KESTÄVYYS & YRITYSVASTUU 2016 FRISTADS KANSAS GROUP

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KESTÄVYYS & YRITYSVASTUU 2016 FRISTADS KANSAS GROUP"

Transkriptio

1 KESTÄVYYS & YRITYSVASTUU 2016 FRISTADS KANSAS GROUP

2 Sana toimitusjohtajaltamme Sana responsibility eli vastuu tulee latinan sanasta respondere, joka tarkoittaa reagoida tai vastata. Tänä päivänä yritysten on enemmän kuin koskaan ennen vastattava tiettyihin kysymyksiin: Mitä teemme yhteiskunnan ja ympäristön hyväksi? Miten kohtelemme ihmisiä, jotka työskentelevät kanssamme ja yhteistyöyrityksissämme? Vastuun ottaminen tarkoittaa näihin kysymyksiin vastaamista. Fristads Kansas -konsernissa teemme kaikkemme vastataksemme näihin kysymyksiin. Vuonna 2015 määrittelimme uudelleen strategiamme vastataksemme haasteisiin, jotka siirtyminen yrityksen yhteiskuntavastuusta (Corporate Social Responsibility eli CSR) kestävyys- ja yritysvastuuseen (Sustainability and Corporate Responsibility eli SCR) toivat tullessaan. Uskomme, että yrityksemme vaikutus ei rajoitu pelkkään yhteiskuntavastuuseen. Tavoitteemme on, että vuonna 2020 konserniimme yhdistetään vahvasti sanat innovaatio, laatu ja kestävä kehitys. Olemme konserni, joka tunnetaan suoristuskyvystään ja tehokkuudestaan. Yritys, jota kunnioitetaan arvojensa, visionsa ja vastuullisen toimintansa vuoksi. Anders Davidsson Fristads Kansas Group CEO

3 Panoksemme kestävään kehitykseen Kestävyys- ja yritysvastuu (SCR) on laajapohjainen aloite, joka kannustaa yrityksiä kantamaan vastuunsa toimintansa vaikutuksista asiakkaisiin, työntekijöihin, yhteisöihin ja ympäristöön. Yritysvastuuseen sitoutuneet yritykset sitoutuvat noudattamaan kansainvälisiä työ-, ihmisoikeus- ja ympäristöstandardeja. Kerromme tässä esitteessä mitä me teemme varmistaaksemme, että Fristads Kansas -konsernin tuotteet valmistetaan turvallisissa, oikeudenmukaisissa, laillisissa ja inhimillisissä olosuhteissa ja sen, miten me huolehdimme ympäristöstä koko toimitusketjussa sekä hieman taustatietoa siitä, miten olemme päätyneet tähän. Fristads Kansas -konsernin SCR-tiimi on yhteinen resurssi, joka tukee brändien omia toimintoja. Määrittelemme brändien kestävyystoimenpiteille yhteiset tavoitteet ja ohjeet varmistaaksemme, että parhaat käytännöt levittyvät koko konserniin. Samalla annamme kunkin brändin kehittää omia, niiden liiketoiminnan kannalta merkittäviä ratkaisuja. Enemmän kuin yhteiskuntavastuu 10 PERIAATETTA KORRUPTION TORJUMINEN IHMIS- OIKEUDET TYÖNTEKIJÄT YMPÄRISTÖ YK:n Global Compact -aloitteen jäsenenä olemme sitoutuneet noudattamaan sen kymmentä periaatetta koskien yritysvastuuta ihmisoikeuksista, työvoimasta, ympäristöstä ja korruption torjunnasta. YK:n Global Compact on maailman suurin yritysten kestävyysaloite.

4 Ainutlaatuinen lähestymistapa: 100 % tehtaiden läpinäkyvyys ja tuotteiden jäljitettävyys Maailmanlaajuinen läpinäkyvyys toimittajasta tehtaaseen Kannustamme kaikkia sidosryhmiämme tukemaan visiotamme ympäristövaikutusten merkittävästä vähentämisestä ja tukemaan yhteisöjä, joissa brändimme toimivat. Toimitusketjumme ulottuu 17 maahan, konsernin omistaessa 3 tehdasta Pohjois-Euroopassa. Toimittajamme ovat tärkeitä liiketoiminnallemme ja odotamme heidän täyttävän ihmisoikeuksia, ympäristön suojelua ja eettistä liiketoimintaa koskevat vaatimuksemme. Toimitusketjutiimimme tarkastavat, hyväksyvät ja valvovat kaikkia toimittajiamme. Toimittajamme ovat sitoutuneet ilmoittamaan kaikki tehtaat, joissa valmistetaan Fristads Kansas - konsernin tuotteita ja niiden on läpäistävä yhteiskunta- ja ympäristövastuuta koskevat tarkastuksemme (Code of Conduct - Supplier Commitment). Auditoimme toimittajamme ja tuemme heitä niin, että he voivat täyttää toimintaohjeistomme standardien vaatimukset.

5 Kestävyys & yritysvastuu sekä Asia Quality Fuusio vastuualueista Vastuullinen hankinta -puitekehyksemme perustuu alan standardeihin, jatkuvaan oppimiseen ja jatkuvan kehittymisen filosofiaan. Aasiassa omat laatutarkastajamme, jotka on koulutettu tunnistamaan poikkeamat, tarkastavat kaikki valmistuneet tuotteet ja ilmoittavat poikkeamat reaaliaikaisesti konsernin Hongkongin toimistoomme SCR-tiimille. Meille kestävyys tarkoittaa laatua. Erityisesti Bangladeshissa vaatimustenmukaisuusohjelmamme minimivaatimus on, että joko Accord tai Alliance on tarkastanut tehtaat ennen kuin toimittaja suorittaa itsearvioinnin eli Fristads Kansas -konsernin vaatimustenmukaisuusohjelman ensimmäisen vaiheen. Kestävä liiketoiminta on kaikkien yhteinen asia Konserni suosii hankintoja kestäviltä toimittajilta: tämä tukee positiivista sitoutumista ja kannustaa työntekijöitä ottamaan yrityksen myönteiset vaikutukset omikseen. Uskomme, että vastuullinen hankinta ja tuotekehitys ovat tärkeä perusta yrityksemme menestykselle ja roolillemme työvaatteiden innovaatiojohtajana. Tiedostamme myös, että se on kriittistä yhteisöjen jäsenten, hyvinvoinnin ja kehityksen kannalta: Siksi olemme sitoutuneet saamaan aikaan muutoksen. Ostamme yli 50 % raaka-aineistamme nimetyiltä toimittajilta ja varmistamme kangas- ja tarviketoimittajiemme jatkuvan yhteiskunta- ja ympäristövaatimusten mukaisuuden valvonnan..

6 Gap Assessment - vaatimustenmukaisuusohjelma Tarkastusprosessimme täydellisen läpinäkyvyyden varmistamiseksi käynnistimme vuonna 2016 Social and Environmental Gap Assessment - vaatimustenmukaisuusohjelman yhteistyössä riippumattoman maailmanlaajuisen testaus-, tarkastusja sertifiointiyrityksen, Bureau Veritaksen, kanssa. Tavoitteena on arvioida konsernin työpaikkatarkastusstandardit ja -prosessit Bureau Veritaksen strategisille toimittajillemme suorittamilla sattumanvaraisilla varmistustarkastuksilla ja varmistaa näin täydellinen läpinäkyvyys sidosryhmillemme. Seuraava askel kohti täydellistä kemikaalivastuuta Osana yhteiskunta- ja ympäristövastuuohjelmaamme kaikkien toimittajiemme ja tuotteitamme valmistavien tehtaiden on allekirjoitettava listamme kielletyistä aineista (RSL). Päivitämme RSL-listan kahdesti vuodessa perustuen kumppanimme Swerean suosituksiin ja tiedotamme asiasta toimittajillemme ja tehtaillemme. RSL-listamme vastaa EU:n uusinta yhdenmukaistettua lainsäädäntöä, johon sisältyy REACH, POP-asetukset, biosidiasetus ja tuoteturvallisuusasetus. Se varmistaa myös, että noudatamme SVHC (Substances of Very High Concern) -listaa. Lisäksi useimmat konsernin tuotteista on ÖKO TEX - sertifioituja. Markkinajohtajana emme voi tyytyä toimittajiemme allekirjoitettuihin vaatimustenmukaisuustodistuksiin ja ÖKO TEX -sertifikaatteihin. Vaikka ÖKO TEX - sertifikaatti on myönteinen merkki, se ei kuitenkaan takaa kaikkien toimittajan valikoimassa olevien kankaiden ja kemikaalien testausta. Se ei perustu samalla tavalla näytteisiin eikä ole yhtä systemaattinen kuin kemikaalivaatimustenmukaisuusohjelmamme. Tekstiiliteollisuuden värjäys- ja viimeistelyprosesseissa syntyy paljon jätettä ja niissä käytetään paljon kemikaaleja. Monet ovatkin huolestuneita siitä, vahingoittaako kemikaalien käyttö ja jätteiden käsittely ympäristöä ja ihmisten terveyttä. Meidän on lisättävä läpinäkyvyyttä. Teemme kaikkemme selvittääksemme millaisia kemikaaleja valmiit tuotteemme sisältävät ja miten paljon. Määriä on verrattava EU-lainsäädäntöön ja kuluttajien odottamiin tasoihin. Uskomme aitoon vastuullisuuteen, jolloin meidän on lisättävä toimittajiemme tietoisuutta ja opetettava heitä lisäämään läpinäkyvyyttä myös omassa toimitusketjussaan.

7 Kemikaalivaatimustenmukaisuusohjelma Käynnistimme 1. tammikuuta 2016 kemikaalivaatimustenmukaisuusohjelman kumppanimme SGS:n kanssa, joka auttaa meitä kehittämään tekstiilialalle ja tuotteillemme räätälöityjä testauspaketteja. Ydinvalikoiman tuotteet (raaka-aineet ja lopputuotteet) testataan mm. määrien osalta ja potentiaaliset riskit huomioiden (ts. erikoiskäsittelyt kuten liekinesto ja veden- ja lianhylkivyys). Ydinvalikoiman raaka-aineet ja lopputuotteet testataan neljä kertaa vuodessa ja testitulokset tarkastetaan, kirjataan ja toimitetaan pyynnöstä asiakkaillemme. Vastuullinen hankinta Olemme sitoutuneet noudattamaan korkeimpia kestävyys- ja yritysvastuukäytäntöjä koskevia standardeja. Todellisen, kestävän ja myönteisen vaikutuksen saavuttamiseksi konserni velvoittaa itsensä ja toimittajansa noudattamaan standardejaan. Toimimme ammattimaisesti, tunnollisesti ja eettisesti ja odotamme samaa kaikilta toimittajiltamme. Tämä on kirjattu myös toimintaohjeistomme toimittajasitoumukseen. Fristads Kansas -konsernilla on käynnissä ohjelma, joka varmistaa, että toimittajamme noudattavat kaikkia paikallisia lakeja ja täyttävät vastuullisen hankinnan kansainväliset vaatimukset. Edistämme ja ylläpidämme aktiivisesti avointa vuoropuhelua kaikista suhteemme aikana heränneistä kysymyksistä vain näin voimme saada aikaan todellisen muutoksen. Toimittajiemme toiminnan jatkuvaa valvontaa varten meillä on proaktiivinen tarkastus- ja vaatimustenmukaisuusohjelma, joka keskittyy työntekijöiden hyvinvointiin, tehtaiden työoloihin, ympäristölainsäädäntöön ja vaikutukseen. Toimintaohjeistomme toimittajasitoumuksen mukaan Fristads Kansas -konserni voi esteettä päästä tarkastamaan toimittajiemme tilat, tehdastyöntekijät ja työntekijä-, turvallisuus- ja ympäristökirjanpidon. Tarkastusohjelmaa johtaa sisäisesti SCR-tiimimme Latviassa (Pohjois-Eurooppa), Bangladeshissa ja Hongkongissa (Kiina ja Kaakkois-Aasia) ja/tai kumppanimme Bureau Veritas. Tarkastusten lisäksi tuemme jatkuvaa kehitystä sisäisen compliance-tiimimme johdolla, sillä uskomme, että myönteisellä vuoropuhelulla ja jatkuvalla kehityksellä saavutetaan kestäviä muutoksia. Fristads Kansas -konsernin yhteiskuntavastuutoiminto raportoi konsernin hankinta- ja toimitusketjujohtajalle, joka puolestaan raportoi toimitusjohtajalle. Hallitus tarkastaa ja hyväksyy kestävyysja yritysvastuupolitiikat (SCR) ja valvoo ohjelmaan kuuluvia toimittajiamme. Uskomme, että lähestymistapamme on paras tapa harjoittaa liiketoimintaa, minkä seurauksena asiakkaillemme on tiiviimpi sidos brändeihimme.

8 Pääkonttori, Leijona LEIJONA GROUP OY SATELLIITTIKATU SAVONLINNA FINLAND Fristads Kansas, Acode, Hejco ELIMÄENKATU 9 A, 7. KRS HELSINKI FINLAND VAIHDE puh.: Pääkonttori BOX 1102 DÄCKVÄGEN 2 SE BORÅS SWEDEN VAIHDE puh.: Group Sustainability & Corporate Responsibility Rm , 64 Hoi Yuen Road, Kwun Tong, Hong Kong. VAIHDE puh.: SÄHKÖPOSTI: csr.rsl@fristadskansas.com INTERNET:

Code of Conduct - Toimintaohjeistus Toimittajille. Huhtikuu 2011

Code of Conduct - Toimintaohjeistus Toimittajille. Huhtikuu 2011 Code of Conduct - Toimintaohjeistus Toimittajille Huhtikuu 2011 JOHDANTO Sodexon periaatteisiin liiketoiminnassa kuuluu korkeat eettiset standardit. Tämän vuoksi olemme laatineet Code of Conduct, toimintaohjeistuksen

Lisätiedot

FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto!

FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto! FIBS Suomen johtava yritysvastuuverkosto Yritysvastuuverkosto FIBS tarjoaa ajankohtaista tietoa yritysvastuun parhaista käytännöistä, trendeistä ja työkaluista, tukea vastuullisuustoiminnan kehittämiseen,

Lisätiedot

LGT ja yhteiskuntavastuu

LGT ja yhteiskuntavastuu LGT ja yhteiskuntavastuu Voit luottaa siihen, että kannamme vastuumme Kaikki, mitä kuljettajana, toimittajana, työnantajana, yrityksenä, ostajana ja yrityskansalaisena teemme, vaikuttaa ympäröivään maailmaan.

Lisätiedot

HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN AUKTORISOINTISÄÄNNÖT

HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN AUKTORISOINTISÄÄNNÖT HENKILÖSTÖVUOKRAUKSEN AUKTORISOINTISÄÄNNÖT T y ö n t e k i j ä l l e Henkilöstövuokrauksen auktorisointi Henkilöstöpalveluyritysten auktorisoinnilla varmistetaan, että henkilöstövuokraus on aina reilua

Lisätiedot

VASTUULLISUUS JA RUOKA ATERIA 13 -tapahtuma 5.11.2013

VASTUULLISUUS JA RUOKA ATERIA 13 -tapahtuma 5.11.2013 VASTUULLISUUS JA RUOKA ATERIA 13 -tapahtuma 5.11. Meri Vehkaperä, KTL, lehtori, konsultti S-posti: meri.vehkapera@haaga-helia.fi Puh. 040 514 0646 2 Tänään aiheena Vastuullisuuden käsitteitä ja tasoja

Lisätiedot

Fazer-konserni sitoutuu vastuullisen palmuöljyn käyttöön

Fazer-konserni sitoutuu vastuullisen palmuöljyn käyttöön Fazer-konserni sitoutuu vastuullisen palmuöljyn käyttöön Fazerin tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä hankimme ainoastaan RSPO-sertifioitua, entistä paremmin jäljitettävää palmuöljyä. Tämä tarkoittaa

Lisätiedot

Prysmian Group Kestävän kehityksen politiikka

Prysmian Group Kestävän kehityksen politiikka Prysmian Group Kestävän kehityksen politiikka Sisältö Kestävän kehityksen arvot ja visio... 2 Liiketoiminnan rehellisyys... 2 Tuotevastuu... 2 Yhteiskuntavastuu... 2 Ympäristövastuu... 3 Kestävän kehityksen

Lisätiedot

Berner-konsernin toimittajia koskevat eettiset toimintaohjeet

Berner-konsernin toimittajia koskevat eettiset toimintaohjeet 1/5 Berner-konsernin toimittajia koskevat eettiset toimintaohjeet Berner-konsernin yhteistyökumppaneiden ja toimittajien (tästä eteenpäin Toimittaja ) on noudatettava kaikkea soveltuvaa lainsäädäntöä,

Lisätiedot

OP Mäntsälän yhteiskuntavastuuohjelma

OP Mäntsälän yhteiskuntavastuuohjelma OP Mäntsälän yhteiskuntavastuuohjelma Paikallisuus ja yhteiskunta Kestävä taloudellinen menestyminen Hyvinvointi ja turvallisuus paikallisesti ja valtakunnallisesti Ympäristö Oman toiminnan ympäristövaikutusten

Lisätiedot

Toimittajien menettelyohje

Toimittajien menettelyohje Toimittajien menettelyohje 1 (3) 01/01/2015 Toimittajien menettelyohje Tausta ja tarkoitus Posti on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja

Lisätiedot

Fennovoiman vastuullisuusohjelma

Fennovoiman vastuullisuusohjelma Fennovoiman vastuullisuusohjelma 1 Vastuullisuusohjelma tukee Fennovoiman toimintojen ja Hanhikivi 1 -hankkeen kestävää kehitystä. Turvallisuus Ympäristö Sosiaalinen ja taloudellinen vastuu 2 Vastuullisuusohjelma

Lisätiedot

Vastuullisuusraportti 2013

Vastuullisuusraportti 2013 Vastuullisuusraportti 2013 Global Compact -ohjelma YK:n perustama ja johtama yritysten vastuullisuusohjelma Global Compact on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Se perustettiin sitouttamaan kansainvälisesti

Lisätiedot

Alma Media Oyj Code of Conduct eettinen ohjeistus

Alma Media Oyj Code of Conduct eettinen ohjeistus Alma Media Oyj 2011 Code of Conduct eettinen ohjeistus Alma Median Code of Conduct -- eettinen ohjeistus Tämä eettinen ohjeistus koskee kaikkia Alma Median ja sen tytäryhtiöiden työntekijöitä organisaatiotasosta

Lisätiedot

Yritysvastuu sosiaalialalla 30.10.2013 AN 1

Yritysvastuu sosiaalialalla 30.10.2013 AN 1 Yritysvastuu sosiaalialalla 30.10.2013 AN 1 Sosiaalialan yritysvastuu tarkoittaa yrityksen vastuuta omista yhteiskunnallisista vaikutuksistaan toimia, jotka hyödyttävät työntekijöitä ja muita yrityksen

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Kustannustehokas hankintaosastosi Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankinta- ja logistiikkaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita teollisuudelle

Lisätiedot

Vastuullisen hankinnan opas 2015 (http://www.kesko.fi/globalassets/pdf-tiedostot/kesko_vastuullisenhankinnan-opas-2015.

Vastuullisen hankinnan opas 2015 (http://www.kesko.fi/globalassets/pdf-tiedostot/kesko_vastuullisenhankinnan-opas-2015. VASTUULLISUUSPERIAATTEET 10.10.2016 Keskon vastuullisuustyötä ohjaavat Keskon yleiset yhteiskuntavastuun periaatteet, K Code of Conduct -toimintaohjeet ja Keskon ostotoiminnan periaatteet. Tältä sivulta

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

EETTISET OHJEET MUNKSJÖ OYJ (YRITYSTUNNUS 2480661-5) Hyväksytty hallituksen kokouksessa 13. toukokuuta 2013

EETTISET OHJEET MUNKSJÖ OYJ (YRITYSTUNNUS 2480661-5) Hyväksytty hallituksen kokouksessa 13. toukokuuta 2013 EETTISET OHJEET MUNKSJÖ OYJ (YRITYSTUNNUS 2480661-5) Hyväksytty hallituksen kokouksessa 13. toukokuuta 2013 Tekijä: Åsa Fredriksson Laadittu: 24. helmikuuta 2013 Tarkistettu: 10. syyskuuta 2014 Versio:

Lisätiedot

Kärkkäinen Oy arvot 2019

Kärkkäinen Oy arvot 2019 Kärkkäinen Oy arvot 2019 Kärkkäinen Oy konsernin (jäljempänä yhtiö tai Kärkkäinen Oy) toimintaa ohjaavat kolme arvoa: luotettava, tehokas ja yhteistyö. Yhtiön arvot on yhteisesti hyväksytty ja ne perustuvat

Lisätiedot

Yhteiskuntavastuu ja pk-sektori raportoinnin näkökulmasta

Yhteiskuntavastuu ja pk-sektori raportoinnin näkökulmasta Yhteiskuntavastuu ja pk-sektori raportoinnin näkökulmasta Yritysten Yhteiskuntavastuu kilpailu 2015 Etelä-Savon kauppakamari Mikkeli 17.6.2015 Marja Hanski VASTUULLISUUS? Yhteiskuntavastuu tarkoittaa eri

Lisätiedot

Code of Conduct eettinen ohjeistus

Code of Conduct eettinen ohjeistus Code of Conduct eettinen ohjeistus Alma Media Oyj 2016 Sisällys 1. Almamedialaiset...1 2. Alma Media -konsernin edun ajaminen... 2 3. Yhteistyö ja kumppanuudet... 2 4. Asiakkaat... 3 5. Lakien, säädösten

Lisätiedot

Governia konsernissa noudatettavat eettiset ohjeet

Governia konsernissa noudatettavat eettiset ohjeet GOVERNIA OY (2245476-7) Governia konsernissa noudatettavat eettiset ohjeet 1. Johdanto Governia Oy:n eettisissä ohjeissa kuvataan ne eettiset periaatteet, jotka ohjaavat yhtiön ja sen tytäryhtiöiden liiketoimintaa.

Lisätiedot

Raisio on nyt terveelliseen ruokaan keskittyvä kansainvälinen bränditalo

Raisio on nyt terveelliseen ruokaan keskittyvä kansainvälinen bränditalo Raisio on nyt terveelliseen ruokaan keskittyvä kansainvälinen bränditalo Raision yhtiökokous 2019 toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi Raisio Oyj 19.3.2019 Voimakkaan uudistumisen ja uuden rakentamisen vuosi

Lisätiedot

Tarkoituksemme ohjaa meitä

Tarkoituksemme ohjaa meitä Neste ja vastuullisuus Talous tutuksi 18.9.2019 Tiina Landau, vastuullisuuspäällikkö Esityksen rakenne Neste yrityksenä Liiketoiminnan vastuullisuus Raportointi vastuullisuudesta Keskustelu sijoittajien

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

Toimittajien eettiset periaatteet

Toimittajien eettiset periaatteet Toimittajien eettiset periaatteet www.quantservice.com Sivu 1/7 Sisältö Toimittajien eettiset periaatteet... 3 1.1 Ihmisoikeudet... 3 1.2 Oikeudenmukaiset työehdot ja lapsityövoima... 3 1.3 Työturvallisuus

Lisätiedot

Meriteollisuuden toimitusketjujen hallinta ja vastuullisuus

Meriteollisuuden toimitusketjujen hallinta ja vastuullisuus Meriteollisuuden toimitusketjujen hallinta ja vastuullisuus Meriklusteritapaaminen 24.1.2019, Lahti Jenni Neste, DNV GL 1 SAFER, SMARTER, GREENER Esityksen sisältö DNV GL lyhyesti SUSTIS ja MERIOSAAJAT

Lisätiedot

2.1. Noudatamme kansallisia ja kansainvälisiä lakeja ja säädöksiä. Noudatamme asianmukaisia kansainvälisiä ja kansallisia lakeja ja säädöksiä.

2.1. Noudatamme kansallisia ja kansainvälisiä lakeja ja säädöksiä. Noudatamme asianmukaisia kansainvälisiä ja kansallisia lakeja ja säädöksiä. EETTISET PERIAATTEET 1. Johdanto Ahlstromin eettisissä periaatteissa kuvataan ne eettiset periaatteet, jotka ohjaavat yhtiömme liiketoimintaa. Periaatteet perustuvat ydinarvoihimme, joita ovat vastuullinen

Lisätiedot

1 Miksi tarvitsemme kestävää kehitystä?

1 Miksi tarvitsemme kestävää kehitystä? Kestävä kehitys Kelassa 2012 Sisältö 1 Miksi tarvitsemme kestävää kehitystä? 3 Painopisteenä kestävyys 3 Ohjelman perusta ja tavoite 3 Yhteinen globaali haaste 3 Kestävyys on monien asioiden summa 4 2

Lisätiedot

VASTUULLISUUS- VAATIMUKSET KESKON TOIMITUSKETJUSSA Kesko Oyj

VASTUULLISUUS- VAATIMUKSET KESKON TOIMITUSKETJUSSA Kesko Oyj VASTUULLISUUS- VAATIMUKSET KESKON TOIMITUSKETJUSSA 1 Megatrendi 5 Keskon uusi strategia 5/2015 Vastuullisuus yhdistettynä vahvaan identiteettiin ja houkutteleviin brändeihin on entistä enemmän toiminnan

Lisätiedot

Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuudesta ostoprosessissa

Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuudesta ostoprosessissa Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden turvallisuudesta ostoprosessissa 1 Huomioitavat asiat päivittäistavarakaupoissa myytävien käyttö- ja kulutustavaroiden

Lisätiedot

Idman Vilén Grant Thornton Oy, Läpinäkyvyyskertomus

Idman Vilén Grant Thornton Oy, Läpinäkyvyyskertomus Idman Vilén Grant Thornton Oy, Läpinäkyvyyskertomus Kesäkuu 2015 1 Oikeudellinen muoto ja omistussuhteet Idman Vilén Grant Thornton Oy on vuonna 1927 perustettu osakeyhtiömuotoinen KHT-yhteisö. Yhtiön

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

Vastuullisuussuunnitelma 2018

Vastuullisuussuunnitelma 2018 Vastuullisuussuunnitelma 2018 Kelan vastuullisuussuunnitelma perustuu Kelan yhteiskunnalliseen asemaan. Olemme kansallisesti merkittävä toimija, ja toimintamme heijastuu laajasti koko yhteiskuntaan. Yhteiskunnallinen

Lisätiedot

Jouko Karvinen, toimitusjohtaja

Jouko Karvinen, toimitusjohtaja Jouko Karvinen, toimitusjohtaja Tuloksemme Vuoden 2013 tulos kuten aiemmin raportoitu Liikevaihto Operatiivinen liikevoitto 10 544 milj. euroa 578 milj. euroa Operatiivinen ROCE 7,1 % Liiketoiminnan rahavirta

Lisätiedot

Tehtävä, visio, arvot ja strategiset tavoitteet

Tehtävä, visio, arvot ja strategiset tavoitteet Tehtävä, visio, arvot ja strategiset tavoitteet Tehtävä Euroopan tilintarkastustuomioistuin on Euroopan unionin toimielin, joka perussopimuksen mukaan perustettiin huolehtimaan unionin varojen tarkastamisesta.

Lisätiedot

Sisältö. Toimintaperiaatteet

Sisältö. Toimintaperiaatteet Sisältö 1 Johdanto 3 2 Liiketoiminnan etiikka vastuullisten liiketoimintakäytäntöjen noudattaminen 3 2.1 Lakien ja määräysten noudattaminen 3 2.2 Kirjausten ja raporttien oikeellisuus 3 2.3 Eturistiriidat

Lisätiedot

Suhteellisuusperiaate säteilyturvallisuudessa Säteilyturvallisuuspäivät Tommi Toivonen

Suhteellisuusperiaate säteilyturvallisuudessa Säteilyturvallisuuspäivät Tommi Toivonen Suhteellisuusperiaate säteilyturvallisuudessa 24.5.2018 Säteilyturvallisuuspäivät Tommi Toivonen Esityksen sisältö STUKin strategia Säteilylain uudistus Suhteellisuusperiaate lainsäädännössä STUKin strategia

Lisätiedot

NSG Group Toimittajien toimintaohjeet

NSG Group Toimittajien toimintaohjeet Johdanto NSG Group Toimittajien toimintaohjeet NSG Group pyrkii rakentamaan vahvan maailmanlaajuisen maineen ammattimaisten, lainmukaisten ja eettisten liiketapojen vaalijana NSG Groupin arvojen ja periaatteiden

Lisätiedot

Kokemuksia BSCI-jäsenyydestä

Kokemuksia BSCI-jäsenyydestä Kokemuksia BSCI-jäsenyydestä Vastuullinen vaate- ja tekstiiliala koulutus 6.6.2013 Satumaija Mäki Vastuullisuusasiantuntija Nanso Group Oy Mistä Nanso Groupin tuotteet tulevat? Nanso Groupilla omat tehtaat

Lisätiedot

Vastuullisuus on välittämistä. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Hyvä asiakaskokemus ja luottamuksen säilyttäminen on meille tärkeää.

Vastuullisuus on välittämistä. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Hyvä asiakaskokemus ja luottamuksen säilyttäminen on meille tärkeää. SRV:n Eettiset toimintaohjeet (Code of Conduct) 1. Meidän tapamme toimia Toimintamme pohjautuu arvoihimme. Toimimalla vastuullisesti ja eettisesti varmistamme, että SRV tunnetaan asiakkaiden, alihankkijoiden

Lisätiedot

Vastuullisuus ei ole makuasia - Paulig. Inspectan asiakastilaisuus 02092014 /Leena Miettinen

Vastuullisuus ei ole makuasia - Paulig. Inspectan asiakastilaisuus 02092014 /Leena Miettinen Vastuullisuus ei ole makuasia - Paulig Inspectan asiakastilaisuus 02092014 /Leena Miettinen 2014 PAULIG GROUP 2014 PAULIG GROUP Niin Pauligin perhe kuin yrityskin ovat läpi historiansa olleet maailmalla

Lisätiedot

KUMPPANUUSYHTEISTYÖ JA YRITYSVASTUU. Arto Heinonen, 17.6.2015

KUMPPANUUSYHTEISTYÖ JA YRITYSVASTUU. Arto Heinonen, 17.6.2015 KUMPPANUUSYHTEISTYÖ JA YRITYSVASTUU Arto Heinonen, 17.6.2015 Henkilöstöä n. 3400. Lähes JUURET ULOTTUVAT 1700- LUVULLE. TOIMINTA ON AINA PERUSTUNUT KESKINÄISYYTEEN. 1,6milj. asiakkaansa omistama. Voitot

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0350/1. Tarkistus. Tamás Meszerics Verts/ALE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0350/1. Tarkistus. Tamás Meszerics Verts/ALE-ryhmän puolesta 6.12.2017 A8-0350/1 1 42 kohta 42. katsoo, että vahvan puolustusteollisuuden kehittäminen vahvistaa EU:n teknologista riippumattomuutta; pyytää kehittämään teollisia ja teknologisia resursseja, joita tarvitaan

Lisätiedot

Code Eettiset of ohjeemme. It s all about values

Code Eettiset of ohjeemme. It s all about values Code Eettiset of ohjeemme Conduct It s all about values JOHDANTO Eettisten ohjeidemme perustana ovat Nordzuckerin arvot, jotka ovat yrityskulttuurimme kulmakivi. Arvot ohjaavat toimintaamme pulmatilanteissa,

Lisätiedot

Pidämme huolen P IDÄ M ME HUOLEN

Pidämme huolen P IDÄ M ME HUOLEN Pidämme huolen P IDÄ M ME HUOLEN 2 Inergia on monipuolinen energia-alan ammattilainen läheinen, inhimillinen ja lappilaisten tarpeita aidosti ymmärtävä Alkusanat Inergian toiminta-ajatus on selkeä: Inergia-konserni

Lisätiedot

SCA:n eettinen ohjeisto

SCA:n eettinen ohjeisto SCA:n eettinen ohjeisto 1 Eettinen ohjeisto SCA:n eettinen ohjeisto SCA on sitoutunut luomaan osakkeenomistajilleen lisäarvoa ja rakentamaan kunnioitukseen, vastuullisuuteen ja arvostukseen perustuvat

Lisätiedot

pisimmät perinteet, parhaat brändit ja alan paras asiantuntemus

pisimmät perinteet, parhaat brändit ja alan paras asiantuntemus Paletin tarina pisimmät perinteet, parhaat brändit ja alan paras asiantuntemus 1922 E.J. Laakso perusti yrityksen Sotien jälkeen nimeksi tuli Paperitaide 1987 solmittiin lisenssisopimus Hallmarkin kanssa

Lisätiedot

Fiblonin tarina Meidän tapamme toimia

Fiblonin tarina Meidän tapamme toimia Fiblonin tarina Meidän tapamme toimia Ainutlaatuinen tapa toimia Fiblonilla on alalla ainutlaatuinen tapa toimia paneudumme asiakkaidemme liiketoimintaan ja kehitämme jatkuvasti uusia, innovatiivisia palvelu-

Lisätiedot

Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä. Ratkaisun paikka 2013. Anni Vepsäläinen 14.5.2013

Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä. Ratkaisun paikka 2013. Anni Vepsäläinen 14.5.2013 Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä Ratkaisun paikka 2013 Anni Vepsäläinen 14.5.2013 Esityksen rakenne Lyhyt yrityksen ja sen taustan esittely Vastuuajattelu Diacorissa Yritysjohdon roolista yritysvastuussa

Lisätiedot

SOSIAALINEN VASTUU HANKINNOISSA JA YRITYSVASTUUN AJANKOHTAISET TEEMAT

SOSIAALINEN VASTUU HANKINNOISSA JA YRITYSVASTUUN AJANKOHTAISET TEEMAT SOSIAALINEN VASTUU HANKINNOISSA JA YRITYSVASTUUN AJANKOHTAISET TEEMAT HS 24.8.2019 YRITYSVASTUU 2019 tutkimusraportti 1 18.06.2019 VASTUULLISUUS HUS LOGISTIIKASSA Olennaisuusanalyysi (tunnistetaan kilpailutuskalenterista

Lisätiedot

VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET. Päivitetty

VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET. Päivitetty VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET Päivitetty 29.12.2016 TAUSTAA Haluamme avoimesti viestiä millaisia periaatteita ja linjauksia noudatamme sijoituspäätöksiä tehdessämme Vastuullisen sijoittamisen

Lisätiedot

Monitorointi- käytännön työkalu vastuulliseen hankintaan

Monitorointi- käytännön työkalu vastuulliseen hankintaan Monitorointi- käytännön työkalu vastuulliseen hankintaan 6.6.2013 Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankintaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita

Lisätiedot

TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET -PERIAATTEET

TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET -PERIAATTEET TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET -PERIAATTEET TAPAMME TOIMIA -PERIAATTEET OLEMME OSA JOKIVARSIEN ELÄMÄÄ 5 Viesti toimitusjohtajalta 6 Lainsäädännön ja hyvien liiketoimintatapojen noudattaminen 8 Reilu kilpailu

Lisätiedot

HUURRE GROUP EETTISET PERIAATTEET

HUURRE GROUP EETTISET PERIAATTEET HUURRE GROUP EETTISET PERIAATTEET 13.6.2018 Copyright Huurre Group Oy Huurre Groupin eettiset periaatteet 1 (5) Huurre Groupin (Huurre) eettiset periaatteet Näiden eettisten periaatteiden ensisijaisena

Lisätiedot

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla!

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla! Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla! www.joyful.fi 2 Lahjakortti joka antaa moninkertaisen elämyksen! Joyful -lahjakortti on helppo

Lisätiedot

Vastuullista ajattelua tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Sinun valinnallasi on merkitystä

Vastuullista ajattelua tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Sinun valinnallasi on merkitystä Vastuullista ajattelua tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa Sinun valinnallasi on merkitystä Suunnittelemme tuotteemme kulutusta vähentäviksi. Pienempi kulutus, suurempi säästö Autamme yritystäsi keskittymään

Lisätiedot

ODE TOIMITTAJIEN CODE OF CONDUCT. Coor Group

ODE TOIMITTAJIEN CODE OF CONDUCT. Coor Group ODE TOIMITTAJIEN CODE OF CONDUCT Coor Group Vahvistettu Coorin hallituksessa 11. joulukuuta 2014 TARKOITUS JA SOVELLUSALA Etiikassa on pohjimmiltaan kyse siitä, mitä tekoja pidetään oikeina ja miten meidän

Lisätiedot

Ryhmä 1. Etsikää selitykset seuraaville sanoille Yritysvastuun sanakirjasta. Yrittäkää kirjoittaa selitys omin sanoin.

Ryhmä 1. Etsikää selitykset seuraaville sanoille Yritysvastuun sanakirjasta. Yrittäkää kirjoittaa selitys omin sanoin. Ryhmä 1. 1. Cleantech 2. Finanssikriisi 3. Hikipaja (sweatshop) 4. Kehittyvät markkinat 5. Luomu 6. Sosiaalinen vastuu Ryhmä 2. 1. Eettinen kuluttaminen 2. Global Compact 3. Hyväntekeväisyys 4. Köyhyysraja

Lisätiedot

Lastensuojelupalvelut

Lastensuojelupalvelut Lastensuojelupalvelut Valvonta vahvistaa lasten ja nuorten oikeuksia erityiseen suojeluun Valviran ja aluehallintovirastojen yhdessä laatimat lastensuojelun valvontaohjelmat Kunnalliset lastensuojelupalvelut

Lisätiedot

VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET

VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET TAUSTAA Haluamme avoimesti viestiä, millaisia periaatteita ja linjauksia noudatamme sijoituspäätöksiä tehdessämme Vastuullisen sijoittamisen periaatteiden kautta

Lisätiedot

Digitaalinen riskienhallinnan työkalu: Riskit haltuun helposti ja nopeasti. Riskienhallinta ja kestävä kehitys: Velvollisuudet eduksi

Digitaalinen riskienhallinnan työkalu: Riskit haltuun helposti ja nopeasti. Riskienhallinta ja kestävä kehitys: Velvollisuudet eduksi Kestävä kehitys valmistavassa teollisuudessa 2/3: Kilpailuetua tavoitteellisuudella 4. Kestävä kehitys valmistavassa teollisuudessa 1/3: Kestävästi tehokkuutta Kestävä kehitys valmistavassa teollisuudessa

Lisätiedot

It s As u l Ik t Im n An e El y S. E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4

It s As u l Ik t Im n An e El y S. E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4 It s As u l Ik t Im n An e El y S E - - - - - - - Aa u a V Ri N Ka U I n 4.9. 0 4 FIBS! Perustettu vuonna 2000 Suomen ainoa riippumaton ja voittoa tavoittelematon yritysvastuuverkosto Autamme jäseniämme

Lisätiedot

Ympäristömerkinnät Hansaprintin painotuotteissa

Ympäristömerkinnät Hansaprintin painotuotteissa Ympäristömerkinnät Hansaprintin painotuotteissa 1 Ympäristömerkinnät lyhyesti ISO 14001 8 Kansainvälinen ympäristöjohtamisjärjestelmä, joka tähtää jatkuvaan parantamiseen ja ympäristösuorituskyvyn kehittämiseen.

Lisätiedot

LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA. Arto Engbom 23.1.2015 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä

LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA. Arto Engbom 23.1.2015 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA Arto Engbom Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä LAADUN MERKITYS PALVELULIIKETOIMINNASSA Arto Engbom Laatu ja kehitysjohtaja, Laitteet liiketoiminta-alue

Lisätiedot

Miten Juhla Mokka -kahvista tuli Luomu? Pro Luomu Uuna Kostamo

Miten Juhla Mokka -kahvista tuli Luomu? Pro Luomu Uuna Kostamo Miten Juhla Mokka -kahvista tuli Luomu? Pro Luomu 5.10.2017 Uuna Kostamo Vuonna 1876 nuori Gustav Paulig perusti yrityksen, jonka idea oli johdattaa pohjoinen kansakuntamme eksoottisten makujen ennen kaikkea

Lisätiedot

Liike-elämän etiikan toimintaohjeet Smithsin toimittajille

Liike-elämän etiikan toimintaohjeet Smithsin toimittajille Liike-elämän etiikan toimintaohjeet Smithsin toimittajille Smiths Group on globaali konserni, joka toimii vuorovaikutuksessa asiakkaiden, osakkeenomistajien ja toimittajien kanssa maailmanlaajuisesti.

Lisätiedot

Konserniraportointi muutoksessa ja tulevaisuuden haasteissa

Konserniraportointi muutoksessa ja tulevaisuuden haasteissa Taloussanomien seminaarit: Konserniraportointi palveluna 1.10.2009 Sanomatalo, Helsinki Konserniraportointi muutoksessa ja tulevaisuuden haasteissa Mikael Niskala Vice President, Sustainability Solutions

Lisätiedot

Alla olevat tiedot täydentävät Munksjön 2014 vuosikertomuksessa annettuja tietoja.

Alla olevat tiedot täydentävät Munksjön 2014 vuosikertomuksessa annettuja tietoja. Global Reporting Initiative (GRI) Global Reporting Initiative (GRI) on riippumaton, verkostopohjainen organisaatio, joka on kehittänyt kestävän kehityksen raportointiviitekehyksen. GRI on vapaaehtoinen

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja 28.08.2017 Sami Uusitalo työhyvinvointipäällikkö Taustaa Kaupungilla käytössä

Lisätiedot

EEttisEt toimintaohjeet

EEttisEt toimintaohjeet Eettiset toimintaohjeet Husqvarna-konsernin eettiset toimintaohjeet noudattavat YK:n Global Compact -aloitteen periaatteita, joiden tarkoitus on saada yritykset toimimaan ihmisoikeuksia, työntekijöiden

Lisätiedot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Tiina Viitanen Kehitys-ympäristöpäällikkö Itella Posti Oy 1 Esityksen sisältö Yritysvastuu Itella:ssa Postinjakelun vaiheet CO2- päästökehitys Itellan ympäristöohjelma Ajotapa

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) SVHC-aineet esineissä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) SVHC-aineet esineissä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) SVHC-aineet esineissä REACH-asetus (EU) N:o 1907/2006 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja

Lisätiedot

VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET

VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET VASTUULLISEN SIJOITTAMISEN PERIAATTEET 4.2.2016 TAUSTAA Haluamme avoimesti viestiä millaisia periaatteita ja linjauksia noudatamme sijoituspäätöksiä tehdessämme Vastuullisen sijoittamisen periaatteiden

Lisätiedot

Varhaiskasvatus lapsen oikeuksien näkökulmasta

Varhaiskasvatus lapsen oikeuksien näkökulmasta Esa Iivonen, johtava asiantuntija, MLL Kommenttipuheenvuoro - Varhaiskasvatuksen tulevaisuus -seminaari 27.9.2017 Varhaiskasvatus lapsen oikeuksien näkökulmasta Lapsen oikeuksien sopimus lasten hyvinvoinnin

Lisätiedot

FINAS päivä Organisaation kasvun strategisen suunnittelun ja toteutuksen haasteet. FINAS-päivä Jukka Verho

FINAS päivä Organisaation kasvun strategisen suunnittelun ja toteutuksen haasteet. FINAS-päivä Jukka Verho FINAS päivä Organisaation kasvun strategisen suunnittelun ja toteutuksen haasteet FINAS-päivä Jukka Verho Inspectan kasvu pienestä kansallisesta tarkastuslaitoksesta kansainväliseksi TIC toimijaksi 1995

Lisätiedot

Kestävä globaali talous

Kestävä globaali talous Kestävä globaali talous Johtaminen 2020 Next Best Practices seminaari Keski-Suomen kauppakamari 10.5.2012 Tuula Pohjola Crnet Oy 11.5.2012 Copyright Crnet Oy 1 Eettistä tehokkuutta Tuula Pohjola TkT Erityisala

Lisätiedot

Finatexin vastuullisuusprojekti

Finatexin vastuullisuusprojekti Finatexin vastuullisuusprojekti Vastuullisen johtamisen periaatteet ja käsikirja jäsenyrityksille Satu Mehtälä Finatex 6.6.2013 Alan terminologia on vielä sekavaa Kestävä kehitys Sustainable Development

Lisätiedot

TEM oppaat ja muut julkaisut 1/2017. yrityksille

TEM oppaat ja muut julkaisut 1/2017. yrityksille TEM oppaat ja muut julkaisut 1/2017 Opas OECD:n toimintaohjeisiin monikansallisille yrityksille Työ- ja elinkeinoministeriö Työelämä- ja markkinaosasto PL 32, 00023 Valtioneuvosto Puh. 029 516 001 www.tem.fi

Lisätiedot

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET Liikenne- ja HYVINVOINTIA JA viestintäministeriö KILPAILUKYKYÄ edistää väestön HYVILLÄ YHTEYKSILLÄ hyvinvointia ja elinkeinoelämän Toimivat liikenne-

Lisätiedot

Maintpartner-konserni

Maintpartner-konserni Maintpartner-konserni Yritysesittely Huhtikuu 2016 100 % teollisuuden kunnossapitoa Itämeren alueella Avainluvut 2015 Liikevaihto 170 M, EBITDA 4,4 M Henkilöstön määrä 1600 Omistuspohja Pääomasijoittaja

Lisätiedot

Alustus sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin Kestävien hankintojen vuosiseminaari

Alustus sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin Kestävien hankintojen vuosiseminaari Alustus sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin Kestävien hankintojen vuosiseminaari Hansel Oy 1 Sosiaalisesti vastuullinen hankinta Sosiaalisesti vastuullisilla julkisilla hankinnoilla tarkoitetaan hankintatoimia,

Lisätiedot

Vastuullisesti tuotettua, aina tasalaatuista sahatavaraa liiketoimintasi tueksi UPM TIMBER

Vastuullisesti tuotettua, aina tasalaatuista sahatavaraa liiketoimintasi tueksi UPM TIMBER Vastuullisesti tuotettua, aina tasalaatuista sahatavaraa liiketoimintasi tueksi UPM TIMBER UPM TIMBER Sinun ykkösvalintasi Nykyaikaiset ja tehokkaat sahamme sekä ammattitaitoinen henkilöstömme ovat avainasemassa,

Lisätiedot

VEIKKAUS JA VASTUULLISUUDEN VIESTINTÄ

VEIKKAUS JA VASTUULLISUUDEN VIESTINTÄ VEIKKAUS JA VASTUULLISUUDEN VIESTINTÄ 1 2 3 Mitä on yrityksen vastuullisuusviestintä? Miten Veikkaus viestii vastuullisuutta? Lessons learned Miten viestitään? Kenelle viestitään? Mitä viestitään? Kuvaja

Lisätiedot

Taideyliopiston strategia

Taideyliopiston strategia 2017 Taideyliopiston strategia 2020 Taideyliopiston strategia 20172020 TAIDEYLIOPISTON TEHTÄVÄ Taideyliopiston strategia 20172020 / Taideyliopiston tehtävä Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun

Lisätiedot

Honkarakenne Oyj varsinainen yhtiökokous

Honkarakenne Oyj varsinainen yhtiökokous Honkarakenne Oyj varsinainen yhtiökokous 12.4.2019 Toimitusjohtajan katsaus 12.4.2019 Toimitusjohtaja Marko Saarelainen HONKA LUKUINA 1958 perustettu 50 maata 85 000 rakennusta Maailman ensimmäinen teollisesti

Lisätiedot

Vastuullinen liiketoiminta Suomessa tänään, huomenna ja vuonna 2020

Vastuullinen liiketoiminta Suomessa tänään, huomenna ja vuonna 2020 Vastuullinen liiketoiminta Suomessa tänään, huomenna ja vuonna 2020 Tuula Pohjola Crnet Oy 27.01.2012 25.1.2012 Copyright Crnet Oy 1 Vastuullinen liiketoiminta 1. Missä on kestävän kehityksen painopiste

Lisätiedot

SUOMALAISET JA KENKIEN EETTISYYS. Mielipidetutkimus suomalaisten tiedoista ja odotuksista koskien kenkien tuotannon eettisyyttä ja EU:ta

SUOMALAISET JA KENKIEN EETTISYYS. Mielipidetutkimus suomalaisten tiedoista ja odotuksista koskien kenkien tuotannon eettisyyttä ja EU:ta SUOMALAISET JA KENKIEN EETTISYYS Mielipidetutkimus suomalaisten tiedoista ja odotuksista koskien kenkien tuotannon eettisyyttä ja EU:ta JOHDANTO Suomalaiset ostavat 21 miljoonaa paria kenkiä vuosittain.

Lisätiedot

Kuuluuko etiikka digitalisaatioon? Ethical Spotlight Lokakuu 2018

Kuuluuko etiikka digitalisaatioon? Ethical Spotlight Lokakuu 2018 Kuuluuko etiikka digitalisaatioon? Ethical Spotlight Lokakuu 2018 Johdanto Digitalisaatio muuttaa tapoja, joilla yhtiöt toimivat, kuinka palveluita ja tuotteita toimitetaan ja mitä palveluita asiakkaat

Lisätiedot

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle

STRATEGIA Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle STRATEGIA 2016-2018 Hallituksen vahvistama esitys syysliittokokoukselle 19.11.2015 1 STRATEGISET TAVOITTEET 2016-2018 VISIO 2020 MISSIO ARVOT RIL on arvostetuin rakennetun ympäristön ammattilaisten verkosto.

Lisätiedot

Eettiset toimintaohjeet

Eettiset toimintaohjeet Eettiset toimintaohjeet 2 Nämä Cargotecin hallituksen hyväksymät eettiset toimintaohjeet määrittelevät yhteiset työskentelytapamme. Tavoitteenamme on, että Cargotec on kiistaton markkinajohtaja lastinkäsittelylaitteiden

Lisätiedot

TEEMME KYBERTURVASTA TOTTA

TEEMME KYBERTURVASTA TOTTA TEEMME KYBERTURVASTA TOTTA Petri Kairinen, CEO (twitter: @kairinen) Pörssin Avoimet Ovet 1.9.2015 1.9.2015 Nixu 2015 1 PIDÄMME DIGITAALISEN YHTEISKUNNAN TOIMINNASSA. 1.9.2015 Nixu 2015 2 DIGITAALINEN YHTEISKUNTA

Lisätiedot

YRITYSVASTUU ILMARISESSA

YRITYSVASTUU ILMARISESSA YRITYSVASTUU ILMARISESSA YRITYSVASTUUN MÄÄRITTELY Yritysvastuu = vastuuta omasta (liike)toiminnasta Vastuullisuus tarkoittaa oman toiminnan ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyviä vastuullisuusnäkökohtia

Lisätiedot

Eden Springs on nyt hiilineutraali ja sertifioitu CarbonNeutral company

Eden Springs on nyt hiilineutraali ja sertifioitu CarbonNeutral company Eden Springs on nyt hiilineutraali ja sertifioitu CarbonNeutral company Ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi Eden Springs, Suomen johtava yritysten juomavesiratkaisujen

Lisätiedot

Omistajaohjauksen periaatteet

Omistajaohjauksen periaatteet Omistajaohjauksen periaatteet 1 Varma omistajana Haluamme tukea ja kannustaa yhtiöitä menestymään, mikä turvaa ja parantaa sijoitustuottojamme pitkällä aikavälillä. Omistajaohjauksen periaatteissa kerromme

Lisätiedot

SSAB Raahen tehtaan alihankintaverkosto. Nykytilanne ja odotukset Jani Verkasalo

SSAB Raahen tehtaan alihankintaverkosto. Nykytilanne ja odotukset Jani Verkasalo SSAB Raahen tehtaan alihankintaverkosto Nykytilanne ja odotukset 4.5.2017 Jani Verkasalo jani.verkasalo@ssab.com +358 50 314 3757 ALIHANKINTAVERKOSTON NYKYTILANNE Turvallisuus ensin SSAB:n tavoitteena

Lisätiedot

Metsäsertifiointi puupohjaisten tuotteiden vastuullisuuden osoittamisessa

Metsäsertifiointi puupohjaisten tuotteiden vastuullisuuden osoittamisessa Metsäsertifiointi puupohjaisten tuotteiden vastuullisuuden osoittamisessa Motivan webinaaritilaisuus 24.11.2017 Pääsihteeri Auvo Kaivola Sisältö: Puu on erinomainen materiaali Mistä metsäsertifioinnissa

Lisätiedot

VAHVEMMIN, PAREMMIN, YHDESSÄ ASIAKKAIDEMME JA TAVARANTOIMITTAJIEN KANSSA

VAHVEMMIN, PAREMMIN, YHDESSÄ ASIAKKAIDEMME JA TAVARANTOIMITTAJIEN KANSSA TOIMITTAJIEN TOIMINTAOHJEET VAHVEMMIN, PAREMMIN, YHDESSÄ ASIAKKAIDEMME JA TAVARANTOIMITTAJIEN KANSSA Imperial Brands Code of Conduct (10.04.2018) TOIMITTAJIEN IMPERIALIN ARVOT TOIMINTOHJEET ME IMPERIAL

Lisätiedot