Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 Koski Tl kunta Nro 13/ Kokousaika Maanantai kello Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj. x Lehti Minna j. x Mattila Marja j. x Mäkitalo Martti j. x Niemelä-Laaksonen Anne j. x Urmas Petteri j. x Muut saapuvilla Pietilä Heikki valt. pj. x olleet Anttila Jyrki valt. I vpj. x Nuotio Pirjo-Liisa valt. II vpj x Kesäniemi Jari kj / esittelijä x Matilainen Jukka sos- hj / ptk x Laillisuus ja 211 päätösvaltaisuus Asiat n 212 tarkastustapa Allekirjoitukset Heikki Tuominen Puheenjohtaja Jukka Matilainen npitäjä n tarkastus on tarkastettu ja hyväksytty. Tarkastusaika Perjantai Allekirjoitukset Petteri Urmas Heikki Vaparanta n nähtäväolo Todistaa Maanantai klo 9:00-14:30 Kosken Tl kunnantalo Hallinto- ja sosiaalijohtaja Jukka Matilainen

2 308 Kosken Tl kunta 211 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kh Kunnan hallintosäännön 28 :n (Kokouksen koollekutsuminen) mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja ja hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Lisäksi kokouskutsu ja esityslista julkaistaan kunnan kotisivuilla samassa yhteydessä kun esityslistat lähetetään toimielimen jäsenille. Kunnanhallitus on päättänyt vuonna 2012, että se kokoontuu varsinaisiin kokouksiinsa Kosken Tl kunnantalolla joka kolmas maanantai (viikkojärjestysnumeroltaan kolmella kerrannaiset maanantait) kello Kokouskutsu lähetetään postitse. Kiireellisessä tapauksessa kokous kutsutaan koolle puhelimitse. pidetään yleisesti nähtävänä kokouksen jälkeisenä seuraavana arkimaanantaina Kuntalain 58 :n 2 mom:n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Tämän kokouksen kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty postitse kunnanhallituksen jäsenille, kunnanvaltuuston puheenjohtajille. Lisäksi esityslista on lähetetty tiedoksi Turun Sanomille, Salon Seudun Sanomille, Auranmaan Viikkolehdelle, Yleisradion Länsi-Suomen toimintakeskukselle sekä Radio Melodialle torstaina Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 KoskenTl kunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kh Kunnan hallintosäännön 39 :n mukaan pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä. n allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kunnanhallituksen käytäntönä on ollut, että pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan kussakin kokouksessa varsinaisista jäsenistä aakkosjärjestyksessä kaksi pöytäkirjantarkastajaa Tarkastettu pöytäkirja oikaisuvaatimusohjeineen ja valitusosoituksineen pidetään nähtävänä kunnanviraston keskustoimistossa tarkastuspäivää seuraavana maanantaina viraston normaalina aukioloaikana. on tarkastettava ennen nähtävillä oloaikaa. n tarkastusvuorossa ovat Petteri Urmas ja Heikki Vaparanta. ntarkastajiksi valittiin Petteri Urmas ja Heikki Vaparanta.

4 310 Kosken Tl kunta 213 VUODEN 2014 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA Kh Vuoden 2014 toiminta- ja taloussuunnitelma on laadittu ottaen huomioon kunnanhallituksen / 134 antamat taloussuunnitelman sekä talousarvion 2014 laadintaohjeet. Palkkamäärärahat on tarkistettu korottamalla kesäkuun 2013 palkkoja 1 %:lla. Muun käyttötalouden osalta (mm. tarvikkeet, palveluiden ostot) määrärahavarausten kasvu voi olla enintään 2 % vuoden 2012 tilinpäätökseen nähden. Asiakaspalveluiden ostot kunnilta ja kuntayhtymiltä voidaan budjetoida kuitenkin esitysten mukaan. Tehtäväalueen toimintakulujen suurempaan kasvuun tulee olla laajenemiseen tai palvelujen laatuun perustuva muu syy. Lautakuntien esitysten perusteella koottu alustava talousarvio vuodelle 2014 näyttää seuraavalta (ulkoinen käyttötalous): Ta 2014 Muutos % Muutos % TP -12 Ta -13 Toimintatuotot ,1 6,3 Toimintakulut ,6 0,9 Toimintakate ,1-0,1 Vuosikate ,5 1361,2 Tilikauden tulos ,9-20,7 Talousarvioon ei ole tehty henkilöstöresursseihin liittyviä muutosesityksiä. Tärkeitä painopistealueita ovat sosiaali- ja terveystoimen yhteistoimintaalueen valmistelu ja kuntastrategian jalkauttaminen osaksi kunnan palvelutuotantojärjestelmää. Talousarviovuoden 2014 aikana tapahtuva valmistelu ja valmistautuminen Härkätien yhteistoiminta-alueeseen tähtäävät joustavaan siirtymään vastuukuntamalliin. Tämän jälkeen kunta ostaa sosiaali- ja terveystoimen palvelut Liedon kunnalta. Rahoitusosassa verotuloarvio on laskettu käytettävissä olevien Suomen Kuntaliiton arvioiden ja verotuloennusteiden ja toteutumien perusteella siten, että verotulot vuonna 2014 olisivat euroa. Valtionosuuksia on arvioitu saatavan euroa. Yhdistelmä lautakuntien esityksistä on esityslistan liitteenä. Esityslistan liitteenä on myös alustava investointiohjelma taloussuunnitelmakaudelle Kunnanhallitus keskustelee ja käy läpi lautakuntien ehdotukset vuoden 2014 talousarvioksi käyttötalouden ja investointien osalta.

5 KoskenTl kunta LAUTAKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT SEKÄ VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖKSET Kh Kunnanhallitus ei käytä kuntalain 51 :ssä säädettyä otto-oikeutta seuraaviin viranomaisten päätöksiin: Tekninen lautakunta Kunnanjohtajan päätöspöytäkirjat Hallinto- ja sosiaalijohtajan päätöspöytäkirjat

6 312 Kosken Tl kunta 215 LAUSUNTOPYYNTÖ VARSINAIS-SUOMEN LIIKENNESTRATEGIAN TAVOITTEISTA JA LINJAPÄÄTÖKSISTÄ Kh Varsinais-Suomen liitto, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö ja Varsinais-Suomen ELY-keskus käynnistivät yhteistyössä maankunnan kuntien kanssa Varsinais-Suomen liikennestrategian laatimisen helmikuussa Työssä laaditaan maakuntatasolle liikennejärjestelmän kehittämisohjelma, joka kuvaa asiakkaiden arjen liikkumisen ja elinkeinoelämän kuljetuksien sekä kilpailukyvyn kannalta tarpeelliset kehittämistoimenpiteet. Suunnitelman tavoitevuosi on Suunnitelma ottaa huomioon alueen tarpeet ja liikennepoliittisen selonteon linjaukset. Liikennestrategia valmistuu elokuussa Varsinais-Suomen liikennestrategian painopisteiksi on valittu elinkeinoelämän ja kestävän aluekehityksen edellytyksiä, kestävää liikkumista ja yhdyskuntarakennetta sekä saariston ja maaseudun liikenneyhteyksiin liittyviä liikennejärjestelmää koskettavia tavoitteita. Strategian tavoitteet ja linja-päätökset on laadittu yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa. Varsinais-Suomen liitto pyytää mennessä lausuntoa Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä. Lausuntoa laadittaessa pyydetään huomioimaan seuraavat asiat: 1. Varsinais-Suomen liikennestrategia laatimista ohjaavat uuden liikennepolitiikan periaatteet, jotka kannustavat tarkasteluissa vahvaan liikenteen ja maankäytön kytkentään, käyttäjänäkökulman huomioimiseen sekä resurssien tehokkaaseen käyttöön. Tämä edellyttää priorisointeja ja valintoja suunnitteluprosessin aikana. 2. Strategiaa koskevat tavoitteet on esitetty kulkumuodosta riippumattomasti. Pyrkimyksenä on osoittaa elinkeinoelämää ja kestävää aluekehitystä, kestävää liikkumista ja yhdyskuntarakennetta sekä saariston ja maaseudun liikenneyhteyksiä koskevat tavoitteet ottamatta kantaa siihen, onko kyseessä meri-, lentoliikenne-, raideliikenne- tai tieliikenneyhteys. Strategiassa käsitellään sekä maakunnan sisäisiä yhteyksiä että ulkoisia yhteyksiä niin kotimaahan kuin ulkomaille. 3. Linjapäätösten tavoite on kohdentaa suunnittelutyötä ja osoittaa suunnittelun painopisteet yhdessä tavoitteiden kanssa. Tavoitteet ja linjapäätökset eivät kuitenkaan ole poissulkevia. Mikäli jotakin tiettyä aihetta ei ole käsitelty tavoitteissa tai linjapäätöksissä, tämä ei sulje pois ko. aiheen käsittelyä suunnittelutyössä. Asiakirja Varsinais-Suomen liikennestrategia 2035: tavoitteet ja linjapäätökset on esityslistan liitteenä. Tavoitteissa ja linjapäätöksissä korostetaan Kosken Tl kannalta keskeisiä tekijöitä, kuten kestävän aluekehityksen edellytyksiä suhteessa maaseudun liikenneyhteyksiin.

7 KoskenTl kunta 313 Kunnanhallitus toteaa, ettei sillä ole huomautettavaa Varsinais-Suomen liikenne-strategian tavoitteista ja linjapäätöksistä. Kunnanhallitus haluaa korostaa Varsinais-Suomen kokonaisvaltaisen kehittämisen kannalta joukkoliikenteen merkitystä sekä hyviä henkilö- ja tavaraliikenteen liikenneyhteyksiä jotka luovat edellytykset säilyttää maakunta kokonaisvaltaisesti elävänä asumisen ja yrittämisen alueena.

8 314 Kosken Tl kunta 216 YRITYSKOLMION PURKAUTUMINEN Kh Kunnanhallitus päätti käsitellessään elinkeinopalvelujen järjestämistä vuonna 2014, että Kosken Tl kunta eroaa Loimaan seutukunnan kehittämiskeskus Yrityskolmio ry:stä mennessä. Yrityspalveluiden järjestämistä Auranmaan kuntien kanssa selvitetään siten, että uusi malli otetaan käyttöön vuoden 2014 alusta alkaen. Kevään ja kesän aikana myös muut Loimaan seutukunnan kunnat ovat tehneet päätökset Yrityskolmiosta eroamisesta tai sen lakkauttamisesta. Päätösten seurauksena Yrityskolmiossa on käyty koko henkilöstöä koskevat yt -neuvottelut ja aloitettu purkamismenettely. Yrityskolmion toiminta on ollut monialaista, joten kokonaisuuden lakkauttaminen ei ole mahdollista toiminnan kohtuuttomasti kärsimättä. Sekä hankekausi että yhdistyksen tilikausi päättyy vuoden vaihteessa. Yhdistyksen toiminnan loppuun saattaminen on tehtävä vuoden 2014 puolella. Kunnanjohtajat ovat kokouksessaan keskustelleet Yrityskolmion purkamiseen liittyvistä asioista. Yrityskolmion hankkeet päättyvät pääsääntöisesti vuoden 2013 lopussa, mutta hankkeiden tilitykset maksetaan jälkipainotteisesti. Tästä syystä on todettu parhaimmaksi menettelyksi, että kunnat ovat Yrityskolmio ry:n jäseniä siihen asti kuin yhdistyksen olemassaolo on tarpeen ja kunnat vastaavat yhdessä toiminnan loppumiseen liittyvistä velvoitteista. Yrityskolmio ry:n toiminnan päättymiseen liittyvät yksityiskohdat päätetään myöhemmin erikseen. Kuntien edustajat ovat alustavasti sopineet yhdistyksen hallituksen kokouksessa, että kaikki kunnat kantavat yhdistyksen purkamisesta aiheutuvat vastuut loppuun saakka. (hall.- ja sos.johtaja) Kunnanhallitus päättää, että Kosken Tl kunta on mukana Yrityskolmio ry:ssä siihen asti kun sen toiminta on tarpeen. Yrityskolmio ry:n toiminnan päättymiseen liittyvät yksityiskohdat päätetään myöhemmin erikseen. Merkittiin pöytäkirjaan, että kunnanjohtaja Jari Kesäniemi poistui kokouksesta päätöksenteon ajaksi. Kesäniemi on Yrityskolmion hallituksen jäsen. Kesäniemeä kuultiin asian käsittelyn aluksi asiantuntijana.

9 KoskenTl kunta AURANMAAN- YRITYS JA ELINKEINOPALVELU Kh Kunnanhallitus päätti kokouksessaan elinkeinolautakunnan kokouksessaan tekemän esityksen pohjalta elinkeinopalvelujen järjestämistä tulevaisuudessa, että Kosken Tl kunta eroaa Loimaan seutukunnan kehittämiskeskus Yrityskolmio ry:stä. Yrityspalveluiden järjestämistä selvitetään Auranmaan kuntien kanssa siten, että uusi malli otetaan käyttöön vuoden 2014 alusta alkaen. Auranmaan yritys- ja elinkeinopalvelumallia on valmisteltu kesän 2013 aikana Auran, Kosken TL, Marttilan, Oripään, Pöytyän ja Tarvasjoen johtavien viranhaltijoiden kesken. Valmistelussa on kuultu asiantuntijoita ja verrattu valmisteilla olevaa mallia muualla Suomessa toimiviin kokonaisuuksiin. Mallin keskeiset linjaukset olisivat seuraavat (ks. tarkemmin liite): - Toiminta-alueelle perustetaan yhden vastuukuntana toimivan kunnan organisaatioon kaksi elinkeinoasiantuntijan toimea, joiden työaika jaetaan kunnittain ja joiden työnohjaus tapahtuu kuntakohtaisesti. - Elinkeinoasiantuntijoiden tehtävät kunnissa voivat muodostua seuraavista kokonaisuuksista: yhteyshenkilö elinkeinoasioissa kunnanjohtajan ohella o elinkeinoelämän näkökulman tuominen maankäytön ja kaupan suunnitteluun o yritysneuvonta (rahoitus, koulutus, omistajanvaihdos jne.): ensimmäinen kontakti kunnassa, tarvittaessa asiakkaan ohjaus erityisasiantuntijapalveluiden piiriin. o yrityshankinta ja elinkeinopoliittinen markkinointi o asiantuntijaverkoston kehittäminen (esim. koulutus) o yrittäjäjärjestöyhteistyö ja yritysten välinen yhteistyö o elinkeinoasioiden valmisteluun osallistuminen kunnissa. o elinkeinoasiantuntijoiden työtä täydentävät ja tukevat palvelusetelijärjestelmän käyttöönotto erityisasiantuntijapalveluiden hankintaan, Leader- toimintaryhmätyö, oppilaitosyhteistyö ja muu kunnallisten toimijoiden kanssa (mm. ELY- keskus, TE- toimisto ja Varsinais-Suomen liitto) - Elinkeinoasiantuntijoiden työpanos ja perustoimintakustannukset jaetaan kaikkien kuntien hyväksyessä yhteistyön lähtökohtaisesti siten, että Pöytyä käyttää 40 %, Aura 20 %, Koski Tl 10 %, Marttila 10 %, Tarvasjoki 10 % ja Oripää 10 %. - Perustoiminnan kustannuksiksi arvioidaan n /vuosi (ilman ostopalveluseteleitä, hanke- yms. kustannuksia), eli n. 6,9 /asukas/vuosi. Kustannukset Kosken Tl kunnalle olisivat n euroa/vuosi. - Viranhaltijoiden valmistelussa todettiin, että elinkeinoasiantuntijat palkkaavana toimijana olisi Auran kunta. - Loimaan seutukunnan kehittämiskeskus - Yrityskolmio ry:n purkautumismenettelyn valmistelussa on lisäksi todettu, että seutukunnalliset energianeuvoja ja erityisesti alkavia yrityksiä palveleva

10 316 Kosken Tl kunta YPK- hanke voisivat toimia vielä vuonna 2014 ilman uutta kuntarahoitusta (vastuukuntamallilla). Nämä tukisivat elinkeinopalvelujen asiantuntijaverkoston toimintaa myös Auranmaan yhteistyöalueella. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kosken Tl kunta hyväksyy elinkeinopalvelujen järjestämisen yhteistyössä Auranmaan kuntien kanssa asiaselostuksessa ja liitteessä esitettyjen linjausten mukaisesti ja hyväksyy liitteenä olevan asiaa koskevan yhteistyösopimuksen.

11 KoskenTl kunta VIHREÄN KOLMION MATKAILUNEUVONTA Kh Loimaan seutukunnan kehittämiskeskus Yrityskolmio lopettaneen toimintansa Osana kehittämiskeskuksen toimintaa on järjestetty alueen matkailuneuvonta Vihreän Kolmion toimesta. Osana Yrityskolmion purkamismenettelyä on pohdittava matkailuneuvonnan jatkoa. Vihreän Kolmion toiminta rahoitettiin alun perin pääasiassa hankerahoituksella, mutta viime vuosina kuntien antaman rahoituksen osuus on kasvanut. Vihreän kolmion matkailualueen jatko on ollut esillä kesän aikana. Asiaan liittyen järjestettiin kuntien ja yrittäjien yhteinen palaveri Yläneellä. Tilaisuudessa nousi esille mahdollisuus jatkaa Vihreän Kolmion toimintaa vuoden 2014 alusta alkaen yhdistysmuotoisena. Vihreän Kolmion Matkailupäällikkö Eija Martti on pyytänyt kunnilta päätöksiä toiminnan jatkamiseen liittyen syyskuun loppuun mennessä. Ratkaisun toivotaan olevan pidempi kestoinen, sillä vuodeksi tehtävä päätös ei mahdollista toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä. Kyselyn yhteydessä on todettu, ettei matkailutoimintaa voida rahoittaa pelkästään yrityspohjaisesti, vaan kuntarahoitusta tarvitaan. Vuoden 2013 arvioidut kustannukset toiminnasta ovat euroa. Matkailupäällikön arvion mukaan kustannukset olisivat vuodelle 2014 suunnilleen samat. Kosken Tl kunnan osalta kustannus olisi tällöin enimmillään noin euroa. Kustannusarvion toteutuminen edellyttäisi, että kaikki vuonna 2013 mukana olevat kunnat olisivat mukana myös uudessa yhdistysmuotoisessa kokonaisuudessa. Kunnanhallitus päättää, että Kosken Tl kunta ei ole mukana Vihreän Kolmion matkailuyhteistyössä vuoden 2014 alusta alkaen ja että tarkoituksenmukaista yhteistyökanavaa matkailuntukipalveluiden tuottamiseen selvitetään yhteistyössä lähikuntien kanssa.

12 318 Kosken Tl kunta 219 KOSKEN TL KUNNAN LAKISÄÄTEINEN ILMOITUS VALTIONVARAINMINISTERIÖLLE KUNRARAKENNELAIN MUKAISESTA SELVITYSALUEESTA Kh Kuntarakennelaki ja siihen liittyvä laki kielilain muuttamisesta ovat tulleet voimaan 1. heinäkuuta Kuntajakolain nimike on muutettu kuntarakennelaiksi, ja lakiin on lisätty kuntarakenneuudistuksen toteuttamiseksi säännökset kuntien selvitysvelvollisuudesta, selvitysperusteista, selvitysalueen määräytymisestä ja niistä poikkeamisesta sekä kuntien yhdistymisen taloudellisesta tuesta. Kielilakia on muutettu siten, ettei kuntien yhdistyminen heikennä kunnan asukkaiden kielellisiä oikeuksia. Kuntarakennelain mukainen kuntien selvitysvelvollisuus on alkanut heti lain voimaan tultua. Selvitysten ja yhdistymisesitysten määräaika päättyy kuusi kuukautta sen jälkeen, kun määräaikasäännöstä koskeva voimaantulolaki on tullut voimaan. Eduskuntakäsittelyssä selvitystä koskeva määräaikasäännös sidottiin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskeva lain hyväksymiseen eduskunnassa. Järjestämislakia koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keväällä Kuntarakennelain mukaisesti kunnan tulee selvittää yhdessä muiden kuntien kanssa kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttävän uuden kunnan muodostamista, jos yksikin laissa säädetyistä selvitysperusteista osoittaa selvityksen tarvetta. Selvitysperusteet ovat palveluperuste, työpaikkaomavaraisuus-, työssäkäynti ja yhdyskuntarakenneperuste sekä talousperuste. Vaikka kunta ei täyttäisi mitään edellä mainituista perusteista, sen tulee osallistua yhdistymisselvitykseen, jollei muuten ole saavutettavissa selvitysperusteet täyttävää toiminnallista kokonaisuutta. Kunnat voivat Kunnat voivat toteuttaa kuntarakennelaissa edellytetyn yhdistymis-selvityksen itsenäisesti tai esimerkiksi konsultin avustamana. Selvitysvelvoitteen voi täyttää myös osallistumalla valtiovarain-ministeriön asettamaan erityiseen kuntajakoselvitykseen. Kuntarakennelain 4 c :n mukaan alle asukkaan kunnan on selvitettävä kuntien yhdistymistä palveluperusteella. Alle asukkaan kunnan on yhdessä muiden kuntien kanssa selvitettävä yhdistymistä alueella, jossa on 1) palveluiden järjestämisen, rahoittamisen ja kehittämisen kannalta riittävä väestöpohja sekä kyky riittävään omaan palvelutuotantoon; 2) erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen kannalta vähintään noin asukasta; sekä 3) perusopetuksen laadukkaan ja yhdenvertaisen järjestämisen kannalta alle yksivuotiaiden ikäluokan koko vähintään noin 50.

13 KoskenTl kunta 319 Kuntarakennelain 4 d :n mukaan kunnan tulee selvittää kuntien yhdistymistä, jos 1) kunnan työssäkäyvästä väestöstä alle 80 prosentilla on työpaikka kunnan alueella (työpaikkaomavaraisuusperuste). Kunnalla on kuitenkin selvitysvelvollisuus yhdyskuntarakenneperusteella, jos sen tai siihen rajoittuvan kunnan yhtenäinen keskus-taajama ulottuu kunnan rajan yli tai keskustaajamaan kytkeytyvä lähitaajama ulottuu kunnan rajan yli, taikka jos toisen kunnan keskustaajaman kasvupaine kohdistuu merkittävästi kunnan alueella sijaitsevaan lähitaajamaan. Selvitysvelvollisuuden lähtökohtana on, että selvitysalue täyttää kuntarakennelain 4 :ssä tarkoitetut kuntajaon muuttamisen edellytykset. Kuntajakoa voidaan muuttaa, jos muutos edistää lain 2 :ssä tarkoitettuja kuntajaon kehittämisen tavoitteita sekä parantaa kunnan toiminnallisia ja taloudellisia edellytyksiä vastata palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta, tai muuten edistää kunnan toimintakykyä, parantaa alueen asukkaiden palveluja tai elinolosuhteita, parantaa alueen elinkeinojen toimintamahdollisuuksia tai parantaa alueen yhdyskuntarakenteen toimivuutta. Kunnan on muodostuttava yhdestä alueesta, joka muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden, jollei valtioneuvosto alueellisen eheyden osalta erityisen kuntajakoselvityksen perusteella toisin päätä. Kuntajakoa muutettaessa tulee myös pyrkiä kielellisesti yhteensopiviin alueisiin, joissa turvataan suomen- ja ruotsinkielisen väestön oikeudet saada palveluja omalla kielellään samanlaisten perusteiden mukaan. Kuntajakoa muutettaessa tulee ottaa huomioon saamelaisten kielelliset oikeudet sekä saamelaisten oikeus alkuperäiskansana ylläpitää ja kehittää omaa kieltään ja kulttuuriaan sekä saamelaisten kieltä ja kulttuuria koskeva itsehallinto saamelaisten kotiseutualueella. Kuntarakennelaissa säädetyistä selvitysperusteista selvitysaluetta määrittävät palveluperuste (4 c ) sekä työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteet (4 d :n 3 momentti). Palveluperusteen mukaisesti alle asukkaan kunnan on yhdessä muiden kuntien kanssa selvitettävä yhdistymistä alueella, jossa on 1) palveluiden järjestämisen, rahoittamisen ja kehittämisen kannalta riittävä väestöpohja sekä kyky riittävään omaan palvelutuotantoon; 2) erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen kannalta vähintään noin asukasta; sekä 3) perusopetuksen laadukkaan ja yhdenvertaisen järjestämisen kannalta alle yksivuotiaiden ikäluokan koko vähintään noin 50.

14 320 Kosken Tl kunta Jos kunta katsoo tarkoituksenmukaiseksi tehdä selvityksen muulla kuin selvitysperusteiden osoittamalla alueella, sen tulee hakea valtiovarainministeriöltä poikkeusta selvitysalueesta. Selvitysalueesta poikkeamisen perusteena voi olla 1) kuntajaon kehittämisen tavoitteet ja kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttävän vaihtoehtoisen toiminnallisen kokonaisuuden muodostuminen, 2) se, ettei toiminnallisen kokonaisuuden muodostaminen ei ole mahdollista erityisen harvan asutuksen vuoksi, 3) suomen- tai ruotsinkielisten asukkaiden kielellisten oikeuksien turvaaminen tai 4) saamelaisten kieltä ja kulttuuria koskevien oikeuksien turvaaminen. Poikkeamisen edellytyksiä arvioidaan kaikkien poikkeamisperusteiden osalta suhteessa kunnan edellytyksiin vastata lakisääteisten palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta. Lisäksi poikkeamisen edellytyksiä arvioidaan vaihtoehtoisen toiminnallisen kokonaisuuden muodostumisen ja erityisen harvan asutuksen osalta myös alueen edun näkökulmasta. Siten selvitysalueesta ei voida poiketa, jos kuntien yhdistymistä koskevalle selvitykselle olisi kunnassa vahva tarve palvelujen järjestämisen näkökulmasta tai poikkeaminen estäisi muita kuntia muodostamasta toiminnallisen kokonaisuuden. Ministeriö voi myöntää poikkeuksen palvelujen edellyttämää väestöpohjaa koskevasta selvitysperusteesta. Ennen poikkeamispäätöksen tekemistä ministeriön tulee neuvotella niiden kuntien kanssa, joita päätös koskisi. Työssäkäynti- ja yhdyskuntarakenneperusteen osoittamasta selvitysalueesta voidaan poiketa ainoastaan ministeriön määräämän erityisen kuntajakoselvityksen perusteella. Kuntarakennelain mukaan kuntien tulee ilmoittaa ministeriölle mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää kuntien yhdistymistä. Kunnan vastauksen tulee perustua kunnan- tai kaupunginvaltuuston päätökseen. Vastauksensa yhteydessä kunnat voivat ilmoittaa, jos ne aikovat hakea poikkeusta lain määrittelemästä selvitysalueesta laissa määritellyillä perusteilla. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kunnanjohtajan tilannekatsauksen ja keskustelee tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

15 KoskenTl kunta ETUOSTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Kh Kunnanhallitus päättää, että Kosken Tl kunta mahdollista etuosto-oikeutta seuraavissa kaupanvahvistajan ilmoittamissa kiinteistökaupoissa: - Kosken Tl kunnan Isosorvaston kylän Lehtola RN:o 7:66 tila m2, luovuttaja Liljegren Leif ja Tanja - Määräala Kosken Tl kunnan Tapalan kylän Wähäjoki RN:o 1:7 tilasta m2, luovuttaja Puukka Veikko - Kosken Tl kunnan Partelan kylän Puisto RN:o 2:30 tila m2, luovuttaja Laurila Viljo kp - Määräala Kosken Tl kunnan Hongiston kylän Kulma RN:o 7:4 2 ha, luovuttaja Osmalahden Seri Oy Hyväksyttiin edellä mainittujen, sekä seuraavan osalta: - Määräosa Kosken Tl kunnan Jättälän kylän Jokela RN:o 2:3tilasta ½, luovuttaja Hans Parvikoski

16 322 Kosken Tl kunta 221 VAAKUNAN KÄYTTÖOIKEUS / OMAKUVAPOSTIMERKKI Kh Sähköliike P&J Lehto anoo lupaa käyttää kunnan nimeä ja vaakunaa omakuvapostimerkissä. Yrittäjän liikkeestä saatavana olevan postimerkin kuva-aiheena olisi kunnan nimi ja vaakuna. Kosken Tl hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää kunnan vaakunan käyttöoikeudesta. Kh Kunnanhallitus myöntää vaakunan käyttöoikeuden omakuvapostimerkkiin. Postimerkin vedos tulee hyväksyttää kunnassa ennen tilauksen tekemistä. Kunnanhallitukselle on toimitettu vedos vaakunapostimerkistä. Vedos on esityslistan liitteenä. Kunnanhallitus hyväksyy postimerkin vedoksen.

17 KoskenTl kunta 323 KOSKEN TL KUNNANHALLITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: , 219, 221 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 218 HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Etuostolaki 220 OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- vaatimus- viranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite KOSKEN TL KUNNANHALLITUS Härkätie Koski Tl Pykälät: 218 Oikaisu- vaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2017 25 Kunnanhallitus 7.2.2017 Kokousaika Tiistai 7.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna

Lisätiedot

Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali

Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali 131 Kokousaika Maanantai 16.12.2013 kello 19.00 19.36 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla Liite nro 1 olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi Hallinto-

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2017 45 Kunnanhallitus 7.2.2017 Kokousaika Tiistai 7.2.2017 kello 18.00 19:00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

225 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro10/2014 Kunnanhallitus

225 Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro10/2014 Kunnanhallitus 225 Kosken Tl kunta Nro10/2014 Kunnanhallitus Kokousaika Tiistai 22.7.2014 kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/2015 124 Kunnanhallitus 25.5.2015

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/2015 124 Kunnanhallitus 25.5.2015 Nro 8/2015 124 Kokousaika Maanantai 25.5.2015 kello 18.00 18.30 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki vpj. x Lehti Minna j. x Mattila

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro13/2014 Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro13/2014 Kunnanhallitus Kosken Tl kunta Nro13/2014 Kokousaika Maanantai 29.9.2014 kello 18.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti Minna

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 15/2013 353 Kunnanhallitus 2.12.2013

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 15/2013 353 Kunnanhallitus 2.12.2013 Nro 15/2013 353 Kunnanhallitus 2.12.2013 Kokousaika Maanantai 2.12.2013 kello 18.00 18:49 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. x Vaparanta Heikki

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine Rakennuslautakunta 28.8.2018 1 Kokousaika Tiistai 28.8.2018 kello 18:00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä

Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä Kunnanhallitus 290 19.11.2013 Kunnanvaltuusto 111 25.11.2013 Kunnanhallitus 78 31.03.2014 Sotkamon kunnan vastaus Kajaanin kaupungille koskien yhteistä kuntajakoselvitystä KHALL 290 Av. hallintojohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2018

Tarkastuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2018 Kokousaika: 28.5.2018 klo 17.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Eurajoen kunnan, Harjavallan kaupungin, Kokemäen kaupungin, Luvian kunnan ja Nakkilan kunnan kuntajakoselvitys 29.10.2013 Jarno Moisala Sisältö Kuntarakennelaki osana

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 8/ Kunnanhallitus Nro 8/2018 147 Kunnanhallitus 11.6.2018 Kokousaika Maanantai 11.6.2018 kello 18:00 18:35 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus Nro 10/2018 181 Kunnanhallitus 20.8.2018 Kokousaika Maanantai 20.8.2018 kello 18:00 18:50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 1/2019

Tarkastuslautakunta 1/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 1/2019 Kokousaika: 23.1.2019 klo 14.00 14.55 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta

Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Kuntarakennelaki osana kuntauudistusta Valtakunnalliset sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät 24.4.2013 Säätytalo Ylijohtaja Päivi Laajala Saadut lausunnot kuntarakennelakiluonnoksesta Lausuntoaika päättyi

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2019

Tarkastuslautakunta 4/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2019 Kokousaika: 4.6.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄ IMATRA PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI SAVITAIPALE TAIPALSAARI

OHJAUSRYHMÄ IMATRA PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI SAVITAIPALE TAIPALSAARI OHJAUSRYHMÄ 13.6.2014 1 Selvitysperusteet Etelä-Karjalassa Kuntarakennelaki on tullut voimaan 1.7.2013. Kuntarakennelain 1 a luvussa (478/2013) säädetään kuntarakenneuudistuksen toteuttamisesta. Luvussa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Nro 9/2016 209 Kunnanhallitus 27.6.2016 Kokousaika Maanantai 27.6.2016 kello 18.30 18.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj.

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta 2 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät

Lisätiedot

Koski Tl kunta Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Esityslista Nro 7/2013 1 Kunnanhallitus _ Kokousaika Maanantai 20.5.2013 kello 18.00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 16/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 16/ Kunnanhallitus Nro 16/2017 383 Kunnanhallitus 18.12.2017 Kokousaika Maanantai 18.12.2017 kello 18:00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 5/2018

Tarkastuslautakunta 5/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 5/2018 Kokousaika: 13.9.2018 klo 10.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 Aika: Torstaina 20.3.2014 kello 18.00 18.50 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti Tausa

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Nro 13/2018 235 Kunnanhallitus 22.10.2018 Kokousaika Maanantai 22.10.2018 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 13/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Nro 13/2015 252 Kokousaika Maanantai 21.9.2015 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Torstaina 13.9.2018 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2017 KOKOUSAIKA 27.3.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 45 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:15. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 27.03.2017 klo 08:00-10:15 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 6/2018

Tarkastuslautakunta 6/2018 YPÄJÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6/2018 Kokousaika: 28.9.2018 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 19 Vuoden 2016 arviointikertomus 5 20 Muut asiat 6 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) Tarkastuslautakunta Aika 24.04.2017 klo 08:00 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA TERVEYDENHUOLON KY. Kokousaika [Ti klo17. 00-18.50 Paikka Muonion kunnanvirasto, alakerran kahvio Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 6/2017 KOKOUSAIKA 30.3.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 46 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2014 Aika: Maanantaina 25.8.2014 kello 18.00 18.30 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Nro 11/2016 231 Kunnanhallitus 15.8.2016 Kokousaika Maanantai 15.8.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Nro 11/2011 203 Kunnanhallitus _ Kokousaika Maanantai 26.9.2011 klo 18.00-19.35 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 2/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 2/ Kunnanhallitus Nro 2/2015 33 Kunnanhallitus 2.2.2015 Kokousaika Maanantai 2.2.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 5/2014. KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 5/2014 KOKOUSAIKA 3.9.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 27 Saapuneet asiakirjat 28 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 41 Toimielinten pöytäkirjat 42 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 5/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 5/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 23.11.2015 kello 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42 Tarkastuslautakunta Kokousaika 16.12.2015 kello 15:00-18:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koski Tl kunta Pöytäkirja Nro 10/ Kunnanhallitus. Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Nro 10/2011 191 Kunnanhallitus _ Kokousaika Tiistai 6.9.2011 klo 18.00-18.50 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 11/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Nro 11/2015 206 Kokousaika Maanantai 10.8.2015 kello 18:00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kosken Tl kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj.

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 32 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 7.5.2018 klo 18.07-21.35

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Varastokatu KAJAANI Hallituksen kokous nro 3/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Varastokatu KAJAANI Hallituksen kokous nro 3/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 24.3.2006 kello 12.00 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 3/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 3/ Kunnanhallitus Nro 3/2015 49 Kunnanhallitus 23.2.2015 Kokousaika Maanantai 23.2.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:30. kaupunginhallituksen kokoustila.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta. Aika klo 08:00-10:30. kaupunginhallituksen kokoustila. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 07.11.2016 klo 08:00-10:30 Paikka kaupunginhallituksen kokoustila Käsitellyt asiat 47 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 48 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.4.2015 kello 16.30 17.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Tiistai 8.2.2011 kello 9.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 12/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 12/ Kunnanhallitus Nro 12/2016 231 Kunnanhallitus 5.9.2016 Kokousaika Maanantai 5.9.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Maanantai 28.9.2015 kello 16.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/ Kunnanhallitus

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/ Kunnanhallitus Nro 4/2015 67 Kunnanhallitus 16.3.2015 Kokousaika Maanantai 16.3.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Koski Tl, kunnantalo Saapuvilla läsnä poissa olleet jäsenet Tuominen Heikki pj. Vaparanta Heikki vpj. Lehti

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 21.5.2014 kello 14.00 15.20 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 kello 8.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 12.35 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27 A-rakennus, kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman jäsen POISSA

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot