2016 Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Ismo Kohonen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2016 Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Ismo Kohonen"

Transkriptio

1 2016 Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Ismo Kohonen

2 Kaupalliset asiakirjat - Hoidon ja ylläpidon alueurakan palvelusopimus - Alueurakan yleiset sopimusehdot pvm:ltä Turvallisuus säännöt ja menettelyohjeet - Hoidon ja ylläpidon alueurakka turvallisuusasiakirja pvm:ltä riskienhallintasuunnitelma - Viranomaispäätöksiin ja lausuntoihin liittyvä maastopalveluohje - Harja-järjestelmän urakoitsijarajapintakuvaus - kolmansien kanssa tehdyt alueurakkaan vaikuttavat sopimukset, luettelo pvm:ltä sijoitusalueiden käyttöä koskevat ehdot pvm:ltä sillantarkastuslomake - Senaattikiinteistöjen vuokrattavat kohteet - Hoidon ja ylläpidon alueurakan sanktiot, bonukset ja arvonvähennykset pvm:ltä Hoidon ja ylläpidon alueurakan määrämittausohje Hoidon ja ylläpidon alueurakan toiminta- ja laatusuunnitelman sisältö Tarjous - tarjouslomake pvm:ltä ja sen liitteenä lisä- ja muutostyöhintaluettelo - Toiminta- ja laatusuunnitelma

3 Tarjouspyyntö Työterveyshuollon järjestämisestä koskeva selvitys Tarjoajan on selvitettävä, miten tarjoaja on järjestänyt työntekijöiden lakisääteisen työterveyshuollon tai mikäli tarjoajalla ei ole vielä sopimuksentekohetkellä velvollisuutta järjestää työterveyshuoltoa, tarjoajan tulee antaa selvitys siitä miten työterveyshuolto aiotaan järjestää. USB-muistitikku Jos yritys ei saa jotakin tiedostoa auki tai tulostettua ja haluaa siitä syystä ko. tiedostot USB-muistitikulla, hänen on sitä erikseen pyydettävä tässä tarjouspyynnössä toisaalla ilmoitetulta tilaajan yhteyshenilöltä. USB-muistitikulla ei kuitenkaan ole esimerkiksi kaikkia kuva-tiedostoja. Maanteiden hoidon ja ylläpidon tuotekorteissa pvm:ltä on viittauksia asiakirjoihin, joita ei ole saatavissa sähköisen urakkapalvelun kautta. Näihin asiakirjoihin samoin kuin USB-muistitikulta puuttuviin aineistoihin voi käydä tutustumassa ottamalla yhteyttä tilaajan yhteyshenkilöön.

4 Palvelusopimus Sopimusehdot Urakoitsija on velvollinen toimittamaan tilaajalle todistukset kunkin Suomeen työhön lähetetyn työntekijän sosiaaliturvan määräytymisestä ennen sopimuksenmukaisen työnteon aloittamista. Urakoitsija on velvollinen toimittamaan em. todistukset myös sopimuksen mukaisen työn aloittamisen jälkeen lähetettyjen työntekijöiden osalta ennen kuin nämä aloittavat työnteon. Tämän sopimuksen piiriin kuuluvassa työssä työsuojeluviranomainen on Etelä- Suomen Aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue, Ratapihantie 9, PL 110, Helsinki, puh , Aluehallintovirasto valvoo lähetetyistä työntekijöistä annetun lain noudattamista ja antaa neuvoja. Urakoitsija on velvollinen antamaan edellä mainitut valvontaviranomaisen yhteystiedot lähetetyille työntekijöille ennen työntekijöiden työnteon aloittamista.

5 Palvelusopimus Muutokset tiestö- ja varustetietoihin Urakan kokonaishintaperusteisen osan perusteena olevat tiestötiedot ovat sidottuja tiestö- ja varustetiedot, työkohdeluettelot ja kartat luettelossa ilmoitetuilta osin. Sitomattomissa tiestö- ja varustetiedoissa havaitut virheellisyydet lähtötiedoissa eivät oikeuta hinnantarkistuksiin. Sidotuissa tiestö- ja varustiedoissa havaittujen lähtötietojen virheellisyyksien vaikutukset ja hinnantarkistusten perusteet on kerrottu edellä mainitussa luettelossa. Jos kyseisessä luettelossa ilmoitettu 10 %:n muutos lähtötiedoissa toteutuu, hyvitetään toista osapuolta em. rajan ylittävältä osin. Urakoitsijan tulee pitää kirjaa mahdollisista havaitsemistaan lähtötietojen virheellisyyksistä ja hyväksyttää havaitsemiensa lähtötietojen korjaukset työmaakokouksessa. Urakan aikana tapahtuvat määrämuutokset sitomattomina ilmoitetuissa tiestö- ja varustetiedoissa eivät aiheuta hinnantarkistuksia. Sidottuina ilmoitettujen tiestö- ja varustetietojen määrämuutokset urakan aikana oikeuttavat hinnantarkistuksiin.

6 Toiminta- ja laatusuunnitelma Tarjousvaiheen alustava ja tarkennettu toiminta- ja laatusuunnitelma tulee laatia ohessa esitettyjen sisältövaatimusten mukaisesti. Tarjousvaiheen alustavan toimintaja laatusuunnitelman sivumäärärajoitus on 30 sivua (fontti Arial 11). Sivumäärärajoitus ei koske liitteinä esitettyjä yritys- ja henkilöreferenssejä, tukikohtaluetteloita ja -karttoja, aurausreittiluetteloita ja -karttoja, lopussa olevaa yhteenvetotaulukkoa eikä toiminta- ja laatusuunnitelman kansilehteä tai sisällysluetteloa. Tarjousvaiheen alustava toiminta- ja laatusuunnitelma tulee laatia Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältö -nimisen tarjouspyyntöasiakirjan sisällysluettelon mukaisessa järjestyksessä.

7 Sivuvelvollisuudet Urakalla tulee olla myös oma sähköpostiosoite (mallia jonne tilaaja voi lähettää koko urakkaa koskevaa tietoa (esim. nopeusrajoituspäätöksiä ja viranomaislupapäätöksiä) Urakoitsijan oikeudet Urakoitsija saa veloituksetta käyttöönsä myös tilaajan Extranet-palvelun kautta tarjoamat tietojärjestelmät kuten Harja, Tiemappi 2 -karttapalvelun, Tierekisterin katseluohjelman ja Kuvatietopalvelun. Tilaajan tekemät tai teettämät toimet urakan yhteydessä Tilaaja teettää alueen tiemerkintätyöt erillisinä urakoina. Vuosittaisesta tiemerkinnän toteuttamisesta informoidaan urakoitsijaa työmaakokouksissa.

8 Tilaajan oikeudet Tilaajalla on oikeus viedä urakan koneella tehtävien töiden ajantasaista toteutumatietoa (esim. auraus, liukkaudentorjunta, niitto jne.) sekä tienkäyttäjien palautteita tilaajan tienkäyttäjille tarkoitettuun palveluun nähtäväksi. Ympäristöasiat Tarkan seurannan tulee kattaa urakan koko tieverkko, kun urakan suolan käyttömäärä ylittää 300 t/vuosi. Talvihoitoluokkien Is, I ja Ib liukkaudentorjuntareittien osalta edellytetään urakoitsijalta automaattista järjestelmää, jonka avulla voidaan luotettavasti osoittaa suolauskaluston levittämä suola määrä kuivatonneiksi muutettuna tai kaliumformiaattimäärä tonneina. Järjestelmän mittaustarkkuus ja -menetelmä tulee osoittaa erityisesti liukkaudentorjuntamateriaalin osalta. Raportointi tehdään tilaajan Harja-järjestelmään urakkaohjelman (liite 3d) Harja-järjestelmän urakoitsijaraja-pintakuvauksen mukaisesti.

9 Ympäristöasiat Hiekoitushiekassa käytetyt suolamäärät raportoidaan varastokirjanpidon mukaan Harja-järjestelmään samoin kuin niiden urakoiden suolan käyttö, joissa ei vaadita tarkkaa suolan käytön seurantaa. Eri hoitoluokille käytetyt suolan käyttömäärät näissä tapauksissa arvioidaan ja raportoidaan Harja-järjestelmän edellyttämässä muodossa. Raportointi tehdään aina kuiva-tonneina. Urakoitsijan on ilmoitettava edellisten lisäksi erikseen liuoksena käyttämänsä suola kuivatonneina (kalsiumkloridi CaCl2 ja natriumkloridi NaCl erikseen). Ympäristöraportointia varten on urakoitsijan lisäksi raportoitava päivittäin Harjajärjestelmään: Kesäsuolan kokonaismäärä kuivatonneina (tulee sisältää myös liuoksena käytetyn suolan kuivatonnit) käytetyn hiekoitushiekan kokonaismäärä (tonnia, ilman mahdollista suolaa) murskeiden määrät (ilmoitetaan tonneina) kerättyjen roskien ja jätteiden määrät (ilmoitetaan tonneina) rikkaruohojen torjuntaan ja heinittymisen estoon mahdollisesti käytettävät aineet ja niiden määrät (litroina).

10 Toimenpideraportointi Urakoitsijalla on oltava sähköinen ajantasainen seurantajärjestelmä, jolla seuraa tehtyjä toimenpiteitä kaikkien omien sekä aliurakoitsijoiden osalta niin ajoradoilla kuin kevyen liikenteen väylillä niiden töiden osalta, jotka tehdään ajoneuvolla tai muulla tiellä liikkuvalla koneella. Ajoneuvot ja koneet tulee olla yksilöitävissä ja erotettavissa toisistaan. Raportointi tehdään Harja-järjestelmään rajapinnan kautta järjestelmän edellyttämällä tarkkuudella Harja-järjestelmän urakoitsijarajapintakuvauksen (liite 3d) mukaisesti. Nämä toteutumatiedot voidaan viedä myös tilaajan tienkäyttäjille tarkoitettuun palveluun nähtäviksi. Tilaajan hyväksymien vähäisiä talvi- tai kesätöitä tekevien yksittäisten aliurakoitsijoiden osalta ei ajantasaista seurantajärjestelmää kuitenkaan vaadita. Näiden töiden tehdyt työt raportoidaan niiden valmistuttua Harja-järjestelmään. Urakoitsijan tulee raportoida kaikki tehdyt toimenpiteet niiden valmistuttua Harjajärjestelmään joko rajapintamäärittelyn mukaisesti tai käsin syöttämällä.

11 Toimenpideraportointi Siltojen ja laitureiden vuositarkastukset tehdään hoidon ja ylläpidon tuotekorttien kohdan 2.9 mukaisesti. Sillassa todettujen raportoitavien vaurioiden ja huoltotoimenpiteiden raportointi tehdään tilaajan Harja-järjestelmän sillan vuositarkastuslomakkeelle. Laadunvarmistuksen kaikki dokumentit kuten laatumittaukset ja murskeiden rakeisuuskäyrät pitää olla raportoituna Harjaan tai toimitettuna tilaajalle sähköisessä muodossa ennen kohteen vastaanottoon ryhtymistä. Maastopalvelutehtävien määrät ja käsittelyajat urakoitsija on velvollinen raportoimaan Harjaan

12 Tiestötietojen ylläpito urakan aikana Tilaaja edellyttää urakoitsijalta tilaajan tiestötietojen ylläpitoa urakan aikana. Urakoitsijan tulee raportoida tien varusteisiin ja laitteisiin tehdyt toimenpiteet Harja-järjestelmän rajapintamäärittelyn mukaisesti Harjaan, josta tiedot siirtyvät Tierekisteriin. Turvallisuus ja riskien hallinta Työtapaturmat ja työntekijöihin kohdistuneet vaaratilanteet raportoidaan Harjajärjestelmään tai sen puuttuessa ylläpidetään tietoja lomakkeilla. Työntekijöiden turvallisuuspoikkeamat, liikenneturvallisuuden mahdolliset vaaratilanteet ja onnettomuudet käsitellään kuukausittain työmaakokouksessa ja tehdään tarvittavat päivitykset turvallisuussuunnitelmaan.

13 Urakoitsijan työnjohto Henkilö Vastuunalaine n työnjohtaja Päätoiminen apulainen Tekninen koulutus Vaativa urakka Kokemus Henkilöiden määrä vaaditaan Maanteiden ympärivuotinen työnjohtotasoinen hoitokokemus väh.3 v 1 vaaditaan Maanteiden ymp. 1 vuotinen työnjohtotasoinen hoitokokemus väh.1 v vaaditaan - 1 Apulainen tai * *Työnjohtaja - Maanteiden tai katujen ympärivuotinen hoitokokemus väh. 3 v Työpanos tähän urakkaan talvella [%] Viherhoidosta Viherhoidon kokemusta 1 0 vastaava väh. 1 v. Yhteensä 4- Työpanos tähän urakkaan kesällä [%] Lisäksi tässä vaativassa urakassa tulee olla vähintään välisenä aikana päätoiminen viherhoidosta vastaava henkilö, jolla on puutarhurin, hortonomin tai muu vastaava koulutus.

14 Urakoitsijan kalustoa koskevat vaatimukset Tilaaja edellyttää, että hoidon alueurakoiden henkilöautojen, pakettiautojen, liikennetraktoreiden ja kuorma-autojen kuljettajat ovat suorittaneet taloudellisen ajotavan koulutuksen. Törmäysvaimenninta (TMA) tulee käyttää tiestön hoidon töissä yksi- ja kaksiajorataisilla teillä tämän alueurakan työkohtaisessa tarkennuksessa esitetyn luettelon mukaisilla teillä. Törmäysvaimennin (TMA) on sallittua kiinnittää myös suoraan työkoneeseen, jos koneen ominaisuudet ja tehtävä työ sen sallivat. Traktorit ja liikennetraktorit tulee olla varustettuna vähintään 2-pistevyöllä ja kuljettajilla on turvavyön käyttövelvollisuus. Kuorma-autoissa tulee olla asennettuina heijastavat ääriviivamerkinnät Trafin tieliikenne -ohjeen Heijastavat ääriviivamerkinnät raskaissa ajoneuvoissa (TRAFI/384/03.04, /2011) mukaisesti. Tarkennetun talvi-/kesähoitosuunnitelman yhteydessä tulee urakoitsijan toimittaa tilaajalle valokuvat urakassa käytettävästä kalustosta ja lisälaitteista.

15 Urakoitsijan kalustoa koskevat vaatimukset Kuorma-autokaluston tulee täyttää EURO III-luokan päästövaatimukset ja traktoreiden vaiheen II vaatimukset (stage II). Vaatimus ei koske tilapäisesti (alle 14 vrk) käytössä olevia kalustoja lähtien kaikki uudet käyttöönotettavat kevyenliikenteen väylillä käytettävät työkoneet tulee olla pakollisen peruutushälyttimen lisäksi varustettuina peruutuskameralla tai -tutkalla lähtien hoitoluokan 1 s teillä raskaan kaluston tulee täyttää EURO IVnormin päästövaatimukset lähtien raskaan kaluston tulee täyttää EURO IV-normin päästövaatimukset lähtien kaikki (=vanhat ja uudet) kevyenliikenteen väylillä käytettävät työkoneet tulee olla pakollisen peruutushälyttimen lisäksi varustettuina peruutuskameralla tai -tutkalla lähtien vaaditaan polttoainekulutuksen seurantatavan ja urakassa käytetyn käyttövoiman ilmoittaminen.

16 Urakoitsijan kalustoa koskevat vaatimukset lähtien vaaditaan urakkakohtainen ympäristösuunnitelma, jossa energiatehokkuus osa-alueena vaaditaan osana toiminta- ja laatusuunnitelmaa lähtien käytettävän kaluston tulee täyttää stage IIIA ja IIIB vaatimus kevyen liikenteen väylillä. Vaatimus ei koske tilapäisesti (alle 14 vrk) käytössä olevia kalustoja. Työkoneiden tulee olla CE-merkittyjä. CE-merkintä ei koske ennen käyttöönotettuja työkoneita. Ennen käyttöönotetuilla työkoneilla voidaan työskennellä, mikäli ne ovat käyttöasetuksen ja työturvallisuuslain mukaisia. Lisälaitteiden tulee olla CE-merkittyjä ja lainsäädännön vaatimusten mukaisia. Lisäksi tilaaja suosittelee tallentavan videokameran käyttöä kalustossa.

17 Normaaliajan häiriötilanteet Mikäli urakoitsija saa suoraan poliisi- tai pelastusviranomaiselta ilmoituksen äkillisiä hoito- tai ylläpitotoimenpiteitä edellyttävästä tapahtumasta, on urakoitsijan ryhdyttävä välittömästi tilanteen edellyttämiin toimiin ja ilmoitettava niistä tieliikennekeskukseen (urakoitsijalinja) sekä normaalina työ-aikana urakan valvojalle (vrt ).

udet kone- ja kuljetuskaluston mpäristö- ja turvallisuusvaatimukset iestön hoidon alueurakoissa

udet kone- ja kuljetuskaluston mpäristö- ja turvallisuusvaatimukset iestön hoidon alueurakoissa udet kone- ja kuljetuskaluston mpäristö- ja turvallisuusvaatimukset iestön hoidon alueurakoissa Urakoitsijaseminaari 2015 Anne-Mari Haakana, Liikennevirasto 21.10.2015 Tavoitteena pitkän aikavälin suunnitelma

Lisätiedot

2016 kaupallisten asiakirjojen muutokset Punaisella poistot, vihreällä lisäykset sinisellä ohjeet

2016 kaupallisten asiakirjojen muutokset Punaisella poistot, vihreällä lisäykset sinisellä ohjeet 2016 kaupallisten asiakirjojen muutokset Punaisella poistot, vihreällä lisäykset sinisellä ohjeet Tarjouspyyntö 1. Tarjouspyyntöaineisto Selvitys vähimmäisvaatimusten täyttymisestä lomake Vähimmäisvaatimuksina

Lisätiedot

Katsaus kone- ja kuljetuskaluston ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksiin tiestön hoidon alueurakoissa

Katsaus kone- ja kuljetuskaluston ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksiin tiestön hoidon alueurakoissa Katsaus kone- ja kuljetuskaluston ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksiin tiestön hoidon alueurakoissa Infra-alan ympäristöpäivä 23.10.2015 Anne-Mari Haakana, Liikennevirasto Esityksen sisältö Tausta ympäristö-

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021, erityispiirteet Ranuan kunta Hoidettava tiestö pääasiassa Ranuan kirkonkylää. Lisäksi Ristijärvi- Penämö ja Simontaipaleentie yht. 27,5 km 1.03 Tiestön

Lisätiedot

Aluevastaava Sakari Häyhä. Imatran alueurakka

Aluevastaava Sakari Häyhä. Imatran alueurakka Imatran alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Imatra 2016-2021 Pääasiallinen alue: Imatra Ruokolahti Rautjärvi Parikkala Sekä osia: Savonlinna Lappeenranta Taipalsaari Yleistä urakka-alueesta:

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi Hoidon ja ylläpidon alueurakka Orivesi 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa urakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Oriveden, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen sekä osin Tampereen

Lisätiedot

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala

Aluevastaava Raija Kreutzer. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kangasala 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Sijoittuu Kangasalan, Pälkäneen ja osin Valkeakosken kuntien alueelle

Lisätiedot

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta

Aluevastaava Janne Saari. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta Hoidon ja ylläpidon alueurakka Harjavalta 2016-2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen perusurakka Sijaitsee Satakunnan maakunnassa Sijoittuu pääosin Harjavallan, Euran ja Säkylän kuntien alueelle Tiestöä

Lisätiedot

Aluevastaava Sakari Häyhä. Lappeenrannan alueurakka

Aluevastaava Sakari Häyhä. Lappeenrannan alueurakka Lappeenrannan alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Lappeenranta 2016-2021 Pääasiallinen alue: Lappeenranta Luumäki Lemi Taipalsaari Savitaipale Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa

Lisätiedot

Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Ismo Kohonen

Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Ismo Kohonen Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin 17.8.2016 Ismo Kohonen 2017 Kaupalliset asiakirjat Palvelusopimus 1. Alueurakan yleiset sopimusehdot, AYSE 2003 2. Tarjouspyyntö ja lisäkirjeet 3.

Lisätiedot

Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin. Urakoitsijaseminaari

Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin. Urakoitsijaseminaari Kaupalliset asiakirjat ja muutosesityksiä asiakirjoihin Urakoitsijaseminaari 21.8.2018 2019 Kaupalliset asiakirjat Palvelusopimus 1. Lisäkirjeet ja 2. Tarjouspyyntö 3. Maanteiden hoitourakan lupaukset

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon alueurakka Ii Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue, Kari Parikka

Hoidon ja ylläpidon alueurakka Ii Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue, Kari Parikka Hoidon ja ylläpidon alueurakka Ii 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Ii 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Ii 2016-2021 Erityistä (eri esitykset) Sähköinen kilpailutus Cloudia-järjestelmän

Lisätiedot

Aluevastaava Kaj Lytts. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Pietarsaari

Aluevastaava Kaj Lytts. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Pietarsaari Hoidon ja ylläpidon alueurakka Pietarsaari 2016 2021 Yleistä urakka-alueesta: 5-vuotinen vaativa urakka Sijaitsee Pohjanmaan maakunnassa Sijoittuu kokonaan tai pääosin Pietarsaaren, Pedersören, Luodon,

Lisätiedot

Maanteiden hoitourakat

Maanteiden hoitourakat Maanteiden hoitourakat Alihankintojen huomiointi 05.04.2019 Lähtökohtia uudelle urakkamallille Nykyinen alueurakkamalli* on kehitetty 2000-luvun alussa kilpailun avaamisen yhteydessä Malli on toiminut

Lisätiedot

23.2.2016 Matti Antikainen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021

23.2.2016 Matti Antikainen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 1 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Kuopio 2016-2021 Pääasiallinen alue: Kuopio Leppävirta Varkaus Siilinjärvi

Lisätiedot

Harja (= Hoidon alueurakoiden ja ylläpidon urakoiden raportointijärjestelmä) Ismo Kohonen

Harja (= Hoidon alueurakoiden ja ylläpidon urakoiden raportointijärjestelmä) Ismo Kohonen Harja (= Hoidon alueurakoiden ja ylläpidon urakoiden raportointijärjestelmä) Ismo Kohonen 14.10.2015 21.10.2015 Yleistä Harja -projektista Liikennevirasto on vastuussa eri liikennemuotojen väylien hoidosta

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) Oulun kiinteistöjen talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman laatiminen...

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Liite 4 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä- alueurakka-alueella 2016 2018 LAATUSUUNNITELMAMALLI 9.8.2016 9.8.2016 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman

Lisätiedot

LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/ /2020

LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/ /2020 LAPINLAHDEN KUNTA Tekninen osasto 22.6.2017 LAATUTARJOUSLOMAKE / LAATUSUUNNITELMA KATUJEN TALVIHOIDON ALUEURAKKA 2017/2018 2019/2020 URAKOITSIJA: Osoite,kotisivu Puhelin, sähköposti Telefax Asematie 4

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon alueurakka Virrat 2015 2020. Kaupalliset asiat

Hoidon ja ylläpidon alueurakka Virrat 2015 2020. Kaupalliset asiat Hoidon ja ylläpidon alueurakka Virrat 2015 2020 Kaupalliset asiat Talvihoitotyöt projektinjohtomallilla Kesähoitotyöt kokonais- ja yksikköhinnoilla Tarjouslomakkeella pyydetään urakoitsijalta Tarjoushinta

Lisätiedot

Satu Pekkanen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula

Satu Pekkanen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula 23.2.2016 Satu Pekkanen Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula 2016-2021 1 Karstulan alueurakka 2016-2021 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Karstula 2016-2021 Pääasiallinen alue: Karstula Saarijärvi Kyyjärvi

Lisätiedot

HJU Raasepori Raaseporin kaupungin katu-urakka tarkennettu tarjouspyyntö

HJU Raasepori Raaseporin kaupungin katu-urakka tarkennettu tarjouspyyntö HJU Raasepori 2016 2021 Raaseporin kaupungin katu-urakka 2016-2021 tarkennettu tarjouspyyntö 8.2.2016 6.3.1 Tarjousten laadullinen arviointi A.1.1 Käytettävä kalusto lisälaitteineen, mitoittavat suunnitelmat,

Lisätiedot

OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) OUKA/1581/ /

OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) OUKA/1581/ / Laatusuunnitelmamalli 1(5) 17.3.2015 OUKA/1581/02.08.02/2015 OULUNSALON ALUEURAKAN LAATUSUUNNITELMAMALLI 17.03.2015 Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, katu ja viherpalvelut Postiosoite: PL 32, 90015 Oulun

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon alueurakat,

Hoidon ja ylläpidon alueurakat, Ohje: Muokkaa tietoja -painikkeen kautta muuta otsikkokenttä (urakan nimi), projekti tai hanke (siirtyy vain Dokuun) ja laatijaorganisaatio. Muokkauksen jälkeen paina "valmis" -nappia. Muokkaa asiakirjan

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Hoidon ja ylläpidon alueurakat,

Urakkaohjelma. Hoidon ja ylläpidon alueurakat, Liikennevirasto Hoidon ja ylläpidon alueurakka 2017, urakkaohjelma, versio 10.10.2016 Urakkaohjelma Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 10.10.2016 Liikennevirasto Hoidon ja ylläpidon

Lisätiedot

12.2.2013 / Aluevastaava Risto Loikkanen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Hämeenlinna 2013 2018

12.2.2013 / Aluevastaava Risto Loikkanen. Hoidon ja ylläpidon alueurakka Hämeenlinna 2013 2018 Hoidon ja ylläpidon alueurakka Hämeenlinna 2013 2018 Yleistä urakka-alueesta Vaativa urakka. Tiestöä alueella on yhteensä 1191 km 2-ajorataisia teitä 54 km Sorateitä tiestöstä on 255 km ( 21 % urakan tiestöstä)

Lisätiedot

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista

29.1.2008 / Anne Leppänen/Asko Pöyhönen. Toiminta- ja laatusuunnitelman sisältövaatimuksista 2 Hyvä tarjousvaiheen toiminta- ja laatusuunnitelma Kaikki mitä on luvattu tarjousvaiheen laatusuunnitelmassa on löydyttävä myös sopimuskatselmuksessa (on urakoitsijaa sitova)!!! Asiat oikeassa järjestyksessä

Lisätiedot

Oripään kunnan talvikunnossapito

Oripään kunnan talvikunnossapito ORIPÄÄN KUNTA Oripään kunnan talvikunnossapito 2018 2021 Tarjouspyyntö Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Hankinnan kuvaus... 2 3 Vähimmäisvaatimukset... 2 4 Tarjous... 3 4.1 Tarjouksen antaminen... 3 4.2

Lisätiedot

Hyrynsalmen tiestön ja alueiden talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMA

Hyrynsalmen tiestön ja alueiden talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMA LAATUSUUNNITELMAMALLI HYRYNSALMEN KUNTA Ympäristölautakunta Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI Hyrynsalmen tiestön ja alueiden talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMA Laskutusosoite: Laskutie 1 Hyrynsalmen kunta

Lisätiedot

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA Tarjouspyyntö KINNULAN KUNTA 07.08.2015 Tekninen toimi TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA 1 Yleistä Kinnulan kunta pyytää

Lisätiedot

Talvihoitourakka (optio ) Talvihoidon toiminta- ja laatusuunnitelma, talvihoito , Kuhmon kaupunki.

Talvihoitourakka (optio ) Talvihoidon toiminta- ja laatusuunnitelma, talvihoito , Kuhmon kaupunki. Talvihoitourakka 2017 2019 (optio 2019-2022) Talvihoidon toiminta- ja laatusuunnitelma, talvihoito 2017 2019, Kuhmon kaupunki Laatutarjous 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 1.1 LAATUSUUNNITELMAN TARKOITUS...3

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta:

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: TARJOUS 1 (10) YLIVIESKAN KAUPUNGIN JOKIRANNAN KOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (10) Selvitys

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ TARJOUS 1 (9) SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (9) Selvitys

Lisätiedot

Talvihoito (optio ) Laatu- ja toimintasuunnitelmamalli

Talvihoito (optio ) Laatu- ja toimintasuunnitelmamalli Talvihoito 2017 2019 (optio 2020-2022) Laatu- ja toimintasuunnitelmamalli Talvihoidon toiminta ja laatusuunnitelmamalli, talvihoito 2017 2022, Akaa SISÄLLYSLUETTELO 0 YLEISTÄ... 1 0.1 LAATUSUUNNITELMAN

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus:

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) VIRTAIN KAUPUNGIN YLÄASTEEN JA LUKION PURKUTÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: Virtain

Lisätiedot

LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet)

LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet) LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet) Tarjouslomakkeen täyttöohje Tarjouslomaketta täyttäessä tulee ottaa huomioon seuraavat asiat: Palveluntuottajan

Lisätiedot

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta Tarjous Lopen kunnan oppilas- ja palvelukuljetusten sekä asiointiliikenteen hankinnasta tehdään tällä asiakirjalla. Tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

LUTAKON SATAMAN SAANEERAUS, RANTALAITURIRAKENTEIDEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ

LUTAKON SATAMAN SAANEERAUS, RANTALAITURIRAKENTEIDEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1/6 Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka Seuranen 9.4.2010 rantalaituri_tarjouspyynto.doc LUTAKON SATAMAN SAANEERAUS, RANTALAITURIRAKENTEIDEN JA KEVYENLIIKENTEEN

Lisätiedot

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito Tarjouspyyntö 1 (5) 8.9.2017 AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito 2017 2019 Tarjouspyyntö 1 Yleistä 2 Hankinnan kuvaus Auran kunta pyytää tarjoustanne kaavateiden ja piha-alueiden

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua Lapin ELY-keskus/Pentti Keskikallio

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua Lapin ELY-keskus/Pentti Keskikallio Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021 21.2.2016 Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021 Kuvaa ei voi näyttää nyt. 2 Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021 Tiestön

Lisätiedot

Loimaan kaupunki Kauppa/ankalu 3 Puh. 0276 11 0 www. /oimaa.fi 9, 32201 LO/MM 32200 Loimaa Fax. 02 764 1141 elunimi. sukunimi@/oimaa.

Loimaan kaupunki Kauppa/ankalu 3 Puh. 0276 11 0 www. /oimaa.fi 9, 32201 LO/MM 32200 Loimaa Fax. 02 764 1141 elunimi. sukunimi@/oimaa. Loimaa;; PL /yvijlla tulevolsuudesto Loimaan kaupunki Kauppa/ankalu 3 Puh. 0276 11 0 www. /oimaa.fi 9, 32201 LO/MM 32200 Loimaa Fax. 02 764 1141 elunimi. sukunimi@/oimaa.fi TARJOUSPYVNTÖ 8.6.2015 Katu-

Lisätiedot

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 28.12.2014 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jyrki Hämäläinen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4 ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 JA Y25/K4 RAKENNUSTYÖT LAATUSUUNNITELMAN SISÄLTÖMALLI SISÄLLYSLUETTELO URAKAN LAATUSUUNNITELMA 2 1. LAATUSUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE 2 2. TARJOUKSEN ANTAJAN

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ PURKU-URAKKAAN Hanke numero 004500 Tilaaja Loimaan kaupungin tekninen lautakunta / rakennuttamispalvelut pyytää urakkatarjoustanne alla mainitusta kohteesta liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. Tarjous

Lisätiedot

TIETOLOMAKE KEVÄTPUHDISTUS 2016, ALUEURAKKA, JOUTSENO

TIETOLOMAKE KEVÄTPUHDISTUS 2016, ALUEURAKKA, JOUTSENO SOVELTUVUUS - 1 (6) TIETOLOMAKE 10.2.2016 Dnro 51/10.03.01.03/2016 Tämä soveltuvuustietolomake palautetaan tarjouskuoressa täytettynä vaadittujen liitteiden mukana! Tarjouksen kohde: KATUJEN HIEKOITUSHIEKAN

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

TOIMINTA JA LAATUSUUNNITEMAN SISÄLTÖMALLI

TOIMINTA JA LAATUSUUNNITEMAN SISÄLTÖMALLI TOIMINTA JA LAATUSUUNNITEMAN SISÄLTÖMALLI 15.3.2012 LIITTYY ULKOVALAISTUKSEN YLLÄPIDON SOPIMUKSEEN ESPOON KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO 0 Yleistä 1 1 Ylläpitosopimukseen osallistuvan henkilöstön (oma henkilöstö,

Lisätiedot

Tiemerkintäpäivät Kuopio. HARJA järjestelmän vaikutukset tiemerkintöihin ja tierekisteriuudistus Keijo Pulkkinen

Tiemerkintäpäivät Kuopio. HARJA järjestelmän vaikutukset tiemerkintöihin ja tierekisteriuudistus Keijo Pulkkinen Tiemerkintäpäivät 16.-17.2.2017 Kuopio HARJA järjestelmän vaikutukset tiemerkintöihin ja tierekisteriuudistus Keijo Pulkkinen Sisältö Mikä HARJA on? Käytössä hoitourakoissa Käyttöönotto tiemerkinnöissä

Lisätiedot

Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019

Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019 Maanteiden hoitourakoiden kilpailutus 2019 Tietoa 2019 kilpailutuksesta Laatulupaukset urakoitsijan valinnassa 16.8.2018 2019 kilpailutettavat urakat ja aikataulu Hankintailmoitusten ja tarjouspyyntöjen

Lisätiedot

Kaupallisten asiakirjojen muutokset 2013 8.2.2013

Kaupallisten asiakirjojen muutokset 2013 8.2.2013 Kaupallisten asiakirjojen muutokset 2013 8.2.2013 Tarjouspyyntö 1. Tarjouspyyntöaineisto, Määräajat muutettu Tarjouksen antajan on tehtävä esityksensä kirjallisesti ja sen on saavuttava tilaajalle vähintään

Lisätiedot

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen pyytää tarjoustanne Tohlopinkadun saneeraamisesta tämän tarjouspyyntökirjeen

Lisätiedot

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 16.1.2015 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jesse Lindholm A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

Ajankohtaista työturvallisuudesta 12.2.2015. työturvallisuusvastaava Risto Lappalainen p. 0295 34 3966

Ajankohtaista työturvallisuudesta 12.2.2015. työturvallisuusvastaava Risto Lappalainen p. 0295 34 3966 Ajankohtaista työturvallisuudesta 12.2.2015 työturvallisuusvastaava Risto Lappalainen p. 0295 34 3966 Kysymyksiä ja vastauksia Mitä keinoja vähentää läheltäpiti-, vaaratilanteita (esim. tienkäyttäjän ajoneuvo

Lisätiedot

VUOSITARJOUKSET KONEKALUSTO VUODELLE 2018

VUOSITARJOUKSET KONEKALUSTO VUODELLE 2018 VUOSITARJOUKSET KONEKALUSTO VUODELLE 2018 Hinnat on ilmoitettava verottomina. Tilaaja pidättää itsellään oikeuden vapaasti hyväksyä tai hylätä tarjous Tarjoukset pyydetään jättämään 8.11.2017 klo 15.00

Lisätiedot

1. Tarjoajan perustiedot

1. Tarjoajan perustiedot LIITE 5. Tarjouslomake 1(6) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 2/2013 tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio)

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) 15.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Keravan kaupunki Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 123 (Kauppakaari 11) 04201

Lisätiedot

Sanktiot, bonukset ja arvonvähennykset Hoidon ja ylläpidon alueurakat,

Sanktiot, bonukset ja arvonvähennykset Hoidon ja ylläpidon alueurakat, Sanktiot, bonukset ja arvonvähennykset Liikennevirasto Hoidon ja ylläpidon alueurakka 2014, Sanktiot, bonukset ja arvonvähennykset, versio 31.1.2014 Liikennevirasto 31.1.2014 SANKTIOT, BONUKSET JA ARVONVÄHENNYKSET

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010

Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010 Tarjouspyyntö Sivu 1/1 VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANA- VALLA 31.3.2010 PYHÄN FIS-RINNE Pelkosenniemen kunta pyytää tarjoustanne Pyhän FIS-rinne -urakasta kaikkine

Lisätiedot

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Porvoon kaupunki KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Turvallisuusasiakirja KEVÄTLAAKSONTIE, NIITTYSYRJÄNTIE, PUISTOKÄYTÄVÄ 2 JA PUISTOKÄYTÄVÄ 6 Viite 1510017110 Versio URAKKALASKENTA

Lisätiedot

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2).

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN PIHA-ALUEIDEN AURAUS Oulaisten kaupungin pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). Tarjoushintaan ( /h) on sisällytettävä kaikki työhön liittyvät kone-

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1(5) Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1(5) Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1(5) Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka Korpilahden satama RAKENNUSURAKKA Käsittelyvaihe 1. tarjouksen sisältövaatimukset Pyydämme tarjoustanne Korpilahden sataman

Lisätiedot

Liite 6. Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella TURVALLISUUSASIAKIRJA

Liite 6. Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella TURVALLISUUSASIAKIRJA Liite 6 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella 2016 2018 TURVALLISUUSASIAKIRJA 9.8.2016 2/7 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö )

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö ) Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) VIRTAIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖN RAKENTAMINEN SR-URAKKANA 1 Tarjouksen tekijä Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot. Riikka Oinonen, toimitusjohtaja

RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot. Riikka Oinonen, toimitusjohtaja Sivu 1 / 3 RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN Tilaaja Tilaajan edustaja Rakennuttaja Rakennuttajan edustaja ja valvoja Pääurakan sisältö Kiinteistö Oy PL 13, Keskuskatu 3 77601 Suonenjoki

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja VNa 205/2009 1.11.2017 31.12.2019 (optio 1.1.2020-31.12.2020). Valvonta-alueet 1-4 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: - Yleinen hätänumero 112 - Myrkytyskeskus

Lisätiedot

Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista?

Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? Koulun ja päiväkodin sisäilmaongelma monialainen ratkaisu Työsuojeluinsinööri Sirkku Lehtimäki Etelä-Suomen Aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue 1 Työnantajan

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA.

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA. SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKAN SOPIMUS 1.10.2017 1.10.2020 Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-1.10.2020. Kunnossapitokohde

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUS. DYNAAMINEN HANKINTAJÄRJESTELMÄ: Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen maa- ja kiviaineshankinnat. Alustavan tarjouksen tekijä

ALUSTAVA TARJOUS. DYNAAMINEN HANKINTAJÄRJESTELMÄ: Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen maa- ja kiviaineshankinnat. Alustavan tarjouksen tekijä TARJOUSLOMAKE (Tarjouspyynnön Liite 0a) 1 (10) ALUSTAVA TARJOUS DYNAAMINEN HANKINTAJÄRJESTELMÄ: Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen maa- ja kiviaineshankinnat Alustavan tarjouksen tekijä Nimi: Tarjoaja

Lisätiedot

Pakilan alueurakka. IPT-työpaja IPT-työpaja / Anna Tienvieri

Pakilan alueurakka. IPT-työpaja IPT-työpaja / Anna Tienvieri Pakilan alueurakka IPT-työpaja 15.11.2016 Pakilan alueurakan perustietoja (2014-19) Toteutetaan 5-vuotisena palveluallianssisopimuksena Kehitysvaihe ennen toteutusta noin 4 kk Toteutusvaihe 5 vuotta Kumppanit:

Lisätiedot

Sopimustoimittajaksi valitaan yksi urakoitsija per osa-urakka, yksi urakoitsija voi saada useamman osa-urakan.

Sopimustoimittajaksi valitaan yksi urakoitsija per osa-urakka, yksi urakoitsija voi saada useamman osa-urakan. JU.INNANINFRA Dnro 205/ 2017 Hämeenlinnan kaupungin Hiekoitushiekan poiston ja puhtaanapidon urakka Tarjouspyynnön kohde Hämeenlinnan kaupunki, Linnanlnfra-liikelaitos pyytää tarjouksia Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Hoidon ja ylläpidon alueurakat,

Urakkaohjelma. Hoidon ja ylläpidon alueurakat, Liikennevirasto Hoidon ylläpidon alueurakka 2014, urakkaohjelma, versio 31.1.2014 Urakkaohjelma Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 31.1.2014 Liikennevirasto Hoidon ylläpidon alueurakka

Lisätiedot

GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT

GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT Tekninen keskus GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2(8) Sisältö 1. TAUSTAA 3 1.1 Lainsäädännön vaatimus 3 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 2 ERI OSAPUOLTEN TEHTÄVÄT

Lisätiedot

1/8. Konepalvelu Kiviharju Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet

1/8. Konepalvelu Kiviharju Oy. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 177294 / Katujen puhdistuspalvelut /Hiekoitushiekan poisto 2018 ja optio 2019-2020 / Kansallinen hankintailmoitus (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

PäUiäM^ PARASTA AIKAA.

PäUiäM^ PARASTA AIKAA. PäUiäM^ 6.3.2015 Pälkäneen kunta Tekninen lautakunta TEKNISEN OSASTON JA VESIHUOLTOLAITOKSEN KONETYÖT Pälkäneen kunnan tekninen lautakunta (=tilaaja) pyytää tarjouksia kunnallisteknisiin rakennus-ja kunnossapitotöihin

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUS. DYNAAMINEN HANKINTAJÄRJESTELMÄ: Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen louhintaurakat. Alustavan tarjouksen tekijä

ALUSTAVA TARJOUS. DYNAAMINEN HANKINTAJÄRJESTELMÄ: Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen louhintaurakat. Alustavan tarjouksen tekijä (Tarjouspyynnön Liite 0a) 1 (10) ALUSTAVA TARJOUS DYNAAMINEN HANKINTAJÄRJESTELMÄ: Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen louhintaurakat Alustavan tarjouksen tekijä Nimi: Tarjoaja on työyhteenliittymä Osoite:

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. Talvihoito ( )

Turvallisuusasiakirja. Talvihoito ( ) Turvallisuusasiakirja VNA 205/2009 7.10.2016 TURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (7) Sisältö 1 Johdanto 3 2 Eri osapuolten turvallisuustehtävät 3 2.1 Tilaajan turvallisuustehtävät 3 2.2 Urakoitsijan turvallisuustehtävät

Lisätiedot

Sopimuskausi Liikennealueiden ja kiinteistöjen auraustyöt, sopimuskausi on talvikaudet syksy 2012-kevät 2015.

Sopimuskausi Liikennealueiden ja kiinteistöjen auraustyöt, sopimuskausi on talvikaudet syksy 2012-kevät 2015. Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ TALVIHOITOTÖIDEN HANKINTA Tilaaja Kouvolan kaupunki /Tekninen tuotanto Sopimuskausi Liikennealueiden ja kiinteistöjen auraustyöt, sopimuskausi on talvikaudet syksy 2012-kevät 2015.

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (6) Dnro 4248/070/2014

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (6) Dnro 4248/070/2014 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (6) Sisällysluettelo 1 TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET... 3 1.1 Säädösperusta... 3 1.2 Turvallisuussääntöjen ja menettelyohjeiden laadinta sekä ylläpito... 3 1.3 Turvallisuussääntöjen

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) 1.10.2017-30.9.2020, (optiona 1.10.2020-30.9.2021 + 1.10.2021-1.10.2022), valvonta-alueet UUD - KAS Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa:

Lisätiedot

PÄÄLLYSTEURAKKA 2017 Tarjouspyyntö

PÄÄLLYSTEURAKKA 2017 Tarjouspyyntö PÖYTYÄN KUNTA PÄÄLLYSTEURAKKA 2017 Tarjouspyyntö Pöytyän kunta Tarjouspyyntö I SISÄLLYSLUETTELO 1 Hankinnan kuvaus... 1 1.1 Tarjouspyynnön sisältö... 1 2 Tarjouksen jättäminen... 1 2.1 Tavoitteellinen

Lisätiedot

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne

Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne Cityliikenteen tarjouskilpailu 2016 Diaarinumero TARJOUSPYYNNÖN LIITE 4 Tarjouslomake 1(5) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Cityliikenteen tarjouskilpailu

Lisätiedot

Vieraslajien torjunta väylänpidossa - tavoitteet ja ohjeet

Vieraslajien torjunta väylänpidossa - tavoitteet ja ohjeet Vieraslajien torjunta väylänpidossa - tavoitteet ja ohjeet Anne-Mari Haakana, Liikennevirasto Vieraslajiasioiden neuvottelukunnan kokous 27.11.2017 Joka kesäisiä keskustelua ja kyselyjä aiheuttavia teemoja

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 2 1.2 Päätoteuttaja 2 1.3 Töiden yhteensovitus 2 1.4 Yhdyshenkilöt 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET 3 2.1 Ylläpitoalue

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4

1 YLEISTÄ TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (5) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN... 3 2.1 Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4 3 POIKKEAMAN JÄLKEINEN TOIMINTA... 5 4 LIITTEET...

Lisätiedot

TARJOUSYHTEENVETO TARJOAJA:... LIITE 3.1; KOTKAN PAIKALLIS- SEKÄ KOTKA-HAMINA LIIKENTEEN OSTOSOPIMUS 1.7.2016 ALKAEN

TARJOUSYHTEENVETO TARJOAJA:... LIITE 3.1; KOTKAN PAIKALLIS- SEKÄ KOTKA-HAMINA LIIKENTEEN OSTOSOPIMUS 1.7.2016 ALKAEN Vastaanottaja Kotkan kaupunki Tekniset palvelut PL 205 48101 KOTKA Asiakirjatyyppi Tarjous LIITE 3.1; KOTKAN PAIKALLIS- SEKÄ KOTKA-HAMINA LIIKENTEEN OSTOSOPIMUS 1.7.2016 ALKAEN TARJOUSYHTEENVETO TARJOAJA:...

Lisätiedot

LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019

LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019 LIITE 2 TEHTÄVÄKORTTI LOIMAAN KAUPUNGIN TALVIKUNNOSSAPIDON ALUEURAKKA 2015-2019 8.6.2015 Sisällysluettelo 1 Auraus........................................... 3 1.1 Milloin työ on suoritettava...............................................

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 2 26.3.2015 Räikäntie 3. 33470 Ylöjärvi TARJOUSPYYNTÖ Työn nimi Päällystysurakka 2015 Tarjouspyynnön kohde Ylöjärven kaupunki pyytää teiltä tarjousta

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1(5) TARJOUSPYYNTÖ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tuntihintaista tarjoustanne Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA Raision talvihoidon alueurakka 2019 2022 23.5.2019 Raision kaupunki 2(7) TURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT TIEDOT Tarjoaja yrityksen nimi Viria Security Oy/Turku Oy Everon Ab Yrityksen osoite Polttolaitoksenkatu 1, Turku

TARJOAJAA KOSKEVAT TIEDOT Tarjoaja yrityksen nimi Viria Security Oy/Turku Oy Everon Ab Yrityksen osoite Polttolaitoksenkatu 1, Turku TARJOAJAA KOSKEVAT TIEDOT Tarjoaja yrityksen nimi Viria Security Oy/Turku Oy Everon Ab Yrityksen osoite Polttolaitoksenkatu 1, 20380 Turku Teräskatu 8, 20520 Turku Y-tunnus 0863729-2 0780510-0 Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot

Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot D/349/0.03.0.00/06 (8) Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot D/349/0.03.0.00/06 (8) Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan

Lisätiedot

Sisäisen tarkastuksen ja yhteistyöryhmien palautteet toimintatapaan. Ismo Kohonen

Sisäisen tarkastuksen ja yhteistyöryhmien palautteet toimintatapaan. Ismo Kohonen Sisäisen tarkastuksen ja yhteistyöryhmien palautteet toimintatapaan Ismo Kohonen 17.8.2016 Sisäisen tarkastuksen kohde, laajuus ja rajaukset Tarkastuksen kohde oli Väylänpidon alueurakkasopimusten hallinnan

Lisätiedot

Liikenneviraston ja ELYkeskuksen. sekä arvonmuutosperusteet. PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola

Liikenneviraston ja ELYkeskuksen. sekä arvonmuutosperusteet. PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola Liikenneviraston ja ELYkeskuksen urakka-asiakirjat sekä arvonmuutosperusteet PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola Tilaajan vastuulla Eri sopimusmalleissa on erilaiset urakka-asiakirjat! T-urakka

Lisätiedot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot (8) Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot (8) Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan osoite Y-tunnus

Lisätiedot

Tietyömaiden merkitseminen. Autoliitto Pekka Petäjäniemi

Tietyömaiden merkitseminen. Autoliitto Pekka Petäjäniemi Tietyömaiden merkitseminen Autoliitto 31.5.2016 Pekka Petäjäniemi Tietyömaiden liikennejärjestelyiden periaatteet ja tavoitteet 30.1.2016 2 Tiepidon tekniset ohjeet - sivuilta 20.1.2015 3 Tilaajan asettamat

Lisätiedot

Infratoimialan työturvallisuuskannustimet Viisaat kypärät yhteen seminaari 7.5.2014 Fur Center, Vantaa

Infratoimialan työturvallisuuskannustimet Viisaat kypärät yhteen seminaari 7.5.2014 Fur Center, Vantaa Infratoimialan työturvallisuuskannustimet Viisaat kypärät yhteen seminaari 7.5.2014 Fur Center, Vantaa Risto Lappalainen Liikennevirasto, työturvallisuusvastaava p. 0295 34 3966 Hanke kust.arvio valmis

Lisätiedot

Kiimingin yrityspuiston ja Honkimaan teollisuusalueen kehittäminen, rakennusurakka

Kiimingin yrityspuiston ja Honkimaan teollisuusalueen kehittäminen, rakennusurakka VIITE: KANSALLINEN HANKINTAILMOITUS JULKISTEN HANKINTOJEN ILMOITUSKANAVALLA 3.3.2011 Kiimingin yrityspuiston ja Honkimaan teollisuusalueen kehittäminen, rakennusurakka Kiimingin kunta, Yhdyskuntapalvelut

Lisätiedot