiedot

EUROOPAN OMATUNTO -KONFERENSSI

EUROOPAN OMATUNTO -KONFERENSSI KONFERENSSIOHJELMA Ohjelman muutokset mahdollisia EUROOPAN OMATUNTO -KONFERENSSI Eduskunnan Pikkuparlamentti, auditorio Helsinki 18. 19.3.2014 TI 18.3.2014 09.00 Rekisteröityminen konferenssiin 10.00 Tervetuliaissanat

Lisätiedot

Euroopan 505 miljoonasta asukkaasta 41%1

Euroopan 505 miljoonasta asukkaasta 41%1 Urheilun ja liikunnan mahdollisuudet ja tunnusluvut Euroopassa Euroopan 505 miljoonasta asukkaasta 41%1 harjoittaa urheilua tai harrastaa liikuntaa vähintään kerran viikossa. Euroopassa on yli 700 000

Lisätiedot

Sanoma Oyj:n hallitukseen ehdotetut jäsenet 2019, joiden toimikausi päättyy vuoden 2020 yhtiökokoukseen

Sanoma Oyj:n hallitukseen ehdotetut jäsenet 2019, joiden toimikausi päättyy vuoden 2020 yhtiökokoukseen Varsinainen yhtiökokous 27.3.2019 1 (9) Sanoma Oyj:n hallitukseen ehdotetut jäsenet 2019, joiden toimikausi päättyy vuoden 2020 yhtiökokoukseen Pekka Ala-Pietilä s. 1957, Suomen kansalainen. KTM, TkT h.c.,

Lisätiedot

Järjestötoiminnan kansallinen ohjaus

Järjestötoiminnan kansallinen ohjaus Pyöreän pöydän keskustelu häirinnästä ja hyväksikäytöstä lasten ja nuorten harrastustoiminnassa Lapsiasiavaltuutettu Säätytalo 25.4.2019 Järjestötoiminnan kansallinen ohjaus Satu Heikkinen Nuoriso- ja

Lisätiedot

SAFETY konferenssi Pelastusalan osakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus

SAFETY konferenssi Pelastusalan osakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus SAFETY 2016 -konferenssi Pelastusalan osakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus Tutkija, Laura Kolehmainen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 26.4.2016, Pelastustoimen tutkimus- ja kehittämishankkeet 2016

Lisätiedot

Maailman parhaat käytännöt alueellisten innovaatiokeskittymien arviointiin, suunnitteluun ja johtamiseen

Maailman parhaat käytännöt alueellisten innovaatiokeskittymien arviointiin, suunnitteluun ja johtamiseen Maailman parhaat käytännöt alueellisten innovaatiokeskittymien arviointiin, suunnitteluun ja johtamiseen Martti Launonen Hubconcepts Oy 19. Syyskuu, 2011 Tausta innovaatiokeskittymämallin kehitykselle

Lisätiedot

EU - Valkoinen kirja ja Pierre de Coubertin -toimintaohjelman valmistelutilanne

EU - Valkoinen kirja ja Pierre de Coubertin -toimintaohjelman valmistelutilanne EU - Valkoinen kirja ja Pierre de Coubertin -toimintaohjelman valmistelutilanne LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN JÄRJESTÖPÄIVÄT 23.-24.9.2008 RANTASIPI AULANKO, HÄMEENLINNA RAIJA MATTILA EU-yhteistyön taustaa Liikuntasektorin

Lisätiedot

National Links. Name of tool or initiative Source Short description Link. Hankkeessa mukana ovat:

National Links. Name of tool or initiative Source Short description Link. Hankkeessa mukana ovat: National Links Name of Country FINLAND Name of tool or initiative Source Short description Link ecap ehealth Services for Child and Adolescent Psychiatry hoitotieteen laitos Kuopion yliopistollinen sairaala

Lisätiedot

Onko kaikki suurempaa rapakon takana? Terveiset Kanadasta ja NAFAPA:sta

Onko kaikki suurempaa rapakon takana? Terveiset Kanadasta ja NAFAPA:sta Onko kaikki suurempaa rapakon takana? Terveiset Kanadasta ja NAFAPA:sta Pauli Rintala Erityisliikunnan professori Jyväskylän yliopisto Liikuntakasvatuksen laitos 8.12.2016 1 Kuulumisia University of Victoria,

Lisätiedot

JOHTAMINEN ULKOASIAINHALLINNOSSA

JOHTAMINEN ULKOASIAINHALLINNOSSA JOHTAMINEN ULKOASIAINHALLINNOSSA Apulaisosastopäällikkö Klaus Korhonen ulkoasiainministeriö, itäosasto Helsingin yliopisto 2.10.2008 2 Mun kolme pointtia - eli miksi ja miten teemme tätä työtä Suomen etu

Lisätiedot

Dir. emer. Klaus Thoma, Fraunhofer Institute for High-Speed Dynamics, Ernst-Mach-Institut

Dir. emer. Klaus Thoma, Fraunhofer Institute for High-Speed Dynamics, Ernst-Mach-Institut 1 (5) 9.5.2016 Strategisen tutkimuksen neuvosto STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT 2016 ARVIOINTIPANEELIT Turvallisuus verkottuneessa maailmassa tutkimusohjelma 12 huhtikuuta 2016, Helsinki Dr. Tarja

Lisätiedot

KIINAAN? Kuinka se tehdään fiksusti. Kaikille avoin seminaari Kiinasta ja liiketoiminnasta

KIINAAN? Kuinka se tehdään fiksusti. Kaikille avoin seminaari Kiinasta ja liiketoiminnasta KIINAAN? Kuinka se tehdään fiksusti Kaikille avoin seminaari Kiinasta ja liiketoiminnasta Ke 9.5.2018 klo 8:30-12:30 Louhela-sali, Joensuun Tiedepuisto, Länsikatu 15 Joensuun seutu yhteistyökumppanina

Lisätiedot

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan uusi strategia 2020. Kari Sjöholm erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto 11.09.2013

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan uusi strategia 2020. Kari Sjöholm erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto 11.09.2013 Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan uusi strategia 2020 Kari Sjöholm erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto 11.09.2013 Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan linjaukset/visio 2020 VISIO

Lisätiedot

MAANANTAI 22. TOUKOKUUTA 2017 (klo 10.00)

MAANANTAI 22. TOUKOKUUTA 2017 (klo 10.00) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) 9206/17 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 28 EDUC 184 JEUN 66 CULT 62 AUDIO 67 SPORT 37 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3541. istunto (koulutus,

Lisätiedot

EU:n tasa-arvoinstituutti tasa-arvon edistäjänä

EU:n tasa-arvoinstituutti tasa-arvon edistäjänä EU:n tasa-arvoinstituutti tasa-arvon edistäjänä Eeva Raevaara, tasa-arvoyksikkö EU:n tasa-arvoinstituutti European Institute for Gender Equality (EIGE) 1990-luvun lopulla Ruotsi teki aloitteen instituutin

Lisätiedot

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta 14.5.2012 Johtaja Harri Syväsalmi Opetus- ja kulttuuriministeriö/liikuntayksikkö Hallitusohjelma - liikuntapolitiikka

Lisätiedot

Maailman parhaat käytännöt alueellisten innovaatiokeskittymien arviointiin, suunnitteluun ja johtamiseen

Maailman parhaat käytännöt alueellisten innovaatiokeskittymien arviointiin, suunnitteluun ja johtamiseen Maailman parhaat käytännöt alueellisten innovaatiokeskittymien arviointiin, suunnitteluun ja johtamiseen Martti Launonen Hubconcepts Oy 31. Elokuu, 2011 Tausta innovaatiokeskittymämallin kehitykselle 1.

Lisätiedot

Tie sotaan on kestopäällysteinen valtatie, mutta tie rauhaan vie erämaan kautta.

Tie sotaan on kestopäällysteinen valtatie, mutta tie rauhaan vie erämaan kautta. Tie sotaan on kestopäällysteinen valtatie, mutta tie rauhaan vie erämaan kautta. Paul Harris 2018 LOF Rauha on mahdollinen 1 Rotary International Convention 1921 Vuoden 1921 RI konventiossa Edinburghissa,

Lisätiedot

Kerran nuori leijona kysyi minulta minun määritelmääni johtajuudesta ja sen suhteesta Lions Club Internationaliin, johon vastasin:

Kerran nuori leijona kysyi minulta minun määritelmääni johtajuudesta ja sen suhteesta Lions Club Internationaliin, johon vastasin: Unelmoi Valmistaudu Saavuta ME PALVELEMME SALIM MOUSSAN Entinen Kansainvälinen Johtaja Ehdokas Kansainväliseksi Kolmanneksi Varapresidentiksi Milano, Italia 5.-9.7.2019 Kansainvälinen Vuosikokous Lions-ystävät,

Lisätiedot

Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI

Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI Y-SUKUPOLVI: MINUN URANI Y-sukupolvi on keskittynyt omaan uraansa, kulkemaan omia polkujaan ja kehittämään taitojaan varmistaakseen kilpailukykynsä työmarkkinoilla. Muiden johtaminen ei ole prioriteettilistan

Lisätiedot

Raportin mukaan opettajien alkupalkat eivät houkuttele alalle

Raportin mukaan opettajien alkupalkat eivät houkuttele alalle EUROOPAN KOMISSIO LEHDISTÖTIEDOTE Raportin mukaan opettajien alkupalkat eivät houkuttele alalle Bryssel 4. lokakuuta 2011 Aloittelevien opettajien bruttoperuspalkat ovat lähes kaikissa Euroopan maissa

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilijat inspiroivat

Lisätiedot

kanssa kokoustiloista. SLU-Palvelut Oy hoitaa Valo-talon kokoustilapalveluita.

kanssa kokoustiloista. SLU-Palvelut Oy hoitaa Valo-talon kokoustilapalveluita. 32 (85) Palvelut Oy on Valo ry:n kokonaan omistama yhtiö, jolla on vuokrasopimus IVG Polar Oy:n kanssa kokoustiloista. SLU-Palvelut Oy hoitaa Valo-talon kokoustilapalveluita. Valon 17.3.2017 toimittaman

Lisätiedot

Vastuullisuuden Advisory Group. 12.2.2015 Advisory Group 1

Vastuullisuuden Advisory Group. 12.2.2015 Advisory Group 1 Vastuullisuuden Advisory Group 12.2.2015 Advisory Group 1 Mikael Fogelholm Mikael Fogelholm (ETT) on toiminut Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professorina vuodesta 2011. Aikaisemmin hän on toiminut

Lisätiedot

ANTIDOPING. Antidopingtoiminnasta kansallisesti ja kansainvälisesti. Rotarykokous , Jyväskylä Luokite-esitys Timo Haukilahti

ANTIDOPING. Antidopingtoiminnasta kansallisesti ja kansainvälisesti. Rotarykokous , Jyväskylä Luokite-esitys Timo Haukilahti Antidopingtoiminnasta kansallisesti ja kansainvälisesti Rotarykokous 09.09.2013, Jyväskylä Luokite-esitys Timo Haukilahti Doping tarkoittaa: Urheilun suoritusta parantavien, kilpailusäännöissä kiellettyjen

Lisätiedot

Koulutuksen globaali kriisi Agenda UNESCO - Koulutus hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen perustana

Koulutuksen globaali kriisi Agenda UNESCO - Koulutus hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen perustana Koulutuksen globaali kriisi Agenda 20130 UNESCO - Koulutus hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen perustana Hannele Niemi, Professor UNESCO Chair on Educational Ecosystems for Equity and Quality of Learning

Lisätiedot

JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN

JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN JÄRJESTÖPÄIVÄT LIIKUNTAA EDISTÄVIEN JÄRJESTÖJEN AVUSTAMINEN Valtionavustukseen oikeutetut uudet liikuntaa edistävät järjestöt. Liikuntalain 10 :ssä säädetään, että liikuntaa edistävän järjestön valtionavustuksen

Lisätiedot

Vuoden 2019 toimintasuunnitelman esittely WHO Healthy Cities tavoitteet kaudella

Vuoden 2019 toimintasuunnitelman esittely WHO Healthy Cities tavoitteet kaudella Vuoden 2019 toimintasuunnitelman esittely WHO Healthy Cities tavoitteet kaudella 2019 2023 12.4.2019 Sanna Ahonen, Terve Kunta -verkoston koordinaattori, THL 1 TERVE KUNTA -VERKOSTON PÄÄTEEMAT VUOSINA

Lisätiedot

Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle. Terhi Liintola Ohjelma-asiantuntija

Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle. Terhi Liintola Ohjelma-asiantuntija Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle Terhi Liintola Ohjelma-asiantuntija Erasmus+ tarjoaa Mahdollisuuden pienimuotoisiin kansainvälisiin hankkeisiin, joissa opitaan liikunnasta ja urheilusta nuorisotyön

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 2. Pohjanmeren suunnitelmaa koskeva asetus Puheenjohtajavaltion tiedonanto kolmikantaneuvottelujen tuloksista

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 2. Pohjanmeren suunnitelmaa koskeva asetus Puheenjohtajavaltion tiedonanto kolmikantaneuvottelujen tuloksista Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. marraskuuta 2017 13939/17 OJ CRP1 37 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Coreper I) Justus Lipsius -rakennus, Bryssel 8. ja 10. marraskuuta 2017 (klo 10.00,

Lisätiedot

IFLAn strategiset tavoitteet 2011-2015

IFLAn strategiset tavoitteet 2011-2015 IFLA IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) Kirjastoseurojen ja kirjastojen kansainvälinen liitto 1500 jäsentä 150 maassa Perustettu 1927 Edinburgissa toimisto Haagissa,

Lisätiedot

UNESCOn maailmanperintösopimus 40 vuotta 1972-2012. Opetus- ja kulttuuriministeriö Kansainvälisten asiain sihteeristö unesco@minedu.

UNESCOn maailmanperintösopimus 40 vuotta 1972-2012. Opetus- ja kulttuuriministeriö Kansainvälisten asiain sihteeristö unesco@minedu. UNESCOn maailmanperintösopimus 40 vuotta 1972-2012 Opetus- ja kulttuuriministeriö Kansainvälisten asiain sihteeristö unesco@minedu.fi UNESCO lyhyesti YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO

Lisätiedot

Tokmanni Group Oyj / Tokmanni Group Corporation

Tokmanni Group Oyj / Tokmanni Group Corporation Tietoa Tokmannin osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan ehdottamista uusista hallituksen jäsenistä Information on the new members proposed by the Tokmanni s shareholders Nomination Board Juha Blomster syntynyt

Lisätiedot

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1 1 (6) B MDP in Futures Studies Australia 1 1 Iran 2 1 3 Itävalta 1 1 Latvia 1 1 Puola 1 1 Suomi 2 6 8 4 20 Tsekki 1 1 Valko-Venäjä 1 1 Venäjä 1 1 2 Viro 1 1 Z_tieto puuttuu 6 3 4 17 30 MDP in Futures Studies

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 2 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE Euroopan

Lisätiedot

KANTA TARKISTUKSINA. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2017/2025(INI)

KANTA TARKISTUKSINA. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2017/2025(INI) Euroopan parlamentti 2014-2019 Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta 2017/2025(INI) 4.5.2017 KANTA TARKISTUKSINA naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnalta ulkoasiainvaliokunnalle

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2016 (OR. en) 14354/16 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 60 EDUC 370 JEUN 100 CULT 109 AUDIO 121 SPORT 80 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3502. istunto (koulutus,

Lisätiedot

Liikkuva koululainen investointi kansalliseen hyvinvointiin?

Liikkuva koululainen investointi kansalliseen hyvinvointiin? Pekka Puska Pääjohtaja THL Liikkuva koululainen investointi kansalliseen hyvinvointiin? FTS - Tiedotustilaisuus 17.3.2011 THL suojelee ja edistää suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia Kansanterveys suomessa

Lisätiedot

8.4.2014. Nokia Oyj, useita johtotason tehtäviä, johtokunnan jäsen

8.4.2014. Nokia Oyj, useita johtotason tehtäviä, johtokunnan jäsen Liite 1: Fortumin 1 (8) Sari Baldauf Hallituksen puheenjohtaja, s. 1955, Suomen kansalainen Kauppatieteiden maisteri Fortumin hallituksen riippumaton jäsen vuodesta 2009 Nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan

Lisätiedot

HALLITUS- EHDOKKAAT KAUDELLE

HALLITUS- EHDOKKAAT KAUDELLE HALLITUS- EHDOKKAAT KAUDELLE 2016-2017 F-Secure Oyj Varsinainen yhtiökokous 7.4.2016 Hallituksen jäsenten valitseminen Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa, että Risto Siilasmaa, Pertti

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään liikuntalain (390/2015) nojalla: Valtioneuvoston asetus liikunnan edistämisestä 1 luku Valtion liikuntaneuvosto 1 Valtion liikuntaneuvoston ja sen jaostojen

Lisätiedot

UIMATAITO POHJOISMAISSA Martin Andersson, Arcada

UIMATAITO POHJOISMAISSA Martin Andersson, Arcada UIMATAITO POHJOISMAISSA 1996-2016 Martin Andersson, Arcada SWIMMING ABILITY AND DROWNING PREVENTION DO THEY HAVE SOMETHING IN COMMMON? A NORDIC CASE STUDY SISÄLTÖ Tutkimuksen lähtökohdat Tavoitteet ja

Lisätiedot

Kahvittelusta tositoimiin

Kahvittelusta tositoimiin Kahvittelusta tositoimiin Vierailut ja delegaatiot Aaltoon osana kansainvälistymisstrategiaa Toukokuu 2012 Leena Plym-Rissanen Aalto University - Where Science and Art meet Technology and Business A merger

Lisätiedot

Kimmo Rasila. Copyright Kuntien Tiera Oy 1

Kimmo Rasila. Copyright Kuntien Tiera Oy 1 Kimmo Rasila Ekonomi Kimmo Rasila on perustamansa ExecNet Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus ICT-alasta sekä hallitustyöstä. Rasila teki pitkän uran IBM:llä 1980 2003

Lisätiedot

Eräitä kansainvälisiä

Eräitä kansainvälisiä Eräitä kansainvälisiä ympäristöhankkeiden rahoituslähteitä Johannes Moisio Etelä-Karjalan liitto Kuva: Arto Hämäläinen Coca-Cola säätiön tuet myönnetään vuoden mittaan perustuen * yhtiön prioriteetteihin

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 27.4.2016 Menestyssuunnitelman sisältö Muutoksen tarve ja tekijät Missio, visio ja lupaukset 2020 Seuraavat yhteiset loikkamme Yhteisen

Lisätiedot

EUROOPAN NEUVOSTO IHMISOIKEUKSIEN PUOLUSTAJA YHTEENVETO

EUROOPAN NEUVOSTO IHMISOIKEUKSIEN PUOLUSTAJA YHTEENVETO EUROOPAN NEUVOSTO IHMISOIKEUKSIEN PUOLUSTAJA YHTEENVETO Euroopan neuvostoon kuulumaton valtio (Valko-Venäjä) JÄSENVALTIOT PÄÄMAJA JA TOIMISTOT BUDJETTI Alankomaat, Albania, Andorra, Armenia, Azerbaidzhan,

Lisätiedot

Kuinka mitata sukupuolten tasa-arvoa? Miten Suomi pärjää eri osa-alueilla?

Kuinka mitata sukupuolten tasa-arvoa? Miten Suomi pärjää eri osa-alueilla? Kuinka mitata sukupuolten tasa-arvoa? Miten Suomi pärjää eri osa-alueilla? Keskustelua Suomen tuloksista EU:n tasa-arvoindeksissä (EIGE) Helsingissä 21. 22.4.2016 Sukupuolten tasa-arvon mittaamiseen ja

Lisätiedot

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen.

Ympäristön muutos. Uusi hyvinvointi. Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti. Tulevaisuuden kunta. Muuttuva johtaminen. Hyvinvointiennakointi Hyvinvointijohtaminen kunnassa ja yhdyspinnoilla Uusi hyvinvointi Ympäristön muutos Kunta hyvinvoinnin edistäjänä - verkostoprojekti Hyvinvointinäkökulmaa yhdyspintasopimu ksiin Tulevaisuuden

Lisätiedot

Tukeeko kilpailutoiminta suomalaisen ammatillisen koulutuksen markkinointia kansainvälisesti?

Tukeeko kilpailutoiminta suomalaisen ammatillisen koulutuksen markkinointia kansainvälisesti? Tukeeko kilpailutoiminta suomalaisen ammatillisen koulutuksen markkinointia kansainvälisesti? Ammatillisen koulutuksen yhteistyöfoorumi 2015 M/S Viking Gabriella ke 25.3.2015 Seija Rasku, Skills Finland

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto

Naisjärjestöjen Keskusliitto Naisjärjestöjen Keskusliitto CEDAW SOPIMUKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO VAMMAISTEN NAISTEN KANNALTA Leena Ruusuvuori 17.10.2013 CEDAW = Convention on the Elimination of All Kinds of Discrimination Against Women New

Lisätiedot

Kansainväliset verkostot ja säätiöt varainhankinnan kehittämisessä

Kansainväliset verkostot ja säätiöt varainhankinnan kehittämisessä Kansainväliset verkostot ja säätiöt varainhankinnan kehittämisessä 27.4.2018 Pia Tornikoski, www.vala.fi VaLa on Suomen kolmannen sektorin yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on, että:! yleishyödylliset

Lisätiedot

Hallituksen jäsenehdokkaiden henkilötiedot

Hallituksen jäsenehdokkaiden henkilötiedot Hallituksen jäsenehdokkaiden henkilötiedot Björn Wahlroos Puheenjohtaja Jäsen ja puheenjohtaja vuodesta 2008 Nimitys- ja hallinnointivaliokunnan puheenjohtaja S. 1952 Kauppatiet. tri Sampo Oyj:n konsernijohtaja

Lisätiedot

LEHDISTÖ LEHDISTÖTIEDOTE. Yleiset asiat ja ulkosuhteet EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. 16906/09 (Presse 361) (OR. en) Neuvoston ylimääräinen istunto

LEHDISTÖ LEHDISTÖTIEDOTE. Yleiset asiat ja ulkosuhteet EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. 16906/09 (Presse 361) (OR. en) Neuvoston ylimääräinen istunto EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 16906/09 (Presse 361) (OR. en) LEHDISTÖTIEDOTE Neuvoston ylimääräinen istunto Yleiset asiat ja ulkosuhteet Geneve, 30. marraskuuta 2009 Puheenjohtaja Ewa BJÖRLING Ruotsin kauppaministeri

Lisätiedot

Liiku Terveemmäksi LiikuTe 2010. Yleiset periaatteet vuoden 2010 järjestelyille

Liiku Terveemmäksi LiikuTe 2010. Yleiset periaatteet vuoden 2010 järjestelyille Liiku Terveemmäksi LiikuTe 2010 Yleiset periaatteet vuoden 2010 järjestelyille LiikuTe Neuvottelukunta 02 03 2010 Vuoden 2010 lähtöruutu 1. Edetään vuosien 2007 2009 kokemusten pohjalta 2. Tapahtumia toukokuussa

Lisätiedot

Liikuntapoliittinen selonteko mitä vaikutuksia kunnille? Lounais-Suomen kuntien liikuntaseminaari 2018

Liikuntapoliittinen selonteko mitä vaikutuksia kunnille? Lounais-Suomen kuntien liikuntaseminaari 2018 Liikuntapoliittinen selonteko mitä vaikutuksia kunnille? Lounais-Suomen kuntien liikuntaseminaari 2018 Mikä on selonteko ja mitä sillä tavoitellaan? valtioneuvosto voi antaa eduskunnalle selonteon hallintoa

Lisätiedot

SUOMALAISEN LIIKUNTA-JA URHEILUYHTEISÖN KANSAINVÄLISYYSSTRATEGIA. Kutsu yhteistyöhön

SUOMALAISEN LIIKUNTA-JA URHEILUYHTEISÖN KANSAINVÄLISYYSSTRATEGIA. Kutsu yhteistyöhön SUOMALAISEN LIIKUNTA-JA URHEILUYHTEISÖN KANSAINVÄLISYYSSTRATEGIA Kutsu yhteistyöhön Sisällys Johdanto Strategiaprosessi Kansainvälisen yhteistyön hyödyt Kansainvälisen liikuntapolitiikan nykytila Toiminta-ajatus

Lisätiedot

8096/15 msu/sl/kkr 1 DG E - 1 C

8096/15 msu/sl/kkr 1 DG E - 1 C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. huhtikuuta 2015 (OR. en) 8096/15 SPORT 14 EDUC 108 JEUN 32 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Ed.

Lisätiedot

Nordea Bank AB:n (publ) hallituksen jäsen. Hanken Svenska handelshögskolanin hallituksen puheenjohtaja.

Nordea Bank AB:n (publ) hallituksen jäsen. Hanken Svenska handelshögskolanin hallituksen puheenjohtaja. 1 Björn Wahlroos Jäsen vuodesta 2008, puheenjohtaja vuodesta 2008 Nimitys- ja hallinnointivaliokunnan puheenjohtaja S. 1952 Kauppatiet. tri Sampo Oyj:n hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2009, Mandatum

Lisätiedot

Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä 20.5.2019 thl.fi/tervekunta 1 Mikä on Terve Kunta verkosto? Kokoaa yhteen kuntia, jotka painottavat hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Risto Kaaja. Lääketieteellinen tiedekunta. Sisätautioppi

PROFESSORILUENTO. Professori Risto Kaaja. Lääketieteellinen tiedekunta. Sisätautioppi PROFESSORILUENTO Professori Risto Kaaja Sisätautioppi Lääketieteellinen tiedekunta 18.11.2015 Professori Risto Kaaja pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa 18. marraskuuta 2015

Lisätiedot

MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN

MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN Asianro 8484/2015 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 15.12.2015 99 Kaupunginhallitus 11.1.2016 7 Tiedustelut puh. 044 7182504 Hyvinvoinnin edistämisen

Lisätiedot

Suomen Paralympiakomitea ry Hyväksytty vuosikokouksessa 29.4.2015 SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka

Suomen Paralympiakomitea ry Hyväksytty vuosikokouksessa 29.4.2015 SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka Suomen Paralympiakomitea ry Hyväksytty vuosikokouksessa 29.4.2015 SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Paralympiakomitea ry, ruotsiksi Finlands Paralympiska Kommitté rf. Yhdistyksestä

Lisätiedot

NATURE ARTVENTURE Arctic Ceramic Center Inspired by Arctic Lapland Kulttuurimatkailun pilottihanke

NATURE ARTVENTURE Arctic Ceramic Center Inspired by Arctic Lapland Kulttuurimatkailun pilottihanke NATURE ARTVENTURE Arctic Ceramic Center Inspired by Arctic Lapland Kulttuurimatkailun pilottihanke Kulttuurimatkailun tuloksentekijät Kulttuurimatkailu on nopeimmin kasvava matkailun ala Menestys syntyy

Lisätiedot

Sisällys. Taustat ja tavoitteet. Projektisuunnitelma. Keskeiset sidosryhmät. Aktiviteetit. Alustava aikataulu. Kustannusarvio

Sisällys. Taustat ja tavoitteet. Projektisuunnitelma. Keskeiset sidosryhmät. Aktiviteetit. Alustava aikataulu. Kustannusarvio Sivu 2 Sisällys Taustat ja tavoitteet Projektisuunnitelma Keskeiset sidosryhmät Aktiviteetit Alustava aikataulu Kustannusarvio Markkinointi ja viestintä Yhteystiedot Yrityksen tiedot Sivu 3 Sivu 4 Taustat

Lisätiedot

23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa

23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa 23.5.2012 1 Rakentamisen näkymät EU-alueella ja Suomessa Pekka Pajakkala Senior Advisor, VTT President of EUROCONSTRUCT 2012 23.5.2012 2 Rakentamisen näkymät EU, CEE, SUOMI 1. VTT 2. TALOUDEN JA RAKENTAMISEN

Lisätiedot

Radikaali eduskuntauudistus 1906

Radikaali eduskuntauudistus 1906 Naiset eduskunnassa Näin demokratia toimii eduskunta, lainsäädäntö ja kansalaisvaikuttaminen Helsingin työväenopisto 2.10.2017 joni.krekola@eduskunta.fi Radikaali eduskuntauudistus 1906 Säätyvaltiopäivät

Lisätiedot

Tyttöjen koulunkäynnin ja seksuaalioikeuksien edistäminen Malawin maaseudulla

Tyttöjen koulunkäynnin ja seksuaalioikeuksien edistäminen Malawin maaseudulla Tyttöjen koulunkäynnin ja seksuaalioikeuksien edistäminen Malawin maaseudulla Väestöliitto, MLL ja Martat Marttaliitto 2018 Terhi Lindqvist Tyttöjen seksuaalioikeuksien ja koulunkäynnin edistäminen Malawissa

Lisätiedot

Pandemia, -vaste ja jälkiviisaus

Pandemia, -vaste ja jälkiviisaus Kuolleiden lukumaara 7.5.2010 H1N1 pandemic 2009 Pandemia, -vaste ja jälkiviisaus Pasi Penttinen, European Centre for Disease Prevention and Control 22 April 2010, Helsinki, Suomi Virallisesti ilmoitetut

Lisätiedot

Kansainvälinen palkkaverovertailu 2014

Kansainvälinen palkkaverovertailu 2014 Kansainvälinen palkkaverovertailu 214 Selvityksessä yhteensä 18 maata Euroopasta Alankomaat Belgia Britannia Espanja Italia Itävalta Norja Ranska Saksa Sveitsi Tanska Viro Euroopan ulkopuolelta Australia

Lisätiedot

10417/16 team/vpy/si 1 DG B 3A

10417/16 team/vpy/si 1 DG B 3A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. kesäkuuta 2016 (OR. en) 10417/16 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat SOC 418 GENDER 29 ANTIDISCRIM 41 FREMP

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Naisten oikeuksien ja tasa-arvoasioiden valiokunta VÄLIAIKAINEN 2003/2133(INI) 18. marraskuuta 2003 LAUSUNTOLUONNOS naisten oikeuksien ja tasa-arvoasioiden valiokunnalta

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A7-0071/2. Tarkistus. Mary Honeyball ja muut

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A7-0071/2. Tarkistus. Mary Honeyball ja muut 19.2.2014 A7-0071/2 2 1 kohta 1. toteaa, että prostituutio ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat erittäin voimakkaasti sukupuoleen perustuvia kysymyksiä, ne loukkaavat ihmisarvoa ja ovat vastoin ihmisoikeuksien

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 14 päivänä huhtikuuta 2015 390/2015 Liikuntalaki Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 2015 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset

Lisätiedot

Kesäksi harjoitteluun ulkomaille? Urapalveluiden kesätyöinfot tammikuu 2012

Kesäksi harjoitteluun ulkomaille? Urapalveluiden kesätyöinfot tammikuu 2012 Kesäksi harjoitteluun ulkomaille? Urapalveluiden kesätyöinfot tammikuu 2012 27.1.2012 1 Miksi työharjoitteluun ulkomaille? Kielitaito kehittyy Kulttuuri tutuksi Kontakteja & verkostoja Kansainvälistä kokemusta

Lisätiedot

Toiveiden ja todellisuuden törmäyspintoja - Ihmisoikeudet ja uhrilähtöisyys ihmiskaupan vastaisessa toiminnassa

Toiveiden ja todellisuuden törmäyspintoja - Ihmisoikeudet ja uhrilähtöisyys ihmiskaupan vastaisessa toiminnassa Toiveiden ja todellisuuden törmäyspintoja - Ihmisoikeudet ja uhrilähtöisyys ihmiskaupan vastaisessa toiminnassa Pro-tukipisteen ihmiskauppa-projektin loppuseminaari 22. 23.10.2009, Helsinki Sokos Hotel

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät Linnanmaalla Yliopistokatu 9 (KTK122), 10. toukokuuta 2016 klo 12.15 alkaen.

Lisätiedot

Kansainvälinen palkkaverovertailu 2011

Kansainvälinen palkkaverovertailu 2011 Kansainvälinen palkkaverovertailu 11 Tutkimuksessa yhteensä 18 maata Euroopasta Alankomaat Belgia Britannia Espanja Italia Itävalta Norja Ranska Ruotsi Saksa Sveitsi Tanska Viro Euroopan ulkopuolelta Australia

Lisätiedot

Johtajien urakehityksen tukeminen TASURI-hankkeessa

Johtajien urakehityksen tukeminen TASURI-hankkeessa Euroopan unionin osarahoittama hanke Johtajien urakehityksen tukeminen TASURI-hankkeessa Eurooppanaisten vierailu STM:n tasa-arvoyksikköön 22.1.2015 Projektipäällikkö Mia Teräsaho, STM TASURI-hanke (Gender

Lisätiedot