POTILASASIAMIEHEN TOIMINTAKERTOMUS 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POTILASASIAMIEHEN TOIMINTAKERTOMUS 2015"

Transkriptio

1 POTILASASIAMIEHEN TOIMINTAKERTOMUS 2015 Anneli Aho Potilasasiamies

2 1. JOHDANTO Potilasasiamiestoimintaa ohjaa Laki potilaan asemaasta ja oikeuksista 785/1992. Lain mukaan jokaiseen terveyden- ja sairaanhoidon yksikköön / organisaatioon on nimettävä potilasasiamies. Potilasasiamiespalvelut ovat maksuttomia. Saarikan potilasasiamiehenä toimi Anneli Aho. 2. POTILASASIAMIESTYÖ Potilasasiamiehen toimisto on Karstulan terveysasemalla, mutta potilasasiamies on tavannut potilaita myös muilla terveysasemilla. Tilavarauskalenteri auttaa työtilan varaamisessa. Potilasasiamiehellä ei ole erillistä soittoaikaa, vaan hänelle voi soittaa arkisin kello 8 15 välillä. Työn luonteen vuoksi tietyn soittoajan käyttäminen ei ole mahdollista. Mikäli potilasasiamies ei pysty vastaamaan puhelimeen, hänelle voi jättää soittopyynnön vastaajaan. Potilasasiamies pystyi hyvin järjestämään henkilökohtaista tapaamista haluaville toimistoajan. Muille paikkakunnille olen pyrkinyt yhdistämään potilasasiamiestapaamisia samoille päiville työsuojeluvaltuutetun työtehtävien kanssa matkakulujen säästämiseksi. Potilasasiamies piti kirjaa potilasasiamiestyöhön käyttämästään työajasta. Työaikakirjanpitoon sisältyvät puhelinkeskustelut, potilaiden tapaamiset, matkat, postitukset, laajemmat asioiden selvittelyt sekä palaverit. Työaikaa välittömään potilasasiamiestyöhön kului 143 tuntia. Työaikaa potilasasiamiestyöhön kului huomattavasti enemmän kuin vuonna 2014 (89 tuntia). Ajankäytön lisääntyminen johtuu mm. siitä, että asiat olivat laajempia, oli yhteydenottoja yhteistyötahoihin sekä huomattavasti enemmän oli ohjausta ja avustamista. Lisäksi oli kaksi kahdeksan tunnin koulutuspäivää osallistuessani valtakunnallisille potilasasiamiespäiville. Vuonna 2015 potilasasiamiehellä ei ole ollut loma-aikoina sijaista. Tämä käytäntö osoittautui toimivaksi. 3. YHTEYDENOTOT Yhteydenottoprosessi eteni siten, että potilas tai omainen otti yhteyttä potilasasiamieheen ja potilasasiamies keskusteli yhteydenottajan kanssa. Yhteydenoton ja asian luonteen mukaisesti potilas jatkoi itse asian hoitamista potilasasiamiehen opastuksen mukaisesti. Tarvittaessa potilasasiamies selvitti asiaa ja otti yhteyttä potilaaseen tai omaiseen ja neuvoi asian hoitamisessa. Osassa yhteydenotoista potilas tai omainen selvitti asiaa ja otti uudelleen yhteyttä potilasasiamieheen.

3 Tarpeen mukaisesti sovittiin tapaaminen toimistokäynnille, mikäli oli tarve asioista keskusteluun tai lomakkeiden täyttämiseen liittyvään neuvontaan tai avustamiseen. Asian hoitamiseksi potilasasiamies keskusteli esimerkiksi johtavan ylilääkärin, vastaavan hammaslääkärin, palvelujohtajan tai yksikön esimiehen kanssa ja pyysi tilanteen mukaisesti ottamaan yhteyttä potilaaseen tai omaiseen asian tiimoilta. Potilasasiamies välitti yhteydenotoissa esiin tulleita palautteita myös suoraan Saarikan toimintayksiköiden esimiehille. Potilasasiamies hoitaa Saarikan terveydenhuollon palveluun liittyviä asioita. Yhteydenottoja tuli myös muiden organisaatioiden osalta. Näissä yhteydenotoissa potilasasiamies antoi lyhyen neuvonnan, mutta laajempaa selvittelyä vaativat yhteydenotot ohjasin selvitettäviksi ja hoidettavaksi tapahtumaorganisaation potilasasiamiehen kanssa välittäen soittopyynnön potilasasiamiehelle tai annoin kyseisen organisaation potilasasiamiehen yhteystiedot. Potilasasiamiehelle tuli myös muita yhteydenottoja. Häneltä kysyttiin mm. puhelinnumeroita, kotihoidon palveluiden saatavuutta, kyytiasioita ja maksuasioita. Lisäksi potilasasiamiehelle tuli erilaisiin sosiaalipalveluihin ja vakuutusasioihin liittyviä yhteydenottoja, jotka eivät kuulu potilasasiamiehen tehtäviin. Näissä muissa yhteydenotoissa annoin Saarikan työntekijöiden tai tarvittavien yhteistyötahojen puhelinnumerot, mitä kautta yhteydenottaja voi jatkaa asiansa hoitamista. Jokaiseen yhteydenottoon pyrin antamaan neuvoa, kuinka yhteydenottaja voi edetä asiansa hoitamisessa. Välitin myös soittopyynnön Saarikan työntekijälle, jos yhteydenottaja sitä toivoi. Potilasasiamiehellä ei ole asiakasrekisteriä. Potilasasiamies tekee yhteydenotoista numeraalisen tilastoinnin ilman henkilötietoja. Tilastoin ensiyhteydenoton mukaan eli sukupuoli, kotikunta, yhteydenottotapa ja asia. Jatkoyhteydenotot tilastoin vain numeraalisesti. Vuonna 2015 potilasasiamiehelle tuli yhteensä 93 ensi yhteydenottoa ja jatkoyhteydenottoja oli 70. Jatkoyhteydenottojen lisäksi oli 30 asiakastapaamista toimistolla. Potilasasiamies oli mukana neljässä palaverissa. Yhteydenotot ovat lisääntyneet verrattuna edelliseen vuoteen. Vastaavasti vuonna 2014 oli 91 ensiyhteydenottoa, 47 jatkoyhteydenottoa ja 30 tapaamista. Ensiyhteydenotot otettiin pääsääntöisesti puhelimitse eli 71 puhelinyhteydenottoa. Sähköpostiyhteydenottoja oli 13. Sähköpostiyhteydenottoa en suosittele, koska sähköpostiyhteys on suojaamaton ja yhteydenotoissa saattaa olla laajasti kirjattuna terveyteen liittyviä asioita. Potilasasiamies ei pysty vastaamaan sähköpostiin tietoturvaan takia. Sähköpostilla ainoastaan pyysin puhelinnumeroa, jotta pystyin soittamaan yhteydenottajalle.

4 Ensiyhteydenoton yhteydenottotapa: Yhteydenottaja ensiyhteydenotossa:

5 Ensiyhteydenotot kunnittain: Ensiyhteydenottoja tuli kaikkien kuntien alueilta. Kotikunta on määritelty henkilön mukaan, jonka asiaa yhteydenotto koski. Yhteydenotot jakautuivat kuntien väestöpohjien mukaisesti eli eniten Saarijärveltä, toiseksi eniten Karstulassa ja Kivijärven, Kyyjärven sekä Kannonkosken yhteydenotot melko samansuuruisina.

6 Ensiyhteydenoton asioita: Huomioitavaa on, etteivät Kaikki ensiyhteydenotot ole liittyneet Saarikan toimintaan, vaan neuvoja saadakseen otettiin yhteyttä lähelle oman alueen eli Saarikan potilasasiamieheen. Ensiyhteydenottoon liittyi yksi tai useampi kysyttävä asia. Ensiyhteydenoton asioista 29 % liittyi hoitoon / hoidon toteutukseen tai kohteluun liittyviin kysymyksiin, seuraavina olivat hoitoon pääsy ja vahinko-asiat.

7 Ensiyhteydenottojen jakauma alueittain: Saarikan vastaanotto / päivystys (21 ensiyhteydenottoa) sisältää kaikki Saarikan vastaanotot sekä päivystykset. Saarikka kuntoutusyksikkö / lyhytaikaisosasto (15 ensiyhteydenottoa) käsittää Saarijärven lyhytaikaishoidon osaston ja Karstulan kuntoutusyksikön. Saarikan suunterveydenhuoltoon (7 ensiyhteydenottoa) kuuluu kaikki suun terveydenhuollon yksiköt. Muuta asiat (22 ensiyhteydenottoa) eivät olleet varsinaisia potilasasiamiesasioita, vaan erilaisia yleisiä kysymyksiä. Lisäksi oli 12 sosiaalitoimeen liittyvää ensiyhteydenottoa.

8 Usein potilaat kysyivät potilasasiamiehen kantaa, onko kyseessä potilasvahinko sekä kannattaako potilasvahinkoasia lähteä viemään käsittelyyn. Potilasasiamies korostaa aina yhteydenottajalle, että hän ei tee päätöksiä vahingosta eikä asian eteenpäin viemisestä. Potilasasiamies ohjaa ja neuvoo näissä asioissa ilman päätöksentekoa eli potilas tekee itse päätöksen vahinkoasiansa vireille laitosta. Ensiyhteydenottoihin seurasi 70 jatkoyhteydenottoa eli yhteydenottaja otti toistamiseen yhteyttä aiempaan yhteydenottoon liittyen tai potilasasiamies otti yhteyttä selviteltyään asiaa. Jatkoyhteydenottoihin liittyi lisäksi yhteydenottajan henkilökohtainen tapaaminen 30 kertaa. Jatkotapaamisissa oli erilaisiin lomakkeisiin perehdyttämistä, opastusta tai avustamista lomakkeiden täyttämisessä. Tein paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa. Potilaiden yhteydenottojen ja asioiden selvittämisessä otin yhteyttä Saarikassa johtavaan ylilääkäriin, vastaavaan hammaslääkäriin, palvelujohtajaan, terveydenhuollon yksiköiden palveluvastaaviin tai työntekijöihin. Tarvittaessa otin yhteyttä myös palveluohjaukseen ja Arjen tuen palvelualueen palvelujohtajaan. Merkittävä tuki tietosuoja-asioiden hoitamisessa olivat Saarikan tietosuojavastaavat. Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin liittyvissä asioissa tein yhteistyötä Keskussairaalan potilasasiamiesten kanssa. Yksityisten terveydenhuollon palvelujen osalta selvitin yhteystiedot, jotta potilas pystyi jatkamaan asiansa selvittelyä oikeassa paikassa. Tiettyjen asioiden osalta tein yhteistyötä sosiaaliasiamiehen kanssa.

9 4. TOIMINNAN ARVIOINTIA Potilasasiamies sai kaksi kertaa viestiä tavoitettavuudesta. Toinen palautteista jätettiin puhelinvaihteeseen ja toinen terveysaseman vastaanottoon. Säännöllisen soittoajan järjestäminen on vaikeaa erilaisten työtehtävien takia. Palautteiden jälkeen tarkensin vielä verkkosivujen yhteystietoja eli tavoitettavuus puhelimitse klo 8 15 välillä. Potilasasiamiehellä on puhelinvastaaja, johon yhteydenottaja voi halutessaan jättää soittopyynnön. Yhteydenottoja tulee sähköpostin kautta. Sähköposti on suojaamaton ja sen vuoksi en lähetä sen kautta potilasasioita vaan kysyn yhteystiedot ja soitan yhteydenottajalle. Tältäkin osin tarkensin sivujen ohjetta. Vuosilomien ajalta esitän jatkettavan käytäntöä, ettei ole sijaista. Potilasasiamiehen poissaolosta tiedotin sivuilla, puhelinvaihteessa ja Saarikan sisäisissä tiedotuskanavissa. Saarikassa on käytössä päivitetyt lomakkeet potilastietojen tarkistukseen ja korjauspyyntöön, lokitietojen tarkastukseen, kuolleen henkilön potilastietojen pyyntöön, terveysaseman valintaan ja muistutuksen tekemiseen. Nämä perusperiaatteet tulisi käydä läpi työyksiköissä, jotta potilas / asukas / omainen saavat tasalaatuisen ohjeistuksen näistä toimintakäytännöistä. Potilastietojen tarkistamismahdollisuus Kanta-arkistosta vähentää jatkossa tietosuojaan liittyvien pyyntöjen käsittelyä, koska potilas voi katsoa tiedot itse. Lomakkeet on tulostettavissa ohjeineen sivuilta. Sivuille päivitetään aktiivisesti myös yksiköiden tietojen lisäksi yleistä tietoa terveydenhuollon palvelujen osalta mm. asiakasmaksuista, terveysasemien sulkuajoista ja yksiöiden aukioloajoista, hoitotarvikejakelusta ja sähköisestä asioinnista. Lisäksi on tietoa OmaKanta palvelusta. Näiden lisäksi on huomioitu lehti-ilmoitukset, jotta tieto tavoittaa kansalaiset joilla ei ole tietokonetta käytössä. Tavoitettavuuden osalta mietin Hyvikseen yhteydenottopyyntölomaketta potilasasiamiehelle. Käyttöön otossa mietityttää puolesta asiointi, sillä yhteydenotot kirjautuvat Hyvikseen kirjautuneen henkilön tietoihin. Tällä hetkellä tätä toimintakäytäntöä ei ole myöskään käytössä sairaanhoitopiirissä. Potilasasiamiestyö on osittain vierasta. Kirjoitin Saarikan henkilöstölehti Oravanpyörään lyhyen koosteen potilasasiamiehen keskeisistä työtehtävistä. Potilasasiamiestä voi pyytää yksiköiden palavereihin kertomaan potilasasiamiestyöstä, käytettävistä lomakkeista, muistutuksesta tai potilasvahinkoprosessista. Potilasasiamiehen työskentelyä tuki läheisten yhteistyötahojen hyvä tavoitettavuus eli johtava ylilääkäri, vastaava hammaslääkäri, palvelujohtaja ja palveluvastaavat. Potilasasiamiehenä koen, että Saarikassa otetaan esittämäni asiat hyvin käsittelyyn. Tätä kautta saan potilaiden ja omaisten viestit organisaatioomme.

10 Potilasasiamiehen työ on itsenäistä ja ajoittain on vertaistuen tarvetta. Vuodelle 2016 olemme suunnitelleet yhteispalaveria Viitasaaren ja Äänekosken potilasasiamiesten kanssa, jotta olisi mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ja keskustella ajankohtaisista asioista. Osallistuin Valtakunnallisille Potilasasiamiespäiville marraskuussa Päivät ovat ainoat tämän työntekijäryhmän koulutuspäivät. Päivillä kerrataan ajankohtaisia asioita, tiedotetaan tulevista uudistuksista, paljon esimerkkejä sekä erittäin hyviä asiantuntijaluentoja. Päivillä tapaa myös maan muita potilasasiamiehiä. Ammattitaidon ylläpitämiseksi toivon mahdollisuutta osallistua näille opintopäiville vuonna Potilaiden palautteesta tulee esille, että Saarikan puhelinluettelo on jotenkin vaikeaselkoinen. Puhelinluettelosta on vaikea hahmottaa eri palvelualueita ja etsiä sieltä tarvittavaa yhteistyötahoa ja numeroa. Nettisivuilta puhelinnumeron löytäisi helposti hakusanan avulla, mutta sitä ei ehkä osata käyttää. Potilaat sekä omaiset reagoivat henkilökunnan ystävällisyyteen ja palveluasenteeseen. Saamani palautteen perusteella toivon näihin asioihin kiinnitettävän entistä enemmän huomiota. Potilaan / asiakkaan palvelukokemuksilla on iso merkitys asiakastyytyväisyyteen. Osassa saamissani palautteissa on tullut esille vuorovaikutustaidot ja potilaan kohtaaminen hoito- tai palvelutilanteessa. Saarikan koulutussuunnitelmassa on vuodelle 2016 suunniteltu koulutusta asiakkaan / potilaan kohtaamiseen liittyvissä asioissa. Valtakunnan tasolla on edelleenkin valmisteilla Laki itsemääräämisoikeudesta. Tämän lain valmistuttua on hyvä käydä yksiöissä läpi lain sisältöä keskeisten toimintojen osalta. Laki koskee sekä sosiaali- että terveydenhuollon yksiköitä niin koulutukset olisi hyvä hoitaa samalla kertaa. Potilasasiamiehellä ei ole asiakasrekisteriä. Olen suunnitellut rekisteriselosteen tekemistä, jotta asiakasrekisterin avulla voisin tarvittaessa kerätä tietoja esimerkiksi käsittelyssä olevista asioista ja niihin liittyvistä asiakastiedoista. Potilasasiamiehelle tuli yhteydenottoja, jotka eivät kuulu potilasasiamiestyöhön. Edelleen pyrin hoitamaan asioita siten, että yhteydenottaja saa ohjeet tai yhteystiedot, miten voi asian hoitamisessa edetä. Yhteydenottajan halutessa välitän edelleenkin soittopyynnön Saarikan työntekijälle. Olen mukana Saarikan Potilasturvallisuustyöryhmässä, hygieniatyöryhmässä ja tietoturvatyöryhmässä. Näissä työryhmissä voin seurata sekä vaikuttaa potilaan aseman ja oikeuksien toteutumiseen. Saarikassa järjestetään henkilökunnalle hygieniakoulutusta, lääkelupiin liittyvää koulutusta, tietoturvakoulutusta sekä potilasturvallisuuskoulutusta yhtenäisen ja laadukkaan hoidon edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Nämä edistävät potilaan aseman ja oikeuksien toteutumista. Potilasturvallisuuskoordinaattorina seuraan yksiköiden HaiPron ilmoituksia, niiden käsittelyä sekä

11 korjaavia toimenpiteitä. Tehdyt HaiPron ilmoitukset, ilmoitusten käsittely sekä haittatapahtumista keskustelu edistävät potilasturvallisuutta sekä potilaan aseman ja oikeuksien toteutumista Saarikassa. Potilaalla, omaisella tai vierailijalla on myös mahdollisuus tehdä HaiPron ilmoitus havaitsemistaan vaaratilanteista. Ilmoituksissa he voivat vaikuttaa osaltaan kokonaisturvallisuuden edistämiseen Saarikassa. Ohjaan tehdyt ilmoitukset tapahtumayksiköihin käsiteltäviksi. Ilmoituksen tekijälle lähetetään vastaus asian käsittelystä, jos hän on jättänyt yhteystietonsa. Lisäksi potilaat ja asiakkaat voivat antaa asiakaspalautetta suoraan yksiköihin. Karstula Anneli Aho potilasasiamies Saarikka

12

POTILASASIAMIEHEN RAPORTTI VUODESTA 2017

POTILASASIAMIEHEN RAPORTTI VUODESTA 2017 POTILASASIAMIEHEN RAPORTTI VUODESTA 2017 Anneli Aho Potilasasiamies 12.1.2018 SISÄLTÖ 1. Johdanto 2. Potilasasiamiestyön ajankäyttö 3. Yhteydenotot 3.1 Ensiyhteydenotot 3.2 Jatkoyhteydenotot ja toimistokäynnit

Lisätiedot

SOSIAALIASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSELLE TOIMINTAVUODESTA Enonkoski Rantasalmi. Savonlinna Sulkava

SOSIAALIASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSELLE TOIMINTAVUODESTA Enonkoski Rantasalmi. Savonlinna Sulkava SOSIAALIASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSELLE TOIMINTAVUODESTA 2016 Enonkoski Rantasalmi Savonlinna Sulkava 18.1.2017 Selvityksen laatija: Sosiaali- ja potilasasiamies Heli Korhonen Sosteri/ Itä-Savon

Lisätiedot

Potilasasiamiesselvitys 2013 Kokkola ja Kruunupyy

Potilasasiamiesselvitys 2013 Kokkola ja Kruunupyy Potilasasiamiesselvitys 2013 Kokkola ja Kruunupyy Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Centria ammattikorkeakoulu 1 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Yhteydenotot... 3 3 Yhteydenottojen syyt... 4 3.1.

Lisätiedot

POTILAAN OIKEUDET JA POTILASASIAMIESTOIMINTA

POTILAAN OIKEUDET JA POTILASASIAMIESTOIMINTA POTILAAN OIKEUDET JA POTILASASIAMIESTOIMINTA Paperittomien kohtaaminen terveyspalveluissa 18.4.2013 Potilasasiamies Anneli Ahola Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto ESITYKSEN AIHEET Potilaan

Lisätiedot

SUUNNITELMA ASIAKASPALAUTTEIDEN KERÄÄMISESTÄ JA KÄSITTELYSTÄ

SUUNNITELMA ASIAKASPALAUTTEIDEN KERÄÄMISESTÄ JA KÄSITTELYSTÄ SUUNNITELMA ASIAKASPALAUTTEIDEN KERÄÄMISESTÄ JA KÄSITTELYSTÄ HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISEN PALVELUALUE 1. Neuvola-koulu- ja opiskeluterveydenhuolto 1.1. Saarikan/kuntien omat erikseen laitettuihin

Lisätiedot

POTILASASIAMIESTYÖ

POTILASASIAMIESTYÖ POTILASASIAMIESTYÖ Etelä-Suomen aluehallintovirasto Koulutuspäivät 12.5.2017 Tuomas Kumpula Sosiaali- ja potilasasiamies Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Esityksen sisältö Potilasasiamiehen tehtävät

Lisätiedot

Potilasasiamiesselvitys 2014 Peruspalveluliikelaitos JYTA

Potilasasiamiesselvitys 2014 Peruspalveluliikelaitos JYTA Sivu 1/9 Potilasasiamiesselvitys 2014 Peruspalveluliikelaitos JYTA Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Centria- ammattikorkeakoulu Sivu 2/9 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Yhteydenottojen määrä...

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2016

Tietosuojakysely 2016 Tietosuojakysely 2016 Yksityinen terveydenhuolto Kansaneläkelaitos Tietosuojavaltuutetun toimisto Sisällys Tietosuojakysely 2016 tulokset yksityinen terveydenhuolto... 2 Yleistä... 2 Tietosuojavastaavat...

Lisätiedot

Yksityisen terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma

Yksityisen terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma Yksityisen terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma 1 (8) 1 Palvelujen tuottajaa koskevat tiedot Palvelujen tuottajan nimi Palvelujen tuottajan Y-tunnus Toimipaikan nimi Toimipaikan postiosoite Postinumero

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2017

Tietosuojakysely 2017 Tietosuojakysely 2017 Apteekki Tekijät Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Raportti Sisällys 1 Tietosuojakyselyn tulokset Apteekki... 2 1.1 Yleistä... 2 1.2 Tietosuojavastaavat... 4 1.3 Apteekkarin tai

Lisätiedot

Kotiin annettavien palvelujen valvonta osana kunnan omavalvontaa. Järvenpään kotihoidon omavalvonta

Kotiin annettavien palvelujen valvonta osana kunnan omavalvontaa. Järvenpään kotihoidon omavalvonta Kotiin annettavien palvelujen valvonta osana kunnan omavalvontaa Järvenpään kotihoidon omavalvonta Järvenpään kaupunki Tiina Palmu 14.12.2017 Omavalvontaa ohjaavat tahot Omavalvontaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon

Lisätiedot

Selvitys potilaan oikeuksien toteutumisesta vuonna potilasasiamies Arja Laukka sosiaali- ja potilasasiamies Taija Mehtonen

Selvitys potilaan oikeuksien toteutumisesta vuonna potilasasiamies Arja Laukka sosiaali- ja potilasasiamies Taija Mehtonen Selvitys potilaan oikeuksien toteutumisesta vuonna 2018 potilasasiamies Arja Laukka sosiaali- ja potilasasiamies Taija Mehtonen Toiminta vuonna 2018 Potilasasiamiehen toimialueeseen kuuluvat Tampereen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 37/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 178, 20.03.2017 Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta, 19, 15.02.2017 Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta, 18, 16.02.2017

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2018

Tietosuojakysely 2018 Tietosuojakysely 2018 05/2018 Kela Tietosuojavaltuutetun toimisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Sisällys Taustatiedot 1 Vastaajatiedot 1 Tulokset 1 Yleistä 1 Tietosuojavastaavat 2 Apteekkarin tai organisaation

Lisätiedot

ASIAMIEHEN TEHTÄVÄT VANHUSASIAKKAAN OIKEUKSIEN TOTEUTUMISEN EDISTÄJÄNÄ. Sosiaali- ja potilasasiamies Arja Björnholm, Oulun kaupunki 20.3.

ASIAMIEHEN TEHTÄVÄT VANHUSASIAKKAAN OIKEUKSIEN TOTEUTUMISEN EDISTÄJÄNÄ. Sosiaali- ja potilasasiamies Arja Björnholm, Oulun kaupunki 20.3. ASIAMIEHEN TEHTÄVÄT VANHUSASIAKKAAN OIKEUKSIEN TOTEUTUMISEN EDISTÄJÄNÄ Sosiaali- ja potilasasiamies Arja Björnholm, Oulun kaupunki 1 Oulun seutukunnan sosiaali- ja potilasasiamiestoiminta * Oulu, Hailuoto,

Lisätiedot

HYVÄ KOHTAAMINEN/POTILAS

HYVÄ KOHTAAMINEN/POTILAS HYVÄ KOHTAAMINEN/POTILAS ENSIN - NÄKYMÄ POTILASTURVALLISUUS SILMÄLASIEN KAUTTA Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot (STESO) ry VERKOSTOTAPAAMINEN 14.3.2017 Tuula Saarikoski, Potilasturvallisuuskoordinaattori,

Lisätiedot

Potilasasiamiehen vuosi 2016

Potilasasiamiehen vuosi 2016 Potilasasiamiehen vuosi 2016 Vuosittainen toimintakertomus perustuu tilastointiin ajanjaksolta 1.1.2016 31.12.2016. Potilasasiamiehen toiminta-alue Inari, Kittilä, Kolari, Lapin keskussairaala, Pello,

Lisätiedot

Tietosuoja asumisneuvonnan arjessa

Tietosuoja asumisneuvonnan arjessa 1 Tietosuoja asumisneuvonnan arjessa Y-Säätiön asumisneuvonta ja tietosuoja - lähtökohtia Osa työturvallisuutta Y-Kodit ja M2-Kodit, asukkaat samassa asemassa Asumisneuvonta on vuokranantajan omaa toimintaa,

Lisätiedot

SOSIAALI- JA POTILASASIAMIES- TOIMINTA

SOSIAALI- JA POTILASASIAMIES- TOIMINTA SOSIAALI- JA POTILASASIAMIES- TOIMINTA 1. PALVELUN ASIAKKAAT Palvelun ostaja: sopimuskunnat, kuntayhtymä, yksityinen terveydenhuollon toimintayksikkö Kuntalaiset: yksityishenkilöt, järjestöt/kolmas sektori,

Lisätiedot

POTILASASIAMIESSELVITYS 2010 Kokkola, Kruunupyy ja JYTA

POTILASASIAMIESSELVITYS 2010 Kokkola, Kruunupyy ja JYTA POTILASASIAMIESSELVITYS 00 Kokkola, Kruunupyy ja JYTA Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Centria tutkimus ja kehitys Terveystie 6700 KOKKOLA Sisältö Johdanto...

Lisätiedot

Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa

Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa Päihdehoitajatoiminta perusterveydenhuollossa Keski- Suomessa 6.10.2016 Yhteistyön kokonaisuus peruspalveluissa Laukaa, Keuruu, Saarikka, Äänekoski ja ympäristö Marja-Leena Peura, p. 050 3153355 alueena

Lisätiedot

Omavalvonnan työpaja. Riitta Husso Valvira

Omavalvonnan työpaja. Riitta Husso Valvira Omavalvonnan työpaja Riitta Husso 22.11.2017 Valvira 1 Säädöspohja Yksityiset ja julkiset sosiaalihuollon palveluyksiköt (SHL 47, SosPaL 6 ja VPL 23 ) Valviran määräys 1/2014 Sosiaalityössä käytössä Valviran

Lisätiedot

Potilasasiamiesselvitys 2016 Kokkola ja Kruunupyy

Potilasasiamiesselvitys 2016 Kokkola ja Kruunupyy Sivu 1/9 Potilasasiamiesselvitys 2016 Kokkola ja Kruunupyy Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Centria- ammattikorkeakoulu Sivu 2/9 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Yhteydenottojen määrä... 4 3 Yhteydenottojen

Lisätiedot

Potilasasiamiehen vuosi 2017

Potilasasiamiehen vuosi 2017 Potilasasiamiehen vuosi 2017 Vuosittainen toimintakertomus perustuu tilastointiin ajanjaksolta 1.1.2017 31.12.2017. Potilasasiamiehen toiminta-alue Inari, Kittilä, Kolari, Lapin keskussairaala, Pello,

Lisätiedot

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn.

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Yleistä Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Kerromme tässä henkilötietojen käsittelystämme

Lisätiedot

OMA VALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (3) Omavalvonnan suunnittelusta vastaava henkilö tai henkilöt

OMA VALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (3) Omavalvonnan suunnittelusta vastaava henkilö tai henkilöt poikkeamatietokantaa hyödynnetään. Kukin yksikkö vastaa osaltaan kyselyyn ja näin pyritään varmistamaan että muualla havaittu epäkohta saadaan korjattua yksikössä omatoimisesti. Mikäli jokin havainnoista

Lisätiedot

Ranuan Palveluohjaamo. Vappu Onkalo, Terhi Salmela, Kirsti Kaikkonen, Tyyne Mört, sekä Hankkeen puolelta Mikko Närhi

Ranuan Palveluohjaamo. Vappu Onkalo, Terhi Salmela, Kirsti Kaikkonen, Tyyne Mört, sekä Hankkeen puolelta Mikko Närhi Ranuan Palveluohjaamo Vappu Onkalo, Terhi Salmela, Kirsti Kaikkonen, Tyyne Mört, sekä Hankkeen puolelta Mikko Närhi Ranuan kunnan palveluohjaamon mainos Ranuan palveluohjaamo aloitettu Palvelu avattu maaliskuu

Lisätiedot

Tietosuojakysely 2019

Tietosuojakysely 2019 Tietosuojakysely 2019 Kanta-palvelut tietosuojavaltuutetun toimisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kela FPA Kanta-palvelut Kanta tjänsterna www.kanta.fi PL 450, 00056 Kela PB 450, 00056 FPA kanta@kanta.fi

Lisätiedot

OHJE TERVEYSKESKUKSILLE VÄLITTÖMÄSTÄ YHTEYDEN- SAANNISTA

OHJE TERVEYSKESKUKSILLE VÄLITTÖMÄSTÄ YHTEYDEN- SAANNISTA YLW OHJE 378530 v. 1 1(6) 5.4. 2011 STM/424/2011 OHJE TERVEYSKESKUKSILLE VÄLITTÖMÄSTÄ YHTEYDEN- SAANNISTA Hoidon saatavuutta koskevan hallituksen esityksen (77/2004) perustelujen mukaan välittömän yhteydensaannin

Lisätiedot

Yhteenveto internet-palautteista ja yhteydenotot sosiaali- ja potilasasiamiehiin

Yhteenveto internet-palautteista ja yhteydenotot sosiaali- ja potilasasiamiehiin Yhteenveto internet-palautteista ja yhteydenotot sosiaali- ja potilasasiamiehiin 1.7. - 30.9.2018. Yhteydenotot sosiaali- ja potilasasiamiehiin Sosiaali- ja potilasasiamiehille tuli yhteensä 533 yhteydenottoa.

Lisätiedot

NAURETTAVIEN KÄVELYSAUVOJEN KANSSA EN AIO KUNTOILLA, VAAN HYPPÄÄN SUORAAN ROLLAATTORIN PUIKKOIHIN, KUN SEN AIKA TULEE!

NAURETTAVIEN KÄVELYSAUVOJEN KANSSA EN AIO KUNTOILLA, VAAN HYPPÄÄN SUORAAN ROLLAATTORIN PUIKKOIHIN, KUN SEN AIKA TULEE! NAURETTAVIEN KÄVELYSAUVOJEN KANSSA EN AIO KUNTOILLA, VAAN HYPPÄÄN SUORAAN ROLLAATTORIN PUIKKOIHIN, KUN SEN AIKA TULEE! Antti Eskola: Vanhuus : helpottava, huolestuttava, kiinnostava 1 VANHENEMISEN MERKKEJÄ?

Lisätiedot

POTILAS- JA ASIAKASTURVALLISUUSSTRATEGIA Potilaan ja asiakkaan aktiivinen osallistuminen

POTILAS- JA ASIAKASTURVALLISUUSSTRATEGIA Potilaan ja asiakkaan aktiivinen osallistuminen POTILAS- JA ASIAKASTURVALLISUUSSTRATEGIA 2017 2021 Potilaan ja asiakkaan aktiivinen osallistuminen Tavoitteet vuoteen 2021 mennessä Potilas- ja asiakasturvallisuus näkyy rakenteissa ja käytännön toiminnassa.

Lisätiedot

Kriittinen asiakaspalaute miten reagoin esimiehenä. Pertti Sopanen, terveyspalvleupäällikkö HtM

Kriittinen asiakaspalaute miten reagoin esimiehenä. Pertti Sopanen, terveyspalvleupäällikkö HtM Kriittinen asiakaspalaute miten reagoin esimiehenä Pertti Sopanen, terveyspalvleupäällikkö HtM 16.11.2018 Millaisia palautteita saamme 1 2 3 Jatkuva palaute Suullinen palaute Kirjallinen palaute Sähköinen

Lisätiedot

POTILASASIAMIEHEN SELVITYS POTILAAN OIKEUKSIEN TOTEUTUMI- SESTA VUONNA Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja hyvään kohteluun

POTILASASIAMIEHEN SELVITYS POTILAAN OIKEUKSIEN TOTEUTUMI- SESTA VUONNA Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja hyvään kohteluun POTILASASIAMIEHEN SELVITYS POTILAAN OIKEUKSIEN TOTEUTUMI- SESTA VUONNA 2018 Jokaisella sekä julkisella että yksityisellä terveydenhuollon toimintayksiköllä on nimetty potilasasiamies. Potilasasiamiehen

Lisätiedot

KOTITYÖPALVELUYRITYKSEN OMAVALVONTASUUNNITELMA Asiakaskoteihin tuotettavat tukipalvelut

KOTITYÖPALVELUYRITYKSEN OMAVALVONTASUUNNITELMA Asiakaskoteihin tuotettavat tukipalvelut KOTITYÖPALVELUYRITYKSEN OMAVALVONTASUUNNITELMA Asiakaskoteihin tuotettavat tukipalvelut 1. PALVELUJEN TUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Yrityksen nimi Y tunnus Toimintayksikön nimi (jos yrityksessä useita toimintayksiköitä)

Lisätiedot

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston sähköiset palvelut ikääntyneille 10.3.2015

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston sähköiset palvelut ikääntyneille 10.3.2015 Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston sähköiset palvelut ikääntyneille 10.3.2015 Portaali www.sote.pietarsaari.fi Asiakas- ja potilasopas Päivystys Alueet Kohderyhmät Eri palvelut Ajankohtaista Pikalinkit

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Palveluntuottaja Yksityinen palvelujentuottaja Nimi: TukiUkko/Tero Paakkonen Palveluntuottajan Ytunnus: 27472411 Yrityksen nimi

Lisätiedot

Muistutukset. Helena Mönttinen Ryhmäpäällikkö, esittelijäneuvos.

Muistutukset. Helena Mönttinen Ryhmäpäällikkö, esittelijäneuvos. Muistutukset Helena Mönttinen Ryhmäpäällikkö, esittelijäneuvos Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin palveluihin ja turvallisiin elinoloihin.

Lisätiedot

Nimi: Tuomas Hujala Sähköposti: tuomas.hujala. Puhelin: Sähköposti: tietosuoja

Nimi: Tuomas Hujala Sähköposti: tuomas.hujala. Puhelin: Sähköposti: tietosuoja TIETOSUOJASELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Sosiaali- ja terveysalan lupa ja valvontavirasto Valvira Osoite: PL 210, 00281 HELSINKI (Mannerheimintie 103 B) Muut yhteystiedot: puh. 0295 209 111(vaihde),

Lisätiedot

Omavalvonnan työpaja Oulu Elina Uusitalo ylitarkastaja Valvira

Omavalvonnan työpaja Oulu Elina Uusitalo ylitarkastaja Valvira Omavalvonnan työpaja Oulu 15.11.2017 Elina Uusitalo ylitarkastaja Valvira 1 Säädöspohja Yksityiset ja julkiset sosiaalihuollon palveluyksiköt (SHL 47, SosPaL 6 ja VPL 23 ) Valviran määräys 1/2014 Sosiaalityössä

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisteri- ja tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidylle annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä

Lisätiedot

Potilasturvallisuuskysely Tulokset. Sairaanhoitajapäivät 2018

Potilasturvallisuuskysely Tulokset. Sairaanhoitajapäivät 2018 Potilasturvallisuuskysely Tulokset Sairaanhoitajapäivät 2018 1. Kuinka pitkään olet toiminut sairaanhoitajana? Vastaajien määrä 712 En ole vielä valmistunut 20% Alle 5 vuotta 17% 5 10 vuotta 13% 10 15

Lisätiedot

Varkauden ja Joroisten sosiaaliasiamiesten selvitys 1.1.2014 31.12.2014

Varkauden ja Joroisten sosiaaliasiamiesten selvitys 1.1.2014 31.12.2014 Varkauden ja Joroisten sosiaaliasiamiesten selvitys 1.1.2014 31.12.2014 Kristiina Qvintus ja Aini Räisänen 1.9.2015 1. Johdanto Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista sisältää asiakkaan

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli

Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli Nina Peränen, hyvinvointikoordinaattori Susanna Mutanen, terveyden edistämisen suunnittelija Perusterveydenhuollon yksikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Taustaa

Lisätiedot

Järjestö- ja seurakuntayhteistyö. Tornio

Järjestö- ja seurakuntayhteistyö. Tornio Järjestö- ja seurakuntayhteistyö Tornio 2.5.2018 Informaatio, Itsearviointi ja oma apu Useita palvelun tuottajia Sähköiset palvelut: Kanta(omatietovaranto), Virtu.fi, ODA, Virtuaalisairaala, Etävertaistukiryhmät..

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä POTILAS- JA SOSIAALIASIMIESTOIMINTA KALAJOELLA 2016

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä POTILAS- JA SOSIAALIASIMIESTOIMINTA KALAJOELLA 2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä POTILAS- JA SOSIAALIASIMIESTOIMINTA KALAJOELLA 2016 Sisältö TIIVISTELMÄ... 3 1. POTILAS- JA SOSIAALIASIAMIEHEN TEHTÄVÄT... 4 2. YHTEYDENOTTOJEN TILASTOINTI... 5 3.

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA

HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA HENKILÖKOHTAISEN AVUN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA Jyväskylän kaupungin henkilökohtaisen avun palveluohjaus ja neuvonta alkaen 1.6.2012 Palveluohjaaja Jaana Pekkola, (15.10.2015 alkaen sij. Mari Mäkelä),

Lisätiedot

KOKKOLAN JA KRUUNUPYYN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN POTILAS- JA ASIAKAS- TURVALLISUUDEN TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KOKKOLAN JA KRUUNUPYYN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN POTILAS- JA ASIAKAS- TURVALLISUUDEN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KOKKOLAN JA KRUUNUPYYN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN POTILAS- JA ASIAKAS- TURVALLISUUDEN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 Kokkolan ja Kruunupyyn sosiaali- ja terveystoimen potilas- ja asiakasturvallisuuden parantamisen

Lisätiedot

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri Tietosuojaseloste 1 / 5 1. Rekisterin nimi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työterveyshuollon asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri 3. Rekisterin

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3. Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi 2 Rekisterinpitäjä ProWellness-potilastietojärjestelmä/ SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

Infektio uhka potilasturvallisuudelle

Infektio uhka potilasturvallisuudelle Infektio uhka potilasturvallisuudelle JAANA INKILÄ POTILASASIAMIES HUS, HYVINKÄÄN SAIRAANHOITOALUE 39. VALTAKUNNALLISET SAIRAALAHYGIENIAPÄIVÄT 12.3.2013 Potilasasiamiestyö 2 Laki potilaan asemasta ja oikeuksista

Lisätiedot

Postinumero Kela. Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava

Postinumero Kela. Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Nimi Kanta-palvelujen tietosuojavastaava 1 Rekisterinpitäjä Nimi Kansaneläkelaitos Postiosoite PL 450 Postinumero 00056 Kela Puhelin 020 634 11 Käyntiosoite Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki 2 Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Lisätiedot

Potilasturvallisuuden kehittäminen terveyskeskuksessa

Potilasturvallisuuden kehittäminen terveyskeskuksessa Potilasturvallisuuden kehittäminen terveyskeskuksessa Jane Marttila Vt. Ylilääkäri, perusterveydenhuolto Tartuntataudeista vastaava lääkäri, Turun SoTe 19.4.2012 1 Suomalainen STM potilasturvallisuusstrategia

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA

SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA Päivitetty 15.09.2010 www.tietosuoja.fi 2 SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA Tämän ohjeen tarkoituksena on antaa suosituksia sähköpostin

Lisätiedot

Potilasasiamiehen selvitys potilaan oikeuksien kehityksestä Kainuun maakunta -kuntayhtymässä 2010

Potilasasiamiehen selvitys potilaan oikeuksien kehityksestä Kainuun maakunta -kuntayhtymässä 2010 Maakuntahallitus I 50 21.02.2011 Potilasasiamiehen selvitys potilaan oikeuksien kehityksestä Kainuun maakunta -kuntayhtymässä 2010 MH 50 Potilasasiamies Liisa Vilmi-Johansson on laatinut seuraavan selvityksen

Lisätiedot

Keräämämme tiedot voidaan jakaa asiakkaiden, huoltajan antamiin, viranomaisten antamiin ja eri järjestelmien keräämään tietoon.

Keräämämme tiedot voidaan jakaa asiakkaiden, huoltajan antamiin, viranomaisten antamiin ja eri järjestelmien keräämään tietoon. Karvian kunta vapaa-aikatoimen tietosuojaseloste Yleistä Olemme sitoutuneet suojaamaan liikunta-, raittius-, nuoriso- ja kulttuuritoimen asiakkaiden, kuntalaisten ja työntekijöidemme yksityisyyttä sekä

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi

Sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi Sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi Perhekeskustyöpaja 23.11.2017 Leena Normia-Ahlsten 27.11.2017 1 Lähtökohdat Palvelujen piiriin voi hakeutua itse halutessaan, ei edellytetä ilmoitusta

Lisätiedot

Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2009 Rovaniemi ja Ranua

Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2009 Rovaniemi ja Ranua Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2009 Rovaniemi ja Ranua Anne Vierelä Sosiaali ja potilasasiamies 31.3.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. SOSIAALIASIAMIESTOIMINTA ROVANIEMELLÄ JA RANUALLA...

Lisätiedot

VIRANOMAISVALVONTA vs. OMAVALVONTA

VIRANOMAISVALVONTA vs. OMAVALVONTA VIRANOMAISVALVONTA vs. OMAVALVONTA 8.4.2014 Riitta Husso Valvira, LM 14.4.2014 Riitta Husso 1 Valviran tehtävät VALVIRA: TEO ja STTV yhdistyivät 2009 Sosiaalihuollon valvonta tuli viraston tehtäväksi vuonna

Lisätiedot

Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto

Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto Heli Hätönen, TtM Ennaltaehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori Imatran kaupunki Perustelut Imatralla

Lisätiedot

Pöytyän terveyskeskuksen osasto

Pöytyän terveyskeskuksen osasto PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Pöytyän terveyskeskuksen osasto TIETOA POTILAAN OMAISELLE Osasto Yläneentie 1 21870 RIIHIKOSKI Puh: 02 4864 1300 Pöytyän terveyskeskuksen osaston tehtävänä on: Antaa

Lisätiedot

Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Tot Poikkeama Muutos 2015/16

Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Tot Poikkeama Muutos 2015/16 Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Kannonkoski Tot Poikkeama Muutos 2015/16 SOTEN JA SAARIKAN HALLINTO -22 083-28 839-28 839-13 932 48,3 14 907 8 151-36,9 Saarikan toimisto ja Yv, Yh, yks.joas,

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA 1 PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Palveluntuottaja Yksityinen palvelujentuottaja Nimi: Tukenasi Tmi Palveluntuottajan Y-tunnus: 2829650-1 Kunnan nimi: Helsinki

Lisätiedot

HaiPro verkostotapaaminen - HAIPRO vaara ja haittatapahtumien raportointi Kotkan kaupungilla -

HaiPro verkostotapaaminen - HAIPRO vaara ja haittatapahtumien raportointi Kotkan kaupungilla - HaiPro verkostotapaaminen - HAIPRO vaara ja haittatapahtumien raportointi Kotkan kaupungilla - Projektipäällikkö Sara Haimi-Liikkanen Projektityöntekijä Minna Labbas 24.11.2011 HaiPro Kotkan kaupungilla

Lisätiedot

Espoon parhaat potilaat Kivenlahti-Stensvik ry. Apulaisylilääkäri Sanna Mustonen Vastaava hoitaja Tiia Palanne Kivenlahden terveysasema

Espoon parhaat potilaat Kivenlahti-Stensvik ry. Apulaisylilääkäri Sanna Mustonen Vastaava hoitaja Tiia Palanne Kivenlahden terveysasema Espoon parhaat potilaat 17.5.16 Kivenlahti-Stensvik ry Apulaisylilääkäri Sanna Mustonen Vastaava hoitaja Tiia Palanne Kivenlahden terveysasema Happy or not 18.5.2016 2 Meidän potilaat Aktiivisia Yhteistyökykyisiä

Lisätiedot

Puolesta asiointi sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kansallinen Palveluarkkitehtuuri Info Jari Suhonen, THL OPER

Puolesta asiointi sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kansallinen Palveluarkkitehtuuri Info Jari Suhonen, THL OPER Puolesta asiointi sosiaali- ja terveydenhuollossa Kansallinen Palveluarkkitehtuuri Info 29.9.2015 Jari Suhonen, THL OPER Puolesta asioinnin tarve terveydenhuollossa Hyppönen, H., Hyry, J., Valta, K., Ahlgren,

Lisätiedot

Puhelinpalvelu ja sähköinen asiointi. 26.5.2015 Piia Niemi Mustonen

Puhelinpalvelu ja sähköinen asiointi. 26.5.2015 Piia Niemi Mustonen Puhelinpalvelu ja sähköinen asiointi 26.5.2015 Piia Niemi Mustonen Espoon neuvolatoiminta Asiakkaat raskaana olevat naiset sekä alle kouluikäiset lapset perheineen Synnytykset 3523/vuosi (2013) n. 6600

Lisätiedot

Hammashoidon yhteystiedot Phhyky:n alueella

Hammashoidon yhteystiedot Phhyky:n alueella Hammashoidon yhteystiedot Phhyky:n alueella Suun terveydenhoito Asikkalassa Asikkalan terveysasema hammashoitola Terveystie 1 17200 Vääksy 03 880 2842 Kiireellinen hoito Suun terveydenhoito Hartolassa

Lisätiedot

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE 1 Yksityisyytesi suojaaminen Pitää kaikkien palveluitani käyttävien asiakkaiden/ potilaiden yksityisyyttä erittäin tärkeänä.

Lisätiedot

1. Henkilötietojen käsittely

1. Henkilötietojen käsittely 1. Henkilötietojen käsittely 1.1 Mitä henkilötietoja keräämme? Keräämme näitä tietoja Nimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite CV 1.2. Mistä henkilötietoja saamme? Henkilötiedot saamme pääasiassa verkkosivustomme

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto 1 Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle 2011 1. Johdanto Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö velvoittaa kunnat laatimaan koko ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTEET Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä

Lisätiedot

KOKEMUSTOIMINTAA YHTEISTYÖLLÄ JAANA HEIKKINEN, APULAISOSASTONHOITAJA/ OYS OSASTO 82 SISKO-LIISA LEINONEN, KOKEMUSTOIMIJA/ HYVÄN MIELEN TALO

KOKEMUSTOIMINTAA YHTEISTYÖLLÄ JAANA HEIKKINEN, APULAISOSASTONHOITAJA/ OYS OSASTO 82 SISKO-LIISA LEINONEN, KOKEMUSTOIMIJA/ HYVÄN MIELEN TALO KOKEMUSTOIMINTAA YHTEISTYÖLLÄ 13.9.2018 JAANA HEIKKINEN, APULAISOSASTONHOITAJA/ OYS OSASTO 82 SISKO-LIISA LEINONEN, KOKEMUSTOIMIJA/ HYVÄN MIELEN TALO YHTEISTYÖTÄ PSYKIATRISELLA OSASTOLLA OYSIN PSYKOOSILINJAN

Lisätiedot

AVH-POTILAAN JATKOHOIDON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

AVH-POTILAAN JATKOHOIDON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS AVH-POTILAAN JATKOHOIDON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Avh-potilaista joka toiselle jää pysyvä haitta, puolelle heistä vaikea-asteinen. Toisaalta joka neljäs toipuu oireettomaksi, yli puolet omatoimisiksi ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Centria tutkimus ja kehitys Terveystie KOKKOLA

Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Centria tutkimus ja kehitys Terveystie KOKKOLA 1 POTILASASIAMIESSELVITYS KOKKOLAN JA KRUUNUPYYN ALUEELLA 2009 Sosiaali- ja potilasasiamies Helinä Jokitalo Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Centria tutkimus ja kehitys Terveystie 1 67200 KOKKOLA Sisältö

Lisätiedot

Hoitotyö terveysasemalla

Hoitotyö terveysasemalla Hoitotyö terveysasemalla Turun terveysasemien asiakasraati 20.9.2017 Eva Antero-Jalava Terveydenhoitaja, TtM Terveysasematyö ja hoitohenkilökunta Terveysasemalla työskentelee sairaanhoitajia, terveydenhoitajia

Lisätiedot

OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS Sosiaali- ja terveystoimi saapumispäivä

OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS Sosiaali- ja terveystoimi saapumispäivä OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS Sosiaali- ja terveystoimi saapumispäivä HOIDETTAVAA KOSKEVAT TIEDOT Henkilötiedot Nimi Henkilötunnus Osoite Puhelin Tiedot hoitosuhteesta Hoidettava on hoitajan puoliso/avopuoliso

Lisätiedot

SOSIAALI- JA POTILASASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSILLE TOIMINTAVUODESTA 2015

SOSIAALI- JA POTILASASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSILLE TOIMINTAVUODESTA 2015 2015 SOSIAALI- JA POTILASASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSILLE TOIMINTAVUODESTA 2015 Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä,

Lisätiedot

Lastensuojelua yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa

Lastensuojelua yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa Lastensuojelua yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa Pitäisi puhua yhteistyöstä SIIS MISTÄ? Perusturvan toimiala, sosiaalipalvelut 3 Sijais- ja jälkihuollon sosiaalityö Avohuollon sosiaalityö

Lisätiedot

Anna äänesi kuulua sote-kansalaisjärjestöjen keskustelutilaisuus

Anna äänesi kuulua sote-kansalaisjärjestöjen keskustelutilaisuus Anna äänesi kuulua sote-kansalaisjärjestöjen keskustelutilaisuus Valvira Hanna Ahonen, sosiaalineuvos Risto Heikkinen, ylilääkäri Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen

Lisätiedot

LIITE 1. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

LIITE 1. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ LIITE 1. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ Yksityiset terveydenhuollon palvelujen tuottajat 1) Yhteisön rekisteriotteen mukainen nimi 2) Toiminimi 3) Yhtiömuoto 4) Y tunnus 5) OID koodi 6) Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin -monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen

Toimiva kotihoito Lappiin -monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen Toimiva kotihoito Lappiin -monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen 12.4.2017 1 VERKOSTOPALAVERIT kevät 2017 31.3.17 klo 8-9.30 28.4.17 klo 12-13.30 10.5.17 klo 12-13.30 -Hankkeen kotisivut -Näkemykset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki/ sosiaali- ja terveystoimiala/ osallisuus ja vuorovaikutus

Helsingin kaupunki/ sosiaali- ja terveystoimiala/ osallisuus ja vuorovaikutus 1 Helsingin kaupunki/ sosiaali- ja terveystoimiala/ osallisuus ja vuorovaikutus Yhteenveto internet palautteista, sekä yhteydenotot sosiaali- ja potilasasiamiehiin tammikuusta alusta maaliskuun loppuun

Lisätiedot

Arkivoima Oy Paavo Ruohonen Hauskankatu 32 50100 MIKKELI

Arkivoima Oy Paavo Ruohonen Hauskankatu 32 50100 MIKKELI POTIILAAN HOIITOON TAII KOHTELUUN LIIIITTYVÄ MUIISTUTUS Arkivoima Oy Paavo Ruohonen Hauskankatu 32 50100 MIKKELI Saapumispäivämäärä: Vastaanottaja: Diariointinumero: POTILAS Sukunimi, etunimet Osoite:

Lisätiedot

SOSIAALIASIAMIES- TOIMINTA

SOSIAALIASIAMIES- TOIMINTA SOSIAALIASIAMIES- TOIMINTA Elokuu 2014 1. Sosiaaliasiamiehen tehtävät Säädetty laissa: Lain sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista (812/2000, myöh. asiakaslaki) 24 :ssä sosiaaliasiamiehelle

Lisätiedot

Jukka Louhija 11.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta

Jukka Louhija 11.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista Vanhuslain toimeenpanoon liittyvät toimenpiteet 2013 ja 2014 Espoossa Jukka Louhija 11.12.2013 Sosiaali-

Lisätiedot

Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa

Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa Tehtävät henkilöstö- ja yksikkömuutoksissa Hyväksytty xx.xx.2014 Sisällysluettelo 1. Henkilöstömuutokset... 1 1.1. Irtisanoutuminen tai määräaikaisen työsuhteen päättyminen... 1 1.2. Pitkäaikainen poissaolo,

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUNTUOTTAJA ML-Puhdistuspalvelu Y-tunnus: 1952584-3 Kunta: Lahti Kuntayhtymän nimi: Sote -alueen nimi: Toimintayksikkö ML-Puhdistuspalvelu / kotisiivous Palvelumuoto;

Lisätiedot

Hopealuuppi. Tornion etsivän Seniorityön toimintamalli

Hopealuuppi. Tornion etsivän Seniorityön toimintamalli Hopealuuppi Tornion etsivän Seniorityön toimintamalli 2016-2018 Etsivä Seniorityö Etsivää seniorityötä ei Suomessa ole määritelty, mutta sen määrittelyssä voidaan soveltaa etsivän nuorisotyön määritelmää

Lisätiedot

1 Rekisterinpitäjä Nimi: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

1 Rekisterinpitäjä Nimi: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 1 Rekisterinpitäjä Nimi: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Osoite: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Stenbäckinkatu 9 PL 100, 00029 HUS 2 Rekisterin vastuuhenkilöt

Lisätiedot

Omavalvontaa ohjaava lainsäädäntö sosiaali- ja terveydenhuollossa

Omavalvontaa ohjaava lainsäädäntö sosiaali- ja terveydenhuollossa Omavalvontaa ohjaava lainsäädäntö sosiaali- ja terveydenhuollossa 25.10.2017 Riitta Husso Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin palveluihin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (6) Käsiteltävä tässä kokouksessa 203 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto valtuustoaloitteesta toimeentulotuen käsittelyaikojen ilmoittamisesta kaupungin verkkosivuilla

Lisätiedot

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE ILOSTU OY REKISTERISELOSTE 20.8.2017 ILOSTU OY KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, 00370 HELSINKI P. 010 524 9940 S. REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä,.

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki voimaan Vanhuspalvelulain käytännön toteutus Vanhusneuvosto

Vanhuspalvelulaki voimaan Vanhuspalvelulain käytännön toteutus Vanhusneuvosto Vanhuspalvelulaki voimaan 1.7.2013 Vanhuspalvelulain käytännön toteutus Vanhusneuvosto Palvelujohtaja Pirkko Soidinmäki Lain tavoitteet Ikääntynyt väestö ( =vanhuuseläkeikäiset) - tuetaan hyvinvointia,

Lisätiedot

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty..0.. Tietoturvasta vastaava henkilö, yhteys sähköpostilla osoitteeseen pasi@pasivirtakari.com tai soittamalla + 0.. Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn

Lisätiedot

Sosiaalihuollon ja terveystoimen lainsäädännön uudistus ja toiminnalliset muutokset

Sosiaalihuollon ja terveystoimen lainsäädännön uudistus ja toiminnalliset muutokset Sosiaalihuollon ja terveystoimen lainsäädännön uudistus ja toiminnalliset muutokset Sosiaali- ja terveystoimi huomenna seminaari 19.3.2010 Suomen Kuntaliitto Vesa Rantahalvari, valtiosihteeri Vesa Rantahalvari

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014

TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014 TERVEYDENHUOLTOLAIN LAAJENNUS TULEE VOIMAAN 1.1.2014 Asiakkaan valinnan mahdollisuudet laajenevat edelleen 1.5.2011 alkaen on ollut mahdollista valita hoidosta vastaava terveysasema oman kunnan tai yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

ASIAKKAASEEN TAI POTILAASEEN KOHDISTUVA EPÄASIALLINEN TOIMINTA JA SEN KÄSITTELY TYÖYHTEISÖSSÄ

ASIAKKAASEEN TAI POTILAASEEN KOHDISTUVA EPÄASIALLINEN TOIMINTA JA SEN KÄSITTELY TYÖYHTEISÖSSÄ ASIAKKAASEEN TAI POTILAASEEN KOHDISTUVA EPÄASIALLINEN TOIMINTA JA SEN KÄSITTELY TYÖYHTEISÖSSÄ Kysely lähetettiin n. 9000 sairaanhoitajaliiton jäsenelle helmikuussa 2018 Kyselyyn vastasi yhteensä 910 henkilöä

Lisätiedot