Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Mervi Saarinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Mervi Saarinen"

Transkriptio

1 Kiipulan ammattiopisto Liiketalous ja tietojenkäsittely Mervi Saarinen

2 Sisällys luettelo 2 1. Johdanto Tietoa virustorjuntaohjelmista Yleisestä tietoa viruksista... 4 Virus... 6 Mato... 6 Troijan hevonen... 6 Takaportti troijalainen (Backdoor Troijan)... 6 Pila (Joke)... 6 Huijausviestit (Hoax)... 7 Ajastettu virus... 7 Moniosainen virus... 7 Muuntuva virus... 7 Piilovirus Oma mielipide virustorjuntaohjelmista Loppupäätelmät Liitteet Lähdeluettelo... 13

3 1. Johdanto 3 Tutkin työssäni kolmea virustorjuntaohjelmaa Panda Titanium Antivirus 2005, Norton AntiVirus 2005, F-Secure Anti-Virus 2005 sekä annan yleistä tietoa tietoturvasta. Minua kiinnostaa todella paljon tietoturva-asiat ja erilaiset virusten torjunta ohjelmat, sekä kuinka niitä käytetään ja mikä on paras ohjelma. Tämä tutkimus on suunnattu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita virustorjuntaohjelmista ja tietoturva-asioista. Kun tutkin tietoturvaa ja erilaisia virustentorjuntaohjelmia niin saan uutta tietoa tietoturvasta ja virustentorjuntaohjelmista. Tavoitteenani on saada nimenomaan ajantasaista tietoa virustentorjunnasta. Ajantasaista tietoa löytyy nykyisin internetistä. Kirjallisuudesta saa yleisluontoista tietoa ja ohjelmista internetistä. Kirjoja saan Kiipulan kirjastosta ja internetistä hakukoneella hakemalla. Virustorjunta ohjelmien kotisivut ja internet sivuista ovat turvallisia ja luotettavia.

4 2. Tietoa virustorjuntaohjelmista 4 Virustorjunta Hinta Käyttöjärjestelmä Asennettavuus Ohjelman ohjelma mihin sopii käyttö Panda Titanium Windows XP, 2000 Antivirus ,95 Pro, Me, 98, NT Workstation 4.0 Helppo Helppo Service Pack 6 Norton AntiVirus Nykyinen versio: , , Windows XP Home, XP Pro, 2000 Helppo Vaikea Pro, Me, 98, F-Secure Anti- Windows XP Home, Virus 2005 Windows XP Pro, 65,90 Windows ME, Windows 2000 (*), Helppo Helppo Windows 98 (*) vain työasemaversio - palvelinversio ei ole tuettu. 3. Yleisestä tietoa viruksista Viruksia voidaan kutsua haittaohjelmiksi tai tuholaisohjelmiksi. Virus on tietokoneohjelma tai ohjelman osa, joka saattaa rikkoa koneen kovalevyn tai urkkia sinun koneen tiedostoja. (Korpela 2005, 63)

5 5 Virukset voivat tarttua eri tavoilla: o Sähköpostin liitetiedostoina o Verkkosivujen selauksesta o Sähköpostiviestien esikatselu voi aiheuttaa viruksen tarttumisen o Myös HTML muotoinen sähköpostiviestin avaaminen o Levykkeeltä o Cd:ltä (Korpela 2005, 64) Kun virusohjelma huomaa viruksen, niin virusohjelma puhdistaa tiedoston ja joutuu nimeämään tiedoston uudelleen. (Korpela 2005, 72) Jos jonkin ohjelman asentaminen epäonnistuu virustentorjuntaohjelman takia, niin kannattaa ottaa virustentorjuntaohjelma pois päältä asennuksen ajaksi ja laittaa se sitten takaisin päälle. Ohjelman pitää olla hankittu luotettavasta lähteestä. (Korpela 2005, 76) Liitetiedoston saa avata, jos seuraavat ehdot täyttyvät: o Tiedosto on peräisin turvallisesta lähteestä ja tietää mistä tai keneltä liitetiedosto on peräisin. o Tiedoston sisällöstä on jonkinlainen perusteltu käsitys. o Tiedoston avaamiseen on jokin asiallinen syy muu kuin pelkkä uteliaisuus. (Korpela 2005, 79) Jos, saat virusvaroituksen jossa kehotetaan levittämään sanaa kaikille tuntemillesi henkilöille niin älä levitä. Jätä viruksista varoittaminen tietoturvaasiantuntijoiden tehtäväksi. Liikkeellä saattaa olla hyvin paljon vääriä varoituksia.

6 Virus 6 Virus on ohjelma tai ohjelman osa, joka monistaa itse itseään. Virukset aiheuttavat joko tahatonta tai tahallista vahinkoa. Mato Mato on viruksen kaltainen. Mato eroaa vain siinä, että se osaa levittäytyä itsenäisesti sähköpostin välityksellä. Troijan hevonen Troijan hevonen on ohjelma, joka vaikuttaa hyödylliseltä mutta siinä on piilossa hallinnallisia ominaisuuksia. Troijan hevonen ei monista itseään. Se on yleensä pelissä tai jossain hyötyohjelmassa, jolloin käyttäjät jakelevat sitä huoletta tietämättä sen olevan Troijan hevonen. Takaportti troijalainen (Backdoor Troijan) Takaporttu troijalainen on erikoismuoto Troijan hevosesta, joka sisältää urkintaohjelman ja mahdollistaa luottamuksellisten tietojen varastamisen. Pila (Joke) Joke on pilailuohjelma, joka voi tehdä tietokoneelle jotain mautonta, kuten tuoda näytölle törkeitä kuvia tai ruveta soittamaan musiikkia itsestään. Pila ei sinällään ole mikään kovin vahingollinen ohjelma.

7 Huijausviestit (Hoax) 7 Huijausviestit leviävät sähköpostilla mutta eivät ole varsinaisia viruksia. Näissä viesteissä on ohjeita, joiden mukaan käyttäjä saattaa itse tehdä jotain haitallista koneelle luullessaan, että koneessa on virus. Ajastettu virus Ajastettu virus on tiettynä päivänä tai kellonaikana laukeava viruksen toiminto. Moniosainen virus Moniosainen virus on useasta eri osasta koostuva virus ja sen kaikki osat on puhdistettava, että se olisi varmasti poistunut kokonaan. Muuntuva virus Muuntuva virus muuntaa itseään ja levittäytyy tiedostosta toiseen. Sen havaitseminen ja poistaminen on erittäin vaikeaa. Piilovirus Piilovirus piilottaa itsensä ja kaappaa levyn lukupyynnöt. Kun virustorjuntaohjelma lukee tietoa, niin se saa puhtaan tiedon, vaikka virus olisikin koneessa.

8 4. Oma mielipide virustorjuntaohjelmista 8 Mielestäni F-Secure Anti-Virus 2005 on näistä kolmesta virustorjuntaohjelmasta paras. Siinä ei ole kovin hienosteltu ulkonäkö vaan se on helppo ja yksinkertainen ohjelma käyttää. F-Secure Anti-Virus 2005 löytää hyvin yleisimmät virukset ja haittaohjelmat. Siihen ei myöskään aukea turhia ikkunoita viruspäivitysten takia. Huonoa F-Secure Anti-Virus 2005 on se että, se vie tietokoneesta hirveän paljon käyttömuistia. Esimerkiksi tietokoneen aukeaminen kestää todella kauan. Tätä samaa ongelmaa ei ole näissä kahdessa muussa ohjelmassa. Panda Titanium Antivirus 2005 on toiseksi paras. Siinä on nähty ulkonäössä enemmän vaivaa kun F-Secure Anti-Virus 2005 versiossa ja siinä on kaikkia hienouksia ja se ei löydä viruksia yhtä hyvin kuin F-Secure Anti-Virus Tähänkään ohjelmaan ei aukea mitään turhia sivuja tai ikkunoita. Norton AntiVirus 2005 on mielestäni huonoin. Se on todella sekava ja se ei oikein löydä viruksia ja se ei osaa puhdistaa tiedostoja oikein. Aina tulee että on virus tietokoneessa vaikka se olisi sen jo pitänyt puhdistua. Ulkonäkö ei ole kovin hienosteltua mikä on ihan hyvä mutta muuten se on aika huono ohjelma. Norton AntiVirus 2005 ohjelmasta hyppää esiin ikkuna, jos sen virustunnisteet ovat olleet päivittämättä parikin päivää. F-Secure Anti-Virus 2005 ei sitä tee eikä Panda Titanium Antivirus Mielestäni tämä on todella turhauttavaa koska aina ei tule käytettyä nettiä, jotta se voisi ladata uudet viruspäivitykset.

9 5. Loppupäätelmät 9 Mielestäni tietokone kannattaa suojata viruksia vastaan. Virukset tulee ottaa vakavasti, ei koskaan tiedä mikä virus on milloinkin koneella. Kannattaa valita kunnollinen ja hyvä virusten torjuntaohjelma koneeseen, joka tuntee virukset eikä sekoile virusten kanssa. Kannattaa asentaa tietokoneelle palomuuri ja kunnollinen virustentorjuntaohjelma ja muistaa päivittää tietokoneen suojapäivitykset säännöllisesti. Sitä paremmin koneesi on suojattu erilaisilta viruksilta ja hakkereita vastaan. Kun avaat liitetiedostoja niin varmista, että tiedostot ovat peräisin turvallisesta lähteestä.

10 6. Liitteet 10 Kuva 1 F-secure Anti-Virus 2005 virustorjuntaohjelman etusivu jossa on valikoita eri osa-alueisiin. Kuva 2 virustentarkistusikkuna.

11 11 Kuva 3 Panda Titaniuna Antivurus 2004 virustorjuntaohjelman etusivu jossa on valikoita eri osa-alueisiin. Panda Titaniuna Antivurus 2005 on ihan samanlaiset valikot kun tuossa Panda Titaniuna Antivurus Kuva 4 Virustentarkistusikkuna.

12 12 Kuva 5 Norton Anti Virus 2003 virustorjuntaohjelman etusivu jossa on valikoita eri osa-alueisiin. Norton Anti Virus 2005 on ihan samanlaiset valikot kun tuossa Norton Anti Virus Kuva 6 Virustentarkistusikkuna.

13 7. Lähdeluettelo 13 Norton AntiVirus [Verkkodokumentti] Helsinki:Symantec Suomessa [viitattu ]. Saatavissa:http://www.symantec.com/region/fi/product/nav_requirements.ht ml Norton AntiVirus [Verkkodokumentti] Helsinki:Symantec Suomessa [viitattu ]. Saatavissa:http://www.symantecstore.com/dr/sat5/ec_MAIN.Entry10?SP=100 23&PN=1&V1=646877&xid=49468&CID=0&DSP=&CUR=978&PGRP=0&CACHE_I D=185596#MoreInfoSection F-Secure Internet Security [Verkkodokumentti] Helsinki:F-Secure Corporation 2005 [viitattu ]. Saatavissa: F-Secure Internet Security [Verkkodokumentti] Helsinki:F-Secure Corporation 2005 [viitattu ]. Saatavissa: https://verkkokauppa.f-secure.fi/cgi-bin/nphcgi/~tdtlx /?y999=pif&y184=&y104=2

14 14 Panda Titanium Antivirus [Verkkodokumentti] TAMPERE: Panda Software Finland 2005 [viitattu ]. Saatavissa: Aatto J. Repo. Älä hätäile [Verkkodokumentti] HELSINKI [viitattu ]. Saatavissa:http://www.tieke.fi/julkaisut/oppaat_yrityksille/tietoturvaopas/hu oneentaulu/ala_hataile/ Virussanastoa [Verkkodokumentti] ESPOO [viitattu ]. Saatavissa: Korpela, J Turvallisesti netissä. Saarijärven offset oy: Docendo.

Joka kodin tietoturvaopas. www.tietoturvaopas.fi

Joka kodin tietoturvaopas. www.tietoturvaopas.fi Joka kodin tietoturvaopas www.tietoturvaopas.fi Joka kodin tietoturvaopas Suojaamaton tietokoneesi on internetissä turvassa noin minuutin. Sitten alkaa tapahtua. Internetin ja sähköpostin välityksellä

Lisätiedot

Arkipäivän tietoturvaa Selkeä tietoturvaopas

Arkipäivän tietoturvaa Selkeä tietoturvaopas Arkipäivän tietoturvaa Selkeä tietoturvaopas 1. Mitä tietoturva on? Mikä on arvokasta tietoa? 1.1. Missä on arvokasta tietoa? 2. Ennakolta ja etukäteen 3. Riskit 4. Ongelmat ja ohjelmat 4.1. Virustorjunta

Lisätiedot

Onko tietokoneesi turvallinen?

Onko tietokoneesi turvallinen? Kotiope.com atk-apu kotonasi p. 045 349 05 99 Aarno Hyvönen 1/11 Onko tietokoneesi turvallinen? Jos haluat varmistaa tietokoneesi luotettavan toiminnan, huolehdi seuraavista asioita: 1. Ohjelmien päivitykset.

Lisätiedot

Juha-Pekka Ruuska 2/7 Nokian lukio

Juha-Pekka Ruuska 2/7 Nokian lukio TIETOKONEVIRUKSET TIETOKONEVIRUKSET... 1 TIETOKONEVIRUKSET... 3 MIKÄ TIETOKONEVIRUS ON?... 3 ERITYYPPISIÄ VIRUKSIA... 3 MITEN VIRUKSET LEVIÄVÄT... 4 VIRUSTORJUNTAOHJELMAT... 4 PALOMUURIT... 4 VIRUSTEN

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen

Kiipulan ammattiopisto. Liiketalous ja tietojenkäsittely. Erja Saarinen Kiipulan ammattiopisto Liiketalous ja tietojenkäsittely Erja Saarinen 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Hyvät internetsivut... 3 3. Kuvien koko... 4 4. Sivujen lataus... 4 5. Sivukartta... 5 6. Sisältö...

Lisätiedot

Digitaaliset murtovarkaat eivät valikoi

Digitaaliset murtovarkaat eivät valikoi kurkista verkkorikollisen olan yli: Hakkereiden taikakeinot He ovat huippuälykkäitä, murtautuvat Pentagonin tietokoneisiin, pihistävät pahaaaavistamattomien ihmisten pankkitunnukset ja hyödyntävät armotta

Lisätiedot

F-Secure Internet Security 2013

F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 F-Secure Internet Security 2013 Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Ennen ensimmäistä asennuskertaa...6 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 Sovellusten

Lisätiedot

Saunalahden Turvapaketti

Saunalahden Turvapaketti Saunalahden Turvapaketti Win 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Käyttöopas Sisältö Tietoja tästä käyttöoppaasta...1 Ohjelmassa käytettävät kuvakkeet...1 1. Saunalahden Turvapaketti -ohjelman asentaminen...2 1.1 Ennen

Lisätiedot

F-Secure Anti-Virus 2013

F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Ennen ensimmäistä asennuskertaa...6 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 Sovellusten asentaminen

Lisätiedot

IT-OPAS OPISKELIJALLE

IT-OPAS OPISKELIJALLE IT-OPAS OPISKELIJALLE IT-OPAS OPISKELIJALLE Sisältö 1. Johdanto...6 2. Yleistä...7 3. Käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet...8 Käyttäjätunnukset...8 Salasanan vaihtaminen...8 Työskentely ATK-luokissa...9

Lisätiedot

Norman Virus Control for Workstations. Versio 5.81. Käsikirja

Norman Virus Control for Workstations. Versio 5.81. Käsikirja Norman Virus Control for Workstations Versio 5.81 Käsikirja ii NVC for Workstations - Käsikirja Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa levykkeessä tai CD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja.

Lisätiedot

Jaana Nuuttila kesä 2010

Jaana Nuuttila kesä 2010 kesä 2010 Sisältö 1 Näppäimistön ja hiiren käyttö...1 2 Käyttöliittymä...2 2.1 Käynnistä-valikko...3 2.2 Tehtäväpalkki...4 2.3 Pienoisohjelmat...5 2.4 Ikkunoiden ja kuvakkeiden käsittely...6 2.5 Valintanauhat,

Lisätiedot

Norman Personal Firewall. Versio 1.4. Käyttöopas

Norman Personal Firewall. Versio 1.4. Käyttöopas Norman Personal Firewall Versio 1.4 Käyttöopas ii! Norman Personal Firewall - Käyttöopas Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa levykkeessä tai CD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja. Jos

Lisätiedot

Käyttöopas versio 8.00

Käyttöopas versio 8.00 versio 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa CD- tai DVD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja. Jos

Lisätiedot

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Sisällys Internet Security 2015 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 1.3 Sovellusten asentaminen ja

Lisätiedot

Luku 1: Asennus...5. Luku 2: Aloittaminen...10

Luku 1: Asennus...5. Luku 2: Aloittaminen...10 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Sisällysluettelo 2 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...7 1.3 Sovellusten

Lisätiedot

F-Secure Elisa Tietoturvapalvelu Versio 4.51

F-Secure Elisa Tietoturvapalvelu Versio 4.51 F-Secure Elisa Tietoturvapalvelu Versio 4.51 Windows 95/98/ME/NT4.0/2000/XP Käyttöohje "F-Secure" ja kolmiosymboli ovat F-Secure Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. F-Securen tuotenimet ja symbolit tai

Lisätiedot

Pika-asennusopas Global Protection 2009 Tärkeää! Lue tarkkaan tämän oppaan luku: Palvelun aktivointi. Tämän luvun tieto on erittäin tärkeätä tietokoneesi suojauksen kannalta. Tämän tuotteen käyttö edellyttää

Lisätiedot

SALON KAUPAN JA TERVEYDEN GHOST 1 (16) AMMATTIOPPILAITOS NIKO LINDELL 28.2.2007 GHOST. Mikä on ghost

SALON KAUPAN JA TERVEYDEN GHOST 1 (16) AMMATTIOPPILAITOS NIKO LINDELL 28.2.2007 GHOST. Mikä on ghost SALON KAUPAN JA TERVEYDEN GHOST 1 (16) GHOST Mikä on ghost Ghost on ohjelma, joka auttaa sinua tallentamaan tärkeitä tiedostoja. Se on tehty tallentamaan koko koneesi sisällön yhteen pakettiin, josta se

Lisätiedot

Yrityksiin kohdistuvat. kyberuhat 2015

Yrityksiin kohdistuvat. kyberuhat 2015 Yrityksiin kohdistuvat kyberuhat 2015 Helsinki 26.3.2015 2 SAATTEEKSI Tietoverkot yhdistävät suomalaiset yritykset osaksi maailmanlaajuista toimintaa ja samalla avaavat yritykset mistä päin tahansa tehtäville

Lisätiedot

KÄYTTÖOIKEUS JA -MAHDOLLISUUDET

KÄYTTÖOIKEUS JA -MAHDOLLISUUDET 3 KÄYTTÖOIKEUS JA -MAHDOLLISUUDET Olet saanut käyttöoikeuden ATK-keskuksen ylläpitämiin tutkimuksen ja henkilökunnan palvelinkoneisiin, joiden käyttöjärjestelmänä on Unix. Tervetuloa ATK-keskuksen asiakkaaksi!

Lisätiedot

Arkipäivän tietoturvaa: salasanahygienia ja KeePass

Arkipäivän tietoturvaa: salasanahygienia ja KeePass Arkipäivän tietoturvaa: salasanahygienia ja KeePass Artikkelin on kirjoittanut Otto Kekäläinen. Edellisissä Turvallisuus-lehden numerossa on esitelty erilaisia ohjelmia salauskäyttöön, joissa kaikissa

Lisätiedot

Käyttöopas. Virustorjunta. Palomuuri. Roskapostin esto. Vakoilunesto. Lapsilukko. Copyright 2007 SOFTWIN

Käyttöopas. Virustorjunta. Palomuuri. Roskapostin esto. Vakoilunesto. Lapsilukko. Copyright 2007 SOFTWIN Käyttöopas Virustorjunta Palomuuri Roskapostin esto Vakoilunesto Lapsilukko Copyright 2007 SOFTWIN BitDefender Internet Security v10 BitDefender Internet Security v10 Käyttöopas BitDefender Julkaistu 2007.05.25

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

Tietoturvasta, Moodle, sähköpostista

Tietoturvasta, Moodle, sähköpostista Tietoturvasta, Moodle, sähköpostista Vertaisarvioinneista Tietokoneen kunnossapito syitä tietokoneen ylläpitotarpeelle seurauksia, keinoja Tietoturvasta viruksentorjunta, yleisiä periaatteita haittaohjelmista

Lisätiedot

Käyttöopas. Virustorjunta. Vakoilunesto. Copyright 2007 SOFTWIN

Käyttöopas. Virustorjunta. Vakoilunesto. Copyright 2007 SOFTWIN Käyttöopas Virustorjunta Vakoilunesto Copyright 2007 SOFTWIN BitDefender Antivirus v10 BitDefender Antivirus v10 Käyttöopas BitDefender Julkaistu 2007.05.25 Version 10.2 Copyright 2007 SOFTWIN Laillisuustiedote

Lisätiedot