MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/"

Transkriptio

1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Aika klo 14:00-17:05 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 209 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kunnanvaltuuston kokousten laillisuus ja täytäntöönpano Jatkosopimus Hirvihaaran Sepänmäen museoalueen hallintasopimukselle / Yhteinen alue Sepäntontti ja maat Päiväkoti Amandan asemakaavan muutoksen hyväksyminen Hallintosäännön edellyttämät periaatteet kunnan kiinteän omaisuuden luovuttamisesta ja vuokralle antamisesta / Männikkö II, Taruma sekä kunnan muut asunto-, liike- ja yritystontit 215 Lausunto Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen esityksistä vuoden 2017 talousarviosta ja palvelusopimuksesta vuosille Mäntsälän kunnan asunto-ohjelma Ikäihmisten ennaltaehkäisevien toimintamallien kehittämishanke Valtuustoaloite sosiaalisen luototuksen käyttöönottamisesta Mäntsälässä Vuoden 2016 talousarviomuutos / sivistyspalvelut Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat 529

2 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Havula Tapio Kh:n puheenjohtaja Salmi Petri Kh:n I varapuh.joht. Laukkanen Erkki jäsen Laine Markku jäsen Martniku Sari jäsen Saapui klo aikana Mäkipää Marja-Leena jäsen Tilvis Reijo jäsen Kuisma Kari varajäsen Poistui klo aikana Nyfors Hannele varajäsen Warras-Stjernvall Annika varajäsen Muut Helin Anna Kv:n puheenjohtaja Peltola Veijo Kv:n I varapuh.joht. Laaksonen Tapio Kv:n II varapuh.joht. Kairesalo Esko kunnanjohtaja Siikaluoma Esa hallintojohtaja Gummerus Vesa asiantuntija :t Ohvo Rauni asiantuntija 216 Rintala Eija asiantuntija 217 Poissa Ravolainen-Rinne Heta Kh:n II varapuh.joht. Elomaa Jarna jäsen Allekirjoitukset Tapio Havula puheenjohtaja Esa Siikaluoma pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Erkki Laukkanen Petri Salmi Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Kunnantalo ja yleinen tietoverkko

3 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kunnanhallitus Päätösesitys: Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

4 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kunnanhallitus Päätösesitys: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Erkki Laukkanen ja Petri Salmi. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

5 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston kokousten laillisuus ja täytäntöönpano Kunnanhallitus Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kuntalain 56 :n mukaan, jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava uudelleen valtuuston käsiteltäväksi. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, että koska kunnanvaltuuston kokouksessa tehdyt päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä eivätkä mene kunnanvaltuuston toimivaltaa ulommaksi tai muutoin ole lain tai asetuksen vastaisia, panna päätökset täytäntöön. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

6 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Jatkosopimus Hirvihaaran Sepänmäen museoalueen hallintasopimukselle / Yhteinen alue Sepäntontti ja maat / /2016 Kunnanhallitus Mäntsälän kunnan Hirvihaaran kylässä sijaitsevan kyläsepän tontin yhteisen alueen omistajat ovat allekirjoitetulla hallintasopimuksella luovuttaneet kyläsepän tontin asuin-, paja- ja piharakennuksineen Mäntsälän kunnalle käsityöläis- ja kyläsepänmuseotarkoitukseen käytettäväksi Mäntsälän museo- ja kotiseutulautakunnan hallinnassa siihen saakka kun aluetta voidaan käyttää sanottuun tarkoitukseen, kuitenkin enintään viideksikymmeneksi (50) vuodeksi, ilman korvausta ja muutoin erikseen sovituin ehdoin. Aiempi sopimus on ollut voimassa saakka. Nyt on laadittu uusi sopimus, jonka periaatteet ovat aiemman sopimuksen mukaiset, ja joka on jatkosopimus aiemmalle sopimukselle. Hallintaoikeuden luovuttajina ovat yleisen alueen osakkaat. Hallinta-alueeksi on määritetty Hirvihaaran kylässä sijaitsevan kyläsepän tontin (kiinteistötunnus ) alue asuin-, paja- ja piharakennuksineen. Alueen pinta-ala on noin m2. Alue on osoitettu liitekartassa. Hallintaoikeus kyläsepän tonttiin rakennuksineen saadaan viideksikymmeneksi (50) vuodeksi ilman rahallista korvausta alueen ja sillä sijaitsevien rakennusten kunnossapitoa vastaan. Tämän sopimuksen mukainen hallinta-aika alkaa edellisen sopimuksen päätyttyä eli Hallinta-aika päättyy siten , jonka jälkeen alueen ja rakennusten hallintaoikeus palautuu takaisin hallintaoikeuden luovuttajille, jollei osapuolten välillä muuta sovita. Esitetään, että kunta ottaa vastaan hallintaoikeuden Sepänmäen museoalueen kyläsepän tonttiin ja rakennuksiin seuraavaksi 50 vuodeksi ilman vastiketta. Kunta vastaa alueen ja rakennusten kunnosta. Kunnan hallintosäännön (voimaan , kv ) mukaan kunnanhallitus päättää maa- ja vesialueiden vuokralle luovuttamista ja ottamisesta kun vuosivuokra ylittää euroa. Maankäyttölautakunnan toimintasäännön (kunnanhallitus ) mukaan kaavoitusjohtaja päättää kunnan omakoti- ja paritalotonttien myymisestä, vuokraamisesta ja takaisinostamisesta sekä maa-alueiden lyhytaikaisesta vuokraamisesta enintään 5 vuodeksi ja vähäisten maa-alueiden, enintään 1000 m², vuokraamisesta (esim. mainostaulua, mastoa ja laitetta varten). Vuokrauspäätös tuodaan kunnanhallituksen päätettäväksi, koska toimintasäännössä ei ole päätösvaltaa delegoitu yli 5 vuoden, mutta alle euron vuosivuokrassa, muille. Siten alueen vuokraamiseen ja vuokran hyväksymiseen tarvitaan kunnanhallituksen päätös. (Lisätietoja/valmistelija: Anu Alavuotunki)

7 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää ottaa Mäntsälän kunnan hallintaan noin 0,52 ha suuruisen yhteisen alueen Sepäntontti ja maat sen osuudenomistajilta liitteenä olevan hallintasopimuksen mukaisesti. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Liite 1. Hallintasopimus Liite 2. Kartta

8 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Maankäyttölautakunta Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Päiväkoti Amandan asemakaavan muutoksen hyväksyminen 336/ /2016 Maankäyttölautakunta Päiväkodeille on etsitty paikkoja erityisesti keskustan itäpuolelta. Maankäyttölautakunta esitti lausuntonaan "Lautakunta esittää, että vielä tutkitaan vaihtoehtoista sijoituspaikkaa koska Isoniitylle rakentamisessa tulee lisäkustannuksia paalutuksen ja maaperän kosteuden takia.". Päiväkotien yksikkökokoa on samalla pyritty nostamaan. Päiväkoti Amanda sijoittuu taajamarakenteessa saavutettavuuden, häiriöiden ja turvallisuuden kannalta edullisesti. Nykyinen käytössä oleva tontti joka on osittain laajentunut puistoalueelle kevyen liikenteen reittien rajaamana mahdollistaa laajennuksen. Amanda tulee peruskorjausikään lähivuosina. Tontille mahtuu 4-ryhmän lisärakentaminen mikä mahdollistaa vaiheittaisen peruskorjauksen. Ensivaiheessa rakennetaan uusi täydentävä 4-ryhmän osa jonne lapset siirtyisivät. Tämän jälkeen peruskorjataan vanha osa, jolloin Amanda jatkaa 8-ryhmän päiväkotina nykyisellä tontilla. Asemakaavaa varten on tutkittu laajennusmahdollisuuksia ja löydetty kaksi laajennustapaa. Niiden pohjalta on laadittu Amanda asemakaavamuutoksen luonnos päivätty , joka mahdollistaa kummankin vaihtoehdon toteuttamisen. Kaavoitusjohtajan päätösesitys: Maankäyttölautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että käynnistetään Amanda asemakaavan muutos, jolla selvitetään onko laajentamiselle estettä. Samalla maankäyttölautakunta esittää asetettavaksi nähtäville osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) ja Amandan asemakaavan luonnos , sekä että pyydetään kunnan sisäiset lausunnot luonnoksesta. Maankäyttölautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Liite 2. Asemakaavamuutoksen luonnos Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy maankäyttölautakunnan esityksen. Käsittely: Kaavoitusjohtaja Lauri Pouru ja maankäyttöinsinööri Vesa Gummerus esittelivät asiaa kokouksessa.

9 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Maankäyttölautakunta Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Hyväksyttiin esityksen mukaan. Maankäyttölautakunta Liite 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Liite 2. Asemakaavamuutoksen luonnos Päiväkoti Amandan asemakaavaluonnos oli nähtävillä , siitä ei jätetty kunnan sisäisiä lausuntoja tai asukkaiden mielipiteitä. Asemakaava voidaan asettaa virallisesti nähtäville saman sisältöisenä ja pyytää siitä viranomaisten lausunnot. (Valmistelija asemakaavains. Tapio Sillfors ) Vs. kaavoitusjohtajan päätösesitys: Maankäyttölautakunta päättää asettaa Amandan asemakaavaehdotuksen päivätty virallisesti nähtäville ja pyytää siitä viranomaisten lausunnot. Maankäyttölautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Asemakaavakartta havainnekuvilla Liite 2. Asemakaavakartta virallinen Liite 3. Asemakaavaselostus Liite 4. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttölautakunta Amandan asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä välisen ajan ja siitä saatiin 3 lausuntoa, muistutuksia ei jätetty. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY-keskus Kaavaselostuksen liitteenä oleva yleiskaavaote ei vastaa asemakaavamuutoksen aluetta. Vastine: Vaihdetaan oikea liite. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus Uudisosan rakennuspiirustuksista on hyvä pyytää lausuntoa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveysvalvonnalta jo ennen rakennuslupakäsittelyä. Vanhan osan tulevassa peruskorjauksessa on tärkeää huomioida rakennuksessa aiemmin olleet vesivahingot ja tehdä peruskorjaus riittävän laajasti. Vastine: Merkitään tiedoksi.

10 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Maankäyttölautakunta Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Tekniset palvelut Asemakaavaehdotuksessa YS-1 kaavamääräyksen tontin rajoille on esitetty istutettavat / säilytettävät puurivistöt. Puukkomäenraitin ja Koskenraitin puurivistöjen tarpeellisuus tulisi tarkastella rakennussuunnittelun yhteydessä tehtävässä piha- ja istutussuunnittelun luonnosvaiheessa. Pihasuunnitelma hyväksytään rakennuslupamenettelyn yhteydessä. Kaavaselostuksen rakentamistapaohjeen kohdassa 5 huomioidaan seuraavaa rakennuksen materiaaleista ja väreistä sekä kattomuodosta: Materiaalit ja värit: Nykyisen päiväkotirakennuksen julkisivut ovat pääosin tiilenpunaisesta tiilestä muurattuja ja seinien yläosat puuverhoiltuja valkoiseksi maalattuja. Vesikattomateriaalina on tiilenpunainen betonikattotiili Kattomuodoksi rakennustapaohjeessa edellytetään harjakattoa ja kattokaltevuudeksi n. 1:3. Teknisten palveluiden mukaan tulevalle laajennukselle ja nykyisen päiväkodin korjaukselle tulisi sallia muitakin kattomuotoja ja materiaaleja, kuin rakennustapaohjeessa on edellytetty. Nykyisen päiväkodin kattomuoto on eri suuntiin kallistuva monimuotoinen pulpettikatto, lappeiden kaltevuus vaihtelee ja katossa on paljon jiirejä. Nykyisen päiväkodin kattomateriaalin tulisi olla tarvittaessa teknisistä ja arkkitehtoonisista syistä vaihdettavissa esimerkiksi saumattuun rivipeltikatteeseen. Tämä mahdollisuus antaa laajemmin vaihtoehtoisia toteutusmahdollisuuksia rakennussuunnittelussa. Laajennuksen kattomuoto- ja materiaali sovitetaan rakennussuunnittelun luonnossuunnitteluvaiheessa nykyiseen kattomuotoon arkkitehtoonisesti sopivaksi. Luonnokset hyväksytetään rakennusvalvontaviranomaisella. Vihersuunnittelu sekä kuntatekniikan puistot -tulosyksikkö toivoo, että asemakaavaehdotuksessa metsäpäiväkodille osoitetut tilat muutetaan asemakaavassa päivähoidon käyttöön. Asemakaavan merkintä, jolla päiväkodin piha osoitetaan kaavassa, pidetään hyvänä, koska puistometsästä on jo aiemmin otettu iso lohko päiväkodin pihakäyttöön. Vastaava ajantasainen ja toiminnanmukainen kaavamerkintä tulisi olla myös metsäpäiväkodin tilojen osalla. Päivähoito ei ole VP alueen mukaista toimintaa. Tällä hetkellä kaavamerkinnän vastaisesti puistometsään on sijoitettu kulun ja koiran ulkoiluttamisen kieltäviä merkkejä. Metsäpäiväkodin alueelta on aluskasvillisuus hävinnyt ja puiden juuret ovat maan kulumisen takia pinnassa. Tulevaisuudessa alueelle joudutaan mahdollisesti tekemään avohakkuu, kun kuuset alkavat kuolemaan. Vastine: YS-1 alueen rajoille on esitetty puurivit koska rakentaminen on kokonaismassaltaan suuri. Puuriveillä miljöötä voidaan pehmentää sekä kävelyteiden että erityisesti ja rivitalojen suuntaan.

11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Maankäyttölautakunta Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Asemakaavassa ei ole kaavamääräyksiä materiaaleista, väreistä tai kattokaltevuudesta. Kaavaselostuksen lopussa on rakennustapaohje ko. seikoista joilla pyritään sovittamaan päiväkodin laajennus osaksi nykyistä rakennusta. Kattomuoto harjakatto tai pulpettikatto on perusteltu, koska missään ympäristön rakennuksessa ei ole tasakattoa. Rakennusmateriaalit tulisi sovittaa yhteen. Koska kyseessä on ohje voidaan siitä perustellusta syystä poiketa. Asemakaavassa on alueelle varattu puistoja koko aluetta koskevan tarkastelun pohjalta. Puistot muodostavat yhdessä kevyen liikenteen yhteyden Nordenskiöldintieltä idässä Koskenraitin kautta Mustamäkeen lännessä. Vaikkakin alue on nyt osittain päiväkodin käytössä on tulevaisuudessa myös muu käyttö mahdollinen. Periaatteessa puistoja on keskustaajaman asemakaava-alueella niukasti eikä niiden määrää tulisi vähentää. Ei muutoksia asemakaavaan. (Valmistelija asemakaavains. Tapio Sillfors ) Vs. kaavoitusjohtajan päätösesitys: Maankäyttölautakunta päättää hyväksyä Amandan asemakaavaehdotuksen päivätty ja esittää kunnanhallitukselle sekä kunnanvaltuustolle sen vahvistamista. Maankäyttölautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Asemakaavakartta havainnekuvilla Liite 2. Asemakaavakartta Liite 3. Asemakaavaselostus Liite 4. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy maankäyttölautakunnan esityksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuustolle. Käsittely: Vs.kaavoitusjohtaja Vesa Gummerus esitteli asiaa kokouksessa. Käsittelyn kuluessa kunnanjohtaja muutti esitystään seuraavasti: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Amandan asemakaavaehdotuksen päivätty Hyväksyttiin muutetun esityksen mukaan.

12 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Hallintosäännön edellyttämät periaatteet kunnan kiinteän omaisuuden luovuttamisesta ja vuokralle antamisesta / Männikkö II, Taruma sekä kunnan muut asunto-, liike- ja yritystontit 452/02/2016 Maankäyttölautakunta Männikkö II -alueella on vapaana 11 omakotitalotonttia (AO). Vapaana olevien tonttien pinta-alat ovat keskimäärin noin m2 ja niillä on rakennusoikeutta , k-m2 tai k-m2. Tonttien kaavamääräykset vaihtelevat ja mm. määräävät julkisivumateriaalin (puu, tiili, hirsi tai rappaus) kortteleittain. Julkisivumateriaaleihin on tehty alueellinen poikkeuslupa maankäyttölautakunnan päätös , joka lisäsi puuverhoiltujen tonttien tarjontaa 7 tonttia. Omakotitalojen rakentamisessa rakennettava kerrosala on laskenut viime vuosien aikana merkittävästi. Hyökännummen alueella Taruman asemakaava-alueen kaava on tullut voimaan Taruman alueen kunnallistekniikan 1-vaihe rakennetaan vuoden 2016 aikana. Kunnallistekniikan valmistuttua tontit asetetaan yleisesti haettavaksi 1-vaiheen myötä 18 pientalotonttia (AO) ja lisäksi 2 rivitalotonttia (AP). Tonttien kaavamääräykset vaihtelevat ja mm. määräävät julkisivumateriaalin (puu, tiili, hirsi tai rappaus) kortteleittain. Kunnanvaltuusto päätti viimeksi pientalotonttien hinnaksi 180 /k-m2 tai 45 /m2 sekä yritys- ja liiketonttien hinnoiksi 8, 13, 15 tai 16 /m2. Myyntihintaan lisätään lohkomiskulut, euroa. Nykyinen hinnoittelu ja Männikössä jäljellä olevien tonttien rakennusoikeudet sopivat huonosti nykyiseen markkinakysyntään. Kysyntä on pienempiin rakennuksiin ja pienempiin tontteihin kun jäljellä olevissa tonteissa rakennusoikeutta on k-m2. Tämä nostaa tonttien hinnan nykyisellä hinnalla euron haarukkaan. Rakennusoikeudeltaan isojen tonttien kysynnän arvioidaan nykyisessä talous- ja markkinatilanteessa jatkuvan tulevaisuudessakin vähäisempänä mitä se on ollut aiemmin. Tehdyn hintaselvityksen mukaan ajanjaksolla 1/2014-6/2016 yksityisten myymien asemakaavan mukaisten pientalotonttien (21 kauppaa) hinnat Kirkonkylän alueella ovat olleet keskimäärin 194,53 /k-m2 (-16,2 % vuoteen 2012 verrattuna) ja noin 49,60 /m2 (- 5,3 %). Myytyjen tonttien keskimääräinen koko on ollut noin 1109 m2 (+6,8 %) ja tonttikohtainen hinta noin euroa (+2,0 %). Hyökännummen alueen tonttien keskihinnat ovat hintaselvityksen mukaan keskiarvoltaan lähellä samaa tasoa kirkonkylän tonttien hintojen kanssa, joskin kauppamäärä on ollut samalla ajanjaksolla 6 kauppaa. Kauppojen vähäisyydestä johtuen tarkkoja hintatilastoja Hyökännummelta ei voida tehdä. Pientalotonttien uusi hinnoittelurakenne

13 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Esitetään, että kirkonkylän alueen (mm. Männikkö II) hinnoittelurakennetta muutetaan seuraavasti: tontin asemakaavan mukaisesta kokonaisrakennusoikeudesta: ensimmäiset 150 k-m2: 200 e/k-m2, 150 k-m2 ylittävä ja seuraava 100 k-m2 eli rakennusoikeuden väli 151 k-m2-250 k-m2: 140 e/k-m2 (-30 % edellisestä) 250 k-m2 ylittävä osuus: 98 e/k-m2 (-30 % edellisestä). (esim. tontin kokonaisrakennusoikeus yhteensä 280 k-m2 - hinta lasketaan: (150 x 200) + (100 x 140) + (30 x 98) = e ) Hinnoittelurakenteen muutos tarkoittaa, että rakennusoikeudeltaan 225 k-m2:n mukaisella tontilla hinta pysyy samana. Sitä pienemmillä hinta nousee hieman (esim. 200 k-m2: e / +2,7 %). Yli 225 k-m2:n rakennusoikeuden tonteilla hinta puolestaan laskee nykyisestä. Esimerkiksi Männikön jäljellä olevien tonttien hinnat olisivat siten e (-3,8 % - 14,4 % nykyisestä). Uusi hintataso asettuisi yksityisten tekemien tonttikauppojen vertailussa keskimääräisen tonttikohtaisen hinnan tuntumaan. Esitetään, että Hyökännummen alue (mm. Taruma I vaihe) hinnoitellaan seuraavasti: tontin asemakaavan mukaisesta kokonaisrakennusoikeudesta: ensimmäiset 150 k-m2: 180 e/k-m2, 150 k-m2 ylittävä ja seuraava 100 k-m2 eli rakennusoikeuden väli 151 k-m2-250 k-m2: 126 e/k-m2 (-30 % edellisestä) 250 k-m2 ylittävä osuus: 88 e/k-m2 (-30 % edellisestä). (esim. tontin kokonaisrakennusoikeus yhteensä 280 k-m2 - hinta lasketaan: (150 x 180) + (100 x 126) + (30 x 88) = e ) Maapohjan hintaan lisätään lohkomiskuluina euroa. Tonttien myyntihinnat on esitetty liitteessä. Muiden tonttien ja tontinosien hinnoittelua esitetään pidettäväksi ennallaan 45 /m2. Yleishyödyllinen yhteisö Esitetään, että mikäli tontin tai maa-alueen vuokralainen on yleishyödyllinen yhteisö, vuosivuokra jatkossa määritetään 5 % maapohjan arvosta, kun yleisesti vuosivuokra määritetään 7 %:n mukaisesti. Lisäksi aiempaan tonttien luovutuspäätökseen esitetään muutamia tarkennuksia, jotka vahvistavat kunnan tonttien luovutuksessa vallinneen käytännön. Hallintosäännön 40 mukaan kunnanhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat kiinteän omaisuuden (maaomaisuuden) myymistä ja ostamista pois lukien omakoti- ja paritalotontit. Maankäyttölautakunnan

14 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus toimintasäännön kohtien 5.9 ja 7.1 mukaan kaavoitusjohtaja päättää kunnan omakoti- ja paritalotonttien myymisestä, vuokraamisesta ja takaisinostamisesta valtuuston hyväksymien perusteiden mukaisesti. Esityksen mukaan periaatteet tulevat voimaan koskien uusia tonttien luovutuksia. (Valmistelija: vs. kaavoitusjohtaja Vesa Gummerus, puh ) Vs. kaavoitusjohtajan päätösesitys: Maankäyttölautakunta esittää A) kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy noudatettavaksi seuraavat periaatteet kiinteän maaomaisuuden myynnistä ja vuokralle antamista varten. Aiempaan päätökseen tehdyt muutokset on esitetty alleviivattuina. 1. Omakotitalo- ja paritalotontit Uudet tontit laitetaan lehti-ilmoituksella haettavaksi, kun alueen kaavoitukselliset ja kunnallistekniset valmiudet ovat olemassa. Männikkö II -alueen vapaat tontit ja Taruman alueen 1-vaiheen tontit on esitetty liitekartoissa. Omakotitontit luovutetaan itselleen rakentaville yksityishenkilöille, jotka eivät ole viimeisen 5 vuoden kuluessa saaneet kunnan tonttia. Tontit, joille voidaan rakentaa myös paritalo, luovutetaan ensisijaisesti rakennusliikkeille tai vastaaville. Tontinsaajalla tulee olla realistiset rakentamisedellytykset rakennushankkeen toteuttamiseksi. Omakotitalotontit, jotka ovat jo olleet ensimmäisen kerran haettavana eivätkä ole silloin menneet kaupaksi tai vuokrattu, voidaan luovuttaa toissijaisesti rakennusliikkeille tai vastaaville, jotka eivät ole viimeisen 5 vuoden kuluessa saaneet kunnan tonttia. Rakentaminen tontilla tulee aloittaa yhden (1) vuoden kuluessa luovutuksesta ja saattaa valmiiksi niin, että rakennustarkastusviranomainen voi tehdä käyttöönottokatselmuksen kolmen (3) vuoden kuluessa luovutuksesta. Omakotitontit, jotka luovutetaan yrityksille tai vastaaville, luovutetaan ensisijaisesti myymällä. 1.1 Kiinteähintaiset tontit Tonttien saajat valitaan arpomalla. Hakijoille arvotaan tontin varausjärjestys, jonka perusteella hakija saa valita haettavana olleista vapaista tonteista ostettavan tai vuokrattavan tontin. Tonttivaraus tulee voimaan, kun hakija on maksanut varausmaksun. Jos maksua ei ole maksettu laskun eräpäivään mennessä, niin tällöin katsotaan hakijan luopuneen tonttihakemuksesta. Arpominen suoritetaan kaavoitusjohtajan valvomana ja kahden muun kunnan työntekijän toimesta. Avio-/avopuolisot tai samaan talouteen kuuluvat voivat jättää yhteensä vain yhden hakemuksen. Tontinsaajan luopuessa tontista tarjotaan ko. tonttia ostettavaksi tai

15 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus vuokrattavaksi seuraavalle viimeksi järjestetyn arvontatilaisuuden varausjärjestyksen osoittamalle hakijalle, joka ei ole saanut tonttia. Jäljelle jääneet tontit, joita ei varausjärjestyksen perusteella ole haettu, tulevat luovutettaviksi hakemusten perusteella ympärivuotisesti. 1.2 Tarjoustontit Kunnanhallitus nimeää tarjousten perusteella myytävät tontit ja vähimmäishinnat. Samalle hakijalle tai hakijakunnalle voidaan luovuttaa vain yksi tontti. Mikäli tarjouksen jättää useammasta tontista, tarjousjärjestys on mainittava. Samanhintaisen tarjousten jättäneiden välillä saaja valitaan arpomalla kohdassa 1.1 mainitulla tavalla. Tarjouskilpailu voidaan järjestää myös internetissä huutokauppana Maankäyttösopimuksilla kunnalle tulleet yksittäiset pientalotontit myydään ostotarjousten perusteella. Ilman tonttia jääneet hakijat jäävät varasijalle tarjousten perusteella. 1.3 Tonttien ja lisäalueiden hinnat Tonttien hinta Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleissa, joissa on kiinteä rakennusoikeus, (mm. Männikön alue) muodostuu seuraavasti: tontin asemakaavan mukaisesta kokonaisrakennusoikeudesta: ensimmäiset 150 k-m2: 200 e/k-m2, 150 k-m2 ylittävä ja seuraava 100 k-m2 eli rakennusoikeuden väli 151 k-m2-250 k-m2: 140 e/k-m2 (-30 % edellisestä) 250 k-m2 ylittävä osuus: 98 e/k-m2 (-30 % edellisestä). (esim. tontin kokonaisrakennusoikeus yhteensä 280 k-m2 - hinta lasketaan: (150 x 200) + (100 x 140) + (30 x 98) = ) Tonttien hinta Hyökännummen asemakaava-alueen kortteleissa, joissa on kiinteä rakennusoikeus, (mm. Taruman alue) muodostuu seuraavasti: tontin asemakaavan mukaisesta kokonaisrakennusoikeudesta: ensimmäiset 150 k-m2: 180 e/k-m2 (-10 % Kirkonkylän yksikköhinnasta), 150 k-m2 ylittävä ja seuraava 100 k-m2 eli rakennusoikeuden väli 151 k-m2-250 k-m2: 126 e/k-m2 (-30 % edellisestä) 250 k-m2 ylittävä osuus: 88 e/k-m2 (-30 % edellisestä). (esim. tontin kokonaisrakennusoikeus yhteensä 280 k-m2 - hinta lasketaan: (150 x 180) + (100 x 126) + (30 x 88) = ) Kirkonkylän ja Hyökännummen asemakaava-alueen muiden omakotitonttien sekä tontinosien hinta asemakaava-alueilla on 45 /m2. Erityisistä syistä maankäyttölautakunta voi poiketa omakoti- ja paritalotonttien asemakaavan mukaisten tontinosien myyntihinnoista.

16 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Kerros- ja rivitalotontit Kerros- ja rivitalotonttien hinnoista ja luovutusehdoista päättää kunnanhallitus tapauskohtaisesti. 3. Yritys- ja liiketontit Tontteja ensisijaisesti myydään, mutta vuokraus on myös mahdollista. Tonttien hinnat: A) Yritysalueiden liiketontit 15 /m2 (Kruunu, Linnala ja Mäntsälän portti (ei koske Kehä V ja Lahdentien risteysaluetta). B) Yritysalueiden muut tontit 13 /m2, Poikkitie, Veturi ja Liljendal (ei koske Kapuli). C) Marjalan alueen yritystonttien hinta on 8 /m2. D) Kapulin alueen hinnoista ja luovutusehdoista päättää kunnanhallitus tapauskohtaisesti E) Ydinkeskustan sekä Kehä V ja Lahdentien risteysalueen liikerakennustonttien hinnoista ja luovutusehdoista päättää kunnanhallitus tapauskohtaisesti Kunnanhallitus voi erityisistä syistä poiketa em. myyntihinnoista. Muista yritys- ja liiketonttien luovutusehdoista päättää kunnanhallitus tapauskohtaisesti. 4. Muut maa-alueet Kunnanhallitus päättää tapauskohtaisesti asemakaavan ulkopuolisten rakennuspaikkojen ja muiden maa-alueiden/kiinteistöjen luovutusehdoista ja hinnoista enintään euroon saakka. 5. Taksat ja maksut Lisäksi peritään silloin, kun kaupan kohteena on itsenäiseksi kiinteistöksi muodostettu alue, lohkomiskustannuksina euroa. Tonttien varausmaksu on euroa. Varausmaksu peritään myös teollisuustonteilta. Varausmaksu hyvitetään kokonaan tontin ostajalle kiinteistökaupan tai -vuokrauksen yhteydessä. Varausmaksusta palautetaan puolet hakijalle kirjallisesta tonttivarauksen peruutuksesta, joka on tehty varauksen voimassaoloaikana. 6. vuokrausehdot ja omaksi lunastaminen Tonttien ja muiden maa-alueiden vuosivuokra on 7 %:a maapohjan myyntihinnasta tai muusta käyvästä arvosta. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuokratonttien omaksi ostohinta on sen ajankohdan myyntihinta. Mikäli tontin tai maa-alueen vuokralainen on yleishyödyllinen yhteisö, vuosivuokra määritetään 5 % maapohjan arvosta. 7. Voimaantulo, hakeminen ja aiemmat päätökset

17 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Tämän päätöksen hinnat ja luovutusehdot tulevat voimaan alkaen ja koskevat uusia tonttien ja muiden maa-alueiden luovutuksia. Tontteja on haettava kirjallisesti kunnalta ja hakemuksen päivämääräksi tulee se, milloin hakemus on kirjattu kuntaan saapuneeksi. Vanhat vuokratontin haltijat saavat ostaa tonttinsa omaksi ennen tätä päätöstä voimassa olleilla hinnoilla ja luovutusehdoilla, jos vuokratontin kirjallinen ostohakemus on jätetty mennessä kuntaan. Muutoin tällä päätöksellä kumotaan kunnanvaltuuston tekemä kiinteän omaisuuden luovutusperiaatteita ja hinnoittelua koskeva päätös Maankäyttölautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Kartta, Männikkö II vapaat tontit Liite 2. Tonttiluettelo, Männikkö II vapaat tontit Liite 3. Kartta, Taruma 1- vaiheen uudet tontit Liite 4. Tonttiluettelo, Taruma 1-vaiheen uudet tontit Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy maankäyttölautakunnan esityksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuustolle. Käsittely: Vs.kaavoitusjohtaja Vesa Gummerus esitteli asiaa kokouksessa. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

18 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Lausunto Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen esityksistä vuoden 2017 talousarviosta ja palvelusopimuksesta vuosille / /2014 Kunnanhallitus Keski-Uudenmaan ympäristökeskus huolehtii sopijakuntiensa ympäristöterveydenhuollon ja ympäristönsuojelun tehtävistä. Ympäristökeskus on pyytänyt päivätyllä kirjeellä lausuntoa sopijakunnilta vuoden 2017 talousarviosta ja palvelusopimuksesta vuosille Ympäristökeskus on korjannut talousarvioesitystään huomioiden kilpailukykysopimuksen tuomat muutokset. Kilpailukykysopimuksen tuomalla toimintamenojen pienentymisellä ei ole vaikutusta palvelusuunnitelman tavoitteisiin tai kuntakohtaisiin palveluihin. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on omalta osaltaan hyväksynyt vuoden 2017 talousarvioesityksen kokouksessaan ja esityksen palvelusopimukseksi Kuntien maksuosuudet määräytyvät tuotteistettujen ja kuntakohtaisesti kohdennettujen palveluiden mukaisesti. Sopijakuntien lopulliset maksuosuudet määräytyvät tilinpäätösvaiheessa kuntakohtaisesti kohdennettujen palveluiden sekä maksuosuuksia kompensoivien maksutulojen perusteella. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen palvelut jakautuvat hallinnon, ympäristövalvonnan, ympäristönsuojelun, terveysvalvonnan ja eläinlääkintähuollon tulosyksiköille. Mäntsälän osalta yhteistoimintakorvaus vuonna 2016 on yhteensä euroa ja esitys vuodelle 2017 kilpailukykysopimuksen mukaisen korjauksen jälkeen on euroa, muutos euroa / -4,93 %. Toimintakorvauksen alenemisesta kilpailukykysopimus muodostaa noin puolet eli euroa Ympäristökeskuksen hallinnon tulosyksikön meno-osuus kasvaa, koska ympäristökeskus varautuu vuonna 2017 asiakas-/paikkatiedon kehittämiseen varaamalla euroa investointimäärärahan tietokoneohjelmistoihin. Ohjelmistoinvestointi kuoletetaan hallinnon tulosyksikön kautta 24 kuukauden tasaeräpoistoina (so (/v). Hallinnon tulosyksikölle varataan lisäksi euroa asiakas-/paikkatietojärjestelmän käyttöönottoon. Ympäristövalvonnan tulosyksikön maksuosuus pienenee lisääntyneiden toimintatulojen johdosta. Terveysvalvonnan tulosyksikön maksuosuus pienenee palvelutarpeen määrällisen vähenemisen takia. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen tehtävät tulevat todennäköisesti aluehallintouudistuksen myötä muuttumaan vuoden 2019 alussa ympäristöterveydenhuollon (so. terveysvalvonta ja eläinlääkintähuolto) järjestämisvastuun siirtyessä maakunnille. Muutos ei suoranaisesti vaikuta ympäristökeskuksen palveluihin vielä vuonna 2018, mutta välillisesti se saattaa heikentää viranomaispalveluita osan työajasta sitoutuessa hallinnonuudistukseen. Ympäristökeskuksen sopijakuntien tulee aluehallintouudistus huomioon ottaen ratkaista ympäristökeskuksen

19 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus toiminnan jatko ja palvelukokonaisuus. Asiasta ympäristökeskus tulee pyytämään erillisen lausunnon sopijakunnilta. (valmistelija: vs. kaavoitusjohtaja Vesa Gummerus, puh ) Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää lausuntonaan Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle, että kunnanhallitus hyväksyy Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen vuoden 2017 talousarvioesityksen ja palvelusuunnitelman vuosille Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Käsittely: Vs.kaavoitusjohtaja Vesa Gummerus esitteli asiaa kokouksessa. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Liite 1. Esitys palvelusopimukseksi Liite 2. Palvelusopimus

20 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Mäntsälän kunnan asunto-ohjelma / /2016 Kunnanhallitus Mäntsälän kunnassa on käynnistetty asunto-ohjelman päivittäminen keväällä Asunto-ohjelman laatimiseen ovat osallistuneet seuraavat henkilöt: tekninen johtaja kunnankamreeri vanhustyönpäällikkö sosiaalipalvelupäällikkö vs. kaavoitusjohtaja asemakaavainsinööri kaavasuunnittelija toimitusjohtaja Hannu Seppälä Anja Tupamäki Minna Koivumäki Arja Tolttila Vesa Gummerus Tapio Sillfors Mari Niinistö Rauni Ohvo Työryhmän tavoitteena on ollut esittää asunto-ohjelmassa Mäntsälän vallitsevien asuntomarkkinoiden nykytilanne, Mäntsälän asuntostrategia ja keinot tavoitteiden saavuttamiseksi. Asunto-ohjelman kautta pyritään vastaamaan asuntokannan kehittämisen haasteisiin ja toteuttamaan MAL-aiesopimuksen mukaiset tavoitteet. Kunnanvaltuusto hyväksyy asunto-ohjelman ja seuraa etenemistä osavuosikatsauksissa ja tilinpäätöksissä kerran vuodessa. Kerran vuodessa pidetään infotilaisuus valtuustolle. Kunnanhallitus vastaa kunnan omistajaohjauksesta osana konsernijohtoa ja seuraa tytäryhtiöiden toimintaa niiden tavoitteiden saavuttamisessa (myös strategian ja ohjelman toteuttajana). Maankäyttöpalvelut seuraa asumiseen käytettävien tonttien riittävyyttä kaavoituskatsauksessa ja seuraa MAL-sopimuksen tavoitteita. Mäntsälän vuokra-asunnot Oy seuraa asuntokannan kehitystä, asuntomäärissä tapahtuvia muutoksia, Mäntsälään muuttavien asumistilannetta, Mäntsälän vuokra-asunnot Oy:n kohteiden kunnostuksen etenemistä ja vuokratasoa. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus esittää valtuustolle asunto-ohjelman hyväksymistä. Käsittely: Toimitusjohtaja Rauni Ohvo ja vs.kaavoitusjohtaja Vesa Gummerus esittelivät asiaa kokouksessa. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Merkittiin, että Kari Kuisma poistui kokouksesta klo ja Sari Martniku saapui kokoukseen klo pykälän käsittelyn aikana

21 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Ikäihmisten ennaltaehkäisevien toimintamallien kehittämishanke 408/ /2015 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta päätti ( ja ) ohjata perintörahaa hankkeeseen, jossa edistetään ikäihmisten toimintakykyä tukevien toimintamallien kehittämistä ja käyttöönottoa. Hanke toteutettiin ajalla Hankkeen loppuraportti on liitteenä 1. (Valmistelija/lisätietoja: vanhuspalvelupäällikkö Minna Koivumäki, puh ) Perusturvajohtajan päätösesitys: Perusturvalautakunta merkitsee hankkeen loppuraportin tiedoksi ja lähettää sen edelleen tiedoksi kunnanhallitukselle. Perusturvalautakunta päätti hyväksyä esityksen. Lisäksi lautakunta esitti yksimielisesti, että erilaisista hyvinvointia tukevista toiminnoista tiedotetaan monipuolisesti. Liite 1. Neuvokas Ikä hankkeen loppuraportti Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi loppuraportin. Käsittely: Perusturvajohtaja Eija Rintala esitteli asiaa kokouksessa. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Liite 1. Neuvokas Ikä -hankkeen loppuraportti

22 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Valtuustoaloite sosiaalisen luototuksen käyttöönottamisesta Mäntsälässä 323/ /2016 Kunnanvaltuusto Vasemmistoliiton, sosiaalidemokraattisen ja vihreä valtuustoryhmät sekä Sari Martniku jättivät seuraavanlaisen valtuustoaloitteen: "Aloite sosiaalisen luototuksen käyttöönottamisesta Mäntsälässä Esitämme, että Mäntsälä ottaa käyttöön nk. sosiaalinen luototuksen. Se olisi tarkoitettu Mäntsälässä vakinaisesti asuville pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla eri syistä, esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi, ei ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa. Sosiaalisen luoton myöntäminen edellyttäisi, että luoton saaja kykenee tuloistaan maksamaan luoton kuukausittaiset lyhennykset ja korot. Maksukykyä arvioitaessa tuloista vähennettäisiin asumiskustannuksista, välttämättömistä vakuutuksista, päivähoidosta, elatusmaksuista, terveydenhuollosta ja velkojen hoidosta aiheutuvat kulut sekä välttämättömät elinkustannukset. Välttämättömänä elinkustannuksena käytettäisiin velkajärjestelynormia, jonka oikeusministeriö päättää vuosittain antamallaan asetuksella. Näiden menojen jälkeen hakijan käyttöön tulisi jäädä sosiaalisen luoton lyhennykseen ja korkokuluihin tarvittava summa. Jos tuloissa on tapahtumassa muutoksia, otettaisiin maksukykyä arvioitaessa huomioon muuttuva tilanne. Päätöstä tehtäessä huomioitaisiin kaikki velat ja vastuut, myös ulosotossa olevat velat, vaikka hakemushetkellä ei tuloista olisikaan ulosmittausta. Sosiaalista luototusta voidaan myöntää henkilön tai perheen itsenäistä selviytymistä tukeviin tarkoituksiin mm. takuuvuokraan kohtuullisiin kodin hankintoihin kohtuullisiin pienehköihin asunnon muutostöihin työn edellyttämän auton tai työvälineiden ostamiseen osamaksurästeihin, vuokravelkoihin ja muiden pienehköjen velkojen järjestämisiin muihin menoihin, jotka auttavat hakijaa selviytymään itsenäisesti Hakijan tulisi hakemuksessa perustella, miten luotto tukee hänen itsenäistä selviytymistään. Luoton määrä olisi enintään Luoton määrästä päätettäessä arvioitaisiin hakijan kyky maksaa luotto takaisin. Luotosta perittäisiin voimassaoleva Suomen Pankin viitekorko. Sosiaalisesta luotosta ei perittäisi toimitusmaksua eikä järjestelypalkkiota.

23 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Takaisinmaksuehdot sovitaan luotonsaajan kanssa hänen todellisen maksukykynsä mukaan. Luoton takaisinmaksuaika voisi olla enimmillään viisi vuotta. Luotosta tehtäisiin luottosopimus, jossa sovitaan takaisinmaksuehdot. Mäntsälässä Vasemmistoliiton Valtuustoryhmä Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä Vihreitten valtuustoryhmä Sari Martniku" Kunnanvaltuusto päätti lähettää aloitteen kunnanhallitukselle valmisteltavaksi. Liite 1. Valtuustoaloite Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus lähettää aloitteen perusturvan toimialalle valmisteltavaksi. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Perusturvalautakunta Sosiaalisesta luototuksesta on säädetty laki (2002/1133). Lain mukaan luototuksen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistää henkilön ja perheen itsenäistä suoriutumista. Kunta päättää itse sosiaalisen luototuksen käyttöönotosta. Sen järjestäminen on lakiin perustuva kunnille vapaaehtoinen tehtävä. Mikäli kunta päättää ottaa sosiaalisen luototuksen palveluvalikoimaansa, on kunnan määriteltävä kriteerit luoton saamiselle. Kriteerien tulee perustua lakiin sosiaalisesta luototuksesta, yleisiin sosiaalihuollon säännöksiin, yleisiin hallinto-oikeudellisiin perusteisiin kuten yhdenvertaisuuden, objektiivisuuden, tarkoitussidonnaisuuden ja suhteellisuuden periaatteisiin. Sosiaalisen luototuksen valmistelu ja päätöksenteko on yleensä keskitetty aikuissosiaalityöntekijälle/erityissosiaaliohjaajalle ja toimistosihteerille. Toimeentulotuki on ensisijainen sosiaaliseen luototukseen nähden. Perustoimeentulotuki siirtyy Kelalle lukien. Tehtävän siirrolla ei ole kunnassa merkitystä sosiaalityöntekijöiden resurssitilanteeseen koska n. 90 % perustoimeentulotukipäätöksistä on tehty etuuskäsittelyssä. Perusturvan aikuissosiaalityössä ei ole omaa toimistosihteeripalvelua. Kunnalle Kelalle siirron jälkeen edelleen täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen myöntäminen. Mustijoen perusturvan kaksi etuuskäsittelijää siirtyvät perustoimeentulotuen siirtymisen myötä toisiin

24 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Kunnanhallitus tehtäviin. Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2015 teettämän selvityksen mukaan sosiaalisen luototuksen myöntäminen on havaittu yhdeksi keinoksi vähävaraisten ylivelkaantumisen ja syrjäytymisen ehkäisyssä ja että sosiaalinen luotto olisi aiheellista saada käyttöön koko maassa. Sosiaalisen luototuksen asemasta tulevassa uudessa sote-mallissa ei ole tietoa. Tällä hetkellä noin kolmekymmentä kuntaa tarjoaa asukkailleen sosiaalisia luottoja. Edellä mainitussa ministeriön selvityksessä esitetään sosiaalisten luottojen rahaliikenteen selvittämistä kolmen vaihtoehdon mukaan, jotka olisivat: 1. Sote-alueen malli, jossa luoton pääoma ja mahdollisten luottotappioiden menot kerätään kunnilta laajemmille alueyksiköille. Yksikkö järjestää luototuksen rahaliikenteen hoitamisen koko alueella. Yksiköt määrittyisivät tulevaisuudessa sote-uudistuksen perusteella. 2. Kela-malli, jossa rahaliikenteen käsittely keskitetään Kelalle. Luottopääoma saataisiin valtion budjetista, mutta kunnat vastaisivat asukkaidensa luotoista aiheutuvista luottotappioista. 3. Takuu-Säätiön malli, jossa luotot käsiteltäisiin erillisessä säätiössä. Samoin kuin Kela-mallissa, sosiaalisten luottojen tarpeen arviointi tehtäisiin kunnassa, jossa laadittaisiin myös luottohakemus perusteluineen. Luottopääoma tulisi valtion budjetista. Luottohakemusten valmistelusta vastaisivat kunnat, jotka saisivat siihen valtionosuutta. (Valmistelija/lisätietoja: sosiaalipalvelupäällikkö Arja Tolttila, puh ) Perusturvajohtajan päätösesitys: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että sosiaalista luototusta ei otettaisi käyttöön ennen kuin valtakunnallisella tasolla tulee ratkaistuksi sosiaalisen luototuksen organisointi ja asema suhteessa tulevaan sote-malliin. Perusturvalautakunta päätti hyväksyä esityksen. Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy perusturvalautakunnan esityksen vastauksena valtuustoaloitteeseen ja toteaa aloitteen loppuunkäsitellyksi. Aloitteen käsittely saatetaan edelleen kunnanvaltuustolle tiedoksi. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

25 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Vuoden 2016 talousarviomuutos / sivistyspalvelut 268/02.02/2015 Sivistyslautakunta Kunnanvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt vuoden 2016 talousarvion sekä vuosien taloussuunnitelman. Kunnanhallitus, lautakunta ja johtokunta hyväksyvät talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat. Käyttösuunnitelmilla toimielimet asettavat valtuuston määrittelemien tavoitteiden kanssa yhdenmukaiset, tarkennetut tavoitteet sekä jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille (käyttötalousosa: tulosyksikkö 1-taso) ja kohteille (investointiosa). Kunnanhallituksen määräämä tulosalueen vastuuhenkilö päättää seuraavan tason käyttösuunnitelmista (tulosyksikkö 2-taso) sekä päättää omalta osaltaan tehtävien toteuttamisesta ja määrärahojen käytöstä asettamalla tarkennetut tavoitteet ja jakamalla määrärahat ja tuloarviot tarkempiin osiin. Käyttösuunnitelmien tulee olla linjassa valtuuston hyväksymän talousarvion kanssa. Siltä osin kuin määrärahoihin liittyviin toimintoihin on jo etukäteen tiedossa mahdollisia ylityspaineita, on määrärahojen käyttöön liittyvät kriteerit määriteltävä tarkasti jo etukäteen käyttösuunnitelman tarkistamisen yhteydessä. Lautakunnan käyttösuunnitelmassa määrärahat voidaan päättää nettositoviksi, koska myös valtuustotasolla määrärahat ovat nettositovia. Päätöksestä tulee kuitenkin ilmetä myös bruttomääräiset tiedot (menot, tulot ja netto). Mikäli käyttösuunnitelma on vuoden aikana joltakin osin ylittymässä, on samassa yhteydessä tilivelvollisten vastuuhenkilöiden varauduttava antamaan selvitys, jolla määrärahojen ylitykset kyetään kattamaan vastuualueen tai palvelukeskuksen sisältä. Talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaisesti kaikkiin määrärahaylityksiin tullaan suhtautumaan kriittisesti talouden säästö- ja tasapainottamistavoitteiden ollessa voimassa. (Valmistelu / lisätietoja: talous- ja hallintopäällikkö Jarkko Virolainen, puh tai sivistysjohtaja Pekka Lintonen, puh ) Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä sivistyspalveluiden vuoden 2016 talousarvion käyttösuunnitelman perusteluineen (käyttötalouden tulosyksikkö 1 -taso sekä investointiosa) liitteiden 1 ja 2 mukaisina. Määrärahat ovat nettositovia. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen käyttösuunnitelmaliitteeseen tehdyin tarkennuksin.

26 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Liite 1. Sivistyspalveluiden talousarvion vuoden 2016 käyttösuunnitelma Liite 2. Sivistyspalveluiden vuoden 2016 investoinnit Tietohallinnan asiantuntija- ja tukipalveluihin sivistyspalveluille varattu määräraha on kirjattu kokonaan kehittämis- ja hallintopalveluiden tulosalueelle. Näitä määrärahoja siirretään oikeille tulosalueille seuraavasti: Kehittämis- ja hallintopalvelut Perusopetus Elinikäinen oppiminen ja tiedonhallinta Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut Kehittämis- ja hallintopalveluiden tulosalueelle jää kyseistä määrärahaa (Valmistelija / lisätietoja: talous- ja hallintopäällikkö Jarkko Virolainen, puh ) Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä tietohallinnan asiantuntija- ja tukipalveluihin sivistyspalveluille varatun määrärahan siirron kehittämis- ja hallintopalveluiden tulosalueelta liitteen nro 1 mukaisesti. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Sivistyspalveluiden käyttösuunnitelman muutos Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuustolle. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

27 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Viranhaltijapäätökset Kunnanhallitus Kunnanhallitukselle on lähetetty tiedoksi seuraavat viranhaltijapäätökset: Kunnanjohtaja Mäntsälän Tennisseura 30 v. / muistaminen Mäntsälän Montessorileikkikoulu 20 v. / muistaminen Palkitseminen ansioituneesta varusmiespalveluksen suorittamisesta / Korpraali Teemu Penttinen Palkitseminen ansioituneesta varusmiespalveluksen suorittamisesta / Kersantti Joni Määttä Palkitseminen ansioituneesta varusmiespalveluksen suorittamisesta / Aliluutnantti Joni Sällinen Kunnankamreeri Kuntatodistukset 18 milj. euroa ja 4 milj. euroa Asuntotoimenpäällikkö Asukasvalinnat vuokra-asuntoihin / Ovenia Isännöinti Oy Asukasvalinnat vuokra-asuntoihin / Ovenia Isännöinti Oy Oikaisu asuntotoimenpäällikön päätökseen / Vilma Kiviauran korjausavustuspäätös Asukasvalinnat vuokra-asuntoihin / Ovenia Isännöinti Oy Päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, ettei se käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta em. viranhaltijapäätöksiin. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

28 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Ilmoitusasiat Kunnanhallitus Kunnanhallitukselle on lähetetty tiedoksi seuraavat asiat: Tarkastuslautakunnan pöytäkirja Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan ote / Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toimintasäännön tarkistaminen Päätösesitys: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

29 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Kunnanhallitus Lautakuntien pöytäkirjat Kunnanhallitus Kunnanhallitukselle on lähetetty tiedoksi seuraavat pöytäkirjat: Maankäyttölautakunta Pöytäkirja Perusturvalautakunta Pöytäkirja Pöytäkirja Sivistyslautakunta Pöytäkirja Tekninen lautakunta Pöytäkirja Päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, ettei se käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta em. päätöksiin. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

30 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ Mäntsälän kunnanhallitus Pöytäkirja nähtävänä kunnantalolla ja yleisessä tietoverkossa MUUTOKSENHAKU Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Pykälät: 209, 210, 211, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 Hallintolainkäyttölaki 5 :n/ muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Oikaisuvaatimus Kirjallisen oikaisuvaatimuksen seuraaviin päätöksiin saa tehdä asianosainen ja kunnan jäsen (kuntalaki 92 ). Näihin päätöksiin ei voi hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen (kuntalaki 89 ). Pykälät: 212 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Mäntsälän kunnanhallitus, Heikinkuja 4, Mäntsälä puh. (019) (vaihde), faksi (019) sähköposti: palvelupiste@mantsala.fi Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusosoitus hallinto-oikeuteen Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Pykälät: 213 Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (=asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Hallintovalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. Valitusaika on 30 päivää ja se alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusviranomainen: Helsingin hallinto-oikeus, Radanrakentajantie HELSINKI puh (vaihde), faksi: sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi Valitusosoitus markkinaoikeuteen Seuraaviin hankintaa koskeviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Pykälät: Valitusviranomainen: Markkinaoikeus, Radanrakentajantie 5, Helsinki puhelin: , faksi: sähköposti: markkinaoikeus@oikeus.fi Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoi keuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen. Jollei toisin säädetä, valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintaa koskevasta päätöksestä valitusosoituksineen. Ohjeita muutoksenhausta Päätöksen tiedoksisaanti Asianosaisen katsotaan saaneen päätök sestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Omakotitalojen rakentamisessa rakennettava kerrosala on laskenut viime vuosien aikana merkittävästi.

Omakotitalojen rakentamisessa rakennettava kerrosala on laskenut viime vuosien aikana merkittävästi. Maankäyttölautakunta 124 21.09.2016 Hallintosäännön edellyttämät periaatteet kunnan kiinteän omaisuuden luovuttamisesta ja vuokralle antamisesta / Männikkö II, Taruma sekä kunnan muut asunto-, liike- ja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 649

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 649 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 649 Kunnanhallitus 20.10.2014 Aika 20.10.2014 klo 15:00-18:28 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 281 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 55 Kuntakehityslautakunta 26.06.2017 Aika 26.06.2017 klo 16:50-17:02 Paikka VSS-tilat, I krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Työ 260 Maankäyttöpalvelut

Mäntsälän kunta Työ 260 Maankäyttöpalvelut Mäntsälän kunta Työ 260 Maankäyttöpalvelut AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavan tunnus: 505 : 233 Asemakaavan nimi: Amanda asemakaavan muutos Kunnanhallitus hyv. 00.00.2016 Asemakaavan laatija:

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 23/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 23/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 23/2017 671 Kunnanhallitus 04.12.2017 Aika 04.12.2017 klo 16:50-19:28 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 317 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 124 Sivistyslautakunta 21.06.2016 Aika 21.06.2016 klo 17:30-18:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2015 157 Sivistyslautakunta 30.09.2015 Aika 30.09.2015 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 260 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tietoimikunta 01.11.2017 Aika 01.11.2017 klo 17:00-17:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 4, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ.

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ. SODANKYLÄ KUULUTTAA HAETTAVAKSI TONTTEJA Sodankylän kunta vuokraa yhdeksän uutta pientalotonttia Savikankaalta. Tontit on rakennettava kahden vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituksesta alkaen.

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 32 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 7.5.2018 klo 18.07-21.35

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 79 Kasvatus- ja sivistyslautakunta 24.10.2017 Aika 24.10.2017 klo 17:00-19:39 Paikka Neuvotteluhuone 1-2, kunnantalo, 2 krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 202 Kunnanvaltuusto 31.10.2016 Aika 31.10.2016 klo 17:00-19:52 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 89 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 Käsitellyt asiat: 17. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18. Pöytäkirjantarkastajien valinta 19. Talousarvion toteutuminen 01.01. 30.09.2012

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2017 489 Kunnanhallitus 02.10.2017 Aika 02.10.2017 klo 15:00-17:05 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 233 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 21 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 3.4.2019 klo 17.00

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 Sivistyslautakunta 24.11.2015 Aika 24.11.2015 klo 17:30-19:25 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.04.2019 klo 14:05-16:15 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 11 Tilinpäätös 2018 3 12 Kaupungin

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ KIVAPIHAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 476 OSA JA 478 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MÄNTSÄLÄ KIVAPIHAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 476 OSA JA 478 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(7) MÄNTSÄLÄ KIVAPIHAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 476 OSA JA 478 OSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOSALUE PROJ.NRO 221 Asemakaavan muutos Suunnittelualue käsittää Linnalan yritysalueen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 42 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 8.5.2019 kello

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) torstai 2.5.2019 kello 17.00

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö) Kaupungin hallintosäännössä 41 määrätään että Tekninen

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Kaupunginhallitus 96 09.05.2016 Kaupunginvaltuusto 20 16.05.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö)

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1.

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1. Pöytäkirja 2/2014 25 Johtokunta Aika 06.02.2014 klo 18:00-19:15 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2.krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7091/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7091/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) 178 Asianro 7091/10.00.02.01/2015 Julkulan omakotitonttien luovuttaminen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 9.11.2018 kello

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

1. ASUINRAKENNUSTONTIT

1. ASUINRAKENNUSTONTIT 1 JOROISTEN KUNTA TONTTIHINNOITTELU VOIMASSA 1.1.2013 ALKAEN (KV 8.10.2012 36) (Muutos KV 16.9.2013 69) Tonttien myyntihinta on esitetty muodossa /m2. Kaikki jäljempänä esitetyt tontit ovat myös vuokrattavissa.

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA TARKALTK 1/2019. Tarkastuslautakunta Julkinen. Aika klo 17:00-17:30 Julkinen Aika 15.1.2019 klo 17:00-17:30 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (h. 138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 3 Tiedoksiannot

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut 1(5) LUKIONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 249 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT Huom! Ruusutarhojen tonttien hakuaika on

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT Huom! Ruusutarhojen tonttien hakuaika on MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2010 Huom! Ruusutarhojen tonttien hakuaika on 15.4. 14.5.2010 KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2010 Mäntsälän kunnalla on luovutettavana yhteensä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 151 Perusturvalautakunta 24.08.2016 Aika 24.08.2016 klo 17:00-21:15 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 13 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 13 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 13 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 06. elokuuta 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 103 Kunnanvaltuuston 25.6.2018 pitämän kokouksen päätösten laillisuuden ja

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) HUVITIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 235 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 1. keskiviikko klo

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 1. keskiviikko klo ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 16.1.2019 klo 18.00-20.15

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 Tarkastuslautakunta 03.10.2013 AIKA 03.10.2013 klo 16:50-19:10 PAIKKA KPMG:n toimisto, Isokatu 32, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 164 Sivistyslautakunta 27.09.2016 Aika 27.09.2016 klo 17:30-20:09 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 92 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6 Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 8 Keskusvaalilautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 16:00-16:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 245 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009 MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009 KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009 Mäntsälän kunnalla on luovutettavana yhteensä 18 omakotitalotonttia neljältä eri alueelta. Erityistä tonttien

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 12. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30-17:55. Toivakan kirjasto.

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 12. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30-17:55. Toivakan kirjasto. Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 12 Sivistyslautakunta 07.11.2017 Aika 07.11.2017 klo 16:30-17:55 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 37 Esityslistan

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 10.04.2017 AIKA 10.04.2017 klo 16:00 PAIKKA Kunnanvirasto, Luotosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 58 Kokouksen avaus 3 59 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 234 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 210 Perusturvalautakunta 28.10.2015 Aika 28.10.2015 klo 17:00-19:41 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 114 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2017 1 / 12 Tarkastuslautakunta 24.05.2017 Aika 24.05.2017 klo 15:00-18:03 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 60

Lisätiedot