SeuraKIPA. inteques Finland. Seurakilpailujen julkaisupalvelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SeuraKIPA. inteques Finland. Seurakilpailujen julkaisupalvelu"

Transkriptio

1 SeuraKIPA inteques Finland Seurakilpailujen julkaisupalvelu i n t E Q u e s F i n l a n d h t t p : / / k i p a. e t r a f f i c. f i k i p e t r a f f i c. f i

2 inteques Finland SeuraKIPA 1 Sisällys 1 Yleistä palvelun toiminnasta Miten toimin, kun seura haluaa palvelun käyttöön? Miten toimin, kun haluan julkaista kilpailun? Käyttäjän toimet Rekisteröityminen Kirjautuminen Kilpailuun ilmoittautuminen Ratsastusseuran toimet Seuran lisäys Kilpailun lisäys Kilpailukutsun julkaisu Kilpailuaikataulun (lähtölista) julkaisu Kilpailun tulosten julkaisu Luokan lisäys ja muutos Luokan tulosten julkaisu Ilmoittautumisten vienti Equipeen Valmistelevat toimet Toimet Equipessa Kilpailun vienti Excel-taulukkoon Equipe on Equipe AB:n omistama tavaramerkki. Firefox on Mozilla säätiön tavaramerkki. Microsoft Excel ja Microsoft Internet Explorer ovat Microsoft Oy:n omistamia tavaramerkkejä.

3 inteques Finland SeuraKIPA 2 1 Yleistä palvelun toiminnasta Palvelu on käytettävissä osoitteessa Palvelun kautta seura voi julkaista kaikki harjoitus- ja seurakilpailut nettiin. Myös kilpailun tulokset voit julkaista palvelun kautta. Ilmoittautumisia voit seurata ajantasaisesti ja saat ilmoittautuneiden tiedot halutessasi Exceltiedostoon tai tiedostoon, jonka avulla voit viedä ilmoittautumiset Equipeen. Excel-tiedostoa voit käyttää sellaisenaan tai viedä kilpailijoiden tiedot sitä kautta muihin ohjelmiin. Kilpailija näkee palvelun avulla kaikkien seurojen kilpailut yhdessä paikassa. Ilmoittautuminen tapahtuu yksinkertaisesti netin kautta. Kilpailija voi muuttaa omia ilmoittautumisiaan ilmoittautumisajan umpeutumiseen asti. 2 Miten toimin, kun seura haluaa palvelun käyttöön? Seuran yhteyshenkilö rekisteröityy palveluun, katso kappale Rekisteröityminen. Kun olet aktivoinut tunnuksesi, lisää seuran tiedot järjestelmään, katso kappale Seuran lisäys. 3 Miten toimin, kun haluan julkaista kilpailun? Luo seura edellisen kappaleen ohjeen mukaisesti. Jatka kappaleen Kilpailun lisäys mukaisesti.

4 inteques Finland SeuraKIPA 3 4 Käyttäjän toimet 4.1 Rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu Kirjaudu toiminnon Ei vielä tunnusta valinnalla (kuva alla). Anna kirjautumislomakkeella (kuva alla) kysytyt tiedot, salasanan voit valita mieleiseksesi (toista sama salasana kentässä Salasanan toisto). Sähköpostiosoite tulee olla toimiva sähköpostiosoitteesi. Jos seuraasi ei löydy listasta, ota yhteyttä tukeen Talleta toiminnon yhteydessä palvelu generoi aktivointilinkin, jonka se lähettää sähköpostilla antamaasi osoitteeseen (kuva alla). Palvelu lähettää sähköpostin välittömästi, luettavissa se on sähköpostijärjestelmästäsi riippuen heti tai pienellä viiveellä. Voit kirjautua heti, kun olet aktivoinut tunnuksesi sähköpostiisi saamasi aktivointilinkin avulla. Aktivointi on tehty turvallisuuttasi ajatellen, näin kukaan ei voi rekisteröityessään antaa toisen sähköpostiosoitetta.

5 inteques Finland SeuraKIPA Kirjautuminen Palveluun kirjautuminen on mahdollista, jos olet rekisteröitynyt palveluun (katso kappale Rekisteröityminen). Kirjautuminen tapahtuu vasemman palkin Kirjaudu valinnalla syöttämällä sähköpostiosoite ja palveluun antamasi salasana niille varatuille paikoille. Jos olet unohtanut salasanan, saat sen sähköpostiisi Salasana? valinnalla.

6 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailuun ilmoittautuminen Ennen ilmoittautumista sinun kannattaa kirjautua palveluun (katso kappale Kirjautuminen). Vain kirjautuneena tehtyjä ilmoittautumisia voit jälkeenpäin muuttaa ja poistaa. Kirjautuneena sinun ei myöskään tarvitse kirjoittaa ilmoittautumisen yhteydessä niin paljon tietoja kuin kirjautumattomana. Valitse oikea laji (Este, Koulu, Kenttä, ) ja kilpailu luettelosta. Saat näkyviin kilpailun perustiedot (kuva alla). Jos kilpailusta on julkaistu erillinen kilpailukutsu tai aikataulu (lähtöluettelo), niin voit tutustua niihin linkeistä Kilpailukutsu ja Aikataulu. Näytöltä pääsee myös katsomaan ketkä ovat ilmoittautuneet kilpailuun: Ilmoittautuneet ja aikataulut. Huomaa, että tämä aikataulu on epävirallinen, järjestelmän automaattisesti laskema. Ilmoittautumista varten valitse linkki Ilmoittaudu ja muuta ilmoittautumisia (kirjautunut käyttäjä) tai Ilmoittaudu (kirjautumaton käyttäjä). Jos kilpailun ilmoittautumisaika on umpeutunut, et voi enää ilmoittautua palvelun kautta, näytöllä ei tässä tapauksessa ole lainkaan em. linkkiä. Jos kilpailukutsun mukaan kilpailuun voi jälki-ilmoittautua, niin ota yhteyttä kilpailun järjestäjään. Valitse Luokka ja anna Hevosen nimi sekä tieto poni/ei poni (kuva alla). Kirjautumaton käyttäjä joutuu syöttämään myös tiedot Etunimi, Sukunimi ja Seuran nimilyhenne. Kun olet antanut tiedot, valitse Lisää. Joihinkin kilpailuihin voit ilmoittautua vain kirjautuneena käyttäjänä. Kirjautumaton käyttäjä ei saa lainkaan Lisää painonappia. Muutoinkin suosittelemme sinua kirjautumaan ennen ilmoittautumista. Kirjautuneena tekemiäsi ilmoittautumisia voit muuttaa niin kauan kuin ilmoittautumisaikaa on jäljellä.

7 inteques Finland SeuraKIPA 6 Jos haluat korjata tietoja tai poistaa ilmoittautumisen, valitse se luettelosta. Tällöin näytölle tulee valitut tiedot ja valinnat Muuta ja Poista. Tämä on mahdollista vain kirjautuneelle käyttäjälle.

8 inteques Finland SeuraKIPA 7 5 Ratsastusseuran toimet Kirjaudu palveluun. Kirjautumisen jälkeen vasempaan palkkiin ilmestyy valinta Omat tiedot (kuva alla). Omat tiedot valinnassa voit ylläpitää sen seuran tietoja, joissa olet ylläpitäjänä. Se, joka lisäsi seuran tiedot palveluun, sai automaattisesti oikeudet seuran tietojen ylläpitoon (perustiedot, kilpailut jne). Jos ylläpitäjiä pitää muuttaa, poistaa tai lisätä, ole yhteydessä Halutessasi julkaista uuden kilpailun, muuttaa kilpailun tietoja, julkaista tulokset tai aikataulun, valitse seura (kuva alla). Seuran perustiedot ovat lomakkeen yläosassa ja kilpailut niiden alla luettelona (kuva alla). 5.1 Seuran lisäys Kirjaudu palveluun. Kirjautumisen jälkeen vasempaan palkkiin ilmestyy valinta Omat tiedot (kuva alla). Omat tiedot valinnassa voit lisätä seuran linkistä Uusi seura. Huomaa, että sinulla tulee olla seuralta lupa lisätä sen tiedot palveluun ja toimia näiden tietojen ylläpitäjänä. Palveluntarjoaja voi poistaa seuran ja kaikki siihen liittyvät tiedot, jos tiedot eivät ole SRL:n kuuluvan ratsastusseuran tietoja, ratsastusseura on palvelussa jo toisella nimellä tai tiedot loukkaavat seuran tai palveluntarjoajan oikeuksia. Seuran lisääjä saa automaattisesti oikeudet seuran tietojen ylläpitoon (perustiedot, kilpailut jne). Jos haluat muuttaa, poistaa tai lisätä ylläpitäjiä, ole yhteydessä

9 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailun lisäys Siirry seuran tietojen ylläpitoon (kuva alla). Valitse Uusi kilpailu. Jotta voit lisätä kilpailun, seuralla tulee olla julkaisuoikeutta. Julkaisuoikeutta voit tilata toiminnolla Tilaa julkaisuoikeutta. Julkaisuoikeuden tilauksen maksat turvallisesti suoraan nappimaksulla ja tilaamasi julkaisuoikeus aktivoituu välittömästi. Valinnan jälkeen saat lomakkeen, jolla syötät kilpailun perustiedot (kuva alla). Kilpailupäivä ja viimeinen ilmoittautumispäivä ovat muotoa p.k.vvvv h:mm (esim :00). Huomaa, että palvelu ottaa vastaan kilpailuun ilmoittautumisia ja niiden muutoksia vain tässä annettuun viimeinen ilmoittautumispäivä asti kellonaika huomioiden. Jos haluat ottaa vastaan vain kirjautuneen käyttäjän tekemiä ilmoittautumisia, niin valitse Ilmoittautuminen vaatii kirjautumista. Kirjautuneesta käyttäjästä sinulla on enemmän tietoa, mm. kilpailijan puhelinnumero. Kirjautunut käyttäjä voi myös päivittää ilmoittautumisiaan viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Tämä vähentää järjestäjän työtä, kun esim. mahdollinen peruutus loukkaantumisen takia hoituu ilman sähköpostia tai puhelinsoittoa ja ilmoittautumiset ovat näin paremmin ajan tasalla. Et voi muuttaa kerran julkaistun kilpailun kilpailupäivää. Ota tarvittaessa yhteyttä

10 inteques Finland SeuraKIPA 9

11 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailukutsun julkaisu Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Jos kilpailusta on jo julkaistu kilpailukutsu, pääset tarkistamaan sen sisällön Kilpailukutsu, versio X (kuva alla). Uuden kilpailukutsun julkaisu korvaa aiemman kutsun. Hae kilpailukutsutiedosto omalta koneeltasi Kilpailukutsu Selaa toiminnolla ja lähetä se palveluun Päivitä toiminnolla. HUOM. Suositeltavin liitteen muoto on PDF, koska PDF-tiedostojen katseluun tehty ohjelma Adobe Acrobat on ilmainen ja siksi kaikkien käytettävissä. Microsoft Office tiedostomuodot (esim. Word ja Excel) eivät ole suositeltavia, koska Office tuotteiden vanhemmat versiot eivät ymmärrä uudempia tiedostomuotoja. Kyseiset ohjelmistot eivät myöskään maksullisina ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. VINKKI. Uusimmissa Office versioissa voit tallettaa tiedoston myös PDF-muodossa (tallenna nimellä). 5.4 Kilpailuaikataulun (lähtölista) julkaisu Aikataulun (lähtölista) julkaiseminen tapahtuu vastaavasti kuin kilpailukutsun julkaisu. Huomaa, että aikataulu koskee koko kilpailua ei yksittäistä luokkaa.

12 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailun tulosten julkaisu Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Hae ensin tulostiedosto omalta koneeltasi Selaa toiminnolla (kuva alla) ja lähetä se palveluun Päivitä toiminnolla. HUOM. Suositeltavin liitteen muoto on PDF, koska PDF-tiedostojen katseluun tehty ohjelma Adobe Acrobat on ilmainen ja siksi kaikkien käytettävissä. Microsoft Office tiedostomuodot (esim. Word ja Excel) eivät ole suositeltavia, koska Office tuotteiden vanhemmat versiot eivät ymmärrä uudempia tiedostomuotoja. Kyseiset ohjelmistot eivät myöskään maksullisina ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. VINKKI. Uusimmissa Office versioissa voit tallettaa tiedoston myös PDF-muodossa (tallenna nimellä). VINKKI. Kilpailun tulostiedoston tulee sisältää kaikkien luokkien tulokset. Kullekin luokalle voi erikseen lisätä luokan tulokset sisältävän tulostiedoston.

13 inteques Finland SeuraKIPA Luokan lisäys ja muutos Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Valitse Luokat toiminto (kuva alla). Lisää luokat Uusi luokka toiminnolla siinä järjestyksessä kuin haluat niiden näkyvän valintalistalla (kuva alla). Muita luokan tietoja voi muuttaa, mutta luokkien keskinäistä järjestystä ei. Palvelu laskee arvioidun luokan alkamisajan antamiesi tietojen perusteella. Huomaa, että keskimääräinen aika per kilpailija on sekunteina, muut ajat täysinä minuutteina. Voit jättää laskentaan vaikuttavat tiedot halutessasi myös nollille. Luokan tietoja pääset muuttamaan luokkaluettelon Muuta toiminnolla.

14 inteques Finland SeuraKIPA Luokan tulosten julkaisu Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Valitse Luokat toiminto. Valitse luettelosta luokka, jonka tulokset haluat julkaista Muuta toiminnolla (kuva alla). Luokan tiedot osaan tulee kyseisen luokan tiedot. Hae ensin luokan tulokset sisältävä tiedosto Selaa valinnalla ja lähetä se Päivitä valinnalla. HUOM. Suositeltavin liitteen muoto on PDF, koska PDF-tiedostojen katseluun tehty ohjelma Adobe Acrobat on ilmainen ja siksi kaikkien käytettävissä. Microsoft Office tiedostomuodot (esim. Word ja Excel) eivät ole suositeltavia, koska Office tuotteiden vanhemmat versiot eivät ymmärrä uudempia tiedostomuotoja. Kyseiset ohjelmistot eivät myöskään maksullisina ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. VINKKI. Uusimmissa Office versioissa voit tallettaa tiedoston myös PDF-muodossa (tallenna nimellä). VINKKI. Luokan tulostiedoston tulee sisältää vain kyseisen luokan tulokset. Jos sinulla on kilpailun kaikkien luokkien tulokset koottuna yhteen dokumenttiin, niin voit julkaista sen kilpailun (ei luokan) kautta.

15 inteques Finland SeuraKIPA Ilmoittautumisten vienti Equipeen Ilmoittautuneet voit viedä Equipeen (versio 4) lataamalla koneellesi CSV-tiedoston (comma separated values), joka sisältää ilmoittautumiset. Perusta ensin kilpailu Equipeen ja luo sille luokat Valmistelevat toimet Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Ilmoittautumiset sisältävän tiedoston haet Osallistujat Equipeen toiminnolla (kuva alla). Kilpailun luokka saa siirrossa numeroksi luokan järjestysnumeron. Jos annat lomakkeella 1.luokan numeroksi muun kuin 1, ensimmäinen luokka saa antamasi numeron ja loput luokat numeroidaan järjestyksessä siitä eteenpäin. Palvelu muodostaa siirtotiedoston Lataa toiminnolla. Valitse vaihtoehto Tallenna tiedosto (kuva alla). Tallennus-dialogin ulkonäkö voi erota alla olevasta käyttämäsi selaimen mukaan.

16 inteques Finland SeuraKIPA 15 Jatko riippuu selaimesta ja sen asetuksista. Seuraavaa vaihetta varten sinun pitää tietää mihin kansioon tiedosto tallentui. FireFox selaimella avautuvassa ikkunassa (kuva alla) hiiren kakkosnäppäimen valikosta Avaa tallennuskansio pääset oikeaan kansioon. Toiminta ja ulkoasu riippuvat käyttämästäsi selaimesta Toimet Equipessa Avaa kilpailu, johon haluat ilmoittautuneet tuoda. Valitse Tiedosto > Tuo > Tuo (kuva alla) Valitse yläpalkista Avaa (kuva alla) ja hae tiedosto, jonka latasit SeuraKIPA palvelusta omalle koneellesi. Määrittele kunkin sarakkeen tietosisältö valitsemalla se hiiren kakkosnäppäimellä avautuvasta valikosta (kuva alla). Sarakkeet ovat Luokka > Luokkanumero, Henkilö > Sukunimi, Henkilö > Etunimi, Henkilö > GSM, Henkilö > S-

17 inteques Finland SeuraKIPA 16 posti, Henkilö > Seura id, TYHJÄ, Hevoset > Nimi, Hevoset > Kategoria. Kun kaikki sarakkeet on määritelty, valitse yläpalkista Tuo. Equipe muistaa seuraavalla kerralla tekemäsi sarakemääritykset. Valitse Kategoria: Hevonen Osa: A ja Seuraava (kuva alla). Valitse Tarkista löytyykö henkilö, Etunimi, Sukunimi ja Seuraava (kuva alla). Valitse Tarkista löytyykö hevonen, Nimi, Kategoria ja OK (kuva alla). Kun tuonti on päättynyt, niin sulje tuontiikkuna.

18 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailun vienti Excel-taulukkoon Voit luoda kilpailusta Excel-taulukon. Kustakin luokasta tehdään oma välilehti Excel-työkirjaan. Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Ilmoittautumiset sisältävän tiedoston haet omalle koneellesi Excel dokumentti toiminnolla. Selain avaa dialogin, jonka avulla voit avata dokumentin suoraan Microsoft Excel ohjelmalla (Avaa ohjelmalla valinta) tai tallentaa tiedoston omalle koneellesi. HUOM. Jos avasit tiedoston suoraan, niin muista tallettaa se sopivaan hakemistoon ennen kuin suljet dokumenttia tai poistut Microsoft Excel ohjelmasta.

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje Sisältö 1. Yleistä... 4 1.1. Tekniset vaatimukset... 4 2. Ylläpito... 5 2.1. Käyttäjäprofiilit... 6 2.1.1. Valmiin profiilin muokkaaminen... 7 2.1.2. Uuden

Lisätiedot

www.kipa.ratsastus.fi Käyttöohje seurakäyttäjälle (päivitetty 4.12.2014)

www.kipa.ratsastus.fi Käyttöohje seurakäyttäjälle (päivitetty 4.12.2014) www.kipa.ratsastus.fi Käyttöohje seurakäyttäjälle (päivitetty 4.12.2014) Sisällys 1 Kilpailun/Valmennuksen lisääminen kilpailukalenteriin... 4 1.1 Kirjautuminen Kipaan... 4 1.2 Kalenterihaku... 4 1.3 Kilpailun

Lisätiedot

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje

LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje LibNet 2.1 tilaustenhallintapalvelu Käyttöohje Sisältö 1. Yleistä... 3 1.1. Tekniset vaatimukset... 3 2. Ylläpito... 4 2.1. Käyttäjäprofiilit... 5 2.1.1. Valmiin profiilin muokkaaminen... 6 2.1.2. Uuden

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Tietoja Käyttäjän käsikirjasta... 5 Yleistä... 5 Esitiedot... 5 Muu materiaali... 5

Tietoja Käyttäjän käsikirjasta... 5 Yleistä... 5 Esitiedot... 5 Muu materiaali... 5 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU V.10.3 OE2003 VERSIO 10.3 MT2003VERSIO 10.3 TILA: 20.4.2007 SISÄLLYSLUETTELO Tietoja Käyttäjän käsikirjasta... 5 Yleistä... 5 Esitiedot... 5 Muu materiaali...

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Oppaassa esitellään Avaimen tilaajalle ja pääkäyttäjälle käytettävissä olevat ominaisuudet ja opastetaan hyödyntämään Yhdistysavainta yhdistyksen

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmän käyttöohje

Julkaisujärjestelmän käyttöohje Julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty 21.10.2010 Sisältö 1. Yleistä... 2 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset... 2 1.3. Unohtuneen salasanan palautus... 2 1.4. Kirjautuminen ulos

Lisätiedot

Kun kilpailupäivä on hyväksytty Suomen Ratsastajainliitossa voit täyttää kilpailukutsun Kipaan.

Kun kilpailupäivä on hyväksytty Suomen Ratsastajainliitossa voit täyttää kilpailukutsun Kipaan. 1 KIPAN KÄYTTÖOHJE 25.1.2012 SISÄLLYSLUETTELO Kilpailun lisääminen kilpailukalenteriin... 1 Kilpailukutsun täyttäminen... 2 Lisätietoja kentän käyttäminen... 4 Luokkien lisääminen... 5 Sivujen tulostaminen

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja Käsikirja Copyright 1995 2012 Codeman Software Klaani 5.6 Käsikirja Tulostettu 5.11.2012 Esipuhe Esipuhe Tämä käsikirja on tarkoitettu kaikille Klaani ohjelman käyttäjille tai sen käyttäjiksi aikoville

Lisätiedot

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1.

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010 OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Sisältö 1. Yleistä... 1 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset...

Lisätiedot

Käyttöohje. Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan

Käyttöohje. Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan Käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille 1 (10) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat Suomen Kiinteistöliiton 100-vuotislahja, jonka liitto jäsenyhdistyksineen tarjoaa jäsentaloyhtiöille. Taloyhtiösivut -palvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Lisätiedot

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Palautetta voi lähettää osoitteeseen: moodletuki@turku.fi Sisällysluettelo 1 Kasvatus- ja opetustoimen moodlet...1

Lisätiedot

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman

3.2.1 Uusi extranet käyttäjä...31 3.2.1.1 Extranetkäyttäjä sivuston muokkausoikeuksilla...31 3.2.1.2 Extranetkäyttäjä ilman Sisällysluettelo 1. Käyttäjän opas...3 1.1 Sivuston katselu...3 1.2 Sivustolle siirtyminen...3 1.3 Navigointi...3 1.4 Keskusteluihin osallistuminen...4 1.5 Gallupeihin vastaaminen...5 1.6 Ajankohtaista

Lisätiedot

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje Johdanto Base ContentManager Base ContentManager on Media Cabinet Oy:n toteuttama julkaisujärjestelmä, jonka avulla organisaation julkinen www-sivusto sekä intranet ja ekstranet

Lisätiedot

Käyttöohjeet 2012-04-26

Käyttöohjeet 2012-04-26 2012-04-26 Vaihe 1: Kirjautuminen Jos koulusi on liittynyt Kouluruoka-sovellukseen, sinulle on toimitettu kirjautumistiedot sovellukseen. Jos et ole saanut kirjautumistietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Peruskäytön ohje. Senaatti-kiinteistöjen projektitietopalvelu Peruskäytön ohje versio 1.3. Sisällysluettelo

Peruskäytön ohje. Senaatti-kiinteistöjen projektitietopalvelu Peruskäytön ohje versio 1.3. Sisällysluettelo Peruskäytön ohje Sisällysluettelo Kirjautuminen ja pikakuvakkeen teko... 2 Henkilökohtaisten asetusten ja tietojen kirjaaminen... 3 1 Henkilökortin tietojen täyttäminen... 3 2 Salasanan muuttaminen...

Lisätiedot