SeuraKIPA. inteques Finland. Seurakilpailujen julkaisupalvelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SeuraKIPA. inteques Finland. Seurakilpailujen julkaisupalvelu"

Transkriptio

1 SeuraKIPA inteques Finland Seurakilpailujen julkaisupalvelu i n t E Q u e s F i n l a n d h t t p : / / k i p a. e t r a f f i c. f i k i p e t r a f f i c. f i

2 inteques Finland SeuraKIPA 1 Sisällys 1 Yleistä palvelun toiminnasta Miten toimin, kun seura haluaa palvelun käyttöön? Miten toimin, kun haluan julkaista kilpailun? Käyttäjän toimet Rekisteröityminen Kirjautuminen Kilpailuun ilmoittautuminen Ratsastusseuran toimet Seuran lisäys Kilpailun lisäys Kilpailukutsun julkaisu Kilpailuaikataulun (lähtölista) julkaisu Kilpailun tulosten julkaisu Luokan lisäys ja muutos Luokan tulosten julkaisu Ilmoittautumisten vienti Equipeen Valmistelevat toimet Toimet Equipessa Kilpailun vienti Excel-taulukkoon Equipe on Equipe AB:n omistama tavaramerkki. Firefox on Mozilla säätiön tavaramerkki. Microsoft Excel ja Microsoft Internet Explorer ovat Microsoft Oy:n omistamia tavaramerkkejä.

3 inteques Finland SeuraKIPA 2 1 Yleistä palvelun toiminnasta Palvelu on käytettävissä osoitteessa Palvelun kautta seura voi julkaista kaikki harjoitus- ja seurakilpailut nettiin. Myös kilpailun tulokset voit julkaista palvelun kautta. Ilmoittautumisia voit seurata ajantasaisesti ja saat ilmoittautuneiden tiedot halutessasi Exceltiedostoon tai tiedostoon, jonka avulla voit viedä ilmoittautumiset Equipeen. Excel-tiedostoa voit käyttää sellaisenaan tai viedä kilpailijoiden tiedot sitä kautta muihin ohjelmiin. Kilpailija näkee palvelun avulla kaikkien seurojen kilpailut yhdessä paikassa. Ilmoittautuminen tapahtuu yksinkertaisesti netin kautta. Kilpailija voi muuttaa omia ilmoittautumisiaan ilmoittautumisajan umpeutumiseen asti. 2 Miten toimin, kun seura haluaa palvelun käyttöön? Seuran yhteyshenkilö rekisteröityy palveluun, katso kappale Rekisteröityminen. Kun olet aktivoinut tunnuksesi, lisää seuran tiedot järjestelmään, katso kappale Seuran lisäys. 3 Miten toimin, kun haluan julkaista kilpailun? Luo seura edellisen kappaleen ohjeen mukaisesti. Jatka kappaleen Kilpailun lisäys mukaisesti.

4 inteques Finland SeuraKIPA 3 4 Käyttäjän toimet 4.1 Rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu Kirjaudu toiminnon Ei vielä tunnusta valinnalla (kuva alla). Anna kirjautumislomakkeella (kuva alla) kysytyt tiedot, salasanan voit valita mieleiseksesi (toista sama salasana kentässä Salasanan toisto). Sähköpostiosoite tulee olla toimiva sähköpostiosoitteesi. Jos seuraasi ei löydy listasta, ota yhteyttä tukeen kipa@etraffic.fi. Talleta toiminnon yhteydessä palvelu generoi aktivointilinkin, jonka se lähettää sähköpostilla antamaasi osoitteeseen (kuva alla). Palvelu lähettää sähköpostin välittömästi, luettavissa se on sähköpostijärjestelmästäsi riippuen heti tai pienellä viiveellä. Voit kirjautua heti, kun olet aktivoinut tunnuksesi sähköpostiisi saamasi aktivointilinkin avulla. Aktivointi on tehty turvallisuuttasi ajatellen, näin kukaan ei voi rekisteröityessään antaa toisen sähköpostiosoitetta.

5 inteques Finland SeuraKIPA Kirjautuminen Palveluun kirjautuminen on mahdollista, jos olet rekisteröitynyt palveluun (katso kappale Rekisteröityminen). Kirjautuminen tapahtuu vasemman palkin Kirjaudu valinnalla syöttämällä sähköpostiosoite ja palveluun antamasi salasana niille varatuille paikoille. Jos olet unohtanut salasanan, saat sen sähköpostiisi Salasana? valinnalla.

6 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailuun ilmoittautuminen Ennen ilmoittautumista sinun kannattaa kirjautua palveluun (katso kappale Kirjautuminen). Vain kirjautuneena tehtyjä ilmoittautumisia voit jälkeenpäin muuttaa ja poistaa. Kirjautuneena sinun ei myöskään tarvitse kirjoittaa ilmoittautumisen yhteydessä niin paljon tietoja kuin kirjautumattomana. Valitse oikea laji (Este, Koulu, Kenttä, ) ja kilpailu luettelosta. Saat näkyviin kilpailun perustiedot (kuva alla). Jos kilpailusta on julkaistu erillinen kilpailukutsu tai aikataulu (lähtöluettelo), niin voit tutustua niihin linkeistä Kilpailukutsu ja Aikataulu. Näytöltä pääsee myös katsomaan ketkä ovat ilmoittautuneet kilpailuun: Ilmoittautuneet ja aikataulut. Huomaa, että tämä aikataulu on epävirallinen, järjestelmän automaattisesti laskema. Ilmoittautumista varten valitse linkki Ilmoittaudu ja muuta ilmoittautumisia (kirjautunut käyttäjä) tai Ilmoittaudu (kirjautumaton käyttäjä). Jos kilpailun ilmoittautumisaika on umpeutunut, et voi enää ilmoittautua palvelun kautta, näytöllä ei tässä tapauksessa ole lainkaan em. linkkiä. Jos kilpailukutsun mukaan kilpailuun voi jälki-ilmoittautua, niin ota yhteyttä kilpailun järjestäjään. Valitse Luokka ja anna Hevosen nimi sekä tieto poni/ei poni (kuva alla). Kirjautumaton käyttäjä joutuu syöttämään myös tiedot Etunimi, Sukunimi ja Seuran nimilyhenne. Kun olet antanut tiedot, valitse Lisää. Joihinkin kilpailuihin voit ilmoittautua vain kirjautuneena käyttäjänä. Kirjautumaton käyttäjä ei saa lainkaan Lisää painonappia. Muutoinkin suosittelemme sinua kirjautumaan ennen ilmoittautumista. Kirjautuneena tekemiäsi ilmoittautumisia voit muuttaa niin kauan kuin ilmoittautumisaikaa on jäljellä.

7 inteques Finland SeuraKIPA 6 Jos haluat korjata tietoja tai poistaa ilmoittautumisen, valitse se luettelosta. Tällöin näytölle tulee valitut tiedot ja valinnat Muuta ja Poista. Tämä on mahdollista vain kirjautuneelle käyttäjälle.

8 inteques Finland SeuraKIPA 7 5 Ratsastusseuran toimet Kirjaudu palveluun. Kirjautumisen jälkeen vasempaan palkkiin ilmestyy valinta Omat tiedot (kuva alla). Omat tiedot valinnassa voit ylläpitää sen seuran tietoja, joissa olet ylläpitäjänä. Se, joka lisäsi seuran tiedot palveluun, sai automaattisesti oikeudet seuran tietojen ylläpitoon (perustiedot, kilpailut jne). Jos ylläpitäjiä pitää muuttaa, poistaa tai lisätä, ole yhteydessä kipa@etraffic.fi. Halutessasi julkaista uuden kilpailun, muuttaa kilpailun tietoja, julkaista tulokset tai aikataulun, valitse seura (kuva alla). Seuran perustiedot ovat lomakkeen yläosassa ja kilpailut niiden alla luettelona (kuva alla). 5.1 Seuran lisäys Kirjaudu palveluun. Kirjautumisen jälkeen vasempaan palkkiin ilmestyy valinta Omat tiedot (kuva alla). Omat tiedot valinnassa voit lisätä seuran linkistä Uusi seura. Huomaa, että sinulla tulee olla seuralta lupa lisätä sen tiedot palveluun ja toimia näiden tietojen ylläpitäjänä. Palveluntarjoaja voi poistaa seuran ja kaikki siihen liittyvät tiedot, jos tiedot eivät ole SRL:n kuuluvan ratsastusseuran tietoja, ratsastusseura on palvelussa jo toisella nimellä tai tiedot loukkaavat seuran tai palveluntarjoajan oikeuksia. Seuran lisääjä saa automaattisesti oikeudet seuran tietojen ylläpitoon (perustiedot, kilpailut jne). Jos haluat muuttaa, poistaa tai lisätä ylläpitäjiä, ole yhteydessä kipa@etraffic.fi.

9 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailun lisäys Siirry seuran tietojen ylläpitoon (kuva alla). Valitse Uusi kilpailu. Jotta voit lisätä kilpailun, seuralla tulee olla julkaisuoikeutta. Julkaisuoikeutta voit tilata toiminnolla Tilaa julkaisuoikeutta. Julkaisuoikeuden tilauksen maksat turvallisesti suoraan nappimaksulla ja tilaamasi julkaisuoikeus aktivoituu välittömästi. Valinnan jälkeen saat lomakkeen, jolla syötät kilpailun perustiedot (kuva alla). Kilpailupäivä ja viimeinen ilmoittautumispäivä ovat muotoa p.k.vvvv h:mm (esim :00). Huomaa, että palvelu ottaa vastaan kilpailuun ilmoittautumisia ja niiden muutoksia vain tässä annettuun viimeinen ilmoittautumispäivä asti kellonaika huomioiden. Jos haluat ottaa vastaan vain kirjautuneen käyttäjän tekemiä ilmoittautumisia, niin valitse Ilmoittautuminen vaatii kirjautumista. Kirjautuneesta käyttäjästä sinulla on enemmän tietoa, mm. kilpailijan puhelinnumero. Kirjautunut käyttäjä voi myös päivittää ilmoittautumisiaan viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Tämä vähentää järjestäjän työtä, kun esim. mahdollinen peruutus loukkaantumisen takia hoituu ilman sähköpostia tai puhelinsoittoa ja ilmoittautumiset ovat näin paremmin ajan tasalla. Et voi muuttaa kerran julkaistun kilpailun kilpailupäivää. Ota tarvittaessa yhteyttä kipa@etraffic.fi.

10 inteques Finland SeuraKIPA 9

11 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailukutsun julkaisu Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Jos kilpailusta on jo julkaistu kilpailukutsu, pääset tarkistamaan sen sisällön Kilpailukutsu, versio X (kuva alla). Uuden kilpailukutsun julkaisu korvaa aiemman kutsun. Hae kilpailukutsutiedosto omalta koneeltasi Kilpailukutsu Selaa toiminnolla ja lähetä se palveluun Päivitä toiminnolla. HUOM. Suositeltavin liitteen muoto on PDF, koska PDF-tiedostojen katseluun tehty ohjelma Adobe Acrobat on ilmainen ja siksi kaikkien käytettävissä. Microsoft Office tiedostomuodot (esim. Word ja Excel) eivät ole suositeltavia, koska Office tuotteiden vanhemmat versiot eivät ymmärrä uudempia tiedostomuotoja. Kyseiset ohjelmistot eivät myöskään maksullisina ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. VINKKI. Uusimmissa Office versioissa voit tallettaa tiedoston myös PDF-muodossa (tallenna nimellä). 5.4 Kilpailuaikataulun (lähtölista) julkaisu Aikataulun (lähtölista) julkaiseminen tapahtuu vastaavasti kuin kilpailukutsun julkaisu. Huomaa, että aikataulu koskee koko kilpailua ei yksittäistä luokkaa.

12 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailun tulosten julkaisu Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Hae ensin tulostiedosto omalta koneeltasi Selaa toiminnolla (kuva alla) ja lähetä se palveluun Päivitä toiminnolla. HUOM. Suositeltavin liitteen muoto on PDF, koska PDF-tiedostojen katseluun tehty ohjelma Adobe Acrobat on ilmainen ja siksi kaikkien käytettävissä. Microsoft Office tiedostomuodot (esim. Word ja Excel) eivät ole suositeltavia, koska Office tuotteiden vanhemmat versiot eivät ymmärrä uudempia tiedostomuotoja. Kyseiset ohjelmistot eivät myöskään maksullisina ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. VINKKI. Uusimmissa Office versioissa voit tallettaa tiedoston myös PDF-muodossa (tallenna nimellä). VINKKI. Kilpailun tulostiedoston tulee sisältää kaikkien luokkien tulokset. Kullekin luokalle voi erikseen lisätä luokan tulokset sisältävän tulostiedoston.

13 inteques Finland SeuraKIPA Luokan lisäys ja muutos Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Valitse Luokat toiminto (kuva alla). Lisää luokat Uusi luokka toiminnolla siinä järjestyksessä kuin haluat niiden näkyvän valintalistalla (kuva alla). Muita luokan tietoja voi muuttaa, mutta luokkien keskinäistä järjestystä ei. Palvelu laskee arvioidun luokan alkamisajan antamiesi tietojen perusteella. Huomaa, että keskimääräinen aika per kilpailija on sekunteina, muut ajat täysinä minuutteina. Voit jättää laskentaan vaikuttavat tiedot halutessasi myös nollille. Luokan tietoja pääset muuttamaan luokkaluettelon Muuta toiminnolla.

14 inteques Finland SeuraKIPA Luokan tulosten julkaisu Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Valitse Luokat toiminto. Valitse luettelosta luokka, jonka tulokset haluat julkaista Muuta toiminnolla (kuva alla). Luokan tiedot osaan tulee kyseisen luokan tiedot. Hae ensin luokan tulokset sisältävä tiedosto Selaa valinnalla ja lähetä se Päivitä valinnalla. HUOM. Suositeltavin liitteen muoto on PDF, koska PDF-tiedostojen katseluun tehty ohjelma Adobe Acrobat on ilmainen ja siksi kaikkien käytettävissä. Microsoft Office tiedostomuodot (esim. Word ja Excel) eivät ole suositeltavia, koska Office tuotteiden vanhemmat versiot eivät ymmärrä uudempia tiedostomuotoja. Kyseiset ohjelmistot eivät myöskään maksullisina ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. VINKKI. Uusimmissa Office versioissa voit tallettaa tiedoston myös PDF-muodossa (tallenna nimellä). VINKKI. Luokan tulostiedoston tulee sisältää vain kyseisen luokan tulokset. Jos sinulla on kilpailun kaikkien luokkien tulokset koottuna yhteen dokumenttiin, niin voit julkaista sen kilpailun (ei luokan) kautta.

15 inteques Finland SeuraKIPA Ilmoittautumisten vienti Equipeen Ilmoittautuneet voit viedä Equipeen (versio 4) lataamalla koneellesi CSV-tiedoston (comma separated values), joka sisältää ilmoittautumiset. Perusta ensin kilpailu Equipeen ja luo sille luokat Valmistelevat toimet Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Ilmoittautumiset sisältävän tiedoston haet Osallistujat Equipeen toiminnolla (kuva alla). Kilpailun luokka saa siirrossa numeroksi luokan järjestysnumeron. Jos annat lomakkeella 1.luokan numeroksi muun kuin 1, ensimmäinen luokka saa antamasi numeron ja loput luokat numeroidaan järjestyksessä siitä eteenpäin. Palvelu muodostaa siirtotiedoston Lataa toiminnolla. Valitse vaihtoehto Tallenna tiedosto (kuva alla). Tallennus-dialogin ulkonäkö voi erota alla olevasta käyttämäsi selaimen mukaan.

16 inteques Finland SeuraKIPA 15 Jatko riippuu selaimesta ja sen asetuksista. Seuraavaa vaihetta varten sinun pitää tietää mihin kansioon tiedosto tallentui. FireFox selaimella avautuvassa ikkunassa (kuva alla) hiiren kakkosnäppäimen valikosta Avaa tallennuskansio pääset oikeaan kansioon. Toiminta ja ulkoasu riippuvat käyttämästäsi selaimesta Toimet Equipessa Avaa kilpailu, johon haluat ilmoittautuneet tuoda. Valitse Tiedosto > Tuo > Tuo (kuva alla) Valitse yläpalkista Avaa (kuva alla) ja hae tiedosto, jonka latasit SeuraKIPA palvelusta omalle koneellesi. Määrittele kunkin sarakkeen tietosisältö valitsemalla se hiiren kakkosnäppäimellä avautuvasta valikosta (kuva alla). Sarakkeet ovat Luokka > Luokkanumero, Henkilö > Sukunimi, Henkilö > Etunimi, Henkilö > GSM, Henkilö > S-

17 inteques Finland SeuraKIPA 16 posti, Henkilö > Seura id, TYHJÄ, Hevoset > Nimi, Hevoset > Kategoria. Kun kaikki sarakkeet on määritelty, valitse yläpalkista Tuo. Equipe muistaa seuraavalla kerralla tekemäsi sarakemääritykset. Valitse Kategoria: Hevonen Osa: A ja Seuraava (kuva alla). Valitse Tarkista löytyykö henkilö, Etunimi, Sukunimi ja Seuraava (kuva alla). Valitse Tarkista löytyykö hevonen, Nimi, Kategoria ja OK (kuva alla). Kun tuonti on päättynyt, niin sulje tuontiikkuna.

18 inteques Finland SeuraKIPA Kilpailun vienti Excel-taulukkoon Voit luoda kilpailusta Excel-taulukon. Kustakin luokasta tehdään oma välilehti Excel-työkirjaan. Siirry seuran tietojen ylläpitoon. Valitse kilpailu luettelosta. Ilmoittautumiset sisältävän tiedoston haet omalle koneellesi Excel dokumentti toiminnolla. Selain avaa dialogin, jonka avulla voit avata dokumentin suoraan Microsoft Excel ohjelmalla (Avaa ohjelmalla valinta) tai tallentaa tiedoston omalle koneellesi. HUOM. Jos avasit tiedoston suoraan, niin muista tallettaa se sopivaan hakemistoon ennen kuin suljet dokumenttia tai poistut Microsoft Excel ohjelmasta.

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET Yleistä Opiston Internet-ilmoittautuminen perustuu siihen, että jokaisella ilmoittautujalla täytyy olla oma käyttäjätunnus ja salasana, jolla ilmoittautuminen

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax 1 ILMOITTAUTUMINEN 2 Käyttöohje Tempus Kilpailut: Ilmoittava seura Viimeksi päivitetty: 20.11.2018 Taustaa Tempus Tilastot pitää sisällään kaikki viralliset uintitulokset viime vuosilta. Tempus Kilpailut

Lisätiedot

ESAn WEBJÄRJESTELMÄN PIKAOHJE SEURAVASTAAVALLE. Yleisimmät toiminnot: (toiminto näkyy, kun viet kursorin symbolin kohdalle)

ESAn WEBJÄRJESTELMÄN PIKAOHJE SEURAVASTAAVALLE. Yleisimmät toiminnot: (toiminto näkyy, kun viet kursorin symbolin kohdalle) 08-12-03 1 ESAn WEBJÄRJESTELMÄN PIKAOHJE SEURAVASTAAVALLE Yleisimmät toiminnot: (toiminto näkyy, kun viet kursorin symbolin kohdalle) KILPAILUT katso kilpailujen tiedot (sulje ikkuna klikkaamalla symbolia

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

www.kipa.ratsastus.fi Ohjeet kilpailijalle (päivitetty 8.12.2014)

www.kipa.ratsastus.fi Ohjeet kilpailijalle (päivitetty 8.12.2014) www.kipa.ratsastus.fi Ohjeet kilpailijalle (päivitetty 8.12.2014) Sisällys 1 Kirjautuminen... 3 2 Ilmoittautuminen omalla kilpailuid:llä (jäsennumero)... 4 3 Vahvistaminen... 6 4 Maksaminen... 6 5 Ilmoittautumisen

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja

Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja 1(16) Tennisliitto Ässä-kilpailujärjestelmä Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja 1 Tennisliitto Ässä-kisajärjestelmä 2 2 Päävalikko 2 3 Kilpailun hakeminen 3 4 Kilpailun luonti 3 4.1 Kilpailun luokkien

Lisätiedot

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu

Valtiokonttorin tunnistuspalvelu Tila Julkaistu Dok.nro Versio P Sivumäärä 18 Päiväys www.insta.fi Hallintatiedot Yleiset hallintatiedot Nimi Nimikirjoitus Päivämäärä Laatija Hyttinen Henna Tarkastaja Hyväksyjä Arkistoviite Versiohistoria

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille

Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille Verkkoasioinnin käyttöohje 10.2.2011 v1.0 FI Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöohje toimikuntien ja muiden valmistelu- ja päätöksentekoelinten jäsenille Tämä ohje koskee lokakuun 2010 haussa käyttöönotettua

Lisätiedot

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi Weboodi Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi WebOodissa: Henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen luovutusluvat ja niiden ylläpito Ilmoittautuminen opetukseen / tentteihin Virallinen suoritusrekisteri

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 23.1.2019 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä. Käyttöohje

Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä. Käyttöohje Henri Kinnunen Seppo Tompuri Tero Malkki Matti Heiskanen Tommi Rönkönharju Tuomas Valkeapää Troijan hevosen tapahtumakalenteri ja jäsentietojärjestelmä Käyttöohje Sisällysluettelo TÄSTÄ OHJEESTA...2 KIRJAUTUMATON

Lisätiedot

Naispurjehtijat Sailing Ladies ry

Naispurjehtijat Sailing Ladies ry Tähän dokumenttiin on koottu Hobbydeedin tärkeimmät toiminnot. Vain Rekisteröitymällä Hobbydeediin saat tietoa NaPSin tapahtumista ja voit ilmoittautua mukaan. Sisällys Rekisteröityminen... 2 Sähköpostin

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy. v.1.2 ESITTELY TOIMINNALLISUUS... CRA-TV HALLINTA-OHJELMA...

Sisällysluettelo. s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy. v.1.2 ESITTELY TOIMINNALLISUUS... CRA-TV HALLINTA-OHJELMA... s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy v.1.2 Sisällysluettelo ESITTELY......2 TOIMINNALLISUUS......2 CRA-TV HALLINTA-OHJELMA......3 Ohjelman pääikkuna:...3 Kirjautuminen:...3 Rekisteröityminen:...4

Lisätiedot

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa

pikaohje selainten vianetsintään Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa 1 Sisällysluettelo 17. joulukuuta 2010 Sisällysluettelo Sivu Sisällys Internet Explorer 2 Asetukset Internet Explorer 8:ssa mozilla firefox 4 Asetukset Mozilla Firefox 3:ssa Yleisiä ongelmia 6 Selainten

Lisätiedot

Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti

Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti Osallistu julkisiin kilpailutuksiin helposti ja turvallisesti Sisältö Mikä on Tarjouspalvelu-toimittajaportaali? Mitä hyötyä ja etuja toimittajalle? Miten Tarjouspalvelua käytetään? Tarjouspalveluun pääseminen

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Kirjautuminen ja rekisteröityminen DanceCoreen

Kirjautuminen ja rekisteröityminen DanceCoreen DanceCore Usein kysytyt kysymykset DanceCore-tuki: dancecore@dancesport.fi Kirjautuminen ja rekisteröityminen DanceCoreen Mitä eroa on DanceCoreen rekisteröitymisellä ja kirjautumisella? Käyttäessään DanceCorea

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Hyrrä UKK Tomi Tiikkainen

Hyrrä UKK Tomi Tiikkainen 7.11.2018 Hyrrä UKK Tomi Tiikkainen Sisältö Selain Katso -palvelu Hyrrän ohjeet Hyrrä usein kysytyt kysymykset 7.11.2017 Selain Tuetut selaimet Tuetut selaimet ovat Mozilla Firefox ja Chrome Tuemme aina

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana)

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana) IRMAN KÄYTTÖOHJEITA 1. Kirjautuminen Irmaan Huom! Jos sinulla on lisenssinumero, niin sinulla on tunnukset Irmaan - mene alla näkyvälle sivulle irma.suunnistusliitto.fi - valitse kirjaudu Irmaan - käyttäjätunnus

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

1. Yleistä ohjeistusta

1. Yleistä ohjeistusta Suomen Lions-liitto Kokoukseen ilmoittautuminen OHJE Sisällysluettelo 1. Yleistä ohjeistusta...1 2. Kirjautuminen...2 3. Osallistujatyypin valinta...3 4. Osallistujan tiedot...4 5. Ilmoittautumisen vahvistaminen/peruminen...5

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 11.11.2018 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon.

Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Kirjasto- ja tietopalvelut Theseus opas Ohjeistus opiskelijalle opinnäytetyön tallentamiseksi Theseus-verkkokirjastoon. Pikaohje: 2 1. Aloita tallennus kun työsi on valmis ja ohjaava opettajasi on hyväksynyt

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia.

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia. Tenavakallion pilvipalvelut palvelut vanhemmille Tervetuloa Tenavakallion Pilvipalveluiden käyttäjäksi! Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä

Lisätiedot

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Avoin AMK sähköinen asiointi opiskelijan ohje 1/10 Avoinamk.fi -portaalin sähköinen asiointi Opiskelijan ohje Sisällysluettelo Avoinamk.fi portaalin yleisnäkymä...2 Koulutushaku...3 Rekisteröityminen ja

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

OHJE TOIMINTARYHMILLE

OHJE TOIMINTARYHMILLE OHJE TOIMINTARYHMILLE Käyttäjätunnusten aktivointi ja oikeuksien hakeminen Pääsynhallinnassa Päivitetty 7.11.2013 Kun tietosi on tallennettu Pääsynhallintaan, saat kolme sähköpostia. 1. Uusi käyttäjätunnus

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Ohjeet kilpailijalle (päivitetty )

Ohjeet kilpailijalle (päivitetty ) www.kipa.ratsastus.fi Ohjeet kilpailijalle (päivitetty 10.4.2018) Sisällys 1 Kirjautuminen... 3 2 Ilmoittautuminen omalla kilpailuid:llä (jäsennumero)... 4 3 Vahvistaminen... 6 4 Maksaminen... 6 5 Ilmoittautumisen

Lisätiedot

Kipa-ohjeet kutsuun on päivitetty 28.1.2011 osoitteeseen http://www.ratsastus.fi/materiaalisalkku/equipe_ja_kipa

Kipa-ohjeet kutsuun on päivitetty 28.1.2011 osoitteeseen http://www.ratsastus.fi/materiaalisalkku/equipe_ja_kipa Ohjeet kilpailunjärjestäjälle 1 Kilpailukutsu... 1 2 Ilmoittautuminen Kipassa... 1 3 Ulkomaalaiset kilpailijat... 2 4 Kilpailun siirto Equipeen... 2 5 Uuden ratsukon lisääminen Equipessa... 2 6 Poisjääntien

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Suomen Kennelliitto ry. 6.5.2014 2(11) Osoitelistat Sisältö: Osoitteet valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Yhdistysten

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot